Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Pages: 1, 2
Air 23
Χαίρεται κύριοι.Σε συνέχεια της πρότασης του φίλου 22ιος σχετικά με τη διαιτησία γενικά, θα ήθελα να διατυπώσω τη δική μου άποψη. Έχω διαβάσει όλα τα posts απο την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς και αυτό που παρατηρώ είναι μόνο παράπονα και όχι άδικα βέβαια.Αγωνίζομαι 15 χρόνια σε επίπεδο αντρικού (13 στην Α και 2 στη Β ΕΣΚΑΝΑ) και έχω μάθει απο την εμπειρία μου οτι όταν κάποιος παίκτης δεν είναι π.χ καλός στο σουτ, δουλεύει αρκετά στην προπόνηση και γίνεται καλύτερος. Οι κύριοι όμως με τα γκρί,αντί να μαθαίνουν απο τα λάθη τους αγώνα με τον αγώνα, παραμένουν στάσιμοι,κακοί στις επιλογές τους και βέβαια υπερόπτες καθώς σε κοιτούν και σου μιλούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και έχουν διαιτητεύσει σε 7 τελικούς Ευρωλίγκα. Το χειρότερο όλων είναι οτι η ΕΣΚΑΝΑ σπάνια παίρνει θέση,σπάνια τιμωρεί διαιτητές με αποτέλεσμα οι men in grey να συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και να εκνευρίζουν αθλητές,προπονητές,διοικήσεις και φιλάθλους.Αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο στο παρκέ καθώς μετά όλοι βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό και με λίγα λόγια κακοποιούν το άθλημα. Η λύση πιστεύω είναι η εξής: κύριοι μάθετε επιτέλους μπάσκετ,τηρείστε τους κανονισμούς για όλες τις ομάδες και αφήστε επιτέλους τους αθλητές να γίνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.


Φίλε 22ιος απαντώ στο Υ.Γ σου και σου αναφέρω οτι ο Φασόλης θα τιμωρηθεί και όταν βγεί η ετυμηγορία δυστυχώς η ομάδα του ΑΟΝΑ θα αναγκαστεί να έρθει ξανά στα Μέγαρα για τα τελευταία 1:54 του παιχνιδιού.Κουράγιο παιδιά...
Σταχυοφόρος
Όλα σωστά, αλλά λύση δεν προτείνεις. Δεν είναι λύση το "μάθετε μπάσκετ κτλ κτλ".

Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι. Φταίει η ΕΣΚΑΝΑ (και η ΕΟΚ).

Πέρσι είχαν 21 νομίζω διαιτητές και τους είχαν κάνει μπαλάκι, μιά από εδώ, μια από εκεί. Για αντρικά, εφηβικά, παιδικά, γυναικεία, κορασίδες, νεάνιδες. Ε, δεν γίνεται έτσι δουλειά. Σφυρίζαν 3 και 4 αγώνες σερί. Δεν λέω ότι οι διαιτητές είναι άψογοι και τα σφυρίζουν όλα τέλεια, απλώς δεν τους βοηθάει και η Αρχή.

Παρακαλούσαν κόσμο να πάνε να γίνουν διατητές, σε όποιον έβλεπαν (παίκτη, πρώην παίκτη, παράγοντα) του λέγανε "έλα για διαιτητής". Κάνεις έτσι δουλειά; Με τι κίνητρο να πάει κάποιος για διαιτητής; Για τα πολλά λεφτά; Για τις on time πληρωμές; Για τα οδοιπορικά; Για την μη-προστασία; Για τα μπινελίκια παικτών από 15 έως 35 χρονών; Για τις απειλές από γονείς και παράγοντες;

Στην ΕΣΚΑΝΑ λίγοι είναι οι καλοί και πολύ καλοί διαιτητές. Οι περισσότεροι είναι μέτριοι κατ'εμέ και αρκετοί άχρηστοι και ανίκανοι (αν οι χαρακτηρισμοί ενοχλούν, μπορείτε να τους σβήσετε). Δε φταίνε βέβαια οι ίδιοι που διαιτητεύουν, ίσως το κάνουν από χόμπυ, ίσως από κόμπλεξ, αλλά φταίνε αυτοί που τους δίνουν το γκρι φανελάκι και την σφυρίχτρα. Που δεν γίνονται σωστές εξετάσεις και σωστά τεστ. Γνωρίζω διαιτητή που έχει μυωπία και σε αγώνα δε φοράει ποτέ γυαλιά. Και έχει χάσει φάσεις που κάνουν ΜΠΑΜ. Τι να πεις μετά από αυτό;

Όπως με το μέτρο των 30+, όπως με το μέτρο του ενός 18άρη στην 5άδα, όπως η συμφωνία-χούντα με τη μπάλα, έτσι και σε αυτό το θέμα δε πρόκειται να κουνηθεί φύλλο. Γιατί; Γιατί δε κουνιέται ΚΑΝΕΙΣ.

Η ΕΣΚΑΝΑ αποτελείται από άτομα ηλικίας 60+, Νέες ιδέες.... Μαζεύτηκαν ποτέ οι πρόεδροι ΟΛΩΝ των ομάδων της ΕΣΚΑΝΑ να κάνουν ομαδικό παράπονο; Κανονίστηκε ποτέ ΜΙΑ διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ ή της ΕΟΚ από κάποιον παράγοντα; Όλα οι παίκτες και οι προπονητές τα τραβάνε.

Λύση είναι μία. ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (πρόεδρος, έφορος και προπονητής) όλων των ομάδων, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συζήτηση με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΕΣΚΑΝΑ και της κάθε ένωσης με νέους ανθρώπους (όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες) και πλήρης έλεγχος στα της διαιτησίας από την εκάστοτε ένωση.
ikarosbc
41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

Μπραβο σου Σταχυοφορε.
Ολοκληρωμενη αποψη και τοποθετημενη ακριβως στη ριζα του προβληματος.
Δεν αφηνεις περιθωρια να προσθεσει κανεις τιποτε.

Γι' αυτο λεω να μην τα βαζουμε με τετοια ενταση με τους ταλαιπωρους τους διαιτητες,
οι οποιοι στην πλειοψηφια τους ειναι ανεπαρκεις και χωρις κινητρο για να βελτιωθουν.
Αλλα ας γραψουν την αποψη τους και καποιοι απ' τους referees.
Θα βοηθησει πιστευω σ' αυτον τον διαλογο.

Ειναι αποριας αξιον πως πανε εκπροσωποι των ομαδων στις εκλογοαπολογιστικες
συνελευσεις της ΕΣΚΑΝΑ και ψηφιζουν τα ιδια ατομα.

Εχω κανει πολλες φορες στο φορουμ την προταση (δεν εχω αλλη δυνατοτητα), να βρεθουν οι εκπροσωποι των ομαδων
ανα κατηγορια να καταγραψουν τα προβληματα και τις προτασεις τους, να εκλεξουν μια 3μελη επιτροπη
και οι επιτροπες αυτες ολες μαζι να τα καταθεσουν στην ΕΣΚΑΝΑ.
Δεν ανταποκριθηκε δυστυχως κανεις, ετσι ωστε να κανουμε εστω μια αρχη.

Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Ας μην διαμαρτυρομαστε λοιπον και ζηταμε βοηθεια, μονο οταν το προβλημα χτυπησει την πορτα μας.
Ολοι κοιταζουμε μονο την ομαδα μας και τον εαυτο μας.
Μια πιθαμη απο τον πισινο μας κι ας μπει οπου θελει.
Ετσι ομως δεν μπορουμε να παμε μπροστα.

Και παλι συγχαρητηρια φιλε μου.
Σταχυοφόρος
Ikaros, όπως βλέπεις ανοίχτηκε ένα τόπικ για συζήτηση για την διαιτησία και από τις 130 αναγνώσεις που έχουν γίνει, ουδείς έκανε τον κόπο να γράψει κάτι. Ένα παράπονο, μια προτεινόμενη λύση, μια ιδέα, κάτι βρε παιδί μου, να "ταρακουνηθούμε" λίγο.

Οπότε καταλαβαίνω πως, 1) είτε σκέφτονται "δε θα γίνει τίποτα", "μια ζωή τα ίδια", "εγώ θα σώσω την Ελλάδα;", είτε 2) προτιμούμε την εύκολη λύση να τα χώνουμε στους διατητές όταν -νιώθουμε πως- μας αδικούν, να βρίζόμαστε στα fora και στα γήπεδα και στο ίδιο έργο θεατές.

Air 23
Καλημερα σας κυριοι. Δημιουργησα αυτο το τοπικ με σκοπο να ασχολουμαστε αποκλειστικα με θεματα διαιτησιας εδω και οχι στο τοπικ της Β ΕΣΚΑΝΑ. Το γεγονος οτι δεν προτεινα καποια λυση στα θεματα διαιτησιας ειναι γιατι συμφωνω με ολα οσα ειπε ο σταχυοφορος λιγο αργοτερα αλλα ολες αυτες οι προτασεις φιλοι μου ειναι ηδη γνωστες στους κυριους της ΕΣΚΑΝΑ και στις ομαδες της κατηγοριας και απο τη στιγμη που δεν εχει γινει κατι, η επαναληψη αυτων δεν θα ωφελησει σε τιποτα.

Συμφωνω απολυτα με το γεγονος οτι οι διαιτητες ειναι λιγοι και με πολυ φορτο εργασιας αλλα απο τη στιγμη που εχουν μπει στο χορο πρεπει και να χορεψουν αλλιως ας δηλωσουν κωλλυμα και ισως τοτε η ΕΣΚΑΝΑ ασχοληθει με το εν λογω προβλημα. Επισης το οτι ειναι λιγοι, τους δινει το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν στους αγωνες και να συμπεριφερονται οπως θελουν??? (μην ξεχνατε οτι το θεμα που ειχα θεσει αρχικα ηταν το υφακι τους και οι συμπεριφορες τους). Και εγω στην πρωϊνη εργασια μου εχω φορτο και ζηταω απο τον προϊσταμενο μου ενα βοηθο και αυτος λεει οχι, εγω τι πρεπει να κανω? Να βαλω τα ποδια πανω στο γραφειο και να αραξω και εγω? Οχι κυριοι, ειμαι υποχρεωμενος να συνεχισω την ιδια σκληρη εργασια μεχρι να βρεθει λυση αλλιως παραιτουμαι και κανω κατι αλλο που θα με βολευει.

Μπορει λογω των προβληματων τους να μην εχουν φιλοδοξιες (οπως αναφερε ο φιλος ikaros bc) αλλα υπαρχουν προεδροι οι οποιοι βαζουν τα λεφτα τους γιατι φιλοδοξουν να δουν την ομαδα τους πιο ψηλα, υπαρχουν πιτσιρικαδες που φιλοδοξουν να γινουν μεγαλοι παικτες, υπαρχουν προπονητες που φιλοδοξουν να κοουτσαρουν σε μεγαλυτερες κατηγοριες. Οπως βλεπετε το μπασκετ ειναι αθλημα με φιλοδοξιες. Αν καποιοι δεν εχουν ας αποχωρησουν ησυχα πριν διαλυσουν τις φιλοδοξιες καποιου.

Τελος για να μη σας κουραζω, οταν ανεφερα την εκφραση ¨μαθετε επιτελους μπασκετ¨ εννοω οτι υπαρχουν διαιτητες που ΔΕΝ γνωριζουν στο επακρο τους κανονισμους. Καλο θα ειναι να τους μαθουν, να τους εφαρμοσουν σωστα (τα λαθη ειναι ανθρωπινα) και να ειστε σιγουροι πως θα μας βρουν διπλα τους να τους στηριξουμε και να κανουμε το εργο τους πιο ευκολο. Και οταν καταφερουν να διευθυνουν αγωνες μεγαλυτερων κατηγοριων τοτε ας αποκτησουν και το αναλογο υφος.

Υ.Γ θετικο το γεγονος οτι στην τελευταια αγωνιστικη δεν ειχαμε παραπονα για διαιτησια. Συγχαρητηρια, συνεχιστε ετσι και στις επομενες αγωνιστικες
bfe
staxiofore kala ta les alla aku 2- 3 pragmatakia
1) prin liges meres pira odiporika apo ton sydkna tou noembrio 2006 kai exume dekembrio tou 2009
2) den iparxi logos na ise kalos dietitis para mono ama to exis meraki dioti den proxorane se axiologisi ayti pou ine kali alla ayti pu exun (bisma)
3) su lei kati oti ta exun paratisi poli kali dietites kai ftasame sto simio na sfirizoun a8ineoi dietites........
4)to prwta8lima tis eskana exi xasi tin axiopistia tu se oles tis katigories apo d mexri a rwta ena metrio proponiti kai 8a dis oti 8a xeri poioi stinun kai poioi oxi ta pexnidia!
4)kai kati teleyteo gia na min ta isopedonoume ola kai oi kaloi dietites oi ligoi pu exun mini skeftontai na pane a8ina.....
eyxaristw pou me akusate sinxaritiria gia to foroum sas prwti fora mpenw poli kali doulia!!!!

kati teleyteo otan imun egw stin sxoli dietisias prin arketa xronia ixame pedia apo xantball kai elinorwmaiki pali den iparxi kanonismos pu na lei oti ine ipoxreotiko na exis pexi mpasket gia na ginis dietitis (eleossss) wstoso oi perisoteres sxoles dietisias ginonte gia psifus kai oxi gia na bgalun kalus dietites.....metaxi mas pios 8a 8eli na gini dietitis me ta psixula pu dinun kai pu bazis arketa xrimata apo tin tsepi su se benzines kai se diodia gia na akus ta brisidia tis zwi su!parola ayta egw san dietitis panta sebomoun ton idrwta ton pextwn giati ayti ine oi prwtagwnistes kai oxi oi dietites!!! ala oi pio polloi sinadelfoi mu ton pezoun (o arxwn tou pexnidiou) opws arxizi to biblio tou kanonismu.........ayta
Σταχυοφόρος
QUOTE(bfe @ Dec 1 2009, 17:19 ) *
staxiofore kala ta les alla aku 2- 3 pragmatakia
1) prin liges meres pira odiporika apo ton sydkna tou noembrio 2006 kai exume dekembrio tou 2009
2) den iparxi logos na ise kalos dietitis para mono ama to exis meraki dioti den proxorane se axiologisi ayti pou ine kali alla ayti pu exun (bisma)
3) su lei kati oti ta exun paratisi poli kali dietites kai ftasame sto simio na sfirizoun a8ineoi dietites........
4)to prwta8lima tis eskana exi xasi tin axiopistia tu se oles tis katigories apo d mexri a rwta ena metrio proponiti kai 8a dis oti 8a xeri poioi stinun kai poioi oxi ta pexnidia!
4)kai kati teleyteo gia na min ta isopedonoume ola kai oi kaloi dietites oi ligoi pu exun mini skeftontai na pane a8ina.....
eyxaristw pou me akusate sinxaritiria gia to foroum sas prwti fora mpenw poli kali doulia!!!!

kati teleyteo otan imun egw stin sxoli dietisias prin arketa xronia ixame pedia apo xantball kai elinorwmaiki pali den iparxi kanonismos pu na lei oti ine ipoxreotiko na exis pexi mpasket gia na ginis dietitis (eleossss) wstoso oi perisoteres sxoles dietisias ginonte gia psifus kai oxi gia na bgalun kalus dietites.....metaxi mas pios 8a 8eli na gini dietitis me ta psixula pu dinun kai pu bazis arketa xrimata apo tin tsepi su se benzines kai se diodia gia na akus ta brisidia tis zwi su!parola ayta egw san dietitis panta sebomoun ton idrwta ton pextwn giati ayti ine oi prwtagwnistes kai oxi oi dietites!!! ala oi pio polloi sinadelfoi mu ton pezoun (o arxwn tou pexnidiou) opws arxizi to biblio tou kanonismu.........ayta


Προσωπικά ευχαριστώ για την απάντηση/αναφορά σου. Αλλά επειδή ανέφερες το όνομα μου και για τα 2-3 πραγματάκια, σου απαντώ πως σας έχω "δικαιολογήσει" μέχρι ενός σημείου.

QUOTE(Σταχυοφόρος @ Nov 5 2009, 01:41 ) *
Πέρσι είχαν 21 νομίζω διαιτητές και τους είχαν κάνει μπαλάκι, μιά από εδώ, μια από εκεί. Για αντρικά, εφηβικά, παιδικά, γυναικεία, κορασίδες, νεάνιδες. Ε, δεν γίνεται έτσι δουλειά. Σφυρίζαν 3 και 4 αγώνες σερί. Δεν λέω ότι οι διαιτητές είναι άψογοι και τα σφυρίζουν όλα τέλεια, απλώς δεν τους βοηθάει και η Αρχή.

Παρακαλούσαν κόσμο να πάνε να γίνουν διατητές, σε όποιον έβλεπαν (παίκτη, πρώην παίκτη, παράγοντα) του λέγανε "έλα για διαιτητής". Κάνεις έτσι δουλειά; Με τι κίνητρο να πάει κάποιος για διαιτητής; Για τα πολλά λεφτά; Για τις on time πληρωμές; Για τα οδοιπορικά; Για την μη-προστασία; Για τα μπινελίκια παικτών από 15 έως 35 χρονών; Για τις απειλές από γονείς και παράγοντες;


και για τα λεφτά και για το βρισίδι και και και... Αν δεν γνώριζα, δε θα έγραφα, γι'αυτό είπα ότι το ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και το κεφάλι σίγουρα δεν είστε εσείς οι διαιτητές.

ΥΓ1: κατ'αρχάς έχει βάλει 2 υποσημειώσεις με το νούμερο 4. Το κανονικό νούμερο 4, που γράφεις για στησίματα ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, από ΕΣΚΑΝΑ και διατησία.

ΥΓ2: Δεν έγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι διαιτητές πρέπει να έχουν παίξει μπάσκετ. Ίσως κάποιος άλλος, όχι εγώ. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να γίνετε σωστός έλεγχος, τα ΤΕΣΤ και η σχολή να γίνουν αξιόπιστα ούτως ώστε οι διαιτητές να είναι καλοί και να μην προκαλούν/δυναμιτίζουν/χαλάνε τα παιχνίδια.


Ιωάννης Παντελίδης
πρώην μέλος Δ.Σ Πανελευσινιακού
πρώην έφορος κορασίδων/νεανίδων Πανελευσινιακού
Φίλαθλος-οπαδός του ΜΠΑΣΚΕΤ
bfe
file mu adikaiologiti imaste kai poli eygenika ta les.........gia mena pantws 8a prepi na gini proupo8esi na exis pexi mpasket!
pantws na xeris test treximatos den ginonte test grapta den ginonte den ginete tipota giati ean ginun 8a kopoun oi 90 stus 100 katalabenis twra......
i ef8ini ine prwta se emas tus dietites giati apo moni mas topo8etoume to epipedo mas para poli xamila!
ean den sebese ton eayto su pws na apetis na se sebasti i omada i pektes oi fila8loi.....?|
i dietisia stin eskana exi pe8ani kai ine 8ema xronou na baloume louketo!to 8ema ine oti i katastasi ayti kapoious boleyiiiiii
kai etsi stus tiflus 8a basileui o monof8almus..... krima gt kapoioi gia ayton ton sindesmo ton ftiaxane me aima kai poli idrwta kai 8apsane karieres alla panw ston en8usiasmo tus kanane la8i pou kata tin gnwmi mu f8asane ayton ton sindesmo eki pu exi ftasi!

ine poli diskolo na bre8un oi apodixeis giatit ta plokamia tis diaf8oras ine pantu , pantws gia na xeris exw prospa8isi 2 , 3 fores na dwsw stixia me fila agwnos kai martures alla koukoulo8ike to 8ema!to psari brwmai apo to kefali! edw olokliri ouefa kai den mpori na bgali akri!
kala xristugena se olus me igia kai kali sinexia sta prwta8limata
leonkalf
Ενδιαφέρον διάλογος και μακάρι να τοποθετηθούν και άλλοι που ξέρουν τα θέματα διαιτησίας. Ελπίζω κάτι καλό να βγει από ένα διάλογο που μπορεί να διευρυνθεί και να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου.
Όσοι είστε γνώστες, εδώ.. το πεδίο ανοιχτό.


bfe σε παρακαλώ να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Τα greeklish κουράζουν και είναι και κανονισμός του forum να γράφουν όλοι με ελληνικά.
Ευχαριστώ
Marina
Πώπωπω... μπήκα να διαβάσω το τόπικ και αισθάνομαι λες και μπήκα στην μηχανή του χρόνου...

Καλά ο Φασόλης διαιτητεύει ακόμη; Έχω μερικές επιστολές ακόμη από την τελευταία φορά που μας σφύριξε. Αν θέλετε στέλνω καμία. Δεν θα έχουν αλλάξει και πολλά.

Σταχυοφόρε, όταν ήμουν στην Ελευθερία, με είχαν πιάσει να πάω για διαιτητής. Θυμάμαι είχα το βιβλιαράκι με τους κανόνες και το διάβαζα μανιωδώς. Από χόμπυ, δεν είχα καμιά πρόθεση να διαιτητεύσω. Απλά ήθελα να ξέρω τους κανόνες. Ευτυχώς είχα -και έχω και συγχωρείστε με για αυτό- την αντίληψη πως το μπάσκετ και πόσο μάλλον η διαιτησία δεν είναι για γυναίκες, οπότε ούτε καν το σκέφτηκα...

Σχετικά με το αλαλούμ που γίνεται στην ΕΣΚΑΝΑ αναφέρω δύο πρόσφατα γεγονότα -ξέρω όλοι έχετε να πείτε ιστορίες για αγρίους.

Στο αγώνα με την Καστέλα φέτος μας διαιτήτευσε περσυνός παίκτης της Καστέλας! Τρέχαμε με τον έφορο στα γραφεία της ομάδας να βρούμε τα φύλλα αγώνος, να το επιβεβαιώσουμε. Όταν στο ημίχρονο πήγα στην γραμματεία να ρωτήσω για επιβεβαίωση το όνομα του διαιτητή, εισέπραξα ένα αγριότατο υφάκι και μια απάντηση τύπου "γιατί να σας πούμε". Ευτυχώς με το που τους είπα ότι είμαι η γραμματέας του σωματείου και απαιτώ να μάθω, μου έδειξαν το φύλλο αγώνα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα νομικά. Δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει σε παίκτη που έπαιζε πέρισυ σε μια ομάδα να την διαιτητεύσει την νέα χρονιά.

Αλλά πείτε μου ότι εγώ δεν είδα τον διαιτητή να μας σφάζει στα τελευταία 5 λεπτάκαι ότι δεν μιλάμε για αλλοίωση αποτελεσμάτων όλης της κατηγορίας -λεπτομέρειες στο σάιτ μας μην σας κουράζω.

Το ανέκδοτο έγινε την Κυριακή με τα μικρά. Εμ, πάω να τα μάθω κανόνες συμπεριφοράς -δεν βρίζουμε και δεν απευθυνόμαστε ΠΟΤΕ στους διαιτητές ακόμη και αν αδικούμαστε (το λέμε στον προπονητή ή τον έφορο), εμ με αυτά που βλέπαμε δεν μπορούσες να μην μιλήσεις. Ο διαιτητής σε κάθε φάση έδινε... βήματα! Αφού κάποια στιγμή δεν άντεξε η κερκίδα που είχε και παίκτες της ανδρικής και έβαλε τις φωνές. Αυτός ο αγώνας ήταν βήματα, με λίγο μπάσκετ. Άσε που τις μισές φορές δεν υπήρχε καν παράβαση...

Λοιπόν επειδή βλέπω και εδώ πολλούς να λένε πως πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Γενικά για την ΕΣΚΑΝΑ όχι μόνο για τους διαιτητές. Παιδιά εκτός από τα email υπάρχουν και τα τηλέφωνα και τα pm. Άντε να συγκεντρωθούμε να δούμε μήπως και καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα...

Marina
Παίδες καλημέρα.

Επειδή όλο χώνουμε στους διαιτητές και επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, χτες στον αγώνα Λέων-Πήγασος ο κύριος Φασόλης και ο κύριος Δημητρόπουλος διαιτήτευσαν άψογα.

Ναι, οι διαιτητές όταν το θέλουν πραγματικά αλλάζουν. Εύγε τους.
ikarosbc
QUOTE(Marina @ Dec 12 2009, 12:20 ) *
Παίδες καλημέρα.

Επειδή όλο χώνουμε στους διαιτητές και επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, χτες στον αγώνα Λέων-Πήγασος ο κύριος Φασόλης και ο κύριος Δημητρόπουλος διαιτήτευσαν άψογα.

Ναι, οι διαιτητές όταν το θέλουν πραγματικά αλλάζουν. Εύγε τους.

Ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα και μπραβο σας που δινετε συγχαρητηρια.
Απ' την αλλη ομως δες και την αλλη πλευρα στο τοπικ της Γ!.
Μετεφεραν σε πρωην παικτη και φοιτητη στην Ξανθη οτι η διαιτησια ηταν 90-10 υπερ του Λεοντα,
και ο ιδιος το μετεφερε αβιαστα, χωρις βεβαια να εχει την κυρια ευθυνη.
Ειναι δυνατον να βγει ποτε ακρη;
Εχω ξαναπει οτι οταν χανεις πανω απο 10 ποντους και ασχολεισαι με τη διαιτησια γινεσαι γραφικος.
Ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εκτιμηση φιλαθλου, ο οποιος θελησε να δωσει καποια ελαφρυντικα στην ομαδα του.
Μ' αυτο τον τροπο ομως το μονο που καταφερνει ειναι να αδικει τους διαιτητες - που εστω και για μια φορα θα πω εγω - σφυριξαν σωστα, να αδικει καταφορα την αντιπαλη ομαδα και να κανει ζημια στη δικη του, δινοντας της αλλοθι.
Ο Πηγασος δεν ηταν σουπερ και εχασε απο εξωγενεις παραγοντες. Αλλου ειναι το προβλημα. Ειναι οφθαλμοφανες.
Marina
QUOTE(ikarosbc @ Dec 13 2009, 13:23 ) *
Ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα και μπραβο σας που δινετε συγχαρητηρια.
Απ' την αλλη ομως δες και την αλλη πλευρα στο τοπικ της Γ!.
Μετεφεραν σε πρωην παικτη και φοιτητη στην Ξανθη οτι η διαιτησια ηταν 90-10 υπερ του Λεοντα,
και ο ιδιος το μετεφερε αβιαστα, χωρις βεβαια να εχει την κυρια ευθυνη.
Ειναι δυνατον να βγει ποτε ακρη;
Εχω ξαναπει οτι οταν χανεις πανω απο 10 ποντους και ασχολεισαι με τη διαιτησια γινεσαι γραφικος.
Ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εκτιμηση φιλαθλου, ο οποιος θελησε να δωσει καποια ελαφρυντικα στην ομαδα του.
Μ' αυτο τον τροπο ομως το μονο που καταφερνει ειναι να αδικει τους διαιτητες - που εστω και για μια φορα θα πω εγω - σφυριξαν σωστα, να αδικει καταφορα την αντιπαλη ομαδα και να κανει ζημια στη δικη του, δινοντας της αλλοθι.
Ο Πηγασος δεν ηταν σουπερ και εχασε απο εξωγενεις παραγοντες. Αλλου ειναι το προβλημα. Ειναι οφθαλμοφανες.


Μόλις διάβασα τα γραφόμενα. Πιο πιθανό είναι να έρθουν εξωγήινοι, παρά να σφυρίξει η διαιτησία 90-10. Εδώ ένα 50-50 βλέπουμε και κάνουμε σαν τρελοί από την χαρά μας.

Την ατάκα της αποβολής την έχω στο φύλλο αγώνος και σηκώνει αποβολή. Είναι κρίμα για το παιδί, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και του κράτησαν και το δελτίο. Δεν θα κάνω νουθεσίες. Τα λέω και στους δικούς μου. Αν δεν συγκρατείς τα νεύρα σου στον αγώνα, μόνο χειρότερα μπορείς να κάνεις τα πράγματα...
Air 23
Φιλε Themis7 εχεις απολυτο δικιο για την ποιοτητα του Μαραβελια. Ο τυπος εκτος απο κακος διαιτητης, ειναι και εριστικος και εχει βεβαιως και το αναλογο υφος κανοντας βεβαια καθε παιχνιδι κολαση. Αν δεν κανω λαθος, φετος πρεπει να ειναι η πρωτη χρονια που σφυριζει Α ΕΣΚΑΝΑ. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: εαν θα σφυριξει ποτε πιο ψηλα, πως θα εισερχεται στο γηπεδο;Μηπως πανω σε ασπιδα οπως ο μεγας Μαζεστιξ;
magickaminia
QUOTE(Marina @ Dec 12 2009, 12:20 ) *
Παίδες καλημέρα.

Επειδή όλο χώνουμε στους διαιτητές και επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, χτες στον αγώνα Λέων-Πήγασος ο κύριος Φασόλης και ο κύριος Δημητρόπουλος διαιτήτευσαν άψογα.

Ναι, οι διαιτητές όταν το θέλουν πραγματικά αλλάζουν. Εύγε τους.

Θα ηθελα να προσθεσω και γω δυο λογια α αυτα που αναφερετε. Ο Γιωργος ο Δημητροπουλος πρωτα απ ολα αποτελει κοσμημα για την Διαιτησια και για την ΕΣΚΑΝΑ, Επειτα θα ηθελα να τονισω οτι απο παραλειψη ισως και της ΕΣΚΑΝΑ και των παραγοντων της Διαιτησιας υπαρχουν βαθια μεσανυχτα τοσο στους προπονητες οσο και στους φιλαθλους που παρακολουθουν τα εκαστοτε ματς γυρω απο τα διαιτητικα θεματα. Τελος θα σταθω σε κατι βασικο κατ εμε . Στους αγωνες των υποδομων των σωματειων πρεπει να δινουμε ολοι μεγαλυτερη βαρυτητα γιατι δυστυχως απο κει ξεκιναει το προβλημα. Για μενα ολοα ειναι θεμα μπασκετικης παιδειας. Τεχνικοι, παραγοντες, γονεις και παιδια πρεπει να αποκτησουν καθαρη εικονα γυρω απ το αθλημα. Κοινως αυτοσκοπος ειναι η διακριση δεν ειναι ομως απαραιτητα η νικη. Στις υποδομες χτιζουμε πρωταγωνιστες του αυριο αλλα με αξιοκρατικο τροπο και με αυτογνωσια γιατι μετα τα παιδια αυτα θα μπορουν να αντεξουν το βαρος του πρωταγωνιστη. Τελος καλο θα ηταν η διαιτησια να μην ειναι αντικειμενο ερευνης για τα σωματεια σε ποια χωρα του κοσμου ασχολειται κανεις με την διαιτησια; Αν αλλαξουμε εμεις ακομη και ενας κακος ή ασχετος διαιτητης θα κανει οτι μπορει καλυτερα. Αλλωστε παντου υπαρχει το καλο και το κακο. Εγω προσωπικα τσατιζομαι που βλεπω την οικογενειοκρατια στο χωρο και της διαιτησιας. Πρεπει λοιπον να ανοιξει ο χωρος και να γινει προσιτος για οσους αγαπουν και σκεφτονται την ευημερια του μπασκετ. blove.gif
Σταχυοφόρος
QUOTE(magickaminia @ Dec 23 2009, 17:00 ) *
απο παραλειψη ισως και της ΕΣΚΑΝΑ και των παραγοντων της Διαιτησιας υπαρχουν βαθια μεσανυχτα τοσο στους προπονητες οσο και στους φιλαθλους που παρακολουθουν τα εκαστοτε ματς γυρω απο τα διαιτητικα θεματα.



Symfwnw sta perissotera, alla kane ena explain sto kommati pou para8etw...
magickaminia
QUOTE(Σταχυοφόρος @ Dec 25 2009, 21:23 ) *
Symfwnw sta perissotera, alla kane ena explain sto kommati pou para8etw...

Πρωτα απ ολα χρονια πολλα. Λογω της πολυετους ενασχολησης μου με ομαδες της Α1 εχω καλη γνωση των κανονισμων του μπασκετ. Φετος λοιπον που ασχοληθηκα λιγο με τις υποδομες του συλλογου μου στα μινι αν εξαιρεσεις το Δημητροπουλο οι περισσοτεροι αντρες και γυναικες διαιτητες που σφυριξαν ειχαν βασικα κενα στην εφαρμογη βασικων κανονισμων οπως π.χ. τα βηματα , το μπρος πισω ακομα και τα 3 δευτερολεπτα. Το ιδιο διαπιστωσα και για τους προπονητες , οσο και τον κοσμο που βρεθηκε στο γηπεδο. Πριν χρονια ο Θεολογιτης ο τοτε γραμματεας του ΣΕΔΠΚ ειχε δωσει εντυπα με τους κανονες του παιχνιδιου. Νομιζω οτι κατι τετοιο δεν γινεται πια. Στο ποδοσφαιρο παρεπιμπτοντως τοσο σε επαγγελματικο επιπεδο οσο και σε ερασιτεχνικο γινονται τακτικα σεμιναρια ενημερωσης των εμπλεκομενων στο αθλημα. Ελπιζω καποτε να γινει αυτο και στο μπασκετ. blove.gif
where_amazing_happens
QUOTE(ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ @ Feb 10 2010, 04:41 ) *
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως κάποια παιδιά που έχουν παίξει λίγο Μπάσκετ, έστω και σε μικρό σχετικά επίπεδο, όταν σφυρίζουν συμπεριφέρονται πολλές φορές με αλλαζονικό τρόπο, λες και όντως ξεχνάνε τη στιγμή εκείνη πως αντιδρούν ή αντιδρούσαν και αυτοί ως παίκτες, ενώ συνάμα φαίνεται πραγματικά πολλές φορές να κάνουν επίδειξη εξουσίας!...
Εγώ θα συμφωνίσω με τον φίλο Themis7 όσον αφορά τα περισσότερα λεγόμενά του, θα διαφωνίσω όμως στο ότι φταίνε τα άτομα ως άτομα-διαιτητές, ή αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που βρίσκονται στα έδρανα της ΕΣΚΑΝΑ, της ΕΣΚΑ, της ΕΣΚΑΒΔΕ, της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ (ως άτομα) και όλων αυτών των "αμερόληπτων" οργανισμών που ασχολούνται με το οικοδόμημα που λέγεται Ελληνικό Μπάσκετ!Εδώ το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι, και όπου ψάρι ολόκληρο το σύστημα!Το Μπάσκετ, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία και απεικόνιση του κοινωνικού γίγνεσθαι...Το σύστημα, το STATUS QUO, το οποίο βιώνουμε σήμερα (και όχι μόνο σήμερα) είναι σάπιο, αποσαθρωμένο και όχι μόνο επιτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρύνει τον άνθρωπο (τον εκάστοτε άνθρωπο στον τομέα του), να συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, στην κάθε λαμογιά...Αντιθέτως αποθαρύνει την ύπαρξη του κάθε ιδανικού, της υγιούς άμιλλας, του υγιούς σκοπού και στόχου, περιθωριοποιώντας το κάθε υγιώς σκεπτόμενο άτομο και θεωρώντας το γραφικό...
Όταν λοιπόν στην Ελληνική διαιτησία κάνουν κουμάντο (κοινώς λύνουν και ράβουν) άτομα, τα οποία τώρα έχουν στην κατοχή τους βίλες και περουσιακά στοιχεία αμύθητα, βασιζόμενοι κάθε φορά στις οικογένειες (οι οποίες βέβαια έχουν στην κατοχή του ομάδες, και άρα στρατούς οπαδών κ υποστηρικτών), που στην εκάστοτε περίοδο ελέγχουν τα πράγματα..., και τα οποία άτομα έχουν τέτοια δύναμη και ισχύ, όπου ανεβάζουν κατηγορίες παιδιά διαιτητές, άσχετα με το αν αξίζουν, απλά για μικροπολιτικούς λόγους, για την καθέδρα, για την εξουσία, για τον έλεγχο, για την ισχύ, για το χρήμα!Εδώ αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν και σε διεθνείς οργανισμούς όπως η FIBA ή η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...
Θα πρέπει λοιπόν, να γίνει μια ανάλυση και στους λόγους ή στα κίνητρα που δίνονται σ'ένα παιδί να πάει να γίνει διαιτητής!Ακόμα και αυτός ή αυτή που θα ξεκινήσει από την αγάπη του/της για το άθλημα, έρχεται το ίδιο το σύστημα να του πει πως αν θες να προχωρήσεις κάνε "αυτό" και το άλλο...Σου υποδεικνύουν τι να κάνεις και σε οδηγούν στον "Καιάδα", σ'έναν ατελείωτο κατήφορο...Αν δεν υπακούσεις σε περιθωριοποιούν, σε βγάζουν εκτός συστήματος, εως ότου αλλαξοπιστήσεις...Εσύ αναγκάζεσαι να κολυμπήσεις σ'αυτόν τον Καιάδα, αναζητώντας μάλιστα και άλλους τρόπους και άλλα "κονέ" ώστε να επιπλεύσεις, και απλά σου καλλιεργούνται -φρούδες τις περισσότερες φορές- ελπίδες ότι θα προωθηθείς παραπάνω...Αυτός είναι και ο μόνος πραγματικός στόχος, γιατί αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο διαιτητής πληρώνεται 10 Ευρώ για τα παιδοεφηβικά, 16-20 για τοπικά, 30-40 για Β' - Γ' ΕΘΝΙΚΗ και 120 για Α2 , ακούγοντας μπινελίκια για τη μάνα του κ όχι μόνο, τρέχοντας από γήπεδο σε γήπεδο και το σημαντικότερο δεν παίρνει καμιά επιμόρφωση, σχεδόν κανένα σεμινάριο και τα λεφτά του κάθε 2 χρόνια και αν...Ο στόχος λοιπόν εξαρχής δεν μπορεί να είναι άλλος, από το να κάνεις χατήρια και θελήματα, να φιλάς κατουρημένες ποδιές, μήπως και φτάσεις Α1 ή να γίνεις Διεθνής, γιατί όλα τα άλλα δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα!
Μια παρένθεση για αυτό που είπε ο Themis7 για τους καθηγητές μας στο σχολείο...Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση!Και το σχολείο αποτελεί μια άλλη μικρογραφεία της κοινωνίας!Το ίδιο το σύστημα κάνει έναν καθηγητή να γίνεται ανιαρός ή κακός ή απολιθωμένος και όχι ο ίδιος ο καθηγητής ως άτομο!Όταν ο βασικός μισθός ενός καθηγητή που βρίσκεται από 20 εως 35!! χρόνια στην εκπαίδευση είναι 1450 Ευρώ, όταν το ίδιο το σύστημα θέλει στο σχολείο να παίρνεται μισή μόρφωση, ώστε να μπορεί να ανθεί η παραπαιδία και τα φροντιστήρια (γιατί βλέπεις είμαστε κράτος που απ'τον προυπολογισμό, το πιο μεγάλο μερτικό, το δίνουμε για το στρατό, και έτσι είμαστε κράτος "ισχυρό", σε εχθρούς και φίλους "σεβαστό")...Αλλά για να δώσουμε κανά φράγκο στην ουσιαστική παιδεία (ή στην υγεία) δεν έχουμε!Να κάνουμε κανά σχολείο παραπάνω (φτάνουν οι Εκκλησίες, έχουμε πάρα πολλές και έχουν αρπάξει ήδη πολλά...), να διοριστεί κανας καθηγητής ακόμα, να πάει ο καθένας στην ιδιότητά του, να γίνουν τάξεις με λιγότερα παιδιά, καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, να γίνονται σεμινάρια και για τον καθηγητή, επιμόρφωση, και επιτέλους να κάνουν και τον καθηγητή να αισθάνεται σημαντικός (όπως και πολλοί απ'αυτούς είναι σημαντικοί κατά την ταπεινή μου άποψη) για τη δουλειά του ως παιδαγωγός κύρια και για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας παιδιών...Όχι να έρχεται το σύστημα να σου λέει πως είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, κοίταξε να πάρεις κανά ιδιαίτερο για να ζήσεις (και χωρίς απόδειξη, αφού όλοι φοροδιαφεύγουν) καλύτερα και άσε τη σοβαρή και ουσιαστική παιδεία, γιατί στην τελική αν φτιάξεις ανθρώπους που σκέφτονται και ενεργούν σωστά μπορεί και να ανατρέψουν το σύστημα και τότε τέρμα η μασαμπούκα για τους λίγους και "έξυπνους"!!.... Υγ.Πάντως εγώ είχα την τύχη στο σχολείο μου, μέσα από ένα συνοθύλευμα, να γνωρίσω και πραγματικά πολύ καλούς καθηγητές (ακόμα και μέσα σ'αυτό το σάπιο σύστημα με τα λιγοστά τους εφόδια) που με βοήθησαν πολύ στη ζωή μου... 


Αυτη η περιγραφη σου, ταιριαζει απολυτα στην εικονα της συγχρονης ελληνικης κοινωνιας. Συμφωνω μαζι σου ως προς τις περιγραφες αλλα εχω μια ενσταση. Το συστημα φιλτατε δεν ειναι μονο το κρατος και οι εκαστοτε κρατικοι φορεις..( στην περιπτωση μας αθλητικοι φορεις)  Σ' αυτο περιλαμβανονται και ολοι οι πολιτες μαζι με τα "χαρακτηριστικα" που αυτοι φερουν.. Ενταξει η παιδεια ειναι χαλια.. αλλα για αυτο δεν ευθυνεται μονο το κρατος.Το κρατος εχει πολυ σημαντικο μεριδιο ευθυνης αλλα ενα επισης μεγαλο ποσοστο ευθυνης εχει και το ΑΤΟΜΟ. Στο σχολειο για παραδειγμα οπως και σε καθε επαγγελματικο χωρο υπαρχουν "χλωρα και ξερα χορτα". Αν ενας καθηγητης ειναι ανιαρος-κακος-απολιθωμενος, εχει ολη την ευθυνη αυτος. Η διδασκαλια ειναι λειτουργημα, οχι επαγγελμα. Ενας καθηγητης διαμορφωνει ανθρωπινες προσωπικοτητες, δεν εξασκει το χομπυ του. Αν κρινει πως το κρατος δεν του δινει τα καταλληλα κινητρα να αλλαξει επαγγελμα. Το παιδι που παρακολουθει δεν ειναι αναγκασμενο να γινεται δεκτης ολων των ιδιοτροπιων και κομπλεξ που μπορει να εχει ο καθε καθηγητης εξαιτιας εξωτερικων παραγοντων. Το συστημα της παιδειας πασχει κυριως απο μεσα του. Ελαχιστοι πλεον καθηγητες αντιλαμβανονται, οτι πανω απ' ολα ειναι παιδαγωγοι. Η εικονα των σχολειων ειναι τραγικη, επειδη το ιδιο το παιδι εχει μαθει να "βαφει" το θρανιο του και να καταστρεφει κατι που δεν του ανηκει. Οταν πηγαινα σχολειο ειχα κανει το θρανιο μου πορτραιτο του Πικασο... Προφανως και δεν φταιει το συστημα για αυτο!
( Μπορεις να εισαι βεβαιος οτι στην εκπαιδευση, δεν υπαρχουν "ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ"? οχι.. Το κρατος εδωσε 100.000 για να βαψουμε το σχολειο, αλλα εμεις θα το βαψουμε με 80.000 να μεινουν και κατι στη τσεπη μας)
Δεν μπορει σ' αυτη την "(κωλο)χωρα" να μας φταιει παντα το κρατος και για καθε κακο και στραβο "να νιπτουμε τας χειρας μας" και να λεμε φταιει ο ταδε. Το status quo εμεις το φτιαχνουμε. Οχι κυριε διαιτητα "Χ" , δεν σου φταιει ο υπουργος που εστησες το ματς! Δεν σε επηρεασε ο Μπερλουσκονι με το calziopolis! Εσυ φταις που δεχτηκες! Δεν σου εβαλε κανενας το πιστολι στο κροταφο!(για αυτο δεν ειμαι και σιγουρος).
Αναφερεις οτι η σημερινη κατασταση ""αποθαρύνει την ύπαρξη του κάθε ιδανικού, της υγιούς άμιλλας, του υγιούς σκοπού και στόχου, περιθωριοποιώντας το κάθε υγιώς σκεπτόμενο άτομο και θεωρώντας το γραφικό..."" Συμφωνω εν μερη μαζι σου. Και εσυ και εγω εχουμε γνωρισει αξιολογους "καθηγητες" αλλα και καλους διαιτητες! Αυτοι γιατι βγηκαν καλοι??? Δεν ειχαν αποθαρυνθει απο το συστημα??? Δεν νομιζω! Αντιθετως ηταν ατομα συνειδητοποιημενα που πηγαιναν κοντρα στη σαπιλα με πραξεις δικες τους,χωρις βαρια κατηγορω, χωρις αερολογιες και δεν περιμεναν αλλους να βελτιωσουν τα πραγματα! Υπαρχουν διαιτητες που οταν σφυριζουν κατι σε εναν παικτη και ο παικτης διαφωνει και διαμαρτυρεται, καθονται εξηγουν την αποφαση τους και συζητουν! Αυτοι ειναι οι μαγκες! Οχι, τα "σκατοκακομαθημενα" που παιρνουν μια σφυριχτρα και αμα τους πεις κατι (ακομα και σε εντονο υφος αλλά κοσμιο, το οποιο δικαιολογειται λογω των σφυγμων και της εντασης του παιχνιδιου) σου λενε: "Την επομενη εχεις Ταφ".Βεβαια αυτο ειναι θεμα διαχειρισης εξουσιας και του χαρακτηρα καθε ατομου. Συναντιεται οπου υπαρχει καθε μορφη εξουσιας. Στο στρατο, στον ΚΑΚΟ αστυνομικο, στον κακο-ανθρωπο-διαιτητη, στο κομπλεξικο καθηγητη...
Προφανως και υπαρχουν πολλα συμφεροντα (οικονομικα κυριως), για τα οποια κανεις δεν θελει να ασχοληθει με τα προβληματα που αναφερουμε. Ποιος ξερει τι παρασκηνιακα παιχνιδια παιζονται? (Π.χ Ολοκληρη Β και Α2 (και μιση Α1) ελεγχονται λιγο πολυ απο εναν παραγοντα-μανατζερ-προεδρο../ Ηθελαν να ανεβασουν το Πανοραμα Α1 και κατηργησαν καθε δικαστικο νομο και το συγχωνευσαν νυχτα και καθολου νομιμα με την Καβαλα) Για ολα αυτα υπαρχει πολυ μεγαλη κρατικη ευθυνη,πισω ομως απο αυτην, υπαρχουν ατομικα συμφεροντα αρα καταληγουμε παλι στην ΑΤΟΜΙΚΗ ευθυνη που εχουμε ολοι μας! 
Υ.Γ Δεν αποδεχομαι οτι για ολα κακως κειμενα της σημερινης κοινωνιας μας φταινε μονο καποιοι αλλοι!  bball.gif Για το χαλι της Εσκανα, φταινε ολοι αυτοι οι κυριοι που τη διοικουν και ολοι οσοι την αποτελουν..(παικτες, προπονητες,διαιτητες, μανατζερ,εφοροι...) Πρωτα πηγαινει η ατομικη ευθυνη και μετα ολα τα υπολοιπα! Η συγχρονη εποχη εχει τοσα πολλα ερεθισματα που ο καθενας μπορει να αντλησει κινητρα και εφοδια απο παντου που θα το κανουν καλυτερο ανθρωπο! Δεν θα περιμενει το πρωθυπουργικο διαγγελμα για να καταλαβει τη διαφορα του καλου και του κακου, της αξιοκρατιας και αναξιοκρατιας...κ.λ.π!
themis7
Eιμαι πολυ χαρουμενος γιατι τα παραπανω ποστ ειναι αποδειξη για το οτι οι ανθρωποι που ασχολουνται με το μπασκετ εχουν επιπεδο και σκεψη....
Αφου λοιπον θελετε να δουμε τα πραγματα καταματα ας παμε ενα βημα παρακατω....

Για οσους αντιλαμβανονται τι γινεται τις τελευταιες μερες στην χωρα μας ενημερωνω το εξης....
Η 11η Φεβρουαριου του 2010 θα μεινει στην ιστορια ως η ημερομηνια ανεπισημης παραδοχης της χρεωκοπιας της Ελλαδας....
Απο στιγμη σε στιγμη κι εως το βραδυ οι ανθρωποι που ασχολουνται με τα κοινα περιμενουν ως μανα εξ ουρανου τις αποφασεις της συνοδου κορυφης τηε Ε.Ε. που γινεται στις Βρυξελες... Τι περιμενουμε δηλαδη ????? Να ερθουν οι Ευρωπαιοι εταιροι μας να μας σωσουν με διαφορα τεχνασματα διοτι ειναι πλεον κοινως και παγκοσμιως αποδεκτο οτι η Ελλαδα της γενιας της μεταπολιτευσης χρεωκοπησε... Οι πολιτικοι μας βεβαιαδαλαλουν οτι δεν χρειαζομαστε καμια βοηθεια και οτι η Ελλαδα θα τα καταφερει μονη της αλλα η αληθεια απεχει πολυ και αυτοι ολοι μαθαν να ζουν μεσα στα ψεματα και στα επικοινωνιακα τρικ....
Το θεμα λοιπον ειναι οτι μια χωρα πριν χρεωκοπησει οικονομικα εχει προλαβει να χρεωκοπησει ηθικα και πολιτισμικα ....
Η Ελλαδα λοιπον η χωρα που οπως λεμε εμεις μετεδωσε τα φωτα του πολιτισμου στους αλλους λαους εφτασε το 2010 να παρακαλαει τους βαραβαρους για ελεημοσυνη....
Μπορει να σκεφτεστε τι σχεση εχουν ολα τα παραπανω με το μπασκετ.... Κατα την γνωμη μου ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα...
Κατα την γνωμη μου παλι θεωρω οτι για να φτασει να χρεωκοπησει δηλαδη να σαπισει ενας οργανισμος σημαινει οτι σιγα σιγα απο πιο πριν μικρα μικρα σημεια του οργανισμου αυτου ειχαν αρχισει και σαπιζαν και στο τελος μολυνθηκε ολος ο οργανισμος... Το μπασκετ δυστηχως ειναι μερος αυτης της κοινωνιας που φροντισαν οι ανθρωποι του να προλαβει και να μολυνθει αρκετα χρονια πριν....
Τα εχω ξαναγραψει οτι το μπασκετ πηρε στην Ελλαδα την κατιουσα απο τοτε που επικρατησε ο νεοπλουτισμος με τα παρελκομενα του...Μιλαω παντα για το ερασιτεχνικο μπασκετ που ασχολουμαστε εμεις το οποιο θεωρω οτι ειναι απο Α2 και κατω.... Τα χρηματα παντα διαφθειρουν ανθρωπους με χαλαρη αισθηση του ηθους... Ετσι λοιπον καιροσκοπιμικροαπατεωνες εισεβαλαν στον χωρο του μπασκετ με μοναδικο σκοπο να κερδοσκοπισουν στην πλατη του αθληματος... Βεβαια ευθηνη ειχαν και οι ανθρωποι του χωρου που τους αφησαν να εισβαλουν... Ισως απο αγνοια κινδυνου εγιναν ολα αυτα...
Σημασια εχει οτι το συστημα του ερασιτεχνικου μπασκετ εχει εδω και πολυ καιρο μολυνθει απο περιεργες αντιληψεις και τακτικες... Οι ανθρωποι που υποτιθεται οτι διοικουν εθελοτυφλουν μπροστα σε αυτα τα φαινομαινα και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η φιμωση των διαφορετικων αποψεων... Χαρακτηρηστικη περιπτωση ειναι η συμπεριφορα της ΕΣΚΑΝΑ περυσι με την ιστισελιδα της... Ενω ειχε φτιαξει και φορουμ μολις αυτα που εγραφαν δεν αρεσε στους κρατουντες την εξουσια αποφασισαν να το κοψουν... Μιλαμε για κατοχικες νοοτροπιες.... Μεσα απο αυτες τις νοοτροπιες αναπτυχθηκαν οργανισμοι κενοι με πολυ υφος και θεωρια... Για μενα δεν ειναι κακο 2 διατητες να εχουν σχεση μεταξυ τους ... Μαλλον φυσιολογικο μου φαινεται 2 ανθρωποι που κινουνται στον ιδιο χωρος να αναπτυξουν σχεση μεταξυ τους... Αυτο που ειναι μεμπτο αν συμβαινει εινα εκμεταλευονται την σχεση αυτη οταν πιανουν την σφυριχτρα ... Ουτε κακο ειναι ενας διατητης να ειναι φιλος μ εναν παραγοντα ... Σιγα το κακο ολοι μια αγαπη για το ιδιο πραγμα εχουμε ... Αρκει αυτη η φιλια να μην γινεται αντικειμενο εκμεταλευσης στις 4 γραμμες... Το προβλημα ειναι επιμενω το υφος ... Λες την αποψη σου κοσμια σε διατητη και σου λεει θα σε γραψω στο φυλλο αγωνος ... Γιατι ρε φιλε να μ,ε γαραψεις επειδη ειπα την γνωμη μου... Μα λεει ξερεις ποιος ειμαι εγω?? Σφυραω μεχρι και Α1 ... Μπραβο ρε φιλε και εγω τι να κανω τωρα??????? Επειδη σφυρας στην Α1 σου δινει κανεις το δικαιωμα να κανεις οτι σου κατεβει σ ενα παιχιδι Δ εσκανα.... Οχι γιατι οποιος σεβεται το αθλημα δεν τον ενδιαφερει η κατηγορια ...
Θα συμφωνησω κι εγω με τον παραπανω φιλο οτι κι εμεις δεν ειμαστε αμοπιροι ευθυνων ... Οποιος συμμετεχει σ ενα συστημα εχει ευθηνες...Κατα καιρους εχουμε παιξει ολοι αυτο το παραλογο παιχνιδι ... Ομως η αναγνωριση μιας λανθασμενης κινησης ειναι μια αρχη για το μελλον...
Μετα λοιπον απο την καταιγιδα ερχεται παντα το ουρανιο τοξο αρκει να μην σε πνιξει η καταιγιδα...Σημερα λοιπον μαλλον η Ε.Ε. θα δωσει μια τελευταια ευκαρεια στην χωρα μας να αλλαξει την τακτικη του κλεφτοκοτα και να δουλεψει σοβαρα για να βγει απο το τουνελ... Μηπως ειναι μια ευκαιρεια για αλλαγες σε ολους τους τομεις ... Μηπως ηρθε η ωρα καπιοι ν αποσυρθουν σιγα σιγα απο τις καρεκλες τους και να αφησουν τους νεους ανθρωπους με νεες ιδεες να πανε τα πραγματα παρακατω.... Δεν μπορω να ξερω αν αυτο το παρακατω θα ειναι καλυτερο η χειροτερο ... Αυτο θα το κρινει η ιστορια ... Αυτο που ξερω ειναι οτι καθε εποχη ωφειλει να εχει τα χαρακτηριστικα της σε ολους τους τομεις ... Η Εποχη λοιπον αλλαξε και ηρθε ο καιρος καπιοι να ξεκολησουν απο τις καρεκλες τους αλλιως καποια στγμη το πληρωμα του χρονου θα τους πλακωσει μαζι με τις καρεκλες....
magickaminia
QUOTE(magickaminia @ Dec 28 2009, 16:56 ) *
Πρωτα απ ολα χρονια πολλα. Λογω της πολυετους ενασχολησης μου με ομαδες της Α1 εχω καλη γνωση των κανονισμων του μπασκετ. Φετος λοιπον που ασχοληθηκα λιγο με τις υποδομες του συλλογου μου στα μινι αν εξαιρεσεις το Δημητροπουλο οι περισσοτεροι αντρες και γυναικες διαιτητες που σφυριξαν ειχαν βασικα κενα στην εφαρμογη βασικων κανονισμων οπως π.χ. τα βηματα , το μπρος πισω ακομα και τα 3 δευτερολεπτα. Το ιδιο διαπιστωσα και για τους προπονητες , οσο και τον κοσμο που βρεθηκε στο γηπεδο. Πριν χρονια ο Θεολογιτης ο τοτε γραμματεας του ΣΕΔΠΚ ειχε δωσει εντυπα με τους κανονες του παιχνιδιου. Νομιζω οτι κατι τετοιο δεν γινεται πια. Στο ποδοσφαιρο παρεπιμπτοντως τοσο σε επαγγελματικο επιπεδο οσο και σε ερασιτεχνικο γινονται τακτικα σεμιναρια ενημερωσης των εμπλεκομενων στο αθλημα. Ελπιζω καποτε να γινει αυτο και στο μπασκετ. blove.gif

Επειδη ακουω πλεον σοβαρα παραπονα για το θεμα Διαιτησια στην ΕΣΚΑΝΑ ειτε αντρικη ειτε γυναικεια , θα ηθελα να πω οτι υπαρχει εντονη προκαταληψη πανω στο θεμα απο τους εμπλεκομενους. Ειτε παραγοντες ειτε αθλητες ειτε φιλαθλους. Σε καμια χωρα του κοσμου δεν παρατηρειται τοση τρεμουρα γυρω απο το θεμα. Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι διαιτητες ειναι και αυτοι ανθρωποι και εχουν δικαιωμα στο λαθος. Το ποσο καλοι ή κακοι ειναι στην εφαρμογη των κανονισμων εξαρταται απο αυτους που τους αξιολογουν. Αν ομως πλεον δεν υπαρχει διαδοχη κατασταση τι να κανουν και αυτοι; Ας πλαισωθει ο χωρος της Διαιτησιας απο ποιο ικανους ανθρωπους και ας σταματησει η κριτικη του καφενειου. Με ποιους θα γινουν τα πρωταθληματα ; Αφου κανεις πια δεν παει να κανει το Διαιτητη. Ηρεμια παιδια. Απλα για χαβαλε θα σας αναφερω περιστατικο που συνεβη με Ελληνικη ομαδα που πηγε καποτε να πιασει γνωστο Ισπανο Διαιτητη τον Μπετανκορ. Ο παγαποντης Ελληνας παραγοντας πηγε να δωροδοκησει το Διαιτητη και πηγε και τον επισκεφτηκε στο σπιτι του στην Ισπανια. Πηγε λοιπον στην Βαρκελωνη οπου ανακαλυψε ο φωστηρας οτι ο εν λογω ηταν Καθηγητης Πολυτεχνειου και εμενε σε μια Βιλα στα περιχωρα της πολης που ομοια δεν ειχε ουτε ο Προεδρος του. Ευτυχως απλως τον εδιωξε ο Μπετανκορ και δεν τον κλωτσησε απο το σπιτι του. Σταματηστε την καχυποψια φιλοι μου . Κλεινοντας απλως θα σας αναφερω το τροπο που επιλεγονται οι διαιτητες οπως μου τον ανεφερε ο φιλος μου ο Τομι Σχινας. Πρωτα συμπληρωνονται οι καλες κατηγοριες ΕΣΑΚΕ ,Α2 Ανδρων , Β Εθνικη , Γ Εθνικη ανδρων, οτι περισσεψει παει Α1 Γυναικων και Α2 και απο το κατιμα ουσιαστικα συμπληρωνονται τα τοπικα ή αντε καμια καλη σφυρικτρα σε κανα αξιολογημενο ματσακι. Οποτε ο φουκαρας που θα σας σφυριξει δεν θα ειναι ο Πιτσιλκας ρε αδελφια αλλα ο Καρδαρης, ο Βιλιας κ.ο.κ. blove.gif
ikarosbc
Φιλε where_amazing_ha.. σχετικα με το ποστ σου στην Α!
Διαφωνω με το σκεπτικο σου σ' οτι εχει να κανει με την πολιτεια και τα μετρα που πρεπει να παρει.
Αυτο λεει ο παντογνωστης.
Τον αδιαφορο καθηγητη, διαιτητη και καθε λειτουργο που δεν κανει σωστα τη δουλεια του, ποιος του δινει βημα για να κανει αυτα που κανει; Εγω; Ή πρεπει να τον τιμωρησω αρχιζοντας τον στα χαστουκια;
Το προβλημα ξεκιναει γενικοτερα απο το κρατος στη χωρα μας, γιατι δεν ειναι κρατος παροχων, αλλα εισπρακτικο.
Την ευθυνη την εχουν οι πολιτικοι και κανενας αλλος.
Για την οικονομικη κριση που υπαρχει σημερα φταιω εγω κι ο καθενας ή η μη σωστη διαχειρηση που εχει γινει μεχρι τωρα;
Η προηγουμενη κυβερνηση μας εγκατελειψε το καλοκαιρι, αφου εφερε τη χωρα στο χειλος του γκρεμου.
Ανελαβαν αλλοι φωστηρες τωρα και οι οποιοι τα ιδια δειγματα ειχαν δειξει στο παρελθον, για να μη θεωρηθει οτι υποστηριζω του αλλους.
Ευθυνες ζητησε κανεις απ' ολους τους προηγουμενους που οδηγησαν τη χωρα στην καταστροφη; Οχι βεβαια.
Το ιδιο θα γινει φυσικα και με τους επομενους. Δεν τιμωρειται κανεις.
Υπαρχει ατιμωρησια σ' ολο το φασμα της πολιτικης μας ζωης.
Γι' αυτο η σηψη κι η διαφθορα απλωνεται ολο και περσσοτερο.
Μετρα λοιπον πρεπει να παρει η πολιτεια απο ψηλα κατεβαινοντας.
Απο τον υπουργο, τον υφυπουργο, τον Γ.Γ., τους διευθυντες, τους τμηματαρχες, τους υπαλληλους.
Δεν ισχυει η φιλελευθερη πολιτικη που αναφερεις, οτι οποιος δεν κανει σωστα τη δουλεια του να αλλαξει επαγγελμα.
Οτι δουλεια και να κανει παντα ο ιδιος θα 'ναι.
Ο Παντογνωστης βαζει και την παραμετρο οτι οι πολιτες ειναι δυσαρεστημενοι κι απο τις παροχες, δηλ. μισθους, παιδεια, υγεια, δυσαναλογοι φοροι κλπ, γι' αυτο και αδιαφορουν-δυσανασχετουν απεναντι στο κρατος και την πολιτεια.
Ερχομενοι στο προκειμενο λοιπον, στο ιδιο μηκος κυμματος κινουνται οπως αναφερει και οι διαιτητες.
Ειναι εξαρτημενοι απ' αυτους που τους αξιολογουν-οριζουν. Ενα παρε-δωσε δηλαδη.
Δεν θα παρουν (βλεπε αξιολογηση-ορισμος) αν δεν θα δωσουν (θα κανουν οτι τους πουν).
Αυτοι που απαρτιζουν τις επιτροπες, τις τοπικες ενωσεις, τις ομοσπονδιες ειναι εν ενεργεια ή πρωην παραγοντες του αθλητισμου και εχουν οπαδικα αισθηματα ή επαγγελματικα συμφεροντα, τα οποια απο τη στιγμη που κατεχουν τη θεση, το βημα ή την εξουσια, προσπαθουν να το αξιοποιησουν προς οφελος τους.
Εκει λοιπον λεμε και πρεπει να παρεμβει η πολιτεια.
Η οποιαδηποτε παρεμβαση του πολιτη μεμονομενα σ' αυτα τα επιπεδα ειναι αδυνατη.
Μονο αν οργανωθουμε μαζι μ' αλλους - μαζικα δηλαδη - μπορουμε να παρεμβουμε και να πιεσουμε.
Αυτη η οργανωση ομως απο μερους μας, ειναι πολυ πολυ δυσκολη γιατι ο αθλητισμος ειναι στα χερια της ιδιωτικης πρωτοβουλιας.
Ο καθε παραγοντας βαζει τα χρηματα ατομικα απο την τσεπη του και λειτουργει κατα το δοκουν, κανοντας γνωριμιες και προσπαθει να πλασαριστει σε καλες θεσεις μεσα σ' αυτα τα καναλια.
Στις τοπικες Ενωσεις που θεωρουνται ερασιτεχνικα τα σωματεια και στοχο πρεπει να εχουν την αναδειξη ταλεντων που ειναι η παρουσια της πολιτειας;
Αρκειται μονο στη διοργανωση των πρωταθληματων; Σιγα το εργο που παραγει.
Δεν θα επρεπε να στηριζει οικονομικα και με τεχνογνωσια ολες αυτες τις ομαδες;
Εμενα που ασχολουμαι εθελοντικα και διαχειριζομαι παιδικες και εφηβικες ψυχες ποιος εχει ελεγξει το ποιον μου κι αν ειμαι ο καταληλος γι' αυτη τη διαχειρηση; Ολα στην τυχη λοιπον.
Αν μια μερα οσοι ασχολουνται εθελοντικα ή οικονομικα, αγανακτισμενοι και αηδιασμενοι τα παρατησουν και φυγουν τι θα γινει;
Απλα θα καταρευσει ολο το οικοδομημα του αθλητισμου στη χωρα μας γιατι η πολιτεια δεν εχει κακενα σχεδιο και οραμα.
Αφηνουν και διαρρεει περιμενοντας τον βαθμο των αντιδρασεων, οτι θα κοπει καθε ειδους χορηγια απο την πολιτεια γενικοτερα κι οτι οποιος θελει να κανει οργανωμενο αθλητισμο, θα πρεπει να βρει χορηγους ή σπονσορες.
Αν ειναι δυνατον!
Αυτο ειναι το οραμα των πολιτικων παραγοντων για τον αθλητισμο στη χωρα μας;
Που ειναι η αναπτυξη του ερασιτεχνικου αθλητισμου;
Εχω πει και το ξαναλεω:
Ο αθλητισμος ειναι αγαθο και δικαιωμα.
Αθλητισμος ειναι το δικαιωμα που δινεται σε καθε παιδι, καθε νεο, καθε πολιτη να εχει συμμετοχη, να γυμναζεται στο αθλημα που επιθυμει και να εχει ισες ευκαιριες να προωθηθει οταν διακρινεται.
Η ζωντανια των συλλογων λοιπον που ενδυναμωνουν τις τοπικες κοινωνιες ειναι αθλητισμος.
Ο αθλητικος συλλογος ειναι μια συγχρονη μοναδα παροχης υπηρεσιων και μεσα απο τον αθλητισμο μπορουμε να διαμορφωσουμε τις συνθηκες εκεινες που θα μας οδηγησουν σε μια καλυτερη κοινωνια.
Η διασφαλιση λοιπον της αθλητικης ζωης των πολιτων, ειναι ζητημα δημοκρατιας, αποτελει συστατικο στοιχειο του πολιτισμου και παρ' ολα αυτα επειδη δεν προστατευεται μετατρεπεται σε προβλημα και μαλιστα σοβαρο.

Ειμαι μελος στο παρον φορουμ εδω και 7 μηνες περιπου και κατα διαστηματα εχω αναφερθει σε τετοιου ειδους ζητηματα, καλωντας να συνδραμουν κι αλλοι, ετσι ωστε να γινουν αυτα τα γραπτα πραξη, να οργανωθουμε δηλαδη και να διεκδικησουμε μαζικα ετσι ωστε οι ομαδες μας να αγωνιζονται σε υγιη-αξιοκρατικα και οχι μονο πρωταθληματα, απ' ολες τις αποψεις. Δεν υπηρξε - πλην ελαχιστοτατων - καμμια ανταποκριση.
Το να περιγραφω μετα απο καθε αγωνιστικη το ποιος κερδισε, να εριζω με αλλους για τη διαιτησια και για το ποιος εκανε βηματα ή για το ποιος εσπρωξε λιγοτερο ή περισσοτερο, προσωπικα δεν με καλυπτει γιατι ετσι δεν μπορουμε να δωσουμε
λυσεις στα μεγαλα προβληματα που βρισκουμε καθε μερα μπροστα μας και μας απασχολουν.
Αν μια ομαδα ανεβει, πεσει ή παραμεινει στην ιδια κατηγορια, του χρονου τα ιδια προβληματα θα εχει να αντιμετωπισει.
Αλλωστε η πολιτικη του παροντος φορουμ και των διαχειριστων, αποτρεπει σε γενικες γραμμες να γινονται ουσιαστικες συζητησεις και σπρωχνουν τα μελη στην κατευθυνση του να γινονται περιγραφες αγωνων.
Για τους λογους αυτους λοιπον, αυτο ειναι το τελευταιο μου ποστ και αποχωρω (ενημερωνοντας τους φιλους μου) απο το φορουμ.
Για το μονο που ειμαι ικανοποιημενος, ειναι οτι γνωρισα και εκανα καποιους καλους φιλους με τους οποιους εχουμε τις ιδιες αποψεις και συζηταμε και θα συζηταμε.
BBfun
QUOTE(magickaminia @ Feb 11 2010, 13:26 ) *
Επειδη ακουω πλεον σοβαρα παραπονα για το θεμα Διαιτησια στην ΕΣΚΑΝΑ ειτε αντρικη ειτε γυναικεια , θα ηθελα να πω οτι υπαρχει εντονη προκαταληψη πανω στο θεμα απο τους εμπλεκομενους. Ειτε παραγοντες ειτε αθλητες ειτε φιλαθλους. Σε καμια χωρα του κοσμου δεν παρατηρειται τοση τρεμουρα γυρω απο το θεμα. Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι διαιτητες ειναι και αυτοι ανθρωποι και εχουν δικαιωμα στο λαθος. Το ποσο καλοι ή κακοι ειναι στην εφαρμογη των κανονισμων εξαρταται απο αυτους που τους αξιολογουν. Αν ομως πλεον δεν υπαρχει διαδοχη κατασταση τι να κανουν και αυτοι; Ας πλαισωθει ο χωρος της Διαιτησιας απο ποιο ικανους ανθρωπους και ας σταματησει η κριτικη του καφενειου. Με ποιους θα γινουν τα πρωταθληματα ; Αφου κανεις πια δεν παει να κανει το Διαιτητη. Ηρεμια παιδια. Απλα για χαβαλε θα σας αναφερω περιστατικο που συνεβη με Ελληνικη ομαδα που πηγε καποτε να πιασει γνωστο Ισπανο Διαιτητη τον Μπετανκορ. Ο παγαποντης Ελληνας παραγοντας πηγε να δωροδοκησει το Διαιτητη και πηγε και τον επισκεφτηκε στο σπιτι του στην Ισπανια. Πηγε λοιπον στην Βαρκελωνη οπου ανακαλυψε ο φωστηρας οτι ο εν λογω ηταν Καθηγητης Πολυτεχνειου και εμενε σε μια Βιλα στα περιχωρα της πολης που ομοια δεν ειχε ουτε ο Προεδρος του. Ευτυχως απλως τον εδιωξε ο Μπετανκορ και δεν τον κλωτσησε απο το σπιτι του. Σταματηστε την καχυποψια φιλοι μου . Κλεινοντας απλως θα σας αναφερω το τροπο που επιλεγονται οι διαιτητες οπως μου τον ανεφερε ο φιλος μου ο Τομι Σχινας. Πρωτα συμπληρωνονται οι καλες κατηγοριες ΕΣΑΚΕ ,Α2 Ανδρων , Β Εθνικη , Γ Εθνικη ανδρων, οτι περισσεψει παει Α1 Γυναικων και Α2 και απο το κατιμα ουσιαστικα συμπληρωνονται τα τοπικα ή αντε καμια καλη σφυρικτρα σε κανα αξιολογημενο ματσακι. Οποτε ο φουκαρας που θα σας σφυριξει δεν θα ειναι ο Πιτσιλκας ρε αδελφια αλλα ο Καρδαρης, ο Βιλιας κ.ο.κ. blove.gif



wacko.gif
Είτε δεν είσαι πολύ μέσα στο χώρο τα 15 χρόνια που λες,είτε δεν θέλεις να δεις καθαρά κάποια πράγματα. 39.gif
Είναι πολύ καλό που ο κόσμος αρχίζει να ξυπνά στο θέμα διαιτησία κι είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε καλύτερες,είτε είμαστε στην Α1 είτε στην κωλοπετινίτσα.

bball.gif Ήμουν σ ένα παιχνίδι αντρικού πρόσφατα,όπου ο διαιτητής έκανε κάποια λάθη και μάλιστα συνεχόμενα.Ξέρεις πως αντιμετωπίστηκε?Με χιούμορ!Όλοι γνώριζαν γιατί άνθρωπο πρόκειται και οτι δεν υπήρχε δόλος.
Η Εσκανα είναι μια μικρή κοινωνία όπως ανέλυσαν κάποιοι,σ αυτήν όλοι ξέρουμε όλους και ακόμα περισσότερα.Μην προσπαθείς λοιπόν να μας πείσεις οτι είμαστε οι γκρινιάρηδες,οι υπερβολικοί,εκτός αν θέλεις να πας να το πεις κατα πρόσωπο στην ομάδα του Ρέντη(π.χ.).

Τα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο ρομαντικά όσο τα παρουσιάζεις και δεν είναι τόσο αστεία,όταν παλεύεις και ιδρώνεις και προσπαθείς για κάτι,όπως σίγουρα γνωρίζεις,έστω και απο ενα διαφορετικό πόστο και οχι του αθλητή.
Δεν αλλάζει τίποτα απο το καφενείο εδώ που λες,αλλά είναι σίγουρα μια αρχή και εγώ αυτό το χειροκροτώ. 41.gif 41.gif

υ.γ.Δεν συγκρίνεται ο κύριος Κάρδαρης,με το Βίλια.Απέχουν χλμ.
Για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα και για να δεις οτι υπάρχουν και καλοί διαιτητές στις χαμηλές κατηγορίες.
BBfun
Ασχολούμαι χρόνια με το γυναικείο μπάσκετ και η αλήθεια είναι οτι έχω εκπλαγεί με το αντρικό τελευταία.
Κυρίως γιατί ανακαλύπτω την βαθύτερη σκέψη κάποιων,την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους πέραν των γραμμών του γηπέδου κι αυτό είναι σπουδαίο. 41.gif
Έχετε αναλύσει και συνδυάσει πολύ καλά την κοινωνία με το μπάσκετ.
Σε μια κοινωνία όμως που ο πολιτισμός και η παιδεία της δεν αρκούν για να την καθοδηγήσουν καλύτερα,δυστυχώς το μόνο που την εξισορροπεί είναι η τιμωρία.Σαν τα παιδάκια.
Οι άνθρωποι με εξουσία και χαλαρά ήθη όπως είπατε δεν θα τιμωρήσουν κανέναν,όπως και κάνουν τόσα χρόνια άλλωστε.
Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ και το κάνω πιο συγκεκριμένο,στην ΕΣΚΑΝΑ δεν υπάρχουν άνθρωποι με εξουσία και αξιοπρέπεια?
Με ήθος και συνείδηση?Δεν υπάρχει κανείς να μπορεί να τιμωρήσει και να ελέγξει αξιοκρατικά?
Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό,με όποια λάθη ανάμεσα.Τουλάχιστον να μην υπάρχει αυτή η ανεξέλεγκτη και αλαζονική συμπεριφορά απο ανθρώπους που νομίζουν οτι είναι κάποιοι και δεν είναι τίποτα. 68.gif
Που είναι αυτοί οι άνθρωποι?
Αθλητές υπάρχουν,παράγοντες υπάρχουν,φίλαθλοι υπάρχουν,προπονητές υπάρχουν...Τι μας λείπει? dry.gif
Θαλασσοπόρος
Ατομική και συλλογική ευθύνη

Καλημέρα κι από μένα. Μερικές κουβεντούλες μόνο, εν είδει φιλοσοφίας, σε σχέση με αυτά που γράφει ο φίλος μας που γράφει σαν "where_amazing_happens"(δεν κάνω quote-unquote, γιατί το ποστάρισμα γίνεται μεγάλο και κουράζει μερικές φορές).

Η ατομική ευθύνη είναι παράγοντας που επηρεάζει, ασφαλώς, την συλλογική. Το ίδιο βέβαια, συμβαίνει και με την ατομική συμπεριφορά και τις ατομικές επιλογές. Όλα επηρεάζουν τις αντίστοιχες συλλογικές έννοιες. Μέχρις εκεί όμως.

Την συλλογική συμπεριφορά και ευθύνη ενός κράτους (σωματείου, ομοσπονδίας, οργανισμού, κοινωνικής ομάδας γενικότερα) έχει πρώτα από όλα και ΠΑΝΩ από όλα αυτός (ή αυτοί) που διαχειρίζεται/ονται την τύχη του. Εάν είναι κράτος η κυβέρνηση (και σε επέκταση το ή τα κυβερνών/όντα κόμμα/τα), σωματείο ή ομοσπονδία η διοίκηση κλπ. Ειδικά στις περιπτώσεις που όλοι εμείς που αποτελούμε την "σιωπηλή πλειοψηφία" (ρήση του Α. Παπανδρέου νομίζω), όπως είναι στην περίπτωση διαχείρισης ενός κράτους, θεωρούν ότι ευθυνόμαστε (και συμμετέχουμε) σε αυτή την διαχείριση ΜΟΝΟ όταν μας καλούν να δώσουμε την ψήφο μας. Κατά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, είμαστε απλοί παρατηρητές και αποδέκτες των εκπορευομένων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είτε μας αρέσουν είτε όχι.

Και να μην ακούσω τώρα τις δικαιολογίες που εκστομίζονται από διάφορα - κυβερνητικά, κυρίως - χείλη περί δημόσιας διαβούλευσης και διαλόγου. Τις τελευταίες τις ακούω καθημερινά, ειδικά εδώ και κάποιες βδομάδες, σαν άλλοθι στις όποιες αντιλαϊκές αποφάσεις παίρνονται συνεχώς και μάλιστα με μορφή χιονοστιβάδας.

Πάρτε για παράδειγμα τις χθεσινές ανακοινώσεις Παπακωνσταντίνου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τις άκουσα ζωντανά από το ραδιόφωνο. Ίσαμε δέκα φορές επανέλαβε τη φράση "σύμφωνα με ότι προκύψει μετά από την δημόσια διαβούλευση". Έλεος, έλεος πια!

Ποιόν ρώτησαν λ.χ. αν συμφωνεί να του μειώσουν τον μισθό; Ποιόν ή ποιάν ρώτησαν αν συμφωνεί να του αυξήσουν τα χρονικά όρια συνταξιοδότησης; Ποιόν ρώτησαν αν θέλει να του αυξήσουν την φορολογία; Αυτά έλεγαν πριν ο λαός τους επιλέξει για κυβέρνηση;

Όχι ότι οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι. Τα ίδια έκαναν και θα έκαναν αν τους έβγαζαν. Και οι προηγούμενοι έλεγαν π.χ. για το ασφαλιστικό τα περίφημα τρία "ΔΕΝ". Αλλά πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις" τα είχαν πάρει πίσω, για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή.

Και για να πάω το ζήτημα ακόμα πιο πέρα (για περισσότερο προβήματισμό, δηλαδή), θα πω τα εξής:

Α. Το σύστημα και όχι ο καθένας μας έχει επιβάλλει την λογική του: "η συμμετοχή σου και η ευθύνη σου αρχίζει και τελειώνει στην ψήφο σου". Αλλοίμονό του (του συστήματος) αν αυτό μας επέτρεπε τον καθημερινό του έλεγχο και την καθημερινή μας παρέμβαση στα κοινά. Δεν θα ήταν "ΣΥΣΤΗΜΑ" με κεφαλαία αλλά συμμετοχική δημοκρατία.

Β. Το σύστημα επιβάλλει στους κυβερνώντες αυτές τις επιλογές. Να στίβουν τον μισθωτό και τον συνταξιούχο και να προσφέρουν απλόχερα κάθε λογής δυνατότητες για περισσότερα κέρδη, κι άλλα κέρδη, και ακόμα πιο πολλά κέρδη στους μεγαλοκαρχαρίες. Άλλωστε αυτοί είναι το σύστημα. Ειρήσθω εν παρόδω, χθες ο Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι μέσα στα μέτρα είναι και η περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας για τα κέρδη των επιχειρήσεων (τα μη διανεμόμενα) από το 25 στο 20%. Να σας θυμίσω πως από την μεταπολίτευση και μετά αυτός ο συντελεστής έχει πέσει σταδιακά από το 40% στο σημερινό (άρτι ανακοινωθέν) 20%. Και για να κάνουμε μιαν αντιδιαστολή σε σχέση με την αντιμετώπιση των μισθωτών, θα σας φέρω ένα απλό κοινό παράδειγμα:

Μια τετραμελής οικογένεια αποτελούμενη από άντρα, γυναίκα, εργαζόμενους και τους δύο, και δυο παιδιά στο πανεπιστήμιο, με ηλικία μεγαλύτερη από 24 χρόνια, άρα μη προστατευόμενα, έχει μεικτό ετήσιο εισόδημα ας πούμε 42.000 ευρώ (1500 ευρώ ο καθένας από τους 2 συζύγους επί 14 κάνει τόσο). Τί λένε τα νέα μέτρα; Γι αυτό το εισόδημα ο συντελεστής φορολογίας είναι από 35 έως 40%, ήτοι από 14.700 μέχρι 16.800 ευρώ. Την ίδια στιγμή, μια Α.Ε. έχει κέρδη περίπου τα διπλάσια, ας πούμε ακριβώς 84.000 ευρώ. Η φορολογία θα είναι ακριβώς η ίδια: 16.800 ευρώ. Για να μην πούμε, βέβαια ότι άλλα είναι τα κέρδη που μπορεί να εμφανίσει μια Α.Ε. κι άλλα αυτά που ίσως πραγματικά έχει. Όμως για τους μισθωτούς δεν τίθεται απόκρυψης εισοδήματος, δεν γίνεται! Πού είναι λοιπόν, το περίφημο "κράτος δικαίου" εδώ;

Άλλο παράδειγμα: Ο μικρογαζάτορας που είναι απέναντί μου έχει έναν υπάλληλο (π.χ. το παιδί για τις εξωτερικές δουλειές), που ασφαλίζει στο ΙΚΑ. Την ίδια στιγμή ο "Χ" βιομήχανος έχει την "Ψ" βιομηχανία π.χ. στα Γιάννενα. Έχει και 350 εργαζόμενους (υπάλληλους, εργάτες κλπ.) και άλλους 50 άγραφτους (Αλβανούς, Πακιστανούς, Τσιγγάνους, stage-άδες κ.ο.κ.), για τους οποίους ούτε πληρώνει ούτε τον ενοχλεί κανένας.

Κάποια στιγμή, το ΙΚΑ κάνει έλεγχο. Βρίσκει ότι ο απέναντι έχει να πληρώσει πάνω από ένα εξάμηνο τις εισφορές και ο "Χ" της "Ψ" πάνω από 2 χρόνια. Σας ερωτώ, τί νομίζετε ότι θα κάνει το ΙΚΑ; Μην σκοτίζεστε να το βρείτε, θα σας πω εγώ την απάντηση: Στον απέναντι θα επιβάλει εντολή άμεσης εξόφλησης των εισφορών με απειλή προστίμου ενώ στον "Χ" της "Ψ" θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για να βρεθεί τρόπος εξόφλησης με διακανονισμό, και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους. Και αν τα καταφέρει στο τέλος να εισπράξει κάτι, θα θεωρηθεί επιτυχία.

Αν στο παραπάνω παράδειγμα αντικαταστήσω τον "Χ" της "Ψ" με έναν εφοπλιστή και το ΙΚΑ με το ΝΑΤ, θα γελάσουμε όλοι. Αυτή τη στιγμή οφείλονται στο ΝΑΤ πολλά δισεκατομμύρια δολλάρια (και ευρώ) από απλήρωτες εισφορές εταιρειών, που είναι ενεργές, γνωστές και εύρωστες, αλλά το ΝΑΤ απλά σφυρίζει αδιάφορα. Και το λέω με πάσα γνώση, λόγω επαγγέλματος.

Πού είναι, λοιπόν, εδώ η ατομική ευθύνη; Και πώς μπορεί να διαμορφωθεί συλλογική ευθύνη με βάση την ατομική, αφού "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"; Θα μου πει κάποιος, ναι, αλλά εμείς τους επιλέξαμε. Σωστά, αλλά εδώ μπαίνουν και άλλα ζητήματα, όπως αυτά της συνολικής εξαπάτησης με την μέθοδο του "ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ...", του ψεύδους με την μέθοδο του "παραλάβαμε χάος", των υποσχέσεων με τη μέθοδο του "θα σας σώσουμε" ή "θα σου διορίσουμε το παιδί" κλπ. κλπ. Και βέβαια, πάιζουν και ζητήματα εκφοβισμού, του τύπου "βάλτε ΟΛΟΙ πλάτη γιατί χανόμαστε" ή του τύπου "καταρρακώνεται το διεθνές κύρος της χώρας μας" κλπ.

Σε αυτά μπορώ μόνο να αναγνωρίσω ατομική ευθύνη σε κάποιον, στο βαθμό που αυτός γίνεται περισσότερο εύπιστος ή υποχωρεί πιο εύκολα στις κάθε είδους πιέσεις ή δεν συμμετέχει στα κοινά έχοντας μια τάση ωχαδελφισμού.

Αλλά μέχρι εκεί.

Καλημέρα κι ευχαριστώ για την φιλοξενία
paparazzi
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

where_amazing_happens
QUOTE(ikarosbc @ Feb 11 2010, 13:52 ) *
Φιλε where_amazing_ha.. σχετικα με το ποστ σου στην Α!
Διαφωνω με το σκεπτικο σου σ' οτι εχει να κανει με την πολιτεια και τα μετρα που πρεπει να παρει.
Αυτο λεει ο παντογνωστης.
Τον αδιαφορο καθηγητη, διαιτητη και καθε λειτουργο που δεν κανει σωστα τη δουλεια του, ποιος του δινει βημα για να κανει αυτα που κανει; Εγω; Ή πρεπει να τον τιμωρησω αρχιζοντας τον στα χαστουκια;
Το προβλημα ξεκιναει γενικοτερα απο το κρατος στη χωρα μας, γιατι δεν ειναι κρατος παροχων, αλλα εισπρακτικο.
Την ευθυνη την εχουν οι πολιτικοι και κανενας αλλος.
Για την οικονομικη κριση που υπαρχει σημερα φταιω εγω κι ο καθενας ή η μη σωστη διαχειρηση που εχει γινει μεχρι τωρα;
Η προηγουμενη κυβερνηση μας εγκατελειψε το καλοκαιρι, αφου εφερε τη χωρα στο χειλος του γκρεμου.
Ανελαβαν αλλοι φωστηρες τωρα και οι οποιοι τα ιδια δειγματα ειχαν δειξει στο παρελθον, για να μη θεωρηθει οτι υποστηριζω του αλλους.
Ευθυνες ζητησε κανεις απ' ολους τους προηγουμενους που οδηγησαν τη χωρα στην καταστροφη; Οχι βεβαια.
Το ιδιο θα γινει φυσικα και με τους επομενους. Δεν τιμωρειται κανεις.
Υπαρχει ατιμωρησια σ' ολο το φασμα της πολιτικης μας ζωης.
Γι' αυτο η σηψη κι η διαφθορα απλωνεται ολο και περσσοτερο.
Μετρα λοιπον πρεπει να παρει η πολιτεια απο ψηλα κατεβαινοντας.
Απο τον υπουργο, τον υφυπουργο, τον Γ.Γ., τους διευθυντες, τους τμηματαρχες, τους υπαλληλους.
Δεν ισχυει η φιλελευθερη πολιτικη που αναφερεις, οτι οποιος δεν κανει σωστα τη δουλεια του να αλλαξει επαγγελμα.
Οτι δουλεια και να κανει παντα ο ιδιος θα 'ναι.
Ο Παντογνωστης βαζει και την παραμετρο οτι οι πολιτες ειναι δυσαρεστημενοι κι απο τις παροχες, δηλ. μισθους, παιδεια, υγεια, δυσαναλογοι φοροι κλπ, γι' αυτο και αδιαφορουν-δυσανασχετουν απεναντι στο κρατος και την πολιτεια.
Ερχομενοι στο προκειμενο λοιπον, στο ιδιο μηκος κυμματος κινουνται οπως αναφερει και οι διαιτητες.
Ειναι εξαρτημενοι απ' αυτους που τους αξιολογουν-οριζουν. Ενα παρε-δωσε δηλαδη.
Δεν θα παρουν (βλεπε αξιολογηση-ορισμος) αν δεν θα δωσουν (θα κανουν οτι τους πουν).
Αυτοι που απαρτιζουν τις επιτροπες, τις τοπικες ενωσεις, τις ομοσπονδιες ειναι εν ενεργεια ή πρωην παραγοντες του αθλητισμου και εχουν οπαδικα αισθηματα ή επαγγελματικα συμφεροντα, τα οποια απο τη στιγμη που κατεχουν τη θεση, το βημα ή την εξουσια, προσπαθουν να το αξιοποιησουν προς οφελος τους.
Εκει λοιπον λεμε και πρεπει να παρεμβει η πολιτεια.
Η οποιαδηποτε παρεμβαση του πολιτη μεμονομενα σ' αυτα τα επιπεδα ειναι αδυνατη.
Μονο αν οργανωθουμε μαζι μ' αλλους - μαζικα δηλαδη - μπορουμε να παρεμβουμε και να πιεσουμε.
Αυτη η οργανωση ομως απο μερους μας, ειναι πολυ πολυ δυσκολη γιατι ο αθλητισμος ειναι στα χερια της ιδιωτικης πρωτοβουλιας.
 

    Καταρχας, δεν εξαιρεσα την πολιτεια. Προφανως και εχει πολυ μεγαλο μεριδιο ευθυνης και αυτη. Τα μετρα που παιρνει ειναι ανεπαρκη και η ατιμωρισια ειναι το κυριο συστατικο της ελληνικης δικαιοσυνης.
Για την οικονομικη κατασταση της χωρας μας, ευθυνονται οι κυβερνησεις των τελευταιων χρονων και οι χειρισμοι που εκαναν οσο βρισκονταν στην διακυβερνηση του κρατους. Αλλα αυτους καποιος τους ψηφιζε!! Εσυ, εγω και ο διπλανος μας. Δεν ανελαβαν μονοι τους την εξουσια. Μπορει εσυ και εγω να μην ειχαμε καποιο συμφερον αλλα ο διπλανος μας ολο και καποια βουλευτικη χαρη θα ηθελε. Ενα ρουσφετι βρε αδερφε.Στα πλαισια λοιπον της ψηφοθηριας ο πολιτικος κοσμος ξεχνα ηθη και αρχες και τα θυσιαζει ολα στο βωμο της εξουσιας.Για τα "λαμογια" που εφαγαν τοσα χρηματα, ο ελληνικος λαος  εχει πολυ μεγαλη ευθυνη. Η δυναμη της ψηφου ειναι πολυ μεγαλη. Οταν ο βουλευτης που εμπλεκεται στο μεγαλυτερο σκανδαλο εχει στην πλατη του 30.000 ψηφοφορους κατι δεν παει καλα. Τοσους πολλους ειχε ξεγελασει προεκλογικα?
     Στο θεμα του καθηγητη και του διαιτητη, και του καθε λειτουργου τα πραγματα διαφερουν.. Οταν καποιος θελει να γινει καθηγητης, θα πρεπει να ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει ολα τα κακως κειμενα.Το βημα δεν του το δινει κανεις. Ουτε εχει κανενα δικαιωμα!Οι καθηγητες αποτελουν προτυπα για τα νεα παιδια και πρεπει να φροντιζουν να ειναι παραδειγμα προς μιμηση και οχι προς αποφυγην.(Π.χ Ενα παιδι που μπαινει απο το δημοτικο στο γυμνασιο και βλεπει 9/10 καθηγητες του να καπνιζουν στα διαλειμματα μαζι με τους γυμναστες, τι γνωμη πιστευεις οτι θα σχηματισει για το καπνισμα? Οτι ειναι κατι φυσιολογικο που ολοι οι μεγαλοι το κανουν και δεν βλαπτει.Μετα ο πιτσιρικας "φουγαρο" στα 13 του..) Εξηγησε μου τη διαφορα ενος καλου καθηγητη που τιμαει τη δουλεια του, εχοντας κατανοησει τη σοβαροτητα του επαγγελματος του και ενος καθηγητη που απλα του φταιει το κρατος για τα λιγα χρηματα που δαπανα για την παιδεια και το φροντιστηριο που εχει ανοιξει και εχει δημιουργησει ολη αυτη την παραπαιδεια... Σε πληροφορω οτι υπαρχουν καθηγητες που δεν αναπαυονται στη νοοτροπια : "Ελα μωρε δεν βαριεσαι, εμενα δεν με αξιολογει κανεις και το παιδι θα τα μαθει το απογευμα στο φροντιστηριο".. Αυτοι γιατι επιτελουν σωστα το εργο τους?? Δεν τους ενοχλει αυτους η ολη κατασταση??(δυστυχως αυτοι δεν αποτελουν την πλειονοτητα του εκπαιδευτικου κοσμου παρολα αυτα υπαρχουν)
    Ειναι πολυ ευκολο να περιμενουμε, τις αλλαγες απο ψηλα στα χαμηλα..Αλλα για να φτιαχτει κατι καλο και σταθερο με μεγαλες αντοχες πρεπει να εχει ισχυρη βαση. Η αλλαγη ξεκινα απο τη βαση, οχι απο την κορυφη. Το κρατος σου εβαλε καδους ανακυκλωσης. Εσυ κανεις ανακυκλωση? Εχεις εξηγησει στο παιδι σου να πεταει τα ανακυκλωσιμα στο μπλε καδο?( δεν ειναι προσωπικο, καταλαβαινεις τι εννοω)
    Ολοι αυτοι οι συμφεροντολογοι που διοικουν το μπασκετ ( και γενικοτερα τον αθλητισμο) ειναι πολιτες αυτου του τοπου σαν εμενα και εσενα που ανελαβαν καποια εξουσια και την χρησιμοποιουν προς οφελος τους, επειδη ετσι εχουν μαθει απο μικροι!Αυτα τα προτυπα εχουν αφομοιωσει και αυτες τις αρχες θα μεταδωσουν και στα παιδια τους. Οχι επειδη δεν τους αρεσει η κυβερνηση! Στην αρχαια Ελλαδα ελεγαν: "Αν μπορεις να κλεψεις, καντο! Αρκει να μην σε πιασουν!"  
    Ειναι σφαλμα να αποποιουμαστε των ευθυνων μας! Κυριοι εμεις δημιουργησαμε εντελει το δικομματισμο στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα! Οχι ο Αλμουνια και ο Κλιντον! Εμεις ψηφισαμε αυτα το λαμογια που διαλυσανε την χωρα. Κυριε διαιτητα αν δεν σε καλυπτουν τα 20 ευρω που θα παρεις για να σφυριξεις 2 ωρες, πραγματικα αλλαξε επαγγελμα, μην προσπαθεις τα 20 να τα κανεις 500 με αθεμιτους τροπους!
    Διαβασα σημερα οτι ο τελικος κυπελου μπασκετ στο ελληνικο θα γινει παλι με καφρους στις κερκιδες. 700 και 700,1200 VIPS και 8000 καθισματα κενα! Αυτη ειναι η εικονα μας σαν εθνος κυριοι!! Οι ισπανοι ειναι πιο χαζοι απο εμας (δεν αναφερω τους Αμερικανους) ή τιμουν με μεγαλυτερη ευπρεπεια ,την σχετικα με την δικη μας μικροτερη ιστορια τους? Οπως και να το κανουμε ο ελληνικος πολιτισμος υπερεχει του Χριστοφορυ Κολομβου...αλλα ως "αραγμα-τιες" παρκαραμε στις δαφνες του παρελθοντος για ακομα μια φορα...
where_amazing_happens
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ "καφενειο της Εσκανα


QUOTE(ikarosbc @ Feb 11 2010, 13:52 ) *
Φιλε where_amazing_ha.. σχετικα με το ποστ σου στην Α!
Διαφωνω με το σκεπτικο σου σ' οτι εχει να κανει με την πολιτεια και τα μετρα που πρεπει να παρει.
Αυτο λεει ο παντογνωστης.
Τον αδιαφορο καθηγητη, διαιτητη και καθε λειτουργο που δεν κανει σωστα τη δουλεια του, ποιος του δινει βημα για να κανει αυτα που κανει; Εγω; Ή πρεπει να τον τιμωρησω αρχιζοντας τον στα χαστουκια;
Το προβλημα ξεκιναει γενικοτερα απο το κρατος στη χωρα μας, γιατι δεν ειναι κρατος παροχων, αλλα εισπρακτικο.
Την ευθυνη την εχουν οι πολιτικοι και κανενας αλλος.
Για την οικονομικη κριση που υπαρχει σημερα φταιω εγω κι ο καθενας ή η μη σωστη διαχειρηση που εχει γινει μεχρι τωρα;
Η προηγουμενη κυβερνηση μας εγκατελειψε το καλοκαιρι, αφου εφερε τη χωρα στο χειλος του γκρεμου.
Ανελαβαν αλλοι φωστηρες τωρα και οι οποιοι τα ιδια δειγματα ειχαν δειξει στο παρελθον, για να μη θεωρηθει οτι υποστηριζω του αλλους.
Ευθυνες ζητησε κανεις απ' ολους τους προηγουμενους που οδηγησαν τη χωρα στην καταστροφη; Οχι βεβαια.
Το ιδιο θα γινει φυσικα και με τους επομενους. Δεν τιμωρειται κανεις.
Υπαρχει ατιμωρησια σ' ολο το φασμα της πολιτικης μας ζωης.
Γι' αυτο η σηψη κι η διαφθορα απλωνεται ολο και περσσοτερο.
Μετρα λοιπον πρεπει να παρει η πολιτεια απο ψηλα κατεβαινοντας.
Απο τον υπουργο, τον υφυπουργο, τον Γ.Γ., τους διευθυντες, τους τμηματαρχες, τους υπαλληλους.
Δεν ισχυει η φιλελευθερη πολιτικη που αναφερεις, οτι οποιος δεν κανει σωστα τη δουλεια του να αλλαξει επαγγελμα.
Οτι δουλεια και να κανει παντα ο ιδιος θα 'ναι.
Ο Παντογνωστης βαζει και την παραμετρο οτι οι πολιτες ειναι δυσαρεστημενοι κι απο τις παροχες, δηλ. μισθους, παιδεια, υγεια, δυσαναλογοι φοροι κλπ, γι' αυτο και αδιαφορουν-δυσανασχετουν απεναντι στο κρατος και την πολιτεια.
Ερχομενοι στο προκειμενο λοιπον, στο ιδιο μηκος κυμματος κινουνται οπως αναφερει και οι διαιτητες.
Ειναι εξαρτημενοι απ' αυτους που τους αξιολογουν-οριζουν. Ενα παρε-δωσε δηλαδη.
Δεν θα παρουν (βλεπε αξιολογηση-ορισμος) αν δεν θα δωσουν (θα κανουν οτι τους πουν).
Αυτοι που απαρτιζουν τις επιτροπες, τις τοπικες ενωσεις, τις ομοσπονδιες ειναι εν ενεργεια ή πρωην παραγοντες του αθλητισμου και εχουν οπαδικα αισθηματα ή επαγγελματικα συμφεροντα, τα οποια απο τη στιγμη που κατεχουν τη θεση, το βημα ή την εξουσια, προσπαθουν να το αξιοποιησουν προς οφελος τους.
Εκει λοιπον λεμε και πρεπει να παρεμβει η πολιτεια.
Η οποιαδηποτε παρεμβαση του πολιτη μεμονομενα σ' αυτα τα επιπεδα ειναι αδυνατη.
Μονο αν οργανωθουμε μαζι μ' αλλους - μαζικα δηλαδη - μπορουμε να παρεμβουμε και να πιεσουμε.
Αυτη η οργανωση ομως απο μερους μας, ειναι πολυ πολυ δυσκολη γιατι ο αθλητισμος ειναι στα χερια της ιδιωτικης πρωτοβουλιας.
Ο καθε παραγοντας βαζει τα χρηματα ατομικα απο την τσεπη του και λειτουργει κατα το δοκουν, κανοντας γνωριμιες και προσπαθει να πλασαριστει σε καλες θεσεις μεσα σ' αυτα τα καναλια.
Στις τοπικες Ενωσεις που θεωρουνται ερασιτεχνικα τα σωματεια και στοχο πρεπει να εχουν την αναδειξη ταλεντων που ειναι η παρουσια της πολιτειας;
Αρκειται μονο στη διοργανωση των πρωταθληματων; Σιγα το εργο που παραγει.
Δεν θα επρεπε να στηριζει οικονομικα και με τεχνογνωσια ολες αυτες τις ομαδες;
Εμενα που ασχολουμαι εθελοντικα και διαχειριζομαι παιδικες και εφηβικες ψυχες ποιος εχει ελεγξει το ποιον μου κι αν ειμαι ο καταληλος γι' αυτη τη διαχειρηση; Ολα στην τυχη λοιπον.
Αν μια μερα οσοι ασχολουνται εθελοντικα ή οικονομικα, αγανακτισμενοι και αηδιασμενοι τα παρατησουν και φυγουν τι θα γινει;
Απλα θα καταρευσει ολο το οικοδομημα του αθλητισμου στη χωρα μας γιατι η πολιτεια δεν εχει κακενα σχεδιο και οραμα.
Αφηνουν και διαρρεει περιμενοντας τον βαθμο των αντιδρασεων, οτι θα κοπει καθε ειδους χορηγια απο την πολιτεια γενικοτερα κι οτι οποιος θελει να κανει οργανωμενο αθλητισμο, θα πρεπει να βρει χορηγους ή σπονσορες.
Αν ειναι δυνατον!
Αυτο ειναι το οραμα των πολιτικων παραγοντων για τον αθλητισμο στη χωρα μας;
Που ειναι η αναπτυξη του ερασιτεχνικου αθλητισμου;
Εχω πει και το ξαναλεω:
Ο αθλητισμος ειναι αγαθο και δικαιωμα.
Αθλητισμος ειναι το δικαιωμα που δινεται σε καθε παιδι, καθε νεο, καθε πολιτη να εχει συμμετοχη, να γυμναζεται στο αθλημα που επιθυμει και να εχει ισες ευκαιριες να προωθηθει οταν διακρινεται.
Η ζωντανια των συλλογων λοιπον που ενδυναμωνουν τις τοπικες κοινωνιες ειναι αθλητισμος.
Ο αθλητικος συλλογος ειναι μια συγχρονη μοναδα παροχης υπηρεσιων και μεσα απο τον αθλητισμο μπορουμε να διαμορφωσουμε τις συνθηκες εκεινες που θα μας οδηγησουν σε μια καλυτερη κοινωνια.
Η διασφαλιση λοιπον της αθλητικης ζωης των πολιτων, ειναι ζητημα δημοκρατιας, αποτελει συστατικο στοιχειο του πολιτισμου και παρ' ολα αυτα επειδη δεν προστατευεται μετατρεπεται σε προβλημα και μαλιστα σοβαρο.

Ειμαι μελος στο παρον φορουμ εδω και 7 μηνες περιπου και κατα διαστηματα εχω αναφερθει σε τετοιου ειδους ζητηματα, καλωντας να συνδραμουν κι αλλοι, ετσι ωστε να γινουν αυτα τα γραπτα πραξη, να οργανωθουμε δηλαδη και να διεκδικησουμε μαζικα ετσι ωστε οι ομαδες μας να αγωνιζονται σε υγιη-αξιοκρατικα και οχι μονο πρωταθληματα, απ' ολες τις αποψεις. Δεν υπηρξε - πλην ελαχιστοτατων - καμμια ανταποκριση.
Το να περιγραφω μετα απο καθε αγωνιστικη το ποιος κερδισε, να εριζω με αλλους για τη διαιτησια και για το ποιος εκανε βηματα ή για το ποιος εσπρωξε λιγοτερο ή περισσοτερο, προσωπικα δεν με καλυπτει γιατι ετσι δεν μπορουμε να δωσουμε
λυσεις στα μεγαλα προβληματα που βρισκουμε καθε μερα μπροστα μας και μας απασχολουν.
Αν μια ομαδα ανεβει, πεσει ή παραμεινει στην ιδια κατηγορια, του χρονου τα ιδια προβληματα θα εχει να αντιμετωπισει.
Αλλωστε η πολιτικη του παροντος φορουμ και των διαχειριστων, αποτρεπει σε γενικες γραμμες να γινονται ουσιαστικες συζητησεις και σπρωχνουν τα μελη στην κατευθυνση του να γινονται περιγραφες αγωνων.
Για τους λογους αυτους λοιπον, αυτο ειναι το τελευταιο μου ποστ και αποχωρω (ενημερωνοντας τους φιλους μου) απο το φορουμ.
Για το μονο που ειμαι ικανοποιημενος, ειναι οτι γνωρισα και εκανα καποιους καλους φιλους με τους οποιους εχουμε τις ιδιες αποψεις και συζηταμε και θα συζηταμε.


Καταρχας, δεν εξαιρεσα την πολιτεια. Προφανως και εχει πολυ μεγαλο μεριδιο ευθυνης και αυτη. Τα μετρα που παιρνει ειναι ανεπαρκη και η ατιμωρισια ειναι το κυριο συστατικο της ελληνικης δικαιοσυνης.
Για την οικονομικη κατασταση της χωρας μας, ευθυνονται οι κυβερνησεις των τελευταιων χρονων και οι χειρισμοι που εκαναν οσο βρισκονταν στην διακυβερνηση του κρατους. Αλλα αυτους καποιος τους ψηφιζε!! Εσυ, εγω και ο διπλανος μας. Δεν ανελαβαν μονοι τους την εξουσια. Μπορει εσυ και εγω να μην ειχαμε καποιο συμφερον αλλα ο διπλανος μας ολο και καποια βουλευτικη χαρη θα ηθελε. Ενα ρουσφετι βρε αδερφε.Στα πλαισια λοιπον της ψηφοθηριας ο πολιτικος κοσμος ξεχνα ηθη και αρχες και τα θυσιαζει ολα στο βωμο της εξουσιας.Για τα "λαμογια" που εφαγαν τοσα χρηματα, ο ελληνικος λαος εχει πολυ μεγαλη ευθυνη. Η δυναμη της ψηφου ειναι πολυ μεγαλη. Οταν ο βουλευτης που εμπλεκεται στο μεγαλυτερο σκανδαλο εχει στην πλατη του 30.000 ψηφοφορους κατι δεν παει καλα. Τοσους πολλους ειχε ξεγελασει προεκλογικα?
Στο θεμα του καθηγητη και του διαιτητη, και του καθε λειτουργου τα πραγματα διαφερουν.. Οταν καποιος θελει να γινει καθηγητης, θα πρεπει να ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει ολα τα κακως κειμενα.Το βημα δεν του το δινει κανεις. Ουτε εχει κανενα δικαιωμα!Οι καθηγητες αποτελουν προτυπα για τα νεα παιδια και πρεπει να φροντιζουν να ειναι παραδειγμα προς μιμηση και οχι προς αποφυγην.(Π.χ Ενα παιδι που μπαινει απο το δημοτικο στο γυμνασιο και βλεπει 9/10 καθηγητες του να καπνιζουν στα διαλειμματα μαζι με τους γυμναστες, τι γνωμη πιστευεις οτι θα σχηματισει για το καπνισμα? Οτι ειναι κατι φυσιολογικο που ολοι οι μεγαλοι το κανουν και δεν βλαπτει.Μετα ο πιτσιρικας "φουγαρο" στα 13 του..) Εξηγησε μου τη διαφορα ενος καλου καθηγητη που τιμαει τη δουλεια του, εχοντας κατανοησει τη σοβαροτητα του επαγγελματος του και ενος καθηγητη που απλα του φταιει το κρατος για τα λιγα χρηματα που δαπανα για την παιδεια και το φροντιστηριο που εχει ανοιξει και εχει δημιουργησει ολη αυτη την παραπαιδεια... Σε πληροφορω οτι υπαρχουν καθηγητες που δεν αναπαυονται στη νοοτροπια : "Ελα μωρε δεν βαριεσαι, εμενα δεν με αξιολογει κανεις και το παιδι θα τα μαθει το απογευμα στο φροντιστηριο".. Αυτοι γιατι επιτελουν σωστα το εργο τους?? Δεν τους ενοχλει αυτους η ολη κατασταση??(δυστυχως αυτοι δεν αποτελουν την πλειονοτητα του εκπαιδευτικου κοσμου παρολα αυτα υπαρχουν)
Ειναι πολυ ευκολο να περιμενουμε, τις αλλαγες απο ψηλα στα χαμηλα..Αλλα για να φτιαχτει κατι καλο και σταθερο με μεγαλες αντοχες πρεπει να εχει ισχυρη βαση. Η αλλαγη ξεκινα απο τη βαση, οχι απο την κορυφη. Το κρατος σου εβαλε καδους ανακυκλωσης. Εσυ κανεις ανακυκλωση? Εχεις εξηγησει στο παιδι σου να πεταει τα ανακυκλωσιμα στο μπλε καδο?( δεν ειναι προσωπικο, καταλαβαινεις τι εννοω)
Ολοι αυτοι οι συμφεροντολογοι που διοικουν το μπασκετ ( και γενικοτερα τον αθλητισμο) ειναι πολιτες αυτου του τοπου σαν εμενα και εσενα που ανελαβαν καποια εξουσια και την χρησιμοποιουν προς οφελος τους, επειδη ετσι εχουν μαθει απο μικροι!Αυτα τα προτυπα εχουν αφομοιωσει και αυτες τις αρχες θα μεταδωσουν και στα παιδια τους. Οχι επειδη δεν τους αρεσει η κυβερνηση! Στην αρχαια Ελλαδα ελεγαν: "Αν μπορεις να κλεψεις, καντο! Αρκει να μην σε πιασουν!"
Ειναι σφαλμα να αποποιουμαστε των ευθυνων μας! Κυριοι εμεις δημιουργησαμε εντελει το δικομματισμο στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα! Οχι ο Αλμουνια και ο Κλιντον! Εμεις ψηφισαμε αυτα το λαμογια που διαλυσανε την χωρα. Κυριε διαιτητα αν δεν σε καλυπτουν τα 20 ευρω που θα παρεις για να σφυριξεις 2 ωρες, πραγματικα αλλαξε επαγγελμα, μην προσπαθεις τα 20 να τα κανεις 500 με αθεμιτους τροπους!
Διαβασα σημερα οτι ο τελικος κυπελου μπασκετ στο ελληνικο θα γινει παλι με καφρους στις κερκιδες. 700 και 700,1200 VIPS και 8000 καθισματα κενα! Αυτη ειναι η εικονα μας σαν εθνος κυριοι!! Οι ισπανοι ειναι πιο χαζοι απο εμας (δεν αναφερω τους Αμερικανους) ή τιμουν με μεγαλυτερη ευπρεπεια ,την σχετικα με την δικη μας μικροτερη ιστορια τους? Οπως και να το κανουμε ο ελληνικος πολιτισμος υπερεχει του Χριστοφορυ Κολομβου...αλλα ως "αραγμα-τιες" παρκαραμε στις δαφνες του παρελθοντος για ακομα μια φορα...

QUOTE(BBfun @ Feb 11 2010, 14:54 ) *
Ασχολούμαι χρόνια με το γυναικείο μπάσκετ και η αλήθεια είναι οτι έχω εκπλαγεί με το αντρικό τελευταία.
Κυρίως γιατί ανακαλύπτω την βαθύτερη σκέψη κάποιων,την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους πέραν των γραμμών του γηπέδου κι αυτό είναι σπουδαίο. 41.gif
Έχετε αναλύσει και συνδυάσει πολύ καλά την κοινωνία με το μπάσκετ.
Σε μια κοινωνία όμως που ο πολιτισμός και η παιδεία της δεν αρκούν για να την καθοδηγήσουν καλύτερα,δυστυχώς το μόνο που την εξισορροπεί είναι η τιμωρία.Σαν τα παιδάκια.
Οι άνθρωποι με εξουσία και χαλαρά ήθη όπως είπατε δεν θα τιμωρήσουν κανέναν,όπως και κάνουν τόσα χρόνια άλλωστε.
Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ και το κάνω πιο συγκεκριμένο,στην ΕΣΚΑΝΑ δεν υπάρχουν άνθρωποι με εξουσία και αξιοπρέπεια?
Με ήθος και συνείδηση?Δεν υπάρχει κανείς να μπορεί να τιμωρήσει και να ελέγξει αξιοκρατικά?
Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό,με όποια λάθη ανάμεσα.Τουλάχιστον να μην υπάρχει αυτή η ανεξέλεγκτη και αλαζονική συμπεριφορά απο ανθρώπους που νομίζουν οτι είναι κάποιοι και δεν είναι τίποτα. 68.gif
Που είναι αυτοί οι άνθρωποι?
Αθλητές υπάρχουν,παράγοντες υπάρχουν,φίλαθλοι υπάρχουν,προπονητές υπάρχουν...Τι μας λείπει? dry.gif


Τι μας λειπει?? Μαλλον ολα αυτα που που εχεις στις ερωτησεις σου!
Hedgeout
QUOTE(leonkalf @ Feb 11 2010, 16:42 ) *
Μεταφέρω εδώ όλη την κουβέντα, ώστε να λάβει χώρα εδώ συγκεντρωμένη.

Άλλωστε, η εξέλιξη της συζήτησης δεν αφορά μόνο την Α εσκανα, αλλά είναι μια γενικότερη κουβέντα με υψηλό επίπεδο από όλους τους συμμετέχοντες.

Συνεχίστε εδώ.

Πολυ καλή η ιδεα σου Leonkalf, μιας και το τελευταίο καιρο οι διαφορες κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ στο φόρουμ αναλώνονται σε προσωπικες αντιδικίες του στυλ (ήταν πολύ ή λιγο... φάουλ, ήταν άσχετος ο διαιτητής, σφυριζε 90-10 κ.λ.π) και πολλές φορες
ειρωνίες και προσβολές που δεν πιστευω ότι ειναι απαραίτητες.
Ολοι οσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ αγαπαμε τις ομάδες μας και καμμιά φορά απο υπερβάλλοντα ζηλο μπορει να παρεκτραπούμε, στο παρκε, στην εξέδρα, ακόμα και στο φορουμ.
Οι κολλημένοι ας ξεκολλήσουμε και ας χαλαρώσουμε. Ένα παιχνίδι ειναι και το μπασκετακι.
peace.gif
to old to basketball to young to stop
ΜΠΑΝΕ
Φιλε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΕ τα ποσταρισματαs σαs ειναι εξαιρετικα και το συνολικο νοημα τουs αφορουν κοινωνιεs τιs οποιεs καποιοι απο εμαs οραματιζομαστε και ευελπιστουμε να ζησουμε!!!!Ελπιζω καποια στιγμη να συναντηθουμε και να μοιραστουμε απο κοντα τιs αποψειs και τιs αγωνιεs μαs για τον κοσμο που ζουμε!!!!
ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ
QUOTE(ΜΠΑΝΕ @ Feb 12 2010, 15:12 ) *
Φιλε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΕ τα ποσταρισματαs σαs ειναι εξαιρετικα και το συνολικο νοημα τουs αφορουν κοινωνιεs τιs οποιεs καποιοι απο εμαs οραματιζομαστε και ευελπιστουμε να ζησουμε!!!!Ελπιζω καποια στιγμη να συναντηθουμε και να μοιραστουμε απο κοντα τιs αποψειs και τιs αγωνιεs μαs για τον κοσμο που ζουμε!!!!


CHE GUEVARA

"Είμαστε ρεαλιστές, επιδιώκουμε το αδύνατο!..." (Seamos realistas, pidamos lo imposible!...)

"Aν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφός μου!..."


http://www.google.gr/url?url=http://www.yo...yd6l5SoXA6cQzYQ
magickaminia
QUOTE(BBfun @ Feb 11 2010, 14:10 ) *
wacko.gif
Είτε δεν είσαι πολύ μέσα στο χώρο τα 15 χρόνια που λες,είτε δεν θέλεις να δεις καθαρά κάποια πράγματα. 39.gif
Είναι πολύ καλό που ο κόσμος αρχίζει να ξυπνά στο θέμα διαιτησία κι είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε καλύτερες,είτε είμαστε στην Α1 είτε στην κωλοπετινίτσα.

bball.gif Ήμουν σ ένα παιχνίδι αντρικού πρόσφατα,όπου ο διαιτητής έκανε κάποια λάθη και μάλιστα συνεχόμενα.Ξέρεις πως αντιμετωπίστηκε?Με χιούμορ!Όλοι γνώριζαν γιατί άνθρωπο πρόκειται και οτι δεν υπήρχε δόλος.
Η Εσκανα είναι μια μικρή κοινωνία όπως ανέλυσαν κάποιοι,σ αυτήν όλοι ξέρουμε όλους και ακόμα περισσότερα.Μην προσπαθείς λοιπόν να μας πείσεις οτι είμαστε οι γκρινιάρηδες,οι υπερβολικοί,εκτός αν θέλεις να πας να το πεις κατα πρόσωπο στην ομάδα του Ρέντη(π.χ.).

Τα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο ρομαντικά όσο τα παρουσιάζεις και δεν είναι τόσο αστεία,όταν παλεύεις και ιδρώνεις και προσπαθείς για κάτι,όπως σίγουρα γνωρίζεις,έστω και απο ενα διαφορετικό πόστο και οχι του αθλητή.
Δεν αλλάζει τίποτα απο το καφενείο εδώ που λες,αλλά είναι σίγουρα μια αρχή και εγώ αυτό το χειροκροτώ. 41.gif 41.gif

υ.γ.Δεν συγκρίνεται ο κύριος Κάρδαρης,με το Βίλια.Απέχουν χλμ.
Για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα και για να δεις οτι υπάρχουν και καλοί διαιτητές στις χαμηλές κατηγορίες.

Φιλε 15 χρονια στον Ατρομητο και αλλα 10 στην Α1 γυναικων τι πιστευεις ειμαι ή δεν ειμαι μεσα στα πραγματα. 3 προσαγωγες στο τμημα και ενα βραδυ στο μεταγωγων , τι λες ειχα προβλημα με το θεμα διαιτησια παλιοτερα ; Αλλα αποφασισα στα 40 μου να κανω αυτο που κανουν ολοι οι πολιτισμενοι λαοι της Ευρωπης , να μην δινω καμια σημασια στο θεμα Διαιτησια. Αν ειμαι καλυτερος θα κερδισω ο κοσμος να γυρισει τουμπα. Ο Καρδαρης μας σφυριξε φετος σε ολα τα κρισιμα παιχνιδια. Σε ολα χασαμε και μαλιστα με παραπονα , με τον Πορφυρα ομως την Κυριακη καταλαβα οτι το παληκαρι αν τον αφησεις ηρεμο σφυριζει μια χαρα. Τον δε Βιλια εγω δεν θα τον χαρακτηρισω καλο ή κακο , απλα το παιδι ειναι μετριος στην εφαρμογη των κανονισμων. Οσον αφορα την υποκειμενικοτητα ή τον ρομαντισμο μου ενα πραγμα θα σου πω. Αν μπεις για 6 ωρες σε ενα χειρουργειο και δεν ξερεις αν θα δεις ξανα τα 2 παιδια σου και αν θα εισαι αρτιμελης οταν σηκωθεις , καμια σημασια δεν εχει αν ο φουφουτος θα με αδικησει σε ενα μπασκετικο αγωνα και περιττο να σου πω οτι εγω χρηματοδοτω την ομαδα που υποστηριζω ολα αυτα τα χρονια , αρα και εγω καιγομαι για αποτελεσματα. blove.gif
Θαλασσοπόρος
QUOTE(ΜΠΑΝΕ @ Feb 12 2010, 15:12 ) *
Φιλε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΕ τα ποσταρισματαs σαs ειναι εξαιρετικα και το συνολικο νοημα τουs αφορουν κοινωνιεs τιs οποιεs καποιοι απο εμαs οραματιζομαστε και ευελπιστουμε να ζησουμε!!!!Ελπιζω καποια στιγμη να συναντηθουμε και να μοιραστουμε απο κοντα τιs αποψειs και τιs αγωνιεs μαs για τον κοσμο που ζουμε!!!!


Από την πλευρά μου, καμία αντίρρηση. Θα έλεγα μάλιστα, ότι με χαρά θα αντάλλαζα απόψεις με άλλους κι από κοντά για οποιοδήποτε ζήτημα.

Πρώτα όμως να συνέλθω και να μπορώ να κυκλοφορήσω φυσιολογικά, μιας και βρίσκομαι σε μετεγχειρητική ανάρρωση αυτή την περίοδο.

Καλό τριήμερο σε όλους.
leonkalf
Μεταφέρω τελικά εδώ όλη την κουβέντα, ώστε να λάβει χώρα εδώ συγκεντρωμένη, αφού ξεκίνησε με αφορμή την διαιτησία και κινείτε γύρω από αυτό το θέμα.


Συνεχίστε εδώ παρακαλώ.
ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ
QUOTE(leonkalf @ Feb 12 2010, 17:38 ) *
Μεταφέρω τελικά εδώ όλη την κουβέντα, ώστε να λάβει χώρα εδώ συγκεντρωμένη, αφού ξεκίνησε με αφορμή την διαιτησία και κινείτε γύρω από αυτό το θέμα.


Συνεχίστε εδώ παρακαλώ.

Φίλε Λεωνίδα, νομίζω ότι είναι ατυχής η έμπνευση-απόφαση σου να μεταφέρεις στο τόπικ διαιτησία όλα τα παραπάνω ποσταρίσματα!...
Όντως θα συμφωνήσω με την κίνηση που έκανες από την "Α'ΕΣΚΑΝΑ" να τα μεταφέρεις στο "Καφενείο της ΕΣΚΑΝΑ", όμως νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσαμε με αφορμή τη διαιτησία, παρ'όλα αυτά τα περισσότερα από τα παραπάνω ποστ αφορούν γενικότερες πτυχές της κοινωνίας, του αθλητισμού, της Ζωής γενικότερα...
Ουσιαστικά νομίζω πως υποβαθμίζεται ακόμα και ο κόπος κάποιων που έγραψαν πραγματικά πολύ σοβαρά κείμενα, με το να μπουν τα γραφόμενά τους σ'ένα απρόσωπο τόπικ με αποκλειστικό θέμα "Διαιτησία"...
Και πάλι sorry για την παρατήρηση, ίσως να το βλέπω και'γω λάθος!...
leonkalf
Πρότεινε που να πάνε και το βλέπουμε.. Τα κείμενα δεν έχουν χαθεί, είναι εδώ και αν θέλουμε μπορούν να πάνε αλλού.
Αν θες, πρότεινε κάποιο όνομα να ανοιχτεί νέο topic.
Θα μπορούσαμε να τα βάλουμε σε υποforum εκτός Εσκανα, αλλά φοβάμαι ότι οι "εσκανίτες" χρήστες (που δεν ξεμυτίζουν από εδώ) δε θα τα έβλεπαν.. Βέβαια, μπορεί να τα έβλεπαν άλλοι (που δεν μπαίνουν στα τοπικά) και να γινόταν μεγαλύτερη και καλύτερη κουβέντα)..

Στην αρχή τα έβαλα στο "καφενείο" αλλά επειδή εκεί γράφονται και άλλα και υπήρχε λίγο σύγχυση τα έφερα εδώ που και λιγότερα posts από πριν υπήρχαν και γενικά δεν έχει πολύ κίνηση το topic και μπορεί να αναπτυχθεί η συζήτηση. Θεώρησα ότι είναι καλύτερα εδώ, για να μην παρεμβαίνουν (όπως γίνεται στο "καφενείο") και άλλα άσχετα με το θέμα posts.

Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα ότι είναι πολύ καλά και σοβαρά posts! Και σκοπός είναι να διαβαστούν από πολλούς και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να γράψουν τις απόψεις τους.


Ανοιχτός σε κάθε πρόταση.
karfi
QUOTE(where_amazing_happens @ Feb 11 2010, 15:50 ) *
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ "καφενειο της Εσκανα




Καταρχας, δεν εξαιρεσα την πολιτεια. Προφανως και εχει πολυ μεγαλο μεριδιο ευθυνης και αυτη. Τα μετρα που παιρνει ειναι ανεπαρκη και η ατιμωρισια ειναι το κυριο συστατικο της ελληνικης δικαιοσυνης.
Για την οικονομικη κατασταση της χωρας μας, ευθυνονται οι κυβερνησεις των τελευταιων χρονων και οι χειρισμοι που εκαναν οσο βρισκονταν στην διακυβερνηση του κρατους. Αλλα αυτους καποιος τους ψηφιζε!! Εσυ, εγω και ο διπλανος μας. Δεν ανελαβαν μονοι τους την εξουσια. Μπορει εσυ και εγω να μην ειχαμε καποιο συμφερον αλλα ο διπλανος μας ολο και καποια βουλευτικη χαρη θα ηθελε. Ενα ρουσφετι βρε αδερφε.Στα πλαισια λοιπον της ψηφοθηριας ο πολιτικος κοσμος ξεχνα ηθη και αρχες και τα θυσιαζει ολα στο βωμο της εξουσιας.Για τα "λαμογια" που εφαγαν τοσα χρηματα, ο ελληνικος λαος εχει πολυ μεγαλη ευθυνη. Η δυναμη της ψηφου ειναι πολυ μεγαλη. Οταν ο βουλευτης που εμπλεκεται στο μεγαλυτερο σκανδαλο εχει στην πλατη του 30.000 ψηφοφορους κατι δεν παει καλα. Τοσους πολλους ειχε ξεγελασει προεκλογικα?
Στο θεμα του καθηγητη και του διαιτητη, και του καθε λειτουργου τα πραγματα διαφερουν.. Οταν καποιος θελει να γινει καθηγητης, θα πρεπει να ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει ολα τα κακως κειμενα.Το βημα δεν του το δινει κανεις. Ουτε εχει κανενα δικαιωμα!Οι καθηγητες αποτελουν προτυπα για τα νεα παιδια και πρεπει να φροντιζουν να ειναι παραδειγμα προς μιμηση και οχι προς αποφυγην.(Π.χ Ενα παιδι που μπαινει απο το δημοτικο στο γυμνασιο και βλεπει 9/10 καθηγητες του να καπνιζουν στα διαλειμματα μαζι με τους γυμναστες, τι γνωμη πιστευεις οτι θα σχηματισει για το καπνισμα? Οτι ειναι κατι φυσιολογικο που ολοι οι μεγαλοι το κανουν και δεν βλαπτει.Μετα ο πιτσιρικας "φουγαρο" στα 13 του..) Εξηγησε μου τη διαφορα ενος καλου καθηγητη που τιμαει τη δουλεια του, εχοντας κατανοησει τη σοβαροτητα του επαγγελματος του και ενος καθηγητη που απλα του φταιει το κρατος για τα λιγα χρηματα που δαπανα για την παιδεια και το φροντιστηριο που εχει ανοιξει και εχει δημιουργησει ολη αυτη την παραπαιδεια... Σε πληροφορω οτι υπαρχουν καθηγητες που δεν αναπαυονται στη νοοτροπια : "Ελα μωρε δεν βαριεσαι, εμενα δεν με αξιολογει κανεις και το παιδι θα τα μαθει το απογευμα στο φροντιστηριο".. Αυτοι γιατι επιτελουν σωστα το εργο τους?? Δεν τους ενοχλει αυτους η ολη κατασταση??(δυστυχως αυτοι δεν αποτελουν την πλειονοτητα του εκπαιδευτικου κοσμου παρολα αυτα υπαρχουν)
Ειναι πολυ ευκολο να περιμενουμε, τις αλλαγες απο ψηλα στα χαμηλα..Αλλα για να φτιαχτει κατι καλο και σταθερο με μεγαλες αντοχες πρεπει να εχει ισχυρη βαση. Η αλλαγη ξεκινα απο τη βαση, οχι απο την κορυφη. Το κρατος σου εβαλε καδους ανακυκλωσης. Εσυ κανεις ανακυκλωση? Εχεις εξηγησει στο παιδι σου να πεταει τα ανακυκλωσιμα στο μπλε καδο?( δεν ειναι προσωπικο, καταλαβαινεις τι εννοω)
Ολοι αυτοι οι συμφεροντολογοι που διοικουν το μπασκετ ( και γενικοτερα τον αθλητισμο) ειναι πολιτες αυτου του τοπου σαν εμενα και εσενα που ανελαβαν καποια εξουσια και την χρησιμοποιουν προς οφελος τους, επειδη ετσι εχουν μαθει απο μικροι!Αυτα τα προτυπα εχουν αφομοιωσει και αυτες τις αρχες θα μεταδωσουν και στα παιδια τους. Οχι επειδη δεν τους αρεσει η κυβερνηση! Στην αρχαια Ελλαδα ελεγαν: "Αν μπορεις να κλεψεις, καντο! Αρκει να μην σε πιασουν!"
Ειναι σφαλμα να αποποιουμαστε των ευθυνων μας! Κυριοι εμεις δημιουργησαμε εντελει το δικομματισμο στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα! Οχι ο Αλμουνια και ο Κλιντον! Εμεις ψηφισαμε αυτα το λαμογια που διαλυσανε την χωρα. Κυριε διαιτητα αν δεν σε καλυπτουν τα 20 ευρω που θα παρεις για να σφυριξεις 2 ωρες, πραγματικα αλλαξε επαγγελμα, μην προσπαθεις τα 20 να τα κανεις 500 με αθεμιτους τροπους!
Διαβασα σημερα οτι ο τελικος κυπελου μπασκετ στο ελληνικο θα γινει παλι με καφρους στις κερκιδες. 700 και 700,1200 VIPS και 8000 καθισματα κενα! Αυτη ειναι η εικονα μας σαν εθνος κυριοι!! Οι ισπανοι ειναι πιο χαζοι απο εμας (δεν αναφερω τους Αμερικανους) ή τιμουν με μεγαλυτερη ευπρεπεια ,την σχετικα με την δικη μας μικροτερη ιστορια τους? Οπως και να το κανουμε ο ελληνικος πολιτισμος υπερεχει του Χριστοφορυ Κολομβου...αλλα ως "αραγμα-τιες" παρκαραμε στις δαφνες του παρελθοντος για ακομα μια φορα...



Τι μας λειπει?? Μαλλον ολα αυτα που που εχεις στις ερωτησεις σου!


Η οπτική που βλέπεις και αντιμετώπιζεις τα πράγματα ειναι αρκετά διαφορετική. Παρά ταύτα είναι ορθή. Σαφώς και την μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει το άτομο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση αποτελείται από άτομα και αυτά πράττουν όπως έχουν μάθει. Εμείς όμως όλα αυτα το αντιμετωπίζουμε σαν ενιαίο σύνολο -τα άτομα μετατρέπονται στους κρατίκους φορείς και το σύνολο αποτελεί το κράτος, το οποίο με τη σειρά του αποτελείται από επί μέρους τμήματα, το κράτος δικαίου, το κράτος πρόνοιας, κλπ.

Χωρίς αμφιβολία, το ισχύον κράτος, και κάθε κράτος που ανεχόμαστε, έχει πάρα πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Η πολιτεία δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι, ένας πανταχού παρών χωροφύλακας που χρεώνεται τη δική μας ανευθυνότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η κυβέρνηση που έχουμε είναι το εξαγόμενο ενός αθροίσματος ψήφων και ότι κάθε ψήφος είναι μια προσωπική επιλογή. Αν δεν αλλάξει ο καθένας τον τρόπο με τον οποίο έχει συνηθίσει να ζει τη ζωή του και ν’ αντιμετωπίζει τον εαυτό του κατ' επέκταση, τίποτα δεν θ’ αλλάξει στον κόσμο. Η αλλαγή ποτέ δεν έρχεται απ’ έξω.
Υπάρχει μια περιοχή της κοινωνικής ζωής που εξαρτάται καίρια και αποκλειστικά από την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της ατομικής συμπεριφοράς. (Στην περιοχή αυτή ανήκουν οι διαιτητές, οι αστυνομικοί, οι καθηγητές, ο προέδρος μιας ομάδας που έστησε ένα παιχνίδι και κάθε μέλος της κοινωνίας που βάζει το ατομικό του συμφέρον, πάνω απ' όλα...) Δυστυχώς, φαίνεται ότι για πολλούς από εμάς οι έννοιες αυτές δεν είναι παρά άγνωστες λέξεις σε ένα λεξικό που δε λέμε να ανοίξουμε!
Lazeras
QUOTE(karfi @ Feb 12 2010, 19:15 ) *
Η αλλαγή ποτέ δεν έρχεται απ’ έξω.
Υπάρχει μια περιοχή της κοινωνικής ζωής που εξαρτάται καίρια και αποκλειστικά από την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της ατομικής συμπεριφοράς. (Στην περιοχή αυτή ανήκουν οι διαιτητές, οι αστυνομικοί, οι καθηγητές, ο προέδρος μιας ομάδας που έστησε ένα παιχνίδι και κάθε μέλος της κοινωνίας που βάζει το ατομικό του συμφέρον, πάνω απ' όλα...) Δυστυχώς, φαίνεται ότι για πολλούς από εμάς οι έννοιες αυτές δεν είναι παρά άγνωστες λέξεις σε ένα λεξικό που δε λέμε να ανοίξουμε!


Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω άποψη και γενικά προσπαθώ να κρατάω ανάλογη στάση στην ζωή μου....
Συμφωνώ απόλυτα και θεωρώ ότι πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από υπεύθυνος για να ασχοληθείς με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα και πάνω από όλα κύριοι πρέπει να έχεις ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της έννοιας του ανθρωπισμού...Πρόκειται για ανθρωποκεντρικά επαγγέλματα που ειλικρινά δεν πρέπει να γίνεται άκριτη πρόσληψη ανθρώπων χωρίς να λαμβάνονται σοβαρά κριτήρια όπως παιδεία-υπευθυνότητα-ανθρωπιστικές τάσεις.
Στην εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων για μένα τουλάχιστον ,θεωρούνται τα παραπάνω βασικά εφόδια για να προχωρήσεις και να είσαι σωστός στη δουλειά σου...Δεν θα πρέπει να κάνουμε καν νύξη για ανθρώπινα δικαιώματα στην εκπαιδευτική διαδικασία...Όλα αυτά θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα....Αλλά σε αυτή τη χώρα το αυτονόητο έχει πάει περίπατο...Βέβαια υπάρχει και το θέμα των ερεθισμάτων στο οικείο περιβάλλον του καθενός..Όλα ξεκινούν από το σπίτι....Και για να τελειώσω κύριοι πραγματικά η αλλαγή στον κόσμο θα έρθει μέσα από την ατομική υπευθυνότητα όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χειραγωγούν τα μαζικά κινήματα για ιδίον όφελος..Αυτά...
BBfun
QUOTE(magickaminia @ Feb 12 2010, 16:27 ) *
Φιλε 15 χρονια στον Ατρομητο και αλλα 10 στην Α1 γυναικων τι πιστευεις ειμαι ή δεν ειμαι μεσα στα πραγματα. 3 προσαγωγες στο τμημα και ενα βραδυ στο μεταγωγων , τι λες ειχα προβλημα με το θεμα διαιτησια παλιοτερα ; Αλλα αποφασισα στα 40 μου να κανω αυτο που κανουν ολοι οι πολιτισμενοι λαοι της Ευρωπης , να μην δινω καμια σημασια στο θεμα Διαιτησια. Αν ειμαι καλυτερος θα κερδισω ο κοσμος να γυρισει τουμπα. Ο Καρδαρης μας σφυριξε φετος σε ολα τα κρισιμα παιχνιδια. Σε ολα χασαμε και μαλιστα με παραπονα , με τον Πορφυρα ομως την Κυριακη καταλαβα οτι το παληκαρι αν τον αφησεις ηρεμο σφυριζει μια χαρα. Τον δε Βιλια εγω δεν θα τον χαρακτηρισω καλο ή κακο , απλα το παιδι ειναι μετριος στην εφαρμογη των κανονισμων. Οσον αφορα την υποκειμενικοτητα ή τον ρομαντισμο μου ενα πραγμα θα σου πω. Αν μπεις για 6 ωρες σε ενα χειρουργειο και δεν ξερεις αν θα δεις ξανα τα 2 παιδια σου και αν θα εισαι αρτιμελης οταν σηκωθεις , καμια σημασια δεν εχει αν ο φουφουτος θα με αδικησει σε ενα μπασκετικο αγωνα και περιττο να σου πω οτι εγω χρηματοδοτω την ομαδα που υποστηριζω ολα αυτα τα χρονια , αρα και εγω καιγομαι για αποτελεσματα. blove.gif



smile.gif Τώρα μας τα λες καλύτερα...
Αν εσυ για τους δικούς σου λόγους έχεις αποφασίσει να παραιτηθείς απο το δικαίωμα σου να αντιμετωπίζεσαι δίκαια στα παιχνίδια,είτε γιατί κουράστηκες είτε γιατί αναθεώρησες τη φιλοσοφία σου οκ.Εγώ και ίσως κάποιοι άλλοι όμως δεν νιώθουμε το ίδιο.Σίγουρα το κατανοείς αυτό smile.gif
Οι πολιτισμένοι λαοί της Ευρώπης που λες,δεν αγνοούν το άδικο.Ο πολιτισμός και η παιδεία σε βοηθούν να το αναγνωρίζεις και να το διαχειρίζεσαι,μεταξύ άλλων.Οχι με προσαγωγές tongue.gif .
Μην μπερδεύεσαι,τα όποια παράπονα γίνονται να είσαι σίγουρος οτι δεν αφορούν 2-3 λάθος σφυρίγματα ενός διαιτητή.Αφορούν την προκλητικότητα,την αλαζονεία και όλα οσα σε έκαναν κάποτε να βρίσκεσαι εκτός εαυτού και στο μεταγωγών.
Αν λοιπόν δεν θέλεις για τους δικούς σου λόγους να βοήθησεις στο να αλλάξει ολο αυτό,τουλάχιστον μην πηγαίνεις την κουβέντα πίσω λέγοντας πως είμαστε προκατειλλημένοι.Το πρόβλημα υπάρχει.

Καταλαβαίνω τι μου λες για το τι τελικά έχει σημασία και πόση,όταν κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωη σου.Όταν σου συνέβη λοιπόν αυτό αν κατάλαβα καλά(ελπίζω να πέρασε ανεπιστρεπτί),οι σκέψεις που θα σε ακολουθούσαν φαντάζομαι είναι οτι με χίλιους τρόπους πολεμούσες οτι θεωρείς άδικο. 77.gif ,σε έφθειραν όμως πολύ και ίσως να μην ανταπέδωσαν το κόπο σου.
Ζεις και αυτό που θα πρέπει αν μου επιτρέπεις,είναι να βρεις τους άλλους χίλιους που δεν θα σε φθείρουν τόσο και θα έχουν ανταπόδοση.Σκέψου τι ωραίο παράδειγμα θα είναι για τ αγαπημένα σου παιδιά.Και στο λεω αυτό με κάθε φιλική διάθεση και χωρίς κανένα ίχνος υπόδειξης.blove.gif
Απο τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω οτι είσαι ενας μαχητής για οσα αγαπάς. 41.gif

υ.γ.Θα στο ξαναγράψω και αν θέλεις παρατήρησε το λίγο πιο έντονα στην πορεία που έρχεται.Ο κύριος Κάρδαρης,δεν συγκρίνεται με τον Βίλια.








Air 23
Επανηλθα οπως ειχα προαναγγειλει παραθετωντας τα εξης: βρισκομαστε στο 4ο δεκαλεπτο της αναμετρησης ΑΟΝΑ - ΝΕΜ με την ομαδα μου πισω στο σκορ (δεν θυμαμαι το ακριβες σκορ) και εχοντας κατοχη. Γινεται περιστροφη της μπαλας η οποια καταληγει στη γωνια στα χερια του συμπαικτη μου Τσολιακου. Τη στιγμη που ειναι ετοιμος να εκτελεσει, ακουγεται σφυριγμα απο τον ref ο οποιος χρεωνει με 3 δευτερα τον Μετζελιωτη ο οποιος βρισκοταν μεν αρκετη ωρα μεσα στη ρακετα αλλα σιγουρα δεν συμμετεχει στη φαση. Ρωταμε τον 1ο ref τι ακριβως εδωσε και μας απαντησε οτι ο συμπαικτης μου ειχε παρει πλεονεκτημα απο τον αντιπαλο του ενω η μπαλα βρισκοταν ακομα στα χερια του Τσολιακου ο οποιος ειχε σηκωθει για σουτ και οχι πασα. Ο δε 2ος ref απλα μας απαντησε οτι δεν ειχε δωσει αυτος το σφυριγμα.

Στο τελος του αγωνα, ο κομμισαριος μας εξηγησε οτι αυτη τη στιγμη επικρατουν 2 κανονισμοι σχετικα με τα 3 δευτερα, ο ενας του κ. Ρηγα και ο αλλος του κ. Δουβη. Ο ενας λεει οτι ο παικτης πρεπει να λαβει πασα ή να παρει ριμπαουντ για να χρεωθει και ο αλλος, οτι αν ο παικτης βρισκεται πανω απο 3 δευτερα μεσα στη ρακετα τοτε χρεωνεται με 3 ανεξαρτητα απο το που βρισκεται η μπαλα.

Το πρωτο μου φαινεται και πιο λογικο γιατι το δευτερο παραθετει σε κανονισμο του ΝΒΑ ο οποιος ομως δεν επιτρεπει ουτε στον αμυνομενο να βρισκεται 3 δευτερα μεσα στη ρακετα ετσι ωστε οι παικτες να βρισκονται σε διαρκη κινηση, να υπαρχουν κενα και να δημιουργουνται ομορφες φασεις (for the good of the game οπως λενε και οι Αμερικανοι).

Το θεμα ειναι οτι μερικες φασεις αργοτερα, παικτης του ΑΟΝΑ βρισκοταν μεσα στη ρακετα αρκετη ωρα και οταν παραπονεθηκαμε, χρεωθηκαμε με τεχνικη ποινη. Δεν το αναφερω για να πω οτι αδικηθηκα αλλα θελω να δειξω οτι στον ιδιο αγωνα εφαρμοστηκαν και οι δυο κανονισμοι οι οποιοι οπως καταλαβαινετε αφορουν την ιδια παραβαση αλλα ειναι εντελως διαφορετικοι. Μηπως θα επρεπε καποιο απο τα μεγαλα κεφαλια της ΕΣΚΑΝΑ να ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο και να υποδειξει σε ολους τους διαιτητες ποιον κανονισμο να ακολουθουν για μην υπαρξει αυτη η συγχηση και σε αλλα παιχνιδια?
referee
QUOTE(Air 23 @ Feb 21 2010, 00:11 ) *
Επανηλθα οπως ειχα προαναγγειλει παραθετωντας τα εξης: βρισκομαστε στο 4ο δεκαλεπτο της αναμετρησης ΑΟΝΑ - ΝΕΜ με την ομαδα μου πισω στο σκορ (δεν θυμαμαι το ακριβες σκορ) και εχοντας κατοχη. Γινεται περιστροφη της μπαλας η οποια καταληγει στη γωνια στα χερια του συμπαικτη μου Τσολιακου. Τη στιγμη που ειναι ετοιμος να εκτελεσει, ακουγεται σφυριγμα απο τον ref ο οποιος χρεωνει με 3 δευτερα τον Μετζελιωτη ο οποιος βρισκοταν μεν αρκετη ωρα μεσα στη ρακετα αλλα σιγουρα δεν συμμετεχει στη φαση. Ρωταμε τον 1ο ref τι ακριβως εδωσε και μας απαντησε οτι ο συμπαικτης μου ειχε παρει πλεονεκτημα απο τον αντιπαλο του ενω η μπαλα βρισκοταν ακομα στα χερια του Τσολιακου ο οποιος ειχε σηκωθει για σουτ και οχι πασα. Ο δε 2ος ref απλα μας απαντησε οτι δεν ειχε δωσει αυτος το σφυριγμα.

Στο τελος του αγωνα, ο κομμισαριος μας εξηγησε οτι αυτη τη στιγμη επικρατουν 2 κανονισμοι σχετικα με τα 3 δευτερα, ο ενας του κ. Ρηγα και ο αλλος του κ. Δουβη. Ο ενας λεει οτι ο παικτης πρεπει να λαβει πασα ή να παρει ριμπαουντ για να χρεωθει και ο αλλος, οτι αν ο παικτης βρισκεται πανω απο 3 δευτερα μεσα στη ρακετα τοτε χρεωνεται με 3 ανεξαρτητα απο το που βρισκεται η μπαλα.

Το πρωτο μου φαινεται και πιο λογικο γιατι το δευτερο παραθετει σε κανονισμο του ΝΒΑ ο οποιος ομως δεν επιτρεπει ουτε στον αμυνομενο να βρισκεται 3 δευτερα μεσα στη ρακετα ετσι ωστε οι παικτες να βρισκονται σε διαρκη κινηση, να υπαρχουν κενα και να δημιουργουνται ομορφες φασεις (for the good of the game οπως λενε και οι Αμερικανοι).

Το θεμα ειναι οτι μερικες φασεις αργοτερα, παικτης του ΑΟΝΑ βρισκοταν μεσα στη ρακετα αρκετη ωρα και οταν παραπονεθηκαμε, χρεωθηκαμε με τεχνικη ποινη. Δεν το αναφερω για να πω οτι αδικηθηκα αλλα θελω να δειξω οτι στον ιδιο αγωνα εφαρμοστηκαν και οι δυο κανονισμοι οι οποιοι οπως καταλαβαινετε αφορουν την ιδια παραβαση αλλα ειναι εντελως διαφορετικοι. Μηπως θα επρεπε καποιο απο τα μεγαλα κεφαλια της ΕΣΚΑΝΑ να ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο και να υποδειξει σε ολους τους διαιτητες ποιον κανονισμο να ακολουθουν για μην υπαρξει αυτη η συγχηση και σε αλλα παιχνιδια?


'Παίκτης ευρισκόμενος μέσα στη ρακέτα παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα θεωρείται ότι παίρνει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του,όποτε έχουμε παράβαση."
Αυτός είναι -σε γενικές γραμμές- ο κανονισμός...Άρα το σφύριγμα θεωρείται σωστό...Αρκεί να ακολουθείται η συγκεκριμένη φιλοσοφία καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα και στις 2 μεριές του γηπέδου.. smiley.gif
magickaminia
QUOTE(referee @ Feb 21 2010, 02:45 ) *
'Παίκτης ευρισκόμενος μέσα στη ρακέτα παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα θεωρείται ότι παίρνει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του,όποτε έχουμε παράβαση."
Αυτός είναι -σε γενικές γραμμές- ο κανονισμός...Άρα το σφύριγμα θεωρείται σωστό...Αρκεί να ακολουθείται η συγκεκριμένη φιλοσοφία καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα και στις 2 μεριές του γηπέδου.. smiley.gif

Μια ερωτηση μιας και απ οτι φαινεται εισαι εν ενεργεια Διαιτητης. Οταν ενας διαιτητης εχει παραπεμφθει επισημα δικαιουται να σφυριξει σε αγωνα μετα την δημοσιευση της παραπομπης του ητοι την συνεδριαση της ΚΕΔ; Αναφερομαι στον κ.Βιλλια φυσικα.Ο οποιος εχει παραπεμφθει και εχει οριστει να διαιτητευσει ενα απο τα κλασσικοτερα ματς του γυναικειου μπασκετ της ΕΣΚΑΝΑ το ματς Κυριαρχοι - Ατρομητος. Το γραφω σημερα γιατι εχω την εντυπωση οτι ενας Διαιτητης που ουτως ή αλλως θα τιμωρηθει δεν εχει κανενα προβλημα σε ενα τετοιο ματς να μεινει αλησμονητος για την αποδοση του. Περιμενα κατι καλυτερο απο την ΚΕΔ για αυτο το ματς. Ελπιζω οι Βιλλιας - Γερουλανος να την δικαιωσουν. Παντως εμεις σαν Ατρομητος ανακοινωση σε περιπτωση σφαγιασμου δεν θα εκδοσουμε, δεν υπαρχει λογος. blove.gif
referee
QUOTE(magickaminia @ Feb 25 2010, 16:47 ) *
Μια ερωτηση μιας και απ οτι φαινεται εισαι εν ενεργεια Διαιτητης. Οταν ενας διαιτητης εχει παραπεμφθει επισημα δικαιουται να σφυριξει σε αγωνα μετα την δημοσιευση της παραπομπης του ητοι την συνεδριαση της ΚΕΔ; Αναφερομαι στον κ.Βιλλια φυσικα.Ο οποιος εχει παραπεμφθει και εχει οριστει να διαιτητευσει ενα απο τα κλασσικοτερα ματς του γυναικειου μπασκετ της ΕΣΚΑΝΑ το ματς Κυριαρχοι - Ατρομητος. Το γραφω σημερα γιατι εχω την εντυπωση οτι ενας Διαιτητης που ουτως ή αλλως θα τιμωρηθει δεν εχει κανενα προβλημα σε ενα τετοιο ματς να μεινει αλησμονητος για την αποδοση του. Περιμενα κατι καλυτερο απο την ΚΕΔ για αυτο το ματς. Ελπιζω οι Βιλλιας - Γερουλανος να την δικαιωσουν. Παντως εμεις σαν Ατρομητος ανακοινωση σε περιπτωση σφαγιασμου δεν θα εκδοσουμε, δεν υπαρχει λογος. blove.gif


Το ότι θα παραπεμφθεί,δε σημαίνει ότι θα τιμωρηθεί κιόλας...Οπότε,μέχρι να υπάρξει ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση κάποιας -αν υπάρξει- τιμωρίας,δεν υπάρχει λόγος να μη σφυρίξει σε αγώνες...
magickaminia
QUOTE(referee @ Feb 25 2010, 18:44 ) *
Το ότι θα παραπεμφθεί,δε σημαίνει ότι θα τιμωρηθεί κιόλας...Οπότε,μέχρι να υπάρξει ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση κάποιας -αν υπάρξει- τιμωρίας,δεν υπάρχει λόγος να μη σφυρίξει σε αγώνες...

Ευχαριστω για την ενημερωση , Απλα θα σου πω οτι στα αντιστοιχα περιστατικα στο ποδοσφαιρο διαιτητης που παραπεμπεται δεν συμμετεχει σε καμμια κληρωση ουτε Εθνικης κατηγοριας ουτε τοπικου μεχρι την εκδικαση της υποθεσης του. blove.gif
referee
QUOTE(magickaminia @ Feb 26 2010, 17:03 ) *
Ευχαριστω για την ενημερωση , Απλα θα σου πω οτι στα αντιστοιχα περιστατικα στο ποδοσφαιρο διαιτητης που παραπεμπεται δεν συμμετεχει σε καμμια κληρωση ουτε Εθνικης κατηγοριας ουτε τοπικου μεχρι την εκδικαση της υποθεσης του. blove.gif


Βάλε κάτω πόσοι διαιτητές είναι στο ποδόσφαιρο και πόσοι στο μπάσκετ -κ δη στην ΕΣΚΑΝΑ.Πoύ θέλω να καταλήξω...Στο ποδόσφαιρο έχουν την ευχέρεια και τον αριθμό εκείνο που τους επιτρέπει να αφήνουν διαιτητές εκτός ορισμών...Άποψη μου πάντα...
magickaminia
Θα ηθελα να καταθεσω μια προσωπικη αποψη για το θεμα Διαιτησια στην ΕΣΚΑΝΑ. Τωρα που εχω ολοκληρωμενη αποψη για καποιους διαιτητες που το ονομα τους παιζει στα θεματα διαιτησιας σαν κακοι. Εχω να πω οτι αν αφησεις τους ανθρωπους νασφυριξουν ανεπηρρεαστοι τα σφυριγματα τους ειναι πανω κατω τα ιδια. Παρατηρησα βεβαια οτι εχουν καποιο προβλημα σε πειθαρχικα θεματα αλλα οπως μου εξηγησαν ειναι ο τροπος που τους λεει η ΚΕΔ νααντιμετωπιζουν τα παιχνιδια. Καλο ειναι λοιπον αφου ειναι απαραιτητοι για την διεξαγωγη των αγωνων να τους βοηθουμε και λιγο ουτως ωστε να μην υπαρχει τοσο εντονη προκαταλειψη. blove.gif
vag1978
QUOTE(magickaminia @ Mar 17 2010, 16:28 ) *
Θα ηθελα να καταθεσω μια προσωπικη αποψη για το θεμα Διαιτησια στην ΕΣΚΑΝΑ. Τωρα που εχω ολοκληρωμενη αποψη για καποιους διαιτητες που το ονομα τους παιζει στα θεματα διαιτησιας σαν κακοι. Εχω να πω οτι αν αφησεις τους ανθρωπους νασφυριξουν ανεπηρρεαστοι τα σφυριγματα τους ειναι πανω κατω τα ιδια. Παρατηρησα βεβαια οτι εχουν καποιο προβλημα σε πειθαρχικα θεματα αλλα οπως μου εξηγησαν ειναι ο τροπος που τους λεει η ΚΕΔ νααντιμετωπιζουν τα παιχνιδια. Καλο ειναι λοιπον αφου ειναι απαραιτητοι για την διεξαγωγη των αγωνων να τους βοηθουμε και λιγο ουτως ωστε να μην υπαρχει τοσο εντονη προκαταλειψη. blove.gif

φιλε magickaminia,
θα θελα να σου πω ,πως μαλλον δεν εχεις καθολου αποψη για τους διαιτητες της εσκανα.
Αν εξαιρεσεις εναν Μπικα και λιγο Μαγκωνακη ολοι ειναι για γελια και για κλαματα.
Ασχετοι που δεν εχουν παιξει ποτε μπασκετ και δεν σεβονται τον ιδρωτα κανενος.
Κριμα..πολυ κριμα γιατι αυτοι ουτε το χομπι μας δεν μας αφηνουν να κανουμε!!!!
Αντι να ευχαριστηθουμε αυτο που αγαπαμε φευγουμε απο το γηπεδο τρελλαμενοι. Και μετα περιμενει ο καθενας να ειναι οι φιλαθλοι καλοπροαιρετοι με το καθε σφυριγμα τους.
Αντι να βοηθησουν αυτοι τα παιδια πρεπει να βοηθανε οι φιλαθλοι τους καθε Μεληδες?????
Ας φτιαξουν λιγο την συμπεριφορα τους και τα ξαναλεμε....

ΥΓ1 η εξουσια δεν ειναι καλαμι να την καβαλανε..
ΥΓ2 πες μου αν ξερεις ποσοι διαιτητες τιμωρηθηκαν σε ολα τα πρωταθληματα της εσκανα?
ΥΓ3 σεβομαι οσους και οσο με σεβονται.
MANOLIS24
QUOTE(vag1978 @ Mar 17 2010, 17:01 ) *
φιλε magickaminia,
θα θελα να σου πω ,πως μαλλον δεν εχεις καθολου αποψη για τους διαιτητες της εσκανα.
Αν εξαιρεσεις εναν Μπικα και λιγο Μαγκωνακη ολοι ειναι για γελια και για κλαματα.
Ασχετοι που δεν εχουν παιξει ποτε μπασκετ και δεν σεβονται τον ιδρωτα κανενος.
Κριμα..πολυ κριμα γιατι αυτοι ουτε το χομπι μας δεν μας αφηνουν να κανουμε!!!!
Αντι να ευχαριστηθουμε αυτο που αγαπαμε φευγουμε απο το γηπεδο τρελλαμενοι. Και μετα περιμενει ο καθενας να ειναι οι φιλαθλοι καλοπροαιρετοι με το καθε σφυριγμα τους.
Αντι να βοηθησουν αυτοι τα παιδια πρεπει να βοηθανε οι φιλαθλοι τους καθε Μεληδες?????
Ας φτιαξουν λιγο την συμπεριφορα τους και τα ξαναλεμε....

ΥΓ1 η εξουσια δεν ειναι καλαμι να την καβαλανε..
ΥΓ2 πες μου αν ξερεις ποσοι διαιτητες τιμωρηθηκαν σε ολα τα πρωταθληματα της εσκανα?
ΥΓ3 σεβομαι οσους και οσο με σεβονται.


οταν το επιπεδο στην Α1 απο θεμα διαιτητων ειναι τραγικο ..... πως μπορει καποιος να εχει απαιτησεις σε τοπικα πρωταθληματα οι διαιτητες να ειναι αψογοι;;
vag1978
QUOTE(MANOLIS24 @ Mar 17 2010, 17:14 ) *
οταν το επιπεδο στην Α1 απο θεμα διαιτητων ειναι τραγικο ..... πως μπορει καποιος να εχει απαιτησεις σε τοπικα πρωταθληματα οι διαιτητες να ειναι αψογοι;;

αν ο συνδεσμος διαιτητων δεν κανει προσπαθειες να βελτιωνονται οι διαιτητες, αν στην εσκανα το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να τελειωνουν τα πρωταθληματα το τε αυτοι θα ειναι οι διαιτητες και να τους χαιρομαστε!!!!!!

χαρας την υπομονη των παραγονυων -παικτων- προπονητων.
leonkalf
Διαβάστε σε αυτό το topic http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...mp;#entry396032 επιστολή της ΟΔΚΕ προς τους συνδέσμους διαιτητών όσον αφορά τις πληρωμές και το μεγάλο πρόβλημα με αυτές στα τοπικά πρωταθλήματα.

Πολύ σημαντικό και αφορά και τις ομάδες.
Κάθε σχόλιο και συνέχεια της συζήτησης παρακαλώ εκεί, ώστε να είναι όλα μαζεμένα.
theaths
QUOTE(POLIS KALLITHEAS @ Apr 13 2010, 17:57 ) *
Ολως τυχαιως φιλαρακι και δυστηχως για αυτους ξερω πολυ περισσοτερα και δε θελω να μιλησω αλλα μη με προκαλεσει σε παρακαλω κανενας γιατι θα γινει μεγαλο σκανδαλο

Ρε παιδία ας μιλήσει και κάποιος ανοιχτά! Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια : ΜΕΛΗΣ , ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ , ΣΤΕΡΓΕΙΟΥ , ΒΑΡΟΥΧΑ! Από τα μίνι που θα παίξουν μέχρι και Γ εθνικη(χαχαχαχαχαχαχαχαχα για φαντάσου φίλε μου…) όλοι τα ίδια λένε και ακόμα τους αφήνουν και σφυρίζουνε !!!!!!!είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Αφού δεν τους τιμωρεί κανένας τουλάχιστον ας τους ξεφτιλίσουμε μπας και πάρουν τα χαμπάρια τους. Ας μιλήσει κάποιος που ξέρει , χειρότερα δεν γίνεται… shot.gif shot.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.