Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αντικατάσταση του Κουλ;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
emperor
QUOTE
Όχι στον πανικό!

Μία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε! Ο Άρης έφτασε στον τελικό του Ούλεμπ Καπ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του αλλά δεν κατάφερε να γραπώσει...το μαστραπά και τη θέση στην Ευρωλίγκα. Αγωνιστικά ο Άρης ήταν απόλυτα διαβασμένος στην άμυνα, μιας και δέχτηκε μόλις 66-67 πόντους (μην υπολογίζετε στις τελευταίες βολές του Πόποβιτς, που μπήκαν κάτω από πίεση και λάθος επιθέσεις του Άρη). Στην επίθεση όμως; Οι κίτρινοι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν σε ολόκληρη τη σεζόν. Δεν έβαλαν ούτε ένα παραπάνω σουτ από όσα έβαζαν μέσα στη σεζόν. Μάλιστα, αντί να ανεβάσουν έριοξαν τα νούμερά τους. Μία μάχη χάθηκε, μία μεγάλη μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.

Τα προβλήματα λύσεων από τον πάγκο τα ήξερε τόσο ο Ηλίας Ζούρος όσο και ο Αντρέα Ματσόν αλλά και η διοίκηση μα κανείς δεν αντέδρασε. Τίποτα δε θα ήταν το ίδιο, αν ο Άρης είχε ένα δεύτερο ποιντ γκαρντ ή ο Καμπερίδης ήταν υγιής. Δυστυχώς, ο Τερέλ Καστλ ήταν πολύ μόνος έχοντας απέναντί του τον ψιλοτραγικό Τσάτμαν, το κλειδί του αγώνα Πόποβιτς (φανταστείτε ότι τέτοιος παίκτη που έχει γίνει και ντράφτ παίζει δεύτερος στην Ντινάμο) αλλά και το...χαμάλη Μπίκοφ.

Ο Άρης την έπαθε, στον τελικό για άλλη μία φορά από την έλλειψη λύσης στη θέση 1. Θέμα γνωστό και διαπιστωμένο, που έπρεπε να είχε λυθεί από τα Χριστούγεννα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως με τη διοίκηση των κιτρίνων να έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές τις για την εύρεση ενός κοινοτικού πόιντ γκαρντ θυσιάζοντας τον Αλεξάντερ Κουλ, ως το λιγότερο απαραίτητο από τους υπόλοιπους κοινοτικούς (Καστλ Στακ, Πάντιους). Κάτια τέτοιο τουλάχιστον αποκάλυψε ο Θανάσης Τζεβελέκης στα παρασκήνια του τελικού. Ο Κένι Τέιλορ αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του μη έχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Άρης έχει βγει στην αγορά κυρίως της αδριατικής λίγκας αλλά και χωρών των οποίων τα πρωταθλήματα τελειώνουν για να βρει κοντό-βοηθό του Καστλ. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν πρόκειται απλά για μία μορφή αντίδρασης λόγω του χαμένου τελικού και των κακών τελευταίων εμφανίσεων, αν και σίγουρα κάτι τέτοιο αποτελεί ρίσκο τη δεδομένη χρονική στιγμή, μιας και οι κίτρινοι μένουν με τρεις ψηλούς. Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν όταν έπρεπε να γίνουν και μπαίνουν στην τελική ευθεία τώρα;
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης χεριάζεται ηρεμία στην επόμενή του μέρα. Αν η διοίκηση της ομάδας είχε μεγάλες ευθύνες εν όψει τελικό, τώρα έχει ακόμη μεγαλύτερες για να στηρίξει τους παίκτες που έχει για να επιτευχθεί ο στόχος Ευρωλίγκα. Ο πανικός της συνέντευξης τύπου μετά την ήττα από την Ολύμπια δε θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις επόμενες κινήσεις. Η διαχείριση της κρίσης πρέπει να γίνει με τον πιο δόκιμο τρόπο, ακόμη και αν η ομάδα έχει ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ. Η κατάσταση πανικού δε θα βοηθήσει κανέναν. Αυτοί ήταν οι παίκτες που οδήγησαν τον Άρη στον τελικό του Ούλεμπ Καπ υπερβάλοντας εαυτούς, αυτοί που έχασαν την ευκαιρία της Ευρωλίγκα αλλά και αυτοί που θα είναι εδώ ως το τελος για να παλέψουν για τηη τρίτη θέση της Ευρωλίγκα.


από betsmart.gr

Τώρα θα κάνετε την αλλαγή κυριοι;΄Και τι παίκτη θα βρεις τώρα;Και να βρεις πότε θα προλάβει να ενταχθει στην ομάδα
Κύριοι της ΚΑΕ τώρα είναι αργά δυστυχως για διορθωτικές κινήσεις
Όλα αυτά είναι να 'χαμε να λέγαμε
Warrior
Ειναι τραγικο να συνηδητοποιουν τωρα,αυτο που ειναι πασιφανες απο το
καλοκαιρι ακομα,πριν αρχισει η χρονια...

"Μαλλιασε" η γλωσσα μας.Τωρα το Uleb πεταξε..μαλλον ειναι αργα..

Αλλα ας την κανουν την γ******* την αλλαγη εστω και τωρα βρε emperor.
Mηπως και...λεω εγω τωρα...μηπως και....

Ετσι και αλλιως ο Κουλ ειναι παντελως αχρηστος.Ας βαλουνε και καθολου τον
Καραβανα.Ποσο χειροτερος μπορει να ειναι?
weirdo1977
AΣΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΑΜΌΤΟ ΑΣΣΟ!!! ΑΣΣΟ!!! ΑΣΣΟ!!! angry_red.gif
συγνωμη για τον εκνευρισμο, φέρτε ΑΣΣΟ!!!ΑΣΣΟ!!!ΑΣΣΟ!!!ΑΣΣΟ!!!
hagi
Αν και καθυστερημένα...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΓΙΔΙ.....

Συγνώμη παιδιά αλλά είναι...Έχει τόσο ύψος και όγκο και δεν ξέρει να τα χρησιμοποιήσει καθόλου..
Εγώ θα πω ότι είναι σίγουρα αργά αλλά όχι και εντελώς μιας και μπορούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις ώστε να βγούμε Ευρωλίγκα από το πρωτάθλημα.

Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να φύγει ο Ορφανός αλλά και ο Χαριτόπουλος που δεν μπορούν να προσφέρουν όσο χρειάζεται ο Άρης.
Δεν λέω δεν είναι κακοί αλλά για τον Άρη δεν κάνουν.Δεν μπορούμε να περιμένουμε αν θα γίνουν καλύτεροι και παράλληλα να παίρνουν χώρο από το ρόστερ.
Είμαι 100% με τους Έλληνες παίχτες αλλά υπάρχουν πολλοί στην ηλικία τους που είναι αστέρια..Καλύτερα να πάνε κάπου αλλού και να παίζουν περισσότερο.Έτσι θα τους δωθεί η ευκαιρία να βελτιωθούν.Στην τελική ας τους δώσουμε σαν δανεικούς και ας τους πάρουμε όταν έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπειρία..

Μακάρι να πάρουμε κάποιους καλούς Έλληνες παίχτες αλλά δεν ξέρω..Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς γιατί δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποιος καλό παίχτης την δεδομένη στιγμή.
Από τον Κουλ πάντως δε μπορώ να φανταστώ χειρότερο..

Άντε να δούμε τί θα κάνουμε με τον Ολυμπιακό τώρα.
weirdo1977
ο kastl δεν θα αντέξει την συνεχόμενη πίεση k τα συνεχόμενα παιχνίδια τον play offs, k αν έχουμε κάνα τραυματισμό του την κάτσαμε.... ΦΈΡΤΕ AΣΣΟ ΜΗΝ ΣΑΣ "ΜΑΜΙΣΟΥΜΕ" K ΡΊΞΤΕ ΜΈΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒAΝΑ, ΜΑΣ ΣΚAΣΑΤΕ. angry_red.gif
hellenic
O Xaritopoylos edikse pos mporei na boithisei tin omada (ston teliko an kai ekane 5 foul se xrono 0) sigoura omos Orfanos kai Koul tha eitan kalitera na figoyn!
Alexmei
Εγώ νομίζω πως ο Κουλ είναι απλός ένα παραπάνω άτομο και τίποτα άλλο στην ομάδα. sad.gif καλύτερα για τον Άρη να φύγει....
nash
Νομίζω κι εγώ ότι ο Ορφανός δεν μπορεί να βοηθήσει τον Αρη. Κατα τη γνώμη μου είναι παίκτης επιπέδου Α2 το πολύ. Ο Καμπερίδης είναι κλάσεις ανώτερος αλλά φέτος ηταν ατυχος(πότε γυρνάει παρεπιπτώντος?). Ο Χαριτόπουλος όμως νομίζω ότι είναι ένας χρήσιμος ψηλός που μπορεί να βοηθήσει τον Αρη. Αλλωστε αυτή τη στιγμη είναι ο τρίτος καλύτερος ψηλός του Αρη μετά τους 2 αμερικανούς.
Σίγουρα η αλλάγη του Κουλ με έναν άσο θα βοηθήσει αφού δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να αντικαταστήσει ικανοποιητικά τον Καστλ. Εχει ακουστεί κάποιο όνομα?
Venceremos
Πριν λίγο συζητούσα με τον weirdo που έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στον άσσο η στο 5αρι εγώ έλεγα στο 5αρι ... αλλά ειναι καταφανές οτι εχουμε και στον ασσο ... Οι Κουλ Ορφανος Τέυλορ (πρεπει να είναι ηδη με τη μαμα του) Μπρουερ και Πετροβιτς δεν νομίζω να κοστίζουν πολύ λιγοτερο απο έναν καλό άσσο (Αμερικανό αφου μένει κενη θέση λογω Μπρουερ) και έναν μετριο σεντερ ... οπως και να έχει οτιδήποτε ενισχύει σε αυτες τις θέσεις είναι καλό....
hellenic
Toy Brewer to symbolio telionei fetos?Toy Wilkinson pote?Pantos den einai efkolo na breis kalo amerikano ston asso an deis Chalmers,Garner...!
hellenic
Apo www.sportime.gr

Ο Άρης θέλει να ξεχάσει τον τελικό του ULEB CUP. Μετά από μία ημέρα ξεκούρασης, ψυχολογικής και σωματικής οι παίκτες επιστρέφουν στο γήπεδο και ξεκινούν μία νέα προσπάθεια. Την προσπάθεια να κερδίσουν αυτό που έχασαν στο Σαρλερουά. Την συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος αντίπαλος. Από την πλευρά της η ΚΑΕ αισθάνθηκε ότι έπρεπε να διαψεύσει οποιαδήποτε σενάρια αλλαγών στην ομάδα.


Αμέσως μετά τον τελικό του Σαρλερουά, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για αντικατάσταση του Αλεξάντερ Κουλ. Του ψηλού της ομάδας, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο περίμεναν οι προπονητές του Άρη. Σήμερα η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια: «Με αφορμή κάποιες φήμες που διαδίδουν έντεχνα ορισμένοι μάνατζερς και κάνουν λόγο για αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντικατάστασης οποιοδήποτε παίκτη και θα πορευθεί ως έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εξάλλου όταν παίρνει κάποια απόφαση σχετικά με την ένταξη ή απομάκρυνση ενός παίκτη, φροντίζει να ενημερώνει άπαντες μέσω του επίσημου site της...».
Εκείνος που σίγουρα αναχωρεί είναι ο Τέϊλορ, που είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Αμερικανός που δεν κατάφερε να προσφέρει και πάρα πολλά, σε μία κίνηση που δεν βγήκε απόλυτα στην ΚΑΕ. Ο Τέϊλορ είπε φεύγοντας στο επίσημο site του Άρη: «Απόλαυσα το χρονικό διάστημα που έπαιξα για τον ΑΡΗ και εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω και να φτάσω μαζί τους μέχρι τον τελικό του ULEB Cup. Κρίμα που δεν καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο και να κερδίσουμε την έξοδο μας στην Ευρωλίγκα, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα παίξουν σκληρά στο ελληνικό Πρωτάθλημα και θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους. Εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρουν...».
Από σήμερα ο Άρης ξεκίνησε την προετοιμασία για το πολύ δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ματζόν που θα έχει την ευκαιρία να δει τους προσεχείς αντιπάλους και στο σημερινό παιχνίδι με την Μακάμπι.



Mallon o Koul tha minei mexri to telos tis sezon kai oi fili toy Ari tha kanoyn efxes na paiksi kalitera sto mellon!
weirdo1977
απο www.betsmart.gr

Ο προπονητής του Άρη μιλάει στο BetSmart για την υπόθεση της αντικατάστασης του Αλεξάντερ Κουλ

Το ήξεραν από την Παρασκευή! Ο Αλεξάντερ Κουλ δε θα μπορούσε να συνεχίσει στην ομάδα. Εκείνος το διέψευσε τεχνηέντως μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως..άνθρωπος της πιάτσας μα τώρα δε θα μπορούσε να μην το επιβεβαιώσει. Ο Αντρέα Ματσόν παραδέχεται στο BetSmart:

«Ναι, ψάχνουμε παίκτη και ενημερωνόμαστε για το τι υπάρχει στην αγορά».

Ο γιατρός του Άρη Μίλτος Θεοδώρου ήταν κατηγορηματικός:«Ο παίκτης θα υποβληθεί την Τετάρτη σε αρθροσκόπηση και το λιγότερο που μπορεί να μείνει έξω είναι ένας μήνας. Αν τώρα βρεθούν και χονδροειδείς αλλοιώσεις, τότε θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κουλ». Συμπέρασμα; Τέλος η χρονιά για τον Κουλ στον Άρη!

«Έχουμε μιλήσει με το ιατρικο τιμ αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει την τελική μας απόφαση», δηλώνει στο BetSmart ο προπονητής του Άρη. «Είναι λογικό να αναζητήσουμε έναν παίκτη για να μας βοηθήσει αφού έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Μη νομίσετε όμως πως θα πάρουμε έναν παίκτη μόνο για να υπάρχει. Έχουμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και θα αναζητήσουμε έναν παίκτη για να μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Άρη. Παρουσιάζουμε ορισμένα επιθετικά προβλήματα και σίγουρα θα χρειαστεί πολύ μελέτη της αγοράς για να καταλήξουμε, αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο».

Όσο για το ερώτημα σε ποια θέση θα αποκτηθεί παίκτης; Ο Ιταλός τεχνικός είναι κατηγορηματικός: «Σε αυτή τη χρονική περίοδο, δεν έχεις την πολυτέλεια να βρεις αύτό που θέλεις. Θα αποκτήσουμε παίκτη, μόνο αν βρούμε κάτι το εξαιρετικό. Έναν καλό παίκτη που να μπορεί να μας βοηθήσει στα plays μας και να μπορέσει να σταθεί στον τρόπο που παίζουμε άμυνα. Το μέλημα μας δεν είναι αν θα είναι κοντός ή ψηλός αλλά να είναι καλός παίκτης».

Ο προπονητής του Άρη δείχνει ήρεμος και θεωρεί την αστοχία ως τη βασική πηγή των τεσσάρων σερί ηττών: «Τι μπορείς να κάνεις όταν χάνει τόσα lay ups και τόσες βολές. Ναι, παίζουμε δυνατά και καλά στην άμυνα. Δυστυχώς όμως δε βάζουμε γκολ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός κόουτς, όπως κάνει πάντα, και ειδκότερα στην περίπτωση του Κουλ, χτενίζει πρώτα την ιταλική αγορά. Όπως έψαξε την περίπτωση του Μαρσέλο Νικόλα πριν 1,5 μήνα (και η Μπενετόν και ο παίκτης ζήτησαν τα μαλλιοκέφαλά τους), έτσι και τώρα μίλησε με τους ανθρώπους της πρωτοπόρους της Ιταλίας για τον Ματ Σαντάντζελο, αν και όπως παραδέχεται: «Δε νομίζω να αφήσει η Μπενετόν ελεύθερο τον Σαντάντζελο».

Πλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι κίτρινοι ενημερώνονται για την αγορά και ρίχνουν την προσοχή τους σε κοντό παίκτη για να βοηθήσει στην περιφέρεια, μιας και και υπάρχουν παίκτες που μπορούν με τα ανάλογα rotation να καλύψουν το κενό του Σάσα Κουλ. Ο Ματσόν έχει αναλάβει την ιταλική αγορά (κυρίως της Α2 που τελειώνει την ερχόμενη Κυριακή, Κυριακή του Πάσχα), η διοίκηση είναι σε επαφές με τη γερμανική αγορά και τον Τσαρλς Μπάρτον (το πρωτάθλημα τελείωσε την περασμένη Κυριακή) ενώ η ενημέρωση περιλαμβάνει και υπόλοιπους κοινοτικούς free agents, μιας και στο χρόνικο σημείο της σεζόν, δύσκολα μία ομάδα που έχει στόχυς και συνεχίζει στο πρωτάθλημα θα αφήσει έναν καλό παίκτη ελέυθερο ενώ και η διοίκηση θέλει να αποφύγει το buy-out.

Τα νεότερα προσεχώς...



λετε να το κανουν ?
hagi
Θα δούμε παιδιά υπομονή..Το λογικό είναι να γίνει κάποια αντικατάσταση αφού έχουμε που έχουμε έλειψη, τώρα θα είμαστε και μείον ένα παίχτη..

Αυτές τις μέρες αν θα γίνει κάτι που τελείωσε το πρωτάθλημα σε χώρες τις Ευρώπης..
Warrior
Δεν αρκει μονο να την κανουν την αλλαγη...

Χρειαζομαστε εναν καλο ασσο...ειναι απαραιτητος για τα πλευ-οφ.Δεν εχει
νοημα να φερουμε απλα παικτη.Πρεπει να ειναι σε θεση και να βοηθησει.

Οσες φορες φεραμε παικτη φετος...δεν προσεφερε σχεδον τιποτα.Απο τους
ανεκδιηγητους αμερικανους στην αρχη της χρονιας,ως τον Τειλορ και τον
Πετροβιτς...Ο τελευταιος μονο στο ματς με τον Πανιωνιο για το Uleb Cup
βοηθησε..
Alexmei
παιδιά αφού μιλάμε για τον Κουλ, σας έχω ένα νέο. Τραυματίστηκε .


Ωρίστε μία παράθεση από την Basketnews


QUOTE
Σε αρθροσκόπηση θα υποβληθεί ο Αλεξάντερ Κουλ την Τετάρτη (19/04) υπό την επίβλεψη του γιατρού του Άρη, Μίλτου Θεοδώρου. Ο Λευκορώσος σέντερ πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είχε νιώσει ενοχλήσεις στο γόνατο και τελικά τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υπεβλήθη έδειξαν ρήξη έσω μηνίσκου. Μετά την επέμβαση θα γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει ο παίκτης από τους αγωνιστικούς χώρους.
dizzy_fingers
Γρήγορα τα πιάνεις! laugh.gif
tongue.gif
weirdo1977
απο www.betsmart.gr

Τέλος, τόσο ο Γιάννης Δαμιανίδης όσο και ο Αντρέα Ματσόν έχουν συνεχείς επαφές με εκπροσώπους παικτών, αν και προς το παρόν κάτι τόσο καυτό. Οι κίτρινοι εισέπραξαν ορισμένες αρνητικές απαντήσεις σε πρωινές τους κρούσεις μα συνεχίζουν την προσπαθεια για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύσης. Στην ερώτηση ψηλός ή κοντός; Η απάντηση είναι καλός παίκτης!


θα μας σπάσουν τα νεύρα angry_red.gif ΚΟΝΤΌ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ PEEEEEEEEEEEEE angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif
Warrior
QUOTE
Στην ερώτηση ψηλός ή κοντός; Η απάντηση είναι καλός παίκτης!


Εμ βεβαια....εχουμε γεμισει παικταραδες....Που να μπορεσει να χωρεσει μετριος
παικτης σε αυτο το επιπεδο... icon_drunk.gif

Εγω δεν θα εκπλαγω καθολου..ειτε δεν φερουν καθολου παικτη...ειτε φερουν
κανα ψηλο...ειτε φερουν 3αρι!! blink.gifΙκανοι ειναι..

Eπισης καποιος να τους πει οτι χωρις λεφτα...καλο παιχτη δεν παιρνουν!!
hagi
Καθίστε να δούμε γιατί μπορεί να μην πάρουμε και καθόλου παίχτη.Είμαστε υπερπλήρης δεν χωράει άλλος.......!!
weirdo1977
πάγος στον αριστερό αστράγαλο του kastl...
weirdo1977
ARIS - APOLLON AXAIA CLAUSS 84 - 69 με τραυματισμο του καστλ, δε ξερω ποσο σοβαρος ειναι.
Warrior
Μακαρι να μην ειναι τιποτα το σοβαρο.... 42.gif

Δεν χρειαζεται να τραυματιστει...για να καταλαβουν τι λαλακια εχουν κανει
φετος!! 33.gif sad.gif
weirdo1977
Αντρέα Ματσόν

«Είναι σημαντικό ότι επιστρέψαμε στις νίκες. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία και τούτο το μαρτυρούν οι 21 ασσίστ μας. Σαν προπονητής ένιωσα την πίεση για το αποτέλεσμα αλλά είμαι χαρούμενος που βρήκαμε ρυθμό και οι παίκτες έκαναν ένα καλό παιχνίδι επιστρέφοντας στις θετικές εμφανίσεις. Φυσικά περιμένω το ίδιο από όλους και στο επόμενο παιχνίδι στο Μαρούσι γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ και θέλουμε να το κερδίσουμε πάση θυσία, γιατί ξέρω ότι έχουμε μέσα μας πράγματα. Δεν πιστεύω ότι περνάμε κρίση αλλά αυτή η πίεση είναι φυσιολογική. Αν δεν παίζαμε τελικό δε θα χάναμε τα δύο ματς με Κολοσσό και Ολύμπια, τα οποία χάθηκαν λόγω μεγάλης πίεσης, μιας και ήταν η πρώτη φορά για αρκετούς παίκτες».

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε την οπτική του και για το ζήτημα του αντικαταστάτη του Αλεξάντερ Κουλ: «Αν πρέπει να πάρεις έναν παίκτη, θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχεις! Πρέπει να πάρεις έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά και να μπορεί να παίξει στο επίπεδο του Άρη. Πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά στην ομάδα να παίξουν καλύπτοντας το κενό του Κουλ. Δε μπορείς να στερείς από Έλληνες παίκτες το δικαίωμα να παίξουν. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν τόσο καλοί παίκτες στην αγορά».



Ο Ρόλερ στο... προσκήνιο

Μία εκ των περιπτώσεων που εξετάζεται είναι αυτή του Πασκάλ Ρόλερ. Πρόκειται για διεθνή Γερμανό γκαρντ, ο οποίος ανήκει στους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης και θα αποκτηθεί ως δανεικός για έναν μήνα. Αξίζει να τονιστεί πως στη γερμανική ομάδα προπονητής είναι ο Τσαρλς Μπάρτον, πρώην του Άρη.
Warrior
Mπρουερ 18π. και 10ασ.! blink.gif

Παντιους 20π. και Ουιλκινσον 12π.

Τα θετικα απο το ματς,μιας και στα προηγουμενα ματς ηταν εκτος τοπου
και χρονου και οι τρεις τους.Βεβαια το ματς δεν προσφερεται για ασφαλη
συμπερασματα.

Στα κρισιμα ματς να δουμε...

QUOTE
Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε την οπτική του και για το ζήτημα του αντικαταστάτη του Αλεξάντερ Κουλ: «Αν πρέπει να πάρεις έναν παίκτη, θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχεις! Πρέπει να πάρεις έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά και να μπορεί να παίξει στο επίπεδο του Άρη. Πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά στην ομάδα να παίξουν καλύπτοντας το κενό του Κουλ. Δε μπορείς να στερείς από Έλληνες παίκτες το δικαίωμα να παίξουν. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν τόσο καλοί παίκτες στην αγορά».


Κοιτα που μας το πανε λαου λαου...να μην παρουν παικτη!! ohmy.gif

40.gif
Warrior
To betsmart γραφει οτι παιρνουμε Μπασμινοφ!! ohmy.gif

Περισσοτερα...λεει...σε λιγο.

Σιγουρα θελαμε και πλευ-μακερ,αλλα δεν ειναι κακη περιπτωση απο την
στιγμη που διασταυρωνομαστε με τον Πανελληνιο.
weirdo1977
αν θυμαμε σε αλλο τοπικ εχω αναφερθει στον συγκεκριμενο... ρισκαρουμε πολυ παντος... ελπιζω να βγει σε καλο...
Warrior
Kατσε γιατι δεν τον πηραμε ακομα....φημολογια,λενε τωρα,για επαφες.

Σιγουρα ποναμε ιδιαιτερα σε 2 θεσεις.Οτι και να κανουμε...δεν προκειται να
λυθει το προβλημα και στις 2.Εκτος και αν ριξουν στα βαθεια τον Καραβανα
και αποδοσει...
Warrior
QUOTE(sport24.gr)
Νέα -ωριαία- συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ράιαν Στακ είχε η διοίκηση του Αρη. Ούτε σε αυτή, όμως, βγήκε αποτέλεσμα, με συνέπεια η αγωνία για την παραμονή του ξανθομάλλη φόργουορντ να αυξάνεται. Μάλιστα οι "κίτρινοι" θα έχουν νέα επαφή με τον Λουτσιάνο Καπικιόνι και την Πέμπτη.

Στο μεταξύ η ΚΑΕ διαψεύδει για την περίπτωση του Αλεξάντερ Μπασμίνοφ, κάτι που ισχύει και για την πλευρά του παίκτη.

Ωστόσο ο Αρης όντως κινείται για την απόκτηση κοινοτικού ψηλού, για αυτό κι έκανε κρούση στην Μπενετόν για τον Πέταρ Πόποβιτς (26, 2.11). Ωστόσο η απάντηση του εκπροσώπου του ήταν αρνητική, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εγγυημένο συμβόλαιο για την Ευρωλίγκα.

Διότι απλούστατα ο πελάτης του θα έφευγε από το Τρεβίζο για συμφωνία 1 1/2 έτους με τον Αρη, επιλογή που δεν φαίνεται ορατή τη δεδομένη χρονική στιγμή.


...
chinaski
...και επαυξανω
hellenic
Apo sportime.gr

Η ΚΑΕ Άρης φαίνεται ότι εντόπισε τον παίκτη που πιστεύει ότι μπορεί να την βοηθήσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρόκειται για Κροάτη φόργουωρντ που φέτος αγωνίστηκε και στην Σκαφάτι της Ιταλικής Α2. Είναι ο Άντε Γκργκούροβιτς στον οποίο φημολογείται ότι έχει κατατεθεί και σχετική πρόταση. Ο συγκεκριμένος βέβαια δεν είναι και ο μοναδικός με τον οποίο ασχολήθηκε η ΚΑΕ Άρης και ο Μαντζόν.



Μετά από αναζήτηση αρκετών ημερών ο Άρης εντόπισε έναν παίκτη που φαίνεται ότι καλύπτει τις απαιτήσεις του Ματζόν. Εξάλλου ο Ιταλός ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε σε αυτή την αναζήτηση. Στον Άρη κατέληξαν στον Κροάτη Άντε Γκργκούροβιτς που φέτος τελείωσε την χρονιά στην πρωταθλήτρια της Α2 Σκαφάτι. Πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 και έχει ύψος 198. Είναι στα 31 του χρόνια και στον Άρη πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς.
Από εκεί και πέρα εκτός του συγκεκριμένου, στον Άρη εξετάζουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Από την άλλη δεν αποκλείεται η ΚΑΕ Άρης να διαρρέει το συγκεκριμένο όνομα και να ενδιαφέρεται πιο έντονα για κάποιον άλλο παίκτη.


Den ksero an mporei na dosei kapios paiktis tis A2 Italias tosa polla stin omada!giati sigoura anakatebetai kai mia omada me enan kainourgio paikti!
qspock
Ωραιο και αυτο το ανεκδοτο! Αυτος παιζει σε ολες τις θεσεις πλην των 2 θεσεων που εχει προβλημα η ομαδα! 24.gif
weirdo1977
blink.gif ο,τι να νε....
Warrior
Kαλα..μιλαμε ειναι απιστευτοι(!),ε?

Πλεον το ερωτημα ειναι.....

Το κανουν επιτηδες ή ειναι τοσο ηλιθιοι τελικα ή μηπως συνεχιζουν τα παιχνιδια
με τους μανατζερς??
hagi
Παιδιά θα δούμε..Λένε καλά λόγια για τον παίχτη..Τώρα δεν ξέρω τι να πω..Εγώ προτείνω υπομονή να τον δούμε..Μπορεί να μας βοηθήσει.Εξάλλου τόσο καιρό τα καταφέραμε αρκετά καλά μόνο με τον Καστλ.
Υπομονή να δούμε λοιπόν!!
Warrior
Tι να δουμε ρε Αντωνη....

Να δουμε τον εναν..να δουμε τον αλλο...

Ολο πειραματισμους με παγκοσμιους αγνωστους παικτες κανουμε,στην πιο
κρισιμη χρονια..

Αντι να φερουν εναν γνωστο καλο παικτη να ζεστανουν τον κοσμο μετα
τις συνεχομενες αποτυχιες και να ενισχυθουμε ουσιαστικα στην μαχη για
την Ευρωλιγκα...φερνουν ενα 3-4αρι με 50% στις βολες και 10π. και 7ρ.
στην Α2 Ιταλιας.

Ας φερναν μετριο παικτη στις θεσεις που εχουμε προβλημα..ή στον ασσο ή
στο "5".

ΜΕ τον Καστλ παιζουμε ολη την χρονια ναι...αλλα γι'αυτο δεν μπορουμε να
βγαλουμε πανω απο 3 παιχνιδια στη σειρα και για αυτο χασαμε τον τελικο!

Τι θελουνε,να χασουμε την θεση και απο το πρωταθλημα???

Το Μαρουσι,ειπε ο Γιαννακης,εχει στοχο την εξοδο στην Ευρωλιγκα μετα το
τελος των πλευ-οφ.

Πρωτη φορα δηλωνει κατι τετοιο...Αρχιζουν και βλεπουν ολοι οτι δεν προχωραει
ο Αρης και γλυκοκοιταζουν την θεση.

Απο αυτα που ειπε και ο Μπερτομεου σε προηγουμενες δηλωσεις,πρεπει να
βγουμε 3οι για να παμε Ευρωλιγκα.

Μακαρι να κανω λαθος,αλλα αυτος ο παικτης δεν ειναι αυτος που θα κανει
την διαφορα.Μου αρεσε που λεγανε οτι θα παρουνε παικτη μονο αν ειναι
πολυ καλη περιπτωση..
hagi
Οκ Κώστα έχεις δίκιο αλλά ξέρεις δεν μου αρέσει να τα χώνω προκαταβολικά..Κάτσε να τον δούμε πρώτα.Εντάξει δε νομίζω και γω να κάνει την τρελή διαφορά αλλά χειρότερος από τον Κουλ δε μπορεί να είναι..
Μην ξεχνάς οτι τέτοια εποχή δεν μπορείς να βρεις παίχτη καλό οπότε από το να μην πέρναμε κανέναν τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό.
Και γω θα ήθελα ένα όνομα παίχτη που να κάνει μπαμ αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχει αν τελικά καταφέρουμε να βγούμε Ευρωλίγκα.
Πιστεύω ότι η Διοίκηση φέτος είναι κοντά στην ομάδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα ακόμη δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση.Ίσως να την φυλάνε για την Ευρωλίγκα.
Μπορούμε να πάρουμε την τρίτη θέση στο τέλος αρκεί να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις οι Πάντιους και Μπρούερ.Κάτι που ήδη έγινε.
Για αυτό σου λέω,υπομονή και θα δούμε..
weirdo1977
QUOTE(hagi @ Apr 26 2006, 05:48 PM)
Οκ Κώστα έχεις δίκιο αλλά ξέρεις δεν μου αρέσει να τα χώνω προκαταβολικά..Κάτσε να τον δούμε πρώτα.Εντάξει δε νομίζω και γω να κάνει την τρελή διαφορά αλλά χειρότερος από τον Κουλ δε μπορεί να είναι..
Μην ξεχνάς οτι τέτοια εποχή δεν μπορείς να βρεις παίχτη καλό οπότε από το να μην πέρναμε κανέναν τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό.
Και γω θα ήθελα ένα όνομα παίχτη που να κάνει μπαμ αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχει αν τελικά καταφέρουμε να βγούμε Ευρωλίγκα.
Πιστεύω ότι η Διοίκηση φέτος είναι κοντά στην ομάδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα ακόμη δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση.Ίσως να την φυλάνε για την Ευρωλίγκα.
Μπορούμε να πάρουμε την τρίτη θέση στο τέλος αρκεί να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις οι Πάντιους και Μπρούερ.Κάτι που ήδη έγινε.
Για αυτό σου λέω,υπομονή και θα δούμε..
*


δεν ήθελα κίνηση που θα κάνει το μπαμ... ήθελα μια ουσιαστική κίνηση που θα βοηθούσε την ομάδα εκεί που πονάει... νομίζω αυτή η κίνηση όχι μονο δεν θα βοηθήσει αλλα θα την μπερδέψει... 4 4αρια k 4 2αρια... πραγματικά ο,τι νάνε.. έναν παίκτη τύπου σιούτι.... στην ηλικία του k με την εμπειρία του... να μπορεί να παίξει 5-10 λεπτά ... ποσο δύσκολο ήταν ? sad.gif
hellenic
ap www.sportime.gr

Όλα δείχνουν ότι στον ερχόμενο αγώνα του Άρη με το Μαρούσι, οι κίτρινοι θα ενισχυθούν και με τον Κροάτη Άντε Γκργκούροβιτς. Ο συγκεκριμένος ξεπέρασε κάθε οικονομική διαφορά με την Σκαφάτι και από αύριο θα ενσωματωθεί με την αποστολή της νέα του ομάδας. Ο Μαντζόν τον έχει χαρακτηρίσει λευκό Ρόντμαν και περιμένει άμεσα την βοήθειά του σε αυτά που ξέρει καλά να κάνει. Ο Άρης που ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την σημαντική Σαββατιάτικη αναμέτρηση.


Ο Άντε Γκργκούροβιτς έχει αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας με τον Άρη και σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στην Αθήνα. Αποφασίστηκε αυτή η διαδικασία, άφιξης, ώστε αύριο το πρωϊ να περάσει τα απαραίτητα τεστ και ντόπινγκ κοντρόλ ώστε να εκδοθεί άμεσα και το δελτίο του. Τον παίκτη του Άρη (από αύριο και επίσημα) θα υποδεχθεί και θα συνοδεύσει στην πρωτεύουσα ο φροντιστής της ομάδας Δημήτρης Ελευθεριάδης ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει.
Από εκεί και πέρα κάθε ημέρα που περνάει, εντείνονται και οι ρυθμοί προετοιμασίας για την αναμέτρηση κόντρα στους κιτρινόμαυρους της Αθήνας και των Βορείων προαστίων. Ο Μαντζόν παρουσιάζει αρκετά στιγμιότυπα από προηγούμενους αγώνες της ομάδα του Γιαννάκη και αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού. Μοναδικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι αυτό του Χαριτόπουλου ο οποίος ταλαιπωρείται από μια σύσπαση στον ραχιαίο και δεν προπονήθηκε σήμερα για καθαρά προληπτικούς λόγους. Όλα δείχνουν ότι μετά την θεραπεία που θα κάνει θα μπει από αύριο στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.



O paiktis mallon ekleise ston Ari kai den prepi na ton krinoyme prin diksi tin mporei na kanei!An sekftoume allios:pion paikti mporoyse na ferei afti ti stigmi?sigoura tha mporoyse na parei enan amerikano apo to NBDL alla aftes oi periptoseis einai diskoles!
weirdo1977
QUOTE(hellenic @ Apr 27 2006, 12:12 AM)
ap www.sportime.gr
Ο Μαντζόν τον έχει χαρακτηρίσει λευκό Ρόντμαν  w00t.gif  και περιμένει άμεσα την βοήθειά του σε αυτά που ξέρει καλά να κάνει.
*


blink.gif
dizzy_fingers
Μάλλον έχει βαμένα τα μαλλιά του και κλωτσάει τους κάμεραμαν κατά βούληση tongue.gif.
qspock
Παιδια σορυ, αλλα οταν ακουω οτι κρατανε την καλη κινηση για την ευρωλιγκα κατι παθαινω. Εγω βλεπω οτι η Ευρωλιγκα για να επιτευχθει πρεπει να γινει η υπερβαση οχι μονο με τον Πανελληνιο, αλλα και αργοτερα με το Μαρουσι. Οταν ομως η ομαδα που τερματιζει κατω απο τους παραπανω δεν ενισχυεται, πως περιμενετε οτι θα κανει τις δυο αυτες υπερβασεις?

Καλη η θεληση και η ορεξη για τη συμμετοχη στην κορυφαια διωργανωση, αλλα, οπως ολα δειχνουν, με αυτην θα μεινει και παλι ο Αρης και, δυστυχως, και οι οπαδοι του που αξιζουν πολλα περισσοτερα. Πλεον νομιζω οτι οι προσδοκιες-ονειρα εχουν ελαχιστες πιθανοτητες πραγματοποιησης. Δε γινεται να πονταρει καποιος στην (διπλη μαλιστα) εκπληξη. Γινεται να ελπιζει, αλλα οχι να τη θεωρει τοσο πιθανη.

Βλεποντας ρεαλιστικα τα πραγματα, θα ελεγα οτι καλα θα κανει η ομαδα να προσεξει, γιατι αν πεσει στην 6η θεση, δε θα παιζει ουτε στο ULEB cup του χρονου. Και τετοια γινονται οταν η πραγματικη αξια ειναι κατωτερη των προσδοκιων.
polpap
Ο Αντε Γκργκούρεβιτς είναι ο 10ος αλλοδαπός παίκτης που φορά την κίτρινη φανέλα τη φετινή περίοδο



Κόσμος πάει κι έρχεται τόσα χρόνια στον Αρη, όμως φέτος… παράγινε! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αντε Γκργκούρεβιτς είναι ο 10ος ξένος παίκτης που φορά την κίτρινη φανέλα στην τρέχουσα σεζόν, κάτι που αν μη τι άλλο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

Κι άλλες χρονιές ο Αρης αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές ξένων παικτών. Ειδικά στις σεζόν που δεν υπήρχαν… χρήματα και οι παίκτες ήταν αμφιβόλου αξίας, με αποτέλεσμα να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Φέτος, ο βασικότερος λόγος ήταν οι τραυματισμοί. Ο Αρης είχε, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ένα σταθερό κορμό έξι ξένων (Μπρούερ, Ουίλκινσον, Κασλ, Πάντιους, Στακ, Κουλ) όμως αναγκάστηκε να φέρει άλλους τέσσερις (Σκοτ, Φρίμαν, Τέιλορ, Γκργκούρεβιτς) για να καλύψει τα εκάστοτε κενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι Μπρούερ και Ουίλκινσον τραυματίστηκαν από δύο φορές, συν τη μία του Κουλ, σύνολο πέντε!

Το προηγούμενο ρεκόρ… ξενομανίας (8 παίκτες) το «μοιράστηκαν» δύο σεζόν: αυτή του 2001-02, όταν ο Αρης είδε κατάφατσα τον υποβιβασμό και αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα πολλάκις και η περσινή, όταν έγινε κατανοητό μετά τα μέσα της σεζόν ότι η ομάδα δεν χρειαζόταν σμολ φόργουορντ αλλά ψηλό. Βέβαια, παρά τους 8 περσινούς ξένους και τους 10 φετινούς, ένας πλέι μέικερ για να ξεκουράζει τον Κασλ δεν αποκτήθηκε, αλλά αυτό είναι… αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Ιδού οι ξένοι του Αρη από την περίοδο 1996-97, όταν μπήκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα οι κοινοτικοί παίκτες.

1996-97: Ορτίθ, Ναχάρ, Σάκλφορντ, Μπόνι, Μπέρι.

1997-98: Ορτίθ, Πάσπαλι, Μπόνι, Ορτμαν, Ναχάρ.

1998-99: Γκ. Γκραντ, Μιχαΐλοφ, Ουάιτ, Μιούρσεπ, Κουκ, Νέες.

1999-00: Ουρί, Ρόμπινσον, Μπουθ, Εντζάι, Μπριν, Ριβς, Αρλάουκας.

* 2000-01: Φίριτς, Νέες, Μπούι, Φόρεστ, Τζ. Γκραντ, Ινγκλις

2001-02: Ουίλιαμς, Ρένφροε, Κινγκ, Μπάκναλ, Γούλφραμ, Χάμινκ, Μόρις, Μπραγκς.

2002-03: Σόλομον, Στακ, Αγγέλοφ, Λικχολίτοφ, Γκργκατ, Γκρέγκοφ.

2003-04: Γκόλντγουαϊρ, Τζάκσον, Μπέιλι, Λικχολίτοφ, Στακ, Νίκιλα, Πάρκερ.

2004-05: Κόλινς, Κασλ, Ουόκερ, Μεσέριακοφ, άντιους, Στακ, Φάρμερ, Τζόνσον.

2005-06: Κασλ, Σκοτ, Φρίμαν, Πάντιους, Στακ, Κουλ, Μπρούερ, Ουίλκινσον, Τέιλορ, Γκργκούρεβιτς.

* Στη σεζόν 2000-01 (στην… ντριμ τιμ των Καρακίτσου Σερπάνου) είχαν απκκτηθεί και οι Μάικ Ιοτζουλίνο, Ντάντε Καλάμπρια, οι οποίοι όμως δεν είχαν αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι

apo to betsmart
Warrior
QUOTE(qspock @ Apr 27 2006, 03:05 AM)
Παιδια σορυ, αλλα οταν ακουω οτι κρατανε την καλη κινηση για την ευρωλιγκα κατι παθαινω. Εγω βλεπω οτι η Ευρωλιγκα για να επιτευχθει πρεπει να γινει η υπερβαση οχι μονο με τον Πανελληνιο, αλλα και αργοτερα με το Μαρουσι. Οταν ομως η ομαδα που τερματιζει κατω απο τους παραπανω δεν ενισχυεται, πως περιμενετε οτι θα κανει τις δυο αυτες υπερβασεις?

Καλη η θεληση και η ορεξη για τη συμμετοχη στην κορυφαια διωργανωση, αλλα, οπως ολα δειχνουν, με αυτην θα μεινει και παλι ο Αρης και, δυστυχως, και οι οπαδοι του που αξιζουν πολλα περισσοτερα. Πλεον νομιζω οτι οι προσδοκιες-ονειρα εχουν ελαχιστες πιθανοτητες πραγματοποιησης. Δε γινεται να πονταρει καποιος στην (διπλη μαλιστα) εκπληξη. Γινεται να ελπιζει, αλλα οχι να τη θεωρει τοσο πιθανη.

Βλεποντας ρεαλιστικα τα πραγματα, θα ελεγα οτι καλα θα κανει η ομαδα να προσεξει, γιατι αν πεσει στην 6η θεση, δε θα παιζει ουτε στο ULEB cup του χρονου. Και τετοια γινονται οταν η πραγματικη αξια ειναι κατωτερη των προσδοκιων.
*



Oτι δεν ειναι ευκολα τα πραγματα συμφωνω....

Αλλα οχι να μιλαμε και για υπερβαση με τον Πανελληνιο φιλε qspock. wink.gif
Ειπαμε καλη ομαδα ο Πανελληνιος,αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση το
φοβητρο.Δεν εχει φτασει σε αυτο το επιπεδο η ομαδα και δεν ειναι μονο θεμα
ροστερ που και εκει υστερει ο Πανελληνιος συγκριτικα με τον Αρη,παρα τις
οποιες ελλειψεις εχουμε...

Το Μαρουσι ειναι ενα επιπεδο πανω απο τον Πανελληνιο,παρολο που δεν εχει
καλυτερο ροστερ.Αλλα ουτε και αυτο οχι μεγαλυτερες δυνατοτητες απο τον Αρη
ως ομαδα.

Η τωρινη βαθμολογικη κατασταση των ομαδων ειναι αποτελεσμα πολλων
συγκυριων.Περα απο το γεγονος οτι ειχαμε ριξει ολο το βαρος στο Uleb Cup,
αλλαξαμε προπονητη κατα τη διαρκεια της χρονιας και ειχαμε παρα πολλες
ατυχιες με τραυματισμους...που δε επετρεψαν στην ομαδα να βρει ρυθμο σε
κανενα σημειο της σεζον.

Ο Πανελληνιος δεν ειχε καθολου ευρωπαικες υποχρεωσεις και το Μαρουσι
ειχε πολυ χαμηλοτερης δυναμικοτητας αντιπαλους.
Ο Αρης,ως ομαδα που σεβεται τον εαυτο της,οφειλει να τερματισει τριτος
μετα το τελος των πλευ-οφ.Τωρα αν θα το κανει,ειναι "αλλουνου παπα ευαγγελιο"!

Και αυτο επειδη,ως γνωστον,το μεγαλυτερο προβλημα του Αρη(διαχρονικα
μετα την "πτωση της αυτοκρατοριας")ειναι οτι δεν μπορει να ελεγξει τα συναισθηματα
του.Η πιεση ειναι μεγαλη και το αγχος πολλες φορες "πνιγει" τους παικτες.
Υπο αυτην την εννοια μπορουμε να μιλησουμε για υπερβαση...Το μεγαλο
ερωτημα ειναι αν θα καταφερει η ομαδα να ξεπερασει τον χαμενο τελικο
του Σαρλερουα,που πραγματικα σκορπισε τεραστια απογοητευση και παγωμαρα
σε ολους....απο τους φιλαλθους ως τους παικτες.

Παντως κατω απο την 6η θεση ειναι απιθανο να τερματισουμε.Θα πρεπει
να χασουμε και τα δυο εναπομειναντα ματς,κατι που δεν νομιζω να γινει..
qspock
Το Μαρουσι βρισκεται στην τριτη θεση της βαθμολογιας και απεχει παρασαγκας απο τον Αρη. Επισης απεχει σε σταθεροτητα και τροπο αναπτυξης λογω προπονητη.

Ο Πανελληνιος τερματιζει επισης ψηλοτερα, και κερδισε οχι μια, αλλα δυο φορες τον Αρη φετος. Συμφωνα με αυτα, θα ειναι υπερβαση να τον περασει ο Αρης.

Και τελος, και οι δυο παραπανω εχουν το πλεονεκτημα της εδρας στα πλει-οφ. Αρα πρεπει ο Αρης να ντυθει περσυνη ΑΕΚ και να σπασει δυο εδρες.

Εγω δε συμεριζομαι την τοσο μεγαλη αισιοδοξια σας. Καλη ειναι η αισιοδοξια αλλα να ειναι και βασιμη. Το επιχειρημα οτι ο Αρης ειναι καλυτερη ομαδα, δεν στηριζεται απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα. Στηριζεται μονο απο τη θεληση του λαου του Αρη. Μακαρι να βγει η ομαδα ευρωλιγκα, αλλα εγω δε βλεπω το πως...

Η ιδια υπερμετρη αισιοδοξια επικρατουσε και για τον τελικο του ULEB cup οπου φαβορι ηταν η Δυναμο και τελικα ο Αρης, παροτι επαιζε εντος εδρας, εχασε καθαρα. Τα ιδια και για το Μακαμπι-Ολυμπιακος οπου φαβορι ηταν η Μακαμπι αλλα ο ενθουσιασμος για την προκριση στο final-four ηταν μεγαλος. Ακομη και ο φετινος ΠΑΟ, βγηκε 2ος στην πρωτη φαση, ολοι λεγανε δε πειραζει, ειναι ο καλυτερος. Μετα ειδαμε τι εγινε για να περασει στα πλει-οφς, αλλα θεωρουνταν το ακλονητο φαβορι και η καλυτερη ομαδα της ευρωλιγκας. Ακομη και τωρα που αποκλειστηκε, λενε πολλοι οτι παιζει το καλυτερο μπασκετ στην Ευρωλιγκα!

Η υπερμετρη αισιοδοξια ειναι ενα χαρακτηριστικο του λαου μας, που καμια φορα μας τυφλωνει απο την πραγματικοτητα. Ισως πρεπει να βλεπουμε και πως παιζουν και οι αντιπαλοι, αυτοι που προχωρησαν μεχρι τελους.

Βεβαια, δε λεω οτι ειναι αδυνατο να περασει ο Αρης. Απλα ειναι εξαιρετικα δυσκολο. Θα επρεπε να γινει μια σοβαρη προσπαθεια παιρνοντας εναν καλο παιχτη στο 5 κι εναν στο 1, εκει δηλαδη που ποναει η ομαδα. Αλλα κατι τετοιο δεν εγινε. Το γιατι το ξερουν μονο αυτοι που κανουν τετοιες κινησεις.

Για μενα, η αισιοδοξια για τον Αρη, πρεπει να πηγαζει απο αλλου: περισσοτερες πιθανοτητες εχει να κερδισει τη μαχη του παρασκηνιου, παρα να βγει τριτος. Αν δηλαδη αποριφθουν το Μαρουσι και ο Πανελληνιος απο την ULEB γιατι με τις υπαρχουσες συνθηκες δεν πληρουν με τιποτα τις προποθεσεις συμμετοχης. Κι ας λενε οτι στοχος του ειναι η Ευρωλιγκα. Θα πρεπει να κανουν κινησεις ριψοκινδυνες, που ισως θετουν σε κινδυνο την ιδια τους την υπαρξη. Και στη χωρα μας, οι κινησεις αυτες ειναι αμφιβολο οτι θα βρουν ανταποκριση απο το φιλαθλο κοινο της Αθηνας, οσο υπαρχει τοσο εντονο το στοιχειου του "οπαδου προερχομενου απο την αντιστοιχη ποδοσφαιρικη ομαδα".
Warrior
Εγω δεν καταλαβα που την ειδες αυτην την στιγμη την υπερμετρη αισιοδοξια... huh.gif
Γιατι ακριβως το αντιθετο συμβαινει! wink.gif

Ουτε εγω ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος,εξαλλου το γραφω ξεκαθαρα σε παραπανω
ποστ,ουτε γενικα ο κοσμος του Αρη.Απλα υπαρχει η ελπιδα...

Απλα εγω εχω αλλους λογους για τους οποιους ειμαι απαισιοδοξος απο αυτους
που αναφερεις εσυ.Για σενα το οτι ο Πανελληνιος τερματισε πιο πανω απο μας
στην βαθμολογια και το γεγονος οτι μας κερδισε δυο φορες σημαινει αυτοματα
οτι ειναι καλυτερη ομαδα.Και η Τσιμπονα κερδισε 3 φορες τη Εφες φετος,αλλα
δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη της...

Γνωμη μου ειναι οτι παραβλεπεις τις συνθηκες και των δυο αγωνων μας με
τον Πανελληνιο.Στο Αλεξανδρειο η ομαδα δεν προλαβε καλα καλα να κανει
1 προπονηση μετα τον αγωνα με την Βεντσπιλς,ειχε γινει η ιστορια με τον
Παντιους και ειχαμε πολλους παικτες που προερχονταν απο τραυματισμους.

Το ματς της Κυψελης,ηταν το 5ο ματς σε μια πολυ δυνατη σειρα αγωνων μεσα
σε 14 μερες και εγιναν και διαφορα εκει...

Δηλαδη αν ο Πανελληνιος ειχε ευρωπαικες υποχρεωσεις,δεν θα ειχε επιπλεον
απωλειες στην Ελλαδα?Θυμασει περυσι τον Μακεδονικο που εφτασε τελικο
Uleb Cup,αλλα δεν μπηκε καν στην 8αδα στην Ελλαδα??

Και παλι αν δεν ειχαμε κανει την απιστευτη ηττα απο Ολυμπια στο Αλεξανδρειο,
παλι λογικα 4οι θα τερματιζαμε..

Το Μαρουσι εχει μια σταθεροτητα που δεν εχουμε εμεις,αλλα δεν ειναι σε καμια
περιπτωση η περσινη ομαδα απο πλευρας υλικου.Σε μια σειρα στις 3 νικες
(οπως θα ειναι αυτη του μικρου τελικου)ειναι εφικτο να σπασεις μια φορα
την εδρα.Εφικτο λεω,οχι το πιο πιθανο.


Νομιζω οτι ο Μπερτομεου εχει κανει πια ξεκαθαρο,οτι η ομαδα που θα βγει
απο το πρωταθλημα στην Ευρωλιγκα,θα ειναι αυτη που θα τερματισει ψηλοτερα.
qspock
QUOTE(Warrior @ Apr 27 2006, 08:49 PM)
Και η Τσιμπονα κερδισε 3 φορες τη Εφες φετος,αλλα
δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη της...
*

Ναι αλλα στον σοβαροτερο 4ο αγωνα εχασε, και μαλιστα μεσα στην εδρα της. Υπαρχει αλλη ψυχολογια στα πρωτα ματς και αλλη οταν κρινονται τα παντα. Ισως το ιδιο να ισχυει και για το Παννεληνιος-Αρης, δε λεω, αλλα το πλεονεκτημα και εδρας και ψυχολογιας, το εχει ο Πανελληνιος. Μενει να δουμε ποιος ειναι ο ποιο ικανος.

QUOTE(Warrior @ Apr 27 2006, 08:49 PM)
Γνωμη μου ειναι οτι παραβλεπεις τις συνθηκες και των δυο αγωνων μας με
τον Πανελληνιο.
*

Δε συμφωνω με την αποψη οτι λογω των ευρωπαϊκων του υποχρεωσεων εκανε τις ηττες που εκανε στο πρωταθλημα ο Αρης. Για 2 λογους: Πρωτον γιατι τα παιχνιδια ηταν Τριτη, οποτε αν επηρεαζονταν καποιο αποτελεσμα αυτο θα ηταν μαλλον της Ευρωπης παρα της Α1. Και δευτερον, δεν ειναι δικαιολογια οι ευρωπαικες υποχρεωσεις, αν μια ομαδα θελει να παιξει ευρωλιγκα πρεπει να ειναι ετοιμη να ανταπεξελθει σε 2 ταμπλο. Δηλαδη αν φετος χανει εντος απο Ολυμπια και Πανελληνιο του χρονου αν παιζει και Ευρωλιγκα τι θα κανει, θα πεσει Α2? Η ελλειψη βαθους στον παγκο ναι, ειναι ενας λογος. Αλλα για αυτο δε φταινε τα ευρωπαικα παιχνιδια, αλλοι φταινε. Εκει το παω εγω. Και εκει πρεπει να το πανε και ολοι οσοι θελουν δυνατο τον Αρη.

QUOTE(Warrior @ Apr 27 2006, 08:49 PM)
Δηλαδη αν ο Πανελληνιος ειχε ευρωπαικες υποχρεωσεις,δεν θα ειχε επιπλεον
απωλειες στην Ελλαδα?Θυμασει περυσι τον Μακεδονικο που εφτασε τελικο
Uleb Cup,αλλα δεν μπηκε καν στην 8αδα στην Ελλαδα??
*


O Πανελληνιος αν ειχε ευρωπαικες υποχρεωσεις και με την υπαρχουσα δομη της ομαδας του σιγουρα θα ειχε απωλειες. Δεν ειναι και καμια ομαδα με φοβερο βαθος, εδω συμφωνω. Και ο Μακεδονικος περσυ επαιζε καλυτερα στην Ευρωπη. Παντως δεν τερματισε εκτος 8δας, 7ος βγηκε και επαιζε με Μαρουσι στα πλει-οφς. Μαλιστα πηρε και ενα ματς απο τα τρια.

QUOTE(Warrior @ Apr 27 2006, 08:49 PM)
Το Μαρουσι εχει μια σταθεροτητα που δεν εχουμε εμεις,αλλα δεν ειναι σε καμια
περιπτωση η περσινη ομαδα απο πλευρας υλικου.
*


Ναι αλλα σε μια ομαδα μετρανε και οι μοναδες και το συνολο. Και το αθροισμα υλικου+τροπος παιχνιδιου δειχνει Μαρουσι με διαφορα απο τον Αρη...

QUOTE(Warrior @ Apr 27 2006, 08:49 PM)
Νομιζω οτι ο Μπερτομεου εχει κανει πια ξεκαθαρο,οτι η ομαδα που θα βγει
απο το πρωταθλημα στην Ευρωλιγκα,θα ειναι αυτη που θα τερματισει ψηλοτερα.
*


Ενταξει, αυτο ειναι το κριτηριο, επρεπε να υπαρχει ενα. Απο κει και περα, ο Μπερτομπεου δε μπορει να ξερει οτι 3ος ενδεχεται να τερματισει μια ομαδα που δεν πληρει τις βασικοτερες προυποθεσεις. Οποτε αν αποριφθει πχ το Μαρουσι, ευχομαι η 3η θεση να παραμεινει στην Ελλαδα....
Warrior
Καταρχην πειραξα λιγο τα quote'sγια να ειναι ευαναγνωστο το ποστ... smile.gif

QUOTE(qspock @ Apr 28 2006, 08:27 AM)
Ναι αλλα στον σοβαροτερο 4ο αγωνα εχασε, και μαλιστα μεσα στην εδρα της. Υπαρχει αλλη ψυχολογια στα πρωτα ματς και αλλη οταν κρινονται τα παντα. Ισως το ιδιο να ισχυει και για το Παννεληνιος-Αρης, δε λεω, αλλα το πλεονεκτημα και εδρας και ψυχολογιας, το εχει ο Πανελληνιος. Μενει να δουμε ποιος ειναι ο ποιο ικανος.
*


Συμφωνουμε...μενει να δουμε ποιος ειναι πιο ικανος.. wink.gif


QUOTE(qspock @ Apr 28 2006, 08:27 AM)
Δε συμφωνω με την αποψη οτι λογω των ευρωπαϊκων του υποχρεωσεων εκανε τις ηττες που εκανε στο πρωταθλημα ο Αρης. Για 2 λογους: Πρωτον γιατι τα παιχνιδια ηταν Τριτη, οποτε αν επηρεαζονταν καποιο αποτελεσμα αυτο θα ηταν μαλλον της Ευρωπης παρα της Α1. Και δευτερον, δεν ειναι δικαιολογια οι ευρωπαικες υποχρεωσεις, αν μια ομαδα θελει να παιξει ευρωλιγκα πρεπει να ειναι ετοιμη να ανταπεξελθει σε 2 ταμπλο. Δηλαδη αν φετος χανει εντος απο Ολυμπια και Πανελληνιο του χρονου αν παιζει και Ευρωλιγκα τι θα κανει, θα πεσει Α2? Η ελλειψη βαθους στον παγκο ναι, ειναι ενας λογος. Αλλα για αυτο δε φταινε τα ευρωπαικα παιχνιδια, αλλοι φταινε. Εκει το παω εγω. Και εκει πρεπει να το πανε και ολοι οσοι θελουν δυνατο τον Αρη.
*


Καταρχην ο Αρης δεν ηταν ομαδα για να συμμετασχει στην φετινη Ευρωλιγκα.
Οι ελλειψεις στον παγκο ειναι σημαντικες και σε καμια περιπτωση δεν θα
μπορουσαμε να ανταποκριθουμε σε τοσο υψηλο επιπεδο.Ομως ουτε το φετινο
Μαρουσι,ουτε ο Πανελληνιος θα μπορουσαν να ανταποκριθουνε σε αυτο.
Και το Μαρουσι θα ειχε απωλειες αν επαιζε στο Uleb και εφτανε μεχρι τον
τελικο.Και μιλαω για αυτες,γιατι με αυτες τις ομαδες θα συγκρουστω για
την 3η θεση.Αν ειχα να κοντραριστω ας πουμε με τον Ολυμπιακο,θα μιλουσαμε
σε αλλο επιπεδο τωρα...

QUOTE(qspock @ Apr 28 2006, 08:27 AM)
Ναι αλλα σε μια ομαδα μετρανε και οι μοναδες και το συνολο. Και το αθροισμα υλικου+τροπος παιχνιδιου δειχνει Μαρουσι με διαφορα απο τον Αρη....
*


Διαφωνω σε αυτο με τα εντονα γραμματα.. smile.gif

Το Μαρουσι δεν ειναι τοσο καλυτερο απο εμας.Εγω αμφιβαλλω και για το αν
ειναι καλυτερο απλα.Ομως δεν μπορω να το αποδειξω ετσι οπως ειναι τα
πραγματα την δεδομενη στιγμη.Θα πρεπει η ομαδα να το αποδειξει μεσα
στο γηπεδο...

QUOTE(qspock @ Apr 28 2006, 08:27 AM)
Ενταξει, αυτο ειναι το κριτηριο, επρεπε να υπαρχει ενα. Απο κει και περα, ο Μπερτομπεου δε μπορει να ξερει οτι 3ος ενδεχεται να τερματισει μια ομαδα που δεν πληρει τις βασικοτερες προυποθεσεις. Οποτε αν αποριφθει πχ το Μαρουσι, ευχομαι η 3η θεση να παραμεινει στην Ελλαδα....
*


Γιατι να απορριφθει το Μαρουσι??

Μονο αν δεν δεχτει να αλλαξει γηπεδο...Αλλιως δεν υπαρχει καποιος λογος
απο την στιγμη που αγωνιστηκε φετος η ΑΕΚ εκει..

Και η αποφαση αυτη ειναι στα πλαισια της συμφωνιας Uleb-FIBA.Οποτε θα
εφαρμοστει αν θελησει το Μαρουσι και πιεσει προς αυτην την κατευθυνση.
chinaski
Το ειχα ξαναπει και παλαιοτερα, οτι ο Αρης προσπαθησε να ειναι ανταγωνιστικος και στις δυο διοργανωσεις. Το βαρος αναποφευκτα επεσε στο Ουλεβ καθως φαινοταν πιο βατη οδος για την Ευρωλιγκα. Πιστευω οτι ετσι το ειχε προγραματισει το προπονητικο διδυμο, αλλα δεν τους βγηκε. Δεν τους βγηκε γιατι ηρθαν οι δυο ηττες απο Κολοσσο και Λαρισα και ο Πανελληνιος επαιξε απροσδοκητα πολυ καλα.

Μιν ξεχναμε οτι το μοναδικο ουσιαστικα που αλλαζει με την κατακτηση της πεμπτης θεσης εναντι της τεταρτης ειναι οτι θα παιχτουν δυο παιχνιδια στην εδρα του πανελληνιου. Τιποτα παραπανω. Εφωσον ειτε τεταρτη ειτε πεμπτη παλι θα πρεπει να σπασουμε την εδρα του αμαρουσιου.

Εγω πιστευω οτι μπορουμε να σπασουμε την εδρα για τους ιδιους λογους που ανεφερε πιο πανω ο Warrior.

Εφωσων ο Αρης ειχε κερδισει το Ουλεβ, φυσικα και δεν θα γινοταν αυτη η κουβεντα. Δεν θα λεγαμε οτι ο Αρης εφωσων θελει να θεωρητε ομαδα Ευρωλιγκας θα πρεπει να καθαριζει ευκολα τα παιχνιδια με τις 'μικρες' ομαδες της Α1 κτλπ.

Δεν μπορουσε στην συγκεκριμενη χρονικη περιοδο ο Αρης να εχει δυο καρπουζια στην μασχαλη. Δεν ειμαστε Παναθηναικος ή Ολυμπιακος για να καθαριζουμε τα ματς στο Ελληνικο πρωταθλημα οσο ευκολα τα καθαριζουν αυτοι. Πιστευω οτι ειμαστε καλυτεροι του Αμαρουσιου και του Πανελληνιου, αλλα οχι στον βαθμο του να μπορουμε να παιζουμε Ουλεβ με μεγαλη πιεση και μετα να κατεβαινουμε στο Ελληνικο πρωταθλημα και να κερδιζουμε ανετα οπως το κανει ο Παο και ο ΟΣΦΠ.
Alexmei
Ο Άρης απέκτησε τον Γκργκούρεβιτς blink.gif (κοίτα όνομα). Θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά....
έχει σχέση με την αντικατάσταση του Κουλ αυτή η μεταγραφής ξέρετε τίποτα;
Warrior
Αυτος ειναι ο αντικαταστατης του Κουλ μεχρι το τελος της χρονιας... wink.gif

...μιας και μετα βλεπω να ανανεωνουν τον Κουλ για τα επομενα 2 χρονια!! ohmy.gif
33.gif hammer.gif fast.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.