Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ DEAFLYMPICS ΤΑΙΒΑΝ 2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
coachxri
DEAFLYMPICS 2009 TAIWAN
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ DEAFLYMPICS ΤΑΙΒΑΝ 2009


Η Ελληνική Αποστολή, που αποτελείται από 89 άτομα, με 52 Αθλητές-τριες και οι λοιποί παράγοντες – προπονητές-φυσικοθεραπευτές και ιατρό, θα μεταβούν στην Ταϊβάν σε 2 γκρουπ. Το 1 θα αναχωρήσει στις 31 Αύγουστου στις 13.15 το μεσημέρι και το 2 στις 2 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα.

Παρακαλούμε όλοι οι αθλητές και παράγοντες να βρίσκονται στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στις 10 ώρα το πρωί.

Οι Εθνικές Ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής: Μπάσκετ Ανδρών-Γυναικών, Κολύμβηση, Στίβος, Τένις, Πιγκ Πονγκ, Bowling Ανδρών-Γυναικών, Τάε Κβον Ντο και Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών-Γυναικών.

Οι προετοιμασίες των Εθνικών Ομάδων ξεκίνησαν κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπάσκετ συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο "ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ" όπου θα βρίσκεται μέχρι τις 14 Αύγουστου και μετά τις 17 Αύγουστου θα μεταβούν στην Πορταριά Βόλου για την βασική προετοιμασία τους η οποία θα λήξει στις 28 Αυγούστου.

Ενώ, στην Αθήνα συγκεντρώθηκε εχθές η ομάδα Μπάσκετ Ανδρών, οι οποίοι προπονούνται στον Άγιο Κοσμά. Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι, όπου θα κάνουν επίσης την βασική προετοιμασία τους.

Η Ομάδα Στίβου θα αναχωρήσει αύριο Παρασκευή 7 Αυγούστου για τα Ιωάννινα όπου θα προετοιμαστούν κατάλληλα έως τις 14 Αυγούστου.

Η Ομάδα Τένις αναχωρεί αύριο στις 8 Αύγουστου για το Μόναχο Γερμανίας, όπου θα λάβει μέρος σε τουρνουά και θα κάνει τη σχετική προετοιμασία. Θα μείνουν έως τις 14 Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα αθλήματα θα παραμείνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέχρι νεωτέρας απόφασης από τον υπεύθυνο του κάθε τμήματος.

Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής είναι ο Στεφανίδης Δ. , ενώ ο υπαρχηγός είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Στουφής Ι.

Ιατρός της Ελληνικής Αποστολής θα είναι ο Ντάμπος Ιωάννης, Αθλητίατρος.

Φυσιοθεραπευτές της Ελληνικής Αποστολής θα είναι οι: Δρίβας Νικόλαος, Πατήρη Χρυσάνθη και Τσάκωνα Σταυρούλα.

Η οριστική κατάσταση των αθλητών της Εθνικής Αποστολής θα ανακοινωθεί προσεχώς.




coachxri
Ταϊπέι, 06/09/2009

ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πριν από λίγες ώρες (5 Σεπτεμβρίου) ολοκληρώθηκε η Τελετή Έναρξης των 21ων Θερινών Deaflympics, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Taipei Stadium. Σύμφωνα με πληροφορίες πουλήθηκαν και τα 20.000 εισιτήρια που υπήρχαν διαθέσιμα. Το στάδιο ήταν πραγματικά κατάμεστο από κόσμο της Ταϊβάν, από επίσημους προσκεκλημένους, που κατόπιν γέμισε και από τις αποστολές από όλο τον κόσμο.

Οι χώρες που συμμετέχουν στους φετινούς αγώνες είναι 85 με ρεκόρ συμμετοχών, 4262 αθλητών και παραγόντων. Όλες παρέλασαν στο Taipei Stadium και η υποδοχή των θεατών ήταν πραγματικά πολύ ζεστή!
Μετά την παρέλαση των αποστολών, η κάθε χώρα τοποθετήθηκε μέσα στο γήπεδο και παρακολούθησε ένα φαντασμαγορικό γεγονός που ενθουσίασε όλους μας.

Η σημερινή μέρα ήταν συγκινητική και τιμητική για την Ελλάδα και το χώρο των Κωφών για έναν ακόμη λόγο: ένας από τους λαμπαδηδρόμους των φετινών Deaflympics, ήταν και ένα μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) και ιδιαίτερα αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D.), ο κ. Θεόδωρος Σταρόγιαννης, στον οποίο απονεμήθηκε το «Μετάλλιο Τιμής», για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού κωφών.

Σχετικά με το αγωνιστικό μέρος, στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Αγώνες και για την ελληνική αποστολή. Στις 09.20 το πρωί η γυναικεία ομάδα Μπιτς Βόλεϊ παίζει εναντίον της Τουρκίας και την ίδια ώρα η ανδρική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Στις 13.00 η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών παίζει εναντίον της Κίνας και την ίδια ώρα αγωνίζεται η αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο Ζαπάντη Βάσω εναντίον αθλήτριας της Ρωσίας, στη κατηγορία κάτω των 49κιλών. Το απόγευμα πραγματοποιείται ο αγώνας Μπάσκετ Ανδρών Ελλάδας εναντίον Βενεζουέλας.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή αρχή!


Στεφανίδης Δημήτριος Στουφής Ιωάννης
Αρχηγός Ελληνικής Αποστολής Πρόεδρος ΕΟΑΚ
coachxri
Ταϊπέι, 07/09/2009



ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Η 6η Σεπτεμβρίου έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο!



Η αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο, Βάσω Ζαπάντη, κατέκτησε το ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο, στην κατηγορία κάτω των 49 κιλών. Ο προπονητής της κ. Σταύρακας Ξενοφών ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δήλωσε τα παρακάτω:

«αφήσαμε πίσω τις μεγάλες δυνάμεις του Τάε Κβον Ντο, όπως ήταν η Ρωσία και η Κορέα και καταφέραμε να κερδίσουμε την 2η θέση, ενώ το μεγάλο φαβορί η Κορέα έμεινε στη 3η θέση. Στον Τελικό, παίζοντας με την αθλήτρια της Ταϊβάν, σε ένα κατάμεστο γήπεδο από Ταϊβανέζους φιλάθλους, χάσαμε το χρυσό μετάλλιο».

Η αθλήτρια παίρνοντας μέρος πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Κωφών είπε τα εξής:

«πέρυσι συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών Πολεμικών Τεχνών (Γαλλία) και κατακτώντας την 3η θέση, ήλπιζα να φτάσω στους Deaflympics και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το όνειρό μου ήταν να φτάσω στον Τελικό και τα κατάφερα κερδίζοντας το Ασημένιο!».



Στα υπόλοιπα αθλήματα επίσης είχαμε μια δυναμική εκκίνηση. Το μπιτς βόλεϊ ανδρών νίκησε το Ισραήλ με 2 – 0 και στο αντίστοιχο άθλημα οι γυναίκες μας κέρδισαν την Κίνα με 2 – 1.

Στο μπάσκετ γυναικών η Ελλάδα κέρδισε με διαφορά την Κίνα (66 – 42), ενώ στο μπάσκετ ανδρών νικήσαμε τη Βενεζουέλα με 83 – 69.

Η νέα μας αθλήτρια στο τένις έχασε από την αθλήτρια της Ιαπωνίας με 0–2 (3-6, 0–6).





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ




Ταϊπέι, 08/09/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εθνική Ομάδα Τάε Κβον Ντο ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη δύναμή της. Η αθλήτρια της κατηγορίας των 57-67κιλών, Πασχάλη Δήμητρα, κέρδισε την Ρωσία και την Ταϊβάν με μεγάλη διαφορά, κερδίζοντας τη 2η θέση και δίνοντας ακόμη ένα ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο στην Ελλάδα.
Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών συνεχίζει την ανοδική της πορεία κερδίζοντας σήμερα την Ιαπωνία με 97 – 55. Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών αντιμετώπισε τη Γερμανία. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μικρή σχετικά διαφορά, όπου όμως αργότερα ολοκληρώθηκε στα 57 – 35 με πανηγυρική νίκη της Ελλάδας.
Ο αγώνας Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών έληξε σήμερα με ήττα της Ελλάδας (2 – 0), αλλά ο προπονητής μας κ. Πλήθης είναι αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί αύριο με την Ιταλία.
Στο ατομικό ανδρών του Μπόουλινγκ, ο αθλητής μας Ηλιάκης Ι. κατέλαβε την 5η θέση, ενώ η αθλήτρια μας Μπέρτη Θέμιδα την 9η θέση στο ατομικό. Από αύριο και για τις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια στις δυάδες όπου αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τα σημερινά.
Τέλος, στα 400μ. με εμπόδια ο αθλητής Λιακόπουλος Αρ. κατέλαβε στον τελικό την 8η θέση.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
coachxri
Ταϊπέι, 09/09/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με νίκες συνεχίζει η Ελληνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών στους 21ους Θερινούς Deaflympics αφού και σήμερα άφησε μακράν πίσω της την Κινεζική Ταϊπέι με αποτέλεσμα 82–40. Αύριο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει στις 1.00 το μεσημέρι τις ΗΠΑ.
Στο Μπιτς Βόλεϊ η ομάδα ανδρών έχασε από την Ιταλία με 0-2 και η γυναικεία ομάδα έχασε με 0 – 2 από τη Ρωσία.
Και στην Κολύμβηση ξεκίνησαν σήμερα τους αγώνες τους οι δύο αθλητές μας Δοντάς Γ. και Σεβαστιάδης Δ. στα 100μ. ελεύθερο. 7ος ο Γιώργος Δοντάς στα 100μ. ελεύθερο με επίδοση 54.23 (54.17 στον προκριματικό) και 12ος ο Δαμιανός Σεβαστιάδης στο ίδιο αγώνισμα με 56.01 (55.31 στον προκριματικό).

Δηλώσεις προπονητών και αθλητών:
Οι προπονητές Νίκος Γεωργίου και Γιάννης Μηλιδάκης της κολύμβησης είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση των 2 κολυμβητών. «Το πρώτο τεστ ήταν θετικό» είπαν χαρακτηριστικά και περιμένουν τα 50μ. ελεύθερο, την Κυριακή 13/9, το οποίο θεωρητικά είναι το καλό αγώνισμα των αθλητών. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ ανεβασμένο σε σχέση με την προηγούμενη Ολυμπιάδα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή των αθλητών.
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπόουλινγκ κ. Δαρζέντας Ευάγγελος, είπε μεταξύ άλλων: «Σε ότι αφορά τη διοργάνωση εδώ στην 21η Ολυμπιάδα Κωφών στην Ταιβάν, η όλη οργάνωση και ιδιαίτερα η τελετή έναρξης ήταν άψογη σχεδόν αντάξια με αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζουμε το 2013 και η ελληνική διοργάνωση να είναι εφάμιλλη και ίσως καλύτερη από αυτή της Ταιβάν. Από την μεριά της η ΕΟΑΚ έκανε μια πάρα πολύ καλή οργάνωση με αποτέλεσμα να έχει ήδη πολλές επιτυχίες η ελληνική αποστολή».
Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ γυναικών, κ. Σδούκος Θωμάς είπε: «Γνωρίζω ότι από την διοργάνωση των ολυμπιακών στην Αυστραλία το 2005 δεν μείναμε ικανοποιημένοι, αλλά απ’ ότι βλέπω και ακούω από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εδώ όλα είναι τέλεια. Η ομάδα έχει πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να διεκδικεί την πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Αμερική, παρ’ όλα αυτά το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι που θα μας δώσει το εισιτήριο για τους 4. Όλες οι ομάδες είναι βελτιωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως οι ομάδες που μας ανταγωνίζονται είναι η Αμερική, η Λιθουανία και η Σουηδία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κλειδώσουμε την τετράδα γεγονός που καμία γυναικεία ομάδα μπάσκετ δεν έχει καταφέρει. Και από κει και πέρα βλέπουμε με ψυχραιμία την πρόκριση μας στον τελικό. Όσο για την ελληνική αποστολή παρουσιάζει μια άψογη εικόνα και ελπίζουμε το 2013 στους ολυμπιακούς που θα φιλοξενήσει η χώρα μας να είναι ανάλογη».

Η αθλήτρια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών Ευαγγελία Σαρακατσάνη ικανοποιημένη δήλωσε: «Ήταν μια διαφορετική μέρα από τις άλλες, έχουμε ανεβεί ψυχολογικά. Ήταν εύκολο παιχνίδι το σημερινό και έτσι τα καταφέραμε μια χαρά. Επικρατώντας της εθνικής ομάδας της Ταιβάν με 82-40. Το μυαλό μας είναι στο αυριανό παιχνίδι με την Αμερική. Δεν έχουμε ιδιαίτερο άγχος γιατί έχουμε ήδη προκριθεί. Πιστεύω σίγουρα θα πετύχουμε τους στόχους μας δηλαδή να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ


http://basketball.2009deaflympics.org/files/603-1032-145.php[/url]

http://basketball.2009deaflympics.org/files/603-1032-146.php

http://basketball.2009deaflympics.org/files/603-1032-144.php
coachxri
Ταϊπέι, 11/09/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε θετικά με το Στίβο και τον αθλητή Γκανάτσιο Νίκο, ο οποίος έλαβε μέρος στους προκριματικούς αγώνες των 800μ. Προκρίθηκε στον ημιτελικό μεταξύ 28 αθλητών. Οι προγνώσεις για τον ημιτελικό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες αφού ο χρόνος του 01.56.19 είναι ο δεύτερος καλύτερος, με πρώτο τον αθλητή SAALFELD Michael από τις ΗΠΑ με χρόνο 01.55.74.
Ο αθλητής των 200μ. Δρανδάκης Γιώργος προκρίθηκε το πρωί στους ημιτελικούς, αλλά ο χρόνος του 22.74 δεν τον βοήθησε να προκριθεί στον τελικό.
Η αθλήτριά μας Γαλετζά Κορίνα αγωνίζεται αύριο το απόγευμα στον τελικό 100μ. με εμπόδια.
Ο κολυμβητής μας Σεβαστιάδης Δαμιανός αγωνίστηκε στους προκριματικούς, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί, με χρόνο 29.83.
Στα ομαδικά αθλήματα τώρα, το μπιτς βόλεϊ ανδρών έχασε με 0-2 από τις ΗΠΑ και στο αντίστοιχο των γυναικών χάσαμε με 0 – 2 από την Λιθουανία.
Από την άλλη πλευρά, στο Μπάσκετ Ανδρών νικήσαμε με μεγάλη διαφορά την Ταϊπέι (42 – 93) και προκριθήκαμε στους ημιτελικούς, όπου μεθαύριο αντιμετωπίζουμε τις ΗΠΑ. Στο Μπάσκετ Γυναικών επίσης προκριθήκαμε στους ημιτελικούς αφήνοντας πίσω την Ιαπωνία με 20 πόντους διαφορά (82 – 62). Αύριο και ώρα Ταϊπέι 19.00, η Εθνική Γυναικών παίζει εναντίον της Σουηδίας.
Τον αγώνα μπάσκετ γυναικών Ελλάδα – Ιαπωνία παρακολούθησε και ο επίσημος προσκεκλημένος των αγώνων, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Χατζημιχάλης Δημήτρης. Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, κ. Χατζημιχάλης, μετά το τέλος των αγώνων συγχάρηκε από κοντά τα κορίτσια της Εθνικής μας και ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Στο Μπόουλινγκ σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σε τριάδες και ομαδικά ανδρών και γυναικών. Πολύ σημαντική θεωρείται η νίκη στο Ομαδικό Ανδρών, αφού η Εθνική Ανδρών κέρδισε την 4η θέση μετά από σκληρή και πολύωρη μάχη με τους αντιπάλους. Αντίστοιχα, η γυναικεία ελληνική ομάδα κατέλαβε στο ομαδικό την 7η θέση.
Τέλος, στις 14 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην Ελλάδα η Εθνική Ομάδα Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών και η αθλήτρια μας στο Τένις, με την πτήση SQ 348 της Singapore Airlines στις 07.30 το πρωί.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ






undefined



http://basketball.2009deaflympics.org/files/603-1032-241.php
coachxri
Ταϊπέι, 12/09/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας – Σουηδίας στο μπάσκετ γυναικών. Η Εθνική μας ηττήθηκε από την αντίπαλη ομάδα με 40 – 51 και τη Δευτέρα θα παίξει το μικρό τελικό με την Λιθουανία διεκδικώντας την 3η θέση.
Η ομάδα μπάσκετ ανδρών παίζει αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος τον ημιτελικό αγώνα με τις ΗΠΑ.
Στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο νέος αθλητής μας Γιόβκοφ Νικόλαος έχασε από τον Πολωνό KOPIEC Ireneusz με 3 – 0.
Στον Στίβο, η ελληνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4 x 400μ. προκρίθηκε στον τελικό που θα γίνει αύριο το απόγευμα και η αθλήτρια στα 100μ. με εμπόδια τερμάτισε με χρόνο 17.17 σπάζοντας το ατομικό της ρεκόρ. Ο Γκανάτσιος Νικόλαος στους ημιτελικούς των 800μ. τερμάτισε με χρόνο 01.58.01, 4ος στη σειρά του, χάνοντας με ελάχιστη διαφορά την πρόκριση για τον τελικό.
Αύριο ξεκινάει ο 1ος γύρος στα master’s ανδρών και γυναικών στο μπόουλινγκ, καθώς επίσης πραγματοποιείται στη κολύμβηση ο αγώνας 50μ. ελεύθερο με τους δύο αθλητές μας, Δοντά Γιώργο και Σεβαστιάδη Δαμιανό.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
coachxri
Ταϊπέι, 13/09/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Deaflympics της Ρώμης (2001) και της Μελβούρνης (2005), Γιώργος Δοντάς, κέρδισε σήμερα το ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο στα 50μ. Ελεύθερο και έκανε ακόμη μια φορά υπερήφανη την Ελληνική Αποστολή μας.
Στο Μπάσκετ Ανδρών η Ελλάδα έχασε σήμερα από τις ΗΠΑ με διαφορά 7 πόντων (57 – 64) και αύριο παίζει το ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ με το Ισραήλ έχοντας ως μοναδικό στόχο τη 3η θέση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 πμ. ώρα Ελλάδος.
Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ θα αντιμετωπίσει δύο ώρες νωρίτερα την Λιθουανία διεκδικώντας επίσης την 3η θέση και το μετάλλιο.
Στα 4 x 400μ. σκυταλοδρομίας ανδρών οι 4 αθλητές μας πήραν την 8η θέση ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή τους στα αθλήματα Στίβου.
Στο μπόουλινγκ αύριο πρωί ολοκληρώνονται τα master’s ανδρών και γυναικών αναμένοντας και από εκεί μία καλή διάκριση.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
coachxri


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το χθεσινό ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο του κολυμβητή μας Δοντά Γιώργου έρχονται σήμερα να διαδεχθούν ακόμη 2 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια.



Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών κατέκτησε την 3η θέση ενάντια στο Ισραήλ με σκορ 84 – 64. Σε μία ώρα θα πραγματοποιηθούν οι απονομές.



Το 2ο ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο σήμερα το κέρδισε η αθλήτριά μας στο Μπόουλινγκ Μπέρτη Θέμιδα στο ALL EVENTS.



Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών παίζοντας στο μικρό τελικό κατέλαβε την 4η θέση.



Η Ελληνική αποστολή είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα πέντε μετάλλια που κατέλαβε συνολικά, και θα επιστρέψει στην Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά.





Αύριο στις 18.15 αναχωρεί η 3η αποστολή μας για την Αθήνα η οποία θα αποτελείται από την Εθνική Ομάδα Μπόουλινγκ Ανδρών και Γυναικών, την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης και την Εθνική ομάδα Στίβου. Φτάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 16 Σεπτεμβρίου, 07.30 το πρωί με την πτήση SQ 348 της Singapore Airlines.







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ



http://basketball.2009deaflympics.org/files/603-1032-250.php[/url]
coachxri
Αθήνα, 23/9/2009



ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας



Κύριοι,



Εχθές γίναμε δέκτες των δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου και των αθλητικών εφημερίδων σχετικά με την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πολωνία. Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα πρωτοστάτησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Δουβής Σταύρος, ο οποίος πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τη νικήτρια ομάδα!!!

Κάτι ανάλογο δεν έγινε ΠΟΤΕ με την αντίστοιχη Ομάδα Μπάσκετ Κωφών που κατέκτησε το Χάλκινο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Θερινοί Deaflympics) που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι / Ταϊβάν, όπως επίσης δεν έγινε πότε κάτι παρόμοιο και με τις υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες κωφών που κατακτήσανε ανάλογες θέσεις. Ήδη έχουμε ενημερώσει από τα καθημερινά δελτία τύπου ότι η Ελληνική Αποστολή των Deaflympics έφερε συνολικά 5 μετάλλια: στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο τάε κβον ντο και στο μπόουλινγκ (2 ασημένια και 3 χάλκινα).

Επίσης, η χώρα μας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη παρέλαβαν τη σημαία των επόμενων 22ων Θερινών Deaflympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, δια μέσου αντιπροσώπου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013, κ. Σκάλκος Ιωάννης. Οι επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με περισσή υπερηφάνεια το Καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα!!!

Αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, ποιος ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους κωφούς αθλητές μας να νιώσουν τιμημένοι και με όλη τους τη ψυχή να δοθούν στον αγώνα τους, καθώς επίσης να σηκώσουν την Ελληνική μας σημαία; Για ποιο λόγο οι κωφοί αθλητές μας που θυσιάζονται για τον ίδιο σκοπό, θεωρούνται αθλητές και πολίτες Γ’ κατηγορίας και οδηγούνται στην κοινωνική απομόνωση; Γιατί δεν προβάλλονται και τα δικά τους μοναδικά επιτεύγματα, αλλά μόνο των υπολοίπων, όπως της ανάλογης εθνικής ομάδας που κατέκτησε τη 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ;

Κρίνοντας τα παραπάνω η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την περιφρόνηση που δείχνει ο ευρύτερος χώρος των ΜΜΕ, η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί και ζητά τη δικαίωση και την αποκατάσταση της εικόνας των αθλητών μας, ζητώντας να βγουν επιτέλους στη δημοσιότητα και να αναγνωριστούν οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ των ΚΩΦΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Βλέποντας όμως και το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στους αγώνες μπάσκετ κωφών στην Ταϊπέι και στον ανάλογο αγώνα μπάσκετ όπου κατακτήθηκε το Χάλκινο μετάλλιο, παραβρέθηκε ένα σημαντικό πρόσωπο: ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Χόρτου, κ. Χατζημιχάλης Δημήτρης. Ο ίδιος επίσης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΕ παρακολούθησε την παράδοση της σημαίας των Αγώνων κατά τη Τελετή Λήξης των 21ων Θερινών Deaflympics 2009 στην Ταϊπέι, που δόθηκε από την ICSD (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) στην Ελληνική Επιτροπή.

Ευχαριστούμε όσους έως σήμερα προσπάθησαν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Ευχαριστούμε τις αθλητικές εφημερίδες Φως και Φίλαθλος για την συνεχή υποστήριξη και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Deaflympics, σε αντίθεση με κάποιες άλλες εφημερίδες που προσελκύονται από οικονομικά κίνητρα και δείχνουν αδιαφορία ή αγνοούν τα θέματα του αθλητισμού κωφών.

Τέλος, είναι άξιο απορίας επίσης το γεγονός ότι από πλευράς της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 22ων Θερινών Deaflympics – Αθήνα 2013, κα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δεν δόθηκε έως σήμερα κανένα δημοσίευμα ή επίσημο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, στο οποίο να δηλώνεται ότι από την παραλαβή της σημαίας στην Ταϊπέι, μετράμε αντίστροφα τις ημέρες έως την ώρα που θα υποδεχθούμε τους αθλητές και την έναρξη των επερχόμενων αγώνων στη χώρα μας.

Ελπίζουμε σύντομα οι Κωφοί αθλητές της Χώρας μας να λάβουν της ανάλογης δημοσιότητας που τους αξίζει, γιατί γεννήθηκαν και ζουν ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Μετά τιμής,





Στουφής Ιωάννης

Πρόεδρος ΕΟΑΚ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.