Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group D - Koper
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2013
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
slok
η ελλαδα περαν της δεδομενης ποιοτητας εχει και φοβερη ψυχολογια και σε τετοια τουρνουα μικρης διαρκειας η ψυχολογια κανει τη διαφορα.
πρωτη φορα μετα το μουντομπασκετ της ιαπωνιας ειμαστε τοσο ανεβασμενοι ψυχολογικα
Kanzler
Μπραβο στην ομαδα. Επαιξε ωραιο μπασκετ.
Ιδιαιτερα συγχαρητηρια απο μενα σε τρεις παικτες, στους οποιους πολλες φορες ασκειται υπερβολικη κριτικη. Στον Μπουρουση, τον Ζηση και τον Περπερογλου.

Μπουρουσης
Ειναι ενας απο τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη. Σημερα ειχε αντιπαλους απο το ΝΒΑ. Ειχε τραυματισμο στα πλευρα και ειχε πυρετο το πρωι. Αυτο το „Dirk Μπουρουσης“ που γραφουν ορισμενοι να σταματησει επιτελους.

Ζησης
Σαν John Stockton σημερα, η τουλαχιστον σαν Καλαθης, με 11 ασσιστς. Και ορισμενοι πριν λιγα χρονια εγραφαν να σταματησει να παιζει στην Εθνικη...

Περπερογλου
Και αυτον πολλοι δεν τον ηθελαν στην ομαδα. Ειναι ομως πολυ σημαντικος.

Σλουκας
Το καλο παιχνιδι του Σλουκα δεν ειναι εκπληξη για μενα. Παντα πιστευα στο ταλεντο του.

Το σημαντικοτερο παιχνιδι ειναι ομως αυριο. Η Ιταλια δεν ειναι ευκολος αντιπαλος.
dimit
Ο λουκας παρουσιαζεται επιθετικα ψαρωμενος. Χανει κινησεις που αποδεδειγμενα τις εχει ευκολα
Αν ξεμπουκωσει κι αυτος θα ειμαστε καλουτσικη επιθετικα
HLR CENATION
Μεγαλο μπασκετ η εθνικη.Γεματη σε ολες τις θεσεις.Η Τουρκια δεν εχει πλευ μεικερ.Λιγος ο Αρσλαν.Επισης ο Τουρκογλου φαινεται τελειωμενος.Ο Ασικ σε ασχημη κατασταση και γενικα οι πολυδιαφημισμενοι της ψηλοι νικηθηκαν κατα κρατος.

Ζησης 9 Αψογος στο κουμαντο.Εφαγε καποιους ποντους στην αμυνα αλλα στη σουμα το προσημο ειναι θετικο
Περπερογλου8 Πολυ καλος στην επιθεση,καλος και στην αμυνα
Καιμακογλου 7 πολυ καλος στην αμυνα
Μπραμος 7 καλος στην αμυνα ,εδωσε λυσεις και στην επιθεση
Παπανικολαου 8 μεγαλη αμυνα πανω στον Τουρκογλου,καλος και στην επιθεση
Μπορουσης 9 Φωτια στο λοου-ποστ τελειωνε καθε φαση
Φωτσης 6
μαυροκεφαλιδης 6
Σλουκας 7 εδωσε λυσεις στην επιθεση
Πριντεζης 6

Αρσλαν 4 δεν ειναι πλευ-μεικερ για πολλα
Γκιουλερ 3 λιγος
Ερντεν 3 τον γλεντησε ο Μπουρουσης
Τουρκουγλου 2 τον εσβησαν Παπανικολαου-Καιμακογλου
Ασικ 4 περασε και δεν ακουμπησε
Ιλιασοβα 5 στο πρωτο ημιχρονο κατι εκανε στο δευτερο χαθηκε και αυτος
Γκονλουμ 4 εμεινε στο καλο ξεκινημα
Nuntius
QUOTE (HLR CENATION @ Sep 8 2013, 02:14 ) *
Τουρκουγλου 2 τον εσβησαν Παπανικολαου-Καιμακογλου


Είσαι πολύ επιεικής. 0 ήταν για να μην πω αρνητικό. 2 πόντοι με 0/9 σουτ και 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 λάθη.
xristos_metal
Ποσο ποιο ευκολα ειναι τα πραματα οταν μπαινουν τα τριποντα. 67% ειχαμε και μαλιστα μπηκανε σε σημεια που εκοψαν τα ποδια των Τουρκων. 21 τελικες και δωδεκα λαθη.

Σπουδαια εμφανιση, που ανεβαζει ψηλα τις προσδοκιες. Εχει ομως πολυ δρομο η διοργανωση. Σε καθε αγωνα παντως η εθνικη εμφανιζεται και καλυτερη.
joi
QUOTE(xristos_metal @ Sep 8 2013, 03:03 ) *
Ποσο ποιο ευκολα ειναι τα πραματα οταν μπαινουν τα τριποντα. 67% ειχαμε και μαλιστα μπηκανε σε σημεια που εκοψαν τα ποδια των Τουρκων. 21 τελικες και δωδεκα λαθη.

Σπουδαια εμφανιση, που ανεβαζει ψηλα τις προσδοκιες. Εχει ομως πολυ δρομο η διοργανωση. Σε καθε αγωνα παντως η εθνικη εμφανιζεται και καλυτερη.


Ας πούμε πάντως ότι σχεδόν κανένα από τα 3ποντα μας δεν ήταν πάνω σε άμυνα. Το ποσοστό είναι σίγουρα μεγάλο, αλλά η καλή κυκλοφορία για να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη κ η κάκιστη άμυνα των Τούρκων , το δικαιολογούν ως έναν βαθμό.
Timemaster
Απίστευτη κυκλοφορία της μπάλας και διάβασμα του παιχνιδιού από την εθνική.
Στις δύο πρώτες φορές που η Τουρκία γύρισε σε ζώνη εμείς με 2-3 πάσες βρήκαμε ελεύθερο τρίποντο.
Μπορεί να είχαμε εξωπραγματικά ποσοστά στα τρίποντα αλλά όλα ήταν ελεύθερα!!!

Από εκεί και πέρα ο Μπουρούσης έκανε μεγάλο παιχνίδι και στην άμυνα και στην επίθεση.
Ενώ ο Μαυροκεφαλίδης είναι πολύ σοφτ όχι μόνο για τους Ψηλούς αλλά ακόμα και για τους γκαρντ της Τουρκίας που σε δύο φάσεις των έριξαν κάτω στα σκριν. Το χειρότερο βέβαια με αυτόν τον παίχτη είναι ότι ακόμα δε του βγήκε το επιθετικό του παιχνίδι
και φαίνεται λιγάκι ψαρωμένος.

Όπως είπαν πολλοί ο Ζήσης και ο Περπέρογλου έκλεισαν σήμερα πολλά στόματα.
Ο μεν πρώτος έδειξε πως είναι ένας κλασικός άσσος που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και να το μοιράζει.
Ενώ ο δεύτερος ήταν καθοριστικός και σε άμυνα και σε επίθεση με πολλή βρώμικη δουλειά και όχι μόνο.

Τα αρνητικά (έτσι για να γκρινιάξουμε λιγάκι) εκτός από το σοφτ του Μαυροκεφαλίδη είναι:
α. Η έλλειψη γκαρντ οδήγησε τον Ζήση κυρίως και λιγότερο τον Σλούκα να παίξουν στο όριο των φάουλ (που έπαιζαν οι υπόλοιποι παίχτες) και δεν έκαναν μερικά φάουλ σκοπιμότητας όταν υπήρχε ματς απ μετά τις αλλαγές στην άμυνα. Αποτέλεσμα να δεχτούμε πάνω από 10 πόντους.
β. Ο Σλούκας μπορεί να είναι πλέον παίχτης και όχι ταλέντο όμως δεν έχει μάθει να κοντρολάρει το ρυθμό με αποτέλεσμα να κάνει βιαστικές ενέργειες που οδηγούν σε κακές επιλογές όπως το τρίποντο του στο τέλος της τρίτης περιόδου.
γ. Τραγικά ποσοστά στις βολές το 55% σίγουρα σε κάποια άλλα παιχνίδια θα μας σκοτώσει.
δ. Δε μπορέσαμε να χτυπήσουμε (ίσως να ήταν και εντολή) τα γρήγορα φάουλ του μοναδικού άσσου της Τουρκίας.
ε. Ο Φώτσης για άλλο ένα παιχνίδι παίζει κάπως νοχελικά και δε θυμίζει τον αρχηγό των προηγούμενων χρόνων αλλά παίχτη που μπαίνει σαν 11τος απλά για ανάγκη. Δεν είναι κακός αλλά τον έχω συνηθίσει πολύ καλύτερο με την εθνική.
στ. Πολλές φορές πήγαμε να κλέψουμε την μπάλα ή να μαζέψουμε το ριμπάουντ και γινόντουσαν γκέλες όπου ευνοούταν η Τουρκία. Ήθελε το ένα κλικ παραπάνω για να σιγουρέψουμε την φάση.

Αυτά ήταν τα πταίσματα που είδα εγώ.... γιατί ο μοναδικός εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Τώρα για τον όμιλο Ελλάδα-Ιταλία έχουν περάσει και παίζουν σήμερα για τον ένα σίγουρο βαθμό στην επόμενη φάση.
Η Φινλανδία είναι το φαβορί για να περάσει τρίτη ή και δεύτερη. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια ή να περιμένει αποτελέσματα που θα τα πω παρακάτω.
Η Τουρκία επίσημα κλείνει εισιτήρια για πίσω.
Η Ρωσία για να περάσει πρέπει η Φιλανδία να κάνει δύο ήττες, οι Ρώσοι δύο νίκες και οι Σουηδοί δύο ήττες.
Και φυσικά για να περάσει η Σουηδία πρέπει η Φιλανδία να κάνει δύο ήττες και αυτοί δύο νίκες.

όχι ότι πιστεύω πως οι Φινλανδοί θα κερδίσουν Ρωσία ή Ελλάδα (καλά πιστεύω πως τους Ρώσους τους έχουμε) αλλά σίγουρα δύο νίκες δε θα κάνει η Σουηδία και η Ρωσία

αααα....
για να μη το ξεχάσω....
καλά όλα αυτά αλλά η νίκη δε πιστώνεται ούτε στον Μπουρούση με τους 21 πόντους
ούτε στον Ζήση με τις 11 ασίστ
ούτε στον Περπέρογλου με το ολοκληρωτικό του παιχνίδι

αλλά στον κόουτς που πραγματικά πήρε από τον καθένα αυτό που μπορούσε να δώσει και ήταν πολύ διαβασμένος στο παιχνίδι των Τούρκων και φυσικά διαχειριστικε το ψυχολογικό βάρος της απώλειας του Σπανούλη.
GK_23
QUOTE(Timemaster @ Sep 8 2013, 09:41 ) *
Τώρα για τον όμιλο Ελλάδα-Ιταλία έχουν περάσει και παίζουν σήμερα για τον ένα σίγουρο βαθμό στην επόμενη φάση.
Η Φινλανδία είναι το φαβορί για να περάσει τρίτη ή και δεύτερη. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια ή να περιμένει αποτελέσματα που θα τα πω παρακάτω.
Η Τουρκία επίσημα κλείνει εισιτήρια για πίσω.
Η Ρωσία για να περάσει πρέπει η Φιλανδία να κάνει δύο ήττες, οι Ρώσοι δύο νίκες και οι Σουηδοί δύο ήττες.
Και φυσικά για να περάσει η Σουηδία πρέπει η Φιλανδία να κάνει δύο ήττες και αυτοί δύο νίκες.

Μαθηματικά πάντως οι Ιταλοί δεν έχουν προκριθεί ακόμα, ενώ εμείς έχουμε ήδη προκριθεί και οι Τούρκοι όντως έχουν αποκλειστεί...

Με 2 νίκες της Σουηδίας, 2 νίκες της Φινλανδίας και ήττα από εμάς σήμερα, οι Ιταλοί μένουν έξω στην ισοβαθμία με τη Σουηδία.
Ακραίο σίγουρα το σενάριο αυτό, αλλά υπαρκτό...
Zoys
Ο Ντατόμε σε συνέντευξη στο gazzetta.

QUOTE
Τον πρωτοακούσαμε το καλοκαίρι του 2003, όταν σε ηλικία 15,5 ετών, πήρε μεταγραφή στη Μοντεπάσκι Σιένα, στην οποία τότε αγωνιζόταν ο Μιχάλης Κακιούζης (2002-2005) και την επόμενη χρονιά, όταν στην Τοσκάνη πήγε και ο Ευθύμης Ρεντζιάς (2004-05), ο νεαρός ταλαντούχος φόργουορντ (2,03), άρχισε δειλά-δειλά να παίρνει τον πρώτο χρόνο συμμετοχής του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον 25χρονο πλέον, Λουίτζι Ντατόμε, που φέτος με τη φανέλα της Βίρτους Ρόμα (2008-2013) αναδείχτηκε MVP του ιταλικού πρωταθλήματος (μ.ο. 16,4π. & 5,6ρ.) και αμέσως μετά, υπέγραψε διετές συμβόλαιο (έναντι 3,5 εκ.$) με τους Ντιτρόϊτ Πίστονς.

Οι απουσίες των δύο σπουδαίων Ιταλών παικτών (Αντρέα Μπαρνιάνι και Ντανίλο Γκαλινάρι) που αγωνίζονται στο ΝΒΑ από το 38ο Ευρωμπάσκετ, μοιραία αύξησαν κατακόρυφα τον ρόλο του στην Εθνική Ιταλίας και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που στα τρία έως τώρα παιχνίδια στο Κόπερ (4ος όμιλος), ο συμπαθέστατος Λουίτζι, έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (μ.ο. 31,3’) στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι και είναι ο πρώτος ριμπάουντερ (μ.ο. 6,7ρ.) και 4ος σκόρερ (μ.ο. 11,6π.) των αήττητων “ατζούρι”! Η γνωριμία μας έγινε στο πρόσφατο 26ο τουρνουά “Ακρόπολις” και χθες το βράδυ τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε πριν από δέκα μέρες στο κλειστό του “ΟΑΚΑ”... Να μιλήσει δηλαδή στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση Ελλάδας-Ιταλίας για την 4η αγωνιστική της 1ης φάσης του Ευρωμπάσκετ...

- Οι απουσίες... απουσίες, αλλά μετά την 3η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ, η Ιταλία έχει κλέψει την παράσταση... Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα;

«Για μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, είμαστε άτυχοι γιατί, δυστυχώς, έχουμε σημαντικές απουσίες όπως ο Μπαρνιάνι, ο Γκαλινάρι και ο Χάκετ, αλλά πλέον δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε και να ψάχνουμε για άλλοθι! Παρ' αυτά, όμως, πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα και κυρίως κόντρα στη Ρωσία και την Τουρκία και λιγότερο απέναντι στους Φινλανδούς, παρουσιάσαμε ένα καλό δείγμα... Αρχικός μας στόχος ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση και παρ' ότι πλέον, σχεδόν τα έχουμε καταφέραμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θριαμβολογούμε... Δεν πήραμε δα και κανένα μετάλλιο για να πανηγυρίζουμε, άσε που αύριο (σ.σ.: σήμερα) παίζουμε με την Ελλάδα, που υπερέχει όλων των ομάδων του ομίλου, λόγω ποιότητας, εμπειρίας και πληρότητας του ρόστερ της!»

- Τόσο καλή την βλέπεις την Εθνική μας ομάδα;

«Μ’ αρέσει πολύ το μπάσκετ που παίζει και δεν υστερεί σε κανέναν από τους τομείς του παιχνιδιού. Συν τοις άλλοις, όλοι οι παίκτες της είναι πρωταγωνιστές σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, έχουν νοοτροπία νικητή και το κυριότερο δεν έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους! Στον πρόσφατο μεταξύ μας παιχνίδι στο τουρνουά “Ακρόπολις”, κάναμε μία από τις καλύτερες μας εμφανίσεις και με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να πλησιάσουμε στους 5 πόντους στην 3η περίοδο! Ένα ξέσπασμα των Ελλήνων ήταν αρκετό για να μας ξεφύγουν και να μας κερδίσουν τελικά με διψήφια διαφορά, χωρίς να “φορτσάρουν” ιδιαίτερα...»

- Εντάξει, σίγουρα θα κρύψατε και κάποια πράγματα πριν τους επίσημους αγώνες, γιατί από τότε που άρχισε το Ευρωμπάσκετ, αποτελείτε μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά και είσαστε αήττητοι, έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια...

«Στη διάρκεια των φιλικών αγώνων, όλες οι ομάδες κρύβουν πράγματα... Από κάποια συστήματα, μέχρι συγκεκριμένες τακτικές και αυτό είναι λογικό! Σαν ομάδα, όμως, η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το δικό μας, αλλά γι’ αυτό το μπάσκετ είναι όμορφο σαν άθλημα, γιατί σε ένα δεδομένο παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν! Ενώ, αν παίζαμε σε σειρά αγώνων, δεν θα είχαμε καμία τύχη... Ο βασικός μας στόχος είναι να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί από τον αγώνα που παίξαμε πριν από 10 μέρες στην Αθήνα!»

- Τι πρέπει να γίνει για να μας κερδίσετε;

«Πρέπει να κάνουμε λίγο-πολύ το τέλειο παιχνίδι! Δηλαδή να υποπέσουμε σε πολύ λίγα λάθη, όπως στο ματς με την Τουρκία (σ.σ.: μόλις 4!), αλλά κόντρα σε μία τέτοια υπερδύναμη, αυτό μοιάζει αδύνατο.»

- Ακόμη και χωρίς τον Σπανούλη;

«Καθίστε να δούμε... Ο Σπανούλης είναι σίγουρα ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια και εννοείται μια ενδεχόμενη απουσία του αποτελεί πλεονέκτημα για τον εκάστοτε αντίπαλο της Ελλάδας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι χωρίς εκείνον, η Εθνική σας παύει να είναι επικίνδυνη... Υπάρχει, όμως και μία άλλη ανάγνωση και αφορά το έξτρα κίνητρο που αποκτούν οι υπόλοιποι παίκτες μίας ομάδας, που αναγκάζεται να παίξει χωρίς τον φυσικό της ηγέτη... Και αυτό φάνηκε απόψε (σ.σ.: χθες) με την Τουρκία...»

- Πως αντιμετωπίζουν στην Ιταλία, την παρουσία του συμπατριώτη σας, Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας;

«Θα μιλήσω πρώτα για τον εαυτό μου. Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος για τον coach, γιατί έδειξε πολύ σπουδαία δείγματα με την Καντού και η πρόσκληση που δέχθηκε από την ελληνική ομοσπονδία, αποτελεί μεγάλη τιμή για το ιταλικό μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν, γιατί η εμπειρία που βιώνει, προπονώντας τους Έλληνες παίκτες, είναι μεγάλη υπόθεση!»

- Επομένως, λόγω Τρινκιέρι, έχουμε διπλό πλεονέκτημα απέναντι στην Ιταλία;

«Αυτό είναι σίγουρο, γιατί μας ξέρει πολύ καλά! Εγώ απλά ελπίζω να σας εκπλήξουμε όλους...»

- Όπως εξέπληξες τους πάντες στην πατρίδα σου την περυσινή σεζόν και ανάγκασες τους Αμερικανούς να σε πάρουν στο ΝΒΑ...

«(Χαμογελάει!)... Ήταν μία πολύ καλή σεζόν για μένα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να αναδειχθώ MVP του ιταλικού πρωταθλήματος... Πόσω μάλλον, να έχω την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ και τους Ντιτρόϊτ Πίστονς! Οι τελευταίοι μήνες έχουν κυλήσει σαν... όνειρο για μένα και πραγματικά ανυπομονώ να αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας για να ζήσω αυτή την μεγάλη εμπειρία. Προς το παρόν, όμως, είμαι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της Εθνικής Ιταλίας στο Ευρωμπάσκετ, που ως τώρα εξελίσσεται καλύτερα απ' ότι περιμέναμε...»

| gazzetta.gr
Timemaster
QUOTE(GK_23 @ Sep 8 2013, 10:53 ) *
Μαθηματικά πάντως οι Ιταλοί δεν έχουν προκριθεί ακόμα, ενώ εμείς έχουμε ήδη προκριθεί και οι Τούρκοι όντως έχουν αποκλειστεί...

Με 2 νίκες της Σουηδίας, 2 νίκες της Φινλανδίας και ήττα από εμάς σήμερα, οι Ιταλοί μένουν έξω στην ισοβαθμία με τη Σουηδία.
Ακραίο σίγουρα το σενάριο αυτό, αλλά υπαρκτό...



Έχεις απόλυτο δίκαιο...
δε το υπολόγισα καθόλου αυτό το σενάριο.
thanath
QUOTE (Kanzler @ Sep 8 2013, 01:28 ) *
Ζησης
Σαν John Stockton σημερα, η τουλαχιστον σαν Καλαθης, με 11 ασσιστς. Και ορισμενοι πριν λιγα χρονια εγραφαν να σταματησει να παιζει στην Εθνικη...

Μπορεί χθες να έκανε τεράστιο παιχνίδι ο Ζήσης σ ένα σημείο του τουρνουά που ήταν απαραίτητος λόγω έλλειψης Σπανούλη, αλλά από το 2006 και μετά ο Ζήσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και σε συλλογικό επίπεδο και σε εθνικό.. Έπαιζε λίγα λεπτά για να δώσει ανάσες μόνο... Όποτε δεν είχαν απόλυτο άδικο όσοι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να παίζει στην εθνική (ήμουν και γω μέσα σ αυτούς). Πρέπει να συνεχίσει έτσι σ όλο το τουρνουά γιατί ειδικά φέτος με την έλλειψη που έχουμε στα guard είναι κάτι παραπάνω από απαπραίτητος! Διαφορετικά το χθεσινό παιχνίδι που ήταν μ εύκολο αντίπαλο όπως φάνηκε δεν σημαίνει πολλά!
tzagasdog
QUOTE(Zephyr @ Sep 8 2013, 01:11 ) *
1. Εντάξει, οΝίκοςοΖήσης και ο Περπέρογλας έχουν βαλθεί να κωλοτουμπιάσουν τουλάχιστον το μισό basketforum tongue.gif ! Απίθανοι και οι δυο, μαζί και οι Καρντίτσαν (μέχρι και με πλάτη σκόραρε σήμερα biggrin.gif ), Σλούκας και Καιμάκ.

2. Θέλω να δω με την Ιταλία πως θα φανούμε περιφερειακά και στο θέμα κυκλοφορίας μπάλας.

3. Αυτός ο Φιλιππούσης είναι στάνταρ 1ος ξάδερφος του Χάτζη από το σόι της μάνας του (εξ ου και το διαφορετικό επώνυμο) 19.gif

Μπράβο στην Εθνική, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.


καλά όταν είδα Μπουρού να ρολάρει με πλάτη τον Ερντέν λέω πάει θα γίνει σεισμός 10 ρίχτερ.... πάνε όλοι οι φούρνοι....


Βέβαια με τον Ασίκ μέσα δεν μπορούσε ούτε να κάνει κιχ αλλά τέσπα.....
ο Ασίκ είναι και η μεγαλύτερη δικαιολογία του Λουκά...
A.CAB
Χθες ήταν με διαφορά η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής. Πιθανόν το πρόβλημα με το Σπανούλη να τους συσπείρωσε πάντως, μιας και έπαιξαν όλοι πολύ ψυχωμένα και έδωσαν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό. Βοήθησε και η τραγική κατάσταση της Τουρκίας βέβαια με μπροστάρη τον Τούρκογλου που χάνει στο νήμα τον τίτλο του MVP της εθνικής!
Ο Ιταλός δείχνει ότι το παλεύει και ότι δεν ξύνεται πάντως. Έχει κάνει δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και στη διάσπαση της ζώνης. Και στην άμυνα βέβαια αλλά αυτή την έχουμε στο dna μας έτσι κι αλλιώς.
Ο Μπουρούσης με τον Περπέρογλου και το Σλούκα συνεχίζουν να κάνουν σπουδαίο τουρνουά. Ο Ντιρκ δεν μπορεί να αποφύγει τις αντιαισθητικές γκριμάτσες αλλά είναι καθοριστικός μέχρι στιγμής. Μεγάλη εμφάνιση στο δημιουργικό κομμάτι από το Ζήση.
Ενώ σταθερά καλός και κάπως αθόρυβος και ο Κάιμακόγλου. Ο Μαύρος πάλι είχε ένα κάρο θέματα στο πρώτο μισό και κάπως τα βελτίωσε στη συνέχεια. Δεν ήταν στη μέρα του. Ο Φώτσης έδωσε τις μάχες του ενώ ο Πρίντεζης ήταν ο μόνος που υστέρησε.
Ο Παπανικολάου έκανε τον Τούρκογλου να δείχνει ακόμα περισσότερο για κλάματα. Ώρες ώρες έμοιαζε σαν παλαίμαχος με τον Παπανικολάου τρία επίπεδα ταχύτητας πάνω. Ενώ και ο Μπράμος βρήκε επιτέλους το ρόλο του και έκανε πολύ καλό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Με Ιταλία θα είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν νομίζω πως πρέπει να πιεστεί ο Σπανούλης γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Επίσης επειδή παίζουμε κάθε μέρα, κάποια πράγματα μπορεί να μην μας βγουν. Απλά θέλει υπομονή και να πάρουν τη σκυτάλη κάποιοι που έχουν περιθώρια ακόμα καλύτερης απόδοσης.
captain charisma
για να γινω λιγο κακος... λεγατε μεσα στη χρονια για τον παπ οτι πανηγυριζει εξαλλα κ καλυτερα να τα κοψει αυτα...

για αυτο δεν ειδα να λεει κανεις τπτ..

http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...eo.2401998.html

smiley.gif smiley.gif
thanath
QUOTE (captain charisma @ Sep 8 2013, 12:32 ) *
για να γινω λιγο κακος... λεγατε μεσα στη χρονια για τον παπ οτι πανηγυριζει εξαλλα κ καλυτερα να τα κοψει αυτα...

για αυτο δεν ειδα να λεει κανεις τπτ..

http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...eo.2401998.html

smiley.gif smiley.gif


Πρέπει να τα κόψει.... Άμα ήταν κανένας μουρλός διαιτητής και τον τιμωρούσε για την μπουνιά τί θα έκανε?? Πρέπει να γίνει πιο ψυχραιμος! Δεν ποδόσφαιρο το μπάσκετ για να πανηγυρίζουμε έξαλα κάθε καλάθι...
D-Wade
QUOTE(captain charisma @ Sep 8 2013, 12:32 ) *
για να γινω λιγο κακος... λεγατε μεσα στη χρονια για τον παπ οτι πανηγυριζει εξαλλα κ καλυτερα να τα κοψει αυτα...

για αυτο δεν ειδα να λεει κανεις τπτ..

http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eur...eo.2401998.html

smiley.gif smiley.gif

Πρέπει να αρχίσουν και οι διαιτητές να κάνουν scouting για κάθε παλαβό που πανηγυρίζει έντονα μετά από κάθε καλάθι και να τον έχουν σε απόσταση ασφαλείας laugh.gif
plo koon
QUOTE (thanath @ Sep 8 2013, 12:47 ) *
Πρέπει να τα κόψει.... Άμα ήταν κανένας μουρλός διαιτητής και τον τιμωρούσε για την μπουνιά τί θα έκανε?? Πρέπει να γίνει πιο ψυχραιμος! Δεν ποδόσφαιρο το μπάσκετ για να πανηγυρίζουμε έξαλα κάθε καλάθι...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "πρέπει". Αν ένα πράγμα σκοτώνει τον αθλητισμό σαν θέαμα είναι η νοοτροπία του politically correct που έχει επικρατήσει. "ένα ματς είναι, 5 εμείς 5 αυτοί, το τρίποντο είναι στα 675 κτλ". Αφού έτσι τη βρίσκει ας το κάνει. Εμένα μου αρέσει να βλέπω πάθος.

Άλλο θέμα τώρα το να τα κάνει στα ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ με τους μουρλούς.


Συμφωνώ με το καρφί του captain charisma, αλλά περιμένω να δω πως θα αντιδράσουμε οι Ολυμπιακοί αν κάνει παρόμοιους πανηγυρισμούς με εμάς.
minas gr
ΧΑχα ποιος θα το φανταζοταν οτι στον ομιλο μας

προτελευταιοι θα ταν οι Ρωσοι
και τελευταιοι οι Τουρκοι

τρελα πραμματαααα λεμε
doctorjekil
QUOTE(thanath @ Sep 8 2013, 11:46 ) *
Μπορεί χθες να έκανε τεράστιο παιχνίδι ο Ζήσης σ ένα σημείο του τουρνουά που ήταν απαραίτητος λόγω έλλειψης Σπανούλη, αλλά από το 2006 και μετά ο Ζήσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και σε συλλογικό επίπεδο και σε εθνικό.. Έπαιζε λίγα λεπτά για να δώσει ανάσες μόνο... Όποτε δεν είχαν απόλυτο άδικο όσοι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να παίζει στην εθνική (ήμουν και γω μέσα σ αυτούς). Πρέπει να συνεχίσει έτσι σ όλο το τουρνουά γιατί ειδικά φέτος με την έλλειψη που έχουμε στα guard είναι κάτι παραπάνω από απαπραίτητος! Διαφορετικά το χθεσινό παιχνίδι που ήταν μ εύκολο αντίπαλο όπως φάνηκε δεν σημαίνει πολλά!

Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο πρεπει να κανει ο Ζησης για να καταλαβεται οτι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για την ομαδα...απο το 2006 ηταν ανυπαρκτος??????????στο προηγουμενο ευρωμπασκετ,στο πιο κρισιμο ματς τη διοργανωσης με τους Σερβους(αν κερδιζαμε περναγαμε στο προολυμπιακο) ειχε 18 ποντους και 5 ασιστ,και γενικα στο τουρνουα ειχε 10,7 ποντους και 3,2 ασιστ...τι αλλο πρεπει να κανει δηλαδη??
thanath
QUOTE (plo koon @ Sep 8 2013, 13:01 ) *
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "πρέπει". Αν ένα πράγμα σκοτώνει τον αθλητισμό σαν θέαμα είναι η νοοτροπία του politically correct που έχει επικρατήσει. "ένα ματς είναι, 5 εμείς 5 αυτοί, το τρίποντο είναι στα 675 κτλ". Αφού έτσι τη βρίσκει ας το κάνει. Εμένα μου αρέσει να βλέπω πάθος.

Άλλο θέμα τώρα το να τα κάνει στα ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ με τους μουρλούς.


Συμφωνώ με το καρφί του captain charisma, αλλά περιμένω να δω πως θα αντιδράσουμε οι Ολυμπιακοί αν κάνει παρόμοιους πανηγυρισμούς με εμάς.


Καλά δεν το συζητάμε σε ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που με μια τέτοια κίνηση στο ΟΑΚΑ μπορεί να δυναμιτίσει όλη την ατμόσφαιρα και να αρχίσουν οι ζουλού να του πετάνε κέρματα μπουκάλια κλπ... Αλλά και σε άλλους αγώνες όπως ο χθεσινός.. Εμένα αυτές οι αντιδράσεις μου φαίνονται ανώριμες... Μου θυμίζουν όταν ήμουν πιτσιρικάς και έπαιζα στο γήπεδο της γειτονιάς και χαιρόμουν... Ο Παπανικολάου αν και παιχταράς δείχνει ακόμα ανώριμος σε πολλά θέματα! Όποτε άμα θες καλύτερα πρέπει να ωριμάσει στις αντιδράσεις του γενικότερα....
shtarkws
Τελικα ο Νικος ο Ζησης δεν ειναι και τοσο ασχημος παίκτης?
plo koon
QUOTE (thanath @ Sep 8 2013, 13:24 ) *
Καλά δεν το συζητάμε σε ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που με μια τέτοια κίνηση στο ΟΑΚΑ μπορεί να δυναμιτίσει όλη την ατμόσφαιρα και να αρχίσουν οι ζουλού να του πετάνε κέρματα μπουκάλια κλπ... Αλλά και σε άλλους αγώνες όπως ο χθεσινός.. Εμένα αυτές οι αντιδράσεις μου φαίνονται ανώριμες... Μου θυμίζουν όταν ήμουν πιτσιρικάς και έπαιζα στο γήπεδο της γειτονιάς και χαιρόμουν... Ο Παπανικολάου αν και παιχταράς δείχνει ακόμα ανώριμος σε πολλά θέματα! Όποτε άμα θες καλύτερα πρέπει να ωριμάσει στις αντιδράσεις του γενικότερα....

Δε μου εξηγείς όμως γιατί ο πανηγυρισμός είναι κακός και πρέπει να πάψει. Τονώνει το ηθικό του παίκτη και της ομάδας, εκνευρίζει τους αντιπάλους, κάνει το μπάσκετ ελκυστικό άθλημα για το κοινό. Δε λέω ότι όλοι πρέπει να είναι έτσι, αλλά διαφωνώ με τα ταμπού που έχουμε αυθαίρετα θέσει στο ποιες είναι οι αρετές ενός καλού παίκτη και ποια χαρακτηριστικά αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξή του.

Ο πανηγυρισμός δεν έχει να κάνει με την ωριμότητα του παίκτη. Έχει να κάνει με το στύλ του και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Ο λάσμε με τον γκιστ κάνουν παρόμοια πράγματα όχι γιατί είναι ανώριμοι, αλλά γιατί το να βγάζουν πάθος βοηθάει το παιχνίδι τους. Ο Ζήσης ή ο ΔΔ που είναι πιο εγκεφαλικοί παίκτες και δεν έχουν ανάγκη για έντονες αντιδράσεις είναι πιο χαλαροί.
thanath
QUOTE (doctorjekil @ Sep 8 2013, 13:21 ) *
Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο πρεπει να κανει ο Ζησης για να καταλαβεται οτι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για την ομαδα...απο το 2006 ηταν ανυπαρκτος??????????στο προηγουμενο ευρωμπασκετ,στο πιο κρισιμο ματς τη διοργανωσης με τους Σερβους(αν κερδιζαμε περναγαμε στο προολυμπιακο) ειχε 18 ποντους και 5 ασιστ,και γενικα στο τουρνουα ειχε 10,7 ποντους και 3,2 ασιστ...τι αλλο πρεπει να κανει δηλαδη??


Έχεις δίκιο το 2011 είχε όντως κάνει καλό τουρνουά... Αλλά στα προηγούμενα τουρνουά δεν θυμάμαι να είχε τόσο αξιόλογα νούμερα, 7,6 πόντους και 1 ασιστ περίπου το 9 και 6 περίπου πόντους και 0,7 ασιστ το 7, νούμερα που θα τα έβρισκε από άλλους η ομάδα ... Αν εννοείς ότι φέτος ήταν απαραίτητος λόγω ελλείψεων τότε ναι ήταν συμφωνώ και πάλι! Αλλά γενικά απαραίτητος δεν συμφωνώ.... Δεν έφτασε ποτέ το επίπεδο Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη και αν είχε σταματήσει από το 7 την εθνική κανείς δεν θα είχε ασχολειθεί όπως γίνεται πχ με ΔΔ...
sir-elric
QUOTE(thanath @ Sep 8 2013, 12:47 ) *
Πρέπει να τα κόψει.... Άμα ήταν κανένας μουρλός διαιτητής και τον τιμωρούσε για την μπουνιά τί θα έκανε?? Πρέπει να γίνει πιο ψυχραιμος! Δεν ποδόσφαιρο το μπάσκετ για να πανηγυρίζουμε έξαλα κάθε καλάθι...

ρε εχετε παιξει μπασκετ ή πινκ πονκ. εγω πολυ γουσταρω που τα κανει αυτα. δεν παιζει σε ντερμπυ να πρεπει να μαζευεσαι να μην σου πεταξουν οι ζουλου οτι εχουν απανω τους
doctorjekil
Τωρα που κοιταγα την βαθμολογια του ομιλου μας ειδα πως οι ρωσοι εχουν ελπιδες προκρισης,οχι βεβαια με τετοιες εμφανισεις,αν κερδισουν την φιλανδια σημερα και την τουρκια αυριο και η φιλανδια χασει αυριο απο εμας περνανε οι ρωσοι,καθολου απιθανο σεναριο
thanath
QUOTE (plo koon @ Sep 8 2013, 13:39 ) *
Δε μου εξηγείς όμως γιατί ο πανηγυρισμός είναι κακός και πρέπει να πάψει. Τονώνει το ηθικό του παίκτη και της ομάδας, εκνευρίζει τους αντιπάλους, κάνει το μπάσκετ ελκυστικό άθλημα για το κοινό. Δε λέω ότι όλοι πρέπει να είναι έτσι, αλλά διαφωνώ με τα ταμπού που έχουμε αυθαίρετα θέσει στο ποιες είναι οι αρετές ενός καλού παίκτη και ποια χαρακτηριστικά αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξή του.


Στον συγκεκριμένο παίχτη μου βγάζει την ανωριμότητά του... Ότι λειτουργεί τελείως παρορμητικά και στον πανηγυρισμό αλλά και όταν θα διαμαρτυθεί πχ... Παράδειγμα η φάση στους τελικούς που πετάει την μπάλα στον ματσιούλις.... Τέλος πάντων έχεις πόιντ πάντως ότι δεν πρέπει να έχουμε τα ταμπού που λες και το σταματάω εδώ γιατί έχω βγει τελειώς οφ τοπικ....
doctorjekil
QUOTE(thanath @ Sep 8 2013, 13:42 ) *
Έχεις δίκιο το 2011 είχε όντως κάνει καλό τουρνουά... Αλλά στα προηγούμενα τουρνουά δεν θυμάμαι να είχε τόσο αξιόλογα νούμερα, 7,6 πόντους και 1 ασιστ περίπου το 9 και 6 περίπου πόντους και 0,7 ασιστ το 7, νούμερα που θα τα έβρισκε από άλλους η ομάδα ... Αν εννοείς ότι φέτος ήταν απαραίτητος λόγω ελλείψεων τότε ναι ήταν συμφωνώ και πάλι! Αλλά γενικά απαραίτητος δεν συμφωνώ.... Δεν έφτασε ποτέ το επίπεδο Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη και αν είχε σταματήσει από το 7 την εθνική κανείς δεν θα είχε ασχολειθεί όπως γίνεται πχ με ΔΔ...

Οχι δεν εννοω πως ειναι απαραιτητος λογω απουσιων,και ο Μαντζαρης με τον Καλαθη να ηταν διαθεσιμοι παλι απαραιτητος θα ηταν...απαραιτητοι σε μια ομαδα δεν ειναι μονο οι σουπερ σταρ τυπου Σπανουλη,Διαμαντιδη κλπ αλλα και οι ρολιστες που κανουν πολλες δουλειες και ηρεμουν το παιχνιδι της ομαδες....φυσικα και δεν εφτασε ποτε στο επιπεδο αυτων που αναφερεις αλλα ενας τετοιος παιχτης ειναι απαραιτητος για καθε ομαδα
Timemaster
QUOTE(doctorjekil @ Sep 8 2013, 13:44 ) *
Τωρα που κοιταγα την βαθμολογια του ομιλου μας ειδα πως οι ρωσοι εχουν ελπιδες προκρισης,οχι βεβαια με τετοιες εμφανισεις,αν κερδισουν την φιλανδια σημερα και την τουρκια αυριο και η φιλανδια χασει αυριο απο εμας περνανε οι ρωσοι,καθολου απιθανο σεναριο


όπως έχει αναλυθεί πιο πριν θα πρέπει να κάνει 2 ήττες και η Σουηδία παράλληλα με τα παραπάνω.


QUOTE(doctorjekil @ Sep 8 2013, 13:48 ) *
Οχι δεν εννοω πως ειναι απαραιτητος λογω απουσιων,και ο Μαντζαρης με τον Καλαθη να ηταν διαθεσιμοι παλι απαραιτητος θα ηταν...απαραιτητοι σε μια ομαδα δεν ειναι μονο οι σουπερ σταρ τυπου Σπανουλη,Διαμαντιδη κλπ αλλα και οι ρολιστες που κανουν πολλες δουλειες και ηρεμουν το παιχνιδι της ομαδες....φυσικα και δεν εφτασε ποτε στο επιπεδο αυτων που αναφερεις αλλα ενας τετοιος παιχτης ειναι απαραιτητος για καθε ομαδα


θα συμφωνήσω μαζί σου...
συν ότι είναι και αυτός ένας σουτέρ που όταν πρέπει να τα βάλει θα τα βάλει
και ότι όταν βλέπει πως δεν είναι ο καλύτερος στην πεντάδα στο σκοράρισμα, ασσιστ κ.λ.π. αφήνει τον καλύτερο σε αυτό το ρόλο και αυτός κάνει τα χαμαλίκια.
Οπότε δεν είναι ρολίστας αλλά παίχτης αξίας που απλά βάζει τον εαυτό και τις επιδώσεις του σε δεύτερη μοίρα.

Σίγουρα όμως δε κατάφερε να φτάσει το επίπεδο των τριών άλλων γκαρντ που είχαμε τα τελευταία χρονια.


GK_23
QUOTE(doctorjekil @ Sep 8 2013, 12:44 ) *
Τωρα που κοιταγα την βαθμολογια του ομιλου μας ειδα πως οι ρωσοι εχουν ελπιδες προκρισης,οχι βεβαια με τετοιες εμφανισεις,αν κερδισουν την φιλανδια σημερα και την τουρκια αυριο και η φιλανδια χασει αυριο απο εμας περνανε οι ρωσοι,καθολου απιθανο σεναριο

Έχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά στο παραπάνω σενάριο πρέπει να υπολογίσεις τι θα κάνουν και οι Σουηδοί...

Αν π.χ οι Σουηδοί κερδίσουν Τούρκους και χάσουν από Ιταλούς και έρθουν ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα που αναφέρεις πιο πάνω, τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Σουηδίας-Φινλανδίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα παίζουν ρόλο οι διαφορές πόντων στα ματς μεταξύ των ομάδων, οπότε αν έχω υπολογίσει σωστά οι Ρώσοι θέλουν νίκη με +21 επί της Φινλανδίας για να περάσουν.

Αν οι Σουηδοί χάσουν και τα 2 ματς που τους απομένουν, τότε με το σενάριο που περιέγραψες οι Ρώσοι προκρίνονται ακόμα και αν νικήσουν με μισό πόντο τη Φινλανδία.

Προηγουμένως έγραψα πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση αλλά έκανα λάθος...

Υπάρχει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που μας αφήνει εκτός συνέχειας διοργάνωσης:

Η Σουηδία να κερδίσει Τουρκία και Ιταλία
Η Φινλανδία να χάσει από τη Ρωσία
Η Ελλάδα να χάσει από Ιταλία
Η Ελλάδα να χάσει από τη Φινλανδία με +77 πόντους διαφορά icon_drunk.gif

Σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν ίσως icon_wave.gif
slok
Δεν ξερω αλλά Ενα ενα τα ματς τον προφηλασει τον βλεπω παπαλα τον σπανουλη για το τουρνουα και δν το λενε.
συνηθως τα διαστρεματα θελουν τον καιρο τους και σιγουρα οχι 2-3 μερες.
και σιγουρα πιεζει και ο ολυμπιακος (και λογικο)
D-Wade
QUOTE(thanath @ Sep 8 2013, 13:42 ) *
Έχεις δίκιο το 2011 είχε όντως κάνει καλό τουρνουά... Αλλά στα προηγούμενα τουρνουά δεν θυμάμαι να είχε τόσο αξιόλογα νούμερα, 7,6 πόντους και 1 ασιστ περίπου το 9 και 6 περίπου πόντους και 0,7 ασιστ το 7, νούμερα που θα τα έβρισκε από άλλους η ομάδα ... Αν εννοείς ότι φέτος ήταν απαραίτητος λόγω ελλείψεων τότε ναι ήταν συμφωνώ και πάλι! Αλλά γενικά απαραίτητος δεν συμφωνώ.... Δεν έφτασε ποτέ το επίπεδο Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη και αν είχε σταματήσει από το 7 την εθνική κανείς δεν θα είχε ασχολειθεί όπως γίνεται πχ με ΔΔ...

Γιατί ξέρεις πολλούς που έχουν φτάσει στο επίπεδο Σπαν-ΔΔ-Παπαλουκά?Ρε παιδιά ήμαρτον αν είναι να τον χαρακτηρίζουμε ανύπαρκτο επειδή δεν έγινε ο καλύτερος guard στην Ευρώπη τι να πω . . .Μια χαρά παίχτης είναι ο Ζήσης.Δε θα σε ανεβάσει επίπεδο μόνος του αλλά μπορεί να προσφέρει σε μία μεγάλη ομάδα.Αν βγάλουμε την Ισπανία που έχει καταπληκτικά guard o Ζήσης θα είχε θέση στο ρόστερ σε όλες τις ομάδες του eurobasket
Timemaster
QUOTE(GK_23 @ Sep 8 2013, 14:04 ) *
Έχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά στο παραπάνω σενάριο πρέπει να υπολογίσεις τι θα κάνουν και οι Σουηδοί...

Αν π.χ οι Σουηδοί κερδίσουν Τούρκους και χάσουν από Ιταλούς και έρθουν ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα που αναφέρεις πιο πάνω, τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Σουηδίας-Φινλανδίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα παίζουν ρόλο οι διαφορές πόντων στα ματς μεταξύ των ομάδων, οπότε αν έχω υπολογίσει σωστά οι Ρώσοι θέλουν νίκη με +21 επί της Φινλανδίας για να περάσουν.

Αν οι Σουηδοί χάσουν και τα 2 ματς που τους απομένουν, τότε με το σενάριο που περιέγραψες οι Ρώσοι προκρίνονται ακόμα και αν νικήσουν με μισό πόντο τη Φινλανδία.

Προηγουμένως έγραψα πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση αλλά έκανα λάθος...

Υπάρχει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που μας αφήνει εκτός συνέχειας διοργάνωσης:

Η Σουηδία να κερδίσει Τουρκία και Ιταλία
Η Φινλανδία να χάσει από τη Ρωσία
Η Ελλάδα να χάσει από Ιταλία
Η Ελλάδα να χάσει από τη Φινλανδία με +77 πόντους διαφορά icon_drunk.gif

Σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν ίσως icon_wave.gif



έχω την εντύπωση πως μετράνε πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια οπότε σε αυτό το σενάριο η Φινλανδία είναι πρώτη με 2 νίκες η Ελλάδα δεύτερη με μία νίκη και τρίτη η Σουηδία.
roko
QUOTE (slok @ Sep 8 2013, 14:15 ) *
Δεν ξερω αλλά Ενα ενα τα ματς τον προφηλασει τον βλεπω παπαλα τον σπανουλη για το τουρνουα και δν το λενε.
συνηθως τα διαστρεματα θελουν τον καιρο τους και σιγουρα οχι 2-3 μερες.
και σιγουρα πιεζει και ο ολυμπιακος (και λογικο)


Εγω νομιζω οτι απο την στιγμη που βλεπει οτι σε αυτο το σταδιο δεν χρειαζεται να ρισκαρει,τον προφυλασσει.Ενα ελαφρυ διαστρεμα εχει ο ανθρωπος δεν ειμαι ιατρος αλλα απο αυτα που ξερω νομιζω πως ειναι ηδη ετοιμος,απλα προφυλασσεται.Εγω πιστευω οτι το αργοτερο στο επομενο ματς θα μπει κανονικα. Οσο για τον Ζηση που συζητατε καποιοι εμενα η γνωμη μου για αυτο το παιδι δεν ειναι και η καλυτερη ποτε μου δεν μου γεμιζε το ματι ως παικτης οπως και ο Λουκας το ιδιο. Επισης δεν ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι φετος ο ζησης εψηνε τον Σπανουλη να μην υπογραψει μεχρι τελευταια στιγμη.Αυτο το συμπεραινω οτι ενω ο Σπανουλης ηταν ηδη με το στυλο στο χερι ο Ζησης ελεγε στους Ρωσους οτι δεν ειναι τελειωμενο το θεμα..Αυτο μαλλον το εκανε ως καλος φιλος μηπως ερθει κανα τριαροτεσσαρι τον χρονο απο ΤΣΣΚΑ μερια?,ποιος ξερει..οπως και να'χει δεν μου αρεσουν προσωπικα οι παικτες που μιλανε πολυ και ο Νικολακης ειναι ενας απο αυτους.Χωρια του οτι αγωνιστικα θυμιζει κατοικιδιο γατακι.
Zoys
Τι να λέμε, άμπαλος ο Ζήσης... Η Μπενετόν, η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα και η Μπιλμπάο φαίνεται πως ήταν κορόιδα όπως έπιασε και τους νέους του εργοδότες στην Ούνικς Καζάν... icon_drunk.gif
TakeshyKurosawa
Πολύ καλή εμφάνιση από την Εθνική! Έδωσαν όλοι το 100% και συνέτριψαν την πιο αδύνατη Τουρκία των τελευταίων χρόνων.. Διαβάζω σχόλια παντού επιπέδου αισιοδοξίας ότι είμαστε η ντριμ τιμ της Ευρώπης και ότι δεν χρειαζόμαστε τον Σπανούλη.. Αν δούμε τα πράγματα λογικά μέχρι τώρα κερδίσαμε τη Σουηδία και τις Ρωσσία,Τουρκία του 0-3... Σήμερα πιστεύω ότι η Σουηδία θα φτάσει και αυτή σε νίκη και απορώ αν αυτό θα προβληματίσει ή η ομάδα θα συνεχιστεί να προβάλλεται ως παντοδύναμη από τα μέσα.. Καλή επιτυχία στην ομάδα και σήμερα ελπίζω να δείξουν το ίδιο πάθος και να πιάσουν την ίδια απόδοση με χθες..
Την Ιταλία δυστυχώς δεν την έχω παρακολουθήσει και δεν ξέρω που κυμένεται κυρίως αμυντικά..Πάντως αν δίνουν έμφαση σε πιεστική περιφερειακή άμυνα, ίσως το κενό γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό σήμερα..
passer


Καλή η αισιοδοξία και το κλίμα ευφορίας που -δικαιολογημένα- επικρατεί, όμως σήμερα παίζουμε πολύ κρίσιμο ματς με απόντα και πάλι το Σπανούλη. Αν χάσουμε σήμερα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ιταλούς στο β γύρο, είμαστε από κάτω. Με δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε Ισπανία κ Σλοβενία, μπορεί να βρεθούμε να κυνηγάμε ακόμα και πρόκριση...
Manu7
Kαι μένα μου τη δίνουν οι υπερβολές που ακούγονται για την ομάδα. Αν τα βάλεις κάτω τους σκοτωμένους Τούρκους κέρδισε.

Κι όμως οι Τουρκαλάδες έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί (+το έξτρα πάθος όταν παίζουν με την Ελλάδα), εμείς δημιουργικά θα είχαμε πρόβλημα χωρίς τον Σπανούλη + αμυντικά με τα κορμιά των αντιπάλων αλλά η ομάδα ανταπεξήλθε αποδίδοντας όχι μόνο έξυπνο αλλά και όμορφο μπάσκετ. Οπότε τα καλά να τα λέμε και να μην κράζουμε συνέχεια. Έχουμε πολύ δρόμο όμως και δηλώσεις στυλ Περπερίδη από την 2-3η αγωνιστική ότι δεν γίνεται να μην πάμε για μετάλιο επείδη έχουμε ένα 3-0 στον όμιλο που δεν βοηθάει καθόλου για την επόμενη φάση που είναί πολύ δυσκολότερα ματς, είναι τραγικές...
Zoys
Θέλει πολύ προσοχή το σημερινό, γιατί από ψυχολογικής άποψης εύκολα μας στέλνει από τον παράδεισο στην κόλαση, να μην ξεχνάμε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα το κουβαλήσουμε στη συνέχεια. Άλλωστε είναι η πρώτη αντίπαλος μας που δεν έχει τα χάλια της, αντίθετα παρουσιάζεται εκπληκτικά φορμαρισμένη.
GK_23
QUOTE(Timemaster @ Sep 8 2013, 13:35 ) *
έχω την εντύπωση πως μετράνε πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια οπότε σε αυτό το σενάριο η Φινλανδία είναι πρώτη με 2 νίκες η Ελλάδα δεύτερη με μία νίκη και τρίτη η Σουηδία.

Δίκιο έχεις, άδικα διόρθωσα τον εαυτό μου...

Έτσι είναι, πρώτα μετράνε τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
Οπότε η Ελλάδα έχει προκριθεί, δεν υπάρχει σενάριο που να την αφήνει έξω.

Ακούγεται πως από πλευράς Ιταλίας είναι αμφίβολος ο Ντίενερ για το σημερινό ματς...
keraynopoylos
QUOTE(thanath @ Sep 7 2013, 21:43 ) *
Μεγάλο πρόβλημα οι βολές!! Σε παιχνίδια που θα κριθούν στον πόντο θα έχουμε θέμα αν δεν μπαίνουν οι βολές!!


Και στα παιχνιδια που θα κριθουν στους 3, θα'χουμε θεμα αν δε μπουν τα τριποντα..!


Σορρυ, δε σε ειρωνευομαι και καταλαβαινω τι λες, καθε ποντος ειναι πολυτιμος.

Απλα το εθεσες καπως...
TakeshyKurosawa
QUOTE (Manu7 @ Sep 8 2013, 14:50 ) *
Kαι μένα μου τη δίνουν οι υπερβολές που ακούγονται για την ομάδα. Αν τα βάλεις κάτω τους σκοτωμένους Τούρκους κέρδισε.

Κι όμως οι Τουρκαλάδες έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί (+το έξτρα πάθος όταν παίζουν με την Ελλάδα), εμείς δημιουργικά θα είχαμε πρόβλημα χωρίς τον Σπανούλη + αμυντικά με τα κορμιά των αντιπάλων αλλά η ομάδα ανταπεξήλθε αποδίδοντας όχι μόνο έξυπνο αλλά και όμορφο μπάσκετ. Οπότε τα καλά να τα λέμε και να μην κράζουμε συνέχεια. Έχουμε πολύ δρόμο όμως και δηλώσεις στυλ Περπερίδη από την 2-3η αγωνιστική ότι δεν γίνεται να μην πάμε για μετάλιο επείδη έχουμε ένα 3-0 στον όμιλο που δεν βοηθάει καθόλου για την επόμενη φάση που είναί πολύ δυσκολότερα ματς, είναι τραγικές...


Η ομάδα έχει κάνει καλές εμφανίσεις! Έχουμε μία από τις πληρέστερες ομάδες στο τουρνουά, αλλά μέχρι στιγμής δεν παίξαμε με καμιά πολύ σοβαρή ομάδα.. Οι Τουρκαλάδες κακά τα ψέματα δεν έπαιξαν ούτε με πάθος, ούτε με νεύρο ούτε σαν να παιζαν το τελευταίο τους χαρτί.. Εμένα μου έδωσαν την εικόνα του καρκινοπαθή που είναι στο τελευταίο στάδιο και περιμένει απλά το θάνατο του.. Έτσι το αντιλήφθηκα εγώ, μπορεί να διαφωνούν οι περισσότεροι..
Zoys
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Sep 8 2013, 14:59 ) *
Εμένα μου έδωσαν την εικόνα του καρκινοπαθή που είναι στο τελευταίο στάδιο και περιμένει απλά το θάνατο του.. Έτσι το αντιλήφθηκα εγώ, μπορεί να διαφωνούν οι περισσότεροι..

Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς σε αυτό, κι εγώ περίμενα τελείως άλλη εικόνα από τους Τούρκους. Παράμειναν όμως πιστοί στην αποκαρδιωτική εικόνα των δύο πρώτων αγώνων.
priest
QUOTE(Zoys @ Sep 8 2013, 14:51 ) *
Θέλει πολύ προσοχή το σημερινό, γιατί από ψυχολογικής άποψης εύκολα μας στέλνει από τον παράδεισο στην κόλαση, να μην ξεχνάμε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα το κουβαλήσουμε στη συνέχεια. Άλλωστε είναι η πρώτη αντίπαλος μας που δεν έχει τα χάλια της, αντίθετα παρουσιάζεται εκπληκτικά φορμαρισμένη.

Βασικα ηρθε η ωρα για την εθνικη να αποδειξει οτι μπορει να παει για μεταλλιο.Αν οντως οι παικτες πιστευουν οτι μπορουν τοτε ''ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα''.

Παντως δεν θα πρεπει να τους αφησουμε να σκοραρουν ευκολα απο το τριποντο.Πρεπει να παιξουμε εξαιρετικη αμυνα στην περιφερεια και παραλληλα να του χτυπησουμε εκει που πονανε,δηλαδη στην θεση 5.Αν ο κουζιν βγει εξω με φαουλ δεν εχουν αλλο 5αρι να βαλουν...Η αποδοση του Μπουρουση θα παιξει καθοριστικο ρολο σημερα.

thalys
QUOTE (D-Wade @ Sep 8 2013, 14:29 ) *
Ρε παιδιά ήμαρτον αν είναι να τον χαρακτηρίζουμε ανύπαρκτο επειδή δεν έγινε ο καλύτερος guard στην Ευρώπη τι να πω . . .Μια χαρά παίχτης είναι ο Ζήσης.Δε θα σε ανεβάσει επίπεδο μόνος του αλλά μπορεί να προσφέρει σε μία μεγάλη ομάδα.Αν βγάλουμε την Ισπανία που έχει καταπληκτικά guard o Ζήσης θα είχε θέση στο ρόστερ σε όλες τις ομάδες του eurobasket


Αυτό πάνω κάτω. Καλός πασσέρ, έχει σουτ αν χρειαστεί και παίζει καλή άμυνα(χάρη στο ύψος του), χωρίς να είναι ο αμυντικός ογκόλιθος.

Έχει την ατυχία(ή ευτυχία) να μην παίζει στην Ελλάδα χρόνια, οπότε οι περισσότεροι δεν έχουμε καλή εικόνα του παιχνιδιού του. Κι επιπλέον τα καλοκαίρια έπαιζε στην ίδια ομάδα και συγκρινόταν άμεσα με 3 από τους 5 καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Ρολίστας πολυτελείας είναι, καλύπτει τρύπες και πλέον έχει πάρα πολλή εμπειρία. Και Καλάθης-Μάντζαρης να μην έλειπαν, ο Ζήσης δεν ξέρω αν θα κοβόταν. Και σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη απόφαση.

Κι όσο για τα νούμερα του με την Εθνική, σκεφτείτε ότι με τους γκαρντ που είχαμε, έπρεπε να γίνουν θυσίες σε χρόνο και προσπάθειες για να χωρέσουν όλοι. Δεν είναι αντιπροσωπευτικά του καλύτερου που μπορεί να κάνει.
Kostas LDN
Οι Ιταλοι θα πονταρουν πολυ στο τριποντο αλλα και ως γατες που ειναι πιστευω θα αρχισουν τα drive απο νωρις με Belinelli και Datome για να φορτωσουν με φαουλ τους ψηλους μας.

Συμφωνω απολυτως με Priest. Αν θελουμε μεταλλιο ας το αποδειξουμε. Ναι φορμαρισμενοι ειναι και παιζουν εντος εδρας αλλα αν τους φοβομαστε τι παμε να κανουμε στη δευτερη φαση με Ισπανια και Σλοβενια? Το παιχνιδι ΠΡΕΠΕΙ να κερδιθει σημερα. Ετοιμαζω και Pavlov's dog στον διχρονο μου με φρουτακι καθε φορα που βαζει καλαθι η Ελλαδα (γυναικα Ιταλιδα γαρ..)

Ο Diener ειναι εκτος.
roko
QUOTE (Zoys @ Sep 8 2013, 14:42 ) *
Τι να λέμε, άμπαλος ο Ζήσης... Η Μπενετόν, η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα και η Μπιλμπάο φαίνεται πως ήταν κορόιδα όπως έπιασε και τους νέους του εργοδότες στην Ούνικς Καζάν... icon_drunk.gif


Ο Ζησης θεωρω οτι ειναι ενας πολυ χρησιμος ρολιστας ακομη και για κορυφαιες ομαδες.Ρολιστας ομως τιποτα παραπανω.Απο κει και περα ειναι και γουστα αυτα bball.gif Εγω ας πουμε δεν θα τον ηθελα ποτε στα κοκκινα τον Ζηση.
Nuntius
Ξέρει κανείς γιατί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην αρχή του Φινλανδία - Ρωσία?
thanath
QUOTE (keraynopoylos @ Sep 8 2013, 14:55 ) *
Και στα παιχνιδια που θα κριθουν στους 3, θα'χουμε θεμα αν δε μπουν τα τριποντα..!


Σορρυ, δε σε ειρωνευομαι και καταλαβαινω τι λες, καθε ποντος ειναι πολυτιμος.

Απλα το εθεσες καπως...


Ναι όντως έχεις δίκιο... Δεν εννούσα ακριβώς στον +1 αλλά σε παιχνίδια που θα είναι κοντά στο σκορ δεν μπορούμε να χάνουμε τόσες πολλές βολές... Θα είναι μεγάλο πρόβλημα.. Αυτό εννοούσα...

QUOTE (Zoys @ Sep 8 2013, 14:42 ) *
Τι να λέμε, άμπαλος ο Ζήσης... Η Μπενετόν, η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα και η Μπιλμπάο φαίνεται πως ήταν κορόιδα όπως έπιασε και τους νέους του εργοδότες στην Ούνικς Καζάν... icon_drunk.gif

Αναφέρεις ένα σωρό ομάδες που πήγε και σε καμία δεν είχε χρόνο συμμετοχής μεγάλο και δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο... Είναι απλός ρολίστας ... Να δεχθώ κάτι που είπαν κάποια παιδιά ότι ξέρει να ηρεμεί τους συμπαίχτες του και έχει εμπειρία στην εθνική.. Άμπαλος μπορεί να μην είναι αλλά δεν είναι κ ο παίχτης που ακούω από media και κόσμο... Δεν τον έχω δει σχεδόν ποτέ να κάνει το κάτι παραπάνω με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά... Μακάρι να με βγάλει ψεύτη και να γίνω κωλοτούμπας σ αυτό το τουρνουά και να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα!!!!
Zoys
QUOTE(roko @ Sep 8 2013, 15:23 ) *
Ο Ζησης θεωρω οτι ειναι ενας πολυ χρησιμος ρολιστας ακομη και για κορυφαιες ομαδες.Ρολιστας ομως τιποτα παραπανω.Απο κει και περα ειναι και γουστα αυτα bball.gif Εγω ας πουμε δεν θα τον ηθελα ποτε στα κοκκινα τον Ζηση.

Ούτε εγώ θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό, αλλά όχι γιατί τον θεωρώ άχρηστο και ανίκανο να παίξει με την Εθνική, αλλά γιατί μπασκετικά δεν με ενθουσιάζει το στυλ του. Άλλο αυτό και άλλο η απαξίωση που έγινε σε προηγούμενα ποστ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.