Παρότι τα προγνωστικά πριν την έναρξη της σεζόν δεν ήταν ευοίωνα, ιδίως μάλιστα τη στιγμή που ο Κόμπι Μπράιαντ, βλέποντας ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά, απειλούσε να ζητήσει ο ίδιος μεταγραφή αλλού, οι Λέικερς εξέπληξαν σχεδόν τους πάντες. Κι όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν επρόκειτο απλώς για μια έκλαμψη χωρίς συνέχεια στα πλέι οφ.

Η ομάδα ολοκληρώνει τον πρώτο μήνα με ρεκόρ 9-7, με τον τελευταίο αγώνα του Νοέμβρη να συνοδεύεται από μια αρκετά ντροπιαστική ήττα, 120-96, από τη Γιούτα. Το Δεκέμβρη, όμως, κι ενώ τα 8 από τα 14 παιχνίδια τους ήταν εκτός, οι Λέικερς δείχνουν σημάδια έντονης αγωνιστικής ανάκαμψης και δράσης, πραγματοποιώντας ένα επιμέρους 10-2, που τους έφερε στο ανέλπιστο 19-10, πριν η ημερολογιακή χρονιά λήξει με καθαρή ήττα στη Βοστώνη. Οι Λέικερς όμως, εκμεταλλευόμενοι και τη σχετική ευκολία του προγράμματος των επόμενων αγώνων, πραγματοποιούν άλλες 7 νίκες στη σειρά, φτάνοντας το 26-11. Ωστόσο, τίποτα δε φαίνεται να εξασφαλίζεται ακόμη, μιας και η κούρσα για τα δυτικά πλέι οφ αποδεικνύεται πιο ανελέητη από κάθε άλλη φορά, ενώ, συν τοις άλλοις, στις 13/1 έρχεται το σοκ του τραυματισμού του ιδιαίτερα βελτιωμένου Άντριου Μπάιναμ, ο οποίος και θα χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά. Ακολουθεί μια φυσιολογική πτώση, με την ομάδα να μπαίνει στο Φεβρουάριο με ρεκόρ 28-16.

Και κάπου εκεί πέφτει η βόμβα…Ο μετριότατος Κουόμε Μπράουν δίνεται στο Μέμφις, μαζί με μερικά μάλλον ασήμαντα μελλοντικά ντραφτ πικ, με αντάλλαγμα τον ικανό σέντερ Πάου Γκασόλ. Ο Ισπανός δένει πολύ γρήγορα με την υπόλοιπη ομάδα και χάρη σε αυτόν (μαζί φυσικά με τη σταθερή υπερδύναμη που λέγεται Κόμπι και τους θετικούς Όντομ, Φίσερ), ακολουθεί ένας καταιγιστικός μήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Λέικερς θα πραγματοποιήσουν ένα σερί 10 νικών, το οποίο, όχι μόνο θα τους φέρει στο 41-17, αλλά και θα αρχίσει να φανερώνει ότι, με παρατεταμένη προσπάθεια, ακόμη και η πρώτη θέση της δύσης ήταν εφικτός στόχος. Έτσι, ακολούθησε μια φοβερή μάχη ανάμεσα στους «μεγάλους του Λ.Α» και στις παραδοσιακές δυνάμεις (Σ.Αντόνιο, Ντάλας, Φοίνιξ), αλλά και την εντυπωσιακή Ν.Ορλεάνη για το πολυπόθητο αβαντάζ έδρας για την περιφέρεια (κι ενώ οι ασταμάτητοι Σέλτικς έκαναν περίπατο στην ανατολή, εξασφαλίζοντας το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ). Μερικές απρόσμενες ήττες κατά τη διάρκεια του Μάρτη υπερκαλύφθηκαν με το 7-1 στο φινάλε της σεζόν, το οποίο και έδωσε στους Λέικερς την πρωτιά στη δύση, στο νήμα, με ρεκόρ 57-25.

Τα αποτελέσματα στα πλέι οφ είχαν ως εξής:

Πρώτος γύρος:

Vs Denver: W, 128-114: Με έναν τρομερό Γκασόλ να τελειώνει με 36 π, 16 ρ, 8 ασ και με ένα επιμέρους 39-22 στην γ’ περίοδο, οι Λέικερς ξεκινούν με νίκη τα πλέι οφ. Κόμπι, Καρμέλο και Άιβερσον σκοράρουν επίσης 30άρες.

Vs Denver: W, 122-107: Τη σκυτάλη πήρε απ’τον Γκασόλ ο Μπράιαντ, ο οποίος, με ορισμένα απίστευτα ξεσπάσματα, σκοράρει 49 πόντους με 67% εντός παιδιάς, ενώ μοιράζει και 10 ασίστ. Οι Νάγγετς, πολύ απλά, δεν είχαν τύχη.

@ Denver: W, 108-84: Οι Λέικερς παίζουν και άμυνα. Οι Νάγγετς εγκλωβίζονται στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας 38 πόντους, ενώ σουτάρουν με 37,2% σε όλο το παιχνίδι και ο αγώνας εξελίσσεται και πάλι σε παράσταση για μια ομάδα.

@ Denver: W, 107-101: Ο Κόμπι σκοράρει τους 14 από τους 31 πόντους του στα τελευταία 5,5 λεπτά και οι Λέικερς παίρνουν το πιο δύσκολο από τα 4 παιχνίδια τους με τους Νάγγετς, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με σουιπ.

Ημιτελικοί περιφέρειας:

Vs Utah: W, 109-98: Δύσκολη η πρώτη νίκη για τους Λέικερς, οι οποίοι είδαν τον Κόμπι Μπράιαντ να σκοράρει 38 πόντους, αλλά με 21/23 βολές. Νταμπλ-νταμπλ για τους Οκούρ, Μπούζερ από πλευράς Γιούτα, σχεδόν τριπλ νταμπλ για τον Ντερόν Ουίλιαμς.

Vs Utah: W, 120-110: Ο Κόμπι Μπράιαντ παρέλαβε το βραβείο του MVP της σεζόν, οι Λέικερς έκαναν ένα ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου δεδεκαλέπτου, προηγήθηκαν 33-18 και ουσιαστικά αυτή ήταν η ιστορία του αγώνα. Η Γιούτα δεν απείλησε το Λ.Α ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

@ Utah: L, 104-99: Πρώτη ήττα των Λέικερς στα πλέι οφ, με τον εντυπωσιακό Μπούζερ να τελειώνει με 27 πόντους και 20 ριμπάουντ, τον Οκούρ να προσθέτει 22 και τον Ντερόν Ουίλιαμς να έχει 18 και 12 ασίστ.

@ Utah: L, 123-115: Ο Κόμπι, ο οποίος και τραυματίστηκε στην πλάτη, σκόραρε την 7η 30άρα του σε 8 αγώνες, οι Λέικερς έστειλαν το παιχνίδι σε παράταση, αλλά εκεί οι Τζαζ είχαν τον πρώτο λόγο. MVP του αγώνα ο Ντερόν Ουίλιαμς, με 29 πόντους (χάνοντας μόνο 4 σουτ) και 14 ασίστ.

Vs Utah: W, 111-104: Ομαδική προσπάθεια ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτή τη φορά για τους Λέικερς, σε ένα παιχνίδι με έντονο ενδιαφέρον ως το τέλος. Και οι 10 βασικοί των δυο ομάδων είχαν διψήφιο νούμερο πόντων.

@ Utah: W, 108-105: Οι Λέικερς ξάφνιασαν τη Γιούτα, προηγούμενοι με 16 πόντους με τη λήξη της Γ΄ περιόδου. Οι Τζαζ όμως αντέδρασαν, μείωσαν στο τρίποντο, αλλά έχασαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες στα τελευταία δεύτερα να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.


Τελικοί περιφέρειας:

Vs San Antonio: W, 89-85: Ο Κόμπι Μπράιαντ σκόραρε τους 25 απ’τους 27 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και οι Λέικερς ανέτρεψεν το -8 της ανάπαυλας, κάνοντας το 1-0. 30 πόντοι και 18 ριμπάουντ ο εντυπωσιακός απολογισμός του Τιμ Ντάνκαν για τους Σπερς.

Vs San Antonio: W, 101-71: Οι Σπερς έδειξαν και πάλι τα σημάδια αστάθειας και κόπωσης που είχαν κάνει έντονα την εμφάνισή τους εναντίον των Χόρνετς. Το παιχνίδι είχε κριθεί πολλά αγωνιστικά λεπτά πριν τη λήξη, με τις δυο ομάδες να χρησιμοποιούν πολύ τον πάγκο τους.

@ San Antonio: L, 103-84: Το χειρότερο παιχνίδι των Λέικερς στην ποστ-σίζον. Με 30 πόντους (σε 31') του Τζινόμπιλι και 22+20+5 ασ. από τον Ντάνκαν, οι Σπερς πήραν άνετα το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους στη σειρά. Ο Μπράιαντ, με 30 πόντους, ήταν μακράν ο κορυφαίος για τους ηττημένους.

@ San Antonio: W, 93-91: Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος, αλλά οι Σπερς δεν προηγήθηκαν ούτε μια φορά στον αγώνα. Ο Μπρεντ Μπάρι απέτυχε να κάνει το break στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους Σπερς να διαμαρτύρονται (έστω όχι πολύ έντονα) στην ίδια φάση για φάουλ του Φίσερ που δε σφυρίχτηκε.

Vs San Antonio: W, 100-92: Οι Σπερς προηγήθηκαν ακόμη και με 31-46, αλλά όλος ο υπόλοιπος αγώνας ανήκε στους Λέικερς. Ο Μπράιαντ έκανε το κορυφαίο παιχνίδι του στη σειρά, με 39 πόντους (17 στο Δ’), ενώ ο Τιμ Ντάνκαν ολοκλήρωσε την προσπάθεια των Σπερς με τριπλ νταμπλ (19+15+10 ασ).