Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
a bullet for your head
Μιας κ οδευουμε προς την τελικη ευθεια κ αυτης της σεζον,ειπα να ανοιξω κ ενα poll για τον καλυτερο παικτη στην Ευρωπη,σε συλλογικο επιπεδο φετος.
Προσπαθησα να παρουσιασω το πιο ''αντιπροσωπευτικο δειγμα'' της φετινης ''αφροκρεμας'',τοσο απ την Ευρωλιγκα,οσο κ απ το Γιουροκαπ.
Τοποθετησα 14 επιλογες παικτων,συν το αλλος,με κριτηρια την βαρυτητα του ονοματος τους,τις φετινες τους ατομικες & ομαδικες επιδοσεις,οπως επισης κ το ποσο σπουδαια κ απαραιτητη,ειναι η παρουσια τους στις ομαδες τους.
Πολυ πιθανο,ορισμενοι απο σας,να εχετε διαφορετικη γνωμη για καποιον παικτη που τοποθετησα,η' που παρελειψα.
Οπως κ να χει,ο καθενας μπορει να καταθεσει την ψηφο κ την αποψη του..
Η ψηφοφορια ειναι πολλαπλης επιλογης..
Igor
1. Καλυτερα θα ηταν ενα πολ με τους καλυτερους παιχτες στην Ευρωλιγκα και οχι μικτα με τους παιχτες απο το Uleb Cup. Εντελως διαφορετικο επιπεδο !!

2. Αρκετες ελλειψεις, αλλα δεν πειραζει.
a bullet for your head
QUOTE(Igor @ Apr 1 2009, 19:15 ) *
1. Καλυτερα θα ηταν ενα πολ με τους καλυτερους παιχτες στην Ευρωλιγκα και οχι μικτα με τους παιχτες απο το Uleb Cup. Εντελως διαφορετικο επιπεδο !!

2. Αρκετες ελλειψεις, αλλα δεν πειραζει.

1.Σκεφτηκα να το κανω πιο διευρυμενο,οπως στο poll για τον καλυτερο προπονητη.
Οι Μακαρτι,Ναχμπαρ,Ντελφινο,Ειντσον,πιστευω οτι ειναι πολυ καλοι κ ποιοτικοι παικτες,που θα μπορουσαν να μπουν σε μια τετοια ψηφοφορια.
2.Οπως ειπα αρχικα,εχω βαλει ηδη 15 επιλογες..οποιος εχει μια διαφορετικη αποψη κ θελει,μπορει να την καταθεσει.. smile.gif
apkat
Nομιζω οτι λειπουν αρκετοι ψηλοι παικτες..

Εγω σαν καλυτερο παικτη αυτην την στιγμη θα πω τον Βουισιτς..Στο συνολο της χρονιας Ρακοσεβιτς.
a bullet for your head
H δικη μου ψηφος ηταν 3πλη
-Ρακοσεβιτς
-Μακινταιρ
-Ναβαρο

Κατα την δικη μου εκτιμηση,ξεχωριζουν φετος..
Gravedigger
Εγώ ψήφισα άλλος.Και αυτός είναι ο Tiago Splitter.Κυρίαρχο center,μικρός και ξέρει πολύυυυ μπάσκετ.
j-kidd13
Kλασικα,ΜακΙνταιρ και Ρακοσεβιτς...Νομιζω οτι απο την πρωτη φαση μεχρι τωρα,εχουν σταθερα καλη παρουσια...Συν οτι ειναι τα πρωτα βιολια στις ομαδες τους(ο Ρακοσεβιτς μαζι με τον Σπλιτερ).Τους παιχτες του ULEB CUP δεν τους εχω δει οποτε δεν εχω αποψη,αλλα ακουγονται εξαιρετικα σχολια για τον Ειντσον...
мя лiTнoидS
εγω παλι ψηφισα τον Μητσαρα tongue.gif ! (Δημητρη Διαμαντιδη) ... εξαιρετικη σεζον ΚΑΙ φετος ... αλλα απορω o Reyes πως και δεν υπαρχει ...? στην ευρολιγκα κανει τρομερα match .. και επισης στο δικο του πρωαταθλημα ειναι 3ος στα κερδισμενα Faul και 2 στους ποντουσ (ΝΟΜΙΖΟ) ... παντος οτι θεση και να ειναι ειναι ενας παιχτες που κλεβει της εντυπωσεις οπως και ο Bullock ... και οι 2 απο Real Madrid bball.gif
a bullet for your head
Μπορει η Σιενα να μην προκριθηκε στο φαιναλ-4 ομως ο Μακινταιρ ειναι πολυ μεγαλη παιχτουρα..
thrylos7
Καλύτερα να έβαζες ένα poll μόνο με αυτόν κι ένα με όλους τους υπόλοιπους... tongue.gif

Κι εγώ αυτόν ψήφισα.. Γενικά για το ποιους θεωρώ, φέτος τουλάχιστον, ανέφερα τις δυο πεντάδες στο τόπικ της Ευρωλίγκας.

Όσο για τον Έιντσον που αναφέρθηκε κάπου αλλού, ναι, είναι πολύ καλός. Έδωσε τα διαπιστευτήριά του από πέρυσι (white men can jump παρεμπιπτόντως...), ενώ φέτος τα νούμερά του είναι όντως μαγικά. Στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί στο Παλέ του Άρη, μόνο.
PARISINOS
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 2 2009, 20:54 ) *
Μπορει η Σιενα να μην προκριθηκε στο φαιναλ-4 ομως ο Μακινταιρ ειναι πολυ μεγαλη παιχτουρα..


Παντως χωρις να θελω να μειωσω τον μακινταιρ, τον ευνοει και το γεγεονος οτι περαν του καουκενας και του λαβρινοβιτς , οι υπολοιποι συμπαιχτες του ειναι τελειως αμπαλοι επιθετικα.΄Παιζει και 37 λεπτα ανα ματς , οποτε λογικο να εχει μεγαλα νουμερα. Για να καταλαβετε ποσο πλασματικα μπορει να ειναι τα νουμερα μερικες φορες, ο μακινταιρ ειχε θεωρητικα καλυτερα νουμερα απο οποιοδηποτε παιχνιδι του σπανουλη στο δεικτη αξιολογησης μεχρι και στο 3ο παιχνιδι, οπου χωρις καμια υπερβολη κατεστρεψε την ομαδα του.

Πχ εγω σε καμια περιπτωση δεν τον θελω στον ΠΑΟ. Οταν εχεις παιχταραδες σε ολες τις θεσεις, θες ο πλευ να οργανωνει και οχι να ειναι τρελοκομειο. Γιατι αν λεμε τον σπαν τρελλο και οτι κραταει τη μπαλα, τοτε ο τερελλ ειναι αποφοιτος με διπλομα απο το δαφνι.
thrylos7
Διόλου πλασματικά... Αυτός ο παίκτης είχε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς... και κατά τη διάρκεια των αγώνων επίσης. Αυτό είναι το φανταστικό. Έπαιζε μεν πολύ χρόνο (30 λεπτά μέσο όρο), αλλά έπαιζε κάθε στιγμή σαν ντοπαρισμένος... Δεν καταλάβαινε τίποτα... Εγγύηση, σταθερότητα... και μετά υπάρχει και η τρέλα βεβαίως...

Το μοναδικό μελανό του σημείο, ήταν η αρνητική του παράδοση (που νομίζω συνέχισε από πέρυσι) στα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Την έσπασε στο ματς στη Μόσχα κι έκτοτε πάει κι αυτό... Κανένα ψεγάδι. Κοινώς, ναι... κατά κανόνα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ήταν καλύτερος... πολύ καλύτερος του Σπανούλη και των περισσότερων παικτών στη διοργάνωση.

Παρένθεση *******************

Στην κατηγορία index rating/minute είναι 5ος σε όλη την Ευρωλίγκα, πίσω από το θηρίο Πέκοβιτς (ειδικά όσοι έχουν ασχοληθεί με fantasy καταλαβαίνουν smile.gif ), το άλλο θηρίο, Μπουρούση, τον Σπλίτερ (μαζί με τον Λαβρίνοβιτς οι "καταλληλότεροι" γι' αυτή την κατηγορία, λόγω του χρόνου που παίρνουν, ειδικά μέχρι πέρυσι, σε σχέση με την αξία τους) και τον Λόρμπεκ. 4 ψηλούς δηλαδή. Ο δεύτερος και τελευταίος περιφερειακός της πρώτης 15άδας είναι ο Ρακόσεβιτς (7ος).

Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι πέρυσι, Σόλομον και Γκριρ που έκαναν όργια, δεν ήταν καν στη σχετική 10άδα, με χαμηλότερες ασφαλώς επιδόσεις. Προφανώς δεν υπήρχε περιφερειακός σ' αυτήν.

Οι μοναδικοί που έχουν βρεθεί στην ανάλογη πεντάδα είναι ο Πάρκερ το 2006 και ο Μπόντιρογκα το 2002 (σημεία και τέρατα δηλαδή!) στη 3η θέση και οι δύο, ο Ρούντης ( biggrin.gif ) πρόπερσι, 5ος, όπως και ο Μάτσε, το 2004.

Όσο για τα θηρία, ο Πέκοβιτς μέχρι στιγμής φέτος έχει ισοφαρίσει τη 2η καλύτερη επίδοση στον τομέα αυτό με 0,79 που την έχει ο Μπουρούσης εδώ και 2-3 χρόνια. Η πρώτη ασφαλώς δε θέλει ερώτημα για τον κάτοχό του... Όσο για το νούμερο; 0,93!

Οπότε τα νούμερα σ' αυτές τις περιπτώσεις μόνο πλασματικά δεν μπορεί να είναι, κυρίως για τους περιφερειακούς. smile.gif Για τους ψηλούς ναι, μπορούν να υπάρξουν ενστάσεις. Σχετικές "διακρίσεις" (=θέση στη 10άδα) εκτός των προαναφερθέντων έχουν καταφέρει μόνο Παπαλουκάς, Μπράουν, Έντνι και Λιαδέλης. Ο Παπαλουκάς μάλιστα νομίζω είναι ο μόνος με 3 συμμετοχές.

Όσον αφορά το συνολικό ranking, o ΜcIntyre είναι πρώτος σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, κάτι που έχει επιτύχει μόνο ο Πάρκερ. Έχουν υπάρξει βέβαια μεγαλύτερες επιδόσεις και από άλλους περιφερειακούς, όπως τον Μπράουν, τον Μπόντιρογκα και τον Φορντ. Η επίδοσή του είναι σίγουρα μέσα στις 20 καλύτερες από το 2001, κάπου στο Νο. 16 νομίζω τοποθετείται κι αν εξαιρέσουμε τις 2 πρώτες σεζόν με τις πολλές μεγάλες επιδόσεις, στο ...μισό νούμερο.

*****************************


Ο t-mac είναι μεν τρελός για πλέι μέικερ, αλλά είναι πιο πλέι μέικερ από πολλούς άλλους γκαρντ. Κλασικός σχεδόν, Αμερικανός γκαρντ βεβαίως κι αυτός, αλλά με αυξημένη αντίληψη του παιχνιδιού, ιδιαίτερα προσαρμοσμένος στα σύγχρονα plays του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έφεση στην τελική πάσα και συμμετοχή σε μια ομάδα που όλα περνούσαν από το χέρι του, επιτυχώς: εκτέλεση και δημιουργία. Για το δεύτερο σκέλος μπορούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σ' ενδεχόμενη μεταγραφή του πράγματι.
Αν και προσωπικά, αν δεν ήταν 77άρης, δε θα προβληματιζόμουν για το ποιος εκ των Γκριρ και Πάργκο θα ήθελα να μείνει στον Ολυμπιακό του χρόνου (αν και τώρα σταδιακά εξαφανίζεται αυτό το ζήτημα)... Ο τύπος φέτος είναι 2 σε 1...

Λογικά πάντως τις έχει άλλες 2 πολύ καλές χρονιές, αλλά αυτό φαντάζομαι δε μπορεί να το πει ούτε ο ίδιος με σιγουριά...
PARISINOS
QUOTE(thrylos7 @ Apr 3 2009, 03:45 ) *
Διόλου πλασματικά... Αυτός ο παίκτης είχε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς... και κατά τη διάρκεια των αγώνων επίσης. Αυτό είναι το φανταστικό. Έπαιζε μεν πολύ χρόνο (30 λεπτά μέσο όρο), αλλά έπαιζε κάθε στιγμή σαν ντοπαρισμένος... Δεν καταλάβαινε τίποτα... Εγγύηση, σταθερότητα... και μετά υπάρχει και η τρέλα βεβαίως...


Kαλα προφανως δεν ειπα οτι τα νουμερα του ειναι πλασματικα. Απλα ο ανθρωπος αυτος, επειδη ειναι ολη η λειτουργια της σιενα, εχει εξαιρετικα νουμερα μεχρι και οταν παιζει χαλια.

Ξαναλεω μεχρι και στο αθλιο 3ο παιχνιδι με τον ΠΑΟ ειχε ρανκινγκ 16, ενω ο σπανουλης πχ στο συγκεκριμμενο παιχνιδι ειχε 17 , ενω εκανε ΑΠΕΙΡΩΣ καλυτερο παιχνιδι.

Η και χθες ο ενας ειχε ρανκιγκ 37, ο δε σπανουλης ειχε παλι μολις 17 ενω ειχε νταμπλ -νταμπλ σε ποντους και ασσιστ.

Στο ρανκινκγ γενικα κερδιζει οποιος βαζει πολλουυς ποντους, και ο μαινταιρ τελειωσε τη σειρα με 25 ποντους μεσο ορο. Στον ΠΑΟ και γενικα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΑΙΝΑΛ 4 κανενας δεν βαζει τοσους ποντους, οχι επειδη δεν μπορουν οι παιχτες, αλλα επειδη δεν το χρειαζεται η ομαδα.
Εχω να δω παιχτη ομαδας ΦΑΙΝΑΛ 4 να βαζει εστω 25 ποντους εστω και σε ενα ματς εδω και δεν ξερω εγω ποσο καιρο.

Προσωπικη μου αποψη. Ετσι οπως επαιξε η σιενα, ηταν ιδανικο για τα στατιστικα των δυο πλευ της, αλλα καταδικαστικο για την ιδια. Ποτε δυο παιχτες δεν εχουν αποκλεισει μονοι μια ομαδα, και δεν επροκειτο η συγκεκριμμενη σειρα να αποτελεσει εξαιρεση.
Ετσι οπως επαιξε η σιενα, ηταν μαθηματικως βεβαιο οτι θα αποκλειοταν , μιας προηγηθηκε μολις 5 λεπτα απο τα συνολικα 160 της σειρας. και που πηρε ενα ματς, περισσοτερο κατα λαθος το πηρε.

Ξαναλεω τα νουμερα του μακινταιρ ειναι εξαιρετικα αλλα παραπεμπουν σε νουμερα ηγετη μικρης ομαδας. Εχω ξαναδει πολλους παιχτες να εχουν τετοια νουμερα σε μικροτερες ομαδες σαν τη μπουντοσνοστ ( ο τομο τελειωσε μια σεζον με 31 ρανκινγκ μεσο ορο , που αποτελει ρεκορ ευρωλιγκας), ο γιακα οταν ηταν στην Κρκα τελειωσε τη σεζον με 21 ποντους μεσο ορο, και με 23 στο ρανκινγκ, ο βουγιανιτς οταν ηταν στην παρτιζαν τελειωσε τη σεζον με 25 ποντους μεσο ορο και 24 στο ρανκινγκ και εχω και αλλα παραδειγματα.

Γενικα επαναλαμβανω, ο μακινταιρ ειναι εξαιρετικος παιχτης, αλλα αυτη τη στιγμη δεν ειναι καλυτερος παιχτης απο κανενα γκαρντ του ΠΑΟ η του ΟΣΦΠ, βασικα οι διαμαντιδης, σπανουλης , σαρας, παπαλουκας , γκριρ ειναι σιγουρα καλυτεροι.
Οποτε λογικα δεν θα τον ηθελα στην ομαδα μου.

thrylos7
QUOTE
Ξαναλεω μεχρι και στο αθλιο 3ο παιχνιδι με τον ΠΑΟ ειχε ρανκινγκ 16, ενω ο σπανουλης πχ στο συγκεκριμμενο παιχνιδι ειχε 17 , ενω εκανε ΑΠΕΙΡΩΣ καλυτερο παιχνιδι.


Μέχρι τα τελευταία λεπτά είχε πολύ λιγότερο... έβαλε κάποιους συνεχόμενους πόντους και πήρε από εκεί αυτό το σκορ. Αν η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν αντίστροφη θα φαινόταν περισσότερο.

QUOTE
Η και χθες ο ενας ειχε ρανκιγκ 37, ο δε σπανουλης ειχε παλι μολις 17 ενω ειχε νταμπλ -νταμπλ σε ποντους και ασσιστ.


E o ένας έβαλε 11 σουτ εντός παιδιάς, ο άλλος 2... Πώς θα αξίωνε να έχει περισσότερο; Ο πρώτος έπαιζε μόνος του, παρέα με τον Καουκένας, απέναντι σε ολόκληρη ομάδα. Προφανώς και ήταν πιο πολύτιμος. Όσο για τη διαφορά, τα παράπονά σου στους υπεύθυνους, για την αξία της ασσίστ. tongue.gif (αν και ο t-mac είναι 3ος στη διοργάνωση, ενώ perminute έχει την ίδια επίδοση με τον Σπανούλη)

QUOTE
Στον ΠΑΟ και γενικα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΑΙΝΑΛ 4 κανενας δεν βαζει τοσους ποντους, οχι επειδη δεν μπορουν οι παιχτες, αλλα επειδη δεν το χρειαζεται η ομαδα.
Εχω να δω παιχτη ομαδας ΦΑΙΝΑΛ 4 να βαζει εστω 25 ποντους εστω και σε ενα ματς εδω και δεν ξερω εγω ποσο καιρο.


Δε διαφωνώ ότι δεν μπορούν.. σε ένα ματς. Αλλά να πραγματοποιούν συνεχώς τις ίδιες εμφανίσεις εκτελεστικά, όχι, δεν μπορούν. Μόνο ο Νίκολας το έχει καταφέρει κι αυτό σε ομάδες ένα κλικ κατώτερες, βάσει επιτυχιών (αν και μεταξύ Μπενετόν τα προηγούμενα χρόνια και Σιένα τώρα, ψηφίζω την πρώτη).

Νομίζω πως δε θα πρέπει να μείνουμε στους πόντους που βάζει (εξάλλου, αυτό είναι κάτι υπέρ του), αλλά στις προσπάθειες που παίρνει... Από εκεί και πέρα είναι θέμα ευστοχίας, ποιότητας. Πέρα από τους τρελούς της Πρόκομ (Γιούινγκ και Λόγκαν) και τον Αρόγιο, ο MακΙντάιρ βρίσκεται επίσης πίσω και από Ρακόσεβιτς και Ναβάρο... παίκτη δηλαδή F4. wink.gif
Όσο για την κατηγορία perminute, ο εν λόγω παίκτης χάνεται στη θέση 23... Άρα με το όλο σκεπτικό σου, συμφωνώ μόνο εν μέρει. smile.gif
(Ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτες σε παραπάνω θέσεις)

Η Σιένα φέτος δεν είναι ομάδα F4 γιατί έπεσε στο χειρότερο δυνατό αντίπαλο, βάσει αποτελέσματος... Όχι γιατί απέχει τόσο πολύ από αυτό.

QUOTE
Προσωπικη μου αποψη. Ετσι οπως επαιξε η σιενα, ηταν ιδανικο για τα στατιστικα των δυο πλευ της, αλλα καταδικαστικο για την ιδια. Ποτε δυο παιχτες δεν εχουν αποκλεισει μονοι μια ομαδα, και δεν επροκειτο η συγκεκριμμενη σειρα να αποτελεσει εξαιρεση.
Ετσι οπως επαιξε η σιενα, ηταν μαθηματικως βεβαιο οτι θα αποκλειοταν , μιας προηγηθηκε μολις 5 λεπτα απο τα συνολικα 160 της σειρας. και που πηρε ενα ματς, περισσοτερο κατα λαθος το πηρε.


Μην ξεχνάς όμως ότι αναφερόμαστε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Και κατά τη διάρκεια αυτής δεν έπαιζε μόνο ο ΜακΙντάιρ, ή ο Καουκένας, αλλά οι επιλογές του Πανιτζιάνι ήταν πολύ περισσότερες. Άσχετα αν τώρα εγκλωβίστηκε ο ίδιος και επέλεξε αυτόν τον τρόπο. Είδε ότι του βγαίνει στην αρχή, αλλά υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο...

Οπότε ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τις Κρκα και τις λοιπές τυχαίες ομάδες. Δεν υφίσταται βέβαια ούτως ή άλλως.
Αλλά και πάλι, άλλο να ηγείσαι με αυτόν τον τρόπο (που δεν είναι ο ίδιος, αλλά η απόδοση του ΜακΙντάιρ κάνει να φαίνεται έτσι), μερικών παικταράδων κι άλλο μερικών απλών παικτών...


PARISINOS
Δε διαφωνω σε αυτα που λες, αλλα επαναλαμβανω, το ρανκινγκ ειναι συστημα αξιολογησης που ευνοει τους μεγαλους σκορερ. Γι αυτο και οι παιχτες με το μεγαλυτερο ρανκινγκ ειναι παιχτες απο μικροτερες ομαδες συνηθως.

Γιατι οι παιχτες που παιζουν σε ΠΟΛΥ μεγαλες ομαδες, δεν ειναι μεσα στους καλυτερους απο στατιστικης αποψης. Γιατι δεν σκοραρουν αρκετα. Εχουν οι ομαδες τετοιο βαθος παγκου, που ο πρωτος σκορερ θα εχει το πολυ 14 ποντους.

Διαφωνω ομως οτι δεν ΜΠΟΡΟΥΝ. Ολοι σχεδον οι παιχτες του ΠΑΟ, του ΟΣΦΠ, της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσα θα εβαζαν αρκετους περισσοτερους ποντους σε μια ομαδα σαν τη σιενα , με το λιγοστο βαθος παγκου, και τις λιγοστες επιθετικες λυσεις.

Πχ παιχτες σαν τον φωτση (14 ποντους μεσο ορο με δυναμο στους 8 το 2007 και 18 στην αξιολογηση), παπαδοπουλο (15,5 ποντους μεσο και 20 στην αξιολογηση ), σαρας (16 ποντους μεσο ορο στην μακαμπι και 17 στην αξιολογηση),ντικουδης (16,5 ποντους μεσο ορο μτο 2002 με την πολυ καλη Αεκ και 19 στην αξιολογηση), ο βουγιανιτς στην κλιμαμιο, μεχρι και διαμαντιδης του ηρακλη που εφτασε στους 8 της σουπρολιγκα ειναι παιχτες που σε ομαδες σαν τη σιενα περιπου , αντε λιγο χειροτερες, εβαζαν πανω απο 15 ποντους μεσο ορο, και ηρθαν στον ΠΑΟ και εχουν κατω απο 8-9.

Δεν ειναι λοιπον μονο ο νικολας. Ο νικολας ειναι απλα το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα επειδη εχει βγει μεχρι και πρωτος σκορερ στην ευρωλιγκα και χτυπαει στο ματι.

ΟΛΟΙ σχεδον ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ του ΠΑΟ, αλλα και των υπολοιπων ομαδων του φαιναλ 4θα ειχαν διπλασια νουμερα στην σιενα επειδη και θα επαιζαν περισσοτερο και περισσοτερες προσπαθειες θα περνανε.

Επαναλαμβανω λοιπον , εξαιρετικος παιχτης ο μακινταιρ αλλα καλυτερος παιχτης στην ευρωπη σε καμια περιπτωση δεν ειναι. Το κατορθωμα του το παρομοιαζω με αυτο το νικολας οταν βγηκε πρωτος σκορερ, σκοραροντας 18 ποντους μεσο ορο σε μια καλη ομαδα οπως η μπεννετον.

Καλος και ο νικολας, αλλα και αυτος σε καμια περιπτωση δεν ηταν ο κορυφαιος ευρωπαιος παιχτης.

Οπως ο νικολας , ετσι και ο μακινταιρ αν ερχοταν στον ΠΑΟ , η στον ΟΣΦΠ η στην ΤΣΣΚΑ, η τελος παντων σε μια ομαδα με 10-12 κορυφαιους παιχτες, το πολυ να εβαζε 10 ποντους μεσο ορο, οχι παραπανω.
thrylos7
QUOTE
Δε διαφωνω σε αυτα που λες, αλλα επαναλαμβανω, το ρανκινγκ ειναι συστημα αξιολογησης που ευνοει τους μεγαλους σκορερ. Γι αυτο και οι παιχτες με το μεγαλυτερο ρανκινγκ ειναι παιχτες απο μικροτερες ομαδες συνηθως.

Γιατι οι παιχτες που παιζουν σε ΠΟΛΥ μεγαλες ομαδες, δεν ειναι μεσα στους καλυτερους απο στατιστικης αποψης. Γιατι δεν σκοραρουν αρκετα. Εχουν οι ομαδες τετοιο βαθος παγκου, που ο πρωτος σκορερ θα εχει το πολυ 14 ποντους.


Συμφωνώ σε όλα... Σου ανέφερα όμως και μια ξεχωριστή κατηγορία, ranking/minute, η οποία μπορεί θεωρητικά να μην εξαλείφει το πρόβλημα που λες, αλλά στην πράξη, είναι ίσως η πλέον αξιόπιστη, για περιφερειακό παίκτη. "Διαλεχτοί" όλοι οι παίκτες που έχουν διακριθεί σ' αυτή και όλοι ήταν μέλη ομάδων F4. Κανένας Νίκολας δεν μπήκε ποτέ σ' αυτήν. Όσο για τον Λάκοβιτς και τους υπόλοιπους των μικρών ομάδων, απλά δεν υπολογίζονται, λόγω του αριθμού των παιχνιδιών που έδωσαν και άρα λόγω του μικρού μεγέθους της ομάδας τους...

Παρεμπιπτόντως, ο Νίκολας το μόνο κοινό που είχε στη μαγική του χρονιά με τον ΜακΙντάιρ, ήταν το συνολικό σκοράρισμα, τίποτα άλλο... Κι αυτό όχι με τόση σταθερότητα. Όσο για το ranking/minute, ήταν στην 30η θέση της σεζόν εκείνης (ακόμη και στους πόντους/λεπτό υπολείπεται). Μέσα σ' ένα πιο ευρύ πλαίσιο μπορούν να παρομοιαστούν οι δυο χρονιές, αλλά επί της ουσίας, απέχουν πάρα πολύ.

QUOTE
Διαφωνω ομως οτι δεν ΜΠΟΡΟΥΝ. Ολοι σχεδον οι παιχτες του ΠΑΟ, του ΟΣΦΠ, της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσα θα εβαζαν αρκετους περισσοτερους ποντους σε μια ομαδα σαν τη σιενα , με το λιγοστο βαθος παγκου, και τις λιγοστες επιθετικες λυσεις.


Δεν μπορούν... Δεν μπορώ πχ να φανταστώ τον Σπανούλη να έχει αυτή τη σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ακόμη και ο Γκριρ που πέρυσι ήταν μια ομάδα μόνος του στην Ευρωλίγκα υπολείπεται (πέρυσι, φέτος καμιά συζήτηση) του φετινού t-mac! Επαναλαμβάνω πως η σεζόν που πραγματοποίησε φέτος ο Αμερικανός είναι κάτι πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια για την Ευρωλίγκα και υπολείπεται μόνο αυτής του Πάρκερ, το 2004-2005. Αν το πάμε πιο παλιά και του Μπόντιρογκα, τη χρονιά της Μπολόνια. Είναι συγκρίσιμη με άλλες μαγικές χρονιές, όπως πχ του Παπαλουκά, αν και αυτός ήταν αλλουνού παπά ευαγγέλιο. biggrin.gif

Παίκτες όπως οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς είναι διαφορετικοί, καθαροί πλέι μέικερ, ή "μη-σκόρερ" και δεν τους υπολογίζω εξ' αρχής στη σύγκριση. Δε θα προτιμούσα τον ΜακΙντάιρ στην ομάδα μου έναντι κάποιου εξ' αυτών, ειδικά του πρώτου και λόγω ηλικίας.

QUOTE
Πχ παιχτες σαν τον φωτση (14 ποντους μεσο ορο με δυναμο στους 8 το 2007 και 18 στην αξιολογηση), παπαδοπουλο (15,5 ποντους μεσο και 20 στην αξιολογηση ), σαρας (16 ποντους μεσο ορο στην μακαμπι και 17 στην αξιολογηση),ντικουδης (16,5 ποντους μεσο ορο μτο 2002 με την πολυ καλη Αεκ και 19 στην αξιολογηση), ο βουγιανιτς στην κλιμαμιο, μεχρι και διαμαντιδης του ηρακλη που εφτασε στους 8 της σουπρολιγκα ειναι παιχτες που σε ομαδες σαν τη σιενα περιπου , αντε λιγο χειροτερες, εβαζαν πανω απο 15 ποντους μεσο ορο, και ηρθαν στον ΠΑΟ και εχουν κατω απο 8-9.


Αυτό είναι γενικότερο και ασφαλώς ισχύει. Βέβαια, το 20 ενός κοντού σχεδόν δε συγκρίνεται με το 20 ενός ψηλού, πόσο μάλλον για χαμηλότερα.

Ασφαλώς, αν ο ΜακΙντάιρ πάει σε κάποιον εκ των δύο αιωνίων, ή στην ΤΣΣΚΑ οι επιδόσεις του θα πέσουν και θα έρθει κατά κάποιο τρόπο στην ίδια κλίμακα με τους υπόλοιπους, στους 8-9 πόντους κλπ. Είναι και θέμα προπονητή και τρόπου παιχνιδιού βέβαια. Αν ήταν πχ σε ομάδα του Γκέρσον πιθανότατα να τα πήγαινε ακόμα καλύτερα.
Εγώ διαφωνώ στο αντίστροφο, στ' ότι κάποιος άλλος παίκτης των ομάδων αυτών θα τα κατάφερνε το ίδιο καλά στη Σιένα, σε ομάδα με 5-6 και όχι 10 φοβερούς παίκτες.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη φετινή χρονιά.

QUOTE
ΟΛΟΙ σχεδον ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ του ΠΑΟ, αλλα και των υπολοιπων ομαδων του φαιναλ 4θα ειχαν διπλασια νουμερα στην σιενα επειδη και θα επαιζαν περισσοτερο και περισσοτερες προσπαθειες θα περνανε.


Στο προηγούμενο μου ποστ αναφέρεται πως Ναβάρο και Ρακόσεβιτς έχουν μεγαλύτερο αριθμό προσπαθειών (ενώ ο Σάρας έχει τον ίδιο, ανά λεπτό). Οπότε, δεν υπάρχει λόγος διαφοροποίησης, ως προς αυτό. Αυτό δηλαδή δεν ισχύει για τους μετρ του είδους, πόσο μάλλον για σχεδόν όλους τους παίκτες των ομάδων αυτών.

Η φοβερή αυτή αποτελεσματικότητα του McIntyre φαίνεται και από ότι φέτος είναι 4ος στις βολές και 4ος στα δίποντα (και 2ος περιφερειακός, πίσω από τον Παπαλουκά)! Όσο για τα τρίποντα ...είναι μόλις 20ος (με 39,5%), αλλά και με τα διπλάσια τρίποντα από τους μισούς που είναι μπροστά του, άρα δεν τίθεται καν σύγκριση.

Τη γουστάρω τη συζήτηση... smile.gif
captain charisma
μακινταιρ απο μενα. ο κοντος ξερει πολυ μπασκετ και το ειδαμε σε ολη τη σειρα με το παναθηναικο.αλλα το κακο ειναι οτι ειναι 31 χρονων και εχει ακομα 2-3 χρονια καλου μπασκετ.ο καλυτερος κοντος μετα τον ταιους εντνι
slasher
Ο Τερέλ είναι ξεχωριστή περίπτωση πλέι μέικερ σκόρερ που παράλληλα έχει και

την απαίτουμενη ωριμότητα μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στα Ευρωπαικά παρκέ

να καθοδηγεί την ομάδα του στην επίθεση κατά τρόπο ικανοποιητικό. Μια παρο-

μοίωση σε γαλλική ιστοσελίδα που βρήκα αρκετά εύστοχη είναι αυτή με τον Ντάμον

Στάουνταμαιρ, παρότι ο τελευταίος, όντας καθαρόαιμος παίχτης ΝΒΑ, μονοπωλούσε

ακόμα περισσότερο την μπάλα. ΄Οπως και νά'χει το πράμα, ένας εξαιρετικός πλέι μείκερ

Ευρωλίγκας οφείλει να κατέχει την ικανότητα να ανεβάζει το επίπεδο των συμπαικτών

του δημιουργώντας τις προυποθέσεις για πιο ομαλή και ορθολογική επιθετική λειτουργία.

Είναι προφανές πως παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς είναι αρκετά ανώτεροι

σε αυτόν τον τομέα, κάτι που προφανώς με κάνει να συμφωνώ απόλυτα με το Θρύλο 7

που τους προτιμά στην ομάδα του. wink.gif Παρόλα αυτά, ενώ μου φαίνεται δεδομένο πως ο

Μακιντάιρ δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα, είναι με διαφορά πλέον ο τρίτος

καλύτερος πλέι μέικερ και φυσικά η φετινή του χρονιά είναι όντως απίστευτη από πλευράς

στατιστικών. Η παρουσία του σε μία από τις 2 κορυφαίες πεντάδες της διοργάνωσης είναι

επιβεβλημένη.

Ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς είναι ο Ντάιμοντ Μαν. Από το 2007 και πέρα ο αναμφισβήτητος

ηγέτης του ΠΑΟ, με διαφορά ο καλύτερος πλει μέικερ της πρώτης φάσης με ράνκινγκ που

παρέπεμπε σε σέντερ (17.9 παρότι άρρωστος με Μπάρτσα εντός και παίζοντας ελάχιστα με

Ζάλγκιρις εκτός), εξαιρετικά ουσιαστικός στα δύο πρώτα παιχνίδια του ΤΟΠ 16 με Παρτιζάν

και Μάλαγα εκτός και...that's when the voodoo started, που λέει και ο Σπάικ Λι. Τραυματισμός

με Ρόμα εντός, ανέτοιμος στην Ρώμη και μέτρια για τα δεδομένα του εμφάνιση, έδειχνε να

ανακάμπτει στα δύο τελευταία και...η συνέχεια γνωστή. Κρίμα, για μένα ο καλύτερος Ευρωπαίος

πλέι μέικερ αυτή την στιγμή.



PARISINOS
Φιλε Θρυλος , τωρα που το ξανασκεφτομαι , οντως συμφωνω και εγω οτι αν καποιος απο τους γκαρντ του ΠΑΟ πηγαινε στη σιενα, δεν θα ειχε τοσο υψηλα νουμερα.

Ωστοσο, και εκει εγκειται η ενσταση μου, θεωρω οτι αν εβαζες τον παπαλουκα πχ στη σιενα, μπορει να μην ειχε τοσο υψηλα νουμερα, ωστοσο ειναι πολυ πιθανον πως η σιενα θα πηγαινε καλυτερα. Και αυτο εννοω, λεγοντας οτι ο μακινταιρ δεν ειναι αυτη τη στιγμη ο κορυφαιος ευρωπαιος παιχτης. Κορυφαιος απο πλευρας στατιστικων ναι, αλλα ο παιχτης που θα διαλεγα να χρυσοπληρωσω ωστε να στησω μια ευρωπαικη ομαδα γυρω του, οχι. Τωρα βεβαια αυτο δεν αναιρει οτι ειναι παιχταρας.

Επισης να προσθεσω οτι ολοι οι υπολογισμοι πρεπει να γινουν με βαση το γεγονος οτι η σιενα δεν ειναι ομαδα φαιναλ 4. Ηταν μεν η 5η καλυτερη ομαδα κατ εμε, αλλα ωσπου τραυματιστηκε ο λαβρινοβιτς. Απο εκεινο το σημειο και υστερα εγινε πολυ μονοδιαστατη, εχοντας ολους και ολους δυο παιχτες με επιθετικο ταλεντο, τον τ-μακ και τον καουκενας, οι οποιοι μονοπολουσαν ολες τις επιθεσεις.
Και αυτο το σημειο του τραυματισμου του λαβρινοβιτς ειναι κλειδη . Γιατι μεχρι τοτε τα νουμερα του μακινταιρ ηταν φυσιολογικα , γυρω στο 16,5-17 στο ρανκινγκ, οσο και ο διαμαντιδης , οπως υπενθημησε ο φιλος σλασερ απο πανω. Οταν τραυματιστηκε ο λαβρινοβιτς, τοτε ηταν που απογειωθηκαν τα νουμερα του, αφου επαιζε σχεδον μονος του, τελειωνοντας τη σειρα με 29 ρανκινγκ μεσο ορο. Αποψη μου ειναι οτι αν επαιζε ο λαβρινοβιτς, και χειροτερα νουμερα θα ειχε ο μακινταιρ, και περισσοτερες πιθανοτητες θα ειχε η σιενα για φαιναλ 4.

Βεβαια ολα αυτα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι ο μακινταιρ ειναι ο 4ος για μενα καλυτερος πλευ μετα απο παπαλουκα , μητσο αλλα και σαρας .
Ουσιαστικα δεν διαφωνουμε, μιας και ειπες και εσυ οτι θα προτιμουσες τον παπαλουκα για την ευρωπαικη ομαδα σου. Αν παλι ειχα να φτιαξω ομαδα ΝΒΑ , θα διαλεγω τον τερρελ στα σιγουρα πανω απο οποιονδηποτε ευρωπαιο ποιντ γκαρντ που παιζει ευρωπη.

Τελος να πω οτι συμφωνω στο οτι ο μητσος σταθηκε εξαιρετικα ατυχος. Ενω ειχε κανει εκπληκτικη χρονια, τελειωνοντας το τοπ 16 με 17 στο ρανκινγκ, οσο και ο τερρελ, ο ενας εκτοξευσε τα νουμερα του, και ο αλλος τραυματιστηκε. Ασε που με τον μητσο στα καλα του, ο τερρελ θα ειχε τρομερο προβλημα, μιας και ο μητσος ειναι ο μονος γκαρντ του παο που ξερει να ποσταρει. Και θα τον ποσταρε σε καθε επιθεση σχεδον.
Ο ενας απο το 17 πηγε στο 19, ο αλλος στο 15. Βεβαια για μενα , και παλι φαβορι για την πρωτη 5αδα ειναι ο μητσος. Οσο ναναι 15 ρανκινγκ για πλευ, ειναι το δευτερο πιο υψηλο, ασε που ο τραυματισμος του θα λυφθει υποψη. Τελος ο μακινταιρ δεν νομιζω να εχει ελπιδες για πρωτη 5αδα , μιας και νομιζω ουδεποτε παιχτης που δεν εφτασε φαιναλ 4, πηρε θεση στην πρωτη 5αδα.

a bullet for your head
QUOTE(PARISINOS @ Apr 4 2009, 09:29 ) *
Ωστοσο, και εκει εγκειται η ενσταση μου, θεωρω οτι αν εβαζες τον παπαλουκα πχ στη σιενα, μπορει να μην ειχε τοσο υψηλα νουμερα, ωστοσο ειναι πολυ πιθανον πως η σιενα θα πηγαινε καλυτερα. Και αυτο εννοω, λεγοντας οτι ο μακινταιρ δεν ειναι αυτη τη στιγμη ο κορυφαιος ευρωπαιος παιχτης. Κορυφαιος απο πλευρας στατιστικων ναι, αλλα ο παιχτης που θα διαλεγα να χρυσοπληρωσω ωστε να στησω μια ευρωπαικη ομαδα γυρω του, οχι. Τωρα βεβαια αυτο δεν αναιρει οτι ειναι παιχταρας.

Επισης να προσθεσω οτι ολοι οι υπολογισμοι πρεπει να γινουν με βαση το γεγονος οτι η σιενα δεν ειναι ομαδα φαιναλ 4. Ηταν μεν η 5η καλυτερη ομαδα κατ εμε, αλλα ωσπου τραυματιστηκε ο λαβρινοβιτς. Απο εκεινο το σημειο και υστερα εγινε πολυ μονοδιαστατη, εχοντας ολους και ολους δυο παιχτες με επιθετικο ταλεντο, τον τ-μακ και τον καουκενας, οι οποιοι μονοπολουσαν ολες τις επιθεσεις.

Θα κανω κ εγω μια παρεμβαση σ'αυτη την ενδιαφερουσα κατα τα αλλα συζητηση,για να πω:
Ο καθενας απο μας,παρουσιαζει μια σειρα απο επιχειρηματα προκειμενου να στηριξει την επιλογη του.Ειτε ειναι ρανκινγκ,ειτε μ.ο.,ειτε επιδραστικοτητα κ.ο.κ.
Δεν νομιζω οτι εχει κ τοσο ιδιαιτερη σημασια,το τι θα επελεγε ο καθενας μας,οσον αφορα τον Μακινταιρ,αν θα τον χρυσοπληρωνε,η' αν θα μπορουσε να ανταπεξελθει εξισου ικανοποιητικα,σε ενα αλλο μπασκετικο περιβαλλον(αν κ εχω αποψη..)..
Σημασια εχει η φετινη του συνολικη παρουσια,η επιδραστικοτητα του στο παιχνιδι της Σιενα,που εχει γινει κυριαρχη δυναμη στην Ιταλια κ μια εκ των κορυφαιων της Ευρωπης,οι μ.ο. του,καθως κ ο μοναδικος τροπος κ ικανοτητα που διαθετει,στο να σκοραρει κ να δημιουργει παραλληλα.
Κανεις μια εκτιμηση κ λες πως ο Παπαλουκας,αν αγωνιζοταν στην Σιενα,δεν θα ειχε τετοιους αριθμους,ομως η Σιενα πιθανοτατα να τα πηγαινε καλυτερα..που το στηριζεις αυτο?
Οσον αφορα,οτι η Σιενα δεν ειναι ομαδα φαιναλ 4,θα πως πως αυτο αποδεικνυεται παντα μες'το γηπεδο..
Η αληθεια ειναι πως ο ΠΑΟ εκανε μια πραγματικη υπερβαση με τα 2 συνεχομενα διπλα,φτανοντας σε υψηλοτατα στανταρντ αποδοσης,προκειμενου να το κατορθωσει.
Το οτι η Σιενα,ειχε το χαμηλοτερο μπατζετ στην φαση των 8,δεν σημαινει κ απαραιτητα,οτι δεν ειναι κ ομαδα επιπεδου φαιναλ 4..
Ο τραυματισμος του Λαβρινοβιτς,σιγουρα τους στοιχισε,διοτι αποτελουσε βασικοτατο γραναζι αυτης της πολυ καλοδουλεμενης μηχανης-ομαδας,οποτε μιας κ δεν υπηρχε η πληθωρα των εναλλακτικων λυσεων,σιγουρα υπηρξε μια αναπροσαρμογη στο μεριδιο των εκδηλωσεων επιθεσεων..
Μονοδιαστατη στην επιθεση δεν θα την ελεγα..παρολο που οι λυσεις που εχουν ειναι συγκεκριμμενες..
Ο Σατο,με εξαιρεση το 1ο ματς,στα υπολοιπα ''εξαφανιστηκε'',οπως επισης κ ο Ντομεργκαρντ που δεν προσεφερε σχεδον τιποτα..κ αυτο οφειλεται στην πολυ καλη ομαδικη προσπαθεια του ΠΑΟ..

Ειδα κ 4 ψηφο στο αλλος..καλο θα ειναι οποιος ψηφιζει σ'αυτη την επιλογη,να μας αναφερει κ τον παικτη αν ειναι ευκολο.
thrylos7
Καλώς ήρθατε στη συζήτηση slasher και bullet! smile.gif

QUOTE
Ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς είναι ο Ντάιμοντ Μαν.


Άτυχος ως προς τ' ότι δεν κατάφερε να φτάσει σε εντυπωσιακά νούμερα κι αυτός, μ' έναν τρόπο μάλιστα αρκετά διαφορετικό και όχι συνηθισμένο για γκαρντ. Τα νούμερά του όντως παραπέμπουν σε άνθρωπο ορχήστρα και θυμίζουν κάποιες χρονιές του Πάρκερ, ή του Μπόντιρογκα, με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις βεβαίως.

Ως προς τη θέση του στην κορυφαία πεντάδα, δύσκολα να τη χάσει (βέβαια, παραμένεις άτυχος όταν τραυματίζεσαι, αυτό είναι το σημαντικότερο). Όπως είπες Παρισινέ, ο t-mac έχοντας αποκλειστεί από το F4, πολύ δύσκολο να μπει σ' αυτή, αλλά επίσης, συμφωνώ slasher ότι ακόμη πιο απίθανο είναι να μην μπει στην πρώτη 10άδα. O Παπαλουκάς ανέβηκε εντυπωσιακά τελευταία, αλλά οι δυο του εμφανίσεις στο Βισταλέγκρε τον απομάκρυναν αρκετά από τη διεκδίκηση της πρωτιάς. Νομίζω θα επιλεγεί (ούτως ή άλλως) ο Διαμαντίδης ίσως και με μια ελαφρά πιο μεγάλη προσμονή για τον Παπαλουκά να βγει MVP του Final 4, στη λογική της μοιρασιάς, ως ο πιο έμπειρος παίκτης που θα συμμετέχει σ' αυτό (μαζί με τον Χόλντεν).

Τον ΜακΙντάιρ πάντως, αμφιβάλλω αν τον θεωρώ ακόμα και τον 4ο καλύτερο πλέι μέικερ, όσον αφορά αποκλειστικά αυτή τη θέση. Πιστεύω πως είναι μια κλάση πιο κάτω από τους κορυφαίους 4-5 της Ευρώπης, αλλά όταν αυτοί είναι οι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους και Πριτζιόνι, τότε αυτό αποτελεί τιμή.

QUOTE
Ωστοσο, και εκει εγκειται η ενσταση μου, θεωρω οτι αν εβαζες τον παπαλουκα πχ στη σιενα, μπορει να μην ειχε τοσο υψηλα νουμερα, ωστοσο ειναι πολυ πιθανον πως η σιενα θα πηγαινε καλυτερα. Και αυτο εννοω, λεγοντας οτι ο μακινταιρ δεν ειναι αυτη τη στιγμη ο κορυφαιος ευρωπαιος παιχτης. Κορυφαιος απο πλευρας στατιστικων ναι, αλλα ο παιχτης που θα διαλεγα να χρυσοπληρωσω ωστε να στησω μια ευρωπαικη ομαδα γυρω του, οχι. Τωρα βεβαια αυτο δεν αναιρει οτι ειναι παιχταρας.


Αυτά δεν ταυτίζονται απαραίτητα, αν και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Πολλές φορές υπερισχύει η λογική του πιο σίγουρου, από το καλύτερο. Ένα παράδειγμα που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι οι Σκόλα και Τζινόμπιλι, αν κι εδώ έχουμε πάλι διαφοροποίηση κοντού - ψηλού.

Για τους συγκεκριμένους, δεν ξέρω ποιος είναι ο κορυφαίος, ή ο πιο πολύτιμος (προφανώς ξέρω biggrin.gif ), αλλά εκεί που επιμένω είναι ότι ο McIntyre έκανε μια μαγική χρονιά και βάσει αυτής το θεωρώ τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Για μένα ήταν ο καλύτερος φέτος. Το Νοέμβρη, ή ακόμη κι από το F4, ίσως αλλάξω γνώμη, αλλά μέχρι τότε δεν έχω δει κάτι καλύτερο φέτος, ακόμη κι από τον Διαμαντίδη, τον κάπως ντεφορμέ τον τελευταίο 1,5 μήνα Ρακόσεβιτς και τον Σπλίτερ.

Παρεμπιπτόντως, ένας εκ των τριών θα είναι λογικά ο MVP φέτος. Και οι τρεις είχαν ένα κάποιο κενό στην απόδοσή τους, για διάφορους λόγους... Αν η Ταού μείνει έξω από το F4, τότε ο Διαμαντίδης μένει μόνος του; Ή απλά σπάει η παράδοση της παραδοσιακής πεντάδας αποκλειστικά από παίκτες F4;

QUOTE
Επισης να προσθεσω οτι ολοι οι υπολογισμοι πρεπει να γινουν με βαση το γεγονος οτι η σιενα δεν ειναι ομαδα φαιναλ 4. Ηταν μεν η 5η καλυτερη ομαδα κατ εμε, αλλα ωσπου τραυματιστηκε ο λαβρινοβιτς. Απο εκεινο το σημειο και υστερα εγινε πολυ μονοδιαστατη, εχοντας ολους και ολους δυο παιχτες με επιθετικο ταλεντο, τον τ-μακ και τον καουκενας, οι οποιοι μονοπολουσαν ολες τις επιθεσεις.
Και αυτο το σημειο του τραυματισμου του λαβρινοβιτς ειναι κλειδη . Γιατι μεχρι τοτε τα νουμερα του μακινταιρ ηταν φυσιολογικα , γυρω στο 16,5-17 στο ρανκινγκ, οσο και ο διαμαντιδης , οπως υπενθημησε ο φιλος σλασερ απο πανω. Οταν τραυματιστηκε ο λαβρινοβιτς, τοτε ηταν που απογειωθηκαν τα νουμερα του, αφου επαιζε σχεδον μονος του, τελειωνοντας τη σειρα με 29 ρανκινγκ μεσο ορο. Αποψη μου ειναι οτι αν επαιζε ο λαβρινοβιτς, και χειροτερα νουμερα θα ειχε ο μακινταιρ, και περισσοτερες πιθανοτητες θα ειχε η σιενα για φαιναλ 4.


Να πω πως στη μέση της χρονιάς κι εγώ ήμουν 50-50 ανάμεσα στους δύο και σε σχετικό τόπικ τον είχα προτιμήσει από τον Διαμαντίδη μόνο επειδή τον θεωρούσα (και θεωρώ ασφαλώς) σημαντικότερο παίκτη για την ομάδα του.
Καλώς, ή κακώς, ο ένας βγήκε εκτός, ενώ ο άλλος πήρε boost.

Αυτό με τον Λαβρίνοβιτς πάντως μπορεί να εχει και αντίστροφη θεώρηση. Ο Παναθηναϊκός είχε να στοχεύσει σε μια μόνο γραμμή, αυτή την κοντών κι έτσι ήταν πιο εύκολο να ζορίσει κι εν τέλει να περιορίσει τον t-mac και τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι στη θέση του θα είχαν νούμερα παικτών... της Πρόκομ, ή γαλλικών ομάδων. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος έπαιζε 35λεπτα και πραγματοποίησε 3 μαγικές εμφανίσεις με πρωτοφανή σταθερότητα και ανεξάρτητα από τις διαφορετικές άμυνες που επέλεξε ο αντίπαλος στα παιχνίδια της Αθήνας και της Σιένας.
Ο Καουκένας ήταν σε μερικές περιπτώσεις "θύμα" αυτής της μεγαλύτερης ελευθερίας, αλλά και πίεσης από τον ΠΑΟ.

Όσο για το ποστάρισμα του Διαμαντίδη, το πρόβλημα θα το είχε η Σιένα, γιατί λογικά θα προτιμούσε να είχε το ελεύθερο ο Μήτσος, παρά να φορτωθεί με φάουλ ο πολυτιμότερός της παίκτης. Αν και έχω την εντύπωση πως θα είχε τρόπο να αντιμετωπίσει το μις-ματς.

QUOTE
Σημασια εχει η φετινη του συνολικη παρουσια,η επιδραστικοτητα του στο παιχνιδι της Σιενα,που εχει γινει κυριαρχη δυναμη στην Ιταλια κ μια εκ των κορυφαιων της Ευρωπης,οι μ.ο. του,καθως κ ο μοναδικος τροπος κ ικανοτητα που διαθετει,στο να σκοραρει κ να δημιουργει παραλληλα.


To 'ξερα ότι υπάρχει και μεγαλύτερος φαν του McIntyre.. tongue.gif thumbsup.gif

Επί της ουσίας, όλοι συμφωνούμε στο 95%. Αλλά αυτή η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι το ζουμί για την απολαυστική συζήτηση. smile.gif
kotzito
Εγω ψηφισα Ρακοσεβιτς και Σισκα.Ο Σερβος ειναι ενας παικτης ο οποιος ποτε δεν ηταν ο παικτης-βεντετα και φανηκε οτι η εργατικοτητα του τον δικαιωσε.Βεβαιως του δινεται η ευκαιρια να πρωταγωνιστησει στην Ταου οπου ειναι το πρωτο βιολι στην περιφερεια αλλα σε γενικες γραμμες πιστευω οτι σε αρκετες ομαδες τοπ-επιπεδου θα ειχε την ιδια καλη αποδοση.Ο Σισκαουσκας απο την πλευρα του,ειναι ισως μαζι με τον Διαμαντιδη τα καλυτερα 3αρια στην Ευρωπη και σε μια ομαδα με αρκετους σταρ οπως η ΤΣΣΚΑ εχει αναλαβει ηγετικο ρολο.


Ο Διαμαντιδης θεωρω οτι δεν ειναι ο καλυτερος φετος.Ναι μεν ειναι πολυδιαστατος,αλλα απο πλευρας αποδοσης ειναι ο γνωστος,καλος Διαμαντιδης και τιποτα παραπανω.

Ο ΜακΙνταιρ απο την πλευρα του ειναι αρκετα καλος παικτης,αλλα σε καμια περιπτωση μεσα στους 3-4 καλυτερους πλει-μεικερ στην Ευρωπη.Απο πλευρας αποδοσης θεωρω οτι απλα απο το Τοπ 16 και μετα που αναγκαστικα οι ομαδες βασιζονται σε λιγοτερους παικτες,βρηκε την ευκαιρια να παρει τα ηνια στο σκοραρισμα.

Οσον αφορα αλλους παικτες,ο Ειντσον κανει παρα πολυ καλη χρονια στην Λιετουβος αλλα το γεγονος οτι δεν παιζει στην Ευρωλιγκα δεν τον κανει τοσο γνωστο.O Nτελφινο μου φαινεται αρκετα μετριος στην Κιμκι,στην οποια και βασει ονοματος επρεπε να ειναι σε καθε αγωνα μαζι με τον Γκαρμπαχοθα οι κορυφαιοι της.Ακομα ο Γκριρ ειναι μεγαλος σκορερ,αλλα δεν μπορει να θεωρηθει απο τους κορυφαιους στην Ευρωπη λογω ασταθειας και κακης αμυνας.Τελος ο Μπετσιροβιτς ως ενα μεγαλο ονομα για τα δεδομενα της Ρομα κανει καλη σεζον,αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μεσα στο τοπ-5 των γκαρντ φετος.



Εγω επισης θα προσθετα στο πολ τον Μπουρουση.Ο Γιαννης κανει μια εξαιρετικη σεζον οντας ο κορυφαιος του Ολυμπιακου σε αρκετα παιχνιδια με 12.5 ποντους και 7.3 ριμπαουντ.Συν τοις αλλοις,εχει εξελιχθει αρκετα τα 2 χρονια και παρολου που ως ονομα δεν ανηκει στους καλυτερους σεντερ της Ευρωπης αξιζει μια θεση σε αυτους για την φετινη χρονια.
thrylos7
QUOTE
Ο Διαμαντιδης θεωρω οτι δεν ειναι ο καλυτερος φετος.Ναι μεν ειναι πολυδιαστατος,αλλα απο πλευρας αποδοσης ειναι ο γνωστος,καλος Διαμαντιδης και τιποτα παραπανω.


Βάσει αυτού του σκεπτικού, ακόμη κι έτσι να είναι (προσωπικά διαφωνώ), με ποια λογική ψηφίζεις Σισκάουσκας;

QUOTE
Απο πλευρας αποδοσης θεωρω οτι απλα απο το Τοπ 16 και μετα που αναγκαστικα οι ομαδες βασιζονται σε λιγοτερους παικτες,βρηκε την ευκαιρια να παρει τα ηνια στο σκοραρισμα.


Δε νομίζω να είναι τόσο απλό. tongue.gif Εξάλλου και ο Ρακόσεβιτς, από τους 20 πόντους πόντους στην RS, έπεσε στους 15,8 στο TOP 16, με τον ίδιο μάλιστα αριθμό προσπαθειών. Στο TOP 16 το επίπεδο είναι λογικό να είναι υψηλότερο. Το θέμα είναι ποιος είναι ο tough guy, όπως λέει και η φράση.


Συμφωνώ για Μπουρούση, ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης φέτος στη διοργάνωση.
a bullet for your head
QUOTE(thrylos7 @ Apr 4 2009, 18:03 ) *
Συμφωνώ για Μπουρούση, ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης φέτος στη διοργάνωση.

Αν φτιαχνοταν ενα poll για τον πιο βελτιωμενο παικτη,ο Μπουρουσης θα μπορουσε καλλιστα να συμμετεχει..
Ομως εδω προσπαθουμε να ''εντοπισουμε'' τον καλυτερο παικτη στην Ευρωπη.. wink.gif
thrylos7
Στο σχετικά ευρύ πλαίσιο που υπάρχει, δε νομίζω ότι θ' αποτελούσε παραφωνία η ύπαρξή του. Τη φετινή του χρονιά θα μπορούσα να τη συγκρίνω με αρκετές από τους παίκτες που υπάρχουν, άσχετα αν δε διεκδικούσε, πράγματι, τον τίτλο.
piratiko
Εγω ψηφιζω Σαρας. Μπορει ο ανθρωπος να ειναι ο αδυναμος κρικος στην αμυνα του Παναθηναικου, αλλα με τις εμπνευσεις του ειναι αλλη κλαση. Ειναι απλα ευφοια στο μπασκετ.

Θεωρω αδιανοητο να υπαρχει στο poll ο Μπεσιροβιτς, ο Γκριρ (ποσα Αμερικανακια παιζουν ακριβως ετσι? Τοτε και ο Νικολας επρεπε να ναι).

Στη συζητηση για τον Μκ Ινταιρ, συμφωνω με τον πρασινο. Αν ο Διαμαντιδης η ο Παπαλουκας επαιζαν στη Σιενα με το μοιρασμα παιχνιδιου που εχουν ασφαλως θα παιζε πιο καλα η ομαδα. Ολη η ομαδα επαιζε για τον Μκ Ινταιρ για αυτο ειχαμε κι αυτα τα στατιστικα.
a bullet for your head
QUOTE(thrylos7 @ Apr 4 2009, 18:13 ) *
Στο σχετικά ευρύ πλαίσιο που υπάρχει, δε νομίζω ότι θ' αποτελούσε παραφωνία η ύπαρξή του. Τη φετινή του χρονιά θα μπορούσα να τη συγκρίνω με αρκετές από τους παίκτες που υπάρχουν, άσχετα αν δε διεκδικούσε, πράγματι, τον τίτλο.

Οπως ειπες(και οπως κ εγω ανεφερα αρχικα),το πλαισιο ειναι οντως πολυ ευρυ.
Δεν θα διαφωνησω οτι ο Μπουρουσης πραγματοποιει καλη χρονια.
Ωστοσο,δεν θα ελεγα,οτι ανηκει στη κατηγορια των κορυφαιων.

QUOTE(piratiko @ Apr 4 2009, 18:17 ) *
Εγω ψηφιζω Σαρας. Μπορει ο ανθρωπος να ειναι ο αδυναμος κρικος στην αμυνα του Παναθηναικου, αλλα με τις εμπνευσεις του ειναι αλλη κλαση. Ειναι απλα ευφοια στο μπασκετ.

Θεωρω αδιανοητο να υπαρχει στο poll ο Μπεσιροβιτς, ο Γκριρ (ποσα Αμερικανακια παιζουν ακριβως ετσι? Τοτε και ο Νικολας επρεπε να ναι).

Στη συζητηση για τον Μκ Ινταιρ, συμφωνω με τον πρασινο. Αν ο Διαμαντιδης η ο Παπαλουκας επαιζαν στη Σιενα με το μοιρασμα παιχνιδιου που εχουν ασφαλως θα παιζε πιο καλα η ομαδα. Ολη η ομαδα επαιζε για τον Μκ Ινταιρ για αυτο ειχαμε κι αυτα τα στατιστικα.

Ολες οι αποψεις ειναι ευπροσδεκτες.. smile.gif
Προσωπικα,''αποπειραθηκα'' να φτιαξω το συγκεκριμμενο poll,τονιζοντας ομως οτι ενδεχομενως να υπαρξουν κ αντιθετες η' διαφορετικες αποψεις.
Κανοντας κ ενα μικρο σχολιο για τα μεχρι τωρα αποτελεσματα της ψηφοφοριας,θα ελεγα οτι οι 5 ψηφοι του Ναβαρο τον αδικουν λιγακι..
thrylos7
Διόλου αδιανόητη η συμμετοχή του Μπετσίροβιτς. Μαγική RS!

Ο Γκριρ όντως δεν ήταν στα καλύτερά του φέτος, κυρίως από άποψη σταθερότητας, αλλά δε μπορεί να συγκριθεί με τον Νίκολας, όπως και με τα περισσότερα "αμερικανάκια". Ούτε ο Νίκολας βέβαια είναι "αμερικανάκι". wink.gif

Όσο για τον Σάρας, νομίζω πως πλέον ούτε σε μια γενική κι όχι μόνο φετινή σύγκριση του καλύτερου δεν είναι φαβορί.
a bullet for your head
Ο Γκριρ,μπορει να μην εχει την σταθεροτητα αλλων,ομως εκτος της δεδομενης ποιοτητας που διαθετει,εκτιμω πως ''ξελασπωσε'' πολλες φορες φετος, την μια εκ των 4 ομαδων του φετινου φαιναλ-4..
benchwarmer
Λοιπον απο το πολλ ολοι οι ψηλοι ομως rolleyes.gif rolleyes.gif

Ο Σπλιτερ (κυριως), ο Μπουρουσης (5ος στον ρανκινγκ και 1ος ριμπαουντερ της Ευρωλιγκα), ο Λαβρινοβιτς, εστω ο Μπατιστ..

Στο θεμα μας τωρα, ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καποιον που να εχει ξεχωρισει τοσο πολυ απο τους υπολοιπους.. Προσωπικα, οπως και στο τοπικ των προπονητων, θα περιμενω να ολοκληρωθει η χρονια..
apkat
QUOTE(benchwarmer @ Apr 4 2009, 19:06 ) *
Λοιπον απο το πολλ ολοι οι ψηλοι ομως rolleyes.gif rolleyes.gif

Ο Σπλιτερ (κυριως), ο Μπουρουσης (5ος στον ρανκινγκ και 1ος ριμπαουντερ της Ευρωλιγκα), ο Λαβρινοβιτς, εστω ο Μπατιστ.


Γεγονος ειναι οτι λειπουν πολλοι..Και ο Βουιτσιτς που θεωρω οτι ειναι μεσα στους 3-4 κορυφαιους φετος.

Και αντιθετα ειναι στο πολ ο Σμοντις που ειδικα και φετος με τους τραυματισμους δεν εχει κανει και τιποτα ιδιαιτερο..
Tretiak
Προσωπικά θα έβαζα τον Σισκάουσκας. Εϊναι απίστευτος παίκτης. Βέβαια και ο Ντελφίνο είναι καλός. Φυσικά Διαμαντίδης , Τεό και Τερέλ είναι εξίσου καλοί, όπως και οι Βούισιτς , Μπατίστ . Αλλά ο Σίσκα , είναι ένα κλικ πιο πάνω για μένα...(προσοχή η λέξη "Σίσκα " είναι ψιλοσόκιν στα ρωσικά και θα βάλουν τα γέλια αν την ακούσουν)
a bullet for your head
QUOTE(benchwarmer @ Apr 4 2009, 19:06 ) *
Λοιπον απο το πολλ ολοι οι ψηλοι ομως rolleyes.gif rolleyes.gif

Ο Σπλιτερ (κυριως), ο Μπουρουσης (5ος στον ρανκινγκ και 1ος ριμπαουντερ της Ευρωλιγκα), ο Λαβρινοβιτς, εστω ο Μπατιστ..

Στο θεμα μας τωρα, ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καποιον που να εχει ξεχωρισει τοσο πολυ απο τους υπολοιπους.. Προσωπικα, οπως και στο τοπικ των προπονητων, θα περιμενω να ολοκληρωθει η χρονια..

Οπως εχω πει αρχικα,εχω βαλει ηδη 14 επιλογες κ το ''αλλος'',που θεωρω οτι ειναι υπερ-αρκετες.
Για τους ψηλους,η αληθεια ειναι οτι παιδευτηκα αρκετα..
Ο Σμοντις,εχει χασει φετος παιχνιδια λογω τραυματισμων,ομως ειναι Σμοντις,πως να το κανουμε..
Για τους Μπουρουση,Βουιζιτς,θα πω πως απ τον ΟΣΦΠ,ηδη εχω 2 υποψηφιους,που τους θεωρω πιο παικτες ''κλειδια'' στη φετινη πορεια της ομαδας τους..αφενος..και αφετερου δεν θεωρω οτι μπορουν να ενταχθουν στην κατηγορια των υποψηφιων για την ''ανιχνευση'' του κορυφαιου της Ευρωπης..
Ο Σπλιτερ κανει καλη σεζον,ομως ο συμπαικτης του ο Ρακοσεβιτς,ειναι ''ολα τα λεφτα''..
Ο Λαβρινοβιτς μια απ τα ιδια..εχει συμπαικτη τον τρισμεγιστο Μακινταιρ..
Ο Μαικ,κανει κ αυτος καλη σεζον,ομως ο Διαμαντιδης ειναι το πραγματικο βαρομετρο του ΠΑΟ,κ αυτος που κατα την εκτιμηση μου,θα πρεπει να ''εκπροσωπει'' τον ΠΑΟ στην εν λογω ψηφοφορια..
Για να πω την ''μικρη μου αμαρτια'',αυτον που σκεφτομουν να βαλω,ειναι ο Ρεγιες..
Οπως κ να χει,οποιος επιθυμει,μπορει να φτιαξει κ ενα poll για τον κορυφαιο ψηλο φετος..
Παντως δεν μπορω να πω...εχεις μια ''συνεπεια'' στην λογικη σου,να επιλεξεις,αφου ολοκληρωθει η χρονια.. smile.gif
thrylos7
Προσωπικά πάντως συμφωνώ και για Σπλίτερ και για Λαβρίνοβιτς... Ειδικά ο πρώτος θεωρώ πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου. smile.gif

Εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου ένα άλλο poll, λίγο πιο ιστορικό, ειδικά για τους λάτρεις της διοργάνωσης...

Αλλά θα το βάλω στο τέλος της χρονιάς, για να έχει μια ψήφο παραπάνω... blech.gif biggrin.gif
a bullet for your head
QUOTE(thrylos7 @ Apr 5 2009, 03:45 ) *
Προσωπικά πάντως συμφωνώ και για Σπλίτερ και για Λαβρίνοβιτς... Ειδικά ο πρώτος θεωρώ πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου. smile.gif

Εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου ένα άλλο poll, λίγο πιο ιστορικό, ειδικά για τους λάτρεις της διοργάνωσης...

Αλλά θα το βάλω στο τέλος της χρονιάς, για να έχει μια ψήφο παραπάνω... blech.gif biggrin.gif

Πιο ιστορικο..??
Θα περιμενω λοιπον.. smile.gif
Να προσθεσω κ να ρωτησω:
Αν οι Σπλιτερ,Λαβρινοβιτς,μπορουν κατα την γνωμη σου να διεκδικησουν τον τιτλο του κορυφαιου,οι Ρακοσεβιτς κ Μακινταιρ τι θα ''απογινουν''..??
thrylos7
Θα παραμείνουν τα φαβορί του ανταγωνισμού... tongue.gif

Εξάλλου, τους θεωρώ το καλύτερο δίδυμο ψηλών φέτος, οπότε αυτόματα τους τοποθετώ στους υποψήφιους, στο μυαλό μου.
a bullet for your head
Απ τα εως τωρα αποτελεσματα του δημοψηφισματος,προηγειται ο Διαμμαντιδης με 16 ψηφους,επονται οι Μακινταιρ & Ρακοσεβιτς με 10,ο Σισκα με 9 και ο Παπαλουκας με 7.
Πολυτιμοτερος παικτης του φαιναλ 4 βγηκε ο Σπανουλης,ο Ρεγιες στην ACB(ρεγκιουλαρ σιζον),ο Μακινταιρ στο Ιταλικο πρωταθλημα κ.τ.λ.
Σε πολλα πρωταθληματα εχει μεινει μονο η σειρα των τελικων η' οδευουν προς τα κει για να ολοκληρωθει η σεζον.
Θα εξακολουθησω να πιστευω,οτι ο Μακινταιρ φετος,ηταν ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη σε συλλογικο επιπεδο.
Boom Dizzle
Αν και φαν του Διαμαντιδη ψηφισα Σισκα!!
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Σαν τον Μητσο δεν εχει.... smiley.gif

Ο μονος all around!!!!!

Δ.
Green Warrior
Καλύτερη πεντάδα

Διαμαντίδης, Ρακόσεβιτς, Σισκάουσκας, Άντερσεν, Πέκοβιτς

2η καλύτερη πεντάδα

Γιασικεβιτσιους, Ναβάρο, Ντελφίνο, Μπατιστ, Μπουρούσης
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.