Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group C
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2013-14
SG3ptshooter




ΕΔΡΑ: CRS Hall Zielona Góra
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5.000
OFFICIAL SITE: http://www.basketzg.pl

Σίγουρα, οι πρωτάρηδες Πολωνοί μπαίνουν σε έναν αρκετά ισορροπημένο τρίτο όμιλο ως το απόλυτο outsider, πολύ μακριά όχι μόνο απ’ τον Ολυμπιακό αλλά και απ’ τους υπόλοιπους λιγότερο έτοιμους διεκδικητές της τετράδας. Η περσινή τους παρουσία στο Eurocup, όπου πέτυχαν νίκες επί του Πανιωνίου εκτός έδρας, στη Ρωσία επί της Kazan, στην Πολωνία επί της Kuban και 2/2 απέναντι στην Cajasol, μεταφράζεται μόνο ως δείγμα πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ομάδα του Σέρβου Uvalin. Η πλειοψηφία όμως των ξένων που οδήγησαν τη Gora, μετά και την κατάρρευση της Prokom, στο πρώτο της πρωτάθλημα Πολωνίας, έχει αποχωρήσει προς δυνατότερα πρωταθλήματα και τα ερωτηματικά για το πόσο μπορούν να φανούν αρκούντως ανταγωνιστικοί μετά από αρκετές αλλαγές οι Πολωνοί είναι υπαρκτά.

Eίναι η πρώτη συμμετοχή της Stelmet Zielona Gora στη Euroleague.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs FC Bayern Munich October 18
2 at Unicaja Malaga October 25
3 vs Montepaschi Siena November 1
4 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 08
5 at Olympiacos Piraeus Milano November 15
6 at FC Bayern Munich November 21
7 vs Unicaja Malaga November 28
8 at Montepaschi Siena December 05
9 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul December 13
10 vs Olympiacos Piraeus December 19

ΤΟ ROSTER

5 CEL, AARON France Forward 2.05 1987
8 MATCZAK, FILIP Poland Guard 1.86 1993
11 WALKER, ERVING USA Guard 1.72 1990
12 BARLOW, DAVID Australia Forward 2.05 1983
13 CHANAS, KAMIL Poland Guard 1.88 1985
14 HRYCANIUK, ADAM Poland Center 2.06 1984
17 EYENGA, CHRISTIAN Congo Guard 1.96 1989
20 KUCHAREK, MACIEJ Poland Forward 2.04 1993
22 CESNAUSKIS, MANTAS Lithuania Guard 1.89 1981
31 SROKA, MARCIN Poland Forward 2.00 1981
33 OLIVER, ADRIAN USA Guard 1.93 1988
34 GUINN, RICHARD USA Center 2.08 1981
35 ZAMOJSKI, PRZEMYSLAW Poland Guard 1.86 1986
55 KOSZAREK, LUKASZ Poland Guard 1.87 1984
- DRAGICEVIC, VLADIMIR Montenegrin Center 2.07 1986

Coach UVALIN, MIHAILO

Date of Birth 12.08.1971
Nationality Serbian
Titles: Στo Bέλγιο και στην Πολωνία.

Μετά από χίλια κύματα πραγματικά και πολλές ομάδες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ο Σέρβος προπονητής της Gora έμεινε για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα στον πάγκο μιας ομάδας και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου άσχημα για τους Πολωνούς που τον εμπιστεύτηκαν. Είναι μικρός σε ηλικία ο Uvalin κι αν έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας όσον αφορά τους εγχώριους στόχους της ομάδας, θα έχει θέσει τις βάσεις για μια καλή καριέρα.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

C Craig Brackins - Adam Hrycaniuk-Vladimir Dragičević
PF R.T. Guinn - David Barlow - Aaron Cel
SF Christian Eyenga - Marcin Sroka - Maciej Kucharek
SG Lukasz Koszarek - Adrian Oliver - Przemyslaw Zamojski
PG Russell Robinson - Mantas Cesnauskis - Kamil Chanas -Erving Walker-Filip Matczak

Ποιοι ήρθαν: David Barlow (UCAM Murcia), Russell Robinson (Turow), RT Guinn (ΠΑΟ), Christian Eyenga (Τexas Legends), Aaron Cel (Turow), Craig Brackins (Los Angeles D-Fenders)

Ποιοι έφυγαν: Quinton Hosley, Oliver Stevic, Walter Hodge (Caja Laboral), Lukasz Seweryn, Dejan Borovnjak (Royal Hali Gaziantep)

+

1. Δεν πρόκειται να τους ζητήσει κανείς να πάρουν τη Εuroleague, οπότε τουλάχιστον θα παίξουν ελεύθερα.
2. Αξιόλογος κορμός γηγενών με δύο απ’ τους δώδεκα της Εθνικής Πολωνίας στο περασμένο Eurobasket, τον Cel που έρχεται από καλή σεζόν στην Turow, τον Matczak, έναν πολύ υποσχόμενο 20χρονο και 2-3 ακόμη γηγενείς που υστερούν μεν σε σχέση με τους προηγούμενους, αλλά εκ του αποτελέσματος στάθηκαν αρκετά καλά στην περυσινή παρουσία της Gora σε όλα τα μέτωπα.
3. Η προσθήκη του Dragicevic την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Χρειαζόταν επειγόντως ένα βαρύ κορμί για τη ρακέτα των Πολωνών, που έχουν 3 4αρια με range αλλά ούτως ή αλλως θα δυσκολευτούν να μεταφράσουν το χώρο που μπορούν να δημιουργήσουν σε αποτελεσματικό inside game.

-

1. Η αποχώρηση μεγάλου μέρους του περσινού κορμού, που έφερε το πρωτάθλημα αλλά και την καλή παρουσία στο Eurocup. O Hodge είχε εντυπωσιακούς μέσους όρους και βρήκε την ευκαιρία του στην Caja Laboral, οι 2 Σέρβοι ψηλοί μετακόμισαν με καλύτερα χρήματα στην Τουρκία, ο Hosley πάει να γεμίσει το τεράστιο κενό του Datome στη Roma. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει ομάδα η νέα εκδοχή της Gora.
2. Η απειρία πολλών εκ των νέων αποκτημάτων, που καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς αν πρόκειται να δείξουν κάτι παραπάνω από καλές εντυπώσεις.
3. Είναι ξεκάθαρο ότι το roster μοιάζει σαφώς χαμηλότερων δυνατοτήτων σε σύγκριση ακόμα και με τους άμεσους ανταγωνιστές που θα συναντήσουν οι Πολωνοί στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Τα Αστέρια
Sky-enga is here:


Και να τιμήσουμε και το Πολωνικό στοιχείο με το διεθνή που έχει δείξει ξανά καλά στοιχεία στο επίπεδο της Euroleague, τον Koszarek:


Top Story:

Δεν αναρωτιέστε τι σημαίνει Zielona Gora; Η απάντηση είναι: Πράσινο Βουνό.

Ο Στόχος

Στα πλαίσια της Euroleague, τίποτα που θα τάραζε τα νερά της διοργάνωσης.

Το Ερώτημα

Πιο πολλά θα είναι τα τρίποντα του Guinn ή τα καρφώματα του Eyenga;
sacarame




ΕΔΡΑ: Nelson Mandela Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 8262
OFFICIAL SITE: http://www.menssanabasket.it/


QUOTE
Πλήρως διαφοροποιημένη όσον αφορά τα πρόσωπα θα εμφανιστεί η Σιένα στην φετινή Euroleague. Ο νέος προπονητής, αλλά και οι ελάχιστοι παίκτες από τον περσινό κορμό εξαιτίας του πολύ μειωμένου μπάτζετ, καθιστούν μεγάλο ρίσκο την οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία της πρωταθλήτριας Ιταλίας στη φετινή διοργάνωση.


Αυτά έγραφα πέρσι. Και όμως ισχύουν ακριβώς σε απόλυτο βαθμό και φέτος. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έριξε ακόμα περισσότερο το μπάτζετ της,κράτησε μόλις 3 παίκτες από την περσινή ομάδα ( Ortner,Ress και Hackett) ενώ και ο προπονητής είναι διαφορετικός.
Την περασμένη χρονιά, ενώ κανείς δεν τους περίμενε, πήραν την πρόκριση στο Τοπ16. Εκεί, έκαναν πολύ δυναμικό ξεκίνημα με 6 νίκες στα 7 πρώτα ματς και όλα έδειχναν πως θα περάσουν στα play-offs της Ευρωλίγκας. Στα υπόλοιπα 7 όμως κάναν ρεκόρ 1-6 κι έτσι τελικά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στην διοργάνωση.Μένει να δούμε πόσο καλύτερα μπορούν να τα πάνε φέτος, παρά τις ριζικές αλλαγές.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
-


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul October 16
2 at FC Bayern Munich October 25
3 at Stelmet Zielona Gora November 01
4 vs Olympiacos Piraeus November 08
5 at Unicaja Malaga November 14
6 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 21
7 vs FC Bayern Munich November 29
8 vs Stelmet Zielona Gora December 05
9 at Olympiacos Piraeus December 12
10 vs Unicaja Malaga December


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 VIGGIANO, JEFFREY Italy Forward 1.96 1984
6 HUNTER, OTHELLO USA Forward 2.03 1986
7 COURNOOH, DAVID Ghana Guard 1.85 1990
10 ROCHESTIE, TAYLOR USA Guard 1.85 1985
11 CARTER, JOSHUA USA Forward 2.00 1986
14 RESS, TOMAS Italy Center 2.08 1980
16 ORTNER, BENJAMIN Austria Center 2.06 1983
17 NELSON, SPENCER USA Forward 2.03 1980
22 UDOM, MATTIA Italy Forward 2.00 1993
23 HACKETT, DANIEL Italy Guard 1.99 1987
24 ENGLISH, KIM USA Guard 1.98 1988
32 GREEN, ERICK USA Guard 1.90 1991


Coach CRESPI, MARCO

Date of Birth 2 June 1962
Nationality Italian
Titles: -

Ο Ιταλός ήταν στην περσινή ομάδα εκτελώντας χρέη assistant στο πλευρό του coach Banchi. Φέτος προωθήθηκε στην θέση του head coach, και θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα μετά την σεζόν 2004-05 όπου είχε οδηγήσει την Scavolini Pesaro στα play-offs της διοργάνωσης, ξεπερνώντας στο τοπ 16 το εμπόδιο της Real και της Barcelona. Πρόκειται για ένα κόουτς που έχει εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο, ενώ έχει επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και δουλεύοντας με μικρότερες ηλικίες.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Green, Rochestie,
SG Hackett, English, Cournooh
SF Carter,Udom, Viggiano
PF Nelson, Ress
C Hunter, Ortner



Ποιοι ήρθαν: Viggiano (Basket Brindisi),Hunter (Valladolid), Rochestie (Caja Laboral, Biella), Cournooh (Biancoblu Bologna), Carter (Spartak SP), Nelson (Gran Canaria), Udom (Affrico Firenze), English (Detroit Fort Wayne), Green (Virginia Tech)


Ποιοι έφυγαν: Brown (Donguan L.), Eze, Carraretto (Verona), Rasic, Kangur (Armani Milano),Sanikitze (Zaragoza),Lechthaler (Trento), Kemp (Cocodrilos de Caracas), Janning (Cibona), Moss (Armani Milano)



+

1. Αθλητικά προσόντα. Οι περισσότεροι παίκτες στο ρόστερ δείχνουν πολύ καλοί αθλητές. Οπότε αναμένεται να δουμε μια ομάδα που θα πρεσάρει σε όλο το γήπεδο, θα έχει 5 παίκτες να πηγαίνουν στο rebound, και θα τρέχει στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία.
2. Η έλλειψη πίεσης για αποτελέσματα. Οι Ιταλοί είναι καινούργια ομάδα, και κανείς δεν περιμένει νίκες και καλό μπάσκετ με την έναρξη της διοργάνωσης. Ο coach Crespi θα μπορέσει να δουλέψει και να μοντάρει την ομάδα του μέσα από τα παιχνίδια του ομίλου.



-

1. Έλλειψη εμπειρίας. Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ δεν έχουν αγωνιστεί ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο, οπότε αναμένουμε να δούμε την αντίδρασή τους.
2. Η ανομοιογένεια. Με τόσους νέους παίκτες, η Σιένα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να βρουν αυτοματισμούς και χημεία.



Τα Αστέρια
Erick Green



Το νούμερο 46 του φετινού ντραφτ, σίγουρα θα τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του, αναλαμβάνοντας το ρόλο που είχε πέρσι στην ομάδα ο Bobby Brown.

Daniel Hackett



Top Story:

Η Σιένα συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ στο Ιταλικό πρωτάθλημα. 7 σερί και το κοντέρ ακόμα γράφει..


Ο Στόχος

Πέρσι λέγαμε ότι λογικά περιμένουμε μια σεζόν ανανέωσης για την Σιένα. Κι όμως κατάφεραν να πάνε ως τους 16 και να χάσουν την πρόκριση για τους 8 στις λεπτομέρειες. Οπότε θα πούμε πως και φέτος το τοπ16 δείχνει το ταβάνι τους, και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο.

Το Ερώτημα

Πόσους ακόμα Αμερικανούς μπορεί να προσθέσει η Σιένα στο ρόστερ της;;
T.W.Is.M.




ΕΔΡΑ: Palacios de los Deportes de Malaga J.M. Miguel Carpena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.000
OFFICIAL SITE: http://www.unicajabaloncesto.com/

Κι όμως είναι ακόμα εδώ… Εκεί που λέμε κάθε χρόνο ότι είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την Ουνικάχα στην Ευρωλίγκα και ότι η κακή της σεζόν στην ACB θα της στοιχίσει το συμβόλαιο, αυτή μας διαψεύδει. Παρά την περσινή 9η θέση λοιπόν και τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ, η Μάλαγα θα παίξει και φέτος στην κορυφαία διοργάνωση ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει καλύτερα από τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 @ Olympiacos October 18
2 vs Stelmet Zielona GoraOctober 25
3 vs GalatasarayOctober 31
4 @ FC Bayern Munich November 08
5 vs Montepaschi Siena November 14
6 vs OlympiacosNovember 22
7 @ Stelmet Zielona Gora November 28
8 @ Galatasaray December 05
9 vs FC Bayern Munich December 12
10 @ Montepaschi Siena December 19/20

ΤΟ ROSTER

8 SABONIS, DOMANTAS Lithuania Forward 2.08 1996
9 VIDAL, SERGI Spain Guard 2.00 1981
10 URTASUN, TXEMI Spain Guard 1.93 1984
11 CALLOWAY, EARL USA Guard 1.90 1983
12 SUAREZ, CARLOS Spain Forward 2.02 1986
15 GRANGER, JAYSON Uruguay Guard 1.89 1989
17 VAZQUEZ, FRAN Spain Center 2.09 1983
19 TOOLSON, RYAN USA Guard 1.93 1985
21 KUZMINSKAS, MINDAUGAS Lithuania Forward 2.05 1989
22 DRAGIC, ZORAN Slovenia Guard 1.96 1989
30 HETTSHEIMEIR, RAFAEL Spain Center 2.08 1986
33 CANER-MEDLEY, NIK USA Forward 2.03 1983
51 STIMAC, VLADIMIR Serbia Center 2.10 1987


Coach PLAZA, JOAN

Date of Birth 26.12.1963
Nationality Spanish
Titles: -

Ο Plaza επιστρέφει στην Ισπανία μετά το πέρασμά του για μια σεζόν από το Κάουνας και τη Ζαλγκίρις, όπου επέδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα στον πρώτο γύρο και πριν αρχίσουν τα προβλήματα. Έχει την εμπειρία της Ευρωλίγκα από το πέρασμά του από τη Ρεάλ την τριετία 2006-2009, όπου όμως δεν είχε πετύχει κάτι σπουδαίο.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Calloway - Granger
SG Toolson – Dragic - Urtasun
SF Kuzminskas – Suarez - Vidal
PF Caner-Medley –Hettsheimer - Sabonis
C Vazquez - Stimac



Ποιοι ήρθαν: Ryan Toolson(Gran Canaria), Mindaugas Kuzminskas(Zalgiris), Jayson Granger(Estudiantes), Carlos Suarez(Real Madrid), Rafael Hettsheimer(Real Madrid), Vladimir Stimac(Banvit)

Ποιοι έφυγαν: Marcus Williams(Lokomotiv Kuban), Augusto Cesar Lima(Murcia), Kosta Perovic(Yenisey Krasnoyarsk), Carlos Jimenez(σταμάτησε), Luka Zoric(Fenerbahce), Andy Panko(Fuenlabrada)


+

1. Ο προπονητής. Ο Plaza έκανε καλή δουλειά πέρσι στη Ζαλγκίρις και ανέβασε τις μετοχές του κερδίζοντας την εκτίμηση του μπασκετικού κόσμου, που δεν τον είχε σε μεγάλη υπόληψη από τη θητεία του στη Ρεάλ. Παρουσίασε ένα μοντέλο μπάσκετ που είχε χαρακτηριστικά της Λιθουανικής σχολής, όσο και την καλή άμυνα, που δε μας είχε συνηθίσει η πρώην ομάδα του. Στη Μάλαγα θα προσπαθήσει να βάλει αυτά τα στοιχεία και δημιουργώντας ένα δεμένο σύνολο μπορεί να καταφέρει κάτι παραπάνω από τους προκατόχους του δίνοντας επιτέλους στην ομάδα τη σταθερότητα που τόσο της λείπει.
2. Το βάθος στην περιφέρεια. Στις θέσεις 1-3 η Ουνικάχα είναι πλήρης. Έχει 2 και 3 παίχτες για κάθε θέση έτοιμους να προσφέρουν και επικεντρωμένους είτε σε επιθετικά(Toolson) είτε σε αμυντικά καθήκοντα και «βρώμικη δουλειά»(Vidal, Suarez).


-

1. Η έλλειψη του παίχτη-σταρ. Καλός οργανωτής ο Calloway, με αξιόλογη θητεία στην Ισπανία ο Granger, καλός σκόρερ ο Toolson, εξελίξιμος ο Kuzminskas, αλλά κανένας τους δε μοιάζει παίχτης που θα πάρει την ομάδα πάνω του με ασφάλεια στη δύσκολη στιγμή. Ίσως λείψει ο Williams…
2. Η φτωχή γραμμή ψηλών. Τα τελευταία χρόνια στη Μάλαγα αγωνίζονταν ο Garbajosa, o Freeland, o Zoric, ακόμα και οι Haislip και N’Dong, που ήταν επίσης ποιοτικοί παίχτες. Τώρα ο μόνος έμπειρος ψηλός που έχει απομείνει είναι ο Fran Vazquez, ένας χρήσιμος μεν παίχτης, που ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής. Μπροστά στη φετινή frontline της Ουνικάχα μέχρι κι ο Perovic θα έμοιαζε αναβάθμιση.



Τα Αστέρια
Ryan Toolson



Mindaugas Kuzminskas




Top Story:

Πέρσι η Ουνικάχα κέρδισε εκτός έδρας στο τοπ 16 τις 2 από τις 4 ομάδες του φάιναλ φορ(ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ) και στην ACB κέρδισε και την τρίτη της παρέας(Μπαρτσελόνα). Δε βρήκε μπροστά της τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, κέρδισε όμως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε το εγχώριο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, καθώς και την Αναντολού Εφές μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Παρ’ όλα αυτά τα κατορθώματα δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στους προημιτελικούς!

Ο Στόχος

Η πρόκριση στους προημιτελικούς για πρώτη φορά μετά το 2007, οπότε και είχε προκριθεί στο μοναδικό φάιναλ φορ της ιστορίας της.

Το Ερώτημα

Σε ποιον όροφο θα σταματήσει το ασανσέρ φέτος;
sacarame




ΕΔΡΑ: Abdi Ipekci
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 12.500
OFFICIAL SITE: http://www.galatasaray.org/en/basketbol/


Με αποχή ενός χρόνου, η Galatasaray επιστρέφει στην Ευρωλίγκα έχοντας σημαντικές αξιώσεις. Με ένα ρόστερ που συνδυάζει γνώριμους μας από το ελληνικό πρωτάθλημα (Erceg, Domercant, Arslan) αλλά και παίκτες με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, θα προσπαθήσουν να πάνε ψηλότερα από το τοπ 16, όπου σταμάτησαν στην τελευταία τους συμμετοχή. Η κληρωση τους έφερε στον όμιλο του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχαν αναμετρηθεί και πριν απο 2 χρόνια. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με ένα εμφατικό διπλό μέσα στην έδρα της Efes, καθιστώντας σαφές από νωρίς ότι φέτος θέλουν να είναι η χρονιά τους.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Montepaschi Siena October 16
2 vs Olympiacos Piraeus October 24
3 at Unicaja Malaga October 31
4 at Stelmet Zielona Gora November 08
5 vs FC Bayern Munich November 15
6 vs Montepaschi Siena November 21
7 at Olympiacos Piraeus November 28
8 vs Unicaja Malaga December 05
9 vs Stelmet Zielona Gora December 13
10 at FC Bayern Munich December


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 ERCEG, ZORAN Serbia Center 2.11 1985
5 GORDON, JAMONT USA Guard 1.94 1987
7 KOKSAL, HUSEYIN Turkey Guard 1.95 1991
9 MARKOISHVILI, MANUCHAR Georgia Guard 1.97 1986
11 JAWAI, NATE Australia Center 2.07 1986
14 ATSUR, ENGIN Turkey Guard 1.93 1987
17 AKYOL, CENK Turkey Forward 1.97 1987
19 ALDEMIR, FURKAN Turkey Center 2.07 1991
21 DEMIR, MUTLU Turkey Center 2.10 1987
25 MACVAN, MILAN Serbia Center 2.06 1989
30 ARROYO, CARLOS Puerto Rico Guard 1.88 1979
32 GULER, SINAN Turkey Guard 1.92 1983
33 ARSLAN, ENDER Turkey Guard 1.88 1983
35 DUDLEY, ERWIN USA Forward 2.04 1981
44 DOMERCANT, HENRY USA Forward 1.93 1980
SONMEZ, DOGUKAN Turkey Forward 2.06 1992


Coach ATAMAN, ERGIN

Date of Birth 7 January 1966
Nationality Turkish
Titles: -

Ο Αταμάν είναι έμπειρος προπονητής. Έχει δουλέψει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας (πλην Fenerbahce) ενώ είναι από τους λίγους Τούρκους προπονητές που έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και εκτός της γείτονας χώρας. Με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, καθώς είναι η 9η χρονιά που θα προπονήσει ομάδα στη διοργάνωση, ο Αταμάν ευελπιστεί να πάει την Γαλατά ένα βήμα παραπέρα. Διατήρησε τον περσινό κορμό της ομάδας, και οι φετινές προσθήκες ήταν όλες προσωπικές του επιλογές.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Arroyo, Arslan, Atsur
SG Gordon, Domercant, Guler, Koksal
SF Akyol, Markoishvili
PF Erceg, Macvan, Sonmez
C Dudley,Jawai, Aldemir, Demir



Ποιοι ήρθαν: Erceg (CSKA Moscow), Jawai (Barcelona), Demir (Mersin),Guler (Anadolu Efes),


Ποιοι έφυγαν: Lakovic (Sidigas), Ndong,David Hawkins


+

1. Φονική περιφέρεια. Η Γαλατά διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς σουτέρ στο ρόστερ της. Παίκτες όπως o Arroyo, o Arslan και ο Domercant είναι ικανότατοι από την γραμμή του τριπόντου, και θα πονοκεφαλιάσουν οποιοδήποτε αντίπαλο προπονητή, ενώ λύσεις μπορεί να πάρει και από τους ψηλούς της, και ειδικά από τον Zoran Erceg.
2. Ομάδα που αρέσκεται στο up tempo παιχνίδι, και στους αιφνιδιασμούς. Και για να το πετύχει αυτό, η Γαλατά πρεσάρει τον αντίπαλο, ενώ είναι ικανότατη σαν σύνολο στο αμυντικό rebound.



-

1. Οι παίκτες-βαρομετρα της ομάδας έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες. Ο Arroyo και ο Domercant είναι οι πιο έμπειροι παίκτες, όμως ταυτόχρονα είναι και ορισμένης ηλικίας. Ο Jawai,που αποκτήθηκε για να δώσει δύναμη και όγκο στην ρακέτα, είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ενώ ο Erceg είναι απλά ο Erceg..
2. Η απουσία ενός πιο κοντρολαρισμένου point guard. Arroyo και Arslan είναι εξαιρετικοί παίκτες, όμως δεν κάνουν και τις καλυτερες επιλογές σε σετ παιχνίδι. Ο Gordon βοηθάει, αλλά ίσως έπρεπε να υπήρχε ακόμα ένας.




Τα Αστέρια
Carlos Arroyo




Top Story:

Μα τι άλλο, εκτός από την περσινή κατάκτηση του του τίτλου του πρωταθλητή στην Τουρκία. Ένα επίτευγμα που η Galatasaray είχε να καταφέρει 23 ολόκληρα χρόνια !!


Ο Στόχος

Οι Τούρκοι δηλώνουν πως πάνε για μεγάλα πράγματα φέτος. Στον όμιλο που κληρώθηκαν, με την αποδυναμωμένη Siena και την πάντα περίεργη Malaga, φαίνεται πώς εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να προκριθούν στο τοπ16. Οπότε ο πραγματικός στόχος είναι η πρόκριση στα play-offs της φετινής διοργάνωσης.

Το Ερώτημα


Πού πας στα αγκάθια (της Euroleague) χωρίς Γιάκα;;
morrison



ΕΔΡΑ: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.390
OFFICIAL SITE: http://www.olympiacosbc.gr/

Δύο σερί χρονιές γράφω Ολυμπιακό στο basketforum αφιέρωμα για την Ευρωλίγκα...δύο σερί Ευρωπαικά έχουν έρθει. Αν φέτος γίνει το τρία στα τρία δεσμεύομαι στους admins για άλλα 15 χρόνια... tongue.gif
Το θέμα είναι ότι η ομάδα χρειάστηκε να κάνει πολλά ανδραγαθήματα πέρσι για να τα καταφέρει.
Πέρασε από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη με άσχημο ξεκίνημα και στους δύο ομίλους, χρειάστηκε να κάνει απίστευτες ανατροπές (-15 στον 5ο προημιτελικό με την Εφές, -17 από τη Ρεάλ στον τελικό) αλλά και take no prisoners εμφανίσεις με κορυφαία τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν έτσι γράφτηκε η ιστορία του περσινού Ευρωπαικού τότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα χρειαστεί να γίνει φέτος σε περίπτωση που γίνει το B2B2B.

Ο Ολυμπιακός έσπασε λίγο τον κορμό σε σχέση με πέρσι πράγμα που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποτε θα γινόταν από τη στιγμή που η αρκετά αυστηρή στάση της διοίκησης στις διαπραγματεύσεις δεν συνοδεύεται αντίστοιχα με γεναιόδωρες προσφορές...
Όταν δεν μπορείς να δώσεις τοπ λεφτά τότε ένας έξτρα προγραμματισμός ή μια επίκληση στο συναίσθημα δεν κάνει κακό...
Σε κάθε περίπτωση η λογική ότι εγώ βάζω το project και εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι θες πολύ να έρθεις σε εμένα δεν έχει πάει και άσχημα αυτά τα δύο χρόνια (6/7 ανανεώσεις) ειδικά όταν μιλάμε για παίχτες δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης με αρκετές προτάσεις στα πόδια τους. Και αυτό όσο και οξύμωρο να είναι θα πρέπει να το σημειώσουμε σαν credit.
Φέτος ο Ολυμπιακός προσεγγίζει την χρονιά αρκετά πλoυραλιστικά με την συνύπαρξη αθλητικών προσόντων και ενέσεων ποιότητας. Ταυτόχρονα με όραμα το μέλλον στοχεύει στην ανάδειξη νέων παιχτών στην προσπάθεια δημιουργίας κορμού με ορίζοντα. Το εγχείρημα μοιάζει και είναι πολύ δύσκολο αλλά μια ζωή στον μπασκετικό Ολυμπιακό πότε τα πράγματα ήταν εύκολα;

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1997, 2012, 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Unicaja Malaga October 18
2 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul October 24
3 vs FC Bayern Munich October 31
4 at Montepaschi Siena November 08
5 vs Stelmet Zielona Gora November 15
6 at Unicaja Malaga November 22
7 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 28
8 at FC Bayern Munich December 05
9 vs Montepaschi Siena December 12
10 at Stelmet Zielona Gora December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 PETWAY, BRENT USA Forward 2.05 1985
5 LAW, ACIE USA Guard 1.90 1985
6 DUNSTON, BRYANT USA Forward 2.03 1986
7 SPANOULIS, VASSILIS Greece Guard 1.93 1982
8 PERPEROGLOU, STRATOS Greece Forward 2.03 1984
9 PAPAPETROU, IOANNIS Greece Forward 2.03 1994
10 SLOUKAS, KOSTAS Greece Guard 1.90 1990
11 MAVROEIDIS, DIMITRIOS Greece Center 2.08 1985
12 SIMMONS, CEDRIC USA Center 2.06 1986
14 BEGIC, MIRZA Slovenia Center 2.16 1985
15 PRINTEZIS, GEORGIOS Greece Forward 2.02 1985
16 AGRAVANIS, DIMITRIOS Greece Forward 2.08 1994
17 MANTZARIS, EVANGELOS Greece Guard 1.96 1990
19 KATSIVELIS, DIMITRIOS Greece Guard 1.96 1991
24 LOJESKI, MATTHEW USA Guard 1.98 1985

Coach BARTZOKAS, GIORGOS

Date of Birth 11 June, 1965
Nationality Greece
Titles: 2013
Πέρσι ήταν ο άνθρωπος που αποτελούσε το μεγαλύτερο ερωτηματικό στην αρχή της χρονιάς.
Φέτος είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής με Πρωτάθλημα Ευρώπης και κάτοχος του coach of the year στην Ευρωλίγκα.
Πέρασε από πολλά δύσκολα μονοπάτια πέρσι αλλά στο τέλος απέδειξε ικανότητα και ψύχραιμη διαχείριση. Λένε για τις ομάδες που κατακτούν τον τίτλο ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του κόουτς.
Φέτος καλείται να βάλει και τη τζίφρα ότι όντως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη σε μια ομάδα που γίνεται όλο και περισσότερο δικιά του.


Πιθανή 5-αδα & Depth Chart


PG Vangelis Mantzaris, Acie Law, Dimitrios Katsivelis
SG Vassilis Spanoulis, Kostas Sloukas, Andreas Christodoulou
SF Stratos Perperoglou, Matt Lojeski, Ioannis Papapetrou
PF Giorgios Printezis, Brent Petway, Dimitrios Agravanis
C Bryant Dunston, Mirza Begic, Cedric Simmons, Dimitris Mauroeidis


Ποιοι ήρθαν:
Bryant Dunston, Mirza Begic, Cedric Simmons, Brent Petway, Ioannis Papapetrou, Matt Lojeski, Dimitrios Agravanis, Andreas Christodoulou


Ποιοι έφυγαν:
Pero Antic (Atlanta Hawks), Giorgi Shermadini (Zaragoza), Kyle Hines (CSKA Moscow), Kostas Papanikolaou (Barcelona), Josh Powell, Martynas Gecevicius (Lietuvos Ritas), Giorgos Georgakis


Tα συν
1. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με βάθος που εντυπωσιάζει. Με 14-15 παίχτες να χτυπάνε θέση στο τελικό line up, ήδη από την προετοιμασία φάνηκε ότι η ομάδα δεν μπορεί να στέκεται σε απώλειες όσο και αν κάποιες από αυτές δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν σε απόλυτο βαθμό όπως είναι φυσιολογικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με την Μπεσίκτας στο Rixos Cup όταν, με Σπανούλη απόντα και Λο τραυματία, ο Ματ Λοτζέσκι έγινε ο go-to guy.
Tαυτόχρονα το ίδιο στοιχείο αυξάνει τις απαιτήσεις από το coaching staff στην αναζήτηση χημείας και σωστού rotation.

2. Η backourt του Ολυμπιακού είναι σε τοπ επίπεδο και μπορεί να βγάλει σχήματα για όλα τα γούστα. Δύο εξαιρετικοί αμυντικοί (Μάντζαρης-Κατσίβελης), δύο άρτιοι σκόρερς/pnr runners (Σπανούλης-Σλούκας), ο μπαλαντέρ Έισι Λο αλλά και ο Ματ Λοτζέσκι που μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει εξίσου καλά.

3. Η πρόσθεση αθλητικών προσόντων ιδιαίτερα στο mix των ψηλών ήταν αναγκαία συνθήκη για φέτος. Με γνώμονα τους καταστροφικούς τελικούς με τον Παναθηναικό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανέβει levels σε athleticism και δείχνει να τα καταφέρνει με τους Ντάνστον, Σίμονς, Πέτγουει σε πρώτο ρόλο.

4.Αν και πάντα ο Ολυμπιακός επιδιώκει να ανεβάζει τον αριθμό των κατοχών ψάχνοντας συνεχώς ευκαιρίες για γρήγορες επιθέσεις πέρσι έδειξε ότι έχουν γίνει βήματα εμπρός και στην επιθετική αποτελεσματικότητα εναντίον οργανωμένης άμυνας. Μια κατάσταση που δείχνει να συνεχίζεται και φέτος με την ομάδα να δείχνει ακόμα καλύτερη έχοντας περισσότερους δημιουργικούς πόλους και περισσότερη ποικιλία από τη weakside με τον Λοτζέσκι να μπορεί να χτυπήσει τα close outs βάζοντας την μπάλα στο παρκέ. Ταυτόχρονα το ποστ παιχνίδι του Περπέρλογλου δίνει έξτρα λύσεις σε μια ομάδα που βασίζει την ανάπτυξη της κυρίως στο pick n roll.

5. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένα plus από μόνος του.


Τα πλην
1.Οι απώλειες βασικών συντελεστών των back 2 back τίτλων στέλνουν αρκετά βήματα πίσω τον Ολυμπιακό στην ομοιογένεια, στο ψυχικό δέσιμο μεταξύ των παιχτών, στο know how στα μεγάλα παιχνίδια.
Και όταν έχεις στόχο τον τίτλο με ένα μπάτζετ που δεν είναι καν στα τοπ4 της διοργανώσης τότε η επένδυση σε τέτοια στοίχεια δείχνει αναγκαία.

2. Παπανικολάου-Άντιτς-Χάινς έδιναν στον Ολυμπιακό ενέργεια και αμυντική ικανότητα σε κορυφαίο επίπεδο.
Τα ερωτηματικά είναι πολλά...Η ομάδα προσέθεσe above the rim παιχνίδι στα σέντερς αλλά κανείς από τους τρεις νέους (Ντάνστον-Μπέγκιτς-Σίμονς) δεν έχει το ίδιο footwork με τον Χάινς.
Ο Μπρεντ Πέτγουει έχει βελτιώσει την εικόνα του τελευταία σε σχέση με τις πρώτες μέρες αλλά απέχει αρκετά από την ικανότητα του Άντιτς να βάζει καλά το κορμί του στο ρολάρισμα του αντιπάλου ψηλού στα pnr.
Το κρύψιμο της weakside για τους αντίπαλους ballhandlers από τις αμυντικές αντιδράσεις του Κώστα Παπανικολάου δεν έχει αντικατασταθεί.
Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ανασφάλεια και ίσως την ανάγκη για διαφορετική αντιμετώπιση των pnr.


Τα Αστέρια
Βασίλης Σπανούλης


Top Story:
Κάποτε ήταν η Γιουγκοπλάστικα...
Μυθική πια, με παίχτες θρύλους, έφερε 3 Ευρωπαικά συνεχόμενα με όλους τους τρόπους.
Tην τρίτη φορά ο Ράτζα είχε πουλήθεί...So fucking what?
Όσο ο Τόνι Κούκοτς ήταν εκεί και η ομάδα είχε τις ίδιες αρχές τότε ακόμα και ένας σταρ από το πουθενά μπορούσε να ξεπηδήσει όπως έκανε ο Ζόραν Σάβιτς στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα στο Παρίσι to 1991. Η Μπαρτσελόνα είχε τον Όντι Νόρις σαν ξένο και η ΠΟΠ '84 τον Αιβί Λέστερ εκείνη την ημέρα.
Χρειάζεται εξήγηση γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Ο Στόχος
Διαχρονικά ο στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ.
Η φετινή συγκυρία αποτελεί πρόκληση για ένα ακόμα ανελέητο κυνήγι για τον τίτλο μόνο που αυτό δεν θα πρέπει να γίνει αυτοσκοπός.

Το Ερώτημα
Ποιος έχει καλύτερη φωνή...ο Κιάμος ή ο Πρίντεζης;
rchos




ΕΔΡΑ: AUDI-DOME
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 6700
OFFICIAL SITE: http://www.fcb-basketball.de/de/index.php

Η Bayern ξεκινάει την νέα σαιζόν σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο της...
Αυτή θα ήταν η αρχή του τυπικού αφιερώματος εν έτη 2013 για μια ομάδα που ονομάζεται Bayern Munich.Όχι όμως στην περίπτωση μας.Γιατί βρισκόμαστε στο Basketforum.gr και το αφιέρωμα είναι για την νέα σαιζόν της Ευρωλίγκας.Τι και αν ο πρόεδρος της ομάδας είναι πρώην ποδοσφαιριστής; Η μπασκετική Μπάγερν ήρθε στο μπασκετικό στερέωμα για να μείνει και στην πρώτη της χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν θέλει να είναι ένας απλός κομπάρσος.Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι πολλές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας.Η Μπάγερν έχει ιστορία στο μπάσκετ πριν το 1970 μετά εξαφανίστηκε σχεδόν έως το 2008 όπου πάρθηκε η απόφαση να φτιαχτεί μια ομάδα που θα κατακτήσει το Ευρωπαικό μπάσκετ.Η προσπάθεια ξεκινάει ουσιαστικά από φέτος.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Stelmet Zielona Gora October 18
2 vs Montepaschi Siena October 25
3 at Olympiacos Piraeus October 31
4 vs Unicaja Malaga November 08
5 at Galatasaray Liv Hospital Istanbul November 15
6 vs Stelmet Zielona Gora November 21
7 at Montepaschi Siena November 29
8 vs Olympiacos Piraeus December 05
9 at Unicaja Malaga December 12
10 vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

5 TROUTMAN, CHEVON USA Forward 2.02 1981
6 HAMANN, STEFFEN Germany Guard 1.95 1981
8 SCHAFFARTZIK, HEIKO Germany Guard 1.81 1984
9 THOMPSON, DEON USA Forward 2.03 1988
10 STAIGER, LUCCA Germany Guard 1.95 1988
12 BENZING, ROBIN Germany Forward 2.08 1989
14 DJEDOVIC, NIHAD Bosnia - Herzegovina Guard 1.96 1990
17 MARIN, MAURICIO Germany Guard 1.93 1994
22 VALERIEN, MALO Germany Guard 1.95 1994
23 DELANEY, MALCOLM USA Guard 1.91 1989
24 GREENE, DEMOND Germany Guard 1.85 1979
32 IDBIHI, YASSIN Germany Center 2.08 1983
41 SAVOVIC, BORIS Serbia Forward 2.06 1987
44 TAYLOR, BRYCE USA Guard 1.93 1986
54 BRYANT, JOHN USA Center 2.08 1987

Coach PESIC, SVETISLAV

Date of Birth August 28, 1949
Nationality Serbia
Titles: Korać Cup Champion: (1995),Euroleague Champion: (2003),FIBA EuroCup Champion: (2007)

Από τους πιο έμπειρους προπονητές στην Ευρώπη με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του.Κλασικός Σέρβος προπονητής λάτρης της πειθαρχίας και απόλυτο αφεντικό μέσα στα αποδυτήρια.Δεν ανήκει στο λόμπι Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς και αυτό δεν τον βοήθησε ποτέ στο στάτους που είχε στο Σέρβικο μπάσκετ.Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί πως είναι υπερβολικά σκληρός με τους παίχτες του αλλά οι επιτυχίες που έχει του επιτρέπουν να πει και μια κουβέντα παραπάνω...

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Delaney, Schaffartzik, Hamann
SG Djedovic, Staiger, Greene
SF Benzing, Taylor, Zipser
PF Thompson, Troutman, Savovic
C Bryant, Idbihi



Ποιοι ήρθαν: Bryant(Ulm), Idbihi(Alba), Thompson(Alba), Savovic(Red Star), Djedovic(Alba), Taylor(Artland),Staiger(Ludwigsburg), Delaney(Budivelnyk), Schaffartzik(Alba)

Ποιοι έφυγαν: : Tyrese Rice (Maccabi Tel Aviv), Lawrence Roberts, Yotam Halperin, Brandon Thomas, Aleksandar Nadjfeji (Walter Tigers Tübingen), Bastian Doreth (on loan to Artand Dragons), Jan Jagla (ALBA Berlin)


+

1. Οι Γερμανοί έριξαν αρκετά λεφτά το καλοκαίρι και έφτιαξαν ένα ρόστερ πολύ δυνατό με κάποιους αρκετά έμπειρους παίχτες αλλά και κάποιους άλλους με πολλές φιλοδοξίες και μέλλον.Το ρόστερ είναι πολύ γεμάτο και αρκετά ισορροπημένο.Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν αρκετές λύσεις για να βγάλουν την μεγάλη σαιζόν που έρχεται.
2. Ο προπονητής της ομάδας είναι από τους πιο έμπειρους της διοργάνωσης και ξέρει πως να φτιάχνει ομάδες που πρωταγωνιστούν.Ο Πέσιτς είναι σίγουρα μια σωστή λύση για κάθε ομάδα που έχει μεγάλους στόχους και η Μπάγερν εδώ έχει κάνει πολύ καλή επιλογή.
3. Ο οργανισμός που λέγεται Bayern Munchen έχει πάρει στα σοβαρά το πρότζεκτ Basketball team και αυτό το ξέρει και η Ευρωλίγκα η οποία θέλει όσο τίποτα η ομάδα να πετύχει τους στόχους της αφού βλέπει αυτή την επιτυχία σαν μεγάλο συν για την ίδια.


-

1. Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για μπάσκετ.Στο άθλημα αυτό οι Γερμανικές ομάδες δεν είναι φαβορί και πολύ δύσκολα να παραγκωνιστούν οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.
2. Υπάρχουν στο ρόστερ κάποιοι παίχτες που δεν έχουν δοκιμαστεί στο τοπ επίπεδο και άρα δεν είναι σίγουρο πως θα ανταπεξέλθουν σε αυτό.Ίσως αυτό να στοιχίσει όταν φτάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια.


Τα Αστέρια
Malcolm Delaney




Top Story:

Η Ευρωλίγκα έψαχνε δύο χρόνια να βρει τρόπο να βάλει την Μπάγερν στην διοργάνωση αφού όλοι ελπίζουν ότι η συμμετοχή του μεγάλου αυτού συλλόγου θα βοηθήσει σε αύξηση χορηγών και δημοτικότητας στην Γερμανική αγορά κάτι που θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη της.Η Μπάγερν είναι μακράν το μεγαλύτερο πρότζεκτ της Euroleague Basketball και αν αυτό επιτύχει τότε το μέλλον μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό.

Ο Στόχος
Σίγουρα στην πρώτη της σαιζόν στην Ευρωλίγκα ο αντικειμενικός στόχος είναι η πρόκριση στους 16 και όχι κάτι παραπάνω.Σε έναν όμιλο με την αδύναμη Zielona Gora και τις Σιένα και Μάλαγα σε διαρκή πτώση τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο και από εκεί και πέρα ότι παραπάνω έρθει δεκτό από όλους.

Το Ερώτημα
Θα κλέψουν οι μπασκετμπολίστες της Μπάγερν καθόλου από την λάμψη των συναδέλφων τους του ποδοσφαίρου;
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 10 2013, 12:13 ) *
Η περσινή τους παρουσία στο Eurocup, όπου πέτυχαν νίκες επί του Πανιωνίου εκτός έδρας, στη Ρωσία επί της Kazan, στην Πολωνία επί της Kuban και 2/2 απέναντι στην Cajasol, μεταφράζεται μόνο ως δείγμα πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ομάδα του Σέρβου Uvalin.


QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 10 2013, 12:13 ) *
Το Ερώτημα
Πιο πολλά θα είναι τα τρίποντα του Guinn ή τα καρφώματα του Eyenga;

Παρότι είναι πρακτικά βέβαιη η παρουσία του Eyenga στο top 10 της σεζόν, ο Guinn θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσει τη συγκεκριμένη μονομαχία.

QUOTE(sacarame @ Oct 10 2013, 18:51 ) *
Coach CRESPI, MARCO
Ο Ιταλός ...έχει επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και δουλεύοντας με μικρότερες ηλικίες.

Aν πάρει σύντομα απ' το Green και τον English αυτά που μπορούν, θα έχουμε επανάληψη των περσινών, έστω και με κάπως διαφορετική συνταγή.
QUOTE(sacarame @ Oct 10 2013, 18:51 ) *
C Hunter, Ortner

MΑΠουριά ο Οθέλος. Να δούμε πως θα πάει φέτος.
QUOTE(sacarame @ Oct 10 2013, 18:51 ) *
Το Ερώτημα
Πόσους ακόμα Αμερικανούς μπορεί να προσθέσει η Σιένα στο ρόστερ της;;

O Mason Rocca είναι η πιο ρεαλιστική εκδοχή στο να πραγματοποιούνταν αύριο, ο Diener είναι το φρέσκο πράγμα, αλλά η ονείρωξη των φίλων του μπάσκετ θα ήταν η επάνοδος στην ενεργό δράση του Scalabrine. 69.gif

QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 10 2013, 22:52 ) *
Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

Σε βάρος της Valencia... angry_red.gif Ποιος δε θα προτιμούσε Dublje;

QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 10 2013, 22:52 ) *
+
Ο προπονητής.

Μπροστά στη φετινή frontline της Ουνικάχα μέχρι κι ο Perovic θα έμοιαζε αναβάθμιση.



QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 10 2013, 22:52 ) *
Τα Αστέρια
Mindaugas Kuzminskas

Πήγε και υπέγραψε στο νεκροταφείο ταλέντων ο αγαπημένος, όπου γίνεται μάλιστα χαμός στη θέση του με Zoran, Vidal, Suarez, όλοι συμπαθείς σε μένα και καμμένοι πέρυσι. Ελπίζω στην εκτίμηση που του έχει ο Πλατείας. Και τρένο να πάει - λέμε τώρα - θα ξενερώνω λίγο για τους υπόλοιπους.

QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 10 2013, 22:52 ) *
Το Ερώτημα
Σε ποιον όροφο θα σταματήσει το ασανσέρ φέτος;

Όχι ψηλότερα απ' ότι συνήθως.

QUOTE(sacarame @ Oct 13 2013, 17:54 ) *
Το Ερώτημα
Πού πας στα αγκάθια (της Euroleague) χωρίς Γιάκα;;

Ο Jaka αν έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής είναι το απόλυτο τρύπιο σανδάλι μεσιέ. 19.gif

QUOTE(morrison @ Oct 13 2013, 18:22 ) *
Το Ερώτημα
Ποιος έχει καλύτερη φωνή...ο Κιάμος ή ο Πρίντεζης;

Το Fight fire with fire καλύτερα το έχει πει ο James, και τώρα που έχει βαρύνει μπορεί με το χαμηλό κέντρο βάρους να έδινε κάτι παραπάνω και στην λιγότερο γεμάτη/έτοιμη θέση του Ολυμπιακού φέτος. Τι λέει ο Αγραβάνης;

QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 01:11 ) *
Coach PESIC, SVETISLAV

wink.gif
QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 01:11 ) *
Το ρόστερ είναι πολύ γεμάτο και αρκετά ισορροπημένο.Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν αρκετές λύσεις για να βγάλουν την μεγάλη σαιζόν που έρχεται.

Δεν υπάρχει ομάδα πλην των σαφώς ισχυρών που να έχει μεγαλύτερο βάθος απ' τη Bayern. Το θέμα είναι να συνεχίσουν να κάνουν θετικά βήματα ώστε να προσελκύσουν κάποιους πιο έμπειρους και ικανούς να ηγηθούν παίκτες.
QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 01:11 ) *
Ο οργανισμός που λέγεται Bayern Munchen έχει πάρει στα σοβαρά το πρότζεκτ Basketball team

Μακάρι η επιτυχία του project αυτού, παράλληλα με την παρουσία άλλων συλλόγων με σημαντική παρουσία στον ποδοσφαρικό χάρτη (CSKA, Fener, Ισπανοί αιώνιοι), να φέρει κι άλλους επίδοξους πολυπρωταθλητές συλλόγους με διάθεση να ξοδέψουν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.
QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 01:11 ) *
Το Ερώτημα
Θα κλέψουν οι μπασκετμπολίστες της Μπάγερν καθόλου από την λάμψη των συναδέλφων τους του ποδοσφαίρου;

Λάμψη όχι, πρωτοσέλιδα μπορεί. Αν τελειώσουν τη σεζόν με περισσότερους τίτλους ειδικά...
Weekendman
QUOTE(sacarame @ Oct 10 2013, 18:51 ) *
2. Η ανομοιογένεια. Με τόσους νέους παίκτες, η Σιένα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να βρουν αυτοματισμούς και χημεία.

Άντε να δούμε πόσο φορές θα επαναληφθεί αυτό το έργο...

QUOTE(sacarame @ Oct 10 2013, 18:51 ) *
Το Ερώτημα

Πόσους ακόμα Αμερικανούς μπορεί να προσθέσει η Σιένα στο ρόστερ της;;



QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 15:06 ) *
O Mason Rocca είναι η πιο ρεαλιστική εκδοχή στο να πραγματοποιούνταν αύριο, ο Diener είναι το φρέσκο πράγμα, αλλά η ονείρωξη των φίλων του μπάσκετ θα ήταν η επάνοδος στην ενεργό δράση του Scalabrine. 69.gif

Έχουν Σοβαρό ανταγωνισμό με την Μακάμπι σε αυτό το σπορ

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 15:06 ) *


Συμφωνώ Χέτσμειερ,Κάνερ Μέντλει,Βάσκεθ,Στίματς δεν είναι η φροντ-λαιν που θα τρέξει να αγοράσει η ΤΣΣΚΑ. και έχει περάσει από το παρελθόν ,καλός κόσμος στην γραμμή ψηλών.Όμως είναι ένα σύνολο με τρείς ,που έχουν στο παρελθόν καλές χρονιές στην Ισπανία. Με τον τέταρτο της παρέας να προέρχεται από τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας…

Ακόμα και σαν ομάδα να τα πάνε πάλι χάλια, μόνο και μόνο η παρουσία του μικρού Σαμπόνις ως συμπλήρωμα στην παρέα των τεσσάρων είναι άξια θέασης...

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 15:06 ) *
Πήγε και υπέγραψε στο νεκροταφείο ταλέντων ο αγαπημένος, όπου γίνεται μάλιστα χαμός στη θέση του με Zoran, Vidal, Suarez, όλοι συμπαθείς σε μένα και καμμένοι πέρυσι. Ελπίζω στην εκτίμηση που του έχει ο Πλατείας. Και τρένο να πάει - λέμε τώρα - θα ξενερώνω λίγο για τους υπόλοιπους.


Και δεν είναι οι μοναδικοί καμένοι από πέρσι αν προσθέσουμε και τις μεταγραφές Χέτσμειερ και Κάνερ Μέντλει. Τουλάχιστον δεν θα ταλαιπωρήσουν τον Λίμα αυτήν την χρονιά…

QUOTE(sacarame @ Oct 13 2013, 17:54 ) *
ενώ λύσεις μπορεί να πάρει και από τους ψηλούς της, και ειδικά από τον Zoran Erceg.


Η Γαλατασάραι ακολουθεί την σωστή διαχείριση του Ερτσέγκ ,που είδαμε σε Πανιώνιο και Μπεσίκτας. Και δεν τον έχει σαν κώνο που σουτάρει μόνο τρίποντο. Αλλά τον βλέπεις στον αγώνα με τη Εφές ,εκτός από σουτ τριών πόντων, να ποστάρει, να παίρνει τον διάδρομο ,να κόβει στην ρακέτα ,να δημιουργεί,και ακόμα και να βγάζει πετυχημένες άμυνες πάνω στον Ζόραν Πλάνινιτς!

QUOTE(sacarame @ Oct 13 2013, 17:54 ) *
Πού πας στα αγκάθια (της Euroleague) χωρίς Γιάκα;;


Δεν πειράζει,Θα βγάλει τρίποντα γούστα στην Αβελίνο ,δεν υπάρχει πιο κατάλληλη ομάδα στην Ευρώπη για τις ανάγκες του Λάκοβιτς!

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 15:06 ) *
Δεν υπάρχει ομάδα πλην των σαφώς ισχυρών που να έχει μεγαλύτερο βάθος απ' τη Bayern. Το θέμα είναι να συνεχίσουν να κάνουν θετικά βήματα ώστε να προσελκύσουν κάποιους πιο έμπειρους και ικανούς να ηγηθούν παίκτες.


Σίγουρα το ρόστερ δεν είναι καθόλου άσχημο ,αλλά βελτιωμένο και με ψηλούς που σουτάρουν καλύτερα από τους περσινούς. Αλλά είναι καλή ιδέα να πάνε με τον Ντιλέινι ως βασικό πλεί-μεικερ όπως έγινε στο ντέρμπι με την Μπάμπεργκ;

Αγωνιστικά εκτός από το να δω τι ψάρια πιάνει αυτός ο Μπράιαντ σε επίπεδο Ευρώλιγκας ,και αν μπορέσει να αδυνατήσει. Θα ήθελα με βάσει αυτά που είδα στο Ευρωμπάσκετ, από τον Μπένζινγκ ,ένα σχήμα που ο Μπένζινγκ να έπαιζε ως τεσσάρι επιθετικά ,όπως έγινε επιτυχημένα τον Σεπτέμβριο. Αλλά και να υπάρχει ένα σμολ-φόργουορντ ,που να μπορεί στην άμυνα να είναι αρκετά γεροδεμένος ,ώστε να μαρκάρει τα αντίπαλα τεσσάρια , και να κάνει καλύτερα box-out από τον Ρόμπιν για τα ριμπάουντ. Παίζοντας και την θέση του σμόλ-φόργουορντ στην επίθεση. Στην Εθνική Γερμανίας μπορεί να το δούμε με τον Χάρις, Στην Μπάγιερν δυστυχώς δεν βλέπω κάποια ανάλογη δυνατότητα…


QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 15:06 ) *
Λάμψη όχι, πρωτοσέλιδα μπορεί. Αν τελειώσουν τη σεζόν με περισσότερους τίτλους ειδικά...


Ίσως ,αλλά δεν νομίζω να γίνει και κάτι τρομερό όσο αφορά την κλοπή πρωτοσέλιδων. Αλλά δεν έχει βασικά σημασία γιατί εγώ γουστάρω τις στιγμές όπως η περσινή. Οπου ο Σβάινσταιγκέρ πήγε στο πλευρό του δημοσιογράφου που περίγραφε τον αγώνα της Μπάγιερν ,για να καταλήξει εκτός από το να λέει όχι ιδιαίτερα μπασκετικά σχόλια, στο να ανταλλάζει sms με τον Ποντόλσκι που βρισκόταν στο Λονδίνο…

Πάντως η προοπτική να πανηγυρίσουν στην κεντρική πλατεία του Μονάχου μαζί με τους ποδοσφαιριστές την κατάκτηση των τίτλων είναι ίσως ελκυστικότερη ακόμα και από την ίδια την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων!
Zoys
Στα πρότυπα της Ρεάλ, ακόμα και η καταπράσινη Σιένα κοκκίνισε το γήπεδο της. Δεν μου πάει πάντως με τίποτα.
Zoys
Τα live stats δεν μου φορτώνουν για κάποιο λόγο, αλλά εικάζω ότι η Γαλατά παίζει να σουτάρει απ' το τρίποντο με 105%...
Manu7
Eπειδή τώρα το άνοιξα γιατί άλλαξε έδρα η Σιένα?
D-Wade
QUOTE(Zoys @ Oct 16 2013, 22:01 ) *
Τα live stats δεν μου φορτώνουν για κάποιο λόγο, αλλά εικάζω ότι η Γαλατά παίζει να σουτάρει απ' το τρίποντο με 105%...

E δε μπορούσε να συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο . . . Επεσαν τα ποσοστά . . . Γύρω στο 98% ειναι τώρα. smile.gif
akratacity
QUOTE (Manu7 @ Oct 16 2013, 22:37 ) *
Eπειδή τώρα το άνοιξα γιατί άλλαξε έδρα η Σιένα?

για να μην χασει το συμβολαιο με την ευρωλιγκα επειδη η κανονικη εδρα της εχει μικρη χωρητικοτητα

στα του αγωνα:

πολυ ευκολο διπλο για την γαλατα που νικησε ευκολοτερα αποτι δειχνει το τελικο σκορ

πολυ γεματη ομαδα οι τουρκοι που επαιξαν χωρις τον τζαβαι (ξερει κανεις αν θα παιξει με εμας) με ηγετη τον αρογιο

καλος και ο ερτσεγκ που πρεπει να κανει αγαλμα στον αταμαν γτ ειναι ο μονος προπονητης με τον οποιο καταφερνει να παιξει μπασκετ

πολλα νεα προσωπα για τη σιενα...εξαιρετικος ο χακετ αλλα παλευε μονος την περισσοτερη ωρα

απο τους υπολοιπους μου αρεσαν ο γκριν (καλος σκορερ) ο βιτζιανο (αθλητικος φοργουορντ με καλο μακρινο σουτ) ενω ο ψηλος ο χαντερ ειναι ο παιχτης που ελειψε πολυ απο την περσινη γραμμη ψηλων της σιενα

θεωρω οτι η σιενα θα δωσει μαχη με την μπαγερν για την προκριση ενω οι τουρκοι θα παλεψουν για την πρωτια
Dancing Madly Backwards
Ο Τζαβάι έπαιξε. Όχι πως έκανε τη διαφορά (αυτή την κάναν περιφερειακοί + Αλντεμίρ), αλλά έπαιξε.
akratacity
QUOTE (Dancing Madly Backwards @ Oct 16 2013, 23:51 ) *
Ο Τζαβάι έπαιξε. Όχι πως έκανε τη διαφορά (αυτή την κάναν περιφερειακοί + Αλντεμίρ), αλλά έπαιξε.

ειδα περιπου τα 30 λεπτα του αγωνα και δεν τον ειδα αρα υπεθεσα οτι δεν τον ειχε 12αδα για να μην τον εχει μεσα

γτ επαιξε τοσο λιγο???
yorgos
Χάλι η Σιένα κι εκκλησία το γήπεδο, ντροπή. Πολύ σοφτ οι Ιταλοί, πολύ σοβαροί οι Τούρκοι ακόμη κι όταν δεν έμπαιναν τα σουτ, που ενώ το ρόστερ τους προβλημάτιζε λίγο σχετικά με το πόσες μπάλες χρειάζονται, σήμερα τουλάχιστον φάνηκε να έχουν πολύ διακριτούς ρόλους. Ο Αρόγιο έχει ωριμάσει (τον είδα στο προ-Ολυμπιακό να δέχεται να είναι δεύτερο και τρίτο βιολί με μεστές προσπάθειες κι επιτέλους καλή συμπεριφορά) κι ακόμη και κοντά στο καλάθι έχουν λύσεις.

Τη Σιένα δεν τη βλέπω καλά απέναντι στη Μπάγερν, σε μόνιμη κατιούσα οι Ιταλοί... που'ναι τα χρόνια ωραία χρόνια με τις Μπολόνιες με Ριβερς, Ντομινίκ, Τζινόμπιλι,Γκρίφιθ, Ριγκοντό, Ντανίλοβιτς, Σάβιτς, Μάγιερς κλπ. H Σιένα είναι η επτάκις (σερί) πρωταθλήτρια Ιταλίας λέμε...
Dancing Madly Backwards
QUOTE (akratacity @ Oct 17 2013, 00:10 ) *
ειδα περιπου τα 30 λεπτα του αγωνα και δεν τον ειδα αρα υπεθεσα οτι δεν τον ειχε 12αδα για να μην τον εχει μεσα

γτ επαιξε τοσο λιγο???

Γιατί έτρωγε συνέχεια καλάθια στη μούρη icon_drunk.gif
SG3ptshooter
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2013, 11:07 ) *
Και δεν είναι οι μοναδικοί καμένοι από πέρσι αν προσθέσουμε και τις μεταγραφές Χέτσμειερ και Κάνερ Μέντλει. Τουλάχιστον δεν θα ταλαιπωρήσουν τον Λίμα αυτήν την χρονιά…

Aπλά δεν είμαι fan των 2 αυτών σε σχέση με το 3, όπου είμαι υποστηρικτής όλων.
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ AUGUSTO CESAR LIMA ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ ΦΕΤΟΣ MURCIA:
21 ΛΕΠΤΑ, 17 ΠΟΝΤΟΙ - 13 REBOUNDS, 26 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Malaga, αυτοί είστε. bball.gif
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2013, 11:07 ) *
Αγωνιστικά εκτός από το να δω τι ψάρια πιάνει αυτός ο Μπράιαντ σε επίπεδο Ευρώλιγκας ,και αν μπορέσει να αδυνατήσει. Θα ήθελα με βάσει αυτά που είδα στο Ευρωμπάσκετ, από τον Μπένζινγκ ,ένα σχήμα που ο Μπένζινγκ να έπαιζε ως τεσσάρι επιθετικά ,όπως έγινε επιτυχημένα τον Σεπτέμβριο. Αλλά και να υπάρχει ένα σμολ-φόργουορντ ,που να μπορεί στην άμυνα να είναι αρκετά γεροδεμένος ,ώστε να μαρκάρει τα αντίπαλα τεσσάρια , και να κάνει καλύτερα box-out από τον Ρόμπιν για τα ριμπάουντ. Παίζοντας και την θέση του σμόλ-φόργουορντ στην επίθεση.

Συμφωνώ ότι ο Benzing επιθετικά δείχνει καλός στη χρησιμοποίησή του στο 4. Με το Deon έξω μάλιστα τώρα στην αρχή υπάρχει θεωρητικά περισσότερος διαθέσιμος χωροχρόνος για να το δούμε να συμβαίνει. Οι εναλλακτικές επιθετικά είναι Staigger και σχήματα με 3 ξεκάθαρους guards, αλλά κανείς απ' αυτούς όπως λες δε θα πάει να πιάσει τους Lorbek αυτού του κόσμου. Μόνο αν ο Benzing δοκιμάσει στο 4 σε άμυνα και επίθεση μπορούμε να τον δούμε σταθερά για κάποια λεπτά εκεί στη φετινή ομάδα.
rchos
Νομίζω η Ζιελόνα Γκόρα είναι από τις χειρότερες ομάδες έβερ στην διοργάνωση...


Ταυτόχρονα αυτή η Σιένα είναι μακράν η χειρότερη Σιένα έβερ.

Η Μπάγερν ίσως η πιο καλή ομάδα από Γερμανία πολλά χρόνια τώρα.
Zoys
Αποκαρδιωτική εμφάνιση της Σιένα στο Μόναχο με τους γηπεδούχους να κάνουν πλάκα. Από τη μία η πιο απότομη άνοδος ομάδας πρωτοεμφανιζόμενης μάλιστα στη διοργάνωση κι από την άλλη η πιο απότομη πτώση που κάποιοι την περίμεναν από πέρυσι. Δεν τους ξεγράφω τους Ιταλούς, ίσως στη συνέχεια να αποδώσουν καλύτερα τα νέα αποκτήματα, αλλά με τέτοια εικόνα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην περάσει στο TOP 16.
SG3ptshooter
3 μήνες έξω ο Γεωργιανός Manu.
Manos London
Η Γαλατα εχει χασει πλεον:
- Τζαγουάι που χάνει τη σεζόν,
- Μαρκοϊσβίλι που έσπασε τον αστράγαλο του
- Ακιόλ που χτύπησε στη μέση
- Αρσλάν που υποβλήθηκε σε μαγνητική
- Ντάντλι που έσπασε το πόδι του
- Γκόρντον που επαθε ρηξη χιαστων και χανει τη σεζον επισης...

Ο χορηγος πλεον ειναι υποπτος για ολα!! (Liv Hospital)
39.gif
ssoulliss
QUOTE (Manos London @ Nov 12 2013, 13:45 ) *
Η Γαλατα εχει χασει πλεον:
- Τζαγουάι που χάνει τη σεζόν,
- Μαρκοϊσβίλι που έσπασε τον αστράγαλο του
- Ακιόλ που χτύπησε στη μέση
- Αρσλάν που υποβλήθηκε σε μαγνητική
- Ντάντλι που έσπασε το πόδι του
- Γκόρντον που επαθε ρηξη χιαστων και χανει τη σεζον επισης...

Ο χορηγος πλεον ειναι υποπτος για ολα!! (Liv Hospital)
39.gif


Ο Ακιόλ επέστρεψε, θα πάρει και Χέρστον. Πιθανώς να ενεργοηποιήσει και Μάτσβαν να παίζει στην Τουρκία.
SG3ptshooter
H ποσότητα πίστης του Plaza στον Calloway είναι διαχρονική. Η πορεία της Malaga θα δείξει.
kseplenhs
η γαλατά θα ξεκινήσει το top16 με τελείως διαφορετική ομάδα όπως φαίνεται.Αν πάρει και έναν καλό προπονητή τη βλέπω πολύ ζημιάρα(όπως θα'λεγε και ο τόλης ο τσιμογιάννης).Ασχημο για όποιον την έχει στον όμιλό του...
SG3ptshooter
QUOTE(kseplenhs @ Nov 28 2013, 08:46 ) *
η γαλατά θα ξεκινήσει το top16 με τελείως διαφορετική ομάδα όπως φαίνεται.Αν πάρει και έναν καλό προπονητή τη βλέπω πολύ ζημιάρα(όπως θα'λεγε και ο τόλης ο τσιμογιάννης).Ασχημο για όποιον την έχει στον όμιλό του...

Να αισθάνεσαι ελεύθερα, αλλά μην το λες χαρά μου μη ότι τώρα ποιος τους πιάνει, είναι λάθος σου. Aν τους προκαλέσεις στρες και μπουν τρελαμένοι θα ανοίγεις δεύτερο μπουκάλι.
T.W.Is.M.
Ετσι ειδε ο Εργκιν Αταμαν τα επεισοδια στο ΣΕΦ αυτη την εβδομαδα. Ενω πριν μερικες μερες κατηγορουσε τον παιχτη του για τη συμπεριφορα του, τωρα τον βγαζει λαδι και ριχνει την ευθυνη στον Μπεγκιτς παραβλεποντας οτι ο δικος του παιχτης εριξε το πρωτο χτυπημα. Δε μενει ομως εκει. Αναφερει και τον Τζαγουαι, που συμπτωματικα παρουσιασε το προβλημα υγειας μετα απο παιχνιδι με τον Ολυμπιακο και ισχυριζεται οτι το προβλημα προκληθηκε απο ενα παρομοιο χτυπημα, σαν να υπονοει οτι στον Ολυμπιακο αντιδρουν με τετοια χτυπηματα μεσα στο γηπεδο. Ξεχναει οτι ο δικος του παιχτης επιτιθοταν αδιακριτως σε οποιον εβρισκε, οτι αυτος προκαλεσε το επεισοδιο και αφηνει εμμεσως υπονοουμενα για την αντιπαλη ομαδα.
Με τετοιες απαραδεκτες δηλωσεις απο τον προπονητη δε μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση η συμπεριφορα του Βρετανου παιχτη στο ΣΕΦ. Δεν μπορω να κανω κατι παραπανω απ το να ευχηθω καλη επιτυχια στην Ουνικαχα αυριο, στη Ζιελονα Γκορα την επομενη βδομαδα και στην Μπαγερν Μοναχου σε 2 βδομαδες.
D-Wade
Εντάξει δεν υπάρχει αυτό που έκανε η Μάλαγα. 2 σουτ προσευχή στο τέλος . . .Τούλσον τρίποντο και buzzer beater ο Γκρέιτζερ w00t.gif w00t.gif w00t.gif Πραγματικά απίστευτο
nickagian
QUOTE(D-Wade @ Dec 20 2013, 00:41 ) *
Εντάξει δεν υπάρχει αυτό που έκανε η Μάλαγα. 2 σουτ προσευχή στο τέλος . . .Τούλσον τρίποντο και buzzer beater ο Γκρέιτζερ w00t.gif w00t.gif w00t.gif Πραγματικά απίστευτο


Εντάξει, νομίζω η Σιένα διεκδικεί όσκαρ ατυχίας στη διοργάνωση φέτος όσον αφορά στο πως έχασε την πρόκριση (και τα παιχνίδια στο ΣΕΦ και σήμερα στη Φλωρεντία). Ειδικά αυτό το σημερινό θα το θυμούνται για καιρό... Οι της Μάλαγα έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι που λέμε. Δύο σκοτωμένα σουτ το ένα πίσω από το άλλο.. Φυσικά κανείς δε λέει ότι θα κέρδιζε η Σιένα στην παράταση.
T.W.Is.M.
QUOTE(nickagian @ Dec 19 2013, 23:50 ) *
Εντάξει, νομίζω η Σιένα διεκδικεί όσκαρ ατυχίας στη διοργάνωση φέτος όσον αφορά στο πως έχασε την πρόκριση (και τα παιχνίδια στο ΣΕΦ και σήμερα στη Φλωρεντία). Ειδικά αυτό το σημερινό θα το θυμούνται για καιρό... Οι της Μάλαγα έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι που λέμε. Δύο σκοτωμένα σουτ το ένα πίσω από το άλλο.. Φυσικά κανείς δε λέει ότι θα κέρδιζε η Σιένα στην παράταση.



Να βαλω κι αλλη μια παραμετρο. Οχι τοσο ατυχιας, αλλα αδικιας. Γιατι η Μπαγερν παιζει αυριο??? Αν οι Γερμανοι εχαναν απο τη Γαλατασαραι, η Μαλαγα θα ειχε προκριθει ανεξαρτητως του δικου της αποτελεσματος, αρα δε θα χρειαζοταν τα ηρωικα στο τελος για να αφησει εκτος τη Σιενα...

Το ματς του ΣΕΦ θα το αφησω εξω απο τα σχολια. Το θεωρω χρωστουμενο απο περσι αυτο που εγινε.
D-Wade
QUOTE(nickagian @ Dec 19 2013, 23:50 ) *
Εντάξει, νομίζω η Σιένα διεκδικεί όσκαρ ατυχίας στη διοργάνωση φέτος όσον αφορά στο πως έχασε την πρόκριση (και τα παιχνίδια στο ΣΕΦ και σήμερα στη Φλωρεντία). Ειδικά αυτό το σημερινό θα το θυμούνται για καιρό... Οι της Μάλαγα έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι που λέμε. Δύο σκοτωμένα σουτ το ένα πίσω από το άλλο.. Φυσικά κανείς δε λέει ότι θα κέρδιζε η Σιένα στην παράταση.

Όχι αλλά θα έχανα εγώ το στοίχημα που το είχα παίξει διπλό(σε περιπτωση παράτασης έχανα). Δε θυμάμαι να έχω κερδίσει ποτέ τόσο κωλόφαρδα smiley.gif smiley.gif
nickagian
QUOTE(D-Wade @ Dec 19 2013, 23:54 ) *
Όχι αλλά θα έχανα εγώ το στοίχημα που το είχα παίξει διπλό(σε περιπτωση παράτασης έχανα). Δε θυμάμαι να έχω κερδίσει ποτέ τόσο κωλόφαρδα smiley.gif smiley.gif


Χαχα, οκ τότε, πάω πάσο!!! smiley.gif smiley.gif

QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 19 2013, 23:54 ) *
Να βαλω κι αλλη μια παραμετρο. Οχι τοσο ατυχιας, αλλα αδικιας. Γιατι η Μπαγερν παιζει αυριο??? Αν οι Γερμανοι εχαναν απο τη Γαλατασαραι, η Μαλαγα θα ειχε προκριθει ανεξαρτητως του δικου της αποτελεσματος, αρα δε θα χρειαζοταν τα ηρωικα στο τελος για να αφησει εκτος τη Σιενα...

Το ματς του ΣΕΦ θα το αφησω εξω απο τα σχολια. Το θεωρω χρωστουμενο απο περσι αυτο που εγινε.


Καλά ναι, αυτό που λες είναι πολύ σωστό. Νομίζω δεν το έχουν σκεφτεί πολύ καλά το σενάριο οι της Euroleague. Όπως και να το κάνουμε, χάνει σε αξιοπιστία η διοργάνωση. Τα παιχνίδια που κρίνουν προκρίσεις σε κάθε όμιλο πρέπει να παίζονται ταυτόχρονα για τις άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες. Κι η Μπάμπεργκ, από τη στιγμή που έμαθε ότι έχασε η Εφές, αγχώθηκε και τελικά έχασε!! ;-) Anyway...

Όσο για το ΣΕΦ, αυτό που είπα. Δεν το έθεσα πολύ σωστά. Δεν ήταν και πολύ ατυχία εδώ που τα λέμε. Αλλά αυτό για το περσινό όντως, δεν το είχα σκεφτεί... Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι η Σιένα ήταν μισητή αντίπαλος τη χρονιά που τη συντρίψαμε στο ΣΕΦ αλλά μετά χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια από το Γιάριτς και το Χέρστον. Οπότε εν τέλει χαίρομαι που αποκλείστηκαν!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Quincy
QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 19 2013, 22:54 ) *
Να βαλω κι αλλη μια παραμετρο. Οχι τοσο ατυχιας, αλλα αδικιας. Γιατι η Μπαγερν παιζει αυριο??? Αν οι Γερμανοι εχαναν απο τη Γαλατασαραι, η Μαλαγα θα ειχε προκριθει ανεξαρτητως του δικου της αποτελεσματος, αρα δε θα χρειαζοταν τα ηρωικα στο τελος για να αφησει εκτος τη Σιενα...

Το ματς του ΣΕΦ θα το αφησω εξω απο τα σχολια. Το θεωρω χρωστουμενο απο περσι αυτο που εγινε.



Έτσι όμως θα είχε παράπονα η Μπάγερν, γιατί ίσως εμφανιζόταν πιο χαλαρή η Μάλαγα έχανε από την Σιένα, και έμεναν έξω αυτοί.
Όπως και να χει, κάποιος θα γκρινιάξει και θα χει και δίκιο.

Τελικά αύριο θα έχουμε 3 από τα 4 παιχνίδια εντελώς αδιάφορα (βαθμολογικά), κι άλλο ένα που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε παροδία.

Well done ! shot.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Quincy @ Dec 20 2013, 01:30 ) *
Έτσι όμως θα είχε παράπονα η Μπάγερν, γιατί ίσως εμφανιζόταν πιο χαλαρή η Μάλαγα έχανε από την Σιένα, και έμεναν έξω αυτοί.
Όπως και να χει, κάποιος θα γκρινιάξει και θα χει και δίκιο.

Τελικά αύριο θα έχουμε 3 από τα 4 παιχνίδια εντελώς αδιάφορα (βαθμολογικά), κι άλλο ένα που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε παροδία.

Well done ! shot.gif



Σωστα, ομως στην περιπτωση που τα ματς γινονταν ταυτοχρονα, θα παιζονταν πιο καθαρα και τα δυο.
Το ιδιο φυσικα ισχυει και για τον ομιλο του ΠΑΟ με το Λαμποραλ-Λοκομοτιβ να γινεται σημερα.
Quincy
QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 20 2013, 15:19 ) *
Σωστα, ομως στην περιπτωση που τα ματς γινονταν ταυτοχρονα, θα παιζονταν πιο καθαρα και τα δυο.
Το ιδιο φυσικα ισχυει και για τον ομιλο του ΠΑΟ με το Λαμποραλ-Λοκομοτιβ να γινεται σημερα.



Ή θα μπορούσαν να γίνου χτες τα αδιάφορα παιχνίδια όπως το δικό μας, αυτό του Ερυθρού Αστέρα με την Λιέτουβος, της Αρμάνι με το Στρασβουργο, άντε και το Μπαρτσελόνα-Μπάντελβικ, και τα υπόλοιπα να γίνουν σήμερα. Θα κρατούσε και την τηλεθέαση, και την αξιοπιστία της η EL, τώρα φυσικά και θα υπάρξουν παρπάπονα.

Πάντως μου άρεσε πολύ η δήλωση του Μπαρτζώκα. Που δήλωσε ότι ακόμη κι όταν καθάρισε ο Ολυμπιακός την πρόκριση, έπαιζε για την νίκη για να μην δώσει το δικαίωμα να πει κανείς ότι επηρέασε την πορεία κάποια άλλης ομάδας εκτός από την δική του. Τ' ακούς κυρ-Ζέλικα ;; tongue.gif
Quincy
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέτε να τον είχε στο μυαλό του αναλογιζόμενος την πορεία του Αμαρουσίου στους 16 όταν τα λεγε; rolleyes.gif
Zoys
QUOTE(Quincy @ Dec 20 2013, 18:17 ) *
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέτε να τον είχε στο μυαλό του αναλογιζόμενος την πορεία του Αμαρουσίου στους 16 όταν τα λεγε; rolleyes.gif

Δεν ξέρω, αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. 15.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Quincy @ Dec 20 2013, 18:17 ) *
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέτε να τον είχε στο μυαλό του αναλογιζόμενος την πορεία του Αμαρουσίου στους 16 όταν τα λεγε; rolleyes.gif


Ετοιμος ημουν να γραψω για εκεινο τον ομιλο με το Μαρουσι, τον Παναθηναικο και την Παρτιζαν και ειδα οτι το ειχες σκεφτει κι εσυ! Τοτε τουλαχιστον μπορει να τον υπερασπιστει καποιος λεγοντας οτι και με τον Παναθηναικο ειχε κερδισει στο Βελιγραδι και μετα κερδισε και το Μαρουσι. Εδω εχασε μεσα στην εδρα του απο την Παρτιζαν μια εβδομαδα μετα τη νικη στη Μοσχα και μετα πηγε και κερδισε με 19 τη Ναντερ στο Παρισι! Για μενα δεν ειναι απλα υποπτο, προκειται για ενοχη μεχρι αποδειξεως του εναντιου(που δεν ξερω πως θα μπορουσε να αποδειχθει). Μιλαμε για Σερβους αλλωστε...
Αληθεια, οποτε βρεθηκε ο Ομπραντοβιτς σε ομιλο με την Παρτιζαν, εχει αποκλειστει ποτε η Παρτιζαν?
Quincy
Δεν είχα στο μυαλό μου το ότι δεν "άφησε" ο Ζοτς το Μαρούσι να περάσει. Αλλά τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε ότι "μια σοβαρή ομάδα σαν τον Παναθηναικό παίζει πάντα για την νίκη, σέβεται την ιστορία της, δεν κάθεται να χάσει από κανέναν" και άλλα τέτοια ωραία. Που κατά τη γνώμη μου είναι 100% σωστά, κι ακόμη κι αν ήθελα το Μαρούσι να περάσει τότε, κατάλαβα ότι δεν γίνεται καμία σοβαρή ομάδα να κάτσει να χάσει για τον οποιονδήποτε λόγο.

Και μετά από 4 χρόνια δίνει παιχνίδι ο Ζοτς στην Παρτιζάν για να περάσει στους 16.
Ε, μια σπόντα θα την ρίξεις δεν γίνεται smiley.gif

ΥΓ. Μπαρτώκα πάρε εκδίκηση, μη μασας shot.gif
Ξεκίνα τον Περπέρογλου 4άρι στην πρεμιέρα του τοπ16 να τον δέσεις κόμπο τον Σέρβο shot.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.