Καταρχας εδω το αρθρο του Παπαδογιαννη για τον Τσιλντρες -->
http://www.sport-fm.gr/article/156184Και εδω η απαντηση του Αγγελοπουλου στον Παπαδογιαννη -->
http://www.sport-fm.gr/article/156525την ποσταρω και εδω.
Σε απάντηση στο άρθρο του Νίκου Παπαδογιάννη στη στήλη «Στο στόμα του Νίκου» της 29ης Νοεμβρίου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
«Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας υπ' αριθμόν. 1126 της 29ης Νοεμβρίου 2008 στη σελίδα 39 τούτου και στη στήλη σας "Στο στόμα του Νίκου" τα όσα με αυτήν αναφέρετε (που στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα www.sport-fm.gr) περί δήθεν δηλώσεών μου και μάλιστα σε "ιδιωτικές συζητήσεις" μου για τον παίκτη της ομάδας ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ Τζος Τσίλντρες, την αξία του, τη μέχρι τώρα απόδοσή του, καθώς και την απόκτησή του, σχετιζόμενη με δήθεν προθέσεις μου για "άνοιγμα αγοράς για να φέρω κάποιον καλύτερο του χρόνου" (!) στην ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ.
Είναι η πρώτη φορά που αναγκάζομαι να αντιδράσω απαντώντας σε δημοσιεύματα δημοσιογράφων σε εφημερίδες και μάλιστα με εξώδικη δήλωση και το κάνω με ιδιαίτερη λύπη και έπειτα από πολλή περίσκεψη. Κρίνω, όμως, ότι α) έτσι εκφράζεται με τον ορθότερο τρόπο το μέγεθος της έκπληξης και αγανάκτησης που με διακατέχει μετά την προσεκτική ανάγνωση του περιεχομένου των όσων γράψατε και β) πρέπει να ενημερωθούν και οι αναγνώστες σας και γενικά οι φίλαθλοι άμεσα για το περιεχόμενο της παρούσας αντίδρασης-απάντησής μου.
Βεβαίως, είστε απόλυτα ελεύθερος να εκφράσετε οποιεσδήποτε προσωπικές σκέψεις και απόψεις στην εφημερίδα και ειδικότερα στη στήλη σας, αλλά όταν αναφέρεστε σε γεγονότα θεωρώ (και αυτό δεν ισχύει για το άτομό μου αλλά για όλους) ότι θα πρέπει να έχετε στοιχειωδώς τουλάχιστον και προηγουμένως ερευνήσει την αλήθεια τούτων και την ακρίβεια των δηλώσεων τρίτων προσώπων και, στη συνέχεια, εφόσον επαληθευτούν, να τις δημοσιεύσετε στο κείμενο στο οποίο εκφράζετε τις απόψεις.
Σε σχέση με τα παραπάνω, διαψεύδω ρητά και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχω προβεί σε "ιδιωτικές συζητήσεις" σε δηλώσεις τις οποίες μου αποδίδετε και τις οποίες μάλιστα καταχωρίσατε στη στήλη σας εντελώς αυθαίρετα σε εισαγωγικά. Ουδέποτε έχω προβεί σε τέτοιες και ανάλογες δηλώσεις στο ιδιωτικό μου περιβάλλον αλλά ούτε και δημόσια και ουδέποτε έχω εκφράσει απόψεις αντίθετες από εκείνες που μέχρι σήμερα έχω διατυπώσει σχετικά με την ποιότητα του εγνωσμένης παγκοσμίως αξίας καλαθοσφαιριστή Τζος Τσίλντρες πριν και μετά τη μεταγραφή του στην ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και την άφιξη και εγκατάστασή του στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ουδέποτε διατύπωσα την άποψη ότι ο «Τζος Τσίλντρες δεν αξίζει 20 εκατομμύρια, ούτε τα μισά στην πραγματικότητα» (!) ή άλλες ανάλογες απόψεις μου.
Τέτοιου είδους δημοσιεύματα με αναγκάζουν να σκεφθώ ότι αυτά (με άγνοιά σας βεβαίως) ενδεχομένως προέρχονται από μεθοδεύσεις και υποβολιμαίες ενέργειες τρίτων (δεν μπορώ να πιστέψω ότι στους τρίτους περιλαμβάνεστε εσείς και η έγκριτη εφημερίδα σας), οι οποίοι για αποκλειστικά δικούς τους λόγους στοχεύουν να βλάψουν την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, την ομάδα και τους παίκτες της και βέβαια κι εμένα προσωπικά ως άτομο και με την ιδιότητά μου ως αντιπροέδρου και μετόχου της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, δημιουργώντας εμπόδια στην ομαλή πορεία της ομάδας και των καλαθοσφαιριστών της, όπως την έχουν ονειρευτεί οι φίλαθλοί της.
Επιπλέον, η αναφορά σας σε τέτοιες δήθεν δηλώσεις μου με αναγκάζουν να θεωρήσω ότι εσείς και η έγκριτη εφημερίδα δεν προβαίνετε στην προσεκτική έρευνα που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή καταχωρείτε δηλώσεις προσώπων και δεν κατονομάζετε την πηγή τουλάχιστον της γνώσεώς σας και πολύ περισσότερο όταν εσείς δεν έχετε ακούσει ο ίδιος από τον δηλούντα τα όσα αυτός εκφράζει και ακόμα περισσότερο προβαίνετε σε τέτοιες δημοσιεύσεις χωρίς προηγουμένως να ζητήσετε και την τοποθέτηση του προσώπου το οποίο φέρεται να έχει εκφράσει θέσεις και απόψεις.
Για τους λόγους αυτούς
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
1) Σας καλώ, όπως ορίζει ο νόμος, να δημοσιεύσετε στη στήλη σας στην εφημερίδα «SportDay» την παρούσα αυτολεξεί, στο φύλλο της εν λόγω εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας και,
2) Να απέχετε του λοιπού όσον αφορά εμένα, την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, την ομάδα και τους καλαθοσφαιριστές της από ανάλογες ενέργειες, όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω και οι οποίες οδηγούν σε συναγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και απόψεων και σε δυσφήμηση εμπλεκομένων προσώπων και του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης».
sportfm.gr