Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νέα φορολογία στον αθλητισμό
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
PanosIlio
Σε ένα άλλο topic έκανα την ερώτηση αυτή:

QUOTE("Τον εαυτό μου")
QUOTE("spysta")

μα το ιδιο πραγμα λεμε ..
το 45% ποσοστο εφοριας ειναι ουσιαστικα 80% αυξηση του ''ποσου'' που θα δωσεις στην εφορια ... απο εκει που για ενα συμβολαιο 2 μυριων ΚΑΘΑΡΩΝ στον παικτη θα εδινες + 500.000 Ευρω στην εφορια .. τωρα θα δωσεις + 1.100.000 ακομα ..


QUOTE("PanosIlio")
Το 45% των 2εκ. € είναι 900.000€, γιατί στην εφορία θα δώσει 1.1εκ € παραπάνω και όχι 900.000€? Απλή ερώτηση κάνω με βάση τη λογική μου, δεν ειρωνεύομαι κανέναν.


και στο άρθρο αυτό http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...;pubid=20696655 διαβάζω το εξής:

QUOTE("http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10491&subid=2&pubid=20696655")
Στην ουσία, βάσει αυτών που αναφέρθηκαν στο Δ.Σ. και τα οποία τα ανέλυσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στους ομολόγους του, ένα συμβόλαιο της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ θα φορολογηθεί με επιπλέον 1,6 εκατομμύρια ευρώ!


Επίσης στο superbasket έχουν και αυτόν τον πίνακα που αποδεικνύει το παραπάνω που λέει ο Θ. Γιαννακόπουλος.

Επειδή εγώ με το δικό μου το μυαλό ακόμα δεν έχω καταλάβει πως το 45% γίνεται 80% επί της ουσίας μπορεί κάποιος με γνώσεις πάνω στα οικονομικά να μου το εξηγήσει?

Ευχαριστώ.
Venomous
To 80% που λένε δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι παντελώς λάθος,ούτε μπακαλίστικα δηλαδή.

Τα πράγματα είναι απλά, ο φορολογικός συντελεστής βγαίνει με βάση τις μεικτές (συνολικές) αποδοχές. Απλά στα συμβόλαια παικτών αναφέρουν μόνο τις καθαρές αποδοχές, λες και αυτοί δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στην εφορία.

Για παράδειγμα ας πάρουμε το συμβόλαιο του Διαμαντίδη (ή οποιουδήποτε θα πάρει καθαρά 2.000.000.

Για να πάρει κάποιος καθαρά 2 εκατομμύρια, πρέπει να έχει μεικτές αποδοχές περίπου 3.600.000. Έτσι περίπου μετά την αφαίρεση του 45%, θα μείνουν καθαρά 2 εκατομμύρια. Αυτό όμως σημαίνει ότι το συμβόλαιο και το εισόδημα που δηλώνεται είναι 3.600.000!
Ο φορολογικός συντελεστής δεν προστίθεται στα καθαρά (αυτή είναι η μπακαλίστικη λογική), καθώς έτσι δεν βγαίνει κανένα νόημα και καμία άκρη. Δηλώνεται το εισόδημα και πάνω σε αυτό φορολογείται ο εκάστοτε φορολογούμενος.

Εάν δηλωθεί εισόδημα 2.000.000, τότε η φορολογία θα είναι περίπου 900.000, δηλαδή καθαρά περίπου 1.100.000. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Πάντως ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος εφόσον δηλώνει πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα φορολογείται με 45% για το ποσό που υπερβαίνει τις 100.000. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και στους αθλητές που βγάζουν εκατομμύρια?
Και όπως σωστά διάβασα σε άλλο τόπικ, ο συντελεστής 45% αφορά μόνοτα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ που σημαίνει ότι οι μικρότερες ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα.
PanosIlio
Αυτό που είπες το κατάλαβα. Ευχαριστώ smile.gif

Και γιατί τότε βγαίνουν και λένε όσα λένε? Μήπως τα ποσά που ακούγαμε τόσα χρόνια να ήταν απλά και μόνο αυτά που θα έπαιρνε στα χέρια του ο εκάστοτε παίκτης αλλά στα συμβόλαια έγραφαν άλλα? Τα μεικτά ή και γω δεν ξέρω τι άλλο? Τέσπα.
dirk10
θέλω και γω να μην φορολογούμε γίνετε??καλά κάνει το κράτος επιτέλους θα σταματήσουν τα συμβόλαια των <<700>> ευρώ
PanosIlio
Μάλλον κατάλαβα που είναι το όλο πρόβλημα και μάλλον κατάλαβα και το συλλογισμό του Θ. Γιαννακόπουλου.

Το όλο θέμα προφανώς δημιουργείται από το γεγονός πως οι παίκτες δεν θέλουν να πληρώνουν φορολογία με την καμία.

Θα πω μια προσωπική μου εμπειρία για να το εξηγήσω καλύτερα τι εννοεί ο Θανάσης.

Εγώ πέρα από την εργασία μου κάνω κατά καιρούς και κάποιες εξωτερικές δουλειές και επειδή δεν μπορώ να κόβω δελτίο παροχής υπηρεσιών μιας και είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ λέω στους πελάτες μου να μου κόψουν Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης, το ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη είναι μεικτό και παρακρατείται φόρος 20% που αποδίδεται από την εταιρία στο κράτος, δηλ. αν γράφει 1000€ θα πάρω στα χέρια μου 800€. Για να πάρω 1000 € καθαρά θα πρέπει η απόδειξη να γράφει πως πήρα 1250€ αλλά έγινε παρακράτηση φόρου 20% άρα 1000€ στο χέρι εγώ. wink.gif

Εικάζω πως τώρα με τα νέα φορολογικά δεδομένα και μιας και οι αθλητές δεν θέλουν με τίποτα να πληρώνουν αυτοί την εφορία θα πρέπει το έσοδο που δηλώνουν με το συμβόλαιο να είναι μεικτό για να αποδώσει έτσι η κάθε εταιρία (ΚΑΕ) το φόρο 45% στο κράτος. Και με δεδομένο πως πχ. ο ΔΔ θα πάρει 2εκ. € το συμβόλαιο του θα πρέπει να είναι 3.6εκ € για να πάρει αυτός καθαρά 2εκ € και το κράτος να πάρει το 45% που πρέπει να πάρει.

Αλλιώς θα έπρεπε να γράφει το συμβόλαιο πως πήρε 2εκ € χωρίς παρακράτηση φόρου και όταν θα έκανε φορολογική δήλωση ο παίκτης να φορολογούνταν αυτός πλέον και να έπρεπε να αποδώσει αυτός το φόρος και με την παράμετρο πως οι αθλητές δεν θέλουν να πληρώνουν φόρο να τα πέρνανε μαύρα από τις ομάδες(?).

Αν τα λέω καλά έχει δίκιο ο Θανάσης. Νομίζω πως ώρα είναι να αρχίσουν να πληρώνουν την εφορία τους μόνοι τους οι παίκτες.
rchos
η συζητηση στα τοπικ των μεταγραφων για την φορολογια των μεταγραφων συνεχιζεται.
ψαχνωντας διαφορα δεξια και αριστερα καταλαβα ποιο ακριβως ειναι το προβλημα των προεδρων και τι ακριβως ζητανε.

απο οσα γραφονται μεχρι σημερα για τις ομαδες υπηρχε ειδικο καθεστως φορολογησης.το 20% με το οποιο φορολογουνταν εμπαινε καπελο στα καθαρα λεφτα που συμφωνουσαν με τους αθλητες.
αυτο εξηγει κατα μεγαλο βαθμο γιατι μεχρι σημερα στον επαγγελματικο αθλητισμο στην ελλαδα οι συμφωνιες γινονταν με τις καθαρες απολαβες των παιχτων.αν ενας παιχτης συμφωνουσε να παρει 1 εκατομυριο ευρω το κοστος του συμβολαιου για την ομαδα ηταν 1 εκατομυριο 200 χιλιαδες δραχμες.με τον τροπο που φορολογουνταν ολοι οι υπολοιποι ελληνες αυτο το συνολικο ποσο θα ηταν 1 εκατομυριο 250 χιλιαδες ευρω.
με τα νεα μετρα εκτος του οτι ο φορος γινεται 45% πλεον σταματαει και να ισχυει το ειδικο αυτο καθεστως που ισχυε μεχρι σημερα για τις ομαδες.δηλαδη φορολογουνται και αυτες με τον ιδιο τροπο οπως ολοι οι υπολοιποι.απο το μικτο δηλαδη ποσο του καθε συμβολαιου βγαινει ο φορος.οχι απο τις καθαρες απολαβες του παιχτη.

ουσιαστικα δηλαδη και αυξανεται η φορολογια και αλλαζει και το ισχυον καθεστως που ισχυε.
αρα με φορολογια 45% σε συμβολαιο 1 εκατομυριου με το παλιο συστημα η ομαδα θα πληρωνε συνολικα 1 εκατομυριο 450 χιλιαδες ευρω ενω με το νεο τροπο φορολογησης αυτο το τελικο ποσο θα ειναι 1 εκατομυριο 820 χιλιαδες ευρω.

αν αυτο ισχυει δεν μου φαινεται καθολου απιθανο οι προεδροι οντως να μην ηξεραν τι ακριβως θα γινει.ειναι πολυ πιθανον να περιμεναν οτι τα συμβολαια θα συνεχσουν να φορολογουνται με το ιδιο ειδικο καθεστως που ηξεραν μεχρι σημερα.αντιθετα η κυβερνηση καταργει αυτο το ειδικο καθεστως.εκει ειναι και η διαφωνια των ιδιοκτητων ουσιαστικα.αυτο ειναι και που ζητανε να μην αλλαξει.να φορολογειτε δηλαδη το αυτοτελες ποσο.
τοσα χρονια αυτο το ειδικο καθεστως ειναι και ο κυριος λογος που τα συμβολαια διαπραγματευονταν με καθαρα ποσα και που οι παιχτες δεν πληρωναν τους φορους αλλα οι ομαδες.

χωρις να κρινω την αποφαση της κυβερνησης να φορολογουνται πλεον τα συμβολαια απο τις μικτες απολαβες μπορω να καταλαβω και τους προεδρους που αντιδρουν οταν η κυβερνηση αλλαζει κατι παγιωμενο πολλα χρονια τωρα.θεωρω δηλαδη πως ολοι αν ημασταν στη θεση τους την ιδια αντιδραση θα ειχαμε.
σκεφτειτε καποιους επιχειρηματιες που μπηκαν σε μια ομαδα γνωριζοντας οτι καποια συγκεκριμενα πραγματα ισχυουν και στην πορεια αυτα τους τα αλλαζουν.ειναι ενα θεμα για τον καθενα.εμας μπορει να μας φαινεται κατι πολυ μακρινο γιατι παλευουμε καθημερινα με τη δουλεια μας να βγαλουμε καποια λεφτα παραπανω για να μπορεσουμε να παμε διακοπες καπου που θελουμε αλλα και αυτοι πλεον χανουν περισσοτερα απο οσα πιστευαν οτι θα χανουν στην ενασχοληση τους με το μπασκετ.

ξαναλεω ακομη μια φορα οτι η κυβερνηση καλα εκανε και αποφασισε οσα αποφασισε αλλα μπορω να καταλαβω και τις αντιδρασεις των προεδρων.
δεν πιστευω οτι το μπασκετ θα χαθει οπως καποιοι λενε εξαιτιας των νεων μετρων.το μπασκετ χανεται μερα με τη μερα για πολλους λογους.τα νεα μετρα το μονο που κανουν ειναι να επισπευσουν λιγο αυτη την καταρευση.δεν πειραζει ας καταρευσει μπας και παρθουν καποιες αποφασεις(βλεπε ευρωπαικες λιγκες)
PanosIlio
Κατά την άποψή μου εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αδυνατώ να καταλάβω πως επιχειρηματίες του στυλ Γιαννακόπουλος - Αγγελόπουλος με τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και με τόσες επαγγελματικές επιτυχίες στο δυναμικό τους φαίνεται να είναι "όμηροι" από τους αθλητές τους και αντί να τους βάλουν να πληρώσουν την εφορία τους (όπως όλοι οι εργαζόμενοι) ή τουλάχιστον να μοιραστεί το ποσό 50%-50%, της εφορίας πάντα, πιέζουν για να συνεχιστεί η ασυλία των αθλητών οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρο.

Μου φαίνεται αδιανόητο.
rchos
QUOTE
Κατά την άποψή μου εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αδυνατώ να καταλάβω πως επιχειρηματίες του στυλ Γιαννακόπουλος - Αγγελόπουλος με τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και με τόσες επαγγελματικές επιτυχίες στο δυναμικό τους φαίνεται να είναι "όμηροι" από τους αθλητές τους και αντί να τους βάλουν να πληρώσουν την εφορία τους (όπως όλοι οι εργαζόμενοι) ή τουλάχιστον να μοιραστεί το ποσό 50%-50%, της εφορίας πάντα, πιέζουν για να συνεχιστεί η ασυλία των αθλητών οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρο.


πριν καταλαβω τι ακριβως γινοταν συμφωνουσα μαζι σου.
μα δεν ειναι θεμα ομηρειας απο τους παιχτες.
με τον τροπο που φορολογουνταν τα συμβολαια οι ελληνικες ομαδες ειχαν πλεονεκτημα εναντι των ανταγωνιστων τους στην ευρωπη.τους συμφερει αυτο που γινεται.
LFO
Αυτη η αλλαγη στην φορολογηση θα δρομολογησει μεσομακροπροθεσμα (που θα ελεγε και μια ψυχη) σε αλλαγες στην δομη του ελληνικου μπασκετ. Θα αναγκαστουν οι ομαδες που δεν θα μπορουν να προσελκυσουν παικτες ακριβους, να στραφουν σε γηγενεις παικτες....Μπορει δηλαδη να γυρισει υπερ του αθληματος αυτο που σημερα βλεπουμε σαν προβλημα...

Βεβαια κατι τέτοιο προϋποθέτει οργανωμενα κλαμπ, με υποδομες, γηπεδα, ακαδημιες, ομοσπονδια με οραμα κλπ κλπ....δυσκολα πραγματα δηλαδη για ελλαδα....

PanosIlio
QUOTE(rchos @ Jun 28 2010, 12:55 ) *
πριν καταλαβω τι ακριβως γινοταν συμφωνουσα μαζι σου.
μα δεν ειναι θεμα ομηρειας απο τους παιχτες.
με τον τροπο που φορολογουνταν τα συμβολαια οι ελληνικες ομαδες ειχαν πλεονεκτημα εναντι των ανταγωνιστων τους στην ευρωπη.τους συμφερει αυτο που γινεται.


Ναι μα τα ποσά που ακούγονται στο εξωτερικό είναι καθαρά ή είναι μεικτά? Επίσης δεν ξέρουμε πως είναι στο εξωτερικό ο τρόπος φορολόγησης. Αν και αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί.

Το θέμα είναι εδώ τι γίνεται, πχ. αν ο Σπανούλης υπογράψει με 2.7εκ € στον ΟΣΦΠ καθαρά θα κοστίζει στην ομάδα 5εκ. €. Εξωφρενικό δεν είναι? Ο ΔΔ με το καινούργιο συμβόλαιο που υπέγραψε κοστίζει 3.6εκ € για τον ΠΑΟ, για αυτό ο
Θ. Γιαννακόπουλος είπε STOP στις ανανεώσεις μέχρι νεωτέρας από την κυβέρνηση πάνω σε αυτό το θέμα, διότι έχει πολλές να κάνει φέτος και θα του έρθει ο κούκος αηδόνι.

Όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και οι παίκτες, και οι Διοικήσεις και η Πολιτεία.

Και να και κάτι που διάβασα πρόσφατα, συνέντευξη του Δ.Ντικούδη http://www.superbasket.gr/?c=133&a=126453, Ντικούδης: «Το μπάσκετ κινδυνεύει», απάντηση στην ερώτηση "Πού εστιάζεις το πρόβλημα;"

QUOTE
«Θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Λένε ότι το πρόβλημα ενός επαγγελματία παίκτη είναι η Εφορία και το ότι αλλάζει η φορολογία, αλλά σας βεβαιώνω είναι το τελευταίο που απασχολεί. Υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -χρόνια τώρα- αυτό το καθεστώς, αλλά εκεί έχουν υποδομές και δεν έχει αντίκτυπο στις ομάδες και τους παίκτες. Το θέμα δεν είναι τι μπάτζετ διαθέτεις, αλλά αν αυτό που θα πεις ότι διαθέτεις το εγγυηθείς και το πληρώνεις. Αν μια ομάδα είναι σωστή στις υποχρεώσεις της, θεωρώ ότι με το πέρασμα του χρόνου θα έρθει και η άνοδος του μπάτζετ της. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι, αν δεν μπουν τώρα οι σωστές βάσεις, δεν θα υπάρχει σε ένα ή δύο χρόνια ελληνικό πρωτάθλημα».


Αυτά που λέει με bold είναι πολύ σημαντικά και είναι ένας παίκτης που έχει περάσει αρκετές σαιζόν στο Ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι θα ξέρει παραπάνω για τον τρόπο φορολόγησης εκεί.
str
ρε μαγκες.. ανοιχτηκε ολοκληρο τοπικ για να δουμε ποσο και πως πληρωνουν φορο οι παιχτες και τι πρεπει να γινει..
ισως αυτα που γραφω χωρανε σε αλλο τοπικ..τεσπα..
η αποψη μου... στους δυσκολους καιρους ειναι προκληση να ακουγονται αυτα τα ποσα και ακομα περισσοτερο νομιζω να καθομαστε εμεις που δεν θα τα δουμε ουτε με τηλεσκοπιο ποτε στη ζωη μας να συζηταμε για αυτα..
στο καλο λοιπον και να μας γραφουν...ας φαληρισει και ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος και ολοι τους!!!!!ας γυρισουμε σε εποχες ερασιτεχνισμου.. ελεος πια!!!!!! ελεος!!!!! παιρνουν τοσα λεφτα που εμεις δεν θα δουμε ποτε και κλαιγονται για την εφορια η για το αν θα παρουν 2,3 η 2,6...
στο καλο και να μας γραφουν...
ας μην παρουμε ποτε ξανα οχι ευρωπαικο ουτε αφρικανικο..ας τα παιρνουν ολα οι ισπανοι..
εγω παλι θα πηγαινω στο γηπεδο...

ολος ο αθλητικος κοσμος περιστρεφεται γυρω απο το ποσα θα παρει ο σπανουλης και ποσα απο αυτα θα του παρει η εφορεια...
ρε παμε καλα??? και εγω ασχολουμαι και διαβαζω αλλα νομιζω σε μερικους εχει γινει ψυχωση...
αν εσεις εχετε λυσει τα δικα σας προβληματα τοτε ασχοληθειτε με το ποσα θα παρει ο σπανουλης...
προτεινω μαλιστα να μαζευτουμε και να βαλουμε ολοι μας απο 1000 ευρο.. αν μαζευτουμε 200 εκλεισε η διαφορα απο τον ολυμπιακο και μενει στον παο.. μη πεινασει κιολας το παλικαρι και η χωψονιδου...

rchos
νομιζω οτι οι περισσοτερες χωρες εχουν φορολογια γυρω στο 40%.
στις σκανδιναβικες χωρες ακομη περισσοτερο ισως.
τα ποσα συνηθως που ακουγονται ειναι μεικτα με εξαιρεση ισως μονο την ρωσια.
πολλες φορες οι ελληνες δημοσιογραφοι μεταφερουν τα ποσα που ακουγονται στην ευρωπη αφου πρωτα τα κανουν καθαρα.

QUOTE(str @ Jun 28 2010, 13:29 ) *
ρε μαγκες.. ανοιχτηκε ολοκληρο τοπικ για να δουμε ποσο και πως πληρωνουν φορο οι παιχτες και τι πρεπει να γινει..
ισως αυτα που γραφω χωρανε σε αλλο τοπικ..τεσπα..
η αποψη μου... στους δυσκολους καιρους ειναι προκληση να ακουγονται αυτα τα ποσα και ακομα περισσοτερο νομιζω να καθομαστε εμεις που δεν θα τα δουμε ουτε με τηλεσκοπιο ποτε στη ζωη μας να συζηταμε για αυτα..
στο καλο λοιπον και να μας γραφουν...ας φαληρισει και ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος και ολοι τους!!!!!ας γυρισουμε σε εποχες ερασιτεχνισμου.. ελεος πια!!!!!! ελεος!!!!! παιρνουν τοσα λεφτα που εμεις δεν θα δουμε ποτε και κλαιγονται για την εφορια η για το αν θα παρουν 2,3 η 2,6...
στο καλο και να μας γραφουν...
ας μην παρουμε ποτε ξανα οχι ευρωπαικο ουτε αφρικανικο..ας τα παιρνουν ολα οι ισπανοι..
εγω παλι θα πηγαινω στο γηπεδο...

ολος ο αθλητικος κοσμος περιστρεφεται γυρω απο το ποσα θα παρει ο σπανουλης και ποσα απο αυτα θα του παρει η εφορεια...
ρε παμε καλα??? και εγω ασχολουμαι και διαβαζω αλλα νομιζω σε μερικους εχει γινει ψυχωση...
αν εσεις εχετε λυσει τα δικα σας προβληματα τοτε ασχοληθειτε με το ποσα θα παρει ο σπανουλης...
προτεινω μαλιστα να μαζευτουμε και να βαλουμε ολοι μας απο 1000 ευρο.. αν μαζευτουμε 200 εκλεισε η διαφορα απο τον ολυμπιακο και μενει στον παο.. μη πεινασει κιολας το παλικαρι και η χωψονιδου...


καλα βρε εσυ πλακα κανεις?
σε φορουμ με θεμα το μπασκετ ειμαστε.
μερος αυτου ειναι και το επαγγελματικο μπασκετ.
μερος του επαγγελματικου μπασκετ ειναι και οι μεταγραφες.
μερος των μεταγραφων ειναι τα χρηματα που δινονται.
οταν ο τροπος που πληρονωνται οι παιχτες αλλαζει ειναι προφανως θεμα συζητησης.
αν εσενα δεν σε ενδιαφερει μην συμμετεχεις.αλλα συμπερασματα για ψυχωσεις δεν εχεις δικαιωμα να βγαζεις.
PanosIlio
QUOTE(rchos @ Jun 28 2010, 13:35 ) *
νομιζω οτι οι περισσοτερες χωρες εχουν φορολογια γυρω στο 40%.
στις σκανδιναβικες χωρες ακομη περισσοτερο ισως.
τα ποσα συνηθως που ακουγονται ειναι μεικτα με εξαιρεση ισως μονο την ρωσια.
πολλες φορες οι ελληνες δημοσιογραφοι μεταφερουν τα ποσα που ακουγονται στην ευρωπη αφου πρωτα τα κανουν καθαρα.


Αν τα ποσά στο εξωτερικό είναι μεικτά τότε sorry αλλά οι δικοί μας ήταν όχι απλά ευνοημένοι αλλά βασιλιάδες. Γιατί αν πούμε πως ο Ναβάρο πχ παίρνει 2.5εκ € (περίπου δεν ξέρω πόσα ακριβώς) μεικτά τότε κάτι κάνουμε λάθος εδώ στην Ελλαδίτσα μας, αλλά πολύ λάθος και πάει να διορθωθεί με αυτή την καινούργια νομοθεσία.
str
QUOTE(rchos @ Jun 28 2010, 13:35 ) *
καλα βρε εσυ πλακα κανεις?
σε φορουμ με θεμα το μπασκετ ειμαστε.
μερος αυτου ειναι και το επαγγελματικο μπασκετ.
μερος του επαγγελματικου μπασκετ ειναι και οι μεταγραφες.
μερος των μεταγραφων ειναι τα χρηματα που δινονται.
οταν ο τροπος που πληρονωνται οι παιχτες αλλαζει ειναι προφανως θεμα συζητησης.
αν εσενα δεν σε ενδιαφερει μην συμμετεχεις.αλλα συμπερασματα για ψυχωσεις δεν εχεις δικαιωμα να βγαζεις.


φυσικα και εχω δικαιωμα να βγαζω οτι συμπερασμα θελω, κρινε το συμπερασμα οχι το δικαιωμα να εχω συμπερασμα..
και αν εσυ πιστευεις οτι δεν εχει γινει ψυχωση γνωμη σου.. αρκει να δεις ποσες παπαριες γραφουν καθε μερα οι φυλλαδες...
εχουνα μεταγραψει το σπανουλη δεκα φορες.. εχει υπογραψει αλλες 50... μονο τι βρακι φοραει ο μανατζερ του δεν εγραψαν... ολοι κανουν αναλυσεις επι αναλυσεων
και οι φιλοι του φορουμ ολο λινκσ με τα σαιτς παραθετουν τα οποια το ενα αναιρει το αλλο.. . και εγω συμμετεχω στο φορυμ αλλα για μενα κοντευει να γινει ψυχωση το θεματακι...και δεν θα γινει ψυχωση επειδη ασχολουμαστε με το που θα παει...αλλα μερικοι ισως να στεναχωρεθηκαν κιολας που η κακη εφορεια θα βαλει φορο στα φτωχα παιδακια και ο καημενος γιαννακοπουλος δεν το περιμενε και τωρα ο παο θα μεινει χωρις παικτες και χωρις πρωταθλημα.... εκει οδευει φοβαμαι...
rchos
αν οι δημοσιογραφοι παιζουν παιχνιδακι για λογαριασμο των ομαδων δεν αφορα κανεναν απλο φιλαθλο.

οι απλοι φιλαθλοι που γραφουν στο φορουμ μπορουν οποια αποψη θελουν να την γραφουν.αν πιστευουν οτι δεν επρεπε η κυβερνηση να περασει τετοιο μετρο καλα κανουν και το γραφουν.
τα περι ψυχωσης ειναι αυθαιρετα δικα σου συμπερασματα.
απο κει και περα μπορεις να κανεις μια λιστα με το τι επιτρεπεις να γραφουμε και να συζηταμε για να μην μας χαρακτηριζεις ψυχωτικους.

τα πραγματα ειναι απλα και στα εξηγησα και πριν.το φορουμ ειναι μπασκετικο και ο νεος νομος αν και δικαιοτατος για μενα επηρεαζει το μπασκετ σε τεραστιο βαθμο.αρα ειναι απολυτως φυσιολογικο να το συζηταμε χωρις να εχουμε απαραιτητα ψυχωση με το θεμα.

γραψε και εσυ αν θες την αποψη σου για το θεμα.γραψε επισης αν θες οτι δεν θεωρεις οτι πρεπει να γινεται κουβεντα για το θεμα αλλα κοσμο που δεν γνωριζεις προσωπικα μην το ξαναχαρακτηρισεις με τετοιο τροπο.πολυ απλο αυτο που σου ζηταω.
str
QUOTE(rchos @ Jun 28 2010, 14:43 ) *
αν οι δημοσιογραφοι παιζουν παιχνιδακι για λογαριασμο των ομαδων δεν αφορα κανεναν απλο φιλαθλο.

οι απλοι φιλαθλοι που γραφουν στο φορουμ μπορουν οποια αποψη θελουν να την γραφουν.αν πιστευουν οτι δεν επρεπε η κυβερνηση να περασει τετοιο μετρο καλα κανουν και το γραφουν.
τα περι ψυχωσης ειναι αυθαιρετα δικα σου συμπερασματα.
απο κει και περα μπορεις να κανεις μια λιστα με το τι επιτρεπεις να γραφουμε και να συζηταμε για να μην μας χαρακτηριζεις ψυχωτικους.

τα πραγματα ειναι απλα και στα εξηγησα και πριν.το φορουμ ειναι μπασκετικο και ο νεος νομος αν και δικαιοτατος για μενα επηρεαζει το μπασκετ σε τεραστιο βαθμο.αρα ειναι απολυτως φυσιολογικο να το συζηταμε χωρις να εχουμε απαραιτητα ψυχωση με το θεμα.

γραψε και εσυ αν θες την αποψη σου για το θεμα.γραψε επισης αν θες οτι δεν θεωρεις οτι πρεπει να γινεται κουβεντα για το θεμα αλλα κοσμο που δεν γνωριζεις προσωπικα μην το ξαναχαρακτηρισεις με τετοιο τροπο.πολυ απλο αυτο που σου ζηταω.

η ειρωνια ειναι χαρακτηριστικο σου?? δεν θα κανω λιστα οπως ζητας.. ο καθενας γραφει οτι θελει..
και δεν χαρακτηρισα κανενα ψυχωτικο, ειδικα κοσμο που δεν ξερω... εγραψα 'νομιζω σε μερικους εχει γινει ψυχωση'
εκτος αν για να εκφρασω τετοια γνωμη πρεπει να απαριθμησω εναν προς εναν σε ποιους θεωρω οτι τους εγινε ψυχωση και ποιους οχι...
rchos
το καλυτερο θα ηταν οντως να μας γραψεις ποιοι εχουν παθει την ψυχωση.

γενικα σας ειναι πολυ ευκολο να χαρακτηριζεται.κοψτε το.
str
QUOTE(rchos @ Jun 28 2010, 14:58 ) *
το καλυτερο θα ηταν οντως να μας γραψεις ποιοι εχουν παθει την ψυχωση.

γενικα σας ειναι πολυ ευκολο να χαρακτηριζεται.κοψτε το.


δεν θα κοψω τπτ οσο δεν προσβαλω κανενα...αν περιμενεις να απαριθμησω κακως περιμενεις..
εγω δεν σχολιασα τον καθε ενα που εγραψε τη γνωμη του αλλα το συνολο της καταστασης που κατα τη γνωμη μου επικρατει..
ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα και το τι θελω να εκφρασω..
Anaz
QUOTE(PanosIlio @ Jun 28 2010, 13:58 ) *
Αν τα ποσά στο εξωτερικό είναι μεικτά τότε sorry αλλά οι δικοί μας ήταν όχι απλά ευνοημένοι αλλά βασιλιάδες. Γιατί αν πούμε πως ο Ναβάρο πχ παίρνει 2.5εκ € (περίπου δεν ξέρω πόσα ακριβώς) μεικτά τότε κάτι κάνουμε λάθος εδώ στην Ελλαδίτσα μας, αλλά πολύ λάθος και πάει να διορθωθεί με αυτή την καινούργια νομοθεσία.
Kι εγω την ιδια απορια εχω. Απ'οσο ξερω σχεδον σε ολες τις χωρες τις Ευρωπης, η φορολογια ειναι περιπου στο 40%. Αν την πληρωνουν οι παιχτες, και τα ποσα που αναφερονται ειναι μικτα, κατι δεν παει καλα.. Μαλλον τα ποσα που γραφονται ειναι καθαρα. Πολυ μπερδεμα με αυτο το θεμα. Ενω στο ΝΒΑ ας πουμε ξερεις ξεκαθαρα οτι ολα τα ποσα που αναφερονται ειναι μικτα, και υπαρχει μια ενιαια φορολογια.
PanosIlio
Από το θέμα των μεταγραφών του ΟΣΦΠ

QUOTE(zarko78 @ Jun 30 2010, 16:30 ) *
Μακ Ιντάρης γιόκ!

http://www.sport-fm.gr/article/280735

πάμε γι άλλα!


Και ρωτάω εγώ τώρα, εμείς του δίναμε (εννοώ ΟΣΦΠ & ΠΑΟ, καθότι λεγόταν πως η προσφορά ήταν ίδια) 2.4εκ $ για 2 χρόνια, αυτός στη Μάλαγα πήρε 2.6εκ € που είναι περίπου 3.2εκ $. Αυτό το ποσό είναι καθαρό ή μεικτό???????

Γιατί αν είναι μεικτό τότε αυτός θα πάρει καθαρά κοντά 1.9εκ $ και το επιχείρημα που λέει πως είχε καλύτερη προσφορά από Ισπανία πάει περίπατο.

Αλλά αν είναι καθαρό το ποσό που θα πάρει τότε (με την ελληνική λογική πως η ομάδα πληρώνει την εφορία) στη Μάλαγα θα κοστίσει περίπου 4.4εκ €.

Και δηλαδή η Μάλαγα πληρώνει καλύτερα από ΠΑΟ και ΟΣΦΠ? που το μεγαλύτερο συμβόλαιό της ήταν του Πρίντεζη που θα του έκανε και μείωση και αυτουνού?????
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.