Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συνεντεύξη Φράγκι στο Sportime 89.2
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Anxel
Απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και ακροατών και είπε πολύ σημαντικά πράγματα.Πολύ καλή συνεντεύξη και ενδιαφέρουσα.

Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: "Η ομάδα πάει καλά. Αυτό είναι το μόνο ζητούμενο. Στόχος της ομάδας κάθε χρονιά είναι να βρισκόμαστε στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, πράγμα που σημαίνει FINAL 4. Τα καταφέραμε φέτος, πήγαμε στην Μόσχα, πιστεύω και του χρόνου να είμαστε εκεί. Αυτός είναι στόχος ήδη.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια έχει δώσει πολλές παρουσίες και έχει κατακτήσει τρεις τίτλους. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να το κάνει γιατί είναι συνεπής. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση και να μην το περνάμε στα ψιλά.

Οι στόχοι ήταν υψηλοί κάθε χρονιά. Μεγάλα ονόματα, μεγάλοι παίκτες μεγάλες προσδοκίες. Μετά από μεγάλη συνέπεια και προσπάθεια διοικητική κέρδισε πολλούς τίτλους, καθιερώθηκε στην Ευρώπη και είναι πλέον μια ομάδα με κύρος".

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: "Η φετινή χρονιά, μέχρι στιγμής, έχει ένα κύπελλο Ελλάδος, μια παρουσία και τρίτη θέση σε FINAL 4 και ανοιχτό τον δρόμο για το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τον δρόμο που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, προσωπικά θα τον χαρακτηρίσω επιτυχημένο. Έδωσε παρουσία μετά από κάποια χρόνια σε FINAL 4, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Είναι επιτυχία. Μην είμαστε αχόρταγοι και αχάριστοι. Δεν είναι εύκολο κάθε χρονιά να παίρνεις κάθε χρονιά Πανευρωπαϊκό ή να δίνεις ακόμη και παρουσία σε FINAL 4. Παλέψαμε, είχαμε κάποια προβλήματα, αλλαγές παικτών, μας έλειψε ο Ντάριλ πολύ, ας μην ξεχνάμε και παρ’ όλα αυτά η ομάδα βρέθηκε εκεί που έπρεπε να βρεθεί. Ο Ντάριλ Μίντλετον είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και εξακολουθεί να προσφέρει έστω και τραυματίας, απλά και μόνο με την παρουσία του. Πρέπει να βλέπουμε μονάχα το παρόν και τι έχουμε μπροστά μας.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός και μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα του χρόνου και χωρίς προσθήκες. Ακόμη και φέτος μπορούσε. Δεν ήθελε πολύ για να γίνει, όπως πολλοί πιστεύουν έκπληξη, στον ημιτελικό. Ίσως δυο φάσεις να είχαν αλλάξει τη ροή όλου του παιχνιδιού. Ποτέ δεν μένουμε στο παρελθόν. Φυσικά κάθε ενίσχυση που δέχεται μια ομάδα αυξάνει τις πιθανότητες να εκπληρώσει το στόχο της. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που κάθε χρονιά πρωταγωνιστεί πόσο μάλλον αν ενισχυθεί, όπως λένε πολλοί".

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: "Όμορφα χρόνια, αθλητικά. Σε μια ομάδα που το πιο σημαντικό από όλα είναι το κλίμα που έχει. Είναι σαν «οικογένεια». Είμαστε μια πολύ καλή παρέα. Όλα αυτά τα χρόνια, τα ίδια πρόσωπα, όσον αφορά φροντιστές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και περνάμε πολύ όμορφα. Είμαστε γενικά σταθεροί. Με τον προπονητή αυτόν είμαστε 6 χρόνια μαζί, με πολλά παιδιά είμαστε καιρό μαζί, οπότε όλα είναι καλά. Δεν είναι όλα πάντα άκρως επαγγελματικά. Εάν οι στόχοι καλύπτονται παράλληλα με το κλίμα δεν υπάρχει πιο ωραίος συνδυασμός".

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ: "Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπάμε πολύ, που μας αρέσει. Όσο μπορώ και παίζω πιστεύω θα παίζω. Είναι τρόπος ζωής για εμένα. Δεν είναι επάγγελμα στεγνό. Είναι κάτι που μας λείπει και το αναζητούμε. Θα δούμε τη χρονιά που μας έρχεται για να υπογράψω και μετά θα δω τι συμβόλαιο θα μπορέσω να κάνω. Είναι κουραστικά και ψυχολογικά. Δυο φορές την εβδομάδα πρέπει να δώσεις εξετάσεις, υπό διαφορετικές συνθήκες. Είναι κάτι που αγαπάμε και μας χαρίζει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Έχει έντονα συναισθήματα, τα οποία εναλλάσσονται. Χάνεις – κερδίζεις, παίζεις καλά, δεν παίζεις καλά. Είναι κάτι που μας αρέσει πολύ, σε όλους τους παίκτες".

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: "Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, υπάρχουν καινούργια και διαφορετικά πρόσωπα. Άλλες συγκινήσεις, άλλες πικρίες. Δε θα μ’ άρεσε να ξεχωρίσω κάποια. Ακόμα και σε αποτυχίες έχεις να θυμάσαι κάτι που μετά από καιρό το βλέπεις διαφορετικά".

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ: "Πιστεύω ότι ήταν ένα γεγονός που χαρακτήρισε τις σχέσεις, τις δοκίμασε, μπορώ να πω, σε ένα δύσκολο σημείο. Ήταν θετικό για τη συνέχεια. Το βασικό είναι πως είναι αληθινές, δεν υπάρχει καμία προσποίηση. Με όλους τους παίκτες είναι έτσι. Κάποια διαφωνία ή κάποια κόντρα πάντα λειτουργεί θετικά".

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008: "Με έβαλε σε σκέψεις το ενδεχόμενο να γίνει το FINAL 4 του 2008 στην Αθήνα για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Είναι δελεαστική ιστορία αυτή. Αν πραγματικά γίνει έτσι, θα το παλέψω. Θα ήταν καλό να κλείσω έτσι την καριέρα μου".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ: "Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και χρειάζεται προσοχή. Είναι μια ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό. Έχει καλούς παίκτες και έχουν βρει τον τρόπο παιχνιδιού που τους ταιριάζει πολύ. Έχει παίκτες με εμπειρία και άλλους πιο νέους με ενθουσιασμό. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μείνει προσηλωμένος και να κάνει αυτό που πρέπει. Είναι ευχάριστη έκπληξη ο Πανιώνιος".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: "Πέρυσι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχα πει ότι πρέπει να την αγαπάμε αυτή την ομάδα όλοι, είτε είμαστε είτε όχι. Δεν ξέρω αν θα είμαι στο Ευρωμπάσκετ ή όχι και εξακολουθώ να το λέω. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τον προπονητή. Θα δούμε πού θα πάμε, πού θα είμαστε γιατί καλώς ή κακώς τα χρόνια περνάνε. Οι υποχρεώσεις ήταν πολλές κάθε χρονιά. Τα καλοκαίρια ήταν πάντα γεμάτα".

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ: "Ίσως και να μη φταίει τίποτα. Το «αξίζει» μην το λέμε υποτιμητικά. Οι επιτυχίες έρχονται σιγά-σιγά. Χτίζεις κάποια πράγματα και παλεύεις. Δεν έχεις κάποιο συμβόλαιο με την επιτυχία και με κάποια θέση. Χρειάζεται να γίνει προσπάθεια, να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε και αν το αξίζουμε κάποια στιγμή θα ανταμειφθούμε. Το να έχει απαιτήσεις ο κόσμος είναι καλό γιατί σημαίνει ότι του αρέσει να ασχολείται και ενδιαφέρεται. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Αγαπάμε πιο πολύ από κάθε τι την εθνική ομάδα. Και το μόνο που μου λείπει είναι μία διάκριση με την Εθνική".

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: "Δεν τα βλέπω τόσο ενθαρρυντικά τα πράγματα. Πρέπει να λαμβάνονται δραστικά μέτρα, να εφαρμόζονται οι νόμοι και να γίνονται πραγματικότητα αυτά που λέγονται. Υπάρχουν ομάδες που δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν και βάσει κανονισμού και παιδιά που δεν πληρώνονται, δεν παίρνουν ούτε δραχμή. Είναι απαραίτητο να μπουν κανονισμοί και να υπάρχουν ομάδες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που πρέπει να έχει μια επαγγελματική ομάδα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται. Εμείς έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Οι επαφές έχουν γίνει και απλά περιμένουμε. Θέλουμε να βρούμε ανταπόκριση και κατανόηση και όχι σε κάποιο ιδιαίτερο και παράλογο, αλλά σε απλά πράγματα".

ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: "Αυτό είναι μεγάλη ιστορία και μεγάλη συζήτηση. Υπάρχει διαφορετική θεωρία. Ένα γήπεδο σαν το ΟΑΚΑ είναι στολίδι και καμάρι για κάθε ομάδα. Ένα γήπεδο με δυνατότητα χωρητικότητας 20.000 ατόμων, το οποίο είχα την ευκαιρία να το δω γεμάτο. Ήταν κάτι ασύλληπτο και πολύ όμορφο θέαμα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ζήσει κάθε αθλητής. Ένα δικό σου γήπεδο σου δίνει τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές για άλλα πράγματα".

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: "Είναι όμορφο συναίσθημα και σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα όταν κάποιοι κόποι σου βλέπεις ότι αναγνωρίζονται. Ξέρω ανθρώπους που έρχονται δέκα και παραπάνω χρόνια στο γήπεδο. Μια κοινή πορεία συναισθημάτων σε δένει".

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ: "Πάντα έχεις αδυναμίες και πάντα έχει να μάθεις καινούργια πράγματα. Προσαρμόζομαι και σε άλλη θέση. Βοηθάω την ομάδα και στο «4».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: "Πρέπει να γίνει όπως παλιά για το καλό του μπάσκετ, του αθλήματος και του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα με ιστορία που έχει ζήσει πού μεγάλες στιγμές και ελληνικές και ευρωπαϊκές. Πρέπει να είναι πιο ψηλά γιατί του αρμόζει. Θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα γίνονται μεγαλύτερα ντέρμπι, όπως παλιότερα".

Είναι τρελός,είναι τρελός ο αρχηγός...!!!! 77.gif
Basketomania
Ο Αλβερτης ειναι νομιζω προτυπο αρχηγου...Ειναι σοβαρος,μετρημενος,λεει παντα σωστα πραγματα κι αναλαμβανει οσες ευθυνες του αναλογουν εντος κι εκτος γηπεδου...Προσωπικα μ'αρεσει η γενικοτερη σταση του απεναντι στο μπασκετ αλλα μ'αρεσει και σαν παιχτης γιατι οταν τον χρειαζεται η ομαδα του ειναι παντα εκει...Μπορειτε αλλωστε να το καταλαβαιτε κι απ'το avatar μου οτι του εχω ιδιαιτερη αδυναμια!!!!
Anxel
Φυσικά οτι και να πείς για τον αρχηγό είναι λίγο...Είναι υπόδειγμα αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα...Είναι πραγματικός Παναθηναικός...Όποτε τον χρειάζεται η ομάδα είναι εκεί 15 χρόνια τώρα...Μέχρι και πειράματα με την θέση του γίνονται για να βοηθήσει την ομάδα...Και τα δίνει όλα...Δεν θα ξεχάσω το ματς τελικός του 2001 στο ΟΑΚΑ...Παναθηναικός - Ολυμπιακός...Ήμουνα μέσα...Είχε 20.000 κόσμο...Σε κάποια στιγμή βρεθήκαμε να χάνουμε 57-59 λόγω ενός black out αλλά μετά ο Φράγκι έβαλε μπροστά την μηχανή...Συνεχόμενοι πόντοι με απανωτά εκπληκτικά πάνω σε άμυνα τρίποντα...Απίθανος τελικός...Ο Αλβέρτης έδειξε για μια ακόμα φορά την τρέλα του την οποία μετέδωσε και σε εμάς στην εξέδρα...Τελικά είχαμε κερδίσει 79-63!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.