Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Basket League Α1 2012-2013
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3
rchos
Ξεκινάει φέτος στις 7 Οκτωβρίου το νέο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Με νέο πρόεδρο μετά από χρόνια τον τον Γιώργο Χαλβατζάκη.

Από εκεί και πέρα όμως όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν μαύρα.Λεφτά δεν υπάρχουν σχεδόν σε καμία ομάδα ενώ ακόμη δεν είμαστε σίγουροι ποιές ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ολυμπιακός - Παναθηναικός - Πανιώνιος - Κολοσσός - Ρέθυμνο - Καβάλα - Άρης - Πάοκ - ΚΑΟΔ - Ίκαρος - Ηλυσιακός - Περιστέρι - Πανελευσινιακός - Απόλλων Πάτρας

Από την περσινή Α1 υποβιβάστηκε το Μαρούσι.

Οι αδειοδοτήσεις ακόμη δεν έχουν δοθεί οπότε δεν ξέρουμε με σιγουριά πόσες ομάδες από τις 14 θα είναι σε θέση να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

ίδωμεν...
gspara
Ποτε ειναι η κληρωση?
gratipa1929
QUOTE (gspara @ Aug 3 2012, 17:25 ) *
Ποτε ειναι η κληρωση?

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
PanosIlio
Οι μέρες στην Euroleague φέτος θα είναι Πέμπτη - Παρασκευή, με βασική την Παρασκευή.

Στο δικό μας πρωτάθλημα θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα με βασική τη Δευτέρα??

Ελπίζω και εύχομαι φέτος να έχει περισσότερα παιχνίδια μεσημέρι τις Κυριακές, ακόμα και ντέρμπι ΟΣΦΠ / ΠΑΟ, η "βραδινή" ώρα της Δευτέρας να είναι το 7πμ και θα επιθυμούσα επίσης να μην κανονίζει η τηλεόραση το πρόγραμμα σε τελικούς και play off γενικά προς χάριν της τηλεθέασης... και επίσης εύχομαι παγκόσμια ειρήνη, φαγητό και σπιτικό για όλους... smile.gif
PanosIlio
Είχα κι εγώ μια ελπίδα για ίσως καλύτερη διοργάνωση πρωταθλήματος και προγραμματισμό, μιας και άλλαξε ο πρόεδρος, όχι να πέσουν λεφτά και τέτοια πράγματα, απλά καλύτερη οργάνωση, αλλά φαίνεται πως τους αρέσει να μας αποδεικνύουν κάθε φορά το πόσο άσχετοι είναι στα απλά.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος, που μπορεί να είχε ή και να μην είχε τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει 13:00 το μεσημέρι, εύγε....

http://www.esake.gr/main/index.php?pl=2&am...XJ0aWQ9NTc1MQ==

Προφανώς σκέφτηκαν (?) αφού και η κλήρωση του CL είναι μεσημέρι ας βάλουμε και τη δική μας...

Άρα ποτέ δεν θα μάθουμε τι μπορεί να είχε γίνει αν η κλήρωση ήταν σε απογευματινή ώρα που θα μπορούσε ίσως και κανένας φίλαθλος να πάει, μπορεί λέω να διοργάνωναν κανένα event άξιο παρακολούθησης. Τώρα θα πάνε μόνοι τους με τους πολιτικάντιδες ρουσφετολόγους της μπάλας (Ιωαννίδης) και τους δημοσιογράφους να χειροκροτούν τους εαυτούς τους.
PanosIlio
Τελικά με βάση αυτό το link http://www.ert.gr/webtv/component/content/...7-KLHRWSH-ESAKE η κλήρωση θα καλυφθεί ζωντανά, μόνο από το web. tongue.gif Σήμερα στις 13:00.
rchos
Εντολή για Α1 οι Ίκαροι Σερρών

Τεράστια είδηση αν είναι αλήθεια.

Καβάλα και Απόλλωνας νομίζω δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό.
Εκτός αν το θυμάμαι λάθος.
gspara
QUOTE (rchos @ Sep 23 2012, 00:36 ) *
Εντολή για Α1 οι Ίκαροι Σερρών

Τεράστια είδηση αν είναι αλήθεια.

Καβάλα και Απόλλωνας νομίζω δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό.
Εκτός αν το θυμάμαι λάθος.

Απιστευτο.Και παλι ομως δυσκολο μου φαινεται.
Zoys
QUOTE
Αντί να σχολιάσω την επικαιρότητα αναφορικά στο πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ θα μπορούσα να επαναφέρω, να κάνω copy/paste όπως λέμε στην... κομπιουτερίστικη γλώσσα, παλαιότερων σχολίων από το 2011, το 2010, το 2009 κ.ο.κ.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Οσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάζουν τα δεδομένα στις ομάδες/εταιρείες και τη λίγκα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτό το σαθρό και άρρωστο σκηνικό που οι ίδιες οι ομάδες έχουν χτίσει, στηρίξει και θρέψει όλα τα προηγούμενα (πολλά) χρόνια.

Εχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Σε μία εβδομάδα (υποτίθεται πως) ξεκινάει το πρωτάθλημα στο οποίο η κλήρωση έγινε μία εβδομάδα πριν, πέντε ομάδες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής μέσα στην τελευταία εβδομάδα και δύο θα πάρουν τρία εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο τζάμπολ. Που γίνονται αλλού όλα αυτά; Πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων παραμένουν στον αέρα αφού η περιβόητη ΕΡΤ που όλο το καλοκαίρι βρισκόταν στη δείνη των εκλογών και της αλλαγής κυβέρνησης και τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει για μία ακόμη φορά πεδίο βολέματος οικείων, σιγά μην ασχοληθεί με το μπάσκετ. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Δεν την υποχρεώνει κανείς να το κάνει όπως υποχρεούνται οι εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ να πληρώνουν (παράνομα και αντισυνταγματικά) εδώ και δεκαετίες το ειδικό τέλος. Που γίνονται αλλού όλα αυτά; Πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Διαβάζω από χθες τις... κραυγές απόγνωσης παραγόντων των ομάδων/εταιρειών μπροστά στην προοπτική να πάρουν λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζαν από την τηλεόραση. Κάτι που θα σημάνει την ολοκληρωτική τους καταστροφή όχι γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν τις φετινές υποχρεώσεις τους αλλά γιατί πολύ απλά στις περισσότερες από τις μισές ομάδες της Α1 το 50% έως το 100% των προσδοκόμενων εσόδων τους είναι εκχωρημένα σε πιστωτές ενός, δύο, τριών, ακόμη και πέντε χρόνων πίσω...

Φωνάζουν λοιπόν, απειλούν με λοκ-άουτ στο πρωτάθλημα (σε όποιον έχει ασθενή μνήμη θυμίζω ότι τα ίδια ακριβώς είχαν γίνει και πέρυσι και πρόπερσι) αν δεν πάρουν τα χρήματα που θέλουν και που, κατά την προσωπική μου άποψη, δικαιούνται. Ναι μεν η λίγκα εδώ και δέκα χρόνια στάθηκε ανίκανη να κυνηγήσει μία συμφωνία της προκοπής με κάποιο ιδιωτικό κανάλι ώστε να μην εξαρτάται από την... κρατική επιχορήγηση, όμως και στην κρατική τηλεόραση ξέρουν να "σκορπούν" αλλού χρήματα αφήνοντας στην απ’ έξω ή στο περιθώριο το μπάσκετ πετώντας συνήθως ένα ξεροκόματο.

Δεν είναι τωρινό φαινόμενο ότι οι δύο "μεγάλοι" Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοιτάνε την πάρτη τους (και καλά κάνουν, σε τελική ανάλυση) όσον αφορά στα οικονομικά αφού οι άλλες ομάδες τους έδωσαν το "δικαίωμα" και το "πεδίο δράσης" να το κάνουν. Αφού οι ίδιοι οι αιώνιοι δεν ενοούν να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παίζουν μόνοι τους στο πρωτάθλημα και βλέπουν τις υπόλοιπες ομάδες εδώ και πολλά χρόνια να "ανέχονται" να δρουν μόνοι τους, καλά κάνουν.

Φωνάζουν λοιπόν ο ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες, οι φίλαθλοι για το ότι φτάσαμε στο παραπέντε και το πρωτάθλημα είναι και πάλι στον αέρα. Ποιοί όμως δημιούργησαν αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια; Ποιοι την στήριξαν; Ποιοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες φοβούμενοι πως κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ίδια θέση και θα χρειαστούν ανάλογα... ελαστική μεταχείριση; Οι ίδιες οι ομάδες. Ας αποφασίσουν λοιπόν τι πρωτάθλημα θέλουν, ας κάτσουν να το φτιάξουν από την αρχή και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για άλλους.

Συγγνώμη, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμη και σε αυτή την Ελλάδα της κρίσης και της κοινωνικής ανισορροπίας μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ. Τώρα το αν το αξίζουμε είναι ένα άλλο θέμα...

Πηγή: www.basketblog.gr

Ο Γιάννης Ψαράκης για το κλασικό πρόβλημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1. Κάθε χρόνο πάντως τα ίδια γράφονται και τίποτα δεν αλλάζει. Φέτος έχουμε βέβαια νέο πρόεδρο στον ΕΣΑΚΕ και ελπίζω να κάνει κάτι για να ανεβάσει το προϊόν σε αντίθεση με τον προκάτοχο της καρέκλας που δεν έκανε το παραμικρό.
PanosIlio
Για να δούμε τι θα γίνει και με τα τηλεοπτικά φέτος http://www.sport-fm.gr/article/582442

Όλο εξελίξεις τα παιδιά, όλο εξελίξεις.
tuareg
Αδιέξοδο με ΕΡΤ, ορατή η απεργία!

http://www.basketplus.gr/index.php?option=...&Itemid=168
tsouras o.a.c
Ασχετως που οι δυο μεγαλοι εχουν εξασφαλισμενα τα συμβολαια τους,ποσο υποκριτικο ειναι που δεν βγαινουν μπροστα για να στηριξουν το δικαιο αιτημα των υπολοιπων ΚΑΕ?Μονο συντονισμενα μπορουν να απαιτησουν!Με τον ΕΣΑΚΕ,με ολες τισ διοικησεις,με τον ΠΣΑΚ!Κριμα γιατι με την προφαση της κρισης,θυσιαζεται και το ελαχιστο,που ειναι η απλη καλυψη των αγωνων!
Και στην Ισπανια, και στην Ιταλια εχουν κριση,αλλα το προιον,που λεγεται μπασκετ, δεν το υποτιμανε!Αλλα προσπαθουν να βρουν τροπους να το τονωσουν!Εαν δεν μπορουν αυτοι,τοτε ισως θα επρεπε εμεις οι αγνοι φιλοι του μπασκετ να μπορουμε να κανουμε κατι!
PanosIlio
Όλο λύσεις αυτά τα παιδιά http://www.sport-fm.gr/article/583585
sarounas
Πιστεύω ότι ΠΑΟ ΟΣΦΠ δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το πρωτάθλημα και το βλέπουν καθαρά ως προπόνηση και δεν βγαίνουν μπροστά γιατί το επίπεδο των αντιπάλων τους είναι τόσο χαμηλό που δεν υπάρχει έδαφος για μία επένδυση της προκοπής.

πχ εμένα προσωπικά και τζάμπα να μου δίνουν εισιτήρια πλην αγώνων ΠΑΟ-ΟΣΦΠ αποκλείεται να χαραμίσω ένα απόγευμά μου για να δω έναν αγώνα από αυτό το πολύ χαμηλού επιπέδου και αναξιόπιστο για διαφόρους λόγους πρωτάθλημα. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω σκέφτονται οι περισσότεροι μπασκετικοί οπότε σε τι έδαφος να οικοδομήσουν οι δύο αιώνιοι?
χίλιες φορές καλύτερα Α2. Αυτή η Α1 είναι ανύπαρκτη

vastravoud
Αν κατάλαβα καλά, οι ομάδες κάνουν απεργία επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το προϊόν τους και απαιτούν να το φορτωθούν οι φορολογούμενοι;
rchos
QUOTE(vastravoud @ Oct 4 2012, 17:51 ) *
Αν κατάλαβα καλά, οι ομάδες κάνουν απεργία επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το προϊόν τους και απαιτούν να το φορτωθούν οι φορολογούμενοι;


Μέσα είσαι.

Αυτό ακριβώς.

Λογική Α1 σε όλο το μεγαλείο της.
vastravoud
2 πράγματα μου θυμίζει αυτό:

1. Τον Οβελίξ που απειλούσε ότι αν δεν του κάνουν το χατήρι θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει

2. Το ανέκδοτο με τον τύπο που τον κεράτωνε η γυναίκα του και για τιμωρία έκοψε τα @@ του.
rchos
QUOTE(vastravoud @ Oct 4 2012, 18:10 ) *
2 πράγματα μου θυμίζει αυτό:

1. Τον Οβελίξ που απειλούσε ότι αν δεν του κάνουν το χατήρι θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει

2. Το ανέκδοτο με τον τύπο που τον κεράτωνε η γυναίκα του και για τιμωρία έκοψε τα @@ του.


Αν στο μαγαζί σου Βαγγέλη δεν έχεις αρκετά καλό προιόν και δεν αγοράζει κανείς ακολούθα το παράδειγμα της Α1 και κλείστω κάνοντας διαμαρτυρία μήπως έρθουν τελικά και αγοράσουν αλλά μην ασχοληθείς να φτιάξεις το προιόν σου.Αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα.
vastravoud
Έτσι είναι!

Το λογικό θα ήταν οι μικρές ομάδες να "εκβίαζαν"(όσο τους παίρνει) τους δυο μεγάλους για να κερδίζουν καλύτερο μερίδιο της τηλεοπτικής πίτας, και υστερα να παρουσίαζαν αρραγές μέτωπο προς τα έξω, προσπαθώντας παράλληλα να φτιάξουν το προϊόν.

Τώρα στην ουσία απλώς ζητουλεύουν λεφτά από το δύσμοιρο φορολογούμενο.....
alien-tour
QUOTE(vastravoud @ Oct 4 2012, 15:51 ) *
Αν κατάλαβα καλά, οι ομάδες κάνουν απεργία επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το προϊόν τους και απαιτούν να το φορτωθούν οι φορολογούμενοι;


Απαιτούν ισονομία οι ομάδες και καλά κάνουν.

Τα παραπάνω χρήματα που ζητάνε οι 12 ομάδες τα έχει σπαταλήσει η ΕΡΤ σε παρουσιαστές...Για εκεί έχει έ;Για το μπάσκετ δεν έχει;Για τα φαγοποτια του "Στην υγεία μας" και για τη Eurovision λεφτά υπάρχουν...Αν θέλει να κόψει η ΕΡΤ να κόψει από παντού.Όλοι μας πληρώνουμε και θέλουμε να δούμε μπάσκετ.Αν αγαπάς το άθλημα θα δεις όλες τις ομάδες γιατί διψας για μπάσκετ και δεν φοράς οπαδικές παρωπίδες.

Επίσης 2 ομάδες θα πάρουν απο ένα μύριο και οι υπόλοιποι θα πάρουν ισονομία στο πρωτάθλημα;Κοινώς όπως έλεγε και η διαφήμιση της Q για παπακια.

Βέβαια και οι ομάδες θα πρέπει να βρουν πόρους μέσω χορηγιών και ανάπτυξης του μάρκετινγκ.Δεν γίνεται να βλέπουμε ομάδες χωρίς διαφήμιση στη φανέλα ή και στο όνομα.Αυτό ειναι αμέλεια των παραγόντων.

xaris_
η ΕΡΤ εδινε περυσι 10 εκατομυρια ευρω για να εχει ενα παιχνιδι τσαμπιονς λιγκ την αγωνιστη δηλαδη περιπου 12-14 παιχνιδια ολο τον χρονο φετος δινει πεντε εκατ. για το τσαμπιονσ λιγκ και δεν θελει να δωσει ουτε τα μισα χρηματα τα οποια θα στηριξουν ολοκληρο το πρωταθλημα
τα χρηματα ειναι των φορολογουμενων οι οποιοι τα ιδια θα πληρωσουν ειτε δωσει χρηματα για το μπασκετ ειτε οχι και για αυτο νομιζω οτι θα επρεπε να δωθουν για να στηριχτουν πρωταθληματα που εχουν αυτη την αναγκη και οχι μονο το μπασκετ απο το να δινονται στην ουεφα
PanosIlio
QUOTE(alien-tour @ Oct 5 2012, 11:27 ) *
Απαιτούν ισονομία οι ομάδες και καλά κάνουν.


Αν είναι έτσι τότε κάθε ΑΕ που δεν μπορεί να βγάλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, όπως πολλές ομάδες, που είναι ΚΑΕ, της Α1, πρέπει και αυτή να απαιτήσει από το κράτος να παραγραφούν χρέη, να μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, όπως τόσα χρόνια τόσες ΚΑΕ κάνουν (και ΠΑΕ).

Εμένα με προσβάλει πάντως που η ΕΡΤ, την οποία την πληρώνω, ασχολείται τόσο πολύ και με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ Πρωτάθλημα μπάσκετ. Δηλαδή δεν μας φτάνει που πληρώνει υπεραξία τα πάντα θα πληρώνει και αυτό? Δεν θέλω τίποτα να το πληρώνει υπεραξία, ούτε CL, ούτε τίποτα. Ίσως είναι η μόνη φορά που συμφωνώ με την ΕΡΤ όσον αφορά σε διαπραγματεύσεις της.

Αυτές οι "πανέμορφες" ΚΑΕ, τόσα χρόνια είχαν έναν ΕΣΑΚΕ που δεν έκανε τίποτα απολύτως για να βελτιώσει το προϊόν που λέγεται μπάσκετ. Είναι επαγγελματική λίγκα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή είναι επαγγελματίες (και καλά) άρα ως τέτοιοι θα πρέπει να λειτουργούν (χα!!). Αν μπορούν ας βγουν στην αγορά να βρουν κεφάλαια, α ναι ξέχασα η αγορά τους έκλεισε την πόρτα (ΟΤΕ TV, NOVA)...

Και εγώ θέλω το κράτος να βοηθάει και να υποστηρίζει τον Ελληνικό αθλητισμό, σε όλα τα επίπεδα, με όποιο τρόπο μπορεί, αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.
Να μη σώσει ποτέ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ίσως έτσι κάποιοι, οι οποίοι προφανώς τους ενδιαφέρει απλά να πάρουν τα χρήματα του τηλεοπτικού και να το παίζουν παράγοντες, να μας κάνουν τη χάρη να ξεκουμπιστούν μπας και ασχοληθεί κανένας που πραγματικά θέλει να βελτιώσει το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ Πρωτάθλημα μπάσκετ.
rchos
Μα προφανώς και οι δύο θα πάρουν ασυγκρίτως περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους.Δεν κατάλαβα γιατί είναι παράλογο.
Αξιοπρεπή τηλεθέαση τα τελευταία χρόνια κάνουν μόνο τα παιχνίδια των δύο συν το ντέρμπι Παοκ-Αρης.

Τα υπόλοιπα επαναλήψεις της Μπίλιως και της Φλέσσα έχουν πιο πολυ ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.

Αυτό το αστειάκι με τα λεφτά των φορολογουμένων πρέπει να τελειώσει γιατί εμείς μπορεί να είμαστε μπασκετικοί και να κάνουμε κρα να δούμε μπάσκετ αλλά οι 9 στους 10 αυτή τη στιγμή αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι η ερτ καλά κάνει και δεν ανεβάζει την προσφορά προς το μπάσκετ.

Οι ομάδες δεν απαιτούν ισονομία.Απαιτούν 10 φράγκα παραπάνω γιατί δεν έχουν έσοδα από πουθενά.Ισονομία δεν θέλουν γιατί 10 στις 14 ομάδες θα έπαιζαν στα τοπικά αν έρθει η περιβόητη ισονομία.

ΑΝτί να παρακαλάνε την ερτ για λίγα λεφτά παραπάνω πρέπει να ψάξουν έσοδα από αλλού γιατί έτσι όπως τα έκαναν μόνο το κράτος τους δίνει λεφτά.Το κράτος όμως είναι μείον άρα αυτά πρέπει να κοπούν στο βαθμό που δίνονταν.


Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού είπαν κάτι τς προάλλες που αν ισχύει δείχνει πολλά.
Πως πέρσι προτάθηκε διετές συμβόλαιο αλλά πίστευαν οι επενδητάρες ότι φέτος θα πετύχουν καλύτερη συμφωνία.Τόση σχέση δηλαδή με την πραγματικότητα έιχαν και έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων...
alien-tour
QUOTE(PanosIlio @ Oct 5 2012, 09:19 ) *
Αν είναι έτσι τότε κάθε ΑΕ που δεν μπορεί να βγάλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, όπως πολλές ομάδες, που είναι ΚΑΕ, της Α1, πρέπει και αυτή να απαιτήσει από το κράτος να παραγραφούν χρέη, να μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, όπως τόσα χρόνια τόσες ΚΑΕ κάνουν (και ΠΑΕ).


Το υπόλοιπο κείμενο μάλλον δεν το διάβασες...Ή σε όλους ή σε κανέναν...Δεν ζήτησε κανένας παραγραφή χρεών όλοι θέλουν να πληρώσουν και προσπαθούν.Γι'αυτό κατέβηκαν τα budget,δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Σ'αυτό που συμφωνούμε είναι οτι δεν πρέπει να δώσει σε κανέναν ούτε σε παραγωγές της πλάκας όμως γιατί κι αυτές τις πληρώνουμε.

2 μύρια (φορολογουμένων πάλι) θα πάρουν δυο ομάδες και 12 ομάδες θα μοιραστούν 1,4 πως το βλέπεις;

Υ.Γ. Όπως απάντησε και ο Οφθαλμίατρος της Ζακύνθου: "Να πάτε να ρωτήσετε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες!" laugh.gif
Υ.Γ. Δε φταίει πότε ένας από τους 2,η ευθύνη είναι στη μέση.Με μεγαλύτερη ευθύνη των ΚΑΕ που περιμένουν τελευταία στιγμή για τα τηλεοπτικά.

kseplenhs
QUOTE(alien-tour @ Oct 5 2012, 12:41 ) *
Υ.Γ. Όπως απάντησε και ο Οφθαλμίατρος της Ζακύνθου: "Να πάτε να ρωτήσετε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες!" laugh.gif


Μαγκιά.Φαντάζομαι δήλωσε και "αντιμνημονιακός" ο ντόκτορ

Βασικά η απεργία γίνεται επειδή δόθηκαν κάτι εκατομύρια και απευθείας διορισμός ολυμπιακού βόλου,καβάλας και ηρακλή στην β' εθνική του ποδοσφαίρου και οι μπασκετικοί κλαίνε γιατί δεν έρχεται ο ιωαννίδης να τους ελεήσει και εκείνους.
PanosIlio
QUOTE(alien-tour @ Oct 5 2012, 12:41 ) *
2 μύρια (φορολογουμένων πάλι) θα πάρουν δυο ομάδες και 12 ομάδες θα μοιραστούν 1,4 πως το βλέπεις;


Χάλια το βλέπω, αλλά οι ομάδες πέρσι που υπογραφόντουσαν τέτοιες συμφωνίες έκαναν την πάπια και ο Οικονομίδης μιλούσε για επιτυχίες και κουραφέξαλα και κεντρική διαχείριση blink.gif, 14 ομάδες έχει το πρωτάθλημα ή 12? . ΕΣΑΚΕ και πάσης Ελλάδος, καλά να πάθουν.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και οι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ μπορούν να πάρουν αυτά τα ποσά ας τα πάρουν, γιατί οι υπόλοιπες 12 ομάδες πέρσι συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο?

Το ότι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ δεν ενδιαφέρονται για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι φανερό, χρόνια τώρα, είναι μια κατάσταση που τους βολεύει, παίζουν μεταξύ τους για το Κύπελλο, τα ντέρμπι στην κανονική περίοδο και στο τέλος τα playoff, όλα τα άλλα παιχνίδια είναι προπονήσεις για την Ευρωλίγκα και τους τελικούς. Αυτό τους βολεύει και φαίνεται. Δεν ενδιαφέρονται.

Το πιο καλό για το Ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν αυτοί οι δύο να μην έπαιζαν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, το λέω και το πιστεύω αυτό, γιατί τότε μόνο θα υπήρχαν στο χώρο άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για το άθλημα και όχι για την τσέπη τους και την προσωπική τους προβολή.

Για να συνοψίσω, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΡΤ καλά κάνει και δεν θέλει να πληρώσει υπεραξία, και πολλά δίνει. Ας μην αρχίσει το πρωτάθλημα ποτέ. Αυτό πιστεύω εγώ.




alien-tour
QUOTE(PanosIlio @ Oct 5 2012, 10:13 ) *
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και οι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ μπορούν να πάρουν αυτά τα ποσά ας τα πάρουν, γιατί οι υπόλοιπες 12 ομάδες πέρσι συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο?


Γιατί πίστευαν οτι θα πάρουν παραπάνω χρήματα την επόμενη χρονιά (κακώς βέβαια).

Τώρα "με το αυγό να έχει πάει σε συγκεκριμένη θέση" θα σφιχτούν να βρούν έσοδα και χορηγίες.Κι έτσι πρέπει.
Αν και πιστεύω ο "Blond" θα βάλει πάλι το χέρι του (κακώς πάλι).

Μια καλή λύση θα ήταν να μπούνε στο παιχνίδι OTE TV και NOVA,ALPHA,ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1,κάτι που βλέπω να γίνεται αν κάθε ΚΑΕ διαπραγματευθεί μόνη της αλλά έτσι χαλάμε το "ισχύς εν τη ενώση".

Εκτός κι αν αρχίσουν να πουλάνε 1-1 αγώνα.Πιστεύω πιο πολλά θα μαζέψουν απο τα 106 χιλιάρικα.

Τέσπα,να τελειώνει το θέμα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι μόνο μέσω TV!

ΥΓ. Καλά που έχουν ξεκινήσει και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα κι έχουμε να πάρουμε μια γεύση από basket.
YΓ.2. Πόσο ζηλεύω την Ισπανική λίγκα. w00t.gif
rchos
Πάντως για έναν ανεξήγητο λόγο φέτος και εγώ έχω μεγαλύτερη θέληση να δω Α1 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Α1 γενικά όχι Ολυμπιακό Παναθηναικό.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον πως θα καταφέρουν να προσωρήσουν οι φετινές ομάδες στην κρίση.


ΑΝ και κάτι που είπε ο Σιγάλας χτες με βρίσκει κάπως σύμφωνω.Δεν ξέρω σε μια αντιπαράθεση Α1-Α2 αν εξαιρόντας τους 2 μεγάλους οι υπόλοιποι είναι τόσο καλύτεροι από τις ομάδες της Α2 για να παίζουν σε άλλη κατηγορία.
gspara
Παιδια νοιωθω οτι κακως ασχολουμαστε ακομα με Α1.Ευτυχως που 8 χρονια νωριτερα το Περιστερι επεσε Α2 και ακομα καλυτερα Β' και ειδα πραγματικο μπασκετ.Σημερα αλλωστε ειναι η πραγματικη μερα κυπελου με 3 ματσαρες να διεξαγωνται στην Εσκα!!!
vastravoud
ΑΝ οι "10" έχουν πρόβλημα με τους "2", ας στραφουν εναντίον τους και ας τους "εκβιάσουν" ώστε να μοιράσουν καλύτερα το ποσό των δικαιωμάτων. Επίσης δε θα είναι τυπικά "δίκαιο" για τους μεγάλους, όμως η ισχύς τους θα πάει κόντρα στο πλήθος των μικρών και ετσι το σύστημα θα ισορροπήσει κάπως.

Μια τέτοια διαπραγμάτευση μου φαίνεται λογική.

Όμως το να γκρινιάζεις επειδή το προϊόν σου είναι αίσχος και ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να το αγοράσει στα λεφτά που ζητάς είναι απλά βλακώδες.
SteveNashidis
QUOTE(vastravoud @ Oct 7 2012, 23:54 ) *
ΑΝ οι "10" έχουν πρόβλημα με τους "2", ας στραφουν εναντίον τους και ας τους "εκβιάσουν" ώστε να μοιράσουν καλύτερα το ποσό των δικαιωμάτων. Επίσης δε θα είναι τυπικά "δίκαιο" για τους μεγάλους, όμως η ισχύς τους θα πάει κόντρα στο πλήθος των μικρών και ετσι το σύστημα θα ισορροπήσει κάπως.

Μια τέτοια διαπραγμάτευση μου φαίνεται λογική.

Όμως το να γκρινιάζεις επειδή το προϊόν σου είναι αίσχος και ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να το αγοράσει στα λεφτά που ζητάς είναι απλά βλακώδες.


Δυστυχώς ούτε κάτι τέτοιο μπορούν να κάνουν οι "10" . Ήδη πέρυσι το καλοκαίρι διαβάζαμε σκέψεις για την διεξαγωγή ενός κλειστού Μεσογειακού πρωταθλήματος με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και νομίζω οι 2 αιώνιοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αφήσουν το μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα και να παίζουν κάπου ποιο ανταγωνιστικά .



vastravoud
Συνεπώς οι "10" απλώς αυτοπυροβολούνται.....
damian
Link
Giannisbasket123
Ξεκινάει επιτέλους το πρωτάθλημα της Α1
http://www.basketworld.gr/2012/10/blog-post_978.html
tuareg
προφανως αποφασισαν να αρχισουν γιατι θα υπηρχε προβλημα με τη χορηγια απο τον οπαπ.
Εκει πρεπει να στοχευσουν για περισσοτερο χρημα,οχι στην ερτ.
Δεν ειναι δυνατον να ειναι αντιστροφως αναλογα της προσφορας του καθε αθληματος (σε σχεση με το ποδοσφαιρο) η χορηγια του αιμοδοτη (οπως θελει να λεγεται) του Ελληνικου αθλητισμου (εκτος αν ειναι αιμοδοτης μονο του ποδοσφαιρου)
Δεν ειναι δυνατον ο καθε Λεβαδειακος/ΠΑΣ/Πανθρακικος κλπ να περνει μονος του ο καθενας περισσοτερα απ'οσα περνουν 12 ομαδες μπασκετ.
Δεν ειναι δυνατον το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στο μπασκετ,να ειναι φθηνοτερο τηλεοπτικο προιον απο το ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ.
Αλλα ενταξει Οικονομιδης τοσα χρονια,Χαλβατζακης τωρα.Οτι αξιζεις εχεις.
Οι δυο μεγαλοι δεν ασχολουνται και οι αλλοι δε ξερουν τι τους γινεται.....
ΒΤW κατι συζητιεται οτι μπαινει ο οτετβ μαζι με την ερτ.
tuareg
ενδεικτικο της νοοτροπιας των δυο που εχουν @@@### το πρωταθλημα

Ζήτησε... μετάθεση λόγω ντέρμπι!

Το διαβάσαμε στο Sport24 και κάναμε... ώρα να το πιστέψουμε. Το διασταυρώσαμε και το παραθέτουμε.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πρότεινε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα (όχι αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά) μία εβδομάδα μετά! Όλα αυτά ενώ ήταν ο μοναδικός μαζί με την Καβάλα που την περασμένη εβδομάδα τάχθηκε κατά της αναβολής. Ο λόγος της... γυριστής; Το ζήτησε διότι πλέον στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό θα προέρχεται από ταξίδι λόγω Ευρωλίγκας (με την Εφές στην Πόλη), ενώ αν το πρώτο τζάμπολ «πήγαινε» μια εβδομάδα μετά, θα αντιμετώπιζε τους «πράσινους» έχοντας παίξει στην έδρα του (με τη Ζαλγκίρις Κάουνας). Το «εδώ καράβια χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν» δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση. Απλά αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία ότι «πρωτάθλημα είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... τέλος».

http://www.basketplus.gr/index.php?option=...&Itemid=129

κι εδω το αρθρο του σπορ 24 που λεει κι αλλα ενδιαφεροντα για τη κατανομη της πιτας των τηλεοπτικων

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...ma.1962864.html

(αποδεικνυεται ξεκαθαρα οτι οι δυο δεν ενδιαφερονται για τιποτε αλλο εκτος απο τη παρτη τους)

rchos
Βγήκε επιτέλους και το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής με δύο μόνο τηλεοπτικά παιχνίδια.
Βγήκε και της δεύτερης με τρία τηλεοπτικά παιχνίδια.

1η Αγωνιστική BasketLeague

ΚΑΒΑΛΑ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΔΑΚ Καλαμίτσας 13/10/2012 17:00
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
K. Γ. "Ανδρέας Παπανδρέου" 13/10/2012 17:00
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ-ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN
Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου 14/10/2012 16:00
ΚΑΟΔ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Δ.Κ.Γ. "Δημήτρης Κραχτίδης" 14/10/2012 17:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 14/10/2012 19:00 NET
ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αλεξάνδρειο Μέλαθρον 15/10/2012 18:45 NET
ΙΚΑΡΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΑΚ Γλυφάδας 15/10/2012 19:30
Reggie Miller 31
Μετά την 1η αγωνιστική διαπιστώνω ότι το πρωτάθλημα απο το 3 και κάτω θα είναι συναρπαστικό!!!!

Στα πλην ότι το επίπεδο των ξένων είναι απίστευτα χαμηλό (και) φέτος! Επίσης, οι ιδιοκτητες των ομάδων είναι στην κοσμάρα τους (και) φέτος! Έννοιες όπως marketing, σεβασμός στους φιλάθλους, σχέσεις με την τοπική κοινωνία/σχολεία κλπ δεν τους λένε τίποτα! Το χρήμα απο την ΕΡΤ και τον ΟΠΑΠ να μπει στα ταμεία και όλα τα άλλα...
Timemaster
το κουίζ της ημέρας
τι κοινά (2) έχουν τα παιχνίδια Άρης-Παο, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Ελευσίνα-Καβάλα ;

biggrin.gif

και τα τρία είναι τα μοναδικά που εως τώρα με τηλεοπτική κάλυψη και που δεν κρίθηκαν στο καλάθι!!!
υπέροχη επιλογή παιχνιδιών κάνει η ΈΡΤ αν και το Ελευσίνα-Καβάλα δεν ήταν άσχημο παιχνίδι.
T.W.Is.M.
QUOTE(Timemaster @ Oct 20 2012, 19:23 ) *
το κουίζ της ημέρας
τι κοινά (2) έχουν τα παιχνίδια Άρης-Παο, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Ελευσίνα-Καβάλα ;

biggrin.gif

και τα τρία είναι τα μοναδικά που εως τώρα με τηλεοπτική κάλυψη και που δεν κρίθηκαν στο καλάθι!!!
υπέροχη επιλογή παιχνιδιών κάνει η ΈΡΤ αν και το Ελευσίνα-Καβάλα δεν ήταν άσχημο παιχνίδι.


Αρα και το ΠΑΟΚ-Ικαρος θα κριθει με καθαρο σκορ αυριο. Τα υπολοιπα στον ποντο.
Να δω και το Πανιωνιος-Περιστερι στον ποντο και θα αρχισω να ψαχνω τα γηπεδα της Α1 για να δω live παιχνιδια... biggrin.gif
themoss
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 20 2012, 23:50 ) *
Αρα και το ΠΑΟΚ-Ικαρος θα κριθει με καθαρο σκορ αυριο. Τα υπολοιπα στον ποντο.
Να δω και το Πανιωνιος-Περιστερι στον ποντο και θα αρχισω να ψαχνω τα γηπεδα της Α1 για να δω live παιχνιδια... biggrin.gif

Νομίζω πως κάπου εδώ θα σπάσει η "παράδοση"... Ούτε τον ΠΑΟΚ βλέπω να κερδίζει άνετα ούτε το άλλο ματς να πηγαίνει στον πόντο!
gspara
Αθωοι οι Βρκιτς και Νοουλς.
Ilias7
Πολύ καλά παιχνίδια πρέπει να πραγματοποιήθηκαν και σήμερα και η τηλεόραση πάλι απούσα..Προτιμούν να δείχνουν ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να κερδίζουν 30-40 πόντους παρά κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι..

Εντυπωσιακή νίκη πρέπει να έκανε το Περιστέρι που διαρκώς βρισκόταν πίσω στο σκορ...

Πρώτη νίκη για τον Άρη σε συνδυασμό με το πρώτο παιχνίδι του Αγγέλου στο πάγκο του..

Εντυπωσιακός και ο Παππάς με τους 32 πόντους που πέτυχε..Μακάρι να συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις γιατί είχε μείνει αρκετά στάσιμος τα περασμένα 3 χρόνια..
Zoys
Πραγματικά, είναι απαράδεκτη η ΕΡΤ, αλλά πολύ περισσότερο η διοργανώτρια αρχή. Πώς περιμένει να αγκαλιάσει ο κόσμος το πρωτάθλημα που πραγματικά έχει ενδιαφέροντα και συναρπαστικά ματς όταν επιμένει να τα αφήνει στην αφάνεια; Είναι που είναι λίγες οι τηλεοπτικές μεταδόσεις επιλέγουν από όλο το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής να δείξουν Ίκαρος-Ολυμπιακός και ΠΑΟ-Ρέθυμνο για την δήθεν "εμπορικότητα" των ονομάτων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (άλλη π@π@ρια κι αυτή...).

Ωραία στηρίζει το προϊόν του ο ΕΣΑΚΕ...
PanosIlio
QUOTE(Ilias7 @ Oct 27 2012, 19:26 ) *
Πολύ καλά παιχνίδια πρέπει να πραγματοποιήθηκαν και σήμερα και η τηλεόραση πάλι απούσα..Προτιμούν να δείχνουν ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να κερδίζουν 30-40 πόντους παρά κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι..

Εντυπωσιακή νίκη πρέπει να έκανε το Περιστέρι που διαρκώς βρισκόταν πίσω στο σκορ...

Πρώτη νίκη για τον Άρη σε συνδυασμό με το πρώτο παιχνίδι του Αγγέλου στο πάγκο του..

Εντυπωσιακός και ο Παππάς με τους 32 πόντους που πέτυχε..Μακάρι να συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις γιατί είχε μείνει αρκετά στάσιμος τα περασμένα 3 χρόνια..


QUOTE(Zoys @ Oct 27 2012, 19:42 ) *
Πραγματικά, είναι απαράδεκτη η ΕΡΤ, αλλά πολύ περισσότερο η διοργανώτρια αρχή. Πώς περιμένει να αγκαλιάσει ο κόσμος το πρωτάθλημα που πραγματικά έχει ενδιαφέροντα και συναρπαστικά ματς όταν επιμένει να τα αφήνει στην αφάνεια; Είναι που είναι λίγες οι τηλεοπτικές μεταδόσεις επιλέγουν από όλο το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής να δείξουν Ίκαρος-Ολυμπιακός και ΠΑΟ-Ρέθυμνο για την δήθεν "εμπορικότητα" των ονομάτων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (άλλη π@π@ρια κι αυτή...).

Ωραία στηρίζει το προϊόν του ο ΕΣΑΚΕ...


+100000000 και στους 2 σας.

Και το σκεφτόμουν ότι κανένας δεν θα το έχει παρατηρήσει/σχολιάσει/σκεφτεί. Παρακμή σε όλα ρε γμτ, τόση μανούρα κάνανε για τα τηλεοπτικά, απεργία και π@π@ριες.
Τπτ τελικά, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να βγάλουν ακόμα μια χρονιά με τα ψέματα, παραγοντίσκοι της πλάκας, ΕΣΑΚΕ της πλάκας, ΕΡΤ της πλάκας.
PanosIlio
Πάντως είχε πλάκα χθες, παρακολουθώντας το super-ντούπερ-ντέρμπι Ίκαρος Καλιθέας - ΟΣΦΠ είπε ο Σκουλάς να κάνει μια αναφορά στα παιχνίδια του Σαββάτου.
Και ο Σιγάλας ξεκινώντας το σχόλιό του λέει "Πολύ κρίμα που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη η χθεσινή ημέρα καθώς πραγματοποιήθηκαν ωραία παιχνίδια κτλ κτλ" (κάτι τέτοιο) και τελειώνει το σχόλιό του.
Ο Σκουλάς δίνει αμέσως για διαφημίσεις χωρίς να πει κάτι. Επιστρέφοντας η πρώτη φράση του Σκουλά ήταν πως η ΕΡΤ είχε κάμερα σε όλα τα ματς και πως σε όλα τα δελτία ειδήσεων υπήρχαν ρεπορτάζ των παιχνιδιών laugh.gif Πρέπει να του σφυρίξανε να απαντήσει και αν κρίνω από αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ τελευταία μάλλον ο Σιγάλας θα κάνει καιρό να σχολιάσει παιχνίδι.
patrickdrd
ναι, οντως, γιναν καλα παιχνιδια το σαββατο, αλλα το εμπορικο του θεματος δεν μπορουσε να επιτρεψει να δειξουν παλι "καμμενο(-α)" ματς ειδικα οταν την προηγουμενη αγωνιστικη π.χ. εδειξαν ελευσινα-καβαλα, αν θυμαμαι καλα,
παντως, ουτως ή αλλως πρεπει να ειναι καποιος πολυ φανατικος με την ομαδα του για να κατσει να δει τον ολυμπιακο να κερδιζει με 50 ποντους τον ικαρο laugh.gif
PanosIlio
ΕΣΑΚΕ ακούει κανείς?????????? http://www.basket.gr/press/article.asp?id=8599

Μπράβο στην ΕΟΚ (και κατ' επέκταση στον Βασιλακόπουλο, δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό tongue.gif )
rchos
Καλά μας δουλεύουν εκεί στην ΕΡΤ?

Νιώθω ότι παίζει ο Άρης εναντίον Τούρκικης ομάδας με την μετάδωση που γίνεται στο ματς με τον Πανιώνιο.


"Είναι σκληρό αλλά πρέπει να το πούμε δεν μπορεί να το γυρίσει το παιχνίδι ο Άρης."
Καλά δεν ντρέπονται καθόλου?Έλεος ούτε ο Βαγγέλας σε μεταδώσεις Ευρωλίγκας Ολυμπιακού δεν έχει πει τέτοιο πράγμα.
PanosIlio
Όσο είδα, το 2ο ημίχρονο δηλαδή, ο Πάρις έκανε ρεσιτάλ γραφικότητας, τι να λέμε τώρα. Αποθέωση... laugh.gif

"Δεν υπάρχει σουτέρ 3άρι..." και 20 χρόνια πίσω μπάσκετ λέμε.... tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.