Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Portland Trail Blazers




Ψάχνοντας λύσεις για τον πάγκο




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 54-28
Leaders (2013-2014):



Πόντοι: L. Aldridge 23.2
Ριμπάουντ: L. Aldridge 11.2
Ασσίστ: D. Lillard 5.4



Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Blake (FA), Kaman (FA), ταδε (μετεγγραφή )
Draft Picks: -

Έφυγαν: Mo Williams (FA σε Wolves),

Προπονητής:

Terry Stotts

Δύο χρόνια ήδη στην ομάδα ο Stotts και μέχρι στιγμής το πρόσημο για την δουλειά του είναι θετικό. Την πρώτη χρονιά το Portland είχε ρεκόρ 33-49 αλλά πέρσι τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά. Το Portland ξεκίνησε φουριόζο και έκανε σημαντικά σερί νικών. Η έλλειψη βάθους στον πάγκο οδήγησε σε αγωνιστική κοιλιά, όμως ο Stotts έστειλε την ομάδα στο 2ο γύρο των play-offs, αφήνοντας άπαντες στην ομάδα ευχαριστημένους. Το σημαντικό θέμα που έχει να λύσει φέτος είναι πως θα καταφέρει να αυξήσει τόσο την παραγωγικότητα της 2nd unit όσο και να της αυξήσει το ρόλο μέσα στο παιχνίδι.


Σχόλιο:

Το περσινό Portland ήταν μια από τις ομάδες που ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζεις, καθόσουν εύκολα να δεις ένα παιχνίδι του. Καλοδουλεμένη ομάδα, που πάντα προσπαθεί να παίξει μπάσκετ, ψηλά σκορ, ποικιλία στις επιθετικές επιλογές και φυσικά παίκτες που τραβούν την προσοχή σου. Η περσινή διαφορά σε σχέση με τη σεζόν 2012-13 είναι ότι οι Blazers εμφανίστηκαν σημαντικά καλύτεροι και στο αμυντικό κομμάτι. Συγκεκριμένα από την 26η θέση που κατέλαβαν την προηγούμενη σεζόν στο defensive rating, ανέβηκαν 10 θέσεις φέτος δείχνοντας πως έχουν προσθέσει την άμυνα στο παιχνίδι τους.

Έχοντας στην ομάδα τους το καλύτερο power forward της λίγκας, οι Blazers ήξεραν ποιος θα είναι αυτός που θα τους κουβαλήσει στις δύσκολες στιγμές. Ο Aldridge πραγματοποίηση εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν ασταμάτητος στο πρώτο διάστημα της regular, και αν δεν είχε τραυματιστεί θα ήταν ακόμα ψηλότερα στο ladder για τον περσινό MVP. Βρήκε όμως φέτος άξιο συνοδοιπόρο, καθώς ο Lillard έδειξε σε σημαντικό βαθμό πως είναι παίκτης για τα ζόρικα, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αποφάσισε να πάρει και να βάλει το τελευταίο σουτ, χαρίζοντας νίκες στην ομάδα του. Το extra στοιχείο ήταν η προσθήκη Lopez, που ήρθε για να κάνει όλα τα μικροπράγματα που θα απελευθέρωναν τον Lamarcus, επιτρέποντας του να κάνει το παιχνίδι του.

Ο λόγος που το Portland δεν κατάφερε να πάει πιο ψηλά πέρσι, είναι η έλλειψη βάθους στον πάγκο του. Όταν μπήκαμε στην extra περίοδο, οι Blazers ήταν ομάδα που στηριζόταν σε 6 παίκτες , οπότε ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ομάδες με μεγάλο rotation σε σειρά παιχνιδιών. Φέτος ο Mo αντικαταστάθηκε από τον Steve Blake ενώ ήρθε και ο Kaman, που τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει σε τίποτα τον αξιοπρεπή παίκτη των Clippers. Οπότε το περσινό τους μειονέκτημα δεν φαίνεται να αντιμετωπίστηκε. Μένει να δούμε πόσο θα αντέξουν οι βασικοί και για αυτή τη σεζόν.

Πρόβλεψη: 51-31
Conference rank: 6th
Division rank: 2nd

SG3ptshooter
Oι περιφερειακοί που ήρθαν απ' τον πάγκο ως τώρα έχουν στο ημίχρονο του ματς με τους Clippers 0/9 fg. evilmonkey.gif
SteveNashidis
QUOTE(SG3ptshooter @ Nov 8 2014, 23:18 ) *
Oι περιφερειακοί που ήρθαν απ' τον πάγκο ως τώρα έχουν στο ημίχρονο του ματς με τους Clippers 0/9 fg. evilmonkey.gif


Με τέτοιον ρομπιν λοπεζ δεν χανει κανεις. 6/6 διποντα 5/5 βολές. Αχαστοοοοοοος!
SG3ptshooter
QUOTE
LaMarcus Aldridge Becomes Second-Leading Scorer in Franchise History

http://www.nba.com/blazers/lamarcus-aldrid...-leading-scorer

http://www.oregonlive.com/blazers/index.ss...land_an_in.html
QUOTE
In some regards, it seems like just yesterday that Aldridge arrived in Rip City as a gangly, wary, and impressionable 21-year-old rookie, a guy who wouldn't speak unless he was spoken to, lest he reveal his stutter.




Mείνε. Δεν αξίζει να πας κάπου αλλού πια. Το ξέρω, έχουν κάνει ένα κάρο πατάτες και φρυδιές. Nαι, ακόμα και τώρα με αυτήν την πεντάδα υπάρχουν θέματα και ΔΕΝ είμαστε στα φαβορί, ενώ θα πρεπε τολμώ να πω. Αλλά the dream is ali i ive.

port1-sm.gif
SG3ptshooter
Tι ξεκίνημα κι αυτό ρε φίλε απ' το LaMar, 6/7 μες τo Chicago στα μέσα της πρώτης. 41.gif
jasonick


Ηγετικός, clutchάτος, ASSASIN που λέει και το βίντεο.
aegeansheed
QUOTE
Lillard leads the NBA in fourth-quarter scoring with 205 points and ranks third in the league in fourth-quarter scoring average (6.6 points), trailing only Miami Heat guard Dwyane Wade (7.4) and New York Knicks forward Carmelo Anthony (7.1) among qualifying players.
SG3ptshooter

Πολύ ενδιαφέρον video για έναν απ' τους καλύτερους παίκτες εκεί έξω που δεν έχουν γίνει 100% stars ακόμα.

Γενικά τι έγινε φέτος και δεν σας απασχολούν οι Blazers; Σιγή ασυρμάτου. Συνεχίζουμε καλά παρά τη σπουδαία απώλεια του RoLo και την ανυπολόγιστη απουσία της Carrie Brownstein που προμοτάρει το νέο cd, δεν μας πιστεύω για μακριά γιατί η βελτίωση του πάγκου ήρθε από παίκτες που δεν εμπιστεύομαι να μου δώσουν λύσεις απέναντι σε top ομάδες στην postseason, οπότε πάλι θα πεθάνουν όλοι οι βασικοί εξ' αρχής στο παρκέ 40+ λεπτά. Υπεραπλουστευτικό, αλλά νταξ με το Blake στο 2nd unit δεν σπας συστηματικά έδρες, τρως ξύλο.

FYI καλοθελητούλη, δεύτερη ομάδα μου συνεχίζουν να είναι οι Blazers κι όχι οι εξίσου αγαπημένοι Warriors. The dream is alive bball.gif
Zoys
Απολαυστική προσπάθεια. blove.gif

pain of salvation
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 18 2015, 13:41 ) *


Δεν προλαβαίνουμε ρε σουτέρ, με μπέμπη τώρα.
Ντάξει Λίλαρντ και Μάρκους(προσκυνω και Μάθιους) σε άλλη σφαίρα,αν και το σάσκουατς από το Όρεγκον έχει γίνει γήινος τελευταία.
Κλασσικά,θα βγει το λάδι στην 5άδα και στην απαιτητική δύση,θα στοιχήσει
duncan21


Tρεις τελείες.Έχει κουράσει το θέμα με τον πάγκο,φέρτε κάτι από ΘαντοΜπασΟυίλσονες που υπάρχουν εκεί έξω μπας και γίνει το θαύμα.Και Μπατούμης-ΈλΕι παίζουν με προβλήματα,δεν αργεί να γίνει η στραβή.
duncan21


Good lord,αδιανόητα πράγματα.Το πιο απολαυστικό shooting form που έχω δει ποτέ από παίκτη αυτού του ύψους.Dirk θα πει κάποιος και με το δίκιο του.Δεν με τρελαίνει όμως,ασχέτως αν δεν κόβεται ποτέ.Ούτε ο LA κόβεται ποτέ εκεί ψηλά.Anyway τα λέμε 4 χρόνια τώρα,ο καλύτερος pf στον πλανήτη.
SG3ptshooter
QUOTE(duncan21 @ Jan 31 2015, 15:10 ) *
Το πιο απολαυστικό shooting form που έχω δει ποτέ από παίκτη αυτού του ύψους.Dirk θα πει κάποιος και με το δίκιο του.Δεν με τρελαίνει όμως,ασχέτως αν δεν κόβεται ποτέ.Ούτε ο LA κόβεται ποτέ εκεί ψηλά.Anyway τα λέμε 4 χρόνια τώρα,ο καλύτερος pf στον πλανήτη.

1. Ναι. Όσο δύσκολη και να είναι οποιαδήποτε all-time ψήφος, ναι.
2. Αnd what about...? rolleyes.gif
3. Ακόμα και με τέτοιο LaMar τα πράγματα είναι σε ζόρικη καμπή, ο Μπατής δε δύναται να την πετάξει, ο RoLo αγνοείται για λίγο ακόμα μετά από setback, ο πάγκος είναι γνήσιος πάγκος TrailBlazers και η Λίλα μετά το snub έχει 0/2. Χτες παραλίγο να το πάρει μόνος του o PF, αλλά με τα συνεχή χαμένα ελεύθερα των υπολοίπων στο crunch time -και λίγο ότι έστειλαν πάνω του τον Αληθινό και δεν έβρισκε εξίσου εύκολα ο ίδιος τις φάσεις που θέλουμε- δεν ξέρω αν ήταν ρεαλιστικό, πραγματικά, με τόσες παραμέτρους εναντίον του.
Rated: (en)joy
Η κύρια ένστασή μου όσον αφορά τον Aldridge –ισως ο πιο φορμαρισμενος pf αυτην την εποχη btw- μεχρι τωρα ηταν το οτι επελεγε να παιρνει αναποτελεσματικα σουτ –δηλαδη ειτε mid range shots ειτε αρκετα μακρινα διποντα. Απ’τη στιγμη που ψηλος βασιζεται σε μεγαλο βαθμο σε αυτα για να παιρνει σκορ τοτε ακομα και ισαξιο χερι με τον Dirk να φτιαξει πρεπει να επεκτεινει το range του και να προσθεσει και το τριποντο στο ρεπερτοριο του..αν θελει δηλαδη το επιθετικο παιχνιδι του να γινει και πιο efficient και να μην λεγεται απλα polished..αυτο στην μεχρι τωρα καριερα του LaMarcus βλεπουμε να γινεται για πρωτη φορα φετος..κατα τ’αλλα συμφωνω οτι οπως ειναι τωρα οι Μπλειζερς δεν δειχνουν να εχουν σοβαρες πιθανοτητες για το πρωταθλημα.
SteveNashidis
QUOTE
Trail Blazers ‏@trailblazers 13m13 minutes ago
Hey @Suns. We want a rematch. Our place, 7:30 pm. @NBAonTNT is coming, too.



QUOTE
Phoenix Suns ‏@Suns 12m12 minutes ago
.@trailblazers Wait, you invited the @NBAonTNT guys? Guess we can hang out with them too. Tell @rolopez42 we didn't bring @SunsGorilla.



24.gif 24.gif 24.gif
Neondreamer
Τέλος η σεζόν για Matthews, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες. Η κίνηση Afflalo αποδεικνύεται, λοιπόν, σοφή απ' όλες τις απόψεις.
aegeansheed
Πολύ καλά παιδιά στο courtside απόψε...

Και ο Λαμάρ-γκαρσόνι

επαθα λαστιχο
2 νίκες διαφορά από το 2-3 της Δύσης.Οι Rockets πάνε σφαίρα,οι Grizzlies είναι σχετικά σταθεροί.
Δεν το παρατάνε να κάνουν από τώρα προετοιμασία μιας και έχουν εξασφαλισμένο έστω το HCA για τον πρώτο γύρο?
D-Wade
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Apr 4 2015, 01:15 ) *
2 νίκες διαφορά από το 2-3 της Δύσης.Οι Rockets πάνε σφαίρα,οι Grizzlies είναι σχετικά σταθεροί.
Δεν το παρατάνε να κάνουν από τώρα προετοιμασία μιας και έχουν εξασφαλισμένο έστω το HCA για τον πρώτο γύρο?

Νομίζω αν η πέμπτη ομάδα έχει καλύτερο ρεκόρ από τους Blazers θα έχει αυτή το αβανταζ έδρας παρόλο που οι Blazers θα είναι 4οι . . .Αν το ξέρει κάποιος σίγουρα ας το επιβεβαιώσει. . . .ή γράφω βλακείες?
επαθα λαστιχο
QUOTE(D-Wade @ Apr 4 2015, 01:32 ) *
Νομίζω αν η πέμπτη ομάδα έχει καλύτερο ρεκόρ από τους Blazers θα έχει αυτή το αβανταζ έδρας παρόλο που οι Blazers θα είναι 4οι . . .Αν το ξέρει κάποιος σίγουρα ας το επιβεβαιώσει. . . .ή γράφω βλακείες?

Ο νικητής division έχει στην χειρότερη την 4η θέση εξασφαλισμένη,ακόμα και 8ος να είναι στο σύνολο των νικών(αν είναι πιο κάτω δεν ξέρω smiley.gif .)
Οι Blazers "κινδυνεύουν" μόνο από την Οκλαχόμα,που είναι αρκετές νίκες πίσω.

"This guarantees the division champions no worse than the fourth seed"
D-Wade
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Apr 4 2015, 01:39 ) *
Ο νικητής division έχει στην χειρότερη την 4η θέση εξασφαλισμένη,ακόμα και 8ος να είναι στο σύνολο των νικών(αν είναι πιο κάτω δεν ξέρω smiley.gif .)
Οι Blazers "κινδυνεύουν" μόνο από την Οκλαχόμα,που είναι αρκετές νίκες πίσω.

Ναι την τέταρτη θέση την έχει το πλεονέκτημα νομίζω δεν έχει . . .προχειρα που κοιταξα play offs 2012 Celtics 4η θέση με 39-27 και Hawks 5η θέση με 40-26. Πλεονέκτημα οι Hawks
επαθα λαστιχο
QUOTE(D-Wade @ Apr 4 2015, 01:47 ) *
Ναι την τέταρτη θέση την έχει το πλεονέκτημα νομίζω δεν έχει . . .προχειρα που κοιταξα play offs 2012 Celtics 4η θέση με 39-27 και Hawks 5η θέση με 40-26. Πλεονέκτημα οι Hawks

Μα αυτό λέω,οι Celtics ήταν οι νικητές ομίλου.Οι 2 πρώτοι σε Ν-Η έχουν και το 1-2 seed.Δηλαδή το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ δίνει και την δεύτερη θέση ακόμα και αν δεν είναι νικητές ομίλου.Το 3 και το 4 το παίρνουν οι άλλοι 2 νικητές ομίλων.Τώρα αν με κάποιο διαβολικό τρόπο σε έναν και μόνο όμιλο βρεθούν τα 5 καλύτερα ρεκόρ,οι 3-4 δυστυχώς χάνουν το πλεονέκτημα.
Πρακτικά οι Blazers μπορούν να πέσουν και 8οι,αλλά όσο είναι πάνω από την Οκλαχόμα δεν ανησυχούν.
stoust
QUOTE (D-Wade @ Apr 4 2015, 01:47 ) *
Ναι την τέταρτη θέση την έχει το πλεονέκτημα νομίζω δεν έχει . . .προχειρα που κοιταξα play offs 2012 Celtics 4η θέση με 39-27 και Hawks 5η θέση με 40-26. Πλεονέκτημα οι Hawks

Αυτό ξέρω κι εγώ. Οι νικητές των περιφεριών δεν μπορούν να πάρουν θέση χαμηλότερη από την τέταρτη. Το πλεονέκτημα όμως το έχει πάντα η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ.
Neondreamer
Καλησπέρα κι από μένα.

Αν η regular τελείωνε σήμερα, 4ο seed θα ήταν οι Blazers, ως νικητές division, και 5ο οι Clippers. Παρ΄όλα αυτά, το HCA θα πήγαινε στους Clippers, καθώς έχουν καλύτερο ρεκόρ.
D-Wade
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Apr 4 2015, 01:55 ) *
Μα αυτό λέω,οι Celtics ήταν οι νικητές ομίλου.Οι 2 πρώτοι σε Ν-Η έχουν και το 1-2 seed.Δηλαδή το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ δίνει και την δεύτερη θέση ακόμα και αν δεν είναι νικητές ομίλου.Το 3 και το 4 το παίρνουν οι άλλοι 2 νικητές ομίλων.Τώρα αν με κάποιο διαβολικό τρόπο σε έναν και μόνο όμιλο βρεθούν τα 5 καλύτερα ρεκόρ,οι 3-4 δυστυχώς χάνουν το πλεονέκτημα.
Πρακτικά οι Blazers μπορούν να πέσουν και 8οι,αλλά όσο είναι πάνω από την Οκλαχόμα δεν ανησυχούν.

Δεν καταλαβαινόμαστε smiley.gif Εγώ λέω ότι αν τελείωνε αυτή τη στιγμή η regular season oι Blazers θα είχαν το 4ο seed αλλά στο ματσάρισμα με τους Clippers θα είχαν μειονέκτημα έδρας
επαθα λαστιχο
Ωχ από ό,τι βλέπω στο παράδειγμα του wade οι Celtics τελικά είχαν μειονέκτημα,οπότε τόση ώρα γράφω μακακίες blink.gif blink.gif
Αλλά τι #$%@#%!@ είναι αυτό με το να δίνεις μεγαλύτερο seed αλλά όχι το hca??
lakersdynasty
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Apr 4 2015, 02:07 ) *
Ωχ από ό,τι βλέπω στο παράδειγμα του wade οι Celtics τελικά είχαν μειονέκτημα,οπότε τόση ώρα γράφω μακακίες blink.gif blink.gif
Αλλά τι #$%@#%!@ είναι αυτό με το να δίνεις μεγαλύτερο seed αλλά όχι το hca??


Όλα έχουν τη σημασία τους.

Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα είναι χωρισμένο σε 2 περιφέρειες και η κάθε περιφέρεια σε 3 τμήματα. Τους πρώτους αυτών των τμημάτων κάπως πρέπει να τους τιμήσεις.

Το να τους τιμούσες με πλεονέκτημα έδρας ότι και να έκαναν, ναι, αυτό θα ήταν τρομερή αδικία. Το να εξασφαλίζουν όμως θέση στα playoffs όχι τόσο. Αν και κάποιες φορές, έστω σπάνια, ομάδες με καλύτερα ρεκόρ θα αδικηθούν.

Αυτό γινόταν και στη δεκαετία του 70' μετά τη δημιουργία των Περιφερειών (σεζόν 1970-71). Αλλά γινόταν και παλαιότερα όταν το ένα απο τα δύο τμήματα (συνήθως της Ανατολής) θα μπορούσε να έχει και τις 4 ομάδες του στα playoffs αλλά ομάδες με χειρότερο ρεκόρ απο όλες τις ομάδες του ενός τμήματος έπαιζαν στα playoffs του άλλου (συνήθως του Δυτικού).

Κάθε εποχή έχει τις αδικίες της ανάλογα με το που μαζεύεται το ταλέντο σε κάθε 5ετία-10ετία.

Δε βρίσκω τη συγκεκριμένη λογική λιγότερο άδικη απο τη γενικότερη τωρινή λογική των Playoffs. Έχει να κάνει καθαρά με γεωγραφικό διαχωρισμό.

Αυτό συζητάνε τώρα γενικότερα να αλλάξουν αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης πιστεύω ότι λόγω της συνεχούς επέκτασης στη Δύση απο τη δεκαετία του 60 και μετά η Δυτική περιφέρεια ήταν για αρκετό καιρό σχετικά ανοικτή σε σχέση με την Ανατολή οπότε πέρασε ήδη μια ευνοϊκή εποχή.

Τώρα απλά είναι η σειρά της Ανατολής να ευνοηθεί κάπως. Οπότε δε μπορώ να πω ότι θα συμφωνούσα με την εξάληψη των περιφερειών. Ή τουλάχιστον όχι τα επόμενα χρόνια.

Αδικίες σε αυτό το επίπεδο υπήρχαν πάντα.
SG3ptshooter
QUOTE
One month before free agency begins...and LaMarcus Aldridge's Portland home is for sale. Take it for what it's worth.
pain of salvation
Αντίο σάσκουατς.Σε ευχαριστούμε για όλα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.