4. Christopher Levour Warren



Position: Forward / Guard
Date of birth: 1981
Height: 196cm
Season Stats: 7,2 points, 2,3 rebs,1,2 ass

Στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα της Βασκωνίας ο Warren είναι ο βασικός swingman της Bilbao. Όταν είναι στην βραδιά του μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, απλά όπως πολλοί Aμερικάνοι στην Ευρώπη είναι πολύ ασταθής και πολλές φορές το παρακάνει κάνοντας περισσότερο κακό παρά καλό. Όσο ο προπονητής του τον κρατά ελεγχόμενο μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Christopher Warren

7. Aaron Lee Jackson



Position: Guard
Date of birth: 1986
Height: 193cm
Season Stats: 11,4 points, 3,4 rebs,2,9 ass

Ο φυσικός ηγέτης της Bilbao.Εκρηκτικός παίκτης, όλο το παιχνίδι της ομάδας περνάει από τα χέρια και τις ορέξεις του. Τις βραδιές που αυτός δεν είναι καλά όλη η ομάδα έχει πρόβλημα. Κρατάει πολύ την μπάλα στα χέρια και έχει το ελεύθερο από τον προπονητή του να παίρνει όσες προσπάθειες θέλει μέσα στον αγώνα. Μόνο αν ο Jackson κινηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης μπορεί η ομάδα του να νικήσει σε σειρά αγώνων την Barcelona.

Aaron Jackson

8. Joshua Lee Fisher Orange



Position: Guard
Date of birth: 1980
Height: 189cm
Season Stats: 3,5 points, 1,1 rebs,1,1 ass

Ξεκίνησε την χρονιά στην Bilbao αλλά νωρίς στη σεζόν πήγε στην Real ως δανεικός για να καλύψει το κενό του τραυματία Prigioni.Μετά από 2 μήνες επέστρεψε και πάλι στους Βάσκους. Όσο περνούσε ο καιρός η απόδοση του έπεφτε και έπαιζε όλο και λιγότερο. Αυτή τη στιγμή είναι παίχτης που ουσιαστικός του ρόλος είναι να ξεκουράζει τον Jackson και να δίνει ποιοτικά λεπτά όσο βρίσκεται στο παρκέ.

9. Paco Vázquez



Position: Guard
Date of birth: 1974
Height: 190cm
Season Stats: 0,4 points, 0,3 rebs,0,4 ass

Ο τελευταίος παίχτης του ρόστερ της Μπιλμπάο. ο Βασκεθ στα 37 του πλεον λογικο ειναι να μη θυμιζει τον πρωην διεθνη γκαρντ.Το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί καθόλου . Αν πάρει κάποια λεπτά θα είναι για να χρησιμοποιηθεί σε ειδικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές στους συμπαίκτες του, η Manresa του ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα ερχόμενη ως το απόλυτο outsider..


11. Dimitrios Mavroeidis



Position: Center
Date of birth: 1985
Height: 208cm
Season Stats: 6,1 points, 4,3 rebs,1,0 steals

Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Μπιλμπάο. Σε μια ομάδα με εμφανές έλλειμμα σε ψηλά κορμιά κατάφερε να είναι υπεραρκετός ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να βρεθεί στους τελικούς της ισπανικής λίγκας. Χωρίς να είναι εντυπωσιακός στο παιχνίδι του είναι πάντα ουσιαστικός και βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί την ομάδα του. Είτε αμυντικά ειτε επιθετικά. Στους ημιτελικούς με την Ρεάλ και λόγω έλλειψης του έτερου ψηλού της ομάδας ήταν θετικότατος και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη πρόκριση.

13. Marko Banic



Position: Forward
Date of birth: 1984
Height: 205cm
Season Stats: 11,4 points, 4,4 rebs,0,9 ass

Βρίσκεται στην ομάδα από το 2005 και ξέρει καλύτερα από όλους την ψυχολογία αυτης της ομάδας. Ξέρει επίσης καλά πόσο σημαντικό είναι για την Μπιλμπάο η συμμετοχή της στους τελικούς και το έδειξε πολύ καλα με την απόδοσή του στους ημιτελικούς. Όλη τη χρονιά έχει βοηθήσει και συχνά με καλή απόδοση. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας αφού μεγάλο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού περνάει από τα χέρια του.

15. Álex Mumbrú Murcia



Position: Forward
Date of birth: 1979
Height: 202cm
Season Stats: 10,6 points, 5,1 rebs,2,8 ass

Ο πιο έμπειρος παίχτης της Μπιλμπάο σε υψηλό επίπεδο. Με συμμετοχές σε τελικούς όλων των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων . Είναι ο ουσιαστικός αρχηγός της ομάδας και αυτός που πιο πολύ από όλους μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα θα καίει. Αυτό έκανε και στα ημιτελικά με την Ρεάλ όπου όταν η ομάδα του κόλλαγε έπαιρνε μεγάλα σουτ στα οποία συνήθως ευστοχούσε. Είναι απαραίτητο και για αυτόν να παρουσιαστεί ορεξάτος στους τελικούς για να έχει ελπίδες η Μπιλμπάο να κατακτήσει τον τίτλο.


16. Eduardo Hernández-Sonseca Lorenzo



Position: Center
Date of birth: 1983
Height: 212cm
Season Stats: 4,2 points, 3,7 rebs,0,7 ass

Το ψηλότερο κορμί της ομάδας κάτι το οποίο τον κάνει υπεραπαραίτητο στην σειρά αγώνων με την ομάδα της Καταλονίας η οποία διαθέτει πολλά ψηλα κορμιά. Ήταν άτυχος διότι τραυματίστηκε 2 φορές μέσα στην χρονιά στο ίδιο σημείο, τον αστράγαλο.Έπαιξε μόνο στο πρώτο παιχνίδι των play offs και ήταν εξαιρετικός. Η απουσία του καλύφθηκε ως τώρα ικανοποιητικά μα το Bilbao δεν εχει αντιμετωπισει ως τωρα μια ομαδα με την πληροτητα της Barca στους ψηλους κι ετσι αν δεν μπορεσει να αγωνιστει ο Sonseca θα ειναι πολυ μεγαλο κερδοςγια τους Καταλανούς.

17. Axel Marie Gustave Hervelle



Position: Forward
Date of birth: 1983
Height: 205cm
Season Stats: 6,6 points, 5,1 rebs,1,7 ass

Η πορεία του είναι αντίστοιχη με την πορεία του Μουμπρού. Μαζί στην Ρεάλ μαζι και στην Μπιλμπάο όταν ο Μεσίνα τους απέριψε και τους δύο από την ομάδα που ονειρευόταν. Στους ημιτελικούς πήρε και αυτός την εκδίκησή του. Προσφέρει πολλά και επιθετικά και αμυντικά λόγω του σωματότυπού του. Διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και για την θελησή του να τρέχει πρώτος σε όλες τις φάσεις. Παίχτης προπονητή θα κάνει πάντα ότι του ζητηθεί χωρίς να το πολυσκεφτεί. Στους τελικούς θα μπορούσε να είναι ο παίχτης κλειδί για την Μπιλμπάο.

34. Konstantinos Vasileiadis



Position: Forward/Guard
Date of birth: 1984
Height: 200cm
Season Stats: 8,8 points, 2,2 rebs,1,4 ass

Ο τρελός του χωριού για την Μπιλμπάο. Στην βραδιά του σκοτώνει οποιαδήποτε άμυνα με τα σουτ του. Αυτό το έκανε πάντα απλά ήταν ασταθης. Φέτος η μεγάλη διαφορά που τον έχει εκτοξεύσει είναι η φοβερή προσηλωσή του στην άμυνα.Αυτό έχει σαν συνέπεια ακόμη και τις βραδιές που τα σουτ δεν μπαίνουν να είναι πολύτιμος στην λειτουργία της ομάδας ενώ με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν παίρνει προσπάθειες τραβηγμένες από τα μαλλιά όπως έκανε παλιότερα. Η φετινή χρονιά είναι η πιο ωριμή του χρονιά ενώ ταυτόχρονα πρώτη φορά παίζει τόσο καλά σε τέτοιο επίπεδο. Αν στους τελικούς είναι σε καλή κατάσταση θα τραβήξει πολύ από το σκορ που χρειάζεται η ομάδα του.

Kostas Vasileiadis

45. Janis Blums



Position: Guard
Date of birth: 1982
Height: 190cm
Season Stats: 7,6 points, 1,5 rebs,1,5 ass

Ο Λετονός είναι ο δεύτερος τρελός σουτέρ της ομάδας του. Όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ ο προπονητής του έχει πολλα συστήματα με σκοπό να βγει μόνος του και να σουτάρει τρίποντο. Παίκτης με καλή τεχνική που μπορεί να παράγει κάποιες εντυπωσιακές φάσεις. Αν είναι στην μέρα του μπορεί να σουτάρει μέχρι την επόμενη μέρα ασταμάτητα. Με την Ρεάλ πήρε κάποια πολύ καθοριστικά σουτ τα οποία βοήθησαν πολύ στην πρόκριση στον τελικό. Μαζί με τον Βασιλειάδη φτιάχνουν ένα φοβερό δίδυμο σουτέρ που δεν βρίσκεις εύκολα σε Ευρωπαϊκή ομάδα. Παρουσιάζεται όμως ασταθής, και για αυτό δεν παίζει σε κάθε ματς αρκετή ώρα.

Janis Blums

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ


** Ευχαριστούμε τον rchos για την συνεργασία στα κείμενα του συγκεκριμένου αφιερώματος...