Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εκλογες 2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3
OnLy_PAS-AthEnS
Συγχαρητηρια στο ΠΑΣΟΚ.
Ας ελπισουμε σε μια καλητερη μερα.
Εγω πιστευω στο Γιωργο διοτι το παιδι εχει αλλη κουλτουρα,πιο Ευρωπαικη ή πιο Αμερικανικη αν θελετε και ισως να μπορουσε να κανει μια αλλαγη αν τα ταμεια ηταν γεματα..τωρα ελπιζουμε....φοβαμαι ομως αν παει να κανει κατι θα τον φανε...
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 5 2009, 00:53 ) *
Περαν της διαχειρισης της εξουσιας,θα ηθελα να ανασυρθει απ τις ''σταχτες''...η αξιοπιστια..και η αξιοκρατια..

Μερικα ενδιαφεροντα αρθρα..

Το στοίχημα της αξιοκρατικής πολιτικής
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Το στοίχημα της αξιοκρατικής πολιτικής

Του Ν. ΜΟΥΖΕΛΗ

Φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα ότι το ΠαΣοΚ θα πετύχει μια αυτοδυναμία με βάση της οποίας θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα _ το ένα είναι το οικονομικο-επικοινωνιακό και το άλλο το πολιτικο-διοικητικό. Στον οικονομικό χώρο το ΠαΣοΚ, νομίζω πολύ σωστά, θα ακολουθήσει μια κεϋνσιανή πολιτική αναθέρμανσης της οικονομίας. Με δεδομένη όμως την άθλια κατάσταση των οικονομικών που η ΝΔ αφήνει, η κυβέρνηση θα χρειαστεί άμεσα να δανειστεί με μη ευνοϊκούς όρους _ αφού το «νοικοκύρεμα» ούτε φθάνει ούτε μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα.

Παρ' όλο που η ανάγκη άμεσου δανεισμού ήταν προφανής πολύ πιο πριν από τις εκλογές, το ΠαΣοΚ δεν μίλησε ξεκάθαρα για αυτή την ανάγκη (όπως το έκανε επανειλημμένα ο Ομπάμα στις ΗΠΑ). Αρα η νέα κυβέρνηση θα έχει να χειριστεί ένα πρόβλημα αξιοπιστίας.

Οσο για τον πολιτικο-διοικητικό χώρο, εδώ θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις για το ξήλωμα του γαλάζιου και την επανίδρυση του πράσινου κράτους. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος θέλει ειλικρινά την πάταξη της πελατειακής λογικής, θα πρέπει ήδη από την πρώτη ημέρα να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα πως όσα είπε προεκλογικά περί αξιοκρατίας τα εννοεί. Αυτό βέβαια θα τον οδηγήσει σε μια μετωπική σύγκρουση με το «βαθύ» ΠαΣοΚ που είναι πέρα για πέρα πελατειακό.

Η επιβολή μιας αξιοκρατικής λογικής στο κόμμα και στο κράτος δεν απαιτεί μόνο σιδερένια πολιτική βούληση, απαιτεί επίσης τη δημιουργία θεσμικών μηχανισμών ελέγχου που θα λειτουργούν σαν αντίβαρα στην περιρρέουσα κομματικο-κρατική και ρουσφετολογική πολιτική κουλτούρα της χώρας.

Ο κ. Νίκος Μουζέλης είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στη London School of Economics

Το αυτονόητο της εντιμότητας

Του Μ.Α. ΤΙΒΕΡΙΟΥ

Mε βάση το exit poll και τα ως τώρα αποτελέσματα, η σημερινή κάλπη αναδεικνύει κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Ο τόπος θα έχει κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει μόνο να αντιμετωπίσει μια οικτρή οικονομική κατάσταση, αλλά συγχρόνως και μια κρατική μηχανή σκουριασμένη και διαβρωμένη. (Οι επιδόσεις μας στη διαφθορά, για την οποία βέβαια δεν ευθύνεται μόνο η απερχόμενη κυβέρνηση, τυγχάνουν ήδη της... διεθνούς αναγνώρισης.) Θα πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια η αξιοκρατία. Κοινωνική πολιτική πρέπει να υπάρξει, αλλά να είναι ουσιαστική και να μη στηρίζεται σε ρουσφέτια και σε ανώφελους διορισμούς στο Δημόσιο. Καθένα από τα παραπάνω ατοπήματα είναι και μια τρύπα στο σκάφος της πολιτείας και συντελεί στον καταποντισμό του. Στις διάφορες θέσεις και επιτροπές θα πρέπει να τοποθετηθούν πρόσωπα που αποδεδειγμένα γνωρίζουν τον χώρο που θα κληθούν να υπηρετήσουν. (Το τελευταίο διάστημα σε τομείς της δημόσιας ζωής βασίλευε ασχετοσύνη.) Αυτονόητο είναι ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι και έντιμα. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά προσμετράται στα προσόντα πολιτικών η εντιμότητα, κάτι που είναι αυτονόητο και αποτελεί προϋπόθεση για όσους ασχολούνται με τα κοινά, ενώ ανησυχητικό είναι και το ότι υπάρχουν πολιτικοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν πως κάτι που είναι νόμιμο μπορεί να μην είναι και ηθικό.

Ο κ. Μιχάλης Α. Τιβέριος είναι καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη

Του Θ. Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ

Πρώτα πρώτα δηλώνω ανακούφιση γιατί λυτρωθήκαμε από το εφιαλτικό δίλημμα του περασμένου Σεπτέμβρη. Αλλά τώρα που διαλέξαμε ελπίδα, και επειδή η αυτοδυναμία δεν χαίρει προτέρου εντίμου βίου, προσδοκώ και υπευθυνότητα. Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση να μη δελεασθεί από την ευκολία της επίκλησης του παρελθόντος, περιμένω από τους πολιτικούς αντιδίκους περισσότερες αποχρώσεις και λιγότερο μανιχαϊσμό, περισσότερη πραγματολογία και λιγότερες ευσεβείς γενικότητες _ να αρχίσουν να σπάζουν ένας ένας οι φαύλοι κύκλοι που κάνουν την πολιτική μας ζωή να ηχεί σαν χαμαίζηλος καβγάς της γειτονιάς. Περιμένω από τον Γιώργο Παπανδρέου να τολμήσει να κάνει σαφή διάκριση ανάμεσα σε έμπιστους και ικανούς _ και να ζητήσει επιτακτικά το ίδιο από τους υπουργούς του. Και επειδή οι καιροί τής μεταφυσικά εγγυημένης προοδευτικότητας έχουν παρέλθει, περιμένω ένα συνετό ισοζύγιο ιδεολογικής πεποίθησης και ρεαλιστικής δράσης. Τέλος, περιμένω έναν υπουργό Παιδείας που να έχει, εκτός από εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο, και εκπαιδευτικό καημό _ και έναν οικονομικό υπουργό που θα μας φορολογήσει λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Ο κ. Θεόδωρος Δ. Παπαγγελής είναι καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

πηγη:To Bημα OnLine
joi
QUOTE(SlobodaN @ Oct 5 2009, 01:24 ) *
Πες μου πόσα χρόνια πρέπει να γυρίσουμε πίσω για να βρούμε εποχές αξιοπιστίας και αξιοκρατίας..
Όσο υπάρχει Έλληνας,ανεργία και Α.Σ.Ε.Π ξέχασε την αξιοκρατία..

Γνωρίζεις πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και δεν είσαι αιθεροβάμων φίλε μου Bullet.

Και αυτό που λες λοιπόν δεν θα γίνει ποτέ απο κανένα κόμμα σε αυτή την χώρα.

Δεν ψήφισα κανέναν λόγο διαμονής στο εξωτερικό.
Αν ψήφιζα δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνα).

Παρόλα αυτά η πιο πάνω λογική με ενοχλεί.

Δηλώσεις του στυλ "Οι Έλληνες είναι έτσι κι έτσι και δεν θα αλλάξουν ποτέ" που ακριβώς βοηθάει?
Ναι οι Έλληνες έτσι είναι. Μήπως όμως ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να αλλάξουν?
Γιατί αν δεν αλλάξουν που ακριβώς πάμε σαν κράτος?

Ως αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστέψω/πιστεύω στην αλλαγή.
Αλλιώς ας το κλείσουμε το μπ@@@@@λο και να πάμε (να έρθετε) όλοι στο εξωτερικό να μείνουμε/μείνετε.

Δεν λέω ότι ο Γιωργάκης θα έχει αξιοκρατική και αξιόπιστη κυβέρνηση.
Πιθανότατα δεν θα έχει (αν και θέλει πολύ προσπάθεια για να ξεπεράσει την ΝΔ σε αυτό).

Από την άλλη δεν θέλω να κρίνω οποιονδήποτε χωρίς να δω τις πράξεις του.
Ούτε την ΝΔ έκρινα πριν 5 χρόνια όταν εκλέχθηκαν. Τώρα τους κρίνω.

Και μακάρι (πραγματικά το λέω) να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ (και όχι ο Γιωργάκης από μόνος του) να κερδίσει την θετική κριτική μου. Δεν το βλέπω, αλλά μακάρι...

ΥΓ. Το basketforum καλύπτει (μερικώς) και τις ανάγκες μου για πολιτική συζήτηση που μου έλειψε αυτές τις μέρες.
SlobodaN
QUOTE(joi @ Oct 5 2009, 10:29 ) *
Δεν ψήφισα κανέναν λόγο διαμονής στο εξωτερικό.
Αν ψήφιζα δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνα).

Παρόλα αυτά η πιο πάνω λογική με ενοχλεί.

Δηλώσεις του στυλ "Οι Έλληνες είναι έτσι κι έτσι και δεν θα αλλάξουν ποτέ" που ακριβώς βοηθάει?
Ναι οι Έλληνες έτσι είναι. Μήπως όμως ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να αλλάξουν?
Γιατί αν δεν αλλάξουν που ακριβώς πάμε σαν κράτος?

Ως αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστέψω/πιστεύω στην αλλαγή.
Αλλιώς ας το κλείσουμε το μπ@@@@@λο και να πάμε (να έρθετε) όλοι στο εξωτερικό να μείνουμε/μείνετε.

Δεν λέω ότι ο Γιωργάκης θα έχει αξιοκρατική και αξιόπιστη κυβέρνηση.
Πιθανότατα δεν θα έχει (αν και θέλει πολύ προσπάθεια για να ξεπεράσει την ΝΔ σε αυτό).

Από την άλλη δεν θέλω να κρίνω οποιονδήποτε χωρίς να δω τις πράξεις του.
Ούτε την ΝΔ έκρινα πριν 5 χρόνια όταν εκλέχθηκαν. Τώρα τους κρίνω.

Και μακάρι (πραγματικά το λέω) να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ (και όχι ο Γιωργάκης από μόνος του) να κερδίσει την θετική κριτική μου. Δεν το βλέπω, αλλά μακάρι...

ΥΓ. Το basketforum καλύπτει (μερικώς) και τις ανάγκες μου για πολιτική συζήτηση που μου έλειψε αυτές τις μέρες.

Mιλάς για αλλαγή.. Εμείς οι Έλληνες κατέχουμε και ακόμα ένα ρεκόρ μαλ@@@@ . Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταφέρει να εκλέξουμε παππού, πατέρα και γιο κατα σειρά για Πρωθυπουργό.. Ρε εδώ σε ποδοσφαιριστές και δύσκολο να βγει ο γιος του καθενός και να διακριθεί κι εμείς το καταφέρνουμε σε Πρωθυπουργό. Άρα αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν μας αρέσανε και θέλουμε να τα ξαναδούμε.. Μιλάς για αλλαγή...
Μιλάς για αλλαγή όταν έβλεπες τα "Πράσινα" παιδιά στις Νομαρχίες που πλαισιώθηκαν και απο "Γαλάζια". Αυτά φιλαράκο δεν είναι μόνο νοοτροπία των κομμάτων αλλά και του κλαψιάρη του Έλληνα που παρακαλάει και γλύφει το κάθε πολιτικό γραφείο για να μπει ο γιος-κόρη μόνιμη στο δημοσιο!!! Μιλάς για αλλαγή....
Ο Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να κάνει ρουσφέτια εκ των πραγμάτων γιατί αλλιώς "χάθηκε". Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα μας..
Και το ότι λέω ότι ο Έλληνας είναι έτσι και δεν αλλάζει δεν είναι δήλωση απλά για να γίνει αλλά είναι η πραγματικότητα φιλαράκο ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..
dizzy_fingers
Eγώ πάντως, φιλαράκο, που είμαι Έλληνας δεν είμαι έτσι και πιστεύω το ίδιο πολύς κόσμος εδώ μέσα και έξω. smile.gif
Γι'αυτό ενοχλούμαι εγώ και ο joi όταν βλέπουμε τέτοιο ισοπέδωμα. wink.gif

Για την νέα κυβέρνηση, δεν πιστεύω πως θα αλλάξει πολλά πράγματα στην οικονομική - κοινωνική πολιτική απ'ότι ο δεξιός προκάτοχός της. Για αρχή, όμως, διάβασα κάποια πράγματα για την ευρύτερη χρήση του ίντερνετ για ενημερωτικούς σκοπούς (πχ η ανάρτηση των υπουργικών αποφάσεων στο ίντερνετ). Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά αυτά τα μικρά είναι θετικό να γίνουν.

Όπως και να'χει συγχαρητήρια στο πασοκ για την ανέλπιστη νίκη του (tongue.gif) και όπως σωστά είπε ο joi, ας δούμε το έργο τους προτού τους κρίνουμε.
SlobodaN
Αν καταφέρει και φέρει την αξιοκρατία σε αυτό το κράτος τότε πραγματικά θα αξίζει το σεβασμό ακόμα και του πιο δύσπιστου γιατί εκεί συγκαταλέγομαι κι εγώ και όχι στους ισοπεδιστές γιατί άπαντες θέλουμε μια ομορφότερη και ΔΙΚΑΙΗ Χώρα.
Μήπως αυτά που είπα παραπάνω είναι ψέματα όμως?

Το internet και η χρήση του είναι το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί, χρήσιμο αλλά το λίγότερο.Άλλα είναι τα θέματα προτεραιότητας,,

Περιμένω να δω το έργο του, με υπομονή, αλλά χωρίς περίσσιο ουτοπισμό αλλά με ρεαλισμό της παρούσας κατάστασης που την "φέρανε" όλοι οι προηγούμενοι..
Marciulionis
Χειρότερα από τη κυβέρνηση Καραμανλή δύσκολο να τα καταφέρει, άλλα αυτοί οι πολιτικοί πάντα καταφέρνουν να μας εκπλήσουν! smiley.gif

Άντε αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου έχουμε ακόμα 4-6 χρόνια Παπανδρέου, άλλα 3-4 Ντόρα και μετά ξεμπερδεύουμε με ταυς Παπανδρεο-Καραμανλο-Μητσοτάκηδες... tongue.gif

Θέλω να πιστεύω ότι το ποσοστό του ΛΑΟΣ είναι ψήφος διαμαρτυρίας κατά της ΝΔ και τίποτα παραπάνω. Πολύ επικίνδυνη αυτή η ακροδεξιά στροφή σε όλη την Ευρώπη... Δυστυχώς οι λαοί ξεχνούν σιγά σιγά τη σημαίνει ακροδεξιά και πως αιματοκύλησε το κόσμο στο παρελθόν...

Ας ελπίσουμε ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να φανούν αντάξια της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του κόσμου και να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο...

Το αποτέλεσμα των εκλογών νομίζω πάντως πως ήταν περισσότερο θρίαμβος της δυσαρέσκειας κατά της ΝΔ και του φόβου της ακυβερνησίας, παρά του ΠΑΣΟΚ.
Air Kef
Πραγματικά, ο "ελληνικός λαός" δεν θέλει την άποψή μου αυτήν την στιγμή για το άτομό του και τις επιλογές του.

30% αποχή, πρέπει να αρχίσει να αναφέρεται κάποια στιγμή από τα ΜΜΕ.

Θέλω να πιστεύω ότι το ποσοστό του ΛΑΟΣ είναι ψήφος διαμαρτυρίας κατά της ΝΔ και τίποτα παραπάνω. Πολύ επικίνδυνη αυτή η ακροδεξιά στροφή σε όλη την Ευρώπη... Δυστυχώς οι λαοί ξεχνούν σιγά σιγά τη σημαίνει ακροδεξιά και πως αιματοκύλησε το κόσμο στο παρελθόν...

Δεν είναι.

Δεν δηλώνουν ακροδεξιά, δεν παραδέχονται ακραίες θέσεις. Λένε αυτό που θελει να ακούσει ο "ελληνικός λαός", για κάποιον ανεξήγητο λόγο προβάλλονται τρομακτικά από τα ΜΜΕ, εκμεταλεύονται τον καταποντισμό της κυβέρνησης και της μονοτονίας των αριστερών κομμάτων αλλά και την ηλίθια ξενοφοβία προς τους μετανάστες που επίσης τα ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν να την διατηρούν και να την προωθούν.

Εκεί πάμε.
joi
QUOTE(Air Kef @ Oct 5 2009, 10:48 ) *
Πραγματικά, ο "ελληνικός λαός" δεν θέλει την άποψή μου αυτήν την στιγμή για το άτομό του και τις επιλογές του.

30% αποχή, πρέπει να αρχίσει να αναφέρεται κάποια στιγμή από τα ΜΜΕ.

Δεν είναι.

Δεν δηλώνουν ακροδεξιά, δεν παραδέχονται ακραίες θέσεις. Λένε αυτό που θελει να ακούσει ο "ελληνικός λαός", για κάποιον ανεξήγητο λόγο προβάλλονται τρομακτικά από τα ΜΜΕ, εκμεταλεύονται τον καταποντισμό της κυβέρνησης και της μονοτονίας των αριστερών κομμάτων αλλά και την ηλίθια ξενοφοβία προς τους μετανάστες που επίσης τα ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν να την διατηρούν και να την προωθούν.

Εκεί πάμε.

Aς πω και την γνώμη μου για το ΛΑΟΣ.
Καταρχήν να πω ότι την άνοδο του την θεωρώ θετικό και όχι αρνητικό στοιχείο.

Και εξηγούμαι (πριν με πάρετε με τις icon_tomato.gif icon_tomato.gif icon_tomato.gif):

Το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος που έφυγε από την ΝΔ δεν ψήφισε ΛΑΟΣ, αλλά ΠΑΣΟΚ επίσης το θεωρώ θετικότατο.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνιες υπάρχει αυτή η άνοδος των ακροδεξιών, εθνικών κομμάτων (μέχρι και στην μετριοπαθέστατη και πλουσιότατη Νορβηγία πήραν 4%).

Η ύπαρξη ενός τέτοιου κόμματος με ποσοστά κοντά στο 6% και στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητα κακή.

Καταρχήν τα προβλήματα που (λαϊκιστικότατα) χρησιμοποϊεί σαν σημαία το ΛΑΟΣ υπάρχουν, δεν τα ανακαλύψανε μόνοι τους πριν τις εκλογές.

Επίσης ο κόσμος που δέχεται να δώσει την ψήφο του υποστηρίζοντας ακραίες θέσεις (με τις οποίες διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και εξ ολοκλήρου) υπάρχει. Και πριν το ΛΑΟΣ υπήρχαν οι ίδιοι άνθρωποι και είχαν τις ίδιες ιδέες.

Είναι σημάδι κοινωνικής ωριμότητας ότι άνθρωποι με κοινές απόψεις (και ας μην μας αρέσουν) να συγκροτούνται σε μικρά κόμματα (θα φέρω τις σκανδιναβικές δημοκρατίες σαν παράδειγμα και πάλι).

Καλύτερα δηλαδή είναι να υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι (ως στελέχη και ως ψηφοφόροι) μέσα σε ένα μεγάλο (ποσοστιαία) κόμμα? Να πέρνουν, εξ ορισμού, θέσεις σε κυβερνήσεις, θέσεις σε συμβούλια και να επηρεάζουν αποφάσεις εκβιαστικά στο παρασκήνιο? Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ποιοι είναι, πόσοι είναι και τι ακριβώς πρεσβεύουν (κι ας προσπαθούν να το κρύψουν).

Άντε με το καλό να γεννηθεί και ένα ακόμα κομματάκι μέσα από το ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια, μπας και δούμε επιτέλους πολυκομματική βουλή. Πολυκομματική , χωρίς τρελά ποσοστά ανα κόμμα. Έτσι ώστε να πρέπει να βάλουν τον κώλο τους κάτω και να συνεργαστούνε.
Να κάτσουν να ακούν ο ένας τον άλλο, να αρχισουν να ασκουν πίεση ο ένας στον άλλο, έτσι ώστε να κοπούν οι "χάρες" στα παιδιά του ενός (αλλά όχι σε σχέση με τις απόψεις, αλλά μόνο σε σχέση με την ονομαστική τους ένταξη σε ένα κόμμα).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

ΥΓ1. Πολύ λειπάμαι που δεν μπήκαν και οι Οικολόγοι μέσα στην βουλή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο αρνητικό (για μένα) των εκλογών.
0.5 λιγότερο το ΠΑΣΟΚ και 3% οι Οικολόγοι. Πολλά είναι?

ΥΓ2. Σλόμποταν, τα "φιλαράκο" χρειάζονται?
Προσπαθώ πολύ ήρεμα και κατανοητά να γράψω τις απόψεις μου (που μπορεί να διαφέρουν από τις δικές σου).
Ας συζητήσουμε ήρεμα.

ΥΓ3. Η αποχή είναι πραγματικά μεγάλο πρόβλημα/ζήτημα.
Και αν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι ζούνε χρόνια στην Ελλάδα, θα έπρεπε να έχουν φωνή για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά δεν έχουν χαρτιά ηθαγένειας (ακόμα και δεύτερης γενειάς "ξένοι"), το ποσοστό εκτοξεύεται πολύ πάνω από το 30%.
Air Kef
Ας πω την άποψη μου για το ΛΑΟΣ κι εγώ, που όσο θετικά κι αν προσπαθώ να δω οτι συνεισφέρει στον πολυμματισμό, δεν μπορώ να κρύψω ότι τρέμω όσο βλέπω τις ποσοστιαίες μονάδες του να ανεβαίνουν.

Εκτός απο τους ανθρώπους που έιχαν τέτοιες (ακραίες) απόψεις, υπάρχουν και αυτοί, που έχουν απογοητευτεί απο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και έχουν αποφασίσει την στροφή στα μικρότερα κόμματα.

Ο Καρατζαφέρης, εκμεταλλεύεται την έλλειψη παιδείας και της ικανότητας στον λόγο άλλων κομμάτων, μαζί με τον αριθμο ΜΜΕ που ο ίδιος διευθύνει, αλλά και της αδιανόητης πραγματικά προβολής του από όλα τα κανάλια, λέει στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει, προσελκύοντας άτομα που απλώς τον θεωρούν τον "λιγότερο χειρότερο" αδιαφορώντας για τις θέσεις του στα υπόλοιπα εσωτερικά ή εξωτερικά θέματα, η ακόμα χειρότερα, υιοθετώντας τες, αφού "αν ξέρει για το ασφαλιστικό και με αντιπροσωπεύουν αυτά που λέει, θα ξέρει και για τα εθνικά θέματα, και για τους μετανάστες".

Το πόσο ύπουλος ή υποχθόνιος είναι, φαίνεται απλώς και μόνο από το ότι δεν παραδέχεται ότι είναι ακραίο κομμα!
Να πούμε γιαυτούς τους γελοίους που έχει γύρω του;
Να πούμε ότι όλοι αυτοί οι γελοίοι είναι έτοιμοι απλώς να φωνάξουν και να κάνουν μακελειό όπου κι αν βρίσκονται με σκοπό να ακούγονται όσο πιο πολύ μπορούν;
Να πούμε ότι αυτά που φωνάζουν είναι επιχειρήματα χωρίς λογική υπόσταση και άκυροι λαικισμοί; Να μιλάει ένα τέτοιο κόμμα για αναδιακατανομή του πλούτου; Να έχει ως επιχείρημα κατά της λαθρομετανάστευσης ότι σε ένα σπίτι για 10 άτομα δεν χωράνε 15;

Μόνο απογοήτευση γι'αυτήν την στροφή του ελληνικού λαού. Αλλά δεν γίνεται να μην κάνουμε τπτ, εμείς, οι υπόλοιποι, που βλέπουμε αυτό το "κόλπο" του Καρατζαφέρη, βλέπουμε πόσο "λάθος" είναι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είναι αυτός που θα σταθεί δίπλα στον κόσμο που έχει ανάγκη.

Ως λύσεις βλέπω τους Οικολόγους, ότι και να κρύβεται από πίσω, χειρότερο από το ΛΑΟΣ αποκλείεται να είναι, ας πάει εκεί το 4-5% των απογοητευμένων, και με την κατηφόρα που έχει πάρει αυτός ο πλανήτης το θεωρώ πολύ πιθανό να ανεβάινει το ποσοστό τους, και τα αριστερά κόμματα, αν αποφασίσουν να αλλάξουν ποτέ λίγο τα μυαλά και ξεκολλήσουν από το συνολικά 9-10% που πέρνουν.

Ελπίζω οι ενδεχόμενες απαντήσεις flash-petrovich να μην είναι υπερδιπλα σεντόνια. biggrin.gif
SlobodaN
Joi,

Την παρεξήγησες την λέξη, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ούτε κάτι να σου προσάψω για τις απόψεις σου. Άλλωστε είναι ενδιαφέρουσες και γιαυτό μου κινησαν το ενδιαφέρον να σου απαντήσω.

Με συγχωρείς πάντως αν φάνηκε κάτι "άκομψο" δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Air Kef
Ναι ρε slobo, γενικά είναι κάπως άκομψος ο τρόπος σου, ξεκίνα να βάζεις κάνα ιμότικον για αρχή, μπορεί να εμπνευστείς. tongue.gif

(σχόλιο που θα φύγει σε 10 λεπτά)
SlobodaN
QUOTE(Air Kef @ Oct 5 2009, 12:56 ) *
Ναι ρε slobo, γενικά είναι κάπως άκομψος ο τρόπος σου, ξεκίνα να βάζεις κάνα ιμότικον για αρχή, μπορεί να εμπνευστείς. tongue.gif

(σχόλιο που θα φύγει σε 10 λεπτά)

Ξέρω γω ρε Kef μου τη σπάνε αυτές οι φατσούλες.

Αλλά στον βωμό της ομαλότητας των συζητήσεων στο forum κάτι θα κάνω..

smile.gif
petrovic
Καταλαβαίνω το πνεύμα στο οποίο έγραψε ο joi για το ΛΑΟΣ αλλά το κύριο εξακολουθεί να είναι πάντα το πολιτικό ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ του κόμματος αυτού, που είναι περιεχόμενο ακροδεξιό.Υπό αυτή την εννοια είναι φαινόμενο άκρως αρνητικό και ανησυχητικό το ότι το ΛΑΟΣ όχι μόνο αντέχει , αλλά και αυξάνει τη δύναμή του (από 3,8% το 2007 σε 5,6% το 2009). Το γεγονός αυτό πιέζει δυστυχώς και άλλα κόμματα (όποιος άκουσε προσεχτικά την τελευταία ομιλία του Καραμανλή την Παρασκευή καταλαβαίνει τι εννοώ)
Air Kef
Συνέχεια ηλίθιων ποστ που θα σβηστούν μόλις ποστάρει ο πέτροβιτς το σεντόνι του (banana.gif) :

Από Οδηγίες για ένα καλό ποστ

- Χρησιμοποιείτε emoticons.
Στον γραπτό λόγο δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει κατανοητό το ύφος μας. Μπορεί να θέλουμε να πούμε κάτι για πλάκα, να γίνουμε πιο σοβαροί, πιο μελαγχολικοί κλπ. Τα emoticons σας βοηθούν να κάνετε πιο εύληπτο το ύφος σας, να αποφύγετε τυχούσες παρεξηγήσεις και να χρωματίσετε το λόγο σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας έντονη ή πλάγια γραφή κλπ.

32.gif blech.gif

Το γεγονός αυτό πιέζει δυστυχώς και άλλα κόμματα (όποιος άκουσε προσεχτικά την τελευταία ομιλία του Καραμανλή την Παρασκευή καταλαβαίνει τι εννοώ)

Mα ναι, πως το ξέχασα, αυτό το αναφέρω πάντα όταν θάβω Καρατζαφέρη!

Από την επομένη των Ευρωεκλογών πχ. που το ΛΑΟΣ πήρε 8% εκμεταλλεύομενο την μαζική αποχή, η ΝΔ ξεκίνησε ακραία μέτρα κατά των λαθρομεταναστών, ξεκινώντας την λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσής τους και διεξάγοντας μαζικές σκούπες ΚΑΘΕ βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτά είναι μέτρα απλώς για τα μάτια του κόσμου, και όχι ενέργειες οργανωμένου και πολιτισμένου κράτους. Ένα τέτοιο πχ. θα ξεκινούσε από την οργάνωση επιτέλους κέντρων υποδοχής, με καταγραφή&ιατρική εξέταση όλων αυτών που αναγκαστικά έρχονται στην χώρα μας, όχι από την μαζική στοίβαξή τους σε μεγάλους χώρους!
joi
QUOTE(petrovic @ Oct 5 2009, 12:01 ) *
Καταλαβαίνω το πνεύμα στο οποίο έγραψε ο joi για το ΛΑΟΣ αλλά το κύριο εξακολουθεί να είναι πάντα το πολιτικό ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ του κόμματος αυτού, που είναι περιεχόμενο ακροδεξιό.Υπό αυτή την εννοια είναι φαινόμενο άκρως αρνητικό και ανησυχητικό το ότι το ΛΑΟΣ όχι μόνο αντέχει , αλλά και αυξάνει τη δύναμή του (από 3,8% το 2007 σε 5,6% το 2009). Το γεγονός αυτό πιέζει δυστυχώς και άλλα κόμματα (όποιος άκουσε προσεχτικά την τελευταία ομιλία του Καραμανλή την Παρασκευή καταλαβαίνει τι εννοώ)

Δεν διαφωνούμε σχεδόν σε τίποτα (ούτε με σένα ούτε με τον Kef).

Αυτό που δεν είδα εγώ στις εκλογές είναι ψήφοι απογοήτευσης προς το ΛΑΟΣ. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε 3 μονάδες διαφορά απο την ΝΔ και το ΛΑΟΣ είχε 10% θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας.

Άρα δέχομαι (προσωπική εκτίμηση) ως δεδομένο ότι το ΛΑΟΣ λίγο-πολύ είναι σε αυτές τις εκλογές "καθαρό" κόμμα.

To περιεχόμενο όμως ενός τέτοιου κόμματος δεν είναι πρόβλημα καθαρά ελληνικό.
Είτε μας αρέσει είτε όχι τα προβλήματα με τους μετανάστες προς την Ευρώπη υπάρχουν και πρέπει να σηζητιούνται.
Σε τόσο σημαντικά και ευαίσθητα προβλήματα θα ακουστούν και ακραίες απόψεις.
H "γελειότητα" των παραγόντων του ΛΑΟΣ δυστηχώς αντικατοπτρίζει την "γελειότητα" ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Άρα καλά κάνουν και είναι οργανωμένοι σε ένα κόμμα.

Όσων αφορά τις πιέσεις που λέτε είναι πραγματικές.

Το στοίχημα τώρα είναι οι υπόλοιποι (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Οικολόγοι και ακόμα και το ΠΑΣΟΚ) να καταφέρουν να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα αυτά. Λύσεις πρακτικές και εφαρμόσημες που να ικανοποιούν και να πείθουν την κοινωνία.

Δυστηχώς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η γιγάντωση των ακροδεξιών ιδεών έρχεται και από την έλλειψη προτάσεων από την αντίπερα όχθη.
SlobodaN
Μήπως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κανένα κόμμα δεν εκπροσωπεί πια κανέναν?

Δηλαδή αυτό που έβλεπα χτες βράδυ να πανηγυρίζουν κάτι 70χρονοι και να χορευουν οι νέοι γύρω γύρω πανηγυρικά , ειλικρινά αυτό μου θύμισε εποχές Euro 2004.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω κάποιους ανθρώπους που δηλώνουν Αριστεροί-Δεξιοί - Ακροδεξιοί , αυτοί δλδ είναι η ιδέα τους έτσι η το κάνουν για το θεαθήναι?

Ζητάω πολλά όταν θέλω ένα κόμμα να παρέχει αξιοπιστία και αξιοκρατία στις επιλογές γενικότερα?

Σκόρπιες σκέψεις κάνω αλλά είναι αυτά που με προβληματίζουν..
Marciulionis
Εγώ πάλι θεωρώ τους οικολόγους απάτη εφάμιλλη του ΛΑΟΣ. Δεν γίνεται ένα πολιτικό κόμμα να έχει ως κύριο άξονά του μόνο την οικολογία. Να την έχει στην ατζέντα του να το δεχτώ, άλλα όχι να είναι δομημένο γύρω από την οικολογία. Αν μη τι άλλο δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό. Πολλά ακραία μέτρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν οικολογικά. Που σταματάει η οικολογία και αρχίζει η πολιτική για τέτοια κόμματα?

Ακροδεξιά κόμματα υπήρχανε και πριν το ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ακροδεξιά, να εισπράττει ένα μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας από τη παραδοσιακή δεξιά και άλλο ένα από την άγνοια του κόσμου που βρίσκει συμπαθητικά τα τσιτάτα και τη ρητορεία του. Κι ο Χίτλερ πάνω σε υπαρκτά προβλήματα πάτησε για να πάρει την εξουσία, αυτό δεν τον δικαιολογεί κατά οποιοδήποτε τρόπο. Και υπάρχουν πιο πολλά κοινά παρά διαφορές ανάμεσα στο τότε εθνικοσοσιαλιστικό (δε θυμίζει λίγο και το όνομα μόνο το φοβερό τσιτάτο στα εντός αριστερός στα εκτός δεξιός του Καρατζαφέρη? ) γερμανικό κόμμα και το ΛΑΟΣ.
joi
QUOTE(Marciulionis @ Oct 5 2009, 12:26 ) *
Εγώ πάλι θεωρώ τους οικολόγους απάτη εφάμιλλη του ΛΑΟΣ. Δεν γίνεται ένα πολιτικό κόμμα να έχει ως κύριο άξονά του μόνο την οικολογία. Να την έχει στην ατζέντα του να το δεχτώ, άλλα όχι να είναι δομημένο γύρω από την οικολογία. Αν μη τι άλλο δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό. Πολλά ακραία μέτρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν οικολογικά. Που σταματάει η οικολογία και αρχίζει η πολιτική για τέτοια κόμματα?

Ακροδεξιά κόμματα υπήρχανε και πριν το ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ακροδεξιά, να εισπράττει ένα μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας από τη παραδοσιακή δεξιά και άλλο ένα από την άγνοια του κόσμου που βρίσκει συμπαθητικά τα τσιτάτα και τη ρητορεία του. Κι ο Χίτλερ πάνω σε υπαρκτά προβλήματα πάτησε για να πάρει την εξουσία, αυτό δεν τον δικαιολογεί κατά οποιοδήποτε τρόπο. Και υπάρχουν πιο πολλά κοινά παρά διαφορές ανάμεσα στο τότε εθνικοσοσιαλιστικό (δε θυμίζει λίγο και το όνομα μόνο το φοβερό τσιτάτο στα εντός αριστερός στα εκτός δεξιός του Καρατζαφέρη? ) γερμανικό κόμμα και το ΛΑΟΣ.

Για το ΛΑΟΣ:

Είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες και οι ανυσηχίες για ένα τέτοιο κόμμα. Ειδικά όταν η ιστορία αυτού του πολιτικού χώρου έχει γράψει μαύρες σελίδες.
Μάλιστα μπορώ να πω ότι τις συνερίζομαι απόλυτα.

Από την άλλη ξαναλέω ότι προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος για την πορεία των κοινωνιών (και του ανθρωπίνου είδους γενικότερα).

Θα αρχίσω να ανυσηχώ πολύ περισσότερο αν τα ποσοστά αυτού του χώρου αρχίσουν να ξεπερνούν τα δηψήφια νούμερα.
Ως τότε θα τους κατατάσω στα μικρά κόμματα που εντάσσονται στις "προκλήσεις" της δημοκρατίας.

Δείτε την Δανία. Εκεί τα καμπανάκια χτυπήσανε δυνατά πριν από μερικά χρόνια.
Και μπορω να πω ότι φαίνεται να τα ακούσανε, αν κρίνω από την συσπήρωση και τον "εκλογισμό" της αριστεράς τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή πιστεύω μάλιστα ότι το παραπάνω θα μεταφραστεί και σε μεγαλύτερα ποσοστά (για την Δανία πάντα).

Για τους Οικολόγους:
Δεν έχεις άδικο και εδώ.
Αλλά πλέον τέτοια κόμματα στην Ευρώπη δεν είναι κόμματα εξουσίας. Κατεβαίνουν στις εκλογές με καθαρές προοπτικές συνεργασίας με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (συνήθως δηλωμένα, στην Ελλάδα όχι).

Στην Ελλάδα οι Οικολόγοι έρχονται να προσφέρουν χώρο έκφρασης σε ένα μερίδιο της κοινωνίας που επιζητά μια πιο light και λιγότερο "επαναστατική" αριστερά. Θα έλεγα ότι προσελκύουν μετριόφρονες αριστεριστές (αν σου αρέσει αυτός ο όρος), αλλά και πιο δεξιούς ψηφοφόρους, που το ξανασκέφηκαν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το "βήμα" και να ψηφίσουν μία από τις παραδοσιακές αριστερές παρατάξεις.

Η διακύρηξη τους για προταρχική έμφαση στην μείωση της διαφθοράς και στην εξυγίανση των διαδικασιών μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό είναι για την Ελλάδα ένα πρωταρχικό μέλημα έτσι κι αλλιώς.

ΥΓ1. Πάει η δουλειά για σήμερα, τσάμπα με πληρώνουν 68.gif .
ΥΓ2. Το καταευχαρηστιέμαι. Καιρό έχω να γράψω τόσο πολύ σε φόρουμ. smiley.gif
dizzy_fingers
Αναλυτικά οι 300: (επειδή τους έψαχνα το πρωί, μήπως έχει κι άλλος την ίδια απορία)
Αβραμοπουλος Δημητριος του Λαμπρου Νέα Δημοκρατία Α' Αθηνών
Αλευρας Αθανασιος (Νασος) του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Ανατολακης Γεωργιος του Στεφανου ΛΑ.Ο.Σ Β' Πειραιώς
Ανδρουλακης Δημητριος (Μιμης) του Γρηγοριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Αποστολακη Ελενη -Μαρια (Μιλενα) του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Αποστολατος Βαϊτσης του Σπυριδωνα ΛΑ.Ο.Σ Α' Πειραιώς
Ασπραδακης Παντελεημων (Παντελης) του Μιχαηλ ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Αυγερινοπουλου Διονυσια του Ζησιμου Νέα Δημοκρατία Επικράτεια
Αϊβαλιωτης Κωνσταντινος του Ιωαννη ΛΑ.Ο.Σ Β' Αθηνών
Βαρβιτσιωτης Μιλτιαδης του Ιωαννη Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Βλαχος Γεωργιος του Θεοδωρου Νέα Δημοκρατία Αττικής
Βοζεμπεργκ Ελισσαβετ (Ελιζα) του Κυριακου Νέα Δημοκρατία Α' Αθηνών
Βοριδης Μαυρουδης (Μακης) του Χρηστου ΛΑ.Ο.Σ Αττικής
Βουρος Ιωαννης του Στεφανου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Βρεττος Κωνσταντινος (Ντινος) του Σπυριδωνος ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Γειτονας Κωνσταντινος του Ιωαννη ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Γερουλανος Παυλος του Μαρινου ΠΑ.ΣΟ.Κ Επικράτεια
Γεωργιαδης Σπυριδων-Αδωνις του Αθανασιου ΛΑ.Ο.Σ Β' Αθηνών
Γιακουματος Γερασιμος του Χαραλαμπους Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Γκιοκας Ιωαννης του Χρηστου Κ.Κ.Ε. Αττικής
Δαμανακη Μαρια του Θεοδωρου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Δημαρας Ιωαννης του Νικολαου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Διαμαντιδης Ιωαννης του Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Πειραιώς
Διαμαντοπουλου Αννα του Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Δριτσας Θεοδωρος του Παναγιωτη ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α' Πειραιώς
Ευθυμιου Πετρος του Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Ζουνη Παναγιωτα (Πεμη) του Λαμπρου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Καζακος Κωνσταντινος του Αναστασιου Κ.Κ.Ε. Επικράτεια
Κακλαμανης Αποστολος του Χρηστου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Καμμενος Παναγιωτης (Πανος) του Ηλια Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Κανελλη Γαρυφαλλια (Λιανα) του Χρηστου Κ.Κ.Ε. Α' Αθηνών
Καντερες Νικολαος του Ευαγγελου Νέα Δημοκρατία Αττικής
Καρατζαφερης Γεωργιος του Ιωαννη ΛΑ.Ο.Σ Β' Αθηνών
Καρυδης Δημητριος του Μιχαηλ ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Πειραιώς
Κατσελη Λουκια - Ταρσιτσα (Λουκα) του Πελοπιδα ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Κοραντης Ιωαννης του Αντωνιου ΛΑ.Ο.Σ Επικράτεια
Κουβελης Σπυριδων του Σταυρου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Κουβελης Φωτιος - Φανουριος του Ευαγγελου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β' Αθηνών
Κουτρουμανης Γεωργιος του Σπυριδωνος ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Λαφαζανης Παναγιωτης του Γεωργιου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β' Πειραιώς
Λεβεντης Αθανασιος του Σωτηριου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αττικής
Λιντζερης Δημητριος του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Πειραιώς
Λοβερδος Ανδρεας του Νικολαου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Μανωλακου Διαμαντω του Εμμανουηλ Κ.Κ.Ε. Α' Πειραιώς
Μαυρικος Γεωργιος του Εμμανουηλ Κ.Κ.Ε. Β' Αθηνών
Μεϊμαρακης Ευαγγελος -Βασιλειος του Ιωαννου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Μητσοτακης Κυριακος του Κωνσταντινου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Μιχαλολιακος Βασιλειος του Ιωαννου Νέα Δημοκρατία Α' Πειραιώς
Μοσιαλος Ηλιας του Αρχοντη ΠΑ.ΣΟ.Κ Επικράτεια
Μουλοπουλος Βασιλειος του Διονυσιου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Επικράτεια
Μπακογιαννη Θεοδωρα (Ντορα) του Κωνσταντινου Νέα Δημοκρατία Α' Αθηνών
Μπεντενιωτης Εμμανουηλ του Αναργυρου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Πειραιώς
Μπουρας Αθανασιος του Κωνσταντινου Νέα Δημοκρατία Αττικής
Νεραντζης Αναστασιος του Δημητριου Νέα Δημοκρατία Β' Πειραιώς
Νικολαϊδου Βαρβαρα (Βερα) του Αρισταρχου Κ.Κ.Ε. Β' Πειραιώς
Νιωτης Γρηγοριος του Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Πειραιώς
Νταλαρα Αννα του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Ντινοπουλος Αργυρης του Βασιλειου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Ξενογιαννακοπουλου Μαρια -Ελιζα (Μαριλιζα) του Διονυσιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Οικονομου Βασιλειος του Αθανασιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Οικονομου Παντελης του Σπυριδωνα ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Παγκαλος Θεοδωρος του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Παναγιωτοπουλος Παναγιωτης (Πανος) του Παναγιωτη Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Παναριτη Ελενη (Ελενα) του Ιωαννου ΠΑ.ΣΟ.Κ Επικράτεια
Παπαδημουλης Δημητριος του Χριστοδουλου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β' Αθηνών
Παπαθανασιου Γιαννης του Δημητριου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Παπακωνσταντινου Νικολαος του Χρηστου Κ.Κ.Ε. Β' Αθηνών
Παπανδρεου Βασιλικη (Βασω) του Ανδρεα ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Παπανδρεου Γιωργος του Ανδρεα ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Παπαρηγα Αλεξανδρα του Νικολαου Κ.Κ.Ε. Β' Αθηνών
Παπαϊωαννου Μιλτιαδης του Ηλια ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Παπουτσης Χρηστος του Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Παυλοπουλος Προκοπιος του Βασιλειου Νέα Δημοκρατία Α' Αθηνών
Παφιλης Αθανασιος του Σπυριδωνα Κ.Κ.Ε. Α' Αθηνών
Πιπιλη Φωτεινη του Ανδρεα Νέα Δημοκρατία Α' Αθηνών
Πλευρης Αθανασιος του Κωνσταντινου ΛΑ.Ο.Σ Α' Αθηνών
Πολυδωρας Βυρων του Γεωργιου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Πρωτοπαπας Χρηστος του Ιωαννη ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Πρωτουλης Ιωαννης του Παναγιωτη Κ.Κ.Ε. Β' Αθηνών
Ραγκουσης Ιωαννης του Νικολαου ΠΑ.ΣΟ.Κ Επικράτεια
Σακοραφα Σοφια του Ηλια ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Σιουφας Δημητριος του Γεωργιου Νέα Δημοκρατία Επικράτεια
Σκανδαλιδης Κωνσταντινος του Γεωργιου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Σουφλιας Γεωργιος του Αθανασιου Νέα Δημοκρατία Επικράτεια
Σπηλιωτοπουλος Αριστοβουλος (Αρης) του Ελευθεριου Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Τραγακης Ιωαννης του Παναγιωτη Νέα Δημοκρατία Β' Πειραιώς
Τσιπρας Αλεξιος του Παυλου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α' Αθηνών
Τσοκλη Μαρια Γλυκερια (Μαγια ) του Κωνσταντινου ΠΑ.ΣΟ.Κ Επικράτεια
Τσουμανη - Σπεντζα Ευγενια του Λαμπρου Νέα Δημοκρατία Επικράτεια
Τσουρας Αθανασιος του Αγγελου ΠΑ.ΣΟ.Κ Α' Αθηνών
Χαλβατζης Σπυριδων του Εμμανουηλ Κ.Κ.Ε. Β' Αθηνών
Χαραλαμποπουλος Γεωργιος - Ερνεστος του Ιωαννη ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Χατζηδακης Κωνσταντινος (Κωστης) του Ιωαννη Νέα Δημοκρατία Β' Αθηνών
Χριστοφιλοπουλου Παρασκευη (Ευη) Συζ. Δημητριου ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής
Χρυσοχοϊδης Μιχαηλ του Βασιλειου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Χυτηρης Τηλεμαχος του Γερασιμου ΠΑ.ΣΟ.Κ Β' Αθηνών
Ψαριανος Γρηγοριος του Νικολαου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β' Αθηνών

Συγνώμη για τη δομή αλλά τους πήρα copy/paste από το site.
Αν θέλει να τους δει καλύτερα κάποιος, μπορεί να μπει στο http://ekloges.ypes.gr/pages/ , να πατήσει πάνω αριστερά στην μπλε μπάρα "Περιφέρειες" και μετά από τα πάνω δεξιά "Εκλέγονται".
petrovic
Το ΛΑΟΣ δεν το προσδιορίζω ως ακροδεξιό -εγώ τουλάχιστον-μόνο για τη θέση του στο μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά πολύ πολύ περισσότερο για τα κύματα λάσπης και συκοφαντίας που εκβάλλει κατά των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο (απεργία, διαδηλώσεις). Η απεργία π.χ. για το ΛΑΟΣ δεν είναι τίποτε άλλο παρά σαδιστικό μαρτύριο που επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη κοινωνία και οι διαδηλώσεις μονίμως και συστηματικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά φεστιβάλ κουκουλοφόρων και κομπλεξικών μετεφήβων.Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω-ώστε να γίνω και περισσότερο κατανοητός-ότι ο ακροδεξιός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Μεταξάς επέβαλλε τη δικατατορία του στις 4 Αυγούστου 1936 , ημέρα κατά την οποία είχε ανακοινωθεί πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της Ενωτικής ΓΣΕΕ (ελεγχόταν από το ΚΚΕ),ισχυριζόμενος ότι η απεργία αυτή συνιστά "κίνδυνο κατά του Έθνους". Επίσης η προπαγάνδα τής μεταξικής δικτατορίας εμφάνιζε το Μεταξά ως αυτόν που έσωσε το Έθνος γενικά από τη "μάστιγα" των απεργιών. (μέχρι την 4η Αυγούστου είχαν γίνει μέσα στο έτος κάπου 250 απεργίες).
Γενικά-ιστορικά δηλαδή η ακροδεξιά χαρακτηρίζεται κυρίως ως ο πολιτικός χώρος που τρέμει την άνοδο των κινητοποιήσεων των μισθωτών εργαζομένων και προσφεύγει ακόμα και στη στυγνή τρομοκρατία για να εμποδίσει την άνοδο αυτή.
joi
QUOTE(petrovic @ Oct 5 2009, 12:44 ) *
Το ΛΑΟΣ δεν το προσδιορίζω ως ακροδεξιό -εγώ τουλάχιστον-μόνο για τη θέση του στο μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά πολύ πολύ περισσότερο για τα κύματα λάσπης και συκοφαντίας που εκβάλλει κατά των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο (απεργία, διαδηλώσεις). Η απεργία π.χ. για το ΛΑΟΣ δεν είναι τίποτε άλλο παρά σαδιστικό μαρτύριο που επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη κοινωνία και οι διαδηλώσεις μονίμως και συστηματικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά φεστιβάλ κουκουλοφόρων και κομπλεξικών μετεφήβων.Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω-ώστε να γίνω και περισσότερο κατανοητός-ότι ο ακροδεξιός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Μεταξάς επέβαλλε τη δικατατορία του στις 4 Αυγούστου 1936 , ημέρα κατά την οποία είχε ανακοινωθεί πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της Ενωτικής ΓΣΕΕ (ελεγχόταν από το ΚΚΕ),ισχυριζόμενος ότι η απεργία αυτή συνιστά "κίνδυνο κατά του Έθνους". Επίσης η προπαγάνδα τής μεταξικής δικτατορίας εμφάνιζε το Μεταξά ως αυτόν που έσωσε το Έθνος γενικά από τη "μάστιγα" των απεργιών. (μέχρι την 4η Αυγούστου είχαν γίνει μέσα στο έτος κάπου 250 απεργίες).
Γενικά-ιστορικά δηλαδή η ακροδεξιά χαρακτηρίζεται κυρίως ως ο πολιτικός χώρος που τρέμει την άνοδο των κινητοποιήσεων των μισθωτών εργαζομένων και προσφεύγει ακόμα και στη στυγνή τρομοκρατία για να εμποδίσει την άνοδο αυτή.

Μαζί σου 100%.
Αλλά πιστεύεις ότι το ΛΑΟΣ κέρδισε ή περιμένει να κερδίσει ψήφους από την παραπάνω πολιτική τοποθέτιση?
Αλλού νομίζω ότι πατάει για να ανεβάζει τα ποσοστά του. Η χαζολαϊκιστική πολιτική μέσα στην χώρα και η σκληροπυρινική ακροδεξιά πολιτική προς τα έξω (τα έγραψες πολύ σωστά εσύ πριν).

Αυτά που γράφεις είναι bonus smiley.gif.
Πάντως μην εκπλαγείς αν κάποια στιγμή τους δεις να υποστηρίζουν απεργείες της "δεξιάς". Όπου φυσάει ο άνεμος...

ΥΓ. Συμπλήρωσα την άποψη μου για τους οικολόγους σε προηγούμενο ποστ.
petrovic
QUOTE(joi @ Oct 5 2009, 12:05 ) *
Μαζί σου 100%.
Αλλά πιστεύεις ότι το ΛΑΟΣ κέρδισε ή περιμένει να κερδίσει ψήφους από την παραπάνω πολιτική τοποθέτιση?
Αλλού νομίζω ότι πατάει για να ανεβάζει τα ποσοστά του. Η χαζολαϊκιστική πολιτική μέσα στην χώρα και η σκληροπυρινική ακροδεξιά πολιτική προς τα έξω (τα έγραψες πολύ σωστά εσύ πριν).

Ναι ,βεβαίως θεωρώ ότι περιμένει να κερδίσει (εξάλλου κερδίζει ήδη) ψήφους από την παραπάνω πολιτική τοποθέτηση.Κερδίζει την ψήφο του μικροκαταστηματαρχη που δε θέλει τις διαδηλώσεις γιατί του κόβουν πελατεία, κερδίζει την ψήφο του φοβισμένου-εσωστρεφούς-αυτιστικού ανθρωπάκου της διπλανής πόρτας που δεν ανέχεται να χάσει ούτε 30 λεπτά της καθημερινής ρουτίνας του για χάρη καποιων συμπολιτών του που διαδηλώνουν π.χ. για μια αύξηση στο μισθό τους, κερδίζει την ψήφο του ευνοούμενου εργαζόμενου του αφεντικού που φοβάται ότι μια επιτυχημένη απεργία θα αναδείξει νέες ιεραρχίες μέσα στους εργαζομένους και θα χάσει την "πρωτοκαθεδρία", κερδίζει την ψήφο της συντηρητικής μανούλας που έχει όνειρα καταξίωσης για το γιο και τρέμει τον συγχρωτισμό του στο Πανεπιστήμιο με τους "απείθαρχους μαλλιάδες" που μπορεί να τον βγάλουν από την πεπατημένη κτλ.
Igor
QUOTE(petrovic @ Oct 5 2009, 13:44 ) *

Σωστος. Το ιδιο συνεβη και με την ανοδο του Μουσολινι στην Ιταλια.
kolokotronis
Λίγα πράγματα άλλαξαν με τις χθεσινές εκλογές.
Ένα κομμάτι δυσαρεστημένων πολιτών που είχε ψηφήσει ΝΔ, έφυγε και ψήφησε, το μεγαλύτερο μέρος ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι που δεν ήθελαν ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ.
Αυτά.
Για μένα η ΝΔ πλήρωσε την οικονομική κρίση και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε αυτή, την οποία ο κόσμος την ''έβγαλε'' καταψηφίζοντας εκείνον που ήταν στην κυβέρνηση. Λογικό.
Που θα βγάλει ο άλλος την πίκρα και τα προβλήματά του? Στην Παπαρήγα?
Αν την συγκεκριμένη στιγμή ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, αυτό θα θεωρούνταν υπεύθυνο.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παπανδρέου τώρα είναι ότι ο λαός περιμένει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με την αλλαγή κυβέρνησης. Φυσικά τίποτα δεν πρόκυται να αλλάξει και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν τα όργανα και γι'αυτόν.
Στην Ελλάδα τα πάντα είναι θέμα συγκυρίας και ''μόδας'' αν θέλετε.
Ο Καραμανλής γιατί ξαναβγήκε το 2007?
Γιατί υπήρχε ακόμα ένα αίσθημα ευφορίας στον κόσμο από τους ολυμπιακούς αγώνες και την κατάκτηση του euro.
Γι'αυτό.
Όχι επειδή προσέφερε έργο. Πλάκα κάνουμε.
Το ΠΑΣΟΚ γιατί ανέβασε τα ποσοστά του χθες?
Για τις καινούργιες ιδέες που παρουσίασε?
Έκατσε η κρίση και πλήρωσε το μάρμαρο η κυβέρνηση.
Κάποιος μπορεί να πει για Βατοπέδια κ.τ.λ.
Ας είχε ανέβει το μέσο εισόδημα του μέσου έλληνα και θα βλέπαμε μετά αν θα τον ένοιαζαν τα ''φαγοπότια''.
Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται. Ανακαλύπτουμε την αμερική, πολλές φορές σε τούτον τον τόπο.
Διεφθαρμένοι δικαστές. Πέφτουμε απ'τα σύννεφα.
Διεφθαρμένοι αστυνόμοι. Πέφτουμε απ'τα σύννεφα.
Διεφθαρμένοι υπουργοί. Πέφτουμε απ'τα σύννεφα.
Διεφθαρμένοι παπάδες. Πέφτουμε απ'τα σύννεφα.
Τώρα που είπα για τους παπάδες, σκέφτομαι τον πλούτο της εκκλησίας και τη φτώχια του κράτους.
Μόνο στην Ελλάδα πρέπει να συμβαίνει αυτό.
Μπαίνεις σε μία εκκλησία: να τα ακριβά μάρμαρα, να οι μεταξωτές κουρτίνες, να οι χλιδάτοι πολυέλαιοι να οι καλοαναθρεμένοι παπάδες... Αλήθεια έχει δει κανένας αδύνατο παπά? 39.gif
Μπαίνεις σε ένα σχολείο: να οι ετοιμόρροποι τοίχοι, να οι άθλιες τουαλέτες, να οι σπασμένες μπασκέτες, να οι ελλήψεις δασκάλων, να να να...
Για κάθε εκκλησία υπάρχουν δύο ιερείς. Καθηγητές?
Και το ένα (η εκκλησία) απευθύνεται στους παπούδες ενώ το (το σχολείο) στα παιδιά. hammer.gif
Ας δώσει τα λεφτά της η εκκλησία να φτιαχτούν τα σχολεία, αφού το κράτος δεν έχει. Ενα μέρος φτάνει και περρισεύει.
Ξέφυγα λίγο, αλλά η Ελλαδάρα με τρελαίνει.
Το πρόβλημα είναι ότι τίποτα δεν πρόκυται να αλλάξει, όχι Καραμανλής και Παπανδρέου, αλλά ο Ελ.Βενιζέλος να έρθει.
petrovic
Πριν μερικες εβδομάδες είχα σημειώσει σε ποστ μου σε αυτό εδώ το φόρουμ τα εξής:

"Για την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ: Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα υπερπροβάλουν τις επόμενες εβδομάδες τη θέση ότι η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θα σημάνει την έναρξη περίοδου ακυβερνησίας που είναι επικίνδυνη για την χώρα. άρα είναι συμφέρον να υπάρξει αυτοδυναμία . Είναι προφανές το μήνυμα αυτής της θέσης: "Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εσάς το ΠΑΣΟΚ δεν το γουστάρετε. Όμως μπορείτε να φανταστείτε τη χώρα ακυβέρνητη να τραβιέται απο εκλογές σε εκλογές;Φερθείτε υπεύθυνα και ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, που θα είναι πρώτο κόμμα, για να γλιτώσουμε-ετε τουλάχιστον τα χειρότερα. Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει πρέπει να επιλέξετε το μικρότερο κακό" . Αυτή η θέση (μη αυτοδυναμία=καταστρεπτική ακυβερνησία ή αλλιώς "ΠΑΣΟΚ ή χάος") λειτουργεί εκβιαστικά και είναι απορριπτέα: Οι εκλογες δεν γίνονται με σκοπό να ...βγει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση. Το Σύνταγμα πουθενά δε γράφει κάτι τέτοιο, ούτε βεβαίως θα μπορούσε να γράφει κάτι τέτοιο. Οι εκλογές γίνονται για να εκφρασει ο κυρίαρχος λαός τις πολιτικές του προτιμήσεις και θέσεις και να ορίσει το νέο φορέα εξουσίας. Εάν οι εκλογές γίνουν και δεν αναδειχθεί ένα κόμμα ως φορέας εξουσίας, αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα ως φορέα εξουσίας και επομένως ότι έχει απαιτήσεις για ΑΛΛΑΓΕΣ στις πολιτικές που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν."

Είναι φανερό ότι το 44άρι που χτύπησε το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως η πλειοψηφία του λαού σκέφτηκε με τρόπο διαφορετικό από τον τρόπο σκέψης που ενέπνευσε το παραπάνω ποστ. Είναι φανερό δηλαδή ότι η πλειοψηφία του λαού σκέφτηκε "ας ψηφίσω με βαριά καρδιά το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγω την πολιτική ρευστότητα" και όχι "ας κινηθώ εκτός δικομματισμού,αποδεχόμενος ενδεχόμενη ρευστότητα, με σκοπό να πιέσω για φιλολαικές αλλαγές". Είναι φανερό δηλαδή ότι η πλειοψηφία του λαού εσωτερίκευσε-ενσωμάτωσε τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ.

Παρότι η αντίληψη ότι η πολιτική ρευστότητα μπορεί να αποδειχθεί θετική ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΑΦΩΣ στις εκλογές αυτές, εγώ επιμένω ότι πρέπει άμεσα να δούμε με ψυχραιμότερο μάτι το "φοβερό σκιάχτρο" "μη αυτοδυναμία" . Αλλιώς θα κινούμαστε πάλι και στις επόμενες δεκαετίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που δε θα πιέζονται να αλλάξουν και θα μένουν όμοια σαν δύο σταγόνες νερό.

ikarosbc
QUOTE(petrovic @ Oct 6 2009, 18:58 ) *
Πριν μερικες εβδομάδες είχα σημειώσει σε ποστ μου σε αυτό εδώ το φόρουμ τα εξής:

"Για την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ: Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα υπερπροβάλουν τις επόμενες εβδομάδες τη θέση ότι η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θα σημάνει την έναρξη περίοδου ακυβερνησίας που είναι επικίνδυνη για την χώρα. άρα είναι συμφέρον να υπάρξει αυτοδυναμία . Είναι προφανές το μήνυμα αυτής της θέσης: "Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εσάς το ΠΑΣΟΚ δεν το γουστάρετε. Όμως μπορείτε να φανταστείτε τη χώρα ακυβέρνητη να τραβιέται απο εκλογές σε εκλογές;Φερθείτε υπεύθυνα και ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, που θα είναι πρώτο κόμμα, για να γλιτώσουμε-ετε τουλάχιστον τα χειρότερα. Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει πρέπει να επιλέξετε το μικρότερο κακό" . Αυτή η θέση (μη αυτοδυναμία=καταστρεπτική ακυβερνησία ή αλλιώς "ΠΑΣΟΚ ή χάος") λειτουργεί εκβιαστικά και είναι απορριπτέα: Οι εκλογες δεν γίνονται με σκοπό να ...βγει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση. Το Σύνταγμα πουθενά δε γράφει κάτι τέτοιο, ούτε βεβαίως θα μπορούσε να γράφει κάτι τέτοιο. Οι εκλογές γίνονται για να εκφρασει ο κυρίαρχος λαός τις πολιτικές του προτιμήσεις και θέσεις και να ορίσει το νέο φορέα εξουσίας. Εάν οι εκλογές γίνουν και δεν αναδειχθεί ένα κόμμα ως φορέας εξουσίας, αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα ως φορέα εξουσίας και επομένως ότι έχει απαιτήσεις για ΑΛΛΑΓΕΣ στις πολιτικές που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν."

Είναι φανερό ότι το 44άρι που χτύπησε το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως η πλειοψηφία του λαού σκέφτηκε με τρόπο διαφορετικό από τον τρόπο σκέψης που ενέπνευσε το παραπάνω ποστ. Είναι φανερό δηλαδή ότι η πλειοψηφία του λαού σκέφτηκε "ας ψηφίσω με βαριά καρδιά το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγω την πολιτική ρευστότητα" και όχι "ας κινηθώ εκτός δικομματισμού,αποδεχόμενος ενδεχόμενη ρευστότητα, με σκοπό να πιέσω για φιλολαικές αλλαγές". Είναι φανερό δηλαδή ότι η πλειοψηφία του λαού εσωτερίκευσε-ενσωμάτωσε τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ.

Παρότι η αντίληψη ότι η πολιτική ρευστότητα μπορεί να αποδειχθεί θετική ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΑΦΩΣ στις εκλογές αυτές, εγώ επιμένω ότι πρέπει άμεσα να δούμε με ψυχραιμότερο μάτι το "φοβερό σκιάχτρο" "μη αυτοδυναμία" . Αλλιώς θα κινούμαστε πάλι και στις επόμενες δεκαετίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που δε θα πιέζονται να αλλάξουν και θα μένουν όμοια σαν δύο σταγόνες νερό.

Θελω να κανω κι ενα σχολιο πανω σ' αυτο.
Η πλειοψηφια αυτων που εκφραστηκαν εδω ηταν κατα του δικομματισμου.
Τα μελη του φορουμ ειναι αντιπροσωπευτικα μιας μικρης κοινωνιας.
Στον κυκλο γνωστων, φιλων και συγγενων που κινουμαι ακριβως το ιδιο συμβαινει και ο αριθμος δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητος.
Μπροστα στην καλπη τι συμβαινει και ανατρεπονται ολα τα δεδομενα;
Γιατι αντιστρεφονται οι οροι;
Μηπως καποιοι πρεπει ν' αποκτησουν το θαρρος της γνωμης τους, ετσι ωστε να μη δημιουργουν ψευτικες εικονες;
Marciulionis
Όσο μεγάλος και να είναι ο κύκλος γνωστών σου δε παύει να είναι μικρός μέσα στο εκλογικό σώμα. Όπως και τα άτομα που γράφουν, ειδικά σε τέτοια θέματα στο φόρουμ λίγα.

Επίσης μάλλον πρέπει να το πάρεις ανάποδα. Γενικά όσοι είναι κατά του δικομματισμού, είναι και πιο "φασαριόζοι", πολιτικά ευαισθητοποιημένοι και τείνουν να ακούγονται περισσότερο με αποτέλεσμα να μοιάζουν περισσότεροι από ότι είναι.
dizzy_fingers
Επίσης, είναι και το προφίλ των χρηστών των φόρουμ (πανεπιστημιακή μόρφωση, γύρω στα 30, σφαιρική ενημέρωση από ίντερνετ, σύμφωνα με το http://ereuna.wordpress.com το οποίο ναι μεν αναφέρεται στους bloggers αλλά στην ουσία μιλάμε για τον ίδιο κόσμο) τέτοιο που δεν ευνοεί την καλλιέργεια του οπαδισμού και των πελατειακών σχέσεων - οι κύριοι λόγοι της ύπαρξης του δικομματισμού.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οποιοσδήποτε γηραιότερος ή διαφορετικός από το προφίλ αυτό, πρέπει να είναι οπωσδήποτε "δικομματιστής" - απλά αυτές είναι οι γενικές τάσεις.
ikarosbc
Εχετε δικιο...
Δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα.
Υπεθεσα οτι ο "κυκλος " μου και τα μελη του φορουμ που εκφραστηκαν,
ειναι ενα μικρο αντιπροσωπευτικο δειγμα του συνολου της κοινωνιας μας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.