Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Atlanta Hawks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Gravedigger
Atlanta Hawks






Υψηλές πτήσεις για τα γεράκια


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 60-22

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Paul Millsap 16.7
Ριμπάουντ: Paul Millsap 7.8
Ασίστ: Jeff Teague 7.0
Κλεψίματα: Paul Millsap 1.8
Κοψίματα: Al Horford 1.3
Ευστοχία %: Al Horford 53.8 %
Χρόνος συμμετοχής: Paul Millsap 32.7

Πιθανή 5άδα:

Teague Korver Bazemore Millsap Horford


Πάγκος:
PG: Dennis Shroder, Shelvin Mack
SG: Tim Hardaway Jr, Justin Holiday, Lamar Patterson
SF: Thabo Sefolosha, DeQuan Jones
PF: Mike Scott, Mike Muscala
C: Tiago Splitter, Walter Tavares, Earl Barron

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Kelly Oubre (#15, πρώτος γύρος, ανταλλαγή σε Wizards), Marcus Eriksson (#50, δέυτερος γύρος, δεν υπέγραψε) Dimitrios Agravanis (#59, δεύτερος γύρος, δεν υπέγραψε)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Lamar Patterson (FA), Paul Millsap (ανανέωσε), Walter Tavares (ανανέωση), Tiago Splitter (ανταλλαγή από Spurs), DeQuan Jones (FA), Earl Barron (FA)

Έφυγαν: Pero Antic (εκτός ΝΒΑ), Elton Brand (αποσύρεται), DeMarre Carroll (FA), Austin Daye (FA), John Jenkins (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει το ρητό και από ότι φαίνεται στην Atlanta συμφωνούν. Η περσινή ομάδα που έκανε εκπληκτική χρονιά πριν αποκλειστεί στον τελικό της περιφέρειας από τους Cavaliers είναι εδώ με εξαίρεση τον παίκτη κλειδί, τον Carroll. Η προσπάθεια για παραμονή έγινε από τους υπεύθυνους, αλλά οι Hawks δεν μπορούσαν να του δώσουν τα λεφτά που τελικά πήρε από τους Raptors (15 εκ.$ ετησίως). Την απώλεια θα κληθεί να καλύψει ο Bazemore, ο οποίος δεν έχει και ιδιαίτερο ανταγωνισμό στη θέση μετά τα μπλεξίματα του Sefolosha με την αστυνομία και το σπασμένο πόδι. Ο Splitter που ήρθε από τους Spurs θα καλύψει την ρακέτα, ο Shroder που έδειξε πολύ καλά δείγματα πέρσι και έκανε εντυπωσιακό eurobasket, θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ ο Hardaway Jr θα κληθεί να βοηθήσει στον τομέα του σκοραρίσματος. Η τριπλέτα Teague-Millsap-Horford που γίνεται 4αδα με τον Korver παραμένουν εδώ και αυτοί θα τραβήξουν και φέτος τους Hawks.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Στόχος των Hawks για φέτος είναι προφανώς το βήμα παραπάνω. Κάτι που σημαίνει τελικοί ΝΒΑ, οπότε εκ των πραγμάτων θα έχουν δύσκολο έργο. Αφενός γιατί στην Ανατολή υπάρχουν οι Cavaliers που αναμενεται να είναι καλύτεροι φέτος και αφετέρου γιατί πολλές ομάδες δυνάμωσαν. Το υλικό υπάρχει για να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία αλλά είναι σχεδόν απίθανο να γίνει τόσο εύκολα όσο πέρσι.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Al Horford. Ναι υπάρχει ο υποτιμημένος Millsap. Υπάρχει φυσικά και ο Teague που τρέχει όλη την ομάδα. Ο Δομινικανός center όμως είναι αυτός που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα πάνω του σε άμυνα και επίθεση. Αν μείνει υγιής καθ'όλη την διάρκεια της σεζόν, τότε αυτομάτως οι Hawks ανεβαίνουν ένα σκαλί σε ποιότητα.

Προπονητής
Mike Budenholzer. Εδώ δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Προπονητής της χρονιάς για τη σεζόν 2014-15, ήρθε στην Atlanta το καλοκαίρι του '13 μετά από μακρά θητεία δίπλα στον Popovich, έβαλε την ομάδα στα Play-off όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο αλλά την 2η του σεζόν την απογείωσε. Πειθαρχία, καλό passing game και πολλά ελεύθερα σουτ είναι ο τρόπος παιχνιδιού του, έμαθε άλλωστε από τον καλύτερο.

Θέλω να ρωτήσω τον... Kyle Korver
... Τελικά ποια είναι η συγγένεια σου με τον Ashton Kutcher???

Πρόβλεψη νικών: 55-27
Conference rank: 2
Division rank: 1

Teaser
aegeansheed
QUOTE(Gravedigger @ Oct 26 2015, 01:17 ) *
... μετά τα μπλεξίματα του Sefolosha με την αστυνομία και το σπασμένο πόδι...


Και το Thabo-saga συνεχίζεται, αναμενόμενα μάλλον, με μηνύσεις εναντίον Δήμου, Αστυνομίας Νέας Υόρκης και των αστυνομικών που εμπλέκονται. Όπως έγινε γνωστό ανοιχτά από την Ένωση Παικτών πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε ουσιαστικά ανάψει "πράσινο φως" ενθαρρύνοντας τον Sefolosha να συνεχίσει την διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του, μετά την απόφαση δικαίωσής τους από τις αυτεπάγγελτες κατηγορίες εναντίον του (με τη σύλληψή του) πριν έναν μήνα περίπου.

Απ' ότι φαίνεται υπάρχει η πρόθεση να δωθεί ένα μήνυμα εναντίον της κατάχρησης εξουσίας από την Αστυνομία, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στις ΗΠΑ. Κάπου διάβασα νομίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις το 85% (?) των πολιτών για τους οποίους υπάρχουν κατηγορίες μετά από σύλληψη δηλώνουν ενοχή (guilty pledge) ώστε να μη δωθεί συνέχεια, κάτι που μεταφράζεται μεν σε "εύκολη λύση" για να συνεχιστεί η ζωή των πολιτών ομαλά (και χωρίς οικονομική επιβάρυνση από την εμπλοκή δικηγόρων κλπ), ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται ένα ηθικό κενό από την μη απόδοση δικαιοσύνης, στην περίπτωση που υπάρχει παραδοχή ενοχής.

http://espn.go.com/nba/story/_/id/13979692...ypd-altercation
QUOTE
Atlanta Hawks forward Thabo Sefolosha said he will file a civil suit against the city of New York, the NYPD and the officers involved in the April 8 incident that left him with a broken leg.

In an interview Monday with ESPN's Hannah Storm, Sefolosha said he hasn't fully healed from the injuries, which also included severe ligament damage.

Sefolosha said he elected to file suit both for himself and to embolden others who might have gone through similar situations to stand up.

"There's a lot of unknown about how this will affect me two years from now, five years from now, 10 years from now," Sefolosha said. "Also because I think it's the right approach to put lights in a situation like this and to ... fight back in a legal way and in a way that can empower, hopefully, more people."

Sefolosha had previously filed a notice of claim to preserve his option to file a lawsuit. On Wednesday, sources confirmed to ESPN a New York Post report that the amount of the claim is $50 million, the maximum Sefolosha could see in any potential verdict.

On Oct. 9, he was acquitted of misdemeanor charges of obstructing government administration, disorderly conduct and resisting arrest.


Και η είδηση στην αρχή του μήνα:
http://www.nytimes.com/2015/10/10/nyregion...arges.html?_r=0
T.W.Is.M.
Μετα το ενθαρρυντικο ξεκινημα, νομιζω οτι ηρθε η ωρα να πω οτι αν ειχα γραψει εγω την παρουσιαση, θα εβαζα προβλεψη ρεκορ στο 37-45!
Ετσι για να εχει καταγραφει στο τελος της κανονικης περιοδου...
D-Wade
Ωχ τι έγινε? 6 σερί νίκες? tongue.gif
RipCity
Η ομάδα λοιπόν παρέμεινε ως έχει και συνεχίζει με στόχο το καταρχήν πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ και από κει και πέρα την υπέρβαση.

Teague και Korver ήταν αθλιότατοι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν κι είναι από τα γεγονότα που δεν προβλέπονται εύκολα, αφού μιλάμε για δύο περσινούς all-star παίκτες. Τώρα με αυτούς τους δύο σχετικά ανεβασμένους (τον Teague κυρίως δηλαδή), νομίζω πως όλα είναι πιθανά.

Το shopping στο expiring του Horford ήταν απόλυτα λογικό, όμως αποδείχθηκε πως δεν θα τον ξεπουλούσαν, αλλά θα έπαιρναν μόνο κάτι το οποίο να είχε μεγάλη αξία. Καμία διάλυση της ομάδας λοιπόν, απλά μια λογική επιχειρηματική απόφαση όπως συμβαίνει πάντα στο ΝΒΑ. Οι φήμες για Teague βγήκαν όταν ακόμη ήταν άθλιος κι όταν επέστρεψε στις νορμάλ εμφανίσεις του έπραξαν το λογικό και τον έβγαλαν από το τραπέζι. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να ανταλλάξουν το τρομερά friendly contract του. Πιθανότατα να το ψάξουν του χρόνου που θα ναι expiring κι ο Schroder θα ναι ακόμη πιο έτοιμος να αναλάβει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.