QUOTE(T.W.Is.M. @ May 5 2010, 23:38 )

Το G.O.A.T. potential θεωρω οτι το εχει ο Λεμπρον, αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι πιο πισω απ οτι θεωρεις. Τα νουμερα δε φτανουν για να με πεισουν, οσο κι αν ειναι απολυτα(και αυτο ειναι κατι που κι εγω το χρησιμοποιω συχνα). Το πρωτο μεγαλο και σημαντικοτερο βημα για μενα θα ειναι να παρει το Κλιβελαντ το πρωταθλημα φετος. Αν αυτο γινει, τοτε θα μιλαω κι εγω για υποψηφια G.O.A.T. season. Αν οχι, θα χρησιμοποιω το επιχειρημα οτι ο G.O.A.T. πρεπει να ειναι και πρωταθλητης.
Φιλικα παντα και γνωριζοντας οτι μιλαω σε καποιον που ξερει το ΝΒΑ καλυτερα απο μενα. Αρκει να μη μου αμφισβητησεις το αν μου αρεσει το ΝΒΑ και αν ασχολουμαι. Τουλαχιστον σε μενα που αυτη την περιοδο απο πλευρας μπασκετ εχω στο μυαλο μου περισσοτερο τα πλει οφ του ΝΒΑ παρα το φαιναλ φορ που γινεται σε 2 μερες...
Στα παραπανω που εγραψες εχεις μια αποψη και την τεκμηριωνεις με επιχειρηματα...Δεν εχω λογο να διαφωνησω να συμφωνησω.....Επισης θεωρω οτι εισαι αριστος γνωστης του ΝΒΑ....Αυτο φαινεται αλλωστε και απο παλαιοτερα post!
Για να ξεκαθαρισω τι εννοω G.O.A.T. potential...Οτι ο ΛεΜπρον εχει προδιαγραφες να γινει ο Κορυφαιος Ολων των εποχων....Δεν ειναι αυτη την στιγμη ουτε καν πλησιαζει...Αλλα απο το λυκειο κιολας ειχε κανει κοσμο να το σκεφτει αυτο!
Εννοειται οτι ο G.O.A.T πρεπει να γινει και πρωταθλητης και μαλιστα με τα στανταρ που εχει αφησει πισω του ο Τζορνταν,ο Καριμ,ο Γουιλτ,ο Μπερντ και ο Ματζικ πολλα πρωταθληματα...Σε ολα ομως να εισαι ο Leader...
O Koμπι που εχω εκθειασει πολλες φορες την τεχνικη του και σε σχεση με τον Τζορνταν δεν ειχε G.O.A.T potential...Θα μου πεις ειχε ο Τζορνταν στα 20 του?Οχι αλλα ηταν εξωπραγματικος αθλητης και μετα τα 24-25 εδωσε τροφη για σκεψη..
Ο Κομπι πλυν των οπαδων του δεν ειναι πουθενα σε δρομο για το GOAT...Και μιλαω για το #1 ολων των εποχων..Δεν μιλαω για Τοπ-10 που ειναι στα σιγουρα....
Μπορει ο ΛεΜπρον να μην μπει καν στο Τοπ-10...Θα μιλαμε για τεραστια αποτυχια ομως με τετοιο potential και τετοιο one of a kind παιχτη...
Υ.Γ..Θεωρεις τον Ματζικ κορυφαιο ολων των εποχων?Ειμαι φαν του Ματζικ πιο πολυ απο οτι του Τζορνταν αλλα δεν θεωρω τον Ματζικ τον G.O.A.T...Στο G.O.A.T candidates θα ηταν ενδιαφερον να πεις γιατι θεωρεις τον Ματζικ κορυφαιο........
QUOTE(PARISINOS @ May 5 2010, 23:56 )

Βλεποντας τους λεικερς παραλληλα, εβλεπα πολλες φορες να γινονται δυο και 3 επιθεσεις συνεχομενες χωρις κανει να ακουμπησει μπαλα ο κομπι.
Δεν βλεπει ουτε 50% γηπεδο οπως ο αλλος...
QUOTE(PARISINOS @ May 5 2010, 23:56 )

Ακριβως αυτο που λεει ο TWISM ειναι που προσπαθω να τονισω.
Σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να μειωσω την αξια του λεμπρον.
Αλλα ο τροπος που παιζει το κλιβελαντ , αποκλειει τους υπολοιπους παιχτες.
Δηλαδη οι κλιβελαντ δινουν την εντυπωση οτι παιζουν μονο για τον λεμπρον. Ειτε η 5αδα ειναι ιλγκαουσκας, βαρεχαο, μο ουλιαμς και σερμπιακ, ειτε ειναι τζειμσον, σακιλ, μο και αντονι παρκερ ιδιο μπασκετ παιζουν.
και παιζουν ιδιο μπασκετ γιατι οι υπολοιποι χρησιμευουν μονο στο να κανουν σκρριν, να ανοιγουν χωρους, να ακροβολιζονται και να περιμενουν να παρουν την πασα να σουταρουν ελευθεροι.
Αν ειναι οι συμπαιχτες σου να κανουν μονο αυτα δεν χρειαζεσαι σακιλ και τζειμσον, σου φτανουν ο γεροιλγκαουσκας και ο βαρεχαο.
Πραγματικα βλεποντας παιχνιδια των κλιβελαντ μου ειχε κανει ιδιαιτερη εντυπωση αυτο. Δεν βλεπεις επιθεση που η μπαλα να μην περασει απο τον λεμπρον.
Βλεποντας τους λεικερς παραλληλα, εβλεπα πολλες φορες να γινονται δυο και 3 επιθεσεις συνεχομενες χωρις κανει να ακουμπησει μπαλα ο κομπι.
Θα κανω ενα copy-paste γιατι μαλλον δεν διαβασες την προηγουμεν σελιδα...Για τον Σακιλ συνεχιζεις να τον θεωρεις υπερχπαιχτη στα 38 του??
Eξακολουθεις το ιδιο τροπαριο...Τι παει να πει ο Κομπι ειναι καλυτερος σε κανονισμους Ευρωλιγκα?Αυτα τα πραγματα σηκωνω τα χερια ψηλα δεν τα εχω ξαναακουσει.......Με την λογικη σου ο καλυτερος παιχτης στην Ευρωλιγκα ειναι ο Ρετζι Μιλλερ και οχι ο Κομπι..Και βεβαια μην ξεχναμε παντα και την ατακα του Μαλκοβιτς"Ο Τζορνταν δεν θα ηταν τοσο καλος στην Ευρωπη".....Σε παρακαλω δηλαδη μην μου αναφερεις την λεξη Ευρωλιγκα οταν μιλαμε για ΝΒΑ...Βαριεμαι να συζητησω μα τον Θεο....
Ο Σακιλ Ονιλ ειναι 38 ετων...Αν ειναι υπερπαιχτης ο Σακιλ τωρα που τον παιζουν χωρις βοηθειες σε αρκετα ματς τοτε να γυρισει και ο Τζαμπαρ στο μπασκετ που ηταν καποτε σουπερσταρ και υπερπαιχτης στα 60 του...
Ειναι αστειο να μου λες οτι ο Σακιλ ειναι παιχταρας τωρα....
Ο Τζειμσον ειναι οντως ενας καλος παιχτης πρωην All Star αλλα δεν εχει παιξει ποτε σε ομαδα που παει για πρωταθλημα και στα 33 του οι παραστασεις που εχει δεν ειναι τοσες πολλες...
Δεν υπαρχει καμια καραμελα...Οι συμπαιχτες του ΛεΜπρον ειναι απλα καλοι...Του Κομπι ειναι πιο καλοι για παραδειγμα...Γκασολ(καλυτερος απο τον τωρινο Τζειμσον)-Μπαινουμ(καλυτερος ευκολα απο τον τωρινο Σακιλ)-Αρτεστ(καλυτερος απο Παρκερ,Μουν με τεραστια διαφορα ειδικα σε impact)-Οντομ ο πιο ποιοτικος 6ος παιχτης του πρωταθληματος...Αρα ο ΛεΜπρον δεν εχει τετοια ποιοτητα...Ο Μο ειναι καλυτερος απο τον Φισερ αλλα ξερεις τουλαχιστον οτι ο Φισερ να βαλει 1 μεγαλο σουτ ενω ο αλλος περυσι με το Ορλαντο τα εχανε αφυλαχτος και ειχε 30%....
Το Κλιβελαντ εχει βαθος αλλα δεν εχει πιο ποιοτικους παιχτες απο τους Λεικερς-Σελτικς-Ορλαντο Ματζικ....Το να εχει μια ομαδα καλους ρολιστες(οταν ακομα και ο ιδιος ο Σακιλ αποκαλει τον ευατο του ρολιστα πολυτελειας σε αυτο το σημειο της καριερας του)δεν σημαινει οτι εχει και υπερπαιχτες...Ειναι αστειο να θεωρεις τον τωρινο Σακιλ υπαρπαιχτη οταν οι περισσοτεροι ανθρωποι του ασκουν κριτικη που παιζει ακομα(δεν ειμαι ενας απο αυτους).....
Ο ΛεΜπρον απλα εχει το καλυτερο ροστερ που ειχε ποτε στην καριερα του...Αυτο ειναι αληθεια...Δεν ειχε ποτε ομως καλυτερο ροστερ απο τον Ματζικ τον Μπερντ τον Τζορνταν τον Σακιλ τον Κομπι...Ποτε!Και οποιος λεει το αντιθετο βγαζω τα ροστερ ολων επιτοπου.....
Τους συμπαιχτες του τους κανει μαγκες!Για ρωτα τον Χικσον και τον Βαρεχαο τι χρωστανε στον ΛεΜπρον.....Για ρωτα τον Σακιλ που ειπε οτι ειναι ο καλυτερος συμπαιχτης που ειχε ποτε με το υψηλοτερο μπασκετικο IQ...Για ρωτα τον Μο Γουιλιαμς που ειπε οτι ο ΛεΜπρον ειναι σαν προπονητης στο γηπεδο...
Για ρωτα ολους του Legends και μεσα σε αυτους τους μεντορες του Κομπι(Ματζικ και Τζερι Γουεστ) τι λενε για τον ΛεΜπρον...Μιας και προσπαθειτε να αμφισβειτησετε αυτο το παιχτη...Καραμελα?
Διαβασε εδω αυτα δεν τα βρεις πουθενα....Και αν βρεις για αλλο παιχτη τετοια quotes απο ανθρωπους που δεν τον εχουν καμια αναγκη σφυρα μου....
“I see a little bit of Michael in him, and I see a little bit of me in him. Now he needs to win championships like Michael and I did, and I’m sure one day that will happen.”
-Legend Magic Johnson on LeBron James
“He (LeBron) will, in my eye, be better than Michael”
-Legend Scottie Pippen and former teammate of Michael Jordan on LeBron vs Jordan
“The best physical tools in the history of the game. He has the smarts of Magic Johnson, the brute strength and athleticism of George McGinnis and the speed of Ricky Green rolled into one massive body. I have said this since he has been in the league… If he continues to improve his jump shot, he will become the best ever.”
-Former NBA player Eddie Johnson on LeBron James
"When I watch LeBron James a lot of times he's just out there teasin' with the other teams. You know he's getting other people involved early, now he can make the shots. He's just awesome to watch. He's one player in the league that I think that will probably be better than all of us when it's all said and done."
-Legend Larry Bird on LeBron James
"He has the best vision of anyone in the league."
-Hall of Famer Hubie Brown on Lebron James
"I don’t think I’ve ever seen a player of his size, the power, the speed, the ball handling, the ability to make plays, to rebound, make steals, I don’t think I’ve seen a player in my time with that size do some of the things he does."
-Legend Jerry West on Lebron James
"I think, before he's done, he has a chance to be the greatest player of all time."
- Former NBA player Danny Ainge on Lebron James
"When I first visualized LeBron playing in the NBA, I saw him more as Magic than Michael,I thought he was the best passer I'd ever seen. I thought he'd lead the league in assists. Then he developed into this scoring maniac. That really is not his personality. He is a combination of Magic and Michael. He had to go in the scoring direction in his first years with the Cavs because he didn't have all the pieces [talented teammates] to become Magic Johnson. So he became more Michael Jordan. But he's one of the few players who can be both, Magic or Michael. And that is a big part of what makes him great."
-Coach Keith Dambrot
"His (basketball) IQ is one of the highest I've ever seen."
-Bernard King
"I haven't seen anybody like him. It's like Karl Malone out at the point running a team. Are you kidding?"
-Julius Erving
It's comparable to Magic Johnson. Magic at 19, had Kareem Abdul-Jabbar and Jamaal Wilkes, the guys who were the captains. Magic wasn't the captain but he became the vocal leader in the playoffs."
-Julius Erving
"The sky's the limit."
-John Havlicek
"His basketball IQ is on the level of Bird, Magic and Jordan and their basketball IQ was off the charts. He's developed a killer instinct. You see a certain fierceness, something he's developed the last few years. His IQ is one of the highest I've ever seen."
-Bernard King
Mπορω να γραψω και αλλα...Φαινεται ομως οτι οι επικριτες θα υπαρχουν παντα...
Καποτε ειχα πει σε ενα μπλοκ των Καβαλιερς οτι να κοιμαστε ησυχοι και να μην δινεται δεκαρα για τους επικριτες...Ο Τζορνταν μια ζωη τους ειχε!Ο ΛεΜπρον μιας και προσπαθει να τον φτασει-ξεπερασει θα εχει Χ2...Η Ιστορια θα τον δικαιωσει!