Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το «φλερτ» με την Ευρωλίγκα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
weirdo1977
απο www.betsmart.gr :

Τι αναφέρει στην επιστολή της προς την ULEB η ΚΑΕ Αρης και ποια είναι τα επιχειρήματά της για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. «Παράσταση» στη Βαρκελώνη ετοιμάζουν οι «κίτρινοι»!



Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάσος Στεφάνου, το είπε για τον Αρη μετά τη λήξη του ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο: «Αυτή η ομάδα αξίζει μία θέση στην Ευρωλίγκα». Δεν γνωρίζουμε αν ο παράγοντας των «πρασίνων»… ξέρει κάτι παραπάνω, όμως η αλήθεια είναι ότι το «φλερτ» των «κιτρίνων» με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ULEB έχει προχωρήσει. Με άλλα λόγια; Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ Αρης έχουν κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα.
Η ΚΑΕ, λοιπόν, έχει στείλει ήδη επιστολή στην ULEB, με την οποία επιχειρηματολογεί για τη βούλησή της να αγωνιστεί στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τι αναφέρει σ’ αυτήν την επιστολή;

1ον: Την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ. «Τα προβλήματα του παρελθόντος ανήκουν οριστικά… στο παρελθόν», είναι το νόημα.

2ον: Τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Ενας από τους απαράβατους νόμους της ULEB για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα είναι το μίνιμουμ των εισιτηρίων. Οι «κίτρινοι» τόνισαν την παρουσία του κόσμου του Αρη, η οποία απεικονίστηκε σε όλο της το μεγαλείο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κάπου εκεί έρχεται και το τρίτο επιχείρημα.

3ον: Ολη η Ευρώπη ξέρει ότι ο Αρης έχει μπασκετικό κοινό, όμως τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς οι «κίτρινοι» (είναι λογικό να) δημιουργούν επιφυλάξεις. Στην επιστολή τους οι ιθύνοντες της ΚΑΕ εξήγησαν ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό είναι το καλύτερο πειστήριο γι’ αυτό: 5.500 κόσμου να χειροκροτά νικητές και ηττημένους, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα…

4ον: Για μία ακόμα φορά οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης τόνισαν τη δυναμική που έχει η ομάδα. Τι σημαίνει, δηλαδή, ο Αρης στο μπασκετικό στερέωμα. Και με απαραίτητη «γαρνιτούρα» όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, πιστεύουν ότι έχουν έναν ολοκληρωμένο «φάκελο» για να πείσουν την ULEB. Αλλωστε, όλα τα παραπάνω επιχειρήματα της ΚΑΕ Αρης είναι και οι προϋποθέσεις που θέτει η ULEB για να «φιλοξενήσει» μία ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Η Θεσσαλονίκη

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν… ξαφνικά ένα πρωί. Η βούληση της ULEB να υπάρχει στην Ευρωλίγκα μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη «όπλισε» τους ανθρώπους του Αρη, στην προσπάθεια που ξεκίνησαν.

«Παράσταση» στη Βαρκελώνη

Στα πλάνα των παραγόντων του Αρη είναι η παρουσίαση όλων των παραπάνω στους ιθύνοντες της ULEB, στη Βαρκελώνη. Καλές οι επιστολές και τα επιχειρήματα, όμως οι «κίτρινοι» ξέρουν ότι πρέπει να πείσουν… δια ζώσης τους ισχυρούς άνδρες της ULEB για όλα αυτά. Η εικόνα του Αλεξανδρείου στους αγώνες με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (ειδικά αυτόν) θα είναι το καλύτερο επιχείρημα, όσον αφορά το κομμάτι του κόσμου… Να ένας ακόμη λόγος για τις συνεχείς εκκλήσεις των διοικούντων στον κόσμο για συμπαράσταση.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Ο Αρης, λοιπόν, δείχνει να πληροί τις προϋποθέσεις της ULEB για την Ευρωλίγκα. Όμως όλα τα παραπάνω ίσως να αποδειχτούν άσκοπα, αν η ομάδα δεν κάνει την πορεία που περιμένουν οι ιθύνοντές της. Τι σημαίνει αυτό; Κατάληψη μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων, ώστε να τηρηθούν και τα βαθμολογικά κριτήρια. Αν επαληθευτεί το παρασκήνιο και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό εξασφαλίσουν δύο εγγυημένα συμβόλαια, η τρίτη ομάδα της Ευρωλίγκας θα προκύψει από τη βαθμολογία (εφόσον φυσικά πληροί και τις παραπάνω προϋποθέσεις). Στον Αρη θεωρούν ότι η τρίτη θέση ισοδυναμεί με… πρωτάθλημα. Και δεν έχουν καθόλου άδικο…
weirdo1977
QUOTE(www.betsmart.gr)
Η πρόκληση του Αρη και η υποχρεωσή του στο ελληνικό μπάσκετ....



Η μεγάλη ευκαιρία του Αρη είναι τώρα.Και μαζί του και η σωτηρία του ελληνικού μπάσκετ.Ιδού η πρόκληση λοιπόν.Ο αυτοκράτορας καλείται να επιστρέψει οχι ακριβώς στον θρόνο του αλλά στην φυσική του θέση.Στην ευρωπαική ελίτ.Καθώς οι μεγάλες ομάδες ακόμα και στις άσχημες στιγμές τους δεν φεύγουν από τα μεγάλα σαλόνια..

Ο Αρης πλήρωσε τα λάθη κάποιων μια δεκαετία σχεδόν και τώρα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να επανορθώσει...Αν χάσει και αυτή την ευκαιρία θα είναι άξιος της τύχης του..Η ομάδα είναι γωνία μαγαζί,με λαικό έρισμα,με μπασκετικό κόσμο που στηρίζει τον σύλλογο και στα δύσκολα ,με ιστορία και με πολύ βαριά φανέλα.Λες Αρης στην Ευρώπη και ολοι σε θυμούνται...Κακά τα ψέματα.

Και πάμε στο τώρα λοιπόν.Που να βρει καλύτερη ευκαιρία ο Αρης από την φετινή;Σαφώς Παναθηναικός και εσχάτως Ολυμπιακός είναι μπροστά ,κεφάλι στην κούρσα...Για πολλούς λόγους.Ποιός μένει;Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς καθώς είναι και αυτός μια ακόμα ομάδα με βαριά φανέλα στο ελληνικό μπάσκετ είναι βυθισμένος στα εσωτερικά του και το μυαλό των επιφανών οπαδών είναι στην ασπρόμαυρη μπάλα.Η ΑΕΚ;Ποιά ΑΕΚ...;Αυτή βγάζει τα μάτια της μόνη της και θα πληρώνει για χρόνια την κόντρα οπαδών -Φιλίππου.Το Μαρούσι;Εχει βγάλει την ταμπέλα μήπως συνοικιακή ομάς...;Οχι.Και οχι γιατί για να βγάλεις αυτή την ταμπέλα πρέπει να έχεις και ερισμα.Ο Πανελλήνιος;Ακόμα δεν εβγαλε δόντι και θα πάει ευρωλίγκα...;Εμεινε κανείς;Ο Πανιώνιος πίνει καφέ στην πλατεία...Αλλος;Μπα.

Αρα πλάκα κάνουμε;Αν ο φετινός Αρης δεν παει περίπατο στην 3η θέση θα πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ από το Αλεξάνδρειο.Οι άλλοι παίζουν με 300 και 500 άτομα,από ομάδα χειρότεροι είναι και μην κρυβόμαστε.Ολοι οι "πατέρες"σχεδόν του ελληνικού μπάσκετ θέλουν πλέον ισχυρό Αρη.Και οχι γιατί τους επιασε η αγάπη για την ομάδα του Αρη αλλά επειδή κατάλαβαν οτι αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν υπάρχει και μάνει...!

Συνεπώς κύριοι του Αρη θα είναι "έγκλημα" αν η ομάδα δεν βγει φέτος ευρωλίγκα.Ειτε από το Ούλεμπ Καπ που έχουμε χρυσή ευκαιρία να θυμηθούμε την Γάνδη προ 20ετίας(το 1987 μην ξεχνιόμαστε..) με μια νέα ανάλογη εκστρατεία ,είτε μέσω του πρωταθλήματος.Αρκεί να αφήσουν αυτοί που ασχολούνται ...πολύ πλαγίως την ομάδα να μείνει στην ησυχία της.Και οι δύσκολες θα ερθουν και οι στραβές θα σκάσουν και πόλεμος από κάποιους θα γίνει.Αν η ομάδα όμως προστατευθεί από τους ..εσους,τότε όλα θα πάνε καλά.


Και θα βρούμε ολοι μας την ευκαιρία να έχουμε και μια 3η (τουλάχιστον)ομάδα στην ευρωλίγκα.Μια ομάδα με βλέψεις πραγματικά..Γιατί οπως είναι η ΑΕΚ τώρα χωρίς διοίκηση ουσιαστικά και χωρίς άνθρωπο,οχι κόσμο,χωρίς άνθρωπο στο πλευρό της,καταντάμε περίγελος των ευρωπαίων που μόλις βλέπουν το κλειστό στο Γαλάτσι νομίζουν οτι εσκασε στην Αθήνα η γρίπη των πτηνών και κρύφθηκαν όλοι!Να δούμε λοιπόν γεμάτα γήπεδα,sold out οπως συμβαίνει σε δέκα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο σε Ισπανία και Ιταλία,να αποκτήσουμε φιλοδοξίες και να θυμηθούμε τις παλιές καλές στιγμές με δυο ελληνικές ομάδες στα φάιναλ φορ
Αλλωστε ελληνικό μπάσκετ χωρίς ισχυρή Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει.....Και για το καλό του αθλήματος πάνω απ ολα δεν πρέπει να χαθεί η φετινή χρυσή ευκαιρία του αυτοκράτορα!
*



με ανατρίχιασε το άρθρο....
hagi
weirdo1977 μόλις το διάβασα πήγα να το κάνω copy αλλά μπαίνοντας είδα ότι με είχες προλάβει..
Πραγματικά απίστευτο άρθρο.Μπράβο σε αυτόν που το έγραψε και σίγουρα λέει την αλήθεια.
Όλα φέτος είναι ευνοϊκά και έχουμε μεγάλες ελπίδες.Αν δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας.
Papaloukas 4 ever
Συμφωνώ απολύτως. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!
dizzy_fingers
Ποιός είναι ο τυπάς που το έγραψε?
Επιτέλους ένας που δε φοβάται να πει τη γνώμη του όπως ακριβώς την πιστεύει.

Μου άρεσε περισσότερο αυτό το σημείο biggrin.gif:
QUOTE
Και πάμε στο τώρα λοιπόν.Που να βρει καλύτερη ευκαιρία ο Αρης από την φετινή;Σαφώς Παναθηναικός και εσχάτως Ολυμπιακός είναι μπροστά ,κεφάλι στην κούρσα...Για πολλούς λόγους.Ποιός μένει;Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς καθώς είναι και αυτός μια ακόμα ομάδα με βαριά φανέλα στο ελληνικό μπάσκετ είναι βυθισμένος στα εσωτερικά του και το μυαλό των επιφανών οπαδών είναι στην ασπρόμαυρη μπάλα.Η ΑΕΚ;Ποιά ΑΕΚ...;Αυτή βγάζει τα μάτια της μόνη της και θα πληρώνει για χρόνια την κόντρα οπαδών -Φιλίππου.Το Μαρούσι;Εχει βγάλει την ταμπέλα μήπως συνοικιακή ομάς...;Οχι.Και οχι γιατί για να βγάλεις αυτή την ταμπέλα πρέπει να έχεις και ερισμα.Ο Πανελλήνιος;Ακόμα δεν εβγαλε δόντι και θα πάει ευρωλίγκα...;Εμεινε κανείς;Ο Πανιώνιος πίνει καφέ στην πλατεία...Αλλος;Μπα.
weirdo1977
ΣΧΟΛΙΟ Η πρόκληση του Αρη και η υποχρεωσή του στο ελληνικό μπάσκετ....
Αποστολέας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ στις 23/1/2006 4:29:43
Warrior
Me 24+ ωρες καθυστερηση...biggrin.gif

QUOTE(metrosport.gr)
Ο Θανάσης Τζεβελέκης τοποθετήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis" από το Τελ Αβιβ όπου βρίσκεται για τον Αρη. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ στάθηκε στην συνάντηση που θα έχει με τον ισχυρό άνδρα της Μακάμπι κ. Μισράχι, και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξασφάλιση ενός συμβολαίου με την Ευρωλίγκα για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Τζεβελέκης σημείωσε: "Ο πρόεδρος της Μακάμπι, κ. Μισράχι, με προσκάλεσε στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας για το πρωτάθλημα, τιμώντας με ως πρόεδρο του Αρη. Αυτό μας τιμά ιδιαίτερα, και θα συζητήσουμε και το ενδεχόμενο της παρουσίας του Αρη στην Ευρώλιγκα, καθώς είναι γνωστό ότι διεκδικούμε ένα από τα τρία συμβόλαια που ανοίγουν την ερχόμενη σεζόν. Θέλουμε να έχουμε καλούς και ισχυρούς φίλους, τους οποίους τους χρειαζόμαστε από τη στιγμή που θέλουμε να βρεθούμε στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις των Ισραηλιτών με το άθλημα, καθώς αρκετοί κατέχουν υψηλές θέσεις, ενώ και στη Θεσσαλονίκη το Εβραϊκό στοιχείο ήταν και είναι έντονο στη πόλη, με τους περισσότερους να έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ". Για τους κ.κ. Παπαπέτρου και Νικολαϊδη σημείωσε: "Θα πάρουν το 14% των μετοχών, και αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μένει να γίνουν. Το ποσοστό αυτό θα το πάρουν από την "Γένεσις". Για το παιχνίδι με το Μαρούσι: "Είχα μεγαλύτερη αγωνία σε αυτό το παιχνίδι παρά με τον Ολυμπιακό. Ο Μπρούερ έπαιζε με πρόβλημα στο χέρι και το ήξερα".
dizzy_fingers
Βρε κερατάδες! Σε ποιόν θα πάτε να πιάσετε φιλίες μετά? Στον Στερν? laugh.gif
hagi
Κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις βλέπω...Δεν είναι και κακό...
emperor
Πάντως διάβασα στην Μακεδονία της οποίας τα αθλητικά τα εμπιστεύομαι περισσότερο από τις αθλητικές ότι ο Τζεβελέκης δεν είδε τον αγώνα με τον Μιζράχι μιας και ο πρόεδρος της Μακαμπι για γούρι δεν πάει στους εντός έδρας αγώνες και ούτε τραπέζι έγινε στον Τζεβελέκη
Μάλιστα οι άνθρωποι της Μακαμπί δεν ήξεραν τίποτα
¨Ολο αυτό έγινε για τις εντυπώσεις αλλά τον πήραν χαμπάρι τον πρόεδρο bball.gif
Warrior
Κατα την επισημοποιηση της διεξαγωγης του φαιναλ-4 του 2007 στην Αθηνα,
που εγινε την Δευτερα,φουντωσε το παρασκηνιο οσον αφορα τα συμβολαια
της επομενης χρονιας...

QUOTE(betsmart.gr)
"Δεν άφησε πολλές ελπίδες για τον Αρη ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας....Συνεπώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να ελπίζει σε συμβόλαιο λόγο πόλης...!

Μεγάλο θέμα υπάρχει με την ευρωλίγκα και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης,τον Αρη ουσιαστικά,για το αν θα πάρει συμβόλαιο ή αν έχει σχετικές πιθανότητες.Ο διευθυντής της διοργάνωσης Τζόρτνι Μπερτομέου στο πλαίσιο της ανάθεσης του Φαιναλ Φορ του 2007 στην Αθήνα είπε επί του θέματος οτι

«Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν πολύ μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, αλλά θα πρέπει να το κερδίσουν μέσα στο παρκέ. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι αποκλειστικά η απόδοσή τους μέσα στο παρκέ. Εφόσον πληρούν τα κριτήρια για την τριετή αυτόματη πρόκριση στην ULEB, τότε στο μέλλον θα είναι μία από αυτές τις ομάδες."


QUOTE(sport24.gr)
Η προσπάθεια της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης για την εξασφάλιση ενός συμβολαίου εν όψει της Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς, ουσιαστικά του τρίτου που αντιστοιχεί στην χώρα μας, συνεχίστηκε το βράδυ στην Αθήνα.

Την φορά αυτή με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για μία ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας μεταξύ του προέδρου της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη, και του μέλους της διοίκησης, Γιάννη Δαμιανίδη, με τον γενικό γραμματέα της ULEB, Τζόρντι Μπερτομέου.

Στη διάρκεια αυτής ο τελευταίος ενημερώθηκε σχετικά με τις προθέσεις και τις σκέψεις των διοικούντων ώστε να ανταποκριθούν στην εξασφάλιση ενός συμβολαίου για την Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς.
Δίνοντάς του μάλιστα και DVD με παιχνίδια της ομάδας, ενώ όπως φάνηκε δεν αποκλείεται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον ταξίδι των εκπροσώπων της διοίκησης του Άρη στη Ισπανία και την Βαρκελώνη όπου είναι η έδρα της ULEB.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως υπήρξε και νέα πρόσκληση προς τον κ. Μπερτομέου από τον Θανάση Τζεβελέκη να βρεθεί σε παιχνίδι του Άρη και να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ξεκίνημα της χρονιάς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει το παρών λόγο ανειλημμένων του υποχρεώσεων.


QUOTE
O Tζόρντι Mπερτομέου είναι μεν Iσπανός, αλλά χθες προτίμησε να κάνει τον... Kινέζο. O γενικός διευθυντής της Eυρωλίγκα ρωτήθηκε επίμονα από τους Eλληνες δημοσιογράφους για το αν θα επιστρέψει η τέταρτη θέση στην Eλλάδα, αλλά έκανε πως δεν καταλάβαινε όπως και όταν ρωτήθηκε για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθεί η δεύτερη ομάδα με το τριετές εγγυημένο συμβόλαιο.
XP. MΠ.

up & down
O Πανελλήνιος. Eδραιώνεται στην τετράδα της βαθμολογίας, μετά την όγδοη συνεχόμενη νίκη που πέτυχε.

H AEK. Aπομακρύνεται από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που μπορεί να σημάνει και την... απομάκρυνσή της από την Eυρωλίγκα.

Nα ετοιμάζεται ο Aρης
H AEK αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Eυρωλίγκα, στο Kύπελλο είναι εκτός, ενώ στο πρωτάθλημα έχει χάσει έδαφος. Συνεπώς, το έργο της για να συγκεντρώσει βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν μία θέση στην Eυρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου είναι δύσκολο. Tο Mαρούσι βρίσκεται στον τελικό του Kυπέλλου, στο πρωτάθλημα είναι στις πρώτες πέντε ομάδες, ενώ το μειονέκτημά του είναι ότι στην Eυρώπη αγωνίζεται στο Eurocup.

O Aρης είναι τρίτος στη βαθμολογία, συνεχίζει στο ULEB Cup και μπορεί να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς. Aλλά ακόμα και αν... χάσει από το Mαρούσι, το πιθανότερο είναι πως θα πάρει τη θέση του, αφού η ομάδα των βορείων προαστίων δεν είναι διατεθειμένη να αγωνιστεί στην Eυρωλίγκα. παπ

ΑΠΟ GOALDAY, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ




QUOTE(arisbc.gr)
Θετικά μηνύματα για Ευρωλίγκα

Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΑΡΗ επί του Πανιωνίου για το ULEB CUP, επόμενο ήταν να επαναφέρει τα χαμόγελα στους παίκτες, την διοίκηση και τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του θεσμού αποτελεί γεγονός. Αυτό που απομένει για το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν είναι να πιστοποιήσει την ανωτερότητα του και στον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης (7/2) στο Αλεξάνδρειο. Διότι, μπορεί η πλάστιγγα να γέρνει μέχρι στιγμής υπέρ της ομάδας μας, αλλά το ζητούμενο είναι να αποδειχθεί και εντός παρκέ. Γι' αυτό άλλωστε στο Κιτρινόμαυρο «στρατόπεδο», διατηρούν χαμηλούς τόνους και συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού μόνο έτσι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Κάπου εδώ όμως την «σκυτάλη» καλείται να πάρει και ο κόσμος του ΑΡΗ. Είναι αναγκαίο να γεμίσει ασφυκτικά το Αλεξάνδρειο, αφού η νίκη επί του Πανιωνίου με την εύθραυστη διαφορά των δύο πόντων δεν μπορεί να προσφέρει μεγάλη σιγουριά. Ο ΑΡΗΣ όμως με το λαό στο πλευρό του έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να κατατροπώσει κάθε αντίπαλο, κάτι που κρύβει σημαντικά οφέλη…

Εξάλλου, ένα γεμάτο γήπεδο, αποτελεί τον «καθρέπτη» μιας ομάδας, ενώ η μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ για την αγαπημένη τους ομάδα, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά σύνορα. Και αν ο βασικός στόχος των Κίτρινων είναι η συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα, ο κόσμος τους μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα με την διαρκή προσέλευση του στο γήπεδο.

Ακόμα και ο γενικός γραμματέας της ULEB, Τζόρντι Μπερτομέου στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη και το μέλος του ΔΣ, Γιάννη Δαμιανίδη προκάλεσε την αίσθηση ότι ο ΑΡΗΣ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για την εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Και αυτό επειδή διαθέτει πλούσια ιστορία, πιστό κοινό, και μεγάλη προσφορά στον πολιτιστικό τομέα της Θεσσαλονίκης. Ως δώρο έλαβε μάλιστα ένα αγαλματίδιο του Θεού ΑΡΗ, μερικά βιβλία με την ιστορία του συλλόγου, ένα DVD με αγώνες της ομάδας τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο ULEB CUP, ενώ έδειξε ενδιαφέρον να μάθει και άλλες λεπτομέρειες για τον Θεό του Πολέμου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξάρει την συνολική προσπάθεια που διενεργείται τα τελευταία χρόνια, ώστε να επιτρέψει ο ΑΡΗΣ στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία για την άψογη τέλεση του τελικού για το Champions Cup, γεγονός που προβλήθηκε εκτενώς από τα ξένα ΜΜΕ (CNN, Aλ Τζαζίρα, κτλ.)


Aντε βγαλτε ακρη....

Αυτο που πιστευω ειναι οτι αν ειμαστε μετα το τελος του πρωταθληματος
στην 3η ή 4η θεση(αν πιο πανω δεν ειναι η ΑΕΚ)...θα εμαστε του χρονου
Ευρωλιγκα..
hagi
Ο καθένας ότι θέλει λέει.Συμφωνώ warrior ότι αν βγούμε μέσα στους 3 ή 4 μπορεί να παίξουμε Ευρωλίγκα.Πάντως το φοβάμαι λίγο το πρωτάθλημα.Το καλύτερο θα ήταν να πέρναμε το ULEB CUP και εκτός του τίτλου θα είμασταν και ήσυχοι για την Ευρωλίγκα.
Warrior
QUOTE(sport24.gr)
Αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια του Aρη για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου είναι ο Νίκος Γκάλης. Κάτι που ο "θρύλος" του ελληνικού μπάσκετ φρόντισε να το δείξει έμπρακτα με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΚΑΕ Aρης, Θανάση Τζεβελέκη, εκφράζοντας μέσω αυτής την στήριξή του.

"Αγαπητέ, πρόεδρε, θα ήθελα να μεταφέρεις προς την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες του Aρη, τα συγχαρητήρια μου για την πρόκριση στους "4" του ευρωπαϊκού κυπέλλου της ULEB, καθώς και τις ευχές μου για την κατάκτηση του τροπαίου.

Γνωρίζω, ότι ο μεγάλος στόχος του Aρη είναι η έξοδος του στην Ευρωλίγκα", υπογράμμισε για να σταθεί στη συνέχεια στον ίδιο: "Σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, ομάδες με την ιστορία, το παρών, αλλά και το λαό του Αρη έχουν σίγουρα θέση, γιατί με την παρουσία τους προσδίδουν αίγλη στον θεσμό.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα σας, σε αυτήν την προσπάθεια, που είναι υπόθεση όχι μόνο της Αρειανής οικογένειας, αλλά και της μπασκετομάνας Θεσσαλονίκης".


Eπισης πριν απο λιγο καιρο,ο Γκαλης αποδεχτηκε την προσκληση της ΚΑΕ
για το φιλικο που θα γινει του χρονου προς τιμην του..

Πρεπει να φερουν το Νικ ακομα πιο κοντα στην ομαδα!

Επισης σημερα διαβασα στα παρασκηνια του sportime οτι παραγοντας της
Uleb εστειλε συγχαρητηρια επιστολη στην ΚΑΕ για την προκριση στους "4":

"Μαθαμε απο συνεργατες μας για την εξαιρετικη διεξαγωγη του αγωνα με την
Βιλερμπαν και την ατμοσφαιρα που υπηρχε στο γηπεδο.Τα πηγατε περιφημα"


Θετικα τα μηνυματα..

("φτου φτου μην το ματιασουμε" smile.gif )
sihainas
Άντε μακάρι γιατί παρουσίες σαν την φετινή της ΑΕΚ και την περσυνή του Ολυμπιακού δεν τις έχουμε ανάγκη... ΠΑΟ, Ολυμπιακός και Άρης θα κάνουν νομίζω πολύ δυνατή την εκπροσώπηση της Ελλάδας...
dizzy_fingers
Ειλικρινά, σε περίπτωση που βγει τελικά Ευρωλίγκα, δε μπορώ να φανταστώ ένα παιχνίδι του Άρη στο Αλεξάνδρειο με έστω μία θέση κενή.
Μην πω ότι το φαινόμενο των εκδρομών στα εκτός έδρας όπως χθες με τον Ολυμπιακό, θα είναι πιο συχνά του χρόνου.

Πραγματικά, ανυπομονώ για αυτήν την "έκρηξη ενδιαφέροντος" που θα γίνει αν βγει ο Άρης στην κορυφαία διοργάνωση.

Αλλά επειδή δεν παίζει ο κόσμος μπάσκετ....με την ανανέωση του Στακ τί γίνεται??????
Warrior
QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 11 2006, 03:23 AM)
Ειλικρινά, σε περίπτωση που βγει τελικά Ευρωλίγκα, δε μπορώ να φανταστώ ένα παιχνίδι του Άρη στο Αλεξάνδρειο με έστω μία θέση κενή.
*


Αυτο θα εξαρτηθει και απο τις κινησεις που θα γινουν το καλοκαιρι,δεν
αρκει μονο η εξοδος στην Ευρωλιγκα,θα πρεπει ο κοσμος να δει μια σοβαρη
προσπαθεια,αν καταλαβει οτι τον εξαπατουν θα τους γυρισει την πλατη.

QUOTE
με την ανανέωση του Στακ τί γίνεται??????


Ενα θεμα απο το οποιο θα κριθουν πολλα..

Αν βγουμε Ευρωλιγκα και δεν μεινει ο Στακ,θα γινει πραγματικα χαμος.
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο,αλλα παιζονται πολλα οσον αφορα και
το πρεστιζ της ομαδας...

Ο Στακ εχει δωσει απολυτη προτεραιοτητα στον Αρη στις συζητησεις,θελει
να μεινει,δεν ζηταει κανενα εξωφρενικο ποσο...αν δεν μεινει θα ειναι εγκλημα
και καποιοι θα το πληρωσουνε μετα...
sihainas
Και βέβαια πρέπει να μείνει ο Στακ... πως θα ξαναγίνει "αυτοκράτορας" ο Άρης αν δεν κρατάει τους καλύτερους παίχτες του? Δεν γίνεται έτσι δουλειά...
thrylos7
QUOTE
QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 11 2006, 03:23 AM)
Ειλικρινά, σε περίπτωση που βγει τελικά Ευρωλίγκα, δε μπορώ να φανταστώ ένα παιχνίδι του Άρη στο Αλεξάνδρειο με έστω μία θέση κενή.






Αυτο θα εξαρτηθει και απο τις κινησεις που θα γινουν το καλοκαιρι,δεν
αρκει μονο η εξοδος στην Ευρωλιγκα,θα πρεπει ο κοσμος να δει μια σοβαρη
προσπαθεια,αν καταλαβει οτι τον εξαπατουν θα τους γυρισει την πλατη.


Aν δε γίνει σοβαρή προσπάθεια... απλά θα γεμίζει κάθε φορά(στην Ευρωλίγκα) αλλά αν συνεχιστεί η προσπάθεια, έστω και όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέσα δε θα πέφτει καρφίτσα και έξω θα μένουν 2-3 χιλιάδες άτομα ελπίζοντας να τους αφήσουν να μπουν μέσα...

Και ειδικά αν καμιά φορά βάλουν ελεύθερη είσοδο, όπως η Εφές πέρσι, θα γίνει Χ-Α-Μ-Ο-Σ...

Όσο για την ομάδα και τον Στακ, ασφαλώς θα ήταν καλό να μείνει, και όντως θα βοηθήσει πολύ ειδικά σε επίπεδο Ευρωλίγκα, αλλά ας πάρει και κανέναν Έλληνα ρε παιδιά... Στα 35 απ' τα 40 λεπτά ο Άρης παίζει με 4 ξένους και 1 Έλληνα.
Dromeas7
QUOTE(thrylos7 @ Mar 11 2006, 05:15 PM)
Όσο για την ομάδα και τον Στακ, ασφαλώς θα ήταν καλό να μείνει, και όντως θα βοηθήσει πολύ ειδικά σε επίπεδο Ευρωλίγκα, αλλά ας πάρει και κανέναν Έλληνα ρε παιδιά... Στα 35 απ' τα 40 λεπτά ο Άρης παίζει με 4 ξένους και 1 Έλληνα.
*



Έχεις ένα δίκιο εδώ μιας και στο σημερινό αγώνα με τον ΠΓΣ φάνηκε οτι λείπει από τον Άρη η μαγκιά και η ψυχή του Έλληνα σε κάτι τέτοιους αγώνες. Όπως για παράδειγμα έχει ο ολυμπιακός με τους Χατζη,παπαμακάριο και ο παναθηναικός με τον χατζηβρέτα.Μιλάω για παίχτες ρολίστες που θα βοηθήσουν εκεί που πρέπει.Όπως και να το κάνουμε ο πέτροβιτσ και ο μπρούερ δεν το έχουν και τόσο αυτό...

Όσον αφορα το θέμα της Ευρωλίγκας αν με το καλό μπεί ο Άρης στην κορυφαία διοργάνωση τότε τον βλέπω σε 3-4 χρόνια με δικό του κλειστό τουλάχιστον 10.000 θέσεων...Έχει ανάγκη από ένα δικό του κλειστό.Το Αλεξάνδριο με τις 5000 θέσεις είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρό για την τρέλα των φιλάθλων του Άρη.

Μακάρι να μπεί ο αυτοκράτορας γιατί αυτό το φετινό με την ΑΕΚ είναι απο τα χειρότερα ανέκδοτα..... 68.gif 68.gif
hagi
Παιδιά συμφωνώ και γω με όλους σχεδόν.Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαρία να βγούμε Ευρωλίγκα φέτος.Αν δεν βγούμε θα είναι πολύ κρίμα.Σίγουρα αν βγούμε δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Αλεξάνδρειο και θα γίνει πιστεύω αρκετός ντόρος στην Ευρώπη ακούγοντας όλοι το όνομα ΑΡΗΣ ξανά στα μεγάλα σαλόνια.Απλώς πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις και φυσικά να πάρουμε Έλληνες παίχτες που θα βοηθήσουν την ομάδα.Νόμίζω ότι θα έρθουν αν ο ΑΡΗΣ Ευρωλίγκα.
Όπως και Στακ,Πάντιους πιστεύω θα μείνουν αν βγούμε,γιατί διαφορετικά το βλέπω δύσκολο..
Sonap
QUOTE(hagi @ Mar 12 2006, 04:25 PM)
Παιδιά συμφωνώ και γω με όλους σχεδόν.Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαρία να βγούμε Ευρωλίγκα φέτος.Αν δεν βγούμε θα είναι πολύ κρίμα.Σίγουρα αν βγούμε δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Αλεξάνδρειο και θα γίνει πιστεύω αρκετός ντόρος στην Ευρώπη ακούγοντας όλοι το όνομα ΑΡΗΣ ξανά στα μεγάλα σαλόνια.Απλώς πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις και φυσικά να πάρουμε Έλληνες παίχτες που θα βοηθήσουν την ομάδα.Νόμίζω ότι θα έρθουν αν ο ΑΡΗΣ Ευρωλίγκα.
Όπως και Στακ,Πάντιους πιστεύω θα μείνουν αν βγούμε,γιατί διαφορετικά το βλέπω δύσκολο..
*

Η Ευρωλιγκα για τον Αρη θα ειναι ενα πολυ μεγαλο βημα για να ξαναζησει μερες δοξας ο αυτοκρατορας
Alexmei
Aντε με το καλό!!! shot.gif shot.gif
The Admiral
Αυτος ο Αρης δεν κανει για την Ευρωλιγκα...Τα προβληματα του δεν αφορουν μονο τον οικονομικο τομεα,αλλα και αλλους...

Προσωπικα,ολη αυτη η προπαγανδα για το ποσο πολυ επιθυμει η Ουλεμπ ομαδες με μεγαλο λαικο ερεισμα δε με πειθει...Βασικα,αυτο που θελει ειναι ΠΛΟΥΣΙΕΣ ομαδες!!!Η Ντιναμο δεν ειχε κοσμο και ομως στις κρισιμες φασεις πηρε τα σφυριγματα(και τα φαουλ του Αρη) που ηθελε...η κακη εμφανιση της ομαδας μας απλα τους εβγαλε απο τη δυσκολη θεση να γινουν ρεζιλι σπρωχνοντας τους Ρωσους(και να γλιτωσουν το ξυλο απο τους Αρειανους...)!

Η Ουλεμπ θελει κυριως ευπορους συλλογους...γιατι αυτοι οι συλλογοι συγκροτουν δυνατα και θεαματικα συνολα,φερνοντας διαφημισεις και τηλεοπτικα συμβολαια!!Ενω αμα εχεις μονο κοσμο,τι κανεις?Κοβεις εισιτηρια,καλο μεν για τα ταμεια του συλλογου,αδιαφορο δε για την τσεπη του Μπερτομεου...Συνεπως ο Αρης πρεπει να ανεβασει το μπατζετ του κατα πολυ περισσοτερο απο τα 3 εκατ. ευρω για να φτιαξει αξιομαχη ομαδα,αλλα και για να δελεασει την Ουλεμπ...

Τι αλλο χρειαζεται ο Αρης εκτος απο λεφτα(τα οποια δεν εχω ιδεα που θα τα βρει,μια και μονο μπατιρηδες και απατεωνες τυπου Αλ Κασιμι πλησιαζουν τις ομαδες του Βορρα...)?Μα,επιτελους,εναν αξιοπρεπη προπονητη με μακροπροθεσμη παραμονη στον παγκο του!Αλλο δεν μπορω να φανταστω απο το Γιαννακη αυτη την εποχη...Και ειμαι σιγουρος οτι αν του το προτειναν,θα ερχοταν πετωντας...Τι να κανει στο Μαρουσι?Ωραια ομαδα εχει φτιαξει,αλλα απο προοπτικες και φιλοδοξιες?Και να βγει Ευρωλιγκα,ακουγεται οτι το Μαρουσι δε θα δεχτει την προσκληση...γιατι εκει γνωριζουν πως τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους ποπους...Χωρις οικονομικη επιφανεια,η Ευρωλιγκα οχι μονο μπορει να σε κανει ρεζιλι στην Ευρωπη,αλλα να σε ριξει και κατηγορια αν δεν εχεις κανει τα κουμαντα σου να αντιμετωπιζεις με επιτυχια τα συνεχομενα ματς Ελλαδα-Ευρωπη...Το θεμα ομως ειναι:θα την κανουν την προταση στο Γιαννακη?Η γνωμη μου ειναι πως ο Αρης εχει κακους συμβουλατορες,με εμπαθειες και φθονο...Γιατι αραγε να ακουει η διοικηση τοσο πολυ τον Ιωαννιδη?Μηπως εχει κανει τιποτα ως πολιτικος για την ομαδα ή μηπως τη βοηθησε με τα χρεη τα δυσκολα χρονια(οχι πως ηταν υποχρεωμενος,αλλα για τον ΠΑΟΚ πολλοι μεριμνησαν,οποτε χρειαστηκε)?Για να μη μιλησω για την ευθυνη που του καταλογιζω στις κρισιμες στιγμες των αγωνων,οταν με την παντελη του ανικανοτητα να συγκρατησει στοιχειωδως τα νευρα του,εκνευριζε τους παντες και χαλαγε τα παιχνιδια...Ειναι δυνατο να παιρναμε ευρωπαικο τροπαιο ποτε με εναν τυπο στον παγκο που εχει τη Χριστοπαναγια για καλημερα?Αυτος ο τυπος λοιπον μας φορτωσε το καλοκαιρι γρηγορα γρηγορα το Ζουρο,πριν προλαβει να γινει λογος για οποιανδηποτε αλλον...Το Ζουρο...Τον προπονητη που εβαλε ο Κοκκαλης για να πικαρει τον ΠΑΟ πως μπορει να παρει πρωταθλημα και χωρις προπονητη...Καλα,χαθηκαν οι Κακιουσης,Πεδουλακης,Κατσικαρης,Γιαννακης κτλ.Αξιζει ο Αρης να εχει προπονητη το Ζουρο?Ποιος απο τους προαναφερθεντες προπονητες δε θα ηθελε να δουλεψει στον Αρη?Ας κανουμε λοιπον πρωτα περα αυτους που ειναι κοντα στον Αρη μονο στους θριαμβους(μην αρχισω να μιλαω και για τον Γκαλη...) και να παρουμε επιτελους τον κορυφαιο Ελληνα προπονητη,το Γιαννακη!

Για το ροστερ δε χρειαζεται να πουμε πολλα πραγματα...ειναι αμεσα συνυφασμενο με το ποσα χρηματα διαθετει ο συλλογος...και μια ομαδα της Ευρωλιγκας θελει δεκα καλους παικτες για να βγαλει τη χρονια και οχι 6 εκ των οποιων οι δυο παιζουν στην ιδια θεση(Ουιλκινσον-Στακ)...

Επιπλεον το γηπεδο...μηπως το Αλεξανδρειο ειναι μικρο για τον Αρη?Κατανοω πως ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την ιστορια του Αρη...Επιτρεπεται ομως να ξεπουλανε τα εισιτηρια των κρισιμων αγωνων σε μολις 12 ωρες?Επιτρεπεται να μη βγαζει η ομαδα ετσι κερδος απο τη χρηση του γηπεδου,αλλα να πληρωνει νοικι?Πως θα γινει κερδοφορα η ομαδα?Ο ΠΑΟΚ γιατι απεκτησε δικο του γηπεδο?Και του πληρωνει και η Πολιτεια τα εξοδα λειτουργιας?!?!Για να ερθουμε σε ενα αλλο θεμα...Γιατι τοση πολιτικη στηριξη ο ΠΑΟΚ και μεις τιποτα?Ειναι σωστο που ταλαιπωρηθηκαμε τοσο πολυ περσι μεχρι να επιστρεψουμε στο Αλεξανδρειο?Και μας εκβιαζε ο Ηρακλης με το Ιβανοφειο,λεγοντας πως ποτε μας αφηνουν να παιξουμε ποτε οχι,ενω οταν καναμε λογο για Πυλαια,ο ΠΑΟΚ μας ελεγε να βρουμε δικο μας γηπεδο...λες και πληρωσανε μια δεκαρα απο την τσεπη τους για το γηπεδο...

Πιστευω πως ολα αυτα τα μετωπα ειναι πολλα και ανοιχτα για να μπορεσει η ομαδα αφενος να παει στην Ευρωλιγκα,αφετερου να σταθει με αξιωσεις σε αυτην και τα ματς της Τεταρτης να μην καταληξουν παρεργο και αγγαρεια αντι για γιορτη...
polpap
Poly swstos o Nayarxos!!
Bravo sou giati efrazeis osa exw sto myalo mou!
Oso gia ton proponiti pou tha mas odigisei psilotera...
Kati ...PSINETE paidia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.