Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Oι Καλύτερες Ταινίες των 80s
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
treathitch
------------------------------------------
Keyser_Soze
Το δικό μου τοπ-10

1. Full Metal Jacket
2. Aliens
3. The Terminator
4. The Untouchables
5. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
6. Die Hard
7. The Shining
8. Raging Bull
9. Akira
10. Star Wars 5
Anaz
Oσες ταινιες εχω δει απ'το τοπ25 του treat (καμμια 15αρια) είναι πραγματι εκπληκτικες και θα τις εβαζα και στο δικό μου τοπ list! Με εξαίρεση το "Untouchables" το οποίο προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαιτερα μπορει γιατι είχα πολύ υψηλές προσδοκίες!βεβαια στην θεση 20 που είναι δεν μ'ενοχλει! Επισης το Scarface θα το έβαζα ψηλότερα ίσως γιατι μου αρεσε απιστευτα o ρόλος και η ερμηνεία του Πατσινο! καπου στο τοπ5 για μενα και σίγουρα ψηλοτερα απ'την Λάμψη!
Θα συμφωνησω πάντως οτι γενικα ήταν μια μαλλον κακη δεκαετία,ιδιαιτερα σε συγκριση με την αμεσως προηγούμενη όπως και με την αμεσως επόμενη!
treathitch
O Anaz έχει μεγάλο δίκιο σε αυτό που λέει. Καλά που ήρθε και η δεκαετία του '90, διότι, ενώ από τα late 70s και μετά οι Αμερικάνοι κυριάρχησαν πια στο σινεμά, στα 80s έλειψαν τόσο οι μεγάλες ταινίες (όχι παραγωγές, τέτοιες είχαν κάνει πολλές..), όσο και οι μεγάλοι σκηνοθέτες.

Αν το πάρει κανείς σκηνοθετικά (ανά σκηνοθέτη δηλαδή), ο Φον Τρίερ έχει γυρίσει τουλάχιστον τρεις με τέσσερις καλύτερες ταινίες από το "Στοιχείο του Εγκλήματος", ο Ταρκόφσκι δυο-τρεις καλύτερες από τη "Νοσταλγία", ο Τριφό 5-6 τουλάχιστον από τη Γυναίκα της "Διπλανής Πόρτας", ο Γούντι κι αυτός 5-6, μπορεί και παραπάνω από το "Απιστίες και Αμαρτίες", ενώ του Λιντς, εγώ δε θεωρώ καμιά από τις δύο ταινίες της λίστας μου ως την καλύτερή του. Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον.. Ο "Καυγατζής" είναι η τελευταία (και μία από τις 2-3 καλύτερες, αν και έχω πολλές ακόμα να δω) του Φασμπίντερ και είναι περιττό να αναφέρω πόσες μεγάλες ταινίες έχουν γυρίσει ο Μπέργκμαν κι ο Κουροσάβα.

Αυτό σημαίνει ότι, αφ ενός μεν οι περισσότεροι μεγάλοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες "πέθαναν" ή "μπλόκαραν" στα 80s, αφ ετέρου οι Αμερικάνοι είχαν την ατυχία να μην βγάλουν πολλούς εκείνη την περίοδο.

Από τη δεκαετία του '50 και μετά, μόλις οι Ευρωπαίοι (κυρίως οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι υπόλοιποι του Ανατολικού Μπλοκ, αλλά και οι Γάλλοι) και οι Ιάπωνες ξεθάρρεψαν λίγο με τη φτώχεια και τον πόλεμο, οι ταινίες ήταν και πολλές και η μια καλύτερη από την άλλη. Μετά τα mid-70s όμως, μόλις άρχισαν να ξεκουτιάνουν οι μεγάλοι σκηνοθέτες τους που κράτησαν γερά για 30+ χρόνια, ε, το σινεμά στην Ευρώπη έπεσε και, ενώ οι Αμερικάνοι είχαν τα ηνία στα χέρια τους, δε γύρισαν παρά ελάχιστες μεγάλες ταινίες..

Πάντως, όσο καλή και να ήταν η προηγούμενη δεκαετία (και πάλι κατά βάση λόγω Αμερικάνων, αφού έφτασα πολύ δύσκολα σε ένα τοπ-13 την άλλη φορά και χρειάστηκε να κόψω πάρα πολλές καλές ταινίες από τις ΗΠΑ), τα 60s και τα 70s (και αμέσως μετά τα 50s) είναι πολύ καλύτερα..
rchos
συμφωνω και εγω με αναζ(κλασσικα)!
φοβερο τοπικ treathitch!μπραβο 41.gif

και μια ερωτηση προς εσενα αν και οφ τοπικ.με τον ασιατικο κινηματογραφο γενικα πως τα πας?
treathitch
QUOTE(rchos7 @ Jan 27 2007, 10:49 PM) *
με τον ασιατικο κινηματογραφο γενικα πως τα πας?

Πάμε για κανένα καφέ που και που.. wink.gif
McRae
Platoon-Oliver Stone (αγαπημενη μου ταινια γενικοτερα)

Flesh and Blood-Paul Verhoeven(υπερβιαιη απεικονιση του μεσαιωνα,ο καλος της ταινιας προσπαθει να κολησει πανουκλα σε δεκαχρονο παιδακι ριχνοντας εναν μολυσμενο σκυλο στο νερο που πινει..ταινιαρα)

Αυτες ειναι οι δυο αγαπημενες μου της δεκαετιας,χωρις παντως να ειμαι σινεφιλ,απο την λιστα του treathitch μονο το Αμαντεους εχω δει,σινεμα εχω να παω 14 χρονια.
αεκτζού
Ώς συνήθως συμφωνώ με το top-10 του Keyser Soze. 77.gif Έχω όμως να προσθέσω το A fish called Wanda.
Anaz
1.Scarface
2.Once Upon A Time in America
3.Raging Bull
4.Star Wars Episode V
5.Amadeus
6.The Elephant Man
7.The Shining
8.Dangerous Liaisons
9.Indiana Jones the Raiders of the Lost Ark
10.E.T.

Τελικα το'βαλα πρωτο!Τι να κανω..Με καθηλωσε ο Αλ,έχω και μια αδυναμια στις mafia movies,και την θεωρω την καλυτερη μετα τον Νονο! biggrin.gif

Ran, Mephisto, The Belly of an Architect, Full metal jacket σπάω το κεφάλι μου να τα θυμηθώ! rolleyes.gif Μου φαινεται θα παω να τα νοικιασω μες στη βδομάδα..
treathitch
QUOTE(Anaz @ Jan 28 2007, 07:24 AM) *
Ran, Mephisto, The Belly of an Architect, Full metal jacket σπάω το κεφάλι μου να τα θυμηθώ! rolleyes.gif Μου φαινεται θα παω να τα νοικιασω μες στη βδομάδα..

Mόνο σε συγκεκριμένα video club. Όταν λες ότι σπας το κεφάλι σου να τα θυμηθείς, εννοείς ότι τα έχεις δει και τα έχεις ξεχάσει ή ότι δεν τα έχεις δει αλλα τα έχεις ακούσει;
Anaz
Εννοω οτι νομιζω οτι τα'χω δει κρινοντας απ'τις φωτογραφίες που κατι μου θυμίζουν αλλα δεν είμαι σίγουρος και σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ! Το ίδιο έπαθα και με άλλες ταινίες που τις θυμήθηκα τελικά!
Επι ευκαιρίας να πώ οτι απολαμβάνω ιδιαίτερα αυτα τα τοπικ του treathitch γιατι μου δινουν την ευκαιρία να οργανωσω τις κινηματογραφικές εμπειριες μου. Πραγματικα εχω δει παρα πολλες ταινιες αλλα ποτε δεν είχα ασχοληθει οργανωμενα. Για παραδειγμα ποτε δεν συγκρατούσα σκηνοθέτη,ούτε καν τίτλο πολλές φορές γι'αυτο και τις ξεχνούσα! Πριν λιγους μήνες αν με ρωτουσες τις αγαπημενες μου ταινίες θα έλεγα μονο 5-6 πολυ εμπορικες του Χολιγουντ που μου έρχονταν πρωτες στο μυαλό. Επισης έχω ταινιες στο μυαλό μου,που δεν θυμάμαι τίτλους,ούτε καν το καστ(ουτε με αυτα τα ονόματα ασχολούμουν 68.gif ) και δεν μπορω να τις βρω και τσαντίζομαι! Να καταλάβετε οταν είδα το τοπ25 του treat, 5-6 μόνο νόμιζα οτι είχα δει,αλλα μόλις το'ψαξα λιγακι και σκέφτηκα, συνειδητοποίησα ότι έχω δει καμμια 15αρια σίγουρα! ταινιες που μου άρεσαν παρα πολυ όπως το Amadeus και το Elephant Man τις είχα παντελώς ξεχάσει..! ohmy.gif Μαλιστα επειδη έχω δει και καποιες ευρωπαικές οι οποίες μου άρεσαν ΠΑΡΑ πολύ,είμαι σίγουρος οτι σε καποιο απ'τα "αγνωστα για μενα με την πρωτη ματια" TOP του treat θα υπάρχουν αλλα δεν τις έχω αναγνωρίσει ακόμα.. Γι'αυτο θ'αρχισω να ψαχνω πιο εξονυχιστικά τις ταινίες που παραθέτει. biggrin.gif Τοσο αυτός,όσο και οι υπόλοιποι βέβαια..
eftychia
Εγω σ αυτη τη λιστα θα βαλω ταινιες που τις εχω συνδιασει με πρωϊνα Σαββατοκυριακα στο mega!!!
10) The Goonies (1985), μια ταινια που την εβαζε σχεδον μια φορα το μηνα (τωρα τη βαζει το Star, απλα αγαπημενη γιατι εχει συνδιαστει με παιδικα ξεγνοιαστα μεσημεριανα)
9) Beetle Juice (1988) Απλα υπεροχος οπως παντα ο Burton (αν κι οπως εχει ηδη αναφερθει η μετεπειτα ηταν αρκετα καλυτερες)
8)Back to the Future (1985)... χωρις σχολια...
7)Ποιος παγιδεψε το Ροτζερ Ραμπιτ (1988) με εναν εκπληκτικο Bob Hoskins σαν τον ιδωτικο ντεντεκτιβ και το Ροτζερ σαν το ζηλιαρη "συζυγο"
6) The Breakfast Club (1985) , η αναβιωση του "Αμερικανικου ονειρου" ο κουλ τυπος τα φτιαχνει με την most popular...
5)When Harry met Sally (1989), την ταινια αυτη την ειδα πολυ προσφατα και την καταφχαριστηθηκα, απιστευτο το ταιριασμα Κρισταλ-Ραιαν
4)Στασου πλαι μου (1986), το soundrack της ταινιας νομιζω οτι θα παραμεινει σε ολους αξεχαστο (καθως και η παρεα των 4 παιδιων)
3)Say anythithing (1989) θα ηταν αδυνατο να μην αναφερθω σε ταινια του Κιουζακ (ναι το ξερω εχω καταντησει γραφικη), ο Κιουζακ στο ρολο του ονειρικου γκομενου!
2)Dead Poets Society (1989), η ταινια που εχει αφησει ιστορικα quotes
" Carpe diem, Oh captain my captain.." Για το ιστορικο της υποθεσης ειχε τυχει σε μια χρονια να την δω (το λιγοτερο 10 φορες) και καθε φορα σπαραζα στο κλαμα και αρρωσταινα... Αναμνησεις!!!
1) The Last Temptation of Christ (1988), σκηνοθεσια Σκορτσεζε και βασισμενο σε μυθιστορημα του αφορισμενου Καζατζακη συμπληρωνουν ενα προχειρο top 10!
Anaz
QUOTE
Dead Poets Society
Aυτο είναι "ο κύκλος των χαμένων ποιητών"? Εξαιρετικη ταινία! Νομιζα οτι ηταν του '90..
QUOTE
Say anything
Δεν ειναι του γουστου μου,αλλα δεν την λέω και κακή. Συνδεδεμενη κι αυτη όπως πολύ ευστοχα είπες με τα μεσημέρια στο Μegα.
QUOTE
The Last Temptation of Christ (1988)
Γιατι ποτε δεν "καταφερα" να την δω είναι ενα μυστήριο..Μηπως ήρθε η ώρα?
QUOTE
The Goonies
Πωπω τι μου θύμησες.. Πιτσιρικάς την είχα λατρεψει! biggrin.gif
QUOTE
Back to the Future
ομοίως. μακριά παντως απο τοπ10,όπως και η απο πάνω.
QUOTE
Στασου πλαι μου
Πολυ καλή!!Την βλέπω και τώρα!
QUOTE
When Harry Met Sally
Μ'αρεσει πολύ ο Bill Crystal.Ευχαριστη ταινιούλα,αλλα κια υτη όχι ιδιαιτερα του γουστου μου.
QUOTE
Ποιος παγιδεψε το Ροτζερ Ραμπιτ
77.gif
eftychia
Α επισης μην ξεχναμε τις ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ:
Ροδα τσαντα και κοπανα, Βασικα Καλησπερα σας ( Κουλα πολυ κωλοπαιδο ο Κυριακοοοοοοοοοοοοοοοοοοςςςςςς), Ελα να αγαπηθουμε Νταρλινγκ, και γενικα ολα αυτα τα διαμαντια του Ελληνικου κινηματογραφου με τους ΘΕΟΥΣ Ψαλτη, Γαρδελη, Ντουζο, Μιχαλοπουλο... και δε συμαζευεται
Sadead Neth
QUOTE(treathitch @ Jan 29 2007, 11:39 PM) *


Ελπίζω να μην έβαλες τα video αυτά επειδή συμφωνείς με την eftychia.
Επίσης treathitch διαφωνώ σε αυτά που λες για την δεκαετία του '80. Μέσα από την καταστροφή ξεπετάγονται τα μεγαλύτερα διαμάντια. Και η δεκαετία του '80 έχει πάρα πολλά και στη μουσική και στον κινηματογράφο.
Ακόμη δεν μου αρέσουν τα top10, 15, 20, 25.... κ.λπ. και στη λογική του να βαθμολογείς την τέχνη.
Εγώ απλά θα αναφέρω κάποιες αγαπημένες μου ταινίες που αν είδα καλά δεν έχουν αναφερθεί.
Robert Bresson - Money
Alan Parker - The Wall
Werner Herzog - Fitzcarraldo
Jim Jarmusch - Down By Law
Wim Wenders - Wings of Desire
Rob Reiner - This is Spinal Tap
Terry Jones - Monty Python's The Meaning of Life
Derek Jarman - The Last of England
Stanley Kubrick - Full Metal Jacket
Peter Greenaway - The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover
Akira Kurosawa - Akira Kurosawa's Dreams
Stanley Kubrick - Full Metal Jacket
treathitch
Κοίτα, θεμιτό είναι αυτό που λες...

Ωστόσο, είμαστε σε φόρουμ και δη φόρουμ μπασκετικό.. Ποιος θα απαντήσει σε ένα thread για ταινίες, αν ξεκινήσω να αναλύω πραγματικά τις ταινίες που μου αρέσουν; Και ποιες ταινίες; Ποιος άνθρωπος νομίζεις έχει δει - για παράδειγμα - την τριλογία του Αντονιόνι; Πέντε χρόνια περιμένω κάποιον για να την ξαναδώ από την αρχή. Τις ταινίες του Ταρκόφσκι (που δεν είναι δα και ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης) σίγουρα δε θα τις συζητήσω με κάποιο από τα παιδιά εδώ (ίσως με σένα, απ' ότι βλέπω). Είναι ταινίες της μειοψηφίας..

Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος για να ενδιαφερθούν και οι υπόλοιποι. Αν και συμφωνώ περισσότερο με τη δική σου θέση, θα φτιάχνω τέτοια threads, πρώτον γιατί μου αρέσουν οι λίστες και δεύτερον για να έχουμε ένα θέμα συζήτησης και με τους υπόλοιπους..

Κατά τα άλλα, Sadead Neth, μου άρεσε πολύ η λίστα σου. Δεν έχω δει ποτέ μου Μπρεσόν, αν και θα το ήθελα κάποια στιγμή. Το Full Metal Jacket το θεωρώ ως εκ των κατωτέρων ταινιών του Κιούμπρικ. Tα Φτερά του Έρωτα, αν και έχει πολύ καλή φωτογραφία, δε μου άρεσε πάρα πολύ. Το Down By Law, έχεις δίκιο... Έπρεπε να είναι στη λίστα. Το ξέχασα, όπως και το Μάγειρα, τον Κλέφτη, τη Γυναίκα του και τον Εραστή της.

Μπορώ να παραδεχτώ ότι λαϊκίζω λιγάκι με αυτά τα threads. Στη ζυγαριά, όμως, επιλέγω το να το κάνω. Μπορεί σε λίγο καιρό να το μετανιώσω, αλλά τουλάχιστον - με 2 ώρες δουλειά τώρα που έχω λίγο χρόνο για ξόδεμα - θα έχω σημειωμένες κάπου κάποιες από τις ταινίες που μου άρεσαν και που δε θα ήθελα να ξεχάσω το σκηνοθέτη, τον τίτλο ή ακόμα και την ύπαρξή τους. Ήδη έχω αρχίσει να ξεχνάω ταινίες που τις είδα παλιότερα, στερούμενος κάτι άλλο. Δε θέλω να την ξαναπατήσω.. wink.gif


Όσον αφορά τα videos για την Εftychia, μάλλον δεν ταιριάζουν με τα γούστα μου. Γίνομαι λίγο πιο flexible..
Sadead Neth
Καταρχάς να εξηγηθώ. Όπως φαίνεται και από τον αριθμό των post μου δεν ασχολούμαι με την καλαθοσφαίριση πολύ (μόνο από τον καναπέ μου). Είδα λοιπόν τα post σου για τον κινηματογράφο και επειδή ακριβώς οι περισσότεροι εδώ δεν ασχολούνται τόσο με τον κινηματογράφο και αν και συμφωνώ με το 90% των ταινιών που έχεις βάλει είπα να πω και κάτι αντίθετο για να παρατηρήσω αντίδραση. Sorry......
Μπράβο λοιπόν για τα post σου γενικά. Συμφωνώ για Full Metal Jacket αλλά και πάλι είναι Kubrick οπότε εγγυημένα άψογη τεχνικά. Το Wings of Desire είναι από της αγαπημένες μου όλων των εποχών (να και κάπου που διαφωνούμε). Και Bresson νομίζω καλύτερα να ξεκινήσεις με το αριστούργημα Au Hasard Bathazar.

Edit: Πάντως πραγματικά πιστεύω πως αυτή η δεκαετία είναι αρκετά υποτιμημένη. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα την ίδια γνώμη με εσένα αλλά αν σκάψεις αρκετά θα βρεις πραγματικά θα βρεις θαμμένα διαμάντια.
treathitch
Άκου, Sadead Neth...

Έψαξα το nick σου μέσω google και είδα ότι πραγματικά (αν είσαι το ίδιο πρόσωπο και σε εκείνο το Γαλλικό σάιτ για σινεμά) έχεις ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο, αν και κάπως συγκεκριμένο. Μπορούμε να συζητήσουμε και για το Μπέργκμαν που μάλλον σου αρέσει πολύ και για τον Κιούμπρικ και μπορείς να μου συστήσεις και άλλες ταινίες του Μπρεσόν. Ίσως, όμως, on private. Θα προτιμούσα οι υπόλοιποι να μη βαρεθούν τρομερά. Ήδη μου φαίνεται ότι τους κουράζω με αυτά τα thread. Ελπίζω να καταλαβαίνεις...
Anaz
Πωπω εστιασα στο τοπ του treathitch και παρελειψα μια απο τις αγαπημενες μου ταινίες..!!
"εντιμοτατοι φίλοι μου 2" - Amici miei atto II (1982) Εξαιρετική κωμωδία με εντονο συναισθημα, απ'τις αγαπημενες μου ever!!
thrylos7
24.gif

Απίστευτη ταινία πράγματι! Την έδειξε μέσα στις γιορτές και την είδα... Κάποιες στιγμές δάκρυσα από το γέλιο..

Το 1 έχω ακούσει γενικά ότι είναι καλύτερο, αλλά τελευταία μου είπαν το αντίθετο.

3 έχουν βγει;
Anaz
Eμενα το 2 μου άρεσε περισσότερο. Αν και στο 1 παίζει να ειχα γελάσει περισσότερο.. Ναι 3, αλλα το τριτο δεν λέει τόσο.
treathitch
Το "Εντιμότατοι Φίλοι Μου" ανήκει στις μεγάλες κωμωδίες. Το 1. Τα άλλα δύο δεν τα έχω δει.
Αλλά στις δικές μου λίστες, πολύ πολύ δύσκολα θα βρει κανείς κωμωδία (εκτός από Ζακ Τατί ίσως..).

tongue.gif
Anaz
To 2 ειδικά,αλλα και το 1, δεν ειναι αμιγώς κωμωδίες!Εγω προσωπικά την βρήκα περισσότερο συναισθηματική με κοινωνικά μηνύματα,με "αγγιξε' γι'αυτο μου άρεσε τόσο! παράλληλα βεβαια βγαζει και πολύ γελιο! Στο 1 η τελευταία σκηνη στην κηδεία ηταν για μενα όλα τα λεφτα! wink.gif Καλα και φυσικά αυτη με το τρενο!Απιστευτο γελιο! Στο 3 δείχνει που εχουν γερασει και δυσκολευονται να πηδηξουν να τους φτασουν.. sad.gif
και οι δυο εντωμεταξυ εχουν καταπληκτικό τελος!Της 3 δεν το θυμαμαι..
tsitum
νομιζω δεν εχει αναφερθει ο "δαιμονισμενος αγγελος"
αεκτζού
[quote name='treathitch' date='Jan 29 2007, 11:13 PM' post='57716'] Κοίτα, θεμιτό είναι αυτό που λες...

Ωστόσο, είμαστε σε φόρουμ και δη φόρουμ μπασκετικό.. Ποιος θα απαντήσει σε ένα thread για ταινίες, αν ξεκινήσω να αναλύω πραγματικά τις ταινίες που μου αρέσουν; Και ποιες ταινίες; Ποιος άνθρωπος νομίζεις έχει δει - για παράδειγμα - την τριλογία του Αντονιόνι; Πέντε χρόνια περιμένω κάποιον για να την ξαναδώ από την αρχή. Τις ταινίες του Ταρκόφσκι (που δεν είναι δα και ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης) σίγουρα δε θα τις συζητήσω με κάποιο από τα παιδιά εδώ (ίσως με σένα, απ' ότι βλέπω). Είναι ταινίες της μειοψηφίας..

Συγνώμη κιόλας treathitch αλλά θα επιτρέψεις και σε μένα την πλειοψηφία να εκφράσει μια άποψη,ε;Δε μπορώ φυσικά να γνωρίζω για όλους σε αυτό το forum,αλλά από τα άτομα που έχω γνωρίσει,έχω αντιληφθεί ένα αρκετά υψηλό επίπεδο σε γνώσεις όσον αφορά τον κινηματογράφο.Κανείς βέβαια δεν είναι και Παναγιώτης Τιμογιαννάκης ούτε αρθρογραφεί στο περιοδικό Σινεμά.Δεν προσπαθώ να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου περί του θέματος ούτε να πώ ότι οι ταινίες που κατατάσσεις ως καλύτερες δε μου αρέσουν.Εσύ το κάνεις αυτό.Ο κινηματογράφος είναι τέχνη και εσύ λοιπόν θα έπρεπε να ξέρεις ότι η τέχνη δεν είναι δογματική.Είναι έκφραση.Δε μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί κάνεις διαχωρισμό σε ποιόν βλέπει Ταρκόφσκι και σε ποιόν όχι.Για παράδειγμα,εγώ έχω δει ταινίες του και δεν μου άρεσαν-κι αυτό είναι αυστηρά προσωπική άποψη.Δεν πρόκειται λοιπόν να σε επικρίνω για τις επιλογές σου,κάτι που έχω παρατηρήσει ότι κάνεις επανειλημμένα.Στην τέχνη δεν υπάρχει μαύρο και άσπρο,υπάρχει και πάρα πολύ γκρι..
treathitch
Μα, καλή μου Aektzou, εγώ απλώς έγραψα στον Sadead Neth ότι φτιάχνω λίστες, για να είναι τα threads πιο δημοφιλή. Κανείς δε σου είπε ότι κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους ανάλογα με το αν έχουν δει ή όχι συγκεκριμένες ταινίες.

Ίσα ίσα που όλα αυτά τα threads τα ανοίγω για να βρεθούν posts σαν τα δικά σου ή του Sadead Neth και να μπορούμε να πούμε "μου άρεσε αυτή η ταινία", "θα πρεπε να βάλεις αυτήν την ταινία στη λίστα", "εμένα δε μου άρεσε ο Ταρκόφσκι ή κάποιος άλλος", "η δικιά μου λίστα είναι αυτή" (όπως κάνει ο Soze για παράδειγμα).

Όσον αφορά το αν σνομπάρω ταινίες ή όχι, το κάνω, αλλά δεν προσβάλλω ποτέ τα γούστα κανενός. Δεν έχω το δικαίωμα να προσβάλλω κανέναν, ειδικά αν δε μου έχει κάνει τίποτα...
αεκτζού
Πιθανώς λοιπόν να σε παρεξήγησα τα λεγόμενα σου.Όσον αφορά το σχόλιο σου περί του Keyser Soze,επειδή τον έχω γνωρίσει προσωπικά,σου λέω ότι δεν είναι καθόλου δογματικός στις απόψεις του περί τέχνης.Οπότε λοιπόν πιθανώς κι εσύ να έχεις παρεξηγήσει τα λεγόμενά του.
treathitch
QUOTE(αεκτζού @ Jan 31 2007, 11:23 PM) *
Πιθανώς λοιπόν να σε παρεξήγησα τα λεγόμενα σου.Όσον αφορά το σχόλιο σου περί του Keyser Soze,επειδή τον έχω γνωρίσει προσωπικά,σου λέω ότι δεν είναι καθόλου δογματικός στις απόψεις του περί τέχνης.Οπότε λοιπόν πιθανώς κι εσύ να έχεις παρεξηγήσει τα λεγόμενά του.

Το θέμα είναι η εικόνα που δείχνει κάποιος εδώ.

Προσωπικά, πιστεύω ότι χρησιμοποίησα πολλούς συνετούς τρόπους σε αυτόν τον διάλογο, με δεδομένο ότι σου έστειλα και pm. Εσύ - όμως - μου γράφεις κάτι για κάποιον που δεν έχω δει στη ζωή μου (ενώ εσύ το πρόσωπο το έχεις γνωρίσει), ενώ την ίδια στιγμή στο φόρουμ όχι μόνο είναι δογματικός, αλλά είναι και επιθετικός. Μπορεί να είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά σε εμένα έχει επιτεθεί επανειλημμένα και χωρίς λόγο. Παρ' όλα αυτά, δεν τον έχω υποτιμήσει ούτε στιγμή. Η συμπεριφορά του μόνο μπορεί να το έχει κάνει...

Όσον αφορά τα δικά μου γραφόμενα, καλά θα κάνεις να μου παραθέσεις που αποδεικνύεται το ότι είμαι δογματικός...
Keyser_Soze
QUOTE
Όσον αφορά τα δικά μου γραφόμενα, καλά θα κάνεις να μου παραθέσεις που αποδεικνύεται το ότι είμαι δογματικός...
Πουθενά ρε διάνοια!! Μη δίνεις σημασία. Σε πολεμάνε γιατί είσαι ο εξυπνότερος άνθρωπος σε αυτό το φόρουμ (βάζω στοίχημα ότι ανήκεις στο 3% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο). Αν υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που δεν είναι δογματικός και επιθετικός αυτός είσαι εσύ.

Κατά τ' άλλα εξαιρετικό τόπικ. Μπράβο και από μένα. 41.gif 41.gif 41.gif
Περιμένω με αγωνία το τόπικ για τις καλύτερες ταινίες των '60... biggrin.gif
treathitch
QUOTE(Keyser_Soze @ Feb 1 2007, 01:04 AM) *
Πουθενά ρε διάνοια!! Μη δίνεις σημασία. Σε πολεμάνε γιατί είσαι ο εξυπνότερος άνθρωπος σε αυτό το φόρουμ (βάζω στοίχημα ότι ανήκεις στο 3% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο). Αν υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που δεν είναι δογματικός και επιθετικός αυτός είσαι εσύ.

Absolutely Fascinating! Είσαι τόσο καλό παιδί τελικά... smiley.gif
EDIT: Έχασες το στοίχημα.. Στο 2% tongue.gif

QUOTE(Keyser_Soze @ Feb 1 2007, 01:04 AM) *
Κατά τ' άλλα εξαιρετικό τόπικ. Μπράβο και από μένα. 41.gif 41.gif 41.gif
Περιμένω με αγωνία το τόπικ για τις καλύτερες ταινίες των '60... biggrin.gif

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι το γραπτό λόγο... icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.