Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συγχώνευση στον κάμπο.
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Air Kef
Γεγονότα: Συγχώνευση εδώ και τώρα.

Ακόμα δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα και όλη η Λάρισα συζητάει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των 2 Α1των(αλφαενάτων!) μπασκετικών ομάδων με την ΑΕΛ!

Την συζήτηση την ξεκίνησε ο Γ.Σ. με δηλώσεις του προέδρου του(νομίζω).

Η ερασιτεχνική ΑΕΛ απάντησε πως είναι ανοικτή για συχγώνευση των τριών ομάδων μπάσκετ(Ολύμπια Λ.,Γ.Σ.Λ και ΑΕΛ από την Γ' Εθνική) ακόμα και μεμωνομένα, δηλαδή μόνο με τον Γ.Σ. και όχι και με την Ολύμπια αναγκαστικά πετώντας το μπαλάκι στην Ολύμπια που μένει αναποφάσιστη.

Η εφημερίδα "The Match" τιτλοφορείται με τίτλο "Το κλειδί στην ΑΕΛ" λέγοντας πως το κλειδί το έχει η ΑΕΛ και πως η Ολύμπια πήρε το βυσσινή μπαλάκι για συχγώνευση.

Η θέση των φιλάθλων της ΑΕΛ μέσω του δικού τους "Τσουκαλά"(πιο κόσμιος από τον Τάκη πάντως με εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο) είναι πως η ένωση θα είναι ευεργετική και θα δημιουργήσει μια τεράστια δύναμη στο μπάσκετ με έδρα την επαρχεία για πρώτη φορά.Αυτό θα γίνει μόνο αν γίνει η συγχώνευση με το όνομα της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας(ΑΕΛ δηλαδή-το έγραψα έτσι γιατί όπως είπε και ο ίδιος θα είναι κυριολεκτική η σημασία) πρόεδρο τον Μαλάκο,με έδρα το νέο γήπεδο που αυτός κατασκευάζει.Αυτή η προσπάθεια θα έχει την στήριξη όλων των φιλάθλων της Λάρισας.

Πως τα αντιλαμβάνομαι εγώ: Απλά τα πράγματα.

Ο Γ.Σ. βλέπει πως δεν τα καταφέρνει μόνος του και ζητάει βοήθεια από τους άλλους 2.

Η ΑΕΛ καλοβλέπει την άνοδό της στην Α1 με πολύ καλές προοπτικές για κάτι σπουδαίο και θελει.Μόνο κερδισμένη θα βγει.

Η Ολύμπια κι αυτή δεν είναι αρνητική αλλά ίσως πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της,αυτό είναι το πλάνο εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε.Ίσως ο Μαλάκος φοβάται πως κάτι θα στραβώσει και θα χαθούν όλα.Είνα μεγάλο δέλεαρ όμως να έχεις γεμάτο το γήπεδο και το όνομα της ΑΕΛ.

Άποψή μου: Υπομονή.

Πιστεύω πως πρέπει να περιμένουμε άλλον εναν χρόνο πριν γίνει οτιδήποτε,ειδικά για την Ολύμπια.
Αν η Ολύμπια καταφέρει του χρόνου να αυξήσει τον κόσμο(δύσκολο),τα έσοδά της και να μπει τουλάχιστον στους 8 θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα μόνη της.Να πέσει αποκλείεται,οπότε πάλι εδώ θα έιμαστε.Ο Γ.Σ. με τις ομάδες που ανεβαίνουν δεν θα είναι το πρώτο φαβορί για Α2.Ακόμα κι αν πέσει όμως δεν τρέχει και τίποτα.Η ΑΕΛ την Γ' Εθνική την έχει όπως και στο ποδόσφαιρο δεν θα έχει πρόβλημα,έχει κι αυτή κάποιο πλάνο που μέχρι στιγμής πάει κατ'ευχην.
Το ενδεχόμενο να συγχωνευτεί μόνο ο Γ.Σ. με τους βυσσινοί δεν μου αρέσει και τόσο,το βλέπω όμως πιθανό.
thrylos7
Παίζει ρόλο και τι θέλει η κάθε ομάδα.. Αυτή αποφασίζει.
Παρουσιάζεται βέβαια πολύ ελκυστικό το παρακάτω:
η ένωση θα είναι ευεργετική και θα δημιουργήσει μια τεράστια δύναμη στο μπάσκετ με έδρα την επαρχεία για πρώτη φορά
Alexmei
καλύτερα να μείνουν έτσι όπως είνα για την ώρα....
morfi
Για τον Γ.Σ. και την ΑΕΛ πιστευω οτι θα ειναι καλο.Τωρα για την Ολυμπια δεν ξερω... rolleyes.gif
Venceremos
Στην πραγματικότητα ο ΓΣ ήταν η πρωτη ομάδα της Λάρισας που τράβηξε κόσμο η Ολύμπια τα τελευταία χρονια μονο μαζεύει αν συνεννωθει ΓΣ και ΑΕΛ θα αρχίσει να υπαρχει αντιπαλότητα έστω και μίκρη και σιγουρα οι οπαδοι της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ δε θα πηγαίνουν πλέον σε αγώνες της Ολύμπια και απ'οσο ξερω το κάνουν πολυ μέχρι τωρα
Blue1965White
Αν η Ολύμπια μείνει απ'έξω αλλά η συγχώνευση ΓΣΛ και ΑΕΛ προχωρήσει τότε ο Μαλάκος έχει πρόβλημα. Με την ΑΕΛ στην Α1 η Ολύμπια θα γίνει απλά κομπάρσος. Σκακιστικό αγώνα μου θυμίζει...

Υ.Γ Μια παράμετρος που ξεχάσατε όλοι σας είναι ότι ξαναπέρνει φωτιά η Α2
Air Kef
Για την άνοδο ενός τρίτου λες,έτσι;Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που πει το ναι κι η Ολύμπια,αλλιώς θα πάρει φωτιά Γ' για αντικατάσταση της ΑΕΛ!

Όντως το σενάριο Γ.Σ.-Α.Ε.Λ. δεν θα είναι καθόλου καλή εξέλιξη για την Ολύμπια και τον Μαλάκο και πιστεύω πως δεν θα λειτουργήσει τόσο καλά όσο και με την Ολύμπια.

αν συνεννωθει ΓΣ και ΑΕΛ θα αρχίσει να υπαρχει αντιπαλότητα έστω και μίκρη

Συμφωνώ απόλυτα.Σε όλα τα επίπεδα.

Vencemeros το γήπεδο ήρθες καθόλου φέτος ή ακολούθησες τον Μορφη;
hellenic
Ego exo tin apopsi pos prepi na ginei mia megali omada stin Larisa!Kai afto mallon tha ginei an sihxoneutoyne oi omades!Fetos eidame pos ksana kai h dio den mpikan Play-Off kai palepsan gia tin sotiria!An eitan omos mia omada kai dinati tote kai tha eixe pio megala esoda,kai kaluteri omada!
Alexmei
σε περίπτωση συγχώνευσης ποια ομάδα θα μείνει Α1;;;;;;;;;
Apple
Πιστεύω, ότι μια ομάδα ισχυρή στη Λάρισα θα ήταν ότι καλύερο για την Α1 και για το μπάσκετ γενικότερα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συγχωνευτούν και οι 3 ομάδες. Νομίζω ότι η συγχώνευση Γ.Σ.Λ. και Ολύμπιας θα ήταν το καλύτερο για τη Λάρισα γιατί θα αποκτήσει μια ισχυρή ομάδα με την υπστήριξη όλων των φιλάθλων και η ΑΕΛ θα μπορεί να λειτουργεί σαν φυτώριο στις μικρότερες κατηγορίες. Η ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας σε μικρότερες κατηγορίες είναι ζωτικό νομίζω για την ανάπτυξη νέων ταλέντων.
Fireball
Αν και Λαρισαίος θα προτιμούσα να βλέπω δύο ομάδες στην Α1. Η Λάρισα είναι η δεύτερη επαρχιακή πόλη στην Ευρώπη, μετά την Bologna, που είχε δύο ομάδες στην ανώτατη κατηγορία του πρωταθλήματος μπάσκετ. θα προτιμούσα να βρεθούν λεφτά και επενδυτές. Η Λάρισα έχει τόσες ομάδες μπάσκετ. ΓΣΛ, Ολύμπια, Άρης Λάρισας, Ολύμπια, ΑΕΛ, ΕΑΛ, Περσέας, Κεραυνός... Αν πρόσεχαν λίγο τα τμήματα υποδομής θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Και παίκτες θα έβγαζαν, και λεφτά από τις πωλήσεις τους... Δε συμφωνώ με τη συγχώνευση. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ...tongue.gif
Air Kef
Fetos eidame pos ksana kai h dio den mpikan Play-Off kai palepsan gia tin sotiria!An eitan omos mia omada kai dinati tote kai tha eixe pio megala esoda,kai kaluteri omada!

Σου απάντησα αλλου για αυτό και για τον λόγο που δεν είναι η ομάδα πλέι οφ.

Αν και Λαρισαίος θα προτιμούσα να βλέπω δύο ομάδες στην Α1.

Τι εννοείς με το αν και Λαρισαίος;
Fireball
QUOTE(Air Kef @ May 7 2006, 08:49 PM)
Σου απάντησα αλλου για αυτό και για τον λόγο που δεν είναι η ομάδα πλέι οφ.
Τι εννοείς με το αν και Λαρισαίος;
*

Ennow oti ws lariseos tha ithela na blepw mia isxiri omada stin A1 apo ti larisa. Alla de thelw ayto na prokypsei apo mia sygxwneysi
Alexmei
σε περίπτωση συγχώνευσης ποια ομάδα θα μείνει Α1;;;;;;;;;
suspect
Κατα τη γνωμη μου πρεπει να συγχωνευθουν.
Να μη γινει οπως το ποδοσφαιρο, που περπαταγες τη θηβων και εβλεπες 3 ομαδες στην Α εθνικη.

Τι νοημα εχουν 2 Λαρισες στην Α1;
Το να ειναι προτελευταιες;
Να γινουν μια ομαδα, καλυτερο ροστερ, πιο δυνατη και ειμαι σιγουρος πως αν το ειχαν κανει ισως να ηταν σε καλυτερη θεση και απο την ΑΕΚ και απο τον Πανιωνιο.

Η ισχυς εν τη ενωσει...
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ραντεβού... συγχώνευσης το Σάββατο με ΑΕΛ!

Άν το "φλερτ" γίνει "γάμος" ο Γυμναστικός αναμένεται πιο δυνατός την ερχόμενη περίοδο

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής στην Α1, οι ιθύνοντες του Γ.Σ. Λάρισας κατάλαβαν ότι πρέπει να βρουν βοήθεια για να κάνουν το παραπάνω βήμα, αφού οι δυνατότητες της διοίκησης δεν είναι... απεριόριστες. Ετσι, πλεύρισαν τη συμπολίτισσα ΑΕΛ (αγωνίζεται στη Γ' Εθνική) και η συγχώνευση των δύο ομάδων δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο!

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο συνάντηση μεταξύ των διοικούντων των δύο ομάδων, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας κίνησης. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Γ.Σ.Λ. αναμένεται πιο δυνατός την ερχόμενη περίοδο, αφού κάποια στελέχη της ΑΕΛ θα εισχωρήσουν στη διοίκηση κει εύλογα θα ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα.

Mαλλον θα γινει αυτο που δεν εχει ψηφισει κανενας!! biggrin.gif
Blue1965White
Να μη γινει οπως το ποδοσφαιρο, που περπαταγες τη θηβων και εβλεπες 3 ομαδες στην Α εθνικη.

Και αν έστριβες αριστερά στη Λαμπράκη θα έβλεπες άλλες 3 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ashton
Αν οι ομάδες έχουν κόσμο και υποδομές ας είναι και κάθε 20 μέτρα τα γήπεδά τους.
Δηλαδή ο ΚΑΟΔ και ο ΑΓΣΙ έχουν προσφέρει περισσότερα στο ελληνικό μπάσκετ από το Περιστέρι ή τη Νήαρ Ηστ ?
Air Kef
Τι νοημα εχουν 2 Λαρισες στην Α1;
Το να ειναι προτελευταιες;
Να γινουν μια ομαδα, καλυτερο ροστερ, πιο δυνατη και ειμαι σιγουρος πως αν το ειχαν κανει ισως να ηταν σε καλυτερη θεση και απο την ΑΕΚ και απο τον Πανιωνιο.

Η ισχυς εν τη ενωσει...

Η Ολύμπια έχει πλάνο να πρωταγωνιστήσει χωρίς συγχώνευση και προς το παρόν λένε από την διοίκηση ότι πάνε καλά.
Το ότι ο Γ.Σ. δεν είχε ιδέα που πήγαινε και τι θα έκανε,δεν του φτάει η Ολύμπια.

Mαλλον θα γινει αυτο που δεν εχει ψηφισει κανενας!!

Εδώ αναφέρουν οι εφημερίδες πως η Ολύμπια αντιστέκεται σθεναρά και παίζει κρυφτό.
Έτσι όπως τα βλέπω κάποια στιγμή είτε φέτος έιτε του χρόνου η συγχώνευση τελικά θα γίνει.

Αν συγχωνευτούν ο Γ.Σ. κι η ΑΕΛ η Ολύμπια δεν θα μείνει μόνη της και θα πει κι αυτή ναι το πολυ του χρόνου ειδικά αν δεν κάνει βήματα προόδου την επόμενη χρονιά.
suspect
τι ρητορειες ειναι αυτες ρε Χαριδημε;
τι αν και ουν;
εξαιρωντας τις μεγαλες ομαδες αθηνας και θεσ/νικης ποιες αλλες ειναι στα 20 μετρα και εχουν κοσμο;
τι σχεση εχει ο καοδ και ο αγσ και το περιστερι με τη νιαρ ιστ;
για αυτο ολοι αυτοι ειναι στην ...στ εθνικη;

φιλε Air Kef αν το πρωταγωστικο πλανο αναφερει την προτελευταια θεση και την αποφυγη περιπετειων λογω της νικης επι του πανελληνιου κατα λαθος, παω πασο.

Εγω παντως αυτο που βλεπω ειναι η κλασικη ελληνικη εξυπναδα της μη συνεργασιας αλλα της ατομικης προβολης.
Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει κανενας λογος για 2 λαρισες.
ΟΚ, το δοκιμασαν φετος, ειδαν οτι δεν παει και δεν υπαρχει λογος να επαναληφθει. Αρκει ενας σοφρων ανθρωπος οτι ακομα και φετος ΜΙΑ Λαρισα θα επαιζε πλεϊ οφ...
Air Kef
φιλε Air Kef αν το πρωταγωστικο πλανο αναφερει την προτελευταια θεση και την αποφυγη περιπετειων λογω της νικης επι του πανελληνιου κατα λαθος, παω πασο.

Η περισυνή χρονιά δεν ήταν στα πλάνα,κατα λάθος βρέθηκε η ομαδα Α1!Και μόνο που σώθηκε ήταν θαυμα.

Για την φετινή χρονιά εσύ λες πως μια τυχαία νίκη μας κράτησε στην κατηγορία,εγώ λέω πως αν ο Αλεξανδρής άνοιγε τα στραβά του και δεν χάναμε από ΠΑΟΚ και Πανιώνιο στον κάμπο(στο τέλος και τα 2) θα είχε τερματίσει 7η η ομάδα.

Ότι πάει καλά το πλάνο δεν το λέω εγώ,το λένε από την διοίκηση!

Σύντομα θα ανοίξει τόπικ στο φόρουμ της Ολύμπιας όπου θα γίνει και απολογισμος της χρονιας.Δεν έχει γίνει ακόμα γιατί περιμένω τον απολογισμό του Αλεξανδρή πρώτα,σε μια βδομάδα το πολύ και να δω που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τις συγχωνεύσεις.

Αρκει ενας σοφρων ανθρωπος οτι ακομα και φετος ΜΙΑ Λαρισα θα επαιζε πλεϊ οφ...

Ίσως,αλλά τι θα γινοταν;Πρώτη φορά θα ήταν που μια επαρχιακή ομαδα έμπαινε στα πλέι οφ;Σκοπός της Ολύμπιας είναι να πρωταγωνιστήσει.Προτιμώ να προσπαθήσει μόνη της,με τον πρόεδρό της,το γήπεδο της και τον κόσμο της,έστω κα αργά αργά,παρά να γίνει ΑΕΛ,να μπει του χρόνου 6άδα και μετά τελος.
hellenic
QUOTE(Air Kef @ May 12 2006, 02:37 AM)
Η περισυνή χρονιά δεν ήταν στα πλάνα,κατα λάθος βρέθηκε η ομαδα Α1!Και μόνο που σώθηκε ήταν θαυμα.

Για την φετινή χρονιά εσύ λες πως μια τυχαία νίκη μας κράτησε στην κατηγορία,εγώ λέω πως αν ο Αλεξανδρής άνοιγε τα στραβά του και δεν χάναμε από ΠΑΟΚ και Πανιώνιο στον κάμπο(στο τέλος και τα 2) θα είχε τερματίσει 7η η ομάδα.

Ότι πάει καλά το πλάνο δεν το λέω εγώ,το λένε από την διοίκηση!

Σύντομα θα ανοίξει τόπικ στο φόρουμ της Ολύμπιας όπου θα γίνει και απολογισμος της χρονιας.Δεν έχει γίνει ακόμα γιατί περιμένω τον απολογισμό του Αλεξανδρή πρώτα,σε μια βδομάδα το πολύ και να δω που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τις συγχωνεύσεις.
Ίσως,αλλά τι θα γινοταν;Πρώτη φορά θα ήταν που μια επαρχιακή ομαδα έμπαινε στα πλέι οφ;Σκοπός της Ολύμπιας είναι να πρωταγωνιστήσει.Προτιμώ να προσπαθήσει μόνη της,με τον πρόεδρό της,το γήπεδο της και τον κόσμο της,έστω κα αργά αργά,παρά να γίνει ΑΕΛ,να μπει του χρόνου 6άδα και μετά τελος.
*

Den nomieis omos an eitan mia omada o GSL kai h Olympia pos to gipedo tha eitan xtizmeno pio noris(opos akoyo apo to ksaderfo moy poy exei kapies sxeseis me ton Malako den ginetai tipota se afto to thema)!Kai giati na mpei mono mia fora stin eksada?den mporei na katheorithei pio eukola an einai mono mia omada apo tin Larisa?
Blue1965White
εξαιρωντας τις μεγαλες ομαδες αθηνας και θεσ/νικης ποιες αλλες ειναι στα 20 μετρα και εχουν κοσμο;
τι σχεση εχει ο καοδ και ο αγσ και το περιστερι με τη νιαρ ιστ;
για αυτο ολοι αυτοι ειναι στην ...στ εθνικη;

Φίλε μου μπορείς να το αναλύσεις λίγο αυτό? Αν δεν κάνω λάθος η Νήαρ Ηστ παίζει στην ίδια κατηγορία με τον ΚΑΟΔ και το Περιστέρι και του χρόνου θα παίζει μία κατηγορία χαμηλότερα από τον ΚΑΟΔ. Αν πάλι εννοείς πως εκτός από τους 3 της Αθήνας και τους 3 της Θεσαλονίκης είναι η μόνη ομάδα που έχει κόσμο πάλι θα ήθελα να το εξηγήσεις με επιχειρήματα.
Σε κάθε περίπτωση θα συμφωνήσω με τον ashton. Αν θυμούντε οι παλιότεροι τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του 80 με Ιωνικό, Παγκράτι, Νήαρ, Περιστέρι, Ιλίσσια, Δάφνη και όλες αυτές τις συνοικιακές ομάδες της Αθήνας ήταν άκρως πιο ενδιαφέροντα από τα σημερινά. Και φυσικά οι ομάδες αυτές μάζευαν πολύ κόσμο. Τα γήπεδα καλό είναι βέβαια να υπάρχουν αλλά η πολιτεία χτίζει καινούρια και σύγχρονα γήπεδα μόνο στην επαρχία.
Air Kef
αλλά η πολιτεία χτίζει καινούρια και σύγχρονα γήπεδα μόνο στην επαρχία.

stypid.gif 32.gif blink.gif blink.gif 24.gif 24.gif

WHAT????

Παραλίγο να πέσω από τον καναπέ μου..

Αν θυμούντε οι παλιότεροι τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του 80 με Ιωνικό, Παγκράτι, Νήαρ, Περιστέρι, Ιλίσσια, Δάφνη και όλες αυτές τις συνοικιακές ομάδες της Αθήνας ήταν άκρως πιο ενδιαφέροντα από τα σημερινά.

Ναι,είχε και πολύ σασπένς για το ποιος θα το πάρει.Ο Άρης ή ο Άρης;Ο Άρης ή ο Άρης;Για κόσμο δεν έρω γιατί γεννήθηκα το 1986 αλλά μου φαίνεται παράξενο.Όλη η Αθήνα στα μπασκετικά γήπεδα ήταν;

Den nomieis omos an eitan mia omada o GSL kai h Olympia pos to gipedo tha eitan xtizmeno pio noris(opos akoyo apo to ksaderfo moy poy exei kapies sxeseis me ton Malako den ginetai tipota se afto to thema)!Kai giati na mpei mono mia fora stin eksada?den mporei na katheorithei pio eukola an einai mono mia omada apo tin Larisa?

Δηλαδή λες να συγχωνευτούν για να τελειώσει το γήπεδο;
Πιστεύω πως αν η ομάδα κάνει το μεγάλο βήμα σε μικρό χρονικο διάστημα δεν θα καταφέρει αυτό που ονειρεύεται ο Μαλάκος και δεν θα μείνει στους κορυφαίους για πολυ.

Ακούω πάντως πως η Ολυμπια θα απέχει τελικά από ενδεχόμενη συγχώνευση.Επίσης άκουσα πως ο πρόεδρος του Γ.Σ. έχει ξεμείνει από λεφτά.΄
Ο Μαλάκος έχει προτείνει να βάζει αυτός το 70% των χρημάτων αλλά το όνομα να παραμείνει το ίδιο.Οι παλιοί του Γ.Σ. αντιδρούν και κάπου εκεί χαλάει το πράγμα.Έχει μπλεχτεί και η ΑΕΛ και.....

Ίσως μια συγχώνευση των 2 μπασκετικών μόνο να βοηθούσε με όνομα Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας π.χ.,αλλά..Ίδωμεν.Έχει ψωμί ακόμα η υπόθεση αλλά ότι γίνει θα γίνει νωρίς.
Anaz
Ο... γάμος του Γυμναστικού και της ΑΕΛ δεν πρόκειται να αναβληθεί. Ανάμεσα στους δύο συλλόγους υπάρχει πλήρης ταύτηση απόψεων και όπως όλα δείχνουν η κατάληξη θα είναι θετική. Βάσει των όσων έχουν συζητηθεί, το όνομα της νέας ομάδας που θα προκύψει, θα είναι Αθλητική Ένωση Λάρισας – Γυμναστικός Σύλλογος. Το βασικό χρώμα θα είναι το βυσσινί και παράλληλα σήμα της ομάδας θα είναι το σήμα της Α.Ε.Λ.

Όπως επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος του Γ.Σ.Λ., Θοδωρής Καλογερόπουλος: «Θέλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία και την εμπειρία του Γυμναστικού στην Α1 εθνική και να την συνδυάσουμε με τη δυναμική που περικλείει η έννοια της Α.Ε.Λ. και της νοοτροπίας που έχει περάσει στον κόσμο, ότι πρέπει να παίζει συνεχώς πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ενοποίηση που επιχειρείται θα γίνει και σε επίπεδο χορηγών, παραγόντων, αλλά και στους ανθρώπους που θα αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό. Σε όσους αντιδρούν με επιχείρημα ότι θα αφανιστεί ο Γυμναστικός, απαντάμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας θα συνεχίζει να υπάρχει ως ερασιτεχνικό σωματείο».
Aπο sportime.

Mα καλα γιατι εμεινε στην απ'έξω η Ολυμπια?ειναι δυνατον να επιβιωσουν κ οι 2 ομαδες ιδιαιτερα οταν επιπλεον υπαρχει κ το ονομα ΑΕΛ στη μεση..?Η Ολυμπια θα χασει πολύ απο κοσμο,κ θα'ναι λάθος κ κριμα αν μεινει ετσι!Μια συγχωνευση και των τριων θα'ταν πολύ σπουδαιο για το ελληνικό μπάσκετ!Θα μπορούσε να δημιουργησει μια ΠΟΛΥ ανταγωνιστική ομαδα που θα ανεβασοει και το επιπεδο της Α1,μπας κ καταφερουμε να πρωταγωνιστησουμε κ πάλι στην Ευρώπη... Εξαλλου η Λαρισα είναι μια μπασκετική πολή με κόσμο κ ωραίο γήπεδο,δηλαδη όλα τα εχεγγυα για να πρωταγωνιστησει!

Αποχωρούν οι Μαλακοι ohmy.gif
Τι παιχνιδια παίζονται εκει στη Λάρισα...??? 39.gif
V@Roxe##13
Επαθα πλακα οταν το διαβασα. Ηταν φοβεροι παραγοντες και δεν την βλεπω καλα την Ολυμπια αν φυγουν και αυτοι. Εκτος και αν παιζεται κατι αλλο απο πισω......
Blue1965White
WHAT????

Παραλίγο να πέσω από τον καναπέ μου..

Φίλε μου μην πέσεις από τον καναπέ σου, δεν υπάρχει λόγος.
Με την ομάδα μου που δυστυχώς βολοδέρνει στην Α2 και στη Β' εθνική εδώ και πολλά χρόνια έχω γυρίσει πολλά επαρχιακά γήπεδα και βλέπω τι γίνεται. Το δικό σας γήπεδο ας πούμε στη Λάρισσα είναι μια χαρούλα. Μια χαρούλα είναι επίσης τα γήπεδα στη Λαμία, στην Πάτρα, στη Δράμα, στη Χαλκίδα και στον Βόλο που είδα εγώ. Όλα αυτά βέβαια είναι σχετικά νεόχτιστα. Όταν λέω ότι στην Αθήνα δε χτίζονται γήπεδα (ούτε καν ανακαινίζονται) δεν εννοώ το ΟΑΚΑ και το Ελληνικό που φυσικά δεν προσφέρονται ως έδρα για καμιά συνοικιακή ομάδα από αυτές που προανέφερα.

Ναι,είχε και πολύ σασπένς για το ποιος θα το πάρει.Ο Άρης ή ο Άρης;Ο Άρης ή ο Άρης;Για κόσμο δεν έρω γιατί γεννήθηκα το 1986 αλλά μου φαίνεται παράξενο.Όλη η Αθήνα στα μπασκετικά γήπεδα ήταν;

Πάλι είσαι λάθος φίλε μου. Κατ'αρχήν ο Άρης μονοπώλησε τους τίτλους από τα μέσα της δεκαετίας και μετά. Σε κάθε περίπτωση το μονοπώλιο του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια είναι εξ'ίσου ισχυρό αν όχι ισχυρότερο. Επίσης το πόσο συναρπαστικό είναι ένα πρωτάθλημα δεν είναι συνάρτηση αποκλειστικά και μόνο από το ποιος θα βγει πρωταθλητής. Και τέλος η Αθήνα δεν ήταν όλη στα μπασκετικά γήπεδα αλλά δε χρειάζεται κάτι τέτοιο για να γεμίσουν γήπεδα 1500-2000 θέσεων για τα οποία μιλάμε. Και τέλος η αντιπαλότητα που υπήρχε σε αυτές τις ομάδες και οι μεγάλες μετακινήσεις οπαδών στα μεταξύ τους παιχνίδια ναι ήταν ένα στοιχείο που έκανε το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό.

Τώρα για το θέμα του τόπικ, η αποχώρηση του Μαλάκου είναι όντως κεραυνός εν αιθρία. Δε ξέρω τι μπορεί να υπάρχει από πίσω αλλά σίγουρα αλλάζουν τα δεδομένα για το τοπικό μπάσκετ και μάλιστα άρδην.
Air Kef
Φίλε blue1965white.

Ειμαι πολυ μικρός και σε παρακαλώ να συγχωρήσεις τυχών άγνοιά μου για αυτά που σου λέω.Σε σέβομαι γιατί προφανώς έχεις ζήσει πολλά περισσότερα από μένα και ξέρεις πολλά περισσότερα από μένα.Ποιον υποστηρίζεις ,έιναι τόσες πολλές οι πιθανές σου ομάδες(Έσπερος,Ιωνικοί κτλ);;

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες χτίστηκαν στην Αθήνα πολλά γήπεδα και όχι μόνο το Ελληνικό.

Όσο για το κλειστό μας εδώ που έιναι ίδιο με αυτό της Πάτρας προφανώς θα παρατήρησες ότι είναι ίδιο και με του Περιστερίου.!
Πόλεις όπως η Λάρισα,η Λαμία,ο Βόλος, η Δράμα,ακόμα και στη Νάξο(!) που αποκτήσαμε ωραιότατο κλειστό το 2002, δικαιούνται να εχουν καινούρια κλειστά για την κάλυψη των απαιτήσεών τους.

Δεν διαφωνώ ότι ήταν πολύ ωραία τα πράγματα στις αρχές του 80.
Ήταν όμως ενδιαφέροντα για ποιους;Ήταν ωραίο δηλαδή που συμμετείχαν τόσες ομάδες από την Αθήνα και ελάχιστες απο την επαρχεία;1000-2000 μάζευαν και ο Γ.Σ. με την Ολύμπια φέτος και που να δεις πόσους θα μάζευαν αν έπαιζαν με τους δικούς τους γέιτονες(Βόλος,Τρίκαλα,Καρδίτσα)!

Μετά την αποχώρηση των Μαλάκων το όλο πράγμα αλλάζει και η συγχώνευση των τριών μοιάζει μονοδρομος.
Όταν μάθω κάτι παραπάνω θα το μάθετε κι εσεις. peace.gif
Blue1965White
Ειμαι πολυ μικρός και σε παρακαλώ να συγχωρήσεις τυχών άγνοιά μου για αυτά που σου λέω.Σε σέβομαι γιατί προφανώς έχεις ζήσει πολλά περισσότερα από μένα και ξέρεις πολλά περισσότερα από μένα.Ποιον υποστηρίζεις ,έιναι τόσες πολλές οι πιθανές σου ομάδες(Έσπερος,Ιωνικοί κτλ);;

Φίλε μου δεν υπάρχει λόγος να σου συγχωρήσω κάτι. Κουβέντα κάνουμε και έχουμε δικαίωμα όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας να λέμε την άποψη μας. Στο κάτω κάτω σε ένα φόρουμ ήμαστε και ανταλλάσουμε απόψεις δεν καλούμαστε να λύσουμε το Μεσανατολικό. Η ομάδα που υποστηρίζω είναι ο Ιωνικός. (Νικαίας εννοείται, οι άλλοι είναι ιμιτασιόν biggrin.gif )

Πάντως μάλλον ήμαστε off topic γι'αυτό σταματάω εδώ μη θυμώσει και το αφεντικό rolleyes.gif
Air Kef
Δυστυχως γίνεται το χειρότερο!

ΑΕΛ και ΓΣΛ πιθανότατα θα προχωρήσουν σε συγχώνευση μετά από 64-8 ψήφους!

Διακριτικά της ΑΕΛ,δεν είμαι σίγουρος για το όνομα..

Άρθρo στο betsmart.gr

Οι ερασιτεχνικές ΑΕΛ και Γ.Σ.Λ. είπαν «ναι» ση συγχώνευση και την Τρίτη ή την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε. Αντιδράσεις στον Γ.Σ.Λ.

Ενα σώμα... μια ψυχή θα πρέπει να θεωρούνται από σήμερα ο Γ.Σ. Λάρισας και η ΑΕΛ! Οι γενικές συνελεύσεις των Ερασιτεχνών των δύο ομάδων ενέκριναν την ενοποίηση και μία νέα μέρα ξημερώνει για το μπάσκετ της Λάρισας.

Χθες η ερασιτεχνική ΑΕΛ υπερψήφισε τη συγχώνευση και σήμερα ήταν η σειρά του Γ.Σ.Λ., που με ψήφους 64 υπέρ και 4 κατά είπε το δικό του «ναι» για το «πάντρεμα». Πλέον, απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ενοποίηση, ενώ την Τρίτη ή την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων που... έσονται εις σάρκαν μία.

Οι αντιδράσεις στη γενική συνέλευση του Γ.Σ.Λ. δεν έλειψαν, όμως όπως έλεγαν οι ιθύνοντες του Γυμναστικού, «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω». Αυτοί που αντέδρασαν ήταν οι εκπρόσωποι του Ομίλου Φίλων Γυμναστικού και οι παλιοί παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι τόνισαν ότι μ' αυτήν την εξέλιξη διαγράφεται ιστορία 78 χρόνων για τον Γ.Σ.Λ.

Πλέον, σειρά παίρνει η στελέχωση της νέας ομάδας. Το δ.σ. του ΑΕΛ-Γ.Σ. θα είναι 15μελές με μέλη και από τις δύο ομάδες, ενώ το πρώτο μέλημα θα είναι το θέμα του προπονητή. Πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον Κώστα Πιλαφίδη, ενώ σειρά θα πάρουν τα θέματα των παικτών.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Γυμναστικού για την ενοποίηση με την ΑΕΛ. Η ηχηρή μεταγραφή και ο Κόμματος

Η νέα μέρα που ξημερώνει στη Λάρισα βρίσκει τον Γ.Σ.Λ. και την Α.Ε.Λ. να έσονται εις σάρκα μία και πλέον οι ιθύνοντες της νέας ομάδας σηκώνουν τα μανίκια ψηλά. Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Λ., Γιώργος Κοτσιαρής, μίλησε για την επόμενη μέρα αλλά και την ιστορική γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη.

«Σταματούν οι δηλώσεις και αρχίζει η δουλειά. Κι έχουμε πράγματι πολλή δουλειά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη μεγάλη συμμετοχή των μελών. Κατανοώ πλήρως τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις που υπήρξαν και οφείλονται καθαρά σε συναισθηματικούς λόγους. Εξάλλου, κι εμένα, που βρίσκομαι 25 χρόνια στο Γυμναστικό δεν το κρύβω ότι με διακατείχε μια συναισθηματική φόρτιση. Όμως, αποδείχθηκε ότι τα μέλη τού Γ.Σ.Λ. κατανόησαν ότι για το καλό τής ομάδας, προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική στην Α1 Εθνική και όχι να παλεύει να σωθεί, πρέπει να ξεπεράσουμε το συναισθηματικό τομέα και αυτό φάνηκε στην ψηφοφορία: 65 «ναι» - 4 «όχι», που σημαίνει σχεδόν ομόφωνα. Εμείς, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή είναι θετική για την ομάδα, ακούσαμε και λάβαμε υπόψη τα μηνύματα της πλειοψηφίας των Λαρισαίων που ήθελαν την ενοποίηση. Ικανοποιήσαμε αυτήν την επιθυμία τους και περιμένουμε ανταπόκριση απ’ όλους αυτούς στην προσπάθεια που ξεκινάμε», τόνισε ο κ. Κοτσιαρής.

Πλέον, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και ο πήχης θεωρείται δεδομένο ότι θα ανέβει. Ο Κώστας Πιλαφίδης είναι ο επικρατέστερος να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, ενώ θα ξεκινήσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Θεωρείται δεδομένο ότι οι «βυσσινί» (πλέον) θα κυνηγήσουν μία ηχηρή μεταγραφή και το πρώτο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτό του Νέστορα Κόμματου, που είναι γέννημα θρέμμα της Λάρισας.
Alexmei
έγινε η συγχωνευση τώρα...... για να δούμε.............. ο ΓΣΛ θα μείνει Α1; Δεν το έχω πολυκαταλάβει το σκηνικό.........
dizzy_fingers
ΓΣΛ+ΑΕΛ (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί η ομάδα μετά τη συγχώνευση) και Ολύμπια, δύο ομάδες, στην Α1.
Αν έχω καταλάβει καλά.

Με τους αδερφούς Μαλάκους, τί γίνεται?
Τελικά θα μείνουν στην ομάδα με μειωμένο μπάτζετ όπως γράφτηκε?
Warrior
Αγνωστο ακομα τι θα κανουν τελικα οι αφοι Μαλακοι...

Παντως την αποφαση δεν την εχουν αναιρεσει ακομα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.