Μετα απο 9 χρονια επεστρεψε ο Πανιωνους στους κορυφαιους "4" της Α1 αφηνοντας
εκτος τον ΠΑΟΚ,που εμεινε απο δυναμεις στο τελος της χρονιας..

Ακολουθει αρθρο απο www.contra.gr..

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 89-75 του ΠΑΟΚ για το δεύτερο ματς των προημιτελικών της Α1, έκανε το 2-0 στις νίκες και πέρασε στους "4", όπου περιμένει το νικητή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μεγάλες στιγμές για τους παίκτες του Μέμου Ιωάννου, οι οποίοι επιστρέφουν στην κορυφαία τετράδα μετά από εννέα χρόνια υπομονής. Φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς συνοδεύουν τις σπουδαίες αναμνήσεις των Νεοσμυρνιωτών (Κύπελλο, 1991). Κορυφαίος του αγώνα ο Νίκος Οικονόμου, από κοντά Ράιτ και Γουότσον.
Το ξεκίνημα των παικτών του Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν εκρηκτικό, καθώς τρίποντα από τους Νίλσεν – Μπαλογιάννη και ένα καλάθι του Κώστα Βασιλειάδη, έκαναν γρήγορα το 0-8. Μοναδικό μελανό σημείο για τους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά, τα δύο φάουλ του Αμίτ Ταμίρ, που έφεραν τον Ιβάν Γκργκάτ στο γήπεδο.
Από την άλλη, ο Ρασάντ Ράιτ προσπαθούσε να προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα αλλά ο 34χρονος Μπαλογιάννης ήταν "ζεστός" και με οκτώ πόντους έκανε το 5-17.

Μέμος Ιωάννου έκανε απόπειρα να αλλάξει την άσχημη κατάσταση με συνεχείς αλλαγές αλλά με εξαίρεση ένα τρίποντο του 35χρονου Χρήστου Πετρόπουλου στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου, δεν κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ των παικτών του. Η περίοδος έληξε 16-26 και πώς να μη γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε δέκα ριμπάουντ περισσότερα (16-6).
Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τον Πανιώνιο να είναι αποφασισμένος να επανέλθει. Ο Οικονόμου (11 π) πήρε αρκετές προσπάθειες πάνω του, ο Πετρόπουλος ευστόχησε σε δεύτερο τρίποντο και ως εκ τούτου, το 32-30 (21-6 σερί) ήταν γεγονός. Κάτι που εν πολλοίς εξηγείται και από το "σφίξιμο" της άμυνας.

Η... θάλασσα που είχε πιάσει τους Θεσσαλονικείς δεν φάνηκε να έχει αντίδοτο, αν και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με συγκινητική προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση, έριξε τον ρυθμό και κράτησε την ομάδα εντός στόχου. Μάλιστα, ένα τρίποντο του Μουλαομέροβιτς βοήθησε ώστε ο ΠΑΟΚ να... βρει καλάθι και πάλι (33-34).
Στα τελευταία λεπτά η ισορροπία χαρακτήρισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και έτσι οι Θεσσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή, 38-40.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν διαβασμένοι στο γήπεδο και περιόρισαν την ορμή του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Γιώργος Διαμαντόπουλος να ήταν άστοχος (0/5), αλλά Οικονόμου, Γουότσον και Ράιτ τραβούσαν το κάρο αποτελεσματικά. Μάλιστα, τα πρώτα εύστοχα σουτ του αρχηγού των "κυανέρυθρων", έκαναν το 56-46, τη μεγαλύτερη διαφορά για λογαριασμό των γηπεδούχων (εκ νέου σερί 16-2).
Καταλυτική για το οριστικό come back, η μεγαλύτερη προσοχή που έδειξαν οι παίκτες του Ιωάννου στον τομέα των ριμπάουντ (εννέα ο Γουότσον).
Με πόντους εκατέρωθεν, η τρίτη περίοδος βρήκε τον Πανιώνιο να προηγείται με 63-56.

Το δεκάλεπτο που έμελε να κρίνει το αν θα χρειαστεί τρίτο παιχνίδι ή όχι για να κριθεί η σειρά, άρχισε με τον Νίκου Οικονόμου (17 πόντοι μέχρι εκείνη τη στιγμή) να φορτώνεται με τέταρτο φάουλ.
Ο προπονητής του ρίσκαρε με τον αφήσει στο γήπεδο και δικαιώθηκε. Έξι λεπτά πριν το τέλος ο πίνακας έδειχνε 74-60 και όλα συνηγορούσαν στο ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα βουνό να ανέβουν, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα. Τα μακρινά σουτ του Μουλαομέροβιτς δεν πήγαν, ο Ρασάντ Ράιτ βρήκε χώρο και διάθεση για show time και έτσι το 76-61 δύο λεπτά πριν το τέλος, διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τον νικητή.

Το φινάλε ήταν διαδικαστικό, με τον Πανιώνιο να θριαμβεύει εν τέλει με 89-75 και το πανηγύρι στις εξέδρες να τραβάει τα βλέμματα.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 38-40, 63-56, 89-75.
Πανιώνιος: Φαλέκας 4, Πετρόπουλος 6 (2), Σιγάλας 2, Περπέρογλου 4, Ράιτ 18 (1), Αγγελόπουλος 5, Διαμαντόπουλος 8 (1), Οικονόμου 21, Γουότσον 19, Κουλ 2.
ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 22 (2), Κορωνίδης 3 (1), Βασιλειάδης 4, Μπαλογιάννης 8 (2), Βασιλόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 7 (1), Ταμίρ 4, Νίλσεν 17 (1), Γκργκατ 6.

bball.gif Συνέντευξη Τύπου

Ιωάννου:"Έχουμε πολύ καλή ομάδα και δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα. Με τον Παναθηναϊκό, θα παίξουμε για να πάρουμε τη σειρά. Πολλά μπράβο σε όλους όσοι προσπάθησαν ώστε να έρθει η πρόκριση. Μετά το κακό ξεκίνημα, είχαμε σωστή συμπεριφορά, δεν μας έπιασε πανικός και αυτό μας έφερε τη νίκη".

Πρέλιεβιτς:"Η εικόνα μας είναι απογοητευτική. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, χάσαμε τον ρυθμό μας και το πληρώσαμε. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά το αφήσαμε να πάει χαμένο. Στην επανάληψη, μείναμε από λύσεις και δυνάμεις και έτσι χάσαμε".

bball.gif bball.gif