Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εθνική ομάδα, τα απόνερα του προημιτελικού
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
Hellas On fire
Χωρίς Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ

Ο Πάου Γκασόλ μετά από συνεχόμενες παρουσίες στην εθνική ομάδα της Ισπανίας για τρία χρόνια θα κάνει ένα διάλειμμα ενός έτους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ενισχύσει τους «φούριας ρόχας» στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο σούπερ σταρ των Ισπανών ρωτήθηκε από τον Τύπο της χώρας του για το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ και απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να πάω στην Πολωνία σαν τηλεσχολιαστής». Ο Γκασόλ έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της μηχανής των Λέικερς και οι συνεχόμενες γεμάτες σεζόν έχουν αποδειχθεί καταπονητικές για τον 28χρονο σέντερ. Παρόλα αυτά, έχει εκφραστεί η ανησυχία στις τάξεις των Ιβήρων πως αυτή του η κίνηση δεν σημαίνει διάλειμμα από τις διεθνείς του υποχρεώσεις, αλλά το οριστικό του αντίο στην εθνική! Ο Γκασόλ είναι ο πέμπτος σε συμμετοχές παίκτης της Ισπανίας, μετά τους Κάρλος Χιμένεθ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Φελίπε Ρέγιες και Χόρχε Γκαρμπαχόσα.
Πηγη: gazzeta.gr

Εγω για την Εθνικη αυτο θελω. Να χτυπαμε μεν τα Ευρωμπασκετ αλλα οσοι πειραματισμοι να γινονται εκει για να πηγαινουμε στις μεγαλες διοργανωσεις με ετοιμη ομαδα οχι της τελευταιας στιγμης διορθωσεις. Οι μεγαλοι παικτες να μπορουν και να ξεκουραστουν.

Ροστερ

Guard:
Point--Διαμαντιδης, Παπαλουκας/Βεργινης
Shooting--Τσαλδαρης
Combo--Σπανουλης, Νικ Καλαθης
Forward:
Small forward--Βασιλοπουλος, Περπερογλου.
Power Forward--Τσαρτσαρης, Πριντεζης,
Combo Forward--Φωτσης
Centers:
Center--Μπουρουσης η' Σοφο.
Forward/Center--Κουφος,

Την 16/19αδα να συμπληρωνεται απο τους Γλυνιαδακη,συν τους Πατ Καλαθης και Βουγιουκα/Σαρικοπουλο.
Εαν κολλησουμε σε παικτες που ειναι Ελληνικης καταγωγης αλλα σε αλλη χωρα το χασαμε το παιχνιδι.
Εαν βγαλουμε και τοπικα κουφο και Καλαθη ας μπουν και αυτοι, οι αλλοι ομως γιατι να αποκλειονται?

Το λιγοτερο που θα κανει ο Κουφος και ο Καλαθης θα δειξουν στους υπολοιπους και οσα μαθουν στο ΝΒΑ.
petrovic
Εάν (εάν επαναλαμβάνω) πάρουμε κάνα χρυσό στην Πολωνία όλοι θα πουν "όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια" και θα έχουν και δίκιο. Εγώ περιμένω τη στιγμή όπου έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό στο Παγκόσμιο του 2010 τις ΗΠΑ κερδίζουμε τον τελικό με κάρφωμα του Σόφο στο τελευταίο δευτερόλεπτο μέσα στα μούτρα του Πάο (γκασόλ) συγνώμη για την παρέμβαση αλλά κάποιοι ίσως να μην το καταλάβουν και το ρίξουν στα οπαδικά tongue.gif edited by mods. Αυτά είναι
MasterminD5
Παπαλουκάς, Διαμαντίδης,
Ζήσης, Σπανούλης
Βασιλόπουλος,Πελεκάνος η Περπέρογλου
Πριντεζης, Τσαρτσαρης, Φώτσης
Σοφο, Μπουρουσης, Κουφός,
Τους καλαθηδες δεν τους βλέπω όσο για ξανθόπουλους,βεργίνηδες και δήθεν ταλεντα ούτε που το συζητιέται το θέμα...
benchwarmer
Βρε ας το παρουμε το χρυσο κι ας πουν και για γατες και για ποντικια και για χαμστερ μην σου πω (τελος οριστικα ο Χιμενεθ btw...)
Τωρα για τα ροστερ, ας μην προτρεχουμε... Μια χρονια ολοκληρη εχουμε μπροστα μας..
petrovic
Ε πως να το κάνουμε. άλλο πράγμα να τους κερδίσουμε χωρίς τον Γκασόλ, και άλλο με τον Γκασόλ
Hellas On fire
Παντως και χωρις Γκασολ, μην το εχετε σιγουρο.
Οι Ρουμπιο-Φερναντεζ αναμενω να αποτελεσουν διδυμο φωτια και να ειναι και οι δυο πολυ καλυτεροι απο φετος(Ο Φερναντεζ να παρει και εξτρα δυναμη). Ο Χιμενεθ δεν κανει οση ζημια ο Ρεγιες και ο Μουμπρου(που δεν τους περιμενουμε ποτε και παντα συμβαλουν ενω ο Χιμενεθ ειναι σταθερη αξια). Ασε που μπορει να υπαρχει και ισαξιος του απο πισω, το κακο με τους Ισπανους ειναι οτι βγαζουν βελτιωμενες εκδοσεις των υπαρχοντων παικτων.

Π.χ. Ναβαρο ενας καλυτερος Γιοφρεσα, η Φερναντεζ-Βιγιακαμπα, η Γκαρμπαχοσα-Χιμενεθ(το παλιο 3-4 της εποχης επιφανιο)κλπ.
nikefalin
Εαν γίνει αυτό
ας φέρουν και τους Αμερικάνους στο Ευρωπαικό! biggrin.gif
jokey
QUOTE(nikefalin @ Aug 24 2008, 23:50 ) *
Εαν γίνει αυτό
ας φέρουν και τους Αμερικάνους στο Ευρωπαικό! biggrin.gif

Αν γίνει αυτό, βαράτε τα τύμπανα από τώρα, θέλω ευρωλίγκα και ευρωπαικό σε ελληνικά χέρια.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις των Ισπανών, και αν πράγματι κάνει το διαλειματάκι του ο Γκασόλ, τη θέση του λογικά θα τη πάρει ο Βάθκεθ. Καλός αλλά λίγος. Ακόμα και ο Γλυνιαδάκης τον έχει αλλά ελπίζω αυτός που θα χρειαστεί να τον παίξει να είναι ο Κουφός. Ο άλλος λογικά θα είναι ο Τρίας εκτός και αν θέλουνε να ανανεώσουνε παραπέρα την ομάδα και προωθήσουνε τον Κλαβέρ ο οποίο έχει μέινει μάλλον στασιμος τον τελευταίο χρόνο οπότε δε νομίζω. Και ο Τρίας είναι καλός, και του χρόνου ίσως να μπορεί να προσφέρει και περισσότερα από τον προκάτοχό του Χιμένεθ.
nikefalin
QUOTE(jokey @ Aug 25 2008, 00:12 ) *
Αν γίνει αυτό, βαράτε τα τύμπανα από τώρα, θέλω ευρωλίγκα και ευρωπαικό σε ελληνικά χέρια.

μιλώντας με γνωστό μου , μου είπε οτί η είδηση βγήκε από τον ίδιο τον "πατερούλη" στο στυλ "οι Πολωνοί έχουν οικονομικά προβλήματα και αν δεν μπορέσουν εμείς είμαστε εδώ"
jokey
QUOTE(nikefalin @ Aug 25 2008, 00:20 ) *
μιλώντας με γνωστό μου , μου είπε οτί η είδηση βγήκε από τον ίδιο τον "πατερούλη" στο στυλ "οι Πολωνοί έχουν οικονομικά προβλήματα και αν δεν μπορέσουν εμείς είμαστε εδώ"

Μάλιστα... rolleyes.gif
Ε τι να κάνουμε..., και στη Πολωνία ακόμα, μπορεί να μπαίνουμε σαν δεύτερο φαβορί αντί για πρώτο αλλά και πάλι μπορούμε το χρυσό με πολύ μεγάλες πιθανότητες.
Dortmundtzis
QUOTE(magickaminia @ Aug 24 2008, 16:39 ) *
Φιλε μετα λυπης μου βλεπω οτι η προβλεψη σου περιλαμβανει στους 16 3 παιδια αμερικανοφερτα. Δεν ειμαι σωβινιστης αλλα δωσαμε τοσο αγωνα να τελειωσει η εποχη των Αχεπανς απ την Ελλαδα για να παιζουν στην Εθνικη τα δικα μας παιδια. Δηλαδη ο Τσαλδαρης θα σβησει το 2009. Δεν υπαρχουν εγχωριοι αθλητες. Γιατι να μην προωθηθουν παιδια απ την Εφηβων επιτελους στην Ανδρων και να δουμε τον αντιστοιχο Ελληνα Ρουμπιο στην Εθνικη μας. Γιατι αντι του Κουφου να μην παιξει ο Σαρικοπουλος σαν σεντερ. Παληκαρια χαλαρωστε . αν οι πλαβι χρειαζονται 5 χρονια για να στησουν ξανα μια υποφερτη ομαδα , εμεις με τα μυαλα που κουμανταρουμε το 2012 δεν θα παμε καν στο Λονδινο. Δεν ειμαι μαντης κακων το καμπανακι χτυπαω.

Den paizesai, diladi o Koufos den einai ellinas? Exei ellina patera, ellinida mana? E, autos ti einai? Italos? Autos magka einai o ellinas Rubio, kai kanenas Sarikipoulos i Matalon. Autos exei ti nootropoia nikiti kai tin thelisis na douleuei san murlos apo to proi mexri to bradu gia na beltiothei. Ta paidia stin Ellada den exoun tetia nootropoia, einai paidia tou kafe kai tou tauli. Giauto to logo o Tapoutos kai o Papanikolaou briskontai ekei pou einai, enw eixan ta prosonta gia polu parapano.
Min ksexnas oti enas ellinas tou eksoterikou efere to basket stin Ellada: o Galis! Xoris auton oute auto to forum den tha ipirxe.
To pernw polu prosopika, epidi eimai kai egw ellinas tou eksoterikou kai kserw pws skeftomaste emeis gia tin Ellada. Ti nixta twn Imiwn to 96 mono apo tin poli mou katebikan ksekarfota dekades autokinita me ethelontes gia to metopo, enw tin idia stigmi pseutomages alites kaigane sumaies mas stin Athina. Ainte!
red pyramid88
πρώτον, δεν γράφουμε με greeklish smile.gif (yes, I am playin' mod here tongue.gif)

δεύτερον, ο Κουφός ως ''επιτυχίες'' του έχει ένα χάλκινο με την ομάδα των εφήβων, μια μετριότατη χρονιά στο κολλεγιακό, με την ομάδα του να μένει εκτός απο πολύ νωρίς (τη στιγμή που με τον Oden είχε πάρει τίτλο τη προηγούμενη χρονιά) και........ναι, βασικά αυτά tongue.gif Ας μην βιαστούμε να λέμε ηγέτη ένα παίκτη που 1) δεν έχουμε δεί 2) έχει κατηγορηθεί απο τους αμερικάνους -που τον έχουν δεί να παίζει btw- για έλλειψη πάθους στο παιχνίδι του.
Dortmundtzis
QUOTE(red pyramid88 @ Aug 24 2008, 23:19 ) *
πρώτον, δεν γράφουμε με greeklish smile.gif (yes, I am playin' mod here tongue.gif)

δεύτερον, ο Κουφός ως ''επιτυχίες'' του έχει ένα χάλκινο με την ομάδα των εφήβων, μια μετριότατη χρονιά στο κολλεγιακό, με την ομάδα του να μένει εκτός απο πολύ νωρίς (τη στιγμή που με τον Oden είχε πάρει τίτλο τη προηγούμενη χρονιά) και........ναι, βασικά αυτά tongue.gif Ας μην βιαστούμε να λέμε ηγέτη ένα παίκτη που 1) δεν έχουμε δεί 2) έχει κατηγορηθεί απο τους αμερικάνους -που τον έχουν δεί να παίζει btw- για έλλειψη πάθους στο παιχνίδι του.

Και που κολλαει αυτο; Αναφερθηκα σε ποστ συμφωνα με το οποιο να μη καλεσουμε τον Κουφο, επειδη δεν θεωρειται <δικο μας παιδι>...
red pyramid88
QUOTE(Dortmundtzis @ Aug 25 2008, 01:28 ) *
Και που κολλαει αυτο; Αναφερθηκα σε ποστ συμφωνα με το οποιο να μη καλεσουμε τον Κουφο, επειδη δεν θεωρειται <δικο μας παιδι>...

Ναι, αλλά είπες και για τη ποιότητα του ως παίκτη.

Τώρα για το άλλο κομμάτι, καλώς ή κακώς, όταν κάποιος μεγαλώνει σε μία χώρα, ασχέτος της καταγωγής του δένεται με αυτή. Λογικό κατά πολλούς ο κάθε Κουφός που γεννήθηκε στις Η.Π.Α (ή οπουδήποτε αλλού), μεγάλωσε εκεί, πήρε τη παιδεία και τις εμπιρίες που έχει εκεί, έμαθε και το μπάσκετ εκεί να έχει δεθεί με την αμερική και κάποιοι να θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να παίζει στην εθνική.

Προσωπικός, απο τη στιγμή που το ίδιο το παλικάρι νιώθει ο ίδιος ότι θέλει να παίξει για αυτή τη χώρα και να προσφέρει, οποιοδήποτε διαφωνία είναι απλά για να γίνεται κουβέντα.
Dortmundtzis
QUOTE(red pyramid88 @ Aug 24 2008, 23:37 ) *
Ναι, αλλά είπες και για τη ποιότητα του ως παίκτη.

Τώρα για το άλλο κομμάτι, καλώς ή κακώς, όταν κάποιος μεγαλώνει σε μία χώρα, ασχέτος της καταγωγής του δένεται με αυτή. Λογικό κατά πολλούς ο κάθε Κουφός που γεννήθηκε στις Η.Π.Α (ή οπουδήποτε αλλού), μεγάλωσε εκεί, πήρε τη παιδεία και τις εμπιρίες που έχει εκεί, έμαθε και το μπάσκετ εκεί να έχει δεθεί με την αμερική και κάποιοι να θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να παίζει στην εθνική.

Προσωπικός, απο τη στιγμή που το ίδιο το παλικάρι νιώθει ο ίδιος ότι θέλει να παίξει για αυτή τη χώρα και να προσφέρει, οποιοδήποτε διαφωνία είναι απλά για να γίνεται κουβέντα.

1. Δεν υπαρχει καλυτερο ταλεντο απο τον Κουφο στην Ελλαδα! Οποτε τι ΝΙΤ και Οχιο μου λες τωρα. Λες και εχουμε την ποικιλια ταλεντων των αμερικανων. Στις γενιες 86-89 δεν υπαρχει ουτε ενα παιδι, που εχει τα προσοντα να παιξει στην εθνικη!

2. Ρε φιλε, τι θα μου πεις εμενα για τους ελληνες του εξωτερικου; Ο Γκαλης δηλαδη δεν επρεπε να παιξει για την Ελλαδα; Ο Πυρρος δεν επρεπε να παρει τα μεταλλια για την Ελλαδα; Ο Αμανατιδης δεν επρεπε να βαλει γκολ στην Πολη για την Ελλαδα; Xωρις τους ελληνες του εξωτερικου ουτε μπασκετ θα ειχατε, ουτε καν ολυμπιακα μεταλλια...
Οποιος νομιζει, οτι παιδι ελληνων γονιων, που αγαπαει την Ελλαδα, δεν εχει θεση στην εθνικη, δεν εχει ιδεα για την ιστορια του ελληνισμου, διοτι 40% των ελληνων μενουν η εχουν μεινει στο εξωτερικο...
a bullet for your head
QUOTE(red pyramid88 @ Aug 25 2008, 01:19 ) *

Ως επιτυχιες του λογιζονται,η senior χρονια του,στο GlenOak High school,οπου βγηκε πρωταθλητης στην federal state division,με 26π,15.4ρ,5.2κοψ μεσους ορους,κληθηκε στο τουρνοα MacDonald's All-American,οπου καλουνται οι καλυτεροι γυμνασιοπαιδες της Αμερικης,επιλεχθηκε σαν το 3ο καλυτερο center σ'ολα τα high school της χωρας,βγηκε δευτεραθλητης Ευρωπης κ MVP,του περσινου Ευρωμπασκετ εφηβων κ' σαν freshman στο Ohaio,δεν τα πηγε κ' ασχημα με 14.7π,6.5ρ,2κοψ μ.ο.Πιστευω οτι εισαι λιγο αυστηρος στην κριση σου για τον Κουφο..Τι αλλο περισσοτερο θα ζητουσες απο το μεχρι τωρα βιογραφικο του?Ο κατα πολλους κ' κατ'εμε υπερταλαντουχος Νικολα Πεκοβιτς ως 22χρονος επιλεχθηκε στο νο 31 για τους Τιμπεργουλφς,ενω ο 19χρονος Κουφος επιλεχθηκε στο νο 23 για τους Τζαζ,ενω πολλοι τον υπολογιζαν ως lotary pick.Οι Αμερικανοι παντα κανουν ''εξονυχιστικα'' scouting reports για τους μελλοντικους επαγγελματιες,χωρις αυτο να σημαινει οτι κ' αυτοι δεν υποπιπτουν καποιες φορες σε λαθος εκτιμησεις.This is a part of a job..!Αυτο που εγω εχω να πω σ'οσους εχουν εντονη δυσπιστια στον Κουφο κ τον περνανε απο 1000 κοσκινα προκειμενου να βρεθει καποια ατελεια κ' καποιο ψεγαδι στο παιχνιδι του,ειναι οτι,''Μας χαριζουνε τον γαιδαρο(Και τι γαιδαρο!),κ' εμεις τον κοιταμε στα δοντια!''
red pyramid88
QUOTE(Dortmundtzis @ Aug 25 2008, 01:59 ) *
Ρε φιλε, τι θα μου πεις εμενα για τους ελληνες του εξωτερικου; Ο Γκαλης δηλαδη δεν επρεπε να παιξει για την Ελλαδα; Ο Πυρρος δεν επρεπε να παρει τα μεταλλια για την Ελλαδα; Ο Αμανατιδης δεν επρεπε να βαλει γκολ στην Πολη για την Ελλαδα; Xωρις τους ελληνες του εξωτερικου ουτε μπασκετ θα ειχατε, ουτε καν ολυμπιακα μεταλλια...
Οποιος νομιζει, οτι παιδι ελληνων γονιων, που αγαπαει την Ελλαδα, δεν εχει θεση στην εθνικη, δεν εχει ιδεα για την ιστορια του ελληνισμου, διοτι 40% των ελληνων μενουν η εχουν μεινει στο εξωτερικο...

θα μείνω στο τελευταίο κομμάτι. Αν αυτό υσχίει για τον Κουφό, τότε καλώς. Αν όχι εγώ προσωπικός δε θα χαιρόμουν να τον βλέπω να παίζει. Όσο για τη πρώτη παράγραφο, διάβασε λίγο πιο ήρεμα το ποστ μου και θα δείς ότι δεν είπα τίποτα τέτοιο wink.gif

@a bullet: Ομολογώ ότι αρκετά απο αυτά που αναφέρεις δε τα γνώριζα. Δεν έχω λόγους να είμαι αρνητικός στο παλικάρι, αρκεί και αυτός να αποδείξει την αξία. Απλά δε μου αρέσει η όλη υπερβολή και το ότι το έχουμε σίγουρο (όχι όλοι, αλλά αρκετοί) ότι θα είναι ν.1 με το που θα παίξει με επαγγελματίες.
Dortmundtzis
QUOTE(red pyramid88 @ Aug 25 2008, 00:19 ) *
θα μείνω στο τελευταίο κομμάτι. Αν αυτό υσχίει για τον Κουφό, τότε καλώς. Αν όχι εγώ προσωπικός δε θα χαιρόμουν να τον βλέπω να παίζει. Όσο για τη πρώτη παράγραφο, διάβασε λίγο πιο ήρεμα το ποστ μου και θα δείς ότι δεν είπα τίποτα τέτοιο wink.gif

Τι να iσχuει; οτι οι γονεις του ειναι ελληνες γενvημενοι στην Ελλαδα; Διαβασε βικιπαιδια! Οτι αγαπαει την Ελλαδα....Γιατι ηρθε να παιξει στους εφηβους, γιατι ηθελε να παιξει στους εφηβους και φετος (ασε που ο Σιγαλας δεν τον ηθελε);
red pyramid88
Μόνο που δε θα παίξουν οι γονείς του, αυτός θα παίξει tongue.gif

Πιθανότατα για να κερδίσει εμπιρίες και να πάρει και μία θέση που θα τον κάνει γνωστό έξω απο τις Η.Π.Α. λέω εγώ ο όχι και τόσο ευκολόπιστος. Δεν λέω ότι υσχίει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε όμως, όπως σίγουρα έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις αθλητών.

Και ξαναλέω για να μη χανόμαστε (και το κόβω εδώ απο τη πλευρά μου) ότι αφού θέλει να βοηθήσει, το βρίσκω χαζό να μη γίνει δεκτός στην εθνική. Αν μη τι άλλο ένας νέος, αξιόλογος και αρκετά εξελίξιμος παίκτης δε χάλασε ποτέ κανένα wink.gif
magickaminia
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 24 2008, 18:52 ) *
Εφοσον ο Γιαννακης κ' η ομοσπονδια τους ανοιξε το πρασινο φως κ' εκδοθηκαν κ τα διαβατηρια του,δεν βλεπω τον λογο να μην λογαριαζονται για μελλοντικα.Αν βαλουμε σαν κριτηρια το ταλεντο τους κ την προοπτικη τους,τοτε θεωρω οτι πρεπει να συμπεριλαμβανονται σε μελλοντικα πλανα.Αν τους θεωρεις μισο Ελληνες η' λιγοτερο Ελληνες απο τα αλλα Ελληνοπουλα,αυτο μπορει να αποτελει αποψη σου κ θεμα συζητησης ενδεχομενως..Αν το θεσουμε ομως ''στεγνα ή στυγνα'' το ζητημα.τοτε θα πρεπει να συμφωνησεις οτι προκειται για πολυ αξιολογα ταλεντα.Σημειωτεον οτι θεωρω τον Μπογρη καλυτερο του Σαρικοπουλου,βγηκε για 2η σερι φορα πρωταθλητης Ελλαδος στους εφηβους,1ος σκορερ κ' MVP,της τελικης φασης.Το αναφερω γιατι σχεδον ποτε δεν μνημονευεται το ονομα του..

Φιλε τον Μπογρη τον ξερουν αρκετοι γιατι το παληκαρι δειχνει δειγμα γραφης του και στην Α2 με τον Ηλυσιακο. Εγω δεν αναφερθηκα με κακια στο θεμα των Ελληνοαμερικανων. Απλα ειναι παραλογο ολες οι χωρες να προωθουν σε ηλικια το ανωτερω μεχρι τα 22 στην Ανδρικη τους ομαδα τα παιδια που ξεχωριζουν απο τις υποδομες και στην Ελλαδα να λογιζεται ο 25 χρονος ανερχομενο ταλεντο. Αν ειναι λοιπον αδεια η δεξαμενη επιλογων απο τα Ελληνοπουλα να ρθουν και Ελληνοαμερικανοι και Νατουραλιζε , πρωτα ομως να μπουν στην ζυγαρια τα Ελληνοπουλα. Δεν ειναι πανακεια τα μεταλλια για μια χωρα σαν την δικη μας, γι αυτο δεν θεωρω οτι χρειαζομαστε ενισχυση απ το εξωτερικο.
PARISINOS
QUOTE(magickaminia @ Aug 25 2008, 13:45 ) *
Φιλε τον Μπογρη τον ξερουν αρκετοι γιατι το παληκαρι δειχνει δειγμα γραφης του και στην Α2 με τον Ηλυσιακο. Εγω δεν αναφερθηκα με κακια στο θεμα των Ελληνοαμερικανων. Απλα ειναι παραλογο ολες οι χωρες να προωθουν σε ηλικια το ανωτερω μεχρι τα 22 στην Ανδρικη τους ομαδα τα παιδια που ξεχωριζουν απο τις υποδομες και στην Ελλαδα να λογιζεται ο 25 χρονος ανερχομενο ταλεντο. Αν ειναι λοιπον αδεια η δεξαμενη επιλογων απο τα Ελληνοπουλα να ρθουν και Ελληνοαμερικανοι και Νατουραλιζε , πρωτα ομως να μπουν στην ζυγαρια τα Ελληνοπουλα. Δεν ειναι πανακεια τα μεταλλια για μια χωρα σαν την δικη μας, γι αυτο δεν θεωρω οτι χρειαζομαστε ενισχυση απ το εξωτερικο.

Ποια ενισχυση απο το εξωτερικο ανθρωπε μου? Ποιοι νατουραλιζε και ποια ελληνοπουλα?

Ο κουφος ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ. Ελληνας. Πως το λενε. Απο αυτους που εχουν ελληνες γονεις και εχουν ονειρο να παιξουν στην εθνικη.
Ισα ισα που αν καποιος ειναι περισσοτερο ελληνας, αυτος ειναι ο κουφος. Που ενω μπορει να ειχε την δυνατοτητα να παιξει με τις ΗΠΑ, διαλεξε να παιξει ελλαδα, επειδη ακριβως αυτο ενιωθε. Και ερχεσαι εσυ τωρα και τον προσβαλλεις, και του συμπεριφερεσαι λες και ειναι πολιτης Β διαλογης.

Μιλας λες και του καναμε χαρη που του δωσαμε διαβατηριο κλπ. Ο ανθρωπος εχει δυο ελληνες γονεις και αρα αυτοματα παιρνει και διαβατηριο απο τη στιγμη που γεννιεται.

επισης ο κουφος τελειωσε περσυ το τουρνουα και εκανε πλακα και στον ρουμπιο και σε ολο το κοσμο, τελειωνοντας το τουρνουα με 30 ποντους μεσο ορο και 15 ριμπαουντ και περνοντας το ασημενιο μεταλλιο με μια εθνικη που χωρις αυτον , παραλιγο να υποβιβαστει στην Β κατηγορια, επειδη τετοιου ειδους ταλεντο ηταν τα και καλα "ελληνοπουλα" που πρεπει να τους δωσουμε και πρωτεραιοτητα.
πες μου εναν λογο που πρεπει να εχει ο καθε σαρικοπουλος προτεραιοτητα σε σχεση με τον καθε κουφο, για να παιξει στηνν εθνικη? Στο κατω κατω και ο σαρικοπουλος, φετος παει κολλεγιο στην αμερικη, και θα γυρισει λογικα μετα απο 4 χρονια. Μηπως και αυτος οταν γυρισει , δεν θα ειναι ελληνας, αλλα αμερικανοφερτος?
Δεν ξερω τι κομπλεξ εχεις με τους ομογενεις , αλλα οντως και εγω ελληνας του εξωτερικου, και εχοντας ζησει και μιλησει με πολλους ανθρωπους, ξερω οτι αισθανοντε περισσοτερο ελληνες απο τους περισσοτερους που ζουν σε αυτη τη χωρα.

Υ.Γ. βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις βγει να ζησεις εξω απο την ελληνικη επικρατεια ποτε. και αυτο δεν ειναι κακο. Αλλα αν δεν ξερεις, αντι να μιλας, ακου και 5 αποψεις μερικων που ξερουν.

ειμαι υπερ της στελεχωσης της εθνικης απο ελληνες, και οχι απο ξενους οσο μεγαλο και να ειναι το ταλεντο τους. Γι αυτο και δεν μετανιωνω που δεν βαλαμε στην εθνικη τον πετζα και τον γιαριτς, και ολους τους υπολοιπους παρ οτι αν το ειχαμε κανει, θα ειχαμε τωρα 5-6 ευρωμπασκετ και 2-3 παγκοσμια.
Αλλα αλλο ο πεντζα, ο τσακαλιδης και ο γιαριτς και αλλο ο κουφος και οι υπολοιποι.
Αν το παρουμε ετσι, ουτε ο παπαδοπουλος επρεπε να παιζει μιας και περασε ολα τα παιδικα του χρονια στην ρωσσια, για να μην πιασω τον σχορτσιανιτη...
jimol34
Είναι τουλάχιστον αστείο να αναρωτιόμαστε αν ο Κουφός ή όποιοσδήποτε Έλληνας του εξωτερικού μπορεί να έχει το ελληνικό διαβατήριο. Εννοείται ότι μπορεί. Όταν άνοιξε το τόπικ περίμενα ότι θα συζητάγαμε για το αν θέλουμε ξένοι με ελληνικό διαβατήριο να αγωνίζονται στην εθνική, όχι για Έλληνες που τυχαίνει να ζουν σε άλλη χώρα.

Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο να μαλώνουν κάποιοι για το ποιοι είναι περισσότερο Έλληνες και ποιοι έχουν προσφέρει περισσότερα.
panos75
Ποια ενισχυση απο το εξωτερικο ανθρωπε μου? Ποιοι νατουραλιζε και ποια ελληνοπουλα?

Ο κουφος ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ. Ελληνας. Πως το λενε. Απο αυτους που εχουν ελληνες γονεις και εχουν ονειρο να παιξουν στην εθνικη.
Ισα ισα που αν καποιος ειναι περισσοτερο ελληνας, αυτος ειναι ο κουφος. Που ενω μπορει να ειχε την δυνατοτητα να παιξει με τις ΗΠΑ, διαλεξε να παιξει ελλαδα, επειδη ακριβως αυτο ενιωθε. Και ερχεσαι εσυ τωρα και τον προσβαλλεις, και του συμπεριφερεσαι λες και ειναι πολιτης Β διαλογης.

Μιλας λες και του καναμε χαρη που του δωσαμε διαβατηριο κλπ. Ο ανθρωπος εχει δυο ελληνες γονεις και αρα αυτοματα παιρνει και διαβατηριο απο τη στιγμη που γεννιεται.

επισης ο κουφος τελειωσε περσυ το τουρνουα και εκανε πλακα και στον ρουμπιο και σε ολο το κοσμο, τελειωνοντας το τουρνουα με 30 ποντους μεσο ορο και 15 ριμπαουντ και περνοντας το ασημενιο μεταλλιο με μια εθνικη που χωρις αυτον , παραλιγο να υποβιβαστει στην Β κατηγορια, επειδη τετοιου ειδους ταλεντο ηταν τα και καλα "ελληνοπουλα" που πρεπει να τους δωσουμε και πρωτεραιοτητα.
πες μου εναν λογο που πρεπει να εχει ο καθε σαρικοπουλος προτεραιοτητα σε σχεση με τον καθε κουφο, για να παιξει στηνν εθνικη? Στο κατω κατω και ο σαρικοπουλος, φετος παει κολλεγιο στην αμερικη, και θα γυρισει λογικα μετα απο 4 χρονια. Μηπως και αυτος οταν γυρισει , δεν θα ειναι ελληνας, αλλα αμερικανοφερτος?
Δεν ξερω τι κομπλεξ εχεις με τους ομογενεις , αλλα οντως και εγω ελληνας του εξωτερικου, και εχοντας ζησει και μιλησει με πολλους ανθρωπους, ξερω οτι αισθανοντε περισσοτερο ελληνες απο τους περισσοτερους που ζουν σε αυτη τη χωρα.

Υ.Γ. βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις βγει να ζησεις εξω απο την ελληνικη επικρατεια ποτε. και αυτο δεν ειναι κακο. Αλλα αν δεν ξερεις, αντι να μιλας, ακου και 5 αποψεις μερικων που ξερουν.

Δε συμφωνούμε συχνά φίλε, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ν'αγιάσει ο στόμας σου!

Έχω βαρεθεί να ακούω διάφορους Ελληναράδες, που περνάνε την ώρα τους στην καφετέρια με τον φραπέ ανά χείρας και όνειρο τους είναι να μπουν στο Δημόσιο, να μιλούν υποτιμητικά για ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα απ'ότι οι αφεντομουτσουνάρες τους.
Βάζω στοίχημα πως τα άτομα που αμφισβητησούν την ...εθνικοφροσύνη του Κουφού είναι οι ίδιοι που αποκαλούσαν τον Πύρρο ''Αλβανό'', όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα.
nikefalin
και κάτι ακόμα, στο περίφημο Fiba Ranking, πριν από το Ολυμπιακό τουρνουά ήμασταν 6οι τώρα είμαστε 4οι παρακαλώ, πίσω από Αργεντινή, Αμερική και Ισπανία

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/08/olym/m.../6580/rank.html
Kanzler
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 25 2008, 01:06 ) *
Αυτο που εγω εχω να πω σ'οσους εχουν εντονη δυσπιστια στον Κουφο κ τον περνανε απο 1000 κοσκινα προκειμενου να βρεθει καποια ατελεια κ' καποιο ψεγαδι στο παιχνιδι του,ειναι οτι,''Μας χαριζουνε τον γαιδαρο(Και τι γαιδαρο!),κ' εμεις τον κοιταμε στα δοντια!''

Ετσι ειναι, δυστυχως.
benchwarmer
Λίγο οφ τόπικ, αλλά αυτά είναι τα συγκεντωτικά στατιστικά της Εθνικής από το τουρνουά...
http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/INF/...84A/GRE_M.shtml

57% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα δεν νομιζω ότι είναι άσχημα για "αμυντική" ομάδα...
Kanzler
QUOTE(PARISINOS @ Aug 25 2008, 16:09 ) *

Και επαιζε και ο Νικ Καλαθης. Εαν δεν επαιζε και αυτος, ποιος ξερει, μπορει να ειχε υποβιβαστει η ομαδα. Και καποιοι παιχτες της ομαδας δεν τον θελανε και τον Νικ Καλαθη, γιατι ειχε ερθει απο το εξωτερικο.

Εμεις οι Ελληνες (φιλαθλοι) του εξωτερικου, στεναχοριομαστε οταν ακουμε τετια.

Ευχαριστω Παρισινιε, για αυτα που εγραψες για τους Ελληνες του εξωτερικου.
enypnio
QUOTE(PARISINOS @ Aug 25 2008, 19:05 ) *

αγαπητέ πρώην συντοπίτη και ελαφρώς γείτονα

από την περσινή δευτεραθλίτρια ευρώπης που φέτος κόντεψε να υποβιβαστεί στην Β κατηγορία έλλειπε ο ΚΟΥΦΟΣ ο ΠΑΠΠΑΣ ο ΣΛΟΥΚΑΣ και ο ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ και ένας προπονητής που να μην ενοχλεί ιδιαιέτερα τους παίχτες και να μην τους βάζει να ψηφίσουνε για τα ζητήματα της ομάδας

χωρίς να διαφωνώ για την αξία του κουφού που τον θεωρώ άκρως απαραίτητο στην εθνική ανδρών θα τον θεωρούσα και για φέτος

κάνω αυτό το σχόλιο για λόγους ακριβείας
a bullet for your head
QUOTE(Apollonios @ Aug 25 2008, 21:05 ) *
Και επαιζε και ο Νικ Καλαθης. Εαν δεν επαιζε και αυτος, ποιος ξερει, μπορει να ειχε υποβιβαστει η ομαδα. Και καποιοι παιχτες της ομαδας δεν τον θελανε και τον Νικ Καλαθη, γιατι ειχε ερθει απο το εξωτερικο.

Εμεις οι Ελληνες (φιλαθλοι) του εξωτερικου, στεναχοριομαστε οταν ακουμε τετια.

Ευχαριστω Παρισινιε, για αυτα που εγραψες για τους Ελληνες του εξωτερικου.

Σε σας που ειστε η' ησασταν Ελληνες του εξωτερικου,θα ηθελα να πω οτι δυστυχως συμβαινουν πολλα λυπηρα πραγματα στην ''Μαμα Πατριδα''.Στο ονομα του ακρατου ανταγωνισμου, του αχαλινωτου unfair,του οποιου σιγονταρισματος στον ''δικο μας'' κ του οποιου ''σκαλωματος'' μπορει να τρωει ο οποιοσδηποτε απο μας,λεγονται κ' κυριοτερο γινονται ''ασχημα'' πραγματα.Στην δικη μου φιλοσοφια ζωης,παντα πρεπει να προεχει το γενικο καλο κ' το γενικο συμφερον.Το ατομικο καλο κ' το ατομικο συμφερον πρεπει να προκυπτουν αναλογα με την εξελιξη του γενικοτερου.Εαν π.χ. χανουμε διαρκως,ειμαστε ανυποληπτοι,δεν ασχολειται κανενας μαζι μας,κανεις δεν θα θυμαται αν ο ταδε επαιξε βασικος τοσα λεπτα η' ο Χ σκοραρε τοσους ποντους,ΚΑΝΕΝΑΣ.Εαν απ'την αλλη κερδιζεις,ολοι ασχολουνται,ολοι θυμουνται κ' ο καθενας ξεχωριστα παιρνει κ το αναλογο μεριδιο που του αναλογει.Σε αυτην την βασικη αρχη,πολλες φορες επιδεικνυουμε ''κενα μνημης''.Για τα συγκεκριμμενα παιδια,εφοσον ειναι Ελληνικης καταγωγης,επιλεξανε να βγαλουν Ελληνικο διαβατηριο(Και το τονιζω,γιατι αν θελαν θα ειχαν το Αμερικανικο..),δειχνουν μια εντονη επιθυμια να αγωνιστουν με το Ελληνικο εθνοσημο στο στηθος τους,κ' το κυριοτερο για μενα ειναι ικανοτατοι κ υπερταλαντουχοι φερελπιδες παικτες της καλαθοσφαιρισης,θα επρεπε οποιαδηποτε φιλολογια κ' παραφιλολογια να ληξει μια κ καλη.Επισης θα επρεπε να υψωθει ''ασπιδα προστασιας'' απο Γιαννακη,Βασιλακοπουλο,Ομοσπονδια γενικοτερα κ' οχι να αφησουν 20χρονα παιδια στο ''μετωπο'' να διαχειριστουν μονοι τους την κατασταση κ' να προκυψουν κ τυχον πικριες..Ειναι κατι στο οποιο οι ''Μεγαλοι'' δεν ανταποκριθηκαν καθολου καλα κ' καλο θα ηταν τετοιες ''γκαφες να τις αποφυγουν μελλοντικα(Αν κ πιστευω οτι ουτε απο παλαιοτερες γκαφες,βγαλαν καποιο αποσταγμα σοφιας..)
PARISINOS
QUOTE(enypnio @ Aug 25 2008, 23:21 ) *
αγαπητέ πρώην συντοπίτη και ελαφρώς γείτονα

από την περσινή δευτεραθλίτρια ευρώπης που φέτος κόντεψε να υποβιβαστεί στην Β κατηγορία έλλειπε ο ΚΟΥΦΟΣ ο ΠΑΠΠΑΣ ο ΣΛΟΥΚΑΣ και ο ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ και ένας προπονητής που να μην ενοχλεί ιδιαιέτερα τους παίχτες και να μην τους βάζει να ψηφίσουνε για τα ζητήματα της ομάδας

χωρίς να διαφωνώ για την αξία του κουφού που τον θεωρώ άκρως απαραίτητο στην εθνική ανδρών θα τον θεωρούσα και για φέτος

κάνω αυτό το σχόλιο για λόγους ακριβείας

Δεν αντιλεγω ωστοσο περσυ ο σαρικοπουλος δεν επαιζε καθολου ( ζητημα αν επαιζε 2-3 λεπτα ανα ματς) ενω ο ενας εκ των δυο γκαρντ αντικατασταθηκε απο εναν μαλλον καλυτερο.

Η περσυνη ομαδα που πηρε το αργυρο κατα τη γνωμη χωρις τον κουφο θα ειχε λιγο καλυτερη πορεια απο τη φετινη. Δεν θα κινδυνευε να υποβιβαστει, αλλα πιστευω δεν θα περναγε με τιποτα στην τετραδα. 8αδα και με το ζορι για την ακριβεια.
βεβαια οχι οτι ολα αυτα εχουν σημασια ...
xxx-4711
QUOTE(PARISINOS @ Aug 26 2008, 04:03 ) *
Δεν αντιλεγω ωστοσο περσυ ο σαρικοπουλος δεν επαιζε καθολου ( ζητημα αν επαιζε 2-3 λεπτα ανα ματς) ενω ο ενας εκ των δυο γκαρντ αντικατασταθηκε απο εναν μαλλον καλυτερο.

Η περσυνη ομαδα που πηρε το αργυρο κατα τη γνωμη χωρις τον κουφο θα ειχε λιγο καλυτερη πορεια απο τη φετινη. Δεν θα κινδυνευε να υποβιβαστει, αλλα πιστευω δεν θα περναγε με τιποτα στην τετραδα. 8αδα και με το ζορι για την ακριβεια.
βεβαια οχι οτι ολα αυτα εχουν σημασια ...

Η φετινη εθνικη ομαδα ελπιδων ειναι η προπερσινη εφηβων αποτελουμενη απο γεννηθεντες κυριως το 88 που καταταχθηκε 6η στο ευρωμπασκετ. οποιαδηποτε συγκριση με την περσινη εφηβων με η χωρις τον κουφο ειναι αστοχη. οσο αφορα τον κουφο καλως δεν κληθηκε. ή θα επρεπε να αγωνιστει με την αντρων ή να μεινει στις ηπα για να βελτιωθει σαν παιχτης. ενα τουρνουα με αντιπαλους παιδακια δε θα προσφερε τιποτα στην εξελιξη του. παντως γενικα δινουμε πολυ σημασια στα τουρνουα των μικρων κατηγοριων και δε θα επρεπε. οι ρουντι φερναντεθ και μαρκ γκασολ δεν εχουν κερδισει τπτ με τις μικρες εθνικες ομαδες αλλα οποιαδηποτε συγκριση με τους δικους μας 84ηδες 85ηδες που εχουν κερδισει 3 μεταλια μας κανει να μελαγχολουμε.

οσο αφορα την εθνικη αντρων η μεγαλη αδυναμια της ομαδας ειναι οι λιγοι ποντοι που παιρνουμε απο τους περιφερειακους που υποτιθεται αποτελουν και τη δυναμη μας. με μοναδικο αξιοπιστο σκορερ το σπανουλη και με τους αλλους γκαρντ να κρυβονται και να μην παιρνουν προσπαθειες σε κρισιμους αγωνες γιατι φοβουνται θα εχουμε παντα προβλημα με ομαδες οπως η ισπανια και η αργεντινη
magickaminia
QUOTE(jimol34 @ Aug 25 2008, 17:17 ) *
Είναι τουλάχιστον αστείο να αναρωτιόμαστε αν ο Κουφός ή όποιοσδήποτε Έλληνας του εξωτερικού μπορεί να έχει το ελληνικό διαβατήριο. Εννοείται ότι μπορεί. Όταν άνοιξε το τόπικ περίμενα ότι θα συζητάγαμε για το αν θέλουμε ξένοι με ελληνικό διαβατήριο να αγωνίζονται στην εθνική, όχι για Έλληνες που τυχαίνει να ζουν σε άλλη χώρα.

Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο να μαλώνουν κάποιοι για το ποιοι είναι περισσότερο Έλληνες και ποιοι έχουν προσφέρει περισσότερα.

Επειδη οπως παντα ολοι καταλαβαινουν αυτο που θελουν, θα ηθελα να σας αποσαφηνισω κατι. Δεν ξερω τι ηλικια εχετε αλλα αν ειχατε τα χρονια μου θα καταλαβαινατε οτι το προβλημα μου δεν ειναι οι Ελληνοαμερικανοι στην Εθνικη Ανδρων , ουτε οι Ελληνοαυστραλοι ουτε οι Ελληνο...... Τα παλια καλια χρονια ερχοντουσαν κατι παλικαρια οπως ο Στιβ Γιανγκ, ο Τζορτζ Καστρινακης, ο Αλμπερτ Μαλλαχ, ο Μελλινι, ο Ραμπις , ο Ντειβ Καλιγκαρης, Ο Κρις Κεφαλος κ.α. για να μας βοηθησουν να ανεβασουμε το μπασκετ με αποκορυφωμα τον Νικ Γκαλη που το απογειωσε. Ομως σημερα που δοξα τω θεω το παιχνιδακι εχει υποσταση , θα γουσταρα να παιζουν οπως το καταφερε ο Γιαννακης αμιγως Ελληνικη ομαδα. Γιατι μου τη δινει να εχουμε ομαδες που στο ροστερ τους εχουν ενα καρο ξενους αγνωστης προελευσης και δεν παιρνουν θεση τα δικα μας παιδια. Για μπασκετ μιλαμε αδελφια , καποιος εγραφε για Ιμια για εθελοντες θα κουφαθουμε τελειως. Ολοι ειναι ευπροσδεκτοι στην Εθνικη αφου θελουν να τιμησουν τη φανελλα με το Εθνοσημο. Δεν εθιξα κανενος τον Ελληνικο χαρακτηρα.
Kanzler
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 26 2008, 01:42 ) *
Επισης θα επρεπε να υψωθει ''ασπιδα προστασιας'' απο Γιαννακη,Βασιλακοπουλο,Ομοσπονδια γενικοτερα κ' οχι να αφησουν 20χρονα παιδια στο ''μετωπο'' να διαχειριστουν μονοι τους την κατασταση κ' να προκυψουν κ τυχον πικριες..Ειναι κατι στο οποιο οι ''Μεγαλοι'' δεν ανταποκριθηκαν καθολου καλα κ' καλο θα ηταν τετοιες ''γκαφες να τις αποφυγουν μελλοντικα(Αν κ πιστευω οτι ουτε απο παλαιοτερες γκαφες,βγαλαν καποιο αποσταγμα σοφιας..)

Απο τον Σιγαλα, που ειναι ο προπονητης, και εχει την ευθυνη για τους νεους παιχτες και συνεπως για ενα κομματι του μελλον του ελληνικου Μπασκετ, περιμενα μια αλλη συμπεριφορα σε αυτο το θεμα (και οχι να αφηνει τους παιχτες να κανουν ψηφοφορια για το εαν κανει να θα ερθει ο Κουφος στην ομαδα). Θα ηθελα να ξερω και ποιοι παιχτες ηταν αυτοι, που δεν θελανε τον Καλαθη στην ομαδα. Κριμα, πολυ κριμα. Απογοητευτικα οταν τα ακουσα ολα αυτα.
PARISINOS
QUOTE(magickaminia @ Aug 26 2008, 11:32 ) *
Επειδη οπως παντα ολοι καταλαβαινουν αυτο που θελουν, θα ηθελα να σας αποσαφηνισω κατι. Δεν ξερω τι ηλικια εχετε αλλα αν ειχατε τα χρονια μου θα καταλαβαινατε οτι το προβλημα μου δεν ειναι οι Ελληνοαμερικανοι στην Εθνικη Ανδρων , ουτε οι Ελληνοαυστραλοι ουτε οι Ελληνο...... Τα παλια καλια χρονια ερχοντουσαν κατι παλικαρια οπως ο Στιβ Γιανγκ, ο Τζορτζ Καστρινακης, ο Αλμπερτ Μαλλαχ, ο Μελλινι, ο Ραμπις , ο Ντειβ Καλιγκαρης, Ο Κρις Κεφαλος κ.α. για να μας βοηθησουν να ανεβασουμε το μπασκετ με αποκορυφωμα τον Νικ Γκαλη που το απογειωσε. Ομως σημερα που δοξα τω θεω το παιχνιδακι εχει υποσταση , θα γουσταρα να παιζουν οπως το καταφερε ο Γιαννακης αμιγως Ελληνικη ομαδα. Γιατι μου τη δινει να εχουμε ομαδες που στο ροστερ τους εχουν ενα καρο ξενους αγνωστης προελευσης και δεν παιρνουν θεση τα δικα μας παιδια. Για μπασκετ μιλαμε αδελφια , καποιος εγραφε για Ιμια για εθελοντες θα κουφαθουμε τελειως. Ολοι ειναι ευπροσδεκτοι στην Εθνικη αφου θελουν να τιμησουν τη φανελλα με το Εθνοσημο. Δεν εθιξα κανενος τον Ελληνικο χαρακτηρα.

Δεν καταλαβαινω οτι θελω. Καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοεις. Θεωρεις οτι μια ομαδα με τον κουφο μεσα δεν ειναι αμιγως ελληνικη. Θεωρεις τον κουφο και ολους τους ομογενεις, ελληνες Β διαλογης. αλλιως δεν θα εθετες θεμα προτεραιοτητας κλπ. Δικαιομα σου ειναι βεβαια, μιας και δημοκρατια εχουμε και ο καθενας μπορει να πει τη γνωμη του, αλλα πραγματικα εισαι πολυ λαθος σε αυτο το θεμα.
βεβαια δεν μπορω να σε πεισω, μιας και παρ οτι απ οτι λες , δεν εισαι νεαρος, φαινεται οτι δεν εχεις γνωρισει και δεν εχεις μιλησει με κανεναν απο τους ελληνες του εξωτερικου, για να καταλαβεις πως αισθανονται αυτοι οι ανθρωπο για την ελλαδα.
Hellas On fire
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 26 2008, 02:42 ) *
Σε σας που ειστε η' ησασταν Ελληνες του εξωτερικου,θα ηθελα να πω οτι δυστυχως συμβαινουν πολλα λυπηρα πραγματα στην ''Μαμα Πατριδα''.Στο ονομα του ακρατου ανταγωνισμου, του αχαλινωτου unfair,του οποιου σιγονταρισματος στον ''δικο μας'' κ του οποιου ''σκαλωματος'' μπορει να τρωει ο οποιοσδηποτε απο μας,λεγονται κ' κυριοτερο γινονται ''ασχημα'' πραγματα.Στην δικη μου φιλοσοφια ζωης,παντα πρεπει να προεχει το γενικο καλο κ' το γενικο συμφερον.Το ατομικο καλο κ' το ατομικο συμφερον πρεπει να προκυπτουν αναλογα με την εξελιξη του γενικοτερου.Εαν π.χ. χανουμε διαρκως,ειμαστε ανυποληπτοι,δεν ασχολειται κανενας μαζι μας,κανεις δεν θα θυμαται αν ο ταδε επαιξε βασικος τοσα λεπτα η' ο Χ σκοραρε τοσους ποντους,ΚΑΝΕΝΑΣ.Εαν απ'την αλλη κερδιζεις,ολοι ασχολουνται,ολοι θυμουνται κ' ο καθενας ξεχωριστα παιρνει κ το αναλογο μεριδιο που του αναλογει.Σε αυτην την βασικη αρχη,πολλες φορες επιδεικνυουμε ''κενα μνημης''.Για τα συγκεκριμμενα παιδια,εφοσον ειναι Ελληνικης καταγωγης,επιλεξανε να βγαλουν Ελληνικο διαβατηριο(Και το τονιζω,γιατι αν θελαν θα ειχαν το Αμερικανικο..),δειχνουν μια εντονη επιθυμια να αγωνιστουν με το Ελληνικο εθνοσημο στο στηθος τους,κ' το κυριοτερο για μενα ειναι ικανοτατοι κ υπερταλαντουχοι φερελπιδες παικτες της καλαθοσφαιρισης,θα επρεπε οποιαδηποτε φιλολογια κ' παραφιλολογια να ληξει μια κ καλη.Επισης θα επρεπε να υψωθει ''ασπιδα προστασιας'' απο Γιαννακη,Βασιλακοπουλο,Ομοσπονδια γενικοτερα κ' οχι να αφησουν 20χρονα παιδια στο ''μετωπο'' να διαχειριστουν μονοι τους την κατασταση κ' να προκυψουν κ τυχον πικριες..Ειναι κατι στο οποιο οι ''Μεγαλοι'' δεν ανταποκριθηκαν καθολου καλα κ' καλο θα ηταν τετοιες ''γκαφες να τις αποφυγουν μελλοντικα(Αν κ πιστευω οτι ουτε απο παλαιοτερες γκαφες,βγαλαν καποιο αποσταγμα σοφιας..)

Τωρα να σου πω οτι εχεις 100% δικιο...μπορει και λιγο να βαζω.

Χαιρομαι που τα λες για να τα διαβαζουν και αλλοι.
Γενικα μπερδευουμε πολλα πραγματα στην Ελλαδα. Με στενοχωρει ιδιαιτερα, οτι ο Τσακαλιδης, Νεστεροβιτς κλπ. συγκρινονται με Καλαθη, Κουφο κλπ. sad.gif Ειμαστε Ελληνες μην χανουμε το μετρο.

Μαγκες δεν θα σας φανε αυτοι τα φραγκα...απο ψευτοελληνες που δεν ξερουν απο που κραταει η σκουφια τους και τους απειρους κοινοτικους που παιρνουν για πλακα κοινοτικο διαβατηριο, εκεινους να φοβαστε.
a bullet for your head
QUOTE(Hellas On fire @ Aug 26 2008, 20:36 ) *
Τωρα να σου πω οτι εχεις 100% δικιο...μπορει και λιγο να βαζω.

Χαιρομαι που τα λες για να τα διαβαζουν και αλλοι.
Γενικα μπερδευουμε πολλα πραγματα στην Ελλαδα. Με στενοχωρει ιδιαιτερα, οτι ο Τσακαλιδης, Νεστεροβιτς κλπ. συγκρινονται με Καλαθη, Κουφο κλπ. sad.gif Ειμαστε Ελληνες μην χανουμε το μετρο.

Μαγκες δεν θα σας φανε αυτοι τα φραγκα...απο ψευτοελληνες που δεν ξερουν απο που κραταει η σκουφια τους και τους απειρους κοινοτικους που παιρνουν για πλακα κοινοτικο διαβατηριο, εκεινους να φοβαστε.

Εχουμε μια ''ροπη'' οτι καλο κ ταλαντουχο αναδεικνυεται να παμε να το ''κατασπαραξουμε''(Να μας εχουν κανει τη δουλεια ομως πρωτα...).Ειδικα με Ελληνες της διασπορας.Θυμηθειται μονο ποσα στραβωματα πεφταν για τον Γκαλη..Και δεν ηταν μονο ο Βασιλακοπουλος,οι πιο παλιοι ενθυμηστε πιστευω...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.