Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΠΑΟ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Κλειστό Ελληνικού


Κομισάριοι: Σγουρός / Ντίνος
Διαιτητές: Γκόντας Σπυρίδων , Καρακατσούνης Χαράλαμπος , Παναγιώτου Χρήστος
Jan 17 2010 21:00 NOVASPORTS 3
ashton
QUOTE
Ιτούδης: «Να είμαστε έτοιμοι»

Η επιστροφή στην Ελλάδα έστρεψε το βλέμμα του Παναθηναϊκού πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο κλειστό του Ελληνικού την Κυριακή (21.00, NovaSports) την ΑΕΚ, έχοντας ακόμη να αντιμετωπίσουν και προβλήματα που αφορούν τραυματισμούς, με το διήμερο που μεσολαβεί μέχρι το τζάμπολ να είναι κρίσιμο για το ποιοι τελικά θα βρίσκονται στην αποστολή.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναμένεται σήμερα το απόγευμα να προπονηθεί με την ομάδα, ο Νίκολα Πέκοβιτς το ίδιο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει τις θεραπείες με τον φυσιοθεραπευτή του Παναθηναϊκού, Άκη Παναγιωταρά και έχει αρχίσει τρέξιμο. Οι προπονήσεις όμως είναι αυτές που θα δείξουν ποιοι θα είναι τελικά στη 12άδα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την ΑΕΚ, η οποία θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί με στοιχεία από την καινούρια της φιλοσοφία μετά την αλλαγή προπονητή, αφού την προηγούμενη αγωνιστική δεν υπήρχε ο χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο. Τώρα υπήρχε ο χρόνος. Από τους βασικούς συντελεστές του παιχνιδιού της είναι ο Τορίν Γκριν, ένας παίκτης που σκοράρει, αλλά και δημιουργεί από καταστάσεις πικ εντ ρολ, αλλά και απομονώσεις. Υπάρχει ο Νικολαϊδης στο πλάι, ο οποίος είναι γνωστός και έμπειρος παίκτης, ο οποίος έχει το καλό μακρινό σουτ, υπάρχει ο Φράνσις, ο οποίος παίζει στη ρακέτα, αλλά έχει και καταστάσεις με πρόσωπο στο καλάθι και ένα καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εκεί στην άμυνα. Υπάρχει ο Καλλινικίδης, ο οποίος είναι μαχητής, έμπειρος, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ. Γενικότερα η ΑΕΚ πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, έχει περίπου 10 μέσο όρο και θα πούμε και πάλι ότι είναι ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές. Είναι κάτι το οποίο μας έλειψε στο τελευταίο παιχνίδι. Φέραμε το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ, αλλά θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν είχαμε και αυτές τις επιπλέον 16 κατοχές, πόσους πόντους θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για δυνατή άμυνα, η ΑΕΚ ασκεί πίεση και οι παίκτες θα θέλουν να δείξουν διάθεση και στον καινούριο τους προπονητή».
Ημερ/νία Δημοσίευσης: 15-01-2010


paobc.gr
ashton
QUOTE
Η πρώτη παράσταση

Του Γιώργου Νικολάου
16/01/2010 (14:07)

Μία ημέρα απέμεινε για την πρώτη "παράσταση" του Αργύρη Πεδουλάκη στο παρκέ του Ελληνικού. Θα ρωτήσει κάποιος "μα παραστάσεις δίχως θεατές γίνονται"; Γίνονται, καθώς αυτό επιβάλλει ο επαγγελματισμός. Ο Σφακιώτης τεχνικός θα ήθελε αύριο (21:00, Νοvasports 3) τους οπαδούς της ΑΕΚ στο πλευρό της ομάδας, αφού πιστεύει στην ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσουν με τους παίκτες και η οποία συνήθως έχει ευεργετικό αποτέλεσμα. Συνήθως…

Και οι παίκτες θυμούνται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (σ.σ. θυμούνται τις καλές στιγμές, όχι τις στιγμές που πλήγωσαν την ομάδα) και προβληματίζονται για το… άδειο ντεκόρ, που θα συναντήσουν αύριο, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουν ότι τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνουν με τον κόσμο σύμμαχο, αλλά συμβιβάζονται με την πραγματικότητα.

Αισιοδοξία υπάρχει. Οι σκληρές προπονήσεις αποτελούν συνήθεια εσχάτως, αλλά -όπως ξαναγράψαμε- συνήθεια αποτελούν και τα χαμόγελα. Για να γίνουν πλατιά, όμως, απαιτείται και αποτέλεσμα στο παρκέ. Γι’ αυτό και οι χαμηλοί τόνοι…


basketblog.gr
ashton
QUOTE
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2010-01-16
Μπάλα 1

Στο άδειο από φιλάθλους κλειστό του Ελληνικού, λόγω της τιμωρίας της έδρας της ΑΕΚ, δοκιμάζεται αύριο ο Παναθηναϊκός, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μιλένκο Τέπιτς να δηλώνουν στο esake.gr…

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:

«Για εμάς ο αγώνας απέναντι στην ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικός. Πάντα οι αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ είναι δύσκολοι με το συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Μια επιπλέον ιδιαιτερότητα είναι ότι έχουν νέο προπονητή στον πάγκο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κάποια καινούρια πράγματα. Όσο για εμάς, όλοι ξέρουν ότι είχαμε αρκετά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Τόσο ο Διαμαντίδης, όσο και ο Πέκοβιτς έδειξαν ότι είναι καλύτερα και θα δούμε τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τους σεβαστούμε και να παίξουμε καλά για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».

ΜΙΛΕΝΚΟ ΤΕΠΙΤΣ:

«Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα. Όλα αυτά σε έναν αγώνα που θα γίνει χωρίς κόσμο. Είναι κάτι που πάντα κάνει τους παίκτες να νιώθουν παράξενα, είτε είναι γηπεδούχοι, είτε είναι φιλοξενούμενοι. Ελπίζω ότι θα προσαρμοστούμε και ότι θα είναι κάτι που δεν θα μας επηρεάσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη την οποία χρειαζόμαστε για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και ενόψει της έναρξης του Top16 της Ευρωλίγκας. Πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».


esake.gr


υ.γ. Συμφωνα με την προκηρυξη του πρωταθληματος, οι παικτες/προπονητές των ομάδων είναι στη διαθεση του διοργανωτή για συνεντευξεις κλπ πριν/μετά τα παιχνίδια.

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ ;;
ashton
τι έγινα έκραξα, και βρέθηκαν και δικές μας δηλώσεις τωρα ;

QUOTE
ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ:

«Θεωρώ ότι γίνεται από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, μια σοβαρή προσπάθεια από πλευράς των παικτών να κερδίσουν «έδαφος», να δουλέψουν σκληρά. Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έδειξαν ότι έχουν όρεξη και ενθουσιασμό και επιθυμούν την υλοποίηση των στόχων. Χρειάζεται βέβαια, να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και βέβαια, να γνωριστούμε καλύτερα. Αναντίρρητα, δίνουμε ένα δυνατό παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας, που θεωρείται από τις καλύτερες της Ευρωλίγκα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ενώ το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξουμε χαρακτήρα και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη νίκη. Πρέπει να «κοιτάξουμε στα μάτια» τους αντιπάλους μας και να μην αισθανθούμε άγχος ή ακόμα και φόβο σε κανένα σημείο της αναμέτρησης».

ΛΑΜΟΝΤ ΜΑΚ:

«Δίνουμε ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι μʼ έναν αντίπαλο, που πρωταγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εμείς, απλά, πρέπει να παρουσιάσουμε τον πραγματικό μας αγωνιστικό εαυτό και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη νίκη. Αρνητικό στοιχεία η απουσία των φιλάθλων μας, ώστε να μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια».


esake.gr
ashton
QUOTE
Καλλινικίδης: Εύκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΟ...
Καλλινικίδης: Εύκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΟ...
Ο δυναμικός φόργουορντ θεωρεί αρνητικό το ότι το ματς θα γίνει χωρίς φιλάθλους...

Ο Άκης Καλλινικίδης φημίζεται για τις... αντισυμβατικές δηλώσεις του. Έτσι, μιλώντας στο orasports.gr χαρακτήρισε εύκολο τον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που άπαντες τον θεωρούν δύσκολο. Βέβαια, εξήγησετο σκεπτικό του....


«Θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς αφού θα παίξουμε δίχως άγχος. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, μιας ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και μόνο να κερδίσουμε μπορούμε από αυτόν τον αγώνα».

Ο Καλλινικίδης θεωρεί σημαντική την έλλειψη του κόσμου δηλώνοντας αποφασισμένος αυτός και οι συμπαίκτες του να το παλέψουν: «Θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί ώστε να μπορέσουμε να είμαστε και ανταγωνιστικοί. Αν παίζαμε με τον κόσμο μας θα μπορούσαμε να μιλάμε επί διαφορετικής βάσης. Θα αγωνιστούμε σε ένα άδειο γήπεδο με “κρύα” ατμόσφαιρα και θα είναι δύσκολο για εμάς αφού αλλιώς έχουμε συνηθίσει το Ελληνικό».

Αναφορικά με την αλλαγή... φρουράς στην τεχνική ηγεσία, ο έμπειρος άσος θεωρεί πως θα βοηθήσει αυτόν και τους συμπαίκτες του:

«Όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή τουλάχιστον στην αρχή τα αποτελέσματα είναι θετικά, αφού διαφοροποιείται προς το καλύτερο η ψυχολογία όλων. Πιστεύω πάντως, πως γενικά θα μας βοηθήσει η έλευση του κ. Πεδουλάκη, που είναι ένας έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει δώσει τις... εξετάσεις του», τόνισε εντοπίζοντας και δυσκολίες:

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, τις δικές τους σκέψεις και ιδέες σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Εμείς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για να καταλάβουμε αυτά που θέλει ο κ. Πεδουλάκης. Μάλλον είναι θετικό το ότι παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και όχι κάποιο ματς που θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Αγοράζουμε χρόνο».

Κλείνοντας, σε ερώτηση σχετικά με το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί έτοιμη στα κρίσιμα επικείμενα εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό και τα Τρίκαλα ήταν κατηγορηματικός: «Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στους συγκεκριμένους αγώνες και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ωστόσο, σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα νίκης».
Απόστολος Λιόγκας


Δημοσίευση από την ΩΡΑ των σπορ 16/1/2010 18:21:00


orasports.gr
Weber

Δυστυχώς η ΑΕΚ δε βρίσκεται στη θέση που της αρμόζει..Για να μην πω στην κατηγορία!
ashton
μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Πέκοβιτς με τον Μπατιστ κάνουν πλάκα (έχει και 3 φαουλ ο κακος Φρανσις), ενώ ο Γκριν ειναι επίσης μέτριος και ημίχρονο 23-36.. με μολις 4/16 2ποντα...
Magnus92
Τι διαφορα κανει ομως η ελλειψη φιλαθλων ε ;;; Βαλτε διπλα διπλα τα παιχνιδια της ΑΕΚ με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ . . .
ashton
Eυτυχώς είχα πάει σε ένα live μιας συμμαθήτριας και απλά έμαθα τη διάσταση του σκορ, όταν με πήρανε να με ρωτήσουν αν ήταν η μεγαλύτερη ήττα μας.

ΝΑΙ, ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ)
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΤΑΝ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ, 52-82 ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ .

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ Β', ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ.

QUOTE
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - “Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι”
18/01/2010 00:01
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την άνετη νίκη επί της ΑΕΚ.

"Κάναμε ένα καλό παιχνίδι ιδίως στην άμυνα και κερδίσαμε εύκολα. Η διαφορά μεταξύ α΄και β' μέρους έχει να κάνει με την πιεστική μας άμυνα στο β΄μέρος που μας επέτρεψε να έχουμε εύκολα καλάθια, αλλά και στην ποιότητα μας στο 5 εναντίον 5. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την νίκη και την συμπεριφορά τους με΄σα στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή συμπεριφορά τους και καλή επιτυχία στον κόουτς Πεδουλάκη" ήταν το σχόλιο του Σέρβου που αναφέρθηκε και στην αυριανή κλήρωση της Ευρωλίγκας.

"Το βασικό για εμάς είναι να ασχολούμαστε με το πώς θα βελτιωθούμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπάλοι, άλλωστε όταν διεκδικείς τίτλους θα παίξεις με τους καλύτερους. Μην ξεχνάμε ότι ποτέ στην πορεία μας προς το φαιναλ φορ, δεν είχαμε εύκολους αντιπάλους".

Σε παρόμοιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή:

"Κάναμε έναν καλό αγώνα σε ένα γήπεδο όπου πολλές ομάδες έχουν απώλειες. Είχαμε προβλήματα με απουσίες, αλλά και επιστροφές παικτών που προέρχονταν από τραυματισμούς και αυτά δεν μας άφησαν να προετοιμαστούμε καλά όμως σήμερα παίξαμε σοβαρά, συγκεντρωμένα και κάναμε ότι μας ζήτησε ο προπονητής μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ που έχει προβλήματα και ελπίζω στο μέλλον να έχει πιο ζεστό γήπεδο.

Πρέπει να βρούμε ρυθμό και να βελτιωθούμε εν όψει της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα. Από δω και πέρα αντιμετωπίζουμε έμπειρες ομάδες. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό αλλά και εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να προετοιμαστούμε πιο σκληρά για τα παιχνίδια που ακολουθούν".


QUOTE
AEK - «Πρόβλημα στην κυκλοφορία»
18/01/2010 00:10
Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα

Η αδυναμία στην οργάνωση είναι το στοιχείο που έθιξε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα. «Είχαμε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία και το κατέβασμα της μπάλας. Ουσιαστικά έχουμε μείνει με τους Γκριν και Παπαντωνίου στο “1”. Ο τελευταίος είναι νεαρός, αλλά έχει το μυαλό και τις δυνατότητες να προχωρήσει» δήλωσε ο τεχνικός της «Ένωσης .

«Πέρσι είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και είναι άδικο να κοντράρεται με τον Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρη ομάδα. Μας έπαιξε πιεστική άμυνα και μας πόσταρε συνέχεια. Μας έλλειπε ένας σημαντικός παίκτης μας, ο κόσμος». Για την ενίσχυση της ΑΕΚ, ο Πεδουλάκης, είπε: «Έχουμε στα σκαριά έναν παίκτη για να μας βοηθήσει (σ.σ. τον Μαζέικα), βάσει των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Ψάχνουμε και έναν ψηλό για να γεμίσουμε τη φροντ λάιν μας. Είναι αναγκαία η ενίσχυση ακόμη και για τις προπονήσεις. Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, να ελέγξουμε το ρυθμό και να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς».

Καλλινικίδης: «Ο Παναθηναϊκός φανερώνει τις αδυναμίες μας»

Τα... άπλυτα της ΑΕΚ στην... φόρα έβγαλε με την πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός όπως παραδέχθηκε ο Αβραάμ Καλλινικίδης! «Εξαρχής η αποστολή μας ήταν δύσκολη, αλλά έγινε δυο φορές δυσκολότερη. Χάσαμε πολύ ενέργεια χωρίς τους οπαδούς μας και παρά την προσπάθεια που κάναμε ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ανά πάσα στιγμή σου φανερώνει όλες τις αδυναμίες» δήλωσε ο φόργουορντ της «Ένωσης» και πρόσθεσε: «Αυτό έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κρίμα, γιατί έπρεπε να είμαστε αγωνιστικοί και με ομαδικό πνεύμα. Το παρατήσαμε πολύ εύκολα το παιχνίδι και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Να το αναλύσουμε και να δούμε όλα μας τα λάθη, γιατί καλούμαστε να παίξουμε με ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση, να κρατάμε το μυαλό ξεκούραστο και φρέσκο».


spornet.gr
ashton
QUOTE
Με το χειρότερο τρόπο πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο μας, καθώς συνδυάστηκε με την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας μας σε οποιαδήποτε διοργάνωση... Το τελικό 47-85 και η διαφορά των 38 πόντων είναι νέο αρνητικό ρεκόρ σπάζοντας το προηγούμενο που ήταν το 52-82, πάλι από τον Παναθηναϊκό το 2006/07, και πάλι σε ντεμπούτο προπονητή - τότε του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Σούλης τότε κατάφερε να σώσει την παρτίδα παίρνοντας μια ομάδα με ρεκόρ 5-10 και να τερματίσουμε στην 9η θέση χάνοντας τα playoff και την οκτάδα ουσιαστικά από το ματς στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα που διακόπηκε. Τότε όμως είχε έρθει ο Ante Grgurevic για να δέσει η ρακέτα μας και να μην είναι ελβετικό τυρί, ενώ δεν είχαμε διώξει κάποιον όπως έγινε φέτος με τον McGrath. Ας ελπίσουμε η έλευση του Λιθουανού Mazeika να βελτιώσει την κατάσταση..


Η αποστολή μας ήταν από την αρχή δύσκολη καθώς παίζοντας σε άδειο γήπεδο οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να πάρουν ώθηση από τον κόσμο ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Μπήκαμε αρκετά καλά -σε σχέση με ότι ακολούθησε- στο παρκέ και είμασταν κοντά στο σκορ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και μέχρι το 15' περίπου. Κάπου εκεί φορτώθηκε με 3ο φάουλ ο Francis τον οποίο έπαιζε πανέξυπνα η frontline των φιλοξενούμενων, ο Τουτζιαράκης που τον αντικατέστησε δεν μπορούσε να κοντράρει τους Pekovic - Batiste που έκαναν πάρτυ, ενώ παράλληλα με υποδειγματική άμυνα είχε εξαφανιστεί ουσιαστικά στην επίθεση ο πρώτος σκόρερ μας Taurean Green. Και πάλι όμως το 19-21 που έγινε 23-36 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου απείχε πολύ από την αποσύνθεση της επανάληψης..

Απέμεινε ο Καλλινικίδης με τον Νικολαϊδη και τον Mack (ο μόνος που σκόραρε με κάποια συνέπεια στο τελευταίο τραγικότατο δεκάλεπτο) να προσπαθούν κάπως την ώρα που ήταν πρόδηλο πως είχαμε παρατήσει ακόμα και τη σκέψη της προσπάθειας για πίεση και μείωση της διαφοράς.. Γιατί αυτό δείχνουν τα μόλις και μετά βίας δύο (2) φάουλ που κάναμε στην τρίτη περίοδο όταν το σκορ από 23-36 έγινε 37-63, και μια από τα ίδια τα τέσσερα (4) που έγιναν στο 4ο δεκάλεπτο. Δηλαδή στο 2ο ημίχρονο σε κανένα πεντάλεπτο δεν δώσαμε στους αντιπάλους το bonus των βολών μετά το 5ο φάουλ γιατί πολύ απλά δεν κάναμε φάουλ και τους δίναμε το bonus της άμυνας με τα μάτια...


Επίσης είναι εκνευριστικό το γεγονός πως πολλοί παίκτες δεν έχουν καταλάβει (και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν όπως φαίνεται...) σε τι ομάδα είναι και τι φανέλα φοράνε. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΝΑ ΧΑΝΕΙ 38 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ -Η ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ- ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ..


Υ.Γ. Ενημερωτικά οι πιο βαριές εντός έδρας ήττες μας είναι πλέον :
εντός έδρας ήττες με πάνω από 20 πόντους:

38 :
Α1, 2009/10, ΑΕΚ - ΠΑΟ 47-85

30 :
Α1, 2006/07, ΑΕΚ - ΠΑΟ 52-82

27 :
Euroleague 2005/06, AEK - TAU 60-87
Cup Winners Cup 1971/72, AEK - Shimenthal Milano 57-84

26 :
Uleb Cup 2006/07, AEK - Lietuvos Rytas 76-102
Euroleague 2005/06, AEK - Benetton 57-83
A1 2004/05, ΑΕΚ - ΠΑΟ 71-97
Κύπελλο 1988/89, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 84-110

25 :
Α1 2006/07, ΑΕΚ - Αρης 64-89
Euroleague 2000/01, AEK - TAU 65-90
Α1 1992/93, ΑΕΚ - Πανιώνιος 65-90

21 :
Α1, Playoff, 2005/06, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 83-104
Α1, Playoff, 1993/94, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 75-96
Α1, 1992/93, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 67-88

20 :
Α1, 2008/09, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 75-95
Uleb Cup 2006/07, AEK - Hemofarm 73-93
Α1, Playoff 1987/88, ΑΕΚ - ΠΑΟ 58-78

--
Ανάρτηση Από τον/την haridimos στο ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ τη 1/18/2010 04:20:00 μμ


http://vasilissa.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html
ashton

Πεδουλάκης


Mack με Τσιλντρες-look


Λινοξυλάκης (με την πορτοκαλιά γραβάτα)


τα σουτ μας στο πρώτο μέρος


συλλετική εικονα. Περνάμε πάσα στον ψηλό που καρφώνει.


ο πρώην κι ο επόμενος των Gators, Green & Calathes



ashton

4. ΜΑΡΙΝΟΣ
Επαιξε στο τέλος για ένα 2λεπτο και κάτι. Δυο λάθη στο κατέβασμα της μπάλας.


5. GREEN
Κάκιστος. Ένα καλάθι στο ξεκίνημα κι έπειτα τίποτα.. Υποδειγματικές παγίδες/overplay από τους περιφερειακούς του ΠΑΟ. Τον εκνεύρισαν και τον εξουδετέρωσαν. Εμεινε στους 2π με 1/5 σουτ (νομίζω ένα έκανε στο β') με 1 ασιστ και 4 λάθη..


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Ξεκίνησε δυνατά με 8 πόντους στην αρχή (2 τρίποντα) αλλά μετά κλείστηκε κι αυτός, δεν βρήκε στόχο από τα 6μ25 κι έμεινε στους 10π, με 2/8 σουτ.


8. MACK
Με νέο λουκ αλά Τσίλντρες ο Mack. Φορτώθηκε κι αυτός με φάουλ, ήταν κλεισμένος και δεν έπαιρνε προσπάθειες. Στο 4ο δεκάλεπτο ήταν ο μοναδικός που είχε επαφή με το καλάθι. Όταν κουράστηκε/ κλείστηκε τότε η διαφορα πηγε στα υψη. 10π με 4/10 σουτ.


9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Εδωσε 3 ασιστ, πήρε 3 ρημπάουντ, έβαλε 5 πόντους. Αν δεν ήταν τόσο κακός στα σουτ (1/6...)


12. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Μπήκε για 1'55". Δεν έδειξε κάτι.


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Μάλλον ο καλύτερος παίκτης μας. Με πάθος στην άμυνα και στην επίθεση, σκόραρε 9 πόντους ενώ κατέβασε και 8 ρημπάουντ. Ειχε βεβαια και 3 λαθη.


14. ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ
Επαιξε κάμποσο λόγω των φάουλ του Φρανσις, είχε διάθεση μεν, αλλά όχι αποτελεσματικότητα (1/5 δίποντα).


15. FRANCIS
Τον κλείσανε ιδανικά και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πέρα από δυο καρφώματα σε κάποιες φάσεις που ανοιξε η αμυνα τους. Πετυχε 7π πήρε και 5 ρ.


17. MELS
Είναι δεδομένό ότι επιθετικά δεν μπορεί το παλουκάρι (έχασε κι ένα ποστάρισμα από κάτω). Όμως στο διάστημα που έπαιξε ήταν ο μοναδικός που πίεζε ψηλά (απο τους περιφερειακούς) κάνοντας κάνα φάουλ. Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στην επανάληψη και δεν είναι τυχαίο που η άμυνα έμπαζε από παντου.


18. ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Έκανε το ντεμπουτο του στην Α1. Σούταρε 2 τρίποντα (το ένα με καλές προϋποθέσεις, το άλλο στην εκπνοή) - του κλέψανε και μια φορά τη μπάλα.

19. JEREMIC
Για άλλη μια φορά δεν πάτησε παρκέ. Σίγουρα ένας παίκτης με εντελώς αμφίβολη χρησιμότητα..



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.