QUOTE(a bullet for your head @ Jun 8 2009, 07:16 )
Πενι Χαρνταγουει,Γκραντ Χιλλ και Τρεισι Μαγκρειντι λοιπον..
Τρια πολυ μεγαλα ταλεντα,οι οποιοι αντιμετωπισαν πολλους & σοβαρους τραυματισμους στη καριερα τους.
Αν και δεν αγωνιζονταν ακριβως στην ιδια θεση(ο Πενι ηταν κομπο-γκαρντ,ενω οι Χιλλ & ΜακΓκρειντι ειναι γκαρντ-φοργουορντ),θα ηθελα να αναζητησουμε το ποιος απ'αυτους, ηταν το καλυτερο-μεγαλυτερο-πιο ατοφιο μπασκετικο ταλεντο..
Τρια πολυ μεγαλα ταλεντα που εχουν ως κοινο σημειο αναφορας τους Ορλαντο Ματζικ..
Τη χρονια που επιλεχθηκε ο Πενι στο ντραφτ,μου ειχε κακοφανει & ειχα παραξενευτει,πως οι Ματζικ εδωσαν τον Κρις Ουεμπερ στους Ουωρριορς για τον Πενι.
Οταν ομως τον πρωτοπαρακολουθησα με τους Ματζικ παρεα στον Σακ,αλλαξα πραγματικα γνωμη και εντυπωσιαστηκα απ το πληθωρικο του ταλεντο.
Διμετρος κομπο-γκαρντ(τοτε επαιζε ποιντ-γκαρντ),πολυ αθλητικος,με σουπερ ταλεντο,που ειχε τη δυνατοτητα να συνεισφερει σε 5 τομεις της στατιστικης,συν οτι εδειχνε και ηγετικα χαρακτηριστικα.
Στα δικα μου ματια τοτε,ο Πενι φαινοταν ως ο μοναδικος παικτης που θα μπορουσε να κοιταξει τον Τζορνταν στα ματια και γιατι οχι να τον διαδεχτει στο σταρ-συστεμ εκεινης της εποχης.
Δυο πραγματα κατα τη γνωμη μου του στοιχισαν.
1ον οι σοβαροι του τραυματισμοι και 2ον η φυγη του Σακ για τους Λεικερς.
Αν παρεμενε υγιης και αν με τον Σακ ηταν ζευγαρι για πολλα χρονια,οι Ματζικ θα μπορουσαν να κανουν και αυτοι την δικη τους μινι-δυναστεια.
Ο Γκραντ(πινει Σπραιτ)Χιλλ,ηταν ενα ακομα πληρωρικο ταλεντο.Ολοι αυτοι που αναζητουσαν εναγωνιοδως καποιον ''μελλοντικο Τζορνταν'',πολυ γρηγορα ειχαν αρχισει να κανουν τετοιους συνειρμους και συγκρισεις.
Ο Χιλλ ομως ηταν περισσοτερο ενα ποιντ-σμολ φοργουορντ,κατι σαν τον Σκοτι Πιππεν.
Διαφημιστηκε δεοντως.λογω και της πολυ σπουδαιας κολλεγιακης του καριερας,συν οτι ηταν και πολυ καλο & αξιαγαπητο παιδι.Διεθετε ολα τα φοντα και τις προυποθεσεις δηλαδη,για να αναρριχηθει στη κορυφη του σταρ-συστεμ του ΝΒΑ.
Δυστυχως,οι πολλοι & σοβαροι τραυματισμοι που ειχε,του στερησαν την οποια εξελιξη.
Χασαμε επισης την πολυ μεγαλη ευκαιρια,να τον δουμε διδυμο με τον ΜακΓκρειντι στους Ματζικ,καθως οταν μεταγραφηκε εκει,επαιξε κουτσα 50 ματς μεσα σε μια 3ετια!
Αν ηταν υγιης,μαζι με τον ΜακΓκρειντι διδυμο,θα ηταν απλα ασταματητοι και ισως να ξεπερνουσαν σε αιγλη το διδυμο Τζορνταν-Πιππεν(προσωπικη μου εκτιμηση).
Ο ΜακΓκρειντι,ειναι και αυτος ενας πολυ αθλητικος και πληθωρικος παικτης,που αν υπερτερει φανερα σε κατι σε συγκριση με τους αλλους δυο,ειναι το ανωτερο επιθετικο του ταλεντο.
Αν δεν ειχε ατυχιες στη καριερα του με τραυματισμους,θα ηταν τουλαχιστον στο επιπεδο που βρισκεται ο Κομπε τωρα και οι συγκρισεις τους θα διναν & θα περναν..
Η συγκριση ειναι πολυ δυσκολη,ομως κατα τη γνωμη μου,ο Πενι ειχε αυτο το κατι περισσοτερο..