Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - Άρης - Playoffs 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2016

2η Φάση (Ημιτελικοί) - 1ος Αγώνας

Τετάρτη, 4/5/2016, 20:00
(novasports2 & 2HD)

Παναθηναϊκός - Άρης

Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά, υγιή κι ευλογημένα σε όλους!

Η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη θα είναι η πρώτη για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας που έχει και αυτό αναμένεται να συμβεί στις δύο επικείμενες αναμετρήσεις. Ο φιλοξενούμενος Άρης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Jamelle Hagins, μια απουσία ιδιαιτέρως σημαντική αφού δεν υπάρχει 2ος παίχτης με τα ίδια χαρακτηριστικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο κόουτς Πρίφτης καλείται να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν από τους αντίπαλους ψηλούς, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Πεδουλάκης, στην 2η του θητεία στον Παναθηναϊκό, θέλει να προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, για να μπορέσει να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα στους τελικούς του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις με τον Άρη, μπορεί να αποδειχθούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δουλέψει κάποια πράγματα και για να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα. Επέστρεψε ο Νίκος Παππάς σε αυτήν, αλλά οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τους Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη, ενώ παρελθόν αποτέλεσαν -μετά τον κόουτς Djordjevic- και οι Pavlovic, Kuzmic. Μαζί με τις υπόλοιπες προσθήκες του τελευταίου διαστήματος (Elliot Williams, MarQuez Haynes, Vince Hunter) ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός έχει αλλάξει κατά πολύ το πρόσωπο του και μένει να δούμε κατά πόσο όλες αυτές οι αλλαγές θα λειτουργήσουν υπέρ του σε βάθος χρόνου...

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/5/2016)
Χωρίς Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πέρασαν στο ΟΑΚΑ τις γιορτές του Πάσχα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην έχει στη διάθεσή του τόσο τον Βλάντο Γιάνκοβιτς όσο και τον Γιώργο Παπαγιάννη.


Με το απουσιολόγιο να περιλαμβάνει δύο ονόματα (βλ. Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιώργος Παπαγιάννης) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει των δύο πρώτων ημιτελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, απέναντι στον Άρη.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «κίτρινους» στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (4/5) και την Παρασκευή (6/5), θέλοντας να κάνουν τα δύο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του δεν έχουν πάψει λεπτό να αναλύουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Άρη, απέναντι στον οποίο μετρούν το απόλυτο φέτος (3/3) σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεδομένου ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια θα δοθούν στο ΟΑΚΑ, είναι σαφές πως στο «τριφύλλι» θέλουν να πάρουν ισάριθμες νίκες για να «τελειώσουν» την επόμενη εβδομάδα τη σειρά στο Nick Galis Hall.

Πηγή: sport24.gr


QUOTE(www.pressaris.gr - 2/5/2016)
Επιστροφή στο Παλέ μετά το Πάσχα, στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό

Μετά το χθεσινό ρεπό για το Πάσχα οι παίκτες του Άρη επιστρέφουν στο γήπεδο για προπόνηση, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τους δύο πρώτους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, Τετάρτη και Παρασκευή.


Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει άλλα προβλήματα εκτός από την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς που είναι ιδιαίτερα σημαντική και ήδη προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του Άρη στα νέα δεδομένα.

Είναι μια “επιχείρηση” δύσκολη για όλους τους παίκτες, κυρίως για όσους κληθούν να καλύψουν το κενό του, αλλά και για τους περιφερειακούς με τους οποίους ο Αμερικανός είχε πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασίες μέσα στο παρκέ.
SteelGandalf
QUOTE(www.yellownews.gr - 3/5/2016)
Ετοιμάζει τα πλάνα χωρίς Χάγκινς

Η απουσία του Αμερικανού σέντερ αναγκάζει τον Δημήτρη Πρίφτη να αλλάξει τα σχέδια του.


Η ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ ξεκινάει αύριο (04/05) και ο τεχνικός του Άρη κάνει τις νέες προσαρμογές στο παιχνίδι της ομάδας του, λόγω της απουσίας του βασικού σέντερ των κιτρινόμαυρων.

Αυτός που αναμένεται να πάρει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμετοχής είναι ο Βασίλης Σίμτσακ, αλλά και ο Τζέικ Κόεν αναμένεται να ανέβει και πάλι σε θέση "5", όπως και στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Όσο για τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς θα αποκτήσει έστω και τώρα στο τέλος της χρονιάς, πολύ πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας, ως μπακ απ του Οκάρο Γουάιτ και θέλει να βοηθήσει για να δικαιώσει τον προπονητή του που τον κράτησε όλη τη σεζόν, παρά την κακή του απόδοση όσο αγωνίστηκε.
yorgos
Δυστυχώς χωρίς τον Χάγγινς δε δίνω καμία τύχη στον Άρη, που αν πάρει ένα ματς θα είναι υπέρβαση. Το μόνο ενδιαφέρον στη σειρά νομίζω θα είναι τα σχήματα του Παναθηναϊκού. Μακάρι να διαψευσθώ και να δούμε μια σειρά της προκοπής. Πιο ανταγωνιστική βλέπω την άλλη σειρά...
SteelGandalf
Ουσιαστικά το έγραψα δις πιο πάνω.

Έγραψα, αρχικά, πως η υπεράσπιση του πλεονεκτήματος της έδρας του Παναθηναϊκού αναμένεται να συμβεί στις δύο επικείμενες αναμετρήσεις και στην συνέχεια μίλησα για τους τελικούς του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Δε μπορώ να τρέφω αυταπάτες. Ο Άρης χωρίς κανονικό ψηλό -άσχετα που και ο Hagins του τελευταίου διαστήματος ήταν σκιά του καλού του εαυτού- δεν μπορεί να έχει καμία τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά των δύο ομάδων εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη.

Αυτό που θα ευχηθώ εγώ, αν και πάλι δύσκολο το βλέπω να συμβαίνει, είναι να μην διασυρθούμε εκ νέου...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
Ρυθμός και άμυνα θα τον κρατήσουν «ζωντανό» στην μάχη των ημιτελικών! (PRESSARIS LIVE, 20:00)

Ο Άρης ρίχνεται σήμερα (20:00) στην μάχη των ημιτελικών του ελληνικού πρωταθλήματος, φιλοξενούμενος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με πρωταρχικό στόχο να μπορέσει να παρουσιάσει πιο ανταγωνιστική εικόνα σε σχέση με αυτή που είχε στις δύο προηγούμενες φετινές επισκέψεις του στην Αθήνα.

Τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι εύκολα για τον Άρη, αυτό είναι δεδομένο και σε αυτό παίζει ρόλο και η απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος θα χάσει σίγουρα την σειρά με τους πράσινους και κατά 99% και την επόμενη σειρά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στα πλέι οφ με διαφορετικό προπονητή, που σαφώς έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον προκάτοχό του στην ελληνική πραγματικότητα. Οι πράσινοι μπορεί να έχουν αποδεσμεύσει τους Πάβλοβιτς και Κούζμιτς, μπορεί να μην έχουν στην διάθεσή τους ούτε τον Γιάνκοβιτς και τον Παπαγιάννη, αλλά δεν στερούνται λύσεων.

Η πεντάδα των περιφερειακών είναι πιο ποιοτική από αυτή του Άρη με την παρουσία των Διαμαντίδη, Καλάθη, Γουίλιαμς, Χέινς και Φελντέιν, ενώ ο Πεδουλάκης υπολογίζει πλέον και τον Παππά. Μέσα στην ρακέτα μοιράζονται πλέον τον χρόνο οι Ραντούλιτσα, Γκιστ και Χάντερ, ίσως εκεί παρατηρείται μια… λειψανδρία για τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Άρης παίζει χωρίς τον βασικό του σέντερ.

Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στο ΟΑΚΑ σήμερα στον ρυθμό. Ο Άρης είχε ελέγξει τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού και τα πήγε περίφημα, μένοντας πολύ δυνατά στον αγώνα, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο έχασε τον ρυθμό και έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρει ελεύθερα σουτ.

Η παρουσία του Γουίλιαμς είναι ένα καινούριο στοιχείο στο σκάουτινγκ του Πρίφτη. Ο Αμερικανός είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος σε εκτέλεση από την επίθεση του Παναθηναϊκού και σε αυτόν θα δοθεί μεγάλο βάρος, όμως είναι γεγονός πως θα πρέπει όλοι όσοι αγωνιστούν – ειδικά στην περιφέρεια – να κάνουν το τέλειο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ, για να έχει ο Άρης στο τέλος πιθανότητες να διεκδικήσει το “διπλό”.


Διπλό σήμερα! Όνειρο ανοιξιάτικης νυκτός!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
Μακ Νιλ Vs. Γουίλιαμς: Οι μάχες τους στον προθάλαμο του ΝΒΑ πριν την… ευρωπαϊκή κόντρα τους!

Τζερέλ Μακ Νιλ και Έλιοτ Γουίλιαμς ήταν παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο περσινό πρωτάθλημα της D-League στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι ομάδες τους αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές, μεταξύ τους κοντραρίστηκαν δύο φορές και σήμερα ετοιμάζονται για μια ακόμη μάχη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο Μακ Νιλ ήταν μέλος των Μπέικερσφιλντ Τζαμ, με τους οποίους είχε 18,7 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ την περσινή περίοδο, πριν αγωνιστεί έξι φορές με τους Σανς στο ΝΒΑ.

Ο Γουίλιαμς ήταν ο σταρ του πρωταθλήματος με την φανέλα των (πρωταθλητών) Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Είχε 28,4 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο.

Τέσσερις φορές οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στην περσινή D-League και μοιράστηκαν τις νίκες.

Στις 27 Ιανουαρίου 2015 οι Τζαμ κέρδισαν τους Ουόριορς με σκορ 102-89. Ο Μακ Νιλ ήταν άστοχος σε 36 λεπτά συμμετοχής έχοντας 7 πόντους με 3/14 σουτ, αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα σωστά: 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Γουίλιαμς είχε 18 πόντους και 6 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής με 4/6 βολές και 7/14 σουτ.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 οι Ουόριορς επιβλήθηκαν των Τζαμ με 95-77. Δεν αγωνίστηκε ο Γουίλιαμς, ενώ ο Μακ Νιλ είχε σε 31 λεπτά συμμετοχής 5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, ήταν η σειρά των Τζαμ να κερδίσουν. Τελικό σκορ 102-96. Ο Γουίλιαμς δεν αγωνίστηκε ξανά. Ο Μακ Νιλ είχε 15 πόντους με 4/6 βολές, 4/10 δίποντα και 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 36 λεπτά.

Στις 28 Μαρτίου 2015, οι Ουόριορς επιβλήθηκαν με 120-101. Ο Γουίλιαμς είχε 13 πόντους με 3/3 βολές, 5/8 δίποντα και 0/3 τρίποντα σε 22 λεπτά, ενώ ο Μακ Νιλ σταμάτησε στους 25 πόντους: 8/11 βολές, 7/18 δίποντα, 1/4 τρίποντα, αλλά και 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.


Αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για δύο από τους σταρ των ομάδων!

QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
PRESSARIS Ανάλυση: Η στατιστική εικόνα των μονομάχων του ΟΑΚΑ – Που υπερτερεί ο Άρης και που πρέπει να «χτυπήσει»

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος πάγκου από τον Άρη και ανέβασε την ποιότητά του με την προσθήκη των Γουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που μπορεί ο Άρης να εκμεταλλευτεί για να είναι ανταγωνιστικός στο ΟΑΚΑ.


Οι πράσινοι σκοράρουν με μεγαλύτερη ευχέρεια από τον Άρη (82,4π. – 78,4π.), η άμυνα τουλάχιστον σε απόλυτους βαθμούς είναι σχεδόν η ίδια με τον Άρη να υπερτερεί ελάχιστα (68,7π. έναντι 68,8π.), ενώ οι κίτρινοι είναι καλύτεροι και στις βολές και στα τρίποντα, υστερούν όμως στα δίποντα σε ποσοστά ευστοχίας.

Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί περισσότερο κυρίως λόγω της παρουσίας των Καλάθη – Διαμαντίδη, κλέβει περισσότερες μπάλες επίσης πρωτίστως λόγω των δύο Ελλήνων γκαρντ, όμως το στοιχείο που ξεκάθαρα υπερτερεί ο Άρης είναι η άμυνα στο περιφερειακό σουτ, επιτρέποντας τον αντίπαλο να σουτάρει μόνο με 26,4% από το τρίποντο, στοιχείο πάντως που δεν έπαιξε ρόλο στις αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο ενδεχομένως να παίξει ρόλο απέναντι στην ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι η ομοιογένεια που έχει ο Άρης. Είναι σαφώς πιο δεμένη ομάδα, δεν έχει κάνει αλλαγές στο ρόστερ και έχει παρουσιάσει σύνολο με μεγαλύτερη συνοχή σε σχέση με τους πράσινους.


Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και αναλυτική στατιστική για τους λάτρεις του είδους. Φυσικά καλή είναι η θεωρία, αλλά στην πράξη ο Άρης κάθε φορά που βρίσκει αντίπαλο του τον Παναθηναϊκό, δυσκολεύεται αισθητά.
irving
αμα βρειτε κανα λινκ στειλτε
louie
QUOTE (irving @ May 4 2016, 19:11 ) *
αμα βρειτε κανα λινκ στειλτε


κι εδω οποιο καλο παιδι βρει λινκ. γιατι θα παθουμε κανα στερητικο μεχρι τους τελικους
pan24
Γαιτι αλλαγη στα 30'?Επαθε κατι ο ραντου?
SteelGandalf
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 19-19

Άναρχο και βιαστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με πολλά σουτ, και μεγάλη αστοχία του Παναθηναϊκού στα τρίποντα (0/5), αλλά το 7/9 στα δίποντα τον κρατάει δυνατά. Ο Άρης έχει 3/9 τρίποντα και 4/10 δίποντα.
SkyFall
aklautoi5
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 46-39

Κατάφερε μικρά επιτυχημένα σερί ο Παναθηναϊκός στα οποία μπόρεσε να βρει απαντήσεις ο Άρης, άλλοτε με σουτ τριών πόντων (κυρίως), άλλοτε με δίποντα, αλλά δεν πείθει πως με τον συγκεκριμένο εντελώς ανορθόδοξο τρόπο θα μπορέσει να παραμείνει σε επαφή με το σκορ μέχρι τέλους. Το κακό είναι πως και ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει κάτι το σπουδαίο απόψε, αλλά κάποιοι παίχτες "κλειδιά" του (π.χ. Καλάθης 12p, Williams 10p) με δικά τους ξεσπάσματα είναι αυτοί που τον κρατούν μπροστά στο σκορ.

Σε ό,τι αφορά τα σουτ, ο Παναθηναϊκός έχει 17/30 FG (3/9 3p FG), ενώ ο Άρης έχει 13/33 FG (6/15 3p FG).

Η μάχη των ριμπάουντς είναι αμφίρροπη. Ο Παναθηναϊκός έχει 17 (4 επιθ.) και ο Άρης 16 (7 επιθ.).

Οι γηπεδούχοι έχουν 12 ασσίστς, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 5 λάθη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν 10 ασσίστς, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 7 λάθη.

Ο Άρης έβγαλε κάποιες καλές άμυνες, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει απαντήσεις ακόμη και σε δεύτερο χρόνο (χαρακτηριστική η τάπα του McNeal στον Καλάθη που κατέληξε σε καλάθι σε δεύτερο χρόνο, όπως κι ένα καλάθι τρίποντο του Haynes, που ήταν και το τελευταίο του ημιχρόνου, με τη μπάλα να καταλήγει μέσα έπειτα από αναπήδηση στη στεφάνι).

Επαναλαμβάνω όμως πως ο Άρης αν συνεχίσει να παίζει ανορθόδοξα και όχι με ψυχραιμία, υπομονή και "καθαρό" μυαλό, θα ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων, αν και θεωρητικά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το αποφύγει.
pan24
Δεν μου αρεσει η χρησιμοποιηση του φωτση τοση πολυ ωρα ειδικα εφοσον δεν κανςι και τιποτα το ιδιαιτερο σημερα
whaler
Ελάχιστο χρόνο έχει πάρει απόψε ο Ραντούλιτσα. Ο Παππάς όσο έχει παίξει, δείχνει τρομερό ζήλο και γρήγορα πόδια στην άμυνα.
Dred11
Φοβερή φάση ο Ραντούλιτσα!
pan24
Θυμιστε μου την τελευταια φορα που ο καλαθης ειχε 3/4 τριποντα και συνολικα 9/12 σουτ
whaler
QUOTE (pan24 @ May 4 2016, 21:21 ) *
Θυμιστε μου την τελευταια φορα που ο καλαθης ειχε 3/4 τριποντα και συνολικα 9/12 σουτ


Και απόλυτη επιτυχία στις βολές rolleyes.gif
SteelGandalf
3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 67-57

Ο Καλάθης βλέπει το καλάθι ως βαρέλι. Τα βάζει από παντού και με όλους τους τρόπους!!!

Ο Άρης το παλεύει να μένει κοντά στο σκορ με τη διαφορά να βρίσκεται μεταξύ 6-9 πόντων στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου δεκαλέπτου και μόνο στο τέλος της να έχει φτάσει σε διψήφιο νούμερο (με μέγιστη το +13 67-54). Οι διαιτητές, δυστυχώς, σφυρίζουν πολύ πιο δύσκολα στην ρακέτα του Παναθηναϊκού. Έχω μετρήσει τουλάχιστον 5 φάσεις στις οποίες υπήρχαν εμφανείς επαφές-φάουλ σε παίχτες του Άρη αλλά δεν δόθηκαν. Κρίμα...

Το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι πολύ ελεύθερο και ο Παναθηναϊκός πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να το χάσει όταν έχει έναν τέτοιον Καλάθη (21p με 6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντς, 6 ασσίστς) στις τάξεις του.
pan24
QUOTE (Fitz @ May 4 2016, 21:23 ) *
Και απόλυτη επιτυχία στις βολές rolleyes.gif

Χαχαχαχαχα
Και ο παππας οσο εχει παιξει ειναι αρκετα καλος και νομιζω σημερα θα επαιζε παραπανω αλλα ηταν πολυ καλος ο ουιλιαμς
Και ο χαραλαμποπουλος οσο εχει παιξει εχει σταθει αξιοπρεπως
Dred11
Αυτό το μηχάνημα για τα σουτ που πήρε ο Παππας κάνει δουλειά φαίνεται και το μοιράζεται και με τον Καλαθη. Ας το δώσουν λίγο και στον Ουίλλιαμς.
SteelGandalf
Προσφέραμε ακόμη μια χαλαρή προπόνηση στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά έχει εδραιωθεί στους 15 πόντους και τώρα, με κάτι περισσότερο από 4 λεπτά να απομένει, το σκορ είναι 82-67.

Ο Άρης δεν έχει το βάθος για να ανταποκρίνεται σε ολόκληρο το 40λεπτο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εκτός του Καλάθη που μας έκανε πλάκα, ο Williams, ο Raduljica και ο Παππάς έκαναν και αυτοί ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ...
Gkos
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 21:37 ) *
Προσφέραμε ακόμη μια χαλαρή προπόνηση στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά έχει εδραιωθεί στους 15 πόντους και τώρα, με κάτι περισσότερο από 4 λεπτά να απομένει, το σκορ είναι 82-67.

Ο Άρης δεν έχει το βάθος για να ανταποκρίνεται σε ολόκληρο το 40λεπτο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εκτός του Καλάθη που μας έκανε πλάκα, ο Williams, ο Raduljica και ο Παππάς έκαναν και αυτοί ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ...



Εγω μια χαρα την ειδα την ομαδα σου παντως...
Προς τι ο μηδενισμος ;
Χαλαρη προπονηση;
thanath
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 21:37 ) *
Προσφέραμε ακόμη μια χαλαρή προπόνηση στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά έχει εδραιωθεί στους 15 πόντους και τώρα, με κάτι περισσότερο από 4 λεπτά να απομένει, το σκορ είναι 82-67.

Ο Άρης δεν έχει το βάθος για να ανταποκρίνεται σε ολόκληρο το 40λεπτο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εκτός του Καλάθη που μας έκανε πλάκα, ο Williams, ο Raduljica και ο Παππάς έκαναν και αυτοί ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ...

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση χαλαρή προπόνηση! Ο Άρης παρά το πρόβλημα στους ψηλούς, εμφανίστηκε ανταγωνιστικότατος για τρία δεκάλεπτα!
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 21:37 ) *
Προσφέραμε ακόμη μια χαλαρή προπόνηση στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά έχει εδραιωθεί στους 15 πόντους και τώρα, με κάτι περισσότερο από 4 λεπτά να απομένει, το σκορ είναι 82-67.

Ο Άρης δεν έχει το βάθος για να ανταποκρίνεται σε ολόκληρο το 40λεπτο απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εκτός του Καλάθη που μας έκανε πλάκα, ο Williams, ο Raduljica και ο Παππάς έκαναν και αυτοί ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ...


κατσε ρε συ επρεπε να θυμηθει ο καλαθης να παιξει μπασκετ μετα ενα τριμηνο και να βαλει ο παπας 2/2 τρ ερχομενος απο το πουθενα-εννοω τοσο καιρο εκτος και τωρα φορμαρεται-για να χασουμε.
Γυρισαμε απο το -17 και δε το παρατησαμε ποτε και ενα σουτ μεσα-το χαμενο του οκαρο- κι ενα χαμενο ριμπαουντ αυτο που εβαλε τις 2 βολες για το 84 ο γουιλιαμς και θα γινοταν μυθος στο τελος
G-arenas
ο πεδουλακης εχει βαλει καποια στοιχεια στο παιχνιδι μας οπως τα πολλα κοψιματα κυριως του καλαθη αλλα και του γουιλιαμς βαθια στην ρακετα, οπως και στην αμυνα στην αντιμετωπιση του πικ εν ρολ με τον ραντου φανερα να μενει πισω επιτελους και τον γκιστ τα περισσοτερα να τα αλλαζει. αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι απο την θεση 3 εως την 5 ειμαδτε παρα μα παρα πολυ αδειοι!! ο ραντου με τον γκιστ θα ειναι στο 5 και φωτσης στο 4 τελος! δεν εχουμε αλλες λυσεις. αρα ο αρτζι αν δεν γυρισει ο παπατζον θα πρεπει να βρει 5 λεπτα στον χαντερ ωστε να δινει καποιες ανασες και φαουλ αλλα το κυριοτερο να δωσει λιγοτερα λεπτα στον φωτση ο οποιος ειναι για λυπηση.

επισης ο αρτζι ολες του τις ομαδες της στηριζει στο 3-4αρια του να μπορουν να μαρκαρουν και στην μπροστα γραμμη και στην πισω γραμμη αμυνας αλλα εμεις οχι δεν εχουμε τετοιους παικτες αλλα στο 3- δεν εχουμε κανεναν παικτη!!

το θετικο που ειδα οτι προσπαθει να εκμεταλλευτει την υπεροπλια που χουμε στην περιφερεια πιεζοντας και με ζον πρεσ τον αρη και δειχνοντας οτι θελει να δωσει στην ομαδα ευκαιρια να φυγει στον αιφνιδιασμο...

θετικο οτι παιζει και ο χαραλαμπο!αν επαιζε ετσι σταθερα 8-10 λεπτα στην ευρωλιγκα και ο παπατζον το ιδιο τωρα δεν θα ειχαμε κανενα θεμα αλλα ειχαμε σαλε βλεπετε!
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 85-79

Με τον Άρη να μην τα παρατάει, "επιστρέφοντας" από το -17 (σκορ 82-65 που είχε διαμορφωθεί στο 35ο λεπτό του αγώνα), το παιχνίδι άλλαξε εικόνα λίγο πριν το τέλος του, αλλά επί της ουσίας μηδέν (για τον Άρη).

Μονοδιάστατο και προβλέψιμο το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, που το μόνο που έκαναν ήταν να σουτάρουν -από μέση και μακρινή απόσταση- αφού δεν μπορούσαν να πατήσουν στην ρακέτα του αντιπάλου τους, οπότε οι 79 πόντοι είναι πάρα πολλοί, χωρίς σε αυτό να παραβλέπω και την χαλάρωση των γηπεδούχων στο τέλος, που εκνεύρισε και δικαίως τον κόουτς Πεδουλάκη.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, μπορούσαν να σκοράρουν με όλους τους τρόπους και κατάφεραν, σε άπειρες περιπτώσεις, να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι με lay-ups εξ επαφής. Στις περισσότερες από αυτές είχαν εύκολα δίποντα και στις υπόλοιπες κέρδιζαν φάουλ, απόντος και του Jamelle Hagins που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα φόβητρο από κάτω.

Νίκη χωρίς να ιδρώσει ο Παναθηναϊκός και η σειρά, μετά το 1-0, μεταφέρεται για την Παρασκευή στις 18:00.

Πόσες φορές το έγραψα φέτος. Αν είχαμε αντικαταστήσει τον Cupkovic με έναν πιο ικανό ψηλό...

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
Δύο λεπτά αδράνειας και… γλίστρησε το μπρέικ! Ήττα στο ΟΑΚΑ με 85-79…

Δύο λεπτά έλλειψης συγκέντρωσης στέρησαν τον Άρη από το μπρέικ επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ! Το διάστημα 29’-31’ οι πράσινοι πέτυχαν 5/6 τρίποντα, ξέφυγαν με 16 πόντους και εκεί έχτισαν τη νίκη τους με 85-79 απέναντι στους κίτρινους που ήταν ανταγωνιστικοί ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.


Οι κίτρινοι προστάτευσαν την μπάλα σχεδόν τέλεια και στην άμυνα και στην επίθεσή τους στο πρώτο δεκάλεπτο και έτσι μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Είχαν μόλις δύο λάθη και έδωσαν μόλις ένα επιθετικό ριμπάουντ στον Παναθηναϊκό και με τον Οκάρο Γουάιτ να συνδέεται με το καλάθι ήταν αυτοί που καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Αμερικανός έκανε το 9-11 στο 7’, όμως οι πράσινοι απάντησαν άμεσα, προηγήθηκαν με 13-11 (8’) και 17-14 (9’) πριν το δεκάλεπτο κλείσει ισόπαλο με 19-19, αλλά το κακό για τον Πρίφτη ήταν το φόρτωμα με δύο φάουλ και του Κοέν και του Σίμτσακ.

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός άλλαξε, κυρίως γιατί ανέβασε την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός επιθετικά. Ο Καλάθης βρήκε τρόπους να σκοράρει, ο Γουότερς έκανε εύκολα λάθη στην επίθεση και οι πράσινοι ξέφυγαν με 30-23 στο 15’ και 32-26 στο 16’. Ο Άρης με τρίποντα του Πελεκάνου κρατήθηκε “ζωντανός” (είχε 6/15 στο α’) μειώνοντας σε 35-34 (18’), αλλά Καλάθης και Γουίλιαμς έδωσαν και πάλι διαφορά 7 πόντων στους γηπεδούχους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (46-39).

Οι κίτρινοι μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν μέσα στο παιχνίδι, βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Το σκορ ήταν 50-45 στο 25’, αλλά η είσοδος του Ραντούλιτσα και η εξαιρετική μέρα του Καλάθη έδωσαν στους γηπεδούχους ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Το σκορ έγινε 54-45 στο 26’ και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ο μέχρι τότε άστοχος Παναθηναϊκός από το τρίποντο έφτασε στο +13 (67-54) με εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75μ. των Καλάθη και Γουίλιαμς.

Ο Πελεκάνος μείωσε σε 67-57 με τρίποντο στο φινάλε του δεκαλέπτου, αλλά 2/2 τρίποντα του Παππά στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου διαμόρφωσαν το 73-57 (31’), ενώ και ο Φελντέιν με νέο τρίποντο έγραψε το 76-63. Στο 33’ το σκορ έγινε 78-63 από τον Παππά που πήρε τη σκυτάλη από τον Καλάθη… Οι κίτρινοι είχαν επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό στην επίθεση και το παιχνίδι ξέφυγε εντελώς από τον ρυθμό τους.

Όπως συμβαίνει φέτος σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που βρίσκεται πίσω, ο Άρης δεν τα παράτησε. Σταδιακά οι κίτρινοι επέστρεψαν. Το 82-65 στο 35’ έγινε 82-74 με τρίποντο του Μακ Νιλ 1.43 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γουίλιαμς με 2/2 βολές έγραψε το 84-74 (1.11), αλλά ο Άρης απάντησε με καλάθι του Κοέν (84-76 στα 49’’) και τρίποντο του Μακ Νιλ (84-79 στα 19’’) και ήταν έτοιμος για μια νέα ανατροπή. Ο Γουίλιαμς με 1/2 βολές στα 18’’ έκανε το 85-79 που εν τέλει ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Κοέν αστόχησε στην τελευταία επίθεση…

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 2 (4ρ.), Φώτσης 2 (3ρ.), Ραντούλιτσα 10 (8ρ., 5ασ.), Καλάθης 21 (6/9δπ., 3/4τρ., 6ρ., 8ασ.), Γουίλιαμς 18 (3/4β., 6/8δπ., 1/3τρ., 4ρ., 4ασ.), Χέινς 3 (1), Παππάς 12 (2/2β., 2/2δπ., 2/3τρ.), Φελντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 4 (5ρ., 4ασ.), Γκιστ 4, Χάντερ.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 10 (3/4β., 2/5δπ., 1/3τρ., 8ρ., 2ασ.), Γουότερς 12 (2/2β., 2/6δπ., 2/6τρ., 2ρ., 7ασ.), Κοέν 10 (2/4δπ., 2/5τρ., 2ρ., 2ασ.), Μούρτος 2, Μακ Νιλ 22 (5/7β., 4/11δπ., 3/4τρ., 10ρ.), Ξανθόπουλος 7 (1), Πελεκάνος 9 (3/4τρ.), Τσούπκοβιτς 7 (1), Ζάρας, Σίμτσακ.


Να τονίσω κάπου εδώ πως δεν συμφωνώ με τον τίτλο του δημοσιεύματος. Αν τον διαβάσει κάποιος θα πιστέψει πως το παιχνίδι χάθηκε στα τελευταία λεπτά.

QUOTE(Gkos @ May 4 2016, 20:41 ) *
Εγω μια χαρα την ειδα την ομαδα σου παντως...
Προς τι ο μηδενισμος ;
Χαλαρη προπονηση;


QUOTE(thanath @ May 4 2016, 20:51 ) *
Δεν ήταν σε καμία περίπτωση χαλαρή προπόνηση! Ο Άρης παρά το πρόβλημα στους ψηλούς, εμφανίστηκε ανταγωνιστικότατος για τρία δεκάλεπτα!


QUOTE(tuareg @ May 4 2016, 20:51 ) *
κατσε ρε συ επρεπε να θυμηθει ο καλαθης να παιξει μπασκετ μετα ενα τριμηνο και να βαλει ο παπας 2/2 τρ ερχομενος απο το πουθενα-εννοω τοσο καιρο εκτος και τωρα φορμαρεται-για να χασουμε.
Γυρισαμε απο το -17 και δε το παρατησαμε ποτε και ενα σουτ μεσα-το χαμενο του οκαρο- κι ενα χαμενο ριμπαουντ αυτο που εβαλε τις 2 βολες για το 84 ο γουιλιαμς και θα γινοταν μυθος στο τελος


Απαντώ και στους τρεις σας.

Δεν είπα πως δεν προσπάθησαν οι παίχτες μας. Δεν έγραψα πουθενά πως το παράτησαν. Απλά δεν μπορούν. Το έγραψα από την αρχή, πριν τον αγώνα, αλλά και στο ημίχρονο. Τώρα αν επειδή οι παίχτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν και οι δικοί μας πέτυχαν μερικά απονενοημένα τρίποντα και μείωσαν την διαφορά, με αποτέλεσμα το σκορ να μην ξεφύγει πάνω από τους 10+ πόντους, εμένα αυτό δεν μου λέει κάτι.

Εγώ παρακολουθούσα έναν ανήμπορο Άρη πίσω. Το πιο δυνατό του χαρτί, η άμυνα του, ήταν παντελώς απούσα και σε αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
pan24
Σημερα ηταν το πρωτο ανταγωνιστικο παιχνιδι επι πεδουλα
-Ο παππας παιχνιδι με παιχνιδι ειναι καλυτερος.Αν συνεχισει ετσι θα ειναι τεραστια μεταγγραφη για instant score στα play off
-Μετα απο καιρο ενα καλο παιχνιδι απο τον καλαθη.Φυσικα δεν περιμενω οτι θα ειναι παντα τοσο ευστοχος αλλα ελπιζω να ξεμπουκωσε και να δουμε τον κανονικο καλαθη
-Μου αρεσαν τα ροτεισον του πεδουλα
-Ενδιαφερον ειχε η διαχειριση στους ψηλους.Ο χαντερ φαινεται να μην υπολογιζεται καθολου και δεν θα μου εκανε εντυπωση οταν επιστρεψει ο παπαγιαννης ο χαντερ να μεινει εκτος 12αδας.Ετσι εχει γινει καραμπολα με τον γκιστ να παιζει σχεδον ολο το χρονο του στο 5 με το 4 να καλυπτεται κυριως απο φωτση και χαραλαμποπουλο.Ερωτηματικο το πως θα ανταποκριθουν στην σειρα με ολυμπιακο αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο εδω
-Ο χεινζ,οσο καλος ρολιστας και να ειναι νομιζω ηταν αχρηστος ως μεταγγραφη που μαλιστα πληρωσαμε και buy out.Τα 5' που παιζει χωρις προβλημα θα μπορουσε να παιξει ο μποχωριδης
tuareg
QUOTE(SteelGandalf @ May 4 2016, 22:02 ) *
Απαντώ και στους τρεις σας.

Δεν είπα πως δεν προσπάθησαν οι παίχτες μας. Δεν έγραψα πουθενά πως το παράτησαν. Απλά δεν μπορούν. Το έγραψα από την αρχή, πριν τον αγώνα, αλλά και στο ημίχρονο. Τώρα αν επειδή οι παίχτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν και οι δικοί μας πέτυχαν μερικά απονενοημένα τρίποντα και μείωσαν την διαφορά, με αποτέλεσμα το σκορ να μην ξεφύγει πάνω από τους 10+ πόντους, εμένα αυτό δεν μου λέει κάτι.

Εγώ παρακολουθούσα έναν ανήμπορο Άρη πίσω. Το πιο δυνατό του χαρτί, η άμυνα του, ήταν παντελώς απούσα και σε αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.


διαφωνω,το παιχνιδι μια χαρα ηταν,αφου δεν ειχες ψηλο να απειλεισεις μεσα,η διαφορα ανοιξε στα συνεχομενα τριποντα του ΠΑΟ.
Ουτε ο ραντουλιτσα μας εκανε μεγαλη ζημια και γκιστ-φωτση-δδ-φελντειν (για το μεγαλυτερο διαστημα)-γουιλιαμς (στο σετ παιχνιδι),τους ειχαμε βγαλει εκτος επιθετικων πλευ.Ε τα φαγαμε απο το Καλαθη και το Παππα....
Στη τελικη κατι θ αφησεις,στην αμυνα,δε πιστευω οτι περιμενε κανεις οτι θα χει ο καλαθης 3/4 τρ και 2/2 ο σχεδον απο παροπλισμο παππας.
SteelGandalf
Καλά βρε Βασίλη, λες και δεν έχεις παρακολουθήσει ξανά τον Άρη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσαρτσαρής και ο Αλβέρτης να μπουν να παίξουν, από 15 πόντους έκαστος θα μας βάλουν και μάλιστα χαλαρά. Αφού, και αυτό είναι πραγματικά απορίας άξιο, κάθε φορά και "νεκρούς" ανασταίνουμε...

Ο Raduljica δεν μας έκανε ζημιά όπως λες επειδή απλά δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Μην κοιτάς μόνο τους πόντους του (10p 2/3 δίποντα και 6/8 βολές). Κοίτα και τις ασσίστς του (5)! Κάθε φορά που τον κλείναμε, "έσπαγε" μπάλες σε ελεύθερους συμπαίχτες του. Μέσα σε όλα αυτά σκέψου πως αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά. Δηλαδή τι έπρεπε άλλο να κάνει;
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 22:21 ) *
Καλά βρε Βασίλη, λες και δεν έχεις παρακολουθήσει ξανά τον Άρη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσαρτσαρής και ο Αλβέρτης να μπουν να παίξουν, από 15 πόντους έκαστος θα μας βάλουν και μάλιστα χαλαρά. Αφού, και αυτό είναι πραγματικά απορίας άξιο, κάθε φορά και "νεκρούς" ανασταίνουμε...

Ο Raduljica δεν μας έκανε ζημιά όπως λες επειδή απλά δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Μην κοιτάς μόνο τους πόντους του (10p 2/3 δίποντα και 6/8 βολές). Κοίτα και τις ασσίστς του (5)! Κάθε φορά που τον κλείναμε, "έσπαγε" μπάλες σε ελεύθερους συμπαίχτες του. Μέσα σε όλα αυτά σκέψου πως αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά. Δηλαδή τι έπρεπε άλλο να κάνει;


μα δε χασαμε απ αυτο,χασαμε επειδη ο καλαθης θυμηθηκε να βαλει σουτ.
Οσο και να τρωγαμε κοντα ειμασταν.
Ρισκαραμε τα σουτ κι εκει που πηγαμε να φτασουμε εβαλαν 5/5.....
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ May 4 2016, 21:30 ) *
μα δε χασαμε απ αυτο,χασαμε επειδη ο καλαθης θυμηθηκε να βαλει σουτ.
Οσο και να τρωγαμε κοντα ειμασταν.
Ρισκαραμε τα σουτ κι εκει που πηγαμε να φτασουμε εβαλαν 5/5.....


Κάθε φορά θα βρεθεί κι ένας "Καλάθης" να τα βάλει. Και όταν βρεθούν πολλοί (Καλάθηδες), τότε χάνουμε με μεγάλη διαφορά.

Ξέχασες τι συνέβη στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο;

Σήμερα δεν τα έβαλε μόνο ο Καλάθης. Ήταν και ο Williams που πέτυχε 18 πόντους, ήταν και ο Παππάς (δεν έχει σημασία από που γύρισε, δεν ήταν και σε κρυογενικό θάλαμο το παιδί), αλλά και ο Raduljica.

Ανέφερες πιο πάνω πως δεν είχαμε ψηλό. Δεν φταίω εγώ, ούτε κι εσύ γι' αυτό. Κρατηθήκαμε στο σκορ από τα τρίποντα μας. Όμως πες μου, σε πόσα παιχνίδια με πιο δυνατούς και πιο πλήρεις αντιπάλους μπορείς να στηριχτείς στα τρίποντα σου και να τους κερδίσεις κιόλας;

Είχαμε 14/37 δίποντα και 13/31 τρίποντα. Εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό αυτό;
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 22:40 ) *
Κάθε φορά θα βρεθεί κι ένας "Καλάθης" να τα βάλει. Και όταν βρεθούν πολλοί (Καλάθηδες), τότε χάνουμε με μεγάλη διαφορά.

Σήμερα δεν τα έβαλε μόνο ο Καλάθης. Ήταν και ο Williams που πέτυχε 18 πόντους, ήταν και ο Παππάς (δεν έχει σημασία από που γύρισε, δεν ήταν και σε κρυογενικό θάλαμο το παιδί), αλλά και ο Raduljica.

Ανέφερες πιο πάνω πως δεν είχαμε ψηλό. Δεν φταίω εγώ, ούτε κι εσύ γι' αυτό. Κρατηθήκαμε στο σκορ από τα τρίποντα μας. Όμως πες μου, σε πόσα παιχνίδια με πιο δυνατούς και πιο πλήρεις αντιπάλους μπορείς να στηριχτείς στα τρίποντα σου και να τους κερδίσεις κιόλας;

Είχαμε 14/37 δίποντα και 13/31 τρίποντα. Εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό αυτό;


ε αφου ετσι παιζεις,δλδ με τη κηφισσια ποσα ειχες?
αντε να παιζε ο χ ψ ψηλος (αν ειχες καποιο) και να παιρνε 6-7 προσπαθειες ?ποσες?
παραπανω δε θα παιρνε.
Οι ποντοι του γουιλιαμς και του ραντουλιτσα δε σε πληγωσαν.
Μια χαρα προσπαθεια ηταν η σημερινη.

SteelGandalf
Εγώ αναφέρθηκα και στην γενική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α., κάθε φορά σπάνε τα κοντέρ...
air_23
QUOTE (SteelGandalf @ May 4 2016, 22:02 ) *
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 85-79

Με τον Άρη να μην τα παρατάει, "επιστρέφοντας" από το -17 (σκορ 82-65 που είχε διαμορφωθεί στο 35ο λεπτό του αγώνα), το παιχνίδι άλλαξε εικόνα λίγο πριν το τέλος του, αλλά επί της ουσίας μηδέν (για τον Άρη).

Μονοδιάστατο και προβλέψιμο το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, που το μόνο που έκαναν ήταν να σουτάρουν -από μέση και μακρινή απόσταση- αφού δεν μπορούσαν να πατήσουν στην ρακέτα του αντιπάλου τους, οπότε οι 79 πόντοι είναι πάρα πολλοί, χωρίς σε αυτό να παραβλέπω και την χαλάρωση των γηπεδούχων στο τέλος, που εκνεύρισε και δικαίως τον κόουτς Πεδουλάκη.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, μπορούσαν να σκοράρουν με όλους τους τρόπους και κατάφεραν, σε άπειρες περιπτώσεις, να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι με lay-ups εξ επαφής. Στις περισσότερες από αυτές είχαν εύκολα δίποντα και στις υπόλοιπες κέρδιζαν φάουλ, απόντος και του Jamelle Hagins που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα φόβητρο από κάτω.

Νίκη χωρίς να ιδρώσει ο Παναθηναϊκός και η σειρά, μετά το 1-0, μεταφέρεται για την Παρασκευή στις 18:00.

Πόσες φορές το έγραψα φέτος. Αν είχαμε αντικαταστήσει τον Cupkovic με έναν πιο ικανό ψηλό...



Να τονίσω κάπου εδώ πως δεν συμφωνώ με τον τίτλο του δημοσιεύματος. Αν τον διαβάσει κάποιος θα πιστέψει πως το παιχνίδι χάθηκε στα τελευταία λεπτά.







Απαντώ και στους τρεις σας.

Δεν είπα πως δεν προσπάθησαν οι παίχτες μας. Δεν έγραψα πουθενά πως το παράτησαν. Απλά δεν μπορούν. Το έγραψα από την αρχή, πριν τον αγώνα, αλλά και στο ημίχρονο. Τώρα αν επειδή οι παίχτες του Παναθηναϊκού χαλάρωσαν και οι δικοί μας πέτυχαν μερικά απονενοημένα τρίποντα και μείωσαν την διαφορά, με αποτέλεσμα το σκορ να μην ξεφύγει πάνω από τους 10+ πόντους, εμένα αυτό δεν μου λέει κάτι.

Εγώ παρακολουθούσα έναν ανήμπορο Άρη πίσω. Το πιο δυνατό του χαρτί, η άμυνα του, ήταν παντελώς απούσα και σε αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

υπερβαλλεις..ο Αρης μεχρι το 25 ηταν ΜΕΣΑ στο ματς και πολυ..και μαλιστα ηταν μεσα στο ματς παροτι το πλανο του αμυντικα δεν απεδιδε αφου ηταν ξεκαθαρο οτι ηθελε να δωσει προσπαθειες στον ντεφορμε καλαθη οπως η λαμποραλ και ο καλαθης τελικα σημερα εκανε το ματς της ζωης του..αν σκεφτεις οτι τα στανταρ του το τελευταιο διαστημα ηταν 4-6 ποντοι και σημερα με το ματς στους 7 ειχε 21 καταλααβινεις οτι ηταν και θεμα μπαντ λακ...

και μετα ηρθε το 5λεπτο που αναγκαστικα παιξαμε λιγο ζωνη(και θα το καναμε και με χαγκινς)ωστε να βγει το ροτεισον στα φαουλ αλλα και γτ θελαμε να διαφυλαξουμε τη ρακετα μας και να ριακσρουμε τα σουτ ενος παο που τον τελευταιο καιρο ειναι πολυ κακος σ αυτο το κομματι κι εκανε 5/5 στη σειρα...

QUOTE (tuareg @ May 4 2016, 22:30 ) *
μα δε χασαμε απ αυτο,χασαμε επειδη ο καλαθης θυμηθηκε να βαλει σουτ.
Οσο και να τρωγαμε κοντα ειμασταν.
Ρισκαραμε τα σουτ κι εκει που πηγαμε να φτασουμε εβαλαν 5/5.....

ακριβως..ο καλαθης ξελασπωνε εναν κακο παο οσο ημασταν μεσα στο ματς...ενας καλαθης του τελευταιου διμηνου θα μας ειχε αφησει να απρουμε προβαδισμα και θα βλεπαμε διαφορετικο ματς με το αγχος στην πρασινη μερια
SteelGandalf
Αν υπερβάλλω, αν είμαι άδικος και αν γενικά βλέπω άλλα πράγματα, θα το δούμε την Παρασκευή.

Μακάρι να με διαψεύσουν με κατηγορηματικό τρόπο. wink.gif

Υ.Γ. Βάλτε στοιχήματα από τώρα ποιος-ποιοι παίχτες του Παναθηναϊκού θα αναγεννηθούν!
A.CAB
Ενδιαφέρον το ματς σήμερα. Ο Παναθηναικός το πήρε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ αλλά μόνο περίπατο δεν έκανε. Ο Άρης ήταν πολύ καλά στημένος (δεδομένης της διαφοράς ποιότητας) και σίγουρα μαχητικός. Απ' την άλλη ο Παναθηναικός έπαιξε φανερά πιο στοχευμένα στο μεγαλύτερο κομμάτι αλλά χαλάρωσε πάρα πολύ και άσκημα στο τελευταίο 5λεπτο.
Πάντως δεν ήταν από τα ματς που φαινόταν πως μπορούσε ν' αρπάξει ο Άρης. Ήταν όμως πολύ καλό τεστ και για τους 2.

Ο Πεδουλάκης κάνει μπαμ ότι το προσπαθεί και θέλει να βάλει κάποια καινούργια πράγματα στο παιχνίδι. Κατά ένα περίεργο λόγο επιθετικά του βγαίνει μιας και υπάρχει καλή κυκλοφορία, αρκετά γρήγορος ρυθμός κατα διαστήματα (αν και άναρχα μερικές φορές), εκμετάλευση των πλεονεκτημάτων του Καλάθη (αλλά και του Ουίλιαμς), τροφοδότηση του Ραντούλιτσα όχι μόνο για σκορ αλλά και ως πλειμέικερ ρακέτας κτλ. Κάποια του βγαίνουν, κάποια όχι. Αμυντικά δείχνει όμως να έχει θέμα. Κάνει μπαμ πως το ρόστερ δεν του ταιριάζει όπως και κάνει μπαμ μια απίστευτη γύμνια από το 3 και κάτω. Κάτι ο τραυματισμός του Γιάνκοβιτς, κάτι ο τραυματισμός του Παπαγιάννη, κάτι το απόλυτο μηδεν του Χάντερ και να μια τρύπα. Πάει ν' αναστήσει τον Φώτση αλλά μόνο εκλάμψεις θα έχουμε λογικά. Με το χρόνο δεν τα βάζει κάνεις. Έτσι όπως είναι το ρόστερ δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει αμυντικά.

Εξαιρετικός Καλάθης, πολυ καλός Παππάς και Ραντούλιτσα.
villiskabas
Ετσι πως βλεπω Ολυμπιακο Παναθηναικο ο μονος τροπος να παρει το πρωταθλημα ο Παναθηναικος ειναι να τον υποτιμησει ο Ολυμπιακος!
Reggie Miller 31
QUOTE (villiskabas @ May 5 2016, 14:07 ) *
Ετσι πως βλεπω Ολυμπιακο Παναθηναικο ο μονος τροπος να παρει το πρωταθλημα ο Παναθηναικος ειναι να τον υποτιμησει ο Ολυμπιακος!

Καλά και ο ΟΣΦΠ με μια ΑΕΚ που κάθε μηνα αλλάζει και ξένους παίζει... Ο Αρης είναι σαφώς πιο δεμένη και πιο ποιοτική ομάδα... Στα του ματς, βλέπω γενικότερα μια ξενέρα απο τους παίκτες, μια νωχελικότητα. Νομιζω πρωταρχικός στόχος ήταν η EL και όχι το πρωτάθλημα. Οι μόνοι που έχουν ανεβάσει ρυθμός είναι οι Καλάθης και Γουίλιαμς... Ο ένας το περίμενα, τον άλλον δεν τον εμπιστεύομαι. Εκεί που έκαιγε η μπάλα είχε εξαφανιστεί.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
Πεδουλάκης: «Πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτό που έγινε στο τέλος»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επεσήμανε πως ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του με την εμφάνισή του στο τελευταίο πεντάλεπτο.


Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε: «Αδικήσαμε τον εαυτό μας. Είναι αυτό που λένε ότι πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτό φάνηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο τρίτο δεκάλεπτο με την καλή άμυνα και μις ματς που διαβάσαμε χάρη στον Ραντούλιτσα πήραμε καλή διαφορά. Μετά παίξαμε πολύ άναρχο μπάσκετ, χωρίς μυαλό. Αδικήσαμε τον εαυτό μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα και το αμυντικό ριμπάουντ. Τα γκαρντ βοήθησαν να λύσουμε το δεύτερο πρόβλημα. Αλλάξαμε την άμυνα γιατί ο Αρης σούταρε καλά από μακριά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, πιο έξυπνα. Εως τώρα είχαμε συνηθίσει να μην διαβάζουμε το παιχνίδι και να μην κοιτάμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτό που έγινε στο τέλος, με βιντεοθεραπεία για να δουν κάποια παιδιά που δεν το έχουν διδαχθεί για να μας γίνει συνήθεια. Στο τέλος έρχεται η κούραση, πέφτουν οι σφυγμοί και βγαίνει η συνήθεια».

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Χρειάζονται τρεις μήνες τουλάχιστον, αλλιώς δεν θα υπήρχε προετοιμασία το καλοκαίρι. Για να παίξουμε ειδικά το μπάσκετ που παίζαμε εμείς χρειάζεται χρόνος. Θέλουμε να βάλουμε κάποιος νόμους όπου θα υπακούσουν όλοι. Δεν είναι εύκολο, γιατί αν παίζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο δεν αλλάζει εύκολα. Κοιτάμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία και λίγο την τακτική. Ένα θέμα που έχει η ομάδα είναι η δύναμη και αυτό φανερώνεται στο ριμπάουντ και ειδικά στην Ευρωλίγκα, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά αυτό έρχεται μέσω της άμυνας. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίξαμε κακό μπάσκετ».


QUOTE(www.pressaris.gr - 4/5/2016)
Πρίφτης: «Να παίξουμε λίγο πιο έξυπνα…»

Το συμπέρασμα για τον Δημήτρη Πρίφτη από το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι ότι αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να παίξει πιο έξυπνα μεθαύριο.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε δίκαια, αλλά και εμείς θα έπρεπε να παίξουμε λίγο πιο έξυπνα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Έχουμε μια πάρα πολύ σοβαρή απώλεια στη ρακέτα και ο Παναθηναϊκός έναν πολύ ιδιαίτερο παίκτη, τον Ραντούλιτσα που δημιούργησε πάρα πολλές καταστάσεις για την ομάδα του. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλό βράδυ και τον Καλάθη στο μακρινό σουτ, πήρε μια ξεκάθαρη διαφορά και τελείωσε το ματς. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, να κάνουμε κάποιες προσαρμογές και να ετοιμαστούμε με σοβαρότητα για τον αγώνα της Παρασκευής».


Αυτό ακριβώς που επεσήμανε ο κόουτς Πρίφτης είδα κι εγώ στον χθεσινό αγώνα. Όσα λεπτά βρισκόταν μέσα στο παρκέ ο Raduljica, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δεν είναι τόσο οι πόντοι που πέτυχε, αν και δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Είναι, περισσότερο, το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Έτσι, στα double team δημιουργούνταν καταστάσεις με ελεύθερο παίχτη, οπότε ο Σέρβος, που είναι μανούλα σε τέτοιου είδους παιχνίδι, μοίραζε ασσίστς και άνοιγε την άμυνα μας. Μάλιστα, όσες φορές επιχείρησε να πάει σε ατομικές ενέργειες, "φόρτωνε" με φάουλ τους ψηλούς μας (Cohen και Σίμτσακ). Αν ο κόουτς Πεδουλάκης αποφασίσει να πάει σε τέτοιο παιχνίδι για περισσότερο χρόνο, θα αποβληθούν και οι δύο συγκεκριμένοι παίχτες μας πριν φτάσουμε στο ημίχρονο. Τον Cupkovic δεν τον αναφέρω καν, αφού ο πολύπειρος Διαμαντίδης τον έκανε "χαζό".
Timemaster
αν και αρκετά καθυστερημένα οι σκέψεις μου για το χτεσινό παιχνίδι.
Ξεκίνησα να το γράφω χτες και το τελείωσα τώρα.
biggrin.gif

Εύκολη νίκη δε την λες....όπως αυτή στον άλλον ημιτελικό αλλά ούτε και ότι κινδύνεψε να χάσει ο Παναθηναϊκός.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του παιχνιδιού μιας και η διαφορά θα έπρεπε να είναι στους 15+ πόντους αν δεν χαλάρωναν οι παίχτες των γηπεδούχων.

Αυτό που μου μένει σαν εικόνα είναι η κακή άμυνα ζώνης του Άρη που έδωσε εύκολους πόντους. Πραγματικά στα 5-10 λεπτά που παίξαμε αναγκαστικά ζώνη λόγο φάουλ οι παίχτες χάνανε τις θέσεις τους και κουτουλούσαν μεταξύ τους. Αυτό μας στοίχισε ουσιαστικά να παραμείνουμε κοντά έως το τέλος.

Από την άλλη αυτό που μας κράτησε ήταν το τρομακτικό ποσοστό στα τρίποντα με 13/31 (41%) όταν είχαμε μόλις 37% στα δίποντα. Αξιοσημείωτο ότι ο Κοέν ανεβαίνει επιθετικά και προσπαθεί στην άμυνα. Ενώ και ο Πελεκάνος ευστόχησε σε 3/4 τρίποντα. Τα τρίποντα που βάλαμε (τα περισσότερα) ήταν καλά τρίποντα ελεύθερα κάτω από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας. Ο Παναθηναικός ρίσκαρε (όπως και εμείς) θωρακίζοντας την ρακέτα του και έτσι σουτάραμε πολλά περιφερειακά σουτ.

Ο Κορυφαίος του αγώνα κατά την γνώμη μου δεν ήταν ο Καλάθης ούτε ο Μακνιλ όπου θα μιλήσω για αυτούς μετά αλλά ο Ραντούλιτσα. Πραγματικά δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ή τελείωνε την φάση ή έβγαζε απίστευτες ασίστ σε συμπαίχτες του. Τελείωσε με 5 ασίστ και αν οι συμπαίχτες του ήταν πιο εύστοχοι ή τελείωναν την φάση σε πρώτο χρόνο (πολλές φορές έδιναν την έξτρα πάσα) θα είχε πολλές παραπάνω. Ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ κερδίζοντας 7 φάουλ σε 21 λεπτά αγώνα. Βέβαια σε όλα αυτά βοήθησε το γεγονός ότι δεν έχουμε ψηλό στα μέτρα του μιας και Κοέν, Σίμτσακ και Τσουπκοβιτς δεν είναι ούτε σέντερ αλλά ούτε και τα εκρηκτικά τεσσάρια που θα παίξουν πάνω από την ρακέτα.

Ουσιαστικά ο Καλάθης και ο Παναθηναικός εκμεταλλεύτηκαν πρώτον τους κενούς χώρους που δημιουργούσε ο Ραντούλιτσα , δεύτερον την κακή άμυνα ζώνης του Άρη και τρίτον την πιεστική άμυνα που έβγαλε αιφνιδιασμούς σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο.

Ο Άσσος του Παναθηναικού τελείωσε το παιχνίδι με 3/4 τρίποντα όπου μαζί με τα 2/3 του Παππά άνοιξαν την διαφορά στο σκορ. Ακόμα είχε 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Ακόμα και μετά από αυτό το παιχνίδι δε μου φάνηκε ο παίχτης των εκκατομυρίων που πήρε ο Παναθηναικός αλλά ένας παίχτης που κάτω από ορισμένες συνθήκες αποδίδει. Ο Άρης με το ρόστερ που έχει είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Στον Άρη αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι γνωστοί.
Ο Μακνιλ με 22 πόντους πρώτος σκορερ του αγώνα και πρώτος ριμπαόυντερ με 10. Αν δεν ήταν τόσο άστοχος στα λευ-απ του, 4/11 δίποντα, ο Άρης θα μπορούσε να είχε άλλη τύχη. Πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους έπαιξε άμυνα εως συνήθως και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη τριαριού στον ΠΑΟ.

Ο Ουότερς που παρόλα τα 4 λάθη του (αγαπημένος του αριθμός σε αυτή την κατηγορία) , τα 4/12 σουτ του έδωσε 7 ασιστ και σε πολλές φάσεις προσπάθησε αλλά μέχρι εκεί. Αμυντικά δεν ήταν καλός , αλλά χτες έδειξε καλά στοιχεία πλευ-μεικερ στην επίθεση. Οργάνωσε σε μεγάλο μέρος του αγώνα καλά.

Τέλος ο Ουάιτ ήταν λες και έμεινε στα πρώτα λεπτά του αγώνα όπου πέτυχε 7 από τους 10 πόντους του. Εν συνεχεία χάθηκε σε όλους τους τομείς. Τελικά τελείωσε το παιχνίδι με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ αλλά πραγματικά ήταν λίγος για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Η άμυνα του ήταν χωρίς την ενέργεια που έχουμε συνηθίσει και δε χωνόταν στις φάσεις. Αξιοσημείωτο ότι έπαιξε 30+ λεπτά χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ που για εμένα είναι έλλειψη πάθους. Ενώ δεν τον εκμεταλευτίκαμε ούτε στο γνωστό πρέσινγκ που κάνουμε , ούτε φυσικά και στις αλλαγές μαρκαρισμάτων όπου έκλεβε μπάλες στο κενό χώρο. Βέβαια για το πρέσινγκ νομίζω πως ήταν οδηγία του Πρίφτη ώστε να μένει πίσω για να μαζεύουμε τα ριμπάουντ μιας και χωρίς Χάγκινς θα μας είχε κατατροπώσει εκεί ο Παναθηναικός.

Στα στατιστικά πάντως ο Παναθηναικός δε κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ. Αν και πήρε 4 παραπάνω από εμάς στο σύνολο εμείς είχαμε 4 επιθετικά περισσότερα. Να είναι καλά ο Μακνιλ.

ο Παναθηναικός είχε 46 πόντους από το ζωγραφιστό και εμείς μόλις 22.

σε ολόκληρο παιχνίδι κάναμε μονάχα 1 κλέψιμο που είναι αρνητικό ρεκόρ.

αν και πιστεύω πως το δεύτερο παιχνίδι θα είναι περίπατος για τον Παναθηναικό θεωρώ πως αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί πρέπει να μην αφήσουμε τον Ραντούλιτσα να πάρει την μπάλα. Ίσως ένα τρικ να ήταν να τον παίξει ο Ουάιτ σε πρώτο χρόνο από μπροστά και εν συνεχεία παγίδα από την πίσω πλευρά από δεύτερο ψηλό.
Ενώ μια άλλη περίπτωση είναι να τον παίξουμε στα πόδια και να τον φθίρουμε με φάουλ. Αν και πρώτων δεν έχουμε σέντερ να το κάνει αυτό και δεύτερον στο χτεσινό παιχνίδι δεν σφυρίζονταν εύκολα φάουλ στη ρακέτα.
Να έχουμε περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση στο παιχνίδι κυρίως στην άμυνα.
Να πιέσουμε περισσότερο στην μπάλα καθιστερώντας την οργάνωση του παιχνιδιού, κλέβοντας μπάλες και βγάζοντας εκτός θέσης παίχτες κλειδιά.
Τέλος να βελτιώσουμε το ποσοστό μας στα δίποντα.
Αυτά τα ολίγα.

rolleyes.gif




SteelGandalf
Συμφωνώ σε όλα φίλε Κώστα.

Ειδικά σε αυτό που αναφέρεις για την τελική διαφορά και πως δεν είναι αντιπροσωπευτική της συνολικής εικόνας του αγώνα, ώστε να "αναγκάζει" κάποιους να μιλάνε για "παραλίγο break"!

Επίσης, αυτό για τον Raduljica το έγραψα από την πρώτη στιγμή, αλλά κάποιοι δεν συμφώνησαν, θεωρώντας πως δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο! Ναι μεν δεν έχουμε αντίπαλο να τον match-άρει (μεταξύ μας, είναι τέτοιος ο τρόπος παιχνιδιού του που ούτε ο Hagins μπορεί να το κάνει εύκολα αυτό), αλλά είναι τόσο πληθωρικό το παιχνίδι του, που δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς!

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.