Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Programma A1 2009-2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
evzonas
Geia sas

mhpws kapoios mporei an m pei pote 8a ginei h klhrwsh gia to prwta8lhma ths A1 2009-2010

pitto
QUOTE(evzonas @ Sep 13 2009, 01:29 ) *
Geia sas

mhpws kapoios mporei an m pei pote 8a ginei h klhrwsh gia to prwta8lhma ths A1 2009-2010


Η κλήρωση του 18ου Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο «The Westin Athens Astir Palace Beach Resort» (Απόλλωνος 40, Astir Palace Complex, Βουλιαγμένη) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1. Το Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010 θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου του 2009. ...

http://www.esake.gr/
kotzito
1η αγωνιστικη:

Μαρουσι-Καβαλα
Αρης-Ολυμπιακος
Πανελληνιος-Π.Α.Ο.Κ.
ΓΣ Ολυμπια Λαρισας-ΠΑΟ
Κολοσσος-Hλυσιακος
ΑΕΚ-Tρικαλα
Περιστερι-Πανιωνιος


Το ντερμπι των αιωνιων θα γινει την 5η αγωνιστικη στο ΣΕΦ,ενω την 2η αγωνιστικη εχουμε και ντερμπι Π.Α.Ο.Κ.-Αρης.Αναλυτικα το προγραμμα νομιζω θα ανεβει στο site του ΕΣΑΚΕ σε λιγο.
Manu7
Καλά ρε.Όλα τα μεγάλα ματς στην αρχή είναι.

Αρης-Ολυμπιακός 1η αγωνιστική
Παοκ-Αρης 2η αγωνιστική
Άρης-Παναθηναϊκός 3η αγωνιστική.

Γενικά τον συμφέρει τον Άρη να έχει τα μεγάλα ματς στην αρχή γιατί θα είναι πιο έτοιμος.Αλλά εντάξει δεν μετράει μόνο αυτό.
almirosbc
QUOTE(Manu7 @ Sep 28 2009, 22:38 ) *
Καλά ρε.Όλα τα μεγάλα ματς στην αρχή είναι.

Αρης-Ολυμπιακός 1η αγωνιστική
Παοκ-Αρης 2η αγωνιστική
Άρης-Παναθηναϊκός 3η αγωνιστική.

Γενικά τον συμφέρει τον Άρη να έχει τα μεγάλα ματς στην αρχή γιατί θα είναι πιο έτοιμος.Αλλά εντάξει δεν μετράει μόνο αυτό.



οχι δεν μετραει τι λες τωρα

μετραει και πολυ μαλιστα ειναι πολυ πιο καλα προετοιμασμενος.....

1 αγωνιστικη η ολυμπια εχει μεσα τον παναθηναικο εχω διαρκεις θα ερθει κανεις???
Alexmei
παιδιά αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ, απλά να μου εξηγήσει κάποιος, αυτά τα νούμερα που έχει κάθε ομάδα δίπλα της τι ακριβώς σημαίνουν;
panos75
Μάλλον Περιστέρι με βλέπω την πρεμιέρα, εφόσον βολεύουν οι ώρες.

Θα γιορτάσω παρέα με τους ντόπιους την επιστροφή στα σαλόνια. 69.gif
Omar Little
Τέλος ο ΑΝΤ-1 από την Α1, μπάχαλο με τα δικαιώματα. Ολα τα σενάρια...

QUOTE
Νέα δεδομένα στο μπασκετικό τηλεοπτικό σκηνικό δημιουργούνται όπως διέρρευσε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Α1 το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας καθώς ο ΑΝΤ-1 αποχωρεί οριστικά από την κατοχή των δικαιωμάτων των μεταδόσεων των εντός έδρας αγώνων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και πλέον οι 12 από τις 14 ομάδες βρίσκονται σε αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης. Ποια είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν και οι πιθανές «καραμπόλες» που ίσως προκύψουν με βάση τα όσα ακούγονται στην τηλεοπτική πιάτσα. Το δεδομένο λοιπόν, αν και ακόμη δεν έχει υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, είναι ένα. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ-1 ένα χρόνο μετά το γερό ( ; ) μπάσιμό του στα μπασκετικά δρώμενα και την απόκτηση των δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων πέντε ομάδων τη Α1 (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης, ΑΕΚ, Πανελλήνιος) αφού… ξεμπέρδεψε με τους Αρη, ΑΕΚ και Πανελλήνιο που ούτως ή άλλος είχαν μονοετή συμβόλαια, πλέον έχει βγάλει εκτός πλάνου για τη νέα σεζόν και τους δύο «αιώνιους». Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αξιώνουν αποζημιώσεις αλλά λέγεται πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο ΑΝΤ-1 θα αφήσει το πρωτάθλημα της Α1 στη… μοίρα του.

Ισως τη λύση δώσει διαφημιστική εταιρεία και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία Mondial που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η μόνη από τις τρεις εταιρείες με τις οποίες συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδης ζητώντας τις προτάσεις τους, που «εξασφάλισε» από τον ΑΝΤ-1 τα δικαιώματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Δηλαδή η εν λόγω εταιρεία θα διαπραγματευτεί από εδώ και πέρα τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Οι πληροφορίες του greekbball αναφέρουν ότι την προσεχή Πέμπτη εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να ενημερώσουν για το ύψος της οικονομικής πρότασης που θα αφορά όμως όχι μόνο τα δικαιώματα των «αιώνιων» αλλά και των υπόλοιπων ομάδων.

Πλέον το ζητούμενο είναι αφενός σε ποια τηλεοπτική στέγη θα φιλοξενηθούν οι δύο «αιώνιοι» και που οι υπόλοιπες ομάδες αφού περίπτωση κεντρικής διαχείρισης με δεδομένο ότι Μαρούσι και ΠΑΟΚ έχουν ακόμη συμβόλαιο με τη NOVA δεν υφίσταται τουλάχιστον με την πλήρη έννοια των λέξεων. Πράσινοι και κόκκινοι θέλουν, για να μη διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τον ΑΝΤ-1 τουλάχιστον το ίδιο ποσό που θα έπαιρναν για τη νέα σεζόν, δηλαδή 1,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα όμως που πολύ δύσκολα θα βρουν σε ελεύθερο κανάλι. Και τι εννοούμε με αυτό; Οτι ενδέχεται είτε η NOVA είτε το Conn-X TV που είναι συνδρομητικά να κινηθούν για τους δύο «αιώνιους». Όμως το «κλείδωμά» τους όπως λέγεται στη διαφημιστική πιάτσα, σε «κλειστά» κανάλια θα επηρεάσει την εμπορικότητα των δύο συλλόγων που για να δεχθούν μία συμφωνία με κάποιον από αυτούς τους σταθμούς σίγουρα θα αξιώσουν αρκετά έως πολύ περισσότερα χρήματα για να «ρεφάρουν» την απώλεια της εμπορικότητας.

Τι λέγεται λοιπόν δεξιά και αριστερά ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, των ομάδων, των διαφημιστών και των τηλεοπτικών καναλιών; Πολλά. Πάρα πολλά σενάρια κυκλοφορούν με πιο… πρόσφατο την εμπλοκή της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) σε συνεργασία με το Conn-X TV του ΟΤΕ για να πάρουν «πακέτο» τις 12 από τις 14 ομάδες της Α1 κάνοντας όμως ξεχωριστές συμφωνίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τουλάχιστον για την τρέχουσα σεζόν. Ένα άλλο σενάριο θέλει την εμπλοκή της NOVA και του ΣΚΑΙ με τη Νόβα να παίρνει έναν από τους δύο «αιώνιους» και τον ΣΚΑΙ τον άλλο ενώ οι υπόλοιπες ομάδες να καταλήξουν στην ΕΡΤ. Ένα τρίτο σενάριο θέλει με… καραμπόλες το πρωτάθλημα να μοιράζεται στα τρία ή ακόμη και στα… τέσσερα (κανάλια) με «κρυφό χαρτί» την Ευρωλίγκα τα δικαιώματα της οποίας για την τριετία 2010-13 δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο κανάλι. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο ο ΣΚΑΙ θα δώσει τα φετινά του δικαιώματα της Ευρωλίγκα (ένα ματς εβδομαδιαίως) στη NOVA που για λογαριασμό του θα «πάρει» έναν από τους δύο αιώνιους στο πρωτάθλημα συν 1-2 ακόμη ομάδες (είτε θα παραχωρήσει τα δικαιώματα Μαρουσίου και ΠΑΟΚ που έχει για φέτος) ενώ ο «αιώνιος» που θα… περισσέψει θα παίζει στην ΕΡΤ και οι υπόλοιπες ομάδες στο Conn-X TV.

Το ιδανικό για τις ομάδες και τον ΕΣΑΚΕ σενάριο πάντως θέλει ΕΡΤ και NOVA να μοιράζονται τα δικαιώματα των ομάδων της Α1 αφού σύμφωνα με παράγοντες των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ είναι η μοναδική λογική και βιώσιμη λύση. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει η κρατική τηλεόραση να ξεχρεώσει περσινές οφειλές αφού όπως έλεγαν παράγοντες των λεγόμενων «μικρομεσαίων» ομάδων της Α1 ακόμη δεν έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται από την περσινή σεζόν από την ΕΡΤ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως με όλο το παραπάνω μπάχαλο χαμένοι δεν είναι άλλοι πρώτα από τους τηλεθεατές και λάτρεις του μπάσκετ και μετά οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ με τον τελευταίο ειδικά τα τελευταία χρόνια να παραμένει απαθής στις εξελίξεις… Οσο για το σενάριο να μη βρεθεί κανάλι ή κανάλια για τα ματς της Α1 και να μείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Πανελλήνιος στον ΑΝΤ-1 (αν τελικά υποχρεωθεί να τηρήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι) και Μαρούσι, ΠΑΟΚ στη NOVA, δηλαδή 9 από τις 14 ομάδες δίχως τηλεοπτική στέγη, το πρωτάθλημα δύσκολα θα… αρχίσει. Ισως στις εξελίξεις παίξουν σημαντικό ρόλο και οι Βουλευτικές Εκλογές της προσεχούς Κυριακής και τα πρόσωπα που θα προκύψουν στην οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση και στα οποία, στο τελευταίο δυσμενές για τις ομάδες σενάριο, ασκήσουν πιέσεις (ως συνήθως, δηλαδή…) οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων ώστε να βρεθεί… κυβερνητική λύση στο πρόβλημα.


Πηγή: http://greekbball.blogspot.com/2009/09/1-1.html#more

P.S. Δεν βρήκα thread για τηλεοπτικά κι είπα να μην ανοίγω τζάμπα.
Dwyane ''the flash'' Wade
δυσκολο παντως το ξεκινημα για τους δυο αιωνιους με δεδομενο οτι πηγαινοντας στο ντερμπι της 5ης αγωνιστικης θα εχουν πρωτα περασει και οι δυο απο το αλεξανδρειο.αν καποιος απο τους δυο(και οι δυο δυσκολο)χασει στον αρη πρεπει οπωσδηποτε να παρει το ντερμπι ειδικα αν αυτος ειναι ο ολυμπιακος ο οποιος θα παιζει στο σεφ και μια ενδεχομενη ηττα πιθανοτατα θα του κοστισει το πλεονεκτημα.
Alexmei
QUOTE (Omar Little @ Sep 29 2009, 14:31 ) *
Τέλος ο ΑΝΤ-1 από την Α1, μπάχαλο με τα δικαιώματα. Ολα τα σενάρια...




P.S. Δεν βρήκα thread για τηλεοπτικά κι είπα να μην ανοίγω τζάμπα.



ΥΕSSSSSSSSSSS Τέρμα πια με την αθλιότητα του ΑΝΤ1! Επόμενος ο ΣΚΑΙ
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Alexmei @ Sep 29 2009, 18:06 ) *
ΥΕSSSSSSSSSSS Τέρμα πια με την αθλιότητα του ΑΝΤ1! Επόμενος ο ΣΚΑΙ


ειπες την καταλληλη λεξη!!ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!! thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.