Παρακαλω ριξτε μια ματια στο παρακατω κειμενο που δημιουργησαν οι admins μιας ομαδας ρομαντικων φιλαθλων στο fb και αποτελει μια ανοιχτη επιστολη προς ολους τους αρμοδιους σχετικα με τα προχθεσινα επεισοδια στο μπασκετ :

ΔΙΩΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αγαπητοί κύριοι

Η επικεφαλίδα αυτής της επιστολής αποτελεί τίτλο-όνομα ενός γκρουπ, που έχει ιδρυθεί στο facebook εδώ και δύο χρόνια περίπου. Αποτελείται από 750 περίπου μέλη, οπαδούς ΟΛΩΝ των ομάδων, που περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας σχολιάζοντας κάθε αθλητικό δρώμενο, πάντα σε κόσμιο και πολιτισμένο κλίμα. Επιτρέψτε μας, χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε, να σάς πούμε ότι το γκρουπ μας αποτελεί πρότυπο στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης - και όχι μόνο.

Όπως σωστά μαντεύετε, την Κυριακή 10/02/2013, το βραδάκι, είδαμε ο καθένας από το σπίτι του τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και - ταυτόχρονα - σχολιάζαμε online, και πάλι σε εντελώς ήρεμο και φιλικό κλίμα.

Όλα αυτά μέχρι που άρχισε ο..."συνήθης" χαμός. Μείναμε άφωνοι, άναυδοι, χάσαμε κάθε χαρά και όρεξη να ασχοληθούμε με ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και αρχίσαμε online να βγάζουμε τον εκνευρισμό και τον θυμό μας ενάντια σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που μάς στερούν τη χαρά του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Το βασικό ερώτημα ήταν αυτό που θα σάς απευθύνουμε ΤΩΡΑ, κύριοι: ΩΣ ΠΟΤΕ;;; Ως πότε, με την αδιαφορία σας, με την αθεράπευτη αρρώστια σας για τη νίκη και την επικράτηση της ομάδας σας (αυτό αφορά κυρίως τα εμπλεκόμενα σωματεία) θα επιτρέπετε σε κακοποιά στοιχεία να αμαυρώνουν την προσπάθεια των αθλητών και τη χαρά των φιλάθλων;;; Ως πότε θα συνεχίσετε να Θεοποιείτε και να δίνετε εισιτήρια σε αυτούς που πολλάκις κατά καιρούς αποκαλέσατε "υπέροχο κόσμο σας", ενώ, στην πραγματικότητα, τουλάχιστον μια μικρή μειοψηφία αυτών, συχνά φέρονται σαν μια συμμορία ανθρώπων άσχετων με τον αθλητισμό, ανθρώπων που βγάζουν όση επιθετικότητα έχουν μέσα τους βιαιοπραγώντας στις εξέδρες των γηπέδων;;;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, κύριοι!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αθλητές του μπάσκετ και ιδίως σε αυτούς των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και τους καλούμε να αποχωρήσουν αγκαλιασμένοι, σε οποιαδήποτε επεισόδια συμβούν από εδώ και πέρα. Αντί να τρέχουν αλαφιασμένοι στα αποδυτήρια, να συμβάλλουν, έτσι ώστε μετά το τέλος του αγώνα να κάθονται μισή ώρα ακόμα και να δίνουν αυτόγραφα σε παιδάκια-φίλαθλους και των δύο ομάδων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αθλητικούς συντάκτες και τους καλούμε, σε οποιαδήποτε επόμενα επεισόδια να μην γράψουν τίποτε ούτε για το αγωνιστικό ούτε για το εξωαγωνιστικό μέρος τους αγώνα. Να σιωπήσουν επιδεικτικά. Και στο μέρος της εφημερίδας ή των sites που θα έμπαινε ο αγώνας να μπει ένα μαύρο πλαίσιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: να κάνετε ΑΜΕΣΩΣ το γήπεδο χώρο για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και τους ΑΓΝΟΥΣ φιλάθλους, ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ να δίνετε εισιτήρια σε αλήτες και, ακόμα καλύτερα, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ από τα γήπεδα. Συνεργαστείτε ΤΩΡΑ με όλους τους θεσμικούς φορείς (αστυνομία και κράτος γενικότερα) και χρησιμοποιήστε την τεχνολογία, προκειμένου να εντοπίσετε τους αλήτες και να τούς στείλετε ΤΩΡΑ εκεί που θα έπρεπε χρόνια τώρα να βρίσκονται: ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, κύριοι των διοικήσεων όλων των ομάδων, πρόκειται για το ΠΡΟΪΟΝ σας, πρόκειται για το χώρο που επενδύετε ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Δεν θέλετε να τα προστατεύσετε;;; Δεν θέλετε να είναι το προϊόν σας ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ για τον αγνό, αλλά και νοήμονα φίλαθλο;;;

Κύριοι, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επενέλθει η χαρά, η διασκέδαση και το όμορφο κλίμα στα γήπεδα. Είναι ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ. Κάντε το πράξη, ΤΩΡΑ.

Ευχαριστούμε θερμά
Τα μέλη του facebook group "ΔΙΩΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ"

Οσοι συμφωνειτε γινετε μελος στην σελιδα και βοηθηστε να προωθηθει !