Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Κύπελλο Ελλάδος - Σεζόν 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Με Ηλυσιακό στο Κύπελλο

Ο Ηλυσιακός θα είναι ο αντίπαλος του ΑΡΗ στην 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε τον Ερμή Λαγκαδά με 71-58 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αθήνα, την Τετάρτη 24/9.


QUOTE(www.pressaris.gr)
«Μεγάλη μας τιμή που θα παίξουμε με τον Άρη»

Τιμητικό για την ομάδα του, τον Ηλυσιακό το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει τον Άρη, χαρακτήρισε ο προπονητής του, Κώστας Σορώτος.


Μιλώντας για την αναμέτρηση με τους κίτρινους, ο έμπειρος τεχνικός επεσήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή το ότι θα παίξουμε με τον Άρη, που δείχνει η πιο φορμαρισμένη ομάδα, μετά και την κατάκτηση του “Nick Galis Cup. Θέλουμε να σταθούμε αξιοπρεπώς σε αυτόν τον αγώνα και από εκεί και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ώρα Κυπέλλου για τον ΑΡΗ

Η ώρα των επίσημων υποχρεώσεων έφτασε για τον ΑΡΗ, ο οποίος την Τετάρτη (24/9), στις 5μ.μ. αντιμετωπίζει στην Αθήνα τον Ηλυσιακό για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.


Η προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη (23/9) με μία προπόνηση και στις 8.40μ.μ. η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα.

Την αποστολή για τον αγώνα με τον Ηλυσιακό απαρτίζουν οι: Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Νίκος Γκίκας, ΛαΜάρκους Ριντ, Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης, Κώστας Χαρίσης, Γιάννης Καραθανάσης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Ντρου Νέιμικ, Σπύρος Μούρτος, Βασίλης Σίμτσακ.

Ο Βασίλης Σίμτσακ, μιλώντας για τον πρώτο επίσημο αγώνα του ΑΡΗ για τη νέα σεζόν, επισήμανε: «Αρχικά θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία στην ομάδα μου και τους αντιπάλους. Έφτασε η ώρα που όλοι οι παίκτες περιμέναμε, για τα επίσημα παιχνίδια. Τον αγώνα με τον Ηλυσιακό τον έχουμε κατατάξει σ’ αυτούς που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, ώστε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο Κύπελλο. Πρώτος στόχος είναι να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και να τον αντιμετωπίσουμε όπως όλες τις ομάδες στους μέχρι τώρα αγώνες που έχουμε δώσει».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ, ο 33χρονος φόργουορντ – σέντερ τόνισε: «Ανεξάρτητα από τη μέρα που θα βρεθούμε επιθετικά, πρέπει να βασιστούμε στην άμυνα, όπως κάναμε στους μέχρι τώρα αγώνες. Θέλουμε να κρατήσαμε τον αντίπαλο χαμηλά στο σκορ, για να πάρουμε τη νίκη».
SteelGandalf
Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, αλλά, δυστυχώς, ούτε και ραδιοφωνική.

Θα πρέπει να αρκεστούμε στην ενημέρωση από την σελίδα της ΚΑΕ στο facebook.

Μέχρι στιγμής έχουμε

1η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 16-24

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ηλυσιακός - Άρης : 42-41

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ενημερώνεται και από το live του www.contra.gr

3η Περίοδος

Ηλυσιακός - Άρης : 52-61

Αφού, στην 3η περίοδο, κάναμε τα αυτονόητα (σφίξαμε την άμυνα μας), δεχθήκαμε μόλις 10 πόντους, ενώ πετύχαμε 20. Έτσι, καταφέραμε να πάρουμε και μια διαφορά 9 πόντων, την οποία αν διαχειριστούμε σωστά και εξακολουθήσουμε να παίζουμε καλή άμυνα, θα την αυξήσουμε και θα φτάσουμε στη νίκη.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ηλυσιακός - Άρης : 64-83

Δεχθήκαμε 12 πόντους στην 4η περίοδο και σε συνδυασμό με τους 22 που πετύχαμε, καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία, εκτός έδρας, νίκη στο πρώτο επίσημο φετινό μας παιχνίδι.

Η άμυνα θα είναι το φετινό μας εφαλτήριο. Όταν αποδίδουμε καλά πίσω, θα αποκτούμε σημαντικό πλεονέκτημα μπροστά.

Μπράβο στα παιδιά που ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο κύπελλο, αφού πάντα η πρεμιέρα κρύβει αρκετές παγίδες.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Με το δεξί στα Ιλίσια ο Άρης! Νίκη (83-64) και πρόκριση στο Κύπελλο!

Ο Άρης ανέβασε την πίεση του στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια εύκολη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Κέρδισε στα Ιλίσια τον Ηλυσιακό με σκορ 83-64 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Κυριακή το Ψυχικό και πάλι στην Αθήνα.


Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα, προηγήθηκε με 15-8 (4’) και 22-14 (9’), έκλεισε το δεκάλεπτο στο 24-16, όμως στη δεύτερη περίοδο οι αλλαγές του Δημήτρη Πρίφτη επηρέασαν την ομάδα. Ο Ηλυσιακός το εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε να προηγηθεί με 33-32 στο 15’ και να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα ως το ημίχρονο (42-41).

Οι κίτρινοι ήταν σαφές ότι έπρεπε να αλλάξουν ένταση στην αμυντική λειτουργία τους και το έκαναν. Με πολύ πιο σωστή προσέγγιση του αγώνα, οι παίκτες του Πρίφτη πίεσαν στην άμυνα, έκαναν το παιχνίδι τους και σταδιακά άρχισαν να αποκτούν διαφορά ασφαλείας. Στο 26’ το σκορ ήταν 52-45 για τον Άρη, που έφτασε σε αυτό το δεκάλεπτο και στο +12 (59-47 στο 29’) και παρά την προσπάθεια του Ηλυσιακού να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας από το 68-54 (33’) σε 69-59 (34’), οι κίτρινοι είχαν την εμπειρία και το καθαρό μυαλό να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Στο 38’ ο Ριντ με τρίποντο έκανε το 75-62 και εκεί τελείωσαν όλα…

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 42-41, 52-61, 64-83
tuareg
στο πρωτο ημιχρονο επιεικως απαραδεκτοι,στο β καπως σοβαρευτηκαμε...
Η διαφορα εντελως πλασματικη, ξεφυγε στο τελος με 7 συνεχομενους ποντους
hagi
Σημασία έχει η νίκη..Θα βελτιωθούμε..Παμε για την συνέχεια.
alien-tour
QUOTE
Ένα απρόοπτο επιφύλασσε στον Δημήτρη Πρίφτη η σημερινή (25/9) προπόνηση του Άρη.

Από την προπόνηση αποχώρησε ο Ντρου Νέιμικ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Αμερικανός σέντερ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία αύριο (26/9) το πρωί για να διαπιστωθεί αν ο προπονητής του θα μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά στον αγώνα της Κυριακής (28/9) στο Ψυχικό, για τη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (ενοχλήσεις στον αχίλλειο) ακολούθησε μέρος της προπόνησης και θα δοκιμάσει αύριο να πάρει μέρος σε όλο το πρόγραμμα.
Η προετοιμασία του Άρη θα συνεχιστεί αύριο με διπλή προπόνηση.
- See more at: http://www.basketplus.gr/index.php/rss-ari...h.9RrN34Oj.dpuf
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μέσα Νέιμικ, Πάσαλιτς!

Ο Ντρου Νέιμικ και ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Άρη ενόψει του αυριανού αγώνα με το Ψυχικό για το Κύπελλο Ελλάδας.


Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Το δεύτερο αγώνα του για το Κύπελλο Ελλάδας θα δώσει αύριο (29/8) ο ΑΡΗΣ, ο οποίος στις 5μ.μ. θα αντιμετωπίσει στο κλειστό του Ψυχικού την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του θεσμού.

Στην αποστολή του ΑΡΗ μετέχουν ο Ντρου Νέιμικ και ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Ο Αμερικανός σέντερ υπέστη οστικό οίδημα πίσω από το γόνατο και ο Βόσνιος γκαρντ θλάση ελαφριάς μορφής στον τετρακέφαλο. Το αν και πόσο θα αγωνιστούν στην αναμέτρηση με το Ψυχικό, θα κριθεί αύριο.

Η αποστολή του ΑΡΗ απαρτίζεται από τους: Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Σωτήρη Μανωλόπουλο, Νίκο Γκίκα, ΛαΜάρκους Ριντ, Τόρεϊ Τόμας, Στέλιο Πουλιανίτη, Κώστα Χαρίση, Γιάννη Καραθανάση, Αλέξανδρο Βεζένκοφ, Ντρου Νέιμικ, Σπύρο Μούρτο, Βασίλη Σίμτσακ».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Συγκέντρωση και αμυντική προσέγγιση»

Ο Δημήτρης Πρίφτης, συνέστησε μεγάλη προσοχή στο Ψυχικό, το οποίο αντιμετωπίζουν αύριο (29/8, 5μ.μ.) οι κίτρινοι για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου.


Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο τεχνικός του Άρη δήλωσε: «Το Ψυχικό διαθέτει μία ομάδα με πολύ έμπειρο και ισορροπημένο ρόστερ καθώς αρκετοί παίκτες του έχουν αγωνιστεί ενεργά στο παρελθόν στην Α1. Πρέπει να έχουμε υψηλή συγκέντρωση, σοβαρότητα και αμυντική προσέγγιση για να δημιουργήσουμε τις βάσεις που πρέπει για την εξέλιξη του ματς. Περιμένουμε πολύ δύσκολη αναμέτρηση και πιστεύω ότι θα είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι γι’ αυτό», επισήμανε.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Υπόκλιση από το Ψυχικό! «Η ομάδα μας υποδέχεται τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ»

Μέσω της επίσημης σελίδας στο facebook η διοίκηση του Ψυχικού κάλεσε τους φίλους της ομάδας στον αυριανό αγώνα με τον Άρη, τον “Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ” όπως αναφέρεται!


Τονίζεται χαρακτηριστικά πως “η αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό αγώνα απέναντι στον Άρη ξεκίνησε. Η ομάδα μας υποδέχεται αύριο το απόγευμα τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ, σε ένα παιχνίδι που αποτελεί γιορτή για τον σύλλογο. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας έχει γεμάτη φαρέτρα για αύριο καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ κοντά μας αύριο (28/09, 17:00) να στηρίξουμε τις προσπάθειες των παικτών του Ψυχικού”.
SteelGandalf
Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει, εδώ και περίπου τριάντα λεπτά.

1η Περίοδος

Ψυχικό - Άρης : 20-30

QUOTE(ARIS B.C.)
Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο ΑΡΗΣ προηγείται στο Ψυχικό με 30-20. Στους 15 πόντους ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, όλους στο πρώτο εξάλεπτο.
yorgos
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σαιζόν, ο Βεζένκοφ αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε να μείνει στην ομάδα. Ελπίζω το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι νέοι παίκτες, αντί να προτιμούν τα καλούτσικα συμβόλαια σε ομάδες που τους δίνουν μηδαμινό χρόνο.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ψυχικό - Άρης : 32-42

QUOTE(ARIS B.C.)
Τέλος ημιχρόνου στο Ψυχικό, ο ΑΡΗΣ (9/11 βολές, 12/17 δίποντα, 3/9 τρίποντα) προηγείται με 42-32 της τοπικής ομάδας. Οι πόντοι του ΑΡΗ: Πάσαλιτς 2, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 5, Γκίκας 7 (1), Ριντ 2, Τόμας 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 15 (1). Δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα ο Νέιμικ


3η Περίοδος

Ψυχικό - Άρης : 48-66

QUOTE(ARIS B.C.)
Τέλος τρίτης περιόδου, Ψυχικό - ΑΡΗΣ 48-66 (16/20 βολές, 19/26 δίποντα, 4/11 τρίποντα) με τον Βασίλη Σίμτσακ να φτάνει τους 14 πόντους (4/7 βολές, 5/5 δίποντα)


4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ψυχικό - Άρης : 65-90

QUOTE
Άνετη νίκη με 90-65 στο Ψυχικό και πρόκριση για τον ΑΡΗ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στο «Nick Galis Hall» το νικητή της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ρέθυμνο. Πρώτος σκόρερ του ΑΡΗ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 23 πόντους, αποθέωση για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη από 50 φίλους της ομάδας που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο του Ψυχικού. Σε λίγο η ανάλυση του αγώνα και δηλώσεις στο www.arisbc.gr
tuareg
πολλη καλυτερη η ομαδα απ'οτι με τον ηλυσιακο,δεν αγχωθηκε σε κανενα σημειο.Κορυφαιοι Βεζε (που σε καποια στιγμη στο πρωτο δεκαλεπτο σου εδινε την εντυπωση οτι παιζει με αντιπαλους παδικοεφηβικα),Γκικας,Σιμτσακ
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Αντιμετωπίσαμε την αναμέτρηση με σοβαρότητα»

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε ο ΑΡΗΣ την αναμέτρηση με το Ψυχικό, μετά την εκτός έδρας νίκη (90-65) και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.


«Το Ψυχικό είναι μία σοβαρή ομάδα. Χρειάστηκε να έχουμε αρκετή υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη. Πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε την αναμέτρηση με σοβαρότητα και καλή συγκέντρωση. Σε ό,τι αφορά τη βελτίωσή μας, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Αυτό είναι λογικό και χρειάζεται χρόνο», τόνισε ο κόουτς του ΑΡΗ.

Όσο για το «κλειδί» της άνετης επικράτησης, ο 46χρονος προπονητής ανέφερε: «Το κλειδί για τη νίκη ήταν η καλή αμυντική λειτουργία στο τρίτο δεκάλεπτο. Επίσης διατηρήσαμε την ενέργειά μας σε υψηλό επίπεδο και δε δώσαμε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Σε μεμονωμένες στιγμές ολιγωρήσαμε και δώσαμε δυνατότητα για τρίποντο στους παίκτες του Ψυχικού, αλλά την κρίσιμη στιγμή ήμασταν σοβαροί».

Αναφορικά με τη συνέχεια στο Κύπελλο ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Συνεχίζουμε στο θεσμό του Κυπέλλου, είναι επιθυμία μας να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, όμως έχουμε ως κύριο στόχο την παρουσία μας στο πρωτάθλημα».

Γκίκας: «Κλειδί η συγκέντρωση»

Ο Νίκος Γκίκας ήταν από τους κορυφαίους του ΑΡΗ στη νίκη μέσα στο Ψυχικό. Μετά την αναμέτρηση ο γκαρντ του ΑΡΗ δήλωσε:

«Ήμασταν συγκεντρωμένοι, τρέξαμε και ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα. Από κει και πέρα το Ψυχικό κουράστηκε και εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Η συγκέντρωση παίζει τον πρώτο ρόλο και ήταν το κλειδί για τη νίκη μας».

Όσο για τη συνέχεια, ο Νίκος Γκίκας σχολίασε: «Θα παίξουμε στην έδρα μας το επόμενο ματς του Κυπέλλου και περιμένουμε τον κόσμο να μας ενισχύσει. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, το 100% των δυνάμεών μας και με συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού».


Και τώρα έρχεται η σειρά της ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Ρεθύμνου με σκορ 81-78.

Επιστροφή Σαρικόπουλου στο Παλέ...

Διαβάζω πως το παιχνίδι θα γίνει το επόμενο Σάββατο. Πολύ ωραία ημέρα για γήπεδο!!!
SteelGandalf
Είχαμε αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, εξαιτίας της απώλειας της ζωής του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, με αποτέλεσμα να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα μας.

QUOTE(www.arisbc.gr)
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη 7/10 (5μ.μ.) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.


Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ για τις διακεκριμένες θέσεις GOLD στις θύρες 2-3, η τιμή είναι 15 ευρώ. Από τη στιγμή που τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν για το Κύπελλο, για τους κατόχους η τιμή του εισιτηρίου για τον αγώνα με την ΑΕΚ είναι 5 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, 1ος όροφος, τηλ. 2310 265 600), από αύριο μέχρι την Παρασκευή (3/10), 9π.μ. - 8μ.μ., τη Δευτέρα 6/10 από τις 9π.μ. ως τις 8μ.μ. και την ημέρα του αγώνα (Τρίτη 7/10) από τις 9π.μ.
SteelGandalf
Ο Άρης κέρδισε την ΑΕΚ με σκορ 63-57 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του θεσμού, όπου την Πέμπτη (μεθαύριο) θα αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας παιχνίδι τη Νέα Κηφισιά!!!

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 20-11

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 35-31

3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 52-48

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 63-57

Σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι από τους Βεζένκοφ και Ριντ!

QUOTE(www.pressaris.gr)
Νίκη (63-57) και πρόκριση αλλά έχει δρόμο και περιθώρια για βελτίωση!

Ο Άρης κέρδισε πολύ δύσκολα την ΑΕΚ στον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα του, με σκορ 63-57 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει μεθαύριο Πέμπτη την Κηφισιά στην Αθήνα.


Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, εκτελώντας την ΑΕΚ έξω από 6,75μ.. Τρία σερί τρίποντα, δύο από τον Βεζένκοφ και ένα από τον Πάσαλιτς και προηγήθηκε με 15-3 στο 5’, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Η ΑΕΚ ήταν λογικό να ανακάμψει και το έκανε, μειώνοντας σε 15-10 (8’), αλλά ο Τόμας “ξεκόλλησε” τον Άρη (18-10 στο 9’), που έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 20-11.

Στο 13’ ο Βεζένκοφ που ήταν “καυτός” έκανε το 24-12, όμως η ΑΕΚ δεν τα παράτησε. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Νέιμικ αμυντικά και πέρασε τη μπάλα στον Σαρικόπουλο, ο οποίος πλήγωσε τον Άρη στη ρακέτα. Στο 17’ το σκορ ήταν 27-22, ο Ριντ όμως έδωσε βοήθειες στον Βεζένκοφ και ο Άρης ξέφυγε και πάλι με 11 πόντους (33-22 στο 19’), αλλά έκανε άσχημο τελείωμα και έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μειώσει σε 33-31 πριν ο Τόμας κάνει το 35-31 για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Άρη. Η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο – με τρίποντο του Σάκοτα – να περάσει μπροστά για πρώτη φορά, με 40-38 (22’) και λίγο αργότερα με 40-41 (24’), αλλά τότε πήρε και πάλι μπροστά ο Βεζένκοφ. Οι κίτρινοι έκαναν σερί 9-0, προηγήθηκαν με 49-41 (27’), όμως η ΑΕΚ δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει. Μείωσαν σε 52-48 στο τέλος της περιόδου και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Ο Ριντ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδωσε λύσεις στην επίθεση του Άρη και μαζί με τον Βεζένκοφ οδήγησαν τους κίτρινους και πάλι σε διαφορά ασφαλείας (59-48 στο 32’). Και πάλι, όμως, η ΑΕΚ επέστρεψε. Στο 34’ μείωσε σε 59-55 και ο Νέιμικ στο 37’ μετά από τρία λεπτά… ανομβρίας έδωσε ανάσα στους κίτρινους (61-55).

Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες ενέργειες και κακές επιλογές μέχρι τα 30’’ πριν το τέλος όταν ο Σάκοτα μείωσε σε 61-57, όμως ο Τόμας με 2/3 βολές (19,4’’) διαμόρφωσε το 63-57 και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους κίτρινους.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-31, 52-48, 63-57.
tuareg
μαθαινω οτι
ο πριφτης πηγε να χασει το ματς,στο 59-48 εβγαλε ριντ-βεζε γι'αυτο δε μπορουσαμε να σκοραρουμε με τιποτα.
Απο εκει και περα...μονο ριντ-βεζε,οι υπολοιποι μετριοκακοι με προεξεχοντα το μουρτο.
Σιμτσακ ο μονος απο το παγκο που βοηθησε,ο τομας με τα πανω και τα κατω τον εκανε κουδουνι ο παπαντωνιου στην αμυνα,πασαλιτς λιγα πραγματα,νειμικ θετικος
Ο Σαρικο ολα τα εβαλε με χαριση.
Οι ξενοι της ΑΕΚ πανερια...
Το συμπερασμα ειναι οτι αν δε τραβηξουν Γκικας-Μουρτος δεν εχουμε παγκο....η ΑΕΚ μειωνε συνεχεια οταν εβγαιναν οι βασικοι.
tuareg
Πρώτος σκόρερ του Άρη και πολυτιμότερος του αγώνα, κατά πολλούς. Ο Σάσα Βεζένκοφ, στάθηκε όχι στις αρετές που έδειξε η ομάδα του αλλά στο ότι «κόλλησε» σε κρίσιμο σημείο του αγώνα και επέτρεψε στον αντίπαλο να την απειλήσει.

«Έγινε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γιατί δεν το παράτησε ποτέ και πάλεψε μέχρι το τέλος. Ήταν δύσκολο για μας το παιχνίδι, δεν παίξαμε αρκετά καλά, όπως θα έπρεπε να κάνουμε. Σουτάραμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα, κολλήσαμε στην επίθεση και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Χρόνο, δεν έχουν στην διάθεση τους ωστόσο καλούνται να βελτιωθούν, ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. «Πρέπει να δουλέψουμε στα λάθη μας, δεν κάναμε αιφνιδιασμούς, είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά δεχθήκαμε 57 πόντους, αλλά μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Με την πρόκριση ο Άρης βρίσκει μπροστά του, την Κηφισιά. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι. «Μας νοιάζει πολύ το παιχνίδι, θέλουμε να κερδίσουμε και θα τα δώσουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα και να είμαστε έτοιμοι».
- See more at: http://www.basketplus.gr/index.php/rss-ari...h.ZyfiEI6u.dpuf
ashton
Στατιστικά του αγώνα
http://galanissportsdata.com/basketball/on...&pop_up_1=1
tuareg
QUOTE (ashton @ Oct 7 2014, 20:00 ) *
Στατιστικά του αγώνα
http://galanissportsdata.com/basketball/on...&pop_up_1=1


τα ονοματα των ξενων ειναι απαραδεκτα ανορθογραφα....
ashton
Αυτό είναι μόνιμο στον Γαλάνη ..
Από την άλλη, τα στατιστικά στο esake.gr πχ, που είναι μόνο στα ελληνικά και οι ξένοι φαντάζομαι δε θα είναι ότι πιο φιλικό για τους μπασκετόφιλους από άλλες χώρες..
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Oct 7 2014, 20:31 ) *
τα ονοματα των ξενων ειναι απαραδεκτα ανορθογραφα....


Χαχαχα, ειδικά του Νέιμικ, αντί για Drew Naymick τον γράφει ως Drou Neimik!!!

Edit

Ρε 'σεις μας διαβάζουν; Διόρθωσαν το όνομα του Naymick!!!
ashton
ναι, και του Kyles που ήταν Kailes αρχικά :-)
Timemaster
Kαλησπέρα και από εμένα.

Είδα για πρώτη φορά φέτος ζωντανά την ομάδα και δε μπορώ να πω πως χάρηκα από το θέαμα.

Δυστυχώς στην άμυνα ο Νειμικ είναι ο μοναδικός που μπορεί να κοντράρει αντίπαλους ψηλούς.
Σήμερα όσο ήταν στο πάγκο (2 φάουλ νωρίς) ο Σαρικόπουλος έκανε πάρτι.

Χαρίσης και Σιμιτσακ (όσο φιλότιμος και να είναι) είναι σε άλλο επίπεδο.

ο Τόμας αμυντικά έπαιζε με εκλάμψεις (έκανε 4 κλεψίματα) και θα μπορούσε να είχε 2-3 ακόμα αν πρόσεχε λίγο όμως πολλές φορές ο προσωπικός του αντίπαλος τον περνούσε σαν σταματημένο (έχω βέβαια μια ένσταση για το αν άφηνε επίτηδες διάδρομο για να έρθει ο σέντερ και να κόψει αλλά αποκλείεται να υπήρξε έλλειψη συνεννόησης τόσες πολλές φορές)
Ενώ στην επίθεση έκανε πολλά λάθη συν ότι ήταν ο παίχτης που κολλούσε σε αυτόν η μπάλα.

Ο Πάσαλιτσ μου άρεσε και αμυντικά και φαίνεται πως με τον Πρίφτη βάζει και λίγο "φρένο" στο παιχνίδι του.

Ο Ριντ μπορεί να έβαλε 17 πόντους αλλά σχεδόν όλα τα σουτ του ήταν με καλές προϋποθέσεις και θα μπορούσε με λίγη προσοχή να ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Γενικά δε μου άρεσαν τα πολλά τρίποντα και το ανύπαρκτο παιχνίδι κάτω από το καλάθι.
Δε μου άρεσε που σε πολλές περιπτώσεις είχαμε πάσα κοντά στο καλάθι και προτιμήσαμε να βγάλουμε την μπάλα έξω από τα 7 μέτρα.
Δε μου άρεσε που παίχτες κρατούσαν την μπάλα στα χέρια τους για 15-20 δευτερόλεπτα μέχρι να δώσουν πάσα.
Δε μου άρεσε το ποσοστό στις βολές (17/28)
Δε μου άρεσε που ο Βεζένκωφ άρχισε να διαμαρτύρεται (μια φορά μάλιστα στον κόοουτς ότι δε παίρνει πάσα εκνευρισμένος)
Δε μου άρεσε που ο μοναδικός πόντος από τον πάγκο ήταν η μία βολή του Χαρίση και μάλιστα από φάουλ σε μακρινό ριμπάουντ.
Δε μου άρεσε που παίχτης πιο χοντρός από εμένα (Πολιτάρχου) και παίχτης φτερό (Παπαντωνίου) κάναν άνω κάτω άμυνα και επίθεση μας.
Δε μου άρεσαν τα χαμένα καρφώματα και οι χαμένοι αιφνιδιασμοί.
Δε μου άρεσε ότι η βασική μας πεντάδα αποτελείτε από 5 ξένους παίχτες.


Στα θετικά τώρα καταρχάς η νίκη.
Δεύτερον ότι βγάζουμε ένταση και πάθος από παίχτες.
Μου άρεσε το μισογεμάτο γήπεδο (αλλά χωρίς πυρσό την άλλη φορά)
Ότι έπαιξαν σε νοκ άουτ παιχνίδι έστω και για λίγο (Μανωλόπουλο, Καραθανάσης)
Ότι αντέξαμε στην πίεση στο τέλος.
Ο Γκίκας που μπορεί να είχε 0/7 σουτ αλλά έπαιζε έξυπνα και στις δύο άκρες του παρκέ. Οι πόντοι θα έρθουν.
Μου άρεσαν τα συστήματα στην επίθεση με τα συνεχόμενα σκριν και την ικανότητα να βρίσκουμε ελεύθερους τους καλούς σουτερ (Βεζένκωφ,Ριντ,Πάσαλιτς)
Ο έλεγχος των φάουλ και η καλή διαχείρισή τους.
Η ικανότητα μας να πάμε (επιτέλους) το παιχνίδι στις βολές και στην φθορά του αντιπάλου.



Τα περίεργα τώρα του παιχνιδιού είναι το κοντό σχήμα στο τέλος όπου παίζαμε με Γκίκα , Τόμας, Πάσαλιτς στα γκαρντ και τον Κασελάκη (έπαιζε στο τρία) τον μάρκαρε ο Γκίκας.

Υ.Γ.1 Αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί στα τελειώματα μας αλλά και στις βολές θα ήταν ένα ήσυχο απόγευμα και η διαφορά δε θα έπεφτε κάτω από τους 20 πόντους.
Υ.Γ.2 Οι διαιτητές δεν έδωσαν δύο καθαρά αντιαθλητικά φάουλ σε αιφνιδιασμό μας ενώ παρόλο που απείλησαν από δύο φορές
Παπαντωνίου για διαμαρτυρία και πάγκο για καθυστέρηση εισόδου μετά από ταιμ άουτ ή δεκάλεπτο ποτέ δεν έδωσαν τεχνική ποινή. Παρόλα ταύτα σφύριξαν ελαφρός έδρα.

rolleyes.gif


SteelGandalf
Timemaster, όπως πάντα αναλυτικός, περιεκτικός και απόλυτα κατατοπιστικός! wink.gif

Σαφώς και η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση, αλλά δεν μιλάμε, αφού τα οικονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά.

Ένας Πελεκάνος φέτος θα ήταν ό,τι καλύτερο. Ακόμη και ο Ταπούτος. Η εμπειρία των Ελλήνων είναι σημαντική, αλλά να είναι παίχτες που μπορούν να δώσουν ενέργεια και να τραβήξουν το σκορ (όπως οι δύο προαναφερθέντες).

Προφανώς και δεν θα αλλάξει κάτι στο ρόστερ. Τουλάχιστον όχι το πρώτο διάστημα, που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να μπορέσει η ομάδα να βρει τα πατήματα της, την χημεία της και να πάρει κάποια σημαντικά, ειδικά στην αρχή, αποτελέσματα, ώστε να πάρει τα πάνω της ψυχολογικά.

Το παιχνίδι με την Κηφισιά για το κύπελλο, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή, αρκεί να μην αποδειχθεί το αντίθετο.

Δύσκολο παιχνίδι, το δίχως άλλο, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σωστή διαχείριση.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Αποστολή στην Κηφισιά

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε την ΑΕΚ και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως καιρός για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει. Σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τον αγώνα της Τρίτης (7/10), η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, την Πέμπτη 9/10 (5μ.μ.) για τους «8» της διοργάνωσης.


Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με την παρακολούθηση βίντεο και μία μεσημεριανή προπόνηση. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του και η αποστολή για τον αγώνα με την Κηφισιά απαρτίζεται από τους:

Τόρεϊ Τόμας, Νίκο Γκίκα, Στέλιο Πουλιανίτη, Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρο Μούρτο, ΛαΜάρκους Ριντ, Γιάννη Καραθανάση, Αλέξανδρο Βεζένκοφ, Σωτήρη Μανωλόπουλο, Ντρου Νέιμικ, Βασίλη Σίμτσακ, Κώστα Χαρίση.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Κηφισιά, ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε:

«Μετά τη δύσκολη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, καλούμαστε κατ’ αρχήν να διαχειριστούμε την κούραση, αφού μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έρχεται το επόμενο ματς. Η Κηφισιά είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με πολλούς έμπειρους παίκτες, βαθύ ρόστερ, που έχει δείξει τουλάχιστον από τις φιλικές αναμετρήσεις ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ στο ματς της Πέμπτης, ο προπονητής της ομάδας σχολίασε: «Σημαντικό είναι να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, μέσα από την άμυνά μας, να δείξουμε συνέπεια στα ριμπάουντ και να μην υποπέσουμε σε λάθη».
tuareg
o ταπουτος με το βεζε δε χωραγε ..ασε που παιρνει κανα 80αρι στη τουρκια,ο δε πελικαν εφυγε γιατι στη Ρουμανια του εδωσαν 100.
Με αυτο το μπατζετ αυτους εχουμε,ο πριφτης προτιμησε να παρει δυο ακριβους (σχετικα για το μπατζετ μας,νειμικ-πασαλιτς) και να συμπληρωσει το παγκο με επιλογες απο τα πολυ κατω ραφια.
Για μενα ειναι και λαθος η ελευση σιμτσακ...καλλιστα μπορουσε να κρατησει γερομιχαλο να παρει εναν ακομα ξενο στους ψηλους η αντι για καραθαναση-μανωλο ενα 3-4....
Τες πα τετοια παιχνιδια σα το χθεσινο (κολλημα στην επιθεση) τα χαναμε μεχρι περσυ...ενθαρρυντικο οτι σε μετρια βραδια,κερδισαμε με μονο την αμυνα
ashton
η 4η περίοδος του αγώνα σε βίντεο
SteelGandalf
Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, αν και πιστεύω πως πάλι θα χάσουμε ανάλογα παιχνίδια.

Φοβάμαι πολύ το σημερινό στο κύπελλο. Μακάρι να φανούμε αρκούντως ανταγωνιστικοί και να προκριθούμε και σήμερα, αλλά είναι δύσκολο το παιχνίδι και, δυστυχώς, πάλι χωρίς τηλεοπτική μετάδοση.
tuareg
73-69 ηττα στις λεπτομερειες ,χασαμε επιθεση στα 9'' με σκορ στο 71-69 κι ενω προηγουμενως ειχαμε χασει και μια βολη.
Ενα μεγαλο μπραβο στην ομοσπονδια και στον αντ1 που μας αφησαν να παιρνουμε μυρωδια απο τετοια ντερμπαρα απο τα λαιβ σκορ.
Παραπονα ο Αρης σιγουρα απο τη διαιτησια 27-14 οι βολες και στα 30'' με το σκορ 69-67 αλλαξαν τη κατοχη κι εδωσαν τη μπαλα στη Κηφισσια
SteelGandalf
Δυστυχώς η ομάδα μας δεν τα κατάφερε σήμερα και ηττήθηκε με σκορ 73-69 από τη Νέα Κηφισιά.

Δεν έχω "εικόνα" του αγώνα. Η ομάδα μας το πάλεψε και μπράβο σε όλους.

Διάβασα για κάκιστη διαιτησία, αλλά δεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Λεπτομέρειες αργότερα...

Το άρθρο που ακολουθεί, αν κι έπρεπε να τοποθετηθεί εδώ πριν τον αγώνα, εντούτοις μπήκε τώρα, διότι θα πρέπει να μην ξεχνάμε την αφετηρία των ομάδων για αυτή την χρονιά.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Διπλό στο Ζηρίνειο και ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή σε τελικό!

Ο Άρης παίζει στο Ζηρίνειο σήμερα (17:00) τις πιθανότητές του για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα υπάρχει μόνο ένας από τους δύο “αιώνιους” άρα και πιο πολλές πιθανότητες επιστροφής σε έναν τελικό όπως πέρσι. Πριν από αυτά τα σενάρια όμως υπάρχει σήμερα η Κηφισιά που κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος δεν είναι.


Βάσει ονόματος, ιστορίας και παράδοσης θα ήταν αδιανόητο να θεωρηθεί η Κηφισιά φαβορί σε μια τέτοια αναμέτρηση με τον Άρη. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό ισχύει στην θεωρία. Η Κηφισιά είναι ομάδα που έχει και μεγαλύτερο μπάτζετ και μεγαλύτερο βάθος και πιο μεγάλη εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης έχει λίγες πιθανότητες. Κάθε άλλο…

Οι κίτρινοι κατεβαίνουν στην Αθήνα έχοντας συσσωρευμένη κούραση από τον προχθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ και έναν προβληματισμό για την επιθετική δυστοκία, ωστόσο η άμυνα είναι που δίνει νίκες και ο Άρης την άμυνα την έχει.

Βέβαια, η Κηφισιά είναι καλύτερη ομάδα από όλες όσες αντιμετώπισε ο Άρης στο Κύπελλο φέτος, όμως οι κίτρινοι έχουν δείξει και με ποιοτικότερους αντιπάλους σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία, έστω κι αν ήταν φιλικά παιχνίδια αυτά με ΤΣΣΚΑ και Μπάνβιτ.

Για να μπορέσει ο Άρης να αντιμετωπίσει το πιο γεμάτο ρόστερ της Κηφισιάς θα πρέπει να συμβεί ότι δεν συνέβη προχθές στο Παλέ. Να δώσει λύσεις επιθετικά και ο πάγκος, οι παίκτες που χρησιμοποιεί ο Πρίφτης μετά τους βασικούς και κυρίως οι Μούρτος, Γκίκας και Σίμτσακ. Εφόσον βρει επιπλέον λύσεις επιθετικά πέραν των βασικών και η άμυνα είναι… εκεί, τότε οι κίτρινοι έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στην κλήρωση της ΕΟΚ για τους ημιτελικούς.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αποκλεισμός στο… παρά ένα για τον Άρη, ήττα με 73-69 από τη Κηφισιά

Ο Άρης έχασε από την Κηφισιά με σκορ 73-69 και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας στην προημιτελική φάση. Το παιχνίδι στο Ζηρίνειο ήταν ντέρμπι ως το τέλος, ο Άρης είχε την ευκαιρία να το στείλει στην παράταση, αλλά ο Τόρεϊ Τόμας αστόχησε στη τελευταία επίθεση και η Κηφισιά με την εμπειρία του Κακιούζη πήρε τη νίκη.


Οι κίτρινοι ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα. Προηγήθηκαν με 15-9 (5’), 18-11 (6’) και 22-15 (8’), όμως η Κηφισιά ισορρόπησε τον αγώνα και μείωσε σε 22-21 στο τέλος της περιόδου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν το σερί τους στο 11-0 και προηγήθηκαν με 26-22 (12’), όμως ο Άρης με τους Τόμας και Ριντ να κρατούν όρθια την ομάδα επιθετικά διατηρήθηκε στον αγώνα. Στο 17’ ο Νέιμικ έβαλε τον Άρη μπροστά (35-34), ο Πάσαλιτς έκανε το 38-36 με τρίποντο (18’), όμως η Κηφισιά που εκτέλεσε 17 βολές έναντι 3 του Άρη πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 40-38.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 48-40 (23’), αλλά ο Άρης έκανε σερί 10-0 και προσπέρασε με 50-48 (25’). Το δεκάλεπτο έκλεισε σοτ 55-54 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη που ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα, όμως επιθετικά παρουσίασε και πάλι προβλήματα, καθώς σήμερα δεν ήταν σε καλή μέρα ο Σάσα Βεζένκοφ, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος. Στο 39’ το σκορ ήταν 65-65. Στα 54’’ μίλησε η εμπειρία του Κακιούζη, ο οποίος έγραψε το 67-65. Στην επόμενη φάση αστόχησε ο Ριντ, η Κηφισιά έκανε λάθος με τον Τσαλδάρη, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα και πάλι στους γηπεδούχους και ο Κακιούζης έκανε το 69-65 (34’’). Ο Ριντ μείωσε σε 69-67, ο Ντούβνιακ με 2/2 βολές έκανε το 71-67, ο Τόμας στα 18’’ σκόραρε, κέρδισε και φάουλ αλλά αστόχησε στη βολή (71-69) και στη συνέχεια οι κίτρινοι είχαν την ευκαιρία τους… Ο Ντέιβις με 0/2 βολές δεν διαφοροποίησε το σκορ και ο Άρης επιθέθηκε στα 9’’ πριν το φινάλε με τον Τόμας. Ο Αμερικανός αστόχησε, διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, αλλά δεν σφυρίχθηκε τίποτα και έτσι ο Κακιούζης με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 73-69.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-38, 54-55, 73-69.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Τσαλδάρης 5 (1), Καυκής 2, Γιούιν 7, Λιακόπουλος, Ντούβνιακ 11 (1), Πεσάκοβιτς 10 (2), Μαυροειδής 12 (8ρ.), Ψαθάς 4, Ντέιβις 5 (1), Κακιούζης 17 (9ρ.).

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 14 (1/3δπ., 4/8τρ., 4ασ., 2κλ.), Μανωλόπουλος 2 (5ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 4 (8ρ.), Γκίκας, Ριντ 17 (6/7β., 4/6δπ., 1/4τρ., 6ρ., 2ασ., 2κλ.), Τόμας 17 (1/2β., 3/5δπ., 3/11τρ., 4ρ., 7ασ.), Χαρίσης, Βεζένκοφ 9 (1/3β., 4/5δπ., 0/2τρ., 8ρ.), Νέιμικ 5.


Πάρτι έκανε ο 38χρονος Μιχάλης Κακιούζης...

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Είχαμε την ευκαιρία αλλά…»

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία που είχε στο τέλος να κερδίσει την Νέα Κηφισιά και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης που στάθηκε και στην κούραση από τους τρεις αγώνες σε μια βδομάδα.


Ο προπονητής των κίτρινων επεσήμανε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε σε μια εβδομάδα τρία παιχνίδια, πολύ ζημιογόνο από πολλές απόψεις. Κάναμε μία καλή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως και στο πρώτο όπου ήμασταν κακοί σε επίθεση αλλά και κυρίως στην άμυνα. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία μας, όπως πήγε ο αγώνας κρίθηκε σε μία λεπτομέρεια, σε μία φάση» και πρόσθεσε: «δεν είναι καθόλου καλό τεστ το να παίξουμε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και μάλιστα με ένα ταξίδι ενδιάμεσα. Τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».


Το γνωρίζατε όμως, οπότε θα ήταν προτιμότερο να μην χρησιμοποείται ως δικαιλογία. Αν κερδίζαμε, έστω και στις λεπτομέρειες, δεν θα υπήρχε κούραση;

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ριντ: «Υπερήφανος για την ομάδα μου»

Ο ΛαΜάρκους Ριντ, εκ των κορυφαίων του Άρη στο Ζηρίνειο, στην ήττα-αποκλεισμό του Άρη από την Νέα Κηφισιά με μήνυμά του στο twitter δήλωσε υπερήφανος για τους συμπαίκτες του.


Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ έγραψε: «Παλέψαμε σκληρά σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».


Κατά την άποψη μου, το γεγονός και μόνο ότι αρχίζουμε, σταδιακά, να διεκδικούμε την συμμετοχή μας σε τελικούς, κάθε χρόνο, είναι σημάδι που δείχνει βελτίωση και υγεία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.