Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τα καλύτερα της χρονιάς
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Istanbul 2017
Zoys
Τα καλύτερα της χρονιάς

1) Η ομάδα που μας εντυπωσίασε


Zoys: Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που αναμφίβολα έκανε τη διαφορά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι με διάρκεια και αντοχή στις δυσκολίες πήραν εξαιρετικό βαθμό στην μακρά regular της διοργάνωσης καταλαμβάνοντας δίκαια την τρίτη θέση πίσω από τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου με όπλα την άμυνα, την ομοιογένεια και τη μαχητικότητα που τους χαρακτηρίζει σαν σύνολο πήραν σπουδαίες νίκες με αρκετά σημαντικά διπλά και ακόμα και αν δυσκολεύτηκαν στη σειρά με την αξιόμαχη Αναντολού Εφές στο 4ο παιχνίδι ισοφάρισαν τη σειρά αποδεικνύοντας ότι φέτος η αποφασιστικότητα της ομάδας του Πειραιά καθιστούσε αδιαπραγμάτευτη την πρόκριση στο Final-4 εκεί όπου οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα διεκδικήσουν ένα ακόμα "θαύμα" από αυτά που έχουν πραγματοποιήσει ούκω ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.



------------------------------------------------------------------------------------------



SG3ptshooter: Μετά από μια σταθερά απογοητευτική χρονιά σε κάθε φάση της τελευταίας "σπαστής" περσινής Euroleague, που έκλεισε με αποκλεισμό με sweep απ' το Ζοτς στους 8 κι έπειτα τη θεόσταλτη τελικά αποχώρηση του Μουσίου, υπήρχε αμφισβήτηση για το πόσο η Real ανήκει στην ίδια πρόταση με τις CSKA και Fener που αναμετρήθηκαν στον περσινό τελικό. Οι Μαδριλένοι παραμένουν ένα απ' τα καλύτερα rosters της ηπείρου και κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου χωρίς να χάσουν ποτέ δύο συνεχόμενα παιχνίδια απ' τα 30 της διοργάνωσης. Με πολύ ανοιχτό rotation, ξεκάθαρο ηγέτη το Llull, ενισχυμένη frontline και το Asensio rolleyes.gif του Doncic, τερμάτισαν ένα παιχνίδι πάνω απ' την εξίσου κυριαρχική CSKA απ' την οποία είχαν πάρει και την ισοβαθμία, έχασαν μόνο μια φορά στη Μαδρίτη για την κανονική περίοδο σε έναν εμφύλιο απέναντι στη Baskonia κι έπειτα ανταποκρίθηκαν στο σημαντικό challenge που έβαλε ο Blatt με το διπλό στο δεύτερο παιχνίδι των 8, απαντώντας με δύο σερί νίκες στην Τουρκία. Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν έναν "εκτός έδρας" ημιτελικό κόντρα στη Fener, αντίστροφο της προπέρσινης άνετης επικράτησής τους στη Μαδρίτη.



2) Η ευχάριστη έκπληξη


Zoys: Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να έχασε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική από την πανάκριβη Νταρουσάφακα του David Blatt, δεν παύει όμως να αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς όσον αφορά την κανονική περίοδο. Οι Σέρβοι με ένα από τα ταπεινότερα μπάτζετ της διοργάνωσης μπήκαν και πάλι σφήνα στα μεγάλα ψάρια της διοργάνωσης επικρατώντας μέσα στην καυτή έδρα τους απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια όπως η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, η Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός. Μεγάλο credit εκτός από τους παίκτες και την έδρα στη σοβαρή δουλειά του προπονητή της ομάδας Dino Radonjic.



-------------------------------------------------------------------------------------



SG3ptshooter: Μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη περσινή σεζόν που είδαμε τους Βάσκους να φτάνουν στο final 4, ο Perasovic μετακόμισε στην Τουρκία και το roster άλλαξε ριζικά με τις αποχωρήσεις των Bertans, Adams, Causeur και τον ερχομό των James και Μπουρούση στην Ελλάδα. Οι Βάσκοι δίνονταν δωδέκατο φαβορί της διοργάνωσης πριν το πρώτο jumpball της χρονιάς, με 81 απόδοση. Αυτό ξεχάστηκε γρήγορα τελικά, ο Hanga και ο Toko ήταν παρόντες και φέτος, συνεπικουρούμενοι από Tillie και Blazic, έγιναν εύστοχες κινήσεις όπως ο Voigtmann, o Beaubois, o Budinger και βέβαια ο Larkin για να ξεκινήσει η Baskonia με 10-5 στο πρώτο μισό και να χρειαστεί η απρόσμενη ήττα της στο τελευταίο παιχνίδι για να την ρίξει έξω απ' την πρώτη εξάδα. Ο αποκλεισμός απ' την CSKA ήρθε με ψηλά το κεφάλι καθώς διεκδίκησαν ως το τέλος και τα 3 παιχνίδια που έχασαν, τολμώ να πω αν δεν είχαν κάνει το έγκλημα με Bargnani μπορεί να είχαν αγγίξει τα περσινά επίπεδα.


Ποιο foul ρε παιδιά;; smiley.gif


3) Η μεγαλύτερη απογοήτευση


Zoys: Σε μια χρονιά που υπήρξαν αρκετά φαβορί που ένιωσαν ισχυρούς τριγμούς, η Μπαρτσελόνα κερδίζει το όσκαρ αποτυχίας και συνάμα ατυχίας. Οι άφθονοι τραυματισμοί βασικών παικτών από την έναρξη κιόλας της φετινής χρονιάς και ο προβληματικός σχεδιασμός της ομάδας δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να συνέλθει σε κανένα σημείο της σεζόν και αναπόφευκτα ήρθε ο αποκλεισμός από την οκτάδα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέστηση στον κόσμο της Καταλανικής ομάδας, ενώ παράλληλα διέκοψε και ένα σερί 11 χρόνων παρουσίας στα play-off για τους Μπλαουγκράνα.

-------------------------------------------------------------------



SG3ptshooter: Μετά από ένα απογοητευτικό 2015-16 όπου αποκλείστηκαν απ' την πρώτη φάση της διοργάνωσης, η Maccabi επέστρεφε φέτος με ακριβότερο roster και βλέψεις οχτάδας, το λιγότερο. Εκτός απ' το σταθερά εντυπωσιακό σκοράρισμα του Goudelock, που ούτε αυτός είναι άμοιρος ευθυνών αλλά οκ μεγάλη μπάλα, τίποτε δεν πήγε καλά απ' την πρώτη στιγμή για την ομάδα του λαού. Προπονητές άλλαζαν με το καλημέρα, ο Devin μεγάλωσε, ο Rudd έπαιζε όποτε ευθυγραμμιζόταν η ημέρα που δεν είχε hangover με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ο Weems νέρωσε τα δείγματα, η frontline δεν ήξερε τι να πρωτομπαλώσει, ακόμα και οι γηγενείς έπαθαν opposite world με τον Ohayon και το Mekel να μένουν κάτω απ' το 40% στα δίποντα και τον Pnini να πέφτει στο 27,7% απ' τα 6,75. Κάπου βρήκαν ναργιλεράδικο κι αυτοί. Εξηγεί τα πάντα από μόνο του το γεγονός πως ένα τέτοιο roster, που δεν είναι αναντίστοιχο από άλλα περασμένα Αμερικανοκρατούμενα rosters της Maccabi που είχαν πολύ καλύτερη εικόνα, είχε αποκλειστεί με βεβαιότητα απ' το τέλος του πρώτου γύρου όταν σημείωσαν 6 σερί ήττες..

4) Η αναμέτρηση που μας καθήλωσε

Zoys: Η μοναδική νίκη της Μπασκόνια επί της ΤΣΣΚΑ για την κανονική περίοδο με τον Hanga να καθαρίζει με τον καθοριστικό Larkin να σκοράρει το νικητήριο καλάθι στα 31'' και να κλέβει την μπάλα 7'' πριν το τέλος κλειδώνοντας τη νίκη για τους Βάσκους καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν έκαναν φάουλ στον εναπομείναντα χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SG3ptshooter: Πρώτα σκέφτηκα εκείνο το Sanders vs Miller, τελικά κέρδισε η εκτός έδρας επικράτηση της Fener στη Mόσχα με επιμέρους σκορ 4-20 στην παράταση, ενώ η CSKA είχε προηγηθεί και με διψήφια διαφορά και χρειάστηκαν εύστοχες βολές του Dixon στο τέλος της κανονικής διάρκειας για να προστεθεί το extra πεντάλεπτο.



5) Το highlight που μας ξεσήκωσε

Zoys: Το μπλοκ του Anthony Randolph στον Joey Dorsey στην μεγαλειώδη νίκη της Ρεάλ στο Παλαού Μπλαουγκράνα επί της Μπαρτσελόνα (63-102) ήταν ένα από τα κορυφαία μπλοκ που έχουμε δει ποτέ στο παγκόσμιο μπάσκετ. #modechatzigeorgiou



---------------------------------------------------------------------------------------

SG3ptshooter: Χωρίς σχόλιο:



6) Ο πιο απολαυστικός παίκτης


Zoys: Θα πρέπει να μοιράσω τον τίτλο σε δύο παίκτες: τον κορυφαίο Ευρωπαίο πλέι-μέικερ που χάρισε πολλές και θεαματικές ασίστ για ακόμα μια χρονιά και τον έμπειρο Αμερικανό killer που σκόρπισε αρκετό δηλητήριο στα τελευταία λεπτά πολλών ματς αποτελώντας έναν από τους πιο fun-to-watch παίκτες στη διοργάνωση. Μιλάω φυσικά για τον Milos Teodosic και τον Keith Langford. Ο Langford αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (21.8 π. μ.ό.) με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν και ο Teodosic κορυφαίος πασέρ (7 ασίστ μ.ό.) με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πιθανόν λίγο πριν περάσει την πόρτα του NBA.



-----------------------------------------------------------------------------------
SG3ptshooter: Aν υπήρχε κάποιος υποψήφιος καλύτερος παίκτης της σεζόν που δεν αγωνιζόταν στις δύο ομάδες που κυριάρχησαν στη φετινή κανονική περίοδο, αυτός ήταν ο Brad o Wanamaker. Ηγήθηκε μιας ομάδας που ξεκίνησε απ' το μηδέν και δεν εμφάνισε το roster-φόβητρο που περιμέναμε, χρειάστηκε να σηκώσει το μέγιστο δυνατό βάρος για να τη φέρει στην οχτάδα και ήταν ένας απ' τους συμπαθέστερους παίκτες που είδαμε στα παρκέ της διοργάνωσης για φέτος, ενώ η περσινή του ομάδα παρότι είχε καλή εικόνα δεν είχε τον παίκτη που θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ τους στο τέλος των αγώνων.



7) Μπορούσες και καλύτερα...


Zoys: ...Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού παρότι ξεκίνησε ελπιδοφόρα την φετινή χρονιά με καλές εμφανίσεις και γεμάτη στατιστική, στην πορεία του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου έριξε κατακόρυφα την απόδοση του χωρίς ποτέ να ξεπερνάει αυτό το ντεφορμάρισμα επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα των Κυπελλούχων Ελλάδας που δεν είχαν δεύτερο γνήσιο οργανωτή πίσω από τον διεθνή πλέι-μέικερ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: Kevin Pangos. 28,4% δίποντα; Σοβαρά; Καναδός/Σλοβένος απ' το Ontario που φοίτησε στο Gonzaga, τι να περιμένει κανείς..

8) Ο κορυφαίος rookie


Zoys: Ο Shane Larkin της Μπασκόνια άφησε το NBA για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα των Βάσκων μπαίνοντας με απόλυτη επιτυχία στα παπούτσια του προκατόχου του Mike James. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ πραγματοποίησε μια μεστή χρονιά δημιουργικά, αλλά και εκτελεστικά με 13.1 πόντους και 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο συμβάλλοντας στην πορεία της ομάδας του μέχρι τα play-off όπου η Μπασκόνια έπεσε μαχόμενη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


------------------------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: Πρώτος scorer του Ισραηλινού πρωταθλήματος για το 2015-16 με τη Hapoel Holon, ο Clyburn ήταν απ' τους πρωταγωνιστές της Daru σε μια σεζόν όπου οι Τούρκοι κατάφεραν έστω και οριακά να κερδίσουν την παρουσία τους στα playoffs της διοργάνωσης. Είχε 13 πόντους, 5 rebounds και 124 κερδισμένες βολές. Καθόλου άσχημα.


9) Η πιο εύστοχη προσθήκη


Zoys: Ο Ante Zizic, γεννημένος το 1997, ήταν μια προσθήκη για την Darussafaka που αναζωογόνησε τη φροντ-λάιν της ομάδας με 9 πόντους και 6.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Οι Τούρκοι απέκτησαν βάθος σε μια θέση που είχαν πρόβλημα μέχρι εκείνη την ώρα με τον Κροάτη να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και στα play-off απέναντι στη Ρεάλ με 12 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.


---------------------------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: O καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού σε μια χρονιά χωρίς Διαμαντίδη και πολλές αλλαγές στο roster για άλλο ένα καλοκαίρι, ο Singleton ήρθε για να σηκώσει μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι στην λιγότερο ξεχωριστή διαχρονικά Lokomotiv Kuban κι ενώ είχε παίξει ενδιάμεσα στο πρωτάθλημα της Κίνας. Δικαίωσε και ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε απ' αυτόν, έκλεισε τη σεζόν με ερωτηματικό όπως οι πάντες στα playoffs, αλλά είναι ο σπουδαιότερος ξένος που έχει, ακόμα τουλάχιστον, συμβόλαιο και για του χρόνου, σε μια προσπάθεια να υπάρχει μια συνέχεια στα της ομάδας.

10) Ο πιο βελτιωμένος


Zoys: Ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της Darussafaka Brad Wanamaker δικαίωσε την εμπιστοσύνη της φιλόδοξης τουρκικής ομάδας να τον θέσει στο τιμόνι εντός παρκέ με μια γεμάτη χρονιά σε νούμερα (16.7 πόντοι και 4.7 ασίστ) και θέση στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.


-----------------------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: +12% στα δίποντα, +6,2% στα τρίποντα, +5% στις βολές, η Fener ήταν προφανώς χειρότερη ομάδα στα πολλά παιχνίδια που έχασε ή δεν ήταν στο 100% στην κανονική περίοδο, στα playoffs ήταν ίσως η πρώτη φορά που έδειξε τόσο κοντά στο ρόλο του ηγέτη/scorer, με το final4 στην έδρα της ομάδας του καλείται να γράψει ιστορία.



11) Ο πιο στάσιμος


Zoys: Ο Thomas Heurtel δεν δικαίωσε φέτος τη θέση που έχει στους πιο ταλαντούχους παίκτες στην διοργάνωση με την παρουσία του στην θέση του πλέι-μέικερ για την ομάδα του Perasovic να κρίνεται μάλλον αρνητική ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια της σειράς με τον Ολυμπιακό όπου ήταν άστοχος και νευρικός απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα.
-------------------------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: O Tyrese Rice ηγήθηκε της πιο απογοητευτικής επίθεσης της περασμένης σεζόν και δεν κατάφερε να δώσει την ώθηση που ήλπιζαν οι Καταλανοί πως θα έπαιρναν απ' τον Αμερικανό guard. Πολλά άσφαιρα παιχνίδια, χάθηκε στη γενική μετριότητα αλλά έπρεπε να είναι αυτός που θα είχε τον πρώτο λόγο, ούτε στην Ισπανία ξεχωρίζει περισσότερο, εκεί τουλάχιστον έχει ακόμα ελπίδες να σώσει την παρτίδα στα πολύ ανοιχτά φετινά playoffs.

12) Ο κορυφαίος νέος παίκτης


Zoys: Καμία έκπληξη που ο Luka Doncic κερδίζει εύκολα τη θέση του κορυφαίου νέου παίκτη. Ο Σλοβένος πλέι-μέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία μόλις 18 ετών έχει εντυπωσιάσει την μπασκετική Ευρώπη - και όχι μόνο - με το ταλέντο, τις δεξιότητες και την ωριμότητα του έχοντας ανεβάσει σε ιλιγγιώδη ύψη τον πήχη για το μέλλον του. Για άλλον ένα χρόνο θα τον απολαμβάνουμε σίγουρα με τη φανέλα των Μαδριλένων καθώς μετά το NBA περιμένει να γνωρίσει έναν παίκτη που υπόσχεται με τα τρομακτικά του προσόντα να αφήσει εποχή...


----------------------------------------------------------------------------------
SG3ptshooter: Δεν υπάρχει καν δεύτερος.

13) Ο κορυφαίος συμπαίκτης


Zoys: Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στα μέσα της περυσινής χρονιάς στην ομάδα με την οποία στέφθηκε δις Πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 και το 2013 ήταν η κίνηση ματ πέρυσι για τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Ο επαναπατρισμός του Έλληνα φόργουορντ μετά από ένα διάστημα προσαρμογής έδειξε φέτος τη σπουδαιότητα του με πολλή αθόρυβη δουλειά, δυναμικές άμυνες και πολύπλευρη παρουσία στο παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου χωρίς εντυπωσιακά νούμερα. Ο αθλητικός και φύσει μαχητικός Παπανικολάου αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο στο ρόστερ μιας ομάδας που ποντάρει πολλά στη χημεία των έμπειρων παικτών του κορμού της και στην αμυντική λειτουργία της.


---------------------------------------------------------------------------------------
SG3ptshooter: Ο Παπανικολάου ήταν πράγματι εκ των MVP του Ολυμπιακού, αλλά ο Hanga το πήγε ένα βήμα πιο μακριά. Δεν ξέρω ποιον θα μπορούσε να προτιμά κανείς σα συμπαίκτη από τον καλύτερο αμυντικό του roster που ενώ μαρκάρει τον ηγέτη των άλλων για 30 λεπτά αντέχει να βγάζει στο παρκέ τη συνεχή του επιθετική βελτίωση, καθώς σουτάρει κάτι από παραπάνω από αξιοπρεπώς πια, έχει συντριπτικά θετικό a/to, 1,3+0,7 hustle stats ανά παιχνίδι, κέρδισε τριψήφιο αριθμό fouls και κατεβάζει 4,5 rebounds ανά αγώνα. Δεν ξέρω που θα βρίσκεται του χρόνου ο Ούγγρος, αλλά η απουσία του θα είναι αισθητή για τους Βάσκους.



14) Ο προπονητής που αναδείχθηκε


Zoys: Η πορεία της Zalgiris και το εξαιρετικό αποτέλεσμα εντός παρκέ για την ομάδα του Κάουνας δείχνουν διαπιστευτήρια ενός νέου μεγάλου κόουτς στην Ευρωλίγκα. Ο Sarunas Jasikevicius ανέλαβε πέρυσι σαν πρώτος προπονητής στην Λιθουανική ομάδα και χωρίς μεγάλα ονόματα στο ρόστερ του διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στα play-off ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό το ταβάνι των στόχων του με τις φήμες να τον θέλουν ήδη στόχο για μεγάλα ευρωπαϊκά club.

------------------------------------------------------------------------------------

SG3ptshooter: Oι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι διάφορες, ανάλογα πως βλέπει ο καθένας την πορεία της κάθε ομάδας και κατά πόσο έχει σημασία η "ανάδειξη" του προπονητή στο προσκήνιο σε σχέση με την πρότερη φήμη του ως head coach. Ο Perasovic πήγε Τουρκία ως νικητής της περασμένης χρονιάς, o Sito είχε βρεθεί ξανά στο τιμόνι τέτοιας ομάδας και δεν ξεπέρασε τον προαναφερθέντα προκάτοχό του, ο Τρίνκι δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετά παιχνίδια παρά τη δομημένη επιθετική εικόνα στο 5vs5, νομίζω τελικός νικητής είναι ο Saras, που ξεκίνησε πρώτη σεζόν ως νούμερο 1 στη Zalgiris και κατάφερε να αναδειχθεί ως ένα απ' τα πιο μοδάτα προπονητικά ονόματα της ηπείρου έχοντας το μικρότερο budget και ίσως το λιγότερο ικανό roster στη διάθεσή του.

15) O δικός μας MVP


Zoys: Η πρωτιά της Ρεάλ και η επιστροφή της στο Final-4 μετά από έναν χρόνο απουσίας θα μπορούσε να συνοψιστεί σε ένα όνομα. Τι κι αν μιλάμε για ένα από τα βαθύτερα ρόστερ της διοργάνωσης με πλήθος πρωτοκλασάτων παικτών να αγωνίζονται με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ισπανίας; Ο Sergio Llull είναι ο άνθρωπος που παίρνει την ομάδα από το χέρι στα δύσκολα, πετυχαίνει τα μεγάλα σουτ και οδηγεί ηγετικά τη Ρεάλ σε ένα ακόμα μονοπάτι προς την επιτυχία χωρίς πλέον τη βοήθεια του συνοδοιπόρου του εδώ και αρκετά χρόνια στην περιφέρεια Sergio Rodriguez και χωρίς πλέον τον παλιό καλό Rudy με τα ελατήρια στα πόδια. Η συμβολή του και το impact του Llull στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου συγκρίνεται με πολύ λίγων παικτών στη διοργάνωση και τα φετινά του clutch σουτ στη διοργάνωση καθιστούν σχεδόν προβλέψιμα τα παιχνίδια που κρίνονται στο όριο για την ομάδα του Laso όταν ο τελευταίος παίκτης που έχει την μπάλα στα χέρια είναι ο Ισπανός διεθνής.


----------------------------------------------------------------


SG3ptshooter: Ο δεύτερος scorer και δεύτερος σε ranking κατά μέσο όρο παίκτης της διοργάνωσης, πίσω μόνο απ' τον ηγέτη της ομάδας που τερμάτισε στον πάτο, που σκοράρει με απίθανα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες και κερδίζει 6,1 fouls ανά παιχνίδι. Ο παίκτης που πήρε τον τίτλο του MVP και για την περσινή σεζόν, αν το καταφέρει ξανά θα είναι ο μόνος που θα πιάσει τον Anthony Parker με περισσότερες από μία τέτοιες διακρίσεις. Ο παίκτης που παρότι δεν έχει φτάσει στο peak του όσον αφορά τη διαχείριση των clutch καταστάσεων ήταν πάρων στην παράταση πέρυσι και καθάρισε τον τελικό υπέρ της CSKA με διψήφιους πόντους και ranking στο έξτρα πεντάλεπτο. Φέτος έδωσε άλλη μια χρονιά που δεν υπήρξε guard αλλά αναλογικά ούτε καν ξεκάθαρα ψηλός να τον ανταγωνιστεί στα της αποτελεσματικότητας, είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης με τη μπάλα στα χέρια όταν ξεκινά την πορεία του προς το αντίπαλο καλάθι. Κι αυτό είναι η χρησιμότερη αρετή μακροσκοπικά στο σπορ, o go-to-guy που μπορεί από τρίπλα ή ξεκινώντας πίσω από ένα screen να προκαλέσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

T.W.Is.M.
Πολυ ωραιο κομματι! Καιρο ειχα να διαβασω τοσο μακρυ ποστ ολοκληρο και με τοσο ενδιαφερον. wink.gif

Ενα ονομα λειπει μονο. Οχι οτι θα μπορουσε να μπει σε καποια απ ολες αυτες τις κατηγοριες, αλλα οσο να ναι λειπει. Μηπως θα μπει στη 16η κατηγορια; Αυτη των πρωταγωνιστων του φαιναλ φορ; rolleyes.gif
Zoys
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 16 2017, 00:19 ) *
Πολυ ωραιο κομματι! Καιρο ειχα να διαβασω τοσο μακρυ ποστ ολοκληρο και με τοσο ενδιαφερον. wink.gif

Ενα ονομα λειπει μονο. Οχι οτι θα μπορουσε να μπει σε καποια απ ολες αυτες τις κατηγοριες, αλλα οσο να ναι λειπει. Μηπως θα μπει στη 16η κατηγορια; Αυτη των πρωταγωνιστων του φαιναλ φορ; rolleyes.gif

Δεν ήταν προσανατολισμένο στα play-off το αφιέρωμα γι' αυτό. tongue.gif Αλλά όπως λες το συγκεκριμένο όνομα μας απασχολεί συνήθως σε Final-4, τελικούς, τέτοια παιχνίδια. rolleyes.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Zoys @ May 16 2017, 00:25 ) *
Δεν ήταν προσανατολισμένο στα play-off το αφιέρωμα γι' αυτό. tongue.gif Αλλά όπως λες το συγκεκριμένο όνομα μας απασχολεί συνήθως σε Final-4, τελικούς, τέτοια παιχνίδια. rolleyes.gif


Και στα μαιευτηρια επισης... smiley.gif
yorgos
Πολύ καλή δουλειά, εύγε.
Coach Periklis
Εξαιρετικό παιδιά πολλά συγχαρητήρια
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.