Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΚΑΒΑΛΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12/2008

ΣΠΟΡΤΙΓΚ 17:00 Α.Ε.Κ. -ΚΑΒΑΛΑ
ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΘΥΡΩΝ
ashton
QUOTE
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε για την αναμέτρηση της ομάδας του με την Καβάλα πως «κάθε αγώνας για μας είναι και ένα ντέρμπι» και τόνισε για τους αυριανούς αντιπάλους του ότι «θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία και το επιβεβαιώνουν σε κάθε ματς. Πρόκειται για μια ομάδα ανταγωνιστική, που διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Δεν είναι τυχαίες λοιπόν, οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί και οι νίκες που κατακτάει. Σίγουρα, η απουσία των φιλάθλων μας θα είναι σημαντική, μια και αγωνιζόμαστε κεκλεισμένων των θυρών. Το ζητούμενο είναι να προσηλωθούμε στις υποχρεώσεις μας, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Ενδεχόμενη αδράνεια θα είναι καταστροφική». Ο Τρέβον Μπράιαντ από την πελυρά του επισήμανε ότι «μέλημά μας ήταν να ξεχάσουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Καβάλα, που δείχνει ετοιμοπόλεμη και αρκετά επικίνδυνη. Πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από το πρώτο λεπτό και να πιέσουμε πολύ στην άμυνα».

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης από την Καβάλα ισχυρίστηκε για το παιχνίδι στα Πατήσια ότι «θα είναι πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ φέτος είναι πάρα πολύ δυνατή κυρίως μέσα στην έδρα της. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι θα διεξαχθεί το ματς χωρίς φιλάθλους. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι με το Μαρούσι νομίζω πως ήμασταν αυτοκαταστροφικοί. Πετάξαμε ότι καλό είχαμε χτίσει. Δουλέψαμε τις προηγούμενες μέρες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Προσωπικά δεν με απασχολεί το γεγονός μόνο να παλεύουμε και να μην έρχονται τα αποτελέσματα. Όσον αφορά το παιχνίδι με το Μαρούσι σημασία έχει να κερδίσουμε. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Ειδικά εκτός έδρας αν χαλαρώνεις ή δεν είσαι συγκεντρωμένος σε κάποια χρονικά σημεία του αγώνα τουλάχιστον, τότε το παιχνίδι ξεφεύγει και είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις. Γιατί δεν είναι παιχνίδι που είναι στην έδρα σου και δεν παίζεις με τον κόσμο δίπλα σου. ΓιΆ αυτό πάνω απΆ όλα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία όπως κάναμε και σε προηγούμενες συναντήσεις. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα».

esake.gr
sporting b.c.
http://www.aekbc.gr/PressRoom.asp?ITMID=3185

ΑΕΚ - ΚΑΒΑΛΑ 78-75

Θρίλερ είχαμε στο κλειστό των Πατησίων, όπου παρ' ότι η ΑΕΚ κέρδιζε με 24 πόντους διαφορά στο 28ο, τελικά πήρε την αναμέτρηση με δύο βολές του Τόμπσον (78-75)



Ισοπεδωτική ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, που προηγήθηκε με 36-13(!!!), χάρη σε έναν εκπληκτικό Ντι Τζέι Τόμπσον που σημείωσε 13 πόντους. Η ΑΕΚ επιχείρησε μέσα σε 10 λεπτά δέκα τρίποντα και ευστόχησε στα οκτώ! Χάρισε μόλις δύο ριμπάουντ στους αντιπάλους τους, ενώ περιόρισε τους αιφνιδιασμούς στους οποίους αρέσκεται η Καβάλα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο "κατέβηκε" ο ρυθμός της ΑΕΚ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Καβάλα που μείωσε στους δέκα πόντους διαφορά (42-32). Ο λόγος επικεντρώνεται κυρίως, στις αλλαγές που έγιναν αλλά και στην κόπωση από το καταπληκτικό ξεκίνημα της Ένωσης. Το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 47-36.
Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε αλλαγή σκηνικού, αφού η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, πίεσε στην άμυνα και με σερί 14-0 αύξησε τη διαφορά στους 24 πόντους (66-42, 28ο)
ashton
QUOTE
Φλεβαράκης: "Όχι μόνο τρίποντο" Μετά το τέλος του ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: "Ξέραμε πως θα ήταν ένα σημαντικό ματς και έπρεπε να δείξουμε προσοχή στην Καβάλα. Είχαμε πει πως μετά το καλό μας ξεκίνημα αν θεωρούσαμε πως δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να νικήσουμε θα είχαμε πάθει ζημιά. Βέβαια στη β' και δ' περίοδο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Δεν είχαμε συγκέντρωση, ενώ τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον ρυθμό. Πήραμε διαφορά στο ξεκίνημα, τη χάσαμε και πήραμε και πάλι μεγάλο προβάδισμα στην τρίτη περίοδο. Το τρίποντο είναι βασική επιλογή αρκετών μας παικτών, αλλά έχω ζητήσει και μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Στο τέλος, πάντως δεν νομίζω πως ήταν θέμα συγκέντρωσης το ότι η Καβάλα μας έπιασε στο σκορ".

Ο Ντι Τζέι Τόμπσον τόνισε: "Είχαμε μερικά πολύ καλά διαστήματα που μας έδωσαν μεγάλες διαφορές. Πολύ καλά διαστήματα όμως, είχε και η Καβάλα που την έβαλαν στο παιχνίδι δύο φορές επίσης. Οπως και να έχει είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που πήραμε και θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα".

Πιλαφίδης: "Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

Από την πλευρά του ο Κώστας Πιλαφίδης είπε: "Ηταν ένα ματς με συγκινήσεις παρά τις άδειες κερκίδες λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ. Για μας το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό και δεν δικαιολογείται γιατί είχαμε πει για τα τρίποντα της ΑΕΚ. Είναι η πιο εύστοχη ομάδα στη λίγκα και έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο. Στη συνέχεια του παιχνιδιού αποδείξαμε πως είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και τελικά το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες"


sport24.gr


Πάλι καλά, που πήραμε τη νίκη.
Με τέτοια blackout πάντως την άλλη βδομάδα το Μαρούσι θα κάνει πάρτυ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.