Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
modernam
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 28 2008, 20:30 ) *
Σε τι ακριβως ειναι καλυτεροι???
Στο ταβλι, στην ποκα ή στην ρουλετα???

Οι 3αδα Ροι, Φασουλας, Ταρλατς ηταν ισως η πιο πληρης 3αδα ψηλων
στην ιστορια του Ευρωπαικου μπασκετ.
Για να τους βαλεις καλαθι τοτε επρεπε να ματωσεις.
Οι σημερινοι 3 ειναι απλα 3 καλοι παιχτες
που ο ενας προσπαθει να γινει σταρ και να ξεπερασει τα προβληματα του,
ο αλλος δεν μπορει να στριψει πλεον και ο Μπουρουσης που δεν μπορει να ποσταρει.
Τι σχεση εχουν αυτοι οι παιχτες με τους 3 υπερπαιχτες που ετρεμε ολη η Ευρωπη??

Τι εχει κανει στην καριερα του ο Ματσε για να θεωρειτε καλυτερος του Ζαρκο???

Δηλαδη ο Βασιλοπουλος ειναι καλυτερος απο τον Νακιτς???? 24.gif 24.gif 24.gif

φιλε λυκε
μιλας για παιχτες πριν από 15 χρόνια και μαλλον θυμασαι μονο τα καλα τους.
αν μετα απο 10 χρονια πεις σε καποιον οτι επαιζαν μαζι οι σοφο-μπουρουσης και βουισιτς θα σου πει ότι η ομαδα θα επαιζε στο nba.
o roy ηταν σιγουρα ο καλυτερος απο όλους αλλα ταρλατς και φασουλας ηταν ενα επιπεδο κατω.
ο φασουλας ποτε δεν εγινε ενας απο τους καλυτερους ψηλους της ευρωπης οπως θα γινει ο μπουρουσης.
ο ταρλατς ποτε δεν απεδωσε τα αναμενωμενα.
για τον ματσε επιμενω οτι στα καλα του ειναι φαινομενο ... απλά δεν μας έκατσε στο θρυλο.
για νακιτς μπακατσια και αργυρη τωρα ... λαθος και που τους αναφερεις ....
οι ανθρωποι ηξεραν τοσο μπασκετ οσο και τα κρι-κρι στις βραχονησιδες.
benchwarmer
Λοιπον επειδη θα τρελαθουμε εδω μεσα..

Τα στατιστικα απο την ευρωλιγκα τη χρονια του λυκου http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj...eamID_2227.html

1) Ο Παπαλουκας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ κανει καλυτερα νουμερα απο τα αθροιστικα των Τομιτς και Μπακατσια (9 ποντοι, 4 ασιστ) και παιζοντας και 20 λεπτα αντι για 40.
2) Ο Σιγαλας οσο καλος αμυντικος και να ηταν, ειχε 5 ποντους μεσο ορο. 5!
3) Εχεις πει για τον Τσιλντρες, οτι δεν νοειται 3αρι που να μην εχει τριποντο.. Τα νουμερα του Πασπαλι σε τριποντα και βολες πως τα κοβεις?
4) Ακομα και τα νουμερα του Νακιτς στο καλυτερο στοιχειο του (τα τριποντα) δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο του Βασιλοπουλου.. Ποσο μαλλον οταν συγκρινουμε παιχτες γενικα και οχι σουτ.
5) Ο Ταρλατς για καποιο λογο δεν ειχε παιξει εκεινη τη χρονια σχεδον καθολου, οποτε δεν καταλαβαινω πως μπαινει στη συγκριση...
6) Ο Φασουλας ναι, ειχε καλα νουμερα (11 ποντους, 9 ριμπαουντ), αλλα επαιζε 30+ λεπτα το ματς... Ο Μπουρουσης ειναι κοντα σε αυτα παιζοντας αρκετα λιγοτερο.
7) Ο μονος που δεν συγκρινεται ειναι ο (μπι)Ροι... Αλλα και παλι, επαιζε 35+ λεπτα και επαιρνε 15+ προσπαθειες..
jimol34
Επειδή η κουβέντα πήγε στις παλιές ομάδες ας πω και εγώ την άποψή μου. Η σημερινή ομάδα είναι πιο πλήρης επειδή πλέον επιτρέπονται οι κοινοτικοί. Σαν παικτική αξία όμως είναι η μέρα με την νύχτα.

Διάβασα κάπου ότι η σημερινή τριάδα ψηλών είναι καλύτερη από τους Τάρπλεϊ-Φασούλα-Τάρλατς. Αλήθεια τι σχέση έχουν;

Ο Τάρλατς ήταν ένα τεράστιο ταλέντο, με τρομερή δύναμη ενώ ήξερε και πολύ μπάσκετ. Παρόλο που έχασε όλη τη σεζόν 93-94 λόγω τραυματισμού, επανήλθε δριμύτερος και τις επόμενες χρονιές έκανε τρομερές εμφανίσεις.

Ο Φασούλας ήταν τρομερός μπλοκέρ, κατέβαζε και ριμπάουντ ενώ στα 32 συνέχισε να βελτιώνεται και να γίνεται και επικίνδυνος επιθετικά. Βασικό επίσης το ότι πάντα ήταν παρών στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Μπουρούσης μεν είναι καλός μπλοκέρ αλλά όχι στο επίπεδο του Φασούλα συν το ότι δεν σκοράρει εύκολα κοντά στο καλάθι.

Για τον Τάρπλεϊ ότι και να πω θα είναι λίγο. Το σίγουρο είναι ότι αν είχε μυαλό, στα poll για τα καλύτερα 4-5 όλων των εποχων στο ΝΒΑ, θα τπήρχε στις επιλογές.

Επειδή κάποιος φίλος έγραψε για τα στατιστικά του Ζάρκο στις βολές και τα τρίποντα, μην ξεχνάμε το εξής: Ο άνθρωπος μέχρι και τη σεζόν 92-93 σκόραρε από παντού και με κάθε τρόπο. Και τρίποντα έβαζε αρκετά, στις βολές είχε ποσοστό κοντά στο 80%, γενικότερα ήταν μια ομάδα μόνος του. Τη σεζόν 93-94 παρουσιάστηκε το πρόβλημα στον καρπό του (το οποίο δεν το παραδέχτηκε ποτέ) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να σουτάρει με διαφορετικό στυλ, οπότε έπεσαν κατα πολύ τα ποσοστά του. Παρόλα αυτά σκόραρε 20 πόντους μ.ο

Από τη σημερινή ομάδα θεωρώ μεγάλους παίκτες τον Γκριρ, τον Παπαλουκ και τον Βούισιτς. Από τον Τσίλντρες περιμένω να προσαρμοστεί και να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά του ρολίστα που είναι λογικό να έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αν το κάνει τότε ξεπερνάει τους τρεις παραπάνω συμπαίκτες του. Ρόι και Ζάρκο όμως δεν φτάνει.
benchwarmer
Ναι φιλε jimol34, αλλα μιλαμε για τη συγκεκριμενη χρονια...
Οπως λοιπον κρινεται ο Βουισιτς για τη φετινη χρονια και οχι για το τι ηταν πριν 3 η 4 χρονια, ετσι κρινεται και ο Πασπαλι με βαση το τι ηταν την συγκεκριμενη χρονια. Το ιδιο και για τον Ταρλατς.

Ειναι πολυ ευκολο να εστιαζεις στα θετικα καποιου... Αντιστοιχα ομως ειχαν και αρνητικα.. Απειλουσαν απο μακρια οπως ο Μπουρουσης? Μοιραζαν ασιστ οπως ο Βουισιτς? Και παει λεγοντας...
jimol34
QUOTE(benchwarmer @ Dec 28 2008, 22:20 ) *
Λοιπον επειδη θα τρελαθουμε εδω μεσα..

Τα στατιστικα απο την ευρωλιγκα τη χρονια του λυκου http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj...eamID_2227.html

1) Ο Παπαλουκας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ κανει καλυτερα νουμερα απο τα αθροιστικα των Τομιτς και Μπακατσια (9 ποντοι, 4 ασιστ) και παιζοντας και 20 λεπτα αντι για 40.
2) Ο Σιγαλας οσο καλος αμυντικος και να ηταν, ειχε 5 ποντους μεσο ορο. 5!
3) Εχεις πει για τον Τσιλντρες, οτι δεν νοειται 3αρι που να μην εχει τριποντο.. Τα νουμερα του Πασπαλι σε τριποντα και βολες πως τα κοβεις?
4) Ακομα και τα νουμερα του Νακιτς στο καλυτερο στοιχειο του (τα τριποντα) δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο του Βασιλοπουλου.. Ποσο μαλλον οταν συγκρινουμε παιχτες γενικα και οχι σουτ.
5) Ο Ταρλατς για καποιο λογο δεν ειχε παιξει εκεινη τη χρονια σχεδον καθολου, οποτε δεν καταλαβαινω πως μπαινει στη συγκριση...
6) Ο Φασουλας ναι, ειχε καλα νουμερα (11 ποντους, 9 ριμπαουντ), αλλα επαιζε 30+ λεπτα το ματς... Ο Μπουρουσης ειναι κοντα σε αυτα παιζοντας αρκετα λιγοτερο.
7) Ο μονος που δεν συγκρινεται ειναι ο (μπι)Ροι... Αλλα και παλι, επαιζε 35+ λεπτα και επαιρνε 15+ προσπαθειες..

Καταρχήν τότε λόγω των τριάντα δευτερολέπτων στην επίθεση αλλά και επειδή οι άμυνες ήταν αρκετά σκληρές, τα σκορ ήταν αρκετά χαμηλά. Συν το ότι τις περισσότερες επιθέσεις τις έπαιρναν τα αστέρια τις ομάδας.

Ο Σιγάλας ήταν τότε πιτσιρικάς αλλά στον ημιτελικό με ΠΑΟ σταμάτησε τον Γκάλη ενώ έβαλε και 15 πόντους ενώ στον τελικό ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΣΦΠ. Συν το ότι καθάρισε τη Ρεάλ μέσα στην Ισπανία.

3)Για Ζάρκο τα είπα παραπάνω
4) Ο Νάκιτς κάποτε κέρδισε μόνος του την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι 2 φορές και έτσι περάσαμε στη φάση των 8 το 97. Ο Βασιλόπουλος μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο;

Ο Ολυμπιακός τότε είχε παίκτες οι οποίοι μπορούσαν να καθαρίσουν στα δύσκολα. Η ομάδα τα 3 τελευταία χρόνια δεν δείχνει ότι έχει αρκετούς τέτοιους. Φέτος τα πράγματα δείχνουν καλύτερα αλλά ας περιμένουμε τα αποτελέσματα.

QUOTE(benchwarmer @ Dec 28 2008, 22:56 ) *
Οπως λοιπον κρινεται ο Βουισιτς για τη φετινη χρονια και οχι για το τι ηταν πριν 3 η 4 χρονια, ετσι κρινεται και ο Πασπαλι με βαση το τι ηταν την συγκεκριμενη χρονια. Το ιδιο και για τον Ταρλατς.

Ειναι πολυ ευκολο να εστιαζεις στα θετικα καποιου... Αντιστοιχα ομως ειχαν και αρνητικα.. Απειλουσαν απο μακρια οπως ο Μπουρουσης? Μοιραζαν ασιστ οπως ο Βουισιτς? Και παει λεγοντας...

O Πάσπαλιε με σακετεμένο καρπό σκόραρε 20 πόντους μ.ο. Ο Τάρλατς τι να έκανε, να έμπαινε με ρήξη χιαστών να παίξει;

Ο Μπουρούσης μου αρέσει σαν παίκτης, είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΟΣΦΠ αλλά πρέπει να μάθει να παίζει καλά με πλάτη(φαίνεται ότι το βελτιώνει σιγά σιγά). Από το πεντάρι μου δεν θέλω τρίποντα, θέλω να σκοράρει κοντά στο καλάθι.
Έτσι και αλλιώς τρίποντα έβαζε ο Ρόι.
a bullet for your head
QUOTE(modernam @ Dec 28 2008, 22:34 ) *
ο φασουλας ποτε δεν εγινε ενας απο τους καλυτερους ψηλους της ευρωπης οπως θα γινει ο μπουρουσης.
ο ταρλατς ποτε δεν απεδωσε τα αναμενωμενα.
για τον ματσε επιμενω οτι στα καλα του ειναι φαινομενο ... απλά δεν μας έκατσε στο θρυλο.
για νακιτς μπακατσια και αργυρη τωρα ... λαθος και που τους αναφερεις ....
οι ανθρωποι ηξεραν τοσο μπασκετ οσο και τα κρι-κρι στις βραχονησιδες.

Οπως ανεφερα κ παραπανω,ο Φασουλας ηταν μαζι με τον Στογιαν,οι καλυτεροι αμυντικοι ψηλοι της Ευρωπης.Επομενως σε εναν βασικο τομεα του παιχνιδιου,ηταν κορυφαιος.Επισης διεθετε ισχυροτερη προσωπικοτητα,ασκουσε μεγαλυτερη επιρροη κ επιδραση στους συμπαικτες του κ με το οποιο επιθετικο ταλεντο που διεθετε,καταφερνε παντα κ συνεισφερε σε ποντους ακομα κ στα πιο κρισιμα ματς.
Ο Μπουρουσης,δεν ειναι σε κανεναν τομεα του παιχνιδιου κυριαρχος κ δεν προκειται να γινει ενας εκ των κορυφαιων ψηλων στην Ευρωπη.Θα ειναι ενας παικτης επιπεδου Ευρωλιγκα..μεχρι εκει..
Για τον Ταρλατς,θα συμφωνησω οτι μπορουσε να προσφερει περισσοτερα.Παρολα αυτα ομως,ηταν εξαιρετικος σεντερ,απ τους πρωτους ψηλους που συνδυαζαν δυναμη κ ταχυτητα,ενω κ η συνυπαρξη του με τον Ταρπλει,τον βοηθησε πολυ στο να βελτιωσει το επιθετικο του παιχνιδι,με πλατη στο καλαθι.
Ο Ματσε σιγουρα ηταν κ ειναι πολυ καλος παικτης,ομως δεν ξερω αν εφτασε η' θα φτασει στο σημειο εκεινο που εφτασε ο Ζαρκο.
Τελος οι Νακιτς κ Μπακατσιας,ηταν παρα πολυ καλοι ρολιστες.Τις δουλειες που τους εβαζε ο ξανθος να κανουν μες το γηπεδο τις εκαναν πολυ καλα.Τωρα ο Καμπουρης ηταν Καμπουρης..
jimol34
QUOTE(a bullet for your head @ Dec 28 2008, 23:05 ) *
Οπως ανεφερα κ παραπανω,ο Φασουλας ηταν μαζι με τον Στογιαν,οι καλυτεροι αμυντικοι ψηλοι της Ευρωπης.Επομενως σε εναν βασικο τομεα του παιχνιδιου,ηταν κορυφαιος.Επισης διεθετε ισχυροτερη προσωπικοτητα,ασκουσε μεγαλυτερη επιρροη κ επιδραση στους συμπαικτες του κ με το οποιο επιθετικο ταλεντο που διεθετε,καταφερνε παντα κ συνεισφερε σε ποντους ακομα κ στα πιο κρισιμα ματς.
Ο Μπουρουσης,δεν ειναι σε κανεναν τομεα του παιχνιδιου κυριαρχος κ δεν προκειται να γινει ενας εκ των κορυφαιων ψηλων στην Ευρωπη.Θα ειναι ενας παικτης επιπεδου Ευρωλιγκα..μεχρι εκει..
Για τον Ταρλατς,θα συμφωνησω οτι μπορουσε να προσφερει περισσοτερα.Παρολα αυτα ομως,ηταν εξαιρετικος σεντερ,απ τους πρωτους ψηλους που συνδυαζαν δυναμη κ ταχυτητα,ενω κ η συνυπαρξη του με τον Ταρπλει,τον βοηθησε πολυ στο να βελτιωσει το επιθετικο του παιχνιδι,με πλατη στο καλαθι.
Ο Ματσε σιγουρα ηταν κ ειναι πολυ καλος παικτης,ομως δεν ξερω αν εφτασε η' θα φτασει στο σημειο εκεινο που εφτασε ο Ζαρκο.
Τελος οι Νακιτς κ Μπακατσιας,ηταν παρα πολυ καλοι ρολιστες.Τις δουλειες που τους εβαζε ο ξανθος να κανουν μες το γηπεδο τις εκαναν πολυ καλα.Τωρα ο Καμπουρης ηταν Καμπουρης..

Τον Μπακατσιά τσάμπα τον αναφέρουν πλεόν κοροϊδευτικά. Μόνο σουτ δεν είχε. Ήταν όμως 1.96, γρήγορος με καλό άλμα, διείσδυση κλπ. Ο Μάτσε ποτέ δεν έκανε αυτά που έκανε ο Ζάρκο. Ο Νάκιτς μια χαρά παίκτης ήταν. Καλός σκόρερ, αθλητικός, το μόνο που του έλειπε ήταν ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή γι' αυτό και έμεινε ρολίστας.
benchwarmer
QUOTE(jimol34 @ Dec 28 2008, 23:03 ) *
Καταρχήν τότε λόγω των τριάντα δευτερολέπτων στην επίθεση αλλά και επειδή οι άμυνες ήταν αρκετά σκληρές, τα σκορ ήταν αρκετά χαμηλά. Συν το ότι τις περισσότερες επιθέσεις τις έπαιρναν τα αστέρια τις ομάδας.

Ο Σιγάλας ήταν τότε πιτσιρικάς αλλά στον ημιτελικό με ΠΑΟ σταμάτησε τον Γκάλη ενώ έβαλε και 15 πόντους ενώ στον τελικό ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΣΦΠ. Συν το ότι καθάρισε τη Ρεάλ μέσα στην Ισπανία.

3)Για Ζάρκο τα είπα παραπάνω
4) Ο Νάκιτς κάποτε κέρδισε μόνος του την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι 2 φορές και έτσι περάσαμε στη φάση των 8 το 97. Ο Βασιλόπουλος μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο;

Ο Ολυμπιακός τότε είχε παίκτες οι οποίοι μπορούσαν να καθαρίσουν στα δύσκολα. Η ομάδα τα 3 τελευταία χρόνια δεν δείχνει ότι έχει αρκετούς τέτοιους. Φέτος τα πράγματα δείχνουν καλύτερα αλλά ας περιμένουμε τα αποτελέσματα.

O Πάσπαλιε με σακετεμένο καρπό σκόραρε 20 πόντους μ.ο. Ο Τάρλατς τι να έκανε, να έμπαινε με ρήξη χιαστών να παίξει;

Ο Μπουρούσης μου αρέσει σαν παίκτης, είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΟΣΦΠ αλλά πρέπει να μάθει να παίζει καλά με πλάτη(φαίνεται ότι το βελτιώνει σιγά σιγά). Από το πεντάρι μου δεν θέλω τρίποντα, θέλω να σκοράρει κοντά στο καλάθι.
Έτσι και αλλιώς τρίποντα έβαζε ο Ρόι.

Η κουβεντα ξεκινησε οταν ο λυκος ειπε οτι η ομαδα του 93-94 ηταν η καλυτερη που ειχε ο Ολυμπιακος ποτε (και καλυτερη απο τη σημερινη) και το στηριξε λεγοντας οτι το μονο που εχει παραπανω ο Παπαλουκας απο τον Τομιτς ειναι το υψος του(!!!), και οτι ο Σιγαλας ειναι καλυτερος απο τον Γκριρ επειδη επαιζε καλυτερη αμυνα.
Μιλαμε συγκεκριμενα για τη συγκεκριμενη χρονια. Με τον Ταρλατς τραυματια. Αν ειναι ετσι, να υπολογισουμε και τον Ματσε... Και δεν εχει σημασια τι εκανε ο Νακιτς 3 χρονια μετα απο εκεινη τη χρονια.
Τωρα το τι ζηταει ο καθενας απο το πενταρι του, ειναι μεγαλη κουβεντα.. Εγω θελω να εχω οσο το δυνατον καλυτερους παιχτες πρωτα απο ολα.
Και αυτο που λες οτι τις επιθεσεις τις επαιρναν τα μεγαλα ονοματα, σαφως και εχει αντικτυπο στους 5 ποντους του Σιγαλα δεν αντιλεγω, αλλα παραλληλα εχει και στους 20 του Πασπαλι..
Και εν πασει περιπτωσει, γιατι να σταματαμε στους 6-7 παικτες.. Ας συγκρινουμε και τον Πελεκανο με τον Σταματη, τον Πριντεζη με τον Καμπουρη και τον Χαλπεριν με τον Λημνιατη...
a bullet for your head
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 00:12 ) *
Τον Μπακατσιά τσάμπα τον αναφέρουν πλεόν κοροϊδευτικά. Μόνο σουτ δεν είχε. Ήταν όμως 1.96, γρήγορος με καλό άλμα, διείσδυση κλπ. Ο Μάτσε ποτέ δεν έκανε αυτά που έκανε ο Ζάρκο. Ο Νάκιτς μια χαρά παίκτης ήταν. Καλός σκόρερ, αθλητικός, το μόνο που του έλειπε ήταν ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή γι' αυτό και έμεινε ρολίστας.

Οντως υπαρχουν εσφαλμενα υποτιμητικα σχολια για τον Μπακατσια.Ηταν ψηλο ποιντ γκαρντ,αθλητικος,με μεγαλα ακρα,καλη αμυνα,κ καλη διεισδυση.Την εποχη εκεινη στην Α1,ηταν μαζι με τους Γιαννακη,Παταβουκα,Κορωνιο,Γασπαρη,Κορφα,ε
α απ τα καλυτερα ποιντ-γκαρντ του πρωταθληματος κ' μελος της Εθνικης,στην 4η θεση του 94'.
Ο Νακιτς,επισης ειχε πολυ καλα προσοντα κ στοιχεια κ για την τοτε εποχη,θεωρουταν πολυτελεια ενας παικτης σαν αυτον,να ερχεται απ τον παγκο.Τραυματισμοι κ αλλα,δεν του επιτρεψαν περαιτερω εξελιξη.
jimol34
QUOTE(benchwarmer @ Dec 28 2008, 22:20 ) *
Η κουβεντα ξεκινησε οταν ο λυκος ειπε οτι η ομαδα του 93-94 ηταν η καλυτερη που ειχε ο Ολυμπιακος ποτε (και καλυτερη απο τη σημερινη) και το στηριξε λεγοντας οτι το μονο που εχει παραπανω ο Παπαλουκας απο τον Τομιτς ειναι το υψος του(!!!), και οτι ο Σιγαλας ειναι καλυτερος απο τον Γκριρ επειδη επαιζε καλυτερη αμυνα.
Μιλαμε συγκεκριμενα για τη συγκεκριμενη χρονια. Με τον Ταρλατς τραυματια. Αν ειναι ετσι, να υπολογισουμε και τον Ματσε... Και δεν εχει σημασια τι εκανε ο Νακιτς 3 χρονια μετα απο εκεινη τη χρονια.
Τωρα το τι ζηταει ο καθενας απο το πενταρι του, ειναι μεγαλη κουβεντα.. Εγω θελω να εχω οσο το δυνατον καλυτερους παιχτες πρωτα απο ολα.
Και αυτο που λες οτι τις επιθεσεις τις επαιρναν τα μεγαλα ονοματα, σαφως και εχει αντικτυπο στους 5 ποντους του Σιγαλα δεν αντιλεγω, αλλα παραλληλα εχει και στους 20 του Πασπαλι..
Και εν πασει περιπτωσει, γιατι να σταματαμε στους 6-7 παικτες.. Ας συγκρινουμε και τον Πελεκανο με τον Σταματη, τον Πριντεζη με τον Καμπουρη και τον Χαλπεριν με τον Λημνιατη...

Ο Νάκιτς και το 93-94 προσέφερε πολλά στην ομάδα.

Γενικότερα μην ξεχνάμε ότι μετά την είσοδο των κοινοτικών μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ έχει τη δυνατότητα να είναι πιο πλήρης από τις ομάδες των 2 ξένων και ορισμένων ''ομογενών''. Αν υπήρχαν οι κοινοτικοί εκείνη την εποχή, θα μπορούσαμε να είχαμε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στη θέση του Λημνιάτη, τον Ντανίλοβιτς ή τον Κάρλτον Μάγιερς αντί του Σταμάτη και τον Αρλάουσκας αντί του Καμπούρη.

Αυτό που μετράει τελικά είναι το πόσο Dominant είναι μια ομάδα στην εποχή της. Ο ΟΣΦΠ εκείνης της σεζόν ήταν τρένο σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που είχε πανίσχυρους τους ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και άκρως ανταγωνιστικές ομάδες όπως ο Άρης, το Περιστέρι και τον Πανιώνιο (ο οποίος εκείνη την εποχή είχε ίσως την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του). Τα ίδια και στην Ευρώπη.

Ο ΟΣΦΠ του σήμερα στο πρωτάθλημα έχει να αντιμετωπίσει μονάχα τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όπως τότε, δεν είναι ακόμα τρένο. Θεωρώ το ρόστερ της φετινής ομάδας πληρέστατο αλλά μόνο τα αποτελέσματα θα μας δείξουν αν μπορεί να συγκριθεί με την τότε ομάδα που πήρε νταμπλ και έφτασε στον τελικό του φάιναλ φορ.
Air and King
Βλεπω γενικως οτι οι πανω η κατω 30αρηδες προτημουν την ομαδα της δεκαετιας του 90 και τα πιο νεα παιδια την τωρηνη.Λαθος κατα την αποψη μου γιατι και στις δυο ομαδες υπηρχαν/υπαρχουν παιχτες κλασης.
Εγω παντως που ειμαι 30 χρονων νοσταλγω τον παιχτη σουπερ-σκορερ Ζαρκο Πασπαλιε.
Νοσταλγω τον καλυτερο Αμερικανο παιχτη κατα την αποψη μου στην ιστορια του Ολυμπιακου τον Ροι Ταρπλει.
Δεν νοσταλγω ομως τον Φασουλα και τον Ταρλατς(ουτε και τον Βρανκοβιτς).Ειμαι μεγαλος φαν του Αρβιντας Σαμπονις και Βλαντε Ντιβατς αρα ειμαι και φαν του Βουισιτς.Κοινως παρανομαστης η ικανοτητα στην πασα και γενηκα το μπασκετηκο IQ.
Επισης στην σημερινη ομαδα αγωνηζεται ο παιχτης που αν ειχε μυαλο και εχανε και τα περιττα κιλα θα εκανε πιο πολυ την διαφορα απο οποιονδηποτε αλλον.Θα πεις κανεις με το "αν' δεν γηνεται δουλεια.Οκ αλλα στο χερι του Σοφο ειναι.
benchwarmer
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 00:43 ) *
Βλεπω γενικως οτι οι πανω η κατω 30αρηδες προτημουν την ομαδα της δεκαετιας του 90 και τα πιο νεα παιδια την τωρηνη.Λαθος κατα την αποψη μου γιατι και στις δυο ομαδες υπηρχαν/υπαρχουν παιχτες κλασης.
Εγω παντως που ειμαι 30 χρονων νοσταλγω τον παιχτη σουπερ-σκορερ Ζαρκο Πασπαλιε.
Νοσταλγω τον καλυτερο Αμερικανο παιχτη κατα την αποψη μου στην ιστορια του Ολυμπιακου τον Ροι Ταρπλει.
Δεν νοσταλγω ομως τον Φασουλα και τον Ταρλατς(ουτε και τον Βρανκοβιτς).Ειμαι μεγαλος φαν του Αρβιντας Σαμπονις και Βλαντε Ντιβατς αρα ειμαι και φαν του Βουισιτς.Κοινως παρανομαστης η ικανοτητα στην πασα και γενηκα το μπασκετηκο IQ.
Επισης στην σημερινη ομαδα αγωνηζεται ο παιχτης που αν ειχε μυαλο και εχανε και τα περιττα κιλα θα εκανε πιο πολυ την διαφορα απο οποιονδηποτε αλλον.Θα πεις κανεις με το "αν' δεν γηνεται δουλεια.Οκ αλλα στο χερι του Σοφο ειναι.

Οχι δεν καταλαβες... Μια χαρα ομαδα ηταν αυτη του 94. Βασικα οχι απλα μια χαρα, υπερομαδα ηταν για τα δεδομενα της εποχης. Αλλα αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι εχουν γραφτει απιστευτα πραγματα εδω μεσα..
Air and King
QUOTE(benchwarmer @ Dec 29 2008, 01:51 ) *
Οχι δεν καταλαβες... Μια χαρα ομαδα ηταν αυτη του 94. Βασικα οχι απλα μια χαρα, υπερομαδα ηταν για τα δεδομενα της εποχης. Αλλα αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι εχουν γραφτει απιστευτα πραγματα εδω μεσα..

Ξαναλεω και οι δυο ομαδες εχουν/ειχαν παικτες κλασης.Η τωρηνη δεν εχει Πασπαλιε,Ταρπλει αλλα η τοτε ομαδα δεν ειχε για παραδειγμα Παπαλουκα που στον ορο "βλεπω γηπεδο" ειναι πατριαρχης.Τοσο απλα ειναι τα πραγματα για μενα μη καθεστε και ψαχνετε στατηστηκα και κουραζεστε τζαμπα.Η καθε ομαδα ειχε/εχει την δικη της αιγλη.Για μενα ξαναλεω καρφι δεν μου καιγεται αν δεν υπαρχουν πια Ταρλατς και Φασουλας σε αλλους λειπουν τετοιου ειδους παιχτες.Τι να κανουμε ο καθενας βλεπει οπως θελει και οπως κανει γουστο.
Αυτο που δεν δεχομαι με τιποτα ομως ειναι το "οι παλιοι ειναι καλυτεροι απο τους καινουργιους η καινουργιοι ειναι καλυτεροι απο τους παλιους".Το παρατηρω συχνα αυτο το φαινομενο.
Υ.Γ Εχω ξαναπει οτι προτημω το παλιο Ευρωπαικο μπασκετ γιατι ηταν πιο ελευθερο(βεβαιως και πιο αργο για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους)και γιατι εβγαζε μεγαλους σκορερ και ειναι κατι που μου λειπει εμενα προσωπηκα μιας και ειμαι "ειδωλολατρης".Αλλα σε αυτο φταιει η εξελιξη του Ευρωπαικου μπασκετ και οχι παιχτες.
jimol34
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 00:19 ) *
Ξαναλεω και οι δυο ομαδες εχουν/ειχαν παικτες κλασης.Η τωρηνη δεν εχει Πασπαλιε,Ταρπλει αλλα η τοτε ομαδα δεν ειχε για παραδειγμα Παπαλουκα που στον ορο "βλεπω γηπεδο" ειναι πατριαρχης.Τοσο απλα ειναι τα πραγματα για μενα μη καθεστε και ψαχνετε στατηστηκα και κουραζεστε τζαμπα.Η καθε ομαδα ειχε/εχει την δικη της αιγλη.Για μενα ξαναλεω καρφι δεν μου καιγεται αν δεν υπαρχουν πια Ταρλατς και Φασουλας σε αλλους λειπουν τετοιου ειδους παιχτες.Τι να κανουμε ο καθενας βλεπει οπως θελει και οπως κανει γουστο.
Αυτο που δεν δεχομαι με τιποτα ομως ειναι το "οι παλιοι ειναι καλυτεροι απο τους καινουργιους η καινουργιοι ειναι καλυτεροι απο τους παλιους".Το παρατηρω συχνα αυτο το φαινομενο.
Υ.Γ Εχω ξαναπει οτι προτημω το παλιο Ευρωπαικο μπασκετ γιατι ηταν πιο ελευθερο(βεβαιως και πιο αργο για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους)και γιατι εβγαζε μεγαλους σκορερ και ειναι κατι που μου λειπει εμενα προσωπηκα μιας και ειμαι "ειδωλολατρης".Αλλα σε αυτο φταιει η εξελιξη του Ευρωπαικου μπασκετ και οχι παιχτες.

To ζήτημα δεν είναι ποια ομάδα θεωρούμε πιο καλή ή ποιοι παίκτες μας λείπουν. Μια ομάδα κρίνεται από τι τελικά θα καταφέρει, δηλαδή αν θα πάρει τίτλους. Δηλαδή πως θα συγκρίνω τον Μπουρούση με τον Φασούλα αν δεν παίξει καθοριστικό στην κατάκτηση πρωταθλημάτων; Ή τον Βασιλόπουλο με τον Σιγάλα; Εδώ παικταράδες όπως ο Ewing, o Karl Malone, o Barkley και τόσοι άλλοι έχουν στιγματιστεί επειδή δεν πήραν πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Air and King
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 02:59 ) *
To ζήτημα δεν είναι ποια ομάδα θεωρούμε πιο καλή ή ποιοι παίκτες μας λείπουν. Μια ομάδα κρίνεται από τι τελικά θα καταφέρει, δηλαδή αν θα πάρει τίτλους. Δηλαδή πως θα συγκρίνω τον Μπουρούση με τον Φασούλα αν δεν παίξει καθοριστικό στην κατάκτηση πρωταθλημάτων; Ή τον Βασιλόπουλο με τον Σιγάλα; Εδώ παικταράδες όπως ο Ewing, o Karl Malone, o Barkley και τόσοι άλλοι έχουν στιγματιστεί επειδή δεν πήραν πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Δεν διαφωνω αλλα ολοι μπηκαμε στο τρυπακι να συγκρηνουμε παιχτες διοτι η τωρηνη ομαδα θα κριθει ορθως στο τελος.Αλλα επαναλαμβανω δεν το δεχομαι οταν ακουω καποιους να λενε οτι παλια υπηρχαν καλυτεροι παιχτες απο τωρα η το αντιστροφο οι τωρηνοι παιχτες ειναι καλυτεροι απο τους παλιους.Μεγαλοι παιχτες υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρξουν και στο μελλον.Αυτα τα κολληματα που εχουν οι περισσοτεροι να θεωρουν την εποχη που μεγαλωσαν μπασκετηκα την καλυτερη ειτε ηταν πριν 40 χρονια ειτε ηταν σημερα πραγματικα με εχει κουρασει.Ολες οι εποχες βγαζουν παιχτες καλο ειναι να το καταλαβουν ολοι αυτο.
jimol34
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 01:24 ) *
Δεν διαφωνω αλλα ολοι μπηκαμε στο τρυπακι να συγκρηνουμε παιχτες διοτι η τωρηνη ομαδα θα κριθει ορθως στο τελος.Αλλα επαναλαμβανω δεν το δεχομαι οταν ακουω καποιους να λενε οτι παλια υπηρχαν καλυτεροι παιχτες απο τωρα η το αντιστροφο οι τωρηνοι παιχτες ειναι καλυτεροι απο τους παλιους.Μεγαλοι παιχτες υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρξουν και στο μελλον.Αυτα τα κολληματα που εχουν οι περισσοτεροι να θεωρουν την εποχη που μεγαλωσαν μπασκετηκα την καλυτερη ειτε ηταν πριν 40 χρονια ειτε ηταν σημερα πραγματικα με εχει κουρασει.Ολες οι εποχες βγαζουν παιχτες καλο ειναι να το καταλαβουν ολοι αυτο.

Σίγουρα η κάθε εποχή έχει τους μεγάλους παίκτες της. Προσωπικά θεωρώ ότι παλιότερα οι παίκτες ήταν κάτα μέσο όρο λιγότερο μπασκετικοί από τους σημερινούς αλλά από την άλλη υπήρχαν ορισμένοι οι οποίοι ήταν πραγματικά παικταράδες. Και τώρα υπάρχουν βέβαια ορισμένοι τέτοιοι αλλά 1ον είναι λιγότεροι σε αριθμό από τότε και 2ον οι περισσότεροι πραγματικά μεγάλοι Ευρωπαίοι παίκτες του σήμερα παίζουν στο ΝΒΑ. Ευτυχώς βέβαια πλέον παίκτες τύπου Τσέκου δεν βρίσκουν χώρο σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα. Οπότε η κάθε εποχή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Το σίγουρο όμως είναι ότι το σύνολο των παικτών γίνεται πιο μπασκετικό καθώς περνάνε τα χρόνια.
modernam
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 02:19 ) *

απο τη σημερινη ομάδα λειπουν μονο οι ταρπλευ και ζαρκο.

απο φασουλα, ταρλατς, και τομιτς έχουμε καλυτερους τωρα.

αν και παλι ρου και ζαρκο "θεοποιηθηκαν" επειδη επαιζαν 35+ λεπτα, επαιρναν το 70%-80% των προσπαθειων και ειχαμε σαν εφεδρεία των αργυρη και μπακατσια.
στη σημερινη ομαδα σε καθε αγωνα υπαρχουν 7 με 8 παιχτες με πανω απο 10 ποντους.
αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να βαλουν 30 ποντους ο καθενας.
στα στατιστικα του ρου βλεπουμε 35+λεπτα, 20ποντους μ.ο. με 30 προσπαθειες.
συγνωμη αλλα αυτα τα νουμερα τα "έχουν" τουλαχιστον 8 παιχτες απο τη σημερινη ομαδα ... και χαλαρά ...
jimol34
QUOTE(modernam @ Dec 29 2008, 08:54 ) *
απο τη σημερινη ομάδα λειπουν μονο οι ταρπλευ και ζαρκο.

απο φασουλα, ταρλατς, και τομιτς έχουμε καλυτερους τωρα.

αν και παλι ρου και ζαρκο "θεοποιηθηκαν" επειδη επαιζαν 35+ λεπτα, επαιρναν το 70%-80% των προσπαθειων και ειχαμε σαν εφεδρεία των αργυρη και μπακατσια.
στη σημερινη ομαδα σε καθε αγωνα υπαρχουν 7 με 8 παιχτες με πανω απο 10 ποντους.
αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να βαλουν 30 ποντους ο καθενας.
στα στατιστικα του ρου βλεπουμε 35+λεπτα, 20ποντους μ.ο. με 30 προσπαθειες.
συγνωμη αλλα αυτα τα νουμερα τα "έχουν" τουλαχιστον 8 παιχτες απο τη σημερινη ομαδα ... και χαλαρά ...

Modernam έχεις δει αρκετά τους τους Φασούλα, Τάρλατς και Τόμιτς ώστε να λες ότι έχουμε καλύτερους τώρα;
Ο Τόμιτς μπορεί να είναι πολύ κατώτερος των Παπαλουκά-Γκριρ αλλά οι Μπουρούσης-Σόφο δεν κάνουν τη διαφορά που έκαναν οι Τάρλατς- Φασούλας σε μια εποχή που οι καλοί σέντερ ήταν αρκετοί.

Η ομάδα του 93-94 έριχνε στις ''Τσιμπόνα'' της εποχής 20-30 πόντους μέσα έξω. Η σημερινή ομάδα χάνει εκτός. Δεν έχει πείσει ότι στο παρκέ είναι φόβητρο παρά τις προδιαγραφές της.

Τριάντα πόντους μ.ο από τη σημερινή ομάδα μόνο ο Γκριρ έχει το ταλέντο να βάλει. Από τους υπόλοιπους ο Χαλπερίν μονάχα θα μπορούσε να είναι κοντά στους 17 και ο Τσίλντρες. Οι 2 τελευταίοι όμως στον επιθετικό τομέα ούτε που συγκρίνονται με Ζάρκο και Ρόι.
apkat
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 11:13 ) *
Modernam έχεις δει αρκετά τους τους Φασούλα, Τάρλατς και Τόμιτς ώστε να λες ότι έχουμε καλύτερους τώρα;
Ο Τόμιτς μπορεί να είναι πολύ κατώτερος των Παπαλουκά-Γκριρ αλλά οι Μπουρούσης-Σόφο δεν κάνουν τη διαφορά που έκαναν οι Τάρλατς- Φασούλας σε μια εποχή που οι καλοί σέντερ ήταν αρκετοί.

Ο Βουισιτς ομως;;
Τριάντα πόντους μ.ο από τη σημερινή ομάδα μόνο ο Γκριρ έχει το ταλέντο να βάλει. Από τους υπόλοιπους ο Χαλπερίν μονάχα θα μπορούσε να είναι κοντά στους 17 και ο Τσίλντρες. Οι 2 τελευταίοι όμως στον επιθετικό τομέα ούτε που συγκρίνονται με Ζάρκο και Ρόι..

Ο Βουισιτς ειχε πριν μολις 2 σεζον 15 ποντους μεσο ορο-στο σημερινο μπασκετ που σκορερ δεν ευνοουνται(ποσο μαλλον σεντερ σκορερ)-και ρανκινγκ στο 22.Τετοια νουμερα ονειρευτηκε ποτε ο Φασουλας;;

jimol34
QUOTE(apkat @ Dec 29 2008, 09:25 ) *
Ο Βουισιτς ομως;;

Ο Βουισιτς ειχε πριν μολις 2 σεζον 15 ποντους μεσο ορο-στο σημερινο μπασκετ που σκορερ δεν ευνοουνται(ποσο μαλλον σεντερ σκορερ)-και ρανκινγκ στο 22.Τετοια νουμερα ονειρευτηκε ποτε ο Φασουλας;;

Toν Βούισιτς επίτηδες δεν τον αναφέρω αφού δεν δείχνει μέχρι στιγμής να είναι στην κατάσταση που ήταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Επιθετικά τον θεωρώ πολύ ανώτερο από Φασούλα, ακόμα και από Τάρλατς. Το μπάσκετ που ξέρει ο Νικολά λίγοι Ευρωπαίοι ψηλοί το έχουν φανταστεί.Όμως εγώ δεν ανεφέρα τον Φασούλα ως σκόρερ. Δουλειά του ήταν να μαζεύει τα ριμπάουντ, να κρύβει το καλάθι και να βάζει και κανένα ποντάκι. Τα έκανε όλα αυτά όσο καλύτερα γινόταν. Για σκοράρισμα ολκής υπήρχαν ο Ζάρκο και ο Ρόι.
Και μιας και πιάσαμε τους ψηλούς, δεν θυμάμαι τους Φασούλα- Τάρπλει να τραβάνε από κανένα ψηλό της εποχής αυτά που τράβηξαν οι Βούισιτς- Σόφο-Μπουρούσης από τον Πέκοβιτς
apkat
Eγω τον Σοφο δεν θα τον ανεφερα παντως.Στο ματς απ του με τον Πεκοβιτς δεν θεωρω οτι ειναι χαμενος.

Μια μονομαχια που θυμαμαι την ρακετα του Ολυμπιακου να διαλυεται ειναι την επομενη χρονια δηλαδη την 1994-1995 απο την καλυτερη ρακετα βεβαια εκεινης της σεζον.Μιαλω για τον τελικο της Σαραγοσα με τους Αρλαουκας σαμπονις να κανουν παρτυ κοντρα στους δικους μας.Οι Φασουλας Ταρλατς εβαλαν αθροιστικα εκεινο το βραδυ 7 ποντους και πηραν 11 ριμπαουντ οταν απο την αλλη μερια οι Αρλαουκας Σαμπονις ειχαν 39 ποντους και 11 ριμπαουντ με τον σαμπονις να παιζει 25 λεπτα μολις..
filipp.ger
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 12:38 ) *
Toν Βούισιτς επίτηδες δεν τον αναφέρω αφού δεν δείχνει μέχρι στιγμής να είναι στην κατάσταση που ήταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Επιθετικά τον θεωρώ πολύ ανώτερο από Φασούλα, ακόμα και από Τάρλατς. Το μπάσκετ που ξέρει ο Νικολά λίγοι Ευρωπαίοι ψηλοί το έχουν φανταστεί.Όμως εγώ δεν ανεφέρα τον Φασούλα ως σκόρερ. Δουλειά του ήταν να μαζεύει τα ριμπάουντ, να κρύβει το καλάθι και να βάζει και κανένα ποντάκι. Τα έκανε όλα αυτά όσο καλύτερα γινόταν. Για σκοράρισμα ολκής υπήρχαν ο Ζάρκο και ο Ρόι.
Και μιας και πιάσαμε τους ψηλούς, δεν θυμάμαι τους Φασούλα- Τάρπλει να τραβάνε από κανένα ψηλό της εποχής αυτά που τράβηξαν οι Βούισιτς- Σόφο-Μπουρούσης από τον Πέκοβιτς

Κάτρε ρε φίλε μου..Τί τράβηξε δηλαδή ο Σόφο από τον Πέκοβιτς?? Στις μονομαχίες τους, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Μαυροβούνιος, ο Σόφο δεν παιζόταν..Ένα καλάθι του έβαλε και τον σταματούσε μόνο με φάουλ..Αλλά ο Σόφο έπαιξε 3 λεπτά..Άλλο παιχνίδι βλέπατε..Και δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα από ένα παιχνίδι..Γιατί αν το πας έτσι, ο Όστοιτς του Πανελληνίου τον έκανε χαζό τον Πέκοβιτς στην Κυψέλη..Τί σημαίνει αυτό??Τίποτα απολύτως..Δεν μπορείς να κρίνεις από ένα παιχνίδι..Ούτε από 5-6 παιχνίδια ..Τι να λέμε τώρα..
modernam

ναι

μιλας για τους ταρλατς-φασουλα με 10 ποντους μ.ο. ανα αγωνα σε 30 λεπτα?
μπουρουσης και σοφο εχουνα αυτα τα νουμερα σε 7 λεπτά.

Η ομάδα του 93-94 έριχνε στις ''Τσιμπόνα'' της εποχής 20-30 πόντους μέσα έξω. Η σημερινή ομάδα χάνει εκτός. Δεν έχει πείσει ότι στο παρκέ είναι φόβητρο παρά τις προδιαγραφές της.

αν και πηγαμε ενα χρονο πισω ... σιγουρα η ομαδες 93-95 εμοιαζαν φοβητρα γιατι όπως ξαναπα το ευρωπαικο μπασκετ ηταν δυο επίπεδα κατω από σημερα

Τριάντα πόντους μ.ο από τη σημερινή ομάδα μόνο ο Γκριρ έχει το ταλέντο να βάλει. Από τους υπόλοιπους ο Χαλπερίν μονάχα θα μπορούσε να είναι κοντά στους 17 και ο Τσίλντρες. Οι 2 τελευταίοι όμως στον επιθετικό τομέα ούτε που συγκρίνονται με Ζάρκο και Ρόι.

δεν καταλαβες καλα
μιλησα για τα ποσοστα του ρου που ηταν 20 ποντοι μ.ο με 30 προσπαθειες σε 35 λεπτα ... και ολη η ομαδα να παιζει για αυτον και τον ζαρκο
τα παραπανω νουμερα τα "έχουν" χαλαρά οι γκριρ, χαλπεριν, τσιλι, μπουρουσης, σοφο, βουισιτς
και με λιγη τυχη ολοι οι υπολοιποι της σημερινης 12δας ... μεχρι και ο βουγιουκας smiley.gif
Air and King
Οπως βλεπεις φιλε jimol34 επηβεβαιωνονται αυτα που ελεγα με τις ηλικιες και τις εποχες "οι μεν και οι δεν".
Σας παρακαλω οι υπολοιποι σταματηστε να μηλατε για στατηστηκα και λεπτα ειναι αστεια πραγματα αυτα(παιζουν ρολο αλλα οι παραστασεις με τα ματια μας ειναι το πιο πιστηκο και οχι τα νουμερα αφου μηλαμε για διαφορετικες εποχες μπασκετηκα).Τι χαζομαρες ειναι αυτες.
Μοdernam αν νομηζεις οτι θα πεισεις κανεναν με νουμερα και στατηστηκα για "τα πηστευω σου" κατα την αποψη μου εκτος του οτι κανεις λαθος χανεις τον χρονο σου.Μην υποτημας το προ δεκαετιας μπασκετ και καποιους παιχτες του τοτε και αντιστροφως οι υπολοιποι τους τωρηνους.Εμενα οπως ξαναειπα δεν μου λειπει ο Φασουλας και ο Ταρλατς αλλα ουτε τους υποτειμω και ουτε ξεχναω οτι προσφεραν στην ομαδα.
jimol34
QUOTE(apkat @ Dec 29 2008, 09:46 ) *
Eγω τον Σοφο δεν θα τον ανεφερα παντως.Στο ματς απ του με τον Πεκοβιτς δεν θεωρω οτι ειναι χαμενος.

Μια μονομαχια που θυμαμαι την ρακετα του Ολυμπιακου να διαλυεται ειναι την επομενη χρονια δηλαδη την 1994-1995 απο την καλυτερη ρακετα βεβαια εκεινης της σεζον.Μιαλω για τον τελικο της Σαραγοσα με τους Αρλαουκας σαμπονις να κανουν παρτυ κοντρα στους δικους μας.Οι Φασουλας Ταρλατς εβαλαν αθροιστικα εκεινο το βραδυ 7 ποντους και πηραν 11 ριμπαουντ οταν απο την αλλη μερια οι Αρλαουκας Σαμπονις ειχαν 39 ποντους και 11 ριμπαουντ με τον σαμπονις να παιζει 25 λεπτα μολις..

Αυτό όπως λες ήταν την επόμενη χρονιά smile.gif . ΄Έτσι και αλλιώς Τάρπλει- Φασούλας αντιμετώπισαν τους Αρλάουσκας-Σαμπόνις το 93-94 και επιβλήθηκαν και τις 2 φορές.
Και άλλο να σε διαλύουν φτασμένοι παίκτες του επιπέδου της τότε φροντ λάιν της Ρεάλ και άλλο ένας τρομερά ταλαντούχος αλλά όχι φτασμένος παίκτης τύπου Πέκοβιτς.
apkat
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 12:08 ) *
Αυτό όπως λες ήταν την επόμενη χρονιά smile.gif . ΄Έτσι και αλλιώς Τάρπλει- Φασούλας αντιμετώπισαν τους Αρλάουσκας-Σαμπόνις το 93-94 και επιβλήθηκαν και τις 2 φορές.
Και άλλο να σε διαλύουν φτασμένοι παίκτες του επιπέδου της τότε φροντ λάιν της Ρεάλ και άλλο ένας τρομερά ταλαντούχος αλλά όχι φτασμένος παίκτης τύπου Πέκοβιτς.

Ναι..Το αναφερω και γω οτι ειναι την επομενη χρονια..ΔΕν συγκρινω τα περιστατικα.Απλα το αναφερω ως μια οδυνηρη αναμνηση.. rolleyes.gif
jimol34
QUOTE(modernam @ Dec 29 2008, 09:51 ) *
ναι

μιλας για τους ταρλατς-φασουλα με 10 ποντους μ.ο. ανα αγωνα σε 30 λεπτα?
μπουρουσης και σοφο εχουνα αυτα τα νουμερα σε 7 λεπτά.

αν και πηγαμε ενα χρονο πισω ... σιγουρα η ομαδες 93-95 εμοιαζαν φοβητρα γιατι όπως ξαναπα το ευρωπαικο μπασκετ ηταν δυο επίπεδα κατω από σημερα

δεν καταλαβες καλα
μιλησα για τα ποσοστα του ρου που ηταν 20 ποντοι μ.ο με 30 προσπαθειες σε 35 λεπτα ... και ολη η ομαδα να παιζει για αυτον και τον ζαρκο
τα παραπανω νουμερα τα "έχουν" χαλαρά οι γκριρ, χαλπεριν, τσιλι, μπουρουσης, σοφο, βουισιτς
και με λιγη τυχη ολοι οι υπολοιποι της σημερινης 12δας ... μεχρι και ο βουγιουκας smiley.gif

Αδερφέ εσύ σε λίγο θα μου βγάλεις και τον Ποστέλ καλύτερο του Ζάρκο smiley.gif . Αν ο Μπουρούσης είναι ικανός να έχει 20 πόντους μ.ο τότε στείλτε τον γρήγορα στο ΝΒΑ γιατί έχουν έλλειψη από τέτοιους ψηλούς. Τα ίδια ισχύουν και για Σόφο, φετινό Βούισιτς κλπ. Είπαμε σκόρερ ολκής μόνο ο Γκριρ. Μodernman επειδή προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει εκείνη την ομάδα, αν θες κατέβασε μερικά παιχνίδια εκείνης της εποχής για να δεις πως καθάριζε τους αντιπάλους της (και αυτό το λέω φιλικά).

Air and King το να λέει κάποιος ότι ο Μπουρούσης και ο Σόφο δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν τα νούμερα του Τάρπλει δεν είναι θέμα του σε πια εποχή έχεις μεγαλώσει μπασκετικά αλλά κοινή λογική. Θέλω όμως να δω τι θα γράφουν όλοι αυτοί που τώρα τους αποθεώνουν σε περίπτωση που ούτε φέτος πάρουμε τίτλο.
Air and King
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 12:20 ) *
Air and King το να λέει κάποιος ότι ο Μπουρούσης και ο Σόφο δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν τα νούμερα του Τάρπλει δεν είναι θέμα του σε πια εποχή έχεις μεγαλώσει μπασκετικά αλλά κοινή λογική. Θέλω όμως να δω τι θα γράφουν όλοι αυτοί που τώρα τους αποθεώνουν σε περίπτωση που ούτε φέτος πάρουμε τίτλο.

Δεν εχει σχεση με οτι λεω εγω αυτο!"Το ρεζουμε" και αυτο που θελω να εκφρασω ειναι οτι και "το τοτε" εχει να ζηλεψει απο "το τωρα" και αντιστροφως "το τωρα" απο "το τοτε".Δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω.
jimol34
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 10:28 ) *
Δεν εχει σχεση με οτι λεω εγω αυτο!"Το ρεζουμε" και αυτο που θελω να εκφρασω ειναι οτι και "το τοτε" εχει να ζηλεψει απο "το τωρα" και αντιστροφως "το τωρα" απο "το τοτε".Δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω.

Δεν λέω σε καμμιά περίπτωση ότι έγραψες κάτι τέτοιο, αναφέρομαι σε άλλα ποστς. Δεν διαφωνώ ότι το "τότε'' έχει να ζηλέψει από το ''τώρα'', άλλώστε το έγραψα σε κάποιο άλλο ποστ.
modernam
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 12:20 ) *
Αδερφέ εσύ σε λίγο θα μου βγάλεις και τον Ποστέλ καλύτερο του Ζάρκο smiley.gif . Αν ο Μπουρούσης είναι ικανός να έχει 20 πόντους μ.ο τότε στείλτε τον γρήγορα στο ΝΒΑ γιατί έχουν έλλειψη από τέτοιους ψηλούς. Τα ίδια ισχύουν και για Σόφο, φετινό Βούισιτς κλπ. Είπαμε σκόρερ ολκής μόνο ο Γκριρ. Μodernman επειδή προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει εκείνη την ομάδα, αν θες κατέβασε μερικά παιχνίδια εκείνης της εποχής για να δεις πως καθάριζε τους αντιπάλους της (και αυτό το λέω φιλικά).

μαστορα,

δεν αποθεωνουμε κανεναν
κανουμε απλες συγκρισεις (κατι που μπορουμε μιας και ειμαστε 31 χρονων).
ο μπουρουσης σε 8 παιχνιδια στην ευρωπη φετος έχει 20λεπτα μ.ο., 12,5 ποντους με 10!!! προσπαθειες ανα παιχνιδι.
ειναι στη κρίση σου να "αποδεχεσαι" η οχι τους αριθμους.
αν δεν σου καθονται μπορεισ να το ριξεις στη "μνήμη" ή στη "κοινη λογική"
jimol34
QUOTE(modernam @ Dec 29 2008, 11:55 ) *
μαστορα,

δεν αποθεωνουμε κανεναν
ο μπουρουσης σε 8 παιχνιδια στην ευρωπη φετος έχει 20λεπτα μ.ο., 12,5 ποντους με 10!!! προσπαθειες ανα παιχνιδι.
ειναι στη κρίση σου να "αποδεχεσαι" η οχι τους αριθμους.
αν δεν σου καθονται μπορεισ να το ριξεις στη "μνήμη" ή στη "κοινη λογική"

Προφανώς και αποθεώνετε. Όταν συγκρίνει κάποιος τον Μπουρούση με ένα από τα 5 καλύτερα τριάρια που έβγαλε ποτέ η Ευρώπη και με τον καλύτερο ψηλό που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα, ο οποίος με λίγο μυαλό θα ήταν σε επίπεδο all star NBAer και δεν θα έφευγε ποτέ από την Αμερική, αυτό κάνει. Εγώ θέλω να δω τον Μπουρούση κλπ να μου καθαρίζουν παιχνίδια με δύσκολες ομάδες και ειδικά σε αυτά που θα κριθούν οι τίτλοι. Ο Τάρλατς και ο Φασούλας το έκαναν και όχι μονάχα 1-2 φορές. Έτσι ο Ολυμπιακός ήταν για 5 χρόνια η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Eπειδή μέχρι να αναλάβει ο Αγγελόπουλος πέρασαν από΄τον ΟΣΦΠ διάφοροι περίεργοι τύπου Ποστέλ, Όβτσινα και Μπάγκαριτς, πλέον έρχεται ένας ταλαντούχος παίκτης και τον κάνουμε Θεό. Μαζί σας, αλλά πρώτα να πάρουμε τίτλους γιατί μέχρι στιγμής τα τελευταία 3 χρόνια όποτε παίζουμε κρίσιμους αγώνες με δυνατές ομάδες χάνουμε. Ναι υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών κλπ αλλά τέτοια προβλήματα είχαν και οι ομάδες του ΟΣΦΠ στα 90ς και παρόλα αυτά έπαιρναν τίτλους.
Air and King
QUOTE(modernam @ Dec 29 2008, 12:55 ) *

Δηλαδη οι πιο μικροι δεν εχουν αποψη?Το πιο καλο παραδειγμα ειναι ο benchwarmer.Eιναι απο οτι ειδα μικρος αλλα ειναι εξαιρετηκα ορημος και με τρομερες γνωσεις,σεβεται το παρελθον οσο και το παρον και εχει εξαιρετηκα επιχειρηματα ασχετα αν συμφωνουμε καποιοι η διαφωνουμε.
Παντως μιας και εισαι 31 μου φαινεται παραξενο να περνας "στο ντουκου" τον Ταρπλει εναν παιχτη που ειχε ανακυρηχθει κορυφαιος 6ος παιχτης στο ΝΒΑ και εφτασε να αντημετωπησει μαζι με τον Μπλακμαν με τους Νταλλας Μαβερικς στους τελικους της Δυσης το 1988 την ομαδα του "showtime" τους Λεικερς του Ματζικ Τζονσον.
modernam
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 15:31 ) *
Δηλαδη οι πιο μικροι δεν εχουν αποψη?Το πιο καλο παραδειγμα ειναι ο benchwarmer.Eιναι απο οτι ειδα μικρος αλλα ειναι εξαιρετηκα ορημος και με τρομερες γνωσεις,σεβεται το παρελθον οσο και το παρον και εχει εξαιρετηκα επιχειρηματα ασχετα αν συμφωνουμε καποιοι η διαφωνουμε.
Παντως μιας και εισαι 31 μου φαινεται παραξενο να περνας "στο ντουκου" τον Ταρπλει εναν παιχτη που ειχε ανακυρηχθει κορυφαιος 6ος παιχτης στο ΝΒΑ και εφτασε να αντημετωπησει μαζι με τον Μπλακμαν με τους Νταλλας Μαβερικς στους τελικους της Δυσης το 1988 την ομαδα του "showtime" τους Λεικερς του Ματζικ Τζονσον.

το αντιθετο ΑIR KING.
πιστευω οτι οι πιο μικροι έχουν καλυτερο "ματι" πολυ απλα διοτι ξερουν περισσοτερο μπασκετ απο εμας πριν δεκα με δεκαπεντε χρονια.
την ηλικια μου την ειπα γιατι έχω δει και τις δυο προς συζητηση ομαδες.
για τον ρου ειπα και πριν οτι ηταν ο καλυτερος ψηλος απο ολους έστω και αν δεν το αποδεικνουν τα ποσοστα του.
η ενσταση μου είναι για τους φασουλα και ταρλατς.

ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(benchwarmer @ Dec 29 2008, 01:56 ) *

Ο Ροι σαν τον Βουισιτς ηθελε καμια 10αρια.
Σιγα τον παιχταρα.
Αν ηταν τοσο καλος παιχτης, θα ειχε παει και αυτος στο ΝΒΑ.
Αλλα δεν.........
Τι σχεση εχει αυτος ο παιχτης με τον Φασουλα,
που δεν τολμουσε κανεις να πλησιασει κοντα του να σουταρει και μαζευε τα ριμπαουντς σαν φυστικια???
Τωρα οποιος θελει παιρνει φορα και του βαζει λει-απ στην μουρη.
Το μπασκετ δεν ειναι μονο επιθεση.

Δηλαδη εχει καλυτερο σουτ ο Μπουρουσης απο τον Ροι???
Σε ποιο αθλημα??
QUOTE(apkat @ Dec 29 2008, 13:25 ) *
Ο Βουισιτς ομως;;

Στην επιθεση καλος ηταν καποτε και θα δουμε αν ξαναγινει.
Στην αμυνα ομως ειναι σαν τον Βυντρα. Μαυρη τρυπα.
Το μπασκετακι δεν ειναι μονο επιθεση.

QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 14:20 ) *

Ξεχνανε επισης καποιοι οτι τοτε η 3αδα ειχε αντιπαλους
τους Βρανκοβιτς, Βολκοφ, Αρλαουσκας, Σαμπονις, Οντι Νορις, κτλ κτλ κτλ
και τωρα εχουν αντιπαλους τους Αντερσεν, Πεκοβιτς, Ζεβροσενκο, Βαν ντε Σπιγκελ
και διαφορους αλλους αμπαλους παιχτες της πλακας.

ΥΓ. Απορω γιατι καποιοι επιμενουν ακομα να θεωρουν τον Βασιλοπουλο αθλητη του μπασκετ.
Air and King
Η κουβεντα ξεφυγε αν ακουω παραληρησμους τυπου Βυντρα και ο Ταρπλει(που ηταν παιχταρα) θελει 10 σαν τον Βουισιτς(μυαλο εφαμηλλο του "Σαμπας" και του Ντιβατς) και σιγα τον παιχτη κ.τ.λ τοτε αστα να πανε.
Λυκε10 καταλαβε κατι με το να λες οτι "οι τοτε" ειναι καλυτεροι απο τους "τωρα" ειναι ΛΑΘΟΣ.
Σε ενα παζλ για την υποτειθεμενη τελεια ομαδα θα εμπαιναν παιχτες και απο τις δυο ομαδες.Αν εσυ επειδη μεγαλωσες με την ομαδα του 90 και θεωρεις ακομα και τον Λημνιατη καλυτερο απο τους τωρηνους τοτε μηλαμε για "ναυαγιο".
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 18:50 ) *
Η κουβεντα ξεφυγε αν ακουω παραληρησμους τυπου Βυντρα και ο Ταρπλει(που ηταν παιχταρα) θελει 10 σαν τον Βουισιτς(μυαλο εφαμηλλο του "Σαμπας" και του Ντιβατς) και σιγα τον παιχτη κ.τ.λ τοτε αστα να πανε.

Ειναι τουλαχιστον ιεροσυλια να συγκρινεις τον Βουισιτς
με τον Σαμπονις και τον Ντιβατς.
Εκει που εκλασαν οι 2 τους φυτρωσε ο Βουισιτς.
Σιγα τον μεγα υπερπαιχτη.
Ενας καλος ψηλος ειναι που ξερει και να πασαρει αρκετα καλα.
Τιποτα περισσοτερο.
Ποτε δεν ηταν ουτε θα γινει ο καλυτερος Ευρωπαιος ψηλος της εποχης του,
οπως ηταν οι αλλοι 2.
Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 29 2008, 16:56 ) *
Τιποτα περισσοτερο.
οπως ηταν οι αλλοι 2.

Την ιεροσυλια αστην ειναι για αλλου οχι για το μπασκετ.
Δεν μηλησα για καριερα μηλησα για διορατηκοτητα και μπασκετηκο IQ κατι που ο Βουισιτς εχει σε βαθμο ιδιο με τον Σαμπας και τον Ντιβατς.Και βεβαιως αμυντικα ουτε αυτοι ηταν "τερατα".Στην Ρεαλ την δουλεια αμυντηκα πιο πολυ την εκανε ο χοντρο-Αρλαουσκας.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 19:00 ) *
Την ιεροσυλια αστην ειναι για αλλου οχι για το μπασκετ.
Δεν μηλησα για καριερα μηλησα για διορατηκοτητα και μπασκετηκο IQ κατι που ο Βουισιτς εχει σε βαθμο ιδιο με τον Σαμπας και τον Ντιβατς.Και βεβαιως αμυντικα ουτε αυτοι ηταν "τερατα".Στην Ρεαλ την δουλεια αμυντηκα πιο πολυ την εκανε ο χοντρο-Αρλαουσκας.

Ο Αρλαουσκας το μονο που δεν εκανε ποτε στην καριερα του ηταν να παιξει αμυνα.
Μονο επιθεση και τιποτε αλλο.
Εβαζε βεβαια 30 ποντους σε καθε παιχνιδι και σε ενα εχει βαλει και 67 νομιζω,
αλλα απο αμυνα λιγα πραγματα.
Ο Σαμπονις καθαριζε ολα τα ριμπαουντς και εκλεινε ολους τους διαδρομους.
Τα ιδια επισης και ο Ντιβατς που στην αμυνα δεν πηγαινε κανεις να σουταρει μπροστα του.

Ουτε εγω μιλαω για καριερα. Για μπασκετ μιλαω
Ειναι τουλαχιστον 2 επιπδα κατω σαν παιχτης ο Βουισιτς απο αυτους τους 2,
οπως και απο τον Ρατζα επισης.

Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν τον πηραν στο σημερινο ΝΒΑ,
οπου παιζει ο καθε κακομοιρης πανω απο τα 2,10.

Δεν ηταν, δεν ειναι, ουτε θα γινει ο κορυφαιος της γενιας του.
jokey
Τιποτα περισσοτερο.
οπως ηταν οι αλλοι 2.

Μα ο Βούισιτς εδώ και 3 χρόνια περίπου και μέχρι πέρυσι πράγματι ήταν ο καλυτερος Ευρωπαιος ψηλος της εποχης του.
rankin
Τιποτα περισσοτερο.
οπως ηταν οι αλλοι 2.

Ο Ντίβατς υπήρξε ο πλέον υπερτιμημένος ψηλός της εποχής του, ας μην συγκρίνουμε ούτε αυτόν με τον Σαμπόνις! Ο Ράτζα για παράδειγμα ήταν καλύτερος παίχτης απο τον Ντίβατς.. Ο Βλάντε τα είχε βρει μπαστούνια απέναντι στον Φασούλα ουκ ολίγες φορές, ενώ τον Σαμπόνις προσπαθούσε να τον παλέψει ο Φασούλας μαζί με τον Τάρπλεϊ και πάλι δεν τα έβγαζαν πέρα..
Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 29 2008, 17:12 ) *
Ο Αρλαουσκας το μονο που δεν εκανε ποτε στην καριερα του ηταν να παιξει αμυνα.
Μονο επιθεση και τιποτε αλλο.
Εβαζε βεβαια 30 ποντους σε καθε παιχνιδι και σε ενα εχει βαλει και 67 νομιζω,
αλλα απο αμυνα λιγα πραγματα.
Ο Σαμπονις καθαριζε ολα τα ριμπαουντς και εκλεινε ολους τους διαδρομους.
Τα ιδια επισης και ο Ντιβατς που στην αμυνα δεν πηγαινε κανεις να σουταρει μπροστα του.

Ουτε εγω μιλαω για καριερα. Για μπασκετ μιλαω
Ειναι τουλαχιστον 2 επιπδα κατω σαν παιχτης ο Βουισιτς απο αυτους τους 2,
οπως και απο τον Ρατζα επισης.

Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν τον πηραν στο σημερινο ΝΒΑ,
οπου παιζει ο καθε κακομοιρης πανω απο τα 2,10.

Δεν ηταν, δεν ειναι, ουτε θα γινει ο κορυφαιος της γενιας του.

Σιγουρα περισσοτερα πραγματα απο τον Σαμπονις εκανε αμυντικα ο Αρλαουσκας εκτος και τον εχεις δει μονο στα παιχνηδια που επαιζε με τον Ολυμπιακο και με τον Σαμπονις παρων αλλα και την επομενη χρονια οπου ο Σαμπας πηγε στο Πορτλαντ.Μη μου λες για διαδρομους και τετοια περιεργα.Με τιποτα δεν επαιζε καλυτερη αμυνα ο Σαμπονις απο τον Αρλαουσκας.
Για ΝΒΑ δεν εχεις ιδεα αποδεδειδεγμενα ουτε απο παρελθον ουτε απο παρον οποτε δεν θα συζητησω μαζι σου για κατι το οποιο δεν γνωρηζεις καθολου μα καθολου.
benchwarmer
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 29 2008, 15:35 ) *
Ο Ροι σαν τον Βουισιτς ηθελε καμια 10αρια.
Σιγα τον παιχταρα.
Αν ηταν τοσο καλος παιχτης, θα ειχε παει και αυτος στο ΝΒΑ.
Αλλα δεν.........
Τι σχεση εχει αυτος ο παιχτης με τον Φασουλα,
που δεν τολμουσε κανεις να πλησιασει κοντα του να σουταρει και μαζευε τα ριμπαουντς σαν φυστικια???
Τωρα οποιος θελει παιρνει φορα και του βαζει λει-απ στην μουρη.
Το μπασκετ δεν ειναι μονο επιθεση.

Δηλαδη εχει καλυτερο σουτ ο Μπουρουσης απο τον Ροι???
Σε ποιο αθλημα??

Στην επιθεση καλος ηταν καποτε και θα δουμε αν ξαναγινει.
Στην αμυνα ομως ειναι σαν τον Βυντρα. Μαυρη τρυπα.
Το μπασκετακι δεν ειναι μονο επιθεση.

Ξεχνανε επισης καποιοι οτι τοτε η 3αδα ειχε αντιπαλους
τους Βρανκοβιτς, Βολκοφ, Αρλαουσκας, Σαμπονις, Οντι Νορις, κτλ κτλ κτλ
και τωρα εχουν αντιπαλους τους Αντερσεν, Πεκοβιτς, Ζεβροσενκο, Βαν ντε Σπιγκελ
και διαφορους αλλους αμπαλους παιχτες της πλακας.

ΥΓ. Απορω γιατι καποιοι επιμενουν ακομα να θεωρουν τον Βασιλοπουλο αθλητη του μπασκετ.

Ρε συ λυκε, απο τη μια λες οτι ο Βασιλοπουλος δεν θεωρειται αθλητης του μπασκετ, απο την αλλη οτι το μπασκετ δεν ειναι μονο επιθεση...
Απο τη μια λες οτι ο Βουισιτς δεν ειναι καλος παιχτης επειδη δεν πηγε στο ΝΒΑ, ενω λες οτι ο Φασουλας ειναι καλυτερος του, ξεχνωντας οτι και αυτος δεν εχει παει.. (αληθεια, τι κριτηριο ειναι αυτο? Αρα ο Τσιλντρες ειναι καλυτερος απο τον Ζαρκο..)
Και οσο για το ποιος απο τους Μπουρουση και Ροι ειχε καλυτερο σουτ,
http://www.fibaeurope.com/default.asp?cid=...amp;season=1994
http://www.fibaeurope.com/default.asp?cid=...amp;season=1993
http://www.euroleague.net/competition/play...layer?pcode=AQU

**Και οσο για το αν ο Βουισιτς ειναι ο κορυφαιος ψηλος της γενιας του η οχι, ψαξε να δεις ποια ψηφιστηκε η καλυτερη 5αδα της Ευρωλιγκα τις χρονιες 04-05, 05-06 και 06-07..

jimol34
O Σαμπόνις πάλι τα έβρισκε σκούρα απέναντι στον Βράνκοβιτς tongue.gif .

Το μπάσκετ του σήμερα δυστυχώς δεν έχει βγάλει τόσους πολλούς ψηλούς κλάσης όσους τότε. Βέβαια υπερτερεί σε άλλα.
Πάντως και τότε δεν μπορώ να πω ότι η Ευρώπη είχε τόσο καλό καθαρό 4άρι σαν τον Ματίας Σμόντις (τον Ράτζα τον θεωρώ 5άρι άλλο που πολλές φορές αναγκαζόταν να παίζει στο 4 λόγω της ύπαρξης του Βράνκοβιτς στην Εθνική Κροατίας.).

modernam
QUOTE(jimol34 @ Dec 29 2008, 17:24 ) *
O Σαμπόνις πάλι τα έβρισκε σκούρα απέναντι στον Βράνκοβιτς tongue.gif .

Το μπάσκετ του σήμερα δυστυχώς δεν έχει βγάλει τόσους πολλούς ψηλούς κλάσης όσους τότε. Βέβαια υπερτερεί σε άλλα.
Πάντως και τότε δεν μπορώ να πω ότι η Ευρώπη είχε τόσο καλό καθαρό 4άρι σαν τον Ματίας Σμόντις (τον Ράτζα τον θεωρώ 5άρι άλλο που πολλές φορές αναγκαζόταν να παίζει στο 4 λόγω της ύπαρξης του Βράνκοβιτς στην Εθνική Κροατίας.).

και ομως, η σημερινη γενια των ευρωπαιων υπερτερει και στους ψηλους.
αυτη τη στιγμη στο nba παιζουν μεταξυ άλλων οι Γκασολ και Νοβιτσκι ... που ειναι μακραν καλυτεροι ολων των προηγουμενων.
Air and King
Modernam εσυ και ο Λυκος 10 με επηβεβαιωνεται δυστηχως πανηγυρηκα.Εσυ λες οτι το τωρα ειναι καλυτερο απο το τοτε και ο Λυκος το αντιστροφο.Να το ξαναπω παλι?Στην υποτειθεμενη τελεια ομαδα θα χωραγαν παιχτες και απο τις δυο ομαδες.
Jimol34 η παραθεση σου (η τελευταια περι 5αριων,Σμοντις κ.τ.λ)κατα την αποψη μου ειναι οτι πιο κοντηνο στην πραγματηκοτητα.Καπως ετσι εχουν και για μενα τα πραγματα.
jimol34
QUOTE(modernam @ Dec 29 2008, 15:34 ) *
και ομως, η σημερινη γενια των ευρωπαιων υπερτερει και στους ψηλους.
αυτη τη στιγμη στο nba παιζουν μεταξυ άλλων οι Γκασολ και Νοβιτσκι ... που ειναι μακραν καλυτεροι ολων των προηγουμενων.

Ακόμα και να το δεχόμουν αυτό (που τον Ντιρκ τον θεωρώ τον καλύτερο Ευρωπαίο όλων των εποχών, άσχετα αν δεν είναι αυτό που λέμε ο κλασικός ψηλός, πιο πολύ σαν 3-4 παίζει) είναι μόνο 2. Στην Ευρωλίγκα ποιος σέντερ έχει μείνει; Μόνο ο Πέκοβιτς(που είναι πιτσιρικάς), ο Βούισιτς που δυστυχώς δεν θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του. Ο Άντερσεν είναι φοβερός παίκτης αλλά δεν είναι αυτό που λέμε φόβητρο κάτω από το καλάθι κάτι που ήταν ο Ράτζα, ο Ρέμπρατσα, ο Βράνκοβιτς ή ο Φασούλας.

By the way τον Γκασόλ δεν τον θεωρώ καλύτερο του Ράτζα ή του Σαμπόνις. Για εμένα Ράτζα και Γκασόλ είναι στο ίδιο επίπεδο ενώ ο Σάμπας τους ξεπερνάει.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 18:18 ) *
Σιγουρα περισσοτερα πραγματα απο τον Σαμπονις εκανε αμυντικα ο Αρλαουσκας εκτος και τον εχεις δει μονο στα παιχνηδια που επαιζε με τον Ολυμπιακο και με τον Σαμπονις παρων αλλα και την επομενη χρονια οπου ο Σαμπας πηγε στο Πορτλαντ.Μη μου λες για διαδρομους και τετοια περιεργα.Με τιποτα δεν επαιζε καλυτερη αμυνα ο Σαμπονις απο τον Αρλαουσκας.
Για ΝΒΑ δεν εχεις ιδεα αποδεδειδεγμενα ουτε απο παρελθον ουτε απο παρον οποτε δεν θα συζητησω μαζι σου για κατι το οποιο δεν γνωρηζεις καθολου μα καθολου.

Για το ΝΒΑ ξερω, για το τσιρκο μεντρανο ΝΒΑ δεν εχω ιδεα.
Εσυ που εισαι λοιπον ειδημωνας στο σημερινο ΝΒΑ,
πες μου γιατι δεν πηγε εκει ο υπερτεραστιος Βουισιτς???
Στην εποχη μας που εχουν παει ολοι οι κακομοιρηδες.

Οσο για καποιον αλλο φιλο που ρωταει γιατι δεν πηγε στο ΝΒΑ ο Φασουλας,
να του θυμισω οτι τοτε εκει πηγαιναν οι καλυτεροι και οχι ολοι.
Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 29 2008, 20:47 ) *

Οσο για καποιον αλλο φιλο που ρωταει γιατι δεν πηγε στο ΝΒΑ ο Φασουλας,
να του θυμισω οτι τοτε εκει πηγαιναν οι καλυτεροι και οχι ολοι.

Για το ΝΒΑ δεν ξερεις τιποτα.Ουτε απο την δεκαετια του 60 ουτε απο το 70 ουτε απο το 80 και παει λεγοντας μεχρι και το σημερα.Δεν προκειται να σου απαντησω σε τιποτα που αφορα τον μαγικο κοσμο του ΝΒΑ.Αν εσυ νομηζεις οτι λεγοντας 10,20 ονοματα απο την δεκαετια του 80 και του 90 απο το ΝΒΑ και λες οτι ξερεις εισαι πολυ γελασμενος.Εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο ΝΒΑ.
Οσο συνεχηζεις να εκθειαζεις την εποχη σου πιο πολυ απο την σημερινη η και καποιοι αλλοι που κανουν το αντιστροφο απο σενα θα συνεχηζεις να εκτειθεσαι.
Οσο για Τσιρκο κ.τ.λ που λες τα λεγομενα σου τετοιου επιπεδου ειναι(λυπαμαι αλλα ετσι ειναι).Δυστηχως σε αυτο τον τομεα ετσι ειναι.Ειναι η πρωτη φορα που δεν μπορω να σεβαστω την γνωμη καποιου γιατι δεν εχει ιδεα και παρολα αυτα παει "ροδανι η γλωσσα" λεγοντας ασυναρτησιες.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Air and King @ Dec 29 2008, 21:56 ) *
Για το ΝΒΑ δεν ξερεις τιποτα.Ουτε απο την δεκαετια του 60 ουτε απο το 70 ουτε απο το 80 και παει λεγοντας μεχρι και το σημερα.Δεν προκειται να σου απαντησω σε τιποτα που αφορα τον μαγικο κοσμο του ΝΒΑ.Αν εσυ νομηζεις οτι λεγοντας 10,20 ονοματα απο την δεκαετια του 80 και του 90 απο το ΝΒΑ και λες οτι ξερεις εισαι πολυ γελασμενος.Εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο ΝΒΑ.
Οσο συνεχηζεις να εκθειαζεις την εποχη σου πιο πολυ απο την σημερινη η και καποιοι αλλοι που κανουν το αντιστροφο απο σενα θα συνεχηζεις να εκτειθεσαι.
Οσο για Τσιρκο κ.τ.λ που λες τα λεγομενα σου τετοιου επιπεδου ειναι.

Τα λεγομενα μου ειναι οντως τετοιου επιπεδου,
αλλα που εισαι ειδικος στα τσιρκα πες μου γιατι δεν παιζει εκει ο παιχταρας.
benchwarmer
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Dec 29 2008, 19:47 ) *

Για τον ιδιο λογο που δεν εχουν παει (και ουτε προκειται ποτε) ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Παπαλουκας, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Διαμαντιδης, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Σισκαουσκας, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Σμοντις και παει λεγοντας.. Γιατι ειναι αλλο μπασκετ, αλλος τροπος ζωης (μπασκετικης), γιατι αντιμετωπιζονται διαφορετικα εδω, γιατι παιρνουν περισσοτερα χρηματα ισως, για πολλους λογους, αλλα σιγουρα οχι γιατι δεν "αξιζουν"
Και εν πασει περιπτωση, ας σταματησει αυτη η αποψη οτι στο ΝΒΑ παιζουν οι καλυτεροι και στην Ευρωπη οτι περισεψει... Στην Ευρωπη ο Λεμπρον θα κουτουλαγε στις αμυνες και στο ΝΒΑ θα περναγανε οι υπολοιποι πανω απο τον Σισκαουσκας.. Δεν λεει κατι αυτο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.