Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BEST ROCK GROUP EVER
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Pierce
ειναι ενα τοπικ το οποιο τριγυρναει για πολυ καιρο τωρα μεσα στο μυαλο μου. ημουν σε δίλημμα αν θα επρεπε να ειναι με ποιντ συστεμ ή μια μονο ψηφο. τελικα κατεληξα στο πρωτο γιατι μου φαινεται πιο δικαιο . πλιζ μην αρχισετε αυτο το γκρουπ δεν ειναι ροκ αλλα ειναι μεταλ το αλλο ειναι heavy metal κλπ. μιλαω γενικα στον ευρυτερο τομεα της ροκ. ψηφιζουμε συμφωνα με το ποιο θεωρουμε καλυτερο ,μεγαλυτερη προσφορα κλπ και οχι το αγαπημενο μας. επιλεγουμε 5(5π το πρωτο 4π το δευτερο κλπ ) γκρουπ απο τις επιλογες που εχω παρακατω ή βαζετε εσεις καποιου που ισως να εχω ξεχασει

οι επιλογες ειναι

1)beatles
2)Rolling stones
3)Pink Floyd
4)Queen
5)ACDC
6)Aerosmith
7)Black Sabbath
8)Guns 'N' Roses
9)Metallica
10) R.E.M.
11)Red Hot Chilli Peppers
12)Deep Purple
13)Scorpions
14)U2
15)Led zeppelin
16) The doors
Pierce
Ας αρχισω εγω λοιπον

1π Metallica
2π beatles
3π Led zeppelin
4π Pink Floyd
5π Queen
apkat
Θεωρω μεγαλη παραλλειψη την απουσια των Jethro Tull και των Nirvana και αφου μιλαμε για το γενικοτερο φασμα της ροκ και των Iron Maiden.Επισης θεωρω οτι καποια συγκροτηματα δεν εχουν θεση αφου δεν εχουν προσφερει και τοσα πολλα για να ειναι σε μια τετοια λιστα ασχετα αν μου αρεσουν η οχι(REM,Chilli peppers)..Ψηφιζω καθαρα βασει προσφορας στον ευρυτερο χωρο της ροκ..

1.Beatles(Το πρωτο ροκ συγκροτημα με τεραστιες επιτυχιες και το συγκροτημα που θα πρεπει να εχει τα πιο πολλα γνωστα στην ιστορια της μουσικης.Τα 3 απο τα 4 μελη της μπαντας ειναι τερατιες μορφες-προσωπικοτητες της μουσικης)

2.Rolling Stones(Και οι στοουνς απο τα πρωτα τοσο μεγαλα συγκροτηματα με ηχο πιο σκληρο ομως απο τους Μπιτλς.Επιρρεασαν απειρα συγκροτηματα και συνεθεσαν κομματια που θα χαρακτηριζουν τη ροκ για παντα)

3.Led Zeppelin(Κατα τη γνωμη μου στην μουσικη μαζι με τους Πινκ Φλουντ προσφεραν τα περισσοτερα αφου οι συνθεσεις τους ειναι απιστευτες και ξεφευγουν απο τα ορια της ροκ που ειχαν τεθει μεχρι τοτε.Η ψυχεδελεια εισαγεται στη ροκ και το αποτελεσμα ειναι μοναδικο..)

4.Pink Floyd(Οπως και οι Ζεπελιν ετσι και οι Πινκ Φλουντ εκαναν κατι απολυτα καινουργιο..Πατωντας στις κλασσικες φορμουλες της ροκ προχωρησαν τοσο το αντικειμενο με αποτελεσμα να δημιουργηθουν μουσικα αριστουργηματα που θα επιρρεαζουν για παντα την μουσικη και οχι μονο τη ροκ.Η εποχη του Μπαρετ βεβαια δεν μου αρεσε και τοσο αλλα μετα απο την φυγη του πραγματικα θεωρω οτι απογειωθηκαν)

5.Iron Maiden(Κατα τη γνωμη μου το πρωτο μεταλ συγκροτημα στην ιστορια.Τους Σαμπαθ δεν τους θεωρω μεταλ.Το πλησιασαν και οι Μειντεν εφτασαν σε αυτο..Κορυφαιες προσωπικοτητες ολοι τους δημιουργησαν ενα νεο ειδος μουσικης μεσα απο τη ροκ και δημιουργησαν κομματια που θα χαρακτηριζουν τη μεταλ για παντα..Πολυ μεγαλη μπαντα..)
Pierce
QUOTE(apkat @ May 2 2007, 09:13 PM) *
Θεωρω μεγαλη παραλλειψη την απουσια των Jethro Tull και των Nirvana και αφου μιλαμε για το γενικοτερο φασμα της ροκ και των Iron Maiden.Επισης θεωρω οτι καποια συγκροτηματα δεν εχουν θεση αφου δεν εχουν προσφερει και τοσα πολλα για να ειναι σε μια τετοια λιστα ασχετα αν μου αρεσουν η οχι(REM,Chilli peppers)..Ψηφιζω καθαρα βασει προσφορας στον ευρυτερο χωρο της ροκ..

οι REM, και οι Chilli peppers ακομα να μην ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα υπολοιπα γκρουπ αλλα στα επομενα χρονια σιγουρα θα πρεπει να ειναι στο hall of fame(ειδικα οι πεπερς). παροτι τους nirvana και τους Iron Maiden δεν τους εχω σε μεγαλη εκτιμηση κακως δεν τους εβαλα στη λιστα και ειναι παραλειψη μου. συγχωραμε ανθρωπος ειμαι cool.gif


αντε να βλεπω συμμετοχη...
apkat
Οι πεπερς αργοτερα θα μπουν σιγουρα για τους RΕΜ εχω τις αμφιβολιες μου..

Για Νιρβανα και Μειντεν σε συγχωρω επειδη ειμαι καλος ανθρωπος και μονο.. smiley.gif tongue.gif tongue.gif
Keyser_Soze
5p. Pink Floyd
4p. Deep Purple
3p. Led Zeppelin
2p. Black Sabbath
1p. Metallica

Για μένα, τα 3 πρώτα γκρουπ που έβαλα είναι τα καλύτερα όλων των εποχών και τα έβαλα με αυτή τη σειρά λόγω προτίμησης.
Οι Σάμπαθ είναι η αρχή του μέταλ και οι Μετάλικα οι πιο άξιοι συνεχιστές του.

41.gif Συγχαρητήρια για το τόπικ πιρς.
apkat
QUOTE
Οι Σάμπαθ είναι η αρχή του μέταλ και οι Μετάλικα οι πιο άξιοι συνεχιστές του.


Γενικα ακουγεται πολυ αυτο για τους Σαμπαθ..Εγω ομως διαφωνω καθετα.Το θεωρω κλασσικο χαρντ ροκ..Για την εποχη τους σιγουρα ηταν οτι πιο βαρυ ειχε βγει αλλα με τα τωρινα δεδομενα δε μπορει να θεωρηθει μεταλ.Καθαρα μουσικα γιατι κατα τα αλλα(εμφανιση,νοοτροπια κλπ) ηταν μεταλ..

Τωρα μετα το μεταλ διαχωριστηκε και υπαρχουν πολλα ειδη(χεβι,θρας,μπλακ,Ντεθ,προγκρεσιβ κλπ κλπ)
Το χεβι που ηταν και το πρωτο το ξεκινησαν οι Μειντεν και ειναι ακομα οι πιο χαρακτηριστικοι εκφραστες του(το τελευταιο αλμπουμ δε μ'αρεσει καθολου αλλα τεσπα)..
Οι Μεταλικα οντως τεραστια μπαντα αλλα του θρας μεταλ(στα πρωτα 4-5 αλμπουν τουλαχιστον που εβγαλαν και τα αριστουργηματα τους) οποτε δεν εχει νοημα να λεμε ποιοι ειναι οι πιο αξιοι συνεχιστες αφου ασχολουνται στην ουσια με κατι διαφορετικο..
Keyser_Soze
Για μένα είναι το ίδιο. Οι χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες και αυτός ο χοντροκομμένος, παραμορφωμένος ήχος που βγάζει η κιθάρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μέταλ. Οι πρώτοι που κατάφεραν να ακουστούν έτσι ήταν οι Μπλακ Σάμπαθ. Γι' αυτό λέγονται οι Πατέρες του Μέταλ. Και όπως είπα και πιο πριν, αυτοί που το εξέλιξαν και το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα ήταν οι Μετάλικα.

Εγώ δεν βάζω ταμπέλες. Ίσως κάποιους να τους βολεύει να κατηγοριοποιούν και να διαχωρίζουν αλλά στην τελική όλα αυτά που ανέφερες
QUOTE
(χεβι,θρας,μπλακ,Ντεθ,προγκρεσιβ κλπ κλπ)
είναι απλά μέταλ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ βασίζονται στις πατέντες που πρώτοι δημιούργησαν οι Σάμπαθ.
apkat
Οχι δεν το βλεπω ετσι..Πχ πρωτος δισκος των μεταλικα(Kill em all) δεν εχει καμια σχεση μουσικα με τους δισκους που κανουν οι μειντεν(piece of mind βγηκε τον ιδιο χρονο-Χωραει μουσικη συκριση;;Αλλο ειδος).Επισης δεν ξερω για τους Σαμπαθ αλλα οι μεταλλικα και οι Μειντεν δεν εχουν κουρδισμενες κιθαρες χαμηλα στα περισσοτερα κομματια τους(δεν ξερω καν αν σε καποια εχουν).Αλλα επειδη παιζω κιθαρα και τα περισσοτερα τα εχω δει γραμμενα σε παρτιτουρες σου λεω οτι δεν γινεται συχνα.

Δηλαδη απο την μουσικη των Σαμπαθ η μουσικη των μειντεν δεν ειναι ενα βημα πιο περα(χρονικα προηγουνται των μεταλλικα οι μειντεν) η οι μονοι που την προωθησαν ηταν οι μεταλλικα;; blink.gif blink.gif

Α οσο για τις πατεντες που δημιουργησαν οι Σαμπαθ θα ειχε ενδιαφερον να σκεφτεις τις πατεντες που εβαλαν οι μειντεν στην χεβι μεταλ(εγω διαχωριζω) και γιατι αραγε οταν ακους τα περισσοτερα χεβι συγκροτηματα νομιζεις οτι ακους τους μειντεν με κακη ποιοτητα ηχου..
Papaloukas 4 ever
Def Leppard for ever
thrylos7
Αν μπορούσα θα έβαζα 15π. στους Deep Purple... τελικά όμως λέω να τα βάλω κανονικά, μιας και υπάρχουν κι άλλα φοβερά συγκροτήματα... (Πολύ αναλυτικά, μια άλλη φορά, όταν θα έχω χρόνο)

Πέρα από τον ήχο, το είδος της μουσικής καθορίζεται... από την ίδια τη μουσική.. Πεντατονικές κλίμακες με κλαρίνο μας κάνουν κάτι σε τζαζ, ή ροκ, ή μέταλ και όχι σε δημοτικά τραγούδια....

Για τη συζήτηση που κάνετε πάντως, θα έβαζα Black Sabbath>Iron Maiden>Metallica.
Alexmei
πιστεύω ότι παραλείπονται αρκετα όπως Judas Priest, Megadeth(όχι τόσο) καθώς και Bad Company, free, LYNYRD SKYNYRD!!!, Jimi hendrix! (απορώ πως το ξεχάσαμε), the WHO....τέλος πάντων κάποια all time classic δν αναφέρθηκαν...

QUOTE
Οι Σάμπαθ είναι η αρχή του μέταλ και οι Μετάλικα οι πιο άξιοι συνεχιστές του.


Νο way!! καμία σχέση!

5π Queen
4π Judas priest
3π Rolling stones/ Deep Purple
2π Iron maiden
1π Metallica
Pierce
αλεξ ο τιτλος του τοπικ μιλαει για ροκ ΓΡΟΥΠ. ο τζιμ ειναι μεγιστος τεραστιος και ολα τα συναφη αλλα δεν ειναι γκρουπ... cool.gif
Alexmei
QUOTE(pierce21 @ May 3 2007, 02:08 PM) *
αλεξ ο τιτλος του τοπικ μιλαει για ροκ ΓΡΟΥΠ. ο τζιμ ειναι μεγιστος τεραστιος και ολα τα συναφη αλλα δεν ειναι γκρουπ... cool.gif



ε τότε λέω για τα expirience που είχε κ άλλους smiley.gif (απλά τον ανέφερα επειδή λέμε για αυτούς που έδωσαν μεγαλυτερη προσφορα όπως λες κ συ) wink.gif
αεκτζού
Πολύ ωραίο το τόπικ pierce! 41.gif Aυτό όμως με το να διαλέξω πέντε συγκροτήματα είναι βασανιστικό-αν και πολύ high-fidelity στυλ!Να σημειωθεί ότι αν αξιολογούσα με βάση την προσφορά τους και τις μετέπειτα επιρροές που άσκησαν,θα είχα τελείως άλλη σειρά.Αυτή μου η κατατάξη βασίζεται στις προσωπικές μου προτιμήσεις.

Θα δώσω λοιπόν τα εξής:



1 πόντο στους Deep Purple.Κατά την άποψη μου,έχουν διαγράψει μια λαμπρή πορεία στην ροκ σκηνή.Φοβερή μουσική,ακόμα πιο φοβεροί στίχοι...

2 πόντους στους Ramones.Γιατί απλά η punk rock δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτούς.

3 πόντους στους Iron Maiden.Απλά κορυφαίοι!Γιατί κορυφαίος είναι αυτός που καταφέρνει να γίνεται μέτρο σύγκρισης για όλους τους υπόλοιπους.Και ο Bruce Dickinson,o Steve Harris,o Nicko Mc Brain,o Dave Murray,o Adrian Smith και o Janick Gers απλά το έχουν καταφέρει αυτό.

4 πόντους στους Whitesnake.Ο David Coverdale είναι μορφή και θα τον ψήφιζα μόνο και μόνο επειδή έχει τραγουδήσει το Soldier of Fortune.

5 πόντους στους Guns'n'Roses,επειδή ο Slash είναι ο αγαπημένος μου κιθαρίστας,επειδή ο Axl Rose είναι ένας από τους καλύτερους performer κατά την άποψή μου,επειδή το Paradise City είναι το τραγούδι μου κι επειδή απλά αυτό το συγκρότημα ζει rock!
grigoris
5 πόντοι:Πινκ Φλόιντ (μεγαλοφυής μουσική)
4 πόντοι:Ρόλινγκ Στόουνς (εκπληκτική διάρκεια,η ζωντανή ιστορία του ροκ)
3 πόντοι:Ντιπ Περπλ (με τον Ρίτσι Μπλάκμορ έγραψαν χρυσές σελίδες,αντέχουν ακόμα)
2 πόντοι:Κουίν (μεγάλη φωνή ο Μέρκιουρι,μεγάλα τραγούδια)
1 πόντος:Ντορς (κόντρα στο ρεύμα,μεγάλος ποιητής ο Μόρισον)

Εύφημος μνεία στους αγαπημένους μου Μετάλικα (μόνο και μόνο λόγω συμπάθειας)-----Έρχεται η 3η Ιουλίου!!!!!!!!!!!!!!!! 56.gif 56.gif 56.gif
Pierce
Mεχρι τωρα εχουμε και λεμε

1)Pink Floyd 16p
2)Queen 12p
3)Rolling stones 11p
4)Led Zeppelin 9p
5)Deep Purple 8p
6)Beatles 7p
7)Iron Maiden 6p
8)Guns 'n' Roses 5p
9)Whitesnake 4p
10)Judas priest 4p
11)Metallica 3p
12)Ramones 2p
13)Black Sabbath 2p
apkat
QUOTE
Judas Priest, Megadeth(όχι τόσο) καθώς και Bad Company, free, LYNYRD SKYNYRD!!!, Jimi hendrix! (απορώ πως το ξεχάσαμε), the WHO


Εκτος τους δηλαδη που οντως ειναι παραλλειψη αντε και τους Τζουντας Πριστ που εδωσαν κατι στο μεταλ η υπολοιποι θεωρεις οτι εδωσαν κατι φοβερο στην εξελιξη της ροκ μουσικης ωστε να αξιζει να μνημονευονται blink.gif blink.gif ;;Ο Χεντριξ εδωσε βεβαια φοβερα πραγματα αλλα ηταν μονος(δεν ηταν γκρουπ)..Ετσι θα μπορουσαν να αναφερθουν και αλλοι οπως Μπομπ Ντυλαν,Τζανις Τζοπλιν κλπ

QUOTE
Πέρα από τον ήχο, το είδος της μουσικής καθορίζεται... από την ίδια τη μουσική.. Πεντατονικές κλίμακες με κλαρίνο μας κάνουν κάτι σε τζαζ, ή ροκ, ή μέταλ και όχι σε δημοτικά τραγούδια....

Για τη συζήτηση που κάνετε πάντως, θα έβαζα Black Sabbath>Iron Maiden>Metallica.


Εχεις απολυτο δικιο..Και εκει βασιζομαι οταν λεω οτι οι Σαμπαθ ειναι πιο πολυ χαρντ ροκ παρα μεταλ..Ειναι αλλη η τεχνικη,η φρασεολογια στη συνθεση τους)..Τωρα αν η καλλιτεχνικη αξια των Σαμπαθ ειναι υψηλοτερη ειναι τελειως αλλη κουβεντα..Εγω δεν κρινω αυτο..Απλα πιστευω οτι μιλαμε για διαφορετικη μουσικη..
apkat
Εκτος τους Who δηλαδη που οντως ειναι παραλλειψη αντε και τους Τζουντας Πριστ που εδωσαν κατι στο μεταλ η υπολοιποι θεωρεις οτι εδωσαν κατι φοβερο στην εξελιξη της ροκ μουσικης ωστε να αξιζει να μνημονευονται blink.gif blink.gif ;;

Εντιτ..Τι ωραια που θα ταν να μπορουσαμε να κανουμε για να μην κανουμε χαζα περιττα ποστ tongue.gif tongue.gif

Εγω τωρα ειχα ξεχασει τους Who και αναγκαστηκα να το ξαναγραψω.. sad.gif
thrylos7
Και να μην το έγραφες, ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς σε ποιους αναφέρεσαι... smile.gif

Εντάξει, οι Lynyrd Skynyrd ήταν και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συγκρότημα.. Συμφωνώ ότι δεν είναι για ΤΟΡ 16 (μετά έχει και πλέι οφ; 69.gif ), όπως και οι FREE, που το 1970 ήταν ίσως στο ίδιο επίπεδο με Purple, Zeppelin, Sabbath.

Μ' αρέσουν πολύ πάντως τα μουσικά σου γούστα Alex... , όπως και τ' ότι είδα τους Whitesnake..
sihainas
Άντε να ψηφίσω κι εγώ...

1π. Rainbow
2π. The Doors
3π. AC/DC
4π. Led Zeppelin
5π. Guns N' Roses


...και σ'όποιον αρέσουν 19.gif tongue.gif
Pierce
QUOTE(thrylos7 @ May 3 2007, 08:11 PM) *
Και να μην το έγραφες, ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς σε ποιους αναφέρεσαι... smile.gif

Εντάξει, οι Lynyrd Skynyrd ήταν και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συγκρότημα.. Συμφωνώ ότι δεν είναι για ΤΟΡ 16 (μετά έχει και πλέι οφ; 69.gif ), όπως και οι FREE, που το 1970 ήταν ίσως στο ίδιο επίπεδο με Purple, Zeppelin, Sabbath.

Μ' αρέσουν πολύ πάντως τα μουσικά σου γούστα Alex... , όπως και τ' ότι είδα τους Whitesnake..

δοξα και τιμη στην χαιτη tou david coverdale οπως και στη (πρωην) γυναικα του!(εκεινη η μελαχρινη θεα που παιζει σε ολα τα βιντεο κλιπ δειτε αυτο του is it love wink.gif )

για να πω την αληθεια ηταν μεσα στις επιλογες οι whitesnake αλλα απο οτι φαινεται τους διεγραψα κατα λαθος ο βλακας cool.gif
morfi
QUOTE
BEST ROCK GROUP EVER

To πλοκαμι του καρχαρια.
man10
Ωραιο τοπικ!

5p Deep Purple
4p Led Zepelin
3p Doors
2p Scorpions
1p Sex Pistols
Keyser_Soze
Παιδιά, οι Μπλακ Σάμπαθ είναι οι Πατέρες του Μέταλ!
Όταν ο Ιόμι έκοψε 3 δάχτυλά του σε ατύχημα στη δουλειά του (σε μια μαλακία που φτιάχνουν λαμαρίνες) και τα κομμένα μέρη τα αντικατέστησε με πλαστικά (ή κάτι τέτοιο) και έπιασε την κιθάρα να παίξει, ΜΟΝΟ τότε ακούστηκε ο μεστός ήχος που διακρίνει το μέταλ μέχρι και σήμερα. Αν δεν είχε γίνει αυτό, το μέταλ ή θα είχε ανακαλυφθεί καμιά δεκαετία μετά ή δε θα ήταν όπως το ξέρουμε σήμερα.
Και στην τελική το μέταλ δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική αλλά και με το attitude. Κάποιοι μέχρι και τον Τζόνι Κας θεωρούν μέταλ. Αλλά μόνο λόγω attitude...

Και όσον αφορά τους Μετάλικα και τους Μέιντεν, άποψη μου είναι ότι κανένα άλμπουμ των Μέιντεν δεν είχε τον αντίκτυπο που είχαν τα 3 πρώτα άλμπουμ των Μετάλικα όταν βγήκαν. Των Μέιντεν τα άλμπουμ μπορεί να ταρακουνούσαν για τα καλα τον μέταλ κόσμο αλλά τα άλμπουμ των Μετάλικα είχαν την αποδοχή από όλο τον μουσικό κόσμο. Ήταν αυτοί που πήγαν το μέταλ στην κορυφή και το έκαναν γνωστό.

Και για να εξηγούμαι, είμαι τρελός Μέιντεν φαν. Με αυτούς ξεκίνησα όταν το '98 πήρα ένα παιχνίδι για το pc, το Carmageddon 2, και είχε μέσα 4 κομματάρες τους (Trooper, Aces High, Man On The Edge και Be Quick Or Be Dead) και πωρώθηκα τρελά! Απλά άποψή μου πλέον είναι ότι οι Μετάλικα έχουν προσφέρει στο μέταλ κάτι πολύ λίγα περισσότερο από τους Μέιντεν.
thrylos7
QUOTE
δοξα και τιμη στην χαιτη tou david coverdale οπως και στη (πρωην) γυναικα του!(εκεινη η μελαχρινη θεα που παιζει σε ολα τα βιντεο κλιπ δειτε αυτο του is it love )

για να πω την αληθεια ηταν μεσα στις επιλογες οι whitesnake αλλα απο οτι φαινεται τους διεγραψα κατα λαθος ο βλακας

Έτσι, έτσι!

Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν είναι για ΤΟΡ 16 οι Whitesnake.. θα ήταν αν συνέχιζαν στο ίδιο στυλ (και δε γνωρίζαμε την Tawny Kitaen)

Μπορεί οι Black Sabbath να έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη metal, σίγουρα όμως δε φέρουν την αποκλειστική...

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, ανάμεσα στο ποιο συγκρότημα ήταν καλύτερο και ποιο έχει προσφέρει περισσότερα.. Αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν απαραίτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Rush, που τους περισσότερους τους έχουν για πρωινό, αλλά μάλλον δεν έχουν επηρεάσει όπως οι Maiden ή οι Metallica.
αεκαρα
1) black sabbath 77.gif
2) iron maiden
3) metallica
4) AC/DC
5) anathema
6)guns n' roses
7) nirvana
8) radiohead
9)deep purpple
10) sex pistols
11)led zeppelin
12)rainbow
13)slipknot
14)scorpions
15)linkin park smiley.gif shot.gif bball.gif
j-kidd13
Ωραιο τοπικ...

1)Led Zeppelin
2)Metallica
3)Nirvana
4)Guns'n'Roses
5)Pink Floyd
6)Deep Purple
7)Black Sabbath
8)Rainbow
9)AC/DC
10)Doors
11)Scorpions
12)Lynyrd Skynyrd

Με βαση σειρα προτιμησης και οχι αξιας...Αρκετες θεσεις παιζονται βεβαια...
sihainas
χμ...έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που ψήφισα...κι όμως οι επιλογές μου νομίζω έχουν αλλάξει αρκετά...αν έφτιαχνα top5 μόνο μία επιλογή θα υπήρχε από αυτές που είχα ψηφίσει ήδη οι AC/DC

1) Pink Floyd
2) Queen
3) AC/DC
4) R.E.M.
5) Dire Straits
6) Guns N' Roses
7) The Doors
8) Deep Purple
9) Led Zeppelin
10) U2

Βέβαια προφανώς και η λίστα είναι εντελώς υποκειμενική καθώς έβαλα μόνο συγκροτήματα του ακούω εγώ... γιατί αντικειμενικά υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, Iron Maiden, Nirvana, The Beatles κλπ.. που ανήκουν σε μια τέτοια λίστα αλλά αφού δεν μ'αρέσουν εμένα δεν μπορώ να τα ψηφίσω ως καλύτερα. Αναγνωρίζω όμως την αξία και προσφορά τους...
Alexmei
jesus christ βλέπω τι έβαλα πριν 2 χρόνια και θυμάμε οτι δεν την πάλευα lol

πιστεύω δύο χρόνια αργότερα μετά από περιπέτειες μέσα από έρημους, παγετώνες με εξωτικούς ελέφαντες και μάχες στον πυρήνα της γης με τον Optimus Prime και τον Bubblebeem, και ύστερα την άνοιξη όταν ορίμασα περισσότερο με τον Iron Man και τους Pink Floyd ολη την ώρα, τον Πρίγκηπα και τον Άσιμο, Σαββόπουλο και πάλι Pink Floyd έρχομαι σήμερα με δέος, περιφάνεια και με παρέα τους Tenacious D και σας λέω:

5π. Βeatles
4π. Rolling Stones
3π. Pink Floyd
2π. The Doors
1π. Led Zeppelin

Τελιως αναφορικά στη λίστα:

The Who
Queen
Ac/Dc
Grateful Dead
Rush
Wishbone Ash
panagiotisTheDream
Τώρα διαπίστωσα την ύπαρξη του εν λόγω τόπικ και μπορώ να πω πως διάβασα αρκετά πράγματα με τα οποία διαφωνώ κάθετα. Τέλος πάντων, θα μείνω πάντως σε ένα μόνο: οι Sabs έπαιξαν πρώτοι μέταλ, όντως. Ακολούθησαν οι Priest και οι Maiden. Οι Metallica ηρθαν μετά την άνοδο του NWOBHM του οποίου πρωτοστάτησαν οι Μέιντεν. Η πλεόν επιδραστική μπάντα του μέταλ θεωρούνται οι Maiden. Κάποιος ανέφερε ότι κανένας δίσκος των Μέιντεν δεν είχε τον αντίκτυπο των 3 πρώτων των Μετάλιρα. Εγώ θα πω ότι κανένα άλμπουμ των Μετάλιρα δεν είχε το αντίκτυπο του Number of the Beast φερ' ειπείν. Κατ' αρχάς για όλη την αμερικάνικη σκηνή που αναπτυσσόταν τότε, και μόνο οι Μέιντεν αποτελούσε πρώτης τάξεως επιρροή, πόσο μάλλον για τους Μετάλικα που ήταν δηλωμένοι Μέιντεν φανς κάτι που φαίνεται στη μουσική τους από το Kill 'em all κιόλας. H μουσική κληρονομιά που άφησαν οι Μέιντεν με τα 7 πρώτα τους άλμπουμ για ποικίλα μετέπειτα μέταλ ρεύματα, θεωρώ πως δεν έχει αφήσει κανένα μέταλ γκρουπ. Οι Μετάλικα αυτό που έδωσαν με τα 4 πρώτα τους άλμπουμ και για πρώτη φορά το '83 στο ντεμπούτο τους βέβαια και που δεν είχαν κάνει σε τέτοιο βαθμό ούτε καν οι Venom, ήταν τα κοφτά γρήγορα ριφ που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα γκρουπ γρήγορης ριφολογίας στη συνέχεια. Δηλαδή εισήγαγαν αυτό το στυλ που καθιερώθηκε στο Bay Area thrash και στα πρώιμα death και black γκρουπ της εποχής.

Επίσης, το κάθε είδος και το κάθε συγκρότημα έχει τις δικές του καταβολές που μπορεί να μην είναι αποκλειστικά μέταλ.
Για παράδειγμα progressive metal μπάντες όπως οι Dream Theater, Shadow Gallery κλπ, μεγαλύτερη επιρροή έχουν από 70's prog rock όπως Yes, Genesis, ELP, Rush κλπ παρά από τις κατεξοχήν πρώιμες μέταλ μπάντες όπως οι Sabs, Priest και πάει λέγοντας......

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη φυσικά....

όσον αφορά τα 5 κορυφαία ροκ γκρουπ ever, ποτέ δε μου άρεσαν τέτοιου στυλ λίστες και το παρόν τόπικ δε θα είνα εξαίρεση.....δεν μπορώ να ξεχωρίσω βασικά......

Καλό βάδυ.
peace.gif
benchwarmer
Προσωπικα παντα, αν μιλαμε για ροκ με την γενικη εννοια, τοτε Φλοιντ....
Για "μεταλ" ειναι πιο δυσκολο.. Και δεν εχω και πληρη αποψη για ολη την δισκογραφια καποιων για να αποφασισω..
babysac
Παντως στον τομεα thrash metal οι μεταλικα ειναι οι καλυτεροι και μετα ερχονται οι slayer
The Warlus
Mε την σειρά μου να πω και εγώ την άποψή μου.Προσωπικά δεν μπορώ να πω για καλύτερο γκρουπ καθώς αναγκαστικά θα συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...Γενικά ιδιαίτερη αδυναμία έχω στους Floyd και στους Maiden.Όσον αφορά τους Maiden είναι τεράστια μπάντα,με τεράστια επιρροή καθώς θεωρώ πως ήταν η μπάντα που πρωταγωνίστησε στα 80s,αφού ήδη από το 1983 ήταν headliners σε shows με μπάντες-τέρατα (Ozzy,Priest,Def Leppard,Scorpions) ενώ το 1985 ήταν στο πρώτο Rock In Rio ως δεύτερο όνομα κάτω μόνο από τους τεράστιους,τότε(και τώρα),Queen...Με μία Αμερική να τους κατακρίνει,τα βιντεοκλίπ τους να είναι απαγορευμένα,χωρίς διαφήμιση από ΜΤV και ραδιόφωνα,καταφέρανε και κάνανε μία από τις μεγαλύτερες tour στην ιστορία της μουσικής το 1985 με τους περισσότερους σταθμούς στην Αμερική και sold out!Αφήνοντας έξω όλες τις άλλες επιτυχημένες περιοδείες τους κάθε χρόνο,οι Maiden είναι μπάντα φαινόμενο...
T.W.Is.M.
Χωρις να ειμαι ειδικος στη συγκεκριμενη μουσικη και απο το δειγμα που εχω ακουσει απο ολους, θα δωσω μια λιστα
5π Beatles
4π Rolling Stones
3π Queen(το δικο μου αγαπημενο συγκροτημα)
2π Deep Purple
1π U2 γιατι αυτη τη στιγμη τυχαινει να ακουω το One smiley.gif

Παντως μην την παιρνετε και σαν εγκυρη τη γνωμη μου. Ακουω οτι ναναι κυριολεκτικα και η αποψη μου στηριζεται σε μικρο δειγμα ολων αυτων των συγκροτηματων.
gallistis
deep purple για παντα.soldier of fortune και strange kind of woman πραγματικοι υμνοι




και για τους led zeppelin,δειτε κατι παραξενο

thrylos7
QUOTE
deep purple για παντα.


thumbsup.gif

Trivia: Το strange kind of woman το οποίο ήταν και το πρώτο live κομμάτι με "ερωταπαντήσεις" τέτοιου είδους, κιθάρας - φωνής (Blackmore και Lord πιθανότατα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με κιθάρα και όργανο αντίστοιχα), είχε υποστεί λογοκρισία στην αρχή. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "(the) slut"... biggrin.gif Γι' αυτό, μην το αφιερώσετε σε καμιά ενδιαφέρουσα ύπαρξη, εκτός αν υπάρχει λόγος... biggrin.gif


To παράδειγμα με τους Led Zeppelin έχει ανιχνευθεί κατά κόρον... Από τους black sabbath, μέχρι τον Πανταζή και την Αλέξια... Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά απ' όσο ξέρω, είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει αυτή η επεξεργασία κι άρα να ανιχνευθεί... Βλέποντας τον Πανταζή βέβαια, δεν τον κόβεις για τέτοιο τύπο... Λογικά, εφόσον ισχύει όλο αυτό, μάλλον κάτι παίζει με τις εταιρείες, ή καλύτερα, κάτι πίσω από αυτές.
Ο Page των Zeppelin βέβαια, ήταν λίγο στο "μαγικό" κόσμο από μόνος του...
virgin13
Led Zeppelin μακραν.η μουσικη τους ηταν απιστευτη οπως και οι κιθαριστες
Omar Little
QUOTE(pierce21 @ May 2 2007, 20:33 ) *
ειναι ενα τοπικ το οποιο τριγυρναει για πολυ καιρο τωρα μεσα στο μυαλο μου. ημουν σε δίλημμα αν θα επρεπε να ειναι με ποιντ συστεμ ή μια μονο ψηφο. τελικα κατεληξα στο πρωτο γιατι μου φαινεται πιο δικαιο, ψηφιζουμε συμφωνα με το ποιο θεωρουμε καλυτερο ,μεγαλυτερη προσφορα κλπ και οχι το αγαπημενο μας.


Σύμφωνα με τις επιθυμίες του δημιουργού του thread λοιπόν, οι επιλογές μου είναι:


5p: Pink Floyd
4p: Beatles
3p: Rolling Stones
2p: Queen
1p: Led Zeppelin

Aν το πήγαινα με αγαπημένα, η σειρά θα ήταν:

5p: Pink Floyd
4p: Queen
3p: Radiohead
2p: Led Zeppelin
1p: Mogwai

Αν το πηγαίναμε κι εκτός rock θα έβρισκαν θέση και οι Dead Can Dance με τους Massive Attack
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.