Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αtlanta Hawks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Atlanta Hawks




Περιμένοντας τον Αλ τον αληθινό




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 38-44
Leaders (2013-2014):



Πόντοι: P. Millsap 17.9
Ριμπάουντ: P. Millsap 8.5
Ασσίστ: J. Teague 6.7



Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:TeagueSG:KorverSF:CarrollPF: MillsapC:Horford


Πάγκος:
PG's: Schroeder, Mack
SG's: Bazemor, Jenkins
SF's: Sefolosha
PF's: Scott, Payne
C's: Antic, Brand, Muscala


Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Mack (ανανέωση), Bazemore (FA), M. Scott (ανανέωσε), Ε. Brand (ανανέωσε)
Draft Picks: Andrian Payne(#15 draft pick), Walter Tavares (#43 draft pick)

Έφυγαν: L. Williams (Toronto), Salmons (waived), C. Martin (Pistons), Ayon (R. Madrid),

Προπονητής:

Mike Budenholzer

Παίρνοντας αποκλειστικά το αποτέλεσμα, η όγδοη θέση των Hawks πέρσι με ρεκόρ 38-44 δεν είναι κάτι συγκλονιστικό. Όμως ο Budenholzer πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ έχοντας τον καλύτερο παίκτη του ρόστερ του να αγωνίζεται μόλις στα 29 από τα 82 παιχνίδια της regular. Έχοντας λοιπόν αυτόν τον περιορισμό, τα περσινά Γεράκια ήταν μια μαχητική ομάδα που δεν παράταγε ποτέ ένα ματς. Ο «Μπουλντόζας» κατάφερε να πάρει το 100% από όλους τους παίκτες του και να βρει κατάλληλους ρόλους έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να αποδώσει στο καλύτερο δυνατό. Η πρόκριση στα offs επετεύχθη με σημαντικές νίκες στο τέλος και το γεγονός πως η σειρά με τους Pacers πήγε στο έβδομο ματς, δίνουν έξτρα πόντους στον προπονητή της ομάδας. Φέτος καλώς εχόντων των πραγμάτων, και με Horford παρόντα, θα κριθεί σωστότερα.

Σχόλιο:

Οι Hawks πέρσι ξεκίναγαν τη σεζόν 2013-14 με συγκρατημένο ενθουσιασμό. Ο Josh Smith αποτελούσε μετά από χρόνια παρελθόν, όμως η διοίκηση βρήκε ιδανικό αντικαταστάτη το πρόσωπο του Millsap. Έτσι όλοι περιμέναμε να δούμε το δίδυμο των Millsap και Horford να αγωνίζεται μαζί.
Το ξεκίνημα ήταν θετικό με τους δύο παίκτες να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, με τον Millsap να βάζει περισσότερο στο παιχνίδι του και το περιφερειακό σουτ. Όμως ένα βράδυ ( που δεν έβρεχε) η τύχη γύρισε την πλάτη στην Ατλάντα. Ο Horford βρέθηκε στο παρκέ. Τα νέα ήταν άσχημα: Out for season.
Αναγκασμένος πλέον να προσαρμοστεί, ο Budenholzer αποφάσισε να «ανακατέψει» αρκετά την τράπουλα για να βρει λειτουργικά σχήματα. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο και να βοηθήσουν παίκτες όπως ο Antic και ο Scott.
Με τους Millsap και Teague να αναλαμβάνουν, τον Korver να πυροβολεί από το τρίποντο οι Hawks κάνανε σημαντικές νίκες προς το τέλος και κατόρθωσαν να πάρουν μια ακόμα πρόκριση στις τοπ 8 ομάδες της Ανατολής.

Φέτος ο Horford επιστρέφει. Στην preseason μπήκε ομαλά, αλλά έδειξε πώς δεν έχει κουσούρια και μπαίνει κανονικά στις φάσεις. Με τον Al υγιή, οι Hawks είναι ομάδα για παραπάνω από την όγδοη θέση καθώς θα διαθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών. Ο Teague δεν εντυπωσιάζει, όμως πέρσι έδειξε πως μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Στα φτερά έχουμε ένα συνδυασμό αθλητικών προσόντων και περιφερειακού σουτ που θα είναι έτοιμο να εκμεταλλευτεί την ικανότητα των ψηλών στην πάσα.
Οι Hawks πέρσι πετύχαιναν 101 πόντους στην επίθεση χωρίς τον Horford. Η φετινή παρουσία του αναμένεται να τους ανεβάσει επίπεδο χαρίζοντας και κάποιες νίκες παραπάνω.

Πρόβλεψη: 40-42
Conference rank: 8th
Division rank: 4th

SG3ptshooter
QUOTE
-kati wres pistevw pws eimai o monos anthrwpos sth gh poy toy aresei PRAGMATIKA o al horford
ekane xtes apenanti se top omada 21-10-6
k dn yparxei video poythena

-mpa, einai h omada tongue.gif


Δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω, φέτος ή και γενικά. Ε, φανταστείτε ότι το βαλα. Για τους έχοντες διάθεση, αποσπάσματα επί αποσπασμάτων απ' το nba.com:
fgm
http://on.nba.com/1uTgHKx
ast
http://on.nba.com/1wBUvc6
SG3ptshooter
To γέλιο που χάρισα σε κάποιους με τις 4-5 εξτρεμιστικές απόψεις που έχω για τους Hawks ελπίζω να συνεχίστηκε τις τελευταίες 10 μέρες. tongue.gif
επαθα λαστιχο
Είναι ΤΟΣΟ καλοί,ή απλώς(δαιμονιωδώς)φορμαρισμένοι?
aegeansheed
Υπάρχει μια middle round east playoff ομάδα εδώ που δε μπορείς να αγνοήσεις.

Facts
* Μέχρι στιγμής παίζει με τα δυνατά της σημεία και κερδίζει.
* Έκανε 3/3 σε δύσκολο πρόγραμμα με τον βασικό (και wannabe all-star) της PG έξω, χωρίς να φαίνεται ότι έχασε σε δύναμη
* Έχει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ, που μια χαρά είναι και ως αμυντικό
* σοβαρά φτερά. Είχα πει πέρυσι ότι για μένα ο Κάρολ ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη. Παίκτης προπονητή για όλες τις δουλειές που εκτελεί
* πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιστή εκτέλεση των plays στην επίθεση.
* ομάδα με κατανεμημένους ρόλους που δεν έχει μαύρα πρόβατα ("δε γουστάρω να μαρκάρω"), μέχρι και ο Κόρβερ κυνηγάει, αν και ακόμα δεν έχει μάθει να στήνεται για το επιθετικό με τρόπο πιστευτό!!!
geo82
Όντως είναι πολύ καλοί. Να σου πω τους συμπαθώ πιο πολύ από το Τορόντο ή την Ουάσινγκτον. Όχι ότι έχω κάτι με αυτές τις δύο ομάδες, απλά μου έχουν φέρει ένα καπελάκι των Χοκς από την Αμερική και γι' αυτό τους έχω σε μια συμπάθεια! Καθαρά μπασκετικός λόγος δηλαδή... laugh.gif laugh.gif
Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ Dec 24 2014, 12:14 ) *
Facts
* Έχει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ

Εντάξει τώρα, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί και δεδομένο, ειδικά φέτος που ο Γκασόλ -Μαρκ- είναι αυτός που είναι (mvp candidate) και ο Horford δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει πλήρως στα προ τραυματισμού επίπεδα...
T.W.Is.M.
Συνεχιζω να μην πειθομαι. Για τους Atlanta Hawks μιλαμε. Επιμενω οτι και να συνεχισουν ετσι οποιος τους βρει στα πλει οφ θα τους καταπιει σαν αυγο. Οταν οι Λεικερς πηγαν και κερδισαν μες στην Ατλαντα, δε μου εκανε καμια εντυπωση! Περιμενω το ξεφουσκωμα.
kotzito
QUOTE
The Atlanta Hawks today announced that its owners have unanimously approved a plan to sell the franchise and the Philips Arena operating rights. The sale will commence immediately. Atlanta Hawks Basketball and Entertainment, LLC has retained Goldman Sachs & Co. and Inner Circle Sports LLC to advise on the sale of the franchise and ancillary assets.




Αγωνιστικά, 9η νίκη στα 10 τελευταία ματς και συνολικά 20 στα τελευταία 22 για τους Hawks. Αυτή την στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της περιφέρειας. Αν δεν ξεφουσκώσουν στην συνέχεια, μια θέση στην 4αδα θα την εξασφαλίσουν.
SG3ptshooter
Ε βέβαια, πάνω που πήγαν για ένα διάστημα να πάψουν να είναι συστηματικά αδιάφοροι, δε γίνεται να μην πάθουν ταράκουλο. Διαβάζω πως υπάρχει κάποιος όρος, να μην αλλάξουν πόλη αφορίζοντας την προσωποποίηση της νύστας που πρεσβεύει κάθε σωματείο της Atlanta, υπαρκτό ή relocated, που έχω στο μυαλό μου. Το θέμα είναι αν θα ακολουθούσε και η soon to be free frontline σε άλλες πολιτείες. Στο Seattle το κυνηγάνε ακάθεκτοι, έχει γίνει sports city με τρελό momentum πλάκα πλάκα εκεί πάνω (Seahawks - Dempsey), γουστάρω.
aegeansheed
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Dec 24 2014, 09:33 ) *
Είναι ΤΟΣΟ καλοί,ή απλώς(δαιμονιωδώς)φορμαρισμένοι?


QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 25 2014, 01:05 ) *
Συνεχιζω να μην πειθομαι. Για τους Atlanta Hawks μιλαμε. Επιμενω οτι και να συνεχισουν ετσι οποιος τους βρει στα πλει οφ θα τους καταπιει σαν αυγο. Οταν οι Λεικερς πηγαν και κερδισαν μες στην Ατλαντα, δε μου εκανε καμια εντυπωση! Περιμενω το ξεφουσκωμα.


Έναν μήνα περίπου μετά, οκ με τα standings δεν ασχολούμαι, αλλά κάπου έπεσε το μάτι μου για 26 νίκες στα τελευταία 28 αν δεν κάνω λάθος.

Προχτες έβλεπα τη βροχή τριπόντων από το play by play κόντρα στους Raptors. Σήμερα λέω ας ψάξω.

http://bkref.com/tiny/7xyNb
Η 11η ομάδα στην ιστορία που κάνει σερί +8 αγώνων με +10 τρίποντα. Το σερί ζωντανό, την ίδια ώρα που στο Houston οι Rockets σταμάταγαν το αντίστοιχο δικό τους στο +9 ,ενώ κάποιοι άλλοι ρούφαγαν ηδονή από το χθεσινό πάρτυ της ομαδάρας που στάζει "καρμα"
* Ήταν το δεύτερο +9 των Rockets την ίδια χρονιά, κάτι που τους κάνει την μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει
* Τρεις διαφορετικές GSW ομάδες μέσα (2007, 2010, 2014)
* Οι Mavs του 1996 (JJJs) πρώτοι με 11 παιχνίδια.
SG3ptshooter
Μετά το triple double, o Πραγματικός Al είχε στα back2back εκτός έδρας derby κορυφής με Τοροντούλι και Chicago 19/21 δίποντα και 9/1 a/to. Πλακίτσα.

Επιαμίρειο dunk:


Χτες:
T.W.Is.M.
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 18 2015, 13:10 ) *
Μετά το triple double, o Πραγματικός Al είχε στα back2back εκτός έδρας derby κορυφής με Τοροντούλι και Chicago 19/21 δίποντα και 9/1 a/to. Πλακίτσα.

Επιαμίρειο dunk:


Χτες:


Διορθωση. Παραβλεπω οτι προτιμω Al Jefferson απο Al Horford(καλος βεβαια κι ο Horford).
O πραγματικος Al ειναι αυτος:

geo82
Polk High, number 33! Έγραψες!!!! smiley.gif smiley.gif
jasonick
11 ριμπάουντ ο Ντράμοντ στην 1η περίοδο. ohmy.gif
Κακή πρώτη περίοδος επιθετικά πάντως και για τις 2 ομάδες.
aegeansheed
QUOTE(jasonick @ Jan 19 2015, 22:11 ) *
11 ριμπάουντ ο Ντράμοντ στην 1η περίοδο. ohmy.gif


Δεν έκανε κάτι καλύτερο στο δεύτερο κιου δυστυχώς.

Ο τελευταίος που έκανε κάτι μεγαλύτερο είναι ο Ακατανόμαστος Bowler το 2012 με τους Lakers (19 στο Α' ημίχρονο).
Δύο χρόνια ενωρίτερα ο Love στο γνωστό παιχνίδι με τους Knicks είχε πιάσει 22 στο Β'.

Το ατομικό στο 12λεπτο το έχει ο Nate Thurmond με 18 στην κανονική διάρκεια (1965), ενώ το all-time o Bill Russell με 19 από το 1962.
giorgos14
QUOTE(jasonick @ Jan 19 2015, 21:11 ) *
11 ριμπάουντ ο Ντράμοντ στην 1η περίοδο. ohmy.gif
Κακή πρώτη περίοδος επιθετικά πάντως και για τις 2 ομάδες.



τον ματιασες ρε φουστη.Τα 18 εφτασε αλλα και τις 9 χανεμες βολες tongue.gif

γιατι τοσο νωρις τα ματς σημερα;
jasonick
QUOTE(giorgos14 @ Jan 19 2015, 23:40 ) *
τον ματιασες ρε φουστη.Τα 18 εφτασε αλλα και τις 9 χανεμες βολες tongue.gif

γιατι τοσο νωρις τα ματς σημερα;


Σιγά που τον μάτιαξα tongue.gif με 33 % σούταρε σήμερα πόσο κάτω δηλαδή από το ΜΟ του, 2 %; tongue.gif Πάντως είναι ανησυχητικό που o SVG τον άφησε σε όλη την 4η περίοδο στον πάγκο γιατί θυμάμαι πριν από λίγες μέρες που τον είχε "κράξει" για την ενέργεια που δεν βγάζει μέσα στο παρκέ.
jvalin
QUOTE (giorgos14 @ Jan 19 2015, 23:40 ) *
γιατι τοσο νωρις τα ματς σημερα;

NBA celebrates Martin Luther King Jr. day

jvalin
Introduction σε ρυθμούς gospel. Η καλτίλα έχει χτυπήσει ταβάνι! biggrin.gif


T.W.Is.M.
Να δω ποτε θα σταματησει το ανεκδοτο...
Περιμενω τον ηχηρο αποκλεισμο απο τον πρωτο γυρο και το νεο 37-45 του χρονου!
geo82
Ούτε εγώ τους πολυεμπιστεύομαι. Τον πρώτο γύρο θα τον περάσουν σίγουρα, αλλά για μετά δεν ξέρω.
Das Kapital
Μωρέ θα χάσει ποτέ αυτή η ομάδα; Στις 19 νίκες το σερί των Hawks, με μία ακόμη νίκη θα "φτιάξουν" το 4ο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία του ΝΒΑ. Όποιος έχει δει αγώνες της Atlanta θα έχει διαπιστώσει τη δουλειά που έχει γίνει από το προπονητικό επιτελείο, απίστευτη χημεία μεταξύ των παικτών, δύσκολο να ξεχωρίσεις καποιον ως τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί αγώνες που ο Man of the Match έχει κάτι σαν 16 πόντους και 4 assists, πράγμα που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας.

Την πρώτη θέση της ανατολής την έχει καπαρωμένη και δε νομίζω να αντιμετωπίσει κάνα ιδιαίτερο πρόβλημα στον πρώτο γύρο, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν αποκλειστεί στο δεύτερο. Οι πέντε πρώτες ομάδες της ανατολής είναι φανταστικές ομάδες όπου όλες διεκδικούν ισάξια τη μία θέση στους τελικούς του ΝΒΑ.
lakersdynasty
The 3-D projection system being used by the NBA's Atlanta Hawks, among other teams, transforms the basketball court into a three-dimensional display. Other teams across the NBA and NHL are working to incorporate this type of technology into their arenas, making for a more unique and dynamic game experience.

http://edition.cnn.com/videos/entertainmen...wks-orig-mg.cnn
επαθα λαστιχο
Είναι contenders,τέλος.
T.W.Is.M.
Να δω ποτε θα σταματησει το ανεκδοτο με τους τυχαρπαστους.
Ισως οταν σταματησουν να μπαινουν τα τριποντα κατα συρροη, γιατι τιποτα αλλο δε βλεπω να παιζουν.
Ειναι καταντια για το αθλημα να θεωρειται φαβορι στο ΝΒΑ μια ομαδα που δε θα μπορουσε να παρει ουτε την Ευρωλιγκα και του χρονου θα επιστρεψει στις 37 νικες που εκανε περσι...
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 7 2015, 10:42 ) *
Να δω ποτε θα σταματησει το ανεκδοτο με τους τυχαρπαστους.
Ισως οταν σταματησουν να μπαινουν τα τριποντα κατα συρροη, γιατι τιποτα αλλο δε βλεπω να παιζουν.
Ειναι καταντια για το αθλημα να θεωρειται φαβορι στο ΝΒΑ μια ομαδα που δε θα μπορουσε να παρει ουτε την Ευρωλιγκα και του χρονου θα επιστρεψει στις 37 νικες που εκανε περσι...


Γιατι ρε συ?
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 7 2015, 09:42 ) *
Ειναι καταντια για το αθλημα να θεωρειται φαβορι στο ΝΒΑ μια ομαδα που δε θα μπορουσε να παρει ουτε την Ευρωλιγκα και του χρονου θα επιστρεψει στις 37 νικες που εκανε περσι...


Δύσκολο να το μαζέψεις φέτος, έτσι όπως πηγαίνουν. Οπότε τι μας έμεινε? η καταροκαμπάνια για το νέο έτος.
SteveNashidis
Βλέποντας όλο το ματς, αυτό που έχω να πω είναι ότι δίκαια αυτές οι δύο ομάδες είναι στην κορυφή κάθε περιφέρειας. Πραγματικά το παιχνίδι ήταν πολύ απολαυστικό γιατί και οι δύο έχουν τόσα πολλά όπλα σε αρχική πεντάδα και πάγκο που δεν ξέρεις ποιος από όλους θα πάρει το σουτ ή ποιος θα κάνει την καλή αμυντική ενέργεια που θα ξεσηκώσει παίκτες και γήπεδο. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους Ατλάντα αν και παρόλο που οι Warriors στηρίζονται επιθετικά σε 2 παίκτες Curry,Thompson, οι υπόλοιποι παίκτες ανταποκρίνονται στον ρόλο που τους έχει δώσει ο Kerr.

Αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δύο ομάδες υπερέχει για λίγο η Ατλάντα και αυτό γιατί στις λεπτομέρειες φάνηκε πιο συγκεντρωμένη από τους Warriors . Όταν σκλήρυνε η άμυνα των Hawks στο τέλος και ο Curry με τον Thompson αναγκάζονταν να δώσουν την πάσα στα double team οι Barnes,Iggy,Lee,Bogut,Green δεν πήραν τις πιο σωστές αποφάσεις ή ήταν άστοχοι. Livingston και Barbosa ήταν αρκετά καλοί παρά τον περιορισμένο χρόνο τους (12 λεπτα) και αυτό μου κάνει εντύπωση αλλά να μου πεις μπροστά τους έχουν τους Slush Brothers.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε από την πλευρά των Hawks που όλοι παίκτες εκτελούσαν και ενεργούσαν σωστά με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Schroder,Scott,Bazemore όχι μόνο πήραν σωστές επιλογές αλλά δεν φοβήθηκαν και να πάρουν τη μπάλα ενώ έκαιγε. Θεούλης Άντιτς που προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί αλλά τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του. Με το ζόρι ακολουθούσε το γρήγορο τέμπο του παιχνιδιού και σε μια φάση που βρέθηκε μόνος του με το καλάθι μετά από 5-6 πάσες έχασε το ελεύθερο lay-up. Είναι μαχητικός όμως και θα χρειαστεί στα offs.
Για Korver τι να πούμε . Είναι εξωπραγματικός . Όποτε ακουμπάει τη μπάλα , την στέλνει τρίποντο και το θέμα είναι ότι το γήπεδο περιμένει κάθε σουτ να είναι μέσα. 5 τρίποντα έριξε χθες 5 timeout πήρε ο Kerr γιατί το γήπεδο σηκώθηκε στον αέρα. Είμαι από τους λίγους που μαρέσει ο Korver παρά ο Thompson .


Τον συλλογισμό του Twism αν και τον κρίνω υπερβολικό δεν τον απορρίπτω γιατί και εγώ κρατώ μικρό καλάθι για την απόδοση του πάγκου της ατλάντα στα playoff. Ναι μεν η αρχική πεντάδα έχει χημεία όμοια των περσινών Spurs αλλά πως θα αντιδράσουν οι παγκίτες στις ειδικότερες καταστάσεις των playoffs; Αν έχουν αυτήν την απόδοση όπως την Regular Season τότε ποια ομάδα της ανατολής θα τους περιορίσει; Oι Bulls ή οι Cavs ;
aegeansheed
QUOTE(Voyager @ Feb 7 2015, 13:30 ) *
Αν έχουν αυτήν την απόδοση όπως την Regular Season τότε ποια ομάδα της ανατολής θα τους περιορίσει; Oι Bulls ή οι Cavs ;


Οι Wizards. Η πρώτη τους πεντάδα είναι η πιο playoff ανταγωνιστική πεντάδα στην Ανατολική. Στα playoffs σκληραίνουν και φέτος θα έχουν περισσότερο swagger μετά το περσινή κακή ψυχολογική διαχείριση του επιτυχημένου πρώτου γύρου (εννοώ ότι ένιωσαν "φτασμένοι"¨). Κάτι που έκαναν κάποτε οι Bulls αλλά δεν το βλέπω φέτος, έτσι όπως τα έχουν κάνει. Περισσότερο βλέπω Cavs, αν και δεν έχω δει μετά τα trades, οπότε άποψη δεν έχω.

Επίσης, επιτρέπεται να αρέσουν σε κάποιον δύο παίκτες του ίδιου στυλ. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος ή κανονισμός του φόρουμ που να το απαγορεύει, εκτός τώρα αν δυσκολεύεται κάποιος να το παραδεχτεί. Εμένα μου αρέσουν και οι δύο για παράδειγμα. Υπάρχουν ωστόσο κανονισμοί για τις υπογραφές. (ouch!) biggrin.gif

Σχετικά με τον "φαινομενικό" (θεωρητικό καλλίτερα) σου προβληματισμό του για τον πάγκο, αμφιβάλω ότι είναι δικές σου οι σκέψεις...
QUOTE
Τον συλλογισμό του Twism αν και τον κρίνω υπερβολικό δεν τον απορρίπτω γιατί και εγώ κρατώ μικρό καλάθι για την απόδοση του πάγκου της ατλάντα στα playoff. Ναι μεν η αρχική πεντάδα έχει χημεία όμοια των περσινών Spurs αλλά πως θα αντιδράσουν οι παγκίτες στις ειδικότερες καταστάσεις των playoffs;


...διότι ανατρέπει το νόημα που υπάρχει στην προηγούμενη πρότασή σου, που εδώ φαίνεται να είναι η πραγματική σου άποψη
QUOTE
Κάτι τέτοιο δεν έγινε από την πλευρά των Hawks που όλοι παίκτες εκτελούσαν και ενεργούσαν σωστά με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Schroder,Scott,Bazemore όχι μόνο πήραν σωστές επιλογές αλλά δεν φοβήθηκαν και να πάρουν τη μπάλα ενώ έκαιγε.


Δύσκολο να μη δεις το παιχνίδι με το recap που έκανες. Είναι και τo BrBa που δυσκολεύει τα πράγματα εδώ.
Das Kapital
Νίκη που δείχνει πως δε βρίσκονται τυχαία εκεί που είναι. Από τη πανίσχυρη δύση έχουν κερδίσει Pelicans, Clippers, Rockets, Mavericks, Blazers, Grizzlies, Thunder και Warriors που αποδεικνύει πως δεν είναι πρώτοι λόγω ανατολής και πως καθαρίζουν τα δυνατά παιχνίδια, μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν έτσι στα playoffs.
SteveNashidis
QUOTE(aegeansheed @ Feb 7 2015, 14:55 ) *
Οι Wizards. Η πρώτη τους πεντάδα είναι η πιο playoff ανταγωνιστική πεντάδα στην Ανατολική. Στα playoffs σκληραίνουν και φέτος θα έχουν περισσότερο swagger μετά το περσινή κακή ψυχολογική διαχείριση του επιτυχημένου πρώτου γύρου (εννοώ ότι ένιωσαν "φτασμένοι"¨). Κάτι που έκαναν κάποτε οι Bulls αλλά δεν το βλέπω φέτος, έτσι όπως τα έχουν κάνει. Περισσότερο βλέπω Cavs, αν και δεν έχω δει μετά τα trades, οπότε άποψη δεν έχω.

Επίσης, επιτρέπεται να αρέσουν σε κάποιον δύο παίκτες του ίδιου στυλ. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος ή κανονισμός του φόρουμ που να το απαγορεύει, εκτός τώρα αν δυσκολεύεται κάποιος να το παραδεχτεί. Εμένα μου αρέσουν και οι δύο για παράδειγμα. Υπάρχουν ωστόσο κανονισμοί για τις υπογραφές. (ouch!) biggrin.gif


Χαχαχα . Με έχεις αδικήσει και το ξέρεις . ouch ξανά. smiley.gif

Στο θέμα Korver , Thompson το έθεσα μη ολοκληρωμένα . Εννοούσα ότι επειδή είναι δύσκολο να έχεις και τους δύο σε μία ομάδα αν είχα την δυνατότητα για έναν από τους δύο θα διάλεγα τον Korver. Το ίδιο είχα πει και για την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας Αμερικής σε παρόμοιο δίλημμα. Kαι οι δύο είναι πολύ ωραίοι παίκτες παρόλαυτα γιατί έχουν βρωμόχερο αλλά ο Korver μου αρέσει περισσότερο.

QUOTE
Σχετικά με τον "φαινομενικό" (θεωρητικό καλλίτερα) σου προβληματισμό του για τον πάγκο, αμφιβάλω ότι είναι δικές σου οι σκέψεις...


Ποιανού μπορεί να είναι οι σκέψεις seed? Του jasonick μάλλον γιατί μόνο αυτός μου κόβει/επεξεργάζεται παράνομα τα αφιερώματα smiley.gif
Πρώτη φορά που μίλησα για την Ατλάντα είναι σήμερα και αυτό γιατί περίμενα να δω ολοκληρωμένα 1-2 ματσ να δω τι μπάσκετ παίζουν. Γιατί μέχρι προχθές έβλεπα το winning streak να ανεβαίνει και κανένα 2-3 άρθρα του hoopshype και του NBAHELLAS icon_drunk.gif


QUOTE
...διότι ανατρέπει το νόημα που υπάρχει στην προηγούμενη πρότασή σου, που εδώ φαίνεται να είναι η πραγματική σου άποψη


Δεν ανατρέπεται το νόημα που λέω και είναι ξεκάθαρο . Άλλο να το παίζεις στην χαλαρή regular season και άλλο στα playoffs. Φυσικά και δεν ανακάλυψα τον τροχό αλλά οι παγκίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν μεγάλη πίεση γιατί η αρχική πεντάδα βγάζει τα κάστανα από την φωτιά.

Στα playoff ολα αλλάζουν. Και οι άπειροι παίκτες πολλές φορές δεν έχουν την ίδια απόδοση όπως στην Regular Season. Kαι ο πάγκος της Ατλάντα δεν έχει βετεράνους αλλά 3-4 νέους παίκτες + τον Άντιτς rolleyes.gif
Γιαυτό κρατάω μικρό καλάθι και θεωρώ ότι η άποψη του Twism δεν είναι 100% εσφαλμένη. Στην regular θα πάνε τραίνο . Στα playoff όμως ; Oι Wizzards μπορούν να τους χτυπήσουν αλλά οι Cavs και οι Bulls δεν παίζουν στο maximum γιαυτό είπα μόνο για τους δύο.


QUOTE
Δύσκολο να μη δεις το παιχνίδι με το recap που έκανες. Είναι και τo BrBa που δυσκολεύει τα πράγματα εδώ.


Αν θες λινκ , στείλε σε pm . έχω βρεί σελίδα με HD τα ματς. blove.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
Με την αποψη ''να τους δουμε στα πλει οφ'' συμφωνω. Και περσι εχασαν ουσιαστικα μια δικη τους σειρα με την ιντιανα. Πολλα αλλαζουν εκει και μετρανε παρα πολλα. Θα πρεπει να αποδειξουν πως εχουν πλεον τα φοντα να κανουν κατι παραπανω. Σαν ομαδα παντως μου αρεσαν πολυ στα 4 παιχνιδια που τους ειδα φετος(τα κερδισαν ολα) οπως μου αρεσαν και περσι αρκετα. Φετος δειχνουν ικανοι για το κατι παραπανω.
SG3ptshooter
Οld Kid on the Block rolleyes.gif

DeMarre Carroll, F - Atlanta Hawks

Γνωστός και ως Junkyard Dog, για προφανείς λόγους. Παρότι ζωγραφίζει μια καρδιά στο παρκέ και τη φιλάει πριν από κάθε ματς, σκεπτόμενος το χαμένο αδερφό του. Kατά τον imitationότατο Al, Mophead.

Θα χρειαστεί μεταμόσχευση συκωτιού στο μέλλον, τον έχουν πυροβολήσει στο πόδι σε φασαρία που έγινε σε club. Αγαπημένη του συνήθεια να πηγαίνει για bowling, επικίνδυνο σπορ για μπασκετμπολίστες λέει μια ψυχή, πράγμα που κάνει και με φίλους της ομάδας.

Ήταν επιλογή και Lionel στο draft για τους Grizzlies, του πήρε 3 χρόνια και 3 ομάδες (MEM, traded ως afterthought της ανταλλαγής - ΗΟU, waived - DEN, waived) να βρεθεί στο νεκροταφείο των Jazz, όπου και βρήκε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής σεβαστού παγκίτη και ξεκίνησε μάλιστα 20 παιχνίδια.

Ο ΜπουλντογκΝτάνιελΤόζερ έψαχνε στην κόπια Spurs που επιχείρησε να βάλει μπρος το δικό του Leonard, το δικό του Moss ευρωπαϊστί, του έδωσε την πρώτη πραγματική ευκαιρία του, μπορεί και χαριστικά λόγω εντοπιότητας, σε ένα μέρος όμως με καλύτερο κλίμα για Southerner, μιας και είχε θέμα με το Μορμονικό κρύο, και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Γαϊδουράκι ολκής, γι' αυτό και ξεκινά από προσταγή "Ντέι" το όνομά του, να νιώθει.

Νέο καρίερ χάι χτες, ευκαιρία για αναγνώριση.

Και που σαι; Αφού ανασταίνουμε κόσμο, έχει πάρει μπρος και το #Baze_mwre_to_Bazemore*

*Ένα hashtag αφιερωμένο στον Tobias Funke, που οφείλει να πάει στο thread των σειρών και να φρικάρει για ακριβώς 240 λόγους, όσοι και οι αγώνες του αιωνόβιου Δημήτρη Διαμαντίδη στη Euroleague τη στιγμή που ποστάρω.
T.W.Is.M.
8/38 τριποντα...
Και λιγοι ηταν οι 25. Δεν εχω αλλο σχολιο!
zakari
Τελικά έχει δίκιο ο T.W.is.M,(οχι για την ευρωλίγκα βεβαίως).Η Atlanta είναι μια jump shooting team.Tα δυο τελευταία χρόνια έχουν πρόβλημα όταν δε μπαίνουν αυτά τα σουτ.. Αυτό σημαίνει οτι δε μπορούν να υπερασπιστουν τη ρακέτα,.εχουν πρόβλημα στο ριμπαουντ κλπ.Αν είναι να παξεις αυτό το μπάσκετ δε μπορείς να έχεις τον Antic να σουτάρει με αυτά τα ποσοστά και να σέρνεται στο γήπεδο.Oι Hawks ειναι εναν Gobert η Whiteside μακριά απο το πρωτάθλημα.
lakersdynasty
Hawks see their offense as evolution to defeat modern defenses

http://probasketballtalk.nbcsports.com/201..._medium=twitter

QUOTE
The story of the Atlanta Hawks’ free-flowing, ball-movement/player-movement offense starts with the 2008 Celtics.

That was the year Tom Thibodeau’s defense took the league by storm and propelled Boston to the title. With Kevin Garnett as the quarterback and help defender, Kendrick Perkins snarling in the paint, and Rajon Rondo‘s length on the perimeter, the Celtics unleashed a defense the NBA had not seen. That defense was designed to overload the strong side, take away options for penetration, and keep the ball on one side of the court. The defense targeted players who dominated the ball in isolation sets on the wing — say, Kobe Bryant during the 2008 NBA Finals — and it clogged their path to the basket. The defense also makes old-school, standard post up play from a big man far more difficult.

Over the years, as more teams adopted that style, the result has been declining percentages of isolation plays in the league. Now when you see players get the ball in isolation out on the wing it is more with the goal of starting the offensive set — drive the ball not to score but to quickly swing the ball to the other side and get the defense scrambling. Kick the ball to the opposite corner for a three. Make the extra pass. Break the defense down, and then get the open shot.

Which brings us to the Hawks… well, actually to the Spurs. They won a title last season with a motion offense made up of a handful of plays like the “loop” that are designed to tear apart a Thibodeau-style defense with player and ball movement. If executed properly.

This season’s Hawks — ranked sixth in the NBA at 106.6 points per 100 possessions — are executing it properly and it’s a thing of beauty.

“Coach Thibs’ defense, it was built for isolation basketball,” Hawks’ sharpshooter Kyle Korver told ProBasketballTalk, in an interview discussing the End It movement. “We’re going to keep the ball on one side of the floor, we’re not going to let the guys on the other side of the floor be a part of the game, and we’re really going to load up to that one guy. The way to beat that kind of a defense — even though it’s very difficult to do — is to get the ball to the other side of the court. So for us, I really think we try to get the ball to the middle and kind of read the defense.”

It’s part of the evolution of the game if you ask Hawks head coach (and former long-time Spurs assistant) Mike Budenholzer.

“I think the defenses have gotten better, the attention to detail on how to work defensively…” Budenholzer told ProBasketballTalk during All-Star weekend. “I think sometimes the defense is ahead of the offense and you have to adjust to score. I think the defense just gets better and better in our league. The effort, the commitment, the size of the players, so offenses have to figure out, what can we get?”

Every team has had to adapt on some level to what the Thibodeau defense took away. For example, look at the Golden State Warriors — last season Mark Jackson ran a lot of isolation-style sets and despite all the offensive firepower on that team they were 14th in the NBA in points per possession. Steve Kerr added motion and ball movement to get the defense scrambling, and now the Warriors are second in the NBA in offensive rating.

Not every team can do what the Spurs and Hawks do. It takes a certain mindset of player. Plus if you have talent you can get away with some old-school offense — the Clippers run a predictable pick-and-roll heavy offense, but they get away with it because Chris Paul and Blake Griffin are great talents. The issue for them is their margins of error are small — they need to execute brilliantly to win.

Meanwhile, the Hawks and Spurs are having fun and success playing this selfless, motion system — but putting together the right chemistry in the locker room to make it work is not easy.

“A lot of that is just because of how unselfish we are,” Korver said. “You’re going to touch the ball. Every quarter. You matter every single time down the court. Even if you don’t take the shot, you’re going to effect the shot in some way — you’re going to set the screen, you’re going to make the pass, you’re going to make the cut that opens it up. Every single time down the court everybody who plays matters and I think when you play that style of ball it’s just more fun.

“It’s just like anything in life, when you feel like you matter you do it with a little more energy, you invest a little more, you take ownership. And I think everyone on our team has done that, and it’s showing.”

So are other teams going to start running the loop, doing the same things?

“Is it going to catch on?” Korver asked. “Are more teams going to do it? I don’t know, but I think probably. I think everybody was trying to do the defense that Coach Thibs kind of created, everyone was trying to go to that the last few years. Because it is really hard to play against. maybe you will see more of this type offense, too.”

For the basketball purist in me, I would love to see that.

But the reality is that it takes a veteran team with the right players willing to do it. Teams have been trying to copy what the Spurs do as an organization for years, with limited success (at best). That’s not going to change now.

However, the Hawks may be the exception to the rule.
SteveNashidis
http://espn.go.com/nba/boxscore?id=400579231

H άλλη όψη του Τwism-ατος ( 69.gif ) είναι ότι μπορεί να σε σκοτώσουν τα τόσα τρίποντα.

20-36

T.W.Is.M.
QUOTE(Voyager @ Mar 11 2015, 00:05 ) *
http://espn.go.com/nba/boxscore?id=400579231

H άλλη όψη του Τwism-ατος ( 69.gif ) είναι ότι μπορεί να σε σκοτώσουν τα τόσα τρίποντα.

20-36




Χτες παντως τους καθαρισε σαν αυγο ο Νελσονας και η παρεα του! smiley.gif
SG3ptshooter
Στην εύλογη απορία πολλών, σε μια σειρά Hawks - Cavs όπου θα αποκλειστεί ένας εκ των δύο, τι προτιμά το γραφικόμετρό σου να περάσει;
T.W.Is.M.
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 12 2015, 20:40 ) *
Στην εύλογη απορία πολλών, σε μια σειρά Hawks - Cavs όπου θα αποκλειστεί ένας εκ των δύο, τι προτιμά το γραφικόμετρό σου να περάσει;



Ρε συ, αυτο εννοουσες πριν κατι μερες και δεν καταλαβαινα?
Η απαντηση ειναι οτι δε με ενδιαφερει, γιατι οποιος και να περασει, θα χασει στον επομενο γυρο!
Ισως κατσω και παιξω στοιχημα σε ολα τα παιχνιδια, ωστε να υποστηριζω οποια ομαδα εχω βαλει λεφτα πανω της. smiley.gif
aegeansheed
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.