Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα - Λιθουανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Warrior
Επειδη ειστε ολοι ευθυνοφοβοι tongue.gif,ανοιγω επιτελους το τοπικ...

Ευχομαι η Εθνικη να βρει το κουραγιο και τις δυναμεις,να επικρατησει των Λιθουανων και να κερδισει το
χαλκινο μεταλλιο(και παραλληλα το εισητηριο για το Πεκινο),που τοσο αξιζει(κατα την γνωμη μου παντα)..
Alexmei
Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα το πάρουμε, και στην τελετή μετά τον μεγάλο τελικό να φάνε ξύλο οι Ισπανο στην ΔΕΥΤΕΡΗ θέση. Και του χρόνου να φάνε ένα αγγούρι να σκάσουν. smile.gif

Forza Hellas!
Ginobili
QUOTE(Alexmei @ Sep 16 2007, 11:24 ) *
Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα το πάρουμε, και στην τελετή μετά τον μεγάλο τελικό να φάνε ξύλο οι Ισπανο στην ΔΕΥΤΕΡΗ θέση. Και του χρόνου να φάνε ένα αγγούρι να σκάσουν. smile.gif

Forza Hellas!

Θα πάω και γω να βαρέσω...! tongue.gif tongue.gif tongue.gif
smiley.gif
Anaz
Σεμνα.. biggrin.gif

Δυσκολο πολυ το σημερινο ματς.Δεν μας ταιριαζουν πολυ οι Λιθουανοι σαν αντιπαλος. Τουλαχιστον ειναι κ αυτοι εξουθενωμενοι..
Παντως εχει μεγαλη σημασια.Εκτος απ'το οτι γλιτωνουμε τα προκριματικα (πολυ σημαντικο για τους κουρασμενους διεθνεις μας),αυτη η ομαδα πρεπει να αποταξει κ τη looser νοοτροπια των προηγουμενων στους μικρους τελικους. Κ το αξιζει ενα τριτο σερι μεταλλιο στη σειρα.
geosider
θα τους κερδίσουμε. αυτοί είναι πολύ απογοητευμένοι από χθες και ο γιασικεβίτσιους είναι κουτσός, ο σίσκα τα έδωσε όλα χθες, μόνο αυτός ο κλέιζας tongue.gif μπορεί να μας κάνει ζημιά
Air Kef
Ο μονος στοχος που βλεπω για σημερα ειναι το Πεκινο,χαλκινο μετάλλειο δν βλεπω να υπαρχει πουθενα. smile.gif

Η Λιθουανια ειναι κουρασμενη και χτυπημενη,αλλα κι εμεις δν παμε πισω..

Η ψυχολογία μας ειναι πολύ ψηλα μετα και το χθεσινο,ενω οι Λιθουανοι έχασαν πολύ πιο πειστικά απο τους Ρώσους.

Αν βάλουμε και σημερα τα σουτ και μερικα τριποντα και καταφερουμε να αγγιξουμε τους 75-80 ποντους,νομιζω θα ειμαστε οι νικητές.

Η Λιθουανια δν εχει και την καλυτερη άμυνα,ενω σιγουρα η κατασταση του Σαρας την αποδυναμώνει επιθετικά.

Ελπιζω οι διεθνης μας να εχουν κουραγιο και να τα δωσουν ολα ΚΑΙ σήμερα.Αλλιως δυστυχως θα περασουν την διαδικασια του Προολυμπιακου τουρνουα,το οποιο σημειωτέων,ποτε δν εχουμε καταφερει να εκμεταλευτουμε στην ιστορια μας.
Gravedigger
Δυστυχώς χάσαμε σε άλλον 1 μικρό τελικό.Δεν παίξαμε άσχημα αλλά οι Λιθουανοί τα έβαζαν από παντού...Και από τον πάγκο τους να πέταγαν την μπάλλα έμπαινε...Τι να κάνουμε...Έτσι είναι το μπάσκετ...Πάμε τώρα για την πρόκριση στο Πεκίνο...
enypnio
και η χαριστική βολή ... ελπίζω να χάρηκε αρκετά


Γιατί επιστρέψαμε στη θέση του βλάκα

ΜΑΔΡΙΤΗ, Αποστολή
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ

Επιστρέψαμε λοιπόν, έπειτα από 9 χρόνια, στη γνώριμή μας 4η θέση, τη θέση του... βλάκα. Αυτή είναι η φυσιολογική κατάληξη της φετινής μετ' εμποδίων προσπάθειας της Εθνικής μπάσκετ.

Μείναμε τελικά με άδεια χέρια...
Από την άποψη ότι, ενώ πήγαμε στην Ισπανία ως πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου, δεν ανεβήκαμε στο βάθρο και για να πάμε τώρα στο Πεκίνο θα πρέπει να περάσουμε από τη δοκιμασία ενός προολυμπιακού τουρνουά, ασφαλώς και η 4η θέση συνιστά αποτυχία.

Ομως, αν αναλογιστεί κάποιος πόσο κακό μπάσκετ έπαιξε η «επίσημη αγαπημένη» στα γήπεδα της Ισπανίας, αυτή η 4η θέση είναι ιδιαίτερα κολακευτική. Κρύβει τις αδυναμίες της και αποσιωπά τα προβλήματά της.

Γιατί στράβωσαν, λοιπόν, τα πράγματα; Γιατί έλειψαν βασικοί παίκτες (Σχορτσιανίτης-Φώτσης), γιατί η ομάδα, εν ονόματι του συνδικαλισμού, έπεσε θύμα προβοκάτσιας, γιατί η Ομοσπονδία αδράνησε και γιατί ο προπονητής πιάστηκε ουσιαστικά αιχμάλωτος των παικτών, οι οποίοι από «καλή παρέα», που ήταν κάποτε, έγιναν συντεχνία.

Ο Λ. Παπαδόπουλος έδωσε χίλιες αφορμές για να εκδιωχθεί από την ομάδα, αλλά παρέμεινε γιατί «δεν υπήρχε άλλη λύση». Τελικά, χαντάκωσε την όλη προσπάθεια, με τραγικό αποκορύφωμα το χθεσινό ματς, όπου στα 5 λεπτά που έπαιξε το συνολικό σε βάρος της Εθνικής μας σκορ ήταν 14-0!!!

Βεβαίως, πριν καταλογίσει κανείς οτιδήποτε σ' αυτά τα παιδιά και τον προπονητή τους, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ποια κατορθώματα πέτυχαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ομως ακόμα κι αυτά εκείνοι θα πρέπει να τα θυμούνται πρώτοι, ώστε να τα υπερασπίζονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Υπάρχει, βεβαίως, και ο αντίλογος: Αν κέρδιζαν προχθές την Ισπανία, τι θα λέγαμε σήμερα; Λάθος, γιατί συζήτηση με βάση το «αν» δεν γίνεται. Και γιατί, ακόμα κι αν αρχίζαμε τέτοιες υποθέσεις, χαμένοι θα βγαίναμε τελικά και όχι κερδισμένοι...

Το βέβαιο είναι ότι σε 9 ματς είναι ζήτημα αν παίξαμε συνολικά 70 λεπτά καλό μπάσκετ. Και σε ό,τι αφορά τον ημιτελικό με την Ισπανία, επιχειρήθηκε μία λαμπρή, πράγματι, υπέρβαση, που χαρακτηρίζει τις δυνατότητες παικτών και προπονητή, αλλά και που ταυτόχρονα υποδηλώνει τα «εγκλήματα» που έγιναν μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Και για να τελειώνουμε, ιδού και μία πρωτότυπη εξήγηση της χθεσινής απώλειας του μεταλλίου: αντίπαλός μας αντί της Λιθουανίας θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα η Γαλλία, που τερμάτισε τελικά 8η. Φτάνει στην πιο κρίσιμη στιγμή του προημιτελικού με τη Ρωσία να μην την καταδίκαζε σε ήττα, με ένα ανάποδο σφύριγμα, ο Νίκος Ζαβλανός. Ο οποίος επιβραβεύτηκε για τα εν γένει κατορθώματά του με την επιλογή του στον τελικό! Και εις ανώτερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2007
panos75
Εχώ αφήσει πολλές φορές να φανεί πόσο ''συμπαθώ'' τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Δε μπορώ όμως παρά να συμφωνήσω με τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις. Όπως λέγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, με πορδές δεν βάφεις αυγά.
Η ψυχή και οι επικλήσεις στο Έπος του '40 και τους 300 του Λεωνίδα μπορεί να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο μία φορά(2005), δύο φορές(φέτος με Σλοβενία), την τρίτη όμως θα την πατήσεις. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Εθνική δεν άξιζε παραπάνω με βάση το μπάσκετ που (δεν) έπαιξε.

Ελπίζω του χρόνου ο Γιαννάκης να αφήσει κατά μέρος την ψύχωση με την άμυνα και να ασχοληθεί λιγάκι και με την επίθεση αυτής της ομάδας η οποία είναι η μαύρη τρύπα της. Από αυτή την άποψη χθες είχαμε το μεγαλύτερο ''κέρδος'' της Εθνικής από αυτό το τουρνουά. Ο Χατζηβρέτας ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα. Φαντάζομαι αυτή θα ήταν και η πρώτη φορά για αρκετούς που πήραν χαμπάρι ότι ήταν μέλος της αποστολής. 19.gif

Δεδομένου ότι ακόμη και ένας κώνος προπόνησης να έρθει στη θέση του θα προσφέρει περισσότερα(όπως θα λεγε και ο Σωτηρακόπουλος) και της ενσωμάτωσης του Κουφού στην ομάδα είμαι αισιόδοξος ότι θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι του χρόνου στο Προολυμπιακό. Ειδικά αν καταφέρει ο Βασιλακόπουλος να το φέρει στην Αθήνα θα είναι μια καλή πρόβα για το Πεκίνο.
Alexmei
QUOTE(enypnio @ Sep 17 2007, 22:34 ) *
και η χαριστική βολή ... ελπίζω να χάρηκε αρκετά
Γιατί επιστρέψαμε στη θέση του βλάκα

ΜΑΔΡΙΤΗ, Αποστολή
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ
.....................................
.................................
...........................
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2007



Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανεβάζουμε του Συρίγου τα άρθρα. Ρίχνουν το επίπεδο. όλο ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ...


Τέλος παντων η ομάδα καλά έπαιξε χτες, και προσχτές με Ισπανία και χτες με Λιθουανία μας βάλανε τόσα τρίποντα που δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. γύρο στους 50 πόντους πήρανε οι Λιθουανοί από τα τρίποντα, αποκορύφωμα το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους.
Air Kef
QUOTE
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανεβάζουμε του Συρίγου τα άρθρα. Ρίχνουν το επίπεδο. όλο ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ...


Oυτε εγω μπορω να καταλαβω γιατι ποσταρεις τοτε.Ουτε γιατι ποσταρω εγω.Γιατι υπαρχει αυτο το φορουμ αραγε..


Πανο75 λιγο υπερβολικο σε βρισκω για τον Χατζηβρεττα και λιγος σεβασμος δν βλαπτει ρε φιλος. smile.gif


Για το επιθετικο προβλημα της ομαδας,να σκεφτουμε ολοι,πως ο πιο φορμαρισμενος μας παικτης με τεραστες επιθετικες αρετες, ο Φωτσης, που αποχωρησε λιγες μερες πριν τη πρεμιερα! Η απωλεια ειναι πολυ μεγαλυτερη απο το να αποχωρουσε πριν 3 βδομαδες ας πουμε,καθως εχουν γινει πλανα,συστηματα και σχεδια γυρω απο αυτον,και αλλον τετοιο δν εχουμε. Δεν ειναι καθολου τυχαιο για μενα πως η εθνικη μεσα στην διοργανωση βελτιωνοταν καθως περνουσαν οι μερες. Απο τα χαλια της α φασης περασαμε σε ενα υποφερτο επιθετικο παιχνιδι στην β φαση και σε εναν μεσο ορο 70 ποντους στην φαση των 8 και επειτα.

Η απωλεια του,ηταν μεγαλυτερη απο του Σοφο.
xxx-4711
ειπε ο ψαρακης στο σουπερ σπορτ οτι καποιο σαιτ εγραψε οτι ο παπαδοπουλος θεωρειτε τελειωμενος απο την εθνικη. δεν συγκρατησα ονομα δημοσιογραφου ή σαιτ.αν γνωριζει κανεις.
thrylos7
QUOTE
Η ψυχολογία μας ειναι πολύ ψηλα μετα και το χθεσινο

Όχι και πολύ ψηλά ωρέ... Ίσως να ήταν για κάποια άλλη ομάδα.. Αλλά με τίποτα δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλή ψυχολογία..

Κρίμα για την ήττα και για την τέταρτη θέση... Όπως έχει ειπωθεί, οι ομάδες που βρέθηκαν στην κατάταξη πιο πάνω από εμάς, άξιζαν να είναι από πάνω μας, αλλά νομίζω πως μπορούσαμε να "κλέψουμε" την τρίτη θέση. Όχι ότι μιλάμε για κάποια μεγάλη "κλοπή"...

Το πιο ωραίο θα ήταν να "κλέβαμε" τον ημιτελικό.. Αλλά εκεί κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι (και ίσως το δεύτερο καλύτερο γενικά, στα τρία αυτά χρόνια), οπότε δε νομίζω ότι ταιριάζει αυτή η έκφραση.

Πράγματι πάντως, δε συνιστά και την πιο μεγάλη αποτυχία η 4η θέση.. Ούτε βέβαια και μια μεγάλη επιτυχία...

Γλυκόπικρη γεύση, λόγω των ειδικών δεδομένων για τη φετινή διοργάνωση, τη στελέχωση της ομάδας, τα προβλήματα αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής φύσης που παρουσιάστηκαν.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα υπάρξουν κι άλλα προβλήματα εκτός παρκέ.. Κι αν ο Χατζηβρέττας αποχώρησε μόνος του από την Εθνική, δεν ξέρω αν συμβαίνει (κι αν ισχύει βασικά, εγώ μόνο για την τεχνική ποινή στο μικρό τελικό διάβασα σε μια πρόχειρη βόλτα) το ίδιο με τον Παπαδόπουλο..
Στο ΒΗΜΑ μάλιστα διάβασα πως ακόμα και ο Γιαννάκης δεν επιθυμεί διακαώς (τουλάχιστον πριν το Ευρωμπάσκετ) να παραμείνει στην Εθνική.

Σίγουρα, όλο αυτόν τον καιρό υπήρχαν κάπως περίεργες δηλώσεις και γεγονότα...

Ελπίζω αυτή η υπέροχη ομάδα να μην επηρεαστεί καθόλου από τα διάφορα προβλήματα που θα εμφανιστούν (είτε από μόνα τους, είτε θα τα εμφανίσουν κάποιοι) και να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, στο ίδιο πνεύμα, στην ίδια νοοτροπία...

Συνεχίστε να προσπαθείτε και να μας κάνετε υπερήφανους... Είμαστε μαζί σας... bball.gif
captain charisma
κατι διαβασα οτι ο ντικουδης δεν θελει να συμετεχει στο προολυμπιακο τουρνουα γιατι θελει να ξεκουραστει τα ιδια και ο κακιουζης.για το λαζο διαβασα οτι τελειωσε απο την εθνικη
xxx-4711
QUOTE
... Αν θεωρήσουμε δεδομένο αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ότι δηλαδή: «Δεν τίθεται κανένα θέμα Γιαννάκη θα συνεχίσει να είναι στο πάγκο και ούτε καν συζητάμε το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του», τότε ο Λάζος έχει τελειώσει οριστικά από την Εθνική ομάδα...


http://www.supersport.gr/default.asp?aid=%20132501

σορι δεν ηξερα πως να κανω εντι στο προηγουμενο ποστ
Mamuwalde
ρε παιδιά , λογικό είναι κάποιοι και να θέλουν να ξεκουραστούν και να σταματήσουν . γιατί να υπάρχουν συνομωσίες δηλαδή δεν καταλαβαίνω . φυσιολογική εξέλιξη μιας επιτυχημένης ομάδας είναι αυτό που συμβαίνει . η επόμενες διοργανώσεις θα δείξουν και αν αυτή η ομάδα με το βασικό της κορμό θα έχει και το ίδιο ενδιαφέρον μέλλον . αν δε στηριχτούν τώρα που ομολογουμένως δεν κάναμε καμιά επιτυχία [έχουμε πολλάκις 4οι] πότε θα στηριχτούν ? όταν ξανακερδίσουν τους ΝΒΑερς ή όταν κερδίσουν την ισπανία ?

νορμάλ πράγματα γίνονται στην εθνική αν δεν το έχετε καταλάβει . οι σέρβοι παίζουν χωρίς 5-6 μεγάλους παίκτες , το ίδιο οι κροάτες . ο ματσε ζήτησε να μην πάει στην εθνική για να δυναμώσει [και είναι και βεντέτα , δεν είναι φώτσης ] , τι έπρεπε να κάνουν οι λιθουανοί , να τον παλουκώσουν ? ο σάρας δεν έπαιζε 3 χρόνια και επανήλθε στα 31 του . τι έπρεπε να κάνουν ? να τον βάλουν να ζητήσει συγνώμη από τους δημοσιογράφους και μετά να παίξει ? συγκεντρωθείτεεεεεεεε .....


αν του χρόνου , ο σοφοκλής μπορεί να παίζει 20 λεπτά στην εθνική και ο κουφός του χρόνου μπει στα ντραφτ [κάτι όχι απίθανο] δε θα ήταν κακό να αλλάζαμε τους ψηλούς μας . ποιο είναι το πρόβλημα ? αν ο γιαννάκης μείνει [που το ελπίζω βαθύτατα] έχει την ευχέρεια του χρόνου να ανανεώσει την ομάδα και να της δώσει μια παραπάνω ώθηση με καινούριους παίκτες .

δηλαδή φέτος γιατί να μη βασιζότανε σε αυτούς τους παίκτες ??? ποιον θα έπαιρνε εμένα ???

δεν είναι τοτέμ οι παίκτες . ο κακιούζης είναι ο μεγαλύτερος της παρέας . ποιο είναι το φοβερό να πει σταματάω , του χρόνου στα 32 του ? μην τα βλέπουμε όλα μέσα από συνομωσίες . αλήθεια ξέρετε πολλές ομάδες που παίζουνε 3-4 σερί τελικούς , σε 4 χρόνια ? πως θα το καταφέρναμε εμείς με τόσες στραβές που είχαμε φέτος ??

επίσης αν ήταν συντεχνία η εθνική δε θα έβγαινε κανείς να πει σταματάω . θα συνεχίζαν μέχρι να "πεθάνουν" ....... το έχουμε δει να συμβαίνει ΚΑΙ σε ελληνικές εθνικές ομάδες ......

ας μην υπερβάλλουμε . λίγη ψυχραιμία .

τώρα αν ο συρίγος θεωρεί ότι δικαιώθηκε , να πάρει τη θέση του γιαννάκη αμισθί [που το έχει και συνήθειο] , να πάρει βοηθό και τον ιτούδη που είναι κολλητάρια και να οδηγήσει την εθνική στις επιτυχίες αφού αυτοί που ασχολούνται τώρα με την ομάδα είναι άχρηστοι, και κακώς τραυματίστηκαν τελευταία μέρα . επίσης κακώς μιλάνε οι παίκτες ως νοήμονες άνθρωποι και όχι σα ρομποτάκια κλπ, κλπ .

ας ασχοληθούμε με το παιχνίδι λίγο παραπάνω κι ας αφήσουμε τις μασονικές στοές και τις παγκόσμιες συνομωσίες για το Λιακόπουλο , έχει περισσότερη πλάκα έτσι ...
thrylos7
Μάλλον παρεξήγησες (υποθέτω πως αναφέρεσαι σ' εμένα, μιας και σχόλια για προβλήματα της επόμενης μέρας είναι δικά μου)...

Στα προβλήματα λοιπόν δε συγκαταλέγονται οι περιπτώσεις Κακιούζη, Ντικούδη, ή οποιουδήποτε άλλου θελήσει να ξεκουραστεί, όχι ότι αυτό είναι το ιδανικό σενάριο βέβαια.

Πρόβλημα είναι τ' ότι "τελείωσε ο Λάζος"... Και γενικότερα πράγματα και καταστάσεις που δε δείχνουν καλό κλίμα, αλλά αναταραχές. Αυτά πρέπει να μην υπάρξουν, άσχετα αν μεμονωμένα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλό.
Ginobili
QUOTE(enypnio @ Sep 17 2007, 19:34 ) *
και η χαριστική βολή ... ελπίζω να χάρηκε αρκετά
Γιατί επιστρέψαμε στη θέση του βλάκα

ΜΑΔΡΙΤΗ, Αποστολή
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ

Επιστρέψαμε λοιπόν, έπειτα από 9 χρόνια, στη γνώριμή μας 4η θέση, τη θέση του... βλάκα. Αυτή είναι η φυσιολογική κατάληξη της φετινής μετ' εμποδίων προσπάθειας της Εθνικής μπάσκετ.

Μείναμε τελικά με άδεια χέρια...
Από την άποψη ότι, ενώ πήγαμε στην Ισπανία ως πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου, δεν ανεβήκαμε στο βάθρο και για να πάμε τώρα στο Πεκίνο θα πρέπει να περάσουμε από τη δοκιμασία ενός προολυμπιακού τουρνουά, ασφαλώς και η 4η θέση συνιστά αποτυχία.

Ομως, αν αναλογιστεί κάποιος πόσο κακό μπάσκετ έπαιξε η «επίσημη αγαπημένη» στα γήπεδα της Ισπανίας, αυτή η 4η θέση είναι ιδιαίτερα κολακευτική. Κρύβει τις αδυναμίες της και αποσιωπά τα προβλήματά της.

Γιατί στράβωσαν, λοιπόν, τα πράγματα; Γιατί έλειψαν βασικοί παίκτες (Σχορτσιανίτης-Φώτσης), γιατί η ομάδα, εν ονόματι του συνδικαλισμού, έπεσε θύμα προβοκάτσιας, γιατί η Ομοσπονδία αδράνησε και γιατί ο προπονητής πιάστηκε ουσιαστικά αιχμάλωτος των παικτών, οι οποίοι από «καλή παρέα», που ήταν κάποτε, έγιναν συντεχνία.

Ο Λ. Παπαδόπουλος έδωσε χίλιες αφορμές για να εκδιωχθεί από την ομάδα, αλλά παρέμεινε γιατί «δεν υπήρχε άλλη λύση». Τελικά, χαντάκωσε την όλη προσπάθεια, με τραγικό αποκορύφωμα το χθεσινό ματς, όπου στα 5 λεπτά που έπαιξε το συνολικό σε βάρος της Εθνικής μας σκορ ήταν 14-0!!!

Βεβαίως, πριν καταλογίσει κανείς οτιδήποτε σ' αυτά τα παιδιά και τον προπονητή τους, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ποια κατορθώματα πέτυχαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ομως ακόμα κι αυτά εκείνοι θα πρέπει να τα θυμούνται πρώτοι, ώστε να τα υπερασπίζονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Υπάρχει, βεβαίως, και ο αντίλογος: Αν κέρδιζαν προχθές την Ισπανία, τι θα λέγαμε σήμερα; Λάθος, γιατί συζήτηση με βάση το «αν» δεν γίνεται. Και γιατί, ακόμα κι αν αρχίζαμε τέτοιες υποθέσεις, χαμένοι θα βγαίναμε τελικά και όχι κερδισμένοι...

Το βέβαιο είναι ότι σε 9 ματς είναι ζήτημα αν παίξαμε συνολικά 70 λεπτά καλό μπάσκετ. Και σε ό,τι αφορά τον ημιτελικό με την Ισπανία, επιχειρήθηκε μία λαμπρή, πράγματι, υπέρβαση, που χαρακτηρίζει τις δυνατότητες παικτών και προπονητή, αλλά και που ταυτόχρονα υποδηλώνει τα «εγκλήματα» που έγιναν μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Και για να τελειώνουμε, ιδού και μία πρωτότυπη εξήγηση της χθεσινής απώλειας του μεταλλίου: αντίπαλός μας αντί της Λιθουανίας θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα η Γαλλία, που τερμάτισε τελικά 8η. Φτάνει στην πιο κρίσιμη στιγμή του προημιτελικού με τη Ρωσία να μην την καταδίκαζε σε ήττα, με ένα ανάποδο σφύριγμα, ο Νίκος Ζαβλανός. Ο οποίος επιβραβεύτηκε για τα εν γένει κατορθώματά του με την επιλογή του στον τελικό! Και εις ανώτερα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2007

Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί του.
Dromeas7
Θα έχει ενδιαφ'ερον να ανοίξουμε ενα τόπικ γα την επόμενη μέρα της εθνικής. Είναι γεγονός όπως λέει και ο Φίλλιπας ότι το καλό μπάσκετ που παίξαμε σε αυτό το τουρνουά δεν ήταν ούτε 60 λεπτά....

Σίγουρα οι λογοι είναι πολλοί όμως αυτό που με φοβίζει είναι ότι μετα τους Χατζηβρέττα,Κακιούζη άλλα πολύ πιθανόν και άλλων παιχτών που μπορεί να σταματήσουν απο την εθνική πιοί θα είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστίσει!

Δυστυχώς πέρα του Κώστα Κουφός δεν βλέπω κάποιον έτοιμο να πρωταγωνιστίσει και να βοηθήσει την εθνική σε υψηλό επίπεδο.

Προβλέπω κάποια στείρα χρόνια όπως τα χρόνια που πέρασε η Ρωσία μέχρι προχθές αλλά και τα χρόνια που περνάει η Σερβία. Γι'αυτό χρειάζεται υπομονή... peace.gif
NBAer
QUOTE(Dromeas7 @ Sep 18 2007, 12:57 ) *
Σίγουρα οι λογοι είναι πολλοί όμως αυτό που με φοβίζει είναι ότι μετα τους Χατζηβρέττα,Κακιούζη άλλα πολύ πιθανόν και άλλων παιχτών που μπορεί να σταματήσουν απο την εθνική πιοί θα είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστίσει!


Ο Κακιουζης γιατι? Δηλωσε και αυτος οτι θα φυγει τωρα......? blink.gif
jimol34
Για τον Κακιούζη δεν έχω διαβάσει τίποτα. Για τον Παπαδόπουλο έχει ένα άρθρο στο www.supersport.gr.
Σε αυτό, ο αρθρογράφος επιτίθεται στον Παπαδόπουλο:


Η κριτική είχε ξεκινήσει από τα πρώτα ματς του Ευρωμπάσκετ, όπου ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια, αφού αν μη τι άλλο ήταν αδιάφορος. Συνέχισε κάνοντας επίθεση στην ομοσπονδία για την περίπτωση του Αντώνη Φώτση, ενώ το ποτήρι ξεχείλισε στο δεύτερο ημίχρονο του μικρού τελικού με την Λιθουανία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όλες αυτές τις μέρες που η κριτική ήταν καθημερινό φαινόμενο για τον Λάζαρο, τον στήριζε και τον αποκαλούσε κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη. Φάνηκε να τον δικαιώνει όταν στο παιχνίδι με την Κροατία, ο «Λάζος» έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, μάλλον έτυχε επειδή ο Μάριο Κασούν είναι λίγο χειρότερος αμυντικός από εκείνον.

Από τους Κροάτες και έπειτα, ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, επέστρεψε στην αδιαφορία του και στις κακές αγωνιστικές εμφανίσεις. Ο «δράκος» όπως και όλα τα παιδιά του συνέχιζε να τον στηρίζει και να προτάσσει τα δικά του στήθη! Στο ματς με τους Λιθουανούς, ωστόσο, το ποτήρι ξεχείλισε και η υπομονή του ομοσπονδιακού τεχνικού που φημίζεται για το πόσο μεγάλη είναι, εξαντλήθηκε.

Ο διαιτητής κάτι λέει στον Έλληνα σέντερ και εκείνος επιδεικτικά τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Όλη η ομάδα πέφτει πάνω του και του φωνάζει για να μην φάει τεχνική ποινή, σε ένα τόσο οριακά χρονικό σημείο του ματς. Το ίδιο κάνει και ο πάγκος. Ο Λάζαρος αγνοεί τους πάντες χαρακτηριστικά, αποδεικνύει ότι δεν υπολογίζει καμία ομάδα και κανέναν προπονητή, κάνει το κέφι του και φυσικά τρώει τεχνική ποινή, που έδωσε την ευκαιρία στην Λιθουανία να μεγαλώσει την διαφορά στο σκορ και τελικά να φτάσει στη νίκη.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον απέσυρε στον πάγκο και δεν τον χρησιμοποίησε άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα ακούστηκε ότι κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο ο Παπαδόπουλος, δέχθηκε παρατήρηση από τον «δράκο» και του απάντησε με θρασύτατο τρόπο χωρίς ίχνος σεβασμού.

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις θεωρούν ήδη τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ξένο σώμα για την Εθνική. Από μία ομάδα που ουσιαστικά ο Γιαννάκης τον καθιέρωσε και ο Γιαννάκης τον ανέδειξε σε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους ψηλούς.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ότι δηλαδή: «Δεν τίθεται κανένα θέμα Γιαννάκη θα συνεχίσει να είναι στο πάγκο και ούτε καν συζητάμε το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του», τότε ο Λάζος έχει τελειώσει οριστικά από την Εθνική ομάδα.

Η επόμενη μέρα...

Λογικό είναι να ρωτήσει κάποιος, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση κάτω από την ρακέτα της ελληνικής ομάδας. Η απάντηση είναι απλή και αναμένεται άμεσα. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης έχει επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού και οι περισσότεροι περιμένουν να κάνει καλό πρωτάθλημα, αφού τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Από την άλλη ο Κώστας Κουφός που εντυπωσίασε με την Εθνική Εφήβων, είναι ήδη στα πλάνα του Παναγιώτη Γιαννάκη, την ίδια στιγμή που δεν αποκλείεται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να είναι απολύτως καλά και σε νορμάλ κιλά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Με λίγα λόγια ψηλοί να αντικαταστήσουν τον Λάζαρο υπάρχουν και όχι μόνο υπάρχουν αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι και κλάσεις καλύτεροι από εκείνον. Τα νούμερά του, το πόσο βοήθησε την ομάδα και εν τέλει η συμπεριφορά του, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

(17/9 23:29)


4314 ... Νικήτας Αυγουλής


Αυτά όντως συνέβησαν στο ματς με τη Λιθουανία?
Hakeem
Για τον διάλογο Λάζου με Γιαννάκη δεν μπορώ να πω γιατί ήμουνα στο πέταλο, όσοι ήταν πίσω από τον πάγκο ισως να έχουν εικόνα. Πάντως οντως ο Παπαδοπουλος αρνήθηκε να πάει στο διαιτητη που του φώναζε για ώρα και παρότι και κάποιος άλλος (νομιζω ο Τσαρτσαρής), τον τράβαγε να γυρίσει για να του μιλήσει, ο Λαζος πηγε να δεσει τα κορδόνια του στην αλλη ρακετα και πηρε το Τ. Απο εκεινη τη στιγμη τον έβγαλε ο Γιαννακης και δεν ξαναμπήκε...
Pierce
οτι πηρε τεχνικη ποινη ασκοπα και οτι δεν ξαναμπηκε το καταλαβα,ενω επισης ειχε ενα βλεμμα ''σας γραφω ολους'' αλλα οτι εγιναν ολα αυτα με τον γιαννακη δεν πηρα πρεφα. παντως θεωρω οτι και ο ιδιος θα αρχισε να πιστευει οτι η θεση του απο του χρονου στην εθνικη ,αν δεν εμενε τελειως εξω, θα ηταν λιγοτερο πρωταγωνιστικη ,οποτε ισως επιχειρησε να κανει μια ''ηρωικη'' εξοδο και να ''φτυσει'' τον γιαννακη πριν το κανει αυτος.λεω εγω τωρα....
jimol34
Πάντως και μία "πράσινη" εφημερίδα σήμερα γράφει στο εξώφυλλο για Παπαλουκά και Ντικούδη ότι αποχωρούν. Βέβαια μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, αυτό περιμένω να γίνει μετά το Πεκίνο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
NBAer
QUOTE(jimol34 @ Sep 18 2007, 13:54 ) *
Πάντως και μία "πράσινη" εφημερίδα σήμερα γράφει στο εξώφυλλο για Παπαλουκά και Ντικούδη ότι αποχωρούν. Βέβαια μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, αυτό περιμένω να γίνει μετά το Πεκίνο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.


Παπαλουκας??????? Μα τι γινεται??????
Λογικα οι ηλιθιοεφημεριδες γραφουν οτι θελουν οπως παντα! shot.gif Ελπιζω να μην ειναι αληθεια για κανεναν απο τους 2, ουτε για τον Κακιουζη βεβαια και ουτε για τον Παπαδοπολο.....
Hakeem
Ο Τεο σιγουρα θα μείνει, το ζήτημα ειναι για ολους τους παικτες τι θα γινει με το προλυμπιακό

Ημερομηνίες

Αρχες Ιουνίου: τελος πλει οφ
Αρχες Ιουλιου: προολυμπιακό (7 εως 13 του μηνα, αρα προετοιμασια οπωσδηποτε απο 20 Ιουνίου το αργότερο)
8-24 Αυγουστου: Ολυμπιάδα (αρα σερι μετα το προολυμπιακό συνεχιζουν προετοιμασία...)

σερι θα το πάνε; Πως θα γινει; πρόβλημα και μαλιστα τεράστιο...
Green Warrior
Για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν έχουμε καιρό να δούμε...

Εκείνο που με προβληαμτίζει είναι ότι δεν βλέπω ανάλογους νέους παίκτες να έρχονται από πίσω...

Επίσης μήπως οι άσχημες εμφανίσεις και η τέταρτη θέση είναι μία παρένθεση για φέτος ή μήπως αυτή η εθνική αρχίζει να κλέινει τον κλυκλο της (κάτι βέβαια που αργά ή γρήγορα συμβαίνει με όλες τις ομάδες) σε σχετικά σύντομα χρονικό διάστημα. Η όμάδα άλλωστε αυτή είναι δημιούργημα τους Γιαννάκη το 2004 ο οποίος καθιερωσε και αρκετούς σε αυτή την ομάδα (Ζήσης, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος) και έχει ακολουθήσει την εξής πορεία:

1. Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Αρχή

2. Ευρωμπάσκετ 2005: Άνοδος

3. Μουντομπάσκετ 2006: Κορύφωση

4. Ευρωμπάσκετ 2007: Ύφεση

Με το προλυμπαικό να γίνεται τον Ιούλιο είναι δύσκολο να γίνει ριζική ανανέωση το θέμα είναι οι 2-3 το πολύ νέοι παίκτες ποιοί θα είναι αν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο (πχ. ο ταλαντο'υχος κατά τα άλλα Πελεκάνος έδειχνε να είναι έξω από τα νερά του) και πως θα ταιριάξουν με τον βασικό κορμό των ενενεργεία παικτών.

Υ.Γ Πάντως μαλακία αυτό που γίνεται με το προλουμπιακό οι ομάδες που θα προκριθούν από εκεί θα τα έχουν ήδη φτύσει ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη 'οτι θα αγωνιστούν στο καπάκι μετά τη λήξη της φετινής χρονιάς 68.gif
enypnio
καλά η χρονιά είναι μεγάλη υπάρχουν τραυματισμοί, δεν έχει νόημα να συζητάμε από τώρα, άμα φτάσουμε στον ιούνιο βλέπουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι παίχτες, σε τι κατάσταση θα είναι ο Σόφο. Ποίοι θα φύγουν ... πάντως αμα φύγει ο παπαλουκάς ...

δύσκολα θα αντικατασταθεί ... εδώ φέτος που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση ... και φάνηκε το κενό

επίσης από την στιγμή που αναλαμβάνει υπουργός αθλητισμού ο Ιωαννίδης ο Κακιούζης μάλλον την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια
qspock
Καλα η φημολογιες δεν εχουν ορια μιλαμε...
Ας δουμε λιγο ρεαλιστικα τα πραγματα για να μην ξεφευγουμε απο την πραγματικοτητα. Αυτη ειναι:

1) Ο Χατζηβρεττας ειναι παρελθον. Αγωνιστικα αναπληρωνεται με ακομα καλυτερο παιχτη, πιο εκρικτικο και πιο καλο σκορερ. Ειτε αυτος θα ειναι ο Πελεκανος ειτε ο Περπερογλου ειτε οποιος ειναι. Αρα κερδος για την εθνικη, και μαλιστα πιθανως να κλεισει μια τρυπα στην επιθεση και στο δυαρο-τριαρι που υπαρχει οσο καιρο παιζει ο Χατζηβρεττας...

2) Ο Παπαδοπουλος αποτελει παρελθον. Και εδω ειναι που γινεται το μπερδεμα: Η συμπεριφορα του ειναι η αφορμη για να φυγει. Η πραγματικη αιτια ειναι η κακη του αποδοση. Και το οτι υπαρχουν σαφως καλυτεροι πισω του. Και αυτο εχει αποδειχθει επαννηλημενως με τις απαραδεκτες εμφανισεις του σε αμυνα (κυριως), ριμπαουντ, κοψιματα (ενα σε 4 χρονια? ξερετε ποιο) αλλα και επιθεση. Εχω βαρεθει να ακουω στις τελευταιες 3 διοργανωσεις τον Χατζηγεωργιου να λεει ο Λαζαρος δεν εχει βρει ακομα τα πατηματα του...
Με την ελπιδα οτι η φετινη χρονια ειναι η καλη για τον Σοφο (μια μια τις παει...) και με τον Κουφο να μπαινει επιβεβλημενα στο κλιμα, δεν υπαρχει -αγωνιστικα και μονο- θεση για τον Παπαδοπουλο.

Οι υπολοιπες θεσεις καλα ειναι να μεινουν ως εχουν προς το παρον, τουλαχιστον μεχρι και το Πεκινο οπου φυσικα και θα συμετασχουμε.

Και για να πουμε λιγο για αυτο το απαραδεκτο προολυμπιακο. Αυτο που το θυμηθηκαν? Επειδη στην Ιαπωνια η Ευρωπη θερισε και κερδισε 7 θεσεις? Φωναξαν οι Πορτορικανοι και σια? Ξερει κανεις? Καταρχας ειναι αδικο. Αλλα και παλι να παιξουν παλι οι Ευρωπαικες θα πανε. Ποιος θα μεινει εξω απο Ευρωπη? Τι νοημα εχει το προολυμπιακο λοιπον? Για να μην συμμετασχουν οι ομαδες της Ευρωπης με πληρη συνθεση και να πανε κατι ξεχασμενοι λατινοι στην Ολυμπιαδα? Και το λεω αυτο γιατι αυτους πονεσε πιο πολυ η Ιαπωνια...
Pierce
δεν θυμαμαι που το διαβασα αλλα ο βασιλακο,στο συνεδρειο της παγκοσμιας φιμπα θα προσπαθησει να μην γινει το τουρνουα(πραγμα δυσκολο). Η βραζιλια ,που θεωρω εχει πολλες πιθανοτητες για πεκινο, οι οποιες αυξανανται απο τι στιγμη που κατα ενα μεγαλο ποσοστο το τουρνουα θα γινει εκει.
hagi
Πάντως σίγουρα το καλύτερο θα είναι να μην γίνει αυτό το τουρνουά γιατί οι ομάδες θα είναι κουρασμένες στη συνέχεια και δεν είναι ότι καλύτερο..
Τουλάχιστον αν γίνει ας γίνει στην Ελλάδα να είναι πιο χαλαρά για τους δικούς μας..
Dromeas7
Κάποθ διάβασα ότι ο Κακιοθζης περιμένει παιδί και αναμένεται να σταματήσει απο την εθνική για το παιδί του.

Πάντως το ερώτημα παραμένει αν τελικά θα βρεθούν παίχτες έτοιμοι να αναπληρώσουν αυτους που φεύγουν.Δεν νομίζω να έχουμε ομάδα ικανή να επαναλάβει του χρόνου τις επιτυχίες της Ιαπωνίας και του Βελιγραδίου. Μάλλον απο δω και πέρα χρειαζόμαστε αρκετή υπομονή....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.