Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ! ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΡΧΙΚΤΑ!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
epo_Arse
Σχολιο μου: Η ανωνυμη εταιρεια Παναθηναικος Α.Ε. να βρει ενα χωρο να κανει γηπεδο ή να εξαγορασει αλλη ομαδα της αθηνας για να χτισει εκει το γηπεδο της. Δεν μπορει 3 εκ. πολιτες να δουν την ζωη τους να υποβαθμιζεται για τους 5-10,000 χιλιαδες που πανε καθε κυριακη γηπεδο.

πό την Επιτροπή Πολιτών
για τη Διάσωση του Ελαιώνα
. ...
Όλες και όλοι έχουμε ακούσει πολλά τους τελευταίους μήνες για τη μεγάλη αναβάθμιση που δήθεν έρχεται στην περιοχή μας με σχεδιαζόμενο «νέο γήπεδο του ΠΑΟ».
Τι δεν μας λένε:
• Ότι καταργείται ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου, γιατί το εμπορικοαθλητικό συγκρότημα κατασκευάζεται σε μια περιοχή 220 στρεμμάτων, που προοριζόταν για κοινόχρηστο πράσινο. 40 στρέμματα καλύπτει το γήπεδο. Τα υπόλοιπα θα γίνουν εμπορικά κέντρα, υπέργεια(!) πάρκιγκ, υπαίθριες εμπορικές χρήσεις. Το μόνον πράσινο που θα απομείνει –αν δεν τους σταματήσουμε- θα είναι στο τερραίν του γηπέδου. Μηδέν υψηλό πράσινο.
• Ότι το «νέο γήπεδο» είναι το προπέτασμα για να γίνουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, που θα φέρουν τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή. Σίγουρα ο ΠΑΟ πρέπει να φύγει από τη Λεωφ Αλεξάνδρας αλλά υπάρχει και η λύση του ΟΑΚΑ.
• Ότι πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωση της περιοχής μας και της πόλης μας οφείλουν να αποτελούν οι πράσινοι πνεύμονες. Ειδικά μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, οι κάτοικοι της πιο φτωχής σε πράσινο πρωτεύουσας της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από ασφυξία. Όλοι οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να πρασινίσουν όχι να τσιμεντοποιηθούν.
• Ότι στη σημερινή ρύπανση θα προστεθεί η αυριανή υποβάθμιση, η κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία. Μόνον τα εμπορικά κέντρα θα φέρνουν κάθε μέρα στην περιοχή τόσα αυτοκίνητα όσα το γήπεδο σε κάθε αγώνα. Με 40.000 «επισκέπτες» και πόσους άλλους διερχόμενους, η ασφυξία είναι δεδομένη.
• Ότι μαζί με το νέο γήπεδο θα έρθει και «ο ιδιωτικός στρατός» των ΠΑΕ καθώς και ο κίνδυνος για επεισόδια τύπου Παιανίας, μια και τίποτα δεν διδάχθηκε ακόμη η Πολιτεία απ’ αυτά και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε
Με δύο λόγια: Tο σχεδιαζόμενο μέλλον του Ελαιώνα είναι κάτι ανάμεσα στην κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία της Ομόνοιας και την κακόγουστη VOVO -πολη με τα γυάλινα εκτρώματα της Λεωφ. Κηφισίας.
Η πραγματική αναβάθμιση που ζητάμε: Για να σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στον Ελαιώνα θα έπρεπε να γίνουν ορισμένα απλά (και μάλιστα όχι δαπανηρά) πράγματα:
1. Να γίνουν το συντομότερο οι προβλεπόμενες από το 1995 απαλλοτριώσεις, που με πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και του Δήμου μένουν στα χαρτιά επί δεκαετία. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Σήμερα ο Δήμος Αθηναίων αγοράζει τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις δαπανώντας δεκαπλάσιο κόστος, από αυτό που θα είχε αν έκανε απαλλοτρίωση πριν 4-5 χρόνια. Και παρ’ όλα αυτά βρίσκει τα λεφτά, που όμως δεν διαθέτει, αν είναι για το συμφέρον των κατοίκων. (ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!)
2. Να γίνουν πάρκα υψηλού πρασίνου. Μπορεί να μην είναι κερδοφόρα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι όμως προϋπόθεση για να επιβιώσουν οι πολίτες. ¶λλωστε η δαπάνη κατασκευής και συντήρησης τους είναι πολύ μικρότερη από το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλάται σε επιβλαβείς κατασκευές, όπως το σχεδιαζόμενο εμποροαθλητικό κέντρο.
3. Να αξιοποιηθεί η πολιτιστική και ιστορική –αρχαιολογική ταυτότητα της περιοχής, με την ανάδειξη του θαμμένου σ’ ολόκληρη την περιοχή του Ελαιώνα αρχαιολογικού θησαυρού. Αυτό θα πει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Συνεπώς προβληματίζει η δήλωση (γνωμάτευσηwink.gif του αντιδημάρχου κ. Ακριτίδη (Ελευθεροτυπία 28.04.2007) ότι στην περιοχή που πρόκειται να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ «είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν αρχαία»!!!
4. Να γίνουν, αλλά οργανωμένα, βιοτεχνικά πάρκα. Με βάση το ΠΔ του 1995 και με κατάλληλα κίνητρα να μετεγκατασταθούν εκεί οι μη οχλούσες βιοτεχνίες της περιοχής.
5. Να απομακρυνθούν αμέσως οι ρυπογόνες βιομηχανίες, όπως επιτάσσει το ΠΔ του 1995. Αλήθεια, γι’ αυτό που δεν απαιτεί καμμία δημόσια δαπάνη τι έχει κάνουν κάνει οι κυβερνήσεις και η Δημοτική Αρχή; Απλά επιτρέπουν στις ρυπογόνες βιομηχανίες ανεξέλεγκτα να μολύνουν.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: €63.000.000 ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
- 13 εκατ ευρώ παραπάνω από την εύλογη τιμή (όπως την καθόρισε το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών) ξόδεψε ο Δήμος Αθηναίων για να αγοράσει τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας
- 2 εκατ ευρώ είναι οι τόκοι του δανείου που θα λάβει ο Δήμος Αθηναίων για να πληρώσει την Εθνική Τράπεζα
- 27 εκατ ευρώ είναι η εκ των υστέρων επιβληθείσα υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει για το νέο γήπεδο
- 21 εκατ ευρώ είναι η πληρωμή του Δήμου Αθηναίων προς τον «ερασιτέχνη» ΠΑΟ, με δήθεν αντάλλαγμα την παραίτηση του από τα (ανύπαρκτα) δικαιώματα του στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, για τα οποία δεν υπάρχει καμμιά γραπτή εξασφάλιση
Ερώτηση: πόσα χρήματα επενδύουν η ΠΑΕ ΠΑΟ και ο ερασιτέχνης ΠΑΟ; Απάντηση: μηδέν. Ενώ, ο Αθηναϊκός λαός θα πληρώσει και θα κάνει δώρο (επί 49 χρόνια) στα ιδιωτικά συμφέροντα τις εγκαταστάσεις
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αντίθετο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα: «Στη «διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα», όμως, δεν τηρήθηκε καμία από τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ως TEE είχαμε θέσει. Η όλη παρέμβαση και τα επί μέρους αριθμητικά στοιχεία δηλώνουν ακριβώς αυτό που δε θα θέλαμε! Τον χαρακτήρα, δηλαδή, της σημειακής παρέμβασης στο Ρυθμιστικό της Αθήνας για την εξυπηρέτηση και μόνο των αναγκών του αθλητικού συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα υποκύπτοντας στα ευρύτερα ιδιωτικά συμφέροντα αυξάνεται υπέρμετρα ο συντελεστής δόμησης στα Ο.Τ. της «ανάπλασης» σε βάρος των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου».
jois21
Δεν εκατσα να διαβασω ολο το κειμενο αλλα πηρα αφορμη απο τις φωτο που εχουν τα λινκ σας με ανυπαρκτα δαση.

Αν υποθεσουμε οτι αυτη η περιοχη οριζεται ως εξης: Εθνικη, Π.Ραλλη (+βαλε), Λ.Αθηνων (+βαλε) και Κωνσταντινουπολεως τοτε μιλαμε για ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερος οπου οχι μονο γηπεδο και παρκο χωρανε, αλλα οτιδηποτε μπορει να φανταστει κανεις.
Το μερος αυτο δεν εχει τιποτα αλλο απο ερειπια, βιομηχανιες, εγκαταλελιμενες βιομηχανιες και αποθηκες.
Μιλαμε ισως για το μοναδικο απατητο κομματι της Αθηνας απο απλους πολιτες.
Τωρα που βλεπετε τον "μεγάλο πνεύμονα πρασίνου" δε ξερω.

"θα προστεθεί η αυριανή υποβάθμιση, η κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία"
Πιο υποβαθμισμενο απ οτι ειναι; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ηδη η νεα γραμμη μετρο εχει 2 νεες στασεις που εξυπηρετουν, τον Ελαιωνα και τον Κεραμικο.
Εδω σπανια ΚΟΛΛΑΕΙ η κινηση στο ΟΑΚΑ με 70.000, 1 σταση μετρο, απειρο παρκινγκ και 2 δρομους γυρο γυρο, ενω το 90% κινουνται με οποιοδηποτε μεσο (μετρο,λεωφ.,ΙΧ) ΝΟΤΙΑ και μονο...
Θα μπλοκαρει το γηπεδο 40.000 με 2 στασεις κοντα και δεκαδες δρομους τριγυρο οπου επειδη ακριβως ειναι στο κεντρο ο καθενας θα παρει τη δικια του κατευθυνση;

"Ότι μαζί με το νέο γήπεδο θα έρθει και «ο ιδιωτικός στρατός» των ΠΑΕ καθώς και ο κίνδυνος για επεισόδια τύπου Παιανίας, μια και τίποτα δεν διδάχθηκε ακόμη η Πολιτεία απ’ αυτά και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε"
Μου φαινεται οτι μερικα πραγματα γραφονται μονο για να πιανουν χωρο και να γεμιζουν σελιδες...
Οποιος δε θελει μπελαδες δε θα βρει, οποιος παει γυρευοντας (και μονο) θα βρει.

Στα 1,2,3κτλ συμφωνω γιατι ειναι αυτονοητα, ενω σε καποια δε μπορω να εκφερω αποψη καθως δε γνωριζω τα νομοσχεδια.

Και τωρα η δικαι μου απορια:
Επειδη τα περισσοτερα απ αυτα τα μερη ανηκουν σε καποιους ποσο ευκολο ειναι να "παραδωθουν" σε μια παε ή στο δημο;
epo_Arse
σιγουρα η περιοχη ειναι η χειροτερη αλλα εχουμε αναγκη απο δασος και παρκα εκτος και αν θελουμε να ζουμε ακομα στην χειροτερη πολη της Ε.Ε. Το τελευταιο πραμα που θελουμε ειναι να εχουμε γηπεδα, ειδικα ποδοσφαιρου που εχουμε more than enough (παρολα αυτα δεν εχουμε παγοδρομιο ουτε γηπεδο ραγκμπυ π.χ.)
jois21
Δλδ ενα συχρονο γηπεδο ποδοσφαιρου ευρωπαικων προδιαγραφων ειναι λιγοτερο σημαντικο απο ενα γηπεδο...ραγκμπυ;
Ναι, υπαρχουν αρκετα γηπεδο αλλα ειναι ΕΡΕΙΠΙΑ. Στο κατω κατω ας γκρεμιστει η λεωφορος οπως το N.Γκουμας να μην εχουμε πλεονασμα.
Γηπεδο και παρκο χωρανε ανετα στη περιοχη, η καλυτερη λυση θα ηταν να συνδιαστουν.

Απορριπτουμε τον Ελαιωνα, προταση για αλλου εχουμε; rolleyes.gif
epo_Arse
Να γίνει το γηπεδο σε καποια απο τα γηπεδα αχουρια ή να αγορασει την ΑΕΚ και να χτισει το Γκουμας.

Τι θα γινει αν εχουμε αγωνα και π.χ. λεμε τωρα, γινουν επεισοδια ή η αστυνομια εχει αποκλεισει τους γυρω χωρους οπως συνηθως γινεται οταν παιζουν ποδοσφαιρο; Δηλαδη εκει που θα πας στο οποιο παρκο γινει ή στα εμπορικα κέντρα θα φοβασε μην σου την πεσει κανα πρεζακι ή αλητης; Σκεψου οτι ο βοτανικος ειναι σε περιοχες που δεν εχουν πρασινο πχ. δυτικα προαστια και πιστυεω το τελευταιο πραμα που τους απασχολει ειναι το πως θα γινει το γηπεδο εκει.
jois21
Nα αγορασει την ΑΕΚ για το χωρο του γηπεδου;

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! κοφτε να ναρκωτικα ή τουλαχιστον μην ερχεστε εδω μετα να ποσταρετε.

Θες να μας πεις οτι επειδη μπορει να γινουν επισοδια ή οτι μπορει να στη πεσει καποιος απ΄εξω, να μη γινει γηπεδο; Ε,να κλεισουμε κι αυτα που εχουμε τοτε.
epo_Arse
εταιρίες δεν είναι; προβλεπτε η εξαγορα μιας εταιρειας απο μια αλλη μεσω εξαγορας μετοχων.
Pierce
ας υποθεσουμε οτι ανατελει ο ηλιος απο την δυση και η ΠΑΕ ΠΑΟ αγοραζει την ΠΑΕ ΑΕΚ. στην Ν Φιλαδελφεια δεν μπορει να χτιστει γηπεδο!
nikefalin
QUOTE(epo_Arse @ Oct 17 2007, 17:08 ) *
εταιρίες δεν είναι; προβλεπτε η εξαγορα μιας εταιρειας απο μια αλλη μεσω εξαγορας μετοχων.

Ο νόμος απαγορεύει στα ίδια πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) την κατοχή περισσοτέρων από μιας ΠΑΕ...Δεν έχεις ακούσει όλα αυτά τα χρόνια την ιστορία για τον ΟΦΗ ?
Εκτός αν ο ΠΑΟ αγοράσει την ΑΕΚ και βάλει κάποιον αντίστοιχο Βατσινά . Αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα μεγέθη δεν ταιριάζουν. Περίεργες "ελληνικές" συνδιοκτησίες έχουν υπάρξει αλλά ποτέ σε παρόμοια μεγέθη. Πάντα η σχέση ήταν και θα είναι "μεγάλος - μικρός".

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι πιο εύκολο να βρει μια ΠΑΕ χώρο για κατασκευή γηπέδου από το να σκεφτεί την "εξαγορά" ή τη "συγχώνευση". Και είναι πιο εύκολο γιατί κάθε νέο γήπεδο είναι ένα νέο μεγάλο έργο που φέρνει δουλειές και ψηφαλάκια κι έτσι οι πολιτικοί που προίστανται της πολιτείας βοηθούν ασκαρδαμικτείν σε τέτοιες καταστάσεις χωρίς να υπολογίζουν τα δάση, τους ελεύθερους χώρους και το λεγόμενο κοινό καλό.
morfi
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΚΑ !
jois21
Ρε παιδια τι καθεστε να του εξηγησετε τωρα....


Εγκρηθηκαν 9εκ. απ το υπεχωδε και οι εργασιες ξεκινανε συντομα.

epo_Arse ΒΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!! w00t.gif
epo_Arse
υπαρχουν και ενα σωρο ενστασεις το Σ.Τ.Ε. και στα δικαστηρια, θα τους βγαλουν το λαδι οι ντοπιοι και οι οικολογικες οργανωσεις. τα πρωτα 9 εκ. εινα για το δρομο της αγιας αννης και οχι για το γηπεδο. Μπορει ο ΠΑΟ να αποροφησει (acquisition) μαι μικροτερη εταιρεια που εχει γηπεδο ή να το κανει σε δικο του χωρο π.χ. στην παιανια, εφοσον φυσικα το εγκρινει ο δημος και οι κατοικοι.Το γηπεδο της ΑΕΚ εχει κολισει απο τις ενστασεις κατοικων για τις εμπορικες χρησεις αν δεν κανω λαθος, το ιδιο μπορει να γινει και με το βοτανικο, απο οσο βλεπω στa blogs μονο οι φανατικοι οπαδοι το θελουν, κανεις αλλος
jois21
Μηπως ειμαι βαζελος; gdi.gif tongue.gif
jois21
(Δε μαφηνει να κανω εντιτ, οποτε κανω 2ο συνεχομενο.)


Οπαδικα μπλογκ και σαιτ δε βλεπω να σου πω.
Πρωτα απ ολα αμφιβαλω αν υπαρχουν "ντοπιοι". Μονο εργοταξια και αποθηκες εχει. Απο τη στιγμη που τα βρουν εταιριες - παε/υπουργειο δε νομιζω να υπαρξει αλλο εμποδιο.
Τωρα αν τα ετιματα, των οποιων εχουν, ειναι κατι σα το 1ο ποστ και τυπου "βαρδηνογιαννη παρε τη σκεπαστη", καλα θα κανουν να μη τους παρουν στα σοβαρα.
Αν νομιζουν οτι εργα οπως η βελτιωση των δρομων της περιοχης ειναι πισωγυρισμα ειτε ειναι κολλημενο ιοικολογοι ειτε πρεπει να κοιταχτουν με καποιο τροπο.
nikefalin
QUOTE(epo_Arse @ Oct 18 2007, 12:24 ) *
υπαρχουν και ενα σωρο ενστασεις το Σ.Τ.Ε. και στα δικαστηρια, θα τους βγαλουν το λαδι οι ντοπιοι και οι οικολογικες οργανωσεις. τα πρωτα 9 εκ. εινα για το δρομο της αγιας αννης και οχι για το γηπεδο. Μπορει ο ΠΑΟ να αποροφησει (acquisition) μαι μικροτερη εταιρεια που εχει γηπεδο ή να το κανει σε δικο του χωρο π.χ. στην παιανια, εφοσον φυσικα το εγκρινει ο δημος και οι κατοικοι.Το γηπεδο της ΑΕΚ εχει κολισει απο τις ενστασεις κατοικων για τις εμπορικες χρησεις αν δεν κανω λαθος, το ιδιο μπορει να γινει και με το βοτανικο, απο οσο βλεπω στa blogs μονο οι φανατικοι οπαδοι το θελουν, κανεις αλλος

ούτε το acquisition επιτρέπεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο η συγχώνευση.
Και το λέω για τελευταία φορά. Στην κοινωνία που ζούμε τα μεγέθη ΠΑΟ, ΑΕΚ είναι της ίδιας τάξης (δε λέω ίδια). όπως και αυτό του ΠΑΟΚ και του Άρη.
όποιουδήποτε είδους λοιπόν σκέψεις για αγοραπωλησίες ή συγχωνεύσεις μεταξύ τους είναι σενάρια για το Stargate Atlantis. Τα μόνα που μπορούν να ανταλλάξουν με τίμημα ή δίχως τίμημα είναι έμψυχο δυναμικό (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) που είναι ούτως ή αλλως αναλώσιμο.
epo_Arse
οτι αναφερω φυσικα και δεν εχει σχεση με οπαδικα μπλογκ, αλλα με μπλογκ πολιτων. Οπως κ να ειναι θελουμε πρασινο και οχι γηπεδα..

διαβασα και στην Ε. οτι δωθηκε η εγκατασταση του baseball *(θυμαστε πρωταθλητες ευρωπης το 2003, ενα απο τ τα καλυτερα γηπεδα στην ερωπη κ αρνηση της κυβερνησης να δωσει 6,000ευρω στην εθνικη baseball ως εγγυηση για το ευρωπαιακο του 2007 με αποτελεσμα να ακυρωθει η εθνικη ελλαδος) σε ποιον; στον εθνικο και τους 10 οπαδους του! Δηλαδη θα χαθει ενα αθλημα για μια ομαδα με 10 οπαδους
sihainas
Ένα άθλημα που στην ελλάδα έχει λιγότερους από "10 οπαδούς" δεν έχω τίποτα με το baseball μιας και το βρίσκω άκρως ενδοιαφέρον... αλλά αυτό που λες είναι τουλάχιστον παράλογο... το άθλημα αυτό δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα...πως θα χαθεί δηλαδή; rolleyes.gif
epo_Arse
επ..λαθος ομαδα ηθελα να πω. θα σταματησει η αναπτυξη ενος αθληματος (αφου εκαναν τα βοηθητικα λαμπικο το καλοκαιρι και πηραν ως και τις πορτες ) για να εχει οφελος μια ομαδουλα 10 ατομων.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.