Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - A.E.K. - 8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2018-2019
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 8/12/2018, 17:30
(ΕΡΤ2 "live")

Άρης - Α.Ε.Κ.

QUOTE(www.pressaris.gr - 8/12/2018)
Tα δίνει όλα για την πρώτη του εντός έδρας νίκη o Άρης απέναντι στην ΑΕΚ (PRESSARIS LIVE, 17.30)

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων η Basket League ξεκινάει και πάλι με την 8η αγωνιστική και ο Άρης υποδέχεται σήμερα στο Παλέ την ΑΕΚ (17:30) με στόχο την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακόμα ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, που μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι (...), αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, που όπως και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.

Στο διάστημα των δύο εβδομάδων ο Άρης είχε όλο τον χρόνο για να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του και να διορθώσει τα λάθη του, όμως δεν ήταν πλήρης. Αρχικά με την απουσία του διεθνή Λευτέρη Μποχωρίδη και στη συνέχεια με τον τραυματισμό του Ραμόν Χάρις, ο οποίος πιθανότατα δε θα αγωνιστεί σήμερα.

Ο Άρης θα τα δώσει όλα, θέλοντας να παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και με πάθος και δίψα για κάθε κατοχή να πάρει μια νίκη στο «σπίτι» του που τόσο πολύ του έχει λείψει, προκειμένου να τονώσει τόσο το ηθικό του όσο και τη βαθμολογική του θέση.

Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει είναι μεγάλη και διαρκής για 40’, καθώς απέναντί του έχει μια ομάδα ποιοτική με πολλές επιλογές στον πάγκο. Μάλιστα το κίνητρο του για νίκη γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως η ΑΕΚ προέρχεται από έξι σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Να τονιστεί πως ο Λούκα Μπάνκι δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χάρη Γιαννόπουλο, Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά, ενώ αμφίβολος είναι ο Εξέβιερ Ρατάν Μέις.
SteelGandalf
Μετά και την χθεσινή ήττα, ο Άρης μετράει 0-4 στην έδρα του, έχοντας όμως αντιμετωπίσει, κατά σειρά, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Περιστέρι και Α.Ε.Κ., όντας άκρως ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια του. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και αυτό "έγραψε" ήττα, οπότε η ομάδα του κόουτς Αγγέλου θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τους αγώνες που θεωρητικά μπορεί, ώστε να βελτιώσει την δεινή βαθμολογική της θέση.

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 18-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 33-39

3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 52-61

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 77-81

QUOTE(www.yellownews.gr - 8/12/2018)
Νέα ήττα (77-81) για τον Άρη που άργησε να “ξυπνήσει”

Μια ακόμη ήττα γνώρισε ο Άρης παρόλη την πολύ καλή εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη


Ξεκίνησε καλύτερα αλλά…

Με όπλο την καλή του επιθετική λειτουργία ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με 8-2 χάρη σε 5 πόντους του Νταλό, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με την Α.Ε.Κ. να τρέχει ένα επί μέρους 2-10, να ισορροπεί το παιχνίδι και τελικά την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 18-17.

Επιθετικό μπλακ άουτ, στο -6 ο Άρης

Καλά ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο ο Άρης που με ένα 6-0 να μετέτρεψε το 19-20 σε 25-20, στην συνέχεια όμως δυσκολεύτηκε να βρει επιθετικές λύσεις, η Α.Ε.Κ. πέρασε μπροστά με 30-33, οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με τρίποντο του Μποχωρίδη, οι φιλοξενούμενοι όμως με ένα νέο 6-0 κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος με το υπέρ τους 33-39.

Σταθερά πίσω, δεν είχε τρόπο να αντιδράσει

Σταθερά στους 9-11 πόντους ήταν η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να στηρίζεται στους Τζόουνς και Μποχωρίδη που πέτυχαν από 6 πόντους σε αυτό το διάστημα, να μην μπορεί όμως για ένα ακόμη δεκάλεπτο να περιορίσει την επίθεση της Α.Ε.Κ., να δέχεται 22 πόντους και να ολοκληρώνει το τρίτο δεκάλεπτο όντας εννέα πόντους πίσω (52-61).

Έκανε σε ένα λεπτό ότι δεν έκανε σε 39′ αλλά δεν έφτασε….

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με την Α.Ε.Κ. να φτάνει μάλιστα για πρώτη φορά στο +13 (54-67).

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κατάφερε να μειώσει δυο φορές στους 7 (60-67 και 65-72) να φτάσει στην συνέχεια και στο 70-76 με τρίποντο του Κάιζερ με τον Μποχωρίδη όμως να κάνει λάθος στην κατοχή, και να δίνει βολές στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Και ενώ το παιχνίδι φαινόταν τελειωμένο με ένα λεπτό να απομένει και το σκορ στο 70-78 ο Άρης είχε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει μια τελευταία αντεπίθεση, σκόραρε με τον Μποχωρίδη, έδωσε βολές στον Λαρεντζάκη (1/2) πέτυχε καλάθι με τον Τζόουνς και με 16 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Μποχωρίδης πέτυχε νέο τρίποντο μειώνοντας στο 77-79.

Τελικώς όμως ο Άρης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή, ο Σάκοτα ευστόχησε σε δυο βολές, οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν καλή επίθεση και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 77-81.


Boxscore
ashton
πάντως ο Αρης που ειδα στα 4 εντος που έχασε στο Αλεξανδρειο, είναι μια σκάλα πάνω από Κολοσσό - Ρεθυμνο - Κύμη.
Γιατι λίγος κόσμος χτες ; τα χουν σπασει οι οργανωμενοι με το Γουλιέλμο ;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.