Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Caja Laboral - Maccabi Electra
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
benchwarmer
Best-of-five series, 2-2-1 format

Tuesday,March 22
Thursday,March 24
Tuesday,March 29
*Thursday, March 31
*Wednesday, April 6


Για μένα η πιο αμφίρροπη σειρά από τις 4. Πραγματικά αδυνατώ να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη τώρα, ίσως καθώς πλησιάζουμε στους αγώνες να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Ως πρώτη άποψη πάντως, εάν καταφέρει να κάνει το break στα πρώτα ματς η Μακάμπι, δύσκολα θα χάσει μετά στο Ισραήλ..
berry
δεν χωρανε και πολλες προβλεψεις

βαζω μακαμπι γιατι την θεωρω την καλυτερη ομαδα της ευρωλιγκας φετος μαζι με μπαρτσα

αν ειχαν πλεονεκτημα οι ισραηλινοι θα ψηφιζα δαγκωτο βεβαια
SG3ptshooter
Έχω γράψει ότι η Μακάμπι θα φτάσει στο φάιναλ φορ όταν είδα πως δεν έπεσε η απόδοσή της στο τοπ 16. Αν και πάντα τη θεωρώ πιθανό θύμα έκπληξης την τελευταία πενταετία, έχω στο μυαλό μου αυτό που λέει κι ο benchwarmer, ότι αν κάνει διπλό στα δύο πρώτα ματς θα περάσει.. Και διπλό στην έδρα της Κάχα αν δεν είναι στην καλή της βραδιά μπορεί να μπει να κάνει η Πρόκομ με κλειδί τον Άνταμ Λαπέτα, στον Πέρκινς θα κολλήσουμε;

Είναι μακράν η πιο αμφίρροπη σειρά, αλλά δίνω ένα 40-60 στο Μπλατ. Και μόνο ο extra-at-Sergio-Leone-western-lookalike μπορεί να το ανατρέψει.. rolleyes.gif
giannis_mg
Εδω ειναι ο στοιχηματικος ορος no bet.Με διαφορα το πιο ελκυστικο ζευγαρι οσο αναφορα στο θεαμα και στην επιθεση γενικοτερα αλλα και απο πλευρας αποτελεσματος.Θα γινουν ΜΑΤΣΑΡΕΣ,ελπιζω ο ΠΑΟ να μην πεφτει ιδια ωρα για να το δουμε,δινω ενα προβαδισμα στην Καχα δεν ξερω γιατι αλλα αυτο το μπασκετ που παιζει σε συνδυασμο με τις αλλοπροσαλες ζωνεςπου παιζει ο Μπλατ κατι μου λεει οτι η Καχα θα βομβαρδισει τα καλαθια...
rchos
σε αυτη τη σειρα περιμενουμε νομιζω ολοι τα πιο χορταστικα παιχνιδια.
ακομη και με 3-0 να περασει καποιος(το θεωρω πολυ δυσκολο) θα εχουν γινει 3 παιχνιδια με πολυ ενταση και θεαμα.

βασικα ανυπομονω να δω τη σειρα αυτη οπως και τις ελληνικες.

βλεπω πολυ 3-2 στη σειρα χωρις να ξερω ποιος θα περασει.
με μια μονο υποσημειωση 1-3 υπερ της μακαμπι αν νικησει ενα απο τα πρωτα δυο ματσακια στην ισπανια.
T.W.Is.M.
Κι εγω Μακαμπι βλεπω και πιστευω οτι θα περασει με 3-1 κερδιζοντας ενα απ τα 2 ματς στη Βιτορια(προσεξτε πως αποφευγω να γραψω Ισπανια tongue.gif ). Φετος η Fernando Buesa Arena εχει γινει κεντρο διερχομενων. Τοσοι εχουν περασει και κερδισαν, γιατι να μην το κανει η Μακαμπι?
colonel gomelsky
70-30 υπέρ της Μακάμπι. Είναι ικανή να κερδίσει στην Ισπανία σε αντίθεση με την Κάχα που θεωρώ ότι δεν θα το κάνει στο Γιαντ Ελιάου.
Weekendman
Αυτό που θέλω να δώ εκτός των άλλων είναι και η μονομαχία Μπάρατς-Σόφο καθώς μέχρι τώρα ο Κροάτης επικράτησε
στα 2 παιχνίδια που βρέθηκαν αντιμέντωποι φέτος, χαρακτηριστικά ο απολογισμός βάσει Ρανκινγκ με πρώτο τον Μπάρατς 12-6 στην Βιτόρια ,και 34-5 στο Τελ-Αβιβ ,έχει να αποδείξει κάτι ο Σοφοκλής νομίζω…
thrylos7
Σωστό, άλλοτε έκανε πάρτυ με τον (άρρωστο τότε βέβαια) Σκόλα και ανταγωνιζόταν Μπαρνιάνι και Σπλίτερ για νέο παίκτη της χρονιάς και φέτος ο Μπάρατς υπερίσχυσε κατά κράτος... του κατά τ' άλλα ανεβασμένου φέτος Σοφοκλή...

Θεωρώ φαβορί την Κάχα, στο TOP 16 παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη, σ' αντίθεση με την Μακάμπι.
Και μάλιστα με αλλεπάλληλα σπασίματα έδρας.
Germany96
QUOTE(Weekendman @ Mar 13 2011, 15:26 ) *
Αυτό που θέλω να δώ εκτός των άλλων είναι και η μονομαχία Μπάρατς-Σόφο καθώς μέχρι τώρα ο Κροάτης επικράτησε
στα 2 παιχνίδια που βρέθηκαν αντιμέντωποι φέτος, χαρακτηριστικά ο απολογισμός βάσει Ρανκινγκ με πρώτο τον Μπάρατς 12-6 στην Βιτόρια ,και 34-5 στο Τελ-Αβιβ ,έχει να αποδείξει κάτι ο Σοφοκλής νομίζω…

Το match-up αυτό όντως έχει ενδιαφέρον και σε μεγάλο βαθμό λόγω των δυο προηγούμενων αναμετρήσεων που ανέφερες. Ο Barac είχε κάνει στο Yad Eliyahu την καλύτερη του εμφάνιση στην Euroleague, ενώ ο Σοφοκλής είχε απέναντι στην Taugres τις χειρότερες επιδόσεις του στην πρώτη φάση των ομίλων (με το πρώτο από τα δύο να είναι και το πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα της Maccabi στην διοργάνωση και μόλις δεύτερο συνολικά).

Γενικότερα ο Κροάτης εκείνη την περίοδο διένυε την καλύτερη φόρμα της ζωής του, έκτοτε όμως έγιναν ανακατατάξεις στην στελέχωση της ρακέτας των Βάσκων ενώ διαφοροποιήθηκαν και οι αγωνιστικές προτεραιότητες της ομάδας του. Τα pick&roll του Huertas παρέμειναν σε πρώτο πλάνο βέβαια αλλά με μεγαλύτερο πλουραλισμό στο ΤΟΡ16.

Σε one-on-one καταστάσεις ο Barac έχει πλεονέκτημα στα rebounds, αλλά είναι πολύ αργός αμυντικά για να ακολουθήσει αποτελεσματικά τον Σχορτσιανίτη που ακριβώς σε αυτές τις καταστάσεις ειδικεύεται, από την άλλη οι αμυντικές αδυναμίες του Έλληνα Center στο pick&roll θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μασκαρευτούν αλλιώς είναι σίγουρο πως θα χτυπήσει πάνω του η Taugres.

Πάντως αν απομονώσουμε αποκλειστικά σε αυτούς τους δύο παίκτες είναι διαφορετικό να τροφοδοτείσαι από τον Huertas (και αυτό να αποτελεί βασική αγωνιστική προτεραιότητα της ομάδας) και να σου δημιουργούνται χώροι στην ρακέτα από ένα παίκτη όπως ο Teletovic που όχι μόνο βρίσκεται στην περιφέρεια για μεγάλα διαστήματα αλλά κι ο προσωπικός του αντίπαλος να μην μπορεί να διανοηθεί να μην τον ακολουθήσει (πιο πιεστικά μάλλον από οποιονδήποτε παίκτη στην Ευρώπη, ίσως και ανεξαρτήτου θέσεως). Ο Σχορτσιανίτης μπορεί να μην έχει συμπαίκτες όπως οι Huertas, Teletovic και να μην σκοράρει κυρίως μέσω assists συμπαικτών του αλλά ο Blatt του έχει εξασφαλίσει άλλου είδους συνθήκες ώστε να είναι αποτελεσματικός επιθετικά και να καλύπτονται τα αμυντικά του μειονεκτήματα.

Δεν ξέρω για πόσα αγωνιστικά λεπτά θα βρεθούν αντίπαλοι στο παρκέ οι Barac-Σχορτσιανίτης καθώς πιστεύω ότι οι Ivanovic-Blatt κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα το έχουν ως πρώτη τους επιλογή αλλά σε πιθανά 5 ματς, σίγουρα θα το δούμε συχνά και αυτό το match-up.



Γενικότερα αυτή είναι η σειρά που περιμένει η μπασκετική Ευρώπη με μεγαλύτερη ανυπομονησία, μερικοί τρομερά ταλαντούχοι παίκτες σε δύο ιδιαίτερα fun-to-watch ομάδες, με δύο σπουδαίους προπονητές, σε καυτές έδρες και χωρίς ξεκάθαρο φαβορί icon_joy.gif
Hakeem Olajuwon
Η καχα ειναι χειροτερη απο τη περυσινη η απωλεια του σπλιττερ δεν καλυφθηκε ιδιαιτερα αμυντικα ενω επιθτικα βασιζεται πολυ στο τριποντο.
Η μακαμπι ηταν σαφεστατα καλυτερη ομοδα της καχα κατα την διαρκεια της χρονιας ομως οι βασκοι εχουν το πλεονεκτημα εδρας.Ερωτηματικο για την μακαμπι παικτες που στα δυκολα συνηθως χανονται (σοφο ελιαχου,ειντσον)
Πιστευω ομως οτι η καλυτερη ομαδα στο τελος θα επικρατησει.Μακαμπι σε 4
SG3ptshooter
"τα γρήγορα πλάγια βήματα του Σχορτσιανίτη τον καθιστούν εξαιρετικό αμυντικό σε καταστάσεις πικ εν ρολ" tongue.gif

τελείωσα με ΟΣΦΠ για σήμερα, θα βλέπω παράλληλα Κάχα και ΠΑΟ. Αν απορείτε γιατί δε βάζω στο στριμ Βαλένθια, απλά γιατί φοβάμαι ότι θα εστιάσω στην αρμάδα του Ράφα.. biggrin.gif (φακτ)
T.W.Is.M.
Απο το boxscore εχω καταλαβει οτι σημερα τα τριποντα της Καχα Λαμποραλ μπαινουν. 8/15 μετρανε οι Βασκοι στο ημιχρονο και το σκορ λογικα στο 46-32.
berry
το μαζευει η μακαμπι ...
Razorblade Fish
Παλι μεσα στα καλαθια τον εχουν βαλει τον μεγαλο Σοφοκλη...
hagi
Εγώ νομίζω πάντως ότι θα περάσει η Μακάμπι..Αν και περίμενα να σπάσει την έδρα εχθές.. Κάπου όμως θα το κάνει το μπρέικ..
Alexmei
Nα κάνω μία ερώτηση γιατί δεν παρακολούθησα καθόλου Ευρωλίγκα.. Η Μακάμπι πέρασε 2η και έχει μειονέκτημα έδρας; Γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν πρώτη;
Razorblade Fish
QUOTE(Alexmei @ Mar 23 2011, 12:46 ) *
Nα κάνω μία ερώτηση γιατί δεν παρακολούθησα καθόλου Ευρωλίγκα.. Η Μακάμπι πέρασε 2η και έχει μειονέκτημα έδρας; Γιατί είχα την εντύπωση ότι ήταν πρώτη;

Ναι,ηταν στον ιδιο ομιλο με την Μπαρτσελονα και ηρθε σχετικα ευκολα 2η με 2 ηττες μεσα-εξω απο τους Καταλανους.
Alexmei
QUOTE (Razorblade Fish @ Mar 23 2011, 13:11 ) *
Ναι,ηταν στον ιδιο ομιλο με την Μπαρτσελονα και ηρθε σχετικα ευκολα 2η με 2 ηττες μεσα-εξω απο τους Καταλανους.


A ok ευχαριστώ πολύ φίλτατε =)
priest
και 1-1...με 83-81 νικησε η μακαμπι σε ενα εξαιρετικο ματς!
Razorblade Fish
QUOTE(priest @ Mar 24 2011, 23:27 ) *
και 1-1...με 83-81 νικησε η μακαμπι σε ενα εξαιρετικο ματς!

Βγηκε εξω ο Σχορτσανιτης και το γυρισε η Μακαμπι... smiley.gif Πλακα κανω,πολυ καλος σημερα.Αλλη μια αυτοκτονια της Καχα φετος...
GMlls
με καλάθι του πάργκο στην εκπνοή και με εξαιρετική εμφάνιση του σόφοκλή
SG3ptshooter
QUOTE(GMlls @ Mar 24 2011, 23:33 ) *
με εξαιρετική εμφάνιση του σόφοκλή

δεν το είδες το μάτς rolleyes.gif
priest
QUOTE(GMlls @ Mar 24 2011, 23:33 ) *
με καλάθι του πάργκο στην εκπνοή και με εξαιρετική εμφάνιση του σόφοκλή

μεχρι και την τριτη περιοδο..μετα λογω κοπωσης επεσε πολυ!
T.W.Is.M.
Μεχρι στιγμης η Καχα Λαμποραλ σουταρει πολυ καλα απ την περιφερεια. Χτες πηρε ενα προβαδισμα στο τελευταιο 1.10 περιπου χαρη σε ενα τριποντο που βαζει μονο ο Τελετοβιτς(80-77 στο 1.45). Επειδη ομως αυτα δε γινονται σε καθε αγωνα, ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει στο ματς που δε θα μπαινουν τα σουτ. Νομιζω οτι η Μακαμπι θα παρει ευκολα ή δυσκολα τα 2 ματς στο Τελ Αβιβ(1 ευκολα και 1 δυσκολα περιμενω) και θα περασει.
Anaz
Πωπω πολυ κριμα για τον Περκινς, που λογικα χανει τη χρονια.. sad.gif
Το ριπλευ της φασης ανατριχιαστικο.
Flash
Για δείτε εδώ λίγο μπλεξίματα:

http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/th...mpi.820536.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.