Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τα κορυφαία παιχνίδια ελλην. πρωτ. που έχετε δει
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
sarounas
Αυτό το τόπικ στην ουσία είναι μία εξειδικευμένη συνέχεια, εκείνου με τα καλύτερα ματς που έχουμε δεi στην ζωή μας που είχε φτιάξει ο treathitch
Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον, γιατί λογικά τα ματς είναι διαφορετικά για τον καθένα μας, ανάλογα με τα συναισθήματα και την ομάδα που μπορεί να υποστήριζε, επίσης καλύτερα πιστεύω θα ήταν να μείνουμε κυρίως στα δραματικά.
για τα σκορ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά!

Η δική μου επιλογή περιλαμβάνει 16 ματς γιατί δεν θέλω να βγάλω κανένα από αυτά!


Λοιπόν:


16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΡΗΣ 120-115 περίπου, το ακριβές σκορ δεν το θυμάμαι (πρωτάθλημα 1993-94, στην παράταση, η νεοφώτιστη ομάδα των Αμπελοκήπων με προπονητή τον Καλαφατάκη και παίκτες τους Σταυρακόπουλο, Φλώρο, Παναγιωταράκο, Φάντεμπεργκ και Αμάγια, μας είχε εντυπωσιάσει όλους θετικά με την πορεία που είχε πραγματοποιήσει μέχρι τότε. Στο εντυπωσιακό αυτό ματς, ο Άρης ισοφάρισε στην εκπνοή του 40λεπτου με τρίποντο του Αγγελίδη από τα 8 μέτρα, ακριβώς αυτή η στιγμή δεν πρόκειται να φύγει από την μνήμη μου, γιατί μου συνέβει ένα κωμικοτραγικό γεγονός. Ακριβώς όταν πέτυχε εκείνο το τρίποντο ο Αγγελίδης σήκωσα τα χέρια μου από την έκπληξη, για κακή μου τύχη όμως, δίπλα καθόταν η γιαγιά μου και έτρωγε ένα γλυκό! Η απότομη κίνησή των χεριών μου, παρέσυρε το πιατάκι, το τίναξε στον αέρα και είχε σαν αποτέλεσμα την ανώμαλη προσγείωσή του, μαζί με το περιεχόμενο εννοείτε.. στην κορυφή της κεφαλής μου! )



15. ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 101-89 (πρωτάθλημα 2003-04, παράταση. Όποιος το θυμάται πιθανόν θα συμφωνεί, ότι είναι ίσως το κορυφαίο των τελευταίων χρόνων, το Μαρούσι προηγούταν σε όλη την διάρκεια, αλλά τρίποντο του Σμους Πάρκερ στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί το Μαρούσι ξέμεινε από παίκτες, αφού είχαν αποβληθεί σχεδόν όλοι οι βασικοί, έτσι ο Γιαννάκης επιστράτευσε ακόμη και τον γιο του Δημήτρη, χωρίς όμως να κλέψει την νίκη, το ματς είχε πολύ θεαματικές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ, Μπέιλι, Μπλέικνι. Σασπένς και μοναδική ατμόσφαιρα που μόνο στο Παλέ δημιουργείτε.)



14. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΕΚ 123-116 δεν θυμάμαι ακριβώς το σκορ, όμως κάπου τόσο ήταν (πλέι οφ 1995-96, μεγάλη μάχη με κάμποσες παρατάσεις, στην οποία καθάρισε ο Κορωνιός στο τέλος. Ήταν τελευταίο ματς για είσοδο στο Κόρατς, έγινε τις ημέρες που ο ΠΑΟ συμμετείχε στο final four στο Παρίσι, θυμάμαι τον Σούμποτιτς που ήταν προπονητής στην ΑΕΚ και είχε δακρύσει στην συνέντευξη τύπου γιατί η ομάδα του, που τότε -όπως και σήμερα- είχε πάρα πολλά προβλήματα, έχασε με τον τραγικό αυτό τρόπο την είσοδο στο Κόρατς)



13. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 65-64 (πρωτάθλημα 1995-96, με φόλοου του Αγγελίδη στην εκπνοή νομίζω, ή κάτι τέτοιο.
Κλασικά σούπερ ντέρμπι, ο Άρης που μετά την παρακμή άρχισε να ανεβαίνει πάλι σιγά-σιγά, με τον φοβερό και τρομερό Χάρολντ Έλις, αλλά έχοντας και σε μεγάλη φόρμα τον νεαρό τότε Λιαδέλη, σε μάχη εναντίον Μπάνε, Πέτζα. Αλλά όλα τα λεφτά, ήταν οι σούπερ μονομαχίες Φάντεμπεγκ, Γκάρετ εναντίον του πολύ καλού αιγύπτιου Σαμίρ Γκούντα με πολλές τάπες και εντυπωσιακά καρφώματα αλλά και φυσικά με τον κόσμο μοιρασμένο στο Παλέ). Αυτά ήταν ματς!!!!!!!!



12. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 45-44 (5ος τελικός 1994-95, παρότι σήμερα το θυμόμαστε σαν την ντροπή του μπάσκετ, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, τρομερή ένταση και πάθος στο ματς αυτό. Τρίποντο του Έντι περίπου 2 λεπτά πριν λήξει, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε στους Πειραιώτες το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αφού το τρίποντο του Οικονόμου λίγο πριν την εκπνοή δεν βρήκε στόχο και ο Σιγάλας έκλεψε την μπάλα από τον Σοκ που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ! Αν θυμάμαι καλά ήταν τόσος ο φανατισμός τότε, που σε ένα από τα ματς της σειράς του τελικού, που έγιναν ύστερα από το final four της Σαραγόσα χάθηκε και ένας οπαδός του ΠΑΟ.)



11. ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 114-121 (πρωτάθλημα 1991-92, είχε δύο παρατάσεις νομίζω, αμέσως μετά το λοκ άουτ, μας χρειαζόταν μια καλή ένεση ύστερα από την μεγάλη αποχή και το ματς αυτό μας την πρόσφερε! ο ΠΑΟ με τους πιτσιρικάδες Οικονόμου, Αλβέρτη, Μυριούνη, Άντόνιο Ντέιβις και τον βετεράνο Μηνά Γκέκο παραλίγο να κάνει την έκπληξη, αλλά ο Νικ με την βοήθεια του αμερικανού βετεράνου και μονίμως τραυματία, αλλά μεγάλου πολεμιστή στα γήπεδα Έντγκαρ Τζόουνς και του νεαρού Βουρτζούμη στο τέλος δεν τους χαρίστηκε.)



10. Ηρακλής-ΠΑΟΚ 71-70 (μικρός τελικός 94-95. O Ήρα έχανε με 5 πόντους 15’’ πριν τη λήξη, αλλά ευστοχεί σε τρίποντο ο Γιούρι, στην συνέχεια γίνεται κλέψιμο και κατευθείαν τρίποντο από τον Χολώπουλο. Θυμάμαι ότι ο σπίκερ είχε πει λίγο πριν τη λήξη ότι ένα ματς δεν τελειώνει ποτέ πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας, και σκέφτηκα «τι λέει αυτός τώρα, με τον πόνο των Ηρακλειδέων παίζει; αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και έστειλε την ομάδα του Μπέρι, του Ζντοβτς και του προπονητή Σούμποτιτς στην Ευρωλίγκα. Φίλος μου Παοκτσής που καθόταν δίπλα μου είχε κοκαλώσει στην καρέκλα του.. είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό και άρχισε να μιλά και να κουνιέται 5 λεπτά μετά την λήξη!)



9. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 53-62 (5ΟΣ τελικός 98-99, όλα τα παιχνίδια της σειράς είχαν μεγάλη ένταση αλλά αυτό το τελευταίο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, χώρια την απίστευτη κόντρα του Σούμποτιτς με τον Ίβκοβιτς που πλακώθηκαν και στο ξύλο σε ένα ματς!!!!!! αλλά και αγωνιστικά, ο ΠΑΟ είχε ξεκινήσει την σεζόν ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και μάλιστα είχε κάνει και ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην πρώτη φάση, αλλά σκόνταψε πάνω στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε στο final four, και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ δεν κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου με συνέπεια οι οπαδοί του να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ ρίψης κορνέδων, αλλά και ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης να φάει το γνωστό ξύλο από τον Ντίνο Ράτζα για τα μπινελίκια που έσυρε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Εκτός όλων αυτών, ο προπονητής του ΟΣΦΠ Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε το αμίμητο «αυτές οι αδελφές ντεν μπορούν να κερδίσουν στο ΣΕΦ!». Αλλά τα γεγονότα τον διέψευσαν… στο ματς αυτό, οι φίλοι του ΠΑΟ που είδαν τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει επικίνδυνα στο ‘Α ημίχρονο, είδαν τα φαντάσματα του 73-38 να ξαναζωντανεύουν, αλλά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική.. μετά το τρίποντο του Ράτζα από την σέντρα στην εκπνοή του ημιχρόνου, την μεγάλη εμφάνιση των Μποντίρογκα και Τζεντίλε, καθώς και το τρίποντο του Οικονόμου που εξιλεώθηκε για το άστοχο του ’95, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, με τον Ράτζα να απαντά στον Ίβκοβιτς στον ίδιο τόνο «αυτές οι αδελφές ήρθαν και τον γ…. μες στο ίδιο του το γ.//νο το σπίτι του! )



8. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 73-74 (πρωτάθλημα 2006-07, δεν χρειάζονται σχόλια γι’ αυτό, όλοι θυμάστε το παιχνίδι και το απίστευτο φινάλε, στο οποίο πάντως περισσότερο έχασε ο Ολυμπιακός παρά κέρδισε ο ΠΑΟ. Μοναδικό ήταν και το κρεσέντο του Ντόμερκαντ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου που γύρισε το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού, θυμίζοντας σε μεγάλα ντέρμπι, τον Αλβέρτη στον τελευταίο τελικό του 2001 και τον Έντι Τζόνσον στην Σαραγόσα το ‘95 που επίσης είχαν παρόμοιο ξέσπασμα! Η ένταση και το πάθος θύμισαν τις μεγάλες κόντρες των 90s, ελπίζω ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Σόφο να συνέλθουν για να δούμε και την συνέχεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε με την όρεξη)



7. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 71-65 (5ΟΣ τελικός 1993-94, ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες τότε ομάδες της Ευρώπης, αλλά και από τις καλύτερες που εμφανίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη τροπαιούχος του Κόρατς και ο Ολυμπιακός το θύμα της απίστευτης έκπληξης του Τελ Αβιβ. Ο Ολυμπιακός του Ζάρκο που οργίασε στο ματς αυτό και του Τάρπλει πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και σε τάιμ άουτ ο Πρέλεβιτς είπε στους συμπαίκτες του πάμε να φύγουμε από δω, τι ήρθαμε να κάνουμε…; έτσι μπήκαν μέσα αποφασισμένοι και με πρώτα βιολιά τον συγκλονιστικό Ουόλτερ Μπέρι και τον Μπάνε γύρισαν το ματς, τότε μέσα σε ένα πραγματικά κολασμένο ΣΕΦ, παίχτηκε μια ρώσικη ρουλέτα με τελικό νικητή τον ΟΣΦΠ αλλά με την ομάδα του ΠΑΟΚ να κλείνει το ματς με αναπληρωματικούς που δεν φορούσαν κάλτσες διαμαρτυρόμενος (άδικα νομίζω για φάουλ του Σιγάλα σε κλέψιμο στον Μπάνε ενώ το σκορ ήταν 68-65 και αμέσως μετά αντιαθλητικό στον αιφνιδιασμό) και αφού πρώτα είχε αποσυρθεί στα αποδυτήρια. Στο παρασκήνιο είχε παιχτεί το θέατρο του παραλόγου, θυμάμαι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε πει μεταξύ άλλων ότι ο Φασούλας όταν ήταν στον ΠΑΟΚ έπαιρνε αναβολικά, ο Φασούλας όταν το πληροφορήθηκε γελούσε, υπήρχε βέβαια και η κόντρα από την μετακίνησή του. Απλά, αυτό δείχνει που είχαν οδηγηθεί οι παράγοντες. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο γήπεδο μόνο και μόνο γιατί καραδοκούσε τιμωρία η οποία θα του αφαιρούσε το δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο πρωταθλητριών την επόμενη σεζόν, μιας και υπήρχαν και τα γεγονότα της περασμένης περιόδου με τον ΠΑΟ!



6. ΠΑΟ-ΑΕΚ 51-47 (3ΟΣ ημιτελικός 97-98, τι να πει κανείς για το παιχνίδι αυτό; ο ΠΑΟ με Ράτζα και Σκοτ πλέον, έψαχνε εναγωνίος ένα πρωτάθλημα μετά από εκείνο του ’84, αλλά έβρισκε μπροστά του στον τελευταίο ημιτελικό την φιναλίστ του κυπέλλου πρωταθλητριών ΑΕΚ. Ήταν το παιχνίδι με την μεγαλύτερη ένταση που έχει παιχτεί ποτέ στην Ελλάδα, τρομερό σασπένς για τον τελικό νικητή, τεχνικές ποινές, πολλά λάθη εκατέρωθεν από τους διαιτητές (λογικό ήταν όμως, αφού από την μία υπήρχε η δύναμη της έδρας και από την άλλη ο Ιωαννίδης!) αλλά και επεισόδια μεταξύ παικτών, προπονητών στο τέλος, ποιος δεν θυμάται τον Φάνη να δέρνει τον Ιωαννίδη και τον Ράτζα να ανεβαίνει στο τραπέζι της γραμματείας και να συνιστά ψυχραιμία στον κόσμο, που ήταν έτοιμος να εισβάλει στο γήπεδο!)



5. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 55-58 (3ΟΣ ημιτελικός 97-98, αυτό ήταν το ματς που γκρέμισε την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού από την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, περιέχοντας για φινάλε το τρίποντο του Πέτζα, ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους που αγωνιστηκαν στην χώρα μας, αυτό αποτελεί μία από τις πιο cult στιγμές στην ιστορία του πρωταθλήματος, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πέτζα είχε 0/6τριπ. αλλά ευστόχησε στο τελευταίο, με τον προπονητή του ΟΣΦΠ ίβκοβιτς να δηλώνει έπειτα στην συνέντευξη τύπου ότι το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό, επειδή πρόκειται για μεγάλο παίκτη!)



4. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 80-76 (2ΟΣ ημιτελικός 2001-02, παιχνίδι που η όλη ατμόσφαιρα κατά την διάρκειά του μύριζε μπαρούτι, με αποκορύφωμα τον μεγάλο καυγά του Τόμιτς και του Μποντίρογκα. Αυτό το ματς έμεινε στα κλασικά του ελληνικού πρωταθλήματος, αν και ίσως κανείς να μην θυμάται πόσες φορές αναβλήθηκε, μέχρι τελικά να γίνει, αφού στην κανονική ημερομηνία είχε δεχθεί επίθεση το πούλμαν του ΠΑΟ με συνέπεια να τραυματιστούν κάποιοι παίκτες. Ήταν τότε που ο Ολυμπιακός είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη και το μπρέικ στο ΟΑΚΑ, και στο ματς αυτό ολοκλήρωσε και σταμάτησε το σερί του πρόσφατα τότε εστεμμένου πρωταθλητή Ευρώπης ΠΑΟ στα 4 πρωταθλήματα και συνάμα εκδικήθηκε για τον ομολογουμένος παράξενο αποκλεισμό του (ποιος ξεχνά αλήθεια εκείνη την ήττα από την αδιάφορη Ολύμπια Λιουμπλιάναςwink.gif στον όμιλο του TOP 16 της ευρωλίγκα . Αν και ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος σε εκείνο το ματς, το άγριο ξύλο που έπεσε, και τα άστοχα τρίποντα του Μούλα στο τέλος ενώ το σκορ ήταν 78-76 καταδίκασαν τον ΠΑΟ και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του ΟΣΦΠ, ταυτόχρονα όμως ανάγκασαν και τον τελευταίο πολύ μεγάλο αστέρα που πέρασε από τα μέρη μας τον Ντέγιαν Μποντίρογκα να πει το αντίο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού εκτός του ότι αισθανόταν κορεσμένος δήλωσε ότι αηδίασε μετά από εκείνο το παιχνίδι.)



3. ΠΑΟΚ-Άρης 99-96 (πρωτάθλημα 91-92 στην δεύτερη παράταση νομίζω. Αυτό το ματς ήταν σημαδιακό, εκτός του ότι ουσιαστικά αποτέλεσε το τέλος του θρυλικού Άρη και την άνοδο του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, ήταν συνάμα η εκδίκηση του ΠΑΟΚ σ’ αυτά που είχε κάνει ο Άρης στα πλέι οφ της περασμένης περιόδου, και επιτέλους έφευγε από πάνω του η ρετσινιά του looser! Στην εκπνοή της δεύτερης παράτασης, ο Μπάνε έβαλε εκείνο το φοβερό τρίποντο που οι Αρειανοί γκρίνιαζαν -μάλλον δίκαια βέβαια- για βήματα. Προηγουμένος, ο Ίβκοβιτς πήρε time out και έδωσε εντολή να πάρει ο Μπουντούρης την τελευταία προσπάθεια, κάπου εκεί ακούστηκε ο Μπάνε να λέει «κόουτς άμα ντεν μπορεί το παιδί να πάρω μπάλα;» με τον ίβκοβιτς να ουρλιάζει αρνούμενος, ήταν στιγμή την οποία όμως είχα χάσει, επειδή νόμισα ότι το ματς έληξε και πήγε σε 3η παράταση, έτσι μοιραία οδηγήθηκα στην τουαλέτα για κατούρημα!)



2. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 64-63 (πρωτάθλημα 1993-94, με τα απίστευτα όργια του Χένρι Τέρνερ, έβαλε κλασικά μία 30άρα με τρομερά καλάθια, είχε καρφώσει στα μούτρα του Στόικο, τον οποίο και λίγο ύστερα έκοψε σε προσπάθεια για κάρφωμα που επιχείρησε αλλά χρεώθηκε λανθασμένα πιστεύω με φάουλ, από την άλλη ο Γκάλης κρατούσε σχεδόν μόνος του του ΠΑΟ στο παιχνίδι, αλλά μισό λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ ο Πανιώνιος προηγείται με 1 πόντο ο Τέρνερ κόβει τον Γκάλη σε αιφνιδιασμό, και αμέσως μετά ακριβώς στην εκπνοή ξανακόβει τον Νικ σε λέι απ στον αιφνισδιασμό! Απίστευτα πράγματα…να σημειωθεί ότι στην ρεβάνς στην Γλυφάδα που κέρδισε ο ΠΑΟ 79-77 με τρίποντο του Κούουσμα στην εκπνοή, ο Χένρι είχε βάλει 40άρα και αν ο Γιαννάκης ευστοχούσε στις 3 βολές που είχε κερδίσει στην τελευταία επίθεση του Πανιωνίου οι Νεοσμυρνιώτες θα τερμάτιζαν στην πρώτη θέση, κάτι τέτοιο περίπου παίχτηκε, θυμάμαι που το έλεγε ο Γιαννάκης σε ένα αφιέρωμα σαν ένα από τα απωθημένα του.)



1. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 86-85 (3-2, πλέι οφ 1990-91, το πρωτάθλημα κρινόταν στις 4 νίκες, ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο ήταν καλύτερος καθώς είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ευρώπης. Η κατάκτηση μάλιστα του κυπέλλου κυπελλούχων έγινε την ίδια εβδομάδα με την ήττα του Άρη στο Πέζαρο από την Σκαβολίνι με 93-89 που τον πέταξε για πρώτη φορά εκτός final four, αφού οι κίτρινοι ήταν η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που είχε συμμετάσχει και στα 3 προηγούμενα final four, οπότε λογικά εκείνη η περίοδος στην Θεσσαλονίκη ήταν του ΠΑΟΚ και των φίλων του. Ο Άρης ταλανιζόταν από πολλά διοικητικά, και από τη μέση της σεζόν ύστερα από μια «περίεργη» ήττα όπως ακουγόταν τότε, από την Κίνγκστον στην Αγγλία και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έτσι το 2-0 από το πρωτάθλημα έγινε γρήγορα με δύο νίκες του ΠΑΟΚ 2-2, όλοι πίστευαν ότι έγινε αλλαγή σελίδας. Όμως στο 5ο παιχνίδι μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα μιας και η Θεσσαλονίκη είχε χωριστεί στα δύο, ο ΠΑΟΚ με τον Κόρφα να οργιάζει από την γραμμή των 6.25 είχε το πάνω χέρι παρά τους 32 πόντους με τα 5/7 τριπ. του Γκάλη. Όμως, με το σκορ 85-81 για τον ΠΑΟΚ 15’’ πριν τη λήξη ο Γιαννάκης διασχίζει όλο το γήπεδο με την μπάλα και ευστοχεί σε γρήγορο lay up μειώνοντας σε 85-83, η συνέχεια γνωστή.. λάθος επαναφορά του Μπάρλοου, η μπάλα καταλήγει στον Αγγελίδη που πασάρει στον Γκάλη αυτός ξεκινά διείσδυση αλλά προσποιείτε στον αέρα και πασάρει πίσω του στον Γιαννάκη που εκτελεί επιτυχώς από τα 7,5m στην εκπνοή με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να γίνουν ένα κουβάρι, παρόμοιο φινάλε και στον 6ο τελικό με 81-80 που έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στους κίτρινους με γκολ-φάουλ του Σέλερς, ύστερα ακολούθησε και το ξύλο Πρέλεβιτς-Γκάλη!)


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ wink.gif
NBAholic
Πολύ καλή λίστα, Σαρούνα(ς). Είμαι γενικώς φαν των λιστών.

QUOTE
16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΡΗΣ 120-115 περίπου


Δεν είχε σημειώσει κάπου 47 πόντους ο Σταυρακόπουλος τότε και 34 ο Φάντερμπεργκ; Το 1994-95 ήταν.

QUOTE
14. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΕΚ 123-116


Αυτό θυμάμαι ότι έληξε με 2 πόντους διαφορά, 122-120 ή 120-118. Είχε πάει σε 2πλή παράταση και θυμάμαι ότι έβριζα τον Κορωνιό, γιατί είχε ευστοχήσει στο τελευταίο εκτός ισορροπίας σουτ απ'τη γωνία (τα κλασικά του Κορωνιού) και δεν πήγε ακόμη παραπέρα.

QUOTE
12. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 45-44


Πιο ωραίο ματς απ'όσο έδειχνε το τελικό σκορ, αν και περισσότερο έπαιζε η αγωνία, ιδίως στο τέλος. Λίγο πιο πίσω να πατούσε ο Παταβούκας στο τελευταίο του σουτ, θα είχε ισοφαρίσει (είχε μειώσει σε 45-44). Ο ΠΑΟ δε θυμάμαι να προηγήθηκε στο Β΄ Ημίχρονο.
Pierce
σαν αεκτζης εγω θα πω για τον 5 τελικο με τον ολυμπιακο οπου ημουν μεσα .υπηρχε δεμονισμενη ατμοσφαιρα με καπου στους 10-11 χιλιαδες δικους μας και 3-4 του ολυμπιακου. στην αρχη να χανουμε και στο τελος με ενα ντεμαραζ απο χατζη-χολντεν και ενα καρφωμα του μπιλμπα το γηπεδο να περνει φωτια και να το σηκωνουμε το ριμαδι μετα απο 32 χρονια..

η λιστα ειναι πραγματικα απιστευτη! κονγκρατσουλασιονς 41.gif

επισης θυμαμαι οτι ηταν απιστευτα τα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 64-63 ,13. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 65-64 ,ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 55-58
sarounas
Holic τι να πω; μένω έκπληκτος! όπως πάντα είσαι μια κινητή βιβλιοθήκη στο μπάσκετ 41.gif

QUOTE(Arkadios @ Dec 31 2006, 02:22 PM) *
Κορυφαιο τοπικ, αλλα θα βγω λιγο οφφ τοπικ, ξερει κανενας που μπορω να κατεβασω αυτα τα παιχνιδια? Η εστω τον καβγα Μποντι-Τομιτς?


για τα βιντεάκια που λες, ψάξε για κανένα στο youtube όλο και κάτι θα βρεις, για ολόκληρα ελληνικά ματς δεν νομίζω να υπάρχουν πουθενά.

QUOTE(pierce21 @ Dec 31 2006, 03:14 PM) *
σαν αεκτζης εγω θα πω για τον 5 τελικο με τον ολυμπιακο οπου ημουν μεσα .υπηρχε δεμονισμενη ατμοσφαιρα με καπου στους 10-11 χιλιαδες δικους μας και 3-4 του ολυμπιακου. στην αρχη να χανουμε και στο τελος με ενα ντεμαραζ απο χατζη-χολντεν και ενα καρφωμα του μπιλμπα το γηπεδο να περνει φωτια και να το σηκωνουμε το ριμαδι μετα απο 32 χρονια..

η λιστα ειναι πραγματικα απιστευτη! κονγκρατσουλασιονς 41.gif

επισης θυμαμαι οτι ηταν απιστευτα τα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 64-63 ,13. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 65-64 ,ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 55-58


ok μπορεί να σουν μέσα στο πέμπτο, αλλά εκεί που θα ευχαριστήθηκες και με το παραπάνω πρέπει να ‘ταν σίγουρα στο break στο 4ο, πάντως ο ολυμπιακός τότε στους τελικούς την πάτησε με τις υποθέσεις Φόρεστ, Φορντ.

άλλο τίποτε δεν θυμάστε;
στίψτε λίγο το μυαλό σας 19.gif biggrin.gif
Pierce
δεν εχω εικονες απο εκεινο το ματς δυστυχως,αλλα θυμαμαι ποσο παθιασμενα το ακουγα απο το ραδιοφωνο.σε καποιο σημειο χαναμε 7-8 ποντους και ηθελε 2-3 λεπτα. και τοτε ο πατερας μου μη πολυ πιστευοντας οτι θα το παρουμε το ματς μου λεει οτι αμα κερδισουμε θα παμε στο γηπεδο στο τελευταιο παιχνιδι και να που κερδισαμε! μπορει οντως να ηταν απιστευτο εκεινο το διπλο αλλα δεν νομιζω να το ευχαριστηθηκε κανεις οσο το τελευταιο..
αγαπητε σαρουνας οτι και να θυμομασταν εμεις οι υπολοιποι τα εχεις βαλει στη λιστα σου οποτε οσο και να στηψουμε δεν θα βγαλουμε απολυτως τιποτα!
Pierce
QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 04:15 PM) *
15. ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 101-89 (πρωτάθλημα 2003-04, παράταση. Όποιος το θυμάται πιθανόν θα συμφωνεί, ότι είναι ίσως το κορυφαίο των τελευταίων χρόνων, το Μαρούσι προηγούταν σε όλη την διάρκεια, αλλά τρίποντο του Σμους Πάρκερ στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί το Μαρούσι ξέμεινε από παίκτες, αφού είχαν αποβληθεί σχεδόν όλοι οι βασικοί, έτσι ο Γιαννάκης επιστράτευσε ακόμη και τον γιο του Δημήτρη, χωρίς όμως να κλέψει την νίκη, το ματς είχε πολύ θεαματικές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ, Μπέιλι, Μπλέικνι. Σασπένς και μοναδική ατμόσφαιρα που μόνο στο Παλέ δημιουργείτε.)

το συγκεκριμενο ματς το εβλεπα με τον φιλο μου τον μονο_μαρουσι και εχω να πω τα εξης

1)το παιχνιδι ειχε γινει στο κλειστο του ηρακλη(ολο ξεχναω το ονομα του!) καθως το παλε ηταν κλειστο για τους ολυμπιακους
2)ο χατσον ειχε κανει παπαδες με τρελα ποσοστα και 30 φευγα ποντους
3)το παιχνιδι το εχασε ο γιαννακης καθως δεν εδωσε εντολη να πανε για φαουλ ωστε να μην παει το παιχνιδι ενδεχομενως στην παραταση.οπου πηγε και χασανε
4)το μαρουσι ειχε αδικηθει απιστευτα απο τη διαιτησια καθως τοτε το ντουετο ειχε κανει οργια υπερ της ομαδας του αρη(φαινεται και απο τις πολλες αποβολες με 5 φαουλ των παιχτων του αμαρουσιου που σε αντιστοιχες φασεις δεν περναν ουτε σφυριγμα ... απο τσοπανη)
5)ηταν οντως ενα ματς χαρμα οφθαλμων (για τους ουδετερους οπως παντα...)
suspect
τρομερο τοπικ, μπραβο!!!

θα μιλησω μονο για την ομαδα μου την ΑΕΚ

1. το ματς με το περιστερι
2. ο τελικος με τον ΟΣΦΠ
3. προπερσι το διπλο στο ηβανοφειο που αντιμετωπισαμε τον Αρη και νομιζω κεριδαμε με 96-91
4. μια φοβερη νικη οταν εκμηδενισαμε τον ΠΑΟ το 2002 εκει που κανεις δεν το περιμενε και μαλιστα με 24 ποντους διαφορα!
5. το εξωφρενικο 109-107 με τον Ηρακλη στα πλει οφ του 2004
6. οι μαχες με τον ΠΑΟ οταν στον παγκο μας ειχαμε τον Ντουντα
sarounas
QUOTE(pierce21 @ Jan 1 2007, 07:48 PM) *
το συγκεκριμενο ματς το εβλεπα με τον φιλο μου τον μονο_μαρουσι και εχω να πω τα εξης

1)το παιχνιδι ειχε γινει στο κλειστο του ηρακλη(ολο ξεχναω το ονομα του!) καθως το παλε ηταν κλειστο για τους ολυμπιακους
2)ο χατσον ειχε κανει παπαδες με τρελα ποσοστα και 30 φευγα ποντους
3)το παιχνιδι το εχασε ο γιαννακης καθως δεν εδωσε εντολη να πανε για φαουλ ωστε να μην παει το παιχνιδι ενδεχομενως στην παραταση.οπου πηγε και χασανε
4)το μαρουσι ειχε αδικηθει απιστευτα απο τη διαιτησια καθως τοτε το ντουετο ειχε κανει οργια υπερ της ομαδας του αρη(φαινεται και απο τις πολλες αποβολες με 5 φαουλ των παιχτων του αμαρουσιου που σε αντιστοιχες φασεις δεν περναν ουτε σφυριγμα ... απο τσοπανη)
5)ηταν οντως ενα ματς χαρμα οφθαλμων (για τους ουδετερους οπως παντα...)


σωστός σε όλα όσα γράφεις, μάλιστα τώρα θυμάμαι ότι το ματς που επέστρεψε ο Άρης στο Παλέ ήταν εκείνο με τον ΠΑΟΚ το 2004-05

τώρα για το λάθος στο τέλος στο ματς με το Μαρούσι και την βόλτα του Πάρκερ μέχρι να κάνει τρίποντο, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν του Γιαννάκη και όχι των παικτών,
το φιλαράκι σου ο mono marousi πως και δεν ξαναμπήκε; του πεσε βαρύς ο Τόμας; είχαμε μια κουβέντα στην αρχή περί αυτού, γι’ αυτό ρωτώ.


QUOTE(suspect @ Jan 2 2007, 01:13 PM) *
τρομερο τοπικ, μπραβο!!!

θα μιλησω μονο για την ομαδα μου την ΑΕΚ

1. το ματς με το περιστερι
2. ο τελικος με τον ΟΣΦΠ
3. προπερσι το διπλο στο ηβανοφειο που αντιμετωπισαμε τον Αρη και νομιζω κεριδαμε με 96-91
4. μια φοβερη νικη οταν εκμηδενισαμε τον ΠΑΟ το 2002 εκει που κανεις δεν το περιμενε και μαλιστα με 24 ποντους διαφορα!
5. το εξωφρενικο 109-107 με τον Ηρακλη στα πλει οφ του 2004
6. οι μαχες με τον ΠΑΟ οταν στον παγκο μας ειχαμε τον Ντουντα


Suspect το παιχνίδι με τον ΠΑΟ ήταν το απίστευτο 63-41 το 2002-03, αλλά ο ΠΑΟ απάντησε με 89-66! στην ρεβάνς και εξασφαλίσε την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Οι μάχες Ίβκοβιτς-Ζοτς από ένα σημείο και έπειτα ήταν αυτές που κρατούσαν το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, όταν έφυγε και ο Ντούντα μετά από ένα χρόνο ξέπεσε τελείως και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
με τον Άρη πρέπει να 'ταν το 101-107 το 2003-04, όπως και με τον Ηρακλή που πρέπει να 'ταν μικρός τελικός
Kabamaru
QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 05:15 PM) *
16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΡΗΣ 120-115 περίπου, το ακριβές σκορ δεν το θυμάμαι (πρωτάθλημα 1993-94, στην παράταση, η νεοφώτιστη ομάδα των Αμπελοκήπων με προπονητή τον Καλαφατάκη και παίκτες τους Σταυρακόπουλο, Φλώρο, Παναγιωταράκο, Φάντεμπεργκ και Αμάγια, μας είχε εντυπωσιάσει όλους θετικά με την πορεία που είχε πραγματοποιήσει μέχρι τότε. Στο εντυπωσιακό αυτό ματς, ο Άρης ισοφάρισε στην εκπνοή του 40λεπτου με τρίποντο του Αγγελίδη από τα 8 μέτρα, ακριβώς αυτή η στιγμή δεν πρόκειται να φύγει από την μνήμη μου, γιατί μου συνέβει ένα κωμικοτραγικό γεγονός. Ακριβώς όταν πέτυχε εκείνο το τρίποντο ο Αγγελίδης σήκωσα τα χέρια μου από την έκπληξη, για κακή μου τύχη όμως, δίπλα καθόταν η γιαγιά μου και έτρωγε ένα γλυκό! Η απότομη κίνησή των χεριών μου, παρέσυρε το πιατάκι, το τίναξε στον αέρα και είχε σαν αποτέλεσμα την ανώμαλη προσγείωσή του, μαζί με το περιεχόμενο εννοείτε.. στην κορυφή της κεφαλής μου! )


Eiha tin tyhi na vriskome Ellada k na do to sygekrimeno mats. Afto pou thymame itan oti sta telefftea defterolepta (k eno oi Ampelokipi itan brosta) o Funderburk thelontas na rokanisei to hrono petakse ti mpala sto aera k eno etrehe o hronos. Ela mou nte omos pou to METS einai hamilotavano, i mpala katevike pio grigora ap'oti tha ithele k dothike ston Ari, o opoios enelpista eihe mia extra epithesi pou par'oligo na kostisei stous prasinous.


QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 05:15 PM) *
14. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΕΚ 123-116 δεν θυμάμαι ακριβώς το σκορ, όμως κάπου τόσο ήταν (πλέι οφ 1995-96, μεγάλη μάχη με κάμποσες παρατάσεις, στην οποία καθάρισε ο Κορωνιός στο τέλος. Ήταν τελευταίο ματς για είσοδο στο Κόρατς, έγινε τις ημέρες που ο ΠΑΟ συμμετείχε στο final four στο Παρίσι, θυμάμαι τον Σούμποτιτς που ήταν προπονητής στην ΑΕΚ και είχε δακρύσει στην συνέντευξη τύπου γιατί η ομάδα του, που τότε -όπως και σήμερα- είχε πάρα πολλά προβλήματα, έχασε με τον τραγικό αυτό τρόπο την είσοδο στο Κόρατς)


Eho dei k afto to mats. Thymame itan tin idia vradia me ton teliko tou Bercy. Vlepame to mats k proetoimazomastan gia ton teliko, alla to mats den ithele na teleiosei me tipota. Telika parakolouthisame back-to-back, 3 mats mazemena (mazi me to mikro teliko tou F4). Ax, ti kalles basketikes, epohes...
Pierce
QUOTE(sarounas @ Jan 3 2007, 07:18 PM) *
το φιλαράκι σου ο mono marousi πως και δεν ξαναμπήκε; του πεσε βαρύς ο Τόμας; είχαμε μια κουβέντα στην αρχή περί αυτού, γι’ αυτό ρωτώ.


ασηκωτος του πεσε! εχει προβληματακια με το πισι για αυτο δεν εχει μπει αρκετο καιρο τωρα. θα επιστρεψει δημητριος καποια στιγμη tongue.gif

QUOTE(sarounas @ Jan 3 2007, 07:18 PM) *
Οι μάχες Ίβκοβιτς-Ζοτς από ένα σημείο και έπειτα ήταν αυτές που κρατούσαν το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, όταν έφυγε και ο Ντούντα μετά από ένα χρόνο ξέπεσε τελείως και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
με τον Άρη πρέπει να 'ταν το 101-107

με τον αρη το θυμαμαι και εγω το ματς οντως 101-107 ηταν

οσον αφορα τον ντουντα ,οταν ηταν στην αεκ οι μαχες με τον παο ηταν οντως απιστευτες αλλα ειχα παντα την αισθηση οτι και οι δυο ομαδες θα παρουν τα παιχνιδια στην εδρα τους και ετσι ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι στο τελος!
thrylos7
Να προσθέσω δύο πρόσφατα. Το περσινό ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, με ανατροπή 8 (ή 7) πόντων στην παράταση(!!) από τους γηπεδούχους και το φετινό Άρης - ΠΑΟΚ που ήταν ένα κλασικότατο ντέρμπι που κρίθηκε σε 2 παρατάσεις.

Αναμένεται ανανέωση.
suspect
ναι σαρουνας, εχεις δικιο.
klearxos
Καλησπερα
Ολα τα ματς που αναφερθηκαν ηταν απο πολυ καλα μεχρι εξαιρετικα.
Προσωπικα αυτο που θυμαμαι πιο εντονα ειναι το ματς του Αρη με τον ΠΑΟΚ και το τριποντο του Γιαννακη γιατι εκεινη την ωρα επαιζα μπασκετ στη Μικρα και το ημιχρονο τελειωσε περιπου 10 λεπτα πριν το τελος του αγωνα. Πηγαμε ολοι στο κυλικειο του κλειστου για να δουμε τι γινεται(παικτες-προπονητες-διαιτητες) και τελικα μειναμε μεχρι το τελος (το ημιχρονο πρεπει να κρατησε κανα μισαωρο!) Το αστειο βεβαια ηταν οτι με το που τελειωσε το ματς δεν υπηρχαν αντιπαλοι μεταξυ των δικων μας ομαδων αλλα μεταξυ Αρειανων και ΠΑΟΚτσηδων!

Σαν Αρειανος θα βαλω και τον τελευταιο αγωνα με το Μαρουσι περσι που κερδισαμε την Ευρωλιγκα. Το τελευταιο δεκαλεπτο το περασα στο δωματιο μου με ανοικτη τηλεοραση παιζοντας στον υπολογιστη ναρκαλιευτη αφου ειδα πως επιανε το γουρι(προληπτικος οσο δεν παει biggrin.gif ) Πηγα ξανα στο σαλονι αφου εβαλε το τριποντο ο Στακ και εχασε την επιθεση το Μαρουσι.!
XANIA74
TO OLYMPIAKOS - PAO 73 -38 TRIPONTA MEXRI KAI O MPAKATSIAS KAI 35 P STO KEFALI TOY PRWTA8LHTH EYRWPHS TOTE PANATHINAIKOY .
benchwarmer
Ξεθαμα μετα απο 2 χρονακια.... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 15:22 ) *
3. ΠΑΟΚ-Άρης 99-96 (πρωτάθλημα 91-92 στην δεύτερη παράταση νομίζω. Αυτό το ματς ήταν σημαδιακό, εκτός του ότι ουσιαστικά αποτέλεσε το τέλος του θρυλικού Άρη και την άνοδο του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, ήταν συνάμα η εκδίκηση του ΠΑΟΚ σ’ αυτά που είχε κάνει ο Άρης στα πλέι οφ της περασμένης περιόδου, και επιτέλους έφευγε από πάνω του η ρετσινιά του looser! Στην εκπνοή της δεύτερης παράτασης, ο Μπάνε έβαλε εκείνο το φοβερό τρίποντο που οι Αρειανοί γκρίνιαζαν -μάλλον δίκαια βέβαια- για βήματα. Προηγουμένος, ο Ίβκοβιτς πήρε time out και έδωσε εντολή να πάρει ο Μπουντούρης την τελευταία προσπάθεια, κάπου εκεί ακούστηκε ο Μπάνε να λέει «κόουτς άμα ντεν μπορεί το παιδί να πάρω μπάλα;» με τον ίβκοβιτς να ουρλιάζει αρνούμενος, ήταν στιγμή την οποία όμως είχα χάσει, επειδή νόμισα ότι το ματς έληξε και πήγε σε 3η παράταση, έτσι μοιραία οδηγήθηκα στην τουαλέτα για κατούρημα!)

1. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 86-85 (3-2, πλέι οφ 1990-91, το πρωτάθλημα κρινόταν στις 4 νίκες, ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο ήταν καλύτερος καθώς είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ευρώπης. Η κατάκτηση μάλιστα του κυπέλλου κυπελλούχων έγινε την ίδια εβδομάδα με την ήττα του Άρη στο Πέζαρο από την Σκαβολίνι με 93-89 που τον πέταξε για πρώτη φορά εκτός final four, αφού οι κίτρινοι ήταν η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που είχε συμμετάσχει και στα 3 προηγούμενα final four, οπότε λογικά εκείνη η περίοδος στην Θεσσαλονίκη ήταν του ΠΑΟΚ και των φίλων του. Ο Άρης ταλανιζόταν από πολλά διοικητικά, και από τη μέση της σεζόν ύστερα από μια «περίεργη» ήττα όπως ακουγόταν τότε, από την Κίνγκστον στην Αγγλία και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έτσι το 2-0 από το πρωτάθλημα έγινε γρήγορα με δύο νίκες του ΠΑΟΚ 2-2, όλοι πίστευαν ότι έγινε αλλαγή σελίδας. Όμως στο 5ο παιχνίδι μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα μιας και η Θεσσαλονίκη είχε χωριστεί στα δύο, ο ΠΑΟΚ με τον Κόρφα να οργιάζει από την γραμμή των 6.25 είχε το πάνω χέρι παρά τους 32 πόντους με τα 5/7 τριπ. του Γκάλη. Όμως, με το σκορ 85-81 για τον ΠΑΟΚ 15’’ πριν τη λήξη ο Γιαννάκης διασχίζει όλο το γήπεδο με την μπάλα και ευστοχεί σε γρήγορο lay up μειώνοντας σε 85-83, η συνέχεια γνωστή.. λάθος επαναφορά του Μπάρλοου, η μπάλα καταλήγει στον Αγγελίδη που πασάρει στον Γκάλη αυτός ξεκινά διείσδυση αλλά προσποιείτε στον αέρα και πασάρει πίσω του στον Γιαννάκη που εκτελεί επιτυχώς από τα 7,5m στην εκπνοή με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να γίνουν ένα κουβάρι, παρόμοιο φινάλε και στον 6ο τελικό με 81-80 που έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στους κίτρινους με γκολ-φάουλ του Σέλερς, ύστερα ακολούθησε και το ξύλο Πρέλεβιτς-Γκάλη!)
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ wink.gif


Αυτα τα δυο συγκεκριμενα, ειχα την μεγαλη τυχη τον τελευταιο καιρο να τα βρω και να τα δω (καθως ημουνα 3 χρονων τοτε) και πραγματι προκειται για 2 απο τα συγκλονιστικοτερα παιχνιδια που εχω δει ποτε (και οχι μονο στο ελληνικο πρωταθλημα).
Απλα μια γευση απο το 1ο ματς (με φοβερες στιγμες μεχρι και στα ταιμ αουτ)


*Κριμα που δεν υπαρχουν πολλα ματς Α1 στο ιντερνετ απο την δεκαετια του 90 για εμας τους μικροτερους. Σχεδον τιποτα δηλαδη...
kolokotronis
Σίγουρα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 53-62.
Από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της οπαδικής μου ζωής.Τρελλό πανηγύρι μες στο ΣΕΦ. Εκκίνηση από πλατεία Βικτωρίας, 3 χιλιάδες καμικάζι (με την καλή έννοια), απίστευτη αισιοδοξία, ομαδάρα ( Ράτζα- Μποντίρογκα κ.τ.λ.), τρομερός παλμός στην εξέδρα, ματς θρίλερ, οι ολυμπιακοί δεν λέγανε να φύγουν μετά το ματς (τους πήραν στο κυνήγι τα ματ μετά το τέλος του αγώνα), μολίς έφυγαν με τα πολλά η ομάδα ξαναβγήκε για να τους αποθεώσουμε, απίστευτο γλέντι στην επιστροφή στον ηλεκτρικό (οεοε οεοε πρωταθλημά μες στο παλε!!!). Μέρες που δεν ξεχνιούνται. Το κρίσιμο καλάθι του αγώνα το έβαλε ο Τζεντίλε: μόλις είχε περάσει ο ολυμπιακός με 51-50, έβαλε ένα απίστευτο καλάθι και φάουλ μπροστα στον Τάρλατς.
Η μοναδική φορά που παίρνει πρωτάθλημα ο φιλοξενούμενος σε πέμπτο τελικό νομίζω.
Igor
Και φυσικα ο 3ος τελικος περσυ που η νικη αλλαξε απειρες φορες χερια..
Το αρνητικο του παιχνιδιου, ο αρνητικος πρωταγωνιστης εν τελει διατητης.
Gash
Τα κορυφαία ματς είναι αναμφισβητητα οι τελικοί Αρη-Παοκ στα 80s και ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στα 90s
αλλα ως Παναθηναικός επιλέγω όπως είναι φυσικό τον 5ο τελικό στο ΣΕΦ το '99
gallistis
παρα πολυ καλο παιχνιδι με ελληνικες ομαδες -αλλα οχι για το ελληνικο πρωταθλημα-ειναι το αρης-πανιωνιος για το ουλεμπ καπ το 2005-2006 για τη φαση των 16,τη χρονια που παιξαμε τελικο με τη ντιναμο.πρωτο παιχνιδι εχουμε κερδισει με 72-70 στη νεα σμυρνη.στη ρεβανς παθαινουμε καθιζηση και χανουμε με καμια 15αρια ποντους λιγο πριν τη ληξη.με επικη προσπαθεια το στελνουμε στη παραταση.ακολουθει δευτερη παραταση και νικη με 112-105.πολυ ωραιο παιχνιδι.
thrylos7
Πραγματικά απίστευτο ματς! Ιστορικό! Επική προσπάθεια, αλλά και επικά λάθη από τον Πανιώνιο... Δε νομίζω η ανατροπή να ξεκίνησε από τους 15, αλλά ήταν πράγματι μεγάλη. Ηλιάδης, Οικονόμου, Στακ... φοβερές εμφανίσεις. Και για εμένα, από τα καλύτερα που έχω δει.
gallistis
QUOTE(thrylos7 @ Apr 17 2009, 01:53 ) *
Πραγματικά απίστευτο ματς! Ιστορικό! Επική προσπάθεια, αλλά και επικά λάθη από τον Πανιώνιο... Δε νομίζω η ανατροπή να ξεκίνησε από τους 15, αλλά ήταν πράγματι μεγάλη. Ηλιάδης, Οικονόμου, Στακ... φοβερές εμφανίσεις. Και για εμένα, από τα καλύτερα που έχω δει.


ηταν παιχνιδι απο αυτα που κανουν το μπασκετ ακομη πιο αγαπητο και θελκτικο.η διαφορα σιγουρα ηταν τοση.το λενε και οι ειδικοι...

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=4230
thrylos7
Επειδή είχα συμπεριληφθεί σ' αυτούς, η διαφορά ήταν στους 12 (56-68), 6' πριν το τέλος, με τρίποντο του Οικονόμου.

Η πραγματική ανατροπή ξεκίνησε από το -10 (67-77), 2' πριν τη λήξη.
gallistis
QUOTE(thrylos7 @ Apr 17 2009, 02:24 ) *
Επειδή είχα συμπεριληφθεί σ' αυτούς, η διαφορά ήταν στους 12 (56-68), 6' πριν το τέλος, με τρίποντο του Οικονόμου.

Η πραγματική ανατροπή ξεκίνησε από το -10 (67-77), 2' πριν τη λήξη.


δε μπορω παρα να δεχθω την αποψη σου.το τι πραγματικα εγινε σε εκεινο το παιχνιδι ειναι λιγακι θολο στο μυαλο μου.απο τα νευρα και τη τσαντιλα
kolokotronis
QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 17:22 ) *
Αυτό το τόπικ στην ουσία είναι μία εξειδικευμένη συνέχεια, εκείνου με τα καλύτερα ματς που έχουμε δεi στην ζωή μας που είχε φτιάξει ο treathitch
Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον, γιατί λογικά τα ματς είναι διαφορετικά για τον καθένα μας, ανάλογα με τα συναισθήματα και την ομάδα που μπορεί να υποστήριζε, επίσης καλύτερα πιστεύω θα ήταν να μείνουμε κυρίως στα δραματικά.
για τα σκορ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά!

Η δική μου επιλογή περιλαμβάνει 16 ματς γιατί δεν θέλω να βγάλω κανένα από αυτά!


Λοιπόν:


16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΡΗΣ 120-115 περίπου, το ακριβές σκορ δεν το θυμάμαι (πρωτάθλημα 1993-94, στην παράταση, η νεοφώτιστη ομάδα των Αμπελοκήπων με προπονητή τον Καλαφατάκη και παίκτες τους Σταυρακόπουλο, Φλώρο, Παναγιωταράκο, Φάντεμπεργκ και Αμάγια, μας είχε εντυπωσιάσει όλους θετικά με την πορεία που είχε πραγματοποιήσει μέχρι τότε. Στο εντυπωσιακό αυτό ματς, ο Άρης ισοφάρισε στην εκπνοή του 40λεπτου με τρίποντο του Αγγελίδη από τα 8 μέτρα, ακριβώς αυτή η στιγμή δεν πρόκειται να φύγει από την μνήμη μου, γιατί μου συνέβει ένα κωμικοτραγικό γεγονός. Ακριβώς όταν πέτυχε εκείνο το τρίποντο ο Αγγελίδης σήκωσα τα χέρια μου από την έκπληξη, για κακή μου τύχη όμως, δίπλα καθόταν η γιαγιά μου και έτρωγε ένα γλυκό! Η απότομη κίνησή των χεριών μου, παρέσυρε το πιατάκι, το τίναξε στον αέρα και είχε σαν αποτέλεσμα την ανώμαλη προσγείωσή του, μαζί με το περιεχόμενο εννοείτε.. στην κορυφή της κεφαλής μου! )



15. ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 101-89 (πρωτάθλημα 2003-04, παράταση. Όποιος το θυμάται πιθανόν θα συμφωνεί, ότι είναι ίσως το κορυφαίο των τελευταίων χρόνων, το Μαρούσι προηγούταν σε όλη την διάρκεια, αλλά τρίποντο του Σμους Πάρκερ στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί το Μαρούσι ξέμεινε από παίκτες, αφού είχαν αποβληθεί σχεδόν όλοι οι βασικοί, έτσι ο Γιαννάκης επιστράτευσε ακόμη και τον γιο του Δημήτρη, χωρίς όμως να κλέψει την νίκη, το ματς είχε πολύ θεαματικές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ, Μπέιλι, Μπλέικνι. Σασπένς και μοναδική ατμόσφαιρα που μόνο στο Παλέ δημιουργείτε.)



14. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΕΚ 123-116 δεν θυμάμαι ακριβώς το σκορ, όμως κάπου τόσο ήταν (πλέι οφ 1995-96, μεγάλη μάχη με κάμποσες παρατάσεις, στην οποία καθάρισε ο Κορωνιός στο τέλος. Ήταν τελευταίο ματς για είσοδο στο Κόρατς, έγινε τις ημέρες που ο ΠΑΟ συμμετείχε στο final four στο Παρίσι, θυμάμαι τον Σούμποτιτς που ήταν προπονητής στην ΑΕΚ και είχε δακρύσει στην συνέντευξη τύπου γιατί η ομάδα του, που τότε -όπως και σήμερα- είχε πάρα πολλά προβλήματα, έχασε με τον τραγικό αυτό τρόπο την είσοδο στο Κόρατς)



13. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 65-64 (πρωτάθλημα 1995-96, με φόλοου του Αγγελίδη στην εκπνοή νομίζω, ή κάτι τέτοιο.
Κλασικά σούπερ ντέρμπι, ο Άρης που μετά την παρακμή άρχισε να ανεβαίνει πάλι σιγά-σιγά, με τον φοβερό και τρομερό Χάρολντ Έλις, αλλά έχοντας και σε μεγάλη φόρμα τον νεαρό τότε Λιαδέλη, σε μάχη εναντίον Μπάνε, Πέτζα. Αλλά όλα τα λεφτά, ήταν οι σούπερ μονομαχίες Φάντεμπεγκ, Γκάρετ εναντίον του πολύ καλού αιγύπτιου Σαμίρ Γκούντα με πολλές τάπες και εντυπωσιακά καρφώματα αλλά και φυσικά με τον κόσμο μοιρασμένο στο Παλέ). Αυτά ήταν ματς!!!!!!!!



12. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 45-44 (5ος τελικός 1994-95, παρότι σήμερα το θυμόμαστε σαν την ντροπή του μπάσκετ, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, τρομερή ένταση και πάθος στο ματς αυτό. Τρίποντο του Έντι περίπου 2 λεπτά πριν λήξει, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε στους Πειραιώτες το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αφού το τρίποντο του Οικονόμου λίγο πριν την εκπνοή δεν βρήκε στόχο και ο Σιγάλας έκλεψε την μπάλα από τον Σοκ που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ! Αν θυμάμαι καλά ήταν τόσος ο φανατισμός τότε, που σε ένα από τα ματς της σειράς του τελικού, που έγιναν ύστερα από το final four της Σαραγόσα χάθηκε και ένας οπαδός του ΠΑΟ.)



11. ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 114-121 (πρωτάθλημα 1991-92, είχε δύο παρατάσεις νομίζω, αμέσως μετά το λοκ άουτ, μας χρειαζόταν μια καλή ένεση ύστερα από την μεγάλη αποχή και το ματς αυτό μας την πρόσφερε! ο ΠΑΟ με τους πιτσιρικάδες Οικονόμου, Αλβέρτη, Μυριούνη, Άντόνιο Ντέιβις και τον βετεράνο Μηνά Γκέκο παραλίγο να κάνει την έκπληξη, αλλά ο Νικ με την βοήθεια του αμερικανού βετεράνου και μονίμως τραυματία, αλλά μεγάλου πολεμιστή στα γήπεδα Έντγκαρ Τζόουνς και του νεαρού Βουρτζούμη στο τέλος δεν τους χαρίστηκε.)



10. Ηρακλής-ΠΑΟΚ 71-70 (μικρός τελικός 94-95. O Ήρα έχανε με 5 πόντους 15’’ πριν τη λήξη, αλλά ευστοχεί σε τρίποντο ο Γιούρι, στην συνέχεια γίνεται κλέψιμο και κατευθείαν τρίποντο από τον Χολώπουλο. Θυμάμαι ότι ο σπίκερ είχε πει λίγο πριν τη λήξη ότι ένα ματς δεν τελειώνει ποτέ πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας, και σκέφτηκα «τι λέει αυτός τώρα, με τον πόνο των Ηρακλειδέων παίζει; αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και έστειλε την ομάδα του Μπέρι, του Ζντοβτς και του προπονητή Σούμποτιτς στην Ευρωλίγκα. Φίλος μου Παοκτσής που καθόταν δίπλα μου είχε κοκαλώσει στην καρέκλα του.. είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό και άρχισε να μιλά και να κουνιέται 5 λεπτά μετά την λήξη!)



9. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 53-62 (5ΟΣ τελικός 98-99, όλα τα παιχνίδια της σειράς είχαν μεγάλη ένταση αλλά αυτό το τελευταίο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, χώρια την απίστευτη κόντρα του Σούμποτιτς με τον Ίβκοβιτς που πλακώθηκαν και στο ξύλο σε ένα ματς!!!!!! αλλά και αγωνιστικά, ο ΠΑΟ είχε ξεκινήσει την σεζόν ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και μάλιστα είχε κάνει και ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην πρώτη φάση, αλλά σκόνταψε πάνω στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε στο final four, και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ δεν κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου με συνέπεια οι οπαδοί του να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ ρίψης κορνέδων, αλλά και ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης να φάει το γνωστό ξύλο από τον Ντίνο Ράτζα για τα μπινελίκια που έσυρε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Εκτός όλων αυτών, ο προπονητής του ΟΣΦΠ Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε το αμίμητο «αυτές οι αδελφές ντεν μπορούν να κερδίσουν στο ΣΕΦ!». Αλλά τα γεγονότα τον διέψευσαν… στο ματς αυτό, οι φίλοι του ΠΑΟ που είδαν τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει επικίνδυνα στο ‘Α ημίχρονο, είδαν τα φαντάσματα του 73-38 να ξαναζωντανεύουν, αλλά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική.. μετά το τρίποντο του Ράτζα από την σέντρα στην εκπνοή του ημιχρόνου, την μεγάλη εμφάνιση των Μποντίρογκα και Τζεντίλε, καθώς και το τρίποντο του Οικονόμου που εξιλεώθηκε για το άστοχο του ’95, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, με τον Ράτζα να απαντά στον Ίβκοβιτς στον ίδιο τόνο «αυτές οι αδελφές ήρθαν και τον γ…. μες στο ίδιο του το γ.//νο το σπίτι του! )



8. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 73-74 (πρωτάθλημα 2006-07, δεν χρειάζονται σχόλια γι’ αυτό, όλοι θυμάστε το παιχνίδι και το απίστευτο φινάλε, στο οποίο πάντως περισσότερο έχασε ο Ολυμπιακός παρά κέρδισε ο ΠΑΟ. Μοναδικό ήταν και το κρεσέντο του Ντόμερκαντ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου που γύρισε το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού, θυμίζοντας σε μεγάλα ντέρμπι, τον Αλβέρτη στον τελευταίο τελικό του 2001 και τον Έντι Τζόνσον στην Σαραγόσα το ‘95 που επίσης είχαν παρόμοιο ξέσπασμα! Η ένταση και το πάθος θύμισαν τις μεγάλες κόντρες των 90s, ελπίζω ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Σόφο να συνέλθουν για να δούμε και την συνέχεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε με την όρεξη)



7. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 71-65 (5ΟΣ τελικός 1993-94, ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες τότε ομάδες της Ευρώπης, αλλά και από τις καλύτερες που εμφανίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη τροπαιούχος του Κόρατς και ο Ολυμπιακός το θύμα της απίστευτης έκπληξης του Τελ Αβιβ. Ο Ολυμπιακός του Ζάρκο που οργίασε στο ματς αυτό και του Τάρπλει πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και σε τάιμ άουτ ο Πρέλεβιτς είπε στους συμπαίκτες του πάμε να φύγουμε από δω, τι ήρθαμε να κάνουμε…; έτσι μπήκαν μέσα αποφασισμένοι και με πρώτα βιολιά τον συγκλονιστικό Ουόλτερ Μπέρι και τον Μπάνε γύρισαν το ματς, τότε μέσα σε ένα πραγματικά κολασμένο ΣΕΦ, παίχτηκε μια ρώσικη ρουλέτα με τελικό νικητή τον ΟΣΦΠ αλλά με την ομάδα του ΠΑΟΚ να κλείνει το ματς με αναπληρωματικούς που δεν φορούσαν κάλτσες διαμαρτυρόμενος (άδικα νομίζω για φάουλ του Σιγάλα σε κλέψιμο στον Μπάνε ενώ το σκορ ήταν 68-65 και αμέσως μετά αντιαθλητικό στον αιφνιδιασμό) και αφού πρώτα είχε αποσυρθεί στα αποδυτήρια. Στο παρασκήνιο είχε παιχτεί το θέατρο του παραλόγου, θυμάμαι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε πει μεταξύ άλλων ότι ο Φασούλας όταν ήταν στον ΠΑΟΚ έπαιρνε αναβολικά, ο Φασούλας όταν το πληροφορήθηκε γελούσε, υπήρχε βέβαια και η κόντρα από την μετακίνησή του. Απλά, αυτό δείχνει που είχαν οδηγηθεί οι παράγοντες. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο γήπεδο μόνο και μόνο γιατί καραδοκούσε τιμωρία η οποία θα του αφαιρούσε το δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο πρωταθλητριών την επόμενη σεζόν, μιας και υπήρχαν και τα γεγονότα της περασμένης περιόδου με τον ΠΑΟ!



6. ΠΑΟ-ΑΕΚ 51-47 (3ΟΣ ημιτελικός 97-98, τι να πει κανείς για το παιχνίδι αυτό; ο ΠΑΟ με Ράτζα και Σκοτ πλέον, έψαχνε εναγωνίος ένα πρωτάθλημα μετά από εκείνο του ’84, αλλά έβρισκε μπροστά του στον τελευταίο ημιτελικό την φιναλίστ του κυπέλλου πρωταθλητριών ΑΕΚ. Ήταν το παιχνίδι με την μεγαλύτερη ένταση που έχει παιχτεί ποτέ στην Ελλάδα, τρομερό σασπένς για τον τελικό νικητή, τεχνικές ποινές, πολλά λάθη εκατέρωθεν από τους διαιτητές (λογικό ήταν όμως, αφού από την μία υπήρχε η δύναμη της έδρας και από την άλλη ο Ιωαννίδης!) αλλά και επεισόδια μεταξύ παικτών, προπονητών στο τέλος, ποιος δεν θυμάται τον Φάνη να δέρνει τον Ιωαννίδη και τον Ράτζα να ανεβαίνει στο τραπέζι της γραμματείας και να συνιστά ψυχραιμία στον κόσμο, που ήταν έτοιμος να εισβάλει στο γήπεδο!)



5. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 55-58 (3ΟΣ ημιτελικός 97-98, αυτό ήταν το ματς που γκρέμισε την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού από την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, περιέχοντας για φινάλε το τρίποντο του Πέτζα, ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους που αγωνιστηκαν στην χώρα μας, αυτό αποτελεί μία από τις πιο cult στιγμές στην ιστορία του πρωταθλήματος, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πέτζα είχε 0/6τριπ. αλλά ευστόχησε στο τελευταίο, με τον προπονητή του ΟΣΦΠ ίβκοβιτς να δηλώνει έπειτα στην συνέντευξη τύπου ότι το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό, επειδή πρόκειται για μεγάλο παίκτη!)



4. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 80-76 (2ΟΣ ημιτελικός 2001-02, παιχνίδι που η όλη ατμόσφαιρα κατά την διάρκειά του μύριζε μπαρούτι, με αποκορύφωμα τον μεγάλο καυγά του Τόμιτς και του Μποντίρογκα. Αυτό το ματς έμεινε στα κλασικά του ελληνικού πρωταθλήματος, αν και ίσως κανείς να μην θυμάται πόσες φορές αναβλήθηκε, μέχρι τελικά να γίνει, αφού στην κανονική ημερομηνία είχε δεχθεί επίθεση το πούλμαν του ΠΑΟ με συνέπεια να τραυματιστούν κάποιοι παίκτες. Ήταν τότε που ο Ολυμπιακός είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη και το μπρέικ στο ΟΑΚΑ, και στο ματς αυτό ολοκλήρωσε και σταμάτησε το σερί του πρόσφατα τότε εστεμμένου πρωταθλητή Ευρώπης ΠΑΟ στα 4 πρωταθλήματα και συνάμα εκδικήθηκε για τον ομολογουμένος παράξενο αποκλεισμό του (ποιος ξεχνά αλήθεια εκείνη την ήττα από την αδιάφορη Ολύμπια Λιουμπλιάναςwink.gif στον όμιλο του TOP 16 της ευρωλίγκα . Αν και ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος σε εκείνο το ματς, το άγριο ξύλο που έπεσε, και τα άστοχα τρίποντα του Μούλα στο τέλος ενώ το σκορ ήταν 78-76 καταδίκασαν τον ΠΑΟ και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του ΟΣΦΠ, ταυτόχρονα όμως ανάγκασαν και τον τελευταίο πολύ μεγάλο αστέρα που πέρασε από τα μέρη μας τον Ντέγιαν Μποντίρογκα να πει το αντίο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού εκτός του ότι αισθανόταν κορεσμένος δήλωσε ότι αηδίασε μετά από εκείνο το παιχνίδι.)



3. ΠΑΟΚ-Άρης 99-96 (πρωτάθλημα 91-92 στην δεύτερη παράταση νομίζω. Αυτό το ματς ήταν σημαδιακό, εκτός του ότι ουσιαστικά αποτέλεσε το τέλος του θρυλικού Άρη και την άνοδο του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, ήταν συνάμα η εκδίκηση του ΠΑΟΚ σ’ αυτά που είχε κάνει ο Άρης στα πλέι οφ της περασμένης περιόδου, και επιτέλους έφευγε από πάνω του η ρετσινιά του looser! Στην εκπνοή της δεύτερης παράτασης, ο Μπάνε έβαλε εκείνο το φοβερό τρίποντο που οι Αρειανοί γκρίνιαζαν -μάλλον δίκαια βέβαια- για βήματα. Προηγουμένος, ο Ίβκοβιτς πήρε time out και έδωσε εντολή να πάρει ο Μπουντούρης την τελευταία προσπάθεια, κάπου εκεί ακούστηκε ο Μπάνε να λέει «κόουτς άμα ντεν μπορεί το παιδί να πάρω μπάλα;» με τον ίβκοβιτς να ουρλιάζει αρνούμενος, ήταν στιγμή την οποία όμως είχα χάσει, επειδή νόμισα ότι το ματς έληξε και πήγε σε 3η παράταση, έτσι μοιραία οδηγήθηκα στην τουαλέτα για κατούρημα!)



2. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 64-63 (πρωτάθλημα 1993-94, με τα απίστευτα όργια του Χένρι Τέρνερ, έβαλε κλασικά μία 30άρα με τρομερά καλάθια, είχε καρφώσει στα μούτρα του Στόικο, τον οποίο και λίγο ύστερα έκοψε σε προσπάθεια για κάρφωμα που επιχείρησε αλλά χρεώθηκε λανθασμένα πιστεύω με φάουλ, από την άλλη ο Γκάλης κρατούσε σχεδόν μόνος του του ΠΑΟ στο παιχνίδι, αλλά μισό λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ ο Πανιώνιος προηγείται με 1 πόντο ο Τέρνερ κόβει τον Γκάλη σε αιφνιδιασμό, και αμέσως μετά ακριβώς στην εκπνοή ξανακόβει τον Νικ σε λέι απ στον αιφνισδιασμό! Απίστευτα πράγματα…να σημειωθεί ότι στην ρεβάνς στην Γλυφάδα που κέρδισε ο ΠΑΟ 79-77 με τρίποντο του Κούουσμα στην εκπνοή, ο Χένρι είχε βάλει 40άρα και αν ο Γιαννάκης ευστοχούσε στις 3 βολές που είχε κερδίσει στην τελευταία επίθεση του Πανιωνίου οι Νεοσμυρνιώτες θα τερμάτιζαν στην πρώτη θέση, κάτι τέτοιο περίπου παίχτηκε, θυμάμαι που το έλεγε ο Γιαννάκης σε ένα αφιέρωμα σαν ένα από τα απωθημένα του.)



1. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 86-85 (3-2, πλέι οφ 1990-91, το πρωτάθλημα κρινόταν στις 4 νίκες, ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο ήταν καλύτερος καθώς είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ευρώπης. Η κατάκτηση μάλιστα του κυπέλλου κυπελλούχων έγινε την ίδια εβδομάδα με την ήττα του Άρη στο Πέζαρο από την Σκαβολίνι με 93-89 που τον πέταξε για πρώτη φορά εκτός final four, αφού οι κίτρινοι ήταν η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που είχε συμμετάσχει και στα 3 προηγούμενα final four, οπότε λογικά εκείνη η περίοδος στην Θεσσαλονίκη ήταν του ΠΑΟΚ και των φίλων του. Ο Άρης ταλανιζόταν από πολλά διοικητικά, και από τη μέση της σεζόν ύστερα από μια «περίεργη» ήττα όπως ακουγόταν τότε, από την Κίνγκστον στην Αγγλία και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έτσι το 2-0 από το πρωτάθλημα έγινε γρήγορα με δύο νίκες του ΠΑΟΚ 2-2, όλοι πίστευαν ότι έγινε αλλαγή σελίδας. Όμως στο 5ο παιχνίδι μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα μιας και η Θεσσαλονίκη είχε χωριστεί στα δύο, ο ΠΑΟΚ με τον Κόρφα να οργιάζει από την γραμμή των 6.25 είχε το πάνω χέρι παρά τους 32 πόντους με τα 5/7 τριπ. του Γκάλη. Όμως, με το σκορ 85-81 για τον ΠΑΟΚ 15’’ πριν τη λήξη ο Γιαννάκης διασχίζει όλο το γήπεδο με την μπάλα και ευστοχεί σε γρήγορο lay up μειώνοντας σε 85-83, η συνέχεια γνωστή.. λάθος επαναφορά του Μπάρλοου, η μπάλα καταλήγει στον Αγγελίδη που πασάρει στον Γκάλη αυτός ξεκινά διείσδυση αλλά προσποιείτε στον αέρα και πασάρει πίσω του στον Γιαννάκη που εκτελεί επιτυχώς από τα 7,5m στην εκπνοή με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να γίνουν ένα κουβάρι, παρόμοιο φινάλε και στον 6ο τελικό με 81-80 που έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στους κίτρινους με γκολ-φάουλ του Σέλερς, ύστερα ακολούθησε και το ξύλο Πρέλεβιτς-Γκάλη!)


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ wink.gif

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Μερικές διορθώσεις:

16. Σαιζόν 94-95 όχι 93-94 και το σκορ Αμπελόκηποι-Άρης 116-115

10. Σαιζόν 94-95 το σκορ είναι Ηρακλής-ΠΑΟΚ 76-75 για το 2-1. Το 3-1 έγινε Ηρακλής-ΠΑΟΚ 90-81

7. Σαιζόν 93-94 σκορ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 70-65 όχι 71-65

6. Σαιζόν 97-98 ο Ιωαννίδης δεν τις έφαγε από τον Φάνη, αλλά τον κρατάγανε 5 άτομα για να μην ορμήξει στον έντρομο κόουτς, ο διεθνής άσσος

3. Σαιζόν 91-92 το Άρης-ΠΑΟΚ 96-99 ήταν στην κανονική περίοδο. Στα πλέυ οφ ΠΑΟΚ-Άρης 99-93, 88-77 για να περάσει τελικά ο ΟΣΦΠ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

2. Σαιζόν 93-94 Πανιώνιος-ΠΑΟ 66-65 όχι 64-63.
icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif
sarounas
QUOTE(kolokotronis @ Apr 17 2009, 16:30 ) *
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Μερικές διορθώσεις:

16. Σαιζόν 94-95 όχι 93-94 και το σκορ Αμπελόκηποι-Άρης 116-115

10. Σαιζόν 94-95 το σκορ είναι Ηρακλής-ΠΑΟΚ 76-75 για το 2-1. Το 3-1 έγινε Ηρακλής-ΠΑΟΚ 90-81

7. Σαιζόν 93-94 σκορ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 70-65 όχι 71-65

6. Σαιζόν 97-98 ο Ιωαννίδης δεν τις έφαγε από τον Φάνη, αλλά τον κρατάγανε 5 άτομα για να μην ορμήξει στον έντρομο κόουτς, ο διεθνής άσσος

3. Σαιζόν 91-92 το Άρης-ΠΑΟΚ 96-99 ήταν στην κανονική περίοδο. Στα πλέυ οφ ΠΑΟΚ-Άρης 99-93, 88-77 για να περάσει τελικά ο ΟΣΦΠ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

2. Σαιζόν 93-94 Πανιώνιος-ΠΑΟ 66-65 όχι 64-63.
icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif

καλά κάνεις και διορθώνεις 41.gif

για τα σκορ βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλα λάθη μιας όπως και είχα πει ότι δεν τα θυμόμουν
αλλά στο 7 το σκορ είμαι σίγουρος ότι είναι 71-65,
για την χρονιά στο 16 ήδη το είχε διορθώσει ο holic αμέσως,
για το 3 φυσικά και είναι regular season, μα δεν έχω γράψει ότι είναι για τα πλέι οφ
για το 6 ο Φάνης σε συνέντευξή του είχε πει ότι δεν μετάνιωσε για την γροθιά μιας και του τα είχε μαζεμένα εξαιτίας της επιρροής του στην μη μεταγραφή του στον ΠΑΟ από τον Πανιώνιο νωρίτερα αν και δεν του κρατά κακία μιας εκείνος την δουλειά του έκανε
λεπτομέρειες θα πείτε…αλλά καλύτερα να είμαστε ακριβείς
basketikos
Το εχω ποσταρει αλλου - αλλα ειναι κριμα που δεν υπαρχει σε βιντεο αυτο το παιχνιδι....

------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1981-82
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ:
ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΓΚΑΛΗ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΩΝΙΚΟΥ-ΑΡΗ 113-114
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

Στον πόντο νίκησε ο Άρης τον Ιωνικό με 114-113 (51-53) αλλά στην ουσία είναι κερδισμένο το ίδιο το μπάσκετ από την προχθεσινή συγκλονιστική αναμέτρηση των δυο αντιπάλων στο καταλυτικά μικρό γήπεδο της Νίκαιας. Ποιότητα δύναμη, πάθος και αγωνια χαρακτήρισαν το παιχνίδι που τα είχε όλα και θα πρέπει να μείνει αξέχαστο στους φιλάθλους που το παρακολουθήσαν.

Οι 1500 περίπου φίλαθλοι (οι διπλάσιοι απ έξω βρήκαν τις πόρτες νωρίς κλειστές) στάθηκαν πραγματικά τυχεροί αφού

Παρακολουθήσαν τον ωραιότερο αγώνα του πρωταθλήματος ίσως όλων των εποχών με σκορ αμερικάνικο, ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα ματς σωστή διαφήμιση για το άθλημα που το χάρηκαν όλοι.

Είδαν την συναρπαστικότερη μονομαχία σε παραγωγικότητα καλαθιών από τους δυο κορυφαίους άσσους του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη 23 χρόνων και τον 20χρονο Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα περισσότερα όμως χειροκροτήματα ήταν για τον άσσο της Νίκαιας που σε μια τρομερή επίδειξη του ταλέντου του πέτυχε 73 πόντους. Μεγάλη η πρόσφορα του Ελληνοαμερικάνου Γκάλη στο ελληνικό μπάσκετ μια και η παρουσία του μέσα στο τεραιν αναγκάζει τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες να φέρουν το ταλέντο τους σε σύγκριση. Έτσι και ο Γιαννάκης δεν δίστασε σε μια τέτοια σύγκριση.

Είδαν ακόμα την δραματική παράσταση που έκοβε την ανάσα με τις σημαντικές εναλλαγές του σκορ ενώ δεν έλειψαν οι διακοπές και οι διαμαρτυρίες.

Χειροκρότησαν το αθλητικό παίξιμο των αντίπαλων και υπηρετώντας κατανυκτικά το άθλημα δεν έδωσαν το δικαίωμα να εκραγεί η εξέδρα. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Νικαιωτες και θεσσαλονικείς έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο περιφρονώντας τα λάθη των διαιτητών που φρόντισαν να χαλάσουν στο τέλος το πολύ όμορφο ματς με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα τους. Με την άψογη συμπεριφορά τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πάσχισαν για να προσφέρουν ποιότητα ανταμείβοντας του νικαιωτες φίλαθλους για το εντυπωσιακό τους παρών

Αλλά ας έρθουμε στον αγώνα που διέθετε τόσες συγκινήσεις και που κρίθηκε στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 101-101.

Το ματς έγινε ντέρμπυ από το πρώτα κιόλας λεπτό (20’’) όταν σε μια επίθεση των φιλοξενουμένων οι διαιτητές έδωσαν διπλό φουλ σε βάρος των φιλοξενουμένων Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε αντικανονική από τον προπονητή του Ιωνικού Κ. Αναστασατο που έκανε ένσταση.

Ο Γιαννάκης από την μια και ο Γκάλης από την άλλη πλευρά έδωσαν γρήγορα ιδιαίτερο χρώμα με φοβερά εντυπωσιακές προσπάθειες που κράτησαν σε ένα παρατεταμένο κρεσέντο τους φίλαθλους. Τα περισσότερα καλάθια των δυο σημειώθηκαν πάντα υπό πίεση αφού και οι δυο είχαν πάντοτε μόνιμο παίκτη πάνω τους και από μάκρυνες δύσκολες θέσεις.

Ο Γιαννάκης έβαλε με πέντε φουλ τον φρουρό του (Βαμβακούδη) στο πρώτο πεντάλεπτο του β μέρους, ενώ τον παίκτη του Άρη φύλαξαν εκ περιτροπής οι Μπολατογλου Λαζαρης, Πετριδης, Μπεζεντακος.

Η διακύμανση 10-9, 18-15, 24-19, 28-23, 38-37, 49-49, 53-51 ημίχρονο με προηγούμενη την Νίκαια. Γιαννάκης-Γκάλης 39-37.

Β Ημίχρονο: 55-55, 61-61, 71-76, 88-88, 95-95, 99-99, 99-101, Ο Γιαννάκης υπέπεσε σε 4ο φουλ, ο Νυδριωτης ισοφάρισε 101-101 και στα τελευταία 40 Δευτέρα είχαμε δυο άστοχα σουτ από Στυλιανού και Γιαννάκη. (Γιαννάκης – Γκάλης 64-60)

Στην παράταση η άνοδος του Παραμανιδη με τρία συνεχή καλάθια, 108-112. 98 δεύτερα πριν το τέλος ο πάγκος του Άρη κινήθηκε κατά τις γραμματείας μια και σχημάτισε την εντύπωση ότι καθυστερεί το χρονόμετρο. Στο μεταξύ ο Παραμανιδης σημείωσα καλάθι, οι διαιτητές το μέτρησαν και ο Ιωνικός υπέβαλε 2η ένσταση. ΤΟ ματς επανάρχισε μετά από 15’ με τεχνική ποινή στον Άρη.

Ο Γιαννάκης και ο Μπεζεντακος μείωσαν σε113-114., για να καταλογισθεί στον Γιαννάκη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΟΥΛ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΛΕΠΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ. Ο Νάστος αστόχησε και στις δυο βολές, δόθηκε νέο επιθετικό στον Πετριδη, ο Μπεζεντακος έκλεψε την μπάλα αλλά την έχασε και το ματς έληξε 113-114. Η τύχη έπαιξε το κυριότερο ρόλο στο τέλος αν και ο Άρης φάνηκε πιο ψύχραιμος.

ΤΟ ποσοστό ευστοχίας του Ιωνικού ήταν 68% (45/66 ειπόντα) . Ο Γιαννάκης είχε 29/40 σουτ (75,2%) και 15/16 βολές. Κέρδισε 6 αμυντικά και 3 επιθετικά ρημπαουντς.

Από τον Ιωνικό, που η απουσία του τιμωρημένου Σαρανταενα ήταν αισθητή, καλή απόδοση είχαν και οι Νυδριωτης (περιορισε τον Παραμανιδη), Γουργιώτης (5/10 σουτ) Αλεξανδριδης (4/6 και 9 ρημπαουντς).

Με λάθη σε βάρος του Ιωνικού η διαιτησία των Τσολακιδη- Οικονομιδη. Ο πρώτος έχει διαιτητεύσει τρεις φορές τον Ιωνικό στην Νίκαια και ήταν η δεύτερη που οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα.

Αναγνωρίζεται ότι είχαν να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο αλλά στα κρίσιμα σημεία ο Ιωνικός ζημιώθηκε από τα σφυρίγματα τους ιδιαίτερα με το φάουλ σε βάρος του Πετριδη στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα. Παρ ότι επαναλαμβάνουμε δόθηκε εύκαιρα στους γηπεδούχους δυο φορές να κερδίσουν το παιχνίδι και έχασαν την μπάλα από δικά τους λάθη. Επίσης οι διαιτητές φόρτωσαν τους παίκτες με φουλ πολλά εκ των οποίων ήταν τραβηγμένα.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.: Γιαννάκης 73, Γουργιωτης 14, Αλεξανδρίδης 10, Νυδριώτης 12, Μπολάτογλου (αρχική πεντάδα) Λάζαρης, Πετρίδης 2, Μπεζεντάκος, Κυριακόγιαννης.

(αντιγραφη απο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ - Τ. Ευσταθιου)
kolokotronis
QUOTE(sarounas @ Apr 17 2009, 19:46 ) *
καλά κάνεις και διορθώνεις 41.gif

για τα σκορ βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλα λάθη μιας όπως και είχα πει ότι δεν τα θυμόμουν
αλλά στο 7 το σκορ είμαι σίγουρος ότι είναι 71-65,
για την χρονιά στο 16 ήδη το είχε διορθώσει ο holic αμέσως,
για το 3 φυσικά και είναι regular season, μα δεν έχω γράψει ότι είναι για τα πλέι οφ
για το 6 ο Φάνης σε συνέντευξή του είχε πει ότι δεν μετάνιωσε για την γροθιά μιας και του τα είχε μαζεμένα εξαιτίας της επιρροής του στην μη μεταγραφή του στον ΠΑΟ από τον Πανιώνιο νωρίτερα αν και δεν του κρατά κακία μιας εκείνος την δουλειά του έκανε
λεπτομέρειες θα πείτε…αλλά καλύτερα να είμαστε ακριβείς

Δεν το παίζω ειδήμων απλά έτυχε να είμαι μέσα σε όλα αυτά τα ματς.
Φυσικά κάνω πλάκα... smiley.gif
Έχω μία εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ μέχρι 94-95.
Από εκεί τα εύρικα. rolleyes.gif
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
QUOTE("sarunas")
9. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 53-62 (5ΟΣ τελικός 98-99, όλα τα παιχνίδια της σειράς είχαν μεγάλη ένταση αλλά αυτό το τελευταίο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, χώρια την απίστευτη κόντρα του Σούμποτιτς με τον Ίβκοβιτς που πλακώθηκαν και στο ξύλο σε ένα ματς!!!!!! αλλά και αγωνιστικά, ο ΠΑΟ είχε ξεκινήσει την σεζόν ως το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και μάλιστα είχε κάνει και ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην πρώτη φάση, αλλά σκόνταψε πάνω στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε στο final four, και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ δεν κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου με συνέπεια οι οπαδοί του να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ ρίψης κορνέδων, αλλά και ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης να φάει το γνωστό ξύλο από τον Ντίνο Ράτζα για τα μπινελίκια που έσυρε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Εκτός όλων αυτών, ο προπονητής του ΟΣΦΠ Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε το αμίμητο «αυτές οι αδελφές ντεν μπορούν να κερδίσουν στο ΣΕΦ!». Αλλά τα γεγονότα τον διέψευσαν… στο ματς αυτό, οι φίλοι του ΠΑΟ που είδαν τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει επικίνδυνα στο ‘Α ημίχρονο, είδαν τα φαντάσματα του 73-38 να ξαναζωντανεύουν, αλλά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική.. μετά το τρίποντο του Ράτζα από την σέντρα στην εκπνοή του ημιχρόνου, την μεγάλη εμφάνιση των Μποντίρογκα και Τζεντίλε, καθώς και το τρίποντο του Οικονόμου που εξιλεώθηκε για το άστοχο του ’95, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, με τον Ράτζα να απαντά στον Ίβκοβιτς στον ίδιο τόνο «αυτές οι αδελφές ήρθαν και τον γ…. μες στο ίδιο του το γ.//νο το σπίτι του! )

8. ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 73-74 (πρωτάθλημα 2006-07, δεν χρειάζονται σχόλια γι’ αυτό, όλοι θυμάστε το παιχνίδι και το απίστευτο φινάλε, στο οποίο πάντως περισσότερο έχασε ο Ολυμπιακός παρά κέρδισε ο ΠΑΟ. Μοναδικό ήταν και το κρεσέντο του Ντόμερκαντ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου που γύρισε το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού, θυμίζοντας σε μεγάλα ντέρμπι, τον Αλβέρτη στον τελευταίο τελικό του 2001 και τον Έντι Τζόνσον στην Σαραγόσα το ‘95 που επίσης είχαν παρόμοιο ξέσπασμα! Η ένταση και το πάθος θύμισαν τις μεγάλες κόντρες των 90s, ελπίζω ο Ολυμπιακός και κυρίως ο Σόφο να συνέλθουν για να δούμε και την συνέχεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε με την όρεξη)

5. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 55-58 (3ΟΣ ημιτελικός 97-98, αυτό ήταν το ματς που γκρέμισε την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού από την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, περιέχοντας για φινάλε το τρίποντο του Πέτζα, ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους που αγωνιστηκαν στην χώρα μας, αυτό αποτελεί μία από τις πιο cult στιγμές στην ιστορία του πρωταθλήματος, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πέτζα είχε 0/6τριπ. αλλά ευστόχησε στο τελευταίο, με τον προπονητή του ΟΣΦΠ ίβκοβιτς να δηλώνει έπειτα στην συνέντευξη τύπου ότι το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό, επειδή πρόκειται για μεγάλο παίκτη!)


Eπισης ο 3ος τελικος του 2007 μεταξυ Παναθηναικου Ολυμπιακου στο ΟΑΚΑ, κατι ματς Παναθηναικου με Περιστερι σε πλαυ οφ παλιοτερα επι Πεδουλακη & με Πανιωνιο η ημιτελικη σειρα τα 2 ματς στην Νεα Σμυρνη το 2005 νομιζω.... Δεν ξερω αν μετρανε και ο τελικος κυπελλου ΠΑΟ-Αρης στο Ηρακλειο κ ο φετινος ημιτελικος της Ευρωλιγκα..Μπορει να μην ειναι Α1 αλλα παιζαν ελληνικες ομαδες για αυτο τ λεω...

Δ.
George_12ISL
Τελικά πολύ ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα του 5ου τελικού Ολυμπιακού ΠΑΟΚ! Εγώ ήμουν τότε εξωτερικό και σε τοπική εφημερίδα το διάβασα 70-65. Δεν ξέρω αν είχαν δίκιο ή όχι! Παρελήφθη να σημειωθεί το σφύριγμα πέντε δευτερολέπτων σε επαναφορά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από τον Παπαδημητρίου, κάτι το οποίο ακόμα και μέχρι τις ημέρες μας οι ΠΑΟΚτζήδες δεν το έχουν ξεχάσει. Και για αυτόν τον λόγο ο συγκεκριμένος "ήρωας" αποδοκιμάζεται από τους φίλους του δικεφάλου του βορρά, όποτε παίζει παιχνίδι του στη Θεσσαλονίκη!
Ακόμα στο 51-47 του Παναθηναïκού απί της ΑΕΚ, α αγώνας παρολίγο να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας εμπρηστικού σφυρίγματος του Τσανίδη (άλλο φρούτο και αυτό). Που το βρήκαν ρε παιδιά αυτό το φυντάνι!!! Μετά το τέλος του αγώνα και εξαιτίας της ανεπαρκέστατης αστυνομικής δύναμης, υπήρξε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση κατά του Ιωαννίδη.
ashton
QUOTE(basketikos @ Apr 17 2009, 21:03 ) *
Το εχω ποσταρει αλλου - αλλα ειναι κριμα που δεν υπαρχει σε βιντεο αυτο το παιχνιδι....

------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1981-82
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ:
ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΓΚΑΛΗ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΩΝΙΚΟΥ-ΑΡΗ 113-114
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

Στον πόντο νίκησε ο Άρης τον Ιωνικό με 114-113 (51-53) αλλά στην ουσία είναι κερδισμένο το ίδιο το μπάσκετ από την προχθεσινή συγκλονιστική αναμέτρηση των δυο αντιπάλων στο καταλυτικά μικρό γήπεδο της Νίκαιας. Ποιότητα δύναμη, πάθος και αγωνια χαρακτήρισαν το παιχνίδι που τα είχε όλα και θα πρέπει να μείνει αξέχαστο στους φιλάθλους που το παρακολουθήσαν.

Οι 1500 περίπου φίλαθλοι (οι διπλάσιοι απ έξω βρήκαν τις πόρτες νωρίς κλειστές) στάθηκαν πραγματικά τυχεροί αφού

Παρακολουθήσαν τον ωραιότερο αγώνα του πρωταθλήματος ίσως όλων των εποχών με σκορ αμερικάνικο, ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα ματς σωστή διαφήμιση για το άθλημα που το χάρηκαν όλοι.

Είδαν την συναρπαστικότερη μονομαχία σε παραγωγικότητα καλαθιών από τους δυο κορυφαίους άσσους του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη 23 χρόνων και τον 20χρονο Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα περισσότερα όμως χειροκροτήματα ήταν για τον άσσο της Νίκαιας που σε μια τρομερή επίδειξη του ταλέντου του πέτυχε 73 πόντους. Μεγάλη η πρόσφορα του Ελληνοαμερικάνου Γκάλη στο ελληνικό μπάσκετ μια και η παρουσία του μέσα στο τεραιν αναγκάζει τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες να φέρουν το ταλέντο τους σε σύγκριση. Έτσι και ο Γιαννάκης δεν δίστασε σε μια τέτοια σύγκριση.

Είδαν ακόμα την δραματική παράσταση που έκοβε την ανάσα με τις σημαντικές εναλλαγές του σκορ ενώ δεν έλειψαν οι διακοπές και οι διαμαρτυρίες.

Χειροκρότησαν το αθλητικό παίξιμο των αντίπαλων και υπηρετώντας κατανυκτικά το άθλημα δεν έδωσαν το δικαίωμα να εκραγεί η εξέδρα. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Νικαιωτες και θεσσαλονικείς έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο περιφρονώντας τα λάθη των διαιτητών που φρόντισαν να χαλάσουν στο τέλος το πολύ όμορφο ματς με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα τους. Με την άψογη συμπεριφορά τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πάσχισαν για να προσφέρουν ποιότητα ανταμείβοντας του νικαιωτες φίλαθλους για το εντυπωσιακό τους παρών

Αλλά ας έρθουμε στον αγώνα που διέθετε τόσες συγκινήσεις και που κρίθηκε στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 101-101.

Το ματς έγινε ντέρμπυ από το πρώτα κιόλας λεπτό (20’’) όταν σε μια επίθεση των φιλοξενουμένων οι διαιτητές έδωσαν διπλό φουλ σε βάρος των φιλοξενουμένων Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε αντικανονική από τον προπονητή του Ιωνικού Κ. Αναστασατο που έκανε ένσταση.

Ο Γιαννάκης από την μια και ο Γκάλης από την άλλη πλευρά έδωσαν γρήγορα ιδιαίτερο χρώμα με φοβερά εντυπωσιακές προσπάθειες που κράτησαν σε ένα παρατεταμένο κρεσέντο τους φίλαθλους. Τα περισσότερα καλάθια των δυο σημειώθηκαν πάντα υπό πίεση αφού και οι δυο είχαν πάντοτε μόνιμο παίκτη πάνω τους και από μάκρυνες δύσκολες θέσεις.

Ο Γιαννάκης έβαλε με πέντε φουλ τον φρουρό του (Βαμβακούδη) στο πρώτο πεντάλεπτο του β μέρους, ενώ τον παίκτη του Άρη φύλαξαν εκ περιτροπής οι Μπολατογλου Λαζαρης, Πετριδης, Μπεζεντακος.

Η διακύμανση 10-9, 18-15, 24-19, 28-23, 38-37, 49-49, 53-51 ημίχρονο με προηγούμενη την Νίκαια. Γιαννάκης-Γκάλης 39-37.

Β Ημίχρονο: 55-55, 61-61, 71-76, 88-88, 95-95, 99-99, 99-101, Ο Γιαννάκης υπέπεσε σε 4ο φουλ, ο Νυδριωτης ισοφάρισε 101-101 και στα τελευταία 40 Δευτέρα είχαμε δυο άστοχα σουτ από Στυλιανού και Γιαννάκη. (Γιαννάκης – Γκάλης 64-60)

Στην παράταση η άνοδος του Παραμανιδη με τρία συνεχή καλάθια, 108-112. 98 δεύτερα πριν το τέλος ο πάγκος του Άρη κινήθηκε κατά τις γραμματείας μια και σχημάτισε την εντύπωση ότι καθυστερεί το χρονόμετρο. Στο μεταξύ ο Παραμανιδης σημείωσα καλάθι, οι διαιτητές το μέτρησαν και ο Ιωνικός υπέβαλε 2η ένσταση. ΤΟ ματς επανάρχισε μετά από 15’ με τεχνική ποινή στον Άρη.

Ο Γιαννάκης και ο Μπεζεντακος μείωσαν σε113-114., για να καταλογισθεί στον Γιαννάκη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΟΥΛ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΛΕΠΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ. Ο Νάστος αστόχησε και στις δυο βολές, δόθηκε νέο επιθετικό στον Πετριδη, ο Μπεζεντακος έκλεψε την μπάλα αλλά την έχασε και το ματς έληξε 113-114. Η τύχη έπαιξε το κυριότερο ρόλο στο τέλος αν και ο Άρης φάνηκε πιο ψύχραιμος.

ΤΟ ποσοστό ευστοχίας του Ιωνικού ήταν 68% (45/66 ειπόντα) . Ο Γιαννάκης είχε 29/40 σουτ (75,2%) και 15/16 βολές. Κέρδισε 6 αμυντικά και 3 επιθετικά ρημπαουντς.

Από τον Ιωνικό, που η απουσία του τιμωρημένου Σαρανταενα ήταν αισθητή, καλή απόδοση είχαν και οι Νυδριωτης (περιορισε τον Παραμανιδη), Γουργιώτης (5/10 σουτ) Αλεξανδριδης (4/6 και 9 ρημπαουντς).

Με λάθη σε βάρος του Ιωνικού η διαιτησία των Τσολακιδη- Οικονομιδη. Ο πρώτος έχει διαιτητεύσει τρεις φορές τον Ιωνικό στην Νίκαια και ήταν η δεύτερη που οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα.

Αναγνωρίζεται ότι είχαν να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο αλλά στα κρίσιμα σημεία ο Ιωνικός ζημιώθηκε από τα σφυρίγματα τους ιδιαίτερα με το φάουλ σε βάρος του Πετριδη στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα. Παρ ότι επαναλαμβάνουμε δόθηκε εύκαιρα στους γηπεδούχους δυο φορές να κερδίσουν το παιχνίδι και έχασαν την μπάλα από δικά τους λάθη. Επίσης οι διαιτητές φόρτωσαν τους παίκτες με φουλ πολλά εκ των οποίων ήταν τραβηγμένα.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.: Γιαννάκης 73, Γουργιωτης 14, Αλεξανδρίδης 10, Νυδριώτης 12, Μπολάτογλου (αρχική πεντάδα) Λάζαρης, Πετρίδης 2, Μπεζεντάκος, Κυριακόγιαννης.

(αντιγραφη απο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ - Τ. Ευσταθιου)



Πραγματικά ματσάρα, είμαι ευτυχής που το είδα live τότες :-)
kolokotronis
Ο Γιαννάκης πρέπει να ήταν μεγάλος σκόρερ στα νιάτα του.
Με τη πάροδο του χρόνου και τα πολλά βάρη έχασε μέρος της ικανότητάς του στην επίθεση καθώς βάρυνε και το σουτ του έγινε ευθύβολο.
Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις το ίδιο καλό σουτ όταν αρχίζεις να φουσκώνεις.
Βέβαια γίνεσαι πιο αποτελεσματικός στην άμυνα.
Green Warrior
QUOTE(sarounas @ Dec 31 2006, 15:22 ) *
1. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 86-85 (3-2, πλέι οφ 1990-91, το πρωτάθλημα κρινόταν στις 4 νίκες, ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο ήταν καλύτερος καθώς είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ευρώπης. Η κατάκτηση μάλιστα του κυπέλλου κυπελλούχων έγινε την ίδια εβδομάδα με την ήττα του Άρη στο Πέζαρο από την Σκαβολίνι με 93-89 που τον πέταξε για πρώτη φορά εκτός final four, αφού οι κίτρινοι ήταν η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που είχε συμμετάσχει και στα 3 προηγούμενα final four, οπότε λογικά εκείνη η περίοδος στην Θεσσαλονίκη ήταν του ΠΑΟΚ και των φίλων του. Ο Άρης ταλανιζόταν από πολλά διοικητικά, και από τη μέση της σεζόν ύστερα από μια «περίεργη» ήττα όπως ακουγόταν τότε, από την Κίνγκστον στην Αγγλία και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έτσι το 2-0 από το πρωτάθλημα έγινε γρήγορα με δύο νίκες του ΠΑΟΚ 2-2, όλοι πίστευαν ότι έγινε αλλαγή σελίδας. Όμως στο 5ο παιχνίδι μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα μιας και η Θεσσαλονίκη είχε χωριστεί στα δύο, ο ΠΑΟΚ με τον Κόρφα να οργιάζει από την γραμμή των 6.25 είχε το πάνω χέρι παρά τους 32 πόντους με τα 5/7 τριπ. του Γκάλη. Όμως, με το σκορ 85-81 για τον ΠΑΟΚ 15’’ πριν τη λήξη ο Γιαννάκης διασχίζει όλο το γήπεδο με την μπάλα και ευστοχεί σε γρήγορο lay up μειώνοντας σε 85-83, η συνέχεια γνωστή.. λάθος επαναφορά του Μπάρλοου, η μπάλα καταλήγει στον Αγγελίδη που πασάρει στον Γκάλη αυτός ξεκινά διείσδυση αλλά προσποιείτε στον αέρα και πασάρει πίσω του στον Γιαννάκη που εκτελεί επιτυχώς από τα 7,5m στην εκπνοή με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να γίνουν ένα κουβάρι, παρόμοιο φινάλε και στον 6ο τελικό με 81-80 που έδωσε το τελευταίο πρωτάθλημα στους κίτρινους με γκολ-φάουλ του Σέλερς, ύστερα ακολούθησε και το ξύλο Πρέλεβιτς-Γκάλη!)


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


Πραγματικά μπορεί να έχουμε δει χίλια δυο συναρπαστικά ματς στο πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια αλλά τέτοιο χιτσκοκικό φινάλε και μάλιστα εις διπλούν ήταν κάτι το απίστευτο! Και γενικότερα πιστεύω ότι γεινόκτερα οι αγώνες μεταξύ 'Αρη και ΠΑΟΚ είναι οι πιο συναρπαστικοι που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα ειδικά την περίοδο '80-αρχές '90. Πραγματικά είμαστε τυχεροί όλοι όσοι τους είδαμε τότε και τους θυμόμαστε. 41.gif

Πάντως αυτοί οι αγώνες ήταν χαρακτηριστικοί του κομπλεξ και της ηττοπαθούς ψυχολογίας του ΠΑΟκ έναντι του Άρη όχι τόσο την εποχή '85-'88 και των αήττητων πρωταθλημάτων όσο την περίοδο '89-'91 που οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες αλλά στο τέλος νικούσε ο οριακά ο Άρης
gallistis
θυμαται κανεις αυτο το παιχνιδι και γιατι δεν εγινε στο αλεξανδρειο?χωλοπουλε παιχταρα...


http://www.youtube.com/watch?v=Q7b_-UwER7M
Green Warrior
Τον αγώνα αυτόν τον θυμάμαι (3ος μικρός τελικός 1994-1995) αλλά ούτε και εγώ θυμάμαι γιατί έγινε σε αυτό το γήπεδο (Μίκρα?). Πάντως ο Ηρακλής είχε σπάσει την έδρα του ΠΑΟΚ στο 1ο και ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τον πλεονέκτημα στο 2ο. Φοβερή σειρά τελικών με τον Ηρακλή να έχει την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του (Ζντοβτς, Μπέρυ κλπ.)
yorgos
Το καλύτερο ματς που έχω δει είναι ένα Ηρακλής-Άρης στο Ιβανώφειο με απίστευτα υψηλό σκορ (αν θυμάμαι και οι δύο 100+) με Σμους Πάρκερ, Στακ Λικχολίτοφ να κάνουν καρφώματα με συχνότητα που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου σε κανένα ματς... Φόλοου καρφώματα, μπακ ντορ, 1vs3 dunks, της Παναγιάς τα μάτια. Και από πλευράς Ηρακλή είχε φανταστικές φάσεις, αλλά οι του Άρη δεν παίζονταν. Μπορεί κανείς να μου πει αν είναι το 101-107 που προαναφέρθηκε; Και θυμάται κανείς σύνθεση Ηρακλή;

Το άλλο είναι εκείνο με την τάπα του Τέρνερ στο Γκάλη στην εκπνοή, υπάρχει και σχετικό βιντεάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=c4pd935LM6M

Τέλος, ένα απίθανο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ΣΕΦ κανονική περίοδος με τον Κόμαζετς να βάζει μια 35άρα για λογαριασμό του ΠΑΟ αλλά τον ΟΣΦΠ να κερδίζει στο τέλος. Α, κι εκείνος ο τελικός με την τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ στην εκπνοή ήταν από τους καλύτερους που έχω δει.

gallistis
QUOTE(yorgos @ Oct 20 2009, 05:38 ) *
Το καλύτερο ματς που έχω δει είναι ένα Ηρακλής-Άρης στο Ιβανώφειο με απίστευτα υψηλό σκορ (αν θυμάμαι και οι δύο 100+) με Σμους Πάρκερ, Στακ Λικχολίτοφ να κάνουν καρφώματα με συχνότητα που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου σε κανένα ματς... Φόλοου καρφώματα, μπακ ντορ, 1vs3 dunks, της Παναγιάς τα μάτια. Και από πλευράς Ηρακλή είχε φανταστικές φάσεις, αλλά οι του Άρη δεν παίζονταν. Μπορεί κανείς να μου πει αν είναι το 101-107 που προαναφέρθηκε; Και θυμάται κανείς σύνθεση Ηρακλή;


αν ειναι αυτο που νομιζω,ο ηρακλης κερδισε 100-99

http://www.galanissportsdata.com/basketbal...ame.asp?game=16
yorgos
Όχι φίλε, αυτό που λέω εγώ είχε ως μάστορα τον Σμους Πάρκερ.
benchwarmer
Ματς κυπελλου και οχι πρωταθληματος, αλλα αξιζει μια αναφορα.
Το βρηκα και το ειδα σημερα πρωτη φορα.

Τελικος κυπελλου 1993, Παναθηναικος-Αρης (96-89 τελικο σκορ)

Ο Αρης χωρις Ταρπλει, με τον Ρετζι Θιους στη θεση του για ενα και μονο ματς (το τελευταιο της καριερας του γενικα), ο οποιος βεβαια οπως ηταν φυσικο, ηταν τελειως εκτος κλιματος. Ο Παναθηναικος ειχε λοιπον δυο πολυ σπουδαιους σκορερ στην συνθεση του, στο πρωτο ημιχρονο ειχε αναλαβει ο Κομαζετς (30 ποντοι συνολικα), στο δευτερο ο Γκαλης (36 συνολικα, βεβαια καπου 20 απο αυτους με βολες). Απο την αλλη ο Γιαννακης (30 ποντοι επισης) στο τελευταιο του ματς με τον Αρη, και εκανε μπαμ απο χιλιομετρα το ποσο προσωπικα το ειχε παρει. Στο τελος ομως "θολωσε". Φοβερο ματς "μια σου και μια μου" μεχρι την μεση περιπου του Β' ημιχρονου οπου με κατι μαζεμενες τεχνικες ποινες πηρε ο Παο μια διαφορα 7-8 ποντων, την οποια μαζεψε ο Αρης για να ισοφαρισει, αλλα στο τελος δεν ηταν ψυχραιμος.
Απιστευτη ενταση σε ολο το ματς, φασαριες, διακοπες, αποβολες, με λιγα λογια βρειτε το και δειτε το οσοι δεν το εχετε δει.

Και πολλες σκεψεις μετα το τελος του ματς, για το ποια θα ηταν η πορεια του ελληνικου μπασκετ, εαν Γκαλης και Γιαννακης ηταν σε αντιπαλα "στρατοπεδα" στη δεκαετια του '80...
panos75
QUOTE(benchwarmer @ Feb 4 2010, 20:20 ) *
Ματς κυπελλου και οχι πρωταθληματος, αλλα αξιζει μια αναφορα.
Το βρηκα και το ειδα σημερα πρωτη φορα.

Τελικος κυπελλου 1993, Παναθηναικος-Αρης (96-89 τελικο σκορ)

Ο Αρης χωρις Ταρπλει, με τον Ρετζι Θιους στη θεση του για ενα και μονο ματς (το τελευταιο της καριερας του γενικα), ο οποιος βεβαια οπως ηταν φυσικο, ηταν τελειως εκτος κλιματος. Ο Παναθηναικος ειχε λοιπον δυο πολυ σπουδαιους σκορερ στην συνθεση του, στο πρωτο ημιχρονο ειχε αναλαβει ο Κομαζετς (30 ποντοι συνολικα), στο δευτερο ο Γκαλης (36 συνολικα, βεβαια καπου 20 απο αυτους με βολες). Απο την αλλη ο Γιαννακης (30 ποντοι επισης) στο τελευταιο του ματς με τον Αρη, και εκανε μπαμ απο χιλιομετρα το ποσο προσωπικα το ειχε παρει. Στο τελος ομως "θολωσε". Φοβερο ματς "μια σου και μια μου" μεχρι την μεση περιπου του Β' ημιχρονου οπου με κατι μαζεμενες τεχνικες ποινες πηρε ο Παο μια διαφορα 7-8 ποντων, την οποια μαζεψε ο Αρης για να ισοφαρισει, αλλα στο τελος δεν ηταν ψυχραιμος.
Απιστευτη ενταση σε ολο το ματς, φασαριες, διακοπες, αποβολες, με λιγα λογια βρειτε το και δειτε το οσοι δεν το εχετε δει.

Και πολλες σκεψεις μετα το τελος του ματς, για το ποια θα ηταν η πορεια του ελληνικου μπασκετ, εαν Γκαλης και Γιαννακης ηταν σε αντιπαλα "στρατοπεδα" στη δεκαετια του '80...


Μπορεί να είχε μεγάλο σκορ αλλά δεν ήταν τίποτε το σπουδαίο ως θέαμα. Ειδικά τα τελευταία λεπτά το μόνο που βλέπαμε είναι τον Γκάλη να βαράει βολές.

Από τα πιο πρόσφατα που είχα την τύχη να δω από κοντά ήταν το Πανελλήνιος-Ολυμπιακός, 103-101 μετά από δύο παρατάσεις. Ήταν τη σεζόν 2004/05 και χάρη σε αυτή τη νίκη σώθηκε ο Πανελλήνιος.
labros
να πω κ εγω για την πανιωναρα και τα τρια κορυφαια παιχνιδια που διαλεγω..

1ο και καλυτερο που δεν θα ξεχασω ποτε http://www.youtube.com/watch?v=MK_l3wPHnNA...feature=related
Πανιωνιος-Παο 1996 αλλες ωραιες εποχες

2ο και πολυ ξεχωριστο παροτι η εκβαση του δεν ηταν η ιδανικη ηταν αυτο στο αλεξανδρειο για το ουλεμπ που κριθηκε στη 2η παραταση

3ο και επειδη τα μεγαλα παιχνιδια γινονται απο μεγαλες ομαδες και παλι με τον αρη στο ελληνικο αυτη τη φορα κοντρα στη λογικη και στα προγνωστικα του συριγου η μεγαλυτερη ανατροπη που εχω ζησει..τυχερος που ειμουν εκει..
http://www.youtube.com/watch?v=KToeUi0Ywy4...feature=related
gallistis
QUOTE(labros @ Feb 5 2010, 23:00 ) *
να πω κ εγω για την πανιωναρα και τα τρια κορυφαια παιχνιδια που διαλεγω..

1ο και καλυτερο που δεν θα ξεχασω ποτε http://www.youtube.com/watch?v=MK_l3wPHnNA...feature=related
Πανιωνιος-Παο 1996 αλλες ωραιες εποχες

2ο και πολυ ξεχωριστο παροτι η εκβαση του δεν ηταν η ιδανικη ηταν αυτο στο αλεξανδρειο για το ουλεμπ που κριθηκε στη 2η παραταση

3ο και επειδη τα μεγαλα παιχνιδια γινονται απο μεγαλες ομαδες και παλι με τον αρη στο ελληνικο αυτη τη φορα κοντρα στη λογικη και στα προγνωστικα του συριγου η μεγαλυτερη ανατροπη που εχω ζησει..τυχερος που ειμουν εκει..
http://www.youtube.com/watch?v=KToeUi0Ywy4...feature=related


ως πανιωνιος θα επρεπε να βαλεις και τον ημιτελικο του 1994 για το κορατς με τον παοκ.με χενρι τερνερ να κανει οργια (30 ποντους στο ημιχρονο-37 συνολο).βεβαια στο δευτερο κουραστηκε και ηρθε η ηττα,αλλα ηταν ματσαρα.
και τα στατιστικα απο το σαιτ της φιμπα

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj...66.teamID_.html

ο στοουκς 2/12.αν εκεινη τη χρονια ειχατε τον pj brown,ανετα σηκωνατε πρωταθλημα
Basketofonos
Συγχαρητηρια σε όλους για τις αναφορές σας!!
LikeMike17
Τρομερό τόπικ.Μπράβο παίδες(αν και λίγο ετεροχρονισμένα)
benchwarmer
Κάπου εδώ ίσως ταιριάζει και αυτό το βίντεο, του φίλου weekendman

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.