Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Playoffs 2014 - Off-topic thoughts
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Σε λίγες ώρες οι παρουσιάσεις των φετινών μονομάχων θα ανέβουν για άλλη μια χρονιά στο Basketforum.


Let's get it started...






Rated: (en)joy
Προβλέψεις για τα playoffs δεν θα έχουμε φέτος; Ή έχει ανοίξει κάπου και δεν το βλέπω;
aegeansheed
Είχες παίξει Nets over Bulls πέρυσι και σαπιοLakers να πάρουν >1 παιχνίδι από τους Spurs. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ξεφτιλιστείς παίξεις και φέτος ??? laugh.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Rated: (en)joy @ Apr 18 2014, 23:34 ) *
Προβλέψεις για τα playoffs δεν θα έχουμε φέτος; Ή έχει ανοίξει κάπου και δεν το βλέπω;



QUOTE(aegeansheed @ Apr 19 2014, 00:18 ) *
Είχες παίξει Nets over Bulls πέρυσι και σαπιοLakers να πάρουν >1 παιχνίδι από τους Spurs. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ξεφτιλιστείς παίξεις και φέτος ??? laugh.gif


Αν δωσω Μπομπογατες της Καρλοτας να σκουπισουν το Μαιαμι, θα κερδισω κατι εκτος απο το πατροπαραδοτο βραβειο της ανοιχτης παλαμης?(ή και της κλειστης παλινδρομουσας) tongue.gif
aegeansheed
Οι παρουσιάσεις για τον πρώτο γύρο των φετινών Playofs είναι πάνω και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το απόγευμα.

Ευχαριστούμε όσους είχαν την πρόθεση να συμμετάσχουν και όσους βοήθησαν, για την προσωπική θυσία που έκαναν τις Άγιες τούτες Μέρες. Εύχομαι προσωπική "ανάσταση" στον καθένα μας, κυρίως όμως στον Hibbert και τους Pacers, γιατί το έχουν παρακάνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Let's play some basketbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaall!
Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ Apr 19 2014, 00:18 ) *
Είχες παίξει Nets over Bulls πέρυσι και σαπιοLakers να πάρουν >1 παιχνίδι από τους Spurs. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ξεφτιλιστείς παίξεις και φέτος ??? laugh.gif

Χαχα ναι biggrin.gif . Λοιπον οντως το 4-2 που ειχα δωσει περσι στο spurs-lakers αποδειχτηκε υπερβολικο αλλα ημουν μεταξυ του 4-1 ή 4-2 και τελικα προτιμησα το δευτερο. Για το nets over bulls περαν του οι bulls ηταν νοσοκομειο -εκτος του οτι οι ταυροι ηταν roseless, εχασαν παιχνιδια οι χαινριχ και ντενγκ και ο νοα επαιζε σε ολη την σειρα με εντονους πονους- εχω να πω οτι ουτε ο ιδιος ο nate robinson πιστευε αυτα που εκανε σε εκεινο το 4ο 12λεπτο.
Τωρα που το ξανακοιταω παντως 10η θεση μεσα σε 21 δεν το λες και ασχημα, σε σχεση τουλαχιστον με την 18η καποιου αλλου. blech.gif Αληθεια τι ειχες παιξει και πηγες ετσι;
kamtha5
«Winter is almost upon us, boy. And winter is death»

Όπως ο χειμώνας φέρνει θάνατο στην πασίγνωστη σειρά Game of Thrones, το ίδιο συμβαίνει και στο ΝΒΑ, όταν ξεκινάνε τα πολυαναμενόμενα playoffs. Δεκαέξι οίκοι – ομάδες έτοιμοι να πολεμήσουν σκληρά με έπαθλο την απόλυτη κυριαρχία στον μπασκετικό πλανήτη. Οι μάχες ξεκίνησαν, το ενδιαφέρον εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα και για δύο μήνες το βιολογικό ρολόι κάθε hardcore Έλληνα μπασκετόφιλου καταστρέφεται ολοσχερώς.

Ξέρετε όλα αυτά τα κλισέ που λένε οι Αμερικάνοι; Για «win or go home» και «first is first second is nothing»; Αυτά ισχύουν απόλυτα. Απόδειξη οι περσινοί τελικοί: ποιος θυμάται το ιστορικό ρεκόρ τριπόντων του Danny Green ή την απίστευτη παράσταση του Tim Duncan στο 6ο παιχνίδι; Ελάχιστοι πια. Οι τελικοί του 2013, που μολονότι προσέφεραν απίστευτες συγκινήσεις αναπαριστώνται πλέον σε λίγες σκηνές. Την τάπα του Lebron στον Splitter, τον Duncan να χτυπάει το παρκέ μετά το χαμένο του hook στο 7ο ματς και φυσικά τον Ray Allen να πανηγυρίζει μετά το πιο κρίσιμο σουτ όλων των εποχών. Η ιστορία γράφεται από τους νικητές…

Έγραψα κατι σχετικό για οποιον θέλει: 3-Point Play: The Playoffs are upon us

Επίσης σκεφτόμουν για τοπ 5 "clutch" και "choke" players, να λέει ο καθένας τη λίστα του (αρκεί να μην περιστραφεί η συζήτηση γύρω από Λεμπρόνtongue.gif)
sarounas
νομίζω πως τα φετινά play off είναι κομμένα και ραμμένα για την εξιλέωση του Μανού και του Πόποβιτς μετά τις περσινές γκάφες ολκής που υπέπεσαν στο 6ο ματς
Air Kef
Oι Σπερς θα σκοντάψουν στην OKC.

Wizards, we believe. Keep feeding "the Nene"
sarounas
QUOTE(Air Kef @ Apr 23 2014, 16:58 ) *
Oι Σπερς θα σκοντάψουν στην OKC.

Wizards, we believe. Keep feeding "the Nene"

την Οκλαχόμα βλέπω να την κεραυνοβολεί ο Ζάχος tongue.gif
sarounas
τί θα γίνει? έχουν δυο μέρες τώρα.... θα ανεβάσουν κανένα ματς να δούμε αυτοί απ το ντάβκα?
ξέρετε άλλο σάιτ? αν ναι, στείλτε μου λινκ με pm αν απαγορεύεται εδώ wink.gif
T.W.Is.M.
Εχοντας παιξει 4 ή 5 παιχνιδια σε καθε σειρα λεω να γραψω μια αποψη για το πως εχω δει την καθε σειρα ως τωρα(σε παρενθεση το μεχρι στιγμης σκορ, αν και το ξερετε ολοι, για να μπαινετε να διαβαζετε αυτο το κομματι του φορουμ):

East
Indiana Pacers vs Atlanta Hawks(2-3)
Μια Ιντιανα που ψαχνεται λες και παιζει preseason προσπαθει να κρατηθει ζωντανη εναντιον της θεωρητικα χειροτερης ομαδας των πλει οφ. Το προβλημα ειναι οτι εχει χασει τη γη κατω απ τα ποδια της και μαζι ολα τα κρισιμα ματς που θα την εφερναν σε θεση ισχυος. Βλεπω την Ατλαντα να τελειωνει τη σειρα στο επομενο ματς.

Miami Heat vs Charlotte Bobcats(4-0)
Η συνηθισμενη καταληξη μιας σειρας που ο πρωταθλητης αντιμετωπιζει μια ομαδα που ειναι ευχαριστημενη μονο με την παρουσια στα πλει οφ. Αφου δεν εγινε το μπρεικ στο πρωτο ματς, η προκριση ουσιαστικα κριθηκε. Αφου ελειψε ο Big Al στο 4ο, οριστικοποιηθηκε και το sweep. Οι Μπομπογατες το παλεψαν και γι αυτο μαλλον αισθανονται οτι εφυγαν με ψηλα το κεφαλι. Αν ειχαν κανει και νικη, θα αισθανονταν νικητες.

Toronto Raptors vs Brooklyn Nets(2-2)
Η πιο υποτιμημενη σειρα. Ισως το αντιεμπορικο των Raptors, ισως οι μεγαλες σειρες της Δυσης που εχουν παρει τη δημοσιοτητα, ισως γιατι κανεις δεν πιστευει οτι και οι δυο εχουν τυχη απεναντι στο Μαιαμι, αλλα δε βλεπω ιδιαιτερη προσοχη σε αυτη τη σειρα. Κριμα, γιατι γινονται ενδιαφεροντα παιχνιδια, κι ας ποναει καμια φορα η μπαλα απο τα αστοχα σουτ. Πιστευω οτι οι Νετς θα περασουν ειτε με το καλο ειτε με το ασχημο(μαλλον με το ασχημο), κι ας περιμενα να κρατησουν την εδρα τους μετα το μπρεικ με τα ηρωικα του Pierce.

Chicago Bulls vs Washington Wizards(1-4)
Αυτο δεν το εβλεπε κανεις μας πιστευω. Ομως οι Wizards ηταν καλυτεροι σε ολη τη σειρα και προκριθηκαν δικαια. Οπως εγραψα και στο σχετικο τοπικ, με 69 ποντους σε 48' αγωνα δεν κερδιζεις ουτε ομαδα Ευρωλιγκα(εκτος της Αρμανι). Το Σικαγο με εξεπληξε ευχαριστα στην κανονικη περιοδο μετα το τρειντ του Deng, αλλα εδειξε να μην εχει το κατι παραπανω για τα πλει οφ. Η Ουασινγκτον μοιαζει να ειναι τυχερη, αφου ανεξαρτητα απο το ποιον θα βρει μπροστα της, δειχνει να εχει τυχη για αλλη μια προκριση.

West
San Antonio Spurs vs Dallas Mavericks(2-2)
Αλλη μια απροσμενα καλη σειρα. Οι Σπερς δειχνουν κουρασμενοι, οι Μαβς δεν εχουν τον καλο Ντιρκ, αλλα βρισκουν ενεργεια απο τους Ellis, Harris, Blair, Dalembert(σε αλλο παιχνιδι ο καθενας) και χτυπανε στα ισα τους περσινους φιναλιστ. Το νικητηριο σουτ του Carter στο 3ο ματς ηταν ισως το μεγαλυτερο σουτ των πλει οφ ως τωρα και η μεχρι στιγμης εικονα των αγωνων δεν αφηνει κανενα περιθωριο για εφησυχασμο στο Σαν Αντονιο. Πιστευω οτι τελικα θα περασουν οι Σπερς, αλλα θα δυσκολευτουν κι αλλο.

Oklahoma City Thunder vs Memphis Grizzlies(2-3)
Μακαρι η σειρα να συνεχιζοταν και μετα τις 4 νικες! Απολαμβανω τα παιχνιδια της περισσοτερο απο καθε αλλη σειρα παροτι η ομαδα που υποστηριζω σε αυτα τα πλει οφ χανει. Οι Grizzlies ειναι η γνωστη μαχητικη ομαδα με τη σκληρη αμυνα που για να την κερδισεις πρεπει να φτυσεις αιμα. Οι διαφορες παιρνονται και χανονται σε καθε ματς, 4/5 παιχνιδια εχουν παει στην παραταση, ο Durant κινδυνευει να χασει πιθανοτητες για το MVP(κι ας μη μετρανε επισημα τα πλει οφ) κι ο Conley κανει πολυ καλη σειρα και εξελισσεται σε ηγετη του Μεμφις. Οποιος και να βγει ζωντανος, θα εχει δυναμωσει πολυ σε mentality για τη συνεχεια. Προβλεπω νικη του Μεμφις στο επομενο ματς και τελος της σειρας.

LA Clippers vs Golden State Warriors(3-2)
Εδω η σειρα επισκιαστηκε απο το θεμα του Sterling. Παρολα αυτα οι Κλιπερς εκαναν τη δουλεια τους με τον καλυτερο τροπο χτες και πηραν προβαδισμα. Απο παιχνιδι σε παιχνιδι βλεπουμε μεγαλες αλλαγες και γι αυτο καθε ομαδα εχει κερδισει απο ενα παιχνιδι με μεγαλη διαφορα. Οι Κλιπερς δεν εχουν παρει καποιο μεγαλο ξεσπασμα διαρκειας απο καποιον παιχτη και νομιζω οτι θα περασουν τελικα, εστω και σε 7 ματς.

Houston Rockets vs Portland Trail Blazers(1-3)
Επισης μια μεγαλη σειρα. Με 4 κλειστα παιχνιδια, με παρατασεις, με ψηλα σκορ, με μεγαλες εμφανισεις του Aldridge και μεγαλη αστοχια του Harden. Τοση αστοχια, που επισκιαζει την καλη αποδοση του Howard. Το Πορτλαντ ηταν πιο τυχερο μεχρι στιγμης, αλλα και καλυτερο. Εχει εφαρμοσει καλυτερα το αγωνιστικο του πλανο και γι αυτο προηγειται. Οι εδρες δεν εχουν δειξει να μετρανε και τοσο, οποτε καθε προβλεψη ειναι παρακινδυνευμενη. Νομιζω ομως οτι το Πορτλαντ στο τελος θα περασει.
geo82
Η αλήθεια είναι ότι, μετά από αρκετά χρόνια, δεν υποδέχτηκα τα πλέι οφ με ενθουσιασμό. Στη Δύση έβρισκα ενδιαφέρον αλλά τις ανατολικές σειρές τις θεωρούσα κάπως νερόβραστες. Διαπιστώνω και στην πράξη ότι παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον κυρίως όσον αφορά τη Δύση. Η Ανατολή με έχει απογοητεύσει κάπως, αλλά δεν μπορώ να μη διαπιστώσω ότι είναι απρόβλεπτη. Στην αρχή της χρονιάς όλοι μιλούσαμε για σκληρή μάχη ανάμεσα σε 5 ομάδες (Πέισερς, Χιτ, Νετς, Νικς, Μπουλς). Από αυτές μόνο μία έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο. Δεν έχω κάποια εμπάθεια με την Ουάσινγκτον ή την Ατλάντα, αλλά δε ξέρω, ενώ από τη μία μου αρέσουν οι εκπλήξεις, από την άλλη ξενέρωσα κάπως με την εξέλιξη.
captain charisma
ο περισσοτερος κοσμος περιμενε στο 2 γυρο ιντιανα-σικαγο και χιτ-νετς αλλα εγιναν πολλες εκπληξεις...το σικαγο δεν ματσαρε καλα με την ουασιγκτον και εμεινε εκτος..η ιντιανα ειναι με το ενα ποδι εκτος πλειοφς και παει στα σκουπιδια ολοκληρη η χρονια στην οποια παλευαν για το πλεονεκτημα εδρας...οι νετς δυσκολα ματσαρουν με τους ραπτορς και του κοβω να μενουν εξω...αν εχουμε τα ζευγαρια χοκς-γουιζαρντς και χιτ-ραπτορς θα ειναι μακραν η πιο αδιαφορη ανατολη των τελευταιων ετων και αυτο θα εχει επιπτωσεις στη θεαματικοτητα...και το μαιαμι θα παει παλι περπατωντας στους τελικους...ενω στη δυση πεφτουν κορμια ως τωρα και οποιες ομαδες περασουν στον επομενο γυρο παλι ματσαρες θα δουμε αλλα το θεμα ειναι οτι οποια δυτικη ομαδα παει τελικους νβα θα ειναι ξεζουμισμενη απ την υπερπροσπαθεια και αυτο θα το εκμεταλευτει το μαιαμι...

ο τζαμαλ κροφορντ πηρε δικαιως το βραβειο του καλυτερου 6ου
geo82
QUOTE (captain charisma @ Apr 30 2014, 23:49 ) *
[b]αν εχουμε τα ζευγαρια χοκς-γουιζαρντς και χιτ-ραπτορς θα ειναι μακραν η πιο αδιαφορη ανατολη των τελευταιων ετων και αυτο θα εχει επιπτωσεις στη θεαματικοτητα[/b]...και το μαιαμι θα παει παλι περπατωντας στους τελικους...ενω στη δυση πεφτουν κορμια ως τωρα και οποιες ομαδες περασουν στον επομενο γυρο παλι ματσαρες θα δουμε αλλα το θεμα ειναι οτι οποια δυτικη ομαδα παει τελικους νβα θα ειναι ξεζουμισμενη απ την υπερπροσπαθεια και αυτο θα το εκμεταλευτει το μαιαμι...


Θα ευχαριστηθώ πολύ αν γίνει αυτό, μπας και καταλάβουν τις ανοησίες που έλεγαν στο λοκ άουτ του 2011. Όσον αφορά τη Δύση συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή ώστε να ευχαριστηθούμε πλέι οφ. Μακάρι στο τέλος να το σηκώσει δυτική ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή.
aegeansheed
Δε γίνεται να μη γουστάρεις το hustle του Dreymond Greene.
benchwarmer
5/8 ζευγάρια του 1ου γύρου σε game7, δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει...
sacarame
Οι μίνι-παρουσιάσεις των ημιτελικών Ανατολής και Δύσης είναι έτοιμες...


Be our guests.. tongue.gif
t0ny3
massey
Κλαμα με Μπουζερ laugh.gif laugh.gif 77.gif
sacarame
Τα topics των τελικών Ανατολής και Δύσης μόλις βγήκαν από τον φούρνο.. cool.gif
T.W.Is.M.
Η σειρα αυτη ξεκιναει μετα το Ιντιανα-Μαιαμι. Ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στην Ανατολη πρωτα! Δε νομιζω ο θειος Ανταμ να θελει ζευγαρι τελικων Ιντιανα-Σαν Αντονιο την πρωτη του χρονια. Πιστευω οτι θα προτιμουσε Οκλαχομα-Μαιαμι, αλλα επειδη δε θα ρισκαρει να σπρωξει 2 ομαδες, ισως προτιμησει να σπρωξει τη μια, αν χρειαστει. Αν λοιπον στην Ανατολη η Ιντιανα παιξει οπως πρεπει και παρει προβαδισμα, ισως η OKC παρει ενα χερι βοηθειας(αφου ηδη υπαρχουν γκρινιες οτι εχει παρει και 1-2 ακομα σε προηγουμενους γυρους).
Αναμενεται παντως αλλη μια μεγαλη σειρα, οπως οι περισσοτερες στη Δυση και οπως ελπιζουμε να γινει και στην αντιστοιχη της Ανατολης.
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 18 2014, 00:06 ) *
Η σειρα αυτη ξεκιναει μετα το Ιντιανα-Μαιαμι. Ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στην Ανατολη πρωτα! Δε νομιζω ο θειος Ανταμ να θελει ζευγαρι τελικων Ιντιανα-Σαν Αντονιο την πρωτη του χρονια. Πιστευω οτι θα προτιμουσε Οκλαχομα-Μαιαμι, αλλα επειδη δε θα ρισκαρει να σπρωξει 2 ομαδες, ισως προτιμησει να σπρωξει τη μια, αν χρειαστει. Αν λοιπον στην Ανατολη η Ιντιανα παιξει οπως πρεπει και παρει προβαδισμα, ισως η OKC παρει ενα χερι βοηθειας(αφου ηδη υπαρχουν γκρινιες οτι εχει παρει και 1-2 ακομα σε προηγουμενους γυρους).
Αναμενεται παντως αλλη μια μεγαλη σειρα, οπως οι περισσοτερες στη Δυση και οπως ελπιζουμε να γινει και στην αντιστοιχη της Ανατολης.


Κι ενώ ο Twism ξεκίνησε την off-topic λαίλαπά του πριν καν αρχίσουν οι τελικοί περιφερειών (δε μου πήγαινε να το στείλω στο "Διαιτησία"), ακούω παράλληλα το ηχητικό του LD με το κράξιμο στον Paul από τις κουτσομπόλες/μοιρολογίστρες της χειρότερης ΝΒΑικής εκπομπής που φτιάχτηκε ποτέ, με την δυναμική προσθήκη στο πάνελ, της Πηγή της Διαβολής (IT1)! Τί καλύτερο soundrack από την έναρξη των σέμαϊς! laugh.gif

Η απορία παραμένει σχετικά με το πάντρεμα Silver και Γενικής Διαπλοκής σε μια σκέψη που μπουρδουκλόνεται με refs Ελληνικής Α1, Πιτσίλκα σε WBC και δεν ξέρω τί άλλο (θύμησέ μου ποιοι σφύριζαν το Λιθουανία-Yugoslavia). Ο Ψηλός έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής ως τώρα για μένα, σε σημείο να είμαι biased υπέρ του (δύσκολα ακολουθώ πρόσωπα). Σε κάθε περίπτωση, θα ευχαριστηθεί το όποιο ζευγάρι προκύψει από τους τρέχοντες τελικούς, όσο ένας μπασκετόφιλος, ακόμα και στον χειρότερο δυνατό συνδυασμό "εμπορικά" Pacers-Spurs. Αν και τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει "marketing feed" πίσω από την παρουσία των Pacers, έχουν χτίσει όλη τη χρονιά τους σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν κάνει trades μόνο για να υποσκελίσουν το Miami, βρήκαν το κουράγιο να περάσουν Hawks, να υπερβούν ξανά με deficit τους Wizards, την ώρα που ο West παίζει σαν να είναι η τελευταία του χρονιά, και ο Hibbert ψοφάει να δώσει απαντήσεις στον Τύπο και να κοντραριστεί με δάσκαλό του τα καλοκαίρια Duncan.

Όχι τόσο άσχημα τελικά για Pacers τον Ιούνιο.
T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ May 18 2014, 10:44 ) *
Η απορία παραμένει σχετικά με το πάντρεμα Silver και Γενικής Διαπλοκής σε μια σκέψη που μπουρδουκλόνεται με refs Ελληνικής Α1, Πιτσίλκα σε WBC και δεν ξέρω τί άλλο (θύμησέ μου ποιοι σφύριζαν το Λιθουανία-Yugoslavia).


Πιτσιλκας(ο ανθρωπος για τις δυσκολες αποστολες)-Τολιβερ.
Αυτος ο τελευταιος επρεπε να σφυριξει και τους τελικους ΝΒΑ τα τελευταια χρονια. Σουιπ θα τελειωναν και τις 2 χρονιες και θα ηταν και μεσα στο πνευμα του θειου...
geo82
QUOTE (aegeansheed @ May 18 2014, 10:44 ) *
Ο Ψηλός έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής ως τώρα για μένα, σε σημείο να είμαι biased υπέρ του (δύσκολα ακολουθώ πρόσωπα). Σε κάθε περίπτωση, θα ευχαριστηθεί το όποιο ζευγάρι προκύψει από τους τρέχοντες τελικούς, όσο ένας μπασκετόφιλος, ακόμα και στον χειρότερο δυνατό συνδυασμό "εμπορικά" Pacers-Spurs. Αν και τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει "marketing feed" πίσω από την παρουσία των Pacers, έχουν χτίσει όλη τη χρονιά τους σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν κάνει trades μόνο για να υποσκελίσουν το Miami, βρήκαν το κουράγιο να περάσουν Hawks, να υπερβούν ξανά με deficit τους Wizards, την ώρα που ο West παίζει σαν να είναι η τελευταία του χρονιά, και ο Hibbert ψοφάει να δώσει απαντήσεις στον Τύπο και να κοντραριστεί με δάσκαλό του τα καλοκαίρια Duncan.

Όχι τόσο άσχημα τελικά για Pacers τον Ιούνιο.


Το πόσο θα το ευχαριστηθεί, θα φανεί και από τα νούμερα της τηλεθέασης, τα οποία σε τέτοια περίπτωση, δεν ξέρω πόσο καλά θα είναι. Κακά τα ψέματα, δεν παρακολουθούν το ΝΒΑ μόνο ορκισμένοι μπασκετόφιλοι, ενώ δεν είναι καν το πιο δημοφιλές στη χώρα του. Οι ομάδες των λεγόμενων "μεγάλων αγορών" ή των πολυδιαφημισμένων σούπερσταρ έφερναν και φέρνουν λεφτά στο ταμείο. Άσχετα με τις αρλούμπες που έλεγαν στο λοκ άουτ του 2011, για να δικαιολογήσουν την ηλιθιότητα ή την τσιγκουνιά ορισμένων ιδιοκτητών, το ΝΒΑ είναι επιχείριση και προσέχει το προϊόν του. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πρόβλημα ούτε με την Ιντιάνα, ούτε με τους Σπερς. Τους τελικούς θα τους παρακολουθήσω, όποιος κι αν περάσει κι ελπίζω να πάνε στα 7 παιχνίδια για να ευχαριστηθώ. Αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι, ακόμη και στη χώρα διοργάνωσής του. Και πίστεψέ με, δεν είναι μικρό αυτό το ποσοστό.
aegeansheed
QUOTE(geo82 @ May 18 2014, 17:07 ) *
Το πόσο θα το ευχαριστηθεί, θα φανεί και από τα νούμερα της τηλεθέασης

Εξέφρασα προσωπική θέση σχετικά με την δική μου αντίληψη της εικόνας που βγάζει ο Silver, συγκεκριμένα με την υπόθεση ότι οι Pacers θα έχουν πετάξει έξω τους Πρωταθλητές.

Τα νούμερα και η τηλεθέαση σίγουρα επηρεάζουν την κερδοφορία της Λίγκας γενικότερα, δημιουργώντας περισσότερες πηγές basketball related revenues. Ωστόσο το σχόλιό μου είχε να κάνει με την ιδιαιτερότητα του Silver ως ανθρώπου, όχι ως League Manager.

QUOTE(geo82 @ May 18 2014, 17:07 ) *
...τα οποία σε τέτοια περίπτωση, δεν ξέρω πόσο καλά θα είναι...

Ασφαλώς και ο οποιοσδήποτε LM θα ήθελε την ομάδα του καλύτερου παίκτη (LBJ) απέναντι στην ομάδα του δεύτερου καλύτερου παίκτη (KD) σε μία ιδεατή κατάσταση "πληρότητας" (υγείας ας πούμε). Μήπως κρυφά κλαίει και πίνει 12άρι Burbon τώρα πια τα βράδια, μετά τον τραυματισμό του Ibaka? Ενδεχομένως.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επέμβει σε μία κατάσταση (Twism plz δεν εννοώ αυτό που σου έρχεται με τη μία και θες να σχολιάσεις! laugh.gif ) και αυτές (η συντριπτική πλειοψηφία) στις οποίες η δύναμή του τον περιορίζει να παραμείνει θεατής. Μετά από ενα θεωρητικό ζευγάρι Wizards-Blazers, τί θα έπρεπε να κάνει κάποιος LM στη Λίγκα κατά τη γνώμη σου επιχειρηματικά?

QUOTE(geo82 @ May 18 2014, 17:07 ) *
Κακά τα ψέματα, δεν παρακολουθούν το ΝΒΑ μόνο ορκισμένοι μπασκετόφιλοι, ενώ δεν είναι καν το πιο δημοφιλές στη χώρα του.

Θα έκανα quote εδώ τη δική μου ακριβώς προηγούμενη παράγραφο! To sports culture είναι από τα πράγματα που δε μπορούν εύκολα να αλλάξουν. Οι Λιθουανοί δεν πρόκειται να αγαπήσουν περισσότερο το ποδόσφαιρο από το μπασκετάκι, οι Αμερικάνοι για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω κι αποδέχομαι ότι δεν καταλαβαίνω (αφού δεν έχω καν παίξει/παρακολουθήσει για να καταλάβω τα συναισθήματα που σου δημιουργεί), έχουν άλλα sports πιο πάνω από το ΝΒΑ. Ενδεχομένως το ΝΒΑ να είναι too hard to follow για έναν μέσο αμερικάνο burgeroφάγο, αλλά και πάλι, πού είναι το κακό εδώ? Από πότε Οικονομικά η ιδιαιτερότητα των ατομικών προτιμήσεων σταμάτησε να είναι παράγοντας που επηρεάζει τη Ζήτηση?

Αν θέλεις τη γνώμη μου αυτό που μπορεί να επηρεάσει ο Silver και ο κάθε comish είναι να γίνονται προσπάθειες ούτως ώστε περισσότερος νέος κόσμος να παίζει basket σε μικρή ηλικία. Η ενασχόληση με το μπάσκετ θα φέρει στο προσκήνιο νέους με μοναδικό ταλέντο, που όταν μεγαλώσουν, οι ικανότητές τους θα προκαλέσουν ένα δυνητικό market steal από άλλα sports.

QUOTE(geo82 @ May 18 2014, 17:07 ) *
Οι ομάδες των λεγόμενων "μεγάλων αγορών" ή των πολυδιαφημισμένων σούπερσταρ έφερναν και φέρνουν λεφτά στο ταμείο.

Θεωρώ ότι τα καλά τα λεφτά τα φέρνουν τα ωραία stories, πίσω από αθλητές με το απαιτούμενο επίπεδο ταλέντου που μπορούν να φτάσουν στο σημείο να διεκδικήσουν ένα πρωτάθλημα για τους εαυτούς τους (τον εγωισμό ή την ιδέα τους). Το ΝΒΑ αυτό προσπάθησε να υποστηρίξει στα 80s, που από τις περιγραφές, καταλαβαίνω ότι τότε ξεκίνησε το upside σε σχέση με τα άλλα sports. Λόγω Bird & Magic rivalry*. Στη συνέχεια βγήκε ο μεγαλύτερος baller όλων των εποχών, με μια μικρή παρένθεση του story του Hakeem, το succesion με τον Kobe και μετά ο Lebron με το μεγάλο ερωτηματικό από πίσω του αν μπορεί να είναι κάποια στιγμή ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ωραίες ιστορίες για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον, πάντα όμως πρέπει να υπάρχει και ένας μεγάλος παίκτης-ταλέντο και ένας απέναντί του που θα τον αμφισβητήσει.

To Lebron-Durant σαφώς και είναι το εμπορικό ζευγάρι του παρόντος, ειδικά τώρα που ο Lebron είναι ο πρωταθλητής για δύο σερί χρονιές και ο Durant ο reigning MVP. Ακόμη όμως και να να μην καταφέρει να βρεθεί στον Τελικό η ομάδα κάποιου εκ των δύο, το ΝΒΑ θα πρέπει να προβάλει όλο το στόρυ πίσω από τους πρωταγωνιστές που θα είναι εκεί. Και θα βρει κάποιο.

*Από HBO Sports. Αξίζει να το δει κανείς για να καταλάβει αρκετά πράγματα για το πώς έφτασε το ΝΒΑ εδώ που είναι σήμερα. Βοηθά επίσης στην κατανόηση των θέσεων που εξέφρασα σε αρκετά σημεία παραπάνω.
SG3ptshooter
QUOTE(aegeansheed @ May 18 2014, 20:18 ) *
Ενδεχομένως το ΝΒΑ να είναι too hard to follow για έναν μέσο αμερικάνο burgeroφάγο

Αν έπρεπε να μαντέψω στο Trivial Pursuit, χωρίς δισταγμό θα πόνταρα ότι το ΝΒΑ είναι που έχει το χαμηλότερο μέσο όρο μορφωτικού επιπέδου όσον αφορά τους Αμερικανούς θεατές του.
SteveNashidis
QUOTE(SG3ptshooter @ May 18 2014, 23:17 ) *
Αν έπρεπε να μαντέψω στο Trivial Pursuit, χωρίς δισταγμό θα πόνταρα ότι το ΝΒΑ είναι που έχει το χαμηλότερο μέσο όρο μορφωτικού επιπέδου όσον αφορά τους Αμερικανούς θεατές του.


Πάντως η πολυπλοκότητα των κανονισμών του αθλήματος που ολοένα προσθέτονται νέοι(κανόνες) συν το γεγονός ότι με τους τόσο ειδικούς κανονισμούς του ΝΒΑ για τη λειτουργία των ομάδων,ανταλλαγών, salary cup , draft νομίζω ότι παρακολουθεί κόσμος που "του κόβει λίγο στο μυαλό " tongue.gif . Ωραίο θα ήταν να υπήρχε μια τέτοιου είδους έρευνα για ασφαλη συμπεράσματα γιατί και αυτό που λέω υπόκειται στην κατηγορία της προσωπικής άποψης -μη τεκμηριωμένης !

Τα υπόλοιπα αθλήματα είναι πάνω κάτω εύκολα. Αυτός που ρίχνει πιο πολύ ξύλο και είναι πιο δυνατός κερδίζει. cool.gif
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ May 19 2014, 17:45 ) *
Πάντως η πολυπλοκότητα των κανονισμών του αθλήματος που ολοένα προσθέτονται νέοι(κανόνες) συν το γεγονός ότι με τους τόσο ειδικούς κανονισμούς του ΝΒΑ για τη λειτουργία των ομάδων,ανταλλαγών, salary cup , draft νομίζω ότι παρακολουθεί κόσμος που "του κόβει λίγο στο μυαλό "

Σε όλα τα US sports υπάρχουν αυτά. Μάλιστα το ΝΒΑ έχει τα μικρότερα rosters και τη μικρότερη διαδικασία draft. Όλα τα fanbases έχουν κόσμο που είδε φως και μπήκε και όλα έχουν κόσμο που καταλαβαίνει τι βλέπει. Το ότι κάποιο παίρνει τα σκήπτρα της δημοφιλίας ισχύει και φέρνει ακόμα περισσότερους άμπαλους στο fanbase, που γίνονται fans στα πλαίσια μιας νόρμας, αλλά τα κριτήρια της επικράτησης του ποδοσφαίρου στις περισσότερες χώρες, του NFL στην Αμερική ή του baseball στην Ιαπωνία είναι σχετικά, υπήρξαν πολλοί παράγοντες που διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Ειδικά στην Αμερική το MLB έχασε πολύ έδαφος και την γενική κυριαρχία απ' το NFL, αυτό δεν γίνεται απ' τη μία μέρα στην άλλη και προφανώς δεν είχε να κάνει μόνο με το προϊόν. Και όπως και να χει κάθε σπορ, ίσως και το βόλεϋ ακόμα tongue.gif , έχει την αξία του.

Το δεύτερο σχόλιό σου είναι ατυχές.

Γιατί ψηφίζω NHL και δεν είναι για ξεδοντιάρηδες αγράμματους όπως νόμιζε κι ο Sheed, γιατί έχει πραγματικούς fans:
QUOTE
A study done by the Stanford Graduate School of Business in 2004, found that NHL fans in America were the most educated and affluent of the four major leagues. They were also found to be substantially more computer literate than the other fans. Further it noted that season-ticket sales were more prominent in the NHL than the other three because of the ability of the NHL fan to purchase them, something more out of reach for fans of the other leagues. According to Reuters in 2010, the largest demographic of NHL fans was highly sought after group males aged 18–34, who were also shown to be more "tech savvy" than most fans.

Mε μικρότερες χωρητικότητες και ακριβότερα εισιτήρια απ' το ΝΒΑ έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα κατ' απόλυτο αριθμό και κατά μέσο όρο, και στη regular και στα offs, ενώ σχεδόν το μισό fanbase είναι 18-29. Στις τηλεθεάσεις βέβαια μας ξεσκίζουν όλα. Και υπάρχει κι αυτό:

το poll ήταν στο sportscenter του ESPN, που δεν έχει καν τα δικαιώματα για clips hockey (yahoo), κι ενώ είμαστε και σαφώς λιγότεροι. Ακόμα. peace.gif
T.W.Is.M.
Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελιδη. Γκριζα νικη για παμε για το 3ο συνεχομενο γκριζο πρωταθλημα.
Live your myth in Greece and create your myth in the NBA.
Οποιος απ τη Δυση παει στους τελικους, θα φυγει με αδεια χερια και παραπονα γιατι ο θειος Ανταμ εχει αποφασισει που θα δωσει το πρωταθλημα και παλι. 68.gif
jvalin
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 25 2014, 13:52 ) *
Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελιδη. Γκριζα νικη για παμε για το 3ο συνεχομενο γκριζο πρωταθλημα.
Live your myth in Greece and create your myth in the NBA.
Οποιος απ τη Δυση παει στους τελικους, θα φυγει με αδεια χερια και παραπονα γιατι ο θειος Ανταμ εχει αποφασισει που θα δωσει το πρωταθλημα και παλι. 68.gif

Το να γκρινιάζουν οι φίλοι των Lakers για διαιτησία και παρασκήνιο είναι σα να διαμαρτύρονται οι Ολυμπιακοί για παράγκα στο ποδόσφαιρο... peace.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(jvalin @ May 26 2014, 13:59 ) *
Το να γκρινιάζουν οι φίλοι των Lakers για διαιτησία και παρασκήνιο είναι σα να διαμαρτύρονται οι Ολυμπιακοί για παράγκα στο ποδόσφαιρο... peace.gif


Δεν γκρινιαζουν οι φιλοι των Λεικερς. Γκρινιαζουμε...
Εμεις, οι ΚΕΛΤΕΣ!
smiley.gif
captain charisma
ο τζειμς εμεινε στους 7π κατι που εχει να γινει σε πλειοφς απ το 2011 οταν ειχε 8π σε ενα τελικο με το νταλας...

διαβαζω σε σελιδες οτι τα 3 φαουλ του ηταν ανυπαρκτα και οτι η διαιτησια εσπρωξε την ιντιανα ετσι ωστε να μη τελειωσει η σειρα απο τωρα..
phoenix_93
QUOTE(captain charisma @ May 29 2014, 08:36 ) *
ο τζειμς εμεινε στους 7π κατι που εχει να γινει σε πλειοφς απ το 2011 οταν ειχε 8π σε ενα τελικο με το νταλας...

διαβαζω σε σελιδες οτι τα 3 φαουλ του ηταν ανυπαρκτα και οτι η διαιτησια εσπρωξε την ιντιανα ετσι ωστε να μη τελειωσει η σειρα απο τωρα..

Υπαρχουν στοιχεια για να στηριχτει αυτη η αποψη.
jvalin
QUOTE (captain charisma @ May 29 2014, 09:36 ) *
ο τζειμς εμεινε στους 7π κατι που εχει να γινει σε πλειοφς απ το 2011 οταν ειχε 8π σε ενα τελικο με το νταλας...

διαβαζω σε σελιδες οτι τα 3 φαουλ του ηταν ανυπαρκτα και οτι η διαιτησια εσπρωξε την ιντιανα ετσι ωστε να μη τελειωσει η σειρα απο τωρα..

Γίνονται τέτοια πράγματα? Αποκλείεται, εγώ δεν το πιστεύω
SteveNashidis
QUOTE(phoenix_93 @ May 29 2014, 11:02 ) *
Υπαρχουν στοιχεια για να στηριχτει αυτη η αποψη.


Νομίζω ότι το ανέφερε και ο Μαγουλάς smiley.gif
captain charisma
μετα την ευκολη προκριση των χιτ στους τελικους εχω να πω οτι φετος το επιπεδο της ανατολης με απογοητευσε..ενω περσι το καλκαιρι με τις διαφορες κινησεις που εγιναν πιστευα οτι θα ειχαμε μια ανταγωνιστικη ανατολη με δυνατες ομαδες οπως νετς, νικς, μπουλς, πεισερς αλλα...φανηκε οτι ηταν η πιο αδυναμη ανατολη των τελευταιων χρονων...οι χιτ φτασαν περπατοντας στους τελικους χωρις να συναντησουν σημαντικα εμποδια στη πορεια τους...
lakersdynasty
Ίσως το επίπεδο της φετινής Ανατολής να βοήθησε τους Χίτ αλλά δεν παύουν απο το να ανήκουν πλέον σε μια μικρή ελιτ:

Celtics 1957-66, Celtics 1984-87, Lakers 1983-85, Heat 2011-2014 οι 4 ομάδες που συμμετείχαν/συμμετέχουν σε 4(+) σερί τελικούς ΝΒΑ.

Και λόγω της επέκτασης της λίγκας σε σχέση με παλαιότερες χρονιές θα το κάνουν και με ρεκόρ νικών ανα σεζόν αλλά και συνολικά ακόμη και σε σχέση με τους Celtics του Russell.

Οι Celtics τότε χρειάστηκαν 3 νίκες το 1957, απο 4 νίκες στο διάστημα 1958-1965 και 7 νίκες το 1966 για να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ. Συνολικά χρειάστηκαν 42 νίκες σε 10 σεζόν (4,2 νίκες ανα σεζόν)

Οι Lakers της δεκαετίας του 80 χρειάστηκαν to 82 και 83 8 νίκες και το 84 και 85 απο 11 νίκες για να φτάσουν στους τελικούς. Συνολικά 38 νίκες σε 4 σεζόν (9,5 νίκες ανα σεζόν)

Οι Celtics της δεκαετίας του 80 χρειάστηκαν και τις 4 σεζόν απο 11 νίκες για να φτάσουν στους τελικούς. Συνολικά 44 νίκες σε 4 σεζόν

Οι Heat χρειάστηκαν 12 νίκες ανα σεζόν και 48 συνολικά.

geo82
Όντως σημαντικό επίτευγμα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι δύο άλλες ομάδες που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο είναι οι ιστορικότερες του πρωταθλήματος. Όσο για το επίπεδο της φετινής Ανατολής με κάλυψε ο captain παραπάνω. Τραγικότατο, για να μην πω αυτό που σκέφτομαι ακριβώς και φάω ban, με πρωτοπόρους τα καφενεία εεε...ομάδες ήθελα να πω της Νέας Υόρκης. Αλλά ότι και να λέμε, η ιστορία έγραψε. Μένει να δούμε αν θα συνδυάσουν αυτή τη διάκριση με το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
T.W.Is.M.
Παντως αν βρουν απεναντι τους τους Σπερς θα ειναι η τριτη φορα που θυμαμαι τους back to back πρωταθλητες να βρισκουν τον ιδιο αντιπαλο με την προηγουμενη σεζον στους τελικους. Οι αλλες δυο ηταν οι Λεικερς το 1989 που επαιξαν ξανα με τους Πιστονς και οι Μπουλς το 1998 που αντιμετωπισαν για 2η σερι χρονια την Τζαζ. Οι Μπουλς τα καταφεραν να παρουν τον τιτλο(ας οψεται το στραγαλι που καταπιε ο διαιτητης στο φαουλ του Τζορνταν), ενω οι Λεικερς εχασαν με 4-0(αλλα κερδισαν στους τραυματισμους).
Την προηγουμενη σεζον παντως οι Λεικερς ειχαν κερδισει με 4-3 το Ντιτροιτ, ενω το Σικαγο με 4-2 τη Γιουτα. Να υπενθυμισω με ποιο απο τα δυο σκορ ειχε κερδισει το Μαιαμι περσι ή το θυμαστε ολοι? rolleyes.gif
SteveNashidis


Championship rings from 1947-2013.

ξεχωρίζω των Celtics το 1984 και Bulls 1997! Tων Σανς θα είναι το πιο ωραίο ! banana.gif
aegeansheed
Superfan εξηγεί γιατί είναι σούπερφαν και ρίχνει και σποντίτσα για ζεστάρες και καύσωνες

Καλύτερη in-game αρένα ομολογεί την Cheesecake tongue.gif

http://thestarters.nba.com/the-starters-at...immy-goldstein/
SteveNashidis
http://elitedaily.com/sports/this-what-nba...-photos/663531/

Δείτε οπωσδήποτε αυτές τις εικόνες με τις 5άδες από κάθε ομάδα αν εφόσον όλοι οι παίκτες ακολουθούσαν το δρόμο προς την γενέτειρα πόλη τους , όπως ο Λεμπρον . Πολύ ενδιαφέρον

Ενδεικτικά:

Chicago. Rose,Wade,Jabari Parker,Marion, Anthony Davis
Clevelant . Burke,Martin,Lebron,Sullinger,Koufos
Clippers . Holiday,Harden,Thompson,Leonard,Brook Lopez
Hornets. Chris Paul,Curry,Wall,Henson,Wilcox
Lakers . Westbrook,DeRozan,George Paul,Robin Lopez,Tyson Chandler
Mavericks . Deron,CJ Miles,Wesley Johnson,Chris Bosh,LaMarcus
76ers . Lowry,Bryant,Evans,Gilchrist, Warrick
Washington . Ty Lawson, Rudy Gay,Carmelo Anthony,Kevin Durant, Roy Hibbert

Φυσικά και διαλέγουμε τους Διοικητικούς της Πρωτεύουσας για πρωτάθλημα. Γερή κόντρα με Σικάγο smile.gif
Εντύπωση μου κάνει ότι τα αδέρφια Λόπεζ μιας και είναι δίδυμα και γεννήθηκαν στο ίδιο μαιευτήριο τα έχει σε διαφορετική ομάδα. 69.gif
phoenix_93
Οι 76ers πάλι tanking θα έκαναν(ναι, το ομολογώ είμαι kobe-hater).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.