Papaloukas 4 ever
Jul 20 2006, 12:23
QUOTE(baskt @ Jul 19 2006, 03:29 PM)
Hello,
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κάποιο σαιτ που θα δείχνει τους αγώνες του Παγκόσμιου στην Ιαπωνία ον-λαιν. Δυστυχως θα βρισκομαι στην Αγγλια λόγω σπουδών και δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε τηλεόραση. Έχω όμως πολύ καλή σύνδεση στο ιντερνετ. Ελπίζω να τα δείξει κάποιος με στριμινγκ γιατί αλλιώς.... θα πρέπει να τρέχω σε καφετέριες και μπαρ να δω τα ματς.
μπαι
Εγώ θα βάλω USB - TV Tuner στη δουλειά και εκτός από τα παιχνίδια της ΕΡΤ θα βλέπω και τα ψηφιακά. Τώρα βέβαια από δουλειά, .........
QUOTE(Papaloukas 4 ever @ Jul 20 2006, 10:23 AM)
Εγώ θα βάλω USB - TV Tuner στη δουλειά και εκτός από τα παιχνίδια της ΕΡΤ θα βλέπω και τα ψηφιακά. Τώρα βέβαια από δουλειά, .........
Θα βάλεις TV στη δουλειά? πουλάκι μου, σκοτώνεστε εκεί πέρα!
dizzy_fingers
Jul 20 2006, 15:48
QUOTE(Papaloukas 4 ever @ Jul 20 2006, 10:23 AM)
Φρόντισε να έχει αποκωδικοποιητή ψηφιακού επίγειου σήματος η τηλεόραση που θα βάλεις.
Με απλό tv tuner δεν μπορείς να τα πιάσεις (εγώ δεν τα βλέπω).
qspock
Jul 20 2006, 16:17
Παντως αυτο δεν θα επρεπε να υποστηριζεται και με software αν εχεις απλο TV tuner?
Τελικα ξερουμε σιγουρα οτι θα δειχνει αγωνες και η ΕΡΤ digital? Κι αλλα κερατιατικα τωρα για αποκωδικοποιητες θα δινουμε? Και που να τους βαλουμε με DVD, VCR, PS2 κλπ? Βαλτε και δορυφορικο δεκτη για τους κατοχους NOVA κλπ, δεν υπαρχει χωρος ουτε βισματα να μπει.
yellow madness
Jul 20 2006, 20:01
Οσοι εχουν νοβα ας εχουν υποψη και τα σλοβενικα καναλια (slo1 kai slo2 στα free ta air). Το χειμωνα εδειχναν ευρωλιγκα.
dizzy_fingers
Jul 21 2006, 03:14
QUOTE(qspock @ Jul 20 2006, 02:17 PM)
Παντως αυτο δεν θα επρεπε να υποστηριζεται και με software αν εχεις απλο TV tuner?
Τελικα ξερουμε σιγουρα οτι θα δειχνει αγωνες και η ΕΡΤ digital? Κι αλλα κερατιατικα τωρα για αποκωδικοποιητες θα δινουμε? Και που να τους βαλουμε με DVD, VCR, PS2 κλπ? Βαλτε και δορυφορικο δεκτη για τους κατοχους NOVA κλπ, δεν υπαρχει χωρος ουτε βισματα να μπει.
Για υπολογιστή, μπορεί με κάποιο software να μπορείς να "πιάνεις" επίγεια ψηφιακά και να τα αποκωδικοποιείς (όπως τα πειρατικά με της δορυφορική, μόνο που εδώ θα είναι νόμιμα).
Αλλά για την τηλεόρασή μας, είναι κάτι που δεν μας το λένε καθαρά.
Ναι μεν δεν πληρώνεις συνδρομή, αλλά αν η τηλεόρασή σου δεν έχει ενσωματομένο δέκτη επίγειου ψηφιακού σήματος, τότε θα πρέπει να αγοράσεις έναν....50 ευρουλάκια νομίζω.
Yellow_madness, πολύ ωραία νέα αυτά που μας είπες!
Papaloukas 4 ever
Jul 21 2006, 15:08
QUOTE(tsops @ Jul 20 2006, 01:58 PM)
Θα βάλεις TV στη δουλειά? πουλάκι μου, σκοτώνεστε εκεί πέρα!

Όταν λείπουν οι γάτοι θα χορεύουν τα ποντίκια (εμείς). Βέβαια, ξέχασα να σου πω ότι μάλλον τη δουλειά του πρωϊνού θα αναγκάζομαι να τη βγάζω σπίτι το βράδυ που δεν έχει αγώνες παρά μόνο την εκπομπή.
QUOTE(dizzy_fingers @ Jul 20 2006, 03:48 PM)
Φρόντισε να έχει αποκωδικοποιητή ψηφιακού επίγειου σήματος η τηλεόραση που θα βάλεις.
Με απλό tv tuner δεν μπορείς να τα πιάσεις (εγώ δεν τα βλέπω).
Εννοείται ότι είναι ψηφιακό το όλο σύστημα. Και βέβαια μέσω laptop ενώνεται με την τηλεόραση του σπιτιού για τα ΣΚ.
QUOTE(qspock @ Jul 20 2006, 04:17 PM)
Έχει CD για εγκατάσταση του software.
Τέλος αναφέρω την τιμή του: ΕΥΡΩ 95 (ΠΛΑΙΣΙΟ)
NBAholic
Jul 21 2006, 15:42
Οσοι εχουν νοβα ας εχουν υποψη και τα σλοβενικα καναλια (slo1 kai slo2 στα free ta air). Το χειμωνα εδειχναν ευρωλιγκα.
Σχετικό με αυτό που είπες: Τα σλοβενικά κρατικά κανάλια έχουν τηλεκείμενο που μερικές φορές "πιάνει" ακόμη και χωρίς εικόνα. Η ΝΒΑ ενότητά τους για επίπεδο τηλεκειμένου είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
yellow madness
Jul 21 2006, 20:26
Προς ΕΚΕαλκοολικο, οταν λες τηλεκειμενο ενοεις teletext? γιατι για 1-2 λεπτα εσπαγα το κεφαλι μου να καταλαβω .Δυστυχως εχω αρχαια τηλεοραση ,αρα teletext γιοκ.
NBAholic
Jul 21 2006, 20:44
Προς ΕΚΕαλκοολικο
Εγώ είμαι αυτός;
οταν λες τηλεκειμενο ενοεις teletext? γιατι για 1-2 λεπτα εσπαγα το κεφαλι μου να καταλαβω .Δυστυχως εχω αρχαια τηλεοραση ,αρα teletext γιοκ.
Ναι. Όσοι έχετε teletext και πιάνετε RTV-Slo, μπορείτε να μαθαίνετε τα αναλυτικά αποτελέσματα του ΝΒΑ, μαζί με πράγματα όπως τους κορυφαίους του αγώνα και με σύντομο σχολιασμό.
dizzy_fingers
Jul 21 2006, 21:56
QUOTE(yellow madness)
Προς ΕΚΕαλκοολικο
Ο ζαλισμένα δάχτυλα υποκλίνεται στον κίτρινο τρέλα!
Σημερα παιζει η Εθνικη μας φιλικο με την Σερβια?Γιατι δεν βλεπω καμμια ενημερωση στα site..
QUOTE(Anaz @ Jul 21 2006, 08:57 PM)
Σημερα παιζει η Εθνικη μας φιλικο με την Σερβια?Γιατι δεν βλεπω καμμια ενημερωση στα site..
Χάσαμε 79-75..
Κορυφαίοι από εμάς οι Τσαρτσαρής,Σπανούλης..
Δεν επαιξαν Παπαλουκας,Μπουρουσης,Σοφο,Πελεκάνος και κάποιοι ακόμα......
Warrior
Jul 21 2006, 23:50
Καλα σοβαρα μιλατε,παιζαμε αγωνα σημερα?

Τωρα το εμαθα...
Και ο Κυριτσης εκτος 12αδας,ενω δεν επαιξε και ο Μπουρουσης..
QUOTE(sportime.gr)
Ήττα στην... φιλική της πρεμιέρα
21/7/2006 21:45
Φαίνεται πως χτίζει... παράδοση! Όπως πέρυσι -οπότε και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης- έτσι και φέτος η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με το... αριστερό τις φιλικές της υποχρεώσεις στο τουρνουά του Μπόρμπιο, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ιαπωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε από την Σερβία με 75-79.
Η επίσημη αγαπημένη εμφανίστηκε «μουδιασμένη» στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και εμφανώς επηρεασμένη από το 15νθήμερο του πρώτου σταδίου των προπονήσεων στο Καρπενήσι.
Οι διεθνείς παίκτες είχαν χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (26%), έναντι 47% των αντιπάλων τους, ενώ δυο φορές με τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη, κέρδισε το προβάδισμα στο σκορ (15-14 στο 7’ και 32-31 στο 17’). Στο τελευταίο λεπτό του φιλικού αγώνα, η Εθνική αστόχησε σε τρείς διαδοχικές επιθέσεις και σε τρίποντα του Ζήση και του Φώτση.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέκλεισε από την 12άδα τους Παπαλουκά, Σχορτσανίτη, Μαυροκεφαλίδη και Πελεκάνο, ενώ δεν έπαιξε στο φιλικό, ο Μπουρούσης.
ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης 7 (1), Σπανούλης 14 (3), Βασιλόπουλος, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 16 (1τρ, 7 ρ), Διαμαντίδης 6 (8ρ), Παπαδόπουλος 8 (5ρ), Κακιούζης 9, Παπαμακάριος 4.
ΣΕΡΒΙΑ: Τζόροβιτς 2, Αβδάλοβιτς 6 (2), Ραίτσεβιτς 8, Ρακόσεβιτς 15 (1), Μαρίνοβιτς 3 (1), Ιλιτς 2, Τρίπκοβιτς 14 (4), Μίλισιτς 17 (1), Νίκολιτς 6, Ασκραμπιτς 6.
Γιαννάκης: Ήμασταν ανέτοιμοι...
"Ήταν φανερό ότι ήμασταν ανέτοιμοι στο πρώτο φιλικό παιχνίδι μας και δεν θα ήταν λογικό να συνέβαινε το αντίθετο", υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης. "Είχαμε όλα τα συμπτώματα του πρώτου φιλικού προετοιμασίας και σημασία έχει ότι όλοι οι παίκτες είχαν διάθεση και θέληση. Σκοπός μας είναι να βρούμε σταδιακά τον απαιτούμενο ρυθμό που έχει η Εθνική ομάδα και να κερδίζουμε κάτι κάθε ημέρα στην προπόνηση και στους αγώνες που θα δώσουμε".
*Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο (22/7) και ώρα 22.00 την Εθνική Καναδά.
* Στο άλλο ματς, η διοργανώτρια Ιταλία επιβλήθηκε του Καναδά με 73-67.
Πως να το μαθεις αφου δεν ακουστηκε καθολου απ'τα media,που λεγανε ακομα για το
χτεσινο φιλικο του Παο..
Γιατι εμεινε εξω ο Σοφο?

Ειχα περιεργεια πως θα τα παει..
masterjcy
Jul 22 2006, 06:15
Proto filiko tis protatlitrias evropis kai apo kalypsi ton mme
edeikse kanena kanali to match? i edeixnan ola ta super filika olympiakos-kokkina xomata viennas, panathinaikos-pagotatzidiko
pragas kai aek-enomenes mpyraries milanou
masterjcy
Jul 22 2006, 06:17
pantos i servia parolo pou einai entelos ananeomeni pistevo oti tha paei arketa psila sto mundobasket. tha leipsoun kai oi klikes pou tous stoixisan sto eurobasket.
sarounas
Jul 22 2006, 14:14
QUOTE(masterjcy @ Jul 22 2006, 04:17 AM)
pantos i servia parolo pou einai entelos ananeomeni pistevo oti tha paei arketa psila sto mundobasket. tha leipsoun kai oi klikes pou tous stoixisan sto eurobasket.
οι Σέρβοι σε ταλέντα και καλούς παίχτες ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, ο Τρίπκονιτς που έπαιζε στην Παρτιζάν φέτος αλλά και οι Μαρίνοβιτς, Αβντάλοβιτς, Πέροβιτς είναι πάρα πολύ καλοί, αλλά την Γιουγκοσλαβία δεν είναι δυνατόν την στιγμή που υπάρχουν άλλοι και άλλοι εν ενεργεία παίχταράδες να την παίρνουν από το χεράκι ο Μίλισιτς, ο Παύλοβιτς και ο Ρακόσεβιτς, μονο για τον Κρστιτς θα μπορούσα να πω ότι μπορεί να τραβήξει το κουπί και αυτό μόνο και μόνο για τα δύο τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ που είναι από τους βασικούς στους Νετς.
τα καλά νέα είναι ότι ο Γιάο Μινγκ μάλλον θα παίξει
τώρα για τα φιλικά, δεν με απασχολούν κκκαααθθθόόόλλλοοουυυ
Warrior
Jul 23 2006, 02:39
Ανετη νίκη η Εθνική επί του Καναδά
Αισθητά βελτιωμένη ήταν η Εθνική ομάδα το Σάββατο στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο Μπόρμιο της Ιταλίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέτριψε με 89-59 τον Καναδά έχοντας ως μεγάλο όπλο στο παιχνίδι της την άμυνα.
Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πάτησαν από την αρχή το γκάζι και επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους. Προηγήθηκαν με 23 πόντους στο ημίχρονο (47-24) και παρά το γεγονός ότι οι Καναδοί μείωσαν προσωρινά, βρήκαν τη δύναμη να φορτσάρουν ξανά και να φτάσουν στο πειστικό 89-59.
O Aλέξης Κυρίτσης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής. Στο τέλος μάλιστα ο γκαρντ του Αμαρουσίου δεν γλίτωσε το μουγέλο από τους παλιούς της Εθνικής αφού έκανε το ντεμπούτο του. Από το μπουγέλο δεν γλίτωσε ούτε ο Μαυροκεφαλίδης που επίσης ντεμπουτάρισε.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άφησε εκτός 12άδας τους Ντικούδη, Χατζηβρέττα, Κακιούζη, Παπαμακάριο και Μπουρούση.
Λετε ο Κυριτσης να κανει την εκπληξη??
V@Roxe##13
Jul 23 2006, 17:19
Λοιπον φαινεται οτι παιξαμε πολυ καλα. Εγω που ακουγα το παιχνιδι μαζι με εναν φιλο ξετρελαθηκα με τον Σχορτσιανιτη!!! Συμφωνα με τις περιγραφες του Ντεντοπουλου παιδια τους εκανε οτι ηθελε. Σημερα με τους Ιταλους ειναι ενα αρκετα σημαντικο τεστ καθως και ειμαστε πιο ετοιμοι και μπορουν να βγουν καποια συμπερασματα.
Που το ακουγες??
Γιατι δεν βρηκα πουθενα τα στατιστικα των παιχτων που αγωνίστηκαν??Μονο για τον Κυριτση κ τον Μαυροκεφαλίδη γραφανε!
fragos
Jul 23 2006, 17:55
τα μεταδιδιδει η ερα σπορ
qspock
Jul 23 2006, 20:20
QUOTE(Anaz @ Jul 23 2006, 06:23 PM)
Που το ακουγες??
Γιατι δεν βρηκα πουθενα τα στατιστικα των παιχτων που αγωνίστηκαν??Μονο για τον Κυριτση κ τον Μαυροκεφαλίδη γραφανε!

Ναι, μου εκανε εντυπωση, κι εγω τα εψαχνα για Σοφο.
Το bestmart παντα αξιοπιστο:
http://www.betsmart.gr/mainsite/modules/ne...p?storyid=26020
sihainas
Jul 23 2006, 22:06
83-62 την κερδίσαμε την Ιταλία!!!!
qspock
Jul 24 2006, 01:23
Φιλικα ειναι, δε λεει τιποτα. Και το 2003 πριν το Ευρωμπασκετ Σουηδιας τους ειχαμε κερδισει 30 ποντους μεσα στην Ιταλια, και στα προημιτελικα θυμαστε τι εγινε...
Παντως τα ΜΜΕ θα επρεπε να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ με τα ρεπορταζ καλοκαιριου. Απο παντου μιζες παιρνουν για το αυτο ποδοσφαιρο πια? Με την πρωταθλητρια Ευρωπης δεν ασχολουνται... Ξεφτιλα!
Petgio
Jul 24 2006, 13:19
re paidia i tv den ta deixnei ta deixnei ta paixnidia tis proetimasias???
NBAholic
Jul 24 2006, 14:37
Ξεχάστε τους δικούς μας. Η RAI Sport είχε το χθεσινό αγώνα με την Ιταλία (είδα και το Φ.Συρίγο σε μια φάση), όπως και όλα τα άλλα φιλικά της Σκουάντρα Ατζούρα.
masterjcy
Jul 25 2006, 17:40
Paei kai o Marion
Apo
Sportime.grQUOTE
Ένα ακόμη αστέρι των ΗΠΑ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ο λόγος για τον Σον Μάριον, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της «East Valley Tribune», αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (στο γόνατο).
«Δεν είναι κάτι σοβαρό και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση», δήλωσε ο προπονητής του Φίνιξ και μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής, Μάικ Ντ΄Αντόνι.
Ο Μάριον αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου ένα μήνα. «Το γόνατό του… φούντωσε και το σώμα του είναι λίγο εξαντλημένο. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι είναι 100% έτοιμοι να παίξουν. Δεν αισθανόταν 100% έτοιμος», κατέληξε ο Ντ΄Αντόνι.
liolias
Jul 26 2006, 17:59
Πιστευω οτι θα φτασουμε στην τετραδα με την ομαδα που εχουμε.Και ελπιζω να μην κοψει ο Γιαννακης τον Λουκ γιατι ειναι παιχτουρα!!
V@Roxe##13
Jul 27 2006, 22:17
Και ομως θα τον κοψει γιατι ο ΣΟΦΟ ειναι ακομη καλυτερος. Κοντρα στην ΙΤΑΛΙΑ παιξαμε πολυ καλα. ΕΓω πιστευω οτι με προπονητη τον Γιαννακη εχουμε εξασφαλισμενη μια καποια σταθεροτητα!!! Ειμαι σιγουρος οτι θα τα παμε καλα.
apollonaras
Jul 28 2006, 01:20
Eλα ρε ελλαδαρα,σηκωσε το παγκοσμιο να τρελαθουμε τελειως!!!
liolias
Jul 28 2006, 02:15
QUOTE(liolias @ Jul 26 2006, 06:59 PM)

Πιστευω οτι θα φτασουμε στην τετραδα με την ομαδα που εχουμε.Και ελπιζω να μην κοψει ο Γιαννακης τον Λουκ γιατι ειναι παιχτουρα!!
Ο Λουκ ειναι ταχυτερος και παρα πολυ καλυτερος σουτερ απο τον Σοφοκλη.Και εχουν και ιδιο υψος.
dizzy_fingers
Jul 28 2006, 02:59
Όχι το ίδιο βάρος όμως

!
liolias
Jul 28 2006, 03:07
Σωστα! Κριμα οσο καιρο θα ειναι η Εθνικη στην Ιαπωνια θα πεσουν οι πωλησεις στα fast food!!
dizzy_fingers
Jul 28 2006, 03:20
Και θα ανέβουν στα sushi bar στο Hamamatsu!
Όχι το ίδιο βάρος όμως

To γελάς??Αυτο ακριβως ειναι το προσον του!

Αυτο το παραπανω μπορει να δωσει στην Εθνικη!Ογκο!Σε συνδασμο με ταχυτητα(για το βαρος του)..
Θυμαμαι στην Πυλαια που εβαλε 20 ποντους σε λιγοτερο απο 20 λεπτα,κ ο Λουκ δεν μπορουσε να τον μαρκαρει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν μπαινω βεβαια σε συγκριση γιατι ειναι διαφορετικοι παιχτες κ ας εχουν το ιδιο υψος!Παντως σαν τον Μαυροκεφαλιδη υπαρχουν κ ο Τσαρτσαρης κ ο Ντικουδης που ειναι σαφως καλυτεροι κ πιο εμπειροι!Σαν τον Σοφο ομως οχι..
Ε ρε να δω τον Σοφο να τρωει σουσι...

Γινεται η φαλαινα σουσι??

Ο Λουκ ειναι ταχυτερος και παρα πολυ καλυτερος σουτερ απο τον Σοφοκλη.Και εχουν και ιδιο υψος
Κ ο Φουτσκα ειναι ταχυτερος κ πολυ καλυτερος σουτερ απ'τον Σακιλ.Και εχουν κ ιδιο υψος.
V@Roxe##13
Jul 28 2006, 13:19
Ο Σοφο ειναι πολυ καλυτερος. Βασικα ειναι απο τους ελαχιστους Ελληνες παικτες που ειναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
liolias
Jul 28 2006, 16:25
Να πω και την αληθεια δεν μου καθεται και πολυ καλα να δω μαυρο στην εθνικη Ελλαδος.
dizzy_fingers
Jul 28 2006, 19:02
Κι εγώ να πω την αλήθεια, δε μου κάθονται καλά στο μάτι τέτοιες απόψεις.
Μπορείς να αναλύσεις περαιτέρω τον συλλογισμό σου παρακαλώ?
NBAholic
Jul 28 2006, 22:56
Να πω και την αληθεια δεν μου καθεται και πολυ καλα να δω μαυρο στην εθνικη Ελλαδος.
Ό,τι σου φαίνεται περίεργο ως προς αυτό, είναι το απολύτως φυσιολογικό για έναν Άγγλο ή Γάλλο. Βρες ένα λόγο να είναι μαύρος ένας γνήσιος Γάλλος.
thrylos7
Jul 29 2006, 02:50
Πάλι καλά που υπάρχει το forum κι έμαθα τι κάναμε με την Ιταλία... έχω χάσει επαφή τελείως...
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν.. συνεχίζουν... συνεχίζουν... duracell παίρνουν! Τουλάχιστον τώρα με το Ακρόπολις και την ΤV θα είναι καλύτερα τα πράγματα... (όλοι οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι από το μηδέν...-αρνητικοί δε μπορούν να υπάρξουν για μια τόσο καλή ομάδα)
Ποιος θα το πάρει; Ελλάδα; Αργεντινή; ΗΠΑ; Ισπανία; Ή μήπως Σλοβενία, Γαλλία; Μήπως να ανοίγαμε poll;
liolias
Jul 29 2006, 15:38
QUOTE(dizzy_fingers @ Jul 28 2006, 08:02 PM)

Κι εγώ να πω την αλήθεια, δε μου κάθονται καλά στο μάτι τέτοιες απόψεις.
Μπορείς να αναλύσεις περαιτέρω τον συλλογισμό σου παρακαλώ?
Δηλαδη θα σου αρεσε η Εθνικη να ηταν π.χ σαν την εθνικη Γερμανιας στο ποδοσφαιρο??Με πολωνους τσεχους και μαυρους?? Και στο κατω κατω δεν εχουμε και τοσο μεγαλη αναγκη τον Σοφοκλη(Γνωμη μου).
thrylos7
Jul 29 2006, 17:04
Δηλαδη θα σου αρεσε η Εθνικη να ηταν π.χ σαν την εθνικη Γερμανιας στο ποδοσφαιρο??Με πολωνους τσεχους και μαυρους??
1. Πολωνοί, Τσέχοι, Μαύροι... Προφανώς δεν παίζουμε το παιχνίδι "ποια λέξη δεν ταιριάζει με τις υπόλοιπες" για να σβήσουμε την τρίτη.... τα πρώτα 2 είναι εθνικότητες, το 3ο απλά δείχνει το χρώμα(εξωτερική εμφάνιση) του ανθρώπου... Καμιά σχέση δηλαδή. Μόνο από αυτές τις 3 λέξεις, αναφέρεσαι ρατσιστικά στους μαύρους...
2. Ο Σχορτσιανίτης είναι μαύρος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνας... Η μητέρα του είναι από το Καμερούν και ο πατέρας του από την Ελλάδα(νομίζω, ή μήπως αντίστροφα; ).
dizzy_fingers
Jul 29 2006, 17:59
Πρόλαβε κι απάντησε ο Thrylos7 στη θέση μου.
Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, από ποιό σημείο θεωρείται έλληνας (και Γερμανός, Αμερικανός, Ιταλός αντίστοιχα σε άλλες περιπτώσεις) κάποιος?
Αν είναι λίγο μελαμψός πιάνεται?
Πρέπει να είναι 3ης γενιάς και πάνω, Έλληνας?
Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Ελλάδας, πολλοί ξένοι έχουν περάσει, πόσο "πίσω" πρέπει να υπάρχει κάποια πρόσμιξη στο αίμα του?
Ή απλά δε θέλεις κάποιος με μαύρο χρώμα επιδερμίδας στην Εθνική? Δηλαδή έναν με κίτρινο χρώμα θα τον θεωρούσες προτιμότερο?
Η μητέρα του είναι από το Καμερούν και ο πατέρας του από την Ελλάδα(νομίζω, ή μήπως αντίστροφα; ).
Έτσι είναι. Αν μάλιστα ο πατέρας του ήταν από το Καμερούν, δε θα είχε ελληνικό ονοματεπώνυμο τώρα.
Παιδιά εγώ νομίζω ότι το εννοούσε διαφορετικά..Και γω πιστεύω ότι οι ξενοι δεν χωρούν στην Εθνική και ας είναι άσπροι,μαύροι ή οτιδήποτε.
Μπορεί να φαίνεται άσχημο κάπως στο μάτι του κλασικού Έλληνα ένας μαύρος,αλλά ο Σοφοκλής είναι κανονικός Έλληνας..Αν έβλεπα οποιονδήποτε άλλο στη θέση του δεν θα μου άρεσε και μένα αλλά στην προκειμένη περίπτωση το παιδί είναι Έλληνας όσο και εμείς..Άρα δεν τίθεται θέμα..Ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Κόμματο αλλά και όποιον άλλο Έλληνα που ένας από τους δύο γονείς τους είναι από άλλο μέρος και έχει χρώμα μαύρο ή κίτρινο..
Το θέμα είναι ότι γεννήθηκε (νομίζω) και μεγάλωσε εδώ..Πήγε σχολείο κανονικά όπως όλοι μας...Οπότε λίγη black power δεν θα μας κάνει κανένα κακό..
sihainas
Jul 29 2006, 19:52
χμ... δεν ξέρω αν το έχετε ξαναπεί... αλλά έχετε παρατηρήσει το ρόστερ της Ελλάδας στο επίσημο site της διοργάνωσης;
Κάτι πάει λάθος ε;
V@Roxe##13
Jul 29 2006, 20:46
Μονο λαθος αυτοι εχουν μπερδευθει τελειως. Τεσπα εγω δεν θελω στην εθνικη μη Ελληνες αλλα ο ΣΟΦΟ ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ.
liolias
Jul 30 2006, 16:30
QUOTE(sihainas @ Jul 29 2006, 08:52 PM)

χμ... δεν ξέρω αν το έχετε ξαναπεί... αλλά έχετε παρατηρήσει το ρόστερ της Ελλάδας στο επίσημο site της διοργάνωσης;
Κάτι πάει λάθος ε;
Αυτος νομιζω ειναι ο αδερφος του.
geosider
Jul 30 2006, 17:17
αυτά που λέτε παραπάνω για τους ξένους θα έπρεπε να μας απασχολούν στις περιπτώσεις Τσακαλίδη στην Ελλάδα, Χόλντεν στην Ρωσία, πιο παλιά Σμιθ στην Ισπανία και των Αφρικάνο-Ιταλών της προηγούμενης δεκαετίας του Γκέι, και του Νταμιάο που ήταν και άσχετοι, Ντόμερκαντ στην Βοσνία, Στακ στα Σκόπιο και όχι για αυτούς που λέτε, ντροπή μόνο και μόνο για το χρώμα να αμφισβητείτε η ιθαγένεια. Ακόμα και οι Γερμανοί Γιανίβ Γκριν, Οκουλάγια και Νιγκαμπάτζε και Ντεμιρέλ έχουν αλλάξει υποκοότητα και δεν το κάνουν μόνο για μπασκετικούς λογους και για τα κοινοτικά διαβατήρια
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.