Με αφορμή τα όσα είδαμε για άλλη μια φορά σε τελικό κυπέλου, ας συζητήσουμε για το ποιός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη και τι θα έπρεπε να αλλάξει ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στο μέλλον.

Λίγο πολύ όλοι οι αναφερόμενοι έχουν ευθύνη άλλα κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο μερίδιο πέφτει στην αστυνομία και το κράτος, που ή δε θέλουν, το οποίο θεωρώ πιθανότερο, ή δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Το να εφαρμοστεί αμείλικτα ο νόμος και να πηγαίνουν φυλακή όσοι προβαίνουν σε παράνομες πράξεις θεωρώ ότι θα ήταν αρκετό. Επίσης θεωρώ ότι θα έπρεπε να κλείσουν οι συνδέσμοι που έχουν εξελιχτεί σε κέντρα διάδοσης αλητείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Θα πω και μια ιστορία από το ΠΑΟ - ΡΕΑΛ που μου έμεινε, γιατί συνηθίζουμε αυτάρεσκα να λέμε ότι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν γίνονται αυτά, άλλα η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικά κι η μόνη διαφορά είναι ότι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν προσπαθούν να σκοτώσουν κάποιον, όχι ότι είναι καλή η κατάσταση.

Μπαίνω στο γήπεδο και το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνω είναι το λιβάνισμα από δεκάδες χασισόδεντρα που καίγονται... Μιλάμε όμως για μυρωδιά τεκέ από την οποία μαστουρώνεις παθητικά! Εντάξει, συνηθισμένο λέω... Ε δεν θα έπρεπε να είναι, ούτε να το αντιμετωπίζουμε ως αυτονόητο!
Βλέπω και στο ημίχρονο ένα μπαμπά με ένα παιδάκι, με κατακόκκινα μάτια το παιδάκι να παραπατάει και να λέει "Μπαμπα με πονάει το κεφάλι μου" και το πατέρα του να λέει νευριασμένα "πάμε να φύγουμε". Και με πιάσαν αυθόρμητα τα γέλια... Ε δεν ήταν καθόλου αστείο όσο το ξανασκέφτομαι...

Ελπίζω να μην εξελιχθεί σε άλλη μια συζήτηση του ποιός τον έχει μεγαλύτερο (το πρόεδρο)