2 Επιπεδα πανω η μπασκονια με τους σιλντσ και χιλιαρντ οταν ταυτοχρονα χανει εναν απο τους καλυτερους της παικτες(μπομπουα) δεν ειναι.
Σκέφτηκα να το συνεχίσω εδώ προκειμένου να μην το παρακάνουμε με τα οφ τόπικ.
Σχετικά με την Μπασκόνια που λες, ούτε κι εγώ ξέρω αν θα είναι 2 επίπεδα πάνω ή 1 ή 3.
Θα είναι σίγουρα καλύτερη όμως κι αυτό κυρίως λόγω της δεύτερης χρονιάς του Μαρτίνεθ στην ομάδα, με προετοιμασία, με λόγο στις μεταγραφές κ.α.
Επιπλέον θα έχουν έναν χρόνο εμπειρίας στην Ευρωλίγκα, 2 καθοριστικοί για την ομάδα παίκτες, το βασικό της pg ο Βιλντόσα και το βασικό της 5αρι, ο Πουαριέ. Μιλάμε για τις πιο σημαντικές θέσεις της πεντάδας.
Από και πέρα είναι και ο Γκρέιντζερ που είτε θα είναι πολύ καλύτερος από αυτό που ήταν πέρσι είτε που θα αντικατασταθεί/φάει ¨ψυγείο¨για να έρθει ένας καλός άσσος ή combo.
Σχετικά με τις προσθήκες, ο Σιλντς θα δώσει περισσότερα πράγματα από τον περσινό Τίμα και ο Χίλιαρντ θα δώσει ύψος από το 2 και μια επιπλέον λύση για το 3. Συν ότι θα είναι ακόμα καλύτερος από τον Μπομπουά στην άμυνα.
Από την άλλη ο Γάλλος είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρσι, οπότε ας πούμε ότι λογικά θα είναι στα ίσα τους.
Έχουν πάντως μια αξιοθαύμαστη 3αδα σουτέρ στο 2-3 με Τζάνινγκ, Χίλιαρντ ακόμα και τον Γκαρίνο που κι αυτός αναμένεται βελτιωμένος.
Αν προσθέσουμε και τον Βιλντόσα από το 1 και τον Φόικτμαν από το 5 και το 4, φτάνουμε σε 5 σουτέρ που μπορούν να φτάσουν άνετα το 40% στην περίοδο.*
Κι από την άλλη έχουν 3 "θωρηκτά" που μπορούν να φτάνουν μέχρι το καλάθι (Σενγκέλια, Πουαριέ και Γκρέιντζερ) συν τον πολύδιάστατο στην επίθεση, Σιλντς.
Τέλος, έχουν τη διοργάνωση στην έδρα τους- κάτι που μπορεί να τους βαρύνει με άγχος, την ίδια στιγμή όμως θα λειτουργεί κι ως δυνατό κι σταθερό κίνητρο καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Κι αν τελικά και καταφέρουν να περάσουν στο F4 με την έδρα που έχουν και τη δυναμική που έχει το μπάσκετ στην πόλη της Βιτόρια, τότε όλα γίνονται!
*Ο Γκαρίνο είχε κάπου στο 27% στην Ευρωλίγκα, άλλα ήταν η πρώτη του χρονιά. Στην ACB είχε κάπου 41-42 % και στην Αργεντινή θεωρείται κλασσικός σουτέρ. Δεν είναι πάντα το ποσοστό της μιας χρονιάς, ο ασφαλέστερος παράγοντας για να κρίνουμε αν κάποιος είναι ή δεν είναι σουτέρ. Π.χ ο Ουέρτας είχε πέρσι 42-43% στο τρίποντο.