Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ρέτζι Μίλλερ vs Ρίτσαρντ Χάμιλτον
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
morfi
Πολλά εγκεφαλικά θα πέσουν. Όχι δεν φταίει η ώρα. Ξέρω πολύ καλά τι γράφω. Να διευκρινήσω μόνο πως η σύγκριση δεν είναι ατομική αλλά ομαδική. Λοιπόν προχωράμε...

Γιατί διάλεξα να συγκρίνω αυτούς τους δύο παίκτες...
Σκεφτόμουνα πως οι νέοι σταρ δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους παλιούς (ξέρετε, τα κλασσικά μου παραδείγματα icon_blahblah.gif ). Kαι καθώς έβλεπα ένα παιχνίδι των Πίστονς, είδα πόσο πολύ μοιάζει ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον και ο Ρέτζι Μίλλερ. Ε, δεν άργησα πολύ να μπω στο τρυπάκι της σύγκρισης.
Το ότι ο Ρέτζι ατομικά είναι καλύτερος δεν χωράει αμφιβολία. Τους θεωρώ όμως το ίδιο καλούς σουτέρ δίνοντας όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον Μίλλερ στο clutch play (όχι ότι ο Χάμιλτον πάει πίσω).
Είναι δύο παίκτες τόσο διαφορετικοί αλλά και παράλληλα τόσο ίδιοι. Μπορεί ο ένας να ήταν ο ηγέτης ενώ ο άλλος να είναι το νο2-3 αλλά ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι σχεδόν ίδιος. Τρέξιμο πάνω-κάτω περνώντας μέσα από πολλά σκριν, μέχρι να βρεθεί ο ελεύθερος χώρος για σουτ.

Ρίτσαρντ Χάμιλτον : Κανείς δεν τον πρόσεξε μέχρι να έρθει στους Πίστονς και αυτοί με την σειρά τους να πάνε στους τελικούς της Ανατολής όπου και συνέχισαν μέχρι και φέτος έχοντας περάσει δύο φορές από τους τελικούς και κατακτώντας έναν τίτλο.
Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον δεν ήταν ποτέ το πρώτο βιολί της ομάδας του. Ο κατά πολλούς νο1 παίκτης των Πίστονς ήταν ο Μπεν Γουάλλας. Όμως είμαι σίγουρος πως χωρίς τον Χάμιλτον δεν θα κατάφερναν σχεδόν τίποτα από όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Δεν θα υπήρχε επίθεση και αν δεν μπεί η μπάλα στο διχτάκι τους Λέικερς και τους Χιτ δεν τους νικάς. Τον θεωρώ πιο χρήσιμο από τον Μπίλλαπς που είναι υπερεκτιμημένος και ίσως άδικα του δόθηκε το MVP το 2004 (αν δεν έχετε πάθει ακόμα εγκεφαλικό σημαίνει ότι απέτυχα). Ακόμη και αν δεχτώ ότι το πήρε δίκαια, δεν μπορώ να δεχτώ ότι το άξιζε περισσότερο από τον Χάμιλτον.

Ρέτζι Μίλλερ : Ο Ρέτζι Μίλλερ πέρασε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του (όχι όλο) ως ο ηγέτης των Πέισερς. Μας χάρισε απίστευτες στιγμές φτάνοντας μία φορά στους τελικούς και άλλες πέντε πολύ κοντά. Είχε όμως και πολλές απογοητεύσεις.

Γιατί λοιπόν θεωρώ την καριέρα του Χάμιλτον ανώτερη από αυτή του Μίλλερ ? Γιατί πολύ απλά οι Πέισερς (του Μίλλερ) έφτασαν πέντε φορές στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Έβρισκαν προβλήματα απέναντι στους μέτριους (σε σχέση με άλλες ομάδες) Νικς ενώ έφτασαν στο εξευτελιστικό σημείο να αποκλειστούν το 1999 από την όγδοη ομάδα (τι ειρωνία... ήταν οι Νικς !). Μπορεί να έφτασε μία φορά στον τελικό αλλά το έκανε σαν το νο2 της ομάδας του (το νο1 ήταν ο Τζέιλεν Ρόουζ όσο παράξενο και αν σας φαίνετε) ενώ το 2004 που είχαν μία από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας τους και την καλύτερη της κανονικής περιόδου ήταν το νο3 πίσω από Ο'Νιλ και Αρτέστ.
Θα μου πείτε πως στα ντουζένια του είχε να αντιμετωπίσει τους κυρίαρχους Μπουλς... Ε guess what, οι Πίστονς είναι τώρα οι κυρίαρχοι της Ανατολής και αυτή είναι η διαφορά. Ο ένας παίζει στην μακράν καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια ενώ ο άλλος (ναι ο Ρέτζι tongue.gif ) για αρκετά χρόνια στην νο2-3. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να γευτεί διακρίσεις που ο Μίλλερ δεν τις είχε ποτέ ή έστω τις είχε περιορισμένα.
Υπάρχει το επιχείρημα του ηγέτη, ότι δηλαδή ο Ρέτζι ήταν ηγέτης σε σχέση με τον Χάμιλτον που είναι το νο2. Αυτό απλούστατα δεν ισχύει γιατί τις καλύτερες σεζόν της ομάδας του, ο Ρέτζι ηγετικά δεν ήταν πιο πάνω από ότι ο Χάμιλτον στα καλύτερα της δικιάς του ομάδας.
Νο doubt ότι ο Μίλλερ είναι καλύτερος παίκτης αλλά όταν τελειώσει η καριέρα του Χάμιλτον είμαι σίγουρος πως ούτε καν θα το σκεφτεί να γυρίσει πίσω.


Γκουντ-μόρνινγκ banana.gif
Das Kapital
QUOTE(morfi @ Sep 10 2007, 05:57 ) *
Ρίτσαρντ Χάμιλτον :
Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον δεν ήταν ποτέ το πρώτο βιολί της ομάδας του. Ο κατά πολλούς νο1 παίκτης των Πίστονς ήταν ο Μπεν Γουάλλας. Όμως είμαι σίγουρος πως χωρίς τον Χάμιλτον δεν θα κατάφερναν σχεδόν τίποτα από όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Δεν θα υπήρχε επίθεση και αν δεν μπεί η μπάλα στο διχτάκι τους Λέικερς και τους Χιτ δεν τους νικάς. Τον θεωρώ πιο χρήσιμο από τον Μπίλλαπς που είναι υπερεκτιμημένος και ίσως άδικα του δόθηκε το MVP το 2004 (αν δεν έχετε πάθει ακόμα εγκεφαλικό σημαίνει ότι απέτυχα). Ακόμη και αν δεχτώ ότι το πήρε δίκαια, δεν μπορώ να δεχτώ ότι το άξιζε περισσότερο από τον Χάμιλτον.


Πρωτο βιολι πιστευω στους Πιστονς δεν υπηρχε και οι 5 ηταν το ιδιο,πολυ ομαδικοτητα και τελειες συνεργασιες ηταν αυτο που τους εκαναν να ξεχωριζουν οταν ακομα επαιζαν με ομαδες που ειχαν σουπερσταρ.Βεβαια απο την αλλη εξαιτιας της ομαδικοτητας καποιος μπορει να σκεφτει οτι αν επαιζαν σε μια αλλη ομαδα ισως να ηταν σουπερσταρ.Οποιος και αν ελλειπε απο τους πιστονς την εποχη Μπεν ηταν μεγαλη απωλεια γιατι ο καθενας ειχε το ρολο του,αυτο που ισως δεν τους εκανε ακομη καλυτερους πιστευω ηταν ο παγκος,οι πιστονς κατ'εμε ειχαν ελλειψη στο παγκο τους εκτος του Μακνταις βεβαια.
NBAholic
Ο Μίλερ συχνά υπερτιμάται, εξαιτίας των buzzers και του καταπληκτικού του σουτ. Δεν ήταν κορυφαίος πουθενά αλλού και σε τομείς όπως η πάσα, η άμυνα, η ταχύτητα, η ικανότητα να φτιάχνει δικές του φάσεις, κτλ, ανήκε σε επίπεδο κάτω του μετρίου. Αλλά στη συγκεκριμένη μάχη καριερών, δεν είναι δυνατόν να επιλέξω το Χάμιλτον επειδή ο Ρίπι είχε την τύχη να παίζει σε μια μέτρια Ανατολή με τη βαθύτερη ομάδα της. Tι έκανε ο Χάμιλτον με τους Γουίζαρντς;

Μίλερ προς το παρόν. Ο Χάμιλτον, αν επιδείξει ανάλογη αντοχή και ομαδικές επιτυχίες σε συνθήκες υψολότερου ανταγωνισμού, έχει ελπίδες για το μέλλον.
captain charisma
ψηφιζω ριπ γιατι τον μιλλερ τον αντιπαθω!ναι μεν ο ριπ πριν παει στους πιστονς ηταν στην αφανεια στους γουιζαρντς και κατω απο τη σκια του μαικλ τζορνταν.με το που πηγε στους πιστονς προστεθηκε αλλο ενα σημαντικο γκρανασι στην αμυντικη μηχανη των κακων παιδιων.μαζι με το μπιλαμπς επαιρνας τις περισσοτερς επιθετικες προτοβουλιε και αφηναν τους 2 γουαλας να ριχνουν ξυλο μεσα στη ρακετα.επισης τελευταια εχει βελτιωσει και το τριποντο του.ο μεν μιλλερ μπορει να ηταν ο καλυτερος σουτερ 3ποντων αλλα μια φορα εφτασε σε τελικους αλλα ο χοντρος τοτε ηταν στα ντουζενια του.στις υπολοιπες χρονιες αποτυχανε πανταγοδως στα πλειοφ.θυμαμαι απο τα πλει οφ του 2002 με τους νετς εχαναν η ιντιανα με 3 βασει ο ρετζι το τριποντο και πανε στη παραταση.και εκει εχαναν με 2π αλλα αντι να παει για τριποντο κανει προσποιηση και μετα καρφωμα αλλα στη 2 παραταση παραδωδηκε.αυτααααα icon_wave.gif
Mamuwalde
ο rankin δεν έχει ποστάρει ακόμα ? απίστευτο !!!!!

διαφωνώ με τη σύγκριση γιατί ο rip είναι παίκτης με 5-6 χρόνια καριέρα ακόμα ενώ ο άλλος έχει σταματήσει αλλά δουλειά δεν έχουμε οπότενες θα πάρω θέση .

νομίζω ότι μοιάζουν σε στυλ πάρα πολύ όπως αναφέρθηκε εξ αρχής . το παιχνίδι τους βασίζεται στο ξεμαρκάρισμα από σκριν και γρήγορα σουτ . κανείς δεν μπορούσε να φτιάξει μόνος του, κανείς δεν ήτανε καλός αμυντικός , κανείς ιδιαίτερα καλός πασσέρ .

η ειδοποιός διαφορά είναι το αρχηγηλίκι του μίλλερ . κάτι που δε φαίνεται να έχει ο χάμιλτον . παίζει σε πιο ισορροπημένη ομάδα και δεν παίρνει τόσο συχνά τα κρίσιμα σουτ [ελέω μπίλαπς] . είναι περισσότερο ρολίστας από το μίλερ . βέβαιως και έχει πάρα πολύ υψηλά στάνταρ , βεβαίως το παιχνίδι του χωρίς μπάλα είναι σεμιναριακού επιπέδου , βεβαίως και έχει εξελιχθεί από εποχή ουάσιγκτον .

αλλά ο μίλερ είναι στους 20 σκόρερ του ΝΒΑ , οπότε ψηφίζω Ρέτζι
B for Basketball
QUOTE(NBAholic @ Sep 10 2007, 12:02 ) *
Tι έκανε ο Χάμιλτον με τους Γουίζαρντς;

οπως ειπε και ο morfi... οταν πηγε στο ντιτροιτ εδειξε την κλαση του!!!
αλλα ειλικρινα εμενα μου αρεσει πιο πολυ ο ριπ...
ο μιλλερ απλα εκανε μεγαλη καριερα μονο και μονο στο σουτ του...αλλα του αναγωριζω το γεγονος οτι ειχε ψυχρο αιμα και εκει που αλλοι ετρεμαν στα τελεφταια δευτερολπετα αυτος εβαζε το buzzer λες και ηταν σε προπονηση!!!
σε αυτη την συγκριση ο ιδιος ο ριπ θα εχει να λεει..."εγω πηρα μια κουπα...εσυ τι πηρες???" tongue.gif
NBAholic
Aπό άποψης παραγωγικότητας, ο Χάμιλτον δε διαφοροποιήθηκε (με εξαίρεση τη ρούκι σεζόν του) από την Ουάσιγκτον στο Ντιτρόιτ. Απλώς μπήκε στο καλούπι μιας πιο οργανωμένης ομάδας κι από τη στιγμή που για κάποιο λόγο δεν έκανε του κεφαλιού του, ήταν δεδομένο το ότι θα απολάμβανε ομαδικές επιτυχίες. Από τη σκοπιά που το βλέπω όμως, δε νομίζω ότι οι Πίστονς θα έχαναν σε κάτι αν στη θέση του Ριπ είχαν το Ρέτζι.
nikolas12
Θα πω τον Χαμιλτον.Αληθεια γιατι δεν υπαρχει poll;
benchwarmer
Μιλλερ χωρις συζητηση..... Οχι οτι αντιπαθω τους Πιστονς και τον Χαμιλτον (το αντιθετο μαλιστα), αλλα δεν χωραει συγκριση. Σιγουρα, κοιτωντας απλα τους αριθμους ο Μιλλερ ειναι υπερτιμημενος γενικα, αλλα οχι, τοσο χαμηλα δεν μπορει να πεσει σε καμια περιπτωση.. Εξαλλου και ο Χαμιλτον, δεν μπορω να πω οτι ειναι και καποιος all-around παιχτης... Κι αυτος το σκοραρισμα εχει σαν βασικο του στοιχειο.. Εξαλλου, παρολο το πρωταθλημα του Χαμιλτον, δεν μου εχει μεινει καμια "δικια του" φαση, ενω απο τον Ρετζι μπορω να θυμηθω 7-8.. Ειναι παρομοιο με το να συγκρινουμε τον Μπιλαπς με τον Κιντ η τον Ρασιντ με τον Μπαρκλει...
delmar
''Put Miller on ice'' 77.gif
Air and King
H συγκριση αυτη ξεκινησε απο τους Αμερικανους τηλεσχολιαστες κυριως στην ομοιοτητα και στην ικανοτητα που εχουν οι δυο παιχτες να βγαινουν απο τα σκριν.Ειναι εκπληκτικοι στον τροπο που κινουνται χωρις την μπαλα.Τωρα αν και δεν ημουν ποτε φαν του "Killer" Ρετζι Μιλλερ (διοτι καλο το σουτ αλλα να κανουμε και τιποτα αλλο μεσα στο γηπεδο) του δινω ενα προβαδησμα εναντι του "Rip" Χαμιλτον κυριως γιατι εχει βαλει αρκετα "μεγαλα" σουτ στην καριερα του και ηταν πιο ηγετης απο τον Χαμιλτον.Στην αντιπερα βεβαια ο Χαμιλτον εχει παρει δαχτυλιδι ο Μιλλερ οχι.
Giorgos#4
Καταρχην να πω οτι θεωρω τον μιλλερ εναν απο τους 5 καλυτερους σουτερ ολων των εποχων και απο τους κορυφαιους τον τελευταιων χρονων μαζι με τους χιουστον αλλεν αλλα δεν μπορω να μην παραδεχτω οτι ο χαμιλτον ειναι σαν παιχτης πιο πληρης σε τομεις οπως η ταχυτητα η αθλητικοτητα οι ασσιστ η αμυνα και το στυλ(μασκα) 69.gif .επειδη ομως ειμαι φανατικος αντι-ντιτροιτ ψηφιζω ρετζι!

manj13
Eπειδη εψαξα αλλα δεν βρηκα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τοπικ blink.gif για αυτην την τεραστια παικτουρα θα βαλω κατι εδω τωρα...απο τα γεραματα του...Να τον...δανειστουμε για 4-5 λεπτα εκει που θελουμε κανα... σουτ ρε αδελφε tongue.gif τωρα στα ...ΠΕΝΗΝΤΑ του που, ΙΣΩΣ 69.gif δεχτει να ερθει στον Παναθηναικο??? smiley.gif NOTHING BUT NET.... 77.gif
https://www.facebook.com/video.php?v=836747616418727
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.