Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τελικός Κυπέλλου 2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
colonel gomelsky
Είπα να ανοίξω ξεχωριστό τοπικ, καθώς αναμένονται αρκετά ποστ και το γενικό για το κύπελλο έχει περισσότερο σχόλια για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων κτλ.

Είδηση της στιγμής είναι ότι μπορεί να μη γίνει τελικά με μαθητές ο τελικός κυπέλλου: http://www.sport-fm.gr/article/216230

(Τελείως ταξική και απαράδεκτη κίνηση, αν τα εισιτήρια διατεθούν στους κατόχους των ακριβών διαρκείας)

Στα αγωνιστικά τώρα:

Ο ΟΣΦΠ είναι σε φόρμα. Δείχνει να βρίσκει ρόλους και ο Γιαννάκης φαίνεται ότι αφήνει στο παρελθόν πολλές από τις αγκυλώσεις του. Ο ΠΑΟ δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά κανείς δεν ξέρει τι γίνεται σε 15 μέρες. Υπάρχουν σημάδια ότι ο Διαμαντίδης ανεβαίνει, ο Χάισλιπ θα δώσει λύσεις και πάντα υπάρχει η παράμετρος Γιασικεβίτσιους.

Προγνωστικά: Αυτήν τη στιγμή και αν δεν αλλάξει τίποτα φαβορί (ανεπάισθητα) είναι ο ΟΣΦΠ για πρώτη φορά. Παρ όλα αυτά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ο τελικός φέτος είναι πιο κομβικός από ποτέ για τον ΠΑΟ. Όχι για το ίδιο το τρόπαιο αλλά γιατί θα κόψει πρόωρα τα φτερά του ΟΣΦΠ σε μια περίοδο που είναι φορμαρισμένος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο ΟΣΦΠ δεν θα μπορέσει να ανακάμψει (το πιθανότερο είναι να το κάνει), αλλά ο ΠΑΟ θα έχει κάνει ότι μπορεί.
pinelo
Το ζητούμενο στον τελικό για τον ΠΑΟ είναι να βρεθούν σε καλή μέρα οι ψηλοί του (κυρίως ο Πέκοβιτς καθώς δεν ξέρουμε αν θα προλάβει ο Μπατίστ να βρει τα πατήματα του). Επίσης πιστεύω ότι Διαμαντίδης και Σπανούλης θα είναι πανέτοιμοι. Οι Γιασκεβίτσιους και Χάισλιπ είναι ερωτιματικά και δεν μπορείς να προβλέψεις την αποδοσή τους (αν και ο Σαρούνας ζει για τελικούς και μάλλον θα τον βρει τον εαυτό του)

Από την άλλη όχθη, τα ζητούμενα για τον ΟΣΦΠ είναι η περιφερειακή του άμυνα. Ενώ πολύ σημαντικό ρόλο θα έχει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Αν πάει σε αργό ρυθμό μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός σε κλειστή άμυνα 5 εναντίον 5. Αν πάλι καταφέρει να ανοίξει το ρυθμό και τρέξει, ο Παναθηναικός δύσκολα θα αντιδράσει.

Όπως και να χει, νομίζω ότι θα δούμε ένα ψυχοβγαλτικό θρίλερ με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες, στα λά8η και τα τελευταία 3 λεπτά.

Πάντως έχεις μεγάλο δίκιο όσον αφορά τη σημασία του τροπαίου. Συμφωνώ απόλυτα. Κρίνονται πολλά περισσότερα από την κούπα (περισσότερο για την ομάδα του Ολυμπιακού όμως παρά του Παναθηναικού). Είναι τίτλος γοήτρου και ψυχολογίας !!

Υπομονή, σε περίπου 2 βδομάδες θα μας λυθούν οι απορίες!
cydonian
Έχω την εντύπωση ότι ο Σάρας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς πήρε τη θέση του ο Χέισλιπ και περιορίστηκε στην Ευρωλίγκα.
pinelo
Δεν τους ξέρω καλά αυτους τους κανονισμούς η αλήθεια είναι. Αλλά νομίζω ότι ο Ομπράντοβιτς έχει δικαίωμα να ξαναλλάξει απόφαση άλλες δύο φορές... Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να την αλλάξει τόσο γρήγορα. Αν ο Σαρούνας δεν παίξει πάντως, ο Παναθηναικός χάνει έναν πολύ καλό σκόρερ.
Alexandris Eleftherios
Aυτό που ξέρω εγώ ειναι πως έχουμε το απόλυτο στις αναμετρήσεις μας στο κυπελο. Έχουμε κερδίσει και τους 5 τελικούς που έχουμε παίξει με τον ΟΣΦΠ.
Ενας ακόμη δεν θα μας χάλαγε... smiley.gif

Διανύουμε όμως ντεφορμέ καιρούς και αυτο δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ίσως έφτασε η σειρα του να παρει το κυπελο για πρώτη φορά με αντίπαλο εμάς.

Παίζει καλα στην Ευρωλιγκα και σιγα σιγα πείθει ακόμα και τους οπαδούς του. Σταμάτησαν και οι πολλές γκρίνιες για τον Γιαννακη.

Ελπίζω να δουμε ωραίο παιχνιδι με την παρουσια μαθητών και όχι των κατόχων διαρκείας. (αν και αυτο δεν ειναι σωστο γιατι εχουν πληρώσει ηδη.)

Τώρα σε οτι αφορά την ανακοίνωση της αστυνομίας και τους φόβους τους μηπως και περάσουν με τους μαθητές και χουλιγκαν μεσα στο γηπεδο ας πανε να δουνε πως περασαν μονο μαθητες στο βολει και να ξεστραβωθουν !!!
nikefalin
sport24.gr

QUOTE
Ο τελικός της ζούγκλας και της ανικανότητας


Κάθε φορά τα ίδια. Λες και βλέπουμε κακοφτιαγμένη σειρά με το ίδιο, ηλίθιο σενάριο. Ένα μήνα, είκοσι μέρες, δέκα μέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου οι αρμόδιοι, υπεύθυνοι ή συνένοχοι (όπως θέλετε πείτε τους) της ό,τι κάτσει νοοτροπίας που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, κάθονται να λύσουν το περιβόητο πρόβλημα: πώς θα γίνει ο τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Πώς, πού, με ποιόν, ερωτήσεις που βαρεθήκαμε να γράφουμε, σιχαθήκατε να διαβάζετε.

Το καλοκαίρι δεν ασχολείται κανείς. Να αλλάξουν οι κανονισμοί διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου (να γίνει διπλός για παράδειγμα) δεν το λέει κανένας, αφού εκείνη την εποχή θεωρούμε πως «από τώρα θα ασχοληθούμε για την επόμενη σεζόν;». Λες και το πρόγραμμα των υπευθύνων είναι τόσο φορτωμένο που δυσκολεύονται να κάτσουν πέντε ώρες στο ίδιο τραπέζι και να πάρουν μια απόφαση. Να αλλάξουν κάτι.

Τώρα βρισκόμαστε πάλι σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις. Με το φόβο πάνω από τα κεφάλια μας. Υπάρχει φόβος αν οι μαθητές πουλήσουν τα εισιτήρια σε οργανωμένους (ας κανονίσουν σχολικές εκδρομές την ημέρα του αγώνα, με την αρωγή των σχολείων). Υπάρχει φόβος μήπως δεν μπορούν να κάνουν ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στο γήπεδο (τι ακριβώς μπορεί να κάνει τελικά η Αστυνομία, αν όχι τα αυτονόηταwink.gif. Υπάρχει φόβος, γιατί μονίμως ο ελληνικός αθλητισμός ήταν στην καρπαζιά από το οργανωμένο έγκλημα της κερκίδας.

Σε μια χώρα όπου θα λειτουργούσαν κάποια πράγματα φυσιολογικά (ούτε καν ιδανικά), οι αποφάσεις δεν θα ήταν και τόσο μεγάλο αγκάθι στα οπίσθιά μας: Η Πολιτεία θα θέσπιζε νόμους, οι οποίοι θα τηρούνταν. Επεισόδια; Ποινή. Βία; Τιμωρία. Οι ομάδες θα έκλειναν ή θα άφηναν ορθάνοιχτες τις πόρτες στους οργανωμένους και θα ήταν θέμα εισαγγελέα, αστυνομίας να επιβληθεί η τάξη, χωρίς χάρες, μεσάζοντες και στραβά μάτια.

Εμείς, όμως, προτιμούμε την απαξίωση του επαγγελματικού αθλητισμού, κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους σε μαθητές, κατόχους ακριβών διαρκείας (λες και όταν έχεις λεφτά σε κάνει πιο καθώς πρέπει από έναν απλό και φιλήσυχο φίλαθλο που δεν έχει 700 ευρώ για να πάρει ένα εισιτήριο διαρκείας και παίρνει των 100), τσακωνόμαστε για το ποιου είναι καλύτερη η ιδέα (του ΠΣΑΚ, της ΕΟΚ, της Αστυνομίας, του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού) και νομίζουμε ότι με το να περιχαρακώνουμε τις κερκίδες, διατελούμε κοινωνικό έργο και δίνουμε τη Σολομώντεια λύση.

Έχει καταντήσει βαρετή διαδικασία ένας τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, γιατί κάθε φορά ασχολούμαστε με τα ίδια πράγματα και το έχουμε κάνει λύσσα το θέμα. Ούτε που μας ενδιαφέρει πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες, αγωνιστικά, στο παρκέ του Ελληνικού. Μας νοιάζει μόνο να μην φάμε καμιά σφαλιάρα, αφού το να απαντήσουμε στη σφαλιάρα με νόμους και κανονισμούς, μας φαίνεται αδιανόητο.

Οι μέρες τελειώνουν και η λύση περνάει από χίλια κύματα και άλλες τόσες συσκέψεις, την ώρα που το Υπουργείο Πολιτισμού (το Αθλητισμού μας τελείωσε, τι να το κάνουμε άλλωστεwink.gif και ο Γενικός Γραμματέας δεν παίρνουν μια απόφαση, ώστε να δείξουν σε όλους αυτούς που κρατάνε τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ σε βαριεστημένα από την αγρανάπαυση δράσης χέρια τους, ότι «αυτό θα γίνει, πάει και τελείωσε».

Και πολλά είπαμε, μου φαίνεται. Ας γίνει ότι αποφασίσουν. Ας γίνει τελικός με παιδιά, ας γίνει τελικός με κατοικίδια ζώα, ας γίνει τελικός με άδεια καθίσματα, ας γίνει τελικός από την τηλεόραση, μπας και πάρει και το μπασκετάκι κανένα σοβαρό νούμερο στην AGB. Το να μην γίνει τελικός καθόλου, δεν το γράφω καν. Σιγά μην τους κάνουμε τη χάρη να μην δούμε τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας να μάχονται για ένα τρόπαιο, επειδή σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να δέρνονται και άλλοι οι οποίοι το καλοκαίρι παίρνουν άδειες δημοσίων υπαλλήλων και το χειμώνα μετράνε τις υπερωρίες και τις επιχορηγήσεις, γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν μόνο…

Μάνος Μίχαλος


να αγιάσει η πένα του! Τελικά από τα γεροντάκια όλα μπορεί να τα περιμένεις....
panos75
http://contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/262716.html

Ο τελικός σε πλωτή εξέδρα

Όσους τίτλους και αν έχει πάρει ο Παναθηναϊκός ότι κι αν πετύχει ο Ολυμπιακός, δεν αναιρείται μία τεράστια ήττα τους σε διοικητικό επίπεδο: Η οικογένεια Γιαννακοπούλου και η οικογένεια Αγγελοπούλου, αποδέχθηκε την ύπαρξη σκαιώδους άρχοντα στο ελληνικό μπάσκετ ο οποίος κινεί τα νήματα στο παρασκήνια. Το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με το μέλος της ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον άφησαν να επιβάλει την θέλησή του χωρίς να υπάρχει πουθενά ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της ομοσπονδίας, αποδεικνύει ότι το επαγγελματικό μπάσκετ δέχθηκε μία ισχυρή μπάτσα.

Εννοείται πως όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος της Φίμπα γιούροπ κάνει κουμάντο σε μία ομοσπονδία γεμάτη....καρέκλες. Περιμέναμε όμως πως επιτέλους οι μεγάλοι θα αποφασίσουν να πάνε μπροστά και να ξεπεράσουν παρωχυμένους παράγοντες, καταστάσεις και ιδέες.

Πολύ ωραία τώρα τους παιδεύει με τον τελικό του κυπέλλου. Μαζί του είμαστε να τους ....γλεντήσει όσο γουστάρει από την στιγμή που τον δέχονται όχι ως απλό συνομιλητή τους αλλά ως το μεγάλο αφεντικό. Μακάρι να διοργανώσει τον τελικό σε πλωτή εξέδρα με θεατές τις τσιπούρες και τα χελιδονόψαρα.



Καλά τα λέει κι'αυτός.
Ο "ισχυρός άνδρας" έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να δείχνει σημάδια γεροντικής άνοιας αλλά ολοι συνεχίζουν να χαϊδεύουν το τεραστίων διαστάσεων εγώ του μπας και γλείψουν κάνα κόκκαλο.
Ειλικρινά, με τον τρόπο που ενεργεί ο Βασιλακόπουλος μου θυμίζει πλέον κάποιους άλλους "ισχυρούς άνδρες" του ελληνικού αθλητισμού: Μπέο, Ψωμιάδη, Θωμά Μητρόοπουλο, κλπ.

pou_pws_pote
QUOTE
Το σχέδιο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου μαθητές δημοτικών και γυμνασίων εγκαταλείφθηκε οριστικά ( ; ) και όλα δείχνουν πως ο αγώνας των «αιωνίων» στις 20/2 στο Ελληνικό θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων. Βάσει του σχεδίου της αστυνομίας, ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι να μοιραστούν από 600 εισιτήρια στους δύο φιναλίστ. Πιθανότατα αυτά θα πωληθούν ονομαστικά στους κατόχους των ακριβών διαρκείας των δύο συλλόγων και η διάθεσή τους θα γίνει από την αστυνομία κι όχι από τους συλλόγους.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επί της παρούσης το μόνο βέβαιο είναι η ώρα έναρξης του τελικού, στις 18:30.

Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι οι δύο φιναλίστ είχαν πάρει από 597 εισιτήρια, αλλά αυτά είχαν πωληθεί από τις δύο ΚΑΕ και δεν υπήρχε ο περιορισμός να καταλήξουν στα χέρια των κατόχων των ακριβών διαρκείας.


πηγη

http://www.sport-fm.gr/article/216394
kotzito
Mε ποια λογικη τωρα αντι να εχουμε 10000 παιδια ή 3000-4000 μπασκετικους φιλαθλους απο καθε ομαδα,θα εχουμε παλι 600 καφρους δεν μπορω να καταλαβω.Δυστυχως εκει στην Ομοσπονδια αδυνατουν φαινεται να καταλαβουν τι συνεπειες θα ειχε αυτο.Αλλα ειπαμε.Με αυτα τα ατομα στις θεσεις αυτες δεν θα δουμε ποτε προοδο...
Alexandris Eleftherios
Δηλ αν τους κάνω εγω μια μήνυση αύριο γιατι αυτο που κάνουν που ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ (μαλλον) τι θα γίνει?
Με ποιο δικαίωμα δίνουν εισιτήρια μονο στους κατόχους ακριβών διαρκείας?
Δηλ μας λένε όλους τους υπόλοιπους που έχουμε φθηνά διαρκείας ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ και επικίνδυνους ??? Μας τσουβαλιάζουν και μας κολλάνε ταμπέλες?

Και αυτοι με τα ακριβά διαρκείας ειναι άνθρωποι ήσυχοι καλοί πολιτισμένοι και για αυτό δίνουμε σε αυτους τα εισιτήρια?

Οι άλλοι δηλ ειναι αλήτες και μούλοι?

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑDA ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Ελπίζω να ξυπνήσει κάποιους να μαζευτούν και να τους μηνύσουν !!! Επίσης θέλω να σκοτωθούν στον τελικό για να βάλουν μυαλό γιατι θα έχουμε επειδόδια σίγουρα. Η Ελληνική αστυνομία ειναι ανίκανη να προστατέψει τις εισόδους του καθε γηπεδου οπως πρέπει. (Δεν φταίει η ίδια αλλα η ηγεσία της φυσικά που της έχει κόψει τα ποδάρια!)

Η Παπαρήγα που είναι να φωνάξει τωρα που την χρειαζόμαστε για αντιλαικά μέτρα ??? smiley.gif
nikefalin
sport24.gr

QUOTE
Από 600 εισιτήρια κάθε φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου


Τι τελικός Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού θα ήταν αν δεν γινόταν σίριαλ; Διότι το δίλημμα για το αν θα μπουν στο Ελληνικό μαθητές Δημοτικού ή κάτοχοι ακριβών διαρκείας όχι μόνο υφίσταται, αλλά διευρύνθηκε κιόλας! Η Αστυνομία αποφάνθηκε το πρωί της Παρασκευής ότι μόνο για 600 από τη μια και 600 από την άλλη οπαδούς μπορεί να εγγυηθεί και τη Δευτέρα θα γίνει νέα σύσκεψη.

Μετά την αυτοψία που έκαναν στις εγκαταστάσεις του κλειστού του Ελληνικού τα στελέχη της Αστυνομίας ενημέρωσαν τον β' αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, Μιχάλη Βιντζηλαίο, ότι δεν είναι εύκολο να αστυνομευθεί ο χώρος αν δεν έρθει συγκεκριμένος αριθμός οπαδών και μπει από συγκεκριμένους χώρους στο γήπεδο. Γι' αυτό, προκειμένου να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, πρότεινε να δοθούν στις δύο φιναλίστ από 600 εισιτήρια. Ό,τι γίνεται κάθε χρόνο, δηλαδή.

Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως πρέπει πλέον να αποφασιστεί αν τα εισιτήρια θα δοθούν από τις ομάδες ή από την ΕΟΚ. Γι' αυτό, προφανώς, θα γίνει νέα σύσκεψη τη Δευτέρα στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το σενάριο με τους μαθητές του Δημοτικού στις εξέδρες μάλλον εγκαταλείπεται οριστικά. Η Αστυνομία εξακολουθεί να φοβάται ότι οι προσκλήσεις που θα τυπωθούν γι' αυτό το σκοπό δεν θα καταλήξουν όλες σε παιδάκια, άρα δεν δίνει τις εγγυήσεις που απαιτούνται.


εν τέλει τα γεροντάκια έκαναν την τεράστια κολωτούμπα.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! Προτιμούν τη λέρα και την καφρίλα . Τεέτοιοι άνθρωποι όχι σε διοίκηση ομοσπονδίας δεν θα πρέπε να ναι, άλλα ούτε σε δίοικηση...περίπτερου.

gallistis
QUOTE(nikefalin @ Feb 6 2010, 13:31 ) *
sport24.gr



εν τέλει τα γεροντάκια έκαναν την τεράστια κολωτούμπα.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! Προτιμούν τη λέρα και την καφρίλα . Τεέτοιοι άνθρωποι όχι σε διοίκηση ομοσπονδίας δεν θα πρέπε να ναι, άλλα ούτε σε δίοικηση...περίπτερου.


γιατι δε παραδειγματιζονταο απο το περσινο τελικο του βολευ που ηταν εξαιρετικος?και αφου εκαι στην ομοσπονδια δε μπορουν να διοργανοσουν μια φορα το χρονο ενα σημαντικο παιχνιδι,ας βαζουν ολυμπιακο και παναθηναικο να αναμετρωνται στα ημιτελικα μεταξυ τους και ας αφησουν το ρεθυμνο,τον απολλωνα πατρας η τον ηρακλη να περνανε τελικο.ετσι θα εχουν ησυχο το κεφαλι τους.η ακομα καλυτερα ας τερματισουν τον θεσμο,που ουτως η αλλως μονο προβληματα τους προκαλει
aigio
Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα ειναι ντροπη αυτο που εγινε. Αντι να δουμε γεματο γηπεδο να ευχαριστηθουμε το ματσακι, θα πρεπει να δουμε τις κερκιδες εκτρωματα και τους καφρους να τα κανουν λαμπογυαλο. Ντροπη! Και μαλιστα, οχι με βαση τα διαρκειας ή καποιο αλλο κριτηριο, για να ειμαστε σιγουροι οτι οι στρατοι θα βρουν εισιτηριο. Σα δεν ντρεπομαστε λεω εγω...
up_the_reds
εγώ ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε το κάνουνε στο ΟΑΚΑ..στην μπάλα γιατί μπορούνε και με περισσότερους φιλάθλους?επίσης πριν 2 χρόνια στο οακα στον 5ο τελικό πάλι με φιλάθλους και απο τις 2 πλευρές δεν έγινε κάτι..
papaki_PAO
QUOTE
Πανάκριβα τα εισιτήρια του τελικού Κυπέλλου

Δημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2010 12:54


Δέκα μέρες πριν το τζάμπολ του τελικού του Κυπέλλου κι ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση σχετικά με το ποιοι θα τον παρακολουθήσουν! Τουλάχιστον, όμως, κάπου καταλήγουμε σιγά σιγά... Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΟΚ αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε ομάδα από 750 εισιτήρια, τα οποία θα τιμώνται προς 75 Ευρώ έκαστο! Εκείνο που δεν αποφασίστηκε είναι ποιος θα διαθέσει τα εισιτήρια και με ποιον τρόπο θα μπουν οι οπαδοί στο γήπεδο. Αλλά ακόμα έχουμε καιρό. Μέχρι το άλλο Σάββατο...

Στη σύσκεψη πήρε μέρος, εκτός των εκπροσώπων της ΕΟΚ (Τσαγκρώνης, Βιντζηλαίος) και των δύο φιναλίστ (Στεφάνου, Γεωργαντής από τον Παναθηναϊκό και Σταυρόπουλος, Μπουντούρης και Μαντζάνας από τον Ολυμπιακό), και εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οποίος κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάνθηκε ότι θα μπορούσε τελικά να υλοποιηθεί η ιδέα της διανομής προσκλήσεων σε μαθητές! Αρκεί να πηγαίνουν μέχρι Γυμνάσιο και να συνοδεύονται από καθηγητές...

Παρά την αναδίπλωση αυτή, πάντως, η ιδέα εγκαταλείφθηκε και αποφασίστηκε να τυπωθούν εισιτήρια, τα οποία θα μοιραστούν στις δύο ομάδες. Μετά την αυτοψία που έκανε στο Ελληνικό η Αστυνομία αποφάνθηκε ότι θα μπορούσε να περιφρουρήσει λίγο μεγαλύτερο αριθμό οπαδών σε σχέση με πέρυσι, γι' αυτό και η απόφαση που ελήφθη ήταν να δοθούν από 750 εισιτήρια σε καθεμιά από τις δύο φιναλίστ του τελικού.

Για να μειωθούν οι πιθανότητες τα εισιτήρια αυτά να καταλήξουν σε... αψίκορους νεαρούς, η ΕΟΚ αποφάσισε τα εισιτήρια αυτά να τιμώνται πολύ ακριβά, προς 75 Ευρώ έκαστο. Ώστε να μπορούν να τα αγοράσουν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, που συνήθως ταυτίζονται με όσους αγοράζουν ακριβά εισιτήρια διαρκείας.

Αυτό που δεν συμφωνήθηκε, αλλά παραπέμφθηκε σε νέα συζήτηση το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα γίνει η τελική σύσκεψη, είναι ποιος θα διαθέσει τα εισιτήρια. Οι ομάδες επιμένουν να τα διαθέσουν αυτές, όμως η ΕΟΚ έχει αντιρρήσεις και θέλει να αναλάβει αυτή τη διάθεση, επιμένοντας μάλιστα στο ότι τα εισιτήρια πρέπει να διανεμηθούν ονομαστικά.

Εκκρεμεί επίσης και η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπούν οι οπαδοί στο γήπεδο. Η ομοσπονδία επιμένει πως ο κάθε οπαδός θα πρέπει να επιδεικνύει εκτός από το εισιτήριο και την ταυτότητά του έξω από το κλειστό, κάτι για το οποίο στην αρχή η Αστυνομία είχε εκφράσει επιφυλάξεις. Σήμερα, όμως, φάνηκε να το συζητά περισσότερο και την Παρασκευή μάλλον θα το αποδεχθεί.


68.gif 68.gif 68.gif
greeneyes13
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/Gre...Cup/263228.html

καλα να ρωτήσω κάτι, θεωρείται ακριβό ένα εισιτήριο 75 ευρώ για τον κάφρο που το μόνο που σκέφτεται έιναι να πάει να τα κάνει λαμπόγυαλο;
αλλά βέβαια,αν τα δίναν σε παιδιά πωσ θα βγάζαν τόσα χρήματα;
μόνο να μην παραπονεθεί κανείς τους την επόμενη μέρα για επεισόδια και μην μου πείτε ότι υπάρχει κάποιος που πιστεύει πωσ δεν θα γίνουν επεισόδια,αυτό είναι το μόνο δεδομένο 68.gif
Gravedigger
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από που συμπαιρένουν ότι οι κάφροι δεν έχουν 75 ευρώ να πάρουν εισητήριο.Τους είπε κανείς ότι είναι όλοι άφραγκοι και θα το σκεφτούν να τα ξοδέψουν για τον αγώνα???
greeneyes13
QUOTE(Gravedigger @ Feb 10 2010, 15:28 ) *
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από που συμπαιρένουν ότι οι κάφροι δεν έχουν 75 ευρώ να πάρουν εισητήριο.Τους είπε κανείς ότι είναι όλοι άφραγκοι και θα το σκεφτούν να τα ξοδέψουν για τον αγώνα???

αυτό ακριβώς εννοώ!!!!
pivot
Οι κάφροι το πιο πιθανόν είναι να μην έχουν τόσα χρήματα να διαθέσουν για εισιτήριο, έχουν όμως οι ομάδες που θα τα αγοράσουν και θα τους τα διαθέσουν με "συμβολική" τιμή, δηλαδή δωρεάν!
up_the_reds
50 ευρώ στην νεα σμύρνη σε τελικό ποδοσφαίρου το 2004,και στο ελληνικό τα τελευταία 2 χρόνια..και τώρα 75..επειδή μερικοί δεν μπορούνε να κουμαντάρουνε 2000 άτομα
Marciulionis
Εντάξει ρε παιδιά. Δεν είναι και ΤΟΣΟ πολλά για ένα ΤΕΛΙΚΟ μεταξύ 2 ομάδων συνολική αξίας 70 εκατομυρίων ευρώ! Μας έχουν παρακαλομάθει οι -όπουλοι μου φαίνεται... Το σκεπτικό που ορίστικε αυτή η τιμή είναι ηλίθιο, άλλα αυτή δε τη βίσκω και τόσο υπερβολική...
nikefalin
QUOTE(Gravedigger @ Feb 10 2010, 15:28 ) *
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από που συμπαιρένουν ότι οι κάφροι δεν έχουν 75 ευρώ να πάρουν εισητήριο.Τους είπε κανείς ότι είναι όλοι άφραγκοι και θα το σκεφτούν να τα ξοδέψουν για τον αγώνα???


τα 75 μπήκαν για άλλο λόγο...75 χ 1250 = κοντά στα 100, μείον έξοδα διαχείρισης κλπ...να μείνει και κάτι για τα γεροντάκια να πληρώσουν και κάνα έξοδο από αυτά που οφείλονται 2-3 χρόνια τώρα. Ευκαιρία είναι....

Air Kef
QUOTE(Marciulionis @ Feb 10 2010, 21:45 ) *
Εντάξει ρε παιδιά. Δεν είναι και ΤΟΣΟ πολλά για ένα ΤΕΛΙΚΟ μεταξύ 2 ομάδων συνολική αξίας 70 εκατομυρίων ευρώ! Μας έχουν παρακαλομάθει οι -όπουλοι μου φαίνεται... Το σκεπτικό που ορίστικε αυτή η τιμή είναι ηλίθιο, άλλα αυτή δε τη βίσκω και τόσο υπερβολική...



Φθηνά τα εισητήρια Α1;; Μαλιστα.
lakersdynasty
QUOTE(Air Kef @ Feb 10 2010, 23:48 ) *
Φθηνά τα εισητήρια Α1;; Μαλιστα.

ενταξει 10 ευρω δεν ειναι πολλα (το πιο φτηνο του ΠΑΟ)


39.gif

Marciulionis
QUOTE(lakersdynasty @ Feb 11 2010, 00:00 ) *
ενταξει 10 ευρω δεν ειναι πολλα (το πιο φτηνο του ΠΑΟ)


39.gif


Πάρα πολύ λίγα είναι βασικά... Αυτό που λέμε "συμβολική τιμή"...

Και στο ΣΕΦ σε κάτι Ευρωπαϊκά που έχω πάει 10 ευρώ ήτανε... Προς τι η απορία Kef? Στην Α1 σας τα έχουν ακριβότερα?39.gif
Igor
Στο ΠΑΟ-Ηρακλης, Τεταρτη 5:00, που ειμαι εγω και αλλοι 4, τι μου το εχεις το εισητηριο στα 10 ευρώ ?? Δεν εχω προβλημα να πληρωσω και κατι περισσοτερο στα ματς της Ευρωλιγκα και στους τελικους του πλει-οφ της Α1..
up_the_reds
QUOTE(Marciulionis @ Feb 11 2010, 00:06 ) *
Πάρα πολύ λίγα είναι βασικά... Αυτό που λέμε "συμβολική τιμή"...

Και στο ΣΕΦ σε κάτι Ευρωπαϊκά που έχω πάει 10 ευρώ ήτανε... Προς τι η απορία Kef? Στην Α1 σας τα έχουν ακριβότερα?39.gif



σε αυτή την φάση την ευρωλίγκας έχει 15 ευρώ..στο πρωτάθλημα 10 με τον παναθηναικό 15 και στα playoff στους τελικούς 15 και εκεί
Marciulionis
QUOTE(up_the_reds @ Feb 11 2010, 01:32 ) *
σε αυτή την φάση την ευρωλίγκας έχει 15 ευρώ..στο πρωτάθλημα 10 με τον παναθηναικό 15 και στα playoff στους τελικούς 15 και εκεί


Ε, μια χαρά είναι. Πολύ λίγα μάλιστα. Μην απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι το μπάσκετ λέγοντας ακριβά τα εισιτήρια των 10 και 15 ευρώ... Και μετά να θέλουμε και παικταράδες στις μεταγραφές...

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου Κεφ. Σου φαίνεται πολλά τα 15 ή σου πιάσανε το κώλο σε κάνα εκτός έδρας και σου πήρανε κάνα 50άρι και το κρατάς μανιάτικο? Προς τι η ειρωνεία του προηγούμενου ποστ σου?
Air Kef
Το πήρες λάθος ρε.
Στο μονο που ένιωσα, και νιώθω, να μου πιάνουν τον κωλο, είναι στην Κυψέλη που δινεις 20 ευρώ να μπεις στο προϊστορικό του Πανελληνίου.

Τα 10 με 15 ευρώ είναι μια φυσιολογική τιμή, όχι φθηνά, αυτό θέλω να πω.
Και αν εσύ κι εγώ είμαστε μονοι μας και τα 10-15 ευρώ σημαίνουν 1 ποτό (ή 3-4 μπύρες) για έναν πατέρα να πάρει το παιδί του, τα 30 που θα δώσει για το εισητήριο, το θεωρώ σεβαστό ποσό.
Marciulionis
Καλά ότι θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές προσφορές για οικογένειες και παιδιά είναι άλλο θέμα βέβαια. Πάντως όταν λέω λίγα, εννοώ για το επίπεδο των ομάδων που απολαμβάνουμε., άλλα και των γηπέδων καθώς το ΟΑΚΑ είναι άψογο σε όλα και στο ΣΕΦ η μόνη παραφωνία είναι ο στίβος.

Στο ΝΒΑ στους Νικς πχ, το φθηνό έχει 60-70 δολλάρια σε αγώνα κανονικής περιόδου (τόσο τουλάχιστον μας το δώσαν εμάς πριν 3 χρόνια περίπου) στο πάνω διάζωμα (ορατότητα ΣΕΦ δηλαδή...). Ε, δε νομίζω ότι οι Νίκς πριν 3 χρόνια ήταν 7 φορές καλύτεροι από ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. Κι εντάξει ωραίο το γήπεδο άλλα πας να δεις μπάσκετ πρωτίστως κι εμείς τότε δεν είδαμε. Αναλογικά νομίζω τα 10-15 είναι πάμθηνα στην Ελλάδα κι οι 2 μεγάλες ομάδες πρέπει να μπαίνουν μέσα περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο η κάθε μία.

Πάντως στα εισιτήρια του τελικού του κυπέλλου, από τη στιγμή που θα είναι και τόσα λίγα, θεωρώ φυσιολογική τη τιμή των 75, βάση προσφοράς και ζήτησης... Άλλο που θα έπρεπε να είναι περισσότερα και διαφορετικές οι συνθήκες. Ουσιαστικά με το τρόπο που το κάνουν, διώχνουν του υγιείς φιλάθλους και καλούν τους άρρωστους, που και διατεθειμένοι είναι να διαθέσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό και να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να "υποστηρίξουν" (σε εισαγωγικά γιατί το να προσπαθείς να σκοτώσεις τους αντίπαλους παίκτες και οπαδούς δεν είναι στήριξη) τις ομάδες τους.
Air Kef
Ε ρε, τι συγκρίνεις τώρα, στο ΝΒΑ είναι ένα 3ωρο σόου, ειδικά τα ματς της κανονικής διάρκειας + ότι άλλο το εισόδημα του μέσου αμερικανού και άλλο του μέσου Έλληνα + οτι ΝΥ είναι μάλλον η εμπορικότερη ομάδα του ΝΒΑ, μαζί με Σικάγο και Λέικερς (αν αναλογιστείς πληθυσμό πόλης και ιστορία ομάδας) + ότι εκεί είναι πρώτα επιχείριση και μετά ομάδα, δεν νομίζω δλδ οi -όπουλοi να έχουν έσοδα απο τις ομάδες τους. biggrin.gif

Με τα υπόλοιπα περι προσέγγισης λάθος φιλάθλων και ηλίθιας τακτικής είμαι πολύ υπέρ, ειδικά αν αναλογιστούμε τι ωραία που θα ηταν με 12.000 10χρονα στο γήπεδο.
PanosIlio
Το σχόλιο που έχω να κάνω σχετικά με όλα αυτά είναι απλό, διαχρονικό και αφορά όλους τους τομείς (σχεδόν) της ελληνικής πραγματικότητας.

"Η ανικανότητα των διοικούντων να ελέγξουν τους λίγους ή ακόμα καλύτερα, η μη θέληση των διοικούντων να ελέγξουν τους λίγους οδηγεί στην περιθωριοποίηση των πολλών και την απαξίωση του μπάσκετ" όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Στην Ελλάδα δυστυχώς οι λίγοι πάντα θα περιθωριοποιούν τους πολλούς.

(όπου μπάσκετ βάλτε κράτος, ποδόσφαιρο κοκ νομίζω ταιριάζει σε πολλά σημεία...)
Marciulionis
Να πω την αλήθεια ούτε κι η ιδέα με τα 10χρονα μου αρέσε. Απλά να εφαρμοστούν οι νόμοι, να γίνει σωστός σωματικός έλεγχος και να φερθούν σα τους ανθρώπους όσοι πάνε, ώστε όποιος θέλει να μπορεί δει ένα σπουδαίο τελικό, δε γίνεται σε αυτή τη χώρα? Στο Βερολίνο πως δεν άνοιξε μύτη? Δεν πήγαν φανατικοί κι εκεί?
nikefalin
QUOTE(Marciulionis @ Feb 11 2010, 17:54 ) *
Να πω την αλήθεια ούτε κι η ιδέα με τα 10χρονα μου αρέσε. Απλά να εφαρμοστούν οι νόμοι, να γίνει σωστός σωματικός έλεγχος και να φερθούν σα τους ανθρώπους όσοι πάνε, ώστε όποιος θέλει να μπορεί δει ένα σπουδαίο τελικό, δε γίνεται σε αυτή τη χώρα? Στο Βερολίνο πως δεν άνοιξε μύτη? Δεν πήγαν φανατικοί κι εκεί?


μήπως μαζί με την "βοήθεια από την Ε.Ε" που επίκειται στην οικονομία , να δώσουμε κια την αθλητική διακυβέρνηση στους κουτο-χαζό Ευρωπαίους ( παρέα με την οικονομική διακυβέρνηση που και επίσημα παραχωρούμε...) ??

Marciulionis
QUOTE(nikefalin @ Feb 11 2010, 17:58 ) *
μήπως μαζί με την "βοήθεια από την Ε.Ε" που επίκειται στην οικονομία , να δώσουμε κια την αθλητική διακυβέρνηση στους κουτο-χαζό Ευρωπαίους ( παρέα με την οικονομική διακυβέρνηση που και επίσημα παραχωρούμε...) ??


Από το δεύτερο μάλιστα μπορεί να βγεί και κάτι καλό για μας. Γιατί από το πρώτο δύσκολα... rolleyes.gif
LFO
QUOTE(nikefalin @ Feb 11 2010, 17:58 ) *
μήπως μαζί με την "βοήθεια από την Ε.Ε" που επίκειται στην οικονομία , να δώσουμε κια την αθλητική διακυβέρνηση στους κουτο-χαζό Ευρωπαίους ( παρέα με την οικονομική διακυβέρνηση που και επίσημα παραχωρούμε...) ??


Δεν ξερω τι ειναι πιο ανησυχητικό....να εχουμε Ευρωπαίους για αφεντικά ή το ενδεχομενο να τους κολλησουμε και αυτους και να γινει μπ....λο ολη η Ευρώπη....
Manu7
QUOTE(Marciulionis @ Feb 11 2010, 17:54 ) *
Να πω την αλήθεια ούτε κι η ιδέα με τα 10χρονα μου αρέσε. Απλά να εφαρμοστούν οι νόμοι, να γίνει σωστός σωματικός έλεγχος και να φερθούν σα τους ανθρώπους όσοι πάνε, ώστε όποιος θέλει να μπορεί δει ένα σπουδαίο τελικό, δε γίνεται σε αυτή τη χώρα? Στο Βερολίνο πως δεν άνοιξε μύτη? Δεν πήγαν φανατικοί κι εκεί?

Γιατί όλοι κάνουν τις μαγκιές τους στον τόπο τους....
nikefalin
http://contra.gr/Volleyball/Europe/CEVCup/263352.html

http://sport24.gr/html/ent/992/ent.343992.asp

το βόλλευ χαράζει πορεία πάντως....αλλά που να πάρουν χαμπάρι τα γερόντια....

( κι αν δεν θυμάστε είναι το παιχνίδι που μπούκαραν τα χουλιγκάνια και κυνηγούσαν τους παίκτες για το challenge cup)
Igor
Mιας και πιασαμε τη συζητηση για τις τιμες των εισητηριων, να πω την αποψη μου..

Προτιμω να δωσω 10 ευρώ για ενα ποτακι με παρεα το Σαββατο βραδυ, παρα να τα δωσω για να δω ΠΑΟ - Κολοσσος.. Αμα θελουν οι ΚΑΕ να δουνε τα γηπεδα γεματα στα αντι-εμπορικα ματς, ας βαλουνε τα εισητηρια στο 1,2 ευρώ, να δεις πως θα γεμιζει και με το Περιστερι το γηπεδο. Γιατι διορθωστε με αμα κανω λαθος, αλλα η πλειοψηφια που παει στο γηπεδο σε τετοια ματς ειναι οι κατοχοι διαρκειας. Ελαχιστα εισητηρια πουλουνται...

Αντιθετα, στο ντερμπι με τον Ολυμπιακο, βαλε και την τιμη στα 15 και τα 20 ευρώ. Γιατι το θεαμα και η ποιοτητα που προσφερει ενα τετοιο παιχνιδι αξιζει παραπανω απο ενα ποτακι ενα Σαββατο...

Marciulionis
QUOTE(Manu7 @ Feb 11 2010, 18:15 ) *
Γιατί όλοι κάνουν τις μαγκιές τους στον τόπο τους....


Οπότε από του χρόνου, ας το σκεφτούνε σοβαρά να κάνουν το τελικό του κυπέλλου στο εξωτερικό...
up_the_reds
δεν έχουνε μυαλό απλά τα πράγματα η λύση του ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη..
Alexandris Eleftherios
QUOTE(up_the_reds @ Feb 11 2010, 20:30 ) *
δεν έχουνε μυαλό απλά τα πράγματα η λύση του ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη..


Μπα... Στο εξωτερικό πρέπει να κάνουν τον τελικό στο κολοσσαίο της Ρώμης. Να έχει 50.000 χουλιγκαν Έλληνες.
kolokotronis
Τώρα που είμαστε στο παρά πέντε βλέπω παναθηνα'ι'κό με 8 πόντους.
ΜΒΠ τελικού ο μπατίστ.

Ο Γιαννάκης στην αρχή της χρονιάς είχε πει ότι πρέπει να είναι έτοιμοι στα ματς που κρίνουν τίτλους
Αν, λέω αν, τύχει και το πάρει το κύπελλο, είμαι 100% σίγουρος ότι θα το αναφέρει μετά το ματς---> ''είχαμε πει .... μπλα μπλα ..... έτοιμοι στα ματς που κρίνουν τίτλους''.
Αν με το καλό χάσει, θα αναφέρει τίποτα περί ετοιμότητας? 39.gif
Air Kef
"Kοιτάμε μπροστά, ήταν ένα μάθημα, είμαστε εντός στόχων σε Ευρωλίγκα και Α1...", τι θα πει, λες και δεν έχει βγει κανένας προπονητής λάθος. tongue.gif

Μεγάλο ματς, θα κριθεί πολύ από το πόσο εύστοχες είναι οι 2 ομάδες έξω απο τα 6.25, αν εχουν το ίδιο ποσοστό, νομιζω ότι ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, ειδικά απο την στιγμη που απουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, ο άγνωστος Χ, Σαρούνας. tongue.gif

Σημαντικοι παράγοντες επίσης:

1)ποιος θα βγει νικητής στην μάχη μεταξύ Πέκοβιτς-Σόφο, αλλά και Μπούρου-Μπατίστ, είναι προφανές απο το ματς πέρσι στο Βερολίνο, ότι ο Γιαννάκης έχει επιλέξει να μην πάιζει με βοήθειες κανέναν ψηλό του ΠΑΟ στο low post, κι αν πέρσι στο Βερολίνο ο Σόφο ήταν εκτός, κι ο Μπούρου με πυρετό, που ειχε ως αποτέλεσμα Πέκο και Μπατίστ να βάζουν μαζι κοντά στους 40 πόντους, φέτος ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος και το ιδιο ισχυρός σε αυτήν την θέση, κάτι που απέδειξε και στο ματς του α γύρου στο ΣΕΦ.

2) σε τι μέρα θα είναι ο Κλέιζα, πόσο έτοιμος και ήρεμος θα είναι, ώστε να απασχολεί την άμυνα του ΠΑΟ και να βρει και ο Τσίλι χώρους να κινηθεί με ή χωρίς την μπάλα.

3) τι θα έχουμε αυτήν την φορά με το πικ ν ρολ του ΠΑΟ! Στο ματς του ΣΕΦ, ο Γιαννάκης έδειξε ότι βρήκε το γιατρικό και αναχαίτησε το ευαγγέλιο όλων των μπασκετικών συστημάτων, δλδ ένα απλό πικ στην κορυφή (71.gif) το οποίο ο ΠΑΟ εκτελεί τέλεια λόγω των γρήγορων και δυνατών ψηλών του, αναμένεται να δούμε κατά πόσο θα αλλάξει ο Ζοτς τις θέσεις και τις επιλογές που θα έχουν διαθέσιμες οι παίκτες του και κατά πόσο ο Γιαννάκης θα είναι και πάλι έτοιμος.


Θεωρώ ότι οι μάχες των γκαρ δεν θα καθορίσουν τον νικητή, αφού και οι δύο ομάδες διαθέτουν κορυφαίους στην θέση αυτή, και ο τροπος που θα εκμεταλευτούν τον καθένα και θα περιορίσουν τον αντιπαλο είναι πάνω κάτω αναμενόμενος.
Αν κάποιος δώσει το κάτι παραπάνω, αυτός νομίζω θα είναι ο Πεν, που μέχρι τώρα σκοράρει ελάχιστα, αλλά το κίνητρό του απέναντι στον ΠΑΟ είναι δηλωμένο, όπως και η απόδοσή του απέναντι στους πράσινους, παραδοσιακά ανεβασμένη.


Να μην ξεχάσουμε τις δηλώσεις Τσίλι ("είναι αλαζόνες εντός παρκε") και Τεοντόσιτς ("όπως και να είναι φέτος ο ΠΑΟ θα χάσει") οι οποίες ειναι εκτός της βαρετής πεπατημένης που ακολουθούν οι παίκτες στις δηλώσεις τους στην Α1, και ίσως δίνουν κάποιο παραπάνω κίνητρο στους παίκτες του ΠΑΟ.

For the record, θεωρώ ότι οι παίκτες του ΟΣΦΠ έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, μιας και φέτος φαίνεται να είναι όντως η χρονιά της ομάδας, μετά από πολλά χρόνια και υπάρχει μεγαλύτερη δίψα.


Μακάρι να μην έχουμε διακοπές του ματς, εκκενώσεις κερκίδων κτλ. κτλ.
Ένα μακελειό πάντως εντός γηπέδου με Κλέιζα και Μπατίστ ή ΔΔ και Τσίλι να ανταλλάζουν μπούφλες, το πληρώνω απο την τσέπη μου να το δω. 24.gif


Και καλή τύχη μάγκες..
Germany96
Το μετεφερα εδω το quote απο το topic A1 Παναθηναϊκός 2009-2010 καθως αφορα κατα βαση τον τελικο κυπελλου.
QUOTE(PrasiniThyella @ Feb 18 2010, 06:00 ) *
Εξακολουθώ να πιστεύω οτι αν οι 2 ομάδες έπιαναν το peak τους και έπαιζαν με βάση αυτό, θα έβγαινε κερδισμένος ο Παναθηναϊκός.

Αν οι περισσοτεροι σημαντικοι παικτες του Παναθηναικου δεν αντιμετωπιζαν προβληματα τραυματισμων μεσα στην χρονια και δεν πηγαινε ετσι πισω και το ατομικο τους φορμαρισμα και το δεσιμο της ομαδας αλλα και δεν μικραινε το rotation, ωστε να επιβαρυνθουν οι υπολοιποι σημαντικοι παικτες της ομαδας, τοτε πιθανοτατα να ειχαν προκυψει καλυτερες εμφανισεις για τον ΠΑΟ και καποιες παραπανω νικες που θα βελτιωναν την αυτοπεποιθηση των ρολιστων οπως ο Περπερογλου, ο Καλαθης και ο Tepic και ετσι να απεδιδαν καλυτερα και συμφωνα με το πνευμα των ρολων τους, χωρις να αναγκαζονται να "χωρεσουν σε μεγαλυτερα παπουτσια" απο αυτα που τους αναλογουν.

Επισης αν ο Saras δεν ειχε την καλοκαιρινη του επεμβαση κι αγωνιζοταν κανονικα απο την πρωτη μερα της σεζον, πλεον θα βρισκοταν σε φουλ ρυθμους και δεν θα ειχαμε τον αποκλεισμο του απο το roster με τα ομιχλωδη αιτια (εκτος αν καποιος γνωριζει καποια επισημη εξηγηση, γιατι εγω μονο σε φημες εχω μεινει).

Αν συνεβαιναν ολα αυτα ο Haislip μαλλον δεν θα βρισκοταν στην Ελλαδα αλλα ο ΠΑΟ θα εμπαινε στον τελικο ξεκινωντας απο την pole position. Καλα ειναι λοιπον ολα αυτα αλλα ειναι εντελως υποθετικα σεναρια, κι ο Σχορτσιανιτης αν δεν ειχε ευμεταβλητη ψυχοσυνθεση και τασεις λαιμαργιας μαλλον θα ειχε καταφερει να γινει κατι καλυτερο απο αλλαγη του Μπουρουση και του Vuijcic. Κι ο Κροατης με την σειρα του αν δεν ειχε προβληματα τραυματισμων πριν ερθει στον Ολυμπιακο ισως να παρεμενε το κορυφαιο center στην Ευρωπη κ.ο.κ.

Για να ειμαι ακριβης δεν ειναι απολυτα συγκρισιμα τα υποθετικα σεναρια που ανεφερα, καθως στην περιπτωση του Παναθηναικου μιλαμε για ενα ντομινο αναπαντεχων ατυχιων με τις οποιες ομως πρεπει να μαθει να ζει ο πρωταθλητης Ευρωπης. Οντως η εικονα του ΠΑΟ απεχει απο το peak που θα φανταζοταν καποιος το καλοκαιρι οταν συμπληρωνοταν το roster του αλλα στο μετρου του δυνατου δεν τα παει κι ασχημα, ποσο μαλλον αν κανει ενα 2/2 επι του αιωνιου αυτη την εβδομαδα οποτε ακομα και με εναν ενδεχομενο αποκλεισμο απο την συνεχεια της Euroleague δεν θα απογοητευτει κανεις αφου το μηνυμα θα εχει δοθει, ο βασιλιας ειναι εδω και ειναι ζωντανος.

QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2010, 07:39 ) *
Σημαντικοι παράγοντες επίσης:

1)ποιος θα βγει νικητής στην μάχη μεταξύ Πέκοβιτς-Σόφο...

Στα υπολοιπα σημεια του post σου σε γενικες γραμμες συμφωνω αλλα για το συγκεκριμενο κομματι πιστευω πως μονο ο "υποθετικος" Σοφο που ελεγα και πριν, ισως και να μπορουσε να κερδισει αυτη την μαχη. Απο τον πραγματικο Σοφο αυτο που ελπιζω να προσφερει ειναι να κερδισει καποιες επιμερους μονομαχιες απο τον Σερβο, να τον φορτωσει με καποιες μελανιες αν και το καλυτερο θα ηταν να τον φορτωσει με καποια φαουλ οπως στο παιχνιδι του πρωτου γυρου, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ο Obradovic θα επιμεινει σε αυτο το match-up καθως δε νομιζω οτι αξιζει να ρισκαρει ξανα ανταλλαγη μιας κολωνας της ομαδας του με εναν αναλωσιμο παικτη του αντιπαλου.
nickomcbr
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2010, 07:39 ) *
Μακάρι να μην έχουμε διακοπές του ματς, εκκενώσεις κερκίδων κτλ. κτλ.
Ένα μακελειό πάντως εντός γηπέδου με Κλέιζα και Μπατίστ ή ΔΔ και Τσίλι να ανταλλάζουν μπούφλες, το πληρώνω απο την τσέπη μου να το δω. 24.gif


Εγώ δεν θα ήθελα να γίνουν κανενός είδους καφριλίκια και εκ πεποιθήσεως αλλά και γιατί πιστεύω ότι τέτοιες καταστάσεις δεν ευνοούν την καλύτερη ομάδα που θέλει να κρατήσει το ρυθμό της. Δυστυχώς όμως είμαι πεπεισμένος ότι σίγουρα θα προκληθούν από κάποιους. Ελπίζω αυτοί που πρέπει να έχουν το μυαλό να μην επηρεαστούν...

QUOTE(PanosIlio @ Feb 11 2010, 17:53 ) *
Το σχόλιο που έχω να κάνω σχετικά με όλα αυτά είναι απλό, διαχρονικό και αφορά όλους τους τομείς (σχεδόν) της ελληνικής πραγματικότητας.

"Η ανικανότητα των διοικούντων να ελέγξουν τους λίγους ή ακόμα καλύτερα, η μη θέληση των διοικούντων να ελέγξουν τους λίγους οδηγεί στην περιθωριοποίηση των πολλών και την απαξίωση του μπάσκετ" όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Στην Ελλάδα δυστυχώς οι λίγοι πάντα θα περιθωριοποιούν τους πολλούς.

(όπου μπάσκετ βάλτε κράτος, ποδόσφαιρο κοκ νομίζω ταιριάζει σε πολλά σημεία...)


+1
saou
Με βάση την φαινομενική (?) ανάκαμψη του ΠΑΟ στα τελευταία ματς το παιχνίδι γίνεται ξανά ακατάλληλο για προβλέψεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη φορά εμείς έχουμε την πίεση, καθώς ο ΠΑΟ πέραν της δεδομένης άνεσης που έχει αποκτήσει σε τέτοιου είδους ματς, 'φρόντισε' να μπει σε κρίση εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα ενδεχόμενη νίκη να παρουσιαστεί ως επιβεβαίωση ότι ο πρωταθλητής είναι ακόμα εδώ παρά τα προβλήματά του. Έχει μπει δηλαδή (όχι ηθελημένα βέβαια) σε θέση outsider και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να του βγει.

Εμείς από την άλλη μπορούμε μέσα σε 40 λεπτά να ρίξουμε θεμέλια για ολόκληρη τη σεζόν. Τόσο απλά.

Και τους 2 πάντως τους περιμένει δύσκολη ευρωπαική εβδομάδα μετά τον τελικό. Κροάτες και Ισπανοί ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν και την κούραση αλλά και την απογοήτευση του χαμένου.
kseplenhs
QUOTE(Air Kef @ Feb 18 2010, 07:39 ) *
1)ποιος θα βγει νικητής στην μάχη μεταξύ Πέκοβιτς-Σόφο, αλλά και Μπούρου-Μπατίστ, είναι προφανές απο το ματς πέρσι στο Βερολίνο, ότι ο Γιαννάκης έχει επιλέξει να μην πάιζει με βοήθειες κανέναν ψηλό του ΠΑΟ στο low post, κι αν πέρσι στο Βερολίνο ο Σόφο ήταν εκτός, κι ο Μπούρου με πυρετό, που ειχε ως αποτέλεσμα Πέκο και Μπατίστ να βάζουν μαζι κοντά στους 40 πόντους, φέτος ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος και το ιδιο ισχυρός σε αυτήν την θέση, κάτι που απέδειξε και στο ματς του α γύρου στο ΣΕΦ.


εγώ νομίζω πως αυτό με τις βοήθειες στους ψηλούς του παο θα συμβεί όσο βρίσκεται στο παρκέ ο πεν.απο όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής με την χρησιμοποίηση του σκουνι τουλάχιστον...

επίσης δεν είναι ίδια η άμυνα του ολυμπιακου αυτή την περίοδο με αυτή του νοεμβρίου που έγινε το πρώτο ματς.τότε η επίθεσή του πήρε το παιχνίδι.τώρα με τις γρήγορες αλλαγές και (κυρίως) τον έλεγχο των ριμπάουντ που έχει καταφέρει ο ολυμπιακός στο παιχνίδι του,νομίζω οτι μπορεί να του το δώσει το παιχνίδι η άμυνά του.

βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αμυνας περάσαμε κατα καιρούς απο φουρτούνες(στην εφες που με ένα απλό σκριν τα τρωγαμε απο τη γωνία,με τον άρη που ο ρίτσαρντσον έκανε ρεκορ καριέρας κτλ...)

φυσικά σε τέτοια παιχνίδια που θα θολώσει και λίγο το μυαλό δεν νομίζω οτι θα πετύχουμε το 100% της συγκέντρωσης αλλά τουλάχιστον όσο είναι αρκετό.
PanosIlio
Η αίσθηση μου όσον αφορά τον τελικό του Σαββάτου (και ας διακινδυνέψω να γίνω λίγο τολμηρός) είναι πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τόσο εύκολα όσο και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ίσως και πιο εύκολα.

Υπέρ-αισιοδοξία? Μπορεί. Αλλά με βάση την εικόνα και των δύο μέχρι στιγμής αυτό οσφραίνομαι.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί ναι μεν να έχει κάνει 2 σερί νίκες στο πρωτάθλημα με σημαντικές διαφορές αλλά τα προβλήματα του παραμένουν. Δεν τα έλυσε όλα επειδή έκανε 2 νίκες, καλείται να παίξει 2 αγώνες που κρίνουν 2 φετινούς στόχους, ξεκινώντας από το Σάββατο. Θα έχει άγχος εγώ πιστεύω, όχι τόσο για τη νίκη αλλά για την εμφάνιση. Είναι καταδικασμένος να παίξει καλά και να παλέψει κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, για να μην κάνει βήματα πίσω πάνω που αρχίζει να αποδίδει κάπως καλύτερα. Γιατί αν χάσει αμαχητί ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι θα είναι πλήγμα για αυτόν.

Ο Ολυμπιακός πάλι σίγουρα δεν είναι ομάδα showtime που κερδίζει τους πάντες με 20 πόντους διαφορά και με πατημένο το γκάζι όπως νομίζαμε όλοι αλλά φέτος δείχνει πιο σοβαρός, με βάθος, κίνητρο (το οποίο είχε και παλαιότερα) αλλά με 1 σημαντική διαφορά, έχει αυτοπεποίθηση.

Για αυτό και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αυτόν τον τελικό.
rankin
Βρίσκω λογική την αναφορά του φίλου Hooligan7 σε διαιτητές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει η κακή πρόσφατη εμπειρία..
Από εκεί και πέρα όμως, παραμονές πλέον ενός ντέρμπι και τελικού κυπέλλου, αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν νόημα..
Τώρα εξετάζουμε και συζητάμε τα καθαρά αγωνιστικά θέματα, υποθέτοντας ότι μιλάμε για Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες ) διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία συζήτηση γιατί στα πάντα θα βάζουμε και ένα υποθετικό "αν"
"αν σφυρίξουν 3 φάουλ σε ένα λεπτό στον Σόφο τι θα γίνει;"
"αν ο Κλέιζα τρώει ξύλο και δεν του δίνουν φάουλ, τι θα γίνει;"

Δεν λέω ότι όλα αυτά είναι απίθανο να συμβούν, λέω όμως ότι για να κάνουμε μια ουσιαστική pre-game συζήτηση, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι ζήτημα διαιτησίας δεν θα υπάρχει, ή έστω ότι δεν θα έχουμε ακραία φαινόμενα..

Αν μιλήσω καθαρά αγωνιστικά τώρα, θα πω ότι Κλέιζα-Μίλος κρατάνε τα κλειδιά του παραδείσου..
Ο μεν Λίνας γιατί όταν ξεκλειδώνει αυτός, ξεκλειδώνει και ο Τσιλς και όλο το παιχνίδι της ομάδας γίνεται γρηγορότερο, ο δε Μίλος, γιατί είναι δημιουργικότερος ίσως ακόμα και από τον Παπαλουκά, και είναι ο καλύτερος σουτέρ του Ολυμπιακού.
Αν αυτοί οι 2 "κάνουν παιχνίδι", οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν με ευκολία ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.