Ναι ξέρω... Έχει την δική του ιστορία.

Μια ιστορία όμως που έχει χάσει την αίγλη του και εξηγώ. Όταν τα πράγματα στο Ευρωπαικό μπάσκετ ηταν πιο ξεκάθαρα το κύπελο σε κάθε χώρα είχε μια σημασία γιατι έδινε την έξοδο στο κύπελο κυπελούχων.
Ποια είναι η αξία του όμως όταν.

Α) Πλεον δεν ειναι μονο αυτο που δίνει την έξοδο στο κύπελο κυπελούχων.
Β) Όταν πλεον οι ομάδες με βάση την κατάταξη τους βγαίνουν στο ULEB cup, πάρουν δεν πάρουν το κύπελο στην χώρα τους.
Γ) Όταν ακόμα και το κύπελο Ευρώπης έχει χάσει την αξία που είχε μιας και σε αυτό δεν παίζουν μόνο οι κυπελούχοι των χωρών.
Δ) Όταν γενικά όλες αυτές οι Ευρωπαικες διοργανώσεις πλην του Ευρωπαικού πρωταθλημάτος, έχουν χάσει την αξία τους.
Εδω δεν έχουν σεβαστεί καν, την ιστορια αυτων των τίτλων.

Θυμάμαι πως όταν υπήρχε το κύπελο κυπελούχων και το corac υπήρχε μια πως να το πω... Μια βαρια ιστορία. Ηταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Τώρα και τα δυο αυτα ιστορικά Ευρωπαικά τρόπαια έχουν μετανομαστεί σε uleb σε saporta και δεν ξέρω και γω σε τι άλλο. (έχω χάσει την μπάλα.)

Ε) Όταν στο κύπελο Ελλάδος ξέρουμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα πως οι διεκδικητές του θα είναι ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ. Ομάδες που δεν θα παίξουν σε αυτό αλλα στην Ευρωλίγκα.

Θα προτιμούσα να αυξηθούν οι αγωνιστικές αντι να έχουμε παραπανω αγώνες λογω του κυπέλου Ελλάδος η...
Ας συμμετέχουν σε αυτό μόνο μικρότερες ομάδες. Δεν ξέρω...

Όπως και να το κάνουμε το κύπελο είναι πιο ποδοσφαιρικός θεσμός. Στο μπάσκετ δεν πολυκαταλαβαίνω την αξία του. Τουλάχιστον τώρα έτσι όπως έχει καταντήσει. Και σε αυτό φταίει και η Fiba.


Αραγε...

Πόσο ξενέρωμα η μπέρδεμα να είναι άραγε για έναν Αμερικανο παίκτη να του εξηγείς πως θα παίζεις για το Eθνικό πρωτάθλημα το Εθνικό κύπελο και, για το European cup , uleb , η για το euroleague championship. Θα χάνουν την μπάλα με όλους αυτους του άγνωστους τίτλους. Άντε να καταλάβουν την αξία και την σημασία όλων αυτών.
Έρχονται στην Ευρωπη και υπάρχουν 5 διαφορετικές διοργανώσεις που μπορεί να συμμετέχουν. smiley.gif