Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2017 Fiba Asia Cup
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
benchwarmer
Βρισκόμαστε 4 μέρες πριν την έναρξη του πρώτου ηπειρωτικού τουρνουά για αυτό το καλοκαίρι.

Με αυτό το τουρνουά εισερχόμαστε στην "νέα εποχή", όπου τα εν λόγω τουρνουά δεν δίνουν καμία πρόκριση για μετέπειτα διοργανώσεις (Παγκόσμιο, Ολυμπιακούς) αλλά είναι εντελώς αυτόνομα. Κάτι που όπως θα δούμε, σε αντίθεση με τα σχέδια της ΦΙΜΠΑ, μάλλον τα υποβαθμίζει παρά τα αναβαθμίζει, με τους περισσότερους αστέρες (πχ όλη η ομάδα της Αυστραλίας, ο Μπλάτσε και άλλοι) να επιλέγουν την ξεκούραση, ενώ και οι ίδιοι οι προπονητές να θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα εν όψει των προκριματικών που έπονται.

Μια μικρή παρουσίαση των ομίλων και των ομάδων λοιπόν, με κάποιες ομάδες να είναι ερωτηματικά οι τελικές συνθέσεις αλλά και η δυναμικότητα.


Α ΟΜΙΛΟΣ

Ιράν: Το πείραμα Μπάουερμαν απέτυχε και πλέον το Ιράν επιστρέφει με ντόπιο προπονητή. Στην 12άδα τους αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται ο μεγάλος τους σταρ Haddadi, ενώ πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκουραστεί. Θα δούμε τι θα ισχύσει τελικά, σίγουρα με αυτόν μέσα θα είναι ένα από τα φαβορί, παρόλο που τα βασικά γκαρντ της καλής περιόδου 2009-2015 έχουν πλέον αποσυρθεί και οι αντικαταστάτες τους δεν είναι όπως φαίνεται του ίδιου επιπέδου. Υπάρχει πάντως ο Kazemi στο 4 (draft του 2013), καθώς και ο Yakhchali στο 2 που πέρυσι στο Προολυμπιακό είχε προλάβει σε 2 ματς να έχει 10/17 τρίποντα.

Ιορδανία: Γνωστή και ως "Jordan" rolleyes.gif . Τους είχαμε αντιμετωπίσει στο Προολυμπιακό του 2012, πλέον όμως είναι πολύ αλλαγμένοι και χαμηλότερης δυναμικότητας (ακόμα και για τα ασιατικά στάνταρ). Ο Zaid Abbas απουσιάζει, ο Osama Daghles είναι πλέον στο τιμόνι της ομάδας αντί για το παρκέ και η 12άδα αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά. Υπάρχει πάντως και νατουραλιζέ, ο Kevin Ware ο οποίος με τη φανέλα του Louisville είχε συγκλονίσει με έναν ανατριχιαστικό τραυματισμό που είχε και που πριν λίγες μέρες υπέγραψε στον Φάρο Λάρισας!

Ινδία: Δειλά δειλά η χώρα κάνει κάποια βήματα στο μπάσκετ (8η στο Πανασιατικό του 2015). Ατραξιόν φυσικά ο Satnam Singh (draft του Ντάλας), καλύτεροι παίχτες όμως της ομάδας με βάση προηγούμενες διοργανώσεις είναι άλλοι (Amritpal και Amjyot Sing, καθώς και ο Bhriguvanshi). Θεωρώ ότι μπορούν να επαναλάβουν την προηγούμενη επιτυχία της 8άδας, με δεδομένες τις απουσίες άλλων ομάδων.

Συρία: Απορίας άξιο το πώς έφτασε εδώ με βάση όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα. Πιθανότατα από τις πιο αδύναμες ομάδες του τουρνουά. Υπάρχει πάντως ένας Σέρβος προπονητής και ένας Αμερικανός ψηλός (με κάθε επιφύλαξη το δεύτερο προς το παρόν). UPDATE: Τελικά νατουραλιζέ είναι ο 33χρονος Μαυροβούνιος Ivan Todorovic, ύψους 2.14


Β ΟΜΙΛΟΣ

Κίνα: Με πολλές απουσίες, αλλά προφανώς από τα φαβορί. Δεν υπάρχει Yi, όπως φυσικά δεν υπάρχει και κάποιος από αυτούς που δοκιμάζουν αυτό το καλοκαίρι την τύχη τους στο ΝΒΑ. Υπάρχει όμως νέος προπονητής (ο επί χρόνια παίχτης της ομάδας Du Feng), υπάρχει ανανέωση (όλοι κάτω των 30 ετών), ύψος (3 πάνω από 2.10), εμπειρία των περισσότερων από ένα πρωτάθλημα με καλές παραστάσεις σε σχέση με τους άλλους Ασιάτες, οπότε για τα ασιατικά στάνταρ είναι ένα από τα φαβορί. Να δούμε ατομικά ποιος θα ξεχωρίσει, πιθανότατα ο μαέστρος πλέον της ομάδας Ailun Guo (και στόχος(?) του Παναθηναϊκού κάποτε).

Φιλιππίνες: Χωρίς τον Blatche μετά από αρκετά χρόνια. Έχω πει βέβαια πολλές φορές για το πόσο δημοφιλές είναι το μπάσκετ στη χώρα, επομένως παίχτες υπάρχουν (αν και σε χαμηλότερα ύψη γενικά). Άλλη απουσία πάντως δεν βλέπω να υπάρχει (μάλιστα υπάρχει και νέος νατουραλιζέ, ο Christian Standhardinger, καμία σχέση βέβαια σε επίπεδο με τον Blatche), πιστεύω πως θα είναι δυνατή η ομάδα και σίγουρα ευχάριστη να την βλέπεις.

Κατάρ: Χωρίς τον Βασίλη Φραγκιά πλέον στον πάγκο, αλλά με εγχώριο προπονητή. Ως νατουραλιζέ εμφανίζεται ο 32χρονος Sammy Monroe, γενικά νομίζω πως είναι ομάδα με πολύ συγκεκριμένο ταβάνι. Τουλάχιστον δεν συμμετέχει στο τουρνουά κάποια από τις βασικές χώρες του πρόσφατου εμπάργκο, επομένως ευτυχώς δεν νομίζω να έχουμε τίποτα εξωαγωνιστικές "ομορφιές".

Ιράκ: Χωρίς ιδιαίτερη μπασκετική ιστορία. Κέντρο της ομάδας (φυσικά) ο νατουραλιζέ της, άλλος ένας γνωστός μας, καθώς πρόκειται για τον Kevin Galloway που έχει παίξει στον Απόλλωνα Πάτρας, και που χαρακτηριστικά σε προηγούμενες διοργανώσεις της εθνικής είχε περίπου 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ μέσους όρους.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Οι λατρεμένοι Tall Blacks, για πρώτη φορά σε Πανασιατικό. Και μεγαλύτερο "φτύσιμο" προς το τουρνουά δεν θα μπορούσε να υπάρξει (ή μπορεί, από τους Αυστραλούς), καθώς κατεβαίνουμε όχι απλά με τα δεύτερα αλλά με τα τρίτα μας. Δεν μιλάμε απλά για αναμενόμενες απουσίες (Adams, Penney κλπ) αλλά για κυριολεκτικά το 95% όσων αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής τα προηγούμενα 5 χρόνια. Ένα ολοκαίνουριο λοιπόν νεανικό ρόστερ (που βέβαια ούτε καν έχει τους περισσότερους του NCAA), το οποίο είναι σχεδόν αποκλειστικά επιλογή του κόουτς Henare, ο οποίος δηλώνει πως θέλει να χτίσει χαρακτήρα στα νέα παιδιά ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου, όπου βέβαια εκεί θα εμφανιστούν και οι υπόλοιποι.

Κορέα: Η Νότιος tongue.gif Δυστυχώς λόγω τν παρόμοιων ονομάτων των περισσότερων δεν μπορώ να σας πω στα σίγουρα για απουσίες κλπ. Είναι πάντως μία υπολογίσιμη δύναμη, που εάν είχε προλάβει να προχωρήσει η περίπτωση του Ricardo Ratliffe θα μπορούσε να πάει και στα μετάλλια. Δεν προχώρησε όμως (ίσως γίνει για τα προκριματικά), οπότε στόχος είναι να φτάσει στην 8άδα με όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες για μετά.

Λίβανος: Οι διοργανωτές και από τις ελάχιστες ομάδες που παίρνουν το τουρνουά πραγματικά στα σοβαρά. Προπονητής ο Ramunas Butautas, νατουραλιζέ σέντερ που αναμένεται να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (ο Norvelle Pelle από το ιταλικό πρωτάθλημα), αλλά πάνω από όλα η επιστροφή του μυθικού Fadi El Khatib, ο οποίος λατρεύεται ως θεός στη χώρα, στα 38 του χρόνια. Αν οι υπόλοιποι κάνουν το step-up (ακούγονται καλά λόγια για κάποιους), μπορούν να είναι στη ζώνη των μεταλλίων, έχοντας και το κοινό στο πλευρό τους.

Καζακστάν: Οι Καζάκοι (θα έκανα το απαραίτητο φωτο-αστείο αλλά βαριέμαι tongue.gif) έχουν σίγουρα κάποια εμπειρία μέσω της Αστάνα που αγωνίζεται στην VTB (οι περισσότεροι δηλαδή). Δεν έχουν όμως ποιότητα καθώς όλοι έχουν συμπληρωματικούς ρόλους εκεί, και δεν έχουν και κάποιον νατουραλιζέ φέτος να βοηθήσει. Σίγουρα πάντως θα είναι μία "μοναδική" ομάδα για αυτό το τουρνουά, καθώς το στυλ τους δεν νομίζω ότι ταιριάζει ούτε με αυτό πχ των Απω-Ασιατικών ομάδων, ούτε με αυτό αυτών της Μέσης Ανατολής..


Δ ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία: Όπως και οι Νεοζηλανδοί για πρώτη φορά σε τέτοιο τουρνουά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν κάποιο επιπλέον star power με το ρόστερ που παρουσιάζουν. Από την περσινή ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχει μόνο ο 37χρονος David Andersen, ενώ επιστρέφει ο γνωστός μας Brad Newley και ο 34χρονος Kickert! Το υπόλοιπο ρόστερ αποτελείται από παίχτες που παίζουν αποκλειστικά στο εγχώριο πρωτάθλημα, οι περισσότεροι εκ των οποίων χωρίς να θεωρούνται και σταρ. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι και ο Jason Cadee, o οποίος πέρυσι έκανε ένα μικρό πέρασμα και από την... Κύμη.

Ιαπωνία: Απώτερος σκοπός η όσο γίνεται αξιοπρεπέστερη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020. Με αυτό υπόψην, οι συμπαθείς Ιάπωνες έχουν εμπιστευτεί τα ηνία της ομάδας στον Αργεντινό Julio Lamas, πρώην προπονητή των Μανού, Σκόλα κλπ. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι κάπως χειρότερα, ειδικά με την απώλεια του Joji Takeuchi, πρώτου σκόρερ της ομάδας στο προηγούμενο Πανασιατικό. Υπάρχει πάντως βάθος, το πρωτάθλημά τους κάνει κάποια βήματα μπροστά (όλη η 12άδα αγωνίζεται εκεί), ενώ ένας από αυτούς είναι και ο Yuki Togashi, ύψους 1.70, ο οποίος προσπάθησε (ανεπιτυχώς βέβαια) και στην D-League για το ΝΒΑ.

Κινεζική Ταϊπέι: Είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις πριν κάποια χρόνια(4οι το 2013), τώρα όμως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Λείπει ο Quincy Davis, λείπουν και κάποιοι άλλοι έμπειροι παίχτες, επομένως υπάρχει απλώς ένα ρόστερ με διάφορους παίχτες που μοιάζουν τα επίθετά τους tongue.gif Θα δούμε αν θα ξεχωρίσει κάποιος, σε μία ομάδα που φυσικά υπολείπεται σε ύψος και σουτάρει πολλά τρίποντα.

Χονγκ Κονγκ: Επίσης χαμηλής δυναμικότητας, χωρίς να υπάρχει και η δικαιολογία των απουσιών. Υπάρχει ο ψηλός Duncan Reid των 2.05, όμως πρόκειται για την κοντύτερη ομάδα του τουρνουά, με μέσο όρο ύψους το... 1.88!!! Οπότε καταλαβαίνει κανείς τι θα δούμε.
benchwarmer
Κάποιο νέο της τελευταίας στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει, αύριο λοιπόν ξεκινάει το τουρνουά, ενώ εντύπωση μου κάνει προσωπικά το πρόγραμμα όπου τα ρεπό είναι έτσι ώστε καμία ομάδα να μην παίζει σε συνεχόμενες μέρες, παρά μόνο στον ημιτελικό-τελικό.

http://www.fiba.com/asiacup/2017
benchwarmer
Από την 1η αγωνιστική (χθες-σήμερα) κρατάμε:

- Τις πολύ εύκολες νίκες των δευτερότριτων Αυστραλίας και Νεας Ζηλανδίας επί Ιαπωνίας και Καζακστάν αντίστοιχα, απόδειξη του χαμηλού επιπέδου της Ασίας.

- Την επιβλητική εμφάνιση του Ιράν με την Ινδία (101-54), με Haddadi παρόντα και επομένως αυτόματα το φαβορί για το χρυσό.

- Την τεράστια νίκη των Φιλιππινών (χωρίς Blatche θυμίζω) επί της Κίνας με 96-87, σίγουρα στο καλύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής.

- Την σπουδαία νίκη των διοργανωτών Λιβανέζων επί της Κορέας με 72-66, με τον γίγαντα Fadi El Khatib να έχει... 4/19(!!!) σουτ, παρουσιαζόμενος 20 κιλά βαρύτερος από ότι θα πρεπε.


https://www.youtube.com/playlist?list=PLCXE...KwAc10YlLHcSZyF
benchwarmer
Στην 2η αγωνιστική είχαμε:

- Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι στο Νέα Ζηλανδία - Λίβανος, με τον Ελ Κχατίμπαρο να θυμάται τα παλιά και να έχει 33-11-8, όμως τα πρωτοεμφανιζόμενα παλικάρια του Henare έδειξαν χαρακτήρα και πήραν μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα των διοργανωτών με 86-82. Αύριο με την Κορέα παίζεται η 1η θέση του ομίλου, δεν αποκλείεται και τριπλή ισοβαθμία (ο 1ος προκρίνεται κατευθείαν στους 8, 2οι-3οι παίζουν μπαράζ). Οι Καζάκοι καμία τύχη, έχασαν με 55-116 από τους Κορεάτες!

- Την κυριαρχία του Ιράν και του Haddadi στον όμιλό του, που λογικά θα επιβεβαιωθεί με μία ακόμα νίκη επί της Ιορδανίας (που είναι σίγουρα 2η). Ινδία και Συρία θα παίξουν για την αποφυγή του αποκλεισμού, με τους Ινδούς να είναι σίγουρα κατώτεροι των όποιων προσδοκιών (ο drafted Singh των 2.18 έχει 3 πόντους και... 1 ριμπάουντ σε δυο ματς)

- Τις σούπερ επιθετικές Φιλιππίνες να έχουν ήδη πάρει την πρωτιά στον όμιλό τους, με την Κίνα να χρειάζεται μπαράζ για να περάσει στους "8". Το Ιράκ του Galloway λογικά θα προκριθεί ως 3ο, αφήνοντας 4ο την απογοήτευση του Κατάρ, που πάντως παρουσιάζεται χωρίς κανέναν ξένο, ούτε παίχτη ούτε προπονητή όπως συνήθως.

- Τα δεύτερα της Αυστραλίας να συνεχίζουν να κάνουν πλάκα στον δικό τους όμιλο. Είναι βέβαια και ο όμιλος τέτοιος, η Ιαπωνία θα είναι σίγουρα δεύτερη, ενώ Ταϊπέι και Χονγκ Κονγκ είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας, όποια και να περάσει ως 3η δεν έχει τύχη στο μπαράζ με κάποια 2η.
Giwrgos1
αξιοσημειωτο οτι ειναι η πρωτη φορα που αυστραλια και νεα ζηλανδια συμμετεχουν στο πανασιατικο πρωταθλημα, σωστα?
benchwarmer
QUOTE(Giwrgos1 @ Aug 12 2017, 15:26 ) *
αξιοσημειωτο οτι ειναι η πρωτη φορα που αυστραλια και νεα ζηλανδια συμμετεχουν στο πανασιατικο πρωταθλημα, σωστα?


Ναι, όπου κατεβάζουν όμως τα δεύτερά τους και οι 2, μην πω τα τρίτα τους.


Τέλος της φάσης των ομίλων λοιπόν, με μερικά παιχνίδια να έρχονται πιο κλειστά από ότι περιμέναμε, με αποκορύφωμα το Κίνα-Ιράκ 61-60 ή το Φιλιππίνες-Κατάρ 80-74.

Τώρα αύριο και μεθαύριο σειρά παίρνουν τα μπαράζ, ενώ οι προημιτελικοί θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη. Είπαμε, αρκετά "απλωμένο" το πρόγραμμα, ίσως γιατί όλη η διοργάνωση γίνεται σε ένα μόνο γήπεδο.


Λίβανος-Ταϊπέι, και ο νικητής με Ιράν (δηλαδή ο Λίβανος)
Ιαπωνία-Κορέα (αυτό πιο ντέρμπι), και ο νικητής με Φιλιππίνες
Ιορδανία-Ιράκ, και ο νικητής με Νέα Ζηλανδία (ορθάνοιχτος ο δρόμος μας για την 4άδα, τεράστια επιτυχία για αυτό το ρόστερ)
Κίνα-Συρία, και ο νικητής με Αυστραλία (δηλαδή η Κίνα, σε ένα πρόωρο ντέρμπι στους 8)


Και μια πεντάδα που έχει ξεχωρίσει ως τώρα στο τουρνουά:

PG: Ailun Guo (Κίνα), 22.3 πόντοι, 4.0 ασίστ με 63% 2π και 40% 3π
SG: Behnam Yakchali (Ιράν), 18 πόντοι με 56% στα τρίποντα, σουτάροντας μάλιστα περίπου 8 ανά παιχνίδι! Και είναι και μόλις 22 χρονών...
SF: Fadi El Khatib (Λίβανος), 22.3 πόντοι, 6.0 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και το κυριότερο, ηγετική προσωπικότητα και star quality που τόσο λείπει από αυτό το τουρνουά
PF: Kevin Galloway (Ιράκ), πρακτικά χωρίς θέση καθώς είναι όλη η ομάδα, 16.0 πόντοι, 10.0 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 2.0 κλεψίματα, με μόλις 35% ευστοχία αλλά είπαμε είναι ο νατουραλιζέ με την μεγαλύτερη επιρροή σε κάποια ομάδα.
C: Βάσει στατιστικών ίσως ο Χαντάντι, αλλά με αυτούς τους αντιπάλους που έπαιξε κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά ήταν αυτά τα νούμερα, μάλλον σβηστός είναι. Ο Πελ επίσης που πίστευα θα κυριαρχήσει αμυντικά, παίζει ελάχιστα στον Λίβανο. Οπότε ας πούμε κενή η θέση προς το παρόν...
Manimal
Και οι Φιλιππινέζοι δεν έχουν κατεβάσει την πρώτη ομάδα. Το παράδοξο βέβαια δεν είναι που μια μπασκετική χώρα έχει υποτιμήσει διοργάνωση της Fiba, αλλά δεν κράτησαν έστω και τα προσχήματα να διακόψουν την PBA (το αντίστοιχο NBA των Φιλιππίνων). Ακόμα και στους ασιάτες αποδεικνύεται πόσο αποτυχημένο είναι πλέον το νέο μοντέλο της FIBA να μην δίνει τα μπόνους προκρίσεων για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Θα αποδομηθούν όλες οι ηπειρωτικές διοργανώσεις τελικά.
Air Kef
Βάλτε λίγο Τέρενς Ρόμεο να τρελαθούμε με το GILAS BASKETBALL icon_headbang.gif


arianinos
QUOTE(Manimal @ Aug 14 2017, 01:07 ) *
Και οι Φιλιππινέζοι δεν έχουν κατεβάσει την πρώτη ομάδα. Το παράδοξο βέβαια δεν είναι που μια μπασκετική χώρα έχει υποτιμήσει διοργάνωση της Fiba, αλλά δεν κράτησαν έστω και τα προσχήματα να διακόψουν την PBA (το αντίστοιχο NBA των Φιλιππίνων). Ακόμα και στους ασιάτες αποδεικνύεται πόσο αποτυχημένο είναι πλέον το νέο μοντέλο της FIBA να μην δίνει τα μπόνους προκρίσεων για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Θα αποδομηθούν όλες οι ηπειρωτικές διοργανώσεις τελικά.


Όντως δεν έχουν διακόψει την PBA αλλά έχουν κατεβάσει την "πρώτη" ομάδα τους. Οι ομάδες τους δανείσανε στην Εθνική όποιον παίχτη ήθελε, η ομάδα είναι η καλύτερη δυνατή που γινόταν. Ο μοναδικός που δεν παίζει είναι ο χοντρομπλατς ο νατουραλιζέ τους όπου στην θέση αυτού έχουν τον Standhardinger που είναι Γερμανοφιλιππινέζος αλλά παίζει σαν νατουραλιζέ. Αν δεν τα κάνουν μαντάρα στους 8 που λογικά θα είναι με την Κορέα με την οποία έχουν (κακή) παράδοση ετών, θα είναι στην τετράδα.
GK_23
QUOTE(Manimal @ Aug 14 2017, 00:07 ) *
Και οι Φιλιππινέζοι δεν έχουν κατεβάσει την πρώτη ομάδα. Το παράδοξο βέβαια δεν είναι που μια μπασκετική χώρα έχει υποτιμήσει διοργάνωση της Fiba, αλλά δεν κράτησαν έστω και τα προσχήματα να διακόψουν την PBA (το αντίστοιχο NBA των Φιλιππίνων). Ακόμα και στους ασιάτες αποδεικνύεται πόσο αποτυχημένο είναι πλέον το νέο μοντέλο της FIBA να μην δίνει τα μπόνους προκρίσεων για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Θα αποδομηθούν όλες οι ηπειρωτικές διοργανώσεις τελικά.

Η PBA έχει επίσης κάνει ήδη γνωστό πως δεν θα σταματήσει για τα προκριματικά του FIBA World Cup.

Το φαβορί είναι κατά τη γνώμη μου η Αυστραλία παρόλο που έχασε με τραυματισμό τον Andersen και κατέβασε ουσιαστικά τα τρίτα της. Ακολουθεί το Ιράν.

Μεγάλη απογοήτευση η Ινδία.
benchwarmer
Παραλίγο να έχουμε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων, με την Συρία να προηγείται με 12 πόντους της Κίνας στο 30', όμως τελικά τους Κινέζους να επικρατούν με 81-79... Σίγουρα έχουν απουσίες (υπάρχουν βέβαια 2-3 παρόντες από την κανονική ομάδα, κάτι που δεν ισχύει καν για την Αυστραλία πχ) αλλά και πάλι δεν παρουσιάζουν καλή εικόνα...
https://www.youtube.com/watch?v=rKp-_t6m_co

Οι προημιτελικοί λοιπόν:

Τετάρτη 18:30 Φιλιππίνες-Κορέα, με φαβορί τους Gilas, όμως οι Κορεάτες είναι ομάδα που μπορεί να τους ακολουθήσει στον γρήγορο ρυθμό, αρκεί φυσικά να είναι και εύστοχοι.

Τετάρτη 21:00 Ιράν-Λίβανος, μεγάλο ντέρμπι, σε οποιαδήποτε άλλη έδρα φυσικά θα ήταν φαβορί το Ιράν, τώρα να δούμε. Κλειδί θα είναι ο Πελ, ο οποίος δεν έχει παίξει πολύ ως τώρα, δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει τον Χαντάντι.

Πέμπτη 18.30 Αυστραλία-Κίνα, θεωρητικά το μεγάλο ντέρμπι που όλοι περίμεναν, πρακτικά τα δευτερότριτα της Αυστραλίας με τα πρωτοδεύτερα της Κίνας, που όμως βάσει εικόνας στο τουρνουά μεγάλο φαβορι είναι οι Αυστραλοί.

Πέμπτη 21.00 Νέα Ζηλανδία-Ιορδανία, ενα ζευγάρι έκπληξη, με τα δεύτερα των Νεοζηλανδών να αποδεικνύονται πολύ σκληρά καρύδια στην πρώτη φάση. Να δούμε τώρα στο πιο κρίσιμο ματς, με μία Ιορδανία που θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη και μόνο από την 8άδα, έχοντας μία ομάδα χωρίς νατουραλιζέ, σε αντίθεση με τις υπολοιπες χώρες της γύρω περιοχής.
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Aug 16 2017, 00:14 ) *
Τετάρτη 18:30 Φιλιππίνες-Κορέα, με φαβορί τους Gilas, όμως οι Κορεάτες είναι ομάδα που μπορεί να τους ακολουθήσει στον γρήγορο ρυθμό, αρκεί φυσικά να είναι και εύστοχοι.


Πράγματι οι Φιλιππίνες πήγαν στον γρήγορο ρυθμό τους, σκοράροντας 86 πόντους, αφήνοντας στην Κορέα το αν θα τους ακολουθήσει η όχι. Η Κορέα λοιπόν σκόραρε... 118(!!!!), με 16/21 τρίποντα. Ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ κάτι παρόμοιο σε μεγάλη (ή έστω "μεγάλη") διοργάνωση. Τι άλλο να σχολιάσουμε, δεν ξέρω πραγματικά.
https://www.youtube.com/watch?v=W51qEGSsPSw


QUOTE(benchwarmer @ Aug 16 2017, 00:14 ) *
Τετάρτη 21:00 Ιράν-Λίβανος, μεγάλο ντέρμπι, σε οποιαδήποτε άλλη έδρα φυσικά θα ήταν φαβορί το Ιράν, τώρα να δούμε. Κλειδί θα είναι ο Πελ, ο οποίος δεν έχει παίξει πολύ ως τώρα, δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει τον Χαντάντι.


Χαντάντι από τα παλιά, δεν σταματιόταν. 23 πόντοι, 20(!) ριμπάουντ, 3 τάπες οδηγώντας το Ιράν στην 4άδα απέναντι στους διοργανωτές. Χαρακτηριστικό ότι έπαιξε 40:00 λεπτά, με 4 παίχτες του Ιράν να παίζουν γενικά πάνω από 38... Ο Λίβανος προσπάθησε, αλλά δεν. Τουλάχιστον ήταν το τουρνουά η ευκαιρία να ξαναδούμε τον Ελ Κχατίμπ, στις τελευταίες λογικά παραστάσεις της καριέρας του με την Εθνική.
https://www.youtube.com/watch?v=k9FHzR1R8js
benchwarmer
Τελικά ακόμα και αυτές οι ομάδες Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας αποδείχτηκαν υπεραρκετές για να φτάσουν στην 4άδα πολύ εύκολα, αναδεικνύοντας το πολύ χαμηλό επίπεδο στην Ασία. Ειδικά για τα παλικάρια του Henare είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, με μόλις 2-3 να έχουν ελάχιστη διεθνή εμπειρία, αλλά που προπονητής και ομοσπονδία το πίστεψαν, αφήνοντας έξω τους γνωστούς (αρκετοί εκ των οποίων ήθελαν όντως να παίξουν), με σκοπό να ψηθούν οι νεότεροι για τα επικείμενα προκριματικά. Και να που τελικά θα έρθει και καλό αποτέλεσμα και σ΄αυτό το τουρνουά.

Το Σάββατο λοιπόν οι ημιτελικοί:

Ιράν-Κορέα
Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία
Manimal
QUOTE (arianinos @ Aug 14 2017, 13:37 ) *
Όντως δεν έχουν διακόψει την PBA αλλά έχουν κατεβάσει την "πρώτη" ομάδα τους. Οι ομάδες τους δανείσανε στην Εθνική όποιον παίχτη ήθελε, η ομάδα είναι η καλύτερη δυνατή που γινόταν. Ο μοναδικός που δεν παίζει είναι ο χοντρομπλατς ο νατουραλιζέ τους όπου στην θέση αυτού έχουν τον Standhardinger που είναι Γερμανοφιλιππινέζος αλλά παίζει σαν νατουραλιζέ. Αν δεν τα κάνουν μαντάρα στους 8 που λογικά θα είναι με την Κορέα με την οποία έχουν (κακή) παράδοση ετών, θα είναι στην τετράδα.


Μπορεί να έχεις και δίκαιο και να κατέβηκαν όντως οι καλύτεροι. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ριζική ανανέωση της ομάδας, αφού άλλαξε σχεδον τα 2/3 σε σχέση με τις τελευταίες διοργανώσεις. Βέβαια από ότι βλέπω Ταβλάβα και Πίνγκρις πρέπει να σταμάτησαν, ενώ Κάμπο, Τενόριο, Αλαπάγκ έχουν περιορισμένο ρόλο πλέον και στις ομάδες τους. Μετά την παταγώδη αποτυχία με την Κορέα δεν θα μου φανεί απίθανο να τους ξανακαλέσουν για κανένα μελλοντικό τουρνουά.
Giwrgos1
Χτες στους ημιτελικους

Ιραν-Ν.Κορεα 87-81 (Η Ν.Κορεα απεκλεισε τις Φιλιππινες στα προημιτελικα)

Αυστραλία-Ν.Ζηλανδία 106-79

Οποτε στον τελικο θα εχουμε 2 αναμενομενες ομαδες, τη κυριαρχη ομαδα της Ασιας τα τελευταια χρονια και αυτη της Ωκεανιας
benchwarmer
Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος ενός αρκετά υποβαθμισμένου τουρνουά, με τους αγώνες των μεταλλίων:

18.30 Κορέα - Νέα Ζηλανδία
21.00 Ιράν - Αυστραλία

Οι 2 Ωκεανικές με τα δευτερότριτά τους, απέναντι σε 2 πλήρεις(?) Ασιατικές δηλαδή. Με τις υπόλοιπες Ασιατικές που είχαν σημαντικές απουσίες (αλλά σίγουρα όχι ολόκληρη 12άδα όπως οι Ωκεανικές) να μην καταφέρνουν καν να μπουν στην 4άδα (πχ Κίνα, Φιλιππίνες). Με κάποιο διαφορετικό σταύρωμα ίσως το κατάφερνε και ο Λίβανος, που για μένα η μεγαλύτερη απορία του τουρνουά είναι γιατί έπαιξε τόσο λίγο ο Pelle. Ενημερωτικά, στο μόνο ματς που έπαιξε πολύ (αυτό για τις θέσεις 5-8) είχε 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 τάπες!

Στα πιο κάτω τίποτα ιδιαίτερο, με τις ομάδες πλέον να στρέφονται στα προκριματικά του Παγκοσμίου (όπου θα μετέχουν οι ίδιες 16, κακώς κατ' εμέ) και που οι θέσεις πρόκρισεις είναι υπερ-αρκετές (7 τον αριθμό, 8 δηλαδή με την διοργανώτρια Κίνα, η οποία όμως θα μετάσχει και στα προκριματικά huh.gif )
Giwrgos1
Άνετα η Αυστραλια το χρυσο μεταλλιο απεναντι στο Ιραν (79-56)
Η Ν.Κορέα το χάλκινο νικωντας 80-71 τη Ν.Ζηλανδια

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
2. ΙΡΑΝ
3. Ν.ΚΟΡΕΑ
4. Ν.Ζηλανδία
5. Κίνα
6. Λίβανος
7. Φιλιππίνες
8. Ιορδανία
9. Ιαπωνία
10. Συρία
11. Ιράκ
12. Ταϊβάν
13. Κατάρ
14. Ινδία
15. Χονγκ Κονγκ
16. Καζακστάν

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.