Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Teodosic vs Καλάθης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
comrade
Παιρνοντας αφορμη αυτο το ποστ στο αλλο το τοπικ:

QUOTE(Vagrant @ Apr 19 2011, 22:41 ) *
Νομιζω οτι το συγκεκριμενο τοπικ ειναι αδικο για τον Τεοντοσιτς και θυμιζει λιγο (πολυ λιγο βεβαια) συγκρισεις του τυπου Τζορνταν vs Λεμπρον!!!!

Καλυτερα θα ειναι να ανοιξει καποιος το Τεοντοσιτς vs Καλαθης, τοσο ηλικιακα, οσο και με βαση τις προσωπικες επιτυχιες, δεν διαφερουν ΤΟΣΟ πολυ αυτοι οι δυο:

Τεοντοσιτς:

Height: 1.95
Born: 19 March, 1987
Miscellaneous
named the 2009-10 Euroleague MVP...named to the 2009-10 All-Euroleague First Team...named the 2009-10 Euroleague January MVP...named the 2009-10 Euroleague Week-9 MVP...member of the Serbian National Team...won the silver medal at the 2009 European Championship...played at the 2007 European Championship...played at the 2010 World Championship...won the 2010 Greek National Cup with Olympiacos Piraeus...named the 2010 Greek Cup Final MVP...played the 2010 Greek All Star Game...has been member of the Serbia & Montenegro U-16, U-18 and U-20 National Team…won the gold medal at the 2003 European U-16 Championship…won the gold medal at the 2005 European U-18 Championship...won the gold medal at the 2007 European U-20 Championship.


Καλαθης:
Height: 1.98
Born: 7 February, 1989
Miscellaneous
won the 2009-10 Greek National Championship with Panathinaikos Athens...member of the Greek National Team…won the bronze medal at the 2009 European Championship…played at the 2010 World Championship...named to the 2008-09 All-SEC 1st Team…named to the 2007-08 All-SEC 2nd Team…has been member of the Greek U-20 National Team…played at the 2008 European U-20 Championship.



...σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξω ενα πολλ.

Ο τεοντοσιτς εχει αποδειξει την αξια του και εχει "κατακτησει" το δικαιωμα να μην λεγεται ταλεντο αλλα ετοιμος παιχτης (παιχταρας θα ελεγα), "ψημμενος" για τα δυσκολα. Εχει και πολλα περιθωρια βελτιωσης.

Ο καλαθης τωρα αρχιζει να "ανδρωνεται" και σιγα-σιγα ξεδιπλωνει το ταλεντο του.

Θα ηθελα να πειτε τη γνωμη για το ποιος ειναι καλυτερος παιχτης ΤΩΡΑ αλλα και για το τι potential εχει ο καθενας. Ποιον θεωρειται οτι θα γινει καλυτερος στο μελλον (με βαση το ποτενσιαλ παντα, μαντικες ικανοτητες δεν εχει κανενας)

Feel Free to Discuss


Edit:
Μπορει καποιος μοντ να φτιαξει λιγο το πολλ γιατι δεν βρισκω ακρη?

Οι ερωτησεις ειναι δυο:

Ποιος ειναι καλυτερος παιχτης ΤΩΡΑ?

Ποιος εχει καλυτερο ποτενσιαλ?

Θενξ smiley.gif
dodo
αμυντικα καλαθης και στισ δυο ερωτησεις
επιθετικα και στισ δυο ερωτησεις
over all teodosic και στισ δυο ερωτησεις αν και ο καλαθης εχει και αυτος μεγσλο potential
il postino
λιγο μπασκετικη ντροπη το πολ!!! smiley.gif

δεν τιθεται θεμα να συγκριθουν καλαθης και τεοντοσιτς!!!

πιο εμπειρος, απειρως καλυτερος στην επιθεση ο τεοντοσιτς και στην οργανωση και στην εκτελεση, ενω απο την αλλη ο καλαθης εχει να αντιπαραβαλλει την καλη, αλλα οχι αρκετα μυαλωμενη, αμυνα του και τα καλυτερα σωματικα του προσοντα.

σαν καλυτερος παικτης ο μιλος εχει κατι που θα κανει χρονια να αποκτησει ο καλαθης.εχει βαρος και κυρος στο παρκε σε σχεση με τον καλαθη, ο οποιος καλλιστα μπορει να περασει και απαρατηρητος σε ενα ματς!!!τον τεοντοσιτς τον νιωθεις, τον καλαθη οχι ακομα!

στην τελικη, δε γινεται με 8-10 καλα ματς στην επαγγελματικη του καριερα ο καλαθης να μπαινει στη ζυγαρια με τον τεοντοσιτς!!

ο ενας ειναι ακομα ταλεντο, ο αλλος εχει παρελθει απο αυτη τη φαση.

υ.γ οσο για το τι θα γινει στο μελλον και για τους 2, δεν το ξερει κανεις!! στα 31 μου εχω παψει να πιστευω το τι μπορει να κανει ενας παικτης στο μελλον. εχω δει αρκετες φολες!
comrade
Για το τωρα ειναι προφανες οτι ο τεο υπερεχει.
Για το μελλον μπορει να γινει πολλη συζητηση.
Περιμενω με ενδιαφερον τον παριζιανο (tongue.gif) να "αγορευει" υπερ του καλαθη.

QUOTE(il postino @ Apr 19 2011, 23:53 ) *
λιγο μπασκετικη ντροπη το πολ!!! smiley.gif


Αν υπηρχε εμοτικον που κοκκινιζει θα το εβαζα tongue.gif
Παρασυρθηκα απ τα τελευταια παιχνιδια και απ το γεγονος οτι τον πιστευω

Ωστοσο εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ακομα συζητισιμο για το ποιος εχει μεγαλυτερο ποτενσιαλ, overall.

oti-nane
To μόνο που μπορεί να δείξει το συγκεκριμένο poll είναι πως οι παναθηναϊκοί είναι ποιο αντικειμενικοί tongue.gif
PARISINOS
QUOTE(comrade @ Apr 19 2011, 22:03 ) *
Για το μελλον μπορει να γινει πολλη συζητηση.
Περιμενω με ενδιαφερον τον παριζιανο (tongue.gif) να "αγορευει" υπερ του καλαθη.


Να μαι και εγω, τωρα το ειδα... smiley.gif

Γενικα ενταξει το τοπικ ειναι ανουσιο (no offence) . Ο τεοντοσιτς ειναι μεν νεαρος , και οχι στο επιπεδο του ΔΔ πχ η του ναβαρο , αλλα ειναι ετοιμος παιχταρας, ενω η χρονια που εκανε περσυ ηταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Προφανως δεν εγινε ΔΔ η ναβαρο επειδη εκανε μια εκπληκτικη χρονια, αλλα για μενα σιγουρα ειναι μεσα στους 3-4 καλυτερους ποιντ της ευρωπης. Οποτε κατι καλαθηδες αυτη τη στιγμη τους εχει για πρωινο . Μεχρι και ασχημα να παιξει οπως πολυ ευστοχα παρατηρησε καποιος, θα εχει μεγαλυτερο impact απο τον καλαθη , μιας και θα τον εχει νιωσει η αμυνα.

Τωρα μονη σηζητηση μπορει να γινει για το ποτενσιαλ.

Εγω προσωπικα ψηφισα οτι ο καλαθης εχει μεγαλυτερο αλλα στην πραγματικοτητα θεωρω οτι εχουν ιδιο. Απλα δεν μπορουσα να ψηφισω ισσοπαλια και αρα ειπα να το ριξω στο πουλεν μου icon_drunk.gif

Για μενα το ταβανι του μιλος ειναι ο σαρας ενω το ταβανι του καλαθη ειναι ο παπαλουκας.
Ο ενας ειναι πιο βιρτουοζος , με την εννοια οτι ειναι πιο αερινος, πιο απροβλεπτος και με εξαιρετικες επιθετικες ικανοτητες (λογω συνδυασμου σουτ-πασας ) , ο αλλος εχει εκπληκτικα σωματικα προσοντα που σε συνδυασμο με την ευστροφια του , τη γρηγορη σκεψη και την εκπληκτικο court vision τον κανουν ακρως επικινδυνο στην επιθεση αλλα και πολυ χρησιμο και στον αμυντικο τομεα.

Στην τελικη το ποιον προτιμα ο καθενας ειναι πιστευω υποκειμενικο και παει αναλογα και με τις αναγκες της ομαδας.

Εγω προσωπικα θα προτιμουσα εναν παιχτη σαν τον καλαθη γιατι θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο να χτισεις γυρω του. Ειναι παιχτης που μπορει να παιξει καλα και στις δυο πλευρες του γηπεδου ενω στην επιθεση αν τον πλαισιωσεις με εξαρετικους σουτερ γινεται κινδυνος θανατος.
Ειναι παιχτης που μπορεις να γεμισεις την ομαδα βιρτουοζος στις υπολοιπες θεσεις και να τους διευθηνει σαν διευθυντης ορχηστρας.

Ο τεοντοσιτς πρεπει να πλαισιωθει με εξαρετικους επιθετικους ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ , συνδυασμος που δεν βρισκεται ευκολα. Προφανως δεν ειναι αδυνατον, αλλα δεν εχουν ολοι την τυχη να πάιζουν με παιχτες σαν τον αντονι παρκερ που ειναι επιθετικα και αμυντικα του 10. Ουτε και με συμπαιχτες σαν τον μπαστον και τον σαρπ που ειναι εκπληκτικοι στην αμυνα και αξιοπιστοι στην επιθεση.

Και επειδη πολλοι μπορει να παραξενευτουν για το οτι θεωρω το ποστενσιαλ τους ιδιο, να πω οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση προσπαθεια υποτιμησης του τεοντοσιτς. Απλα τοσο πολυ πιστευω τον καλαθη.
comrade
QUOTE(PARISINOS @ Apr 20 2011, 02:06 ) *
Γενικα ενταξει το τοπικ ειναι ανουσιο (no offence) .


None taken wink.gif
Ισως να ηταν καλυτερα να ειχα βαλει μονο τη δευτερη ερωτηση. Περισσοτερη επιτυχια θα ειχε το πολλ.

Βασικα, πιο πολυ θα ηθελα να προκαλεσω συζητηση για το μελλον των δυο, παρα να βγει ενα αποτελεσμα smile.gif
dodo
ρε παιδια ποιος ψηφισε τον καλαθη στην πρωτη ερωτηση? icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(dodo @ Apr 20 2011, 19:37 ) *
ρε παιδια ποιος ψηφισε τον καλαθη στην πρωτη ερωτηση? icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif


Εγω ειμαι ο δευτερος που τον ψηφισε! Οχι γιατι το πιστευω βεβαια, αλλα δεν παει το χερι μου να ψηφισω Τεοντοσιτς, τι να κανω... smiley.gif
dodo
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 20 2011, 19:51 ) *
Εγω ειμαι ο δευτερος που τον ψηφισε! Οχι γιατι το πιστευω βεβαια, αλλα δεν παει το χερι μου να ψηφισω Τεοντοσιτς, τι να κανω... smiley.gif


ολυμπιακος δεν εισαι? γιατι τετοα απαξιωση προς τον τεοντοσιτς? οκ απο εναν παναθηναικο επειδη οσο να ειναι δεν ειναι και ο πιο αγαπητος με αυτα που εχει κανει smiley.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(dodo @ Apr 20 2011, 23:32 ) *
ολυμπιακος δεν εισαι? γιατι τετοα απαξιωση προς τον τεοντοσιτς? οκ απο εναν παναθηναικο επειδη οσο να ειναι δεν ειναι και ο πιο αγαπητος με αυτα που εχει κανει smiley.gif


Μου ειναι ο πιο αντιπαθης εν ενεργεια παιχτης στην Ευρωπη!
Δεν εχει σημασια οτι παιζει στην ομαδα μου, απ την αρχη τον πηρα με στραβο ματι αλλωστε, αλλα με "αυτα που εχει κανει", οπως λες, μου εγινε πιο αντιπαθης. Θα ηθελα να επαιζε στον Παναθηναικο για να τον εχω αντιπαλο. Δεν εχει να κανει με αγωνιστικους λογους καθαρα.

(για να προλαβω οσους πουν για τους Σερβους και την "αδυναμια" που τους εχω, δε λεω τα ιδια για τον Ερτσεγκ, θα το εχετε προσεξει)
zorba
Ψήφισα Καλάθη και στα δύο (με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια).
Σίγουρα στην πρώτη ερώτηση η πιο λογική απάντηση θα ήταν Τεόντοσιτς, αδιαμφισβήτητος παικταράς με πολλά κιλά ******* καθώς (εκτός των όσων έχουν ειπωθεί) είναι ο παίκτης που θα πάρει χωρίς ενδοιασμούς, ... και χωρίς τύψεις, την τελευταία προσπάθεια, κάτι που τον κάνει ακόμη μεγαλύτερο!
Παρόλα αυτά προτίμησα Καλάθη, αφού θεωρώ πως η πραγματική του αξία δεν έχει φανεί ακόμη στο παρκέ (και δεν μιλώ για ποτένσιαλ).
Ο Νικ είναι ο παίκτης που αν ο Ζοτς κα ο ΠΑΟ τον πιστέψουν θα χτίσουν επάνω του τον ΠΑΟ του μέλλοντος. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω να παίζει είτε στο ΝΒΑ είτε στην Ισπανία, όπου νομίζω τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο (γρήγορο τρανζίσιον, δύναμη και πρέσινγκ σε μήκη και πλάτη). Πιστεύω ότι αυτό που του λείπει αυτή τη στιγμή σε σχέση με τον Τεόντοσιτς είναι η αυτοεκτίμηση (που σίγουρα έχει ανέβει στη σειρά με τη Μπάρτσα) η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πίστη του προπονητικού τιμ και ιδιαίτερα του Ζοτς στην αξία του (μη ξεχνάμε τι έλεγε ο Ζοτς για τον Καλάθη πριν κανα μήνα, και μη μου πείτε πως έγινε παίκτης ξαφνικά ή ότι τον έφτιαξε ο Ζοτς...)
Σε ότι αφορά το ποτένσιαλ, δεν έχω αμφιβολίες για το ότι ο Καλάθης μπορεί να αφήσει εποχή στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ένα καθαρό πλέι μέικερ με τα δικά του σωματικά προσόντα, δύναμη, ταχύτητα και IQ, που αν βελτιώσει το σουτ του (που δεν είναι άσχημο), θα μας κάνει να παραμιλάμε...


ΥΓ: Καλή Ανάσταση σε όλους του μπασκετόφιλους του φόρουμ!!!
Zoys
Νομίζω ότι δεν υπάρχει καν σύγκριση. Μακράν καλύτερος ο Τεόντοσιτς όσο κι αν ανέβηκε το όνομα του Καλάθη μετά τις καλές άμυνες που έβγαλε στα πλέι-οφ απέναντι στο Ναβάρο. Κατά τα άλλα, αν καταφέρει να ξεπεράσει την φετινή κοιλιά του ο Μίλος είναι χιλιόμετρα μπροστά από τον Νικ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.