Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Miami Heat
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
SG3ptshooter
Miami Heat




Dickinson μόνο, κατάλαβες;



Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 44-38
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Goran Dragic 17.3 - Dion Waiters 14.3 (σε 30 παιχνίδια) - Hassan Whiteside 14
Ριμπάουντ:Hassan Whiteside 11.4 - Kelly Olynyk 5.7 - Bam Adebayo 5.5
Ασσίστ: Goran Dragic 4.8 - James Johnson 3.8 - Dion Waiters 3.8 (σε 30 παιχνίδια)

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:DragicSG:McGruderSF:RichardsonPF:J.JohnsonC:Whiteside


Πάγκος:
PG’s: η θέση καταργήθηκε
SG’s: Tyler Johnson, Dion Waiters, Wayne Ellington, Dwayne Wade
SF’s: Justise Winslow, Derrick Jones jr
PF’s: Kelly Olynyk, Udonis Haslem
C’s: Edrice "Bam" Adebayo

Offseason moves
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Justise Winslow (ανανέωσε, 39m/3yr), Derrick Jones Jr (παρέμεινε, 3.2m.2yr), Wayne Ellington (ανανέωσε, 6.3m/1yr), Udonis Haslem (ανανέωσε, 2.4m/1yr), Dwayne Wade (ανανέωσε, 2.4m/1yr), Υante Maten (2-way), Duncan Robinson (2-way)
Έφυγαν: Jordan Mickey (BC Khimki), Luke Babbitt (Atlanta Hawks)

Προπονητής:
Erik Spoelstra


Σχόλιο:

Αν σας ρώτησε κανείς μέσα στην offseason "Για να σε δω ρε μπασκετικέ, ποια είναι η μόνη ομάδα ΝΒΑ που βγήκε playoffs χωρίς να έχει 20ποντο scorer;" ελπίζω να απαντήσατε η/το Miami // η/οι Heat, γιατί αλλιώς χάσατε όλο το τρισμέγιστο σελεμπριτάδικο status που προσφέρει το να είσαι μέλος του bf, λυπάμαι. Θυμίζοντας μια πιο ανατολίτικη version των Nuggets που είχε ξεφτιλίσει τότε το ανερχόμενο Golden, η ομάδα του Spoelstra βασίζεται κυρίως στο πόσο καλά στημένη είναι ως σύνολο παρά στα μαγικά ενός παίκτη που οι αντίπαλοι δε μπορούν με τίποτα να περιορίσουν για το μεγαλύτερο μέρος ενός αγώνα. Τα ίδια θα δούμε και φέτος, με τη Ζέστα να φιλοδοξεί να παραμείνει top10 άμυνα στις περισσότερες κλίμακες μέτρησης και να βρίσκει το δρόμο στην postseason ξανά, με βελτιωμένη επιθετική αποτελεσματικότητα μέσα απ' την καλύτερη χημεία του roster και ίσως επάνοδο κάποιων γραναζιών που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα πέρυσι. Καθαρό PG συνεχίζει να μην υπάρχει με το Dragic να είναι το κοντινότερο σε go-to και τους Waiters -που επιστρέφει ελπίζοντας σε γεμάτη σεζόν- και Tyler Johnson να είναι επίδοξοι συμπληρωματικοί play runners χωρίς να έχει παρεισφρήσει μέσα τους η αύρα του Steve Nash, απ' όσα διαβάζουμε τουλάχιστον γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Στο τέλος των παιχνιδιών πάλι για Wade τους βλέπω, ο οποίος τους βασάνισε για κάτι μήνες αλλά ανακοίνωσε πως επιστρέφει για μια τελευταία σεζόν στα παρκέ του ΝΒΑ. Δίπλα απ' το ball handler ξεκινά στη δική του επάνοδο ο συμπαθέστατος Rodney McGruder, άλλος ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε καλό επίπεδο κι ας μην είναι ευρύτερα γνωστός. Σταθερά παρών κλείνει το rotation των guards ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι, ο Wayne Ellington που έσπασε το franchise record για περισσότερα τρίποντα σε μια χρονιά πέρυσι. Go Wayne!

Αν αυτός ο βλαμμένος που του αρέσει να κάθεται στην παραλία και να σας ζαλίζει τον έρωτα (sic) με quizzes που μόλις έχει googlάρει την απάντηση οπότε τι μας το παίζει άνθρωπος δηλαδή θα θελα να ξερα, σας ρώτησε μετά "Ε άμα δεν ξέρεις κι αυτό θα πιάσω την Πράσινη / το μπασκετικό μέρος του Πρωταθλητή και θα το πετάξω στη θάλασσα δεν είσαι για να βιώνεις το Προεδρικό Μεγαλείο, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ; Ε; Ε;" σίγουρα απαντήσατε ο Josh Richardson γιατί δεν θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος. Ο τεταρτοετής πλέον απ' το Τennessee είναι άλλη μια επιτυχημένη επένδυση του Φλοριδιανού franchise σε παίκτη που δεν ξεκινούσε την προσπάθειά του για καριέρα στο ΝΒΑ ως σιγουράκι, έχει φτάσει όμως πλέον να θεωρείται ίσως το πιο αξιόπιστο γρανάζι της ομάδας, έδωσε την καλύτερη χρονιά που θα μπορούσε να έχει και ο Riley τον έχει ήδη ανανεώσει ως το 2022. Παρά τη δέσμευση στον άσημο Richardson το franchise πριν λίγες μέρες έδωσε αντίστοιχα -λίγο περισσότερα μάλιστα- λεφτά στο στάσιμο high-profile pick που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια για να βρει βασικό wing player, το Winslow του Duke. Μαζί με το highflyer της καρδιάς μας το Derrick Jones Jr η θέση έχει δυναμική για να μην αποτελέσει το πρόβλημα της ομάδας για το 2018-19.




Τελικά σηκωθήκατε να φύγετε απ' την καντίνα και με το δίκιο σας όταν άρχισε να ρωτάει για τον Olynyk, βαριέμαι να προσδιορίσω ακριβώς και την ερώτηση ακόμα. Ο Καναδός νέος Dirk εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που είχε με τα πάντα ο Whiteside, ειδικά προς το τέλος, και κέρδισε σημαντικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ενώ στον πρώτο γύρο της postseason έφτασε να παίζει 29.2 λεπτά και να έχει 12.8 πόντους, top3 της ομάδας για τη σειρά κόντρα στους Sixers. Πάντα παρών βέβαια και ο James Johnson, o all-around forward / playmaker που έφτασε να κερδίσει συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων με βάση την προσφορά του σε αυτήν εδώ την ομαδική εκδοχή του Miami. Ένα απ' τα στοιχήματα της σεζόν δε μπορεί παρά να είναι το "ανέβασμα" του sophomore Bam Adebayo, που κατάφερε να κερδίσει λεπτά αρκετά γρήγορα και μοιάζει αρκετά πιο έτοιμο prospect απ' ότι θεωρούνταν βγαίνοντας απ' το NCAA, αφού δεν υστέρησε προβληματικά σε ποσοστά ευστοχίας, είχε θετικό a/to(!) και μισό-μισό ένα σπαστό hustle stat ανά παιχνίδι σε 19 λεπτά μέσο όρο παρουσίας στο παρκέ. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσει το Hassan αν αυτός αποχωρήσει για άλλες πολιτείες; Ο Whiteside έρχεται από μια χρονιά με πολλά ερωτηματικά και έμοιαζε ξένο σώμα όταν τον πάρκαραν στον πάγκο στα playoffs, οι φήμες για ανταλλαγή εμφανίστηκαν γρήγορα αλλά εδώ και καιρό τα μηνύματα έχουν αλλάξει αρκετά, αφού υπάρχουν ρεπορτάζ για το πόσο πάλεψε να αλλάξει και να επανενταχθεί στην ομάδα μπλα μπλα. Κανείς δεν πρόκειται να δώσει τα ανταλλάγματα που θα οραματιζόσουν να πάρεις πίσω αν είναι να "σκοτώσεις" το Whiteside, πρέπει να τον επιδείξεις λίγο πρώτα. Ή μπορεί οι ενοχλήσεις που είχε -στο σώμα- να αποτελέσουν παρελθόν και με τη βέλτιστη εκδοχή του στο παρκέ να έχουν μια regular season κοντά στις 50 νίκες και φιλοδοξίες για καλύτερες επιδόσεις το Μάη. Μέχρι ως άλλο Denver να πέσουν πάνω σε κάποια απ' τις επίδοξες υπερομάδες της Ανατολής..

Α, έμεινε κι ο Haslem. Δεν έχει τι να κάνει σπίτι δεν εξηγείται αλλιώς. Αν θέλουν να τον κάνουν μέλος του προπονητικού team πάντως ας το είχαν κάνει ήδη θα τους κόστιζε λιγότερο.


Πρόβλεψη: 41-41
Conference rank: 7th-8th
Division rank: 1st-2nd

Andre Miller

Σκεφτόμουν ακριβώς ότι γράφει ο DtB στην περιγραφή (πέραν της παραγράφου που αφορά τον Maker)
jasonick
Σημάδια ζωής από τον Winslow τον Δεκέμβρη κάνοντας ματσάρες. Συνολικά έχει φτάσει το τρίποντο στο 39 % σουτάροντας 3,4 ανά παιχνίδι. Σταθερά καλός σε άμυνα, δίνει και playmaking από τον πάγκο. Μοναδική παραφωνία τα άτσαλα τελειώματα όπου έχει το απαράδεκτο 49,5 κάτω από το στεφάνι.



Το στεπμπακ τρίποντο. ohmy.gif
RipCity
Ίσως πρέπει να πάνε σε ένα stretch με μόνιμο playmaker τον Winslow για να δουν τι έχουν πραγματικά, αφού δείχνει να είναι η θέση που μπορεί να κάνει διαφορά. Άλλωστε πουθενά δεν πάνε γενικά, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα η επιμονή στον πολύ πεσμένο Dragic.
SG3ptshooter


Πόσο αγαπάμε Josh_Rich.. Νέο career high, 37, με τους βασικούς να παίζουν στα ίσα το Golden. Οκ, έβαλε 8/11 τρίποντα, πως να μην παίξουν στα ίσα οποιονδήποτε. laugh.gif

Bλέπω ακόμα το Miami να τερματίζει στην οχτάδα της Ανατολής, παρότι έπεσε μόλις πίσω απ' τους Pistons που έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ. Για παραπέρα σρυ δεν υπάρχει κανένα φως.
SG3ptshooter
QUOTE
Bam Adebayo amassed 16 points on 6-of-11 shooting, a team-high 11 rebounds, a team and career-high eight assists, a team-high four blocks and a plus-16 rating against the Wizards


Ξάδερφος Σιάκκα, παθαίνουν dribbling και playmaking αν γλιτώσουν απ' το NCAA pedigree τους, είναι το γνωστό "Άμα έχεις Καλιπάρι τι τη θέλεις τη Ferrari"

Δε μοιάζουν με ομάδα που χάνει την οχτάδα της Ανατολής αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσες να το πεις πάνω κάτω και για τις τέσσερις που διεκδικούν τα 6-8 seeds, χωρίς καμία να είναι κάτι το ιδιαίτερο για ό,τι έπεται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.