Η Ακαδημία μπάσκετ του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα σε συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός διοργανώνει για 1η φορά στην πλούσια ιστορία του συλλόγου, ένα Basketball Camp για αγόρια και κορίτσια 7 εως 18 ετών. Απώτερος σκοπός του εγχειρήματος του συλλόγου είναι να μεταλαμπαδεύσει στα μικρά παιδιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του και το προπονητικό team όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εγκαταστάσεις και ημερομηνίες - Το camp θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο Μετσόβου από 28 Ιουνίου εως και 2 Ιουλίου. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτός είναι ένας από του λόγους για τον οποίο πολλές ομάδες της Α1 αλλά και εθνικές ομάδες νέων και ανδρών επέλεξαν στο παρελθόν το Μέτσοβο για να κάνουν την προετοιμασία τους. Το αθλητικό κέντρο διαθέτει κλειστό γήπεδο μπάσκετ με 6 μπασκέτες, αποδυτήρια, γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρο ενόργανης γυμναστικής και γήπεδο 5Χ5.

Πρόγραμμα προπόνησης -Τα παιδιά ηλικίας 7 εως 12 ετών θα κάνουν προπόνηση και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες από τις 9 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι ενώ οι αθλητές 13 εως 18 ετών από τις 3 το μεσημέρι εως τις 9 το βράδυ. Το προπονητικό πρόγραμμα θα καταρτηθεί από το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Special Guests - Παίκτες του Παναθηναϊκού και μέλη του προπονητικού team θα επισκεφθούν το camp για να συνομιλήσουν με τα παιδιά, να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες τους και να τους δώσουν συμβουλές για το μέλλον τους. Τα ονόματα των παικτών που θα επισκεφθούν το camp θα γίνουν γνωστά μέσα από το επίσημο site του Παναθηναϊκού www.paobc.gr

Ελεύθερος χρόνος και άλλες δραστηριότητες - Τα παιδιά θα έχουν και “ελεύθερο χρόνο” μέσα στις 6 ώρες απασχόλησης τους όπου θα μπορούν να επιλέξουν κάποια άλλη δραστηριότητα όπως το ποδόσφαιρο, η ορειβασία, η ενόργανη γυμναστική, η yoga κ.α. Επίσης ενδιάμεσα από κάθε ώρα προπόνησης θα μεσολαβεί 10λεπτο διάλειμμα.

Διαγωνισμοί, δώρα και άλλες παροχές - Όλοι οι αθλητές του camp θα παραλάβουν μια φανέλα και ένα σορτς. Επίσης στα παιδιά θα δοθούν αναψυκτικά και νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους. Στο τέλος κάθε προπόνησης θα υπάρχουνε διαγωνισμοί. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς βολών, lay-up, τριπόντων ενώ οι αθλητές των μεγαλύτερων ηλικιών θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους και σε διαγωνισμούς καρφωμάτων. Επίσης κατά τη διάρκεια του camp θα διεξαχθούν τουρνουά 3 on 3 και 5 on 5 ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Στο αθλητικό κέντρο θα βρίσκεται ιατρός κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Μετακίνηση και διατροφή - Από ορισμένες πόλεις κοντά στο Μέτσοβο όπως τα Γιάννενα, τα Γρεβενά και η Κοζάνη θα υπάρχει λεοφωρείο που θα παίρνει τα παιδιά και θα τα πηγαίνει στο camp και στο τέλος της προπόνησης θα τα επιστρέφει πίσω στην πόλη τους. Όσοι επιλέξουν και τη διατροφή, τα παιδιά τους θα τρώνε καθημερινά σε εστιατόριο. Όσοι επιλέξουν την επιλογή της διαμονής σε ξενοδοχείο, θα έχουν 4 διανυχτερεύσεις μαζί με πρωινό και 1 γεύμα στο ξενοδοχείο ενώ το άλλο γεύμα θα είναι σε εστιατόριο της περιοχής.

Επικοινωνία - Για πληροφορίες, εγγραφές ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του camp, Δημήτρη Μάνο, στο 6973726405 ή με email στο camp@panathinaikosbc.gr . Για την εγγραφή πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε την αίτηση εγγραφής, να καταθέσετε τα έξοδα συμμετοχής, καθώς επίσης και να προσκομίσετε ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι το παιδί μπορεί να λάβει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού www.paobc.gr