Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 14 ομάδες στην Α1 μήπως είναι πολλές;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Weekendman
Τα φετινά γεγονότα με το Πανόραμα δεν είναι μια ιστορία που τίμησε και τιμά το Ελληνικό μπάσκετ,και έχoντας δεί τις περιπτώσεις του Π.Φαλήρου(03-04),Ιωνικού Αμαλλιάδας(04-05),Μακεδονικού(05-07),Σπόρτιγκ(07-08) μόνο σπάνιο δεν είναι το φαινόμενο ομάδων που δεν στέκονται στο ύψος της περιστάσεων.
Aν συνυπολογίσουμε και οτι πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια χρωστάνε σημαντικά χρηματικά ποσά ,και μετα απο ένα σημείο διώχνουν παίκτες αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα, με κάνει να αναρωτιέμαι αν μια μείωση των ομάδων σε 10-12 θα ήταν καλύτερα για την Α1 ,η υπάρχει άλλη λύση;
Άλλωστε πολλά παιχνίδια δεν είναι ανταγωνιστικά και αυτο δεν κάνει την Α1 πιο ελκυστική.
Air Kef
Aν ειναι δυνατόν.Σκωτσεζικο πρωτάθλημα θα γινουμε;

Εδω συζητάμε πως πρέπει να γινουν 16 οι ομάδες γιατί οι 14 ειναι πάρα πολύ λιγες!!!

Η κατάσταση με τις πληρωμές έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια απο οτι λενε και οι ιδιοι οι αθλητές,τουλάχιστον στην Α1.

peace.gif
tsitum
Πιστευω πως 14 που ειναι τωρα ειναι μια χαρα ισορροπια για την Α1 κ πρεπει να μεινει ετσι για πολλα χρονια. Ηδη ειναι απο τη δεκαετια του '80 νομιζω. Οτι πρεπει.


Εβλεπα ποσες φορες εχει αλλαξει ο αριθμος της Α Εθνικης στο ποδοσφαιρο. Τρελα... Παρα πολλες φορες. Πραγμα που ειναι ο,τι χειροτερο για ενα πρωταθλημα.
reignman
οντως πληρωνουν ποιο καλα τωρα και δεν χρωστανε.. ποτε εγινε η τελευταια προσφυγη αραγε? icon_drunk.gif
Aristofanis
Δεν είναι πολλές οι 14 ομάδες. Είναι ο αριθμός που πρέπει. Το πρόβλημα είναι ποιες ομάδες πρέπει να συμμετέχουν. Το επίπεδο της Α1 έχει πέσει αρκετά και αυτό οφείλεται στην πλήρης απουσία των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Περιστέρι και Πάτρας.
Weekendman
Αντε να δούμε το Πανοραμα θα αποφασίσει γρήγορα αν πρέπει να συμμετέχει στην Α1 μόνο του; η έστω να συγχωνευτεί με άλλη ομάδα; προσωπικά βλέπω να πάει μέχρι τον Αύγουστο η και Σεπτέμβριο η απόφαση για το αν παίξει η όχι στην Α1 και εκεί να αποφασίσει αρνητικά και να τρέχει πάλι ο τρίτος της Α2 να καλύψει την τελευταία στιγμή την τελευταία διαθέσιμη θέση στην Α1, ελπίζω να μην επαληθευτώ
QUOTE
Δεν είναι πολλές οι 14 ομάδες. Είναι ο αριθμός που πρέπει. Το πρόβλημα είναι ποιες ομάδες πρέπει να συμμετέχουν. Το επίπεδο της Α1 έχει πέσει αρκετά και αυτό οφείλεται στην πλήρης απουσία των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Περιστέρι και Πάτρας.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει ασφαλώς την δυνατότητα να έχει δεκατέσσερες ομάδες, αλλά θα ανεβούν οι ομάδες που ανέφερε ο Aristofanis;επιπλέον αν δεν μπορεί η λίγκα να εξασφαλίσει έγκαιρα οτι και οι 14 ομάδες μπορούν να συμμετέχουν πράγματι χωρίς οικονομικά προβλήματα και χωρίς ξεπουλήματα παικτών Αιγάλεω η φαινόμενα Σπόρτιγκ δεν βλέπω τόσο ευρυθμή την λειτουργία της Α1 με 14.
Οικονομικά οι 14 ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό μερίδιο απο την τηλέοραση, ίσως με 12 να αυξανόταν το μερίδιο τους και να είχαμε λίγο πιο συχνά ντέρμπι μήπως και ενδιαφερθεί και ένα πιο εμπορικό κανάλι ανοιχτής εμβέλειας απο ΕΤ1 και ΣΚΑΙ.
Αν υπάρχει ανησυχία για το αν γίνουμε Σκωτσέζικο πρωτάθλημα δεν νομίζω,αυξάνουμε τους αριθμούς των Τελικών της Α1 η απλά βάζουμε τους αγώνες κυπέλλου τα Σαββατοκύριακα για να καλύψουμε τις 4 λιγότερες αγωνιστικές εβδομάδες.
Αλλά μάλλον θα πρεπει να βρεθεί καλύτερα η λύση πώς θα αποφευχθούν τα φαινόμενα ομάδων με οικονομικά προβλήματα στο μεγιστό δυνατό βαθμό για να έχουμε 14 ομάδες , το πρόβλημα είναι οτι δεν απασχολεί και πολύ τον ΕΣΑΚΕ αυτό...
a bullet for your head
QUOTE(Weekendman @ Jun 6 2008, 21:49 ) *
επιπλέον αν δεν μπορεί η λίγκα να εξασφαλίσει έγκαιρα οτι και οι 14 ομάδες μπορούν να συμμετέχουν πράγματι χωρίς οικονομικά προβλήματα και χωρίς ξεπουλήματα παικτών Αιγάλεω η φαινόμενα Σπόρτιγκ δεν βλέπω τόσο ευρυθμή την λειτουργία της Α1 με 14.

Αλλά μάλλον θα πρεπει να βρεθεί καλύτερα η λύση πώς θα αποφευχθούν τα φαινόμενα ομάδων με οικονομικά προβλήματα στο μεγιστό δυνατό βαθμό για να έχουμε 14 ομάδες , το πρόβλημα είναι οτι δεν απασχολεί και πολύ τον ΕΣΑΚΕ αυτό...

Αυτο ειναι ενα μειζον θεμα που μαστιζει ολη την ''πυραμιδα'' του Ελληνικο μπασκετ απο την Α1 μεχρι τα τοπικα,απο τους ανδρες κ τα παιδικο-εφηβικα μεχρι το πληρως απαξιωμενο κ' ανυποληπτο γυναικειο μπασκετ.Το ζητημα ειναι να τεθουν κανονες που θα διασφαλιζουν το κυρος κ' την συνολικη αξιοπιστια του ''προιοντος'' που λεγεται Ελληνικο μπασκετ κ' την ''βιτρινα'' αυτου που λεγεται πρωταθλημα της Α1.Δεν νοειται να μετεχουν ομαδες που ολη η ''πιατσα'' ξερει οτι αγκομαχουν οικονομικα κ δεν μπορουν να ανταπεξελθουν η' ομαδες που εχουν σωθει η΄πεφτουν και μαθηματικα να αρχιζουν το ξεπουλημα κ τις διακοπες συμβολαιων παικτων για να εξοικονομησουν ρευστο,αλλοιωνοντας κατα καποιο τροπο την διεξαγωγη του πρωταθληματος,Το Πανοραμα (Και αλλες ομαδες παλιοτερα) συζηταει περιπτωση συγχωνευσης ενω οι παικτες προσφυγαν μαζικα στα δικαστηρια κ δικαιωθηκαν σε πρωτο βαθμο.Ειναι δυνατον η διοργανωτρια αρχη να επιτρεψει την συμμετοχη στην Α1?Και ομως ειναι οπως εχει συμβει πολλες φορες στο παρελθον
a bullet for your head
Στην Α2 επιτρεπεται στις ομαδες να επιλεξουν αν θα ναι ΚΑΕ,ΤΑΚ η' ερασιτεχνικα σωματεια κ ετσι προκυπτουν πολλες ασαφεις κ νομικα παραθυρα ετσι ωστε οι ομαδες να αποφευγουν τις κυρωσεις που θα πρεπε να λαμβανουν κ μιλαμε για τον προθαλαμο της Α1,οπου για παικτες κ προπονητες ειναι η κυρια,μοναδικη εργασια!Σε μικροτερες κατηγοριες ομαδες που θελαν να ανεβουν αλλα δεν ανεβηκαν,''αγοραζουν'' την κατηγορια απο ομαδα που ανεβηκε η' συγχωνευτηκε και ομαδες που πεφτουν παλι με την ιδια λογικη,παραμενουν στην κατηγορια ''αγοραζοντας την!Πιστευω οτι ολη αυτη η πληρης ανομια ξεκινα απο την κορυφη της μπασκετικης πυραμιδας,οπου για παρα πολλα χρονια οι ''ιθυνοντες'' εθελοτυφλουσαν κ επιδεικνυαν ανοχη σε πολλες ομαδες που χρωσταγαν παντου και αντι να υποστουν σοβαρες κυρωσεις,απεναντιας τους χαριζαν τα χρεη,το ΙΚΑ,μεχρι κ καινουργια παλαι ντε σπορ τους χτιζαν!Και ολα αυτα προς χαριν των δημοσιων σχεσεων,των πελατειακων σχεσεων,της κομματικης ''συμπνοιας'',του ''δουναι και λαβειν'' που χαρακτηριζει παρα πολλους ''μπασκετικους παραγοντες''.Βλεπετε,στην Ιταλια που η Δικαιοσυνη λειτουργει σε χαρακτηριστικο βαθμο,επεσε κατηγορια το μεγαθηριο Κιντερ Μπολωνια απο την προσφυγη του γνωστου μας ''Σανι'' Μπετσιροβιτς για την μη καταβολη 2-3 μηνιατικων(Φανταστειται ποσες ομαδες θα επρεπε να εχουν κατρακυλησει μεχρι τα τοπικα,αν ισχυε κ εδω το αυτονοητο)κ το προπερσινο σκανδαλο του Λορμπεκ με την Μπενετον.Στην Ισπανια αν δεν καταθεσεις την εγγυητικη επιταγη με το ποσο που σου οριζεται,δεν μετεχεις,αν φυγει προπονητης κ δεν τον εχουν εξοφλησει εντος μηνος,η λιγκα δεν επιτρεπει να εργαστει καποιος αλλος ως αντικαταστατης,και αν υπαρχουν εκρεμοτητες με το περας καθε σεζον που δεν τακτοποιουνται,τους αφαιρουνται βαθμοι απο το επομενο πρωταθλημα.Ειναι η' δεν ειναι ιδανικο κ' προσφορο το περιβαλλον για να επενδυθουν μεγαλα ποσα,απο την στιγμη που τα rules εχουν θεσμοθετηθει κ ισχυουν για ολους.Μπορουμε εμεις να μπουμε σ' αυτην τη λογικη!Θα παραμεινουμε Τανζικισταν!Εδω σας θελω!Εγω θα θελα rules συν καποιους ''γατους'' σαν τον ''θειο'' Στερν κ' οχι ασυδοσια κ' ''μπασκετμαυσωλια''!
a bullet for your head
Για το πως θα μπορουσε να γινει πιο ανταγωνιστικη,πολλα εξαρτωνται απο τα παραπανω.Η δικη μας ''πραγματικοτητα'' δεν αποτελει υγιες κ εγγυημενο περιβαλλον για επενδυτικες πρωτοβουλιες.Ευτυχως κ' προς τιμη τους σε περιοδους ''ισχνων αγελαδων'' οι κυριοι Γιανακοπουλοι ο κυριος Βωβος ο κυριος Λιανος κ' ο κυριος Κυριακου κρατησαν τα προσχηματα,ενω πλεον συνεισφερουν υπερ του δεοντος,και σ'αυτους προστεθηκαν οι Κυριοι Αγγελοπουλοι με την καταλυτικη τους 3ετη συμμετοχη και ο κυριος Δροσος.Η διοικηση του Αρη,της Ολυμπιας Λαρισας κ' του Κολοσσου καταβαλλουν φιλοτιμες προσπαθειες κ προς την σωστη κατευθυνση.Λειπει ο ΑΓΟΡ,που ανεξαρτητα του υποβιβασμου του,εξοφλησε παικτες κ προπονητες,εχει βαλει μπρος για ανεργεση νεου κλειστου κ εκπροσωπει την Κρητη κ' την περιφερεια γενικοτερα.Λειπει η Πελοπονησος,που θα μπορουσε να εκπροσωπειται απο 2 ομαδες(Οχι ομως της ιδιας πολης της Πατρας.)Θα ηθελα μια κ ανταγωνιστικη ομαδα στην Πατρα,οπως κ' στην Λαρισα.Βλεπω πολυ θετικα τα Τρικαλα κ' αν επιτευχθει η συγχωνευση την Καβαλα(Και την Λαμια).Γενικα θεωρω οτι το κλειδι ειναι το ''ανοιγμα'' της περιφερειας.Οικονομικοι παραγοντες-επενδυτες θα μπορουσαν να εξετασουν τετοιες περιπτωσεις.Η Ηπειρος αποτελει μια Ελληνικη περιφερεια που ουδεποτε ειχε ομαδα μπασκετ να την εκπροσωπει στην Α1 κ' θα μπορουσε να βγει κατι καλο απο μια ενδεχομενη ερευνα αγορας υποψηφιων.Γενικα πιστευω οτι θα τονωνοταν αρκετα η κατασταση εαν υπηρχαν αρκετες ομαδες της περιφερειας που θα εκπροσωπουσαν μια πολη κ' θα υπηρχε λαικη συμμετοχη κ' ερρεισμα.Επισης πιστευω οτι ομαδες οπως το Μαρουσι,ο Πανελληνιος κ' ο Πανιωνιος πρεπει να εξαντλησουν καθε προσπαθεια προσελκυσης του φιλαθλου κοινου τους.Αν αποβουν ακαρπες οι προσπαθειες,να εξετασουν σεναρια συγχωνευσεων(Κυριως ο Πανελληνιος)με ομαδες παραδοσιακα μπασκετικων περιοχων κ με ευρεια λαικη βαση(Σαν το Περιστερι).Καλως η' κακως ο κοσμος ειναι απαραιτητο συστατικο.Για την ΑΕΚ καλυτερα να μην μιλησω..τραγικη κατασταση,που θα μπορουσε να επωφεληθει ο κ.Βωβος κ να'' κιτρινισει'' πληρως η περιοχη του Αμαρουσιου.
asxetos
14 είναι σίγουρα πολλές αλλά 12 πάλι είναι λίγες. Το σωστό θα ήταν πέρα από τα αγωνιστικά κριτήρια να υπήρχαν και άλλα κριτήρια για τη διατήρηση μιας ομάδας στην Α1. Τα κριτήρια αυτά θα έπρεπε να είναι γήπεδο συγκεκριμένης χωρητικότητας (3000 τουλάχιστον), ένας αριθμός εισητηρίων (ομάδες που κόβουν λιγότερα από χίλια εισητήρια μέσο όρο θα έπρεπε να αποκλείονται από το πρωτάθλημα), καθώς και ένα συκγεκριμένο μπάτζετ (για παράδειγμα δεν θα πρέπει καμία ομάδα να συμμετέχει αν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων Ευρώ για να μη πω παραπάνω). Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά.

Αλλά με τα κολλημένα μυαλά που υπάρχουν στο χώρο πως να συμβούν όλα αυτά.
Alexmei
QUOTE(asxetos @ Aug 19 2008, 02:26 ) *
14 είναι σίγουρα πολλές αλλά 12 πάλι είναι λίγες. Το σωστό θα ήταν πέρα από τα αγωνιστικά κριτήρια να υπήρχαν και άλλα κριτήρια για τη διατήρηση μιας ομάδας στην Α1. Τα κριτήρια αυτά θα έπρεπε να είναι γήπεδο συγκεκριμένης χωρητικότητας (3000 τουλάχιστον), ένας αριθμός εισητηρίων (ομάδες που κόβουν λιγότερα από χίλια εισητήρια μέσο όρο θα έπρεπε να αποκλείονται από το πρωτάθλημα), καθώς και ένα συκγεκριμένο μπάτζετ (για παράδειγμα δεν θα πρέπει καμία ομάδα να συμμετέχει αν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων Ευρώ για να μη πω παραπάνω). Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά.

Αλλά με τα κολλημένα μυαλά που υπάρχουν στο χώρο πως να συμβούν όλα αυτά.



Αν δηλαδή σε μια περιοχή υπάρχει ένας μικρός πλυθησμός (πχ Ρόδος με 100.000 πολίτες όπου οι περισσότεροι σε χωριά μακριά από πόλη) και με ελάχιστο μπασκετικό πληθυσμό (περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι) δεν θα έπρεπε ο Κολοσσός να παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα που έχει γήπεδο 1100 θέσεων αλλά γεμίζει σχεδόν πάντα και είναι από τις πιο καυτές έδρες στο πρωτάθλημα;

Εξάλλου αυτό που λες είναι παράλογο σε μια χώρα που τα 8 από τα 10.000.000 μένουν στην Αθήνα.
Weekendman
Συγκεγκριμένο όριο χωρητικότητας στα γήπεδα θα μπορούσε να εξεταστεί σαν γενικότερο ζήτημα για την βελτίωση του Ελληνικού πρωταθλήματος ,όταν μάλιστα η Ευρωλίγκα σχεδιάζει οι ομάδες να έχουν γήπεδα τουλάχιστον 10000 θέσεων, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελληνική λίγκα με όριο όπως αυτό των 3000 που ανέφερες η ένα πιο προσιτό 1000 θέσεων, όμως ο Alexmei σου ανέφερε το παράδειγμα της Ρόδου, το ίδιο πρόβλημα αντιμεντωπίζουν και άλλες επαρχιακές ομάδες και πόλεις, επιπλέον ο Ηρακλής δεν βρίσκει άλλο γήπεδο εκτός του Ιβανοφείου, η ΑΕΚ ψάχνει και αυτή ένα μικρό γήπεδο ,τι να κάνεις σε μια τέτοια κατάσταση;

τώρα για
QUOTE
ένας αριθμός εισητηρίων (ομάδες που κόβουν λιγότερα από χίλια εισητήρια μέσο όρο θα έπρεπε να αποκλείονται από το πρωτάθλημα),

έτσι όπως είναι τώρα το πρωτάθλημα πολλές ομάδες δεν μπορούν να το εκπληρώσουν η με το ζόρι το ξεπερνάνε και είναι και σπουδαίες ανάμεσα τους, αν βρεθεί σε μεγάλη ακμή η Ελληνική Α1 μπορεί, αλλά τώρα όχι

Το σημαντικό θα ήταν και συμφωνώ
QUOTE
καθώς και ένα συκγεκριμένο μπάτζετ (για παράδειγμα δεν θα πρέπει καμία ομάδα να συμμετέχει αν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων Ευρώ για να μη πω παραπάνω). Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά.

και θα συμπληρώσω να υπάρχει συγκεγκριμένη ημερομηνία δήλωσης στο πρωτάθλημα και αυτή δεν θα πρέπει να είναι το Φθινόπωρο...
Αυτό θα βοηθούσε να αποφύγουμε τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια με κάποιες ομάδες ,όταν μάλιστα υπάρχουν και αρκετές ομάδες που έχουν οικονομική επιφάνεια και θέληση να αγωνιστούν στην Α1 π.χ Δάφνη,Ιωνικός Λαμίας, Ρέθυμνο κ,τ.λ
Ομάδες όπως το Πανόραμα η ο Μακεδονικός παλιότερα, θα μπορούσαν να ζήσουν με το παλιό τηλεοπτικό καθεστώς που και οι 14 ομάδες της Α1 πουλούσαν ενιαία το πρωτάθλημα σαν τηλεοπτικό προιόν , όμως απο την στιγμή που οι διάφορες ομάδες άρχισαν να διαπραγματεύονται ξεχωριστά το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο και η δημοτικότητα του πρωταθλήματος δεν είναι όπως παλιά ακόμη ,δεν μπορούν όπως έκαναν κάποτε να βγάλουν την χρονία με τα λεφτά απο την τηλεόραση , θα πρέπει να βρούν άλλους τρόπους για να επιβιώσουν και απο την στιγμή που η λέξη μάρκεντιγκ τους είναι η άγνωστη η ...ελεημοσύνη της ΕΡΤ δεν τους σώζει.
Andrew19
1000 εισιτήρια (αν εξαιρέσεις τα διαρκείας) δεν τα κόβει Ολυμπιακός-Παναθηναικός σε κάθε ματς. εδώ πολλοί που έχουν διαρκείας δεν πάνε!

Το ζήτημα δεν είναι στα εισητήρια αλλά δεν έχουν δημιουργηθεί οι δομές που θα κάνουν τις ομάδες να έχουν εισητήρια. Οι φίλαθλοι είναι απαιτητικοί, αλλά αυτούς έχουν οι ομάδες. Θες να τους φέρεις στο γήπεδο; Αν σε κάθε ομάδα αγωνίζονται 5-6 (τουλάχιστον) τυχάρπαστοι κοινοτικοί και ξένοι και 1-2 Ελληνες ο φίλαθλος δεν θα πάει στο γήπεδο γιατί δεν πρόκειται να ταυτιστεί με τον ΧΥΖ λεγεωνάριο που ήρθε να παίξει για ένα χρόνο στην Ελλάδα. Σε περιοχές που δεν υπήρχαν ομάδες στην Α1 υπάρχει για 1-2 χρόνια ένας σχετικός ενθουσιασμός αλλά και εκεί θα βαρεθούν σύντομα.

Επίσης ο τρόπος παιχνιδιού της Α1 δεν κάνει τον κόσμο να θέλει να δει μπάσκετ. Πολύ ξύλο, πολύ άμυνα και χαμηλά σκορ. Ο λαός θέλει θέαμα!
magickaminia
QUOTE(asxetos @ Aug 19 2008, 02:26 ) *
14 είναι σίγουρα πολλές αλλά 12 πάλι είναι λίγες. Το σωστό θα ήταν πέρα από τα αγωνιστικά κριτήρια να υπήρχαν και άλλα κριτήρια για τη διατήρηση μιας ομάδας στην Α1. Τα κριτήρια αυτά θα έπρεπε να είναι γήπεδο συγκεκριμένης χωρητικότητας (3000 τουλάχιστον), ένας αριθμός εισητηρίων (ομάδες που κόβουν λιγότερα από χίλια εισητήρια μέσο όρο θα έπρεπε να αποκλείονται από το πρωτάθλημα), καθώς και ένα συκγεκριμένο μπάτζετ (για παράδειγμα δεν θα πρέπει καμία ομάδα να συμμετέχει αν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων Ευρώ για να μη πω παραπάνω). Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά.

Αλλά με τα κολλημένα μυαλά που υπάρχουν στο χώρο πως να συμβούν όλα αυτά.

Τα κριτηρια που αναφερεις ειναι λογικα για να μιλαμε για υγιες επαγγελματικο πρωταθλημα. Ομως αν εξαιρεσεις τα γηπεδα που φτιαχθηκαν σε 2 ή 3 μεγαλες πολεις σε συστημα φασον οπως ειναι το κλειστο του Πυργου , το Τοφαλος στην Πατρα , το κλειστο της Νεαπολης στην Πατρα που εχουν χωρητικοτητα περιπου 4000 και 5000 θεσεων ή το Κραχτιδης στην Δραμα και το κλειστο της Λαμιας που εχουν παρομοια χωρητικοτητα υπαρχει ελλειψη καλων γηπεδων στην επαρχια. Αρα ειναι αδοκιμο για την ωρα να βαλουμε τετοιο κριτηριο για την συμμετοχη στην Α1. Ισως θα πρεπε η Πολιτεια να προβλεψει να υπαρχει ενα αξιοπρεπες Γυμναστηριο σε καθε Νομο για να αναπτυχθει και ο αθλητισμος της Περιφερειας. Ομως αυτο το βλεπω πολυ χλωμο.
hellenic
QUOTE(Andrew19 @ Aug 24 2008, 15:44 ) *
1000 εισιτήρια (αν εξαιρέσεις τα διαρκείας) δεν τα κόβει Ολυμπιακός-Παναθηναικός σε κάθε ματς. εδώ πολλοί που έχουν διαρκείας δεν πάνε!

Το ζήτημα δεν είναι στα εισητήρια αλλά δεν έχουν δημιουργηθεί οι δομές που θα κάνουν τις ομάδες να έχουν εισητήρια. Οι φίλαθλοι είναι απαιτητικοί, αλλά αυτούς έχουν οι ομάδες. Θες να τους φέρεις στο γήπεδο; Αν σε κάθε ομάδα αγωνίζονται 5-6 (τουλάχιστον) τυχάρπαστοι κοινοτικοί και ξένοι και 1-2 Ελληνες ο φίλαθλος δεν θα πάει στο γήπεδο γιατί δεν πρόκειται να ταυτιστεί με τον ΧΥΖ λεγεωνάριο που ήρθε να παίξει για ένα χρόνο στην Ελλάδα. Σε περιοχές που δεν υπήρχαν ομάδες στην Α1 υπάρχει για 1-2 χρόνια ένας σχετικός ενθουσιασμός αλλά και εκεί θα βαρεθούν σύντομα.

Επίσης ο τρόπος παιχνιδιού της Α1 δεν κάνει τον κόσμο να θέλει να δει μπάσκετ. Πολύ ξύλο, πολύ άμυνα και χαμηλά σκορ. Ο λαός θέλει θέαμα!


νομιζεις οτι αυτο ειναι το κυριο προβλημα η ισως οτι πας στο γιπεδο και δεν ξερεις αν σου σπασουν το κεφαλι καπιοι;εδω εγω φοβαμαι να χειροκροτησω φαση αλλης ομαδας στο οακα...

στο θεμα μας...νομιζω πως ειναι σημαντικο να υπαρχουν ομαδες απο ολη την ελλαδα
δεν μου λεει κατι να εχει τ αιγαλεω ομαδα,το περιστερι ομαδα,η κηφησια ομαδα κτλ..
επισης οι πολεις της επαρχιας οπως η λαρισα πρεπει να εχουν μια ομαδα που αυτοματα θα ειναι και πιο δυναμικη
πολεις οπως η πατρα,που δεν εχουν ουτε ποδοσφαιρο σε υψηλο επιπεδο πρεπει να επανελθουν
φανταστειτε πρωταθλημα με παο,οσφπ,αεκ,παοκ,αρη,πανιονιο,λαρισα (μια ομαδα ολυμπια και αελ),ηρακλειο η ρεθυμνο,πατρα,ιωαννενα,αλεξανδρουπολη,ροδο
,λαμια,κοζανη.
Weekendman
Πάντως απο οικονομικής απόψεως φάνηκε οτι γύρω στις 10(απο τις 14) ομάδες μπορούν να βρούν μόνες τους ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο(χωρίς ΕΡΤ...) που υποτίθεται είναι σημαντική πηγή οικονομικών πόρων ,οπότε δεν θεωρώ υπερβολικό το να υπάρχουν φίλαθλοι που να αναρωτιούνται αν αντέχει το πρωταθλημα αυτό 14 ομάδες αυτήν την στιγμή.
Dread
QUOTE("hellenic")
φανταστειτε πρωταθλημα με παο,οσφπ,αεκ,παοκ,αρη,πανιονιο,λαρισα (μια ομαδα ολυμπια και αελ),ηρακλειο η ρεθυμνο,πατρα,ιωαννενα,αλεξανδρουπολη,ροδο
,λαμια,κοζανη.

Αν κάναμε κάτι στυλ NBA 69.gif τότε θα είχαμε βάσει των πληθυσμών των περιφερειών της Ελλάδος:

Αττική: ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Μαρούσι/Πανελλήνιος/άλλη αθηναϊκή ομάδα,
Κεντρική Μακεδονία: Άρης, ΠΑΟΚ + άλλη μία ομάδα στην περιφέρεια (Ηρακλής ή κάποια ομάδα στις Σέρρες ή την Κοζάνη)
Θεσσαλία: Μία ομάδα από Λάρισσα ή Βόλο
Πελοπόννησος(γεωγραφικός ορισμός): Απόλλων Πατρών ή κάποια άλλη ομάδα στην Πάτρα
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Νησιά Βορείου Αιγαίου: Μία ομάδα από Καβάλα ή Αλεξανδούπολη
Ήπειρος, Ιόνια νησιά, Αιτωλο-Ακαρνανία και Δυτική Μακεδονία: Μία ομάδα από Ιωάννινα
Κρήτη και Νησιά Νοτίου Αιγαίου: Μία ομάδα από Ηράκλειο
Κεντρική Ελλάδα: Μία ομάδα στην Λαμία
benchwarmer
Καλα ολα αυτα, αλλα στη θεωρια...

Στην πραξη εχουμε τις δυο ομαδες απο την Πατρα να παιζουν μπουνιες, να περνανε 3 αγωνιστικες για να βρουμε ποια ομαδα θα ειναι στην Α1, να αναγκαζομαστε σε συγχωνευσεις (και μην μενουμε μονο στο φετινο, και περυσι και προπερσι κλπ τα ιδια θυμαμαι), να εχουμε αγωνες Α1 σε γηπεδα (ιστορικα μεν) αλλα ακαταλληλα, κλπ κλπ

Οποτε, λυπαμαι που το λεω, αλλα ωρες ωρες πραγματικα νοιωθω οτι 14 ομαδες ισως ειναι πολλες...

*Βεβαια, δεν ειναι αυτη η λυση στα προβληματα του ελληνικου μπασκετ..
hellenic
QUOTE(Dread @ Nov 3 2008, 00:06 ) *
Αν κάναμε κάτι στυλ NBA 69.gif τότε θα είχαμε βάσει των πληθυσμών των περιφερειών της Ελλάδος:

Αττική: ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Μαρούσι/Πανελλήνιος/άλλη αθηναϊκή ομάδα,
Κεντρική Μακεδονία: Άρης, ΠΑΟΚ + άλλη μία ομάδα στην περιφέρεια (Ηρακλής ή κάποια ομάδα στις Σέρρες ή την Κοζάνη)
Θεσσαλία: Μία ομάδα από Λάρισσα ή Βόλο
Πελοπόννησος(γεωγραφικός ορισμός): Απόλλων Πατρών ή κάποια άλλη ομάδα στην Πάτρα
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Νησιά Βορείου Αιγαίου: Μία ομάδα από Καβάλα ή Αλεξανδούπολη
Ήπειρος, Ιόνια νησιά, Αιτωλο-Ακαρνανία και Δυτική Μακεδονία: Μία ομάδα από Ιωάννινα
Κρήτη και Νησιά Νοτίου Αιγαίου: Μία ομάδα από Ηράκλειο
Κεντρική Ελλάδα: Μία ομάδα στην Λαμία


βλεπω το εχεις μελετησει το θεμα...
εισαι σιγουρος οτι δεν σηκωνει 2ομαδες η θεσσαλια biggrin.gif
NKoulaf
'Εχετε πάει στις πόλεις που λέτε να έχουν ομάδα Α1 με γεωγραφικά κριτήρια? Πχ Αλεξανδρούπολη ? Το Παγκράτι παίζει να έχει και 8 φορές τον πληθυσμό της αλεξανδρούπολης και παίζει Α2 με 150 άτομα !Θα μου πείτε είναι όλοι μεγάλες ομάδες. Η Ξάνθη πόσα εισητήρια κόβει ?Πόσοι πια θα πάνε 50 χλμ με το αυτοκίνητο να δουν μπάσκετ ? 10 ? 20 ? Πάτρα, Λάρισα, Αντε και μια πόλη στην Κρήτη υπάρχει περίπτωση να σηκώσουν υγιή ομάδα Α1 με το σημερινό ενδιαφέρον για το μπάσκετ. Τώρα αν θέλει ο Αμπράμοβιτς να πάρει την κάτω Μαγούλα δεν ξέρω. Το οτι το μαρούσι όμως πίνει το αίμα του Βωβού με το καλαμάκι με το ενδιαφέρον που υπάρχει το ξέρω. Τα γεωγραφικά κριτήρια είναι για χώρες με άλλα δημογραφικά στοιχεία. Περιοχές με 80.000 άτομα σε ακτίνα 90 χιλιομέτρων, και τα 4/5 παπούδες και μετανάστες ΔΕΝ ανταγωνίζονται περιοχες με 3.000.0000 στα 6 χλμ όπως ο πειραιάς. Το θέμα δεν είναι μόνο να υπάρχουν, το θέμα είναι και να λειτουργούν.
hellenic
Θεωρεις ομως οτι ενας κατοικος του αιγαλεου,φιλος του μπασκετ,θα παει στο αιγαλεω η στον παο,οσφπ ακομα και πανιονιο και πανελληνιο που εχουν καλυτερες ομαδες
εγω πχ απο ανατολυκα προαστια παο μαρουσι...εχω δλδ την δυνατοτητα να παω καπου αντι στον Ηλυσιακο πχ
ενω στην αλεξανδρουπολη η στα γιαννενα δεν υπαρχει αυτο...αρα θα πανε αναγκαστικα στην μια και μοναδικη ομαδα που υπαρχει.
δεν παιζει μοναχα ρολο ο πληθυσμος αλλιος ο ΠΑΟ θα επρεπε να ειναι sold out παντα οπως και ο οσφπ.
Andrew19
Ναι σωστά λες hellenic ότι μπορεί να σου πάρουν το κεφάλι οι 1000 που μένουν μέσα στο γήπεδο και είναι ένας σημαντικός παράγοντας αυτός. Να σου κάνω μια αναδρομή, παλιότερα όταν πρωτοπήγε ο Ιωαννίδης στον Ολυμπιακό έβλεπες σε κάτι ματς με το Σπόρτινγκ (π.χ.) να έχει 8-10 χιλιάδες το ΣΕΦ στην πλειοψηφία οικογενειάρχες σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα. Οταν όμως έφτασαν οι τελικοί τα εισητήρια τα πήραν οι επιστήμονες.

Τώρα μια ομάδα από την Καβάλα, τα Γιάννινα, ή την ΧΥΖ επαρχιακή πόλη δεν λέει τίποτα περισσότερο από μια περιοχή της Αθήνας που ενδεχομένως να έχει περισσότερο κόσμο (π.χ. Δήμος Περιστερίου είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας μετά από Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πειραιά). Αν δεν έχουν όμως υγιείς βάσεις το λογικό είναι να βρίσκονται εκεί που είναι. Δες το Ηράκλειο που επανήλθε και τι κατηγορία είναι πάλι. Αντίθετα το Ρέθυμνο και ας είναι μια πόλη με 20000 κάτοικους έχει κάνει πολύ καλή πορεία και δείχνει έναν επαγγελματισμό που θα το φέρει πίσω στην Α1.
a bullet for your head
QUOTE(benchwarmer @ Nov 3 2008, 00:12 ) *
Καλα ολα αυτα, αλλα στη θεωρια...

Στην πραξη εχουμε τις δυο ομαδες απο την Πατρα να παιζουν μπουνιες, να περνανε 3 αγωνιστικες για να βρουμε ποια ομαδα θα ειναι στην Α1, να αναγκαζομαστε σε συγχωνευσεις (και μην μενουμε μονο στο φετινο, και περυσι και προπερσι κλπ τα ιδια θυμαμαι), να εχουμε αγωνες Α1 σε γηπεδα (ιστορικα μεν) αλλα ακαταλληλα, κλπ κλπ

Οποτε, λυπαμαι που το λεω, αλλα ωρες ωρες πραγματικα νοιωθω οτι 14 ομαδες ισως ειναι πολλες...

*Βεβαια, δεν ειναι αυτη η λυση στα προβληματα του ελληνικου μπασκετ..

Σ'ολα αυτα που αναφερεις θα προσεθετα κ πολλα-πολλα ακομα..Δεν θα μπω στην λογικη αν 14 ομαδες ειναι πολλες η' οχι.Για αυτο που ειμαι παντελως σιγουρος,ειναι οτι παρα μα παρα πολλοι,που δραστηριοποιουνται στον χωρο,εχοντας στα χερια τους τις τυχες του αθληματος,ειναι παρα πολλοι(αριθμητικα),κ ταυτοχρονα παρα πολυ΄''λιγοι''...
Weekendman
http://www.superbasket.gr/?c=173&a=113819
λάθος! ζητάω συγνώμη νόμιζα μιλαει για την άνδρικη Α1...
a bullet for your head
Σκεφτηκα να παραθεσω εδω αυτο το λινκ,μιας και ισως ''πιανει'',το 2ο ερωτημα του τιτλου, αυτου του τοπικ..

http://www.sport-fm.gr/article/190442
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.