Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γκάλοπ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Νεαρούς και ταλέντα ή ομάδα με εμπειρίες μα δίχως μέλλον;

Πολλές φορές σε συζητήσεις και σχόλια γινόμαστε μάρτυρες μιας παράλογης «λογικής». Μια ομάδα όπως ο Άρης πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί λέμε οι φίλαθλοι του αυτοκράτορα!!! όμως με πιο τίμημα;;;
Αφήστε εδώ την γνώμη σας για το πως θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία της ομάδας για τα επόμενα χρόνια!!!
Είναι δυνατόν ο Άρης να γίνει όπως ο ποδοσφαιρικός Άγιαξ, να επενδύσει πολλά χρήματα στα φυτώρια και στους νεαρούς παίκτες... να παίζουν σχεδόν αποκλειστικά παιδιά δικά του με τίμημα το να ξεχαστεί (ίσως) για μερικά χρόνια η πιπίλα «με κάθε τρόπο ευρωλίγκα!!!» ή πρέπει να ξωδευτούν πάλι χρήματα τύπου «Γκάλη» «Γιαννάκη» «Τάρπλεϊ» με τίμημα (ίσως) να ξαναβρεθούμε σε 5-10 χρόνια ξανά στα πέτρινα χρόνια;;;

Λοιπόν εδώ και τώρα πρωταθλήματα κι αύριο έχει ο Θεός
ή
ξεχάστε τα τρόπαια για 3-5 χρόνια να χτύσουμε μια ομάδα (όπως ο παλαιός Ηρακλής) που θα πλαισιώνει σε 5-10 χρόνια την εθνική Ελλάδας;;;

Επανάσταση τώρα smiley.gif
xaotiki_diastasi
Εδώ και τώρα να στηριχτεί το μοντέλο της Διοίκησης! Ούτε το φυτώριο ταλέντων θα μας πάει μπροστά, αφού μόλις ψηθούν οι παίκτες θα έρθουν οι φραγκάτοι να μας τους πάρουν, ούτε η νοοτροπία τα θέλω όλα εδώ και τώρα. Η μόνη λύση είναι η αγάπη για το μπάσκετ και την ομάδα, η υπομονή, τα διαρκείας, η στήριξη και στις καλές και στις κακές στιγμές, ξανά τα διαρκείας, τα sold out που θα φέρουν χορηγίες... Κ όλα αυτά θα είναι η αιτία ύπαρξης νέου μεγαλύτερου γηπέδου, πιο πολλών διαρκείας, πιο πολλών χορηγιών και επιτέλους μέσα από όλα αυτά, ένα ικανοποιητικό σταθερό αγωνιστικό μπάτζετ θα είναι εφικτό για να κάνεις τη ζημιά σε ομάδες με νοοτροπία νεόπλουτου και να τους παίρνεις ένα πρωτάθλημα κάθε 4-5 χρόνια.

Αλλά επειδή ζούμε στο Ελλάντα, που τα θέλω όλα τώρα χωρίς να κουνήσω το μικρό μου δαχτυλάκι και στην χώρα όπου η ομάδα πρέπει να δίνει όραμα στον οπαδό για να κουνήσει τον κώλο του από τον καναπέ και όχι ο οπαδός δύναμη στην ομάδα, δεν βλέπω να κάνουμε τπτ για τα επόμενα δέκα χρόνια...
ablade
Δεν νομίζω ότι το ένα αναιρεί το άλλο. Δεν είναι ανάγκη να έχεις 10 μικρούς παίκτες αλλά δεν πιστεύω ότι 2-3 ταλαντούχοι δεν χωράνε στο rotation μιας ομάδας. Το καλύτερο μοντέλο είναι 6-7 έμπειροι παίκτες, στά πλαίσια πάντα που κινείται ήδη η διοίκηση, αλλά και 3-4 ταλαντούχοι οι οποίοι θα εξελιχθούν μέσα απο την ομάδα. Το κακό μέχρι τώρα είναι ότι οι εκάστοτε προπονητές δεν δώσαν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και παίζαν με 6-7 άτομα. Έτσι δεν μπορείς να βγάλεις παίκτες. Αν όμως εμπιστευτεις τα νέα παιδιά και τους δώσεις 5-10 λεπτά στην αρχή, είναι σίγουρο ότι θα έχουν σημαντική βελτίωση. Οι παίκτες φτιάχνονται μέσα απο τους αγώνες. Μακάρι να δώσουμε χρόνο συμμετοχης φέτος στους νέους και να χρησιμοποιήσουμε ενα rotation με όλους τους παίκτες. (αν και ο Ματσον δεν μας είχε δείξει κάτι τέτοιο την προηγούμενη φορά. Ελπίζω να μας διαψευσει)
thrylos7
Η ομάδα πάντως πήρε τον 16χρονο Χρυσικόπουλο, διεθνή με την Εθνική παίδων...

Δύο μέτρα, σωματοδομή (+ ελαφρώς στο πρόσωπο) φέρνει σε Διαμαντίδη, με τους παίδες έπαιζε από 1 ως 5 (ξεκινούσε πλέι μέικερ)... Στο ελάχιστο που τον έχω δει δε φάνηκε να έχει το τεράστιο ταλέντο, με την έννοια ότι δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους, πλην των παραπάνω χαρακτηριστικών.
Stephan_Colbert
QUOTE(ΚιτρινιΑΡΗΣ @ Jun 24 2008, 11:10 ) *
Νεαρούς και ταλέντα ή ομάδα με εμπειρίες μα δίχως μέλλον;

Είναι δυνατόν ο Άρης να γίνει όπως ο ποδοσφαιρικός Άγιαξ, να επενδύσει πολλά χρήματα στα φυτώρια και στους νεαρούς παίκτες... να παίζουν σχεδόν αποκλειστικά παιδιά δικά του με τίμημα το να ξεχαστεί (ίσως) για μερικά χρόνια η πιπίλα «με κάθε τρόπο ευρωλίγκα!!!» ή πρέπει να ξωδευτούν πάλι χρήματα τύπου «Γκάλη» «Γιαννάκη» «Τάρπλεϊ» με τίμημα (ίσως) να ξαναβρεθούμε σε 5-10 χρόνια ξανά στα πέτρινα χρόνια;;;

Λοιπόν εδώ και τώρα πρωταθλήματα κι αύριο έχει ο Θεός
ή
ξεχάστε τα τρόπαια για 3-5 χρόνια να χτύσουμε μια ομάδα (όπως ο παλαιός Ηρακλής) που θα πλαισιώνει σε 5-10 χρόνια την εθνική Ελλάδας;;;


Το θέμα είναι ότι ο Άγιαξ παίρνει πρωταθλήματα... smiley.gif
Dread
Εγώ με μία ομάδα σαν την περσινή, που θα χρησιμοποιεί όμως όλο το rotation της, δεν θα είχα πρόβλημα. 8 βασικούς και 4 πιτσιρίκια.
Alexmei
παιδιά αφού το σκέφτηκα αρκετά ότι κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.

Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Άρης σε με αυτήν την οικονομική κατάσταση είναι:
1)Να πάρει/κρατήσει 3-4 έμπειρους παίχτες
2)Να ποντάρει στα νεαρά ταλέντα, έτσι ώστε όταν εξελιχθούν και έρθει ο φραγκάτος να τους αγοράσει για καλά χρήματα ο Άρης από αυτά τα λεφτά να πάρει/επενδύσει σε παίχτες ακόμα καλύτερους.
3) Να πάρει 2 παίχτες που θα τραβήξουν την ομάδα από το χεράκι στα κρίσημα σημεία(όπως ο Μάσεϊ)
Mitsos93
Ο αρης παιρνει παιδια σε μικρες ηλικιες και προσπαθη να τους μαθει να παιζουν καλα ετσι ωστε να παιξουν στν αρη ως επαγγελματιες... φετος το καλοκαιρι αποκτηθηκαν για τν παιδικη ομαδα τα εξης παιδια.

Μαλουνας Γιαννης 2.00 θεση 2-5 1993
Τσαλικης Δημητρης 2.02 θεση 2-5 1993
Δεμερτζης Γιαννης 1.90 θεση 1-3 1993
Τσινοπουλος Ισιδωρος 1.92 θεση 1-2 1994

Περσυ αποκτηθηκε ο Λινος Χρυσικοπουλος. Το μεγαλυτερο ταλεντο στν Ελλαδα οπου τν επομενη χρονια θα αγωνιζεται και στν ανδρικη ομαδα... Ειναι περιπου στα 2.05 ειναι διεθνης με τν εθνικη ομαδα παιδων. Ειναι καθαρο εργαλειο αφου μπορει να παιξει σε ολες της θεσεις...
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Έχω μια ερώτηση που την έθεσα και σε άλλο σημείο του φόρουμ μα απάντηση δεν πήρα.
Γιατί δεν γίνεται κι εδώ (όπως στα υπόλοιπα δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) τα σωματεία να έχουν δεύτερες τρίτες και όσες ακόμη θέλουν ομάδες, που θα παίζουν ανάλογα με της δυνατότητες τους σε Β και Γ εθνική; Μια τέτοια λύση θα δίνει το δικαίωμα σε παίκτες να αγωνίζονται για το ίδιο σωματείο ας πούμε στην Β εθνική και να πέρνουν και παραστάσεις από την Α1. Το πλεονέκτημα σε μια τέτοια λύση είναι ότι έφηβοι και παίδες θα μπορούν να αγωνίζονται όλη την σαιζόν χωρίς να είναι παγκίτες με μηδέν εμπειρίες και όλοι να απορούν γιατί χάθηκε αυτό το ταλέντο ή γιατί τρέμει το χέρι του αν μπει για 1 λεπτό για να παίξει. Παιχνίδια (και όσο γίνεται περισσότερα) είναι η μαγική λέξη και αν αυτό συνδιάζεται με συμμετοχές με όλο και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια σε ομάδες τις Α1 τότε τόσο το καλλύτερο.
Σε πολλά πρωταθλήματα του εξωτερικού οι παίδες, οι έφηφοι και οι νέοι άνδρες έχουν την δυνατότητα να παίζουν στις παιδικές (εφηβικές, νέων ανδρών) ομάδες, στις δεύτερες που αγωνίζονται συνήθως Β ή Γ κατηγορία και παίζουν πολλές φορές σε αυτή των ανδρών στην μεγάλη κατηγορία.
Θα ήταν δηλαδή άσχημα για τον Τσαϊρέλη να παίζει με την Αρης 2 στην Α2 ή Β εθνική όλη την χρονιά να παίζει σε ένα αξιόμαχο πρωτάθλημα νέων ανδρών και να έχει και τις συμμετοχές που είχε στην δωδεκάδα της πρώτης ομάδας; Πιστεύω πως κάπως έτσι θα ανέβαινε και η ψυχολογία του και θα μπορούσε να βοηθήσει όλο και περισσότερο την πρώτη ομάδα. (Πόσα λεπτά συμμετοχής είχε πέρυσι;;; 34 λεπτά σε όλο το πρωτάθλημα;;; 7 ο Καραδολάμης και 2 ο Σκορδίλης;;;)
Όσες παραστάσεις και αν πέρνεις σαν νεαρός στην προπόνηση από μεγάλους μπασκετικά παίκτες, αν δεν παίζεις δεν πρόκειτε να βελτιωθείς ποτέ. Και το δείλημα των νεαρών: Πάω σε μια μεγάλη ομάδα πέρνω καλά χρήματα και ίσως αν έχω και πολύ τύχη καθιερωθώ ή μένω σε μια μικρότερη ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και παραστάσεις (και λιγότερα χρήματα) μα παίζω περισσότερο. Και οι δύο λύσεις για μένα δεν είναι ιδανικές για την ανάδειξη των ταλέντων.
Γι αυτό πιστεύω ότι το καλλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο Παππάς, το έκανε. Πήγε στο Μπιλμπάο όπου θα παίζει 30-35 λεπτά στην δεύτερη ομάδα και θα πέρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη (ανάλογα με την εξέλιξη του φυσικά)
Konstantinos_Thessaloniki
Φίλε κιτρινΑΡΗ πολύ καλά όλα αυτά που λες, σωστά και ορθά! 41.gif

Αλλά θέλω να θέσω και εγώ ένα-δύο απλά ερωτήματα τα οποία αφορούν τους σχεδιασμούς, την οργάνωση όλου του διοικητικού και οργανωτικού στερεώματος που είναι η βάση για τις ελληνικές διοργανώσεις.

Αρχικά, επειδή μ'αρέσει να συγκρίνω καταστάσεις πάντα με το καλύτερο, θα φέρω παραδείγματα που έχουν σχέση με την ACB λίγκα και γενικά την ισπανική οργάνωση.. στην Ισπανία, μία ομάδα με το όνομα Τζιρόνα, χρεοκόπησε, μιας και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά -προτίστως- αλλά και αγωνιστικά στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος εκεί.

Ποιά ήταν η λύση στο πρόβλημα?!.. πώληση των παικτών (των περισσοτέρων..), χρεοκοπία, απόσυρση από το πρωτάθλημα και από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, και υποβιβασμός στην 3η κατηγορία αν δεν κάνω λάθος (ή 4η..)

Εδώ στην Ελλάδα, πόσες ομάδες υπάρχουν (ή και υπήρχαν..) στην Α1 που ούτε στα ερασιτεχνικά δεν άξιζαν να παίζουν?! ..και για να μην φανώ ''κολλημένος'' με ομάδες, θα θέσω ως παράδειγμα τον Μακεδονικό, που σώνει και καλά έπρεπε να αγωνιστεί στην Α1.. αν αυτό δεν λέγεται αλλοίωση πρωταθλήματος, τότε τι λέγεται?! ..να αναφερθώ μήπως και στο Πανόραμα Καβάλας?! rolleyes.gif

..ή μήπως και στο Αιγάλαιω, στην Ολυμπιάδα Πατρών, στον Απόλλων Πατρών και σε άλλες ομάδες..

Αυτά ούτε στην Ουγκάντα που λένε..


Επίσης, δες και μόνο σου τι επικρατεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.. τι μπάχαλο και τι καταστροφικές συνθήκες επικρατούν! ..και ας μην πηγαίνω μακριά, ας πάμε στην Α2, όπου οι καταστάσεις χάους είναι μοναδικές!

Αυτό που χρειάζεται δυστηχώς, είναι το χρήμα..από όλες τις πλευρές, τόσο από τα σωματεία, από τους τοπικούς φορείς, από την Γ.Γ.Α. και από όπου αλλού μπορείς να φανταστείς..
Χωρίς χρήμα για τη σωστή οργάνωση, ομάδες θα δημιουργούνται και θα καταστρέφονται σε μία νύκτα..

Οσο για τις επαγγελματικές ομάδες, τους ''συμφέρει'' να δημιουργούν ομάδες-δορυφόρους (όσο άσχημο και αν ακούγεται..), παρά να μπουν σε διαδικασία ''φυτορίου''.. ελάχιστες ομάδες έχουν τέτοιο back-ground..

Το ''ψήσιμο'' του παίκτη απαιτείται, αλλά σε κατάλληλες συνθήκες συγχρόνως.. peace.gif

Στην Ισπανία, το άθλημα το αγκαλιάζει ακόμη και η γιαγιά και ο παππούς, εδώ, ούτε οι αρμόδιοι φορείς, που και η όλη κατάσταση τους ''πηγαίνει'', μιας και το άθλημα πρωταγωνιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε σωματειακό επίπεδο..
a bullet for your head
Αυτό που χρειάζεται δυστηχώς, είναι το χρήμα..από όλες τις πλευρές, τόσο από τα σωματεία, από τους τοπικούς φορείς, από την Γ.Γ.Α. και από όπου αλλού μπορείς να φανταστείς..
Χωρίς χρήμα για τη σωστή οργάνωση, ομάδες θα δημιουργούνται και θα καταστρέφονται σε μία νύκτα..

Οσο για τις επαγγελματικές ομάδες, τους ''συμφέρει'' να δημιουργούν ομάδες-δορυφόρους (όσο άσχημο και αν ακούγεται..), παρά να μπουν σε διαδικασία ''φυτορίου''.. ελάχιστες ομάδες έχουν τέτοιο back-ground..


[/quote]
Σε γενικες γραμμες,θα συμφωνησω μαζι σου.Ειχα κανει μια τοποθετηση στο τοπικ αν 14 ομαδες ειναι πολλες κ' τι χρειαζεται για να γινει το πρωταθλημα πιο ανταγωνιστικο.Δεν θελω να επεκταθω εδω,για να μην γινομαι κουραστικος.Το χρημα αποτελει μια πολυ σημαντικη προυποθεση κ' θα συμφωνησω μαζι σου.Η ενσταση μου ειναι στο πως η' με ποιο τροπο,κ' για ποιο σκοπο η' ποια ''αντιπαροχη'' το χρημα διαχεεται.Στα ''ντουζενια του'' το ελληνικο πρωταθλημα ηταν ενα ''περιβαλλον'' που επεσε πακτωλος χρηματων.Περασαν απο τα Ελληνικα γηπεδα κορυφαια ονοματα παικτων κ προπονητων.Υπηρξε πλασματικη η' πραγματικη προοδος?Η απαντηση μου στο ερωτημα ειναι περα για περα πλασματικη.Οι κορυφαιες ομαδες κ δεν εχουν ιδιοκτητα γηπεδα(Πλην του ΠΑΟΚ,που του γινε ''δωρεα'' κ της Ολυμπια Λαρισας αν δεν κανω λαθος).Η κορυφαια ομαδα της 10ετιας,ο ΠΑΟ,''αναγκαστηκε'' μεχρι κ στο κλειστο των Πατησιων να παιξει σε Ελλαδα κ Ευρωπη,ενω τα τελευταια χρονια,''συντηρει'' το λειτουργικο κοστος των ολυμπιακων εγκαταστασεων,με το ενοικιο ποι πληρωνει..Ο ΟΣΦΠ,μια απο τα ιδια..Ο αλλοτε αυτοκρατορας Αρης ακομα στεγαζεται στο Αλεξανδρειο κ' ειναι στις σκεψεις των ανθρωπων της διοικησης του η ανεργεση ιδιοκτητου γηπεδου..Ο Πανιωνιος μετακομισε στο μακρινο κ ''χαωδες'' γηπεδο του Ελληνικου.Ο ΑΓΟΡ κ' ο Κολοσσος το εχουν βαλει σαν πρωτη τους προτεραιοτητα κ' τους ευχομαι να τα ολοκληρωσουν συντομα.Αυτο που προσπαθω να πω ειναι,υποδομες δεν δημιουργηθηκαν κ να ''δικαιολογηθουν'' οι σωροι των Δισεκατομυριων.Οι πραγματικες ''πληγες'' ειναι ολοι οσοι εχουν παρεισφρησει στο χωρο με την λογικη ''μεσαζοντων'',η πληρης ανοργανωσια,οι ελλειψη θεσμικων-νομικων πλαισιων για πολλα ζητηματα,η παντελης ελλεψη τεχνοκρατων στην αναληψη της διαχειρισης του πρωταθληματος με ορους συγχρονους-επιχειρηματικους με σκοπο την δημιουργια κ προωθηση του ''προιοντος'',μια ομοσπονδια μπασκετ παρωχημενη,γηρασμενη,κρατικοδιαιτη,κομματ
κη κ' αναλγητη σε βαθμο Ποντιου Πιλατου σε ολα μα ολα τα προβληματα(δημοσιες κ πελατειακες σχεσεις ειναι αυτες...),ενας Συνδεσμος προπονητων που δεν εχει ακομα κατοχυρωσει τα εργασιακα δικαιωματα των μελων του,σ'ολα τα επιπεδα κ' βαθμιδες,οι διαιτητες που κ' αυτοι ειναι ''συμμετοχοι'' στην πανηγυρη,η γενικοτερη αναξιοκρατεια που επικρατει κ' παει λεγοντας...Οσον αφορα τις ομαδες δορυφορους που αναφερεις,η ενσταση μου βρισκεται στο γεγονος,οτι γινεται περισσοτερο στη λογικη του ''συσχετισμου δυναμεων'' των ''αιωνιων'',παρα στην αναδειξη κ' ενισχυση της παραγωγικης διαδικασιας.Παντως η λεξη ''επενδυση'' σε ακρως καταρτισμενο ανθρωπινο δυναμικο,στη λογικη της καλυτερης δουλειας στις υποδομες των ομαδων,δεν υπαρχει...Μονο οι φιλοτιμες προσπαθειες ορισμενων κακοπληρωμενων..Τωρα..οσον αφορα το θεμα του τοπικ,γνωμη μου ειναι κ την εχω εκφρασει πολλες φορες,οτι ο Αρης μπορει να κινηθει στην λογικη ενος ''συνδυαστικου μοντελου'',παραλληλα με την προτεραιοτητα του γηπεδου,την αναβαθμιση του μαρκετινγκ κ' την συνεχη προσπαθεια του φιλαθλου κοινου.Σαν συνδυαστικο μοντελο,εννοω ενα ροστερ 15μελες,οπου μια εξαδα μπορει να ειναι φερελπιδες κ ταλαντουχοι νεαροι.Στην 12αδα,3 μπορουν να ειναι ''μαχημοι'' κ' ενεργοι στον καταμερισμο των ρολων,κ' οι υπολοιποι να ειναι εμπειροι-ποιοτικοι παικτες,Ελληνες κ' ξενοι.Ετσι το οποιο διατιθεμενο budget,θα στοχευει σε ενα ελκυστικο target group,μεταγραφικων στοχων κ αξιολογου προπονητικου stuff.Χρονο με το χρονο,σεζον με την σεζον να προστιθεται ενας ακομα στην 12αδα απο την ''δεξαμενη ταλεντων''.Εγω λεω το εξης:Γιατι να βολοδερνει δανεικος ο δευτεραθλητης Ευρωπης κ' κατα πολλους πολυ αξιολογο ταλεντο,ο Ματαλον,κ' να του ''τρωει'' την θεση στην 12αδα,ο ανενεργος κ συνεχως τραυματιας Παντελιαδης?Γιατι ο Σεραπινας κ' οχι ο Καραδολαμης?Γιατι ο Μποισα κ' οχι ο Τσαιρελης?Ποσο πολυ η' ποσο παραπανω προσεφεραν αυτοι που ανεφερα?Βαζω κ' την διασταση του ποσο κοστισαν..Σιγουρα η οποια συμμετοχη-προσφορα τους δεν δικαιολογει το συνολικο κοστος που δαπανηθηκε σ'αυτους-γι'αυτους..Δεν θα μπορουσε η διοικηση,αυτα τα χρηματα να τα χρησιμοποιησει για να αποκτησει καλυτερους παικτες απο αυτους που μπορει να διεθετε κ συναμα να ''ψησει'' for real τους φερελπιδες που διαθετει κ οχι να τους βαζει στην διαδικασια ''ταχυρρυθμης εκπαιδευσης με προσομειωση?''Το ''σιδερο κολλαει'' στο ''ψευτοδιλλημα'' οτι πρεπει να βγει η ομαδα Ευρωλιγκα,γι'αυτο δεν διδονται περιθωρια για πειραματισμους...Στην σεζον που μας περασε η ομαδα παντως δεν βγηκε..Θα επρεπε παντως να δοκιμαστει το συνδυαστικο μοντελο.Πιστευω οτι θα ειχε επιτυχια αγωνιστικα,θα αποδεικνυοταν λειτουργικο κ' βιωσιμο κ' θα μπορουσε ο Αρης να αποτελεσει τον βασικο ''Πυλωνα προσελκυσης'' των ταλαντουχων παικτων ανα την Ελλαδα(οχι μονο στην βορεια κ' καπως περιορισμενα),κ οχι οι ''μικροι'' να παρακαλανε να πανε στον ΟΣΦΠ,γιατι εκει θα προπαρασκευαστουν κ' θα αναδειχθουν καλυτερα..Απο πισω ερχονται Παπανικολαου,Χρυσικοπουλος κ θα μπορουσε να προσελκυσει κ αλλους,αν ειχαν τα εχεγγυα οτι θα δουλευτουν κ' θα παιζουν σε υψηλο επιπεδο.Συν το ιδιοκτητο γηπεδο που πρεπει να αποκτηθει,επιμενω παρα πολυ σ'αυτο...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.