Γεγονότα: Συγχώνευση εδώ και τώρα.
Ακόμα δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα και όλη η Λάρισα συζητάει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των 2 Α1των(αλφαενάτων!) μπασκετικών ομάδων με την ΑΕΛ!
Την συζήτηση την ξεκίνησε ο Γ.Σ. με δηλώσεις του προέδρου του(νομίζω).
Η ερασιτεχνική ΑΕΛ απάντησε πως είναι ανοικτή για συχγώνευση των τριών ομάδων μπάσκετ(Ολύμπια Λ.,Γ.Σ.Λ και ΑΕΛ από την Γ' Εθνική) ακόμα και μεμωνομένα, δηλαδή μόνο με τον Γ.Σ. και όχι και με την Ολύμπια αναγκαστικά πετώντας το μπαλάκι στην Ολύμπια που μένει αναποφάσιστη.
Η εφημερίδα "The Match" τιτλοφορείται με τίτλο "Το κλειδί στην ΑΕΛ" λέγοντας πως το κλειδί το έχει η ΑΕΛ και πως η Ολύμπια πήρε το βυσσινή μπαλάκι για συχγώνευση.
Η θέση των φιλάθλων της ΑΕΛ μέσω του δικού τους "Τσουκαλά"(πιο κόσμιος από τον Τάκη πάντως με εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο) είναι πως η ένωση θα είναι ευεργετική και θα δημιουργήσει μια τεράστια δύναμη στο μπάσκετ με έδρα την επαρχεία για πρώτη φορά.Αυτό θα γίνει μόνο αν γίνει η συγχώνευση με το όνομα της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας(ΑΕΛ δηλαδή-το έγραψα έτσι γιατί όπως είπε και ο ίδιος θα είναι κυριολεκτική η σημασία) πρόεδρο τον Μαλάκο,με έδρα το νέο γήπεδο που αυτός κατασκευάζει.Αυτή η προσπάθεια θα έχει την στήριξη όλων των φιλάθλων της Λάρισας.
Πως τα αντιλαμβάνομαι εγώ: Απλά τα πράγματα.
Ο Γ.Σ. βλέπει πως δεν τα καταφέρνει μόνος του και ζητάει βοήθεια από τους άλλους 2.
Η ΑΕΛ καλοβλέπει την άνοδό της στην Α1 με πολύ καλές προοπτικές για κάτι σπουδαίο και θελει.Μόνο κερδισμένη θα βγει.
Η Ολύμπια κι αυτή δεν είναι αρνητική αλλά ίσως πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της,αυτό είναι το πλάνο εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε.Ίσως ο Μαλάκος φοβάται πως κάτι θα στραβώσει και θα χαθούν όλα.Είνα μεγάλο δέλεαρ όμως να έχεις γεμάτο το γήπεδο και το όνομα της ΑΕΛ.
Άποψή μου: Υπομονή.
Πιστεύω πως πρέπει να περιμένουμε άλλον εναν χρόνο πριν γίνει οτιδήποτε,ειδικά για την Ολύμπια.
Αν η Ολύμπια καταφέρει του χρόνου να αυξήσει τον κόσμο(δύσκολο),τα έσοδά της και να μπει τουλάχιστον στους 8 θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα μόνη της.Να πέσει αποκλείεται,οπότε πάλι εδώ θα έιμαστε.Ο Γ.Σ. με τις ομάδες που ανεβαίνουν δεν θα είναι το πρώτο φαβορί για Α2.Ακόμα κι αν πέσει όμως δεν τρέχει και τίποτα.Η ΑΕΛ την Γ' Εθνική την έχει όπως και στο ποδόσφαιρο δεν θα έχει πρόβλημα,έχει κι αυτή κάποιο πλάνο που μέχρι στιγμής πάει κατ'ευχην.
Το ενδεχόμενο να συγχωνευτεί μόνο ο Γ.Σ. με τους βυσσινοί δεν μου αρέσει και τόσο,το βλέπω όμως πιθανό.